Afrikas historie efter med kilder om Kenya 1. udgave, 2007

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afrikas historie efter 1890 - med kilder om Kenya 1. udgave, 2007"

Transkript

1 Samtidshistorie Afrikas historie efter med kilder om Kenya 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Hans Torben Gilkær Historisk rids over udviklingen siden slutningen af det 19. århundrede i en af verdens mest konfliktfyldte og fattige verdensdele, Afrika DKK Inkl. moms Afrikas historie efter 1890 forstås i denne bog som resultatet af spændingen mellem en stadig stigende internationalisering på den ene side og lokal afrikansk nationalisme og kultur på den anden. Danmarks inddragelse i Afrikas historie i tiden efter afkoloniseringen bliver eksemplificeret gennem en skitsering af Kenyas historie fra engelsk koloni til selvstændig stat og modtager af blandt andet dansk ulandsbistand. I bogen omtales flere begreber fra historiefagets kernestof - imperialismen, afkoloniseringen og globaliseringen. Ud over en historisk fremstilling af hele kontinentets historiske udvikling fra ca indeholder bogen også materiale om Kenyas historie i samme periode. Bogens materialesamling indeholder også stof, som vedrører Danmark og det danske engagement i Kenya i fortid og nutid. Der vil derfor være mulighed for både at læse Afrikas historie diakront og sammenholde stoffet med et forløb i Danmarks historie i samme periode. I tilknytning til teksterne er der også arbejdsopgaver i bogen, der lægger vægt på udviklingen af elevernes historiebevidsthed og aktive deltagelse i processen med at skrive historie. Bogen giver mulighed for tematisk samspil med en række andre fag - eksempelvis analyse af Karen Blixens forfatterskab i dansk, teori om Kenyas natur og klima i geografi, gennemgang af kolonihistorien og James Ngugis forfatterskab i engelsk, diskussion af globaliseringens konsekvenser i samfundsfag og endelig kan religion også inddrages som en tematisering af kultursammenstød, kristendom, myter og riter samt identitetsdannelse i traditionelle, moderne og senmoderne samfund.

2 Danmark - besat og befriet 1. udgave, 2000 ISBN Forfatter(e) Peter Frederiksen Giver indblik i et af de mørkeste kapitler i nyere tids Danmarkshistorie, nemlig tiden før, under og efter 2. verdenskrig DKK Inkl. moms Den tyske besættelse af Danmark 1940 til 1945 er en af de mest veldokumenterede og kontroversielle emner i Danmarkshistorien. Til stadighed berøres vi af disse fem år, der ikke alene har præget den generation, der oplevede krigen, men også de efterfølgende generationer. Med mellemrum dukker spørgsmål fra besættelsen op bl.a. i kraft af nye historiske undersøgelser. Danmark - besat og befriet adresserer netop nogle af disse spørgsmål. Bogen belyser optakten til Danmarks besættelse i 1940 med hovedvægt på Danmarks sikkerhedspolitiske forhold til den store nabo i syd. Selve besættelsen beskrives med fokus på en række temaer, der afspejler de seneste års forskning - Tysklandsarbejderne, danskerne på Østfronten, tyskerpigerne, jødeflugten til Sverige og minerydningen på Vestkysten. I et afsluttende afsnit behandles befrielsen og den udvikling, der førte frem til Danmarks tilslutning til Nato. Bogen indeholder 32 skriftlige kilder, blandt andet dagbogsoptegnelser fra danskere på østfronten, interviews med tyskerpiger, breve fra modstandsfolk og dagbogsoptegnelser fra helt almindelige danskere, der oplevede krigen fra sidelinjen. Danmark - besat og befriet er specielt tilrettelagt for historieundervisningen på ungdomsuddannelserne. Danmarks historie 1. udgave, 1993 ISBN Forfatter(e) Olaf Søndberg En kortfattet oversigt over Danmarks historie med karakteristik af danmarkshistoriens centrale perioder DKK Inkl. moms Omdrejningspunktet i denne bog er dels den økonomiske og politiske udvikling, dels de sociale og kulturelle forhold, der er karakteristisk for Danmark fra oldtidens primitive samfund til efterkrigtidens velfærdssamfund, dog med hovedvægt på perioden fra 1830 til i dag. Bogen kan bruges af enhver, der er interesseret i en kortfattet oversigt over danmarkshistorien, men henvender sig først og fremmest til historieundervisningen på ungdomsuddannelserne.

3 Den 1. verdenskrig - Europas historie udgave, 2003 ISBN Forfatter(e) Michael Klos Et spændende indblik i et af verdenshistoriens mørkeste kapitler og mest skelsættende epoker DKK Inkl. moms Den engelske historiker Eric Hobsbawn skriver i en af sine bøger, at det 20. århundrede først for alvor blev skudt i gang 14 år efter århundredeskiftet med starten af 1. verdenskrig - nærmere bestemt den 28. juni 1914; den dag ærkehertug Franz Ferdinand af Østrig-Ungarn blev myrdet i Sarajevo. Få uger senere stod Europas stormagter overfor hinanden i den største militære konflikt verden indtil havde set. Mens det 19. århundrede var relativt fredeligt, blev det 20. århundrede et af menneskehedens mest blodige. Både den russiske socialisme, den italienske fascisme og den tyske nazisme har deres rødder i den 1. verdenskrig - det samme kan siges om den 2. verdenskrig, den kolde krig og de aktuelle problemer i Mellemøsten. Denne såkaldt store krig har haft lige så stor betydning for menneskeheden som den sorte død, Amerikas opdagelse og den franske revolution. Bogen er bygget op omkring fem kapitler, der hvert består af en historisk fremstilling og nogle kildetekster. Det første kapitel starter i 1870erne og ser nærmere på udviklingen, som førte op til krigens udbrud. De følgende tre kapitler beskæftiger sig med selve krigen, herunder krigens forløb, livet i skyttegravene og udviklingen på hjemmefronten. Det sidste kapitel ser på en række af krigens konsekvenser og tegner nogle hovedlinier frem til 1930'erne. Den danske revolution udgave, 1999 ISBN Forfatter(e) Olaf Søndberg Et historisk indblik i baggrunden for grundlovens stiftelse og demokratiets spæde start i DKK Inkl. moms Den 5. juni 1849 underskrev Frederik 7. Danmarks riges grundlov, og dermed blev næsten 200 års enevældigt styre afløst af vort nuværende folkestyre. Denne historiske omvæltning er omdrejningspunktet i denne bog. Derudover beskæftiger bogen sig også med et andet hovedtema, nemlig nationalismen, der groede frem i 1840 erne i Danmark samt hertugdømmerne, der førte til borgerkrigen og den dansk-tyske krig i 1864.

4 Den nye verden udgave, 2000 ISBN Forfatter(e) Carl- Johan Bryld, Harry Haue Et spændende indblik i den globale udvikling i det 20. århundredes sidste halvdel DKK Inkl. moms Bogen giver et grundigt overblik over den internationale politik under og efter den kolde krig, og den beskriver ligeledes de vigtigste udviklingslinjer i den vestlige, den kommunistiske og den tredje verden. Bogens perspektiv er præget af de dramatiske forandringer, som siden 1985 er i forholdet mellem Øst og Vest, og som påvirker det spørgsmål, der stilles til fortiden: Hvorfor fandt en blokdeling af verden sted? Hvorfor brød det kommunistiske samfundseksperiment sammen? Hvorfor vandt USA og den vestlige verden den kolde krig? Hvordan er forholdet mellem den industrialiserede og den tredje verden under og efter den kolde krig? Hvad har karakteriseret den kapitalistiske verdens økonomiske udvikling - og hvori består dens problemer? Bogen er opdelt i fire dele: Første del beskæftiger sig med de storpolitiske linjer, anden del med den vestlige verden, tredje del med den kommunistiske verden og endelig opholder fjerde del sig ved udviklingen i den tredje verden. Den Russiske Revolution og Sovjetunionene - Kommunismens sejr og sammenbrud 1. udgave, 2004 ISBN Forfatter(e) Carl- Johan Bryld Et historisk indblik i kommunismens liv fra vugge til grav og i den verden, som denne revolutionære ideologi efterlod i ruiner DKK Inkl. moms Bogen skildrer kort de ideologiske forudsætninger for den russiske revolution i 1917 og beskriver derefter forløbet af revolutionen. I den videre behandling af Sovjetunionens historie lægger bogen særligt vægt på omformningen af samfundet i 1930'erne og de menneskelige omkostninger forbundet hermed samt på Gorbatjovs reformpolitik, der førte til Sovjetunionens undergang. Bogen giver også en kort karakteristik af Rusland i 1990'erne. Den nye åbenhed efter Sovjetunionens sammenbrud har betydet, at en mængde førhen hemmeligt kildemateriale fra magtens centrum nu er tilgængeligt - også i denne bog. Bogens kapitler kan langt hen ad vejen læses uafhængigt af hinanden. Denne bog er skrevet med særligt henblik på historieundervisningen i de gymnasiale uddannelser, men kan med fordel anvendes af alle med interesse for kommunismens historie og den russiske revolution.

5 Det 20. århundredes verdenshistorie 5. udgave, 2003 ISBN Forfatter(e) Bo Søderberg, Casper Syskind, Peter Schroeder Al ting har sin historie. Denne bog giver et indblik i historien om nogle af de 20. århundredes mest skelsættende udviklinger DKK Inkl. moms Denne bog ser verden i satellitperspektiv og behandler de generelle tendenser i den globale udvikling i vores århundrede og de to vigtigste forudsætninger - industrialiseringen og imperialismen. Bogen fremhæver de lange linjer i perioden ud fra to temaer, der har været centrale: Uligheden i og især mellem landene, dvs. konflikten mellem nord og syd. Modsætningen mellem supermagterne, dvs. konflikten mellem øst og vest. Dertil kommer et hovedafsnit om den nye verdensorden. De vigtigste økonomiske og politiske teorier behandles som integreret led i den generelle historiske udvikling. Denne 5. udgave af Det 20. århundredes verdenshistorie rækker frem til år 2003, hvorfor det skelsættende angreb på World Trade Center d. 11. september 2001 også er blevet tildelt plads i bogen. Derudover omhandler bogen også EU's udvidelse med de central- og østeuropæiske lande samt krigen mod Irak i foråret Det tredie Rige- fællesskab og forbrydelse 2. udgave, 2001 ISBN Forfatter(e) Peter Frederiksen Et spændende og nuanceret indblik i nazismens facinationskraft såvel som dens fortrædeligheder DKK Inkl. moms Bogen handler om, hvordan det lykkedes Hitler og de tyske nazister at erobre magten i Tyskland og udvikle den nazistiske førerstat og om 2. Verdenskrigs for- og efterspil. Bogen belyser temaer som nazistisk moral og æstetik, ensretningen, dagligdagen under nazismen, Hitlers krig, jødespørgsmålet og brugen af kunsten som propagandamiddel. Nazismens historie er skildringen af et styre, der på en gang var brutalt og undertrykkende og samtidig udøvede en fascination og tiltrækning på samtiden, der i dag kan være svær at forstå. Bogen forsøger at skildre denne dobbeltkarakter. Bogen indeholder også et rigt kildemateriale, der uddyber og perspektiverer den fyldige fremstilling. Det tredie Rige - fællesskab og forbrydelse er specielt anvendelig for historieundervisningen på ungdomsuddannelserne.

6 Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning DKK Inkl. moms Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk samtidshistorie samfundsfag matematik økonomifagene: afsætning, international økonomi, virksomhedsøkonomi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

7 Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie-Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Laura Kongskov, Annette Bau, Siw Krasnik, Merete Vonsbæk, Susanne Uhd Pedersen, Mariann Bra Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime 95 elevøvelser 7 videoklip 20 primærtekster 20 illustrationer ca. 205 sider Fag og læsning (hhx) - 1 år Fag og læsning (hhx) - 4 år DKK DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk samtidshistorie samfundsfag matematik økonomifagene: afsætning, international økonomi, virksomhedsøkonomi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

8 Fokus på kultur - En introduktion til kulturforståelse 1. udgave, 2001 ISBN Forfatter(e) Georg Bank-Mikkelsen, Anne Skaarup Rasmussen Bogen introducerer fem anerkendte forfatteres teorier om kultur og deres beskrivelse af forskellige kulturers karakteristika DKK Inkl. moms Fokus på kultur er et godt og nyttigt værktøj til de undervisere, hvis fag beskæftiger sig med kulturforståelse, og som ønsker viden om kulturteori som udgangspunkt for tilrettelæggelse af undervisningen. Bogen indeholder eksempler på, hvilke misforståelser der kan opstå, når repræsentanter fra forskellige kulturer mødes uden at kende hinandens kulturelle baggrund samt forklaringer på, hvorfor disse misforståelser sker. Ud over kulturteori indeholder bogen også en række opgaver og øvelser indenfor den brede kulturforståelse. Til bogen hører elevbogen Focus on Culture, der henvender sig til engelsk A og B niveau. Fokus på kultur kan også anvendes i andre fag, fx almen studieforberedelse, kultur- og samfundsfagsgruppen samt samtidshistorie. Fornyet fokus på kultur 01. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Anne Skaarup Rasmussen Indeholder en introduktion til forskellige teoretikeres ideer om kulturbegrebet samt en beskrivelse af forskellige kulturkarakteristika. 14 Landeportrætter 18 Eksempler på dialog 67 Billeder 190 sider Fornyet fokus på kultur - 1 år Fornyet fokus på kultur - 4 år DKK DKK Fornyet fokus på kultur er et godt og nyttigt værktøj til alle, der beskæftiger sig med kulturforståelse, og som ønsker viden om kulturteori og interkulturel kompetence. Materialet som ibog indeholder eksempler på, hvilke misforståelser der kan opstå, når repræsentanter fra forskellige kulturer mødes uden at kende hinandens kulturelle baggrund samt forklaringer på, hvorfor disse misforståelser sker. Ud over kulturteori og modeller til kulturanalyse indeholder udgivelsen tekster med fokus på kulturelle aspekter, landeportrætter og forslag til feltarbejde.

9 Fra huguenotter til afghanere - Indvandringens historie i Danmark 1. udgave, 2003 ISBN Forfatter(e) Kim Boye Holt, Peter Bejder Et indblik i de forskellige historiske forhold, der ligger til grund for, at indvandrer- og flygtningegrupper er kommet til Danmark i tidens løb DKK Inkl. moms Danmark var indtil 1960'erne et befolkningsmæssigt homogent samfund. Selvom indvandringen heller ikke dengang forløb problemfrit, gav de etniske mindretal af huguenotter, hernnhutere, hollændere, svenskere og tyskere gav kun sjældent anledning til store drabelige debatter, for deres måde at leve på var ikke så forskellig fra danskernes. Men i 1960'erne begyndte folk med anderledes kulturelle baggrunde at komme til landet. Og den tendens er fortsat siden da. Konsekvensen er, at vi i dag i øget omfang har etniske mindretal med andre religioner, andre sprog og andre traditioner end dem, vi kender som danske. Debatten om indvandringen er velkendt, og denne bog danner grundlag for diskussionen af de problematikker, der i dag findes på området - også i et historisk lys. I bogen uddyber og perspektiverer 52 kilder indvandringen til Danmark. Grundbog til historie - Fra de store revolutioner til 2. verdenskrig 3. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Knud Ryg Olsen, Olaf Søndberg, Peter Frederiksen En grundlæggende introduktion til nogle af de historiske begivenheder i nyere tid, der har været med til at forme den verden, vi kender i dag DKK Inkl. moms Denne bog indeholder både en fremstilling af verdenshistorien i hovedtræk og en samling af tekster og billeder, der giver mulighed for dyberegående arbejde med udvalgte områder. Bogen beskriver nogle af historiens største revolutioner - den industrielle revolution, den amerikanske uafhængighedskrig og den franske revolution. Derudover indeholder bogen en omfattende behandling af imperialismen, 1. Verdenskrig, kommunismen, børskrakket, fascismens og nazismens fremtog samt 2. Verdenskrig.

10 Indiens historie efter fra britisk koloni til verdens største demokrati 2. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Niels Brimnes Et historisk indblik i Indiens konflyktfyldte fortid, turbulente udvikling og aktuelle suverænitet. 2. udgave er suppleret med opdateringer omkring den politiske situation siden 2004, samt et nyt kildesæt om Niels Holck-sagen DKK Inkl. moms Indiens historie gennem de seneste godt 250 år er en dramatisk og fascinerende fortælling, der på mange måder afspejler væsentlige omvæltninger i den store, globale historie. Ved indgangen til 1700-tallet var Indien blandt de mest udviklede og velstående områder i verden. Ved indgangen til 1800-tallet var Indien situation ændret dramatisk og i al væsentlighed under britisk kontrol. Indien blev imperiets juvel, verdens største koloni og på mange måder symbolet på imperialismens verdensorden. Ved indgangen til 1900-tallet indtog Indien en fremtrædende plads i afkoloniseringen. Uafhængighedskampen blev en af de første og mest spektakulære med Gandhi som den helt centrale skikkelse. Som en af de første kolonier fik Indien selvstændighed i 1947 og trådte ind i kredsen af suveræne stater som verdens største demokrati. I modsætning til de fleste andre nationer i de tidligere koloniområder har det indiske demokrati vist sig levedygtigt. Samtidig har Indien gennem hele 1900-tallet været et af verdens fattigste lande, og endnu i dag er der flere fattige mennesker i Indien end noget andet sted på jorden. Ved indgangen til dette århundrede og i lyset af globaliseringen har landet imidlertid oplevet en betydelig økonomisk vækst. Væksten kommer langt fra alle til gode men giver dog håb om, at også Indiens mange fattige på et tidspunkt går en bedre fremtid i møde. Indiens historie efter 1739 rummer centrale dele af det kernestof, som forudsættes dækket i faget historie på gymnasiet: kolonisering, imperialisme, afkolonisering og globalisering. Desuden vil store dele af bogen kunne bruges i faget samtidshistorie på HHX. Anden udgaven rummer mindre opdateringer om Indien og den nye globale verdensorden, en udvidet beskrivelse af den aktuelle politiske situation og samfundsudvikling omkring valgene i 2004 og 2009 samt et nyt kildesæt om Niels Holck sagen. Bogens øvrige kapitler er blot gennemgået for at rette op på mindre fejl og mangler, så 2. udgave med rimelighed kan bruges side om side med første udgaven.

11 Iran - historie, samfund, religion (områdestudium) 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Kaj Pinholt Jespersen Med Iran - historie, samfund, religion ibog får du mulighed for at arbejde tværfagligt og dybtgående med et land af stor politisk betydning. 70 interaktive opgaver 45 videoklip 40 opgaver 20 kildetekster 50 illustrationer 45 ordforklaringer ca. 200 sider ebog Iran - historie, samfund, religion (områdestudium) - 1 år Iran - historie, samfund, religion (områdestudium) - 4 år DKK DKK Med Iran - historie, samfund, religion ibog får du mulighed for at arbejde tværfagligt og dybtgående med et land af stor politisk betydning. Udgivelsen indledes med tre særfaglige introduktioner: Først gennemgås hovedfaserne i Irans historie fra præ-islamisk tid til præsidentvalget i Der er fokus på shah-styret og den iranske revolution, der blev til en islamisk revolution. Efterfølgende anlægges der er samfundsfaglig vinkel på landet. Her fokuseres der på økonomi, samfundsformer og ideologier. Et særligt fokus har præsidentvalget i Den tredje særligfaglige vinkel kommer fra religion, hvor der i særlig grad lægges vægt på shia-islam og islams politiske betydning i landet. Den sidste tredjedel af udgivelsen er tematisk orienteret. Forfatteren har valgt fire centrale hovedtemaer ud: Truslen fra Iran Religion som magtfaktor i Iran Kvinderne i Iran Iranere i Danmark Temaerne appellerer til faglig fordybelse og til at arbejde med fagene på nye og spændende måder. Udgivelsen demonstrerer med overbevisende tydelighed, at Iran på alle måder er et globalt brændpunkt uanset om vi taler om atomprogram, olieproduktion, forholdet mellem religion og politik eller den kønspolitiske dagsorden. Materialevalget er meget varieret (billeder, tekster, tabeller, interviews) og der lægges op til varierede arbejdsformer og elevaktivitet. Velegnet til områdestudium på hf, til AT-forløb på stx og til særfaglige forløb i historie og samfundsfag på A-niveau. Se videopræsentation

12 Israel-Palæstina - historie, samfund religion (områdestudium) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Brian Linke, Hans Henrik Fafner Israel - Palæstina. Historie, samfund, religion giver dig mulighed for at arbejde tværfagligt med et af verdens brændpunkter. 7 videoklip 20 interaktive opgaver 25 kildetekster 45 illustrationer 70 ordforklaringer 25 opgaver 140 sider Israel-Palæstina - historie, samfund religion (områdestudium) - 1 år Israel-Palæstina - historie, samfund religion (områdestudium) - 4 år DKK DKK Israel - Palæstina. Historie, samfund, religion giver dig mulighed for at arbejde tværfagligt med et af verdens brændpunkter. Udgivelsen indeholder nedslag i områdets historie med fokus på de sidste 150 år. Hvert kapitel giver en historisk, samfundsmæssig og religionsfaglig synsvinkel på det valgte tema. Det giver mulighed for fordybelse i undervisningen. Fremstillingen er problemorienteret, og hvert kapitel sætter klare læringsmål for elever og kursister. Udgivelsen tager bl.a. fat på disse emner: Hvilke historiske og religiøse vinkler kan der anlægges på kampen om landet og byen? Hvad kendetegner terrorisme og radikalisme? Hvad kendetegner de forskellige palæstinensiske og jødiske grupperinger? Hvordan er det gået med fredsbestræbelserne i området? Hvilken betydning har Det Arabiske Forår for Israel-Palæstinakonflikten? Materialevalget er varieret (kildetekster, tabeller, modeller, opgaver og illustrationer). Størsteparten af billederne er taget specielt til udgivelsen her, og motiverne er valgt, så de giver en personlig vinkel på stoffet. Formålet med billederne er at give indtryk af dagligdagen i et land, hvor indbyggerne tilhører to folk. Desuden er flere af teksterne oversat af Hans Henrik Fafner til netop denne udgivelse. Udgivelsen er velegnet til områdestudium i Kultur-samfundsfaggruppen på hf, i AT-forløb på stx og til særfaglig undervisning i historie.

13 Kilder til Den nye verden 1. udgave, 1997 ISBN Forfatter(e) Carl- Johan Bryld, Harry Haue En materialesamling, der gør det muligt at arbejde dokumentarisk med de centrale problemfelter i perioden DKK Inkl. moms Materialesamlingen fokuserer på at skabe grundlag for at forstå de udviklingslinier, der førte til afslutningen af den kolde krig og de ændrede magtrelationer og levevilkår, der blev resultatet. I udvælgelsen af materialet tekster, tal og illustrationer er der lagt vægt på koloniernes forbindelse til u-landene på den ene side og i-landene på den anden. Udvælgelsen af kilderne i bogen er foretaget ud fra den opfattelse, at der fra vores danske og europæsiek synsvinkel er tre problemkredse, der skal belyses: Forholdet mellem øst og vest, dvs. den kolde krigs opståen og afvikling - en proces, der har sat sig dybe spor. Udviklingen nord-syd og ulighedens årsager og konsekvenser. Det europæiske samarbejdes udvikling i efterkrigstiden Kildesamlingen er udarbejdet som et supplement til Den nye verden, men den kan også med fordel anvendes i forbindelse med andre fremstillinger af den nyeste tids verdenshistorie.

14 Kina - Politik, økonomi og samfund 2. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Peter Nedergaard En temabog om politik, økonomi og samfund i Kina DKK Inkl. moms Kina politik, økonomi og samfund er en ny og gennemrevideret udgave af bogen Kina en grundbog i politik og økonomi. Udgivelsen beskriver Kinas historie og samfund og tager udgangspunkt i relevante politiske og økonomiske teorier om konfucianisme, nationalisme, planøkonomi, markedsøkonomi, hierarkiske organisationer osv. Udgivelsen kobler politiske, historiske og økonomiske betragtninger og er derfor oplagt til tværfaglige projekter, som fx kunne tage udgangspunkt i et eller flere af følgende spørgsmål: Hvilken rolle spiller kinesisk historie for landets nuværende økonomi og politik? Er der paralleller mellem kejserdømmet og etpartistaten? Hvordan er Kina opbygget politisk? Hvordan er Kinas relationer til omverdenen? Hvordan styres kinesisk økonomi? Hvordan fungerer de stadig flere store privatejede virksomheder i en (i hvert fald af navn) socialistisk stat? Hvert kapitel afsluttes med hovedpunkter og opgaver til kapitlet. Til bogen er der tilføjet et appendiks med en tidslinje over kinesisk historie fra 300 f.kr. frem til i dag med vægten lagt på nutidige begivenheder. Herudover er der bagest i bogen et minileksikon med begreber, navne og forkortelser. Kina politik, økonomi og samfund kan anvendes på ungdomsuddannelserne i samfundsfag, historie og almen studieforberedelse.

15 Tyrkiet - historie, samfund, religion (områdestudium). udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Jens M. Steffensen, Ole Bjørn Petersen, Kirsten Stordal, Deniz Kitir, Jørgen Falkesgaard, Stefan Helms Nielsen, Eva Harboe Få viden om og forståelse af det moderne Tyrkiet - historisk, samfundsmæssigt og religiøst. 22 kildetekster 55 illustrationer 40 ordforklaringer 170 sider ebog Tyrkiet - historie, samfund, religion (områdestudium) - 1 år Tyrkiet - historie, samfund, religion (områdestudium) - 4 år DKK DKK Få viden om og forståelse af det moderne Tyrkiet - historisk, samfundsmæssigt og religiøst. Udgivelsen tager fat i aktuelle emner som: Hvorfor den osmanniske periode er populær i nutidens Tyrkiet Tyrkiets eventuelle optagelse i EU Islams rolle i det moderne Tyrkiet Tyrkisk nationalisme både historisk og aktuelt Kvindernes status og muligheder i det moderne Tyrkiet. Udgivelsen giver først tre særfaglige introduktioner til landet: Historisk Samfundsfagligt Religiøst. Herefter følger tre tværfaglige temakapitler, der fokuserer på: Den samfundsmæssige udvikling fra kalifat til demokrati Minoriteternes status i Tyrkiet både historisk og aktuelt Tyrkiet og EU. Udgivelsen indeholder spændende billeder, kilder og tabeller, der gør fremstillingen levende. Velegnet til alle former for fagligt samarbejde, der involverer historie, samfundsfag og religion, fx i kultur- og samfundsfaggruppen og AT.

16 Tyskland efter murens fald udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Karl Christian Lammers En historisk fortælling om de nye problemer, som foreningen af Tysklands øst- og vestblok blotlagde, efter den første jubel havde lagt sig DKK Inkl. moms DDR blev i oktober 1990 forenet med Vesttyskland og gik over i historien. Det nye Tyskland, Forbundsrepublikken, der var blevet oprettet i 1949, blev dermed større og fik 17 millioner flere indbyggere. Men landet blev ikke forfatningsmæssigt, politisk og retligt forandret. Genskabelsen af Tysklands ydre nationale enhed efter murens fald tog mindre end et år og forløb under megen eufori og stor optimisme, da østtyskerne fik friheden og blev inddraget i den sociale markedsøkonomi. Den optimisme er i dag stort set væk, fordi etableringen af den indre enhed har vist sig langt vanskeligere og dyrere end antaget. De to Tysklande var langt mere usamtidige end formodet, og de økonomiske, finansielle, sociale og menneskelige omkostninger forbundet med at integrere det østtyske samfund og dets mennesker er en del af forklaringen på Tysklands aktuelle krise med stor arbejdsløshed, stærkt voksende statsgæld og økonomisk stagnation. Bogen her består af to dele - for det første en historisk tekst, der fortæller om baggrunden for Berlinmurens fald og DDR's undergang, sammenslutningen af de to stater og udviklingen i det forenede Tyskland frem til efteråret 2005, og for det andet omkring 30 kildetekster, der politisk, institutionelt, kulturelt og erfarings- og oplevelsesmæssigt supplerer og uddyber det historiske forløb.

17 USA - historie, samfund, religion (områdestudium) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Thor Banke Hansen, Andreas Bonne Sindberg Få viden om og forståelse af USA - historisk, samfundsmæssigt og religiøst. 12 videoklip 90 illustrationer 3 lydfiler 195 ordforklaringer 12 opgaver 30 kildetekster ca. 235 sider ebog USA - historie, samfund, religion (områdestudium) - 1 år USA - historie, samfund, religion (områdestudium) - 4 år DKK DKK Få viden om og forståelse af USA - historisk, samfundsmæssigt og religiøst. Udgivelsen tager fat i emner som: Hvordan formede europæerne USA, og hvordan har USA formet verden? Er den amerikanske drøm udfordret? Kan man sige, at USA er en supermagt, eller er landet blot en stormagt? Hvilken rolle spiller religion i samfundsdebatten og i de etiske diskussioner? Udgivelsen giver først tre særfaglige introduktioner til landet: Historisk Samfundsmæssigt Religiøst. Herefter følger tre tværfaglige temakapitler, der fokuserer på: Afroamerikanerne Abort, homoseksualitet og moralske værdier Civilreligion Udgivelsen indeholder spændende billeder, kilder, videoklip, lydfiler og modeller, der gør fremstillingen levende og vedkommende. Velegnet til alle former for fagligt samarbejde, der involverer historie, samfundsfag og religion, fx i kultur- og samfundsfaggruppen og AT.

18 USAs nye verdensorden. Krigen mod Saddam Hussein, Qaida og Taleban 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Anne Okkels Olsen, Søren Mørch Fortæller historien om USA's voksende dominans og om det verdenssamfund, der viste sit ansigt efter den kolde krigs afslutning DKK Inkl. moms Denne bog følger USA's udvikling fra 1979 til i dag med fokus på krigen mod terror og invasionen af Irak. Første del handler om Sovjetunionens krig i Afghanistan. Efter 10 års kampe måtte den den sovjetiske regering i 1988 opgive sin støtte til Afghanistans kommunistiske regime. Det var et tydeligt fingerpeg om, at det før så mægtige USSR ikke længere var en supermagt, og dermed blev kimen til ny verdensorden med USA i front plantet. Anden del beskæftiger sig med de ændringer, der skete med det internationale samfund i kølvandet på Sovjetunionens sammenbrud. Formålet er at forklare sammenhængen mellem det islamistiske præstestyres sejr i Iran i 1979 og Saddam Husseins angreb på Kuwait i Tredje del handler om USA's første krig med Irak, dvs. krigen om Kuwait i En krig, som blev gennemført med det internationale samfunds opbakning. Bogen behandler spørgsmålet om, hvorfor USA ikke fik væltet Saddam Hussein, og hvorfor Oslo-aftalerne fra 1993 ikke førte til fred i Mellemøsten, men i stedet til vold og terrorhandlinger. I sidste del er hovedvægten lagt på en redegørelse for den internationale terrorisme, som kulminerede med terrorangrebet på USA den 11. september Endvidere er der et afsnit om Danmarks nye aktivistiske udenrigspolitik og den udenrigspolitiske krise, som udviklede sig i kølvandet på striden om Muhammed-tegningerne. Bogen er rigt illustreret og indeholder en omfattende tekstsamling, der inddrages i bogens fire dele. Den henvender sig primært til undervisningen i historie på stx og samtidshistorie på HHX, men kan bruges af alle med interesse for aktuelle politiske spændinger på den internationale scene.

19 Verden efter i dansk perspektiv 3. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Carl- Johan Bryld Gennemgår den verdenshistoriske udvikling i en række kronologisk ordnede, emneorienterede kapitler, der diskuterer centrale problemstillinger i det 20. århundredes historie DKK Inkl. moms Denne bog er en arbejdsbog bestående af række kronologisk ordnede kapitler, der alle er bygget op omkring de centrale temaer og problemstillinger i den pågældende periode. Bogen beskæftiger sig med udviklingen fra det antikke Grækenland, Romerriget og den europæiske middelalder over renæssancen, reformationen og oplysningstiden til de store revolutioner og industrialiseringen i omkring århundredeskiftet mellem det 19. og det 20. århundrede. Kapitlerne i bogen indledes med en problematiserende introduktion til disse temaer, og efter hvert kapitel er der arbejdsspørgsmål, der kan bruges som hjælp til at arbejde sig ind i stoffet. Bogen anvender en lang række citater fra samtidige kilder og fra historikere. Disse citater indgår - ligesom de mange illustrationer - i et tæt samspil med teksten og kan bruges som udgangspunkt for arbejdet med bogens problemstillinger. Bogen henvender sig først og fremmest til historieundervisningen på stx.

20 Verdenshistorie til hhx 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Carl- Johan Bryld Verdenshistorie hhx er en moderne verdenshistorie, der består af en række kronologisk ordnede, emneorienterede kapitler, der diskuterer centrale problemstillinger i de seneste 200 års historie. 20 interaktive quizzer 470 opgaver 460 kildetekster 320 illustrationer 85 videoer 16 tidstavler 900 sider ebog Verdenshistorie til hhx - 1 år Verdenshistorie til hhx - 4 år DKK DKK Verdenshistorie hhx er en moderne verdenshistorie, der består af en række kronologisk ordnede, emneorienterede kapitler, der diskuterer centrale problemstillinger i de seneste 200 års historie. Afsættet er fokus på menneskerettigheder og nye demokratiske styreformer i kølvandet på Den franske revolution. Industrialiseringen og Imperialismes præg på 1800-tallet følges ligeledes. Udover tiden før, under og efter begge verdenskrige behandler udgivelsen også den kommunistiske revolution i Europa, finanskrisen i trediverne og den kolde krig. Derudover beskæftiger denne ibog sig med den europæiske kolonismes tilbagetog, den fremvoksende kapitalisme i vesten og problemerne i den tredje verden og Mellemøsten. Denne ibog er skrevet med særlig henblik på undervisningen i Samtidshistorie: Kernestof, der følger læreplanen tæt Mange tekster og billeder Videointerviews med fremtrædende historikere Overskuelige tidstavler Notefunktion Indføring i metode med øvelser Opgaver Eksempler på undervisningsforløb Mange arbejdsspørgsmål og elevtest Verdenshistorisk oversigt - overblik og sammenhæng 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Allan Ahle, Stefan Emkjær En kortfattet fremstilling af verdens historie de sidste ca år, fra etableringen af flodkulturerne til udviklingstendenserne i Kina i dag. Verdenshistorisk oversigt - overblik og sammenhæng - 4 år DKK Denne ebog slår ned på forhold og begivenheder, der har haft indflydelse på, hvordan verden ser ud her i begyndelsen af det 21. århundrede, og ebogen anlægger generelt en europæisk optik. I korte nedslag fokuserer ebogen desuden på Danmarks placering i verdenshistorien. Udgivelsen er tænkt som en støtte både i den daglige historieundervisning, som overblikslæsning ved introduktion af perioder, og som et redskab til eksamensrepetitionen.

21 Verdenshistorisk oversigt - overblik og sammenhæng 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Peter Madsen, Allan Ahle, Stefan Emkjær En kortfattet fremstilling af verdens historie de sidste ca år, fra etableringen af flodkulturerne til udviklingstendenserne i Kina i dag DKK Inkl. moms Denne bog slår ned på forhold og begivenheder, der har haft indflydelse på, hvordan verden ser ud her i begyndelsen af det 21. århundrede, og bogen anlægger generelt en europæisk optik. I korte nedslag fokuserer bogen desuden på Danmarks placering i verdenshistorien. Udgivelsen er tænkt som en støtte både i den daglige historieundervisning, som overblikslæsning ved introduktion af perioder, og som et redskab til eksamensrepetitionen. Vietnam - fra drage til tiger 2. udgave, 2000 ISBN Forfatter(e) Peter Frederiksen Vietnams historie fra det franske koloniherredømme til den aktuelle situation, hvor Vietnam har potentiale til at blive en af Sydøstasiens økonomiske tigre DKK Inkl. moms Bogen skildrer Vietnams historie fra det franske koloniherredømme i slutningen af 1800-tallet til den aktuelle udvikling i landet, hvor Vietnam er på vej til at blive en af de nye økonomiske tigre i Sydøstasien. Bogen giver overblik over, hvilke forhold der lå til grund for de blodige konflikter i Vietnam fra 1949 til 1975 og indblik i konflikternes forløb. Endvidere behandler bogen den nyeste udvikling i Vietnam, hvor kommunistpartiet forsøger sig med markedsøkonomi og udenlandske investeringer. I denne 2. udgave er der tilføjet et uddybende afsnit om Tonkin-episoden i 1964, tabelmateriale om de amerikanske vietnamsoldater, nye uddrag fra McNamaras selvbiografi fra 1995, samt et afsnit om amerikanske vietnamkrigsfilm. Der er udarbejdet arbejdsspørgsmål til alle kilderne i bogen. Bogen henvender sig først og fremmest til undervisningen i historie på stx og i samtidshistorie på ungdomsuddannelserne.

International økonomi

International økonomi International økonomi Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668615 Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2017 Institution HF og VUC Fredericia Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hfe - Netundervisning

Læs mere

Kultur- og Samfundsfaggruppen

Kultur- og Samfundsfaggruppen Kultur- og Samfundsfaggruppen 10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761645135 Forfatter(e) Mehdi Mozaffari, Tina Magaard Bogen giver 10 bud på kultur, identitet

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2010 Institution EUC Nordvest, Handelsgymnasiet, Nykøbing M Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Vejledning og uddannelse

Vejledning og uddannelse Vejledning og uddannelse Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761668905 Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning.

Læs mere

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer.

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer. Kulturforståelse Det kulturelle møde 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761611178 Forfatter(e) Georg Bank-Mikkelsen, Anne Skaarup Rasmussen En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin januar 2014 juni 2015 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HH Historie

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj / Juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Campus Vejle HHX Samtidshistorie B Carsten

Læs mere

Naturvidenskabelig grundforløb

Naturvidenskabelig grundforløb Naturvidenskabelig grundforløb Den naturvidenskabelige revolution 1500-1750 ISBN 13 9788761613813 Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe,

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2012 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Samtidshistorie B Jørgen

Læs mere

Afrikas historie - mødet mellem sorte og hvide 1. udgave, 2016

Afrikas historie - mødet mellem sorte og hvide 1. udgave, 2016 Samtidshistorie Afrikas historie - mødet mellem sorte og hvide 1. udgave, 2016 ISBN 13 9788761680297 Forfatter(e) Morten Hilligsø Munk Gennem centrale problemstillinger, spændende kilder og kreative opgaver

Læs mere

Afrikas historie efter 1890 - med kilder om Kenya 1. udgave, 2007

Afrikas historie efter 1890 - med kilder om Kenya 1. udgave, 2007 Historie Afrikas historie efter 1890 - med kilder om Kenya 1. udgave, 2007 ISBN 13 9788761610492 Forfatter(e) Hans Torben Gilkær Historisk rids over udviklingen siden slutningen af det 19. århundrede i

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Maj/juni 2013 Institution IBC Aabenraa Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX idshistorie B Sven Clausen 3hha Oversigt over undervisningsforløb 1 1750-1919 - Revolutioner,

Læs mere

Side 1 af 13. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin maj-juni 2019

Side 1 af 13. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin maj-juni 2019 Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Gymnasiet HHX Ringkøbing, Uddannelsescenter

Læs mere

Kina fra uland til supermagt? Titel 3 Afghanistan og krigen mod terror - dansk sikkerhedspolitik efter 11. september

Kina fra uland til supermagt? Titel 3 Afghanistan og krigen mod terror - dansk sikkerhedspolitik efter 11. september Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer E-mailadresse Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2012 Institution Bornholms Erhvervsgymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HHX Samtidshistorie Lena

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin januar 2013 juni 2014 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HH Historie

Læs mere

Culture at work - business, society and culture 1. udgave, 2018

Culture at work - business, society and culture 1. udgave, 2018 Kulturforståelse Culture at work - business, society and culture 1. udgave, 2018 ISBN 13 9788761691934 Forfatter(e) Kasper Asklund Belyser grænsefeltet mellem kultur, samfund og forretningsverdenen i en

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2015 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Samtidshistorie B Frida

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug. 2011 maj 2012 Institution ZBC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Samtidshistorie B Marb 2c Oversigt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for: 2e hi

Undervisningsbeskrivelse for: 2e hi Undervisningsbeskrivelse for: 2e hi Fag: Historie A, STX Niveau: A Institution: Marie Kruses Skole (207004) Hold: 1e Termin: Juni 2015 Uddannelse: STX Lærer(e): Christine Madeleine Léturgie (CL) Forløbsoversigt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj /Juni 2011 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Samtidshistorie B Lene

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold VUC Skive-Viborg Hf-enkeltfag Historie B- niveau

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2011 Institution Handelsskolen Sjælland Syd Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Samtidshistorie

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016 Institution Campus Vejle Handelsgymnasiet Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Samtidshistorie

Læs mere

Termin december 2010 Institution Herningsholm Erhvervsskole Herningsholm Gymnasium, Nørregade

Termin december 2010 Institution Herningsholm Erhvervsskole Herningsholm Gymnasium, Nørregade Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin december 2010 Institution Herningsholm Erhvervsskole Herningsholm Gymnasium, Nørregade Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj / Juni 2012 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Samtidshistorie B Lene

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2014 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Samtidshistorie Jørgen Møller

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Juni 117 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Erhvervsskolerne Aars hhx Samtidshistorie B Allan Brager (alb) 2d16 Forløbsoversigt (6) Forløb 1 Forløb 2 Forløb

Læs mere

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i.

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Fysik Exoplaneter 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761658333 Forfatter(e) Torben Arentoft, Hans Kjeldsen Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Interaktive redskaber 20 videoklip 6 planet-cases

Læs mere

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 Kommunikation/it Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og dramaturgiske

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2018 Institution VUC Hvidovre-Amager Uddannelse Fag og niveau Lærere Hold hfe Historie B Nina Bisgaard

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 14/15

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Samtidshistorie B Peter

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2009 juni 2012 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hhx Samtidshistorie

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Vintereksamen 2011 Institution Herningsholm Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Samtidshistorie

Læs mere

Historie: Eksempler på emner og opgaveformuleringer

Historie: Eksempler på emner og opgaveformuleringer Historie: Eksempler på emner og opgaveformuleringer Historie: Eksempler på emner Historie - engelsk Martin Luther King og De Sorte Pantere deres forskellige måder at kæmpe på The Blitz IRA Nordirland Forhold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Skive-Viborg HF & VUC Hfe Historie B - nethold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb.

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer e-mailadresse Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni,

Læs mere

Danmark erhverv, økonomi og styreform. Den kolde krig med vægt på samt afslutningen

Danmark erhverv, økonomi og styreform. Den kolde krig med vægt på samt afslutningen Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Svendborg Erhvervsskole HHX Samtidshistorie B Bente

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for: 2s hi

Undervisningsbeskrivelse for: 2s hi Undervisningsbeskrivelse for: 2s hi Fag: Historie A, STX Niveau: A Institution: Marie Kruses Skole (207004) Hold: 2.s Termin: Juni 2016 Uddannelse: STX Lærer(e): Anders Lytzen Lassen (AL) Forløbsoversigt

Læs mere

På websitet til Verden efter 1914 vil eleverne blive udfordret, idet de i højere omfang selv skal formulere problemstillingerne.

På websitet til Verden efter 1914 vil eleverne blive udfordret, idet de i højere omfang selv skal formulere problemstillingerne. Carl-Johan Bryld, forfatter AT FINDE DET PERSPEKTIVRIGE Historikeren og underviseren Carl-Johan Bryld er aktuel med Systime-udgivelsen Verden efter 1914 i dansk perspektiv, en lærebog til historie i gymnasiet,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj juni 2013 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Samtidshistorie B Carsten

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2014 Institution Vejle Handelsgymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Samtidshistorie

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj/juni 2011 Herningsholm

Læs mere

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 Samfundsfag 10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761645203 Forfatter(e) Mehdi Mozaffari Bogen giver 10 bud på kultur, identitet og værdier i Danmark fra 10 meget

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016 Institution HF & VUC København Syd Uddannelse Fag og niveau Lærere Hold hfe Historie B Nina

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/Juni 2018 Institution Marie Kruse Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold STX Historie A Jens Christensen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2014-2015 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Samtidshistorie B Tina

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Skive-Viborg HF & VUC Hfe Historie B - nethold Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2020 Institution Marie Kruses Gymnasium, Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold STX Historie A Adrian

Læs mere

Beskrivelse af det enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb) Retur til forside. Det demokratiske Danmark (1848-1901) fortsat fra 2.

Beskrivelse af det enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb) Retur til forside. Det demokratiske Danmark (1848-1901) fortsat fra 2. Studieplan Stamoplysninger Periode August 2015 juni 2016 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Samtidshistorie-B Jørgen Klærke STU-SamhistBhh1213-F16-MAR Oversigt

Læs mere

Side 1 af 11. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2011.

Side 1 af 11. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2011. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2011 Institution Silkeborg Handelsskole Uddannelse HHX Fag og niveau Samtidshistorie, niveau B Lærer(e)

Læs mere

Årsplan for hold E i historie

Årsplan for hold E i historie Årsplan for hold E i historie Emne: Fra to til èn supermagt. 1945 1990 Trinmål historie: Forklare udviklings- og forandringsprocesser fra Danmarks historie, beskrive forhold mellem Danmark og andre områder

Læs mere

Det er problemformuleringen, der skal styre dit arbejde. Den afgør, hvad det vil være relevant for dig at inddrage i opgaven.

Det er problemformuleringen, der skal styre dit arbejde. Den afgør, hvad det vil være relevant for dig at inddrage i opgaven. Problemformulering "Jeg vil skrive om 1. verdenskrig", foreslår du måske din faglige vejleder. Jo, tak. Men hvad? Indtil videre har du kun valgt emne. Og du må ikke bare "skrive et eller andet" om dit

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj 2017 Skive-

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2010 Herning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Samtidshistorie B Rikke Wagner Jensen HH3a

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2018 Institution Horsens HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF2 KS historie B Michael

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2014 Institution Vejle Handelsgymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Samtidshistorie

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj 2018 Skive-

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold VUC Fredericia HF-e Historie niveau B Gregers

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2015 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Samtidshistorie B Frida

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2010 Institution Silkeborg Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Samtidshistorie

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2015 Campus

Læs mere

(Fokus på slaver og sortes rettigheder)

(Fokus på slaver og sortes rettigheder) Termin Juni 2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Morsø Handelsgymnasium HHX Samtidshistorie B Christine Salomonsen / Frank Weber 3gn3216 Titel 1 Titel 2 Folkedrab med fokus på Rwanda

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2014 Institution VID Gymnasier - Handelsgymnasium Grenaa Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HHX Samtidshistorie

Læs mere

Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006

Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006 Virksomhedsøkonomi Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761613790 Forfatter(e) Jørgen Waarst, Marianne Poulsen, Gitte Størup Engelsk oversættelse af Virksomhedsøkonomi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for: 1hib15e 0814 Hi

Undervisningsbeskrivelse for: 1hib15e 0814 Hi Undervisningsbeskrivelse for: 1hib15e 0814 Hi Fag: Historie B, HFE Niveau: B Institution: HF og VUC Fredericia (607247) Hold: Historie B enkeltfag koncentreret Termin: Juni 2015 Uddannelse: HF-enkeltfag

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2014. VUC Vestegnen. HFe Fag og niveau

Læs mere

Afrikas historie - mødet mellem sorte og hvide 1. udgave, 2016

Afrikas historie - mødet mellem sorte og hvide 1. udgave, 2016 Historie Afrikas historie - mødet mellem sorte og hvide 1. udgave, 2016 ISBN 13 9788761680303 Forfatter(e) Morten Hilligsø Munk Gennem centrale problemstillinger, spændende kilder og kreative opgaver udfoldes

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for: 2s hi

Undervisningsbeskrivelse for: 2s hi Undervisningsbeskrivelse for: 2s hi Fag: Historie A, STX Niveau: A Institution: Marie Kruses Skole (207004) Hold: 1s Termin: Juni 2014 Uddannelse: STX Lærer(e): Anders Lytzen Lassen (AL) Forløboversigt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2010 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Samtidshistorie

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: December/januar

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for: 3m hi

Undervisningsbeskrivelse for: 3m hi Undervisningsbeskrivelse for: 3m hi Fag: Historie A, STX Niveau: A Institution: Marie Kruses Skole (207004) Hold: 1m Termin: Juni 2015 Uddannelse: STX Lærer(e): Jens Melvej Christensen (JC) Forløbsoversigt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for: 3b hi

Undervisningsbeskrivelse for: 3b hi Undervisningsbeskrivelse for: 3b hi Fag: Historie A, STX Niveau: A Institution: Marie Kruses Skole (207004) Hold: 1b Termin: Uddannelse: STX Lærer(e): Jens Melvej Christensen (JC) Forløbsoversigt (11):

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for: 2m hi

Undervisningsbeskrivelse for: 2m hi Undervisningsbeskrivelse for: 2m hi Fag: Historie A, STX Niveau: A Institution: Marie Kruses Skole (207004) Hold: 1m Termin: Juni 2015 Uddannelse: STX Lærer(e): Jens Melvej Christensen (JC) Forløbsoversigt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2020 Erhvervsgymnasiet

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Årstid/årstal Institution Uddannelse Hf/hfe/hhx/htx/st x/gsk/gif/fagpakke/hf+ Fag og niveau Fagbetegnelsen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, august-september,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: December/januar

Læs mere

Færdigheds- og vidensområder

Færdigheds- og vidensområder Klasse: Jupiter Historie Skoleår: 2016/2017 Uge/måned Emne Kompetenceområde(r) Augustseptember Den Kolde Krig: Østtysklands sammenbrud. Sovjetunionen til 15 nye stater. De blå lejesvende. Den kolde krig

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur og sprog handler om kultur og sprog og om samspillet mellem

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2015. Vestegnen HF og VUC. HFe Fag

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, 2019 Institution Det Blå Gymnasium Business College Syd Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2019 Institution VUC Holstebro-Lemvig-Struer Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hfe Historie

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2010 Holstebro

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Samtidshist B ved alb Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Forløbsoversigt (6) Forløb 1 Forløb 2 Forløb 3

Undervisningsbeskrivelse Samtidshist B ved alb Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Forløbsoversigt (6) Forløb 1 Forløb 2 Forløb 3 Side 1 af 16 Undervisningsbeskrivelse Samtidshist B ved alb Termin Juni 117 Institution Erhvervsskolerne Aars Uddannelse hhx Fag og niveau Samtidshist B Lærer Allan Brager (alb) Hold 3b16 Forløbsoversigt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Juni 118 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Erhvervsskolerne Aars hhx Samtidshistorie B Allan Brager (alb) 3d17 Forløbsoversigt (4) Forløb 1 Forløb 2 Forløb

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni,2012 Campus

Læs mere

Imperialisme og 1. verdenskrig. 30érne og Hitlers vej til magten

Imperialisme og 1. verdenskrig. 30érne og Hitlers vej til magten Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer e-mailadresse Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni

Læs mere

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 Kemi Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761606167 Forfatter(e) Kim Bruun, Ole Frost Nielsen, Birgit Lund Henriksen Giver en introduktion til de økologiske aspekter ved vindyrkning

Læs mere

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 Samfundsfag 10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761645203 Forfatter(e) Mehdi Mozaffari Bogen giver 10 bud på kultur, identitet og værdier i Danmark fra 10 meget

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj 2013 VUC Skive-Viborg,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for: 2b hi

Undervisningsbeskrivelse for: 2b hi Undervisningsbeskrivelse for: 2b hi Fag: Historie A, STX Niveau: A Institution: Marie Kruses Skole (207004) Hold: 1b Termin: Uddannelse: STX Lærer(e): Jens Melvej Christensen (JC) Forløboversigt (8): 1

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August Juni 2009/2012 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Samtidshistorie

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Roskilde Handelsgymnasium HHX Samtidshistorie

Læs mere