Falske Facebook-sider fupper forbrugerne!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Falske Facebook-sider fupper forbrugerne!"

Transkript

1 MYNDIGHEDERNE ER MAGTESLØSE: Falske Facebook-sider fupper forbrugerne! Facebook lokker forhåbningsfulde fans med forudsigelser af fodboldkampe. Flere og flere falder i fælden, og er man først blevet fuppet fattigere, så er formuen formentligt forsvundet. Der er nemlig ingen hjælp at få. Af Kristian Pedersen De lokker med garantier for gevinst, og der er mange af dem; Facebook-sider, der påstår at have oplysninger om 'fixede' fodboldkampe altså kampe, hvor udfaldet er bestemt på forhånd. Oplysninger, som de gerne deler mod klækkelig betaling, selvfølgelig. En søgning på ordet 'fixed' alene giver hurtigt 20 sider at vælge imellem, og man kan finde hundredvis. Mange af siderne er oprettet inden for det seneste halve år, men de har alligevel over 6000 fans i gennemsnit og der kommer hele tiden nye sider og nye fans til. Samme metode Et fællestræk for alle disse sider er deres simple fremgangsmåde. Det koster typisk mellem 25 og 100 at købe sig til de oplysninger, folkene bag en side påstår at være i besiddelse af pr. kamp, vel at mærke! Pengene overføres via såkaldte 'money bookers' velkendte, troværdige selskaber som Western Union, Skrill, Paypal eller lignende, og alle de nødvendige oplysninger udveksles direkte i 'chatten' på Facebook. Facebooks indsats er ukendt Allerede i juli 2012 kom det frem, at Facebook overvåger brugernes chat for at kunne identificere lovovertrædere og melde dem til politiet. Folkene bag det verdensomspændende sociale netværk er notorisk vanskelige at få i tale, og da Ekstra Bladets henvendelser bliver mødt med automatiserede svar pr. mail, er det svært at vide, om Facebook er opmærksomme på problemet. I denne sag er der dog ingen aktivitet at spore: Vi modtager jævnligt anmeldelser fra brugere, der oplever krænkende eller ulovlig adfærd på Facebook, siger afsnitsleder Martin Kofoed fra Rigspolitiets ITefterforskningssektion. Men jeg har aldrig hørt om henvendelser fra Facebook selv, så de er i hvert fald meget sjældne. Politiet straffer dig Det kan i øvrigt ikke betale sig selv at gå til politiet: Hvis man kommer og anmelder en sådan Facebook-side for bedrageri, så vil man nok selv stå med en sigtelse, siger Martin Kofoed, og

2 fortsætter: Når man forsøger at købe disse informationer, så medvirker man til matchfixing og det er ulovligt, påpeger han. Derudover er det praktisk set umuligt for os at efterforske sådan en sag både af ressourcemæssige hensyn, men også fordi, modtageren af pengene er så godt som anonym så dine penge er alligevel væk. Problemet er ikke på Europas dagsorden - endnu Hos Europol er svaret det samme; Ressourcerne er anderledes fordelt. Vi er involveret i flere undersøgelser af organiseret matchfixing i Europa, siger Søren Kragh Pedersen, medie- og PR-chef for Europol. Men vi er ikke blevet bedt om at sætte ressourcer af til at efterforske dén type sager af vores medlemslande. Mig bekendt har vi heller ikke modtaget henvendelser fra Facebook selv, men jeg kunne da godt forestille mig, at Facebook på sigt ville gøre noget ved problemet, slutter han. Money booker'ne er (u)enige Western Union kan ikke hjælpe: Når pengene først er sendt, kan vi kan ikke gøre noget her. Man skal ringe til politiet, og så går alt igennem dem, siger Esther fra Kundeservice. Vi kan heller ikke knytte advarsler til bestemte konti eller lignende vi kan kun opfordre til, at man ikke sender penge til nogen, man ikke kender. Hos kollegaerne fra Skrill er meldingen en lidt anden, men resultatet er det samme: Vi har et system til at overvåge mistænkelige konti og konti, vi modtager anmeldelser om svindel på, oplyser kundeservicemedarbejderen Petar og jeg kan se, din konto er blevet midlertidigt lukket, fordi du har overført penge til en mistænkelig konto! Sikkerheden til trods, er pengene stadig væk: Pengene bliver overført øjeblikkeligt, så dét kan vi ikke gøre noget ved, siger Petar. Men jeg kan sende dig en mail, så du kan genåbne din konto... Det er, trods gentagende forsøg, på nuværende tidspunkt ikke lykkedes for Ekstra Bladet at komme i kontakt med Facebooks danske Account Executive Martin Voetmann eller andre af folkene bag Facebook for at få en kommentar til denne artikel.

3 EKSPERTEN: Hr. og fru Danmark er bagud Ekstra Bladet har talt med Jacob Brøndum fra Center for Digital Dannelse om, hvorfor man falder for internet-svindel og hvordan man kan sikre sig Af Kristian Pedersen Jacob Brøndum er digital arkitekt en slags 'internet-sociolog'. Han beskæftiger sig med adfærd på nettet, og hans dom er hård: Hr. og fru Danmark mangler simpelthen digital dannelse. Der er måske to-tre-fire procent af os, der virkelig ved, hvordan vi bør opføre os på nettet resten har ikke nået erkendelsen! Internettet er stadig nyt for os Det må du lige uddybe? Mennesker har lært, hvordan man opfører sig i 'den virkelige verden' gennem flere hundrede år, og fået god fornemmelse for social kildekritik dvs. at kunne gennemskue personer og situationer med kritiske øjne, siger Jacob Brøndum, og fortsætter: men internettet er stadig så nyt, at vi ikke har noget refleksionsapparat eller nogen sans for digital kildekritik. Det handler om troværdighed Hvorfor falder folk for svindel på Facebook? Det er fordi, Facebook er baseret på troværdighed. Vi er vant til at tage billeddokumentation og andres anbefalinger som beviser for kvalitet og værdi. Problemet er, at med web 2,0 er vi ikke længere bare forbrugere vi er producenter. Jacob Brøndum forklarer: En side som Facebook eller Wikipedia, som alle kan producere indhold til, kan være ugennemskuelig og derfor er det en 'smart' platform at bruge, hvis man vil svindle folk. Man laver en side, lokker med nogle gode tilbud, lægger nogle manipulerede billeder ud, får en masse 'likes', og så er man i gang! Alt håb er ikke ude Hvordan undgår man så at blive snydt? Der er i virkeligheden nogle meget simple råd, man kan følge: For det første skal man bruge sin sunde fornuft, og tænke sig om, før man 'klikker på noget'. For det andet skal man tjekke siden eller personen - bare et par minutter med Google kan gøre stor forskel. For det tredje skal man udnytte sit eget netværk. Tal med venner og familie især om pengespørgsmål! Til sidst tilføjer Jacob Brøndum: Og det er måske lidt af en kliché, men man skal huske, at hvis et tilbud virker for godt til at være sandt, så er det det nok også!

4 ALBANSK FACEBOOK-FORBRYDER: Jeg tjener 16 millioner om året Mange af de Facebook-sider, der hævder at sælge oplysninger om 'fixede' fodboldkampe, har østeuropæiske bagmænd. Da Ekstra Bladet ville teste hans troværdighed, gik en af disse bagmænd med til at afsløre detaljer om sin guldrandede Facebook-forretning Af Kristian Pedersen På Facebook kalder han sig Fixed Match King. Når man skal sende ham penge, har han mange identiteter. Hver dag tager han imod penge fra folk, der opsøger ham på Facebook for at købe oplysninger om 'fixede' fodboldkampe altså kampe, hvor udfaldet er givet på forhånd. Han er 32 år og kommer fra Albanien, men vil ellers ikke sige noget om sig selv. Du kan ikke tabe 100, overførsel via Western Union. Sådan lyder det korte svar, da Ekstra Bladet henvender sig på Facebook-siden Fixed Match King med en besked på Facebook, og spørger om prisen for at købe den information, manden bag siden påstår at have. For de 100 får man én kamp, til et odds på omkring 30, dvs. en kamp med et udfald, som giver pengene 30 gange igen, hvis man spiller på det. Da vi spørger, om kampen er fixet, så man ikke kan tabe, er svaret lige så kort som det første: Yes sir. No chance to lose. Fixed Match King virker allerede utålmodig: Kan du betale med det samme? Vi siger, vi vil tænke over tilbuddet. 95% er svindlere Næste dag er det Fixed Match King, der skriver til os. Han virker stadig utålmodig: So? - et 'Har du besluttet dig?', der ikke kan misforstås. Vi overvejer stadig der er mange sider som denne, og vi vil undersøge mere, før vi beslutter os, svarer vi. Mere end 95% af denne slags sider er 'scammers' svindlere, advarer Fixed Match King. Men du kan se beviser på min side, fortsætter han, med henvisning til de mange sandsynligvis manipulerede screenshots fra online bettingsider, der er lagt ud på hans Facebook-side. En 'lille' side, der dog har næsten 3000 'likes'. Jeg tjener millioner Lige nu har jeg to-tre nye kunder, som betaler 100 hver, svarer Fixed Match King, da vi spørger, hvor mange, der benytter hans tilbud. Derudover har jeg en personlig VIP-konto med ca. 75 'gamle' kunder, påstår han, og uddyber: Prisen for VIP-medlemsskab er for 30 dage. En hurtig udregning afslører, at Fixed Match King i så fald tjener mindst kr. om måneden over 150 gange så meget som den gennemsnitlige albaner alene på sin VIP-konto. Omregnet til danske forhold svarer det til en årsløn på næsten 16 millioner kr. sort. Når du har betalt tre gange, kan du komme med i VIP. Ikke før. Prisen stiger fra gang til gang, i takt med at folk har mere tiltro og flere penge og først derefter kommer tilbuddet om VIP-medlemsskab, informerer Fixed Match King. Er du interesseret?!

5 Fixed Match King stiller ofte spørgsmålet i chatten en chat, der nu strækker sig over to dage. Vi forsøger at tale prisen ned, men han giver sig ikke. Prisen er 100, men kampen er % sikker, det garanterer jeg er I interesserede eller ej? Han garanterer igen, at kampen er sikker, fordi den er fixet. Vi er stadig ikke 'overbevist'. Hvad, hvis det 'utrolige' skulle ske hvad, hvis informationerne alligevel ikke holder, og vi taber? spørger vi. Fixed Match King svarer: Så giver jeg dig 50% af pengene tilbage, og du får en fixet HT/FT-kamp gratis..., inden han gentager sig selv:...but TODAY MATCH NO CHANCE TO LOSE. Jeg har mindst otte identiteter I løbet af vores chat med Fixed Match King sender han flere gange oplysninger om, hvem vi skal overføre penge til. Hos Western Union skal man bruge for- og efternavn på modtageren, samt hvilket land, han er fra. For- og efternavn ændrer sig dog hver gang, vi hører fra Fixed Match King. Den eneste oplysning, der ikke ændrer sig, er landet; Albanien. Jeg har mindst otte navne til at modtage penge under, er svaret, da vi undrer os. Andre kunder sender penge til det navn, jeg gav dig tidligere derfor skifter jeg! Vi overfører 100 til 'Ridrin Shabani' fra Albanien vel vidende, at vi nok ikke ser pengene igen. Pengene først! Vi sender et billede af kvitteringen for overførslen i Facebook-chatten, og spørger efter informationerne. Først skal jeg i banken og modtage pengene, lyder svaret. Vent minutter, ok? Billedet er ikke bevis nok modsat billederne på Fixed Match Kings Facebook-side. Jeg skal tage pengene først, skriver Fixed Match King. Først en time senere hører vi fra ham igen; en længere svada: Der var problemer med Western Union-overførslen fra en anden kunde og nu er kampen allerede startet, så du kan ikke få informationerne. Sorry. I morgen sender jeg en fixet HT/FT-kamp, det er 100% sikkert. Don't worry. Resten af dagen og næste dag skriver vi til Fixed Match King flere gange, men får intet svar. Vores informationer Endnu en dag senere hører vi dog igen fra Fixed Match King: Jeg har en fixet kamp til i morgen, til odds 30. Jeg sender informationerne i morgen omkring kl. 13. Næste dag klokken mere end fire timer senere end lovet får vi en besked: I aftenens kamp mellem Welling og Hyde i den engelske Conference Premier-række vil Hyde være foran ved pausen, men Welling vil vinde kampen til et odds på 26. Den er angiveligt 100% sikker. Vi skal altså spille 2/1 (HT/FT), men hos vores bookmaker giver dette udfald kun odds 19. Snyd og bedrag Fixed Match King er afsløret før kampen er slut. Han er en svindler, en del af de 95%. Kampen ender 0-2 til Hyde, efter 0-0 ved pausen ikke i nærheden af at stemme overens med de informationer, Ekstra Bladet købte. Vi skriver efterfølgende til Fixed Match King for at få en forklaring. Fixed Match King har ikke svaret på denne besked.

6 FAKTABOKS: HT/FT: Sådan får man odds 30: Hos bookmakerne kan man spille på 'halvleg/fuldtid', dvs. 'hvilket hold fører ved pausen/hvilket hold vinder kampen'. Hvis man spiller 1/2 eller 2/1, dvs. at det ene hold fører ved pausen men taber kampen, er odds'et oftest over 20, og nogle gange langt højere. Halvleg/fuldtid kendes også som 'Half Time/Full Time, eller blot HT/FT. FAKTABOKS: Sådan regnede vi tallene for Fixed Match Kings VIP-indtægt ud, og omregnede til danske forhold: VIP-indtægt: 75 medlemmer x /md.= mindst eller knap kr./md. = kr./år Gennemsnitsindkomst for en albaner = kr./år (2011) Kilde: data.un.org Omregning: BNI i Albanien: 8820 PPP$ pr. indbygger (2011) BNI i Danmark: PPP$ pr. indbygger (2011) Kilde: globalis.dk BNI står for BruttoNationalIndtægt. PPP$ er indtægten i $, justeret for pengenes købekraft i det enkelte land. Hvis man tager højde for pengenes købekraft, tjener den gennemsnitlige dansker altså ca. 4,75 gange så meget som den gennemsnitlige albaner, og Fixed Match Kings årsindtægt på kr. har altså samme købekraft i Albanien som 16 millioner kr. har i Danmark.

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Affiliate marketing for nybegyndere

Affiliate marketing for nybegyndere Affiliate marketing for nybegyndere En gratis e-bog om affiliate marketing skrevet af: Dennis V. Kjærgaard Forord Hvad kan du forvente af denne e-bog Denne e-bog har jeg valgt at skrive og udgive gratis.

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin.

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Overskrift: Præsentation af undervisningsmateriale. Til læreren. Vi ved, at en betydelig del af eleverne, som går i 7-10 kl. på et eller andet tidspunkt

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Befolkningens adfærd på nettet. Samlet rapport

Befolkningens adfærd på nettet. Samlet rapport Befolkningens adfærd på nettet Samlet rapport Marts 15 Indledning Data er den digitale verdens valuta. Mange virksomheder oplever begyndelsen af en ny guldalder med big data, og der er kæmpe vækstpotentiale

Læs mere

Tænketanken Digitale Unge, november 2013 FOKUSGRUPPE-UNDERSØGELSEN: UNGES PRIVATE OG OFFENT- LIGE LIV PÅ SOCIALE MEDIER

Tænketanken Digitale Unge, november 2013 FOKUSGRUPPE-UNDERSØGELSEN: UNGES PRIVATE OG OFFENT- LIGE LIV PÅ SOCIALE MEDIER Tænketanken Digitale Unge, november 2013 FOKUSGRUPPE-UNDERSØGELSEN: UNGES PRIVATE OG OFFENT- LIGE LIV PÅ SOCIALE MEDIER 1 Rapport af: Rikke Frank Jørgensen, Gry Hasselbalch og Verner Leth, 2013 Fokusgruppeinterviews

Læs mere

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder 2012 Mike Wenøe og Jacob Høedt Larsen Grafisk tilrettelæggelse, Louise Maj Hansen ISBN: 978-87-92918-00-0

Læs mere

Plant nu - Høst senere

Plant nu - Høst senere 2015 Andreas Pedersen. Alle rettigheder forbeholdes. 1 Uautoriseret kopiering eller distribution af dette materiale i enhver form er strengt forbudt. Lovovertrædere vil blive retsforfulgt i videst muligt

Læs mere

Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller

Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller Kendt fra bl.a. Lille Nørd og andre tv-programmer til børn og unge. Jeg træffer Jeppe på mobilen tirsdag aften, efter jeg er hjemvendt fra et andet vellykket interview

Læs mere

Vi vil først bede om nogle informationer til identifikation af besvarelser og med henblik på yderligere spørgsmål.

Vi vil først bede om nogle informationer til identifikation af besvarelser og med henblik på yderligere spørgsmål. Bilag 1 Side 1 af 13 Kære respondent, Endnu en gang tak for din medvirken i vores kortlægning af danske kommuners brug af sociale medier. Afhængigt af dine svar ventes undersøgelsen at tage maksimalt ti

Læs mere

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar FORUDSÆTNINGER BAG DANICA PENSIONSTJEK INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger..........................................................

Læs mere

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån At tage et realkreditlån, er formentligt den største økonomiske beslutning, du kommer til at træffe i dit liv. De fleste af os erkender, at vi ikke

Læs mere

Casé 3 Garden Style. Henrik Dehlendorff Jensen 250188-2073 Århus Købmandsskole HGS Hold 5 Salg og Service v. Lars Henrik Jedig Pedersen

Casé 3 Garden Style. Henrik Dehlendorff Jensen 250188-2073 Århus Købmandsskole HGS Hold 5 Salg og Service v. Lars Henrik Jedig Pedersen Casé 3 Garden Style Henrik Dehlendorff Jensen 250188-2073 Århus Købmandsskole HGS Hold 5 Salg og Service v. Lars Henrik Jedig Pedersen Indholdsfortegnelse 1. Idé og Idégrundlag... 4 2. Segmentering og

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Vil du være. rigtig klog. - eller blot. klog af skade? Dette hæfte er. alle os andre! IT Håndbog LO Faglige Seniorer 1

Vil du være. rigtig klog. - eller blot. klog af skade? Dette hæfte er. alle os andre! IT Håndbog LO Faglige Seniorer 1 Vil du være rigtig klog - eller blot klog af skade? Dette hæfte er ikke for ITnørder, men for alle os andre! IT Håndbog LO Faglige Seniorer 1 Udgiver LO Faglige Seniorer Islands Brygge 32D Postboks 340

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Spar tusindvis af kroner på banklånet

Spar tusindvis af kroner på banklånet Spar tusindvis af kroner på banklånet ankerne har meldt ud, at de ikke behandler alle kunder ens. ankkunderne opfordres derfor til at se sig godt for, hvis de ikke vil betale for meget for deres lån. Der

Læs mere

Forundersøgelse til kampagne om tatoveringer

Forundersøgelse til kampagne om tatoveringer Forundersøgelse til kampagne om tatoveringer Kvalitativ interviewguide til personer der overvejer at få en tatovering ENDELIG Alexander [Introspeak] [Baggrundsspørgsmål] A. Hvad er din alder? 31 B. Køn

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Plant nu - Høst senere

Plant nu - Høst senere 1 Plant nu - Høst senere Af Mohammed & Hussein 2014 Mohammed & Hussein. Alle rettigheder forbeholdes. Uautoriseret kopiering eller distribution af dette materiale i enhver form er strengt forbudt. Lovovertrædere

Læs mere

Sikre Beregninger. Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Sikre Beregninger. Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Sikre Beregninger Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet 1 Introduktion I denne note skal vi kigge på hvordan man kan regne på data med maksimal sikkerhed, dvs. uden at kigge på de tal

Læs mere

RÅD 7 GRATIS DKK LAZYJOE.DK DKK DKK BUREAU. 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online DKK DKK DKK

RÅD 7 GRATIS DKK LAZYJOE.DK DKK DKK BUREAU. 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online DKK DKK DKK 7 GRATIS RÅD $ $ 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online MERE SALG ELLER FLERE KONTAKTER HELT GRATIS. Som ejer eller leder af en virksomhed med en kommerciel

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

ONLINE Spil på poker på nettet

ONLINE Spil på poker på nettet ANNONCE HELE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET ANNONCE ONLINE Spil på poker på nettet Din guide til poker, gaming og spil Avancerede spilstrategier NOVEMBER 2005 Pokerspillet byder på udfordringer

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder 2 3 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1 Få styr på TripAdvisor 11 KAPITEL 2 Lær at håndtere anmeldelser

Læs mere

God mobilstil 4JUNIOR

God mobilstil 4JUNIOR God mobilstil 4JUNIOR Hvad er cool at bruge mobilen til, og hvad skal du undgå? Varenr. 9045418 Hvor går man hen og får opdateret sine forældre? Fortæl dine forældre, hvad du bruger din mobil til Verden

Læs mere

VEJLEDNING FOR BØRSCHEFEN

VEJLEDNING FOR BØRSCHEFEN VEJLEDNING FOR BØRSCHEFEN Børsen er helt central i ToughRoad og børschefen er central på børsen. Chefen er instruktør, der hjælper spillerne i gang og superviserer dem i dagens løb. Samtidig kan chefen

Læs mere