PROFESSIONSBACHELOR I MASKINTEKNISK LEDELSE OG DRIFT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROFESSIONSBACHELOR I MASKINTEKNISK LEDELSE OG DRIFT"

Transkript

1 PROFESSIONSBACHELOR I MASKINTEKNISK LEDELSE OG DRIFT PROJEKTLEDER ENERGIRÅDGIVER MILJØKONSULENT UDVIKLINGSINGENIØR DRIFTSLEDER VEDLIGEHOLDELSESCHEF MASKINCHEF SALGSINGENIØR MASKINMESTERUDDANNELSEN F R E D E R I K S H A V N

2 DANMARKS MEST ALSIDIGE TEKNISKE UDDANNELSE Maskinmesteruddannelsen er en videregående teknisk uddannelse, der både er anerkendt i Danmark og udlandet. Ingen anden dansk uddannelse spænder så bredt mellem teoretisk viden og praktisk håndelag og det har erhvervslivet fået øjnene op for. Maskinmestre er en efterspurgt arbejdskraft både i Danmark og resten af verden, både til lands og til søs. At være maskinmester er ofte blevet forbundet med at sejle og passe skibets motor, men i takt med, at industrien har fået kendskab til maskinmestrenes multitekniske kompetencer, er flere og flere maskinmestre blevet ansat i landbaserede virksomheder. Ca. 80 % af de danske maskinmestre arbejder på land i f.eks. energiforsyningen, på kraftværker og hospitaler. Stort set alle større virksomheder, der anvender tekniske anlæg eller deltager i teknisk udvikling har maskinmestre ansat. UDDANNELSEN BAG TITLEN Selve titlen maskinmester anvendes ikke ret meget for landbaserede stillinger, men bag titler som Driftsleder, Energikonsulent, Vedligeholdelseschef, Udviklingsingeniør, Miljøkonsulent og mange flere, finder man maskinmestre. STUDIESTART Der er studiestart 2 gange om året. I januar og august. (det gælder både for Det Maskintekniske Kursus og Adgangskursus). STUDIEFORM På MARTEC benytter vi forskellige undervisningsformer. Vi laver klasseundervisning med ca. 25 studerende i hver klasse og det forventes at de studerende deltager aktivt i undervisningen. Derudover arbejdes der i grupper, hvor de studerende i fællesskab udarbejder et projekt, nogle gange i samarbejde med en virksomhed. Til hver gruppe tilknyttes en vejleder, så de studerende altid har mulighed for at få hjælp og inspiration til arbejdet. Selve undervisningen er en blanding af teori og praksis/forsøg og de studerende har mulighed for at benytte nogle af laboratorierne uden for skolens normale åbningstid. STUDIETURE Studieture er en vigtig del af maskinmesteruddannelsen på MARTEC. Hvert år tager 7. semester på studietur. Det er de studerende selv der tilrettelægger turen i samarbejde med en underviser. Det er også de studerende, der tager kontakt til de forskellige virksomheder og uddannelsessteder de ønsker at besøge. 7. semester på besøg hos Lockheed Martin i Houston, Texas Til at finansiere studieturen søges der legater og overskuddet fra maskinmestrenes fredagsbar West End bliver også brugt på turen. Det er meget forskelligt hvor studieturen går hen. De sidste år har de studerende været i USA, Spanien, Frankrig og Ungarn. Udover studieture tager de studerende også på virksomhedsbesøg rundt om i norden. F.eks. har de besøgt Danfoss, Grundfos, Nordjyllandsværket, Rolls Royce AB i Kristinehamn og mange flere.

3 UDDANNELSEN Maskinmesteruddannelsen er en professionsbacheloruddannelse. Dvs. at uddannelsen er på universitetsniveau og den er internationalt anerkendt. Der er frit optag på uddannelsen. ADGANGSKRAV Uddannelsens varighed afhænger af din uddannelsesmæssige baggrund. Har du en gymnasial baggrund, men ingen godkendt erhvervsuddannelse, er uddannelsen normeret til 4½ år inkl. maskinteknisk kursus og praktik. HTX/Gym./HF/HHX med matematik Folkeskole Maskinteknisk kursus Faglig uddannelse Faglig uddannelse Har du en gymnasial baggrund og en godkendt erhvervsuddannelse, tager uddannelsen 3 år. Har du en godkendt erhvervsuddannelse, men ingen gymnasial baggrund, er uddannelsen normeret til 3½ år inkl. adgangskursus. Praktik Maskinmesteruddannelsen ( sem.) Adgangskursus Ud over de ovenstående adgangskrav, kan relevant erhvervserfaring af mindst 2 års varighed samt beståede uddannelseselementer fra en anden uddannelse give adgang til maskinmesteruddannelsen. Personer der har gennemført en erhvervsuddannelse eller har relevant erhvervserfaring af mindst 2 års varighed kan tildeles merit for hele eller dele af det maskintekniske kursus, det maskintekniske praktikforløb og/eller op til halvdelen af professionspraktikken. MASKINTEKNISK KURSUS Hvis du har en studentereksamen, HF, HTX eller HHX med matematik, starter uddannelsen til maskinmester på den maskintekniske afdeling. Kurset på den maskintekniske afdeling tager 9 måneder efterfulgt af 9 måneders praktik. Formålet er, at give dig de grundlæggende håndværksmæssige færdigheder. Undervisningen er fordelt på flere fagområder, hvoraf smede- og maskinarbejderfaget udgør ca. 70%. MASKINTEKNISK PRAKTIK Praktikperioden skal give dig rutine i de faglige færdigheder, samtidig med at du får erhvervserfaring. Praktikken finder sted i udvalgte virksomheder, som råder over de nødvendige faciliteter. Ved valg af praktiksted tages mest mulig hensyn til dine ønsker, interesse og bopæl. I praktikperioden får du enten løn eller SU.

4 ADGANGSKURSUS MARTEC tilbyder, i samarbejde med Aalborg Universitet, adgangskursus til dig, der ikke har en gymnasial uddannelse eller lignende. Du kan både gå på adgangskurset i Frederikshavn og Aalborg, men selve maskinmesteruddannelsen foregår i Frederikshavn. Kurset varer et halvt år og undervisningen omfatter følgende fag: Matematik, niveau B Fysik, niveau B Engelsk, niveau C Dansk, niveau C Undervisningen er en blanding af klasseundervisning og opgaveløsning i grupper. Kurset afsluttes med skriftelige prøver i dansk og matematik og mundtlige prøver i dansk, engelsk og fysik. Adgangskurset er i øvrigt meritgivende til andre uddannelser, hvor de ovenstående niveauer er påkrævet. Læs mere om adgangskurset på PROFESSIONSPRAKTIK På uddannelsens afsluttende semester (9. sem) skal den studerende i 10 ugers virksomhedspraktik. Praktikken finder sted i udvalgte virksomheder og der er både mulighed for at komme i praktik i Danmark og udlandet. Derudover er der også mulighed for at komme i praktik til søs. BACHELORPROJEKT Ud over at være i praktik på det sidste semester, skal den studerende udarbejde et bachelorprojekt. Projektet udarbejdes for det meste i forbindelse med professionspraktikken.

5 SPECIALISERINGSOMRÅDER På MARTEC kan vi tilbyde 4 specialiseringsområder: ENERGI OG MILJØ Denne specialiseringsretning er interessant for dig, der gerne vil arbejde med bæredygtighed og miljø. Der vil blive arbejdet indenfor 3 hovedområder: Alternativ energi hvor der bl.a. vil blive arbejdet med vindmøller, geotermisk energi, varmepumper, bølgeenergi og solvarme. Energisystemer herunder emner som varmefordelingssystemer, bygningskonstruktioner, bygningslovgivning og energiberegninger. Energioptimering hvor der vil blive fokuseret på bl.a. energirigtig projektering, energistyring, måleteknik og energibesparelser. EL OG AUTOMATION Denne specialeretning er den retning, der indeholder den mest praktiske tilgang til undervisningen. Undervisning er bygget op omkring en række forskellige målescenarier i laboratoriet, kombineret med en mindre del teori omkring matematik og simuleringsprogrammer. SØFART Vil du gerne arbejde til søs, skal du vælge søfartslinjen, da de 3 andre linjer ikke giver mulighed for at sejle. På søfartslinjen opnår du praktiske og teoretiske færdigheder, som er nødvendige for at kunne varetage sikkerheds- og miljøansvaret som maskinmester om bord på et skib. Søfartslinjen indeholder bl.a. emner som Skibsdrift og ledelse, Skibsteknik og Maritim sikkerhed. LEDELSE OG MANAGEMENT Er du interesseret i virksomhedsledelse, er managementlinjen sikkert noget for dig. I undervisningen vil der være fokus på 3 hovedområder: Forhandlingsengelsk, hvor der vil blive arbejdet med forhandlingssituationer og fremlæggelse. Management, hvor formålet er, at skabe indsigt i etablering af egen virksomhed. Økonomi, hvor fokus vil blive lagt på bl.a. budgetlægning, budgetkontrol, organisationsdesign og strategisk ledelse.

6 FREDERIKSHAVN I Frederikshavn er der skøn natur og et rigt kultur- og natteliv med noget for en hver smag. Du finder bl.a. nogle af østkystens bedste badestrande i Frederikshavn, med Palmestranden som den mest populære. Er du en af de aktive, er der god mulighed for en omgang beachvolley, da der er opstillet 3 beachvolleybaner efter internationale mål. Hvert år afholdes der Rockparty på Knivholt, hvor man kan opleve mange af de største danske navne. Derudover arrangeres der forskellige koncerter med både danske og internationale kunstnere i Det Musiske Hus. Der er også et stort udvalg af sportsaktiviteter til både udøvere og tilskuere. Er du til ishockey, svømning eller sejlsport er der gode muligheder for udfoldelse der er næsten ikke den sportsgren du ikke kan dyrke i Frederikshavn og omegn. Du kan selvfølgelig også bare slappe af i biografen, hvor der altid vises de nyeste film. Læs mere om Frederikshavn på Som studerende er pengene oftest få, men i Frederikshavn kan de række langt. Prisen på en lejet lejlighed er generelt lav og sportsaktiviteter og koncerter behøver heller ikke koste en formue. Frederikshavn har det hele. Gode strande, masser af sportsaktiviteter, koncerter, caféer - ja der er noget for en hver smag. På MARTEC giver vi gerne en hjælpende hånd med at finde bolig, praktikplads mm. Har du spørgsmål om uddannelsen, SU reglerne eller noget helt tredje, er du altid velkommen til at kontakte os.

7 PRAKTISKE OPLYSNINGER ØKONOMI Maskinmesteruddannelsen er SU-berettiget. Ansøgningsskemaet fås på MARTEC og indsendes af skolen. Udover SU har studerende mulighed for at optage studielån. Læs mere om SU på TILMELDING Der er studiestart i januar og august og vi ser gerne, at vi modtager ansøgningen en måned før studiestart, men det er ikke et krav. Du kan søge om optagelse via Den Koordinerede Tilmelding (www.kot.dk) eller direkte hos MARTEC. Du finder ansøgningsskemaet på STUDIEVEJLEDNING I studievejledningen kan du få vejledning om studievalg, optagelse, SU, merit og meget mere. Vi giver gerne en hjælpende hånd med f.eks. at finde en bolig. Studievejledningen har åbent alle hverdage fra og træffes på tlf STUDIEMILJØ På MARTEC har de studerende deres eget studieråd, der varetager de studerendes interesser. Derudover er der gode muligheder for at arrangere forskellige aktiviteter i West End som er de studerendes fredagsbar. KOM PÅ BESØG Du er altid velkommen til at besøge os og få en rundvisning på skolen. Kontakt studievejledningen og lav en aftale. ADRESSE MARTEC, Hånbækvej 54, 9900 Frederikshavn. Tlf

8 DANMARKS MEST ALSIDIGE TEKNISKE UDDANNELSE MASKINMESTERUDDANNELSEN F R E D E R I K S H A V N

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE 2013 2014 I Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelser 2013 kan du læse om de mange muligheder,

Læs mere

Studieordning. for. Professionsbacheloruddannelsen i maskinteknisk ledelse og drift. (Maskinmesteruddannelsen)

Studieordning. for. Professionsbacheloruddannelsen i maskinteknisk ledelse og drift. (Maskinmesteruddannelsen) Studieordning for Professionsbacheloruddannelsen i maskinteknisk ledelse og drift (Maskinmesteruddannelsen) Version 2.50 af 26. januar 2015 Version 2.50 af 26. januar 2015 Side 1 af 24 Studieordning for

Læs mere

Velkommen til HG - 2015

Velkommen til HG - 2015 Detail Kontor Handel Event Velkommen til HG - 2015 - din erhvervskarriere starter her... Langagervej Strandvejen Er du interesseret i detail, handel, kontor eller event og måske egen virksomhed? 2 HG din

Læs mere

Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING

Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING 3 Velkommen I dette hæfte kan du læse om de mange kursustilbud på Aalborg Studenterkursus. I dagtimerne kan du tage en hel studentereksamen på kun

Læs mere

10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15

10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15 10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15 Medie og kommunikation Sport og sundhed Language, economics and culture Teknik og byggeri Sundhed, omsorg og mad HUSK informationsaften om 10.klasse

Læs mere

10. klasse i Kolding Kommune

10. klasse i Kolding Kommune 2013/2014 10. klasse i Kolding Kommune 17 INDHOLD Forord v./... 3 Skolechef Morten Kirk Jensen og Børne- og Uddannelsesdirektør Ib Hansen Optagelsesbetingelser... 4 Bakkeskolen... 5 Bramdrup Skole... 8

Læs mere

BYGGELEDELSE 2-ÅRIG CAND.SCIENT.TECHN.UDDANNELSE

BYGGELEDELSE 2-ÅRIG CAND.SCIENT.TECHN.UDDANNELSE BYGGELEDELSE 2-ÅRIG CAND.SCIENT.TECHN.UDDANNELSE BLIV KLÆDT PÅ TIL MODERNE BYGGELEDELSE Med en kandidatuddannelse i Byggeledelse får du indsigt i byggeriets faser fra idé om form og anvendelse til projektering,

Læs mere

Fagretninger - for dig, der vil og kan

Fagretninger - for dig, der vil og kan Erhvervsskolen Nordsjælland Fagretninger - for dig, der vil og kan Sådan starter du på en ERHVERVSUDDANNELSE efter 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX HTX 10 KURSUS 1

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2015-16 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. klasse - dit valg! Hvad skal du efter 9. klasse? Der er mange muligheder, og valget kan være svært. Dronninglund

Læs mere

10. klasse i Kolding Kommune

10. klasse i Kolding Kommune 10. klasse i Kolding Kommune 2015-2016 Indhold 9. klasse og hvad så?... 4 UU-center Kolding... 6 10. klasse på Brændkjærskolen... 8 10. klasse på Hansenberg... 17 10. klasse på IBC... 27 Til elever i

Læs mere

Uddan dig til pædagog. Pædagoguddannelsen Jydsk i århus

Uddan dig til pædagog. Pædagoguddannelsen Jydsk i århus Uddan dig til pædagog Pædagoguddannelsen Jydsk i århus www.viauc.dk/jydsk Pædagoguddannelsen Jydsk Du får varierede arbejds- og karrieremuligheder. Du bliver uddannet som professionel pædagog med et væld

Læs mere

Vejledning i samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og folkehøjskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler

Vejledning i samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og folkehøjskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler Vejledning i samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og folkehøjskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler Undervisningsministeriet 2008 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Tilrettelæggelse

Læs mere

bliv sygeplejerske Et naturligt valg University College Nordjylland Sygeplejerske i virkeligheden

bliv sygeplejerske Et naturligt valg University College Nordjylland Sygeplejerske i virkeligheden PROFESSIONSHØJSKOLEN University College Nordjylland Bistrupvej 3 9800 Hjørring Tlf. 9633 1500 www.ucn.dk Selma Lagerløfs Vej 2 9220 Aalborg Øst Tlf. 9633 1400 Et naturligt valg Jeg har orlov fra min stilling

Læs mere

Teknisk Diplomuddannelse i Vedligehold

Teknisk Diplomuddannelse i Vedligehold Teknisk Diplomuddannelse i Vedligehold Fredericia Maskinmesterskole Center for Drift og Vedligehold På Teknisk Diplomuddannelse i Vedligehold erhverver den studerende de nødvendige værktøjer og kompetencer

Læs mere

Praktik i udlandet / PIU. tag en del af din erhvervsuddannelse i udlandet. Information til elever og lærlinge

Praktik i udlandet / PIU. tag en del af din erhvervsuddannelse i udlandet. Information til elever og lærlinge Praktik i udlandet / PIU tag en del af din erhvervsuddannelse i udlandet Information til elever og lærlinge Indhold 3 Som elev på en erhvervsuddannelse Hvorfor tage til udlandet? 3 Du kan bruge ordningen

Læs mere

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk Velkommen til VUC Storstrøm Den 2-årige hf er en kompetencegivende ung doms - uddannelse, der giver adgang til de videregående

Læs mere

FLUK. Baggrund. Hvad kan du bruge FLUK til? Fagbevægelsens Leder Uddannelse for Kvinder.

FLUK. Baggrund. Hvad kan du bruge FLUK til? Fagbevægelsens Leder Uddannelse for Kvinder. 1.7.04 FLUK Fagbevægelsens Leder Uddannelse for Kvinder. - er en uddannelse for kvinder i fagbevægelsen, der er, eller gerne vil være ledere, og som er parate til at lade sig forstyrre, som er parate til

Læs mere

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Bliv bedre til arbejdet med børn og unge Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Indhold Muligheder for opkvalificering Muligheder for opkvalificering...

Læs mere

Fremtidens Maskinmester

Fremtidens Maskinmester Erhvervsudvalget, Det Energipolitiske Udvalg, Uddannelsesudvalge ERU alm. del - Bilag 289,EPU alm. del - Bilag 291,UDU alm. del - B Offentligt Fremtidens Maskinmester Analyser og dokumentation Fremtidens

Læs mere

Udlandsophold 2007/2008

Udlandsophold 2007/2008 Campus Esbjerg, Kolding, Sønderborg, Flensborg Det internationale Kontor INDLEDNING Det internationale Kontor (placeret ved Studieservice) i Esbjerg koordinerer udlandsophold for studerende vest for Lillebælt

Læs mere

VEU-Center MidtØst. Vi hjælper gerne jobcentre, fagforeninger, a-kasser og andre interessenter med information og vejledning om:

VEU-Center MidtØst. Vi hjælper gerne jobcentre, fagforeninger, a-kasser og andre interessenter med information og vejledning om: VEU-Center MidtØst Én indgang til voksenog efteruddannelse Vi hjælper gerne jobcentre, fagforeninger, a-kasser og andre interessenter med information og vejledning om: Grundlæggende voksenuddannelse (GVU)

Læs mere

Gymnasier til fremtiden. Parat til at læse videre

Gymnasier til fremtiden. Parat til at læse videre Gymnasier til fremtiden Parat til at læse videre December 2014 Gymnasier til fremtiden Parat til at læse videre December 2014 Gymnasier til fremtiden 5 Indhold Gymnasier til fremtiden... 7 Regeringens

Læs mere

DI's plan for FREMTIDENS ERHVERVSSKOLE

DI's plan for FREMTIDENS ERHVERVSSKOLE DI ANALYSE DI's plan for FREMTIDENS ERHVERVSSKOLE Danske virksomheder samarbejder med nogle af verdens bedste erhvervsskoler. Sådan skal det også være fremover. Virksomhederne presses generelt af faldende

Læs mere

VoksenUddannelsescenter Frederiksberg. stribevis af muligheder. HF-fag og stx-fag HF-eksamen HF-pakker og fagpakker

VoksenUddannelsescenter Frederiksberg. stribevis af muligheder. HF-fag og stx-fag HF-eksamen HF-pakker og fagpakker VoksenUddannelsescenter Frederiksberg stribevis af muligheder HF-fag og stx-fag HF-eksamen HF-pakker og fagpakker Uddannelsesprogram 2013-2014 På sporet af din fremtid Studentereksamen HF- og STX-enkeltfag

Læs mere

Uddannelser på technology College Aalborg

Uddannelser på technology College Aalborg Uddannelser på technology College Aalborg Automatik og proces Data og kommunikation Frontline pc-supporter Elektriker Elektronik og svagstrøm Industrioperatør Mød vores vejledere! I denne brochure kan

Læs mere

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig

Læs mere

Bliv bioanalytiker. Hvad laver en bioanalytiker?

Bliv bioanalytiker. Hvad laver en bioanalytiker? Bliv bioanalytiker Hvad laver en bioanalytiker? Bioanalytikere arbejder typisk på hospitalslaboratorier, hvor de analyserer prøver fra patienter, for eksempel blod- og vævsprøver. Nogle prøver tager bioanalytikeren

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

ERHVERVAKADEMIUDDANNELSE INDEN FOR PRODUKTION (PRODUKTIONSTEKNOLOG AK) ERHVERVSAKADEMI AARHUS, AARHUS

ERHVERVAKADEMIUDDANNELSE INDEN FOR PRODUKTION (PRODUKTIONSTEKNOLOG AK) ERHVERVSAKADEMI AARHUS, AARHUS Akkrediteringsrapport 2015 AKKREDITERING AF NYT UDBUD AF EKSISTERENDE UDDANNELSE ERHVERVAKADEMIUDDANNELSE INDEN FOR PRODUKTION (PRODUKTIONSTEKNOLOG AK) ERHVERVSAKADEMI AARHUS, AARHUS Erhvervsakademiuddannelse

Læs mere

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00 Ølstykke 10. klasse Center Ølstykke 10. klasse Center blev indrettet i 2001 i den gamle Jørlunde Sogneskole. Her har der siden været en skole udelukkende for elever på 10. årgang. Den ligger ved hovedvejen

Læs mere