24. marts se side 8. Medlemsblad nr. 67 Marts 2003

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "24. marts se side 8. Medlemsblad nr. 67 Marts 2003"

Transkript

1 Medlemsblad nr. 67 Marts 2003 Jens Nielsens Skrivepult Jersie Forsamlingshus 8 Jazz & viser PORTALEN 6 Karen Bjerresgaard, Lonni Hall Linda Rønning, Anders Ulstrup Forårsudstilling Taastrup Medborgerhus 12 Tårne & Lanterner Arken Generalforsamling Walter Barrientos Greve Borgerhus 4 25 års Jubilæum Mosede Fort 7 Hellen Lassen Klaus Petersen Glyptoteket Skovtur 8 Kunstmarked Ib Braun 10 Munkebio 11 Bestyrelse o.l. 11 Servicemeddelelse 12 Adresse og medlemsnr marts se side 8

2 Fra Jens Nielsens skrivepult : FORÅRSUDSTILLINGEN - - eller lignende må Ungermann også have kendt til, da han lavede denne tegning i Politiken Læg mærke til pornohjørnet oppe til højre. Man bør, nej, man SKAL for sin egen skyld, tage en tur til Sofienholm og se den enorme udstilling af Ungermanns arbejder. Udstillingen slutter 21. april, men skynd jer, hvis I bestemmer jer til at se den en gang mere. Vi her i den mindrebemidlede sydlige del af Københavnsområdet har en meget stor fordel : Vi kan nemt komme til Køge. Der kan man nemlig hos vores SELMA, Brogade 26, stadig købe originalværker af Ungermann - - for billigt! Tlf eller OG SÅ ER DER KRIG PÅ NEDSKÆRINGSKNIVEN : Vi får alle et gok i nøden, også museer og udstillingssteder. Man er nødt til at komme med de sikre trækplastre. ARKEN har indtil 9. juni en udstilling med Heerup. HEERUP MUSEUM må svare igen. Det gør de med Heerup og Musikken ( Det må være blokfløjte ) ligeledes indtil 9. juni! ORDRUPGÅRD har en udstilling om Impressionismens tidsalder. Hvorfor ikke? De har jo billederne! Alice Helland, still going strong på Statens Museum for Kluns ( undskyld Kunst ) åbner samtidig en udstilling med Impressionismen og Norden indtil 23. maj Noget helt andet er : GAMMEL HOLTEGÅRD har ofte helt specielle udstillinger, som man ikke ville forvente her i Danmark. De er ikke specielt aktuelle - moderne eller med på noderne. Grethe og jeg tager næsten altid derop og finder kunstnere, der på en eller anden måde har betydet noget i kunsthistorien. Tidlige franske kunstnere, Islændinge, Egil Jacobsen, Svend Johansen - - og nu har de Fernand Leger med hans teaterdekorationer til den Svenske Ballet i sin tid. Den glæder vi os til. Slutter 27. april. Kik i Krak, det er skidenemt, selv for mig! På denne plads skulle der være et billede af en fløjtespillende Heerup, det er der ikke, i stedet må I nøjes med et stykke tilsendt lyrik: Oh Kost Oh Kost Oh Fejekost Du er min bedste ven! Du fejer hid Du fejer did Nu fejer du igen. Du fjerner skidtet for min fod Og støvet på min vej, Du er en ven så huld og tro Hvad var jeg uden dig! Hvad er dog dette, hører vi læserne henført udbryde? Det er naturligvis en KOST-ODE svarer vi beredvilligt! Hov Hov! gensvarer læserne prompte : Fod rimer aldeles ikke på Tro! Vist gør det da så, replicerer vi - - idet digteren er fra Fyn!

3 ARKEN Museum for Moderne Kunst GENERALFORSAMLING...ja men det glæder vi os da til. Den store, ordinære, årlige generalforsamling vil finde sted en søndag i april. Lovformelig indkaldelse i næste nummer...?...det er da næste nummer det her...? Ja (følg pilen) Arken har for tiden en Heerup udstilling Kunstforeningen Køge Bugt har lavet aftale om en 50 minutters rundvisning på Heerupudstillingen. Vi mødes ved indgangen Onsdag den 23. april kl Entre på gruppebillet er 45 kr. pensionister 35 kr. Max. 30 personer til rundvisningen. Vil du med så tilmeld dig til Bente Bentsen - senest den 12. april tlf Er der ikke tilslutning nok, vil arrangementet blive aflyst og de tilmeldte vil få besked. ORDINÆR GENERALFORSAMLIN G I JERSIE FORSAMLINGSHUS Søndag den 27. april kl Dagsordenen er som den plejer at være: 1 Valg af dirigent 2 Formandens beretning 3 Forelæggelse af det reviderede regnskab 4 Fastlæggelse af kontingent 5 Indkomne forslag 6 Valg af bestyrelse 7 Eventuelt. Herunder overrækkelse af kunstforeningens smukke og aftertragtede skulptur... Husk at medbringe girokvittering for medlemskab for at få lov at købe et lod til kunstlotteriet.

4 HVIS IKKE ANDRE VIL. Greve Borgerhus huset der kun blev en realitet efter Kunstforeningens utrættelige sværdslag med kommunen og som i dag danner rammen om talrige møder, kurser, foredrag, koncerter og udstillinger kan netop nu fejre sit 25 års jubilæum. Lige som så mange andre institutioner af kulturelt tilsnit, mærker også Greve Borgerhus kraftige økonomiske nedskæringer og en deraf følgende fremtid der tegner alt andet end lys og lovende! Men de 25 år huset foreløbig har fået lov at leve, skal imidlertid ikke gå upåagtet hen - - og hvem er egentlig nærmere til at fejre borgerhuset - - hvis ikke andre vil - - end Kunstforeningen. Og det vil blive gjort med vanlig honnør og maner, i form af en reception Lørdag den 10. maj kl De festlige indslag i dagen anledning er ikke endeligt fastlagt i skrivende stund, men vil fremgå af omtale i områdets glimrende lokalpresse!

5 Ud & Se med Jytte! Mød den peruvianske maler og grafiker Walter Barrientos I perioden udstiller den peruvianske maler og grafiker Walter Barrientos i Galleri NB i Roskilde. Efter ferniseringen vil der være et arrangement for Kunstforeningens medlemmer samt medlemmer af Galleriets kunstforening. Her vil Walter Barrientos fortælle os om sine malerier. Walter Barrientos er født i 1960 i Cuzco, Peru. Byen var hovedstad for det historiske Inka Rige. I 1981 kom han til Lima, hvor han uddannede sig på Kunstakademiet i tegning og grafik. I 1982 fortsatte han uddannelsen på Kunstakademiet i Cuzco, hvor han foruden tegning og grafik uddannede sig i maleri. Barrientos fik sin eksamen i 1985 og blev i tillæg prisbelønnet for sit talent. Han fortsatte sin karriere i Frankrig, hvortil han blev inviteret af Kunstakademiet i Montpellier Siden har han deltaget i mange udstillinger i Amerika og Europa, foruden at han i perioder har været ledende professor på grafisk linie på Kunstakademiet i Cuzco samt underviser i Montpellier. Barrientos er i dag bosiddende i Frankrig. Galleriet vil servere et glas vin og sørge for tolk. Hvis der er interesse for spisning efter arrangementet, vil Galleriet undersøge, om der er mulighed for at spise på Snekken, der ligger tæt på galleriet. Dette kan ikke oplyses på nuværende tidspunkt. Alternativt kunne man spise i Galleriets lokaler. Mødetid og sted: Lørdag den 3. maj 2003 kl Galleri NB Roskilde Gasværk Vindeboder 1, Roskilde Pris uden spisning: 20 kr. for medlemmer 30 kr. for gæster. Tilmelding til Jytte Schou senest den 27. april tlf.: eller Samtidig bedes oplyst, om der er interesse for spisning. Overvejer du en tur til Ægypten eller er du bare nysgerrig, så tag med på Søndag den kl Museumsinspektør, cand.phil. Mogens Jørgensen vil vise os den ægyptologiske samling. Samlingen spænder i tid fra ca f.kr. til de første århundreder af vor tidsregning. Den rummer billeder i sten og træ af guder, mennesker og dyr, opsat i helligdomme og grave. Vi vil bl.a. komme til at se en mumiekrypt med mumier og mumiekister, gravskatte, tempelstatuer og gravstatuer. Vi vil også få noget at vide om ægyptisk historie og den religiøse baggrund for den ægyptiske kunst. Mødetid og sted: Søndag den 15. juni 2003 kl Glyptoteket Vi mødes i forhallen Pris: 20 kr. for medlemmer 30 kr. for gæster. Tilmelding til Jytte Schou senest den 6. juni tlf.: eller Hvis man derefter har mere energi, kan man på egen hånd udforske museet Fidus eller faktum? Liciniergraven og dens portrætter I 1887 erhvervede Carl Jacobsen en gruppe fremragende portrætter fra romersk kejsertid. Et af dem er det berømte portræt af Pompeius den Store. Fundstedet skulle være et adeligt gravanlæg opført til en af Roms fornemste familier, Licinierne. Men en tåge af tvivl hviler over fundets ægthed. Er Licinierportrætterne et enestående stykke romersk historie - eller det rene bedrag?

6 I PORTALEN Forårets udstilling i Portalens Gallerier, byder på et spændende møde med fire kunstnere : Karen Bjerresgaard, Lonni Hall, Linda Rønning og Anders Ulstrup! Karen Bjerresgaard og Lonni Hall, udstiller grafiske tryk og malerier under fællestitlen Jungles and Vivid Diamonds Det første krydsfeldt Udstillingen er den første i en række udstillingskrydsfelter imellem de to kunstnere, hvor de krydser ind over hinandens respektive hovedfelter installation / maleri. I denne udstilling krydser Karen Bjerresgaard feltet og undersøger maleriets væsen i et grafisk udtryk. Karen Bjerresgaard : Jungles De grafiske tryk hun viser i Portalen er koldnåls raderinger, monotypier, der er inspireret af lyrikeren Göran Sonnevi, Sverige, fra digtsamlingen Mozarts Tredje Hjärna. De første tryk i 2002 bliver til udfra titlen : Variationer af sommerfugleformer, der siden hen i 2003 udvikler sig til kradserier af forskellig frugt og insektlignende former og farver; nogle der danser rundt ude i overfladen, andre der holder sig i baggrunden og blander sig med de øvrige farver i et kaotisk drømmelandskab. Lonni Hall : Vivid Diamonds Malerierne består af en serie på tolv mandshøje billeder. Hun har igennem de sifste 10 år bevæget sig stadig længere ind i materien, hvor hun i denne serie malerier transformere de grundlæggende organiske strukturer ind i deres eget univers. Nogle steder er de organiske strukturer nærmest opløst i maleriet, andre steder ligger de yderst i fladen. Linda Rønning har i en årrække arbejdet med kunstneriske udtryksformer som Maleri, objekt, video og lyd, men helliger sig i dag mere og mere maleriet som selvstændigt udtryk. Det er naturen der er drivkraften og indholdet i Linda Rønnings Kunst. Men ikke en kunst der derfor udmønter sig i naturalistiske landskabsbilleder, nærmest tvært imod. Det er naturen og dens talrige aspekter af urkraft der optager Linda Rønning, og som hun gengiver med overbevisende styrke. Anders Ulstrup er maler og jazzmusiker, hvilket tydeligt afspejles i hans billeder, hvor han søger at indfange jazzmusikkens natur, stemning og miljø. Billederne af musikerne postulerer ikke portrætlighed, men ønsker at gengive sammenhængen med nogle af de oplevelser man kan have, når man lytter til musik og oplever musikken leve! Men Anders Ulstups kunstneriske univers handler ikke kun om Jazz. Rejser til Norge har inspireret kunstneren til en række landskabsbilleder, der også bliver vist på udstillingen i Portalen. Der er fernisering på udstillingen, der er arrangeret af Kunstforeningen Køge Bugt, i samarbejde med Portalens Gallerier, lørdag d. 29. marts kl og den kan ses frem til søndag d. 4. maj

7 LIGE UNDER OVERFLADEN I MOSEDE FORT 5. juni juni 2003 Det fordums militærstratetiske kundepunkt i forsvaret af Køge Bugt, Mosede Batteri eller Mosede Fort i daglig tale, stiller atter i år sit dunkle indre til gæstfri rådighed for en kunstudstilling det nok er værd at besøge. På de rustikke vægge kommer der til at hænge billeder af Hellen Lassen.Tidligere kulturredaktør og kunstanmelder på Politiken og selv en aldeles fremragende kunstmaler hvad der er nok så væsentligt. På gulvet i kassematterne kommer der, med udstillingstitlen Lige Under Overfladen til at stå granitskulpturer - af en af de bedst tænkelige billedhuggere i Køge Bugt området Klaus Petersen! En nærmere præsentation af denne kunstner skulle være overflødig, da Klaus i mange år har været fremtrædende medlem af kunstforeningens bestyrelse samt en af hovedkræfterne bag etableringen af kunstudstillingerne i Portalen. Klaus har imidlertid trukket sig helt ud af bestyrelses og udstillingsarbejdet for at hellige sig sin kunst, så vi vil ikke høre et ord om favorisering eller nepotisme. Klaus skulpturer er blevet valgt fordi de passer unikt til fortets rammer og fordi god billedhuggerkunst skal ses og opleves.... Og skulpturerne ikke blot gerne må, men helst SKAL berøres! Udstillingen vil som vanligt på ferniseringsdagen 5. juni Grundlovsdag - blive flankeret af politiske taler og jazzmusik! Åbningstider: Onsdag - fredag Lørdag - søndag Mandag den 23. juni Øvrige mandage og tirsdage lukket Sidste dag søndag den 29. juni UNDER OVERFLADEN Lige hjemkommen efter 2 ½ måned i Indien var jeg henrykt for at få invitationen til at udstille i Mosede Fort. Jeg kom hjem med 70 små billeder, som jeg gerne ville vise samlet, mens jeg endnu havde fuld energi på dem, så det var min umiddelbare ide, at de ville passe fint ind i de rå lokaler som jeg huskede dem helt tilbage til min anmeldertid for 8-10 år siden. Henrykkelsen varede, indtil jeg så lokalerne og spontant oplevede, at de var vidunderlige, men absolut ikke egnede sig til at udstille malerier i, fordi hver væg var et maleri i sig selv. I næsten samme øjeblik blev henrykkelsen afløst af en form for euforisk tilstand, ledsaget af en strøm af indre ( næsten hvide) billeder, jeg gerne ville male til stedet. Først bagefter forbandt jeg mine visioner med en drøm, jeg havde haft lige efter jeg kom tilbage, en af den slags, der er så levende, at man vågner op og tror, nogen har været i rummet. I drømmen klaskede nogen dynger af rødt farvepigment på mine fodsåler, og i samme øjeblik væltede rækker af hvide malerier op gennem hele min krop nedefra. Drømmen afspejler min betagelse af det intense og farvestrålende liv, som foregår i indiske templer, hvor de besøgende klasker farvepigmenter på gudestatuerne sammen med olie, blomster, smørklatter og diverse andet, altsammen så stofligt, sanseligt og med dybfølt hengivelse, at det næsten gør ondt, at vi ikke har noget, der ligner. Så snart jeg så Mosede forts rå lokaler, oplevede jeg det som gave: her er muligheden at omsætte nogle af inspirationerne fra Indiens sansemættede og inderlige spiritualitet til nordisk ekspressitivitet og råhed. Her er der en chance for at inddrage noget af det, der befinder sig under overfladen. Måske er det endda muligt at lave et nordisk alter af en slags. HELLEN LASSEN

8 O. B. S!!! S K O V T U R - (glæd jer). S Æ T allerede nu kryds i kalenderen til Kunstforeningens årlige skovtur SØNDAG den 31. august 2003 Vi kører i bus via Helsingør/Helsingborg til Hallands-åsen, hvor vi skal besøge multikunstneren Jørgen Nash og hustruen Lis Zwick på Drakabygget. Vi medbringer selv frokost og drikkevarer. Eftermiddagskaffe kan købes i Örekelljunga, hvortil Jørgen Nash og Lis Zwick guider os efter besøget hos dem. Her vil de vise os rundt i Kunsthallen inden hjemturen begynder. Jørgen Nash bliver 83 år den 16. marts i år. Samme dag åbner i Galleri Knud Grothe, Jægersborg Alle 11, Charlottenlund, udstillingen med undertitlen Det bedste ved overklassen af pigerne 17 portrætter i olie af fine damer med gæstfrie kys Fødselsdagen fejres på en rejse til Mexico hvor han er i en måned, dernæst en måned i Havana i Cuba, med udstilling begge steder. DR TV1 fejrer også Jørgen Nash. Gennem de seneste tre år har instruktøren Niels Ole Sørensen fulgt Jørgen Nash med et digitalt TV kamera. Resultatet af samarbejdet er blevet en portrætdokumentarfilm Nu ler mit hjerte. Filmen er endnu ikke programsat, men forventes at have premiere i sommeren Udgangspunktet for filmen er 50 timers optagelser, hvor Jørgen Nash portrætteres i sit møde med venner og fjender, publikum og familie samt gennem lange samtaler på Drakabygget. Glæd jer til filmen, som vil være musikbåret med musik fra Gustav Mahler til The Doors og Cornelis Wreeswijk Yours skovtursguide Jytte Bindzus. Altså spændende oplevelser, inden vi personligt skal møde digtermaleren, livskunstneren, rebellen, skovtrolden det aldrig lykkedes at tæmme, The man himself, Jørgen Nash. JAZZ OG VISER I JERSIE FORSAMLINGSHUS MANDAG d. 24. MARTS kl Så ER det sagt, og så gider vi ikke høre nogle sige bagefter : Det vidste vi ikke! Børge har undfanget en rigtig god ide : Han har fundet ud af, at Birthe Nørgård Petersen aldrig har fået lov at synge jazz. Det får hun den aften. Så er der et par gamle sjovere, som kunne tænke sig at fortælle såkaldte sjovere vittigheder. Jens kender I jo. Det er ikke sikkert, i kender Sven Erik, men hans vittigheder kender I garanteret. ( Indrykket af Jens!) Og så kommer musikken. Et par af vore gamle kendinge : Trompetisterne Birger Seehusen og Jon syntes det var længe siden de havde udfordret og spillet med DOCTORS JAZZ Det skulle lykkes d. 24. marts. Vi forhandler stadig med andre fremtrædende jazzmusikere, der tidligere har optrådt sammen med det fine orkester, om de tør stille op igen. Som sagt Skulle nogle ønske at få stedets middag, Helstegt kalvefilet, ovnstegte kartofler, grøntsager og dijonsauce, så ring til Johnnie Hansen tlf eller Dette skal bestilles senest 23. marts. Entrépris kender I fra tidligere tider : 40 kr. for medlemmer 60 kr. for andre.

9 GREVE GYMNASIUM APRIL To: Åbningstider: Lørdag d. 5. april kl Søndag d. 6. april kl Hej Erik Jeg har lige fået engageret folk til caféen ved forårsudstillingen - og håber, at det kan nå at komme med i omtalen i bladet. Lørdag den 5. april: Familieorkestret fra Køge Søndag den 6. april: Hanne og Jørgen fra Karlslunde Begge dage ca. halvanden time fra klokken 14 Hilsen Børge

10 Vi vil i dette og fremtidige numre af vort unikke kunsttidsskrift, stille spalteplads til rådighed for et KUNST mindre kunstmarked, hvor genstande inden for billedkunst, skulptur, litteratur og musik kan købes, sælges eller bortauktioneres. Så mangler I vægplads, eller er reolens hylder blevet for trange, eller er der noget I brændende ønsker at indlemme i samlingen, så send et par ord med en prisidé til redaktøren, og Jeres annonce vil blive bragt i pragtopsætning i først mulige udgave af bladet. Absolut undtaget fra denne regel er dog broderede vesterhavsfiskere og plader med Richard Ragnwald! Kunstforeningen forestiller sig et afkast på beskedne 10% af salgsprisen, til foreningens fortsatte uforfærdede kunstindkøb. SAVNES : IB BRAUN En god kunstner. En dejlig billedhugger. Et menneske, der ofte var besværlig for os andre. Med lad os lige summere op : Uddannelsen på Akademiet var grundig. Han var oplært i de klassiske og moderne stilarter. Han var udlært i sit håndværk, støbte selv sine figurer i bronze i cire perdu princippet. Han kunne det hele. Han havde god vind i sejlene, fordi han lavede småfigurer med mennesker, heste, musikere og dansere. Alt gik godt. I 1983 blev han inviteret i TV sammen med tre andre gode kunstnere for at vise sit arbejde. Han var en slider, og han gjorde det godt. Men der skete det i 1975, at han vandt den offentlige konkurrence om en skulptur til Greve Rådhus. Borgere, hvoraf jeg især kan huske gymnasieelevernes begejstring, og kommunens kunstudvalg gik ind for ham som vinder. Der rejste sig en storm, hvor bl.a. Dansk Folkepartis medlemmer til stadighed skrev smædebreve i lokalaviserne. Borgmester Bach sagde personligt til ham, at han ville springe op og falde ned på, om han havde vundet konkurrencen. HAN skulle nok bestemme. I en offentlig debat slog Ib Braun til lyd for, at han havde lige så meget ret til at blive respekteret for sit håndværk, som dem der var i fagforeningerne, så han ville frabede sig ytringer om Svindel og dårlig kunst fra folk der ikke var interesseret i kunst. Borgmesteren stoppede ham og truede med at vise ham ud, mens de andre fik lov at fortsætte. Fra da af er mit indtryk af Ib, at han fik et knæk, der gjorde ham indadvendt og ligesom altid i forsvarsposition overfor andre. Han forventede utidig kritisk holdning til hans ting. Absolut uden grund. Jeg tror, hans kamp for hans kunst og hans håndværk, gjorde ham for nærtagen. Men vi mistede en god, ja en dejlig kunstner, som vi vil kunne huske. I fremtiden vil vi sige : Ib Braun - Var det ikke ham med Solens Gyldne Øje?. og ham borgmesteren, hvad var det nu han hed?

11 MARKED Og for al tage hul på denne enestående læserservice, lægger vi hårdt ud med en rask lille AUKTION : Romersk elegi 124 sider. Digte og træsnit af Carl-Henning Pedersen. 1971, nummereret 690 Af i alt 800 expl. Uindb. Laveste pris 150 kr. I er velkomne til at byde! Jeg betaler 10% af salgsbeløbet til Kunstforeningen. Jens Nielsen Solrød Byvej 5 Tlf Steen Steensen Blicher: Udvalgte noveller. Stor udgave. 509 s. Smukt skindbind. Ill. s/h og farver af Marlie Brande Beskrevet som et virkeligt kunstværk. Laveste pris 250 kr. Bestyrelse o.l. Formand Jørn Madsen Ø. Strandvej Kasserer Erik Hansen Yderholmvej Sekretær Jytte Schou Annasvej Karlslunde Bestyrelsesmedlemmer: Kirsten Jørgensen Bjergvænget Greve Ditte Ulrich Grønlykkeparken Greve Erik Jensenius Solrød Byvej Helen Lunøe Strandgården 108 Bestyrelsessuppleanter: Sven-Erik Vedel-Hansen Poppelhegnet Camilla Petersen Bøgehegnet 136, st. tv Greve Jytte Bindzus Charlotte Amalies Kvt Revisorer: Axel Svendsen Margrethe Allé Karlslunde Søren Jeppesen Broholms Allé Charlottenlund Revisorsuppleant: Johan Lystrup Annasvej Karlslunde

12 51428 Postbesørget blad 8245 ARC.... OG ANDRE AKTUELLE UDSTILLINGER TÅRNE OG LANTERNER En udstilling på Galleri Lippert med Uffe og Palle! Navnene Uffe og Palle dækker naturligvis over de to fremragende kunstnere Uffe Schønnemann og Palle Christensen der udstiller på Galleri Lippert fra lørdag d. 5. april til fredag d. 25. april. Om Uffes kunst fortæller forfatteren Karsten Lund bl.a.: Intet er hvad det giver sig ud for i maleren Uffe Schønnemanns billeder. Når kunstneren står på en strand i Vorupør, ser han brændingen længst væk, dernæst bådene på land og ind imellem folk i tilsyneladende tilfældig orden. Det er et sindbillede vi får. Bag hver solnedgang luer en eksplosion, i hver en glød er der en mulig brand. Koloristen slår til med knaldrødt drama, eller han slapper af med at kærtegne en kutters former. Men man skal ikke føle sig for sikker. Der lurer et drilsk smil bag skildringen af dens buttede former. Om Palles kunst, fortæller Jens Nielsen indtryk fra en forårsudstilling. Bl.a. : Pludselig kom Palle med jernskulpturer og det er farligt i Danmark, hvor alt jern bliver sammenlignet med Le Gros Robert. Jeg tror Palle følte det. Han skifte-de over til skulpturer han havde støbt i bronze eller andre metaller. Nogle steder pole-ret, nogle steder fuldstændigt råt. Ofte består en Palle skulptur af to, eller flere dele der kan skubbes i forhold til hinanden og danne nye skulpturer nye oplevelser! Spændende skulpturer spændende kunstner! Desværre falder ferniseringen på Uffes og Palles udstilling sammen med tidspunktet for Forårsudstillingen men når man alligevel er ude at kikke på kunst, vil det være en rigtig god ide at lægge vejen omkring af Galleri Lippert i Taastrup. Ellers kan det være man snyder sig selv for en god oplevelse. Fernisering lørdag d. 5. april kl Galleriet har åbent hverdage Lørdage fra kl Søndage Lukket SERVICEMEDDELELSE Som en service over for nye medlemmer, bringer vi atter listen over nyttige adresser på de lokaliteter der normalt huser Kunstforeningens arrangementer. Munkebio Tjørnholmvej 10 Ca. 10 minutters gang fra Solrød S-togstation. Tlf Portalen Portalen 1 Ved Hundige busterminal og S-togstation Tlf Greve Borgerhus Greveager 9 / Lillevangsvej Ca. 10 minutters gang fra Greve S-togstation Tlf Greve Gymnasium Ved Greve S-togstation, Center og Rådhus. Tlf Jersie Forsamlingshus Jersie Landsby Bus 246 fra Solrød S- togstation Tlf NÆSTE BLAD forventes at udkomme i august Deadline er afskaffet Indlevering af stof til næste nummer af dette prægtige tidsskrift, er derfor den 27. juli. Redaktør: Erik Hansen Yderholmvej 10 Tlf.:

Medlemsblad nr. 96 august 2010

Medlemsblad nr. 96 august 2010 Medlemsblad nr. 96 august 2010 PORTALEN 21.08. - 26.09. M 13 6-7 Arken 6 Jersie Forsamlingshus 27.09. Jazz og Viser 3 Sommervarmens genbrug 2 Skovtur 04.09. Præstø og omegn 5 Jazz i naturen 8-9 Generalforsamling

Læs mere

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup VI-TO Lokalbladet for Tornby-Vidstrup Syttende årgang Nr. 3 Juni - Juli 2012 Indholdsfortegnelse side Leder........................ 2 Havbakken.................... 3 Tornby Forsamlingshus.......... 4 Tornby-Vidstrup

Læs mere

Holbækfærgen får bedre sejlplan

Holbækfærgen får bedre sejlplan ORØ NYT Nr151 februar 2013 Ny kloak koster Orø mange millioner Foto: Holbæk Forsyning A/S Vi har alle brug for hinandens nåde Efter 25 år som præst på Orø, kan Kirsten Schmidt se tilbage. Og hun ser et

Læs mere

bäxü [täxäüzxç GOD PÅSKE TIL ALLE HAVELEJERE Side 1

bäxü [täxäüzxç GOD PÅSKE TIL ALLE HAVELEJERE Side 1 bäxü [täxäüzxç Nr. 2 April 201 014 28.. årgang GOD PÅSKE TIL ALLE HAVELEJERE Side 1 bäxü [täxäüzxç Kredsbestyrelsen Ansvarshavende redaktør Gitte Hess 20 93 53 06 efter 19.00 Kredsformand: Gitte Hess Kun

Læs mere

Nummer 52. for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI. Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger

Nummer 52. for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI. Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger LOKALBLADET for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger Hvilshøj Boldklub - Kirkenyt - Hattefest Nummer 52 februar-maj 2009 s økonomi

Læs mere

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 ANNONCE RETT NYT INDHOLD nr. 2 2015 6 4 Redaktionen 5 Nyt fra bestyrelsen 6 Familietur til Legoland 8 Børn med særlige behov 9 9 Mille og Meywalkeren 10 Bestyrelsens

Læs mere

Vigersted & Kværkeby lokalnyt

Vigersted & Kværkeby lokalnyt Vigersted & Kværkeby lokalnyt 1 2014 Nyt fra VIF 2 Dilettant 4 De grønne pigespejdere 5 Vigersted Lokalråd 6 Vigersted 4H 7 Jystrup Vuggestue 7 Vigersted Børnehus 8 Vigersted Skole 9 Vigersted Forsamlingshus

Læs mere

TisvildeNyt. Årgang 16 nr. 5 nov.-dec. 2008. Årgang 21 nr. 3. maj-juni 2013. Løssalg kr. 20. Amerikanertræf på Parkeringspladsen i maj 2012

TisvildeNyt. Årgang 16 nr. 5 nov.-dec. 2008. Årgang 21 nr. 3. maj-juni 2013. Løssalg kr. 20. Amerikanertræf på Parkeringspladsen i maj 2012 TisvildeNyt Årgang 16 nr. 5 nov.-dec. 2008 Årgang 21 nr. 3 Amerikanertræf på Parkeringspladsen i maj 2012 maj-juni 2013 Løssalg kr. 20 BRILLER. SOLBRILLER. KONTAKTLINSER v/optiker CHRISTIAN SCHØNBECK HELSINGE

Læs mere

Læs om Tak til Else Jensen Josefine Ottesen i Lyngå Syng med til høst

Læs om Tak til Else Jensen Josefine Ottesen i Lyngå Syng med til høst KIRKE OG SOGN LYNGÅ Læs om Tak til Else Jensen Josefine Ottesen i Lyngå Syng med til høst SKJØD LERBJERG Juli August September Oktober 2015 Nr. 2 35. årg. 2 INDHOLD KIRKELIG VEJVISER Kirkelig vejviser...side

Læs mere

Sogne-Nyt. Oksbøl. Nr. 39. Årgang - Juni 2015. Oksbøl Sogns nyhedsblad. Indhold i dette blad:

Sogne-Nyt. Oksbøl. Nr. 39. Årgang - Juni 2015. Oksbøl Sogns nyhedsblad. Indhold i dette blad: Oksbøl 39. Årgang - Juni 2015 Sogne-Nyt Oksbøl Sogns nyhedsblad. Fredag d. 24. april blev Bundsø indviet af borgmester Erik Lauritzen. Indhold i dette blad: Oplysning, E-mail adresser og telefontavle.

Læs mere

Kom og hør om den nye station

Kom og hør om den nye station Postomdelt til samtlige husstande, kontorer og butikker Avisen til alle i 6. årgang nr. 65 8.-9. juni 2009 Syv Sogne 4750 Avisen Beldringe - Bårse - Hammer - Køng - Lundby - Svinø - Sværdborg - Udby Kom

Læs mere

Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM :

Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM : Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM : Tid, havebrug, Tennis, Cykelløb, Lejrskole, Dansk - Amerikansk, Tilbageblik, Ældreråd, Plantedag, Tidens Landevej, Pilelabyrinter, Løvspringstur, Nye ældreboliger, Besøg hos

Læs mere

Avedøre kirkeblad. Følg mig. Februar - Maj 2009 Nr. 67. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski.

Avedøre kirkeblad. Følg mig. Februar - Maj 2009 Nr. 67. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski. Avedøre kirkeblad Følg mig. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski. Kirken giver børnene turen som tak for, at de har sunget ved Gud og Spaghetti og spillet drama ved

Læs mere

SSC overlevede på den korte bane - men det kræver... Læs side 3

SSC overlevede på den korte bane - men det kræver... Læs side 3 Nummer 5, 16. årgang, maj 2010 Uddeles gratis til samtlige husstande i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup SSC overlevede på den korte bane - men det kræver... Læs side 3 Borgerfesten i Bjert blev bragende

Læs mere

LOKAL NYT MAGASIN. Alle møder alle ved fugleskydningen. Petanque-spillere forgyldt. Både klar til å-ræset. Høj sø i Faldsled

LOKAL NYT MAGASIN. Alle møder alle ved fugleskydningen. Petanque-spillere forgyldt. Både klar til å-ræset. Høj sø i Faldsled Faldsled I Millinge I Svanninge LOKAL NYT MAGASIN 4 8 Alle møder alle ved fugleskydningen Petanque-spillere forgyldt 10 Både klar til å-ræset 22 Høj sø i Faldsled Altid kirkebladet for Svanninge Sogn midt

Læs mere

MENIGHEDSRÅDET. Dets funktioner og opgaver Af Leif Jensen

MENIGHEDSRÅDET. Dets funktioner og opgaver Af Leif Jensen Kalundborg Havnemark Lyngparken Lerchenborg Østrup Melby Engvejskvarteret Bastrup Nr. 1 April 2008 Årgang 15 Menighedsrådet Side 1 Sognets Oldtid Side 4 Engvejskvarteret Side 6 Via Johansens liv og levnet

Læs mere

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup VI-TO Lokalbladet for Tornby-Vidstrup Tolvte årgang Nr. 2 April Maj 2007 2 Indholdsfortegnelse side Leder..........................2 Redaktionen.....................3 Havbakken......................4 Vidstrup

Læs mere

kirkebladet 150 års fødselsdag side 6 Nephew og pinse side 3-4 På med vandresandalerne! side 5 Dette nummer: NR 02 2013 85. årgang April Maj Juni Juli

kirkebladet 150 års fødselsdag side 6 Nephew og pinse side 3-4 På med vandresandalerne! side 5 Dette nummer: NR 02 2013 85. årgang April Maj Juni Juli kirkebladet NR 0 0 5. årgang April Maj Juni Juli Dette nummer: 50 års fødselsdag side 6 Nephew og pinse side -4 På med vandresandalerne! side 5 leder De første skal blive de sidste og de sidste skal blive

Læs mere

16. årgang Nr. 3 september 2012

16. årgang Nr. 3 september 2012 16. årgang Nr. 3 september 2012 Mad & Motion 2012 2 // Mad & Motion Nr. 3 september 2012 Saltvig Skovhuse Stokkemarke Abed Tjennemarke Keldernæs Blans Havlykke Sørup Rersnæs Nørreballe Pårup Østofte Erikstrup

Læs mere

Posten. Fødselsdagsbørn. BEMÆRK Næste deadline er 20. april 2010.

Posten. Fødselsdagsbørn. BEMÆRK Næste deadline er 20. april 2010. Nr. 1 17. årgang Februar 2010 Indhold: Side 2: Fødselsdagsbørn, Annonce Nytoft Side 3 og 4: Borgerforening Side 5: Sinding-Ørre Folkeuniversitet Side 6: SGIF Side 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 og 14 Kirkesiderne

Læs mere

Jens tager kampen op. Læs side 3. Bjert Skole scorer 268.000 kr. til mad Se side 3. Stenderup er klar til årets borgerfest Se side 11

Jens tager kampen op. Læs side 3. Bjert Skole scorer 268.000 kr. til mad Se side 3. Stenderup er klar til årets borgerfest Se side 11 Nummer 1, 14. årgang, januar 2008 Uddeles gratis til samtlige husstande, butikker og kontorer i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup Jens tager kampen op Læs side 3 Bjert Skole scorer 268.000 kr. til mad

Læs mere

VINTER 2011 NR.4 ÅRGANG 13. landsforeningen af nuværende og tidligere psykiatribrugere. Glædelig jul. & godt nytår

VINTER 2011 NR.4 ÅRGANG 13. landsforeningen af nuværende og tidligere psykiatribrugere. Glædelig jul. & godt nytår VINTER 2011 NR.4 ÅRGANG 13 landsforeningen af nuværende og tidligere psykiatribrugere Glædelig jul & godt nytår MEDLEMSBLADET LAP WWW.LAP.DK 2 LEDER december 2011 Af Paul Bjergager Nielsen En stærkere

Læs mere

Fodbolddommeren. nr.4 oktober 2008 65. årgang

Fodbolddommeren. nr.4 oktober 2008 65. årgang Fodbolddommeren nr.4 oktober 2008 65. årgang LYNGBYKURSUS 2008 STORE DOMMERDAG INDKALDELSE TIL DELEGERETMØDE HVOR BLEV DE AF? TALENTDOMMERKURSUS I VEJLE PROJEKT ASPIRANTJÆGER 2008/2009 Nr. 4 oktober 2008

Læs mere

BRYGGEBLADET. Atter to andelsforeninger. »SÅDAN!!!!«stod der som overskrift på Andelsforeningen

BRYGGEBLADET. Atter to andelsforeninger. »SÅDAN!!!!«stod der som overskrift på Andelsforeningen 25. april 2001 9.årgang nr.8 BRYGGEBLADET Freja presser prisen Årsagen til at Muslim World League endnu ikke har købt moskégrunden er, at ejeren forlanger en meget høj pris for grunden. Ifølge TV-2 Nyhederne

Læs mere

Svaneke julekort 2008

Svaneke julekort 2008 GAVEBY Svanekes butikker er fyldt af fine sager, der kan glæde og varme under træet. NATURVIDENSKABS- SKOLEN Svaneke Skole har leget og lært i uge 39. Læs elevernes egne tekster. Læs s. 4 + 5 + 7 Læs s.

Læs mere

bladet Tag et gratis kursus fra sofarækken læs side 4 nr 4 august 2012

bladet Tag et gratis kursus fra sofarækken læs side 4 nr 4 august 2012 hk midt bladet nr 4 august 2012 Tag et gratis kursus fra sofarækken læs side 4 af afdelingsformand Martin Rasmussen leder Det skal i højere grad være op til det enkelte medlem selv at fastsætte sit kontingent

Læs mere

Nyhedsbrev. Foto: Bjarne Stæhr. Foreningens adresse Landsforeningen for Marfan Syndrom Tamsborgvej 1, 2. th 3400 Hillerød

Nyhedsbrev. Foto: Bjarne Stæhr. Foreningens adresse Landsforeningen for Marfan Syndrom Tamsborgvej 1, 2. th 3400 Hillerød Nyhedsbrev Nr. 64 Oktober 2007 Foto: Bjarne Stæhr Foreningens adresse Landsforeningen for Marfan Syndrom Tamsborgvej 1, 2. th 3400 Hillerød Indhold: Kære medlemmer... 3 Projektet At være ung med Marfan

Læs mere

Bjert får en helt ny Dagli Brugs

Bjert får en helt ny Dagli Brugs Nummer 8, 16. årgang, september 2010 Uddeles gratis til samtlige husstande i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup Bjert får en helt ny Dagli Brugs Læs side 3 Nu kommer der en ungdomsklub i Bjert Læs side

Læs mere

forfatteren # 01 2009 medlemsblad for Dansk Forfatterforening

forfatteren # 01 2009 medlemsblad for Dansk Forfatterforening forfatteren # 01 2009 medlemsblad for Dansk Forfatterforening leder nye medlemmer indhold En anden virkelighed Ide Hejlskov Larsen F Jan Flemming Scheel L Faldende bogindkøb siden bloktilskuddenes indførsel

Læs mere

I dette nummer. Juni 2012

I dette nummer. Juni 2012 Juni 2012 NYT I dette nummer Træningsstævne på sletten side 6 Geysirmasters 2012 side 14 De tre I er. Inger, istölt og island side 20 Juniortræf med 11 deltagere side 27 Pizza, hygge og film på storskærm

Læs mere