Den store Photoshop Elements 13 bog. Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: E-bogsudgave 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den store Photoshop Elements 13 bog. Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-21-6. E-bogsudgave 2015"

Transkript

1

2 Den store Photoshop Elements 13 bog Martin Simon Forlaget TextMaster ISBN: E-bogsudgave 2015 Kopiering fra denne bog er ikke tilladt.

3 Indholdsfortegnelse Jeg har lavet min egen indholdsfortegnelse, hvor du også får nogle kommentarer, der fortæller mere om indholdet i de enkelte kapitler, som bogen dækker om Photoshop Elements 13 (PE13). Du får også et link til de enkelte kapitler, så du kan gå direkte til et kapitel fra denne indholdsfortegnelse. Forord: Genveje til at åbne PE13 (Organizer eller Expert-editoren) Kapitel 0: Jeg kalder dette kapitel for 0, da vi ikke er kommet rigtig i gang med at bruge PE13. Her skal du se, hvordan du åbner PE13 efter installeringen af programmet. Hvordan du placerer en PE13-flise på Startskærmen, som du kan åbne PE13 fra. Hvordan du altid åbner Organizer eller Editoren, når du åbner PE13, og hvordan du laver om på dette valg. Hvad er PE13 (åbn/gem/photo Bin/udskriv/Album) PE13 er et stort program med flere programmer i programmet. I dette kapitel får du et overblik over alle dele af programmet. Du får også en gennemgang af, hvordan du åbner og gemmer medie-filer i PE13, så du hurtigt kan komme i gang plus meget mere, som du kan se i overskriften til dette kapitel. Kapitel 1. Hvordan PE13 er skruet sammen i fem overordnede dele, hvor Organizer er en af dem. Hvordan kommer du fra Organizer til Expert-Editoren og omvendt. Åbne medie-filer i Expert Editoren samt Photo Bin, som er ret vigtig, når du aktiverer (viser) og deaktiverer (skjuler) filer, som er åbnet i Photo Bin, som er en del af Expert-editoren. Åbnet et Album og udskrive se hvordan i dette kapitel. Organizer Organizer er en stor professionel database til at håndtere medie-filer (billeder, lyd-filer, video-filer m.m.). Du får en grundig gennemgang af de mange muligheder, du har for at håndtere og organisere dine medie-filer i Organizer samt alle nyhederne i PE13-udgaven af Organizer. Kapitel 2. En generel beskrivelse af databasen Organizer og dens indhold. Kapitel 3. Der er kommet en ny miniature-visning af medie-filer i Organizer. Kapitel 4. Arbejde med kataloger i Organizer (oprette nye, omdøbe, slette og redigere m.m.). Det kan anbefales at arbejde med det katalog, som automatisk oprettes til alle dine medie-filer, men vil du bruge flere kataloger, så kan du læse alt om kataloger i dette kapitel. Kapitel 5. Søg efter, og importer medie-filer. Du får en grundig gennemgang af, hvordan du importerer links til medie-filer fra harddisken og ind i Organizer. Kapitel 6. Du kan søge efter og indsætte links til medie-filer på mobile enheder. Her forbindes en iphone 6 til computeren. Du kan omdøbe og nummerere medie-filerne i processen.

4 Kapitel 7. Organizer (Instant Fix, auto-funktioner), beskær. Du kan også billedbehandle i Organizer med auto-funktioner og beskære billeder, som du får en grundig gennemgang af i dette kapitel. Du kommer også til at gemme et billede. Kapitel 8. Se, hvordan du arbejder ikke destruktivt i dette kapitel, som handler om Version Set. Kapitel 9. Du kan også stakke billeder manuelt, som kan være en stor hjælp til at mindske antallet af viste billeder i Organizer se hvordan i dette kapitel. Kapitel 10. Du kan lære Organizer at genkende ansigter, så du hurtigt kan finde billeder med bestemte personer. Kapitel 11. Find billeder ud fra, hvor de er taget på et kort i Organizer. Det kræver, at der er en GPS tilstede, når billedet tages - eller at du placerer billedet manuelt på kortet - se hvordan i dette kapitel. Kapitel 12. Hvis du tilføjer et eller flere nøgleord til medie-filer, er de nemme at finde igen i Organizer - se hvordan i dette kapitel. Kapitel 13. Et album er endnu en smart mulighed for at samle links til medie-filer på tværs af de mapper, medie-filerne er placeret i. Læs mere i dette kapitel. Kapitel 14. Tildel en medie-fil fra en til fem stjerner, så du hurtigt kan finde medie-filer med et bestemt antal stjerner igen. Kapitel 15. Find billeder, der er dubletter eller bare ligner hinanden og få mulighed for at stakke eller slette disse billeder og dermed decimere antallet af viste billeder i Organizer. Kapitel 16. Vælg at overvåge en eller flere mapper og få besked, når der indsættes nye billeder i en af disse mapper. Kapitel 17. kontakt bogen kan være et stærkt værktøj i Organizer - se hvordan du bruger den i dette kapitel. Kapitel 18. Konfigurer en eksisterende mail-konto i Organizer, så du kan sende medie-filer i en mail direkte fra Organizer. Kapitel 19. Send medie-filer direkte fra Organizer i praksis. Kapitel 20. Mobile Albums giver dig mulighed for at placere, dele og arbejde med medie-filer i skyen via appen Adobe Revel - se hvordan i dette kapitel. Indstillinger for hele PE13 (Preferences) I dette kapitel skal du se, hvor du ændrer de grundlæggende indstillinger for de forskellige dele af PE13, som er afgørende for, hvordan din PE13 fungerer. Der er forskel på Indstillinger-dialogboksen for Organizer og for Expert-editoren, som du skal se i dette kapitel. Kapitel 21. Vælg indstillinger for hele PE13. elive-fanen er en nyhed i PE13 På elive-fanen finder du informationer, der hele tiden bliver opdateret. Kapitel 22. Se hvordan det fungerer i dette kapitel.

5 Quick Editoren, når det skal gå hurtigt Med Quick Editoren kan du foretage en hurtig og effektiv redigering inden for forskellige områder. Kapitel 23. Se hvordan i dette kapitel. Guided Editoren (trin for trin guider i PE13) I Guided Editoren finder du trin for trin billedbehandling til at løse forskellige problemer eller opnå forskellige effekter i Expert-editoren. Guiderne er delvist automatiserede, så du kan nøjes med at foretage eller undlade at foretage nogle valg i forløbet. Kapitel 24. I dette kapitel får du en overordnet beskrivelse af alle guider på dansk. Kapitel 25. Guiden B&W Color Pop (Sort/hvid med en farve) er en nyhed i PE13 se hvordan i dette kapitel. Kapitel 26. Guiden B&W Selection (Sort/hvid markering) er også en nyhed i PE13, som bliver gennemgået i dette kapitel. Expert-editoren (kom i gang med samt nye funktioner) Expert-editoren er det sted i PE13, hvor du har mest frie hænder til at redigere et billede, og mange af værktøjerne findes også i storebror-programmet Photoshop CC i den samme eller i en mere avanceret udgave, men du kan komme rigtig langt med PE13. Hvis du lærer værktøjerne at kende i Expert-editoren i PE13, vil du hurtigt kunne gå i gang med at arbejde med Photoshop CC. I de følgende kapitler kommer du i gang med at bruge Expert-editoren og mange forskellige funktioner i praksis. Kapitel 27. Kom i gang med Expert-editoren. Kapitel 28. Her i dette kapitel får du en beskrivelse af alle værktøjerne i Værktøjspanelet på dansk. Kapitel 29. Andre funktioner i bunden af program-vinduet i Expert-editoren (rotere, arrangere og zoome). Panelerne i Expert-editoren Kapitel 30. Generelt om panelerne i Expert-editoren. Kapitel 31. Brug Info-panelet til at se forskellige data fra musens placering i et billede. Udskift en himmel med en anden Kapitel 32. Hvis du ikke er tilfreds med himlen på et billede, så kan du udskifte den med en himmel fra et andet billede - se hvordan i dette kapitel. Kapitel 33. Ændre indstillinger for paneler. Kapitel 34. Navigator- og History-panelet. Navigator-panelet er et stærkt værktøj til at navigere med, hvis du zoomer kraftigt ind. I History (Oversigt)-panelet, kan du

6 gå et eller flere trin (handlinger) tilbage ved at klikke på et tidligere trin (en tidligere handling) i listen. Histogrammet Kapitel 35. Histogrammet viser, hvordan pixel (billedinformation) fordeler sig i et billede i området fra skygge over mellemtoner til højlys, og det kan du bruge, når du redigerer et billede - se hvordan i dette kapitel. Levels (Niveauer)-funktionen, pensler, lag og en lagmaske Kapitel 36. Billedbehandling med et Levels-justeringslag, som er et stærkt værktøj til at ændre på højlys, mellemtoner og skygge i et billede. Du kommer også til at arbejde med pensler, lag og en lagmaske. Hvornår skal du samkopiere lag Kapitel 37. Hvornår skal du samkopiere lag manuelt, og hvornår foregår det automatisk - se svaret i dette kapitel. Forgrundsfarve med Color Swatches (Farveprøver)-panelet Kapitel 38. Se, hvordan du hurtigt vælger en forgrundsfarve med Color Swatches (Farveprøver)-panelet. Actions (Handlinger)-panelet Kapitel 39. Se, hvordan du lader PE13 udføre billedbehandling for dig med Actions (Handlinger)-panelet. Photomerge Compose og Fill Selection (nyheder i PE13) Kapitel 40. Det handler om at kombinere og blande to billeder, så den del af billedet, du markerer, får en ny baggrund, som består af hele det andet billede. En ny funktion i PE13 - se hvordan i praksis. Kapitel 41. Se hvordan du fjerner et element i et billede, så det ikke kan ses, det har været der. Fill Selection (Udfyld markering) er en ny funktion i PE13 - se hvordan i praksis. Gennemgang af funktioner i Expert-editoren i PE13 I de følgende mange kapitler får du en gennemgang af mange forskellige funktioner i Expert-editoren i PE13 og en grundig gennemgang af PE13, hvor du kommer helt ud i hjørnerne af programmet. Tekst i PE13 Her skal du oprette, redigere og arbejde med tekst i PE13. Du har rigtig gode muligheder for at tilpasse en tekst på mange forskellige måder i PE13. Kapitel 42. Her skal du bl.a. oprette en tekst, flytte en tekst, ændre tekstfarve og tekstform, transformere en tekst større samt oprette specielle bøjede tekster.

7 Pensler bruges i mange situation og til mange værktøjer Her skal du se, hvordan du indstiller og bruger Penselværktøjet også hvordan du gemmer en pensel (ny pensel) med de indstillinger, du har valgt. Kapitel 43. Brush Tool (Penselværktøjet) Markeringsværktøjerne i PE13 Når du vil arbejde med en del af et billede, så kan du adskille den del af billedet med en markering. Det får du tit brug for, når du billedbehandler i PE13. Det kan være du vil ændre farven på den del af et billede, at du vil slette en del af et billede, at du vil klone nye pixel ind i et markeret område osv. Der er rigtig mange situationer, hvor du får brug for at oprette en markering for at komme i gang med eller videre med billedbehandlingen af et billede. PE13 indeholder en del forskellige værktøjer til at markere med, og dem skal du se nærmere på i de følgende kapitler. Kapitel 44. Her får du bl.a. en gennemgang af generelle handlinger, du kan foretage med de fleste markeringer. Værktøjerne Rektangulært og Elliptisk markeringsrammeværktøj, som du kan lave firkantede og runde markeringer med, beskrives i dette kapitel. Du kan læse om, hvordan du flytter, fjerner og vender en markering, samt hvordan du udvider og beskærer en markering. Udtynding af en markering beskrives også. Kapitel 45. Her får du en gennemgang af de tre Lassoværktøjer (Lasso, Magnetisk og Polygonal). Kapitel 46. Her får du en gennemgang af Macig Wand Tool (Tryllestavværktøjet) og Quick Selection Tool (Hurtigt markeringsværktøj) med et praktisk eksempel på brugen af Quick Selection Tool (Hurtigt markeringsværktøj). Kapitel 47. Refine Selection Brush (Juster markering pensel) er en helt ny mulighed for at markere i PE13, og det handler om at placere og tilpasse en markering, som allerede er oprettet se hvordan i dette kapitel. Kapitel 48. Hvis du vil vide mere om, hvordan du skjuler, men ikke sletter en markering, og hvordan du gemmer og indlæser en gemt markering, så kan du læse mere i dette kapitel. Kapitel 49. Når du har oprettet en markering, kan du forbedre markeringen med Refine Edge (Juster kant)-funktionen, som er et avanceret værktøj til at forbedre en markering med se hvordan i dette kapitel. Lag kan være en vigtig ingrediens i billedbehandling Du har måske allerede stiftet bekendtskab med lag tidligere i bogen i forbindelse med de praktisk eksempler, men i de følgende kapitler får du en grundlæggende gennemgang af at arbejde med lag og lagblandinger i PE13. At kunne arbejde med lag er nok det, der mere end noget andet har gjort PE og Photoshop så populære, som de er i dag. Kapitel 50. Grundlæggende om lag (slukke/tænde og flytte lag). Kapitel 51. Her får du en gennemgang af funktionerne på Lagpanelet oversat til dansk. Du skal oprette et nyt lag og omdøbe et lag. Du skal låse et lag op og op-

8 rette et justeringslag samt indsætte en lagmaske og se nærmere på, hvad man kan bruge en lagmaske til. Du skal også slette et eller flere lag. Opnå fantastiske resultater med lagblandinger Nu skal du i gang med at arbejde med lagblandinger. Lagblandinger i PE13 er et stort område med mange muligheder. Kapitel 52. Her i dette kapitel får du det grundlæggende om lagblandinger Kapitel 53. Her får du en beskrivelse og en oversættelse til dansk af de forskellige lagblandinger. Kapitel 54. Her skal du se, hvordan du brugere en udsnitsmaske (Clipping Mask) til at klippe noget ud af et underliggende billede. Du får også en gennemgang af vektorgrafik, som du kan bruge i form af figurer og billeder samt en beskrivelse af forskellen på vektorgrafik og bitmapgrafik, som normalt bruges i PE13. Kapitel 55. Her skal du se nærmere på lagtyper, som du kan tilføje til tekster eller hele billeder og andre elementer. Det kan bl.a. være en slagskygge, en indvendig eller udvendig glød, en facet eller funktionen Optegn langs markering. Her i dette kapitel skal du også se, hvordan du formaterer en tekst med en ny tekstfarve, som du vælger i billedet med Color Picker Tool (Pipetteværktøj). Du kan vælge masser af Styles (Lagtyper) via Effects (Effekter)-knappen se hvordan i dette kapitel. Kapitel 56. Se, hvordan du styrer højlys og skygge i praksis under svære betingelser i et billede med justeringslag, lagmasker og lagblandinger. Værktøjer, der arbejder med lys, skygge og farver I de følgende kapitler får du en gennemgang af funktioner, som kan ændre lys, skygge og farve. Kapitel 57. Vil du bruge funktionerne direkte på et billede eller i et justeringslag og gøre billedbehandlingen ikke destruktiv. Se også, hvordan du bruger auto-funktioner direkte på et billede. Kapitel 58. Shadows/Highlights (Skygge/højlys)-funktionen giver dig stor kontrol over justeringen af skygge og højlys i et mørkt billede se hvordan i dette kapitel. Kapitel 59. Kurver-funktionen er ikke så avanceret som i Photoshop, men du kan komme ret langt i PE13, som du skal se i dette kapitel. Kapitel 60. Remove Color Cast (Fjern farvestik). Det sker, at et billede kommer til at indeholde for meget af en enkelt farve kameraets automatik bliver måske snydt af lysforholdene se, hvordan du nemt fjerner det med den indbyggede funktion til formålet. Kapitel 61. Hue/Saturation (Farvetone/farvemætning)-funktionen er en meget effektiv funktion, når du vil ændre på farverne i et billede, og det gælder både farvetoner og farvemætning se mere i dette kapitel. Kapitel 62. Gradient Tool (Farveforløbsværktøj). Farveforløbsværktøjet opretter en gradvis blanding mellem en eller flere farver i et lag. Se, hvordan du opretter, redigerer og bruger et farveforløb i praksis i dette kapitel. Jeg bruger også tit farveforløb til forsiderne på mine bøger.

9 Kapitel 63. Adjust Color for Skintones (hudtoner)-funktionen. PE13 indeholder en funktion, hvor du kan justere hudtonerne på en eller flere personer i et billede med et enkelt klik se hvordan i dette kapitel. Crop Tool (Beskæringsværktøj) i praksis Beskæringen af et billede kan være vigtig, og du har et beskæringsværktøj i PE13, der kan beskære et billede nøjagtig, som du ønsker. Beskæring af et billede er tidligere gennemgået i Organizer her kommer du til at beskære i Expert-editoren. Kapitel 64. Se hvordan i dette kapitel. Kapitel 65. Cookie Cutter Tool (Form udskærer). Du kan udskære en foruddefineret figur ud af et billede, og der er rigtig mange figurer at vælge mellem se mere i dette kapitel, hvor du også kommer til at bruge Stroke (Optegn langs markering) og Paint Bucket Tool (Malerspandværktøj). Klone og reparere med klonings og reparationsværktøjer De næste tre værktøjer handler om at klone og reparere billeder. Kloning indgår i alle tre værktøjer, men med Stempelkloningsværktøjet kan du fjerne, flytte eller skjule større objekter, mens du reparerer og fjerner ridser, pletter og andre uønskede objekter i et billede med reparationsværktøjerne. Stempelkloningsværktøjet flytter pixel, som de er, mens reparationsværktøjerne også tager højde for og tilpasser til farvetonerne i det område, du kloner ind i. Kapitel 66. Clone Stamp Tool (Stempelkloningsværktøjet) se hvordan i dette kapitel. Kapitel 67. Spot Healing Brush Tool (Pletreparationspensel) det hurtigste retoucheringsværktøj, hvis det kan bruges. Kapitel 68. Healing Brush Tool (Reparationspenselværktøj) et effektivt retoucheringsværktøj, hvor du vælger kildepunktet manuelt se hvordan i dette kapitel. Gør et skævt billede lige Noget du kommer ud for før eller senere, men det er nemt at rette sådan et billede op i PE13 og billedet beskæres i processen. Kapitel 69. Se hvordan i dette kapitel. Ret kameraforvrængninger af et billede Er der et enkelt billede, som er blevet forvrænget af dit kamera, så er det dette filter, du skal have fat i. Det er et stærkt værktøj, de både kan rette op på kameraforvrængninger, fjerne mørke kanter i hjørnerne af et billede (Vignette) og skalere et billede op eller ned uden at ændre billedstørrelsen. Kapitel 70. Correct Camera Distortion (Ret kameraforvrængninger) se dette filter i praktisk brug i dette kapitel. Lave Sort/hvid billeder

10 Et sort/hvid-billede kan have sit eget unikke smukke udtryk, som i nogle tilfælde især i forbindelse med portrætter kan være lige så godt som et billede i farver. Se hvordan du bruger den indbyggede funktion til formålet i PE13 i dette kapitel. Kapitel 71. Convert to Black and White (Konverter til Sort/hvid)-funktionen. Skarphed Se hvordan du gør et billede skarpere i dette kapitel. Vil du arbejde ikke destruktivt, skal du gøre skarpere til skærm eller papir, er der flere måder at gribe det an på plus meget mere få alle svarene i dette kapitel. Kapitel 72. Unsharp Mask (Uskarp maskning)-funktionen. Kapitel 73. Sharpen Tool (Gør skarpere)-funktionen. Du har også mulighed for at male skarphed på et område i et billede uden at påvirke andre områder i billedet med Sharpen Tool (Gør skarpere)-værktøjet på Værktøjsindstillingerlinjen se hvordan i praksis i dette kapitel, hvor det også bliver gennemgået, hvordan du maler sløring på et område med en pensel. Sløring Lige som du kan gøre et helt billede eller dele af et billede skarpere, så kan du også sløre dele af et billede for at gøre andre dele af billedet skarpere og sætte de dele mere i fokus. Det er en udbredt metode inden for billedbehandling. Kapitel 74. Gaussian Blur (Gaussisk sløring). Farveblyant-tegning samt fjerne billedstøj (arbejde med filtre) Du har allerede arbejdet med filtre tidligere i bogen. Her i dette kapitel skal du se nogle flere fede filtre i aktion. Kapitel 75. Colored Pencil (Farveblyant) se hvordan du lavet er billede om til en flot stregtegning med farveblyanter. Kapitel 76. Her skal du bruge Reduce Nois (Reducer støj)-filteret til at fjerne forskellige typer af billedstøj fra et billede. Lav et flot panoramabillede Et panoramabillede er et billede i et bredt format, der er sat sammen af flere billeder, der overlapper hinanden med omkring 20-25%. Med denne teknik kan du få PE13 til at producere nogle rigtig flotte sammensatte billeder, der ikke nødvendigvis behøver at være landskabsbilleder. Kapitel 77. Se hvordan i dette kapitel. Skaler (slet) eller flyt objekter i et billede I de næste to kapitler skal du se, hvordan du kan skalere et billede ned og samtidig fjerne elementer i billedet og bevare andre elementer med Recompose Photo (Skaler og fjern indhold)-funktionen. Du skal også se, hvordan du kan flytte objekter i et billede, men samtidig bevarer baggrunden intakt både der hvor objektet flyttes fra og på den placering objektet flyttes til med Content Aware Move (flyt objekter)-funktionen.

11 Kapitel 78. Recompose Photo (Skaler, og fjern indhold). Kapitel 79. Content Aware Move (flyt objekter). Porcelæn-hud (fjern rynker) Du får to forskellige måder, du kan løse denne problemstilling på, hvor der også bruges en lagblanding i den ene. Se mere i dette kapitel. Kapitel 80. Surface Blur (Overfladesløring)-filteret. Placer fokus med en vignette En vignette består af mørke eller lyse områder i et billedes hjørner. Det kan være en uønsket effekt, som opstår pga. kameraets indstillinger, lysforhold eller andet, men det kan også være en kreativ effekt, der oprettes af fotografen for at fremhæve motivet i den midterste del af et billede. Kapitel 81. Se flere metoder til at oprette en i dette kapitel. Placer objekter præcist via hjælpelinjer/gitter Hvis du vil placere objekter (som bl.a. kan være tekster, billeder eller grafik) helt præcist i PE13, så kan du bruge hjælpelinjer (Guides) eller et Grid (Gitter) til at placere dem med. Kapitel 82. Se hvordan i dette kapitel. Camera RAW i PE13 På mange kameraer har du mulighed for at tage og gemme billeder både i JPG og et RAW-format eller begge dele på en gang. Hvis det er tilfældet, så vil jeg anbefale RAW-formatet, da det kommer med nogle store fordele, som du skal kigge nærmere på i de næste kapitler. Kapitel 83. Hvad er RAW-billeder, hvordan fungerer det, og hvordan kommer jeg i gang med det se mere i dette kapitel. Kapitel 84. Åbne et RAW-billede samt flere indstillinger, bl.a. om at undgå udklippede områder, nulstille et billede, bruge histogrammet samt zoome ind og ud. Kapitel 85. Camera RAW (indstilling af hvidbalance). Er hvidbalancen, som den skal være, og hvordan fikser du det i RAW-editoren få svaret i dette kapitel. Kapitel 86. Camera RAW (de forskellige skyderes effekt). Her i dette kapitel får du en gennemgang, hvordan de forskellige skydere og tilhørende funktioner virker, når du justerer et RAW-billede i praksis. Vær kreativ med Create-menuen (Photo-prints) De næste kapitler handler om funktioner, du finder i Create-menuen, og der er forskel på, om du vælger Create-menuen i Organizer, som har et par punkter mere end, hvis du åbne Create-menuen i Expert-editoren. Det er Instant Movie og DVD with Menu. Begge punkter udføres med Premiere Elements, så hvis du ikke har dette program installeret, skal du bare se bort fra de to punkter. Du kan også gå

12 ind i Indstillinger (Ctrl+k) under Organiser og markere, at menupunkter fra Premiere Elements ikke skal vises under Editing-fanen. Kapitel 87. Create-menuen (Photo prints), udskriv lokalt. Her skal du se, hvordan du udskriver et eller flere billeder på en tilsluttet printer. Kapitel 88. Photo prints (Billedpakke). Du kan også producere en billedpakke med flere udgaver af det samme billede (eller forskellige billeder) i forskellige størrelser. Se hvordan i dette kapitel. Kapitel 89. Producer en flot fotobog. En fotobog kan handle om en ferie, en fødselsdag eller noget helt andet. En fotobog kan indeholde fra få udvalgte billeder til mange billeder, og du kan udskrive den selv på en printer eller sende den ud i byen til tryk evt. online. Det kræver nok, at du konverterer den færdige fotobog til en pdf-fil. Se mere i dette kapitel. Kapitel 90. Greeting Card (lykønskningskort). Det kan være et julekort eller et fødselsdagskort eller en anden type kort. Se hvordan i dette kapitel. Kapitel 91. Photo Collage (fotocollage). Her i dette kapitel skal du se, hvordan du producerer en flot fotocollage, som indeholder flere forskellige billeder. Kapitel 92. Opret et coverbillede, og upload det til Facebook. Nu kan du lave et coverbillede til Facebook direkte fra PE13 se hvordan i dette kapitel. Kapitel 93. Indsæt et coverbillede fra PE13 på Facebook. I sidste kapitel lavede du et nyt coverbillede til Facebook. Her skal du indsætte det på din Facebook-konto. Kapitel 94. Slideshow-funktionen er kraftigt forbedret i PE13 se hvordan i dette kapitel. Share-menuen (Sociale medier, billed-/videotjenester, ) I Share-menuen (her i Organizer) handler det om at dele markerede billeder og/eller videoer på internettet, og Share-menuen indeholder links til nogle af mest populære sociale netværk samt foto og video delingstjenester på internettet. Kapitel 95. Se mere om funktionerne i Share-menuen. Du kan også se, hvordan du opretter og sender et pdf-slideshow i dette kapitel. Tips og tricks og smarte genveje Det meste af PE13 er nu gennemgået og i de følgende kapitler får du tips og tricks og eksempler på brugen af PE13 i praksis. Kapitel 96. Det er ikke så nemt at åbne to billeder ved siden af hinanden i Expert-editoren se hvordan du gør i dette kapitel. Kapitel 97. Fede genvejstaster (oversat til dansk). Du har allerede set flere genvejstaster gennem denne bog. Her får du en mere sammenhængende gennemgang af nogle af de mange fede genvejstaster i PE13 til Expert-editoren. Kapitel 98. Du har tidligere i bogen set, hvordan du kan dæmpe en effekt med en lagmaske, og du har set guider, hvor en eller flere farver bevares, men du kan også nemt lave det manuelt med en lagmaske og ikke destruktivt.

13 Kapitel 99. Proces Multiple Files (Håndter mange filer)-funktionen. Hvis du vil ændre på størrelsen, kvaliteten eller omdøbe mange billeder på en gang hurtigt og effektivt, så skal du have fat i Proces Multiple Files (Håndter mange filer)-funktionen. Du kan også bruge denne funktion til at oprette et vandmærke på mange billeder. Kapitel 100. Gøre skarpere med filter og lagblanding. Her er en ikke destruktiv tilgang til at gøre et billede skarpere med et filter i et selvstændigt lag og en lagblanding, der blander de to lag. Kapitel 101 (Om Forlaget TextMaster).

14 Forord Du skal nu i gang med e-bogen Den store Photoshop Elements 13 bog, som er en bred og grundig gennemgang af alle områder i PE13. Indholdet i denne bog Du får alle nyhederne i Photoshop Elements 13 og alt det grundlæggende samt en hel del mere bl.a. Tips og tricks og smarte måder at billedbehandle på med PE13. I starten af denne bog får du en grundig gennemgang af de forskellige dele af programmet PE13, som er blevet et meget stort program, der både indeholder en database til håndtering af medie-filer ud over de mange editorer til billedbehandling. Gennem denne bog får du en grundig viden om de forskellige dele af programmet også de dele, som måske ikke lige er synlige første gang du stifter bekendtskab med PE13. Det gælder bl.a. De mange muligheder for at arbejde med RAW-billeder. Mulighederne med PE13 er enorme Når først du kommer i gang med PE13, så er mulighederne enorme. Du kan håndtere dine medie-filer med den indbyggede database, som hedder Organizer. Det er her, du holder rede på de mange medie-filer, som findes på en computer i dag. Det er her, du kan have det store overblik over alle dine medie-filer. Og det er her, du hurtigt kan finde de billeder, du vil arbejde med. De mange editorer sørger for, at du kan klare alle former for billedbehandling lige fra det små med auto-funktioner til den helt store omgang i Expert-editoren, hvor du klarer det hele manuelt. PE13 arbejder også fantastisk sammen med sociale medier som Facebook og Twitter samt de store video- og billed-databaser som YouTube, Flickr og Vimeo. Billederne i denne bog Jeg har valgt ikke at give adgang til at downloade de mange billeder, som bruges gennem bogen, da jeg ønsker, du skal bruge dine egne billeder og komme i gang med den type billedbehandling, dine billeder har brug for med det samme. Medie-filer versus billeder I PE13 arbejder du med medie-filer, som både kan være billed-filer, lyd-filer, video-filer og pdf-filer samt projekt-filer. Jeg skriver billeder i de situationer, hvor det er mest sandsynligt, at det er billed-filer, du arbejder med gennem bogen. Hvis det er andre typer filer end billed-filer, vil det fremgå i teksten. Hvis du arbejder på en Mac Der er ikke de store forskelle på at arbejde med PE13 på en Mac og en pc, når det gælder, hvad du kan med PE13, men der er forskelle. Du bruger f.eks. en Cmd-tast på en Mac og en Ctrl-tast på en pc. Og du har ikke så mange punkter i Udskrivnings-dialogboksen på en Mac som på en pc.

15 Tryk på F1 (Hjælp), og søg efter Elements differences between Mac OS and Windows for at få flere info du kan også søge på internettet. Denne bog er skrevet med en PE13 til Windows og med Windows 8.1 installeret på computeren. Jeg mener godt, at du kan bruge bogen til at arbejde med PE13 på en Mac, men den er ikke skrevet specielt til en Mac-computer. Rigtig god arbejdslyst med dit arbejde i Photoshop Elements 13. Martin Simon, Solrød Strand i det sene forår i 2015

16 0. Genveje til at åbne PE13 Når du har installeret PE13, findes der en knap på Skrivebordet, du kan dobbeltklikke på for at åbne PE13. Placere PE13-flise i Startskærmen Her skal du se, hvordan du opretter PE13 som en flise på Startskærmen, du kan klikke på for at åbne PE Tryk på Start-knappen for at gå til Startskærmen, hvis du ikke allerede er der. 2. Klik på Pil ned-knappen nederst til venstre på Startskærmen. 3. Højreklik på Adobe Photoshop Elements 13-flisen. Klik på Fastgør til Start i den menu, som vises. Nu oprettes der en flise, du kan klikke på for at åbne programmet på Startskærmen.

17 Åbne PE13 (Organizer eller Photo Editor), Velkomstskærmen Klik nu på PE13-flisen på Startskærmen for at åbne PE13. Nu vises Velkomstskærm-dialogboksen, hvor du kan klikke på Organizer for at åbne Organizer du kan også klikke på Photo Editor og åbne Editoren. Her er Media-fanen i Organizer valgt. Her er Photo Editor (Editoren) åbnet, og Expert-fanen er valgt.

18 Åbn altid Organizer eller Editoren via Velkomstskærmen Når du skal vælge, om du vil åbne Organizer eller Photo Editor i Velkomstskærm-dialogboksen, så kan du også klikke på Indstillinger-knappen (den røde pil på det følgende billede). Nu vises en menulinje mere i Velkomstskærm-dialogboksen. Klik på Welcome Screen (Velkomstskærm)-knappen (den blå pil på det følgende billede). Nu kan du vælge (klikke på) Organizer i den liste, som vises, hvis du altid vil åbne Organizer, når du åbner PE13. Vælg Photo Editor, hvis du altid vil åbne Editoren, når du åbner PE13. Afslut med at klikke på Done (den grønne pil på det følgende billede). Klik så på Luk-knappen øverst til højre i Velkomstskærm-dialogboksen. Lav om på, om Editoren eller Organizer altid skal åbnes Her åbnes Organizer nu automatisk, når du åbner PE13, men hvad nu, hvis du vil lave om på dette, når Velkomstskærm-dialogboksen ikke automatisk vises. 1. Klik på Help (Hjælp)-menuen. 2. Klik på Welcome Screen (Velkomstskærm) i den liste, som vises. Nu vises Velkomstskærm-dialogboksen, og du kan igen vælge, hvad der skal åbnes, når du åbner PE13. Det er samme fremgangsmåde, hvis du har åbnet Editoren.

19 1. Hvordan er PE13 skruet sammen (åbn/gem m.m.) Her i dette kapitel skal du se nærmere på den overordnede brugerflade i PE13, og hvordan PE13 er skruet sammen, og du skal åbne en medie-fil (et billede) i PE13. PE13 er opdelt i fem overordnede dele PE13 er delt op i fem overordnede dele, som er elive, Organizer, Quick-editoren, Guided-editoren og Expert-editoren samt Create og Share som handler om kreative funktioner og online-funktioner. elive-fanen elive-fanen er en nyhed i PE13, og på elive-fanen finder du informationer, der hele tiden bliver opdateret. Det kan være nyheder, samt instruktionsvideoer. Klik på Everything-linket, hvis du vil styre nyhedsstrømmen på elive-fanen. Du kan vælge: Inspire (Inspiration), Learn (Lære), News (Nyheder). Organizer I Organizer organiserer og håndterer du dine medie-filer både lokalt på computeren, men også i skyen og på dine mobile enheder via mobile album og Adobe Revel. Se senere i bogen, hvordan du importerer billeder ind i Organizer.

20 Quick editoren (auto-funktioner) I Quick-editoren kan du billedredigere med et enkelt eller flere klik, og her lader du PE13 stå for redigeringen, og det klarer PE13 rigtig godt i mange tilfælde. Guided-editoren I Guided-editoren får du trin for trin hjælp til at udføre en mange forskellige funktioner inden for billedbehandling her finder du mange spændende funktioner og masser af inspiration til billedbehandling. Det er stadig mest auto-funktioner, men du får i mange guider mulighed for at vælge hvor kraftig doseringen skal være. Expert-editoren og RAW Expert-editoren er for dem, som selv vil stå for justeringen 100%. Expert-editoren er en billedbehandler på højt plan, hvor du kan udføre det meste inden for billedbehandling. Og så har du også en topprofessionel Camera RAW-editor, hvor du kan redigere RAW-billeder. Create- og Share-menuen Create- og Share-menuen, der er placeret som knapper, du kan klikke på for at se og vælge de menu-punkter som Create- og Share-menuen indeholder. I Create- og Share-menuerne finder du funktioner, som du kan være kreativ med. Det gælder bl.a.: At uploade et eller flere billeder på de sociale medier via Share-menuen, hvor du også kan oprette et web album eller et pdf-slideshow samt brænde billeder ned på en cd eller en dvd. Via Create-menuen kan du også lave en fotobog eller en fotokalender, og du kan oprette et slideshow. Slideshow-funktionen aktiveres som regel fra Organizer, hvor du kan markere de billeder, som skal indgå i Slideshowet. Fra Organizer til Editoren eller omvendt Når du er i Organizer, så skal du klikke på Editor-knappen nederst for at gå til Editoren. Hvis du har markeret et eller flere billeder i Organizer, når du klikker på Editor-knappen, så åbnes de automatisk i Editoren. Fra Editoren til Organizer Når du er i Editoren, så skal du klikke på Organizer-knappen nederst for at gå til Organizer fra Editoren. Hvis Organizer ikke er åben, åbnes den automatisk. Åbn en eller flere filer i Expert-editoren (Photo Bin) Klik på Expert-fanen, når du har åbnet PE13. Du kan trække en eller flere markerede billed-filer, f.eks. på Skrivebordet direkte ind i PE13-program-vinduet, og billederne åbnes i PE13. Du kan vælge File (Filer)-menuen og Open (Åbn) eller trykke på Ctrl+o. Nu vises en Open (Åbn)-dialogboks, hvor du kan klikke dig frem til den mappe, som indeholder filen eller filerne, du vil åbne. Marker en eller flere filer, og klik på Åbn-knappen. Her har jeg markeret og åbnet fire billed-filer.

21 Photo Bin (Vise åbne filer i Organizer, åbne et Album, udskrive) Nederst til venstre kan du klikke på Photo Bin-knappen for at skjule de åbne filer, så det kun er den aktuelt valgte fil, der vises. Klik på Photo Bin-knappen igen for at åbne op for visningen af de indlæste filer. Dobbeltklik på en anden fil i Photo Bin for at åbne den i stedet for den, som vises. I venstre side af Photo Bin kan du åbne en menu, hvor du kan vælge at åbne markerede filer i Organizer (1). Du kan også åbne et Album, hvis du har oprettet et (2). Hvordan du opretter et album bliver gennemgået senere i bogen. I højre side at Photo Bin kan du også åbne en menu, hvor du kan Udskrive alle filer i Photo Bin (1). Du kan også gemme alle filer i Photo Bin som et Album (2). Gem et billede Når du er færdig med at redigere et billede, skal du klikke på Filer-menuen og Save (Gem) eller trykke på Ctrl+s for at gemme filen. Du kan nu vælge en anden filtype og evt. gemme filen med et andet navn eller overskrive den eksisterende fil. Hvis det er første gang, du gemmer et billede, vises Save As (Gem som)-dialogboksen automatisk, og du skal navngive filen, før du gemmer den.

Den store Photoshop Elements 14 bog. Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-33-9. E-bogsudgave 2016

Den store Photoshop Elements 14 bog. Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-33-9. E-bogsudgave 2016 Den store Photoshop Elements 14 bog Martin Simon Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-33-9 E-bogsudgave 2016 Kopiering fra denne bog er ikke tilladt. Forord Indholdet i denne bog Mulighederne med PE14

Læs mere

Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Start Photoshop Elements 11 (Velkomstskærmen) Den nye brugerflade i PE

Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Start Photoshop Elements 11 (Velkomstskærmen) Den nye brugerflade i PE 1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Meget er ændret og forbedret i PE11's Organizer... 6 Forbedret kort-funktion med GPS... 6 De nye visninger i PE11... 6 PE11 er på engelsk... 6 Målet med denne bog...

Læs mere

Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Start Photoshop Elements 11 (Velkomstskærmen) Opret en ny kalender via Create-menuen... 16

Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Start Photoshop Elements 11 (Velkomstskærmen) Opret en ny kalender via Create-menuen... 16 1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Photo Calendar (Kalender) 5 Photo Book (Fotobog)... 6 Contact Sheet (Kontaktark) 7 Billedpakke 8 Photo Collage (Foto collage) 8 Lave et Greeting Card (lykønskningskort)

Læs mere

Indholdsfortegnelse Introduktion... 7 Start Photoshop Elements 11 (Velkomstskærmen) Den nye brugerflade i PE11... 11

Indholdsfortegnelse Introduktion... 7 Start Photoshop Elements 11 (Velkomstskærmen) Den nye brugerflade i PE11... 11 1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 7 Indholdet i denne bog... 7 Organizer... 7 Quick Editoren... 7 Guided Edit (trin for trin opskrifter)... 7 Expert Editoren... 8 Camera RAW 7... 8 Start Photoshop

Læs mere

Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Tagge billeder på Facebook i Organizer (nøgleord) Nye fede søgemuligheder i Organizer (nøgleord)...

Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Tagge billeder på Facebook i Organizer (nøgleord) Nye fede søgemuligheder i Organizer (nøgleord)... 1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Lær at arbejde med raw-filer 5 Nyheder i PE10/Organizer (søg efter alt i et billede) 5 Standard-editoren (fine nyheder) 6 Guided Edit, Create og Share 6 Grundig

Læs mere

Indholdsfortegnelse Forlaget TextMaster er på Facebook 5 Forord 6 Indstil din Photoshop (Indstillinger du bør tjekke) Brugerfladen i PhoCS5 19

Indholdsfortegnelse Forlaget TextMaster er på Facebook 5 Forord 6 Indstil din Photoshop (Indstillinger du bør tjekke) Brugerfladen i PhoCS5 19 1 Indholdsfortegnelse Forlaget TextMaster er på Facebook 5 Forord... 6 Indstil din Photoshop (Indstillinger du bør tjekke) 7 Generelle indstillinger for programmet 7 Generelt-panelet i Indstillinger-dialogboksen

Læs mere

Indholdsfortegnelse Købe E-bøger samt www.videobog.dk... 5 Køb videobøger via www.videobog.dk... 6 TextMaster på YouTube... 7 Introduktion...

Indholdsfortegnelse Købe E-bøger samt www.videobog.dk... 5 Køb videobøger via www.videobog.dk... 6 TextMaster på YouTube... 7 Introduktion... 1 Indholdsfortegnelse Købe E-bøger samt www.videobog.dk... 5 Køb videobøger via www.videobog.dk... 6 TextMaster på YouTube... 7 Introduktion... 8 De forskellige dele af PE9 i tre videobøger 8 Organizer

Læs mere

Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Grundlæggende om Standard-editoren i PE Auto-funktioner i Standard-editoren... 33

Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Grundlæggende om Standard-editoren i PE Auto-funktioner i Standard-editoren... 33 1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 De forskellige dele af PE10 i tre e-bøger... 5 Organizer, Auto-funktioner og QuickFix (e-bog 1)... 5 Standard-editoren (e-bog 2) denne e-bog... 5 Guided Edit, Create

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Style Match (overfør stil/type), ny funktion i PE9 45

Indholdsfortegnelse. Style Match (overfør stil/type), ny funktion i PE9 45 1 Indholdsfortegnelse Køb videobøger på Forlaget Globe 5 Køb videobøger via www.videobog.dk 6 Introduktion... 7 De forskellige dele af PE9 i tre E-bøger 7 Organizer og QuickFix (E-bog 1) 7 Standard-editoren

Læs mere

Den store Photoshop Elements 15 bog. Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: E-bogsudgave 2017

Den store Photoshop Elements 15 bog. Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: E-bogsudgave 2017 Den store Photoshop Elements 15 bog Martin Simon Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-43-8 E-bogsudgave 2017 Kopiering fra denne bog er ikke tilladt. Forord Indholdet i denne bog (nyheder) Mulighederne

Læs mere

Indholdsfortegnelse Forord... 5 De forskellige typer af lagblandinger... 7 Virkningen af lagblandinger i praksis... 9

Indholdsfortegnelse Forord... 5 De forskellige typer af lagblandinger... 7 Virkningen af lagblandinger i praksis... 9 1 Indholdsfortegnelse Forord... 5 Bogens mål er kreativ billedbehandling 5 Hvad lærer du i denne bog 5 Programudgave i denne bog 6 Optimering af billeder i denne bog 6 Forudsætninger for at bruge denne

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Introduktion... 5 Historien om Adobe Bridge 5 Photoshop CS 6 Photoshop CS6... 6

Indholdsfortegnelse. Introduktion... 5 Historien om Adobe Bridge 5 Photoshop CS 6 Photoshop CS6... 6 1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Historien om Adobe Bridge 5 Photoshop CS 6 Photoshop CS2... 6 Photoshop CS3... 6 Photoshop CS4... 6 Photoshop CS5... 6 Photoshop CS6... 6 Filbrowseren Adobe Bridge

Læs mere

Indholdsfortegnelse Introduktion... 6 Hent medie-filer fra digitalt kamera eller kortlæser

Indholdsfortegnelse Introduktion... 6 Hent medie-filer fra digitalt kamera eller kortlæser 1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 6 Fede nyheder i PE10/Organizer (søg efter alt i et billede) 6 De forskellige dele af PE10 i tre e-bøger 7 Organizer/auto-funktioner/QuickFix (e-bog 1) denne e-bog

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Perspektivbeskæring... 44. Fjerne markeringen i Fastgør 41 Beskæringsværktøjet... 42

Indholdsfortegnelse. Perspektivbeskæring... 44. Fjerne markeringen i Fastgør 41 Beskæringsværktøjet... 42 1 Indholdsfortegnelse Køb videobøger på Forlaget Globe 5 Forord... 7 Denne E-bog indeholder links til videoer i HD-kvalitet 7 Her er nogle af nyhederne, som bliver gennemgået i denne E-bog 7 OpenGL (Grafikacceleration)

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 5 KAPITEL TO... 17. Hurtigt i gang med Photoshop Elements. Arbejd med lag og markeringer

INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 5 KAPITEL TO... 17. Hurtigt i gang med Photoshop Elements. Arbejd med lag og markeringer INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 5 KAPITEL ET... 7 Hurtigt i gang med Photoshop Elements Åbn og gem et billede... 8 Opret et tomt billede... 9 Quick, Guided og Expert Edit... 10 Quick Edit: Hurtige justeringer...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. TextMaster

Indholdsfortegnelse. TextMaster 1 Indholdsfortegnelse Køb videobøger på Forlaget Globe...8 Læs mere om TextMaster-produkter...8 Introduktion...9 Få alle nyhederne med... 9 Når du opgraderer fra tidligere udgaver af PE... 9 Hvis der er

Læs mere

Indholdsfortegnelse Introduktion... 12 Start Photoshop Elements 11 (Velkomstskærmen) Den nye brugerflade i PE11... 16

Indholdsfortegnelse Introduktion... 12 Start Photoshop Elements 11 (Velkomstskærmen) Den nye brugerflade i PE11... 16 1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 12 Indholdet i denne bog... 12 Organizer... 12 Quick Editoren... 12 Guided Edit (trin for trin opskrifter)... 12 Expert Editoren... 13 Camera RAW 7... 13 Start Photoshop

Læs mere

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements.

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements. Introduktion til redigering af billeder i Photoshop Elements Kort om brug af billeder til hjemmesiden. Som udgangspunkt må du ALDRIG bruge billeder, som du har fundet på Google. Eneste undtagelse er bogforsider.

Læs mere

Indholdsfortegnelse Forlaget TextMaster er på Facebook 9 Køb videobøger på Forlaget Globe 10 TextMaster på YouTube 11 Introduktion 12

Indholdsfortegnelse Forlaget TextMaster er på Facebook 9 Køb videobøger på Forlaget Globe 10 TextMaster på YouTube 11 Introduktion 12 1 Indholdsfortegnelse Forlaget TextMaster er på Facebook 9 Køb videobøger på Forlaget Globe 10 TextMaster på YouTube 11 Introduktion... 12 De forskellige dele af PE9 i tre E-bøger 12 Organizer og QuickFix

Læs mere

Indholdsfortegnelse Introduktion... 9 Åbne Photoshop CS6... 11 Mulighed for en ny mørk brugerflade... 14

Indholdsfortegnelse Introduktion... 9 Åbne Photoshop CS6... 11 Mulighed for en ny mørk brugerflade... 14 1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 9 Programmet Photoshop CS6 9 Formål og indhold... 9 Programudgave i denne E-bog 10 Optimering af billeder i denne E-bog 10 Tips og tricks og smarte genveje 10 Åbne

Læs mere

Indholdsfortegnelse Introduktion... 11 Tagge billeder på Facebook i Organizer (nøgleord) Nye fede søgemuligheder i Organizer (nøgleord)...

Indholdsfortegnelse Introduktion... 11 Tagge billeder på Facebook i Organizer (nøgleord) Nye fede søgemuligheder i Organizer (nøgleord)... 1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 11 Lær at arbejde med raw-filer 11 Nyheder i PE10/Organizer (søg efter alt i et billede) 11 Standard-editoren (fine nyheder) 12 Guided Edit, Create og Share 12 Grundig

Læs mere

Indholdsfortegnelse Forord... 5 Fodnoter og slutnoter... 6 Brevfletning... 14 Kommentarer (arbejde med kommentarer)... 26 Opret et indeks...

Indholdsfortegnelse Forord... 5 Fodnoter og slutnoter... 6 Brevfletning... 14 Kommentarer (arbejde med kommentarer)... 26 Opret et indeks... 1 Indholdsfortegnelse Forord... 5 Kommando versus funktion 5 Fodnoter og slutnoter... 6 Om fodnoter og deres placering 6 Om slutnoter og deres placering 6 Opret en ny fodnote...7 Opret en ny slutnote...8

Læs mere

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING. Billedbehandling og samkopieringsopgave for en bryllupsfotograf. Design af mønster til bryllupstakkekort.

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING. Billedbehandling og samkopieringsopgave for en bryllupsfotograf. Design af mønster til bryllupstakkekort. GRAFIK & BILLEDBEHANDLING Billedbehandling og samkopieringsopgave for en bryllupsfotograf. Design af mønster til bryllupstakkekort. OPGAVEBESKRIVELSE En bryllupsfotograf kontaktede mig privat med en sammenkopieringsopgave.

Læs mere

Paint Dot Net. Billedbehandlingsprogram med layers og meget mere! Version: August 2012

Paint Dot Net. Billedbehandlingsprogram med layers og meget mere! Version: August 2012 Paint Dot Net Billedbehandlingsprogram med layers og meget mere! Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Paint.net (Paint dot net)?...4 Hent programmet...4 Brugerfladen...4 Menuerne og værktøjerne

Læs mere

ÆSTETIK Da billedet skal bruges i markedsførings-sammenhæng, må det ikke kunne ses, at det er manipuleret.

ÆSTETIK Da billedet skal bruges i markedsførings-sammenhæng, må det ikke kunne ses, at det er manipuleret. BILLED- BEHANDLING OPGAVEN Opgaven gik ud på at indsætte et læhegn på et miljøfoto af en terrasse med andre SILVAN-produkter, og at åbne billedet op, så det blev mere sommerligt og friskt. Billedet skal

Læs mere

FARVERUM SMART OBJECT NON-DESTRUKTIV KONTRAST

FARVERUM SMART OBJECT NON-DESTRUKTIV KONTRAST PROJEKTET Fiktiv plakat med action tema. VÆRKTØJER BENYTTET I PHOTOSHOP Herunder listet nogle af de vigtigste værktøjer jeg har benyttet mig af, i forbindelse med billedbehandling. Adjustment layer Style

Læs mere

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem FOTO strategi 1. Gem billederne i en mappe på skrivebordet a. Opret en mappe på skrivebordet og navngiv den evt. med årstallet. b. Kopier billederne i kameraets DCIM-mappe og sæt den ind i mappen på skrivebordet.

Læs mere

Billedbehandling Pixlr.com Side 1

Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Billedbehandling Pixlr.com Side 2 Indholdsfortegnelse Det første skærmbillede... Side 3 Navigation... Side 4 Åbne Pixlr Advanced... Side 5 Inde i programmet... Side 6

Læs mere

PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING

PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING Billeder åbnes via: File - Open... Et billede kan roteres via: Image - Rotate Canvas Under Image - Image Size... kan billedets størrelse og opløsning ændres. Under Image -

Læs mere

Indholdsfortegnelse Introduktion... 14 Åbne Photoshop CS6... 16 Mulighed for en ny mørk brugerflade... 19

Indholdsfortegnelse Introduktion... 14 Åbne Photoshop CS6... 16 Mulighed for en ny mørk brugerflade... 19 1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 14 Programmet Photoshop CS6 14 Formål og indhold... 14 Programudgave i denne E-bog 15 Optimering af billeder i denne E-bog 15 Tips og tricks og smarte genveje 15 Åbne

Læs mere

DANIEL RIEGELS. Lightroom 5

DANIEL RIEGELS. Lightroom 5 DANIEL RIEGELS Lightroom 5 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... Daniel Riegels KAPITEL ET... 9 Kom i gang med Lightroom 5 Anskaf og installer Lightroom... 10 De fire paneler... 11 Modulerne... 12 Fuldskærmstilstand...

Læs mere

SÅDAN LAVER JEG DET FEDESTE KAMPAGNE- BILLEDE NOGENSINDE.

SÅDAN LAVER JEG DET FEDESTE KAMPAGNE- BILLEDE NOGENSINDE. SÅDAN LAVER JEG DET FEDESTE KAMPAGNE- BILLEDE NOGENSINDE. Grafik & billedbehandling Grafik & billedbehandling Opgaven Adidas har lanceret en farveopdatering af deres støvleklassiker Copa Mundial. Støvlen,

Læs mere

Billedbehandling Pixlr.com Side 1. Opgaver. Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Billedbehandling Pixlr.com Side 1. Opgaver. Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Opgaver Billedbehandling Pixlr.com Side 2 Indholdsfortegnelse Opgave 1... Åbne/Gemme/Størrelse... Side 3 Opgave 2... Autoniveauer... Side 4 Opgave 3... Manuelle justeringger...

Læs mere

Introduktion...2 Retouchere dine billeder...2 Oprettelse af film...3 Tilføj tekst eller vandmærker til dine billeder...6 Samme tekst på flere

Introduktion...2 Retouchere dine billeder...2 Oprettelse af film...3 Tilføj tekst eller vandmærker til dine billeder...6 Samme tekst på flere Introduktion...2 Retouchere dine billeder...2 Oprettelse af film...3 Tilføj tekst eller vandmærker til dine billeder...6 Samme tekst på flere billeder...6 Collage...7 Etiketter (tags)...9 Importer...10

Læs mere

Elements Lektion 4. I denne lektion, skal du først downloade det billede, du skal bruge at arbejde med.

Elements Lektion 4. I denne lektion, skal du først downloade det billede, du skal bruge at arbejde med. Elements Lektion 4 Så er det tid til næste lektion. Denne gang bliver det lidt mere avanceret og jeg går ud fra, at du nu har fået sat dig grundigt ind i de forberedende ting du skal igennem med hvert

Læs mere

Indholdsfortegnelse Forord... 6 De forskellige typer af lagblandinger... 8 Virkningen af lagblandinger i praksis... 10

Indholdsfortegnelse Forord... 6 De forskellige typer af lagblandinger... 8 Virkningen af lagblandinger i praksis... 10 1 Indholdsfortegnelse Forord... 6 Bogens mål er kreativ billedbehandling 6 Hvad lærer du i denne bog 6 Programudgave i denne bog 7 Optimering af billeder i denne bog 7 Forudsætninger for at bruge denne

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Perspektivbeskæring... 47. Fjerne markeringen i Fastgør 44 Beskæringsværktøjet... 45

Indholdsfortegnelse. Perspektivbeskæring... 47. Fjerne markeringen i Fastgør 44 Beskæringsværktøjet... 45 1 Indholdsfortegnelse Forlaget TextMaster er på Facebook 9 Forord... 10 Denne E-bog indeholder links til videoer i HD-kvalitet 10 Her er nogle af nyhederne, som bliver gennemgået i denne E-bog 10 OpenGL

Læs mere

Grundlæggende korrektioner

Grundlæggende korrektioner Åbn et foto Denne tutor er inspireret af en øvelse, der følger med Corel Photo Paint 11. Teksten er oversat til dansk og tilpasset til Corel Photo Paint 8. Desuden er der tilføjet en del ekstra tips, tricks

Læs mere

Case. Casens opbygning. Løsning af case. Billedfil

Case. Casens opbygning. Løsning af case. Billedfil Case Mange af de ting, vi gør i Photoshop, er rutinearbejde vi har tit et fastlagt workflow, som vi bruger som udgangspunkt hver gang. Efterhånden som man blive dygtigere, vil man lægge flere trin til,

Læs mere

GRAFIK OG BILLEDE PORTFOLIO DAN KLESSEN BOOSTING BUSINESS MEDIEGRAFIKER SVENDEPRØVE

GRAFIK OG BILLEDE PORTFOLIO DAN KLESSEN BOOSTING BUSINESS MEDIEGRAFIKER SVENDEPRØVE GRAFIK OG BILLEDE PORTFOLIO DAN KLESSEN BOOSTING BUSINESS MEDIEGRAFIKER SVENDEPRØVE PORTFOLIO DAN KLESSEN BOOSTING BUSINESS MEDIEGRAFIKER SVENDEPRØVE 04 INDHOLDSFORTEGNELSE Dokumentation 05 Clone Tool

Læs mere

Kom i gang med Windows 10. Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-31-5. e-bogsudgave 2016. Kopiering fra denne bog er ikke tilladt.

Kom i gang med Windows 10. Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-31-5. e-bogsudgave 2016. Kopiering fra denne bog er ikke tilladt. Kom i gang med Windows 10 Martin Simon Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-31-5 e-bogsudgave 2016 Kopiering fra denne bog er ikke tilladt. Indholdsfortegnelse Forord Bruger ikke det indbyggede antivirus-program

Læs mere

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING GRAFIK & BILLEDBEHANDLING INDHOLD Dokumentation.... 3 Procesbeskrivelse.... 4 Photoshop indstillinger.... 5 Anvendt billedmateriale.... 6 Oversigt layers.... 7 Smart Object & Filter.... 8 Fritlægninger

Læs mere

Gratis-programmerne Picasa og Photo Story

Gratis-programmerne Picasa og Photo Story Digital I T C A F E E Foto Computerklubben inviterer dig indenfor i Aktivitetscentrets it-café for at demonstrere og fortælle om gode erfaringer med forskellige smarte programmer, som du kan bruge på computeren.

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

Photoshop. Basis - værktøjer. Indhold

Photoshop. Basis - værktøjer. Indhold Photoshop Basis - værktøjer Indhold Kapitel 06 Lag / Layers................ side 2 Kapitel 07 Afmaskning................ side 4 Kapitel 08 Pathværktøj............... side 7 Kapitel 09 Shape..................

Læs mere

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden.

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Manualen er delvist hentet fra en manual Ølstykke IF har lavet til brug for deres hjemmeside Upload af billede For at kunne

Læs mere

DANIEL RIEGELS. Lightroom 5

DANIEL RIEGELS. Lightroom 5 DANIEL RIEGELS Lightroom 5 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... Daniel Riegels KAPITEL ET... 9 Kom i gang med Lightroom 5 Anskaf og installer Lightroom... 10 De fire paneler... 11 Modulerne... 12 Fuldskærmstilstand...

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Billedbehandling i praksis

Billedbehandling i praksis Billedbehandling i praksis Øvelser til værktøjerne i simpel billedbehandling Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Dette hæfte...4 Billedstørrelse, billedformater m.m...4 Billedstørrelse...4 Sideformat...5

Læs mere

Flere funktioner (5) Picasa 3.1.9

Flere funktioner (5) Picasa 3.1.9 (5) Marts 2015 JC - Data Indhold Gem på disk, Genvejsknapper... 2 Søg, Collage,...3 Andre Collageformer, Gem collage... 4 Filtre: Ansigtsgenkendelse, Stjerne... 5 Geo-tag, Google Earch: Søg, Zoom... 5

Læs mere

LibreOffice* LibreOffice Ubuntu*

LibreOffice* LibreOffice Ubuntu* LibreOffice* Writer LibreOffice Ubuntu* Impress GIMP* Hvad er GIMP? Gimp er et meget kompetent billedbehandlingsprogram. Programmet er det mest omfattende gratis-program for billedbehandling på nettet,

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 7 Billedbehandling

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 7 Billedbehandling Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 7 Billedbehandling V 3.5.10 V Indhold Hvad er Paint.NET?. 3 Værktøj... 4 A. Åbn et billede..... 5 B. Gem et billede... 5 C. Beskær et billede... 7 D. Ændr

Læs mere

Grafik og billedbehandling. Camera Raw, fritlægning med Refine Mask, farvejustering, fritlægning og sammenkopiering

Grafik og billedbehandling. Camera Raw, fritlægning med Refine Mask, farvejustering, fritlægning og sammenkopiering Grafik og billedbehandling Camera Raw, fritlægning med Refine Mask, farvejustering, fritlægning og sammenkopiering Grafik Det originale billede Græskar Jeg blev bedt om at tegne et græskar udfra et billede.

Læs mere

Edb-tekstbehandling, præsentation mm

Edb-tekstbehandling, præsentation mm Edb-tekstbehandling, præsentation mm I denne lektion skal du: - hente kopier et skærmbillede og sætte det ind i et dokument - beskære billedet, så det passer til dit dokument Der findes specielle programmer

Læs mere

PhotoFiltre manual. VUC Hjørring 2010 forår Photofiltre

PhotoFiltre manual. VUC Hjørring 2010 forår Photofiltre PhotoFiltre manual PhotoFiltre manual... 1 Download af... 2 Få til at tale dansk!... 4 PhotoFiltre skærmbilledet... 5 De 2 værktøjslinier i PhotoFiltre... 6 Værktøjspaletten... 7 Indstilling af PhotoFiltre...

Læs mere

Picasa - lynvejledning Udarbejdet februar 2014

Picasa - lynvejledning Udarbejdet februar 2014 Picasa - lynvejledning Udarbejdet februar 2014 www.skive.dk Downloade picasa Picasa er Googles bud på et (gratis) billedbehandlingsprogram. Programmets allerstørste styrke er at skabe overblik over de

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Grafik og billedebehandling. Beskrivelse af Peter Thøgersen

Grafik og billedebehandling. Beskrivelse af Peter Thøgersen Grafik og billedebehandling Beskrivelse af Peter Thøgersen Branded Badass Badass var en idé der var oppe og vende som et design udkast til et stationary spotvare salg. Idéen er dog aflivet. 1 Resultatet

Læs mere

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Find det du skal bruge Klik på en fane på båndet for at

Læs mere

Den store Lightroom CC bog. Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-25-4. Kopiering fra denne bog er ikke tilladt.

Den store Lightroom CC bog. Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-25-4. Kopiering fra denne bog er ikke tilladt. Den store Lightroom CC bog Martin Simon Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-25-4 Kopiering fra denne bog er ikke tilladt. Indholdsfortegnelse Forord... 15 Hvorfor er Lightroom så populær... 15 Lightroom

Læs mere

Windows Vista 1. Side 1 af 10

Windows Vista 1. Side 1 af 10 Windows vista...2 Lukke for PC,en...3 Velkomstcenter...3 Finde/starte et program...4 Alle programmer...5 Menuen Start...5 Stifinder...6 Windows Sidepanel og gadgets...7 Dokumenter...7 Tilbehør...8 Windows

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Greenshot. Indhold Greenshot Klik på det ønskede emne for at springe direkte til emnet.

Greenshot. Indhold Greenshot Klik på det ønskede emne for at springe direkte til emnet. Greenshot Programmet Greenshot kan bruges til at lave skærmklip, dvs. kopiere hele eller dele af et skærmbillede og bruge det et andet sted. Derudover indeholder Greenshot en billededitor, hvor man kan

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Grafik & billedbehandling

Grafik & billedbehandling Grafik & billedbehandling Billedbehandling af tre forskellige opgaver med hver deres fokusområde, korrigering af lys og skygge, forlængelse af baggrund samt retouchering. Udarbejdelse af vektorbaseret

Læs mere

Introduktion til OneDrive. Windows-selvstudium: Side 11 af 11

Introduktion til OneDrive. Windows-selvstudium: Side 11 af 11 Introduktion til OneDrive Windows-selvstudium: Side 11 af 11 I Windows 8.1 og Windows RT 8.1 kan du nemt gemme dine filer i OneDrive og åbne dem fra en hvilken som helst enhed, f.eks. din pc, tablet eller

Læs mere

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING GRAFIK & BILLEDBEHANDLING THE UPSIDE DOWN ASTRONAOUT POSTER Billedbehandling i Photoshop MADS PADKÆR JØRGENSEN - GRAFIK & BILLEDBEHANDLING Side 1 af 13 DOKUMENTATION OPGAVE Efter jeg havde været inde og

Læs mere

Lektion 7 - Fjernelse af farvestik

Lektion 7 - Fjernelse af farvestik Lektion 7 - En meget irriterende ting - især ved ældre indscannede billeder - er en forkert farve, der ligger som et slør hen over billedet eller dele af dette. På ældre billeder skyldes det, at farverne

Læs mere

GRAFIK OG BILLEDE. 1 Grafik og Billede

GRAFIK OG BILLEDE. 1 Grafik og Billede GRAFIK OG BILLEDE 1 2 Opgavebeskrivelse I denne fiktive opgave har jeg valgt at lave artworket til forsiden af et playstation spil. Opgaven er inspireret af et rigtigt playstation spil ved navn Heavy Rain.

Læs mere

The GIMP. The GIMP til windows kan hentes fra siden: http://gimp win.sourceforge.net/stable.html

The GIMP. The GIMP til windows kan hentes fra siden: http://gimp win.sourceforge.net/stable.html The GIMP The GIMP er et gratis grafikprogram som kan hentes på nettet. Alle nye opdateringer af programmet bliver lagt på nettet, så snart de er færdige. Tilbehør (bl.a. særlige funktioner) kan også hentes

Læs mere

Kursus Billedbehandling Picasa

Kursus Billedbehandling Picasa Kursus Billedbehandling Picasa Program Skrivebord... 2 Mappestruktur og valg af mapper... 3 Valg af mapper som skal synkroniseres... 3 Indlæs billede... 4 Redigeringsværktøjer... 6 Billedstørrelse... 7

Læs mere

PETER JENSEN. Photoshop CS6

PETER JENSEN. Photoshop CS6 PETER JENSEN Photoshop CS6 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 7 Peter Jensen KAPITEL ET... Photoshop fra skyen Få et Adobe-id... 10 Download Photoshop fra nettet... 11 Lej Photoshop via nettet... 12 Application

Læs mere

Photoshop. Sådan kommer du i gang. www.nielsharbo.dk

Photoshop. Sådan kommer du i gang. www.nielsharbo.dk Sådan kommer du i gang For at åbne et eksisterende billede fra et kamera, en mobil eller en disk: Gå ind i menuen under Files i menuen og vælg Open. For at oprette et nyt billede på et blankt lærred :

Læs mere

FRA FERIE-KAMERA TIL AVID MEDIA COMPOSER

FRA FERIE-KAMERA TIL AVID MEDIA COMPOSER FRA FERIE-KAMERA TIL AVID MEDIA COMPOSER Når man skal bruge billeder, der ikke er optaget på et professionelt TV-kamera, kan det betyde, at AVIDs Media Composer ikke kan genkende formatet og derfor ikke

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

supertips til IrfanView

supertips til IrfanView KOMPUTER FOR ALLES LÆSERE HAR TALT: 0 supertips til IrfanView Med det gode, gratis billedbehandlingsprogram IrfanView er det en smal sag at få det bedste ud af dine digitale billeder. Få overblikket, juster

Læs mere

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper:

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper: DXP vejledning Generelt: DXP er et værktøj til at fremstille præsentationsmaterialer (foldere, brochurer, løbesedler mv.) DXP egner sig kun til mindre brochurer og lign., da den største skabelon kan rumme

Læs mere

Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup

Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup Der er flere muligheder for at flytte billeder fra kamera til computer. Hvilken du benytter, afhænger af temperament

Læs mere

Zoombrowser: Få styr på alle dine billeder helt gratis! af PA (10-10-2006 10:30:59)

Zoombrowser: Få styr på alle dine billeder helt gratis! af PA (10-10-2006 10:30:59) Zoombrowser: Få styr på alle dine billeder helt gratis! af PA (10-10-2006 10:30:59) Zoombrowser er et billedbehandlingsprogram, der er meget let at bruge og alligevel indeholder meget avancerede funktioner.

Læs mere

10. Fra midtpunktet tegnede jeg en sekskant med polygon tool, som blev logoets ramme.

10. Fra midtpunktet tegnede jeg en sekskant med polygon tool, som blev logoets ramme. GRAFIK Grafik Beskrivelse Opgaven Design af nyt logo til Tipsbladet Programmer Adobe Illustrator Værktøjer Polygon tool Rectangle tool Align to pixel grid Guides Transform Outline Stroke Proces 1. Jeg

Læs mere

Skifte til PowerPoint 2010

Skifte til PowerPoint 2010 I denne vejledning Microsoft PowerPoint 2010 ser meget anderledes ud end PowerPoint 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender INDHOLDSFORTEGNELSE Windows 8.1... 5 KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade Sådan får du Windows 8.1 på din pc... 8 Startskærmen... 9 Skrivebordet... 10 Kvikguide til den nye brugergrænseflade... 11 Amulet-menuen...

Læs mere

Billed fra lurzer s archive

Billed fra lurzer s archive GRAFIK OG BILLED Billed fra lurzer s archive Steffen S. jensen 1 Grafik og billed Færdig billed Steffen S. jensen 2 Grafik og billed Dokumentation Puppeteer Detaljer Opgaven Opgaven var inspiration af

Læs mere

Sådan starter du PowerPoint vha. Start-knappen

Sådan starter du PowerPoint vha. Start-knappen Bliv en haj til IT i hverdagen 4.3 PowerPoint Microsoft PowerPoint er et præsentationsprogram, som kan bruges til at oprette flotte præsentationer, der enten kan udskrives eller afspilles på en computer.

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Introduktion. Installation. En kort oversigt

Introduktion. Installation. En kort oversigt Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Installation...2 En kort oversigt...2 Biblioteksoversigt...3 Liste over mapper...3 Miniatureportrætter...4 Flytte et billede...4 Slette et billede...4 Det nederste

Læs mere

Adobe Elements Lektion 2

Adobe Elements Lektion 2 Adobe Elements Lektion 2 Så er det igen tid til at lege lidt med billeder. Jeg går ud fra, at du nu har fået opsat Elements efter de anvisninger du fik i sidste lektion. Start Elements op Gå ind i Edit

Læs mere

WINDOWS 7 FOR SENIORER

WINDOWS 7 FOR SENIORER Hvis du har Windows 7 på din computer, er dette hæfte noget for dig. Hæftet er fyldt med eksempler og illustrationer, der gør det nemt for dig at følge anvisningerne, når du selv sidder ved computeren.

Læs mere

IrfanView. Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj. Version: August 2012

IrfanView. Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj. Version: August 2012 IrfanView Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er IrfanView?...4 Få fat i programmet...4 Installer selve programfilen...5 Installer plugins...6

Læs mere

ios 8.1 til iphone 4S, 5 og 6 Martin Simon Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-18-6 E-bogsudgave 2014 Kopiering fra denne bog er ikke tilladt.

ios 8.1 til iphone 4S, 5 og 6 Martin Simon Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-18-6 E-bogsudgave 2014 Kopiering fra denne bog er ikke tilladt. ios 8.1 til iphone 4S, 5 og 6 Martin Simon Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-18-6 E-bogsudgave 2014 Kopiering fra denne bog er ikke tilladt. Forord 9 ios 8.1.1 er rettet mod iphone 4S 9 iphone 5 i

Læs mere

Se Billeder i Picasa.

Se Billeder i Picasa. Se Billeder i Picasa. Selvom det er vigtigt at organisere, redigere og udskrive sine billeder, er det også vigtigt, at man ønsker at lære om de forskellige måder man kan se sine billeder på. Visning af

Læs mere

Photoshop CC F u F ture tur Co C mpany an - y www. w future tur co c mpany an. y dk

Photoshop CC F u F ture tur Co C mpany an - y www. w future tur co c mpany an. y dk FutureCompany - www.futurecompany.dk Photoshop CC Layers Side 1 af 2 At arbejde med layers/lag i Photoshop er et af de vigtigste elementer i opbygningen af dit dokument i Photoshop. Ethvert dokument i

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Grafik & billede. Plakat til SMAG! Energy Drink

Grafik & billede. Plakat til SMAG! Energy Drink Grafik & billede Plakat til SMAG! Energy Drink Dokumentation Opgaven Opgaven gik ud på at lave en plakat for vores kunde Bisgaard&Bentzon, som skal bruges til at promovere deres energidrik SMAG! Da SMAG!

Læs mere

Billedbehandling med GIMP

Billedbehandling med GIMP Den sidste ting der er plads til her er: Skaler. For at få de 2 lag til at passe sammen er det nødvendigt at skalere dem. Vælg enten billede->skaler billede eller lag->skaler lag. Og indstil antallet af

Læs mere

- en manual fra Skolekonsulenterne.dk. Versionsdato: April 2008

- en manual fra Skolekonsulenterne.dk. Versionsdato: April 2008 - en manual fra Skolekonsulenterne.dk Versionsdato: April 2008 Indholdsfortegnelse Generelt om manualer fra Skolekonsulenterne.dk...3 Hvad er IrfanView?...4 Få fat i programmet...4 Installer selve programfilen...5

Læs mere

Shortcuts til Photoshop CS2

Shortcuts til Photoshop CS2 Shortcuts til Photoshop CS2 Udarbejdet af Hans-Ole Nielsen, Graphos til både PC og Mac / engelske version Selección Tools (PC) Symbol (MAC) Rectangular Marquee M M Elliptical Marquee Shift + M Shift +

Læs mere

Den nye klub hjemmeside.

Den nye klub hjemmeside. Den nye klub hjemmeside. Ved login i typo3, bliver du mødt med dette billede. Det viser sidetræet. Om man skal bruge listevisning eller sidevisning, afhænger af, hvilket indholdselement man arbejder i.

Læs mere

Picasa Brugerflade Den øverste linie kaldes for menulinien eller kommandolinien. Alle menuer kan man finde her

Picasa Brugerflade Den øverste linie kaldes for menulinien eller kommandolinien. Alle menuer kan man finde her Picasa Brugerflade Den øverste linie kaldes for menulinien eller kommandolinien. Alle menuer kan man finde her Linien er bygget op på samme måde som i andre Windows programmer f.eks. Word, Excel Klik på

Læs mere