NOTAT: Supplerende redegørelse for lokalplan 612 for Jyllinge Nordmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT: Supplerende redegørelse for lokalplan 612 for Jyllinge Nordmark"

Transkript

1 Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. LOPL Dir. tlf NOTAT: Supplerende redegørelse for lokalplan 612 for Jyllinge Nordmark 26. maj 2015 Lokalplan 612 for Jyllinge Nordmark har til hensigt at præcisere de planlægningsmæssige forudsætninger for udvikling af kommunens nordligste bydel, som gentagne gange har været udsat for oversvømmelser. Lokalplanens primære formål er derfor at udlægge de nødvendige rammer for klimasikring og -tilpasning af området, så skader fra oversvømmelser reduceres. Ud over den formelle indledende høring er udarbejdelse af lokalplanen sket i dialog med repræsentanter fra grundejerforeningerne i Jyllinge Nordmark, Danmarks Naturfredningsforening, Roskilde Forsyning, lokale ejendommæglere samt Egedal og Frederikssund Kommuner. Opsamling fra to dialogmøder afholdt 7. maj 2014 og 3. februar 2015 ligger på sagen og udbyttet af dialogen er indgået i planarbejdet. Planarbejdet har ligget parallelt med den byrådets igangværende indsats med at sikre Jyllinge Nordmark mod oversvømmelser fra stormfloder, og høring af planforslagene er tilrettelagt, så der sker en samtidig indledende høring af VVM redegørelse (vurdering af virkninger af miljøet) af selve kystsikringsanlægget. Planlægningen er tillige afstemt med Roskilde Forsynings forundersøgelse af mulige løsninger til håndtering af regn- og overfladevand forud for udarbejdelse af tillæg til spildevandsplanen. Planlægning indenfor Natura 2000 område Som en vigtig forudsætning for offentliggørelse af lokalplanforslaget har forvaltningen indhentet en planlægningstilladelse fra Naturstyrelsen. Dette er sket som følge af, at lokalplanen lægger det planlægningsmæssige fundament for fremtidige digeanlæg anlæg som kan medføre en negativ påvirkning af Natura 2000 område langs Roskilde Fjord og Værebro Å. Afgørelsen fra Naturstyrelsen er vedlagt som bilag A. Til grund for Naturstyrelsens afgørelse ligger en indledende vurdering af digets påvirkning, som efterfølgende er blevet uddybet i en Natura 2000 konsekvensvurdering. Konsekvensvurderingen er baseret på det kombinerede dige- og sluseanlæg, som byrådet på møde den 29. april 2015 har besluttet at fremme. Hovedkonklusionen i Natura 2000 konsekvensvurderingen er, at det beskrevne anlæg med sin placering og sit omfang ikke vil påvirke Natura 2000 området i væsentligt omfang, da anlægget ligger tilbagetrukket på arealer, som kun har ringe naturværdi. Se bilag B. De gennemførte undersøgelser for Natura 2000 området indgår som vigtigt afsæt for lokalplanens miljøvurdering og danner også afsæt for VVM redegørelse af selve kystsikringsanlægget. Uddybet planlægningsmæssig argumentation I lokalplanen er der redegjort for planlægningen bag de medtagne bestemmelser, som er retligt bindende for samtlige grundejere omfattet af lokalplanen. Dette notat udpeger emner, som kræver særlig opmærksomhed forud

2 Side2/9 for offentliggørelse af planforslaget. Emnerne er: 1) Kystsikring nu og i fremtiden 2) Håndtering af regn- og overfladevand 3) Birkeengen 37 udstykning eller fælles friareal? 4) Offentlig adgang til fjord og å 5) Terrænregulering i forbindelse med byggeri 6) Nye boligtyper og bevarelse af kulturhistorisk byggeri Ad. 1 - Kystsikring nu og i fremtiden Forvaltningen har i forbindelse med planarbejdet taget udgangspunkt i det af Orbicon udarbejdede skitseforslag til et digeanlæg langs fjorden og udmundingen af Værebro Å suppleret af et højvandslukke på tværs af åen samt et supplerende lavere dige opstrøms Værebro Å. Sikringshøjden mod fjorden er kote 2,75 m og mod Værebro Å kote 2,4 m. Skitseforeslaget har været til teknisk høring hos Kystdirektoratet, og der er indhentet interessetilkendegivelse fra grundejere i området. Byrådet har på den baggrund på møde den 29. april 2015 besluttet at fremme de beskrevne anlæg. Det må imidlertid forventes at detailplanlægningen frem mod realisering af kyst- og åsikringen kan munde ud i tilretninger af skitseforslaget. Det er derfor vigtigt at lokalplanen indeholder en tilstrækkelig fleksibilitet samtidig med at der er i planlægningen er vist tilstrækkeligt hensyn til de omkringliggende omgivelser. Her tænkes ikke mindst en skånsom placering i forhold til naturgrundlaget samt hensynet til de nærliggende boligejere, som ønsker udsigt til fjorden og Værebro Å samt et minimalt indgreb i deres private ejendomsret.

3 Side3/9 Hertil kommer, at det endnu ikke er afklaret om den ønskede løsning, der forudsætter en lang række tilladelser en en VVM redegørelse og tæt samarbejde med Frederikssund Kommune, vil blive gennemført. Ydermere har en række grundejerforeninger i området udtrykt ønske om et længere dige langs Værebro Å, som supplerende sikring mod oversvømmelser ved høj vandføring i åen. Endvidere er der heller ikke afklaring på om der på sigt kommer en regional sikring, som kan skabe yderligere sikring af området eller der er behov for at forhøje den lokale sikring, når vandstanden i fjorden gradvist stiger og der kommer hyppigere og mere voldsomme stormfloder. Forvaltningen har kontaktet Kystdirektoratet og Naturstyrelsen for afklaring om nødvendigt niveau for bestemmelser i lokalplanen. Her kom ikke noget entydig tilbagemelding, da der hersker usikkerhed om grænseflader mellem de kystbeskyttelsesloven og planloven. Forvaltningen vurderer at der er behov for et minimum af bestemmelser men indenfor en ramme, der giver handlemulighed i den videre proces med kystsikring af Jyllinge Nordmark. Der udlægges en principiel linjeføring for fremtidige digeanlæg langs fjord og å samt en principiel placering af højvandslukke ved udmundingen af Værebro Å. Der medtages bestemmelser om en maksimal anlægshøjde på digeanlæg på kote 2,75 m mod fjorden og kote 2,4 meter langs åen. Der medtages bestemmelsem om at diger udføres som jorddige, jorddige kombineret med spunsvæg og/eller som smal murkonstruktion, hvor digeanlæg kan kombineres med anlæg til midlertidige beredsskabsløsninger. Det tilføjes, at der kan ske anlæg af bagvandskanaler og -dræn, pumper mv. i tilknytning til digeanlæg. Fremtidige diger undtages bestemmelser om terrænregulering. Der henvises til redegørelse side 13, bestemmelserne i 3.3, 8.4 og 8.10 samt kortbilag 5. Til orientering skal det oplyses at bliver der behov for ekspropriation til realisering af digeanlæg sker dette med afsæt i kystbeskyttelsesloven ikke planloven. Lokalplanen danner imidlertid det planlægningsmæssige fundament for realiseringen. Ad. 2 Håndtering af regn- og overfladevand En vigtig forudsætning for at fremtidssikre Jyllinge Nordmark mod øget nedbør er at sikre tilstrækkelige arealer til håndtering af regn- og overfladevand. Arealer som enten kan bruges til at tilbageholde og nedsive regnvand eller aflede vand bort fra byggeri. Dette er vanskeligt i et allerede udbygget boligområde, hvor byggeri, asfalterede vejanlæg, flisebelægninger mv. allerede beslaglægger store dele af området. Forvaltningen anbefaler, at lokalplanen udpeger alle veje og fælles friarealer til potentiel håndtering af regn- og overfladevand. Herudover bør der muliggøres afledning til grøfter og render i skel som led i en sammenhængende afledning af området. Planlægningen bør herudover være med til at regulere fremtidigt byggeri og befæstelse, så bydelen ikke bliver yderligere urbaniseret.

4 Side4/9 Regulering af byggeri bør være skrappere end det gældende normsæt i byggelovgivningen, hvis der skal opnås en effekt. Dette kan af nogle grundejere blive betragtet som en forringelse af deres ejendoms fremtidige udviklingsmuligheder. Det skal dog bemærkes at reguleringen alene omfatter fremtidige anlæg. Forvaltningen vurderer, at det er vigtigt at fastholde det generelle udstykningsforbud for at minimerer nyt boligbyggeri i området. Det generelle udstykningsforbud har været gældende i lokalplanlægningen siden Formålet har tidligere været at fastholde de store grunde ud fra et ønske om at bydelen skulle fremstå grøn og åben. I dag kan udstykningsforbuddet tillige være med til at undgå yderligere fortætning af området, som led i at klimatilpasse bydelen. Endvidere kan en maksimal bebyggelsesprocent samt et samtidigt loft for antal m 2 byggeri på den enkelte parcel være med til at hindre en udvikling med meget store huse på de store haveparceller. Dette kan være med til at friholde arealer til tilbageholdelse, nedsivning og afledning af regnvand. Dette skal dog ske i sammenhæng med en maksimal befæstelsesgrad, da haverne ellers risikerer i stedet at blive belagt med store fliserflader, skure mv. En befæstelsesgrad svarer til det antal m 2 areal af en grund, som er bebygget eller på anden måde forseglet, så vand ikke kan trænge i gennem. Til eksempel har en grund på 1000 m 2 med et hus på 180 m 2, et skur på 20 m 2 samt en flisebelagt terrasse og et p-areal på 40 m 2 (i alt 240 m 2 ) en befæstelsegrad på 24 %. Generelt udstykningsforbud fastholdes Der stilles skærpede krav til områdets bebyggelsesprocent svarende til 25 for åben-lav byggeri og 35 for tæt-lav byggeri som ellers almindeligvis tager afsæt i byggelovgivningen med henholdsvis 30 og 40 %. Der sættes samtidigt et loft på 250 m 2 byggeri på ejendomme udlagt til åben-lav byggeri for at minimere byggeri på store parceller. Der fastsættes en befæstelsesgrad på 30 % for åben-lav byggeri og 40 % for tæt-lav byggeri for at minimere flader som ikke kan tilbageholde og nedsive regnvand. Forbud mod kælder. Der henvises til redegørelse side 19-20, bestemmelserne i 1, 4.1, 6.1, 6.7, 8.5 og 8.9. Ad. 3 Birkeengen 37 udstykning eller fælles friareal? I gældende lokalplan 1.37 er givet en udstykningsret på 2 parceller på ejendom beliggende Birkeengen 37 (matr. nr. 9c, Jyllinge By, Jyllinge). Udstykningsretten gælder kun for areal (knap 3000 m 2 ) beliggende langs Birkeengen. Den øvrige del af ejendommen er udlag til grønt friareal.

5 Side5/9 Udstykningsretten har endnu ikke været anvendt og ejendommen har udviklet sig til mose, der er beskyttet af naturbeskyttelseslovens 3. Ejendommen anses for vandlidende særligt i den østlige del af arealet, hvor der også ligger en mindre sø. Grundejeren har tidligere henvendt sig med ønske om udstykning til 8 parceller på ejendommen, hvilket forvaltningen har afvist med henvisning til lokalplan Senest har der været afholdt møde med grundejeren i december 2014, hvor der blev talt om det igangsatte lokalplanarbejde for Jyllinge Nordmark med særligt fokus på klimatilpasning af området. Her blev det nævnt at ejendommen som udgangspunkt anses for uegnet til byggeri grundet vandproblemer i området, men at det med lokalplanen vurderes at være berettigede forventninger til to udstykninger på ejendommen. På mødet blev der talt om at konvertere udstykningsretten fra to åben-lav parceller til fire tæt-lav boliger for at understøtte et mere varieret boligudbud i Jyllinge Nordmark. Dette var grundejeren indstillet på, men er ikke efterfølgende vendt tilbage med et konkret udstykningsforslag. Siden hen har Roskilde Forsyning gennemført forundersøgelse af Jyllinge Nordmark med henblik på at kunne konkretisere, hvilke løsninger der skal til for at håndtere regn- og overfladevand i området. Her kom allerede udpegede fælles friarealer omkring Råmosegrøften Syd i spil som potentielt interessante, hvor der er ubebyggede arealer og dermed frie arealer til fremtidige anlæg til håndtering af regn- og overfladevand. Forvaltningen har bedt Bech-Bruun om at vurdere konsekvenser, hvis kommunen fratager grundejeren sin nuværende udstykningsret og i stedet udlægge arealet til fælles friareal med mulighed for anlæg, der understøtter håndtering af regnvand i området. Notat er vedlagt som bilag C. Med afsæt i Bech-Bruuns vurdering anser forvaltningen det for at være et politisk valg, om ejendommen enten skal fastholde sin udstykningsmulighed, eller om ejendommen skal udlægges til fælles friareal. I henhold til planlovens 15, stk. 2, pkt. 15 kan der ske friholdelse af et område for ny bebyggelse, når en bebyggelse kan blive udsat for sammenstyrtning, oversvømmelse eller anden skade, der kan medføre fare for brugernes liv, helbred eller ejendom. Begge valg kan begrundes udfra planfaglige hensyn, men fratages udstykningsretten skal der påregnes et retsligt efterspil fra grundejeren. Da grundejeren har berettigede forventninger til udstykningsmulighed, og Roskilde Forsyning samtidig vurderer at det udlagte areal ikke er afgørende for en fremtidig klimateknisk løsning, anbefaler forvaltningen, at udstykningsretten fastholdes men med skærpede krav til fremtidigt byggeri.

6 Side6/9 Ejendommen fastholder sin udstykningsmulighed, men med mulighed for 4 tæt-lav boliger og ikke som nu til 2 åben-lav boliger. Der fastsættes skærpede krav til bebyggelsen om minimum gulvkote, konstruktion og materialer. Der stilles krav om grønne tage. Der henvises til redegørelse side 17 og 19 samt bestemmelserne i 6.9 og 7.6. Hvis der er politisk ønske om at ejendommen i stedet udlægges som fælles friareal, vil ejendommen blive omfattet af bestemmelser for fælles friarealer på tilstødende naboarealer. Planforslaget tilpasses afhængig af politisk beslutning før offentliggørelse. Hvis der træffes politisk beslutning om at fratage udstykningsretten, vil forvaltningen kontakte grundejer direkte før offentliggørelsen finder sted. Ad. 4 Offentlig adgang til fjord og å Et sammenhængende stisystemi langs Roskilde Fjord og Værebro Å har været udlagt i lokalplaner for Jyllinge Nordmark siden Stien indgår tillige i Kommuneplan 2013 og i byrådets Grøn Blå Strategi, hvor stien indgår i et større rekreativt stinet for den nordligste del af Roskilde Kommune den såkaldte Jyllingerute. Offentligheden har efter naturbeskyttelseslovens 22 ret til at færdes langs kysten. Langs Værebro Å gælder andre regler, idet offentligheden kun har ret til at færdes på udyrkede arealer, forudsat der lovlig adgang dertil. Samlet set giver naturbeskyttelsesloven adgang til færdsel langs store dele af fjorden og Værebro Å, men ikke i et sammenhængende forløb. Byrådet har i forbindelse med bevilling til kystbeskyttelse af Jyllinge Nordmark besluttet at afsætte 2 mio. kr. til kommunal realisering af dele af stiforløbet for at sikre offentlighedens adgang langs fjord og å. Stien kan, udover sit rekreative formål, gøre gavn i forbindelse med vedligeholdelse af et kommende digeanlæg samt benyttes til forudgående besigtigelse i en beredskabssituation. Forud for realisering skal der ske en præcisering af stiens forløb og udformning. Der er allerede i dag dannet en trampesti på dele af den udlagte strækning. Stien ligger på arealer som er omfattet af strand- og åbeskyttelseslinje, Natura 2000 områder og områder beskyttet af naturbeskyttelseslovens 3. Når der skal ske anlæg af mere permanent karakter, skal det ske med nødvendig hensyntagen til de mange naturbeskyttelsesinteresser. Dette betyder at stien bør placeres og udformes på en måde så stien falder mest naturligt ind i omgivelserne. Der kan uanset dette, være behov for dispensation fra strand- og åbeskyttelseslinje mv. forud for realisering af et permanent stianlæg. Hertil kommer hensynet til nærliggende boliger, hvor beliggenheden er afgørende for at minimere indbliksgener. Langs Værebro Å er der enkelte kritiske steder, hvor stien skal forløbe på smalle passager mellem boliger og åen. Særligt skal nævnes stiforløb forbi ejendommene Svanevænget 36 og 43, Lupinvej 42 og Fasanvænget 44, hvor der for de to første ejendomme samtidigt kan være tale om anlæg af diger.

7 Side7/9 Der har været peget på alternative linjeføringer for stien, heriblandt at lægge stien på nordsiden af Værebro Å. Forvaltningen har på den baggrund taget kontakt med Frederikssund Kommune, som imidlertid ikke kan anbefale placering af stianlæg i de fredede engområder. Endvidere finder nabokommunen, at stien er et anliggende for Roskilde Kommune, da den langt overvejende skal betjene boligområdet i Jyllinge Nordmark. Som alternativ stiføring forbi Fasanvænget 44 er foreslået passage over ubebyggede grunde længere mod syd på Fasanvænget samt stiføring i skel mellem Fasanvænget 44 og 42. Det skal imidlertid bemærkes, at der i gældende lokalplan 1.37 er udlagt såvel sti som fælles friareal mellem boligen og Værebro Å. Afgrænsningen af det fælles friareal stemmer overens med den reducerede åbeskyttelseslinje, som er stadfæstet af Naturstyrelsen i brev af 11. maj 2015, inden for hvilken der er restriktive krav til arealanvendelsen. Som følge af lokalplanlægningen og den fastlagte åbeskyttelseslinje foreslår forvaltningen, at tidligere planlægning fastholdes for at sikre et sammenhængende stiforløb langs Værebro Å. Der fastholdes en sammenhængende principiel linjeføring af sti langs fjorden og Værebro Å, der så vidt muligt følger eksisterende trampesti, som er dannet i området. Stiens skal som udgangspunkt ligge på ydersiden af fremtidige digeanlæg. Der medtages bestemmelser om et stiudlæg på 2,5 meters bredde med mulighed for anlæg indtil 1,5 meters bredde. Stien skal anlægges i materialer der tilpasser sig omgivelserne, dvs. som grus-, græs eller trampesti og/eller med trædæk/spang. Der må ikke være belysning på stien. Af redegørelsen fremgår det, at der før anlæg skal ske en præcisering af linjeføring og anlæggets udformning i dialog med berørte grundejere. Der henvises til redegørelse side 24, bestemmelserne i 5.3 samt kortbilag 7.

8 Side8/9 Ad. 5 Terrænregulering i forbindelse med byggeri Efter stormfloden i december 2013 har forvaltningen oplevet et øget pres for at få mulighed for at placere nyt byggeri i en højere kote end det den gældende lokalplan muliggør. Heraf fremgår at al nybyggeri skal placeres i minimum kote 1,5 m som sikring mod oversvømmelser fra fjord og å, og herudover gælder en generel bestemmelse om at terrænregulering højst kan ske med +/- 50 cm. Set i lyset af at arbejdet med kystsikring langs fjord og å er undervejs, og at anlæg ventes etableret inden for max 2 år, anser forvaltningen det for overflødigt at muliggøre yderligere terrænregulering ud over det allerede gældende. En bestemmelse om byggeri i en højere minimumskote fx kote 2,5 m vil ydermere have den negative effekt at fremtidigt byggeri vil ligge højere end eksistende byggeri med indbliksgener og store terrænspring, som kan give problemer med afledning af overfladevand til nabogrunde. Fastholdelse af bestemmelse fra lokalplan 1.37 om at byggeri skal ske i minimumskote 1,5 m samt fastholdelse af generel bestemmelse om at terrænregulering højst kan ske med +/- 50 cm. Der henvises til redegørelse side 17 og bestemmelserne i 6.8 og Ad. 4 Nye boligtyper og bevarelse af kulturhistorisk byggeri Forvaltningen har gennem de seneste par år fået en række henvendelser om udstykning af større parceller samt en enkelt henvendelse om mulighed for at have mere end én bolig på ejendom med kulturhistorisk gårdbyggeri. Forvaltningen har på den baggrund set nærmere på Jyllinge Nordmarks potentiale for at rumme flere udstykninger, men ud fra et ønske om at bidrage med nye og mindre boligtyper til bydelen, som i dag primært består af større huse med have. Aktuelt er der behov for omdannelse af ejendom på Osvej 3, hvor der har ligget en SuperBest, som nu er lukket. En ny butik skal fremover placeres øst for Værebrovej inden for nyt lokalcenter for detailhandel. Forvaltningen vurderer at ejendommen fremover kan rumme 9 tæt-lav boliger. Ligeledes anses ejendom på Olesvej 25 for velegnet til udstykning med cirka 6 tæt-lav boliger i ældre have i tilknytning til tidligere gård. Afhængig af politisk stillingtagen til punkt om ejendommen Birkeengen 37 kan der eventuelt også ske udstykning til 4 tæt-lav boliger, så bydelen på sigt kan rumme i alt knap 20 mindre boliger i nyt tæt-lavt boligbyggeri. Forvaltningen har også set nærmere på kulturhistorisk byggeri i Jyllinge Nordmark, hvor der ligger 7 ejendomme som har kulturhistorisk værdi. Hvis disse bygningers kulturhistorie skal bevares for eftertiden er det nødvendigt med bevarende bestemmelser i lokalplanen. Disse bestemmelser kan imidlertid betyde større udgifter til vedligeholdelse af ejendommene. Flere af disse ejendomme er tidligere gårdbebyggelser med flere længer og dermed potentielt mange boligkvadratmetre. Derfor anbefaler forvaltningen at bestemmelser om bevaring følges med muligheden for at etablere mere end én bolig pr. ejendom, som ellers er gældende for øvrigt boligbyggeri i Jyllinge Nordmark.

9 Side9/9 Dermed åbnes der op for en bedre rentabel udnyttelse af ejendomme, som kan omsættes til vedligeholdelse af det kulturhistoriske byggeri. Der gives mulighed for tæt-lav boligbyggeri på udvalgte lokaliteter Der medtages bestemmelser om bygningsbevaring på udvalgte ejendomme, som imidlertid samtidig får mulighed for etablering af maksimalt 3 boliger. Der henvises til redegørelse side 18, bestemmelserne i 3.2, 4.2, 7.7, 7.4 og 7.5 samt kortbilag 6 og 6A. Servitutundersøgelse Forvaltningen har igangsat en servitutundersøgelse for at få kortlagt hvilke servitutter, der skal tilsidesættes ved en endelig vedtagelse af lokalplanen. Før offentliggørelse af planforslaget vil de enkelte servitutter fremgå af lokalplanforslagets bilag 2. Ændring af Kommuneplan 2013 Vedtagelse af lokalplanen er betinget af en ændring af Kommuneplan I forslag til tillæg 7 er således medtaget nye rammebestemmelser om udlæg til diger og arealer til klimatilpasning, herunder at fælles friarealer og veje kan benyttes til anlæg, der kan håndtere regn- og overfladevand. For at understøtte behovet for klimatilpasning af området er der medtaget nye bestemmelser om maksimal bebyggelsesprocent på 25 for åben-lav bebyggelse og 35 for tæt-lav. Almindeligvis gælder en bebyggelsesprocent på henholdsvis 30 og 40. Endvidere er medtaget bestemmelse om at åben-lav boligbyggeri maksimalt må være på 250 m 2. For at sikre arealer, hvor vand kan nedsive eller tilbageholdes fastsættes ydermere en maksimal befæstelsesgrad på 40 %. Bilag: A. Planlægningstilladelse B. Natura 2000 konsekvensvurdering C. Juridisk notat, Bech-Bruun

ET KLIMATILPASSET JYLLINGE NORDMARK

ET KLIMATILPASSET JYLLINGE NORDMARK ET KLIMATILPASSET JYLLINGE NORDMARK BORGERMØDE OM LOKALPLAN OG VVM AF KYSTSIKRINGSANLÆG Tirsdag den 25. august 2015 på Baunehøjskolen i Jyllinge By, Kultur og Miljø PROGRAM 19.00 Velkomst v/ udvalgsformand

Læs mere

Høringsnotat, indledende høring af nyt plangrundlag for Jyllinge Nordmark

Høringsnotat, indledende høring af nyt plangrundlag for Jyllinge Nordmark Plan og Udvikling Sagsnr. 242772 Brevid. 2631583 Ref. LOPL Dir. tlf. 46 31 35 83 lonep@roskilde.dk Høringsnotat, indledende høring af nyt plangrundlag for Nordmark 29. august 2017 I dette notat sammenfattes

Læs mere

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Tillæg 5 til Roskilde Kommuneplan 2013 8.B.8 8.CL.1 8.B.13 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

Indkaldelse af ideer og forslag

Indkaldelse af ideer og forslag Indkaldelse af ideer og forslag Roskilde Kommune har besluttet at gennemføre en VVM-proces for løsning til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark. Roskilde Kommune ønsker at etablere en digeløsning

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Roskilde Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan. nr. 668, Jyllinge Nordmark.

AFGØRELSE i klagesag om Roskilde Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan. nr. 668, Jyllinge Nordmark. 06. april 2018 Sagsnr. NMK-33-04500 KlageID: 239890, 240041 JLA-NH AFGØRELSE i klagesag om Roskilde Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan nr. 668, Jyllinge Nordmark Roskilde Kommune har den 29. november

Læs mere

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet er fremlagt på kommunens hjemmeside.

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet er fremlagt på kommunens hjemmeside. Plan og Udvikling Sagsnr. 242772 Brevid. 2180613 Ref. LOPL Dir. tlf. 46 31 35 83 lonep@roskilde.dk Referat af borgermøde 25. august 2015 - Et klimatilpassset Jyllinge Nordmark 1. september 2015 Borgermøde

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 270571 Brevid. 2142760 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger til indledende høring af VVM for anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge

Læs mere

DEBATOPLÆG. Jyllinge Nordmark. VVM for sikring mod oversvømmelser - Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperiode 26. juni til 6.

DEBATOPLÆG. Jyllinge Nordmark. VVM for sikring mod oversvømmelser - Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperiode 26. juni til 6. DEBATOPLÆG Jyllinge Nordmark VVM for sikring mod oversvømmelser - Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperiode 26. juni til 6. september 2015 Roskilde Kommune, juni 2015 Roskilde Kommune Rådhusbuen 1

Læs mere

DEBATOPLÆG. Jyllinge Nordmark TIL POLITISK BEHANDLING

DEBATOPLÆG. Jyllinge Nordmark TIL POLITISK BEHANDLING DEBATOPLÆG Jyllinge Nordmark VVM for sikring mod oversvømmelser - Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperiode 26. juni til 6. september 2015 Roskilde Kommune, maj 2015 Roskilde Kommune Rådhusbuen 1

Læs mere

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark 26. oktober 2015 Byrådet

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING

Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135 Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

BILAG 7. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark

BILAG 7. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark BILAG 7 Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Indkaldelse

Læs mere

NOTAT. Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse, Jyllinge Nordmark

NOTAT. Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse, Jyllinge Nordmark NOTAT By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse,

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast

Læs mere

Randers - Neder Hornbæk

Randers - Neder Hornbæk Randers - Neder Hornbæk Opsummering af høringssvar 5) Det foreslås at matr. 5e, Neder Hornbæk ændrer anvendelse til boligområde i kommuneplanen. (se kort) 18) Det foreslås at den vestlige del af matr.

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 50 Erhvervsområde ved Lumbyvej Næsby Næsbyhoved-Broby - Allesø Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

Kommuneplantillæg 1 for tæt-lav boliger på Værebrovej 25

Kommuneplantillæg 1 for tæt-lav boliger på Værebrovej 25 Kommuneplantillæg 1 for tæt-lav boliger på Værebrovej 25 Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2013 Offentliggjort som tillæg 30 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den

Læs mere

Kombineret spuns og smalt dige mod fjorden og dige langs Værebro å /1/, jf. fig 1.

Kombineret spuns og smalt dige mod fjorden og dige langs Værebro å /1/, jf. fig 1. Direktør By, Kultur og Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde NOTAT Status for kystbeskyttelsesprojektet i Jyllinge Nordmark, maj 2019 Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk www.roskilde.dk Dette

Læs mere

NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13)

NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13) NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13) By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2269681 Ref. JNAL / 8LD Redegørelse for afholdt kap. 1a borgermøde om kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 50 Erhvervsområde ved Lumbyvej Næsby Næsbyhoved-Broby - Allesø Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15

Kommuneplantillæg nr. 15 Kommuneplantillæg nr. 15 Lokalcenter Kalundborgvej Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Lokalcenter Kalundborgvej - 15 Lokalcenter Kalundborgvej

Læs mere

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret)

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Tillæg 15 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Endeligt vedtaget 8. august 2016 Offentliggjort 11. august 2016 Silkeborg

Læs mere

Kystbeskyttelse udfordringer i praksis

Kystbeskyttelse udfordringer i praksis Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 124 Offentligt Kystbeskyttelse udfordringer i praksis Regionale løsninger Lokal løsning Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Tangbjerg Kim Dahlstrøm, afdelingschef

Læs mere

Interessetilkendegivelsen er koordineret med Egedal Kommune, hvor 35 grundejere vil få gavn af den skitserede sikring.

Interessetilkendegivelsen er koordineret med Egedal Kommune, hvor 35 grundejere vil få gavn af den skitserede sikring. By, Kultur og Miljø Miljø NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 38) Sagsnr. 217972 Brevid. 2075898 Ref. JNAL NOTAT redegørelse for interessetilkendegivelse i Jyllinge Nordmark 7. april 2015 Byrådet vedtog

Læs mere

Sagsnr P-4-15

Sagsnr P-4-15 Jyllinge og Tangbjerg Digelag Dato xx. november 2016 Sagsnr. 01.16.00-P-4-15 TEKNIK, MILJØ OG ERHVERV VVM-tilladelse til etablering af anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Læs mere

BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan Endeligt godkendt den 25. juni 2012 Offentliggjort den 04.

BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan Endeligt godkendt den 25. juni 2012 Offentliggjort den 04. Skjoldborgalle Ingemannsvej Hyvildvej Carit Etlarsvej 0 25 50 75 100 Meters Målestok 1:2.000 ved print i A4 BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endeligt godkendt

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-27 Tømrergården, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen d. 17. marts 2005 Lokalplan nr. 1-27 for Tømrergården, Boliger i Hårlev Indholdsfortegnelse Lokalplanens

Læs mere

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 10. september 2012 Offentligt bekendtgjort den 19. september 2012 Udarbejdet

Læs mere

Høringsnotat, forslag til lokalplan 668 og kommuneplantillæg 7 for Jyllinge Nordmark

Høringsnotat, forslag til lokalplan 668 og kommuneplantillæg 7 for Jyllinge Nordmark Plan og Udvikling Sagsnr. 242772 Brevid. 2684089 Ref. LOPL Dir. tlf. 46 31 35 83 lonep@roskilde.dk Høringsnotat, forslag til lokalplan 668 og kommuneplantillæg 7 for Jyllinge Nordmark 21. november 2017

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 Ikast-Brande Kommuneplan Boligområde, Engtoften, Brande FORSLAG

Kommuneplantillæg nr. 4 Ikast-Brande Kommuneplan Boligområde, Engtoften, Brande FORSLAG Boligområde, Engtoften, Brande FORSLAG Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast Brande Nørre

Læs mere

Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby

Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Baggrund og formål Tillæg nr. 1 til lokalplan nr..2 muliggør etablering af to nye boliger inden for Karlstrup Landsby. Kommuneplanens ramme

Læs mere

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning.

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra den 16. marts 2010 til den 12. maj 2010. Med kommuneplantillægget

Læs mere

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord INDHOLD LOKALPLANENS... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og

Læs mere

Høringsnotat for KP-tillæg og Lokalplan 317 Offentlige formål, Tamdrupcentret, Lund

Høringsnotat for KP-tillæg og Lokalplan 317 Offentlige formål, Tamdrupcentret, Lund Sagsnr. 01.02.05-P16-10-18 Dato: 12.3.2019 2018 - Notat Høringsnotat for KP-tillæg 2017-7 og Lokalplan 317 Offentlige formål, Tamdrupcentret, Lund Planforslagene var i høring fra tirsdag den 4. december

Læs mere

Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej

Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG i høring: 13.12.2018-07.02.2019 Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej Baggrund og

Læs mere

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Forslag til lokalplan nr. 435 har været i offentlig høring fra den 8. maj til

Læs mere

J'.nr 6'(- i l -4I NR. 41. FOR ET BOLIGOMRÅDE VED KLEMATISVEJ l BARDE TEKNISK FORVALTNING VIB E B Æ K K O M M U N E. Tlf.

J'.nr 6'(- i l -4I NR. 41. FOR ET BOLIGOMRÅDE VED KLEMATISVEJ l BARDE TEKNISK FORVALTNING VIB E B Æ K K O M M U N E. Tlf. J'.nr 6'(- i l -4I NR. 41 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED KLEMATISVEJ l BARDE TEKNISK FORVALTNING VIB E B Æ K K O M M U N E Tlf. (07) 17 15 66 VIDEBÆK KOMMUNE Lokalplan nr. 41 for et boligområde ved Klematisvej

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 43 Ikast-Brande Kommuneplan Rekreativt område, Remmevej, Ikast

Kommuneplantillæg nr. 43 Ikast-Brande Kommuneplan Rekreativt område, Remmevej, Ikast Rekreativt område, Remmevej, Ikast Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast Brande Områdets

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr Område til boligformål ved Stolpegården i Strøby Egede

FORSLAG. Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr Område til boligformål ved Stolpegården i Strøby Egede FORSLAG Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 161 Område til boligformål ved Stolpegården i Strøby Egede Hvad er en lokalplan? En lokalplan kan siges at være en lokal lov. En lokalplan fastsætter, hvordan der

Læs mere

Resumé. Økonomiudvalget. NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 588 for erhvervsområde ved ydre Københavnsvej

Resumé. Økonomiudvalget. NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 588 for erhvervsområde ved ydre Københavnsvej Økonomiudvalget Teknik og Miljø Plan og Udvikling Sagsnr. 205326 Brevid. 1602011 Ref. CH Dir. tlf. 46 31 35 44 cecilieh@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 588 for

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 17 Ikast-Brande Kommuneplan Centerområde, Jens Holdgaards Vej, Ikast FORSLAG

Kommuneplantillæg nr. 17 Ikast-Brande Kommuneplan Centerområde, Jens Holdgaards Vej, Ikast FORSLAG Centerområde, Jens Holdgaards Vej, Ikast FORSLAG Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 3 Klimatilpasning

Forslag til kommuneplantillæg nr. 3 Klimatilpasning Forslag til kommuneplantillæg nr. 3 Klimatilpasning Nyborg Kommune satser på at skabe attraktive bymiljøer og grønne og bæredygtige boligområder, så der skabes en positiv udvikling på bosætningsområdet

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 41 Ikast-Brande Kommuneplan Område til offentlige formål, Herningvej, Brande

Kommuneplantillæg nr. 41 Ikast-Brande Kommuneplan Område til offentlige formål, Herningvej, Brande Område til offentlige formål, Herningvej, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Tillæg 6. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret)

Tillæg 6. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Tillæg 6 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret)

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag. i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ændring af rammeområde B Tillæg til Kommuneplan

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag. i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ændring af rammeområde B Tillæg til Kommuneplan 03 KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx Ændring af rammeområde B03-04 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Kommuneplantillæg nr.3 til kommuneplan 2013-2025 for Egedal Kommune Kommuneplantillæggets

Læs mere

Ikast-Brande Kommuneplan

Ikast-Brande Kommuneplan Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen Høring til 28. oktober 2017 Oversigt over høringssvar til lokalplan 50 for små og fleksible boliger på Kratkær/Brændekær Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse 1. Novafos, vandselskab Væsentligste indhold

Læs mere

Lokalplan nr. 181A. Tillæg til lokalplan nr. 181 for et boligområde ved Spangsbjerg. Forslag

Lokalplan nr. 181A. Tillæg til lokalplan nr. 181 for et boligområde ved Spangsbjerg. Forslag Lokalplan nr. 181A Tillæg til lokalplan nr. 181 for et boligområde ved Spangsbjerg Forslag 1 Læsevejledning En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan 2017-2029 Marts 2019 UDKAST Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan.

Læs mere

Forslag til Lokalplan Udstykning af Bygaden 57

Forslag til Lokalplan Udstykning af Bygaden 57 Forslag til Lokalplan 73.2 Udstykning af Bygaden 57 1 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger 3 Redegørelse Indledning Bevaringsværdige træer

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 Ikast-Brande Kommuneplan Boligområde, Engtoften, Brande

Kommuneplantillæg nr. 4 Ikast-Brande Kommuneplan Boligområde, Engtoften, Brande Kommuneplantillæg nr. 4 Boligområde, Engtoften, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen.

Læs mere

Indstillingsnotat. Notatark. Overskrift Forespørgsel om lokalplanlægning ved Fasanvej i Juelsminde

Indstillingsnotat. Notatark. Overskrift Forespørgsel om lokalplanlægning ved Fasanvej i Juelsminde Notatark Sagsnr. 01.02.05-P19-4-16 Sagsbehandler Christina Duedal Nielsen 17.3.2016 Indstillingsnotat Overskrift Forespørgsel om lokalplanlægning ved Fasanvej i Juelsminde Beslutningstema Udvalget for

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Kommuneplan Tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej. Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9

Kommuneplan Tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej. Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9 Kommuneplan 2013-2025 Tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9 August 2015 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING... 2 Baggrund for kommuneplantillægget...

Læs mere

Lokalplan nr. 3.7.1 Butikker på Egelundsvej 5. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune. www.albertslund.dk albertslund@albertslund.

Lokalplan nr. 3.7.1 Butikker på Egelundsvej 5. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune. www.albertslund.dk albertslund@albertslund. Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Lokalplan nr. 3.7.1 Butikker på Egelundsvej 5 Hvad er en lokalplan En lokalplan

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplanen for Odense Kommune Nyt universitetshospital og sundhedsvidenskabeligt fakultet

Forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplanen for Odense Kommune Nyt universitetshospital og sundhedsvidenskabeligt fakultet Forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Nyt universitetshospital og sundhedsvidenskabeligt fakultet Ændring af kommuneplanområde 4 10 11 Stige 9 Korup 8 Næsby Tarup Bolbro

Læs mere

Kommuneplan Forslag til tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9

Kommuneplan Forslag til tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9 Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9 April 2015 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 OFFENTLIG HØRING DIN MULIGHED... 2 FORHOLD TIL

Læs mere

Lokalplan nr. 181A. Tillæg til lokalplan nr. 181 for et boligområde ved Spangsbjerg

Lokalplan nr. 181A. Tillæg til lokalplan nr. 181 for et boligområde ved Spangsbjerg Lokalplan nr. 181A Tillæg til lokalplan nr. 181 for et boligområde ved Spangsbjerg 1 Læsevejledning En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt i

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 133 FOR ET GRØNT OMRÅDE I HILLERØD ØST

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 133 FOR ET GRØNT OMRÅDE I HILLERØD ØST HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 133 FOR ET GRØNT OMRÅDE I HILLERØD ØST Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Kommune har i henhold til Planlægningslovens bestemmelser udarbejdet lokalplan for et

Læs mere

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan Rammeområde 13.C7 Lokalcenter Holstebrovej

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan Rammeområde 13.C7 Lokalcenter Holstebrovej Tillæg nr. 68 til Rammeområde 13.C7 Lokalcenter Holstebrovej Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet har dog

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 43 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 2. november til 28. december 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 43 til Kommuneplan 2013-2025

Læs mere

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Høringsperiode: 30. juni til 8. september 2010 2 Luftfoto forside - Copyright Aiolos Luftfoto

Læs mere

STORMFLODSSIKRING I ROSKILDE FJORD / JYLLINGE NORDMARK

STORMFLODSSIKRING I ROSKILDE FJORD / JYLLINGE NORDMARK STORMFLODSSIKRING I ROSKILDE FJORD / JYLLINGE NORDMARK Af Projektleder Benny Rud Hansen, GRONTMIJ A/S By, Kultur og Miljø Præsentation 2 SKITSEPROJEKT Analyse af stormflodshændelser Løsningskoncept for

Læs mere

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan.

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 12. oktober 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 178. Stillingtagen til planlægning for et boligområde ved Bojesvej i Vorup Sagsnr: 01.00.00-P20-2-10

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Erhvervs- og boligområde ved Kirkegyden og Strandholtvej i Stige Ændring af kommuneplanområde 11 Stige Søhus Anderup Lumby Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

ETAGEBOLIGOMRÅDE MELLEM JYLLANDSGADE OG NORGESGADE, IKAST

ETAGEBOLIGOMRÅDE MELLEM JYLLANDSGADE OG NORGESGADE, IKAST 0 50 100 150 200 250 Meters Målestok 1:7.500 ved print i A4 ETAGEBOLIGOMRÅDE MELLEM JYLLANDSGADE OG NORGESGADE, IKAST Tillæg nr. 37 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endeligt vedtaget den 21. maj 2012

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 26 til Rammeområde 12.OF1 - Offentligt område Lillelund Eng samt 12.OF3 - Offentligt område ved Nordre Kirkegård i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til kommuneplantillæg Forslag til tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2013-2025 er fremlagt fra den xx.xx 2017 til

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej side l Lokalplan nr. 28 for et område ved Vestergade/Røddingevej, Vester Vamdrup, Vamdrup Kommune.

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 44

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 44 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 44 Erhvervsområde i Højme Ændring af kommuneplanområde 6 Bellinge Dyrup - Højme Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R

REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R BELLINGE FÆLLED BELLINGE FÆLLED Bæredygtighed Bydel 45 Ha Ca. 500 boliger åben/lav Tæt/lav Beliggende

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 002

Kommuneplantillæg nr. 002 Kommuneplantillæg nr. 002 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområderne B 2.4 Vedtaget d. 29. april 2015 Nyt rammeområde B 2.4 Redegørelse Kommuneplantillæggets område Kommuneplantillægget

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens

Læs mere

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke.

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke. LOKALPLAN NR. 10 9903 PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE Lokalplan 10-9903 Brigadevej Stenløkke Dybbølsten SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning - Rådhuset - 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Omfordeling af byzoneareal og nyt erhvervsområde forslag til tillæg nr. 49 Tillæg til byudvikling og rammebestemmelser Odense Kommune Hvad er en kommuneplan? I

Læs mere

Tillæg nr. 19. Til Kommuneplan 2000, tidligere Holmsland Kommune Område til ferie- og fritidsformål ved Karen Brands Vej, Hvide Sande

Tillæg nr. 19. Til Kommuneplan 2000, tidligere Holmsland Kommune Område til ferie- og fritidsformål ved Karen Brands Vej, Hvide Sande Tillæg nr. 19 Til Kommuneplan 2000, tidligere Område til ferie- og fritidsformål ved Karen Brands Vej, Hvide Sande Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 17. marts

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 11 Ikast-Brande Kommuneplan Område til offentlige formål, Bygaden, Isenvad FORSLAG

Kommuneplantillæg nr. 11 Ikast-Brande Kommuneplan Område til offentlige formål, Bygaden, Isenvad FORSLAG Område til offentlige formål, Bygaden, Isenvad FORSLAG Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen.

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 Kort Kort 1: Den tidligere udstrækning af den økologiske forbindelse

Læs mere

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse.

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. SUSÅ KOMMUNE Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. Forslag til lokalplan vedtaget til fremlæggelse: 22.06.2006 Fremlæggelsesperiode: 27.06.2006 22.08.2006 Lokalplan vedtaget endeligt: 21.09.2006

Læs mere

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 69 til Rammeområde 51.B9 Boligområde ved Ørskovvej i Snejbjerg Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

Delvis ophævelse. Lokalplan nr. 32, Isenvad

Delvis ophævelse. Lokalplan nr. 32, Isenvad Delvis ophævelse Lokalplan nr. 32, Isenvad Indhold Hvad er en lokalplan? Lokalplanen er det led i planlægningen, der udtrykker de konkrete rammer for realisering af de mål, der er indeholdt i kommunens

Læs mere

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere,

Læs mere

TILLÆG 005 TIL KOMMUNEPLAN Ny boligbebyggelse på Thorstedlund Vedtaget xx.xxxx 2019

TILLÆG 005 TIL KOMMUNEPLAN Ny boligbebyggelse på Thorstedlund Vedtaget xx.xxxx 2019 TILLÆG 005 TIL KOMMUNEPLAN 2017-2029 Ny boligbebyggelse på Thorstedlund Vedtaget xx.xxxx 2019 Indhold Redegørelse............................ 3 BAGGRUND. 3 FORMÅL. 3 BELIGGENHED OG EKSISTERENDE FORHOLD.

Læs mere

Kommuneplantillæg Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2010

Kommuneplantillæg Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2010 Kommuneplantillæg Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2010 Høje-Taastrup Kommune Teknik- og Miljøcenter Jour. nr.: 11/27377 Dok.nr. 2651188/11 Dato: 19.06.2012 Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2010 for Rønnevangscenteret

Læs mere