Falske Facebook-sider fupper forbrugerne!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Falske Facebook-sider fupper forbrugerne!"

Transkript

1 MYNDIGHEDERNE ER MAGTESLØSE: Falske Facebook-sider fupper forbrugerne! Facebook lokker forhåbningsfulde fans med forudsigelser af fodboldkampe. Flere og flere falder i fælden, og er man først blevet fuppet fattigere, så er formuen formentligt forsvundet. Der er nemlig ingen hjælp at få. Af Kristian Pedersen De lokker med garantier for gevinst, og der er mange af dem; Facebook-sider, der påstår at have oplysninger om 'fixede' fodboldkampe altså kampe, hvor udfaldet er bestemt på forhånd. Oplysninger, som de gerne deler mod klækkelig betaling, selvfølgelig. En søgning på ordet 'fixed' alene giver hurtigt 20 sider at vælge imellem, og man kan finde hundredvis. Mange af siderne er oprettet inden for det seneste halve år, men de har alligevel over 6000 fans i gennemsnit og der kommer hele tiden nye sider og nye fans til. Samme metode Et fællestræk for alle disse sider er deres simple fremgangsmåde. Det koster typisk mellem 25 og 100 at købe sig til de oplysninger, folkene bag en side påstår at være i besiddelse af pr. kamp, vel at mærke! Pengene overføres via såkaldte 'money bookers' velkendte, troværdige selskaber som Western Union, Skrill, Paypal eller lignende, og alle de nødvendige oplysninger udveksles direkte i 'chatten' på Facebook. Facebooks indsats er ukendt Allerede i juli 2012 kom det frem, at Facebook overvåger brugernes chat for at kunne identificere lovovertrædere og melde dem til politiet. Folkene bag det verdensomspændende sociale netværk er notorisk vanskelige at få i tale, og da Ekstra Bladets henvendelser bliver mødt med automatiserede svar pr. mail, er det svært at vide, om Facebook er opmærksomme på problemet. I denne sag er der dog ingen aktivitet at spore: Vi modtager jævnligt anmeldelser fra brugere, der oplever krænkende eller ulovlig adfærd på Facebook, siger afsnitsleder Martin Kofoed fra Rigspolitiets ITefterforskningssektion. Men jeg har aldrig hørt om henvendelser fra Facebook selv, så de er i hvert fald meget sjældne. Politiet straffer dig Det kan i øvrigt ikke betale sig selv at gå til politiet: Hvis man kommer og anmelder en sådan Facebook-side for bedrageri, så vil man nok selv stå med en sigtelse, siger Martin Kofoed, og

2 fortsætter: Når man forsøger at købe disse informationer, så medvirker man til matchfixing og det er ulovligt, påpeger han. Derudover er det praktisk set umuligt for os at efterforske sådan en sag både af ressourcemæssige hensyn, men også fordi, modtageren af pengene er så godt som anonym så dine penge er alligevel væk. Problemet er ikke på Europas dagsorden - endnu Hos Europol er svaret det samme; Ressourcerne er anderledes fordelt. Vi er involveret i flere undersøgelser af organiseret matchfixing i Europa, siger Søren Kragh Pedersen, medie- og PR-chef for Europol. Men vi er ikke blevet bedt om at sætte ressourcer af til at efterforske dén type sager af vores medlemslande. Mig bekendt har vi heller ikke modtaget henvendelser fra Facebook selv, men jeg kunne da godt forestille mig, at Facebook på sigt ville gøre noget ved problemet, slutter han. Money booker'ne er (u)enige Western Union kan ikke hjælpe: Når pengene først er sendt, kan vi kan ikke gøre noget her. Man skal ringe til politiet, og så går alt igennem dem, siger Esther fra Kundeservice. Vi kan heller ikke knytte advarsler til bestemte konti eller lignende vi kan kun opfordre til, at man ikke sender penge til nogen, man ikke kender. Hos kollegaerne fra Skrill er meldingen en lidt anden, men resultatet er det samme: Vi har et system til at overvåge mistænkelige konti og konti, vi modtager anmeldelser om svindel på, oplyser kundeservicemedarbejderen Petar og jeg kan se, din konto er blevet midlertidigt lukket, fordi du har overført penge til en mistænkelig konto! Sikkerheden til trods, er pengene stadig væk: Pengene bliver overført øjeblikkeligt, så dét kan vi ikke gøre noget ved, siger Petar. Men jeg kan sende dig en mail, så du kan genåbne din konto... Det er, trods gentagende forsøg, på nuværende tidspunkt ikke lykkedes for Ekstra Bladet at komme i kontakt med Facebooks danske Account Executive Martin Voetmann eller andre af folkene bag Facebook for at få en kommentar til denne artikel.

3 EKSPERTEN: Hr. og fru Danmark er bagud Ekstra Bladet har talt med Jacob Brøndum fra Center for Digital Dannelse om, hvorfor man falder for internet-svindel og hvordan man kan sikre sig Af Kristian Pedersen Jacob Brøndum er digital arkitekt en slags 'internet-sociolog'. Han beskæftiger sig med adfærd på nettet, og hans dom er hård: Hr. og fru Danmark mangler simpelthen digital dannelse. Der er måske to-tre-fire procent af os, der virkelig ved, hvordan vi bør opføre os på nettet resten har ikke nået erkendelsen! Internettet er stadig nyt for os Det må du lige uddybe? Mennesker har lært, hvordan man opfører sig i 'den virkelige verden' gennem flere hundrede år, og fået god fornemmelse for social kildekritik dvs. at kunne gennemskue personer og situationer med kritiske øjne, siger Jacob Brøndum, og fortsætter: men internettet er stadig så nyt, at vi ikke har noget refleksionsapparat eller nogen sans for digital kildekritik. Det handler om troværdighed Hvorfor falder folk for svindel på Facebook? Det er fordi, Facebook er baseret på troværdighed. Vi er vant til at tage billeddokumentation og andres anbefalinger som beviser for kvalitet og værdi. Problemet er, at med web 2,0 er vi ikke længere bare forbrugere vi er producenter. Jacob Brøndum forklarer: En side som Facebook eller Wikipedia, som alle kan producere indhold til, kan være ugennemskuelig og derfor er det en 'smart' platform at bruge, hvis man vil svindle folk. Man laver en side, lokker med nogle gode tilbud, lægger nogle manipulerede billeder ud, får en masse 'likes', og så er man i gang! Alt håb er ikke ude Hvordan undgår man så at blive snydt? Der er i virkeligheden nogle meget simple råd, man kan følge: For det første skal man bruge sin sunde fornuft, og tænke sig om, før man 'klikker på noget'. For det andet skal man tjekke siden eller personen - bare et par minutter med Google kan gøre stor forskel. For det tredje skal man udnytte sit eget netværk. Tal med venner og familie især om pengespørgsmål! Til sidst tilføjer Jacob Brøndum: Og det er måske lidt af en kliché, men man skal huske, at hvis et tilbud virker for godt til at være sandt, så er det det nok også!

4 ALBANSK FACEBOOK-FORBRYDER: Jeg tjener 16 millioner om året Mange af de Facebook-sider, der hævder at sælge oplysninger om 'fixede' fodboldkampe, har østeuropæiske bagmænd. Da Ekstra Bladet ville teste hans troværdighed, gik en af disse bagmænd med til at afsløre detaljer om sin guldrandede Facebook-forretning Af Kristian Pedersen På Facebook kalder han sig Fixed Match King. Når man skal sende ham penge, har han mange identiteter. Hver dag tager han imod penge fra folk, der opsøger ham på Facebook for at købe oplysninger om 'fixede' fodboldkampe altså kampe, hvor udfaldet er givet på forhånd. Han er 32 år og kommer fra Albanien, men vil ellers ikke sige noget om sig selv. Du kan ikke tabe 100, overførsel via Western Union. Sådan lyder det korte svar, da Ekstra Bladet henvender sig på Facebook-siden Fixed Match King med en besked på Facebook, og spørger om prisen for at købe den information, manden bag siden påstår at have. For de 100 får man én kamp, til et odds på omkring 30, dvs. en kamp med et udfald, som giver pengene 30 gange igen, hvis man spiller på det. Da vi spørger, om kampen er fixet, så man ikke kan tabe, er svaret lige så kort som det første: Yes sir. No chance to lose. Fixed Match King virker allerede utålmodig: Kan du betale med det samme? Vi siger, vi vil tænke over tilbuddet. 95% er svindlere Næste dag er det Fixed Match King, der skriver til os. Han virker stadig utålmodig: So? - et 'Har du besluttet dig?', der ikke kan misforstås. Vi overvejer stadig der er mange sider som denne, og vi vil undersøge mere, før vi beslutter os, svarer vi. Mere end 95% af denne slags sider er 'scammers' svindlere, advarer Fixed Match King. Men du kan se beviser på min side, fortsætter han, med henvisning til de mange sandsynligvis manipulerede screenshots fra online bettingsider, der er lagt ud på hans Facebook-side. En 'lille' side, der dog har næsten 3000 'likes'. Jeg tjener millioner Lige nu har jeg to-tre nye kunder, som betaler 100 hver, svarer Fixed Match King, da vi spørger, hvor mange, der benytter hans tilbud. Derudover har jeg en personlig VIP-konto med ca. 75 'gamle' kunder, påstår han, og uddyber: Prisen for VIP-medlemsskab er for 30 dage. En hurtig udregning afslører, at Fixed Match King i så fald tjener mindst kr. om måneden over 150 gange så meget som den gennemsnitlige albaner alene på sin VIP-konto. Omregnet til danske forhold svarer det til en årsløn på næsten 16 millioner kr. sort. Når du har betalt tre gange, kan du komme med i VIP. Ikke før. Prisen stiger fra gang til gang, i takt med at folk har mere tiltro og flere penge og først derefter kommer tilbuddet om VIP-medlemsskab, informerer Fixed Match King. Er du interesseret?!

5 Fixed Match King stiller ofte spørgsmålet i chatten en chat, der nu strækker sig over to dage. Vi forsøger at tale prisen ned, men han giver sig ikke. Prisen er 100, men kampen er % sikker, det garanterer jeg er I interesserede eller ej? Han garanterer igen, at kampen er sikker, fordi den er fixet. Vi er stadig ikke 'overbevist'. Hvad, hvis det 'utrolige' skulle ske hvad, hvis informationerne alligevel ikke holder, og vi taber? spørger vi. Fixed Match King svarer: Så giver jeg dig 50% af pengene tilbage, og du får en fixet HT/FT-kamp gratis..., inden han gentager sig selv:...but TODAY MATCH NO CHANCE TO LOSE. Jeg har mindst otte identiteter I løbet af vores chat med Fixed Match King sender han flere gange oplysninger om, hvem vi skal overføre penge til. Hos Western Union skal man bruge for- og efternavn på modtageren, samt hvilket land, han er fra. For- og efternavn ændrer sig dog hver gang, vi hører fra Fixed Match King. Den eneste oplysning, der ikke ændrer sig, er landet; Albanien. Jeg har mindst otte navne til at modtage penge under, er svaret, da vi undrer os. Andre kunder sender penge til det navn, jeg gav dig tidligere derfor skifter jeg! Vi overfører 100 til 'Ridrin Shabani' fra Albanien vel vidende, at vi nok ikke ser pengene igen. Pengene først! Vi sender et billede af kvitteringen for overførslen i Facebook-chatten, og spørger efter informationerne. Først skal jeg i banken og modtage pengene, lyder svaret. Vent minutter, ok? Billedet er ikke bevis nok modsat billederne på Fixed Match Kings Facebook-side. Jeg skal tage pengene først, skriver Fixed Match King. Først en time senere hører vi fra ham igen; en længere svada: Der var problemer med Western Union-overførslen fra en anden kunde og nu er kampen allerede startet, så du kan ikke få informationerne. Sorry. I morgen sender jeg en fixet HT/FT-kamp, det er 100% sikkert. Don't worry. Resten af dagen og næste dag skriver vi til Fixed Match King flere gange, men får intet svar. Vores informationer Endnu en dag senere hører vi dog igen fra Fixed Match King: Jeg har en fixet kamp til i morgen, til odds 30. Jeg sender informationerne i morgen omkring kl. 13. Næste dag klokken mere end fire timer senere end lovet får vi en besked: I aftenens kamp mellem Welling og Hyde i den engelske Conference Premier-række vil Hyde være foran ved pausen, men Welling vil vinde kampen til et odds på 26. Den er angiveligt 100% sikker. Vi skal altså spille 2/1 (HT/FT), men hos vores bookmaker giver dette udfald kun odds 19. Snyd og bedrag Fixed Match King er afsløret før kampen er slut. Han er en svindler, en del af de 95%. Kampen ender 0-2 til Hyde, efter 0-0 ved pausen ikke i nærheden af at stemme overens med de informationer, Ekstra Bladet købte. Vi skriver efterfølgende til Fixed Match King for at få en forklaring. Fixed Match King har ikke svaret på denne besked.

6 FAKTABOKS: HT/FT: Sådan får man odds 30: Hos bookmakerne kan man spille på 'halvleg/fuldtid', dvs. 'hvilket hold fører ved pausen/hvilket hold vinder kampen'. Hvis man spiller 1/2 eller 2/1, dvs. at det ene hold fører ved pausen men taber kampen, er odds'et oftest over 20, og nogle gange langt højere. Halvleg/fuldtid kendes også som 'Half Time/Full Time, eller blot HT/FT. FAKTABOKS: Sådan regnede vi tallene for Fixed Match Kings VIP-indtægt ud, og omregnede til danske forhold: VIP-indtægt: 75 medlemmer x /md.= mindst eller knap kr./md. = kr./år Gennemsnitsindkomst for en albaner = kr./år (2011) Kilde: data.un.org Omregning: BNI i Albanien: 8820 PPP$ pr. indbygger (2011) BNI i Danmark: PPP$ pr. indbygger (2011) Kilde: globalis.dk BNI står for BruttoNationalIndtægt. PPP$ er indtægten i $, justeret for pengenes købekraft i det enkelte land. Hvis man tager højde for pengenes købekraft, tjener den gennemsnitlige dansker altså ca. 4,75 gange så meget som den gennemsnitlige albaner, og Fixed Match Kings årsindtægt på kr. har altså samme købekraft i Albanien som 16 millioner kr. har i Danmark.

[Click here and insert picture from image library] SIKKERHEDS GUIDE

[Click here and insert picture from image library] SIKKERHEDS GUIDE [Click here and insert picture from image library] SIKKERHEDS GUIDE INDHOLDSFORTEGNELSE Phishing 3 Hvad er Phishing? 3 Sådan skal du gøre, hvis du modtager et mistænkeligt opkald eller en telefonsvarerbesked

Læs mere

8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER

8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 1 BESKYT DIN COMPUTER OG ANDRE ENHEDER 2 BESKYT DINE PERSONLIGE OPLYSNINGER 3 BESKYT DINE ELEKTRONISKE

Læs mere

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Som forældre er det vigtigt at du: Accepterer at medierne er kommet for at blive og er en del af børn og unges virkelighed. Så vis dem

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Sikkerhed på smartphones og tablets

Sikkerhed på smartphones og tablets Sikkerhed på smartphones og tablets Foredrag og materiale: Allan Greve, AGR Consult Ældre Sagens IT-Temadag, distrikt 5 1 www.0055.dk Indhold Foredraget giver IT-kyndige et overblik over Principper for

Læs mere

SPØGELSET I MASKINEN - OM ALGORITMER PÅ DE SOCIALE MEDIER. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvad er en algoritme?

SPØGELSET I MASKINEN - OM ALGORITMER PÅ DE SOCIALE MEDIER. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvad er en algoritme? SPØGELSET I MASKINEN - OM ALGORITMER PÅ DE SOCIALE MEDIER Hvad er temaet i denne artikel? Dette tema handler om, hvordan algoritmer er med til at afgøre, hvad vi læser og ser. Vi kommer omkring - algoritmer

Læs mere

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD 1 Denne vejledning viser, hvordan du kan udnytte de mange muligheder, de sociale medier giver, og være opmærksom på de faldgruber, der kan skade dig selv, dine pårørende og kolleger eller din myndighed.

Læs mere

ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE

ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE EURO RUN- SPILLET www.nye-eurosedler.eu ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE - 2 - Anna og Alex er klassekammerater og bedste venner. De har det med at rode sig ud i hårrejsende eventyr. I dag er ingen undtagelse.

Læs mere

ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE

ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE EURO RUN- SPILLET www.nye-eurosedler.eu ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE Anna og Alex er klassekammerater og bedste venner. De har det med at rode sig ud i hårrejsende eventyr. I dag er ingen undtagelse.

Læs mere

certifiedkid.dk Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år. Skal vi skrive sammen? 50.000 gange om året oplever børn og unge en skjult voksen på internettet.

certifiedkid.dk Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år. Skal vi skrive sammen? 50.000 gange om året oplever børn og unge en skjult voksen på internettet. Udvalget for Videnskab og Teknologi 2009-10 UVT alm. del Bilag 287 Offentligt TIL ELEVER OG FORÆLDRE certifiedkid.dk ONLINE SECURITY FOR KIDS 9 16 POWERED BY TELENOR Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år.

Læs mere

Internettet anno 2015 - udfordringer med overgreb, identitet og seksualitet hos børn og unge. Psykolog Kuno Sørensen

Internettet anno 2015 - udfordringer med overgreb, identitet og seksualitet hos børn og unge. Psykolog Kuno Sørensen Internettet anno 2015 - udfordringer med overgreb, identitet og seksualitet hos børn og unge Psykolog Kuno Sørensen Historisk tilbageblik 1993: WWW WideWorldWeb 2003: Skype lanceres 2010: Ipad lanceres

Læs mere

Oftede Stillede Spørgsmål

Oftede Stillede Spørgsmål Oftede Stillede Spørgsmål Værd at vide om Shopbox Hvorfor bruge Shopbox? Mere end 3 millioner danskere bruger dagligt Facebook, Google og læser e-mail på nettet. Med Shopbox kan virksomheder drage fordel

Læs mere

IT Sikkerhed. Digital Mobning.

IT Sikkerhed. Digital Mobning. IT Sikkerhed. Nu i dag hvor vores computer næsten er tilkoplet hinanden 24/7 er det vigtigt at kunne beskytte sin compuder / server mod spyware, virus, spam og skam. Til det er vi gået i gang med at arbejde

Læs mere

FOKUS PÅ IT-SIKKERHED! GODE RÅDE OM RANSOMWARE OG FOREBYGGELSER

FOKUS PÅ IT-SIKKERHED! GODE RÅDE OM RANSOMWARE OG FOREBYGGELSER FOKUS PÅ IT-SIKKERHED! GODE RÅDE OM RANSOMWARE OG FOREBYGGELSER 2017 Den 12. maj 2017 blev den vestlige verden ramt af det største cyberangreb i internettets historie. Værst gik ransomware angrebet WannaCry

Læs mere

Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side?

Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side? Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side? Google Plus er måske ikke det første du tænker på når du skal øge kendskabet til din virksomhed. I det følgende viser jeg hvorfor du

Læs mere

Hjælp til at undgå tvister og chargebacks.

Hjælp til at undgå tvister og chargebacks. Hjælp til at undgå tvister og chargebacks. Nogle gange kan der opstå problemer med en bestilling. Her er vores praktiske vejledning til, hvordan du undgår tvister og chargebacks. Problemerne falder typisk

Læs mere

Børn og unges digitale liv

Børn og unges digitale liv Børn og unges digitale liv Børns Vilkår For børn Med børn Dagens program Mobil og internet en del af børn og unges hverdag Mobilens og internettets mulige faldgruber Gode råd til børn og voksne Digitale

Læs mere

Sådan beskytter du din computer mod angreb

Sådan beskytter du din computer mod angreb Sådan beskytter du din computer mod angreb It-kriminelle har fundet et hul i sikkerheden, så de lige nu kan stjæle din net-identitet. Her bliver du klogere på, hvordan du garderer dig. Af Kenan Seeberg

Læs mere

UDSAGN TIL STANDPUNKTER INTRODUKTIONSØVELSEN

UDSAGN TIL STANDPUNKTER INTRODUKTIONSØVELSEN UDSAGN TIL STANDPUNKTER INTRODUKTIONSØVELSEN UDSKOLINGSKLASSER OG GYMNASIEKLASSER Disse udsagn er til inspiration - I kan også lave jeres egne eller kun vælge et par af dem. Det kommer helt an på, hvordan

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

DEN RENE VARE EFTER LUKKETID. Janni, Tobias, Camille og Soffi

DEN RENE VARE EFTER LUKKETID. Janni, Tobias, Camille og Soffi DEN RENE VARE EFTER LUKKETID Janni, Tobias, Camille og Soffi 1 Ide, historie og ramme: Program: Vi har valgt at lave et cross media koncept for forbrugerprogrammet Den Rene Vare. Både fordi opgaven foreskrev,

Læs mere

7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN!

7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN! 7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN! Messesæsonen er lige op over! Og du skal sikkert også af sted som du plejer! Men hvad nu, hvis du kunne gøre det bare lidt bedre og lidt lettere for dig selv denne

Læs mere

Løsning af tvister, krav og chargebacks. Nogle gange kan der opstå problemer med en bestilling. Vi er her for at hjælpe dig, hvis det sker.

Løsning af tvister, krav og chargebacks. Nogle gange kan der opstå problemer med en bestilling. Vi er her for at hjælpe dig, hvis det sker. Løsning af tvister, krav og chargebacks. Nogle gange kan der opstå problemer med en bestilling. Vi er her for at hjælpe dig, hvis det sker. Potentielle situationer. 1 2 Tvister og krav Hvis en kunde har

Læs mere

Je3 har lært en S?ec-;a/;st ;nden -For 3eV;nst Ved IYKKeS?;1at Kende 03 bedt ham OM at Jv'æi?e d;3...

Je3 har lært en S?ec-;a/;st ;nden -For 3eV;nst Ved IYKKeS?;1at Kende 03 bedt ham OM at Jv'æi?e d;3... Je3 har lært en S?ec-;a/;st ;nden -For 3eV;nst Ved IYKKeS?;1at Kende 03 bedt ham OM at Jv'æi?e d;3... Hr Peter Knudsen A L Meyers Vænge 3 6 Tv 2450 København Sv ENMARK Marcos von Ring Kære Peter! Jeg har

Læs mere

De 10 bud til en bedre Linkedin profil

De 10 bud til en bedre Linkedin profil De 10 bud til en bedre Linkedin profil + = $ Første bud LinkedIN er dine kontakters visitkort! Når du får et visitkort Visitkort er i papir, det er folks LinkedIn profil ikke, så sørg for at forbinde hurtigt,

Læs mere

HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN

HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN FEBRUAR 2013 HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN TEENAGERE - DERES PRIVATE OG OFFENTLIGE LIV PÅ SOCIALE MEDIER EN REPRÆSENTATIV UNDERSØGELSE BLANDT A) TEENAGERE I ALDEREN 12-18 ÅR SAMT B) FORÆLDRE TIL 9-18-ÅRIGE

Læs mere

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet TokeWith DanmarksMedie2ogJournalisthøjskole 20142PUJ Forsidehistorie.+ 5 Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet Forbrugerne ser mere og mere TV på 25 Det er et oprør mod priserne. Og nu sætter de dem

Læs mere

Guide: Skift bank og spar op mod 40.000

Guide: Skift bank og spar op mod 40.000 Guide: Skift bank og spar op mod 40.000 Bankerne hæver udlånsrenten, selvom Nationalbanken gør det modsatte. BT guider dig her frem til at forhandle om prisen i banken og overveje bankskift Af Lisa Ryberg

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere

JURA på sociale medier. tanyadick.dk

JURA på sociale medier. tanyadick.dk JURA på sociale medier TANYA DICK J U R A på sociale medier I N T E R N E T J U R A o Et begreb for al den jura der foregår på internettet o Der er mange regler som skal overholdes online o Jura en er

Læs mere

Digital trivsel og forældresamarbejde. Kuno Sørensen, Gitte Jakobsen og Jon K. Lange, Red Barnet

Digital trivsel og forældresamarbejde. Kuno Sørensen, Gitte Jakobsen og Jon K. Lange, Red Barnet Digital trivsel og forældresamarbejde Kuno Sørensen, Gitte Jakobsen og Jon K. Lange, Red Barnet Tænkepause Hvor mange af jer har en mobil? Hvor mange er på nettet dagligt? Hvor mange er på Facebook? Hvor

Læs mere

02-12-2013. sove. Tjekke FB. Tjekker. vågne. vågne. Tjekke FB. Tjekke FB. Forældre. Tjekke FB. Tjekke FB. Forældre lektier. FB Tjekke FB.

02-12-2013. sove. Tjekke FB. Tjekker. vågne. vågne. Tjekke FB. Tjekke FB. Forældre. Tjekke FB. Tjekke FB. Forældre lektier. FB Tjekke FB. VOX-POP Erfaringer fra tilfældige 6.-8. klasser i det indre København Digital trivsel og forældresamarbejde Kolding den 26. november 2013 Gitte Jakobsen, Red Barnet vågne morgenid mad 1. Frikvarter skole

Læs mere

Digital dannelse. Introduktion til 1g SR-lederne. Introduktionsforløb for 1g - 2013

Digital dannelse. Introduktion til 1g SR-lederne. Introduktionsforløb for 1g - 2013 Introduktionsforløb for 1g - 2013 Digital dannelse Introduktion til 1g SR-lederne I det følgende er der to forskellige muligheder for, at eleverne kan arbejde med digital dannelse. Dels kan man arbejde

Læs mere

ipad for let øvede modul 7

ipad for let øvede modul 7 24102014AS ipad for let øvede modul 7 Skype Skype er et program, der gør det muligt at kommunikere med en anden person med både billede og lyd. Kommunikationen sker over internettet, og der er gratis at

Læs mere

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND!

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND! En gratis e-guide til dig fra Stormvind. - med håb om at du kan lide smagen i denne digitale smagsprøve på Velbekomme! Dorte 1 Inden du går i gang med at investere din tid i at implementere nogle af disse

Læs mere

How to beat the bookies! Tricksene der sikrer dig langvarige gevinster på betting markedet!

How to beat the bookies! Tricksene der sikrer dig langvarige gevinster på betting markedet! How to beat the bookies! Tricksene der sikrer dig langvarige gevinster på betting markedet! HVEM ER VI? Hos Bettingfamily anser vi betting som en alternativ form for investering. Størstedelen af alle bettere

Læs mere

SocialTime. Du kan gøre opmærksom på din nye Facebook-side eller app uden at bruge penge på reklamer. Gratis markedsføring START I DAG

SocialTime. Du kan gøre opmærksom på din nye Facebook-side eller app uden at bruge penge på reklamer. Gratis markedsføring START I DAG S O M M E R 2 0 1 3 SocialTime Skab din forretning på Facebook Gratis markedsføring Du tror allerede på værdien af Facebook markedsføring - det er derfor du læser dette nu, ikke? Du kan gøre opmærksom

Læs mere

Filmprojekt 1 Vær opmærksom på dit publikum! En kommentar på en vens væg kan sagtens nå ud til 600 mennesker

Filmprojekt 1 Vær opmærksom på dit publikum! En kommentar på en vens væg kan sagtens nå ud til 600 mennesker SO:ME? Dette projekt sker på baggrund af Furesø Bibliotekernes ønske om at skabe ung-til-ung formidling i forhold til retningslinjer for brugen af de sociale medier. Marie Kruse Gymnasium skal derfor lave

Læs mere

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET STREAMING, INDHOLD OG ADGANG SPØRGESKEMAER En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at danskerne er blevet en nation af internet-mediebrugere.vi kan af undersøgelsen se, at

Læs mere

IT sikkerhed Whitelist

IT sikkerhed Whitelist IT sikkerhed Whitelist IT sikkerhed Whitelist Skrevet af: Anchelika V. Skjødt og Lasse B. Troelsen Kom/IT A Klasse 3.5 Side 1 af 7. Spam facts Spam er et af de største problemer med internettet på nuværende

Læs mere

Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter

Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter Hvad er Google Analytics? Hvem kan bruge det? Hvad kan Google Analytics bruges til? Google Analytics viser dig hvor dine kunder har fundet frem til

Læs mere

TILVALG Forbund: EU-værktøjer mod bedrageriske arbejdsgivere er ingen mirakelkur Af Morten Steensberg Tirsdag den 24. november 2015, 05:00

TILVALG Forbund: EU-værktøjer mod bedrageriske arbejdsgivere er ingen mirakelkur Af Morten Steensberg Tirsdag den 24. november 2015, 05:00 TILVALG Forbund: EU-værktøjer mod bedrageriske arbejdsgivere er ingen mirakelkur Af Morten Steensberg Tirsdag den 24. november 2015, 05:00 Del: EU-tilvalgsordningen skal gøre det lettere for fagforeninger

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Hvad synes du om indholdet af kurset?

Hvad synes du om indholdet af kurset? Oversigt 2011 Evaluering af brugerundervisning Randers Bibliotek. Evaluering har i 2011 været op til underviserne om det skulle på programmet cirka 220 svar. Hvad synes du om indholdet af kurset? 86 40%

Læs mere

WOODKID. The Golden Age. Banner Projekt - 1 Semester, CPH Business, MUL-A13E. Casper Birch Buchberg, Natahlie Heiden & Sebastian Nyholm

WOODKID. The Golden Age. Banner Projekt - 1 Semester, CPH Business, MUL-A13E. Casper Birch Buchberg, Natahlie Heiden & Sebastian Nyholm WOODKID The Golden Age Banner Projekt - 1 Semester, CPH Business, MUL-A13E Casper Birch Buchberg, Natahlie Heiden & Sebastian Nyholm Projektbeskrivelse Vi har designet og animeret tre forskellige bannere

Læs mere

MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE. Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder.

MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE. Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder. MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE MEDIER OG E-MAIL Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder. Booster salget i dit firma 2015 Leon

Læs mere

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Nogle af de absolut skarpeste bloggere tjener over 100.000 i måneden, men det er typisk på den internationale scene, men her i Danmark har vi

Læs mere

Brug LinkedIn Professionelt Middelfart Erhvervscenter 26/02-13

Brug LinkedIn Professionelt Middelfart Erhvervscenter 26/02-13 Brug LinkedIn Professionelt Middelfart Erhvervscenter 26/02-13 LinkedIn nutidens digitale golfbane FAKTA Profil typer Netværk on & offline Personlige branding Den personlige profil basis Connections @

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING TIL ØVELSEN STANDPUNKTER

LÆRERVEJLEDNING TIL ØVELSEN STANDPUNKTER LÆRERVEJLEDNING TIL ØVELSEN STANDPUNKTER FORMÅL Denne øvelse fungerer som opvarmning til forløbet. Formålet med øvelsen er at skabe nysgerrighed omkring emnet, så eleverne føler det vedkommende og relevant

Læs mere

Få din kunst på Che Bello Galleri

Få din kunst på Che Bello Galleri Få din kunst på Che Bello Galleri På Che Bello Galleri kan du helt gratis få præsenteret og solgt dine malerier. Det koster ikke noget at blive oprettet og du betaler kun provision når dit maleri bliver

Læs mere

Kakerlakker om efteråret

Kakerlakker om efteråret lydia davis Kakerlakker om efteråret oversat af karen margrethe adserballe forlaget vandkunsten FVA_Davis_Sats_(06)_09.indd 2-3 18/05/10 12.50 indhold Fortælling 7 Fru Orlandos bekymringer 12 Liminal:

Læs mere

SÅDAN BESKYTER DU DIG BEDST PÅ NETTET

SÅDAN BESKYTER DU DIG BEDST PÅ NETTET SÅDAN BESKYTER DU DIG BEDST PÅ NETTET Nettet er IKKE sikkert! Fakta er at 7 ud 10 virksomheder har været ramt af hackerangreb og antallet kun stiger og stiger. På trods af dette sløser mange alligevel

Læs mere

SUPPLERENDE SPØRGESKEMA B

SUPPLERENDE SPØRGESKEMA B ESS DOKUMENTDATO: 09/09/10 Den europæiske samfundsundersøgelse (ESS) Us.Nr.: 4252 Periode: 2010-2011 SUPPLERENDE SPØRGESKEMA B ESS 5. RUNDE 2010 VERSION: B: H + I TIL INTERVIEWEREN: HVIS IP ER AF EN MAND,

Læs mere

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind UGE 47: Digitale Strategier En slide om Dorte Min passion: At påvirke virksomheder, så det kan mærkes! 20+ års erfaring fra IT-branchen Lever af at sælge viden & rådgivning Iværksætter lige som dig Social

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

E-cigaretten: Sundhedsskadelig eller ej?

E-cigaretten: Sundhedsskadelig eller ej? E-cigaretten: Sundhedsskadelig eller ej? Salget af elektroniske cigaretter går forrygende herhjemme, men de er ikke nær så ufarlige, som producenterne får dem til at lyde, lyder advarslerne Af Heidi Pedersen,

Læs mere

Klager. J.nr. 2010-0190 UL/aq. København, den 30. juni 2011 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler Fritz Bredvig Søndergade 27 9480 Løkken

Klager. J.nr. 2010-0190 UL/aq. København, den 30. juni 2011 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler Fritz Bredvig Søndergade 27 9480 Løkken 1 København, den 30. juni 2011 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler Fritz Bredvig Søndergade 27 9480 Løkken Nævnet har modtaget klagen den 17. august 2010. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities

Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities Side 2 Indholdsfortegnelse: Succesfuld Facebook administration side 3 Den positive spiral Side 4 Sørg for at poste hver dag Side 5 Fokuser

Læs mere

Børn og sociale medier

Børn og sociale medier Børn og sociale medier Opret en profil i dit barns digitale netværk Hvad er SSP? Skole Socialforvaltning Politi Forebygge kriminalitet, misbrug og mistrivsel Hvad gør vi? SSP-netværkpå de fleste folkeskoler

Læs mere

Formand for Finans Danmark og koncernchef i Nykredit Michael Rasmussens tale til Finans Danmarks årsmøde, mandag d. 3.

Formand for Finans Danmark og koncernchef i Nykredit Michael Rasmussens tale til Finans Danmarks årsmøde, mandag d. 3. Talepapir Formand for Finans Danmark og koncernchef i Nykredit Michael Rasmussens tale til Finans Danmarks årsmøde, mandag d. 3. december 2018 **DET TALTE ORD GÆLDER** Kære gæster, Velkommen til Finans

Læs mere

Spar tusindvis af kroner på banklånet

Spar tusindvis af kroner på banklånet Spar tusindvis af kroner på banklånet ankerne har meldt ud, at de ikke behandler alle kunder ens. ankkunderne opfordres derfor til at se sig godt for, hvis de ikke vil betale for meget for deres lån. Der

Læs mere

ProspectFinder. Intelligent B2B leadgenerering

ProspectFinder. Intelligent B2B leadgenerering ProspectFinder Intelligent B2B leadgenerering 2 Kundernes købsproces har ændret sig Det kræver en ny proces for virksomheders leadgenerering IDENTIFICERING Det bliver stadig vigtigere aktivt at identificere

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Dansk Magisterforening Brug sociale medier til at starte din forretning. Ingen genveje, men mange muligheder. Overvejelse 04-11-2015

Dansk Magisterforening Brug sociale medier til at starte din forretning. Ingen genveje, men mange muligheder. Overvejelse 04-11-2015 Dansk Magisterforening Brug sociale medier til at starte din forretning v. Abelone Glahn Kun til privat brug, ikke til videresendelse eller deling www.abeloneglahn.dk Fjendstrupvej 2 4850 Stubbekøbing

Læs mere

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Kontakt: Merethe Kring merethe.kring@yougov.com www.yougov.dk København, februar 2012 1 Sociale medier ændrer verden 2

Læs mere

It-sikkerhed Kommunikation&IT

It-sikkerhed Kommunikation&IT It-sikkerhed Kommunikation&IT Dette projekt handler om IT-sikkerhed. Gruppen har derfor valgt at have om Facebook, hvor vi vil hjælpe folk med at færdes rigtigt på nettet. Dette vil gøre ved hjælp af at

Læs mere

Mig & min smarte telefon

Mig & min smarte telefon Mig & min smarte telefon Arbejdsspørgsmål til klassediskussion. Introduktion Foredraget Mig & min smarte telefon handler om, hvordan teknologien påvirker vores samfund og den måde vi er sammen på. Blandt

Læs mere

Markedsføringskanaler

Markedsføringskanaler Markedsføringskanaler Der findes et hav af markedsføringskanaler, som du kan bruge til at promovere og køre din forretning igennem, men vi har her udvalgt 3 digitale kanaler, som er stærke og effektive

Læs mere

ipad for let øvede modul 7 FaceTime

ipad for let øvede modul 7 FaceTime 02092015 ipad for let øvede modul 7 Dette modul omhandler video/og telefon-samtaler via internettet. Bruger man en Wi-Fi-forbindelse, er det en gratis mulighed. Bruger man telefonforbindelse, skal man

Læs mere

HIDROSADENITIS SUPPURATIVA TABUBELAGT OG OVERSET

HIDROSADENITIS SUPPURATIVA TABUBELAGT OG OVERSET HIDROSADENITIS SUPPURATIVA TABUBELAGT OG OVERSET Mænd er jo så dårlige til at gå til lægen og til at handle på symptomer. Jeg tror på, at der er flere mænd, der lider af HS, end man egentlig regner med.

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

TJEN PENGE PÅ NETTET

TJEN PENGE PÅ NETTET TJEN PENGE PÅ NETTET [Skriv tekst] Side 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Hvilke fordele er der ved at tjene penge på nettet?... 1 Måder du kan tjene penge på nettet... 2 Din egen blog... 2 Produktanmeldelser...

Læs mere

Sådan bruger du Facebook sider

Sådan bruger du Facebook sider Sådan bruger du Facebook sider Timeline designet er på samme måde som i de personlige profiler. Det giver mulighed for at lave en flot designet side for sin virksomhed, organisation eller forening. Siderne

Læs mere

VI GIDER DIG IKKE MERE! - OM DIGITAL MOBNING

VI GIDER DIG IKKE MERE! - OM DIGITAL MOBNING VI GIDER DIG IKKE MERE! - OM DIGITAL MOBNING Hvad er temaet i denne artikel? Dette tema handler om digital mobning. Vi kommer omkring - Kendetegn og konsekvenser ved digital mobning Hvad kendetegner mobning

Læs mere

Sikkerhed ved modtagelse af kortbetalinger. Fysisk handel

Sikkerhed ved modtagelse af kortbetalinger. Fysisk handel Sikkerhed ved modtagelse af kortbetalinger Fysisk handel De fleste er ærlige heldigvis! Hvert år gennemføres millioner af trans aktioner med betalingskort, og heldigvis går langt de fleste godt. Men selv

Læs mere

Kom godt i gang med internettet

Kom godt i gang med internettet Kom godt i gang med internettet Hver udgave af Kom godt i gang med internettet introducerer til et nyttigt eller interessant sted på internettet eller en lidt mere avanceret funktionalitet på dukapc en.

Læs mere

FØR FOLKEAFSTEMNING: EUROPOL STYRKER KAMP MOD MENNESKESMUGLERE

FØR FOLKEAFSTEMNING: EUROPOL STYRKER KAMP MOD MENNESKESMUGLERE NOTAT FØR FOLKEAFSTEMNING: EUROPOL STYRKER KAMP MOD MENNESKESMUGLERE Kontakt: Forskningschef, Catharina Sørensen +45 21 54 88 21 cas@thinkeuropa.dk RESUME I takt med at antallet af flygtninge og migranter,

Læs mere

O Guide til it-sikkerhed

O Guide til it-sikkerhed It-kriminalitet O Guide til it-sikkerhed Hvad din virksomhed bør vide om it-kriminalitet, og hvordan du kan forebygge det codan.dk 2 Forord 3 o Er I ordentligt sikret mod it-kriminalitet? Mange virksomheder

Læs mere

Hvad skal jeg skrive?

Hvad skal jeg skrive? Hvad skal jeg skrive? I dette kapitel lærer du: I. At booke møder via email II. At tænke sociale medier ind i dit opsøgende salg 26 Telefonen er død! I gamle dage - dvs. før internet, sociale medier og

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Digitale Sexkrænkelser

Digitale Sexkrænkelser Digitale Sexkrænkelser AT FORTÆLLE OM DET OG BEDE OM HJÆLP LEKTION #4 Et undervisningsmateriale udviklet af Digitale Sexkrænkelser At fortælle om det og bede om hjælp INTRODUKTION 3 FORMÅL 3 LÆRINGSMÅL

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering

Strategi for brugerinvolvering Strategi for brugerinvolvering Vores Genbrugshjem Gruppe 7: Lasse Lund, Simone Drechsler, Louise Bossen og Kirstine Jacobsen Valg af TV-program og begrundelse Vores genbrugshjem på TV2, produceret af Nordisk

Læs mere

Januar Oplevelser fra en vagt Alarmer DGI landsstævne APP Billeder fra vognene Førstehjælp Brændstof Fra Trafikken m.m.

Januar Oplevelser fra en vagt Alarmer DGI landsstævne APP Billeder fra vognene Førstehjælp Brændstof Fra Trafikken m.m. Januar 2013 ESBJERG TAXA NYT UDGIVES AF ESBJERG TAXA, LILLEBÆLTSVEJ 10, 6715 ESBJERG N. Bladet er ophavsretligt beskyttet og må ikke sælges, distribueres, videregives, gengives eller mangfoldiggøres uden

Læs mere

Vejledning og kommentarer til ny version

Vejledning og kommentarer til ny version Vejledning og kommentarer til ny version Udgave: SummaSummarum 4 Version: 4.10 SummaSummarum 4.10 & integration til Visma Avendo Webshop Visma Software lancerer en ny version af SummaSummarum, SummaSummarum

Læs mere

Seksuelle overgreb i 2015 5 udfordringer

Seksuelle overgreb i 2015 5 udfordringer Seksuelle overgreb i 2015 5 udfordringer Psykolog Kuno Sørensen Udfordring nummer 1 De fleste seksuelle overgreb mod børn begås af personer det nære miljø omkring barnet Med udviklingen af internettet

Læs mere

Panda Antivirus + Firewall 2007 NYT Titanium Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af

Læs mere

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine - så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine Din guide til overlevelse, når du møder en kopimaskinesælger... Kopimaskine. Printer. Man er nærmest ved at falde i søvn allerede. Næstefter

Læs mere

Guide. For lærere i Slagelse Kommune KLÆDT PÅ TIL DIGITAL DANNELSE

Guide. For lærere i Slagelse Kommune KLÆDT PÅ TIL DIGITAL DANNELSE Guide For lærere i Slagelse Kommune KLÆDT PÅ TIL DIGITAL DANNELSE Facebookvenner med eleverne? Ja og nej! Der kan være flere grunde til at være venner med sine elever på nettet, men først og fremmest bør

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Rigtig god fornøjelse! Helle www.cbaf.dk Center for Balance mellem Arbejdsliv

Læs mere

F.A.Q. - Mobile Pay Online

F.A.Q. - Mobile Pay Online F.A.Q. - Mobile Pay Online MobilePay-bruger Hvordan betaler jeg med MobilePay, når jeg handler på nettet? Kan man kun handle i danske webshops? Hvorfor skulle jeg betale med Mobile- Pay i stedet for mit

Læs mere

En Facebook-profil er personlig

En Facebook-profil er personlig En Facebook-profil er personlig En Facebook profil er personlig, og man må selvsagt kun have én, hvilket gør Facebook til et unik sted for virksomheder at få kontakt til forbrugerne. Og det er nemt. Din

Læs mere

Anmodning om at ændre udlandsbetaling Indhold

Anmodning om at ændre udlandsbetaling Indhold Indhold Introduktion... 2 Hvem har adgang til Anmodning på udlandsbetaling... 2 Hvordan opretter jeg en anmodning på udlandsbetaling... 3 Startbillede til at oprette en anmodning på udlandsbetaling...

Læs mere

Anmodning om at ændre udlandsbetaling

Anmodning om at ændre udlandsbetaling Kort beskrivelse Introduktion Dette dokument indeholder Introduktion til anmodning om at ændre udlandsbetaling. Hvordan oprettes en anmodning på udlandsbetaling Beskrivelse af anmodningstyper Meddelelser

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Foredrag af Bruno Gröning, München, 29. september 1950

Foredrag af Bruno Gröning, München, 29. september 1950 Henvisning: Dette er en afskrift af det stenografisk optagne foredrag af Bruno Gröning, som han har holdt den 29. september 1950 hos heilpraktiker Eugen Enderlin i München. Foredrag af Bruno Gröning, München,

Læs mere