BRUDSTYKKER AF OS. af Marianne Hansen. 7. Udkast 2. februar Marianne Hansen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BRUDSTYKKER AF OS. af Marianne Hansen. 7. Udkast 2. februar 2014. Marianne Hansen 2014 +45 21 95 21 66 mh@wbprods.com"

Transkript

1 BRUDSTYKKER AF OS af Marianne Hansen 7. Udkast 2. februar 2014 Marianne Hansen

2 OVER SORT. AMERIKANSK PRÆST (O.S.)...When I was a child, I talked like a child, I thought like a child, I reasoned like a child. When I became a man, I put childish ways behind me. Now we see but a poor reflection; then we shall see face to face. Now I know in part; then I shall know fully as I am fully known. And now these three remain: Faith, hope and love. But the greatest of these is love... (O.S.) Amanda! Noah! Så er det nok med den bryllupsvideo. Der er morgenmad. TITELTEKST: Søndag kl. 11 FADE IND: INT. KØKKEN - DAG Lyden af et køkken. En emhætte, der kører. En pande, der steger. En kaffekværn, der kværner. AMANDA (11) and NOAH (5) stirrer i forventning. Som om de venter på et eller andet slags svar. (45) laver røræg på komfuret, og (39) laver kaffe i en Bialetti-kande. Katja har kjole på, fuld makeup og en frisure som taget lige ud af en shampoo-reklame. Simon er i joggingtøj med uglet hår. De kigger på børnene med overraskede blikke. Vil I virkelig vide det? Amanda nikker. Hun prikker Noah i siden med sin albue. Han nikker også. AMANDA Ja! Vi vil virkelig vide det. De sidder ved et spisebord og drikker urtete og drukner bag et bjerg af økologiske morgenmadsprodukter. Okay... Hun kigger på Simon.

3 2. (CONT D) For det første så var dagen, vi mødte hinanden, ikke en dag, men omkring klokken to om natten, ikke? Jo, sådan circa. På en natklub. Det var en bar. Simon drejer sine hofter mod Katja og danser. De havde da et dansegulv. Amanda og Noah fniser. Katja kigger uimponeret på Simon. Et lillebitte dansegulv. (til børnene) Jeg var sammen med Mille - tante Mille - Simon laver et ansigt af rædsel. Katja ser det ikke. (CONT D) Når vi gik i byen, så vrimlede det med mænd, der lagde an på os! Som bier til honning! Katja bruger sine arme til at demonstrere hvordan hun plejede at pløje sig gennem skaren af mænd. Amanda og Noah griner. Katja smiler og kigger over på Simon for at se hans reaktion. Men der er ingen. Simon har travlt med at lave mælkeskum. Katjas smil falmer. Hun kommer røræggene på børnenes tallerkner. (CONT D) Vi malkede hver bar for så mange gratis drinks som muligt og så tog vi videre til den næste. Simon reagerer pludselig med lettere forarget latter. Alle øjne på ham. (CONT D) Vi var lige ankommet... Katja vender sig mod Simon. (CONT D)... da jeres far passerer mig og siger... Simon siger ikke noget. Katja kigger på ham.

4 3. Du sagde... Hvad? Fed hat! (CONT D) Det er rigtigt! Jeg passerede dig, lagde mærke til din hat og kommenterede den. Katja kigger forventningsfuldt på ham, nikker og laver cirkler med hånden for at sige ja, fortsæt. (CONT D) Og så gav du den til mig. Det gjorde jeg i hvert fald ikke! Jeg lod dig prøve hatten, men du stak af med den! (til børnene) Jeg var nødt til at løbe efter jeres far for at få min hat tilbage! Han stjal den! Det er uforskammet at give nogen en gave og så bede om at få den tilbage. Det var et lån! Simon griner. Han kigger på Katja og mindes. Så sagde jeg: Jeg hedder Simon. Katja kigger ham op og ned. Dernæst et lille smil. Katja. Eller Kat. De giver hinanden hånden. Amanda og Noah kigger betaget på deres forældre og holder nærmest vejret. Fortæl mig om din hat, Kat. Den er helt ny. Min gamle gik i stykker. Jeg har fået vildt mange komplimenter.

5 4. Det tror jeg gerne. De kigger på hinanden, fanget i momentet. Og så spurgte jeres far mig, om jeg ville gifte mig med ham. (nikker alvorligt) Det gjorde jeg nemlig. Bare sådan?! AMANDA Amanda tror ikke sine egne ører. Katja kigger på Simon, der stråler stolt. Du fik mig til at forestille vores perfekte fremtid sammen, og fremstod som typen, der ikke var bange for at binde sig. Genialt. Du får det til at lyde som om, jeg snød dig. Jeg giftede mig da med dig. Og det vidste du allerede dér? Nej, men- Jeg vil vædde med, at du brugte den replik på alle pigerne. Simon smågriner, men modsiger hende ikke. Amanda kigger på sin far, der drikker sin kaffe, og på sin mor, der skifter emne. (CONT D) Så talte vi om gelato. (til børnene) Italiensk is. Simon gnuber sin mave og siger "mmm". Børnene fniser. (CONT D) Kan du huske, hvad du sagde?

6 5. Det er tydeligt, at hun mindes. Om hvad? Om mig og isen. Nej, ikke rigtig. En pause. Det kan jeg heller ikke. (til Noah) Spis dine æg, Noah! Jeg vil ikke se rester! Noah prikker til sine røræg. Han tager en lille bid. Simon øser en stor portion på sin tallerken. Katja kigger på maden, men tager ikke noget. Okay, hvad sagde jeg? Katja kigger på ham. (CONT D) Du kan tydeligvis huske, hvad jeg sagde om dig og isen, så ud med det. Der er intet bedre i denne verden end italiensk is. Med undtagelse af mig. (bryder ud i latter) Sagde jeg virkelig det? Katja kigger koldt på ham. (CONT D) Vi kan godt sige, du er bedre end gelato, hvis det gør dig glad. (kigger rundt på bordet) Vil du ikke være sød at række mig ketchuppen? Katja rækker ham ketchuppen. Han takker med et blink. AMANDA Var det kærlighed ved første blik?

7 6. Ja. Nej. Katja og Simon kigger på hinanden. Overraskede. (CONT D) (overrasket på den gode måde) Du blev forelsket i mig ved første blik? Nej, du blev! Nej, jeg blev ikke. Katja er mundlam. Amanda mærker den tilspidsende spænding. Hun kigger sødt på sin far. AMANDA Far, hvad var dit første indtryk af mor? Simon tænker i nogle sekunder og smiler dernæst. Amanda sukker. Hun virkede som én, der kunne være sjov at drille. Var det alt?! Du synes ikke, at jeg var smuk eller sexet eller lignende? Simon grubler over spørgsmålet. Amanda krummer tæer. Jeg synes, du havde virkelig smukke øjne. Simon smiler stolt. Måske har han reddet den. (CONT D) Og da jeg fandt ud af, hvor gammel du var, synes jeg, at du var virkelig hot for en ældre kvinde. Eller måske ikke. Simon vender sig mod børnene. (CONT D) Jeres mor ser ung ud, men hun er faktisk meget ældre end mig. Hun er ligeså mange år ældre end mig, som Amanda er ældre end dig, Noah.

8 7. Han holder seks fingre op og laver en grimasse af gru. Noah taber kæben. Amanda er nervøs. Hun kigger på sin mor. Katja rejser sig brat og går hen til køkkenbordet. Hun roder med en blender. (CONT D) Hvad laver du? (smilende) En protein smoothie. Er du okay? (smilende) Ja. Hvorfor skulle jeg ikke være det? Amanda og Noah kigger på hinanden og udveksler urolige blikke. Simon kigger på Katja og åbner munden, klar til at sige et eller andet, men i stedet vender han sig mod børnene med fornyet energi. Nå men unger, jeg tror, vi stod og talte sammen i, tja, to-tre minutter og så kom dumme tante Mille og stjal din mor væk. (efteraber tante Mille) Kat, du er nødt til at møde ham her, jeg kender! Lige nu! (vender hovedet mod en usynlig person, der givetvis er ham selv) Undskyld, jeg skal lige bruge hende et øjeblik. (til børnene, i egen stemme) Og pif paf puf, så var jeres mor pist borte! Noah og Amanda griner. Katja tilføjer nonchalant valleprotein til blenderen. Var du meget skuffet? Du troede sikkert, du aldrig ville komme til at se mig igen. Katja siger det henkastet, men hendes øjne fisker efter komplimenter. Hun tilføjer hørfrø. Simon tygger færdig. (uden at kigge på Katja) Faktisk ville de andre videre, så vi gik.

9 8. I gik?! Katja holder stemmen rolig, men hun er ret voldsom med dåsen af kokosmælk, hun er i færd med at åbne. Ja, vi tog videre til Annabels. Hvor du og Mille kom fra. Simon propper en gaffelfuld røræg i munden og blinker til børnene. Katja banker en pose is mod køkkenskrankens kant. SLAM! Simon vender sig og kigger. Katja løsner nogle isterninger fra posen og plopper dem i blenderen. Simon kigger væk igen, ikke et hak klogere. Eller er han? Prøvede du ikke på at finde mig? Ikke på det tidspunkt. Amanda og Noah observerer deres forældre, som var det en tenniskamp. Deres hoveder hopper fra den ene til anden. Katja åbner en bakke økologiske æg. To af dem får den barske behandling, mens de udklækkes i blenderen. Hun lægger de ødelagte, tomme skaller tilbage i æggebakken. Var du ikke ked af, at jeg var væk? Simon kigger på sine børn. Jeg synes i hvert fald, at tante Mille var en K.Æ.L.L.I.N.G. Amanda fniser, men Noah forstår ikke farens kommentar. SLAM! Katja smækker låget på blenderen med sin knytnæve. Godt gået, Simon, super modent af dig at lære vores børn bandeord! Altså, jeg prøvede ligesom på ikke at gøre det- Prøv hårdere! Amandas fnisen falmer hurtigt. Der bliver helt stille. Noah kigger rundt med store øjne.

10 9. Katja trykker hårdt på blenderens startknap. WHIRRRR!!! Simon observerer hende, en smule bekymret. Blenderen stopper. Det ser lækkert ud, Kat. Du skal overhovedet ikke være nedladende! Det er jeg heller ikke. Så smag. Hun holder blenderkanden ud mod Simon. Ellers tak. Nej, det troede jeg heller ikke. Hun sætter blenderkanden fra sig, åbner et skab, griber fat i et højt glas og smækker det ned på bordet. Simon rømmer sig. Han kigger på sine børn og laver en fjollet grimasse. Amanda og Noah fniser halvhjertet og bliver straks stille igen. Katja hælder sin smoothie i glasset. Hun hæver det mod munden, men hamrer det ned på bordet igen uden at drikke. (CONT D) Jeg har mistet min appetit. Amanda afbryder hurtigt. AMANDA Jeg elsker dine smoothies, mor. Må jeg få noget? Selvfølgelig, skat. Katja stryger datterens hår og hælder op i hendes glas. AMANDA Noah vil også gerne bede om noget. Noah spiler øjnene op, overrasket. Katja kigger på ham med øjne, der stråler.

11 10. Virkelig? Noah nikker modvilligt. En glad Katja hælder op. AMANDA Hvad kunne du bedst lide ved far, da du mødte ham, mor? (smiler sødt) Faktisk, så var jeg overhovedet ikke interesseret i ham. Jeg synes ikke, at han så godt ud. Alt for... Katja kigger, fortsat smilende, på Simon. (CONT D)... tynd og blond. Og lille. Katja lader det hele synke ind. Godt og grundigt. (CONT D) (til børnene) Jeg talte med ham, fordi jeg talte med alle den aften. Og han stjal min hat. Jeg var nødt til at få den tilbage. Katja tager en tår af smoothien. Simon nedstirrer hende. (til børnene) Jamen det var så det, unger. Jeres mor synes, jeg var grim, og jeg synes, hun burde stoppe med at spille f.u.c.k.i.n.g hellig! Katja smækker smoothien ned på bordet og stormer ud. Shit. (CONT D) (til sig selv, meget sagte) Han kigger på børnene, som kigger på ham. Han ler. Amanda drikker sin frisk-pressede ananasjuice. Et helt glas på én gang. Noah spiser sine røræg med fornyet appetit. (CONT D) (så humoristisk som muligt) Undskyld mig. Jeg er straks tilbage. Simon forlader køkkenet. Børnene kigger på hinanden.

12 11. AMANDA Hvorfor skulle jeg også stille dem det dumme spørgsmål? Noah kigger på hende. AMANDA (CONT D) Emma fortalte mig, hvordan hendes forældre mødte hinanden, og det var virkelig grineren. (pause) Skal vi ikke fortælle dem, at vi ikke gider at høre mere af historien? NOAH Jo, vi lader som om, historien er vildt kedelig! Hun hælder hans smoothie over i sit eget glas og giver ham i stedet noget frisk-presset ananasjuice. Noah smiler. Simon vender tilbage med Katja. Han prøver at røre ved hendes skulder, men hun trækker sig væk. Unger, vi spiller resten af historien for jer. Det bliver så sejt! Han smiler til børnene og blinker til Katja. Ingen reaktion. Amanda og Noah prøver ihærdigt på at se ud som om, de virkelig keder sig. NOAH Jeg vil ud og lege. AMANDA Jeg skal tisse. Simon ignorerer dem. Hans energi er unaturlig høj. Se nu, det her er den rigtige gode del! Det er her, jeg virkelig hiver den hjem! Katja sætter sig på en barstol og ruller med øjnene. Simon går. Hvad laver du? Jeg forlader rummet.

13 12. Du kan ikke se mig derude fra. Du står jo og udspionerer mig! Gør jeg? Ja, jeg står og snakker med en eller anden fyr, og det øjeblik, han rejser sig, sætter du dig ved siden af mig. Eller har du også glemt det? Simon forbliver stille. Hans øjne flakker nervøst rundt. Sådan som jeg husker det, så går jeg ligesom bare herind, ser dig sidde der alene, og planter mig ved siden af dig. Nå. Katja bliver helt stille. Et såret blik i hendes øjne. Amanda bider sig i læben. Noah gnuber sig i ansigtet. Sådan lidt tvangsagtigt. (CONT D) Skal vi ikke bare få det overstået? Jo, okay. Han træder ind i rollen. Stadig med unaturlig høj energi. Hej! (CONT D) Simon planter sig ved siden af Katja med et kæmpesmil. Katja prøver på at se overrasket ud. Halløjsa. Det er dig igen. Har du holdt øje med mig? Katja kan ikke længere sige ordene med overbevisning. Vi blev aldrig færdig med vores samtale. Jeg var igang med at spørge dig, hvor du gerne vil bo, efter vi er blevet gift. Katja prøver ihærdigt at virke glad og energisk.

14 13. Lige her. København er den bedste by i verden. Hvad så med et sommerhus et andet sted? (smiler) Italien. Simon rykker nærmere, tilfreds med fremskridtet. Jeg kan godt lide Spanien. Men jeg kan bedre lide Italien. Har du været i Barcelona? Nej. Ah, men du skal tage til Barcelona. Eller Valencia. Der er mange steder, jeg bør tage til. Simon bliver ved, stadig høj på energi. Hvor vil du så hen på bryllupsrejse? Er det ikke meningen, at du skal overraske mig? Jo, men hvis du giver mig et par valgmuligheder, så kan jeg stadig overraske dig. Hawaii. Er det ikke lidt kliché?

15 14. Mine forældre tog til Hawaii på deres bryllupsrejse. Er de en kliché? En pause. Det ved jeg ikke, jeg har ikke mødt dem endnu. Min mor fik lavet en karikaturtegning af sig selv på Waikiki Beach, og kunstneren lever stadig. Jeg vil gerne have én magen til af mig selv og hænge den ved siden af hendes. Er du meget knyttet til din mor? Hun døde for ti år siden. Det er jeg ked af at høre. Er du? Simon kigger over på børnene. Dumme tante Mille kommer tilbage med en taber fra F.I.- Det er ikke F.I. Det er A.F.I. The American Film Institute. Whatever. Så jeres mor begynder at tale med denne her fyr! Foran mig! Hvor uforskammet er det lige?! Katja ruller med øjnene. Amanda åbner forsigtigt munden. AMANDA Ville det ikke også være uforskammet, hvis hun ikke talte med ham? Netop! Tak skat. (til Simon) (MORE)

16 15. (CONT'D) Jeg talte med ham i to minutter. Han var sød og høflig. Så hvorfor ikke date ham i stedet? Han var gift. Simon griner højlydt. Hvordan gik jeg glip af det?! Jeg fandt ud af det senere. Simons øjne udspiles. (CONT D) Vi er venner. På Facebook. Selvfølgelig. På Facebook. Hvor nydeligt. (til børnene) Nå unger, jeres mor taler med Hr. F-ing F.I. og spiller kostbar, og jeg er så tæt på at gå min vej- Hvorfor gik du ikke din vej? Det ved jeg ikke. Du var sandelig en K.Æ.L.L- Nu stopper du! Stilhed. De kigger begge på Amanda. Hun kigger uskyldigt tilbage. Fortæl mig en hemmelighed. (irriteret) Hvad for noget? Hr F-ing F.I. går sin vej, og jeg siger: Fortæl mig en hemmelighed. Katja krydser sine arme og nedstirrer ham.

17 16. (CONT D) Vil du være sød at fortælle mig en hemmelighed? Hvad? Mit telefonnummer? Nej, men hvis du gerne vil give mig det, skal jeg da med glæde tage imod det. Jeg gider da ikke give det til dig, hvis du ikke vil have det! Men jeg vil gerne have det. Jeg ville måske bare have spurgt dig knap så hurtigt. Så da du sagde en hemmelighed- Så mente jeg en hemmelighed. Jeg har ikke nogen hemmeligheder. Du er fyldt med hemmeligheder. Jeg kan allerede se, du er farlig. Tavshed. AMANDA (utålmodigt) Hvad skete der så? Simon og Katja kigger på hinanden. Minderne om, hvad der skete næst, udveksles tavst mellem dem. De svajer svagt, som om de let læner sig ind mod hinanden, men ombestemmer sig. Simon vender sig mod børnene. (til børnene) Så fik jeg mors telefonnummer. Børnene ser skuffede ud. Han spreder armene og bukker for dem. De forstår, at de skal klappe. (CONT D) Mange tak. Se med næste uge, når melodramaet fortsætter. (MORE)

18 17. (CONT D) Prinsessen og jeg bliver gift, og så er det ellers bare ned af bakke. F.U.C.K. D.I.G. Amanda gemmer sit ansigt i sine hænder. Noahs øjne pingponger frem og tilbage mellem forældrene. (CONT D) Amanda, Noah, ovenpå med det samme! I skal børste tænder, få tøj på, og gøre alting klart, så I kan tage afsted! Børnene stirrer på hende. NU! (CONT D) De løber ovenpå. Lad være med at råbe af dem. De har ikke gjort noget galt. Hold kæft! Han holder kæft. (CONT D) Hvorfor gør du altid det her?! Kat, kom nu- Hvorfor skal du altid stille mig i et dårligt lys foran børnene? Det kan du fandeme ikke være bekendt. Jeg stiller dig i et dårligt lys?! Kat, du er den mest kritiske, fordømmende... (han leder efter det rette ord)... hystade, jeg nogensinde har mødt! Skal vi til at kalde hinanden navne?! Du er den mest ufølsomme, selvoptagede, følelsesmæssigt uintelligente... nar, jeg nogensinde har mødt. Og du gør aldrig rent!

19 18. Hun peger på rodet, han efterlod efter kaffe-brygningen. Det her er så typisk dig. Du ødelægger alting. Det var sgu da dig, der forlod mig. Du gav mig ikke noget valg. Du har altid et valg. Du valgte en anden. Selvfølgelig. Det hele er min skyld. Har du nogensinde elsket mig? (læner sig tæt ind på Katja) Ved du, hvad dit problem er? Det er ikke, om jeg nogensinde har elsket dig. Du elsker ikke dig selv. Åh, spar mig klichéerne. Hvem tror du, du er? Freud? Du tror ikke på, at du er elskværdig. (koldt) Det kan godt være, at jeg ikke er særlig elskværdig- For helvede, det var ikke det, jeg sagde! Det kan godt være, at jeg er kritisk. At jeg ødelægger alting- Fedt! Skal du nu til at spille offer?! Jeg kan jo ikke vinde. Enten er jeg blind overfor mine egne fejl. Eller også er jeg et offer.

20 19. Syv år, Kat! Du smed syv år væk, som om de betød intet. Du skal ikke lægge det over på mig. Undskyld, jeg ikke var høj nok, behåret nok, stærk nok, flot nok, intelligent nok. Kærlig nok. Du. Fuckede. Up. Ikke mig. Og for hundredetusindende gang, UNDSKYLD! Jeg fuckede up, og jeg gør det nok igen. Tavshed. (CONT D) Hvorfor kan du ikke tilgive mig? Katja begynder at le. Står der godtroende fjols på min pande? Enten tilgiver vi hinanden, eller også gør vi ikke. Hvordan vil du leve dit liv? Wauw. Hvor dybsindigt. Simon eksploderer. Det går udover den økologiske morgenmad, der havner på gulvet. FUCK DIG, Kat! Han stormer ud af køkkenet. INT. ENTRÉ - DAG Amanda og Noah sidder ovenpå ved trappen, stadig i nattøj. Deres forældre kommer til syne. Nej, FUCK DIG Simon!

21 20. UNGER, SÅ SKAL DER FART PÅ! Han får øje på dem bag gelænderet. Han bliver stille. Børnene skynder sig ind på værelset og smækker døren. Katja bliver også stille. De to forældre kigger tavst på hinanden. Skamfulde. Triste. Simon tager sin frakke på. Katja nikker. (CONT D) Jeg venter i bilen. Farvel, Kat. (CONT D) Han går. INT. VÆRELSE - DAG Amanda hjælper Noah med at få tøj på. NOAH Amanda, hvad betyder mit navn? AMANDA Du ved godt, hvad dit navn betyder. NOAH Sig det igen. AMANDA Det betyder hvile eller trøst. NOAH Og hvad betyder dit navn? AMANDA Du ved godt, hvad det betyder. NOAH Fortæl mig, hvad Amanda betyder! AMANDA Det betyder elskværdig. NOAH Nej, det betyder hende, der bør elskes AMANDA Det er det samme.

22 21. NOAH Hvad betyder mors og fars navne? AMANDA Fars betyder hvile eller trøst. Og mors betyder hende, der bør elskes. Amanda holder masken. Et smil spreder sig på Noahs læber. NOAH Nej, de gør ej! AMANDA Noah, du stiller for mange spørgsmål. Hun tvinger sweateren over hans hoved. INT. ENTRE - DAG Døren på første sal åbnes. Amanda og Noah kommer ud med små kufferter, de trækker efter sig. De tager kufferterne i hånden og går forsigtigt ned af trappen. De ser deres mor stå i entreen med ryggen til. Hej mor. NOAH Katja vender sig om, mens hun tørrer sine øjne. Hun fremmaner et stort smil. AMANDA Så er vi klar, mor. Har du husket nøglerne? Amanda nikker. Katja hjælper dem med overtøj og sko, og åbner hoveddøren for dem. Simon står udenfor og venter. Wauw, det var hurtigt, I fik pakket! AMANDA Vi pakkede det meste imorges. I stod tidligt op for at pakke? AMANDA Vi stod op, da mor stod op.

23 22. Mor står ikke tidligt op på en søndag. AMANDA Jo, hun gør. Når du kommer, står hun tidligt op, og går i bad, og prøver tøj, og sætter sit hår og lægger makeup. En pinlig pause. Simon kigger på Katja. Amanda, det gør jeg hver dag. Noah ryster på hovedet. Han nikker. NOAH Nej, mor, det gør du- Noah, har du husket din tandbørste? (CONT D) Vis mig dine tænder. Han viser hende sine tænder. Katja nikker godkendende. (CONT D) Undskyld, jeg råbte af dig og Amanda før. NOAH Hvorfor sendte du os væk? Katja skynder sig at tænke. For at se, om I ville komme tilbage. Katja kan mærke Simons øjne brænde hende i nakken, men hun undgår ham for alt i verden. Amanda kigger på sin mor, dernæst sin far. Hun kommer i tanke om noget. AMANDA Jeg har glemt bryllupsvideoen. Har du ikke set nok af den? Amanda skynder sig at hente DVD en.

24 23. NOAH Amanda siger, at du og mor blev gift i noget, der hedder Las Vegas. Hun siger også, at det er smagsløst og billigt at blive gift i Las Vegas. AMANDA (O.S.) Ej, helt ærlig, Noah! Ja, I har nogle billige, smagsløse forældre, der brugte alle deres penge på en bryllupsrejse til Hawaii. Katja kigger på to karikaturtegninger på væggen, af hende og hendes mor med græsskørter og blomster-lei om halsen. NOAH Jeg vil også have cowboytøj på til mit bryllup. Amanda kommer tilbage med DVD en. AMANDA Det er en virkelig god video. Du burde se den igen, mor. Også dig, far. Vi kan se den i aften. Har du ikke fået nok af al det bryllupspjat? Nej. Det får du. AMANDA Hun kysser børnene farvel. (CONT D) Vi ses næste uge. Hyg jer med far. Børnene går. Katja vender sin opmærksomhed mod Simon. (CONT D) God bryllupsdag på lørdag. Tak. Hun undgår stadig at kigge på ham.

25 24. Farvel Simon. En pause. Farvel Katja. Han går hen til sin bil og sine ventende børn. Vi zoomer langsomt ind på Katjas ansigt, mens hun iagttager dem køre væk. Når børnene vinker og smiler, vinker og smiler hun igen. Når de er ude af syne, falmer hendes smil. Vi ender helt tæt på hendes blanke øjne, netop som hun trækker sig ind i huset og smækker døren bag sig. TITELTEKST: Søndag kl. 16 KLIP TIL SORT. Lyden af service. KLIRR KLIRR. Dampen fra en espressomaskine. Baggrundsmusik. Sagte samtaler. FADE IND: 1 INT. CAFÉ - AFTEN 1 Et glas med isterninger fyldes med økologisk juice og pyntes med et stykke frugt. Ved siden af står der et stort glas rødvin. Glassene står på en bakke, der bæres væk. I hjørnet, ved et lille bord, sidder (27) og JANUS (28) og kigger på menuer. En servitrice, CHARLOTTE (23) bringer dem de to glas. CHARLOTTE En pinot noir. En fresh øko juice. Tak Charlotte. Hoveddøren åbner. En mand og kvinde kommer ind. De stiller sig og venter. CHARLOTTE Vi tales senere. Det gør vi.

26 25. JANUS Held og lykke imorgen! Katja kigger over mod døren, og det er som om alt blodet pludselig dræner fra hendes ansigt. Hun gemmer sig bag Janus. Fuck. Hvad? JANUS Janus vender sig for at kigge- Du må ikke kigge! Hvem er det? JANUS En person, jeg ikke vil se. Manden, Katja kigger på, er (28) og han er sammen med E (28). Simon får øje på Katja. Han kniber øjnene sammen. Er det virkelig hende? Katja prøver nonchalant at gøre sig usynlig. Men de får øjenkontakt. Det er som om, tiden står stille. Simon genkender Katja, og han ser helt lettet og glad ud. Han smiler forsigtigt. Katja gengælder ikke hans imødekommenhed. Ikke til at begynde med. Men et par blikke senere, bløder hun op. Hun nærstuderer ham, hans hår, hans smil, hans rynker, der ikke var der før. Hun smiler sagte. Så sagte, det dårligt ænses. Janus ænser det i hvert fald ikke. Men det gør Simon. Han siger et eller andet til Simone, der kigger over på Katja og Janus. De nærmer sig. Hej Katja. En kort pause. Hej Simon. Simon kigger på Janus.

27 26. Hej, jeg hedder Simon. Janus. JANUS De giver formelt hinanden hånden med et smil om læberne. I to har mødt hinanden en gang før. Nå ja, det er rigtigt. JANUS Ja, jeg mindes svagt. Det er Simone. Katja og Janus kigger på hinanden. Simon og Simone? Hej Simone. JANUS Han giver hende hånden. E (smiler stort) Hej Janus. Simone vender sig mod Katja. E (CONT D) (smiler atter stort) Hej Katja. Hej Simone. Simone rækker hånden ud. Der går et par sekunder, inden Katja følger trop. JANUS Har I lyst til at sætte jer? Janus rejser sig og giver sin plads til Simon. Simon kigger på Simone. E Ja, hvorfor ikke! Simon og Simone sætter sig. Janus rykker over ved siden af Katja. Simon skruer op for sin kække charme.

28 27. Kommer I her tit? Hele tiden. JANUS Det er vores første gang. Simon og Katja kigger konstant på hinanden. Som om, de ikke helt tror på, at de er tilstede i det samme rum på samme tid. Simon lægger mærke til, at Katja har en ring på en halskæde om halsen, der hænger ligeså fint i kavalergangen. (CONT D) Jeg hørte fra nogle venner, at det skulle være fedt her. Så vi tænkte- (kigger på Simone) Lad os prøve det! E (smiler stort) Det er ikke så tit, vi tager nye steder hen. Charlotte kommer med menuer og nye drikkevarer: En luksus flaskeøl og en økologisk sodavand. Hun smiler og går igen. E (CONT D) Er det så sen frokost eller tidlig aftensmad? JANUS Tidlig aftensmad. E (kigger på den dyre menu) Vi tænkte på... en eftermiddagste og måske kage. Eller rettere drink. Hun griner. Simon skifter emne. Skål! Ja, skål! E Katja kigger på Janus. De løfter deres glas.

29 28. Skål. Skål. JANUS Alle fire drikker af deres drikkevarer. Stilhed. Simon kigger atter på Katjas halskæde. Eller er det hendes kavalergang? E (til Katja) Hvor kender du Simon fra? Åh, ja- det er mange år siden nu... lige da jeg flyttede til Danmark- Vi gik i gymnasiet sammen. Og på CBS. Øh, ja, det gjorde vi. Han læste... noget med computere og tal. Jeg var mere sproglig. E Hvilke sprog? Spansk og engelsk. Vi tog til USA sammen. På udveksling. Ja, vi endte på samme uni. (nervøst smil) Det var meget spøjst. Hun dækker over et eller andet. Hun piller nervøst ved sin halskæde. Hun lukker sig sammen, men ved at samle armene bliver hendes kavalergang kun mere synlig. Det var skodstudier. Vi kedede os. Men vi kedede os mindre sammen. Han smiler. Katja kigger ned. Simon var der et semester. Jeg blev der et helt år. (MORE)

30 29. (CONT'D) (kigger på Simon) Jeg synes ikke, at det var skod. Jo, lidt synes du. Men ikke nok til at rejse hjem. Han smiler ikke mere. Katja kigger stramt på ham. Katja kigger væk. E (til Katja og Janus) Og hvor kender I to hinanden fra? JANUS Vi er barndomsvenner. (kigger på Katja, smiler) Og nu kærester. Hans mor og min mor: Bedste veninder. E Sejt! (til Janus) Men du har ikke været udvekslingsstuderende? JANUS Jeg tog hele min uddannelse i USA. Harvard. Det løgn! E Janus smiler, ryster på hovedet og drikker af sin vin. E (CONT D) Jeg må være den dummeste i dette selskab! (griner) Jeg har aldrig læst i udlandet, er pædagogmedhjælper og er aldrig kommet længere end Paris. Hun prikker til Simon, som om Paris betyder noget særligt for dem begge. Simon smiler akavet. Katja iagttager dem, men kigger væk, når han kigger over. Hun piller atter ved sin halskæde. Simon stirrer på hendes fingre. Simone lægger også mærke til det.

31 30. E (CONT D) Sikke en flot ring. Den ser meget... sådan victoriansk ud. (nervøst smil) Det er et arvestykke. Hun krammer ringen i sin hånd. Simone rækker ud efter den. Katja lader hende modvilligt betragte den. E (smiler stort) Mormors? (smiler forsigtigt) Nej, farmor. Hun kigger på Simon. (CONT D) Undskyld mig. Jeg skal på toilettet. Hun rejser sig hurtigt og forsvinder gennem rummet til en dør, der fører til WC et. De andre sidder tilbage i stilhed. Simon smugkigger efter Katja. Akavet pause. E Skat, skal vi bestille noget at spise alligevel? Forkæle os selv? JANUS (nikker billigende) Maden her er ret god. E Fedt! Så kan vi spise sammen. (til Simon) Ik skat? Simon kigger på dem. Han kan ikke sidde stille. Han smiler kækt. Ja. Det kan vi godt. (pause) Jeg skal lige ud og ryge først. Og på toilettet.

32 31. Han rejser sig og går samme vej som Katja. Simone kigger efter ham med en stram mine. E (til Janus) Det er en virkelig dårlig vane. Jeg prøver at få ham til at holde op. 2 INT. TOILET - AFTEN 2 Katja kigger sig i spejlet på den der selvrangsagende måde. Der er nogen, der hiver i dørhåndtaget. Der er låst. Det banker på døren. Der er optaget. (O.S.) (fra den anden side af døren) Katja, det Simon. Katja kigger på døren. Hun tænker. Kat? Kom nu. (O.S.) (CONT D) Katja låser døren op og lukker Simon ind. Hun låser døren igen. Hun stirrer på ham. Hans øjne flakker akavet rundt. Han smiler til hende, hun smiler ikke igen. (CONT D) (endelig) Kan vi tale samm- Hvorfor svarede du aldrig på mine mails? Stilhed. Simon leder efter ordene. Han bliver irriteret. Hvorfor kom du ikke hjem? Jeg kom hjem. Et halvt år efter dig. Du ved, hvad jeg mener.

33 32. Nej, jeg ved ikke, hvad du mener. Jeg kom hjem et halvt år efter dig. Det er ikke så lang tid. Når man ikke er sammen, er det. Så du gjorde det forbi? Man kan ikke have et forhold, hvor man ikke ses i et halvt år. Ja, det siger du jo. Jeg har haft dårlig erfaringer. Gu har du ej. Jo, jeg har set hvor galt, det kan gå. Jeg var ikke en af dine dårlige erfaringer. Jo, du var. (ler) Og hvis skyld er det? Okay, det hele er min skyld. Jeg fuckede op. Prøver du på at være dramatisk? Nej. Jeg mener det. Jeg begik mit livs fejltagelse med dig. Katja kigger mistænksomt på ham. Gør du grin?

34 33. Jeg prøver på at sige undskyld. Katja kigger stadig mistænksomt på ham. Simon er stille. Du svarede ikke på mit spørgsmål. Hvorfor ingen respons? Jeg kom hjem og opsøgte dig med det samme. Hvorfor kom du ikke hjem? Han spørger med en inderlighed, der antyder, hvis bare hun var kommet hjem, var alting anderledes. Simon, hold nu op. Jeg har sagt- Du kom ikke hjem, fordi jeg betød ikke nok. Vi betød ikke nok. Er det, hvad du tror? Hvorfor kunne du ikke bare vente seks måneder? Da var det for sent. Ikke for mig. Nu er det Katjas tur til at være inderlig. Stilhed. (CONT D) Jeg ventede på dig. Ventede og ventede. (defensivt) Jeg var 22 år gammel! Hun placerer en hånd på hver side af hans ansigt. (ryster på hovedet) Jeg var 21. Simon griber fat i hendes skuldre.

35 34. Hvorfor kom du ikke hjem?! Katja er chokeret. Det banker på døren. Katja? JANUS (O.S.) Pause. Ja? Er du okay? JANUS (O.S.) Pause. Ja... Jeg har lidt kvalme. Jeg tror, jeg skal kaste op. Jeg kommer lige om lidt. Pause. Okay. JANUS (O.S.) Stilhed. Janus er gået. Simons mobil vibrerer. Displayet viser, det er Simone, der ringer. Hallo?... Ja, jeg ryger... nej, jeg står i baggården... Nå, jamen det ved jeg ikke. Jeg står i baggården... nej, jeg kan ikke se dig... Jeg er straks færdig. Fik lige en opringning fra arbejdet... Problemer med en server... Ja, på en lørdag... Nej, det er løst... Elsker også dig... Vi ses. Han lægger på. Simon og Katja kigger på hinanden. De finder sammen i et hedt kys. Et hedt kys, der udvikler sig til mere og mere. Inden længe har Simon hevet ned i bukserne, og Katja op i kjolen. Seks års indestængt længsel finder endelig et afløb. SLAM. Op mod væggen. Kroppe, der gnuber mod hinanden.

36 35. Hænder, der udforsker. Læber, der smelter sammen. Hår, der rodes til. Et støn. Hænder på hofter. Hår, der gribes fat i. Ben viklet om ben. Flere kys... På halsen. Kravebenet. Skulderen. En rank ryg, der læner sig tilbage. Flere støn. En finger, der tysser, for modpartens mund. Fingeren sluges af modpartens mund. Omfavnelse. Intensitet, der tiltager. Og tiltager. Indtil- 3 INT. CAFÉ - AFTEN 3 Simone og Janus sidder tavst og venter. De udveksler indimellem et akavet smil. Charlotte kommer hen til dem. CHARLOTTE Vil I bestille? E Ja, lad os bare det. Jeg ved godt, hvad han vil have. (til Janus) Hvad med dig?

37 36. JANUS (usikker) Jeg tror ikke, Katja har lyst til mad. 4 INT. TOILET - AFTEN 4 Katja og Simon sidder sammenviklet i vindueskarmen, mens Simon ryger en cigaret gennem det åbne vindue. Katja har sit hoved på hans skulder. Jeg så dig engang. På en bytur. Du stod på dansegulvet med Simone. Jeg stod i hjørnet. Jeg følte mig ligesom pigen i den der Robyn-sang. Dancing On My Own. (henkastet, distræt) Jeg elsker den sang. Katja griner og langer ud efter ham. Hallo? Hun kigger på ham med et blik, der siger jorden kalder Simon, hvor er du?. Simon vågner op. Han kysser hende. Hans hånd finder vej til hendes kavalergang. Han stryger hendes hud, får fat i halskæden. Han holder ringen med to fingre, iagttager dens mange detaljer. (CONT D) Vil du have den tilbage? Det var trods alt din farmors ring. Simon ryster på hovedet. Han sætter den på Katjas finger. Jeg vil ikke miste dig igen. Katja holder hans blik. Jeg vil heller ikke miste dig igen. 5 INT. CAFÉ - AFTEN 5 Janus checker tiden på sin mobil.

38 37. Janus smiler. E (til Charlotte) Jeg skal bede om en øl mere, samme variant. Og så en okse... (usikker på udtalen) bavette?.. Og en sodavand mere. Og en torsk. Og til forret, en blomkål og, øm, en kalvetatar. Og til dessert, to citron lakrids crumble marengs vanilje. (til Janus) Hvad med jer? JANUS Vi tager to kammuslinger. Og to lammehalse. Og ost. CHARLOTTE JANUS Du kender os for godt. CHARLOTTE Og to danskvand. Uden is. Netop. Coming up. JANUS CHARLOTTE Charlotte forsvinder med deres ordre. Både Janus og Simone checker klokken på deres mobil. 6 INT. TOILET - AFTEN 6 Katja og Simon retter hinandens tøj og udseende til. Der sættes lidt på håret, gnubes lidt i ansigtet, rettes lidt på kraver og ærmer, blusekanter og buksekanter og bælter. Hvem siger det først? Det ved jeg ikke. Vi går bare ud og gør det. Okay.

39 38. Ikke tænke for meget. Nej. Kat? Ja. Det tager mig måske lidt tid. Okay. Tingene er komplicerede. Jeg skal nok være tålmodig. Og i lige måde. Det får Katja til at grine. Hun holder om Simons ansigt med begge hænder. (med alvor) Stoler du på mig? Simon kigger på hende. Spørgsmålet rammer ham dybt. En lang pause. Ja. Er du sikker? Ja. Mener du det? Ja. Hun smiler.

40 39. Jeg er ikke bange. En pause. Han låser døren op. Det er jeg heller ikke. (CONT D) Du går først. Katja kysser ham en sidste gang. De smiler til hinanden. Så forsvinder hun ud af døren. Simon lukker og låser igen. Han kigger sig selv i spejlet. Dyb vejrtrækning. Han ser pludselig meget usikker ud. Han låser døren op, holder et øjeblik, og går ud. 7 INT. CAFÉ - AFTEN 7 Janus ser Katja komme mod ham. Katja nikker. JANUS Hej smukke. Har du det bedre? JANUS (CONT D) Jeg har bestilt noget mad til os. Jeg er ikke sulten. JANUS Det er din favorit. Kammusling- Det er ikke min favorit. Det er din favorit. Jeg har bare aldrig sagt noget. SLAM. Den havde Janus ikke forventet. Han ved ikke, hvad han skal sige. JANUS Jamen, den er bestilt. Også lam.

41 40. Katja kigger på Simone. Nej, ikke foran hende. Vi tager den med hjem. Der er noget, jeg vil tale med dig om. Jeg synes, vi skal gå. (O.S.) Der er ingen, der går. Simon kommer til syne. Han smiler og virker meget glad, og gemmer sig bag sin kække charme, som han nu har skruet helt op for. (CONT D) Der er så meget at snakke om. Så meget at indhente. Han kysser Simone, der ikke virker ligeså glad. (CONT D) Undskyld skat, arbejdet ringede igen. Det tog lige sin tid at rede trådene ud. Men nu er det gjort. Tror jeg. E Jeg har også bestilt mad til os. Fantastisk. Lad os alle spise. Han smiler igen. Katja sætter sig ned. Alle kigger på ham. (CONT D) Janus, skal du ikke have et glas vin mere? JANUS Jeg har fået rigeligt, tak. Du elsker da hvidvin, Kat...ja! Nej tak. Han kigger på Simone, men opgiver at sige noget. Jeg skal i hvert fald have en øl mere.

42 41. Han rækker hånden op for at fange Charlottes opmærksomhed. E (irriteret) Den er bestilt. Hvorfor er du helt oppe at køre? Jeg er ikke oppe at køre. Janus, hvor bor du henne i byen? Det var et spørgsmål, der kom ud af det blå. Men Janus svarer gerne. JANUS Vi bor lige rundt om hjørnet. Det var centralt. Det er gennem Janus arbejde. Vi flytter hele tiden. JANUS Vi har boet i Norge. Danmark. Og snart flytter vi til New York. Jeg har fået job der. Og fingrene i en lejlighed med en fantastisk udsigt over Central Park, som vi skal have indrettet. Det nød Janus at sige en tand for meget. Simon bliver helt bleg. Katja smiler tamt. Nå. Det er da imponerende. Hvad skal Katja lave? JANUS (smiler til Katja) Hvad hun end har lyst til. Skal I giftes? JANUS Det er planen. Ik skat? Katja smiler tamt igen.

43 42. Janus griner. Altså, vi har talt løst om muligheden, men så vidt jeg kan se, er der ikke nogen ring på min finger. JANUS Nå, det er der, skoen trykker. Det må jeg jo så rode bod på og få fundet en ring, der er ligeså fin som din farmors. Han krammer og kysser hende. Katja smiler atter tamt. Simon observerer dem. Der er noget, der har ændret sig i hans blik. Mistænksomheden har sneget sig ind. Katja er ikke blind. Hun mærker det. Hvad med dig, Simon. Hvor bor du...i? På Nørrebro. E (smiler stort) Vi har en hyggelig tre-værelses lejlighed. Er I gift? JANUS E (smiler stort til Simon) Ikke endnu. Men snart. Vi er ved at spare op. Dejligt. Hvad skete der med serveren på dit arbejde? Simon stirrer strengt på hende. Katja holder hans blik. (med afvæbende charme) Det er en længere historie. Og ikke særlig interessant, desværre. Vi har masser af tid. Jeg er sikker på, at Simone også gerne vil vide det.

44 43. Har du ikke noget, du hellere vil fortælle? Dig først. Simon svarer ikke. Holder bare Katjas blik. Både Simone og Janus undrer sig. Jeg gider ikke gå i detaljer. Serveren var nede, og nu er den oppe igen. Kujon. Jeg fortæller historien efter maden. En uvidende Simone skifter emne. E Hvornår flytter I? JANUS Først har vi lige en ferie, der skal overstås. Jeg har fået fat i en yacht, så vi skal sejle Middelhavet tynd. Simon ruller diskret med øjnene. Katja mærker hans frustration. JANUS (CONT D) Frankrig. Italien. Kroatien. Grækenland. Cypern. Tyrkiet. Libanon. Israel. Malta. Egypten. Libyen. Tunesien. Algeriet. Marokko. Spanien. Portugal. Og måske også De Kanariske Øer. Sådan i grove træk. Han smiler stolt til Katja, der føler sig pinlig. (til Simon) Hvor skal I på ferie? Bornholm. Der har jeg aldrig været. Og jeg har altid gerne ville derhen.

45 44. Bornholm er ikke noget særligt i forhold til Middelhavet og New York. Min smag er unik. Jeg er en kvinde ulig alle andre. Alle kvinder tror, de er ulig alle andre kvinder. Men det er de ikke. De er ens. Hvorfor siger du det? Undskyld, det lød helt forkert. Jeg ønsker jer en rigtig god Middelhavstur og flytning til New York. Sikke luksus, hva? Katja rynker diskret panden. Hvad taler han om?! Simon, du lyder helt opgivende? Hun stresser ordet opgivende. (CONT D) Du skal da nok også komme til New York og rejse Middelhavet tynd en dag. Hvor der er vilje, er der vej. Simon kigger på hende. Et smil spreder sig langsomt på hans læber. Du har ret. Hvor der er vilje, er der vej. Charlotte dukker op med to danskvand, en øl og en sodavand. CHARLOTTE Maden er lige en lille smule forsinket. Jeg beklager. Det er helt okay, Charlotte. Hastværk er lastværk. Charlotte smiler og går igen. Katja er glad. Hun får øjenkontakt med Simon. De smiler til hinanden, trygge i deres hemmelighed.

46 45. E (smiler stort) Malthe glæder sig så meget til Bornholm. Simon prøver at stoppe hende. Hvem er Malthe? E Vores lille dreng. Simon kunne grave sig ned i et hul. Katja bliver ligbleg. I har en dreng? E Ja, han er næsten fem år gammel. Fem?!... år gammel. Hun smiler stift. Simon tør ikke se hende i øjnene. (CONT D) Han er søreme stor. Det var hurtigt I fik ham, hvis I kun har været sammen i knap seks år. E Ja, det var vist heller ikke helt planlagt. Men sådan er det jo med kærligheden. Den har sine egne planer. Hun kysser Simon på kinden. Han kan stadig ikke kigge Katja i øjnene. Nu er det Katjas blik, der ændrer sig. Mistænksomheden har fundet vej til hende. Jeg mødte Simone i byen. Hvad der startede som et one-night stand blev til barn, hus og vovse. E Undtagen hus og vovse. (kigger bekymret på Simon, griner akavet) Du lyder som om, du har fortrudt? Simon er trængt op i en krog.

47 46. Overhovedet ikke, skat! Du er det bedste, der nogensinde er hændt mig. Jeg elsker dig. Simone smiler hengivent. De kysser hinanden. Nej, nu går det helt galt med min kvalme. Jeg tror, jeg skal kaste op. I må have mig undskyldt. Katja skynder sig væk fra bordet. Simon kigger efter hende. E Uha, det er da synd for hende, at hun har det sådan. Janus smiler selvsikkert. JANUS Hun bliver god igen. Simon roder med sin mobil. Han holder displayet tæt ind til sig, så de andre ikke kan kigge med. Simone kigger misbilligende på ham. Janus skifter emne. JANUS (CONT D) Har I forslag til et romantisk frieri? Simon går momentant i stå, men hans fingre fornyer deres mobil-pilleri med dobbelt hastighed. Telefonen begynder at ringe. Hovsa. Det er sgu arbejdet igen. Undskyld mig lige. Han flasher et stort smil og skynder sig væk fra bordet. Simone kigger mistænksomt efter ham. Hun smiler til Janus. E Jeg synes, det er megaromantisk, når man frier foran en masse andre mennesker. Du ved, når man tør blotte sig foran hele verden. JANUS (griner) Så er det også det sværere for hende at sige nej.

48 47. De ler. 8 INT. TOILET - AFTEN 8 Katja låser sig inde på toilettet. Hun begynder at græde helt panisk. Fuck, hvor dumt. Hun begraver sit ansigt i sine hænder. Det banker på døren. Katja bliver helt stille. Så hives der i håndtaget. Der er låst. (O.S.) Kat, åbn op. Lad mig forklare. Katja forbliver tavs. (O.S.) (CONT D) Kat. Åbn så op. Han banker igen og hiver i håndtaget. Kat! (O.S.) (CONT D) Han lyder vred og desperat. Katja er tavs som graven. (O.S.) (CONT D) Kat, vil du ikke være sød og åbne op? Katja siger stadig ikke noget. (O.S.) (CONT D) Du må ikke lukke mig ude. Katja begynder at hulke. Tavst. Kat? (O.S.) (CONT D) Lang pause. Lyden af fodtrin, der fjerner sig. Simon er gået. Katja græder videre. 9 INT. CAFÉ - AFTEN 9 Simon går resolut tilbage til Simone og Janus. Der er noget, jeg gerne vil sige.

49 48. Pause. Simon tager en dyb indånding. (CONT D) Jeg elsker Kat. Og hun elsker mig. Det har vi altid gjort. Og vi vil ikke være adskilt længere. Simone taber kæben. Janus holder masken. Stilhed. (CONT D) Det er hende, jeg vil have. Der er ikke en dag, jeg ikke har tænkt på hende de sidste seks år, og selvom jeg nok skal fortsætte med at være far for Malthe, så kan jeg ikke være sammen med dig længere, Simone. Og Janus, jeg er ked af det, jeg ved, du har tænkt dig at fri, men Kat ville aldrig sige ja, og nu sparer jeg dig i det mindste for et ydmygende afslag. Der endeligt brydes af Simone, der samler sine ting og stormer ud af caféen. (CONT D) Simone, undskyld. Men han løber ikke efter hende. Janus rejser sig langsomt. Han stiller sig foran Simon, ansigt til ansigt. Han trækker ikke en mine. JANUS Jeg synes, vi skal tale om det her udenfor. Simon løfter brynene og griner. Ej, nu må du holde op. Hvad? JANUS Charlotte dukker op med to tallerkner. Janus smider en tusinde-krone seddel på bordet. JANUS (CONT D) Charlotte, vi vil gerne have det to go. S il vous plait. Jeg er straks tilbage.

50 49. Han flasher hende et smil og retter på slipset. Han viser Simon døren. De går stille og roligt ud af caféen. Charlotte fatter minus. Hun tager tusindkronesedlen og går tilbage til køkkenet med tallerknerne. Få sekunder senere dukker Katja op og ser det tomme bord. Hun kigger forundret rundt. 10 EXT. CAFÉ - AFTEN 10 Simon og Janus står foran caféen, men afsides og ude af syne. JANUS Kære ven. Tag hjem til din søn og din kone- Hun er ikke min kone. JANUS Tag hjem til din søn og din kone og red trådene ud. Simon stirrer trodsigt på ham. JANUS (CONT D) Forstår vi hinanden? Simon knytter hænderne sammen. Hver eneste fiber sitrer i hans krop. Hvorfor kontaktede du mig? En pause. Janus ser skyldig ud, men ignorerer spørgsmålet. JANUS Forstår vi hinanden? Simon kæmper for at bevare sit cool. Nej. Jo, vi gør. JANUS Han tager et skridt i retning mod caféen. Simon blokerer ham.

51 50. (sarkastisk) Kom nu. Du er nødt til at forklare det for mig. Når nu du er så klog, og jeg er så dum. Hvorfor kontaktede du mig? Janus prøver at komme forbi ham, men Simon stopper ham. Han hvisker ham i øret, deres ansigter adskilt kun af få centrimetre: (CONT D) Prøver du nu at flygte igen? Kat fortalte, at det gjorde du hele tiden som lille. Fra alle de onde børn, der synes, du var en taber. Janus' fine facade krakelerer. Han frigør sig i én voldsom bevægelse. Han ler nervøst. JANUS Jeg aner ikke, hvad du taler om. Katja har ikke set dig i seks år - og hun nævner dig aldrig - men jeg tænkte bare, at det ville være en fin gestus at overraske hende med et gensyn. Så hun kan se... (kigger Simon op og ned)...hvem du er idag. Simon er målløs. Janus smiler ondt. JANUS (CONT D) Jeg tror, vi er færdige her. Simons øjne bobler med vrede. 11 INT. CAFÉ - AFTEN 11 Katja sidder ved baren med fire poser take-away. Hun iagttager Charlotte, der pudser glas. CHARLOTTE Han sagde, han var straks tilbage. Katja smiler sagte. Hun virker egentlig ret ligeglad. Lad mig høre lidt mere om den der audition, Charlotte. CHARLOTTE Jeg skal spille en nonne, der bliver forelsket i en munk.

52 51. Lad mig gætte. Det ender ikke godt. CHARLOTTE Det ved jeg ikke, men det lyder ikke sådan, vel? Vi kan se i baggrunden, gennem ruden, i kanten af vinduet, at Simon og Janus er oppe at slås. De falder ind og ud af syne. Hun samler sig. Hvad skal du lære udenad? CHARLOTTE Noget fra biblen. Ej, må jeg øve mig på dig?! Selvfølgelig. Bare kom an. CHARLOTTE Okay. Det er en scene, hvor jeg står og læser op foran de andre nonner, men jeg taler i virkeligheden om min udkårne og mine egne følelser. Janus stormer pludselig ind. Han skjuler sin højre hånd. Den har blod på sig. JANUS (til Katja) Hej skat. Jeg kommer straks. Jeg skal lige på toilettet. Han kysser hende. Inderligt. Som om han med det ene kys skal bevise al sin kærlighed. Han skynder sig videre til toilettet. CHARLOTTE Hvor er han dejlig! Lad mig høre din tekst. CHARLOTTE Okay. Er du klar? Ja. Er du?

53 52. CHARLOTTE (puster ud og ryster med armene) Født klar. Jeg skal bare lige, du ved, samle tankerne. Charlotte får øje på Simon, der kommer gennem døren. Hun vender sig mod Katja. POV : Han ser Charlotte kigge på ham, pege og sige noget til Katja. Men Katja kigger ikke over på ham. Simon stopper op, klistret til gulvet ved indgangen. Han nærmer sig ikke. CHARLOTTE (CONT D) Nå, nu er han gået i stå ved døren. Katja er helt stille. Som om hun er frossen. Hun kigger ikke over mod Simon. Lad mig nu høre din tekst, Charlotte. Charlotte sætter i gang, men er distraheret. Hun kigger hele tiden over på Simon, der står klisteret ved døren. CHARLOTTE Okay, så jeg står sammen med en masse nonner. Vi er udenfor, og munkene er der også, og jeg kan mærke min udkårnes øjne på mig. De brænder mig i nakken, og jeg kan ikke få vejret. Simon stirrer på Katja, der ikke stirrer på ham, men på Charlotte, der til gengæld løbende stirrer på ham. CHARLOTTE (CONT D) Okay, here goes... (dyb udånding) Om jeg så taler med menneskers og engles tunger, men ikke har kærlighed, er jeg et rungende malm og en klingende bjælde. Katja vender endelig hovedet... og ser Simon, der vender sig væk. Han går sin vej. CHARLOTTE (CONT D) Nå, nu er han gået. Katja kigger ned, skuffet. Hun løfter langsomt blikket.

54 53. Det var superflot, Charlotte. Meget smukt. CHARLOTTE Tak! Vil du høre mere? Katja kigger på hende. Er der mere? Hun nikker høfligt. 12 EXT. GADE - AFTEN 12 Simon får øje på Simone, der kæmper med sin cykellås. Hun græder. De kigger tavst på hinanden. Han går hen til hende. De cykler væk sammen. 13 INT. CAFÉ - AFTEN 13 CHARLOTTE Og om jeg så har profetisk gave og kender alle hemmeligheder og ejer al kundskab og har al tro, så jeg kan flytte bjerge, men ikke har kærlighed, er jeg intet- Katja afbryder hende. Vil du høre noget vildt? Ja da! CHARLOTTE Jeg er gravid. Charlottes øjne bliver store som tekopper. Hun omfavner Katja i en glædesrus. CHARLOTTE Ej, tillykke! Vi zoomer langsomt ind på Katjas ansigt. Hun ser ikke glad ud. CHARLOTTE (CONT D) Hvor vildt? Hvor lang henne er du? Ej, hvis det bliver en pige, så bliver hun bare så yndig. (MORE)

55 54. CHARLOTTE (CONT D) Og hvis det bliver en dreng, jamen han bliver bare så fuldendt. Ved I, hvad det bliver? Jeg gætter på en pige. Fuck, hvor er det spændende! Skal du føde i New York så? Og hvad med brylluppet? Udskyder I? Eller skal I nå det inden? Ej, jeg er bare så super overlykkelig på dine og Janus vegne. Tænk han ikke har sagt noget. Han er så dårlig til at holde på hemmeligheder! Eller måske ikke. Han må være SÅ glad! Han elsker dig overalt på jorden. I er så perfekte sammen. Hvis der er nogen, der kommer til at være sammen for evigt, så er det jer to. Jeg kan allerede se det for mig. Et glamourøst jet-setter liv med et helt kuld unger. Brangelina, move over. Vi ender helt inde på Katjas øjne. Hendes store, triste øjne. TITELTEKST: Mandag kl. 9 KLIP TIL SORT. Lyden af et tikkende ur. FADE IND: 1 INT. KLASSEVÆRELSE - DAG 1 Forsiden af en bog: Søren Kierkegaards Enten-Eller. (16) sidder ved et gammelt bord, opslugt af sin læsning. Hun leger med sit tørklæde. Op over næsen. Ned under hagen. Op og ned. Op og ned. Hun klæder sig voksent for sin alder: kjole, ballerinaer og perleøreringe. Hun er elegant, men kvaliteten er billig: Lidt forvasket, lidt forstrukket. Hendes mørke hår er samlet med en hårbøjle. Hun har usikre øjne skjult bag en selvsikker facade, og et strengt ansigt, der lyser op, når hun smiler. TIK TIK TIK. Lyden kommer fra et vægur. Den eneste lyd i rummet. Døren åbner. Katja kigger op. En dreng, (17), står i døren. Han ligner en Hellerup-type, der prøver på at være Nordvest. Lyst hår skjult under en bagvendt kasket.

56 55. Tøj, der hænger løst i bedste hiphop-stil, men fint strøget, uden print og i klassiske farver: blå, beige, brun, hvid. Dyre solbriller og gummisko. De to stirrer på hinanden. Hej. Hej. (genert) (mistroisk) TIK TIK TIK. Stilheden glider over i det pinlige. Simon lukker døren og går ind i klassen. Han tager sine solbriller af. Katja læser sin bog. Hendes øjne scanner siderne hurtigt. Simon lusker henkastet rundt i lokalet. Han kigger på opslagstavlen, men hans øjne hviler aldrig længe nok på noget til at man tror på, at han rent faktisk kigger på tingene. Vi lægger dog mærke til, at der er marsvin-unger til salg, en fest på fredag, klaver-undervisning til halv pris og en fodboldkamp mod naboskolen. Simon kigger diskret på Katja. Hun hiver op og ned i sit tørklæde, hurtigere end før, og er meget optaget af sin bog. Simon spankulerer over til boghylden: Støvede bøger og mapper. Han hiver en vilkårlig én ud fra hylden. Af Søren Kierkegaard. (griner) Hvem helvede læser det her lort? Spild af plads. Tavshed. Katja holder sin bog tættere til sig. Simon lægger mærke til titlen. Ups. (CONT D) Der er nok en grund til, de står her. De er sikkert pissegode. Han sætter Kierkegaard-bogen tilbage og kigger på uret. Han fortsætter sin vandring i rummet.

ET GENSYN DEL 2: HÅB. af Marianne Hansen. 3. Udkast 6. januar 2014. Marianne Hansen 2013 +45 21 95 21 66 mh@wbprods.com

ET GENSYN DEL 2: HÅB. af Marianne Hansen. 3. Udkast 6. januar 2014. Marianne Hansen 2013 +45 21 95 21 66 mh@wbprods.com ET GENSYN DEL 2: HÅB af Marianne Hansen 3. Udkast 6. januar 2014 Marianne Hansen 2013 +45 21 95 21 66 mh@wbprods.com Lyden af service. KLIRR KLIRR. Dampen fra en espressomaskine. Baggrundsmusik. Sagte

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010 Danseskolen Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole endelig gennemskrivning, august 2010 SC 1. INT. Foyer - Dag (25) og (24)står og venter i foyeren. Louise har langt lyst hår. Hun har stramme bukser,

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

BREAK FREE. Et manusskript af: RODEN 18/19 Station NEXT. Anna Møller Yang SECOND DRAFT/FINAL DRAFT

BREAK FREE. Et manusskript af: RODEN 18/19 Station NEXT. Anna Møller Yang SECOND DRAFT/FINAL DRAFT BREAK FREE Et manusskript af: RODEN 18/19 Station NEXT Anna Møller Yang SECOND DRAFT/FINAL DRAFT OKTOBER 2018 1 INT TOILET - AFTEN 1, pige på ca 17 år står på toilettet med en, ca 17 år. Der er afdæmpet

Læs mere

"AFSKED" CLARA KOKSEBY

AFSKED CLARA KOKSEBY "AFSKED" Af CLARA KOKSEBY AFSKED (TIDL. ENGLEFJER) RODEN 1, STATION NEXT Endelige manuskript 1. EXT. KIRKEGÅRD - FORMIDDAG (6) og hendes far (34) står sammen med ca. 7-10 mennesker klædt i sort rundt om

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh METAN an original screenplay by Nanna Westh Nanna Westh Søren Norbys Allé 2A, 1.tv 2300 Kbh S +45 31364959 nannawesth@live.dk INT. KØKKEN-ALRUM - AFTEN Et kålhovedstort æble midt på et festdækket spisebord.

Læs mere

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 1. INT. KLASSEVÆRELSE. DAG Kameraet kører rundt i klassen. Ved vinduet sidder et par piger og hvisker. Længere inde i klassen sidder et par af de

Læs mere

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda n I må aldrig forelske jer, sagde vores mor til os, da vi blev 13 år. Men jeg lyttede ikke. Jeg forelskede mig i Noah. Jeg troede ikke, det ville være farligt. Jeg ville bare være som

Læs mere

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai?

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai? Nikolai 8. klasse, Byens Skole 9. Gennemskrivning, marts 2009 Scene 1: (Vi befinder os i Nikolais klasseværelse. Vi ser Nikolai sidder og falder i staver. Man hører klokken ringer til frikvarter, og de

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen Fyringsscene Sceneøvelse 2015 af Martin Strange-Hansen Martin Strange-Hansen mobil: 26832666 e-mail: martin.strange@me.com INT. BEBOERFORENINGENS FÆLLESRUM - AFTEN Fællesrummet. Japansk træ på væggene.

Læs mere

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold.

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE 7. udkast 1. INT. STUE. DAG BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. Han åbner en øl. Kapslen smider han i en skål, der tilsyneladende bliver

Læs mere

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder.

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder. 1 KLASSEN -DAG 1 Tobias sidder med sin computer på sin plads. Pludselig kan han høre døren gå op, og kigger straks op for at se hvem der træder ind i klassen. Det er Astrid. Han smiler for sig selv og

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 Kill Your Darling Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 1 Scene 1 INT. FORHAL På SGI (STATENS GENINSTITUT) - DAY Lægen (30) går gennem forhallen og hilser på

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript.

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript. HERNINGSHOLMSKOLEN Prale-Patrick Gennemskrivning 9 Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009 Til Station-Next, Nisse. Manuskript. 1. Ext. Bænk i skolegården. Dag. PATRICK og JOSEFINE sidder

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk.

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. 1. INT. VÆRELSE. DAG. (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. Hey! Regitze kigger afventende på ham med korslagte arme. (Vred)

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik.

Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik. MANUS - FINAL 1. A SCENE INT. TOM GANG DAG Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik. 1. B SCENE INT. KLASSEVÆRELSE DAG. Rikke kommer forvirret ind i klasselokalet. Alle sidder sammen i grupper. Rikke

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT Kasper og Nikoline an original screenplay by Lille Næstved FINAL DRAFT (555) 555-5555 MyEmail@emailaddress.com Kasper og Nikoline SCENE 1: (INT)(VENTEVÆRELSE/SKOLEGANGEN)

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1 Filmmanuskript Tegn af Hannibal V. Glaser s. 1 Manuskript 1. Skolegård SEN MORGEN Det er frikvarter. William(15) sidder på en udendørs trappe og tegner. Han ser op en gang i mellem, på Marie. Hun griner

Læs mere

"Noma" Scene. Fra. "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp

Noma Scene. Fra. Hvidt i Hvidt Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp "Noma" Scene Fra "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp INT. NOMA. AFTEN Karoline og Anne træder ind i den fine restaurant. Du ved jeg elsker nye eventyr, men er du

Læs mere

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad?

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad? 2. scene Elektra og Orestes. Orestes pakker, leder efter noget. Rasende. Elektra stirrer på ham, mens han brøler og smider med tingene. Hun er fjern i blikket, ryster. ORESTES - Hvor fanden er de henne?!

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN 1 10 1. INT. S VÆRELSE. AFTEN. Vi er på et drengeværelse, der er fyldt med plakater, tegneserier og LEGO. (16 år) er ved at gøre sig klar til fest. Bertil skifter t-shirt

Læs mere

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven.

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle står sammen med mor og kigger rundt. Der sidder nogle børn sammen med en voksen og laver

Læs mere

En maskeret løgn (5. udkast) Veronika, Cecilie, Emma & Niels

En maskeret løgn (5. udkast) Veronika, Cecilie, Emma & Niels En maskeret løgn (5. udkast) af Veronika, Cecilie, Emma & Niels SCENE 1: INT. I KLASSEVÆRELSET Asger og Olivia sidder ved bord sammen i timen, læren (ELISA) skriver på tavlen. Olivia læner sig over til

Læs mere

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard Frk. Karma (Final Draft) Af Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard SC 1. INT. PÅ GANGEN - SOMMER - DAG Emma står på gangen og kigger en på Rune, der står med hans venner.

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole Man King - Færdigt manus af Hald Ege Efterskole SCENE 1.EXT. GADE, FORAN BUTIK.DAG Jonas (16 år) sidder på en bænk og tegner nogle træer og buske på sin blok. En lettere flippet, men egentlig godt udseende

Læs mere

Papirsklip. Written By. Malthe Elgaard

Papirsklip. Written By. Malthe Elgaard Papirsklip Written By Malthe Elgaard 1 START OF ACT #1 INT. SCENE 1 VENTEVÆRELSE - DAY En lille dreng (Kasper) sidder ved et bord på et venteværelse og klipper forskellige former ud i farvet karton. Hans

Læs mere

EVA/IDA: cherrybombs. Tone Ottilie Frederiksen. tone

EVA/IDA: cherrybombs. Tone Ottilie Frederiksen. tone /: cherrybombs By Tone Ottilie Frederiksen tone SCENE 1. I EN HAVE. EXT. FORMIDDAG. Eva og ida sidder i en have i bare ben sammen i en havestol og hører musik i et fælles høretelefonssæt. Ida sidder halvt

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

SARAH går over til AUGUST (15) og MARKUS (15) SARAH (15) "Kommer I til Karlas fest på fredag?". AUGUST: "Det finder vi lige ud af".

SARAH går over til AUGUST (15) og MARKUS (15) SARAH (15) Kommer I til Karlas fest på fredag?. AUGUST: Det finder vi lige ud af. SCENE 1: INT. PÅ SKOLENS GANG. DAG 9.V står ude på skolens gang SARAH går over til AUGUST (15) og MARKUS (15) SARAH (15) "Kommer I til Karlas fest på fredag?". "Det finder vi lige ud af". Markus kigger

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

Venligt udlånt af Sudoku, Pop Up Production og A Film Production. Uddrag af manuskriptet til Ternet Ninja

Venligt udlånt af Sudoku, Pop Up Production og A Film Production. Uddrag af manuskriptet til Ternet Ninja Venligt udlånt af Sudoku, Pop Up Production og A Film Production. Uddrag af manuskriptet til Ternet Ninja 24. INT. SKOLE-KANTINE - DAG Ninjaen er stadig i billedet så scenen skifter uden vi ser det. (OFF)

Læs mere

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt BESAT Scene 1 INT. Skolegang. Dag. (15), (15), (15) og (15), kommer ud i skolegården efter time. De står med front mod hinanden og taler Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig,

Læs mere

1 SCENE 1 SORT 1 AMALIE 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2

1 SCENE 1 SORT 1 AMALIE 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2 1 SCENE 1 SORT 1 Sort skærm. Jonas?!!! (Skriger) 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2 Amalie står ude på gangen og snakker med Caroline og Louise. Hun stopper med at følge med i samtalen da Jonas kommer

Læs mere

2. INT KONTOR DAG Josefine kommer ind på kontoret, stopper op ved et bord og skal til at lægge biografbilletterne.

2. INT KONTOR DAG Josefine kommer ind på kontoret, stopper op ved et bord og skal til at lægge biografbilletterne. ET STED IMELLEM MANUS UDKAST 5 1. INT GANG DAG JOSEFINE (19) går usikkert ned gennem gangen med to biografbilletter i hånden. Hun retter akavet på sin kjole og kæmper for at holde balancen på sine høje

Læs mere

Dobbeltspil Final By Max Scarpa, Cecilie Wessberg & Amalie Holst

Dobbeltspil Final By Max Scarpa, Cecilie Wessberg & Amalie Holst Dobbeltspil Final By Max Scarpa, Cecilie Wessberg & Amalie Holst 1. INT. S VÆRELSE. EFTERMIDDAG (15) og (14) sidder på S værelse, ser fx. SAW I. S ansigtsudtryk viser afsky. Hun læner sig ind over og gemmer

Læs mere

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i]

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Final Nat med kniv? Manuskript [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Dette er en tidslinje over filmen. Gennem manuskriptet vil vi sige, hvor vi er. Filmen

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Scene 2 Int. Klasseværelse Total mørke(alexanders POV) ANNIKA(12) Nå. Endnu en gave? Hold da op. Se alle sammen. Alexander har givet mig en halskæde.

Scene 2 Int. Klasseværelse Total mørke(alexanders POV) ANNIKA(12) Nå. Endnu en gave? Hold da op. Se alle sammen. Alexander har givet mig en halskæde. Manus Luk Øjnene Op. 5th draft. Scene 1 Int. Drengeværelse - Morgen Alexander(12) sidder på sin seng med skoletaske på. Omkring i værelset står flere dinosaurfigurer, men væggene er tomme. Han må tydeligvis

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole Flygtningen (Final draft) af 8.B - Henriette Hørlück Skole SC 1- GANGEN (DAG 1) Burhan går ned ad gangen mod klasseværelset. Han hører musik på sin mobil. Folk stopper deres snak. Elev 1 (Karls ven) ser

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

2 SPOR FREJA RØRKÆR MADSEN TOPPENS AFGANGSFILM /9

2 SPOR FREJA RØRKÆR MADSEN TOPPENS AFGANGSFILM /9 2 SPOR FREJA RØRKÆR MADSEN TOPPENS AFGANGSFILM 2017 1/9 INT. PÅ MUSEUM DAG Alma (20 år) står alene og beundrer et maleri på et kunstmuseum. Der er helt stille på museet og kun få andre gæster. Der spilles

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE.

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. SCENE 1. EXT. NATUR. SOLNEDGANG. Naturbilleder med uhyggelig musik/lyd. SC. 2. EXT. GÅRDRUM. SOMMER. SOLNEDGANG. De tre piger (16), ANJA (16)

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker.

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker. 1 SC. 1. EXT. KALKBRUDDET - FORÅR - DAG står ved kalkbruddet og flyver med sin drage. Dragen flager i vinden. I baggrunden spiller tre DRENGE på Roberts alder fodbold og råber til hinanden. Roberts drage

Læs mere

Kakerlakker om efteråret

Kakerlakker om efteråret lydia davis Kakerlakker om efteråret oversat af karen margrethe adserballe forlaget vandkunsten FVA_Davis_Sats_(06)_09.indd 2-3 18/05/10 12.50 indhold Fortælling 7 Fru Orlandos bekymringer 12 Liminal:

Læs mere

Mia Ja det skal du ikke være ked af. Jakob har også snart smadret samtlige glas hjemme hos os.

Mia Ja det skal du ikke være ked af. Jakob har også snart smadret samtlige glas hjemme hos os. KATINKA KATINKA Nu er det slut med ulykkelig kærlighed NS: Skriver noter med sort 1 Int - s STUE - Night Rødvinen drypper på gulvtæppet fra bordet. (29) og (31) sidder ved spisebordet midt i derses cesar

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2 KAPITEL 2 ÆNDREDE PLANER Åh nej, mor. Mirja lægger hovedet på skrå. Ikke i dag. Kan det ikke bare blive i morgen? Søde Mirja. Mor sukker og tørrer sig over panden. Heller ikke det får de dybe rynker til

Læs mere

SKATERNE 8.x, Sankt Annæ Gymnasium 6. gennemskrivning, september 2009

SKATERNE 8.x, Sankt Annæ Gymnasium 6. gennemskrivning, september 2009 SKATERNE 8.x, Sankt Annæ Gymnasium 6. gennemskrivning, september 2009 Side 1 af 8 SCENE 1 EXT. DAG, I skateparken (Supertotal) En masse skatere skater i en park.(total) En dreng () skater hen til en anden

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere