Moodle Teacher Certification (MTC) Moodle v1.5. Candidate Guide in Danish. 17 th July, 2006

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Moodle Teacher Certification (MTC) Moodle v1.5. Candidate Guide in Danish. 17 th July, 2006"

Transkript

1 Moodle Teacher Certification (MTC) Moodle v1.5 Candidate Guide in Danish 17 th July, 2006

2 1.0 Om Moodle Teacher Certificate (MTC) 1.1 Introduktion Moodle Teacher Certificate / Moodle Lærer Certifikat (MTC) er Moodles eneste officielle certificering af lærere. Certifikatet udstedes af Moodle Pty Ltd (Australia), og understøttes af et verdensomspændende netværk af godkendte Moodle Partners. Certificering administreres globalt af MTC Central Administration gennem Human Resource Development International Limited (New Zealand) i direkte samarbejde med Moodle organisationen og Moodle Partners. MTC Central Administration kan yde støtte for kandidater, der bor i lande, hvor der p.t. ikke findes en Moodle Partner. MTC har til hensigt at underbygge Moodle og samtidigt at fremme certificeringen inden for Open Source (gratis tilgængelig) software. På denne måde håber vi at kunne fremme anvendelsen af al Open Source software til fælles bedste. MTC er den første af ialt tre Moodle certificeringer. Der udvikles p.t. 2 yderligere certificeringsprogrammer, nemlig Moodle Administrator Certificate (MAC) og Moodle User Certificate (MUC). Moodle Partners er godkendte eksperter, der tilbyder hosting, teknisk support, rådgivning, training og udvikling i hver deres land. Der stilles ikke krav om deltagelse i kurser for at opnå MTC certificering. Det anbefales dog, at kandidater, der ønsker training, at kontakte en autoriseret Moodle Partner. Dermed garanteres man, at trainingen fpregår i overensstemmelse med Moodles certificeringsprogram. MTCs mål, formål og retningslinier, der tilsammen danner fundamentet for MTC, er udviklet i samarbejde med Moodles brugere og eksperter over længere tid. Det er besluttet at al videre udvikling og udbygning skal følge principperne i disse retningslinier. 1.2 Hvad er MTC? MTC er ikke et kursus i sig selv. Moodle certificering kan ikke lære dig at anvende Moodle, men det vil sikkert motivere dig til at lære mere. MTC er snarere udtryk for et bestemt kompetance-niveau indenfor en bestemt Moodle version f.eks. v1.5.x eller v2.x. Hvor meget arbejde det kræver af dig for at opnå certificering afhænger af din forhåndsviden og erfaring. MTC skal ikke kun ses som et opnået 'resultat' men også være en aktiv læringsproces, der motiverer kandidater til at reflektere over deres daglige praksis. MTC er et certifikat på indehaverens integritet og høj standard inden for alle Moodles værktøjer og funktionalitet. En lærer, der har opnået MTC certificering er en 'højtkvalificeret generalist' en lærer med kompetance inden for alle de primære værktøjer og funktioner i en standard Moodle installation. MTC certificerede lærere har... Fuld kompetance i anvendesle af Moodle Course Management System til at designe, opbygge, forestå, og administrere kurser.

3 2.0 MTC ansøgning 2.1 Er jeg forberedt? For at forberede dig til MTC anbefales det at du: Bliver fortrolig med Moodle Docs siderne dette er hoverreferencen for alle aspekter af Moodle Melder dig til kurset Moodle Certification på Overvejer at melde dig til relevante for a på Det anbefales desuden stærkt, at du melder dig til kurset Using Moodle Appendix 1 udgør en udførlig checkliste, hvormed du selv kan vurdere, om du er klar til at tage MTC prøven. Det er dit eget ansvar at sørge for at du er tilstrækkeligt forberedt før du registrerer og starter på MTC. 2.2 Ansøgningsprocedure MTC kan tages over hele verden gennem en Moodle Partner, der står for koordination af MTC i hver sit land. Registrering i MTC sker direkte gennem en Moodle Partner i dit land. Yderligere oplysninger om Moodle Partners inklsive kontaktoplysninger fås gennem kurset Moodle Certification på Hvis der ikke findes en Moodle Partner i dit land, kan du vælge en Moodle Partner i et naboland gerne en der kan dit sprog. En sidste mulighed er at du registrerer med Moodles centraladministration, som kan tildele dig en vejleder/censor. I så fald ydes rådgivningen kun på engelsk. 2.3 Pris MTC koster $400 australske dollars, eller tilsvarende valuta, plus evt. afgifter i dit land. Dette udgør i skrivende stund (maj 2006) ca. Euro250, USD296, GBP170, DKK Betaling sker direkte til den registrerende Moodle Partner til den gældende kurs ved registreringstidspunktet, (Moodle Partners kan vælge at fastsætte en bestemt pris i i dit lands valuta for at undgå kurssvingninger). Kontakt din Moodle Partner for mere præcise angivelser af gebyr og betalingsbetingelser. Gebyret dækker alt, hvad du får brug for at opnå MTC: registrering, rådgivning, evaluering, support, opsætning og hosting for et a shell kursus, eksaminering, MTC administration, og det endelige certifikat. Gebyret yder desuden et vigtigt bidrag til Moodles centrale udviklingsfond. 2.4 Udmeldelse Hvis du udmelder dig frivilligt fra MTC, skal du betale det fulde gebyr igen, hvis du senere vælger at tilmelde dig igen. Der ydes hverken hel eller delvis tilbagebetaling, hvis du udmelder dig.

4 3.0 MTC procedure 3.1 Vejledere/censorer Når du har gennemført ansøgningsproceduren, tildeles du en vejleder/censor af den Moodle Partner, hvor du er registreret. I tilfælde af, at der ikke findes en Moodle Partner i dit land, eller din lokale Moodle Partner ikke kan tilbyde denne service, tildeles du en vejleder/censor af centraladministrationen. vejlederens rolle er at støtte gennem dit projekt og at hjælpe dig med at blive klar til eksamen. 3.2 Varighed En MTC kandidat har otte uger fra startdatoen til at færdiggøre sit projekt og sin skriftlige beretning. En kandidat kan maksimere denne frist på otte uger ved at blive fortrolig med MTC dokumentationen forud for registreringen. En vejleder/censor kan bevilge en udsættelse på maksimum fire uger. Dette sker kunne i særlige situationer og skal forhandles med den pågældende vejleder. Kandidater bør sikre sig, at de kan arbejde indenfor denne tidsramme, før de starter. Hvis du ikke kan fuldføre projektet og beretningen indenfor den angivne tid (inklusive evt forlængelse), skal du registrerere påny. I givet fald vil dette gælde som ny registrering hvad angår betaling. Tidligere kandidater har indikeret, at 5 10 timer om ugen i otte uger er hvad der kræves i gennemsnit. Dette kan variere afhængig af dit nuværende kendskab og erfaring. 3.3 Anbefalet forløb Vi anbefaler at du anvender følgende arbejdsskema, når engang du har registreret dig i MTC og fået tildelt en vejleder/censor: Uger 1 og 2 Uger 3 og 4 Uger 5 og 6 Uger 7 og 8 Begyndt på dit projekt og giv din vejleder/censor adgang til projektet Fortsæt med arbejdet på projektet støttet af input fra din vejleder/censor Prøv kræfter med øve-eksamenen mindst en gang Begynd at skrive på din beretning Projektet bør være næsten færdig Beretningen skal afleveres Du får en eksamens-nøgle fra din vejleder/censor Bemærk at du kan herefter tage eksamen, når du har tid. Der ydes dog ikke støtte til forberedelse efter de otte uger (+ evt udsættelse) er udløbet. Kandidater har derfor mulighed for yderligere research og forberedelse før de tager eksamenen. Eksamen skal dog fuldføres senest 12 uger efter startdatoen.

5 4.0 MTC komponenter 4.1 Fag og færdigheder Fagområderne reflekterer den praktiske anvendelse af Moodle. De udgøres af ca. 80% Moodle specifiske fag, og 20% generiske fag (IT, webteknologi, e-læring best-practice). MTC er baseret på otte vigtige færdighedsområder: Platformteknologi Almene Moodle færdigheder Moodle Blokke Using Ressourcer Using Aktiviteter Multimedier and ressourcer Deltagerstyring Kursusstyring Læs Moodle Certificering Færdigheder i Appendix 2 for yderligere information. 4.2 MTC komponenter MTC består af to komponenter; et projekt og en beretning, som tilsammen udgør 80% af certificeringen, og en online eksamen, som udgør 20%. For at opnå certificering i henhold til Moodle Teacher Certificate skal du opnå en karakter på 80% i hver af de otte færdighed MTC Projekt Dit projekt sættes op af din registrerende Moodle Partner som en kursus-skal med en standard Moodle installation. For at imødegå lovene om data-beskyttelse samt tavshedspligt må der ikke registreres faktiske deltagere på kurset (du skal dog optage din vejleder/censor på kurset samt mindst to 'deltagere'). Bemærk at din vejleder/censor skal have adgang til kurset både som lærer med redigeringsrettigheder og gennem en deltagerkonto. Dit projekt skal demonstrere, at du kan anvende og udnytte alle Moodle færdigheder. Det betyder, at du skal starte med et tomt kursus og bygge et antal emner/uger i løbet af de otte uger, (Emneog Uge-strukturerne kræves for at udnytte vise færdigheder). Hvert sæt af færdigheder er delt op i et antal PræstationsKriterier afhængig af mulighederne i værktøjerne og funktionerne Projektbeskrivelse (Narrative) Projektbeskrivelsen udgøres af en række spørgsmål, der kræver, at kandidaten reflekterer på sit projekt. Beskrivelsen danner grundlag for en vurdering af, hvorvidt du både kan anvende Moodle fra et teknisk synspunkt, og at du har tilstrækkelig indsigt i de forskellige situationer og scenarier til at anvende de rigtige værktøjer og funktioner MTC Exam MTC's online eksamen er afslutningen på MTC-processen. Eksamen kan først tages, når projektet og projektbeskrivelsen er godkendt af vejleder/censor (godkendelse = bestået). Eksamen skal tages senest fire uger efter godkendelsen, (dog otte uger jf. Ovennævnte dispensationsmuligheder). MTC's online eksamen består af en objektiv test af en times varighed. Eksamensspørgsmålene omfatter ja/nej, kortsvar, matching eller multiple-choice (flervalgs-spørgsmål).

6 MTC's online eksamen tages som en Moodle quiz. Eksamenen er tidsbegrænset og administreres i et låst miljø. Du vil få udleveret en sikkerhedsnøgle så snart dit projekt og tilhørende beskrivelse er godkendt Certifikat Eksamensresultatet fremgår straks efter afsluttet eksamen. Hvis du har bestået får du udleveret en sikkerhedsnøgle, som du skal anvende til at udskrive dit online certifikat (.pdf) på Certifikatet kan udskrives et et ubegrænset antal gange ved brug af sikkerhedsnøglen. Du kan også vælge at udlevere din sikkerhedsnøgle til andre fx for at dokumentere din MTC status over for en arbejdsgiver. Sikkerhedsnøglen fremgår også af certifikatet Re-eksaminering til MTC Der er ikke nogen specificeret minimum ventetid, før man kan gå op til eksamen igen. Dog er det stærkt tilrådeligt, at du grundigt gennemgår MTC Skill Sets, før du prøver eksamenen igen. Du har maksimum tre forsøg til at bestå MTC eksamen. Det er dit eget ansvar at sørge for, at du tager eksamenen i uforstyrede omgivelser.

7 5.0 MTC - Certifikatet 5.1 Gyldighed MTC certificeringen udløber aldrig. Certifikatet Dog fremgår det af certifikatet, hvilken version af Moodle, du er certificeret i. Indehavere af et MTC kan senere opdatere deres certifikat (fx v1.6 til v2.0) ved at bestå en opdateret version af eksamen. En sådan opdateret eksamen vil kræve et mindre administrationsgebyr. 5.3 Databeskyttelse Da der er forskellige love vedrørende databeskyttelse i alverdens lande, er det ikke muligt at fastsætte en databeskyttelsespolitik, der dækker alle lovgivninger. Kandidater til MTC-certificering skal dog give tilladelse til overførelse og lagring af vise data til og hos Moodle (baseret in Perth, Australien og/eller dennes agenter), the registerende Moodle Partner, og/eller MTC Central Administration med det formål at administrere MTC. Den data, der således overføres eller lagres begrænser sig til det der kræves for at bekræfte certifikatets gyldighed, nemlig navn, land, -adresse, resultat (karakterer), certifikationsdato, sikkerhedsnøgle, og Moodle version. Oplysninger (bortset fra manglende certificering) er offentligt tilgængelig i ubegrænset tid, således at den enkeltes certificering kan verificeres ved brug af sikkerhedsnøglen. Registrerende Moodle Partners kan kræve yderligere oplysninger for at administrere kandidaters ansøgninger om certificering. Sådanne oplysninger behandles efter den registrerende Moodle Partners egne regler samt lokal lovgivning og regler om persondata. 5.4 Best practices bibliotek Efter ønske kan kandidater dele deres færdige projekter med andre Moodle brugere. Dette kan ske gennem Moodle.org. En sådan offentliggørelse kun efter kandidatens eget ønske og med skyldig hensyntagen til de rettigheder der knytter sig til intellektuel ejendom. Bemærk at Moodle Partners holder kandidaters projekter (kurser) aktive i maksimalt 12 uger dvs. 8 uger + evt. 4 ugers forlængelse. Dette giver kandidater tilstrækkelig tid til at lave evt. Backup af deres egne projekter (kurser).

8 6.0 Tvistigheder Fra tid til anden kan det ske at en kandidat er utilfreds med MTC systemet. Det kan dreje sig om et eller flere af følgende tilfælde: Service ydet af den registrerende Moodle Partner Vejleder/censorens support Karaktergivning af projekt eller projektbeskrivelse Eksamen Andet Hvis det kommer til uoverensstemmelser mellem dig og din vejleder/censor, forsøg først at nå til enighed med vedkommende er bedst. Hvis en sådan mægling ikke falder tilfredsstillende ud, kan du kontakte din registrerende Moodle Partner gennem . Din Moodle Partner tilbyder en løsning. Hvis det kommer til uoverensstemmelser mellem dig og din Moodle Partner forsøg først at nå til enighed med vedkommende er bedst. Hvis en sådan mægling ikke falder tilfredsstillende ud, kan du kontakte MTC Central Administration gennem . Central Administration gennemgår din klage eller uenighed med din Moodle Partner og tilbyder en løsning. Hvis der ikke kan opnås enighed, gennemføres et review gennem Moodles Certification Manager, hvis beslutning er endelig og bindende for alle parter. Uagtet den opnåede løsning eller beslutning medfører det ingen refundering af betalte gebyrer. For at undgå sådanne tænkte situationer bør kandidater være opmærksomme på følgende procedurer: Moodle Partners og central administration diskuterer MTC dokumentation og procedurer centralt. Koordineringen mellem Moodle Partners og den centrale administration er tæt. Alle kandidater udfylder en evaluering af deres vejleder/censor efter eksamen. Disse evalueringer gennemgåes af centraladministrationen, og resultaterne af kandidaters evaluering af vejledere/censorer tilflyder de/den relevante Moodle Partner(s). Alle vejledere/censorer har selv gennemført og bestået MTC et yderligere MTC vejleder-/censorkursus course. De er desuden alle aktivt involveret i faglige udviklingsaktiviteter vedrørende MTC. MTC er gennemprøvet og er desuden under konstant evaluering. Hvert enkelte spørgsmål evalueres og opdateres jævnligt for at sikre at de er utvetydige og forståelige. I betragtning af procedurernes grundighed og pålidelighed er hvert enkelt eksamensspørgsmål uden for yderligere diskussion i tilfælde af kandidaters utilfredshed med et spørgsmåls udformning eller ordlyd.

9 Bilag 1 MTC kandidat checkliste Er man certificeret gennem Moodle Teacher Certificate har man bevist sin kompetance til gennem Moodle Course Management System at designe, skabe, gennemføre og forestå kurser. Hvor meget kandidaten skal arbejde med stoffet for at opnå certificering afhænger af hans/hendes forhåndsviden. Du bør som minimum kunne svare bekræftende til alle punkter i nedenstående checkliste, før du melder dig til: Jeg har tidligere lavet et kursus i Moodle Jeg har støttet elever/studerende gennem Moodle Jeg er fortrolig med Moodle Docs Jeg ved, hvordan jeg skal anvende for at finde bidrag og feedback, navnligt på de områder, hvor jeg kan få brug for hjælp Jeg kan frigøre mindst 40 timer til gennemførelse af mit projekt, min projektbeskrivelse og eksamen Jeg har prøvet den vejledende eksamen (orientation exam) Jeg har grundigt gennemlæst afsnittet Fag og Færdigheder (Skill Sets) Jeg har gennemgået FAQ og andet indhold i Moodle Certification area

CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2.

CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2. CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2.2 Download udviklingssoftware... 6 2.2.1 Hent Visual Studio

Læs mere

Hvor langt kan du komme med din opsparing?

Hvor langt kan du komme med din opsparing? Hvor langt kan du komme med din opsparing? Sharesave Med Sharesave får du mulighed for at lave månedlige opsparinger gennem tre år og at bruge denne opsparing til at købe aktier i Thomas Cook Group plc

Læs mere

Information om ansøgning om økonomisk støtte

Information om ansøgning om økonomisk støtte Information om ansøgning om økonomisk støtte MILCC,, er en international organisation, som yder økonomisk støtte til ansøgere, som søger certificering eller recertificering ved International Board of Lactation

Læs mere

Lean Service og Administration Lean kursus med certificering

Lean Service og Administration Lean kursus med certificering Center for Lean Landets bedste lean kurser info@howbiz.dk www.centerforlean.dk Tlf. 31 10 90 00 Lean Service og Administration Lean kursus med certificering 1. Kursusdag Lean Principperne 2. Kursusdag

Læs mere

(2014/434/EU) AFSNIT 1 PROCEDURE FOR ETABLERING AF ET TÆT SAMARBEJDE. Artikel 1. Definitioner

(2014/434/EU) AFSNIT 1 PROCEDURE FOR ETABLERING AF ET TÆT SAMARBEJDE. Artikel 1. Definitioner 5.7.2014 L 198/7 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 31. januar 2014 om et tæt samarbejde med de kompetente nationale myndigheder i deltagende medlemsstater, der ikke har euroen som valuta (ECB/2014/5)

Læs mere

- t e g n e r f r e m t i d e n

- t e g n e r f r e m t i d e n - tegner fremtiden CADSKOLEN - tegner fremtiden Oplever du, at dit tegneprogram spænder ben for dine ideer? Vil du gerne arbejde mere effektivt med dine projekter? Brænder du efter bedre at kunne forstå

Læs mere

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør EU-Supply Elektronisk udbudssystem Quick Guide Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en offentliggjort annonce... 4 2. Svar

Læs mere

ANSKAFFELSE AF TESTPORTEFØLJE TIL REKRUTTERING RIGSPOLITIET. 21-02-2013 1 af 5

ANSKAFFELSE AF TESTPORTEFØLJE TIL REKRUTTERING RIGSPOLITIET. 21-02-2013 1 af 5 ANSKAFFELSE AF TESTPORTEFØLJE TIL REKRUTTERING RIGSPOLITIET 21-02-2013 1 af 5 1. INDLEDNING Disse betingelser gælder for Rigspolitiets (herefter benævnt "Ordregiver") indhentning af tilbud på en testportefølje

Læs mere

Adobe volumenlicenser. Adobe Value Incentive Plan (VIP) Programguide

Adobe volumenlicenser. Adobe Value Incentive Plan (VIP) Programguide Adobe volumenlicenser Adobe Value Incentive Plan (VIP) Programguide Version 3.0 30. juli 2013 Indhold Value Incentive Plan (VIP) Oversigt... 3 Programmet indeholder... 3 Øjeblikkelig adgang til Adobe-produkter...

Læs mere

Panda Antivirus + Firewall 2007 NYT Titanium Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af

Læs mere

04.10 Forbrugsartikler Vejledning. www.ski.dk/forbrugsartikler

04.10 Forbrugsartikler Vejledning. www.ski.dk/forbrugsartikler 04.10 Forbrugsartikler Vejledning www.ski.dk/forbrugsartikler Om denne vejledning SKI ønsker at gøre det nemt for offentlige enheder at bruge vores rammeaftaler. Vi har derfor udarbejdet denne vejledning

Læs mere

Retningsliner for etwinning værktøjer

Retningsliner for etwinning værktøjer Retningsliner for etwinning værktøjer Registrer til etwinning Trin 1: Deltagerens data Trin 2: Twinning præferencer Trin 3: Skole data Trin 4: Skole profil TwinFinder Automatisk søgning Gem søgning Avanceret

Læs mere

Spillemyndighedens certificeringsprogram. Retningslinjer for sårbarhedsscanning SCP.05.00.DK.1.0

Spillemyndighedens certificeringsprogram. Retningslinjer for sårbarhedsscanning SCP.05.00.DK.1.0 SCP.05.00.DK.1.0 Indhold Indhold... 2 1 Formålet med retningslinjer for sårbarhedsscanning... 3 1.1 Overblik over dette dokument... 3 1.2 Version... 3 2 Certificering... 3 2.1 Certificeringsfrekvens...

Læs mere

Spillemyndighedens certificeringsprogram. Teststandarder for online væddemål SCP.01.01.DK.1.0

Spillemyndighedens certificeringsprogram. Teststandarder for online væddemål SCP.01.01.DK.1.0 SCP.01.01.DK.1.0 Indhold Indhold... 2 1 Formålet med teststandarderne... 3 1.1 Overblik over dette dokument... 3 1.2 Version... 3 2 Certificering... 3 2.1 Certificeringsfrekvens... 3 2.1.1 Første certificering...

Læs mere

IT Support Guide. Opsætning af netværksinformationer i printere

IT Support Guide. Opsætning af netværksinformationer i printere IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Program: Hardware / Software Program sprog version: Guide emne: Opsætning af netværksinformationer i printere Publikationsnr.: 040109.02.01 Udgivet

Læs mere

WISEflow Guide til deltagere

WISEflow Guide til deltagere WISEflow Guide til deltagere Version 2.8.0 1 Indhold Deltager: Sådan kommer du i gang... 3 Opsætning af profil... 3 Flow-oversigt... 6 Flow-typer... 7 Flowets tilstand... 7 Hvordan afleverer jeg min besvarelse?...

Læs mere

SALGSBETINGELSER FOR GROUPON-VÆRDIBEVISER - DANMARK

SALGSBETINGELSER FOR GROUPON-VÆRDIBEVISER - DANMARK SALGSBETINGELSER FOR GROUPON-VÆRDIBEVISER - DANMARK 1. Generelle oplysninger 1.1 Disse salgsbetingelser gælder for alle værdibeviser, der købes på Groupons websted. 1.2 Groupon betyder Groupon ApS, der

Læs mere

Uddannelsesplan. Dansk Førstehjælpsråds instruktørvedligeholdelse 2015-2020 Varighed 360 minutter. Version 1, september 2014.

Uddannelsesplan. Dansk Førstehjælpsråds instruktørvedligeholdelse 2015-2020 Varighed 360 minutter. Version 1, september 2014. Uddannelsesplan Dansk Førstehjælpsråds instruktørvedligeholdelse 2015-2020 Varighed 360 minutter Version 1, september 2014. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan

Læs mere

NYT Panda Antivirus 2007 Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din PC. Afinstaller

Læs mere

EPP FAQ De mest almindelige spørgsmål og svar.

EPP FAQ De mest almindelige spørgsmål og svar. EPP FAQ De mest almindelige spørgsmål og svar. Skal man bruge EPP systemet? Jeg er instruktør fra DKF gamle uddannelsessystem hvad skal jeg gøre? Er EPP kun for havkajakker? Hvor finder jeg kano standarderne?

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur. Navn på universitet i udlandet: Deakin university

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur. Navn på universitet i udlandet: Deakin university US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur Navn på universitet i udlandet: Deakin university Land: Australien Periode: Fra:25 juni 2012 Til:4 december 2012

Læs mere

FAQ: Spørgsmål og svar om selvstudium

FAQ: Spørgsmål og svar om selvstudium FAQ: Spørgsmål og svar om selvstudium Revideret februar 2019 At være selvstuderende Inden man tilmelder sig som selvstuderende, er man forpligtet til at læse nedenstående samt informationerne på hjemmesiden.

Læs mere

Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører

Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører 1. Uddannelsens formål m.v. Uddannelsen gennemføres af en af Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer i overensstemmelse

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser Ved tilmelding til aktiviteter på Campus Marked gælder disse forretningsbetingelser Januar 2016 1 1. Generelt 1.1 Hovedaktivitet Campus er statens fælles læringsløsning. Campus Marked

Læs mere

Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin

Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin I denne vejledning uddybes og præciseres ansøgningen til introduktionsstillinger i speciallægeuddannelsen i Videreuddannelsesregion

Læs mere

ARKITEK- TUR. 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE

ARKITEK- TUR. 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE ARKITEK- TUR 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE DRØMMER DU OM AT ARBEJ DE MED ARKITEK- TUR? Drømmer du om at komme ind på Arkitektskolen Aarhus eller Kunstakademiets

Læs mere

ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence

ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence HVORFOR 2015 REVISIONEN? I en verden hvor de økonomiske, teknologiske og miljømæssige udfordringer

Læs mere

Design For Six Sigma

Design For Six Sigma For dig der ønsker at blive bedre til at udvikle nye robuste processer, services eller produkter, der lever op til dine kunders krav og til Six Sigma kvalitetsniveau. Udbytte, målgruppe og forudsætninger

Læs mere

UDKAST Samarbejdsaftale

UDKAST Samarbejdsaftale UDKAST Samarbejdsaftale Mellem Gladsaxe Kommune Rådhus allé 2860 Søborg (herefter benævnt "Kommunen", og enhver henvisning til "Kommunen" i denne samarbejdsaftale skal henvise til Kommunen som offentlig

Læs mere

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør EU-Supply Elektronisk udbudssystem Quick Guide Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 2. Svar på en offentlig annonce/bekendtgørelse... 4 2.1 Udfyld svar og afgiv

Læs mere

Ansøgningsskema for støtte til udvikling og genbrug af Open Source komponenter og løsninger

Ansøgningsskema for støtte til udvikling og genbrug af Open Source komponenter og løsninger Ansøgningsskema for støtte til udvikling og genbrug af Open Source komponenter og løsninger Ansøgningsskemaet skal udfyldes og vedlægges ansøgningen. Ansøgningsskema samt projektbeskrivelse sendes til:

Læs mere

Tender Management Quick Guide. For Leverandør

Tender Management Quick Guide. For Leverandør Tender Management Quick Guide For Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en offentliggjort annonce... 4 2. Svar på en offentlig

Læs mere

GROW COACH? MASTER. ACTP Accredited Coach Training Program International Coach Federation

GROW COACH? MASTER. ACTP Accredited Coach Training Program International Coach Federation MASTER COACHUDDANNELSE CERTIFICERET MASTER COACHUDDANNELSE EN UDDANNELSE DER UDVIKLER DIN AUTENTICITET, DINE STYRKER OG DIG SOM MASTER COACH DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING - ICF AKKREDITERET

Læs mere

BILAG 2 til UDBUDSBETINGELSER. Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde

BILAG 2 til UDBUDSBETINGELSER. Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde BILAG 2 til UDBUDSBETINGELSER Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde Version 4.0 af 6. juni 2017 Indholdsfortegnelse 1. ANVENDELSE AF DET FÆLLES

Læs mere

Privatlivspolitik. Coverwise Limited deler en forpligtelse til at beskytte dit privatliv og holde dine personlige oplysninger sikre.

Privatlivspolitik. Coverwise Limited deler en forpligtelse til at beskytte dit privatliv og holde dine personlige oplysninger sikre. Privatlivspolitik Denne hjemmeside opererer internationalt og er i overensstemmelse med den lokale lovgivning og regler i de pågældende lande. Denne privatlivspolitik omhandler hvordan vi bruger og behandler

Læs mere

DANSK IT ARKITEKTUR CERTIFICERING Masteruddannelsen

DANSK IT ARKITEKTUR CERTIFICERING Masteruddannelsen DANSK IT ARKITEKTUR CERTIFICERING Masteruddannelsen Enterprise-, System- og Teknologiarkitektur Version 2018.01.02 DANSK IT www.dit.dk/ark Copyright All Rights Reserved DANSK IT ARKITEKTUR CERTIFICERING

Læs mere

Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin

Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin I denne vejledning uddybes og præciseres ansøgningen til introduktionsstillinger i speciallæge-uddannelsen i Videreuddannelsesregion

Læs mere

Ansøgning om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet

Ansøgning om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet Ansøgning om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet I henhold til bekendtgørelse 1213 af 20. november 2017 om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet,

Læs mere

FAQ: Spørgsmål og svar om selvstudium

FAQ: Spørgsmål og svar om selvstudium FAQ: Spørgsmål og svar om selvstudium AT VÆRE SELVSTUDERENDE Inden man tilmelder sig som selvstuderende, er man forpligtet til at læse nedenstående samt informationerne på hjemmesiden. Hvis man ikke overholder

Læs mere

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5 Skolekvalitet.dk Manual Version 1.0 Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3 3 Overblik over siderne... 5 3.1 Oversigt over centrale funktioner:... 6 4 Kom godt i

Læs mere

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt?

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt? FINANS TRAINEE FINANS TRAINEE MED ECTS Finans Trainee-uddannelsen starter i september måned og strækker sig over 10 måneder. Uddannelsen består af tre grene: Et praktisk forløb i virksomheden Faget Finansielle

Læs mere

Recognised for Excellence

Recognised for Excellence Recognised for Excellence Vejledning til workshop-bedømmelsen Gældende for pilot-forsøg 2007 Ansøgningsfrist 6. august 2007 Kortlæg jeres fremskridt R4E workshop bedømmelsesformat - Vejledning for ansøgere

Læs mere

Konkurrencebetingelser. Frivillig projektkonkurrence

Konkurrencebetingelser. Frivillig projektkonkurrence Konkurrencebetingelser Frivillig projektkonkurrence Socialt frikort 2018 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Ordliste... 3 2 Formål og baggrund for konkurrencen... 3 3 Overordnede vilkår for deltagelse

Læs mere

Retningslinjer for tildeling, vedligeholdelse og tilbagekaldelse af akkreditering. Publiceret september 2018

Retningslinjer for tildeling, vedligeholdelse og tilbagekaldelse af akkreditering. Publiceret september 2018 Retningslinjer for tildeling, vedligeholdelse og tilbagekaldelse af akkreditering Publiceret september 2018 1 Indhold Indledning... 3 Uddrag af RådgivningsDanmarks vedtægter... 4 Uddrag af forretningsorden

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2013

Tilfredshedsundersøgelse 2013 Tilfredshedsundersøgelse 2013 [Institutionsnavn] Spørgeskema Erhvervsakademier Sådan udfylder du spørgeskemaet Du bedes besvare spørgeskemaet med udgangspunkt i de oplevelser og erfaringer, du har som

Læs mere

KONKURRENCE- UDSÆTTELSE

KONKURRENCE- UDSÆTTELSE KONKURRENCE- UDSÆTTELSE DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK NSA 2 BO KRANTZ SIMONSEN J.nr. 16/00868 Udbudsbetingelser vedr. opgradering af Det Kongelige Biblioteks

Læs mere

Work of Leaders i tre trin

Work of Leaders i tre trin BRUGERVEJLEDNING everything disc Work of Leaders Work of Leaders i tre trin Trin 1: Tildel adgangskode til profil, der besvares på forhånd Tildel en adgangskode til Everything DiSC Work of Leaders -profilen

Læs mere

Fanebladet Afholdte kurser her kan du se, hvilke kurser du har deltaget i. Fanebladet Ansøgninger, her kan du se dine ansøgninger om VEUgodtgørelse

Fanebladet Afholdte kurser her kan du se, hvilke kurser du har deltaget i. Fanebladet Ansøgninger, her kan du se dine ansøgninger om VEUgodtgørelse Kursistens side på Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Log ind... 3 Fanebladende Kommende- og afholdte kurser... 5 Kursustitel... 5 Startdato... 5 Dokumenter... 5 Erklæring... 5 Ansøgning... 5 Tilmeldingsoplysninger

Læs mere

Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Tilbudsgiver

Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Tilbudsgiver Elektronisk udbudssystem Quick Guide Tilbudsgiver Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en invitation... 3 2. Afgiv tilbud... 5 2.1

Læs mere

Rød certificering Finanssektorens Uddannelsescenter

Rød certificering Finanssektorens Uddannelsescenter Finanssektorens Uddannelsescenter Vejledning til virksomhed i virksomhedslicens-ordning 03-06-2015 INDHOLD BAGGRUND... 2 TILMELDING... 2 TILMELDING AF RÅDGIVERE TIL PRØVEN... 2 STANDARDPRØVER ELLER VIRKSOMHEDSTILPASSEDE

Læs mere

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Foråret 2014

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Foråret 2014 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Foråret 2014 1 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret 2012 2013

Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret 2012 2013 Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret 2012 2013 Hermed præsenteres for fjerde gang resultaterne af undervisningsevalueringen

Læs mere

Dropbox vej til overholdelse af GDPR

Dropbox vej til overholdelse af GDPR Dropbox vej til overholdelse af GDPR Dropbox' vej til overholdelse af GDPR 2 Indledning Europas generelle forordning om databeskyttelse (GDPR), er en EU-forordning, der opdaterer og harmoniserer strukturen

Læs mere

Samarbejdsaftale. Mellem

Samarbejdsaftale. Mellem Samarbejdsaftale Mellem Høje-Taastrup Kommune Bygaden 2 2630 Taastrup (herefter benævnt "Kommunen", og enhver henvisning til "Kommunen" i denne samarbejdsaftale skal henvise til Kommunen som offentlig

Læs mere

Forretningsbetingelser for Jagtakademiet I/S website www.jagtakademiet.dk. Officiel e-mail adresse: kontakt@jagtakademiet.dk

Forretningsbetingelser for Jagtakademiet I/S website www.jagtakademiet.dk. Officiel e-mail adresse: kontakt@jagtakademiet.dk Betingelser Forretningsbetingelser for Jagtakademiet I/S website www.jagtakademiet.dk. Firmaets juridiske navn: Jagtakademiet I/S Selskabsform: I/S CVR-nummer: 32 63 73 29 Adresse : Galionsvej 20, 2th

Læs mere

1) Til en praktik prøve. 2) Aflevere Synopsis Som er starten på dit afsluttende eksamensprojekt.

1) Til en praktik prøve. 2) Aflevere Synopsis Som er starten på dit afsluttende eksamensprojekt. Praktikindkald Praktikprøvetilmelding Praktikprøve d. 22-23.03 Udarb. af synopsis Påskeferie Multimedie Designer Uddannelsen Information om 4 semester, foråret 2012 Det overordnede tema for 4. semester

Læs mere

Case Id: 1019eff9-2a98-4d94-88d2-80a9ac15a660

Case Id: 1019eff9-2a98-4d94-88d2-80a9ac15a660 Case Id: 1019eff9-2a98-4d94-88d2-80a9ac15a660 Spørgeskemaer om indførelsen af det europæiske erhvervspas for sygeplejersker, læger, farmaceuter, fysioterapeuter, ingeniører, bjergførere og ejendomsmæglere

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler E-mail Telefonnr. Sagsnr. 26. november 2015 Thomas Bøttern Christensen Thomas.Christensen@rm.dk 7841 0809 1-30-72-147-15

Læs mere

Vilkår & Betingelser

Vilkår & Betingelser Webshipr.com - Vilkår og betingelser Vilkår & Betingelser Om Webshipr... 2 Oprettelse af konto... 2 Køb af ydelser... 2 Priser og betaling... 3 Abonnements betingelser... 3 Webshipr s ydelser... 3 Kriterier...

Læs mere

Partner session 1. Mamut One Temadag. 12. & 13. august 2009. Antonio Bibovski

Partner session 1. Mamut One Temadag. 12. & 13. august 2009. Antonio Bibovski Partner session 1 Mamut One Temadag 12. & 13. august 2009 Antonio Bibovski Agenda Mamut ONE Leverance En god investering for dine kunder Mamut Online Desktop Installation i praksis Mamut Validis Analyseværktøj

Læs mere

Kvalitetsstandard Vederlagsfri fysioterapi efter Sundhedslovens 140a

Kvalitetsstandard Vederlagsfri fysioterapi efter Sundhedslovens 140a Kvalitetsstandard Vederlagsfri fysioterapi efter Sundhedslovens 140a Lovgrundlag og baggrundsmateriale Sundhedslovens 140a - Kommunal bestyrelsen tilbyder vederlagsfri fysioterapi behandling hos praktiserende

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål Log in problemer Jeg kan ikke logge ind? Læs mere under Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse. Hvis du efter at have læst det, stadig ikke kan logge ind, kan du sende

Læs mere

PMI High Speed Projektlederuddannelsen

PMI High Speed Projektlederuddannelsen PMI High Speed Projektlederuddannelsen Kom på internationalt topniveau som projektleder Med en PMI Projektlederuddannelse bygger du videre på din erfaring som projektleder. Du udvider dit repertoire med

Læs mere

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education 19. 20. 21. maj 2015 Intensivt certificering-kursus / Max. 10 deltagere [Målgruppe] Motivation Factor Job & Education er for dig, der Arbejder med

Læs mere

AQOOLA. Licensaftale

AQOOLA. Licensaftale AQOOLA Licensaftale Mellem: Aqoola A/S Tuborg Boulevard 12 2900 Hellerup CVR- No. 32073506 (Licensgiver) og NAVN VEJ POSTNR CVR- Nr. (Licenstager) 1 Licensgiver og Licenstager er enige om følgende: Denne

Læs mere

Forretningsbetingelser for erhvervsdrivendes brug af Specialistuddannelse.dk

Forretningsbetingelser for erhvervsdrivendes brug af Specialistuddannelse.dk Forretningsbetingelser for erhvervsdrivendes brug af Specialistuddannelse.dk Om Specialistuddannelse.dk Specialistuddannelse.dk stiler efter at hjælpe danske psykologer med at holde styr på deres efteruddannelse

Læs mere

Vejledning til leverandører Achilles Facilities & Building Services (FBS) netværk

Vejledning til leverandører Achilles Facilities & Building Services (FBS) netværk Vejledning til leverandører Achilles Facilities & Building Services (FBS) netværk 2015-02-16 Version 3.0 Side 1 af 14 Indhold Oversigt... 4 Hvorfor har Coor indgået partnerskab med Achilles?... 4 Hvad

Læs mere

GENERELLE BRUGSBETINGELSER FOR HOMERR LTD. 1. I disse Generelle Brugsbetingelsers omfang har følgende begreber følgende mening:

GENERELLE BRUGSBETINGELSER FOR HOMERR LTD. 1. I disse Generelle Brugsbetingelsers omfang har følgende begreber følgende mening: GENERELLE BRUGSBETINGELSER FOR HOMERR LTD Generelt 1. I disse Generelle Brugsbetingelsers omfang har følgende begreber følgende mening: Generelle Brugsbetingelser Disse Generelle Brugsbetingelser; Applikation

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

Kundeservicevejledning

Kundeservicevejledning Kundeservicevejledning Tjenester til Microsoft Dynamics TM Version 9 Dato: 25. oktober 2009 Denne Kundeservicevejledning er udarbejdet i henhold til din aftale for Microsoft Services ("Aftale"). Vilkårene

Læs mere

Egedal Kommune. Re-certificeringsaudit. Ledelsessystemcertificering ISO 9001: apr-28 til 2015-apr-29. Certificeringens dækningsområde

Egedal Kommune. Re-certificeringsaudit. Ledelsessystemcertificering ISO 9001: apr-28 til 2015-apr-29. Certificeringens dækningsområde Ledelsessystemcertificering 2015-apr-28 til 2015-apr-29 Certificeringens dækningsområde Hidtidigt gyldighedsområde: Sagsbehandling på natur- og miljøområdet Nyt gyldighedsområde: Administration og sagsbehandling

Læs mere

GENERELLE BRUGERBETINGELSER FOR

GENERELLE BRUGERBETINGELSER FOR GENERELLE BRUGERBETINGELSER FOR mypku Disse generelle brugerbetingelser ( Betingelser ) fastsætter de betingelser, der gælder mellem dig som bruger ( Brugeren ) og Nutricia A/S, CVR.: 73128110 ( Nutricia

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 21.3.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 79/7 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 254/2013 af 20. marts 2013 om ændring af forordning (EF) nr. 340/2008 om gebyrer og afgifter til Det Europæiske

Læs mere

Version 8.0. BullGuard. Backup

Version 8.0. BullGuard. Backup Version 8.0 BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIONSVEJLEDNING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Luk alle åbne programmer, bortset fra Windows. 2 3 Følg instrukserne på skærmen for at installere

Læs mere

Velkommen til vejledningsmøde i MA

Velkommen til vejledningsmøde i MA Velkommen til vejledningsmøde i MA Dagens program INFORMATION PÅ FÆLLESMØDE MA Aalborg Medlemstilbud Rådighed og jobsøgning MA, jobcenter og anden aktør Aktivering Muligheder som jobsøgende INDIVIDUEL

Læs mere

Bedømmelsesplan for handelsskolens grundforløb (hg)

Bedømmelsesplan for handelsskolens grundforløb (hg) Skolens bedømmelsesplan De merkantile erhvervsuddannelser Tradium Bedømmelsesplan for handelsskolens grundforløb (hg) Nedenstående bedømmelsesplan gælder for grundforløbet på Tradium (hg) 2014 og 15. Bedømmelsesplanen

Læs mere

SIMUCENTER Dansk Institut for anvendt praksislæring

SIMUCENTER Dansk Institut for anvendt praksislæring GENERELLE KONTRAKT BETINGELSER FOR SKP SIMU-VIRKSOMHEDER November 2012 1 Nærværende generelle kontraktbetingelser for SKP SIMU Virksomheder vil være gældende, når der tildeles SIMU-Licens på begæring af

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer 1 Manual til Rsiden.dk for koordinatorer Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, som skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere og koordinatorer på

Læs mere

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen Til Silkeborg 25.11.2015 Folkeoplysningen Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Fra AOF Viborg Aftenskole AOF Midt, Ørnsøvej 5 8600 Silkeborg Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med

Læs mere

Guide til medlemskartoteket

Guide til medlemskartoteket Guide til medlemskartoteket Bliv klogere på Í Redigerer af foreningens medlemmer Í Oprettelse af nye medlemmer Í Udtræk af medlemslister Í Registrering af ansvarsområder Í Indberetning Í Kontingentsatser

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser Ved tilmelding til aktiviteter på Campus Marked gælder disse forretningsbetingelser November 2018 Indhold 1. Generelt 3 2. Produktet 4 3. Priser 6 4. Vilkår vedr. betaling, levering

Læs mere

BILAG 1 til UDBUDSBETINGELSER. Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde

BILAG 1 til UDBUDSBETINGELSER. Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde BILAG 1 til UDBUDSBETINGELSER Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde Version 6.0 af december 2017 Indholdsfortegnelse 1. ANVENDELSE AF DET FÆLLES

Læs mere

Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør

Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør Elektronisk udbudssystem Quick Guide Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en invitation... 4 2. Afgiv tilbud... Error!

Læs mere

Mere end flådestyring

Mere end flådestyring www.toyota-forklifts.dk TOYOTA I_SITE Mere end flådestyring Hvordan kan jeg reducere omkostninger i forbindelse med skader? Hvad er min optimale flådestørrelse? Hvordan kan jeg øge min udnyttelsesgrad?

Læs mere

Sommerskole 2013. Tid til nye kompetencer

Sommerskole 2013. Tid til nye kompetencer Sommerskole 2013 Tid til nye kompetencer Sommerskole 2013 Sommeren er traditionelt en stille tid i mange virksomheder. Netop derfor er det et oplagt tidspunkt at styrke din kompetenceprofil og ruste dig

Læs mere

Kursus i Plastsvejsning. Academy

Kursus i Plastsvejsning. Academy Plastsvejsning GPA Academy Kursus i Plastsvejsning Academy Vores kursustilbud Her finder du vores kursustilbud hos det vi kalder GPA Academy. Dette er de standardkurser vi kan tilbyde. Finder du ikke det

Læs mere

KURSUSPORTALEN RETNINGSLINJER

KURSUSPORTALEN RETNINGSLINJER KURSUSPORTALEN RETNINGSLINJER Indhold Indledning... 3 Kursusportalens rammer... 3 Typer af Kursus... 3 Hvad er et regionalt kursus... 3 Domæner... 3 Systemroller... 3 Katalog... 4 Personalisering... 4

Læs mere

Aftale. af 21. marts 2005. mellem. Falck A/S København, Danmark. UNI (Union Network International) om etablering af en social dialog

Aftale. af 21. marts 2005. mellem. Falck A/S København, Danmark. UNI (Union Network International) om etablering af en social dialog Aftale af 21. marts 2005 mellem Falck A/S København, Danmark og UNI (Union Network International) om etablering af en social dialog gennem et globalt samarbejdsudvalg INDHOLD Side Del 2 Præambel 3 I Definitioner

Læs mere

Vejledning i brug af BadmintonPeople.dk

Vejledning i brug af BadmintonPeople.dk Vejledning i brug af BadmintonPeople.dk Læs grundigt denne vejledning igennem. BadmintonPeople.dk er skabt igennem et samarbejde imellem DGI og DBF. Meningen er at lette klubbernes ledere, administratorer

Læs mere

OUTPLACEMENT DU FÅR JOB MED OS

OUTPLACEMENT DU FÅR JOB MED OS OUTPLACEMENT DU FÅR JOB MED OS VI BLIVER VED - TIL DU ER I JOB Siden 1989 er langt over 50.000 mennesker kommet godt videre i deres karriere med støtte fra os, og det gør du også. Vi fortsætter nemlig,

Læs mere

Regler for registrering af Domænenavne

Regler for registrering af Domænenavne Regler for registrering af Domænenavne DEFINITIONER Disse regler for registrering af domænenavne anvender de begreber, der er defineret i vilkårene og betingelserne og/eller ADR. FORMÅL OG ANVENDELSESOMRÅDE

Læs mere

ProcurePASS. Procurement - Partner Assured Sourcing Solution

ProcurePASS. Procurement - Partner Assured Sourcing Solution ProcurePASS Procurement - Partner Assured Sourcing Solution 1 Der er en efterspørgsel fra vores kunders side om at indgå i samarbejde med stabile og solide partnere i forsyningskæden. ProcurePASS understøtter

Læs mere

ectrl vejledning ectrl Velkomstmappe

ectrl vejledning ectrl Velkomstmappe ectrl vejledning ectrl Velkomstmappe Indholdsfortegnelse Indledning 3 Hvad er ectrl? 4 Deloitte og partnere 5 Support 6 Installation af ectrl 8 Oprettelse og administration af brugere 9 Hjælp til selvhjælp

Læs mere

Vejledning til EVA-platformen for undervisere og vejledere

Vejledning til EVA-platformen for undervisere og vejledere Vejledning til EVA-platformen for undervisere og vejledere Denne vejledning er til undervisere, vejledere eller lignende, som arbejder med indvandrere, og som ønsker at arbejde med iværksætterkompetencer

Læs mere

Gold Cup 2009 16. - 19. juli i Nyborg

Gold Cup 2009 16. - 19. juli i Nyborg Gold Cup 2009 16. - 19. juli i Nyborg Når du skal tilmelde din(e) hund(e) til Gold Cup 2009, kan dette gøres på to måder: On-line tilmelding via www.hundeweb.dk, eller manuelt ved at sende tilmeldingsblanket

Læs mere

Tilslutningsaftale til videndelingsløsningen

Tilslutningsaftale til videndelingsløsningen Tilslutningsaftale til videndelingsløsningen Indholdsfortegnelse 1. AFTALENS PARTER... 2 2. OM OS2KRAVMOTOR... 2 3. BEFØJELSER... 3 4. FORPLIGTIGELSER... 3 5. ANVENDERENS OPGAVER VED I BRUGTAGNING... 4

Læs mere

Netplan A/S. Periodisk audit, P1. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2008. 2013-aug-30 til 2013-aug-30. Certificeringens dækningsområde

Netplan A/S. Periodisk audit, P1. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2008. 2013-aug-30 til 2013-aug-30. Certificeringens dækningsområde Ledelsessystemcertificering 2013-aug-30 til 2013-aug-30 Certificeringens dækningsområde DNV teamleader: Auditteam: Rådgivning indenfor IT- og telenetværk Jesper Halmind Jesper Halmind Projektnr.:PRJC-300259-2011-MSC-DNK

Læs mere