Nye maskiner til nye tider Løftestang til vækst Leasing som nøglen til nye maskiner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nye maskiner til nye tider Løftestang til vækst Leasing som nøglen til nye maskiner"

Transkript

1 Nye maskiner til nye tider Løftestang til vækst Leasing som nøglen til nye maskiner Minirapport udgivet af Jyske Finans

2 Indhold Hvordan skaber I nye forudsætninger for vækst uden at bruge egenkapital eller optage nye lån? Det spørgsmål ser vi nærmere på i denne minirapport. Fokus vil være på nye maskiner, leasing og økonomisk råderum. Alt sammen i relation til små- og mellemstore virksomheder i Danmark indenfor landbrug, transport, entreprenører og industri. Likviditet og vækst 3 Spørg jer selv 4 Økonomisk råderum 5 Investering uden kapital 6 Hvad kan nye maskiner? 7 1. Øget produktivitet 8 2. Mindre vedligehold 9 3. Reduceret energiforbrug Forbedret konkurrenceevne 11 Unikt tilpasset finansiering 12 Hvad er leasing? 13 Fordel #1: Likviditet 14 Fordel #2: Aftalt ydelse 15 Fordel #3: Skræddersyet løsning 16 Fordel #4: Ingen tinglysning eller momsudlæg 17 Fordel #5: Bedre mulighed for salg eller generationsskifte 18 Opsamling 19 Den rette finansielle partner 20 Kom nemt i gang 21

3 3 Problemer med likviditeten er en markant barriere for vækst For mange af Danmarks virksomheder er første skridt mod vækst det at foretage en investering. Vækst er nemlig langt fra noget, der altid kommer af sig selv. Det er ofte båret af et initiativ, en oprustning eller et nyindkøb. Noget der i alle tilfælde koster penge til at starte med. Penge der kan være svært tilgængelige. Fordi det kræver penge at investere i udviklingen af jeres produktionsapparat, har I som virksomhed grundlæggende to muligheder; I kan bruge jeres opsparede midler, eller I kan optage et lån. Bruger I af opsparingen, udhules jeres likviditet, samtidig med at der er en række omkostninger ved et lån. Lånet kan i øvrigt altid opsiges af banken, hvilket løbende udgør en risiko. Men hvorfor er det så essentielt med en god likviditet? Det skal vi se på nu. Undersøgelse blandt danske revisorer: Hvilke af følgende faktorer, vurderer du, pt. er de væsentligste barrierer for vækst i virksomhederne? Begrænset adgang til likviditet og finansiering 78,3 % Mangel på efterspørgsel på hjemmemarkedet 73,9 % Høje omkostninger til materialer og arbejdskraft 46,3 % Mangel på efterspørgsel på eksportmarkederne 35,0 % Bureaukrati og administrative byrder 26,6 % Høje skatter 19,7 % Dårlig økonomistyring 19,2 % Mangel på kvalificeret arbejdskraft 6,9 % Manglende eller dårlig økonomisk rådgivning 5,4 % Uhensigtsmæssig brug af de offentlige erhvervsstøtte kroner 4,9 % Andet 2,5 % Kilde: FSR - Survey september 2011 Datagrundlag: FSR survey Godt 400 medlemmer af FSR danske revisorer er blevet spurgt, hvilke barrierer de oplever, som hæmmende for at øge væksten i dansk erhvervsliv. I alt har 203 revisorer svaret på undersøgelsen, der blev gennemført i september Tabel 1; FSR Survey september 2011.

4 4 Hvornår har I sidst stillet disse spørgsmål? Når jeres finansieringspartner skal vurdere jeres fremtidige indtjeningsevne, ser denne på jeres evner som driftsherre.???? Har I tillid hos jeres finansieringspartner, nu hvor pengerigeligheden er mindsket? Har I en trækningsret, som I er sikker på at kunne bevare? Har I en likviditetsreserve, der kan dække manglende indbetaling eller indtjening? Kan I opretholde leverancer, hvis I ikke overholder jeres betalingsbetingelser? Som de siger i USA: CIMITYM Cash Is More Important Than Your Mother Manglende likviditetsberedskab har kostet mange rentable virksomheder livet. En forventet indtjening om 2 år er uinteressant, hvis I ikke kan betale jeres regninger indtil da.

5 5 Værdien af økonomisk råderum Bevægelse. Et grundvilkår for enhver forretning det gælder også jeres. Virksomheder er altid på vej i den ene eller anden retning. Markeder og kunder udvikler sig, og ny teknologi eller lovgivning ændrer løbende forretningens forudsætninger. Nogle forandringer sker gradvist henover tid, mens andre manifesterer sig hurtigt. Det gælder i alle tilfælde om at kunne reagere og være på forkant. Samtidig har enhver virksomhed en vision for fremtiden. Et billede af hvordan virksomheden skal tegne sig fremadrettet, og hvordan væksten skal findes. Det kan være i form af produktlanceringer, nye markeder, nye afdelinger eller nye målgrupper. Den form for forestillingsevne er afgørende for enhver virksomhed, der vil udvikle frem for at afvikle. Visioner og idéer er nemlig det grundlag, der skal bygges videre på. Men for at gøre tanker til virkelighed har I brug for at kunne investere uden at give køb på råderum og bevægelsesfrihed.

6 6 Kan man investere uden kapital? Kapitalbehov Jeres kapitalbehov er naturligvis størst i perioder med udvikling og ekspansion, men hvad nu, hvis I kunne finansiere nye produktionsaktiver uden direkte brug af kapital? Det er først og fremmest det, som leasing giver mulighed for; at kunne skabe forudsætninger for fremtidig vækst uden at skulle skaffe kapital. Læg dertil en række andre fordele, som vi kommer tilbage til. Først skal vi se på, hvorfor der er sund fornuft i at investere i nye maskiner og nyt materiel. Også selvom det eksisterende ikke er gået i stykker. Opstart Ekspansion/udvikling Konsolidering Tid Figur 1; Forenklet illustration af kapitalbehovet for en start-up-virksomhed.

7 7 Hvad kan nye maskiner? En oplagt måde at udvikle jeres virksomhed på, er gennem nye produktionsmaskiner og ny teknologi. Det kan være nødvendigt pga. stigende efterspørgsel eller produktion til nye markeder. Men nye maskiner kan også i sig selv være med til at starte en udvikling i virksomhedens produktion, da ny teknologi også kan betyde nye muligheder for produktudvikling og innovation. Der er en række fordele ved nye maskiner. Lad os se på et par af dem i det følgende.

8 8 1. Nye maskiner kan øge produktiviteten Der er selvfølgelig forskel på brancher og produktionssetup, men grundlæggende er der en naturlig sammenhæng mellem en maskines produktivitet og dens alder. Udviklingen indenfor fx robotteknologi går stærkt, hvilket betyder at det ikke kun er et spørgsmål om at udskifte defekte eller vedligeholdelsestunge maskiner, men også ellers velfungerende, men ældre maskiner. Alene fordi det er dyrere at blive ved med at bruge dem, end det er at investere i nye. Lad os som eksempel se på svejsemaskiner. Er jeres svejseudstyr mere end 10 år gammelt og kører så godt som nyt, så koster det jer sandsynligvis penge alligevel. Det skyldes bl.a. at strømenheden i en moderne svejsemaskine giver en række fordele; fx kortere forberedelsestid, højere nedsmeltningsydelse, mindre træningstid og færre svejsedefekter. Alt sammen forhold der forbedrer produktiviteten uden at kræve yderligere arbejdstimer*. Øget produktivitet er således en markant gevinst ved nye maskiner. Det gælder sandsynligvis også for de maskiner, I bruger? * Updating Your Aging Welding Equipment can Drastically Improve Quality, Productivity - and Often a Quick ROI. Findes her:

9 9 2. Nye maskiner kan betyde mindre vedligehold Har I overblik over jeres udgifter til vedligehold? I mange tilfælde er der en smertegrænse for udgiftsniveauet til vedligehold og fordelen ved at købe en ny maskine. Men det kræver at man danner sig et nøjagtigt overblik, før man kan konkludere. Generelt set er der dog en naturlig sammenhæng mellem en maskines vedligeholdelsesudgifter og dens alder. Det gælder især landbrugsmaskiner som fx mejetærskere. Her sker der hele tiden en udvikling indenfor eksempelvis elektriske aktuatorer, der er et alternativ til mere vedligeholdelsestunge hydrauliske systemer*. Mindre vedligehold er altså resultatet af investeringen i nye maskiner; en fordel både i forhold til økonomi og driftssikkerhed. *Pneumatic-or-electric-actuators-when-and-why. Findes her: pneumatic-or-electric-actuators-when-and-why

10 10 3. Nye maskiner bruger mindre energi For nogle brancher og typer af maskiner kan dette punkt alene gøre forskellen. Udviklingen i energieffektivitet går så stærkt, at mange maskiner tjener sig selv hjem indenfor en kort periode. Hvis vi igen kaster et blik på svejsemaskinen, er sagen mange gange oplagt. Moderne såkaldte inverter-baserede svejsemaskiner er langt bedre til at konvertere den indgående strøm til udgående svejsekraft. Besparelsen kan være op til kr. om året pr. maskine*. Læg dertil at inverterteknologien giver bedre svejsearbejde, da invertersvejsemaskinen leverer et konstant svejseoutput uanset udsving i inputstrømmen på +/- 10%. Så foruden større produktivitet og mindre energiforbrug, får man også højere kvalitet i svejsearbejdet. Reduceret energiforbrug kan altså tjene investeringen i nye maskiner og materiel hjem og give højere kvalitet i arbejdet. Måske gælder det også jeres maskiner? * Updating Your Aging Welding Equipment can Drastically Improve Quality, Productivity - and Often a Quick ROI. Findes her:

11 11 4. Nye maskiner kan forbedre konkurrenceevnen At nye maskiner kan forbedre konkurrenceevnen, er et resultat af de foregående tre punkter; ny teknologi kan give jer bedre produkter produceret med færre ressourcer. Lad os alligevel se nærmere på konkurrenceevnen, da det er et afgørende parameter for at kunne producere i Danmark. Det er ikke nogen ny historie, at udvikling i teknologi og maskiner kan forbedre konkurrenceevnen. Lige fra industrialiseringens gennembrud, hvor især bilbranchens optimerede samlebåndfremstilling ændrede vilkårene for fabriksproduktion, har fremskridt i maskiner været en nøglefaktor indenfor konkurrenceevne. Koblet med lønudgifter har det været det væsentligste parameter for lønsomhed. Hvor konkurrencen fra udviklingslandene har centreret sig om billig arbejdskraft, har nogle i-lande de senere år haft succes med at gøre den faktor mere og mere overflødig*. Gennem teknisk innovation, automatisering og robotteknologi har virksomhederne kunnet fastholde konkurrencedygtig produktion tæt på hjemmemarkedet. At kunne producere lokalt har desuden andre fordele, som færre transportomkostninger og bedre kontrol med patentrettigheder*. *Automation keeps American Manufactors competitive. Findes her: bid/100444/automation-keeps-american-manufacturers-competitive

12 12 Unikt tilpasset finansiering Der er altså gode argumenter for at tænke i nye maskiner, når I vil udvikle virksomheden eller i det hele taget effektivisere driften. Og så er vi tilbage ved spørgsmålet om økonomisk råderum, da nye maskiner jo ikke finansierer sig selv. Finansiel fleksibilitet er afgørende for reaktionsevne og risikostyring. Ved at skræddersy jeres finansiering af aktiver rigtigt fra starten, gør I ikke blot finansieringen billigere, men I fastholder også det nødvendige råderum. Det er derfor, at leasing er en attraktiv finansieringsform til anlægsaktiver, da I ikke binder kapital. Samtidig er ydelsen fast budgetterbar, og det er muligt at kende finansieringsudgifterne præcist mange år frem. Finansiel fleksibilitet er afgørende for reaktionsevne og risikostyring I det følgende skal vi se nærmere på nogle af fordelene ved leasing af maskiner og materiel. Men først skal vi se nærmere på, hvad leasing teknisk set betyder.

13 13 Hvad er leasing? Der findes to forskellige former for leasing, og som udgangspunkt er det ret enkelt. Lad os se på finansiel leasing. I starter med at finde den maskine, I gerne vil have. I forhandler selv maskinens pris, men det er jeres leasingpartner, der køber maskinen. Herefter leaser I maskinen af leasingpartneren, og når leasingperioden er slut, anviser I en køber til maskinen til et aftalt restbeløb. Lad os sige, at I har fundet en maskine til kr. I aftaler med jeres leasingpartner, at maskinen efter 8 år vil have en restværdi på kr. ud fra en forventning om markedsprisen. Sammen finder I den ydelse, der vil passe jer bedst baseret på enten fast eller variabel rente. I ved præcis, hvad I har med at gøre i de 8 år. Ydelsen kan sagtens variere i størrelse henover perioden, men så er det aftalt fra start der er altså ingen løbende overraskelser. Når de 8 år er gået, afhandles maskinen til kr. Maskinens pris Afdrag rente Faste leasingafdrag over 8 år Stort set samme forløb gør sig gældende, når der er tale om operationel leasing. Forskellen er blot, at ved aftalens udløb afleveres udstyret retur til leasingpartneren eller leverandøren. Restværdi Restværdien efter 8 år Hvad skal I så vælge finansiel eller operationel leasing? Det afhænger af jeres behov. Tag en dialog med jeres leasingpartner, og lad denne rådgive jer om, hvad der er bedst for jer. Men hvorfor er leasing så en attraktiv løsning? Lad os i det følgende se nærmere på 5 punkter, der udmærker leasing. Figur 2; Eksempel på finansiel leasing.

14 14 #1 Likviditet En af de største grunde til at små og mellemstore virksomheder kommer i knibe skyldes problemer med likviditeten. Fastholdelse af tilstrækkelig likviditet på driftskontoen bør derfor være en topprioritet for en virksomhed af en hvilken som helst størrelse. Med leasing får I mulighed for at gemme jeres penge til de tidspunkter, hvor I har mest brug for dem. Skal I først finansiere jeres maskiner, når I mangler penge, vil det pga. jeres aktuelle situation oftest være både sværere og dyrere at skaffe finansiering. Det er oftest sådan, at pengene er dyrest, når I mangler dem mest. Derfor er det også vigtigt, at I finansierer jeres anlægsaktiver rigtigt fra starten. Pengene er dyrest, når I mangler dem mest

15 15 #2 Aftalt ydelse En leasingaftale er som udgangspunkt uopsigelig. Det kan måske lyde som en ulempe, men det er i virkeligheden en markant fordel for jer som leasingtager. Det betyder nemlig, at I ikke skal tænke på refinansieringsrisiko. En kassekredit skal fx typisk genforhandles en gang om året, og da et banklån altid kan opsiges af banken, kan I risikere pludseligt at skulle indfri jeres gæld. Med en leasingaftale ved I præcis, hvad jeres ydelse er gennem hele perioden, og I har sikkerhed for, at det ikke ændrer sig. Ønsker I undervejs selv at opsige aftalen, fordi I fx ønsker en nye maskine før end oprindeligt planlagt, så er leasingpartneren ofte til at tale med om en løsning.

16 16 Afdrag Å Æ Restværdi #3 Skræddersyet løsning Leasingydelser kan sammensættes til præcis at opfylde jeres behov. Denne justering er bl.a. mulig ved at korrigere restværdien ved udløb på det leasede udstyr. Ved at ændre den afsluttende betaling for maskinen fra fx kr. til kr., kan I sænke jeres månedlige betaling betydeligt. Derudover findes der fleksible muligheder som fx step-upeller step-down-løsninger. Nogle virksomheder har måske brug for, at leasingydelsen stiger løbende i takt med at maskinen begynder at skabe værdi. Andre har en fordel ved at betale en højere ydelse til at starte med. Afhængig af industri og maskintype kan det også være muligt først at opstarte leasingbetalingen, når maskinen er installeret og fuldt oppe at køre. Endelig kan der være mulighed for at tilpasse leasingydelser efter sæson. Nogle typer virksomheder kan have en fordel ved en højere ydelse, når deres sæson samtidig topper, mens de resten af året betaler en mindre leasingydelse. Den samlede pointe er, at leasing med den rette partner er en skræddersyet løsning, der kan tilpasses jer og jeres øvrige finansielle aktiviteter. Alt sammen med det formål at give jer mest muligt råderum og den billigste finansiering. Figur 3; Skræddersyet fordeling af afdrag og restværdi. Ydelse Figur 4; Step-up-løsning. Ydelse Tid Figur 5; Step-down-løsning. Tid

17 17 Ved leasing sparer I #4 Ingen tinglysning eller momsudlæg omkostninger i forhold til traditionel finansiering Som leasingtager har I fuld brugsret over jeres maskine i hele leasingperioden, men maskinen ejes af leasingpartneren. Da I ikke selv ejer maskinen, skal der heller ikke betales for omkostninger til tinglysning og stempel. I sparer derfor penge ved oprettelse af en leasingaftale i forhold til traditionel finansiering. Derudover undgår I som leasingtager også det momsudlæg, I ellers selv skulle finansiere ved kontantkøb eller lånefinansiering. Det kan alt efter maskintype og antal være et betydeligt beløb.

18 18 #5 Bedre mulighed for salg eller generationsskifte Planlægger I et generationsskifte eller et salg af virksomheden, er leasing et fordelagtigt finansieringsværktøj. For jo flere aktiver I som sælger har leaset, jo mindre likviditet skal køber skaffe for at købe jeres maskiner og materiel. Da leasingselskabet ejer udstyret, skal de acceptere et brugerskifte fra sælger til køber i forhold til de etablerede leasingaftaler. Ved I allerede nu, at et generationsskifte er nært forestående, kan I forhandle det på plads fra starten og få det skrevet ind i leasingaftalen. Da et generationsskifte eller salg stort set altid kræver ekstern finansiering, er det afgørende, at der på anlægssiden er fokus på mindst mulig gæld. I det hele taget er det en god idé, at se på virksomhedens gældsstruktur før et evt. salg eller generationsskifte. Her kan leasing igen vise sig som en fornuftig løsning ikke bare for maskiner, men også for køretøjer og andet materiel.

19 19 Opsamling Er I en lille eller mellemstor dansk virksomhed, der opererer indenfor fx landbrug, transport, entreprenører eller industri? Og er I interesserede i at øge produktiviteten, spare omkostninger eller på anden måde udvikle jeres forretning ved hjælp af nye maskiner? Så er leasing måske den rigtige løsning for jer. Leasing hjælper jer med at være fleksible, og giver jer økonomisk råderum og frihed til at være på forkant og til at føre idéer og visioner ud i livet. Netop likviditetsproblemer er en markant barriere for vækst-tiltag, hvorfor leasing er fordelagtig i de perioder, hvor I har større kapitalbehov. Der er i rigtig mange tilfælde både god økonomi og sund fornuft i nye maskiner, og med kendte leasingydelser og fleksibilitet i forhold til afvikling har I fuldt overblik langt ud i fremtiden. Det har med andre ord aldrig været nemmere at se på nye maskiner til nye tider. Det eneste I mangler er den rette finansielle partner. Den finder I hos Jyske Finans.

20 20 Den rette finansielle partner Når I som virksomhed skal sikre jer økonomisk råderum, såvel som nye maskiner til at fremme udviklingen, gælder det om vælge den rette finansielle partner. Hos Jyske Finans ønsker vi ikke blot at komme med en pose penge. Vi vil være jeres finansielle sparringspartner dem der er med til at gøre jer konkurrencedygtige både på den korte og den lange bane. En ting er selvfølgelig nye maskiner og nyt materiel og vores leasingmuligheder i den forbindelse. Noget andet er at se på jeres eksisterende finansieringer med friske øjne. Der kan være steder, hvor vi kan forbedre jeres vilkår med udgangspunkt i vores brede palet af finansieringsprodukter. Udover selv at være rådgivere har vi mulighed for trække på særkompetencer fra andre rådgivere i en af Danmarks største banker. Det åbner først og fremmest op for nye løsningsmuligheder. Vores rådgivere i Jyske Finans er alle specialiserede i enkelte brancher. Det kan være transportbranchen, landbruget eller industrien. Derfor møder I som kunde, altid en rådgiver der ved, hvad der er op og ned i jeres branche.

21 21 Nye maskiner til nye tider Vi er klar til at hjælpe Du kan læse meget mere om leasing, se case-videoer, beregne leasingydelser og meget mere på nyetider.nu Du kan også ringe direkte til os på Eller skrive til os på

Få effektiv finansiering med på vejen

Få effektiv finansiering med på vejen Få effektiv finansiering med på vejen 2 Træk på Jyske Finans og løb ikke tør for finanser Få de maskiner og køretøjer, I har brug for Investering i nyt materiel kan være ganske omfattende. Og det er vigtigt,

Læs mere

Virksomhedernes adgang til finansiering oktober 2011 SURVEY.

Virksomhedernes adgang til finansiering oktober 2011 SURVEY. Virksomhedernes adgang til finansiering oktober 2011 SURVEY www.fsr.dk FSR survey: Virksomhedernes adgang til finansiering FSR danske revisorer har spurgt godt 400 medlemmer, hvilke barrierer de oplever,

Læs mere

Få finansieret virksomhedens energioptimeringer med

Få finansieret virksomhedens energioptimeringer med Få finansieret virksomhedens energioptimeringer med Indholdsfortegnelse Hvem er NRGi Finans........................ 3 Finansiering er en god ide.................... 4 Finansieringstyper..........................

Læs mere

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet SURVEY APRIL 2016 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen

Læs mere

Leasing. nordania.dk/ offentlig. Leasing af maskiner, udstyr og ejendomme til offentlige myndigheder og virksomheder.

Leasing. nordania.dk/ offentlig. Leasing af maskiner, udstyr og ejendomme til offentlige myndigheder og virksomheder. 2018 Leasing Leasing af maskiner, udstyr og ejendomme til e myndigheder og virksomheder. nordania.dk/ Bygget til at blive brugt. Maskiner og udstyr til at optimere havnedriften. Se side 4. Når den e forsyningsvirksomhed

Læs mere

Leasing. Leasing af maskiner, udstyr og ejendomme til kommuner og regioner samt statslige og offentlige virksomheder.

Leasing. Leasing af maskiner, udstyr og ejendomme til kommuner og regioner samt statslige og offentlige virksomheder. 2017 Leasing Leasing af maskiner, udstyr og ejendomme til kommuner og regioner samt statslige og offentlige virksomheder. Bygget til at blive brugt. Maskiner og udstyr til at optimere driften. Se side

Læs mere

Hvad er leasing? Lad dine penge arbejde. kort fortalt. Fuldt skattefradrag LEASING

Hvad er leasing? Lad dine penge arbejde. kort fortalt. Fuldt skattefradrag LEASING Leasing kort fortalt Lad dine penge arbejde Læs side 6 Fuldt skattefradrag Læs side 8 Hvad er leasing? Med leasing køber du brugsretten til udstyr og binder derfor ingen penge. Læs side 2 LEASING IT /

Læs mere

Få fokus på forretningen. Fra kreditsalg til kontantsalg Frihed til at fokusere på forretningen Slut med dårlige betalere

Få fokus på forretningen. Fra kreditsalg til kontantsalg Frihed til at fokusere på forretningen Slut med dårlige betalere Få fokus på forretningen Fra kreditsalg til kontantsalg Frihed til at fokusere på forretningen Slut med dårlige betalere Kort om factoring Factoring er et enkelt service- og finansieringsværktøj, der udover

Læs mere

Revisorbranchens Ekspertpanel. Barrierer for vækst og produktivitet

Revisorbranchens Ekspertpanel. Barrierer for vækst og produktivitet Revisorbranchens Ekspertpanel Barrierer for vækst og produktivitet September Revisorbranchens Ekspertpanel 31.8. Indledning Hvordan står det til med væksten og produktiviteten ude i virksomhederne? Hvilke

Læs mere

Leasing giver frihed også økonomisk

Leasing giver frihed også økonomisk Leasing giver frihed også økonomisk Pas godt på dine transportudgifter Der er økonomisk fornuft i at lease Det er en rigtig god ide at lease din virksomheds person- og varebiler. Leasing giver store økonomiske

Læs mere

Hvorfor vælge Erik Maibom A/S / leasingbilen.dk?

Hvorfor vælge Erik Maibom A/S / leasingbilen.dk? sælger-visitkort Hvorfor vælge Erik Maibom A/S / leasingbilen.dk? Lokale fagfolk giver bedre råd. Vi bor i Aalborg. Vi bor lige om hjørnet og tæt på vores kunder. Vi er jyder. Vi leverer ikke noget smart,

Læs mere

Når forretningen skal være godt kørende.

Når forretningen skal være godt kørende. 1705 Mercedes-Benz Finans Danmark AS Stamholmen 157, 1 2650 Hvidovre www.mercedes-benz.dk Når forretningen skal være godt kørende. Mercedes-Benz Finans er et fuldt ejet datterselsakb inden for Daimler

Læs mere

WÜRTHLEASING. Moderne udstyr uden binding af kapital

WÜRTHLEASING. Moderne udstyr uden binding af kapital WÜRTHLEASING Moderne udstyr uden binding af kapital Det nyeste og smarteste udstyr Leasing er uanset virksomhedens størrelse blevet en meget almindelig vil behovet for udskiftninger, opgraderinger og udvidelser

Læs mere

ALM. BRAND. Leasing....du har et mål - vi har et middel

ALM. BRAND. Leasing....du har et mål - vi har et middel ALM. BRAND Leasing...du har et mål - vi har et middel ALM.SUND FORNUFT økonomisk fornuft Du har et mål - vi har et middel Har du overvejet, at det kunne være en god ide at lease jeres person- og varebiler

Læs mere

SURVEY. Sundhedstilstanden i dansk erhvervsliv APRIL

SURVEY. Sundhedstilstanden i dansk erhvervsliv APRIL Sundhedstilstanden i dansk erhvervsliv SURVEY APRIL 2015 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetagerside revisorernes 1 af 13 interesser

Læs mere

%ved ikke, om GUIDE % 56 % MESTER VI HAR SPURGT OVER MESTRE. Sådan gør de bedste i byggebranchen. vælger at fakturere hver uge

%ved ikke, om GUIDE % 56 % MESTER VI HAR SPURGT OVER MESTRE. Sådan gør de bedste i byggebranchen. vælger at fakturere hver uge MESTER GUIDE 19 VI HAR SPURGT OVER 1.000 MESTRE Sådan gør de bedste i byggebranchen 51 %ved ikke, om et projekt giver overskud, før man er i mål 56 % vælger at fakturere hver uge 85 % bruger elektronisk

Læs mere

Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder

Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder Organisation for erhvervslivet November 1 Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder AF CHEFKONSULENT LARS ZØFTING-LARSEN, LZL@DI.DK Danske fødevarevirksomheder vil vælge udlandet frem for Danmark

Læs mere

En enklere måde at køre Mercedes-Benz på.

En enklere måde at køre Mercedes-Benz på. 1705 Mercedes-Benz Finans Danmark AS Stamholmen 157, 1 2650 Hvidovre www.mercedes-benz.dk En enklere måde at køre Mercedes-Benz på. Mercedes-Benz Finans er et fuldt ejet datterselskab inden for Daimler

Læs mere

Leasing. Henrik Roed Hansen

Leasing. Henrik Roed Hansen Leasing Henrik Roed Hansen Overblik Om Deloitte Virksomhedspræsentation Vi er organiseret om kundens behov Finans MIDTNORD SYD Public Transport Energy & Resources Manufacturing KUNDEN ØST Consumer Business

Læs mere

Maskininvesteringer nye ejerformer

Maskininvesteringer nye ejerformer Maskininvesteringer nye ejerformer Vækst i landbruget kan understøttes af nye ejerformer indenfor maskininvesteringer, finansieringslyst og cirkulær økonomi Direktør i Nykredit Leasing Mik Kristensen Agenda

Læs mere

Analyse af byggeriet som forretning

Analyse af byggeriet som forretning Jakob Orbesen, konsulent jaor@di.dk, 2132 0321 OKTOBER 2017 Analyse af byggeriet som forretning Byggeriet er overordnet en fornuftig forretning, som i forhold til overskudsgrad og afkastet af investeret

Læs mere

SUNDHEDSTILSTANDEN I DANSK ERHVERVSLIV LIGE NU

SUNDHEDSTILSTANDEN I DANSK ERHVERVSLIV LIGE NU Marts, 2012 FSR survey marts 2012 SUNDHEDSTILSTANDEN I DANSK ERHVERVSLIV LIGE NU www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes

Læs mere

Ejerskab og finansiering

Ejerskab og finansiering Ejerskab og finansiering Oversigt og eksempler Overblik Ejerskab og finansiering er et spørgsmål om at optimere: Økonomiske parametre: Skat, renter, udgifter Organisatoriske opgaver: Regnskaber, rapportering

Læs mere

«Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12

«Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12 «Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12 www.nordania.dk Juli 2013 Første halvår af 2013 er gået. Bilsalget generelt slår alle salgsrekorder, og økonomerne spår bedre

Læs mere

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine - så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine Din guide til overlevelse, når du møder en kopimaskinesælger... Kopimaskine. Printer. Man er nærmest ved at falde i søvn allerede. Næstefter

Læs mere

D ANMAr KS EKSPOr TKr EDi T. Sælg mere. Hjælp dine udenlandske kunder med finansiering, og styrk dit salg

D ANMAr KS EKSPOr TKr EDi T. Sælg mere. Hjælp dine udenlandske kunder med finansiering, og styrk dit salg D ANMAr KS EKSPOr TKr EDi T Sælg mere Hjælp dine udenlandske kunder med finansiering, og styrk dit salg EKF kan skaffe din kunde et lån, som udelukkende kan bruges til at købe dine varer Foto: AAlborg

Læs mere

man bør kende lidt til området, før man sætter blæk på en leasingaftale.

man bør kende lidt til området, før man sætter blæk på en leasingaftale. AF FLEMMING THOMSEN, CLAUS MIDJORD OG JESPER H. ANDERSEN Leasing kan være en mulighed, når anskaffelsen af forskellige driftsmidler skal finansieres. Men hvad er fordelene og ulemperne, og hvad skal man

Læs mere

ANDELSGARANT A.M.B.A. er din virksomheds vej til

ANDELSGARANT A.M.B.A. er din virksomheds vej til ANDELSGARANT A.M.B.A. er din virksomheds vej til bedre betalingsbetingelser hos leverandører bedre likviditet billigt, hurtigt, effektivt og nemt lavere omkostninger til finansiering øget økonomiske råderum

Læs mere

Af Frederik I. Pedersen Cheføkonom i fagforbundet 3F

Af Frederik I. Pedersen Cheføkonom i fagforbundet 3F ANALYSE Firmaer og ansatte: Høj skat og høj løn bremser ikke væksten Fredag den 8. december 2017 God ledelse og dygtige medarbejdere er det vigtigste for konkurrenceevnen. Skattetrykket og vores lønniveau

Læs mere

Ejerskifte Finansier din kommende virksomhed

Ejerskifte Finansier din kommende virksomhed Ejerskifte Finansier din kommende virksomhed vfl.dk På de følgende sider bliver du guidet igennem: 1. Hvilken etableringsform er optimal for dig? 2. Hvad er den potentielle virksomhed værd? 3. Hvilke finansieringsløsninger

Læs mere

Nykredit Privat Portefølje individuel rådgivning og formuepleje

Nykredit Privat Portefølje individuel rådgivning og formuepleje Nykredit Privat Portefølje individuel rådgivning og formuepleje Nykredit Privat Portefølje Invester i din fremtid Hvilke forventninger har du til fremtiden? Ved du, om de er realistiske, sådan som din

Læs mere

WÜRTH LEASING. Nemt og bekvemt

WÜRTH LEASING. Nemt og bekvemt WÜRTH LEASING Nemt og bekvemt Det nyeste og mest effektive udstyr Leasing er uanset virksomhedens størrelse blevet en meget almindelig måde at få finansieret investeringer på. At drive virksomhed er nemlig

Læs mere

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale 3 sikre steps til din virksomheds vækst Hvis du er iværksætter, selvstændig eller virksomhedsejer har du sandsynligvis stiftet bekendtskab med en forretningsplan. En del interessenter som banken, potentielle

Læs mere

Likviditetskrise set fra bankens side. 20. januar 2008

Likviditetskrise set fra bankens side. 20. januar 2008 Likviditetskrise set fra bankens side 20. januar 2008 Forløbet Sub-prime krisen bryder ud i løbet af sommeren 2007 ballonen springer Pengemarkedskrisen startede i efteråret 2007 De høje interbankrenter

Læs mere

SURVEY. Virksomhedernes adgang til finansiering i

SURVEY. Virksomhedernes adgang til finansiering i - Virksomhedernes adgang til finansiering i 2013 SURVEY www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt

Læs mere

FLEX- OG SPLITLEASING vejen til drømmebilen

FLEX- OG SPLITLEASING vejen til drømmebilen FLEX- OG SPLITLEASING vejen til drømmebilen Hvem er? LEASING.DK Leasing.dk er et veletableret leasingselskab, der er stiftet i 2004. Vi er et selvstændigt og finansielt uafhængigt leasingselskab, der løbende

Læs mere

Fremskaffelse af finansiering og sammensætning af finansiering. - En udfordring i dagligdagen? Title Layout

Fremskaffelse af finansiering og sammensætning af finansiering. - En udfordring i dagligdagen? Title Layout Fremskaffelse af finansiering og sammensætning af finansiering - En udfordring i dagligdagen? Title Layout Finansiering - en mangelvare? Oles Smedeforretning A/S Uvildig finansiel rådgivning V/Per Hovmarkkjh

Læs mere

Bliv klar til møde med banken

Bliv klar til møde med banken www.pwc.dk Bliv klar til møde med banken v/brian Rønne Nielsen Revision. Skat. Rådgivning. 7 år med finanskrise, lavvækst og uro i bankerne Karakteristika ved den nye virkelighed for SMV Knap likviditet

Læs mere

Knap hver fjerde virksomhed oplever fortsat dårlige finansieringsmuligheder

Knap hver fjerde virksomhed oplever fortsat dårlige finansieringsmuligheder Juni 211 Knap hver fjerde virksomhed oplever fortsat dårlige finansieringsmuligheder Af økonomisk konsulent Nikolaj Pilgaard Der er sket en gradvis bedring i virksomhedernes oplevelse af finansieringsmulighederne

Læs mere

DI s strategi. Et stærkere Danmark frem mod

DI s strategi. Et stærkere Danmark frem mod DI s strategi Et stærkere Danmark frem mod 2020 Forord Siden dannelsen af DI i 1992 har vi skabt et fællesskab, hvor både de allerstørste og de mange tusinde mindre og mellemstore virksomheder i Danmark

Læs mere

Alternativ finansiering med Vækstfonden. v/erhvervschef Anders Chr. Andersen Børssalen den 12. november 2012

Alternativ finansiering med Vækstfonden. v/erhvervschef Anders Chr. Andersen Børssalen den 12. november 2012 Alternativ finansiering med Vækstfonden v/erhvervschef Anders Chr. Andersen Børssalen den 12. november 2012 Agenda Om Vækstfonden Aktivitetsniveau i VF Lån og kautioner Målgrupper for finansiering med

Læs mere

STOR INVESTE- RINGSLYST I DE SYDDANSKE VIRKSOMHEDER

STOR INVESTE- RINGSLYST I DE SYDDANSKE VIRKSOMHEDER STOR INVESTE- RINGSLYST I DE SYDDANSKE VIRKSOMHEDER KONJUNKTURER FOR 4. KVARTAL Det ser lyst ud for de små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark, når de bliver spurgt om ne til årets sidste kvartal.

Læs mere

HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER

HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER En bog til håndværkeren der er klar til at tage det digitale skridt og dermed optimere sin dagligdag. Koster det at skippe digitaliseringen? Flere og flere virksomheder

Læs mere

Valutaterminskontrakter

Valutaterminskontrakter Valutaterminskontrakter Valutaterminskontrakter bliver mere og mere brugt indenfor landbruget. De kan både bruges til at afdække en valutarisiko, men også til at opnå en gevinst på en ændring i en given

Læs mere

Økonomiaften Palle Høj, direktør, , Aulum den 7. marts 2018

Økonomiaften Palle Høj, direktør, , Aulum den 7. marts 2018 Økonomiaften Palle Høj, direktør, 20249998, pah@sagro.dk Aulum den 7. marts 2018 Agenda verden ifølge Fruergaard 1. Den økonomiske situation 2. De store udfordringer: Generationsskifte og salg 3. Samarbejde

Læs mere

Dansk Byggeri bestyrelseskonference Horsens 12. januar August 2016

Dansk Byggeri bestyrelseskonference Horsens 12. januar August 2016 Dansk Byggeri bestyrelseskonference Horsens 12. januar 2017 August 2016 Thomas Frommelt Partner i Deloitte, statsautoriseret revisor Statsautoriseret revisor i 2005 Partner i 2008 Leder af Deloittes branchegruppe

Læs mere

Future Greenland Mandag den 8. maj 2017 Hans Jørgen Østergaard, Erhvervskundedirektør

Future Greenland Mandag den 8. maj 2017 Hans Jørgen Østergaard, Erhvervskundedirektør Velkommen Future Greenland 2017 Mandag den 8. maj 2017 Hans Jørgen Østergaard, Erhvervskundedirektør Agenda Hvorfor Vækstfonden? Hvem kan vi finansiere? Hvad kan vi finansiere? Hvad lægger vi vægt på?

Læs mere

Danmark. Flere årsager til faldende bankudlån. Makrokommentar 31. juli 2013

Danmark. Flere årsager til faldende bankudlån. Makrokommentar 31. juli 2013 Makrokommentar 31. juli 213 Danmark Flere årsager til faldende bankudlån Bankernes udlån er faldet markant siden krisens udbrud. Denne analyse viser, at faldet kan tilskrives både bankernes strammere kreditpolitik

Læs mere

Budgetstrategi 2014 2017

Budgetstrategi 2014 2017 Budgetstrategi 2014 2017 Indledning Den økonomiske situation Kommunerne står i en vanskelig økonomisk situation. Finanskrisen har betydet stagnerende vækst, faldende skatteindtægter og stigende ledighed.

Læs mere

ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver?

ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver? ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver? AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Der tales meget om digitalisering, nye forretningsmodeller og en lang række andre forandringer og tendenser i erhvervslivet. Mange

Læs mere

Hvornår er dit ERP-system dødt?

Hvornår er dit ERP-system dødt? Hvornår er dit ERP-system dødt? Ved du egentlig hvornår dit ERP-system er dødt? Vi giver dig vores bud på, hvilke tegn du skal holde øje med, så du kan handle i tide. Hvornår er dit ERP-system dødt? At

Læs mere

Virksomheds- og fordringspant september 2011 SURVEY.

Virksomheds- og fordringspant september 2011 SURVEY. Virksomheds- og fordringspant september 2011 SURVEY www.fsr.dk FSR survey september 2011: Virksomheds- og fordringspant Indledning FSR Danske Revisorer har spurgt godt og vel 400 af sine medlemmer om brugen

Læs mere

VALG Hvad kan sætte gang i dansk erhvervsliv? FSR survey Juni

VALG Hvad kan sætte gang i dansk erhvervsliv? FSR survey Juni Hvad kan sætte gang i dansk erhvervsliv? VALG 2015 FSR survey Juni 2015 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes

Læs mere

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK Marts 2014 INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK AF KONSULENT MATHIAS SECHER, MASE@DI.DK Det er mere attraktivt at investere i udlandet end i Danmark. Danske virksomheders direkte investeringer

Læs mere

Virksomheder høster de lavthængende digitale frugter

Virksomheder høster de lavthængende digitale frugter Indsigt går i dybden med et aktuelt tema. Denne gang om digitalisering. Du kan abonnere særskilt på Indsigt som nyhedsbrev på di.dk/indsigt Af Christian Hannibal, chhn@di.dk Fagleder Anja Skadkær Møller,

Læs mere

powerperfector Optimer el-forbruget og spar på driftsbudgetterne

powerperfector Optimer el-forbruget og spar på driftsbudgetterne powerperfector Optimer el-forbruget og spar på driftsbudgetterne Beboer Sænk spændingen og sænk el-regningen Stigende el-priser er i stadig højere grad med til at lægge pres på både offentlige og private

Læs mere

«Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12

«Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12 «Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12 www.nordania.dk December 2013 Kære lastbilkunde og leasinginteresserede Året 2013 nærmer sig en afslutning. Året begyndte

Læs mere

Forandringstempoet i erhvervslivet er skruet i vejret; større behov for at være agil

Forandringstempoet i erhvervslivet er skruet i vejret; større behov for at være agil ANALYSE Forandringstempoet i erhvervslivet er skruet i vejret; større behov for at være agil Resumé Forandringstempoet i erhvervslivet er højt, og mange virsomheder oplever at deres konkurrentlandskab

Læs mere

Selskabers risiko og kreditværdighed

Selskabers risiko og kreditværdighed Selskabers risiko og kreditværdighed - Analyse af A/S ers og ApS ers reviderede og ikke-reviderede årsregnskaber November 2015 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte

Læs mere

Fokus på din forretning

Fokus på din forretning Fokus på din forretning 1.000 mindre virksomheders syn på udfordringer og muligheder i hverdagen og fremtiden Maj 2014 Mindre virksomheder i Danmark vejrer morgenluft Mindre virksomheder er vigtige for

Læs mere

Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 10 Aktiver Pkt Leje og leasingaftaler Bilag Leje og leasing

Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 10 Aktiver Pkt Leje og leasingaftaler Bilag Leje og leasing Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 10 Aktiver Pkt. 10.8 aftaler Bilag 10.8.1 Forelagt revisionen: juni 2018 Godkendt økonomidirektøren: juni 2018 Udarbejdet af/kontaktperson: Leif

Læs mere

FlexLife. Et nyt lån du kan forme, som du vil. Her er et nyt realkreditlån, du kan tilpasse dit liv, dine planer og dine drømme.

FlexLife. Et nyt lån du kan forme, som du vil. Her er et nyt realkreditlån, du kan tilpasse dit liv, dine planer og dine drømme. FlexLife Et nyt lån du kan forme, som du vil Her er et nyt realkreditlån, du kan tilpasse dit liv, dine planer og dine drømme. Du kan tilpasse FlexLife i takt med, at livet ændrer sig og det kan livet

Læs mere

GRENKE Dispo rammeleasingaftale for små og mellemstore virksomheder

GRENKE Dispo rammeleasingaftale for små og mellemstore virksomheder GRENKE Dispo rammeleasingaftale for små og mellemstore virksomheder Bidrager til din succes I mere end 30 år En virksomhed har brug for fleksibilitet. Og fleksibilitet kræver ægte partnerskab. Siden 1978

Læs mere

FlexLife. Et lån du kan forme, som du vil Her er et realkreditlån, du kan tilpasse dit liv, dine planer og dine drømme.

FlexLife. Et lån du kan forme, som du vil Her er et realkreditlån, du kan tilpasse dit liv, dine planer og dine drømme. FlexLife Et lån du kan forme, som du vil Her er et realkreditlån, du kan tilpasse dit liv, dine planer og dine drømme. Du kan tilpasse FlexLife, i takt med at livet ændrer sig og det kan livet nå at gøre

Læs mere

Syddjurs Kommunes. Leasingpolitik

Syddjurs Kommunes. Leasingpolitik 1 of 5 Bilag 11.1. Syddjurs Kommunes Leasingpolitik Syddjurs Kommunes Leasingpolitik 2 of 5 1. Formål Formålet med retningslinierne er at sikre, At væsentlige aftaler, som forpligter kommunen udover det

Læs mere

Finans og Leasing Bernhard Bangs Allé 39 Interesseorganisation for danske finansieringsselskaber

Finans og Leasing Bernhard Bangs Allé 39 Interesseorganisation for danske finansieringsselskaber Til Justitsministeriet Att.: Ketilbjørn Hertz (fremsendt pr. e-mail) 25. januar 2010 Høring over betænkning nr. 1512/2009 om rekonstruktion Justitsministeriet har i brev af 18. dec. 2009 anmodet om Finans

Læs mere

Opgave 1c. Der er ikke bundet likviditet i anlægsaktiver.

Opgave 1c. Der er ikke bundet likviditet i anlægsaktiver. Opgave 1c I perioden er lageret formindsket, men en omsætningshastighed på 3 gange er ikke godt. Der er alt for mange penge ude at hænge hos varedebitorene, de skal gerne hjem igen hurtigere. Det er positivt,

Læs mere

Ansvarlig lån - initieret af Danske Bank koncernen

Ansvarlig lån - initieret af Danske Bank koncernen Ansvarlig lån - initieret af Danske koncernen Risikovillig kapital V/Direktør Erhverv Søren Jan Nielsen 08-06-2015 Nogle Fortsat virksomheder lav vækst har - SMV erne behov for mere vigtige kapital for

Læs mere

DI s innovationsundersøgelse 2011 Stilstand er tilbagegang

DI s innovationsundersøgelse 2011 Stilstand er tilbagegang DI s innovationsundersøgelse 211 Stilstand er tilbagegang DI, Innovation November 211 1 DI s innovationsundersøgelse 211 Undersøgelsen bygger på fire temaer, og viser dele af virksomhedernes arbejde med

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S Danske Andelskassers Bank A/S Investorpræsentation - Opdateret november 2012 Indhold Danske Andelskassers Bank Organisation Historie Fokus på det lokale En betydende spiller Værdiskabelse for aktionærer

Læs mere

DGNB når bygherren kræver certificering af sit bæredygtige byggeri. sådan kommer du godt i gang

DGNB når bygherren kræver certificering af sit bæredygtige byggeri. sådan kommer du godt i gang DGNB når bygherren kræver certificering af sit bæredygtige byggeri sådan kommer du godt i gang FÅ DE BEDSTE RESULTATER TIL TIDEN Har du lyst til at: At forbedre dine faglige kompetencer? Mindske fejl og

Læs mere

Vejledende løsning til. Eksamensopgave 6. juni i faget. erhvervsøkonomi. på akademiuddannelsen

Vejledende løsning til. Eksamensopgave 6. juni i faget. erhvervsøkonomi. på akademiuddannelsen Vejledende løsning til Eksamensopgave 6. juni 2016 i faget erhvervsøkonomi på akademiuddannelsen Emner i opgavesættet: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Opgave 4 Optimering, afsætningsmæssige sammenhænge, knap

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S Danske Andelskassers Bank A/S Investorpræsentation - Opdateret februar 2013 Indhold Danske Andelskassers Bank Organisation Historie Fokus på det lokale En betydende spiller Værdiskabelse for aktionærer

Læs mere

Afdragsfrie lån Hvis du vil have luft til nye muligheder

Afdragsfrie lån Hvis du vil have luft til nye muligheder Afdragsfrie lån Hvis du vil have luft til nye muligheder Hvad er et afdragsfrit lån? Hos Realkredit Danmark kan du få disse låntyper med afdragsfrihed: fastforrentede lån, FlexGaranti og FlexLån. I de

Læs mere

Eksport og produktivitet

Eksport og produktivitet Den 9. januar 13 Eksport og produktivitet Vigtigt med konkurrenceevne Skarp global konkurrence I en markedsøkonomi med effektiv konkurrence er det kun konkurrencedygtige virksomheder, der vil kunne blive

Læs mere

Bæredygtige løsninger til byggeri og bolig

Bæredygtige løsninger til byggeri og bolig Bæredygtige løsninger til byggeri og bolig Safarrissoq Hvor de stille strømme tager fart men!!!! Tiltag der påvirker markedet for vedvarende energi Stigende priser på fossile brændsler Energi- og forsyningsselskaber

Læs mere

Konverter til FlexLån, hvis du har flytteplaner

Konverter til FlexLån, hvis du har flytteplaner 6. august 2008 Konverter til FlexLån, hvis du har flytteplaner Går du med flytteplaner, har du et 4 % eller 5 % lån og tror på, at renten falder? Så bør du konvertere nu. Årsagen er, at renterne ikke skal

Læs mere

Nu: 8 ud af 10 virksomheder mærker finanskrisen

Nu: 8 ud af 10 virksomheder mærker finanskrisen Område: Regional Udvikling Afdeling: Strategi og analyse Dato: 18. maj 2009 Vækstbarometer Nu: 8 ud af 10 virksomheder mærker finanskrisen Finanskrisen har bredt sig til flertallet af virksomhederne de

Læs mere

FlexLån har sparet dig for kroner eller 11 år

FlexLån har sparet dig for kroner eller 11 år 2. november 2009 FlexLån har sparet dig for 150.000 kroner eller 11 år Så er det endnu engang ved at være tid til at mere end ½ mio. danske boligejere og virksomheder skal have en ny rente. Langt de fleste

Læs mere

erhverv Totalkoncept for firmabiler PERSONBILER VAREVOGNE TRAILERE

erhverv Totalkoncept for firmabiler PERSONBILER VAREVOGNE TRAILERE erhverv PERSONBILER VAREVOGNE TRAILERE AUTORISERET TOYOTA & CITROËN FORHANDLER I NYKØBING FALSTER OG MARIBO. AUTORISERET AVIS, BUDGET & MENADO UDLEJNINGSCENTER. ISO 9001 & 14001 CERTIFICERET. Vi dækker

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af finansiel leasingramme til Region Syddanmark

Spørgsmål & Svar. Udbud af finansiel leasingramme til Region Syddanmark Udbudsmateriale Udbud af finansiel leasingramme til 1 Spørgsmål & Svar Udbud af finansiel leasingramme til Regionen har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret,

Læs mere

SUPPLY SERVICES 10 ALSO KOMPETENCEGUIDE KONTAKT ALSO

SUPPLY SERVICES 10 ALSO KOMPETENCEGUIDE KONTAKT ALSO SUPPLY SERVICES Hos ALSO ønsker vi langvarige partnerskaber. Derfor har vi skabt et end-to-endnetværk af services for vores forhandlere med ALSO som det centrale omdrejningspunkt. Det gør os til markedets

Læs mere

Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet

Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet 19. februar 2009 Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet Lavere renter til andelshaverne og dermed lavere boligomkostninger. Det lyder tillokkende og kan også blive til virkelighed for danske

Læs mere

Hvordan gødes jorden? - i forhold til finansiering. Søren Roesgaard Villadsen 29. marts 2012

Hvordan gødes jorden? - i forhold til finansiering. Søren Roesgaard Villadsen 29. marts 2012 Hvordan gødes jorden? - i forhold til finansiering Søren Roesgaard Villadsen 29. marts 2012 Er det sandt hvad de siger? Når nu det danske De forlanger en renteniveau er så lavt masse papirer og hvorfor

Læs mere

Finansiering hos SMV er

Finansiering hos SMV er FSR SURVEY / JANUAR 2019 Finansiering hos SMV er Adgangen til finansieringen og betydningen af den aktuelle finansieringssituation Denne survey fokuserer på revisorernes vurdering af den aktuelle finansieringssituation

Læs mere

Energibranchens konjunkturbarometer, 4. kvartal. 2009

Energibranchens konjunkturbarometer, 4. kvartal. 2009 Den 24. september 2009 s konjunkturbarometer, 4. kvartal. 2009 Indledning har offentliggjort sit konjunkturbarometer for 4. kvt. 2009. Af denne fremgår også energibranchens forventninger og syn på de kommende

Læs mere

Skat, finansierings- og forsikrings-forhold, ved investering i nyt udstyr

Skat, finansierings- og forsikrings-forhold, ved investering i nyt udstyr Skat, finansierings- og forsikrings-forhold, ved investering i nyt udstyr I denne artikel har vi samlet relevante informationer for dig, som påtænker at investere i foto/videoudstyr. Skatteforhold Nedenstående

Læs mere

Produktivitetsanalyse 2017

Produktivitetsanalyse 2017 Produktivitetsanalyse 2017 Dybdegående indblik i produktivitets udviklingen i Region Sjælland over de seneste ti år Udarbejdet af Center for VækstAnalyse, Marienbergvej 132, 2., 4760 Vordingborg For Vækstforum

Læs mere

Tema 2: Udfordringer

Tema 2: Udfordringer Analyse af danske virksomheders investeringer Fordele og udfordringer ved at investere i Danmark Tema 2: Udfordringer - Virksomhederne vurderer Danmarks attraktivitet som investeringsland med et gennemsnit

Læs mere

INVESTERINGSBREV FEBRUAR 2012

INVESTERINGSBREV FEBRUAR 2012 INVESTERINGSBREV FEBRUAR 2012 SCHMIEGELOW Investeringsrådgivning er 100 % uvildig og varetager alene kundens interesser. Vi modtager ikke honorar, kick-back eller lignende fra formueforvaltere eller andre.

Læs mere

Skriftlig eksamen i Erhvervsøkonomi

Skriftlig eksamen i Erhvervsøkonomi Skriftlig eksamen i Erhvervsøkonomi 4 timers skriftlig prøve Dette opgavesæt består af 4 delopgaver, der indgår i bedømmelsen af den samlede opgavebesvarelse med følgende omtrentlige vægte: Opgave 1 30%

Læs mere

NYHEDSBREV. Rationel vs irrationel

NYHEDSBREV. Rationel vs irrationel NYHEDSBREV I juni måneds nyhedsbrev fortalte vi lidt om adfærdsøkonomi. Det er et spændende område, det handler om hvordan vi faktisk agerer. Ikke hvordan vi tror vi gør det (læs: overvurderer egne evner),

Læs mere

Attraktive omlægningsmuligheder for boligejerne

Attraktive omlægningsmuligheder for boligejerne 10. september 2014 Attraktive omlægningsmuligheder for boligejerne Renterne på fastforrentede realkreditlån har aldrig i nyere tid været lavere, og det giver boligejerne gunstige muligheder for at optimere

Læs mere

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed?

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Private Banking Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Ekstra opmærksomhed giver tryghed Private Banking er for dig, der har en formue med en kompleks sammensætning og en størrelse, der rækker et

Læs mere

Høringssvar til lovforslag L 30 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven,

Høringssvar til lovforslag L 30 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, Dato 24. november 2011 Side 1 af 6 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 2100 København Ø Sendes til Peter.Bak@Skat.dk Høringssvar til lovforslag L 30 - Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Benchmarkanalyse Danske virksomheders syn på it og telekommunikation i de kommende år

Benchmarkanalyse Danske virksomheders syn på it og telekommunikation i de kommende år Benchmarkanalyse Danske virksomheders syn på it og telekommunikation i de kommende år 73 % af alle danske virksomheder er kunder hos TDC Erhverv fordi de har en forretning, der skal køre Gennemført af

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

Bliv CO 2 -venlig og spar op til 18 kroner om dagen

Bliv CO 2 -venlig og spar op til 18 kroner om dagen 12. august 2009 Bliv CO 2 -venlig og spar op til 18 kroner om dagen Den gennemsnitlige husstand i Danmark bruger omkring 26.000 kroner om året på energi. Alene opvarmning af hjemmet koster i omegnen af

Læs mere

Om denne. nemlig i serviceerhvervene. Rapporten giver også nogle fingerpeg om, hvad der kan gøres for at indfri potentialet.

Om denne. nemlig i serviceerhvervene. Rapporten giver også nogle fingerpeg om, hvad der kan gøres for at indfri potentialet. Danmarks produktivitet hvor er problemerne? Om denne folder // Denne folder giver den korte version af Produktivitetskommissionens første analyserapport. Her undersøger Kommissionen, hvor problemerne med

Læs mere

The Innovation Board. Odense, den 7. januar 2014. Henrik Karlsen, partner. Copyright. tirsdag den 7. januar 14

The Innovation Board. Odense, den 7. januar 2014. Henrik Karlsen, partner. Copyright. tirsdag den 7. januar 14 The Innovation Board Odense, den 7. januar 2014 Henrik Karlsen, partner Vores mission Vi skal hjælpe virksomheder med at styrke deres konkurrenceevne gennem strategiske, systematiske og værdiskabende tilgange

Læs mere