Formandsberetning v/mie Buus. Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito, den 18. april 2009.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formandsberetning v/mie Buus. Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito, den 18. april 2009."

Transkript

1 1 Formandsberetning v/mie Buus. Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito, den 18. april Dannelsen af Venskabsforeningen. På sidste års generalforsamling blev det besluttet at undersøge mulighederne for at danne en forening til at arbejde med Finca El*Doradito Anpartsselskabets sociale dimension. Der blev nedsat en arbejdsgruppe med undertegnede som tovholder. Gruppen arbejdede hen over forsommeren, og det resulterede i dannelsen af Venskabsforeningen Amigos de El Doradito. Med den sociale dimension menes der, at vort engagement i Murra ikke blot handler om at dyrke kaffe; men at vi også gerne vil involvere os mere bredt og være med til at sætte en udvikling i gang til glæde for både den lokale befolkning og os. Der ligger jo allerede nogle tanker i den retning, med ideen om at vores finca skal fungere som et mønsterbrug og kapaciteringscenter; men vi kan arbejde mere målrettet og til dels uafhængigt ved at danne en forening. Med foreningens tætte tilknytning til Finca El*Doradito Aps., var det naturligt at afgrænse foreningens virkefelt til Murra-området eller Murra Kommune. Stiftende generalforsamling. Venskabsforeningen holdt stiftende generalforsamling den 7. juni 2008, og bestyrelsen konstituerede sig på et møde den 3. august. Bestyrelsen består af Mie Buus (formand), Inger Marie Just (næstformand), Gitte Frandsen, Kjeld B. Nielsen (suppleant), Søren Sommer Pedersen (kasserer) og Kirsten Hansen (sekretær). Erik Treldal har indvilliget i at være revisor. Medlemskab af foreningen med stemmeret blev fastlagt til kr. 200,- pr. år. Støtte-medlemskab af foreningen uden stemmeret: Minimum kr. 50,- pr. år. Vi valgte at bruge Merkur Bank som pengeinstitut, fordi den har en profil der passer til vores forening. Formål. Et af de vigtigste punkter var naturligt nok at definere foreningens formål. I korthed forestillede vi os naturligvis, at foreningen skulle arbejde med lokal udvikling i bred forstand. Derfor var vi enige om en ret bred tilgang, der gav mulighed for at arbejde indenfor flere områder. Stk. 1: Foreningens formål: At arbejde for kontakt og venskab mellem danskere og lokalbefolkning i Murra i Nicaragua. At formidle kendskab om lokalbefolkningens situation til danskerne. At formidle videnoverførsel. At støtte en række sociale formål gennem aktiviteter og projekter i samarbejde med lokale partnere herunder byrådet og repræsentanter fra de lokale distrikter, bondeorganisationen UNAG, kvindeorganisationer og lign.

2 2 Stk. 2: Operationalisering af formål: Vi støtter ud fra princippet om hjælp til selvhjælp - fortrinsvis gennem projekter, der handler om uddannelse, videnoverførsel, kapacitetsopbygning. Støtte til bæredygtigt landbrug. Herunder undervisning og videnoverførsel der på sigt skal sikre Murra som et kaffeområde med en produktion af kvalitets-højlandskaffe. Herunder projekter med et indhold af kursus i god forretningsførelse med åbenhed i regnskaber, planlægning samt økonomi i kaffevirksomhed. Indkomstskabende aktiviteter, projekter og processer. Navnlig projekter der skal sætte kvinder i stand til at bidrage væsentligt til forbedring af deres egen og/eller familiens økonomi. Herunder projekter der retter sig mod bæredygtig produktion af alternative afgrøder, grønsager, frugt, blomster samt at genskabe traditionel viden der er gået tabt. Støtte til udvikling af demokratiske processer og folkelig deltagelse. Det kan bl.a. ske gennem støtte til lokale organisationer og foreninger, der arbejder i Murra. Aktiviteter rettet mod skole og uddannelsesområdet. Herunder støtte til undervisningsmateriale og aktiviteter til lokale skoler f.eks. undervisningsprojekter, der har til formål at skabe bevidsthed om kost og sundhed og bæredygtighed. Sundhed og forebyggelse. Støtte aktiviteter og projekter der forebygger fejlernæring og højner den generelle sundhedstilstand og hygiejne. Støtte til jordmodercentre og tiltag der sikrer børns tarv samt forebyggelse af hiv/aids blandt unge. Venskabsforeningens strategi: Oplysning. Vi kan arbejde med oplysning holde foredrag og skrive artikler m.m. om Nicaragua, Murra, kaffe osv. Her har vi planer om flere af de nævnte aktiviteter. F. eks. har vi en artikel på bedding i magasinet Udvikling som udgives af Danida. Eller måske i Samvirke; men det er svært. Dog, det arbejdes der på i øjeblikket. Mie har en aftale om et foredrag i LOF i næste sæson vinteren Vi har en hjemmeside, der opdateres løbende med informationer om foreningen, Murra og Nicaragua. Vi har en Facebook-gruppe der diskuterer forskellige aktuelle problematikker vedrørende Murra og Nicaragua. Udviklingsprojekter. Selvom vi havde nogen viden om Murra-området, og de vilkår og problemer som befolkningen lever med, så var vi klar over, at der måtte en grundigere undersøgelse til, for at blive klar over hvilken visioner og prioriteringer folk i området selv har hvor den stemmer overens med de visioner, vi har.

3 3 Den viden forsøger vi at få ved at få lavet en forundersøgelse. Vi henvendte os til Gloria Carrión i Nicaragua, tidligere regionskoordinator for Mellemfolkeligt Samvirke, der er meget kompetent og har stor indsigt og praktisk viden om udviklingsprojekter. Hun indvilligede i at udføre opgaven, og foreningen betaler hende et honorar herfor på 2000 dollars. Forundersøgelsen skal bruges til forskellige projekter: 1. Gennem midler der stammer fra medlemskontingent og støttebeløb, kan vi selv bestemme hvor og hvordan og hvem vi vil hjælpe. Det vil typisk blive mindre projekter, som vi selv financierer eller kan rejse støtte til gennem private organisationer som eksempelvis Rotary. 2. Vi kan også lægge noget energi og arbejde i at lave en ansøgning til et større og dyrere projekt. Lave en ansøgning til DANIDAs Projektpulje. Her er der mulighed for at søge et beløb på op til kr. til Partnerskabsaktivitet eller Et mindre udviklingsprojekt samt hjælp til at rejse til Nicaragua og gøre ansøgningen færdig sammen med den lokale partner. Der er en del krav som projektet skal opfylde. Aktiviteter i Danmark. Hverve medlemmer og informere om foreningens arbejde fik naturligvis høj prioritet fra starten, og det lykkedes ret hurtigt at få medlemmer, hvoraf en del naturligvis var gengangere fra anpartsselskabet Finca El*Doradito. Mund til mundmetoden og hvervning i netværk, familie og venner har været fremgangsmåden. Bestyrelsesmøder. Der er afholdt bestyrelsesmøde med ca. 2 måneders interval. Er der behov for at lægge indkaldelse og referater ud på hjemmesiden? Oprettelse af hjemmeside. Der er løbende blevet opdateret de vigtigste nyheder på hjemmesiden. Megen aktivitet har der været omkring katastrofehjælpen sidste efterår. Oprettelse af en Facebook støttegruppe. Det er svært at sige om Facebook støttegruppen har givet noget, men det kan bruges til at gøre opmærksom på projektet. Der var især omkring katastrofehjælpen en del aktivitet, og måske forøgede den indsamlingen. Udsendelse af halvårligt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet gav en opdatering på, hvad der var sket det første år, og det fungerede også som en intro til foreningen og dens arbejde. Lave en medlemsfolder. Denne opgave er først nu under realisering. Klæde bestyrelsen og foreningen på. Hvis man vil være en kompetent organisation eller forening, der vil arbejde seriøst med udvikling, så er der hjælp at hente hos Projektrådgivningen. Derfor var det ret tidligt inde i overvejelserne at melde vores forening ind.

4 4 Projektrådgivningen er en paraplyorganisation for danske NGOer der arbejder med udvikling. De administrerer DANIDAS Projektpuljen (minipuljen) hvor man kan søge støtte til mindre udviklingsprojekter, når man har mindst 50 medlemmer og har eksisteret 1 år. Det koster 1000 kr. at være medlem hvilket vi blev den 15. januar Medlemskab giver mulighed for at få rådgivning og deltage i en række kurser og møder om udviklingsrelaterede emner. Det er muligt for bestyrelsen; men også menige medlemmer at deltage i fyraftensmøder og kurser som afholdes af Projektrådgivningen i Århus eller København. Disse er opdelt, så man kan deltage på forskellige niveauer alt efter hvor man står som forening. Inger Marie har deltaget i flere møder, og vi regner alle med at deltage i forskellige fyraftensmøder der afholdes i Århus. Aktiviteter i Murra. Nødhjælp til Murra. Sidste efterår skete der en katastrofe i Murra. Voldsomme regnskyl forårsagede jordskred. Flere huse blev ødelagt og familier stod uden tag over hovedet. Nyhederne nåede os gennem Andreas Eriksen og Gloria Carrión, der begge havde lokale kontakter i området. Leonel Torres, vor lokale mand, informerede naturligvis Andreas. Herhjemme satte vi en indsamling i gang og samlede ca kr. ind, som via det lokale beredskab i Murra blev brugt, navnlig til hjælp til de familier, der var husvilde. Da vi senere i december var i Murra, så vi ødelæggelserne, og havde møde med dem, der praktisk havde organiseret hjælpen. Der var nemlig blevet dannet en lokal søsterforening i Murra, Comité de Hermanamiento Murra-Dinamarca, som følge af vores hjælp. Workshop i Murra. I december var Mie sammen med Jørgen Peter i Murra, og Kjeld stødte til. Vi afholdt sammen med Gloria, Anna Mattson og Andreas en workshop i Murra. Der var inviteret repræsentanter fra kommunen og de statslige institutioner, lokale organisationer og foreninger, samt dem der mødte frem af interesse. Mødet fungerede som en præsentation af Venskabsforeningen, og gav de lokale repræsentanter mulighed for at præsentere de problemer og opgaver, som der bliver arbejdet med i kommunen. Mødet fungerede også som en form for optakt til den igangværende forundersøgelse. Der var stor interesse ca. 40 lokale mødte frem, og vi fik et godt indblik i lokale forhold og problemer; men også indblik i de lokale visioner og ressourcer. Mødet mundede ud en slags erklæring om venskab, gode hensigter og samarbejde, og der blev underskrevet et dokument om samme. Mødet mundede også ud i en konstruktion af et kommunikationsled mellem Venskabsforeningen og folk i Murra. Det består af Anna Mattson (tidligere udviklingsarbejder MS) og 3 murrenses der repræsenterer folk i Murra. Aktuelle projekter. Aktuelle projekter, som foreningen har engageret sig i, er bl.a. hjælp til brugte pc er, og hjælp til at få en internetcafe op at stå til de unge. Brugt tøj til jordmoderklinikken samt fremstilling af gaveposer til kaffe. Disse projekter bliver kommunikeret gennem dette led. Anna hjælper dem med at formulere projekterne, vi så kan tage stilling til. Anna følger også op på projekterne.

5 5 Forundersøgelse. I februar sendte vi et oplæg til Gloria til forundersøgelsen, hvor vi redegør for, hvad vi forventer undersøgelsen skal vise - hvad produktet skal være, og hvornår den skal være færdig. I korthed handler det om at forundersøgelsen, der inddrager et repræsentativt udsnit af lokale kræfter, vil vise deres vision, ideer og konkrete forslag til udvikling af kommunen, og hvordan man i et samarbejde realiserer dette mål. Der er dannet en gruppe med repræsentanter fra komiteen for unge, Leonel repræsenterer UNAG-Murra, kaffekooperativet Prococer, den udviklingsansvarlige fra kommunen, repræsentant for kvindekomiteen og en repræsentant fra Jordmodercentret. Disse står som støtter og hjælpere i forundersøgelsen, og de giver legitimitet til forundersøgelsen lokalt. Det skal foregå ved 2 workshops, hvor man under Glorias og Annas vejledning arbejder med emnet. Det hele munder ud i en rapport, som vi gerne skal have i hænde i juni og bruge i vores projektformulering til ansøgningen til Projektpuljen. Her i april er forundersøgelsen under ledelse af Gloria gået i gang, og den første workshop fandt sted den 28. marts. Den næste er berammet til maj. Anna er med som frivillig. Kommunikationen mellem Gloria og Venskabsforeningen er blevet varetaget af Kirsten i mit fravær og økonomien af Søren. Inger Marie i Murra. Inger Marie og Andreas var i Murra i januar. Her blev der iværksat syning af små kaffeposer lavet af rigtige brugte kaffesække. Nogle kvinder får betaling for at sy poserne, som det så er tanken kan sælges til gaveindpakning af vores kaffe, når den kommer hjem. Hun havde også brugt børnetøj med til Casa Materna, hvor det bliver solgt, og fortjenesten går til institutionen. Inger Marie og Andreas var ude og se til kaffehøsten på vores finca. Status. Jeg synes vi er kommet godt fra start her i det første år. Organisering af katastrofehjælpen gav foreningen en ilddåb. Der er lagt energi og entusiasme i arbejdet og alle har gjort en stor indsats. Men jeg kan også konstatere, at der ligger store opgaver foran os i dette år: Forundersøgelsen skal gøres færdig. Vi skal finde den partner/partnere, som vi kan arbejde sammen med omkring formuleringen og udførelsen af udviklingsprojektet eller en partnerskabsaktivitet. Opgaven kræver, at et par fra bestyrelsen rejser over og sammen med partneren skriver projektformuleringen færdig (14 dg.). Derefter skal ansøgningen skrives færdig og afleveres inden 1. september. Så går der ca. 2½ måned med behandlingen af ansøgningen, og hvis alt går godt, kan vi starte projektet op sidst i år 2009.

Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito den 9. april 2011.

Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito den 9. april 2011. Formandsberetning v/mie Buus Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito den 9. april 2011. R e s u m é. Jeg vil starte med et kort resumé over Venskabsforeningens korte historie især

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 13 / Maj 2014

Nyhedsbrev nr. 13 / Maj 2014 Venskabsforeningen AMIGOS de El Doradito Socialt arbejde i det nordlige Nicaragua, støttet fra Danmark www.eldoradito.dk/amigos www.livudenvold.dk Email (formand Mie Buus): mie@altiboxmail.dk Nyhedsbrev

Læs mere

Formandsberetning v/mie Buus. Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito den 17. april 2010.

Formandsberetning v/mie Buus. Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito den 17. april 2010. 1 Formandsberetning v/mie Buus. Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito den 17. april 2010. Dannelsen af Venskabsforeningen. Foreningen blev dannet i sommeren 2008. 2009 har på mange

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 16 Juli 2015. Så er det blevet sommer og nyhedsbrev nr. 16 er klar - til lidt sommerferielæsning!

Nyhedsbrev nr. 16 Juli 2015. Så er det blevet sommer og nyhedsbrev nr. 16 er klar - til lidt sommerferielæsning! Nyhedsbrev nr. 16 Juli 2015 Så er det blevet sommer og nyhedsbrev nr. 16 er klar - til lidt sommerferielæsning! Projektbesøg: Siden sidste nyhedsbrev i december 2014 har venskabsforeningen aflagt 3 besøg

Læs mere

Vi mødte omkring 10 kvinder på centret, den yngste 13 år.

Vi mødte omkring 10 kvinder på centret, den yngste 13 år. Rapport fra Murra Vi besøgte Murra den 6. februar 2009. Vejen var tør og dermed fremkommelig, når man da som Andreas forstår at dreje rattet til balancekørslen uden om store huller og dybe hjulspor. Reparationen

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 14 September 2014

Nyhedsbrev nr. 14 September 2014 Nyhedsbrev nr. 14 September 2014 Med dette nyhedsbrev ønsker vi at bringe alle den glædelige nyhed, at Venskabsforeningen d. 11. juni fik meddelelsen om, at vores nye projekt Drømmen om et bedre Murra

Læs mere

Referat af generalforsamling i Venskabsforeningen Danmark- Mali.

Referat af generalforsamling i Venskabsforeningen Danmark- Mali. Referat af generalforsamling i Venskabsforeningen Danmark- Mali. Mandag den 26. maj 2014 kl 19.00 i Danafrika Kultur, Ndr. fasanvej 192-194. kld. 2000 Frederiksberg med dagsordenen: 1) Valg af dirigent

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Venskabsforeningen. Amigos de El Doradito

Referat fra Generalforsamling i Venskabsforeningen. Amigos de El Doradito Referat fra Generalforsamling i Venskabsforeningen Tid: Lørdag, d. 5. april 2014 kl. 9:30 Amigos de El Doradito Sted: Elbek og Vejrup, Tangen 6, 8200 Århus N. Tilstede: Mie Buus, Gitte Frandsen, Søren

Læs mere

Murra tur - retur! Af Mie Buus, december 2008

Murra tur - retur! Af Mie Buus, december 2008 Af Mie Buus, december 2008 Murra tur - retur! Så er der nyt fra Murra friske indtryk og informationer fra vores tur derud i uge 48-49. Vejen var fremkommelig. Det er absolut ikke noget man bare kan tage

Læs mere

Vedtægter for Omstillingsinitiativ for Ry og omegn. Foreningens navn er Omstilling Ry (forkortet OR)

Vedtægter for Omstillingsinitiativ for Ry og omegn. Foreningens navn er Omstilling Ry (forkortet OR) Vedtægter for Omstillingsinitiativ for Ry og omegn 1 Foreningens navn, hjemsted og tilsynsforhold Foreningens navn er Omstilling Ry (forkortet OR) OR er en forening, der drives af private personer med

Læs mere

Bestyrelsens beretning Rubans Ordinære Generalforsamling torsdag den 31. marts 2016 på Årre Kro

Bestyrelsens beretning Rubans Ordinære Generalforsamling torsdag den 31. marts 2016 på Årre Kro Bestyrelsens beretning Rubans Ordinære Generalforsamling torsdag den 31. marts 2016 på Årre Kro RubanFORUM Indledning Det er i dag med stor glæde, at bestyrelsen kan meddele generalforsamlingen at produktionen

Læs mere

Vedtægter for støtteforeningen Selam Støtteforening. 1. Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter for støtteforeningen Selam Støtteforening. 1. Foreningens navn og hjemsted Vedtægter for støtteforeningen Selam Støtteforening 1. Foreningens navn og hjemsted Selam støtteforening har hjemsted i Århus Kommune, Elmegårdsvej 1, 8361 Hasselager, C/O Selam Friskole. 2. Foreningens

Læs mere

Rejse til Nicaragua efteråret 2010

Rejse til Nicaragua efteråret 2010 Rejse til Nicaragua efteråret 2010 Af Mie Buus, formand for Venskabsforeningen Amigos de El Doradito Rejsen havde til formål at skrive en projektformulering sammen med Venskabsforeningens nicaraguanske

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 10 / Marts 2013

Nyhedsbrev nr. 10 / Marts 2013 Nyhedsbrev nr. 10 / Marts 2013 Mie, Søren og Kirsten er netop vendt hjem til DK fra et vellykket evaluerings-/projekt-besøg i Nicaragua, og derfor er dette nyhedsbrev udformet som et rejsebrev: Tirsdag

Læs mere

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Side 1/5 Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Før selve referatet

Læs mere

Strategi for den interne kommunikation

Strategi for den interne kommunikation Baggrund Intet nyt er aldrig godt nyt for ansatte i organisationer, der flytter sammen. Føler de ansatte sig ikke tilstrækkeligt informerede om, hvad der sker og skal ske, opstår der rygter og myter, som

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014.

Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014. Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014. Forslaget læses i kolonnen til venstre. I kolonnen til højre findes de gældende vedtægter, men ikke hele vejen

Læs mere

Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune. Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune

Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune. Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune 1. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Foreningens navn

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

Referat af: Generalforsamling onsdag d. 16. maj 2018 kl SOSU-Skolen, Vestensborg Allé 78, 4800 Nykøbing F.

Referat af: Generalforsamling onsdag d. 16. maj 2018 kl SOSU-Skolen, Vestensborg Allé 78, 4800 Nykøbing F. Referat af: Generalforsamling onsdag d. 16. maj 2018 kl. 17.00 SOSU-Skolen, Vestensborg Allé 78, 4800 Nykøbing F. 1. Valg af dirigent. Leif Jeppesen. Godkendt af forsamlingen. Lovligt indvarslet. 2. Valg

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Referent: Erik Kudahl Ret.1. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Til stede: Dagsorden:

Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Referent: Erik Kudahl Ret.1. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Til stede: Dagsorden: Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Referent: Erik Kudahl Ret.1 Til stede: Kim Dalsgaard Lars Storr Uffe Pedersen Erik Kudahl Kenneth Radoor Steen

Læs mere

Vedtægt for FrivilligVest

Vedtægt for FrivilligVest Vedtægt for FrivilligVest 1 Organisationen Foreningens navn er FrivilligVest og har hjemsted i Ringkøbing-Skjern Kommune. Adressen er Ringkøbing- Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1-3, 6900 Skjern. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for EUD læsevejlederforeningen

Vedtægter for EUD læsevejlederforeningen Vedtægter for EUD læsevejlederforeningen Etableret i 2011 1 Indhold: 1 Navn og hjemsted side 3 2 Foreningens formål side 3 3 Foreningens mål side 3 4 Medlemskab side 4 5 Kontingent side 4 6 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for KIU - Patientforeningen Kræft i underlivet. Omfanget af samarbejdet er beskrevet i en særskilt samarbejdsaftale.

Vedtægter for KIU - Patientforeningen Kræft i underlivet. Omfanget af samarbejdet er beskrevet i en særskilt samarbejdsaftale. KIU's vedtægter Vedtægter for KIU - Patientforeningen Kræft i underlivet. Patientforeningen for kvinder, der har eller har haft kræft i underlivet. 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er KIU

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Læs disse sider og stem Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Gældende bestemmelser vedrørende: Navn, formål og tilhørsforhold Medlemskab Forening Gigtforeningens kommentarer i nedenstående er tilføjet

Læs mere

Undertegnede har været revisor i NHF for den seneste periode og har følgende bemærkninger det har krævet tid at få alt præsenteret, selvom t

Undertegnede har været revisor i NHF for den seneste periode og har følgende bemærkninger det har krævet tid at få alt præsenteret, selvom t Undertegnede har været revisor i NHF for den seneste periode 2018-2019 og har følgende bemærkninger det har krævet tid at få alt præsenteret, selvom tidsperspektivet er gået ud over den oprindelige dato

Læs mere

1.2 Foreningens adresse er <adresse> og foreningens hjemsted er <kommune navn> Kommune.

1.2 Foreningens adresse er <adresse> og foreningens hjemsted er <kommune navn> Kommune. VEDTÆGTER Vedtægter for den lokale netværksforening af Powerjobsøgerne 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Powerjobsøgerne 1.2 Foreningens adresse er og foreningens hjemsted er

Læs mere

Vedtægt for IDA Tele

Vedtægt for IDA Tele INGENIØRFORENINGEN I DANMARK Vedtægt for IDA Tele 1. Navn og område Stk. 1. Selskabets navn er IDA Tele. Stk. 2. IDA Tele er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA. Stk.

Læs mere

Vedtægter for Borup Kino

Vedtægter for Borup Kino Vedtægter for Borup Kino INDHOLDSFORTEGNELSE Navn og hjemsted:... 3 Formål... 3 Medlemskab... 3 Hæftelse... 3 Foreningens ledelse:... 4 Bestyrelsen... 4 Arbejdsgrupper:... 5 Administration... 5 Regnskab

Læs mere

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Det er stort at være medlem af FDB Gør hverdagen bedre Brugsforeningsbestyrelsens arbejde Bestyrelsen for en brugsforening har ansvar for brugsforeningens drift og

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn 2018 blev et år med mange spændende, nye tiltag samt udfordringer for Frivilligcenteret. Hele året

Læs mere

INFO fra kajakudvalget

INFO fra kajakudvalget INFO fra kajakudvalget Brejning Bådklubs kajakudvalg december 2013 Vi vil forsøge at nå mere ud til vores medlemmer. Derfor vil vi med jævne mellemrum udsende et infobrev med oplysninger om bl.a. udvalgets

Læs mere

1 Navn og hjemsted. 2 Formål

1 Navn og hjemsted. 2 Formål Vedtægter for Foreningen Samsø Energiakademi 28.marts 2014 Indhold 1 Navn og hjemsted... 3 2 Formål... 3 3 Medlemskab... 3 4 Bestyrelsen... 3 5 Den ordinære generalforsamling... 4 6 Ekstraordinære generalforsamlinger...

Læs mere

Referat fra den stiftende generalforsamling med oversigt over bestyrelsen for Gram Boldklub 2013.

Referat fra den stiftende generalforsamling med oversigt over bestyrelsen for Gram Boldklub 2013. Til Afdelingen for Fritid og Kultur. 6100 Haderslev Kommune. Gram 10.april 2013 Vedrørende: Godkendelse af ny forening. Vi søger om godkendelse hos Haderslev kommune for ny forening. Vi medsender: Blanket

Læs mere

ADVOKATFIRMAET BIRGIT THOMSEN

ADVOKATFIRMAET BIRGIT THOMSEN ADVOKATFIRMAET BIRGIT THOMSEN BT J. nr. 30-28866 V ED T Æ G T E R F O R BOV LOKALRÅD 1. Formål: Formålet med lokalrådet er - at arbejde for områdets udvikling, sammenhold, identitet og trivsel, herunder

Læs mere

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 1 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 ved Ingrid Lysholdt Den nuværende bestyrelse består ud over undertegnede Ingrid Lysholdt, af Næstformand

Læs mere

Vedtægter for foreningen Vesterhavsklyngen CVR

Vedtægter for foreningen Vesterhavsklyngen CVR 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Vesterhavsklyngen. Landsbyklyngen omfatter de 5 lokalsamfund Staby, Sdr. Nissum, Thorsminde, Husby og Madum beliggende i Holstebro Kommune. 2 Formål Landsbyklyngens

Læs mere

Vedtægter for Fjerritslev Kinos Venner

Vedtægter for Fjerritslev Kinos Venner Vedtægter for Fjerritslev Kinos Venner 1 - Navn. Foreningens navn er Fjerritslev Kinos Venner. Foreningens hjemsted er, Jammerbugt Kommune. 2 - Formål Foreningens formål er: at drive en biograf, der er

Læs mere

Københavns Fødevarefælleskab

Københavns Fødevarefælleskab Københavns Fødevarefælleskab Medlemshåndbog Kafax, Korsgade 19, kld. 2200 Kbh. N. Onsdage kl. 9.00-20.00 1 Velkommen i Københavns Fødevarefællesskab Hvad betyder det at være medlem af Københavns Fødevarefællesskab?

Læs mere

Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012

Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012 Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012 1 Navn & Hjemsted Foreningens navn er Kvindehusforeningen i Silkeborg (benævnes i det følgende som KHF). Foreningens hjemsted

Læs mere

Medlemskab kan opnås af grønlandske foreninger, hvis formål og vedtægter ikke strider imod Fællesforeningens formål.

Medlemskab kan opnås af grønlandske foreninger, hvis formål og vedtægter ikke strider imod Fællesforeningens formål. Fællesforeningen blev stiftet den 7. december 1974 1 Navn og formål: Fællesforeningens navn er KALÂDLIT PEK ATIGÎGFÎSA KÁTUVFIAT Inuit. Fællesforeningen er upolitisk og har adresse hos den til enhver tid

Læs mere

Vedtægt for IDA Miljø

Vedtægt for IDA Miljø Vedtægt for IDA Miljø 1. Navn og område Selskabets navn er IDA Miljø IDA Miljø er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA. IDA Miljøs arbejdsområde omfatter et bredt emneområde

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i TS-foreningen 20/5 2006

Referat af bestyrelsesmøde i TS-foreningen 20/5 2006 Referat af bestyrelsesmøde i TS-foreningen 20/5 2006 Deltagere: Liselotte W. Andersen, Pia Damgaard, Pia-Merethe Jacobsen, Randi V. Jensen, Kirsten Bertel, Susanne Pedersen og Dines Hansen Liselotte bød

Læs mere

Vedtægter for DKK Esbjerg

Vedtægter for DKK Esbjerg Vedtægter for DKK Esbjerg 1 Lokalafdelingen 1) Lokalafdelingens navn er DKK Esbjerg og er hjemmehørende i Esbjerg Kommune. 2) Lokalafdelingen er en del af landsforeningen Dansk Kennel Klub (DKK). 3) Dansk

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2016 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 2 Guide Bestyrelsens opgaver Denne guide er skrevet til jer, der skal

Læs mere

Bestyrelsens ændringsforslag til Fredensborg Ny Kunstforenings vedtægter

Bestyrelsens ændringsforslag til Fredensborg Ny Kunstforenings vedtægter Bestyrelsens ændringsforslag til s vedtægter Begrundelse: Foreningens formål. Sidste linie slettes. Foreningen indkøber som udgangspunkt ikke kunst til udlodning. Stk. 3 Er et et nyt tillæg til paragraffen.

Læs mere

Strukturhåndbog syd AA Region SYD

Strukturhåndbog syd AA Region SYD Strukturhåndbog syd AA Region SYD Resumé I denne håndbog. Regionsrådet november 2017 Indholdsfortegnelse 1. Poster og udvalg i regionen... 2 Formand... 2 Næstformand... 2 Sekretær... 2 Kasserer... 2 HSR

Læs mere

Vedtægter. Foreningens navn og adresse. Foreningens adresse er hos formand, næstformand eller sekretær. Foreningen er uafhængig og landsdækkende.

Vedtægter. Foreningens navn og adresse. Foreningens adresse er hos formand, næstformand eller sekretær. Foreningen er uafhængig og landsdækkende. Vedtægter 1 Foreningens navn og adresse Foreningens navn er: Patientforeningen Netværk for Kræftbehandling i Udlandet NETKU. Foreningens adresse er hos formand, næstformand eller sekretær. Foreningen er

Læs mere

Vedtægt for IDA Grøn Teknologi

Vedtægt for IDA Grøn Teknologi Vedtægt for IDA Grøn Teknologi 1. Navn og område Selskabets navn er IDA Grøn Teknologi IDA Grøn Teknologi er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA. IDA Grøn Teknologi arbejdsområde

Læs mere

Vedtægt for IDA E. 1. Medlemmer og juniormedlemmer af IDA, der har udtrykt ønske herom.

Vedtægt for IDA E. 1. Medlemmer og juniormedlemmer af IDA, der har udtrykt ønske herom. INGENIØRFORENINGEN I DANMARK Vedtægt for IDA E 1. Navn og område Stk. 1. Stk. 2. Stk. 3. Selskabets navn er IDA E IDA E er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA. Selskabets

Læs mere

Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter

Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter Grøn overstregning = tilføjelse/ændring. Gul overstregning = kommentar, som ikke skal med i selve vedtægterne. Rød overstregning = bortfalder. 1 NAVN OG HJEMSTED Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Nuværende vedtægter 1 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 2 Formål Foreningen har som formål: At

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DEN GULE BYGNING I VILDBJERG

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DEN GULE BYGNING I VILDBJERG VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DEN GULE BYGNING I VILDBJERG - 1 - 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Den Gule Bygning i Vildbjerg. Dens hjemsted er Herning Kommune. Foreningen er oprettet ved

Læs mere

GUIDE. Hvad skal der til for at stifte en

GUIDE. Hvad skal der til for at stifte en GUIDE Hvad skal der til for at stifte en forening? Udskrevet: 2016 Indhold Hvad skal der til for at stifte en forening?............................................ 3 2 Guide Hvad skal der til for at stifte

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Lyngby

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Lyngby Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Lyngby Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 09/10 2015 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Lyngby, i daglig tale. Stk. 2 Foreningen

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør Vedtægter for Foreningen Frivilligcenter Helsingør Indhold: 1 NAVN OG HJEMSTED 3 2 FORMÅL 3 3 MEDLEMMER 4 4 GENERALFORSAMLING 5 5 BESTYRELSEN 6 6 REGNSKAB OG REVISION 8 7 HÆFTELSE OG TEGNINGSREGLER 8 8

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG BILAG 1 VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG I venstre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs gældende vedtægter. I højre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs bestyrelses oplæg til vedtægtsændringer i henhold

Læs mere

Formål 2.1 Organisationen er landsdækkende for virksomheder, der beskæftiger sig med genvinding og genbrug.

Formål 2.1 Organisationen er landsdækkende for virksomheder, der beskæftiger sig med genvinding og genbrug. GI Vedtægter 1. Navn Organisationens navn er: "GenvindingsIndustrien". 2. Formål 2.1 Organisationen er landsdækkende for virksomheder, der beskæftiger sig med genvinding og genbrug. 2.2 Organisationens

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 17 December 2015

Nyhedsbrev nr. 17 December 2015 Nyhedsbrev nr. 17 December 2015 Så er det jul - til lidt juleferielæsning! og nyhedsbrev nr. 17 (med kontingent opkrævning for 2016) er klar Projektbesøg: Siden sidste nyhedsbrev i juli 2015 har venskabsforeningen

Læs mere

Vedtægter for Foreningen for Intern Kommunikation

Vedtægter for Foreningen for Intern Kommunikation Vedtægter for Foreningen for Intern Kommunikation 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen for Intern Kommunikation. Dens hjemsted er formandens adresse. 2: Formål : Foreningen, som er upolitisk,

Læs mere

Vedtægt for Borup Kino

Vedtægt for Borup Kino Vedtægt for Borup Kino Side 1 af 11 8. februar 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE: Side: 1 Navn og hjemsted 3 2 Formål 3 3 Medlemskab 4 4 Hæftelse 5 5 Foreningens ledelse 5 6 Bestyrelsen 6 7 Arbejdsgrupper 7 8 Administration

Læs mere

Opgaver og ansvarsområder i bestyrelsen for Billedkunst-og designlærerforeningen,

Opgaver og ansvarsområder i bestyrelsen for Billedkunst-og designlærerforeningen, Opgaver og ansvarsområder i bestyrelsen for Billedkunst-og designlærerforeningen, 2017-2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Formål 2 Specifikke poster i Billedkunst-og designlærerforeningen 2 Formand 2 Næstformand

Læs mere

Foreningens postadresse er midlertidigt hos formanden.

Foreningens postadresse er midlertidigt hos formanden. SAMS Aarhus håndbog Formål: 1) Foreningens primære formål er at fremme interessen for almen medicin blandt medicinstuderende på Aarhus Universitet. Foreningen ønsker at være bindeled mellem medicinstuderende

Læs mere

Tidligere vedtægter for Borup Kino. Nye vedtægter for Borup Kino. Navn og hjemsted: 1.1. Foreningens navn er Borup Kino.

Tidligere vedtægter for Borup Kino. Nye vedtægter for Borup Kino. Navn og hjemsted: 1.1. Foreningens navn er Borup Kino. Tidligere vedtægter for Borup Kino Nye vedtægter for Borup Kino 1 Navn og hjemsted: 1.1. Foreningens navn er Borup Kino. 1.2. Foreningens hjemsted er Borup, Køge Kommune. 1 Navn og hjemsted: 1.1 Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter

VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter Advokat Christian Gregersen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 176449 18. december 2017 VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter Horten Advokatpartnerselskab CVR 33775229 1. NAVN 1.1

Læs mere

Vedtægter for Slagelse Kommunes Ungeråd

Vedtægter for Slagelse Kommunes Ungeråd Vedtægter for Slagelse Kommunes Ungeråd Indholdsfortegnelse 1 NAVN OG HJEMSTED...1 2 FORMÅL...1 3 MEDLEMMER...2 4 OPGAVER OG AKTIVITETER...2 5 ORGANISATION...2 7 MØDE-, TALE- OG STEMMERET PÅ GENERALFORSAMLINGEN...3

Læs mere

VEDTÆGTER ROSKILDE HAVNEFORUM

VEDTÆGTER ROSKILDE HAVNEFORUM VEDTÆGTER For ROSKILDE HAVNEFORUM Strandgade 2 4000 Roskilde Roskilde den 9. marts 2007 Rev. februar 2010 Rev. februar 2012 1 Foreningens navn er ROSKILDE HAVNEFORUM Dens hjemsted er Roskilde Foreningens

Læs mere

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø INGENIØRFORENINGEN I DANMARK 1. Navn og område Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø Stk. 1. Stk. 2. Stk. 3. Selskabets navn er IDA Arbejdsmiljø. IDA Arbejdsmiljø er et landsdækkende, fagteknisk selskab oprettet

Læs mere

1 stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/ Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale UNF København.

1 stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/ Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale UNF København. Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Senest opdateret 10. marts 2018 Kapitel 1: Generelt Side 1 af 10 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003, København, i daglig tale UNF København.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 Formål Foreningen har som formål: At drive Frivilligcenter

Læs mere

Foreningen har navnet Terre des Hommes Danmark (TDH Danmark) med undertitlen Hjælp til børn i nød.

Foreningen har navnet Terre des Hommes Danmark (TDH Danmark) med undertitlen Hjælp til børn i nød. Vedtægter for foreningen Terre des Hommes Danmark CVR-nr. 29076553 NAVN 1 Foreningen har navnet Terre des Hommes Danmark (TDH Danmark) med undertitlen Hjælp til børn i nød. FORMÅL 2 Terre des Hommes Danmark

Læs mere

1.2 Foreningens adresse er <adresse> og foreningens hjemsted er <kommune navn> Kommune.

1.2 Foreningens adresse er <adresse> og foreningens hjemsted er <kommune navn> Kommune. VEDTÆGTER Vedtægter for den lokale netværksforening af Powerjobsøgerne 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Powerjobsøgerne 1.2 Foreningens adresse er og foreningens hjemsted er

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for den selvejende institution Sorø Kultur- & Fritidscenter Frederiksvej 27, 4180 Sorø

Vedtægter. Vedtægter for den selvejende institution Sorø Kultur- & Fritidscenter Frederiksvej 27, 4180 Sorø Vedtægter Vedtægter for den selvejende institution Sorø Kultur- & Fritidscenter Frederiksvej 27, 4180 Sorø 1) Navn og hjemsted, medlemmer og drift 1) Den selvejende institutions navn er Sorø Kultur- &

Læs mere

Vedtægter for Børne- og UngdomsOase

Vedtægter for Børne- og UngdomsOase Vedtægter for Børne- og UngdomsOase Nuværende 1 Navn og grundlag Foreningens navn er: Børne og Ungdoms Oase (BUO). Foreningen er selvstændig og landsdækkende. BUO har sit udspring i den karismatiske fornyelsesbevægelse

Læs mere

Vedtægter for Sammen om Lolland- Falster,

Vedtægter for Sammen om Lolland- Falster, Vedtægter for Sammen om Lolland- Falster, 19.12.2016 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Sammen om Lolland-Falster. Foreningens hjemsted er Lolland og Guldborgsund Kommuner. 2 Formål 2.1 Foreningen

Læs mere

Vedtægter for DAF København Nord

Vedtægter for DAF København Nord Vedtægter for DAF København Nord Beskrivelse af DAF København Nord Det er lokalforeningsbestyrelsen mål at etablere møder og aktiviteter, der bidrager til, at det enkelte medlem bliver endnu bedre i stand

Læs mere

Vedtægt for IDA Global Development

Vedtægt for IDA Global Development Vedtægt for IDA Global Development 1. Navn og område Selskabets navn er IDA Global Development. IDA Global Development er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA. Selskabets

Læs mere

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening En guide til etablering af nye lokalforeninger Indholdsfortegnelse 1.1 Etablering af ny lokalforening... 1 1.2 Roller i lokalforeninger... 3 1.3 Ansvarsområder i lokalforeninger... 4 1.4 Eksempel på en

Læs mere

Vedtægter af 10 marts 2015 DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE. D K G Danish Quality Assurance Group

Vedtægter af 10 marts 2015 DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE. D K G Danish Quality Assurance Group Vedtægter af 10 marts 2015 DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE D K G Danish Quality Assurance Group 1 NAVN Gruppens navn er "DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE". Navnet forkortes DKG. Gruppen er stiftet 09. oktober

Læs mere

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen Indhold Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskreds 4 Arrangementer 5 Bestyrelsens sammensætning og konstitution 6 Foreningens daglige drift 7 Bestyrelsesmøder.

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne 1. BESTYRELSENS SAMMENSÆTNING Bestyrelsen består af 18 medlemmer og 5 suppleanter, som er blevet valgt på Danske Erhvervsskoler

Læs mere

VEDTÆGTER. for STØTTEFORENINGEN FOR KUBUNEH HEALTH CENTRE

VEDTÆGTER. for STØTTEFORENINGEN FOR KUBUNEH HEALTH CENTRE VEDTÆGTER for STØTTEFORENINGEN FOR KUBUNEH HEALTH CENTRE 1 Foreningens navn STØTTEFORENINGEN FOR KUBUNEH HEALTH CENTRE med hjemsted i Odense Kommune 2 Grundlag Foreningen bygger på et humanistisk grundsyn.

Læs mere

Strukturhåndbog Region Syd. Resumé I denne håndbog.

Strukturhåndbog Region Syd. Resumé I denne håndbog. Strukturhåndbog Region Syd Resumé I denne håndbog. Regionsrådet november 2017 Indholdsfortegnelse 1. Poster og udvalg i regionen... 3 Formand... 3 Næstformand... 3 Sekretær... 3 Kasserer... 3 HSR Repræsentanter...

Læs mere

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG KORT OM FASEN I denne fase skal der skabes et grundigt fundament for at træffe de rigtige beslutninger for udviklingen i jeres afdeling. I skal også have planlægt og

Læs mere

Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet

Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet 1 Navn og hjemsted 1.1 Den selvejende institutions navn er Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet. 1.2 Hjemstedet er

Læs mere

VEDTÆGTER MC HEDETROLDENE 2015

VEDTÆGTER MC HEDETROLDENE 2015 VEDTÆGTER MC HEDETROLDENE 2015 Vedtægter for Mc Hede Troldene. 1 Foreningen 1. Foreningens navn Mc Hede Troldene 2. Foreningen er stiftet den. 6. August 2006 3. Foreningens adresse: Mc Hedetroldene Blichersgade

Læs mere

Dansk Selskab for NeuroRehabilitering

Dansk Selskab for NeuroRehabilitering Vedtægter for: Dansk Selskab for NeuroRehabilitering 1. Selskabets navn. Selskabets navn er "Dansk Selskab for NeuroRehabilitering ". 2. Hjemsted. Selskabets hjemsted er formandens arbejdsadresse. 3. Formål.

Læs mere

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning.

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning. VEDTÆGTER Resumé: Foreningen er ukommerciel, ejet af medlemmerne og gængs demokratisk. Hensigten er ikke at knække singlestatistikken, men at synliggøre den. Og i en tidssvarende form. Ordinær årlig generalforsamling

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark Februar 2016 pbr

Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark Februar 2016 pbr Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark 1. Navn, hjemsted, baggrund og formål Stk. 1: Foreningens navn er Fortællere i Danmark. Foreningens hjemsted er Odense. Fortællere i Danmark er en forening

Læs mere

Vedtægter for Stae Borgerforening.

Vedtægter for Stae Borgerforening. Vedtægter for Stae Borgerforening. 1 Formål Stk. 1 Foreningens navn er Stae Borgerforening Stk. 2 Foreningens formål er at fremme alt, hvad der tjener byens og dermed borgernes tarv. Stk. 3 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Testrup Højskole. Hjemsted og formål. Stk. 2 Testrup Højskole er oprettet 1. november 1866 og har hjemsted i Mårslet, Århus Kommune.

Vedtægter for Testrup Højskole. Hjemsted og formål. Stk. 2 Testrup Højskole er oprettet 1. november 1866 og har hjemsted i Mårslet, Århus Kommune. Vedtægter for Testrup Højskole 1 Hjemsted og formål Testrup Højskole er en uafhængig og selvejende institution. Testrup Højskole er oprettet 1. november 1866 og har hjemsted i Mårslet, Århus Kommune. Testrup

Læs mere

Forretningsorden for Sletterhage Fyrs Venner

Forretningsorden for Sletterhage Fyrs Venner Forretningsorden for Sletterhage Fyrs Venner Som retningslinje for bestyrelsens arbejde gælder denne forretningsorden. Forretningsorden bygger på vedtægter for SFV samt vedtagne regler om praksis i bestyrelsens

Læs mere

Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning

Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning 1/6 Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning 1 Navn Partnerskabets navn er Partnerskab for Termisk Forgasning. Partnerskabet er stiftet som en forening i 2014 og er hjemmehørende i Danmark. 2 Formål

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale. Stk. 2

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Det begyndte med Oldemor i Vestervig

Det begyndte med Oldemor i Vestervig Det begyndte med Oldemor i Vestervig Bodil Hilligsøe er den fjerde kvinde i familien, der er engageret i Røde Kors, og siden 2003 har hun været formand for afdelingen i Hurup, som hvert år skaffer organisationen

Læs mere

Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde

Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde 1. Navn og hjemsted Lokalforeningens navn er DAF Roskildeafdelingen. Dens hjemsted er formandens adresse. 2. Formål Lokalforeningens

Læs mere