REFERAT FRA MØDE I GRØNT RÅD 27. NOVEMBER 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT FRA MØDE I GRØNT RÅD 27. NOVEMBER 2014"

Transkript

1 Att.: REFERAT FRA MØDE I GRØNT RÅD 27. NOVEMBER 2014 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Danmarks Sportsfiskerforening, Jens Tudvad Dansk Landbrug Sydhavsøerne, John Nielsen Dansk Ornitologisk Forening, Rene Christensen Dansk Skovforening, Lars Wilhjelm Friluftsrådet, John Nielsen Guldborgsund Sports- og Idrætsråd, André B. Hansen Frederik Cordes, Guldborgsund Kommune Anita Pedersen, Guldborgsund Kommune (ref) GULDBORGSUND KOMMUNE Afbud: Naturstyrelsen, Claus Jespersen NATUR, MILJØ & PLAN PARKVEJ 37, 4800 NYKØBING F TLF FAX NATUR-MILJOE-PLAN@ GULDBORGSUND.DK DOKNR /14 SAGSNR. 14/8881 SAGSBEHANDLER: Anita Pedersen DIR +45 MOB CVR NR TELEFONTIDER: MAN-ONS KL TORS KL FRE KL Velkomst Kort introduktion af alle og velkommen til Flemming Stenild. 2. Orientering fra Danmarks Naturfredningsforening Sven Thorsen er udtrådt af bestyrelsen i Danmarks Naturfredningsforening (DN) Guldborgsund og hermed også af Grønt Råd. Flemming Stenild er i stedet indtrådt i Grønt Råd. Der var stor tak for Sven Thorsens mangeårige indsats i Grønt Råds arbejde. 3. Orientering. Indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse Oplæg fra Henrik Andersen, Miljøafdelingen. Der er i dag 51 aktive boringer på Lolland, der er ca. 160 i hele Guldborgsund Kommune. Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse bygger på statens kortlægning, som vandværkerne har betalt til siden Kommunernes opgave er at sikre udarbejdelse af indsatsplanerne. Planerne gælder for de indsatsområder, som staten har udpe-

2 SIDE 2/6 get. Kommunen og også fået en del af gebyr/afgift pengene til udarbejdelse af selve indsatsplanen, mens selve indsatserne skal finansieres af vandværkerne selv. Staten har udpeget nogle forskellige områder: Områder med særlige drikkevandsinteresser (OSD), nitratfølsomme indvindingsområder (NFI), indsatsområder (IO) og indvindingsoplande. Kortlægningen bygger på overflyvninger med en særlig teknik kaldet TEM, kemi, andre geofysiske målinger og kendte boringer. Lolland er færdig kortlagt. Men Falster er ikke færdig endnu det skal være færdig ultimo Når kortlægningen er afsluttet, har kommunen et år til at få udarbejdet en indsatsplan. Udkast til indsatsplanen for Lolland skal være udarbejdet inden 23. december De mest almindelige indsatser ift. at sikre grundvandet er rådighedsindskrænkninger over for især landbruget, med at man ikke må gøde og sprøjte. Det kan relateres til skovrejsning, vådområder, naturområder, randzoner mv. Det er dog langt fra alle vandværker der vil skulle ud og købe/leje jord til grundvandsbeskyttelse. Der kan gøres meget for vandkvaliteten ved at ændre på driften og indvindingen samt etablere nye boringer i mindre sårbare områder. Powerpointoplægget rundsendes til deltagerne. 4. Inddragelse af frivillige og aktiveringsprojekter i naturpleje Der er et politisk ønske om mere borgerinddragelse mere frivillighed. I den forbindelse er der overvejelser omkring selvforvaltning at turde give slip. Er frivillighed at levere en ydelse, som Guldborgsund Kommune ikke kan udføre? Der er også økonomi i det. Allerede i dag får flere foreninger mindre beløb for at efterse friluftsområder som shelter- og bålhytteområder. Der kom flere forslag om, hvordan foreningerne kunne bidrage. Bl.a. fandt Christian Clausen at de kunne hjælpe med naturdata indsamling ift. deres agerhønselaug. Strandjægerne kunne nok også hjælpe med at kortlægge alt lige fra olieforurening og andre ting i kystzonen. Jens Tudvad fandt, at de kunne hjælpe med vandløbsrestaurering, som de historisk har gjort ved Tingsted Å. Kommunen kan hjælpe med maskinpark fx ved Døllefjelde Mose løbet, hvor fiskerne har fået midler. John Nielsen var sikker på, at der nok vil være lodsejere, der gerne vil hjælpe hvis kommunen ikke har maskiner. Flemming Stenild pointerede, at DN har medvirket til at være postkasse for naturprojekter, som kommunen har implementeret. DN har tillige stor succes med affaldsindsamlingsprojekter. DN vil gerne bidrage til naturkortlægningsprojekter, høslet og oplevelser der må være nogle lokale ildsjæle. DOF nogle opgaver skal være meget konkrete, men gerne ud over noget som ikke er en almindelig kommunal opgave. GSIR vil gerne være med til at vedligeholde stier, klippe grene mv.

3 SIDE 3/6 Mange foreninger vil meget gerne ud og lave aktiviteter på folkeskolerne i forbindelse med den nye folkeskolereform. Hvordan kommer foreninger ind i samarbejdet med folkeskolerne? Alt er hængt op på personligt engagement hvor er der en ildsjæl, der popper op. Hjælper godt med økonomisk bidrag fra kommunen til transport, kaffe mv. Kommunen er tit primus-motor for at få sat ting i gang - det vil vi gerne, og vi vil også gerne give mindre beløb som understøtning herfor. Men der var enighed om, at der er brug for frivillige ildsjæle der vil tage styringen. Hvilke muligheder er der ift aktiveringsprojekter nyttejob? Hvis der skal laves naturprojekter for at det skal blive en succes, er det vigtigt at de som tilbydes brænder for det. Enig om at punktet tages op igen på næste møde med henblik på en nærmere diskussion omkring ideer, projektmuligheder og rammer for samarbejde set fra organisationerne. 5. Naturplan Danmark Regeringen har i oktober vedtaget Naturplan Danmark. De endelige lovforslag, som følger planen, er endnu ikke vedtaget. De konkrete indholdsmæssige elementer er derfor endnu ikke offentliggjort. Det vides ikke, hvilke faktuelle og praktiske udfordringer, dette vil medføre. Det er baseret på frivillighed. Vil følge op på dette emner til et af de kommende Grønt Råds møder, når der fremkommer flere konkrete initiativer fra regeringen. Kommunernes opgave er at udpege det grønne landkort. Alle fandt, at det er en oplagt opgave for Grønt Råd at kunne bidrage til dette arbejde. Teknik og Miljøudvalget har Naturplan Danmark på som et orienteringspunkt på deres næste møde 10. december. 6. Naturpark Maribosøerne Naturpark Maribosøerne blev for et par år siden certificeret som naturpark via Europarc Federation. Nu har Naturpark Maribosøerne ansøgt om en certificering efter Friluftsrådets retningslinjer om Danske naturparker. Naturpark Maribosøerne er indstillet til at blive certificeret. Der træffes først endelig beslutning af Friluftsrådets bestyrelse i ugen inden jul. Hvis/ når vi bliver certificeret, vil der blive mulighed for at ansøge fra særlig pulje i Friluftsrådet - målrettet naturparkerne. Der er via Friluftsrådet ansøgt om projekt omkring inddragelse af frivillige på både private og offentlige arealer og udvikling af en opgavebank. 7. Horreby Lyng Grønt Råd har anmodet om, at der fast skal orienteres om Horreby Lyng. Status for projektet. Forundersøgelserne afrapporterer lige nu. Der er lavet undersøgelser over Stor Kærguldsmed, sphagnum mosser, socio-økonomi samt plejetiltag. Disse forundersøgelser er sammen med tilsvarende fra Store Åmosen blevet fremlagt på en opstarts workshop i Marielyst i oktober.

4 SIDE 4/6 Der har været ønske om et toilet på lyngen. Fredningsnævnet har efter seks måneders sagsbehandlingstid givet os dispensation. Toilettet forventes opsat i starten af det nye år. Finansieringen til dette kommer fra formidlingsprojektet som støttes af Friluftsrådet og Puljen fra formidling af fredede områder. Rene Christensen blev valgt som Grønt Råds repræsentant til EU LIFE- følgegruppen som afløser for Sven Thorsen. 8. Status over projekter Der blev udleveret en opdateret liste med naturprojekter - opdelt i disse tre kategorier: igangsat, under forberedelse samt afsluttet. Nye projekter som ikke har været på sidste møde er: Projekt Løvfrø samt Projekt Flagermus tildelt midler i juli, skal afsluttes inden nytår. Flere projekter for både naturformidling og naturpleje under forberedelse. Der var ønske fra Grønt Råd om, at de gerne vil have projekter, der fokusere på ledelinier i det åben land, gedder og oversvømmede enge. Projektlisten vil fremadrettet blive et fast punkt på møderne i Grønt Råd. Som udgangspunkt vil vi fremadrettet drøfte/orientere om projekter under forberedelse på møderne i Grønt Råd. Tilsvarende opfordres organisationerne til løbende at orientere om projekter under opstart. 9. Naturfonden eksempel fra Vordingborg kommune, udskudt til næste møde 10. Orientering fra kommunen a. Natur 2000-planer Kort orientering om at der for Natura 2000 områderne Nr. 177 Maribosøerne og nr. 173 Guldborgsund primært er fokus på udvidelse og fastholdelse af rigkær. Stor succes med at få hegnet og ryddet områder. I Bøtø som er del af nr. 173 arbejdes der med et større projekt som sikre naturlig vandstand fremadrettet og tilgodeser Plettet Rørvagtel som vi skal gøre en særlig indsats for. Naturstyrelsen har indbudt kommunerne til regionalt møde om de kommende Natura 2000-planer den 4. december. b. Hejrede Sø Vandløbsreguleringssag er påklaget til Natur- og Miljøklagenævnet (NMK). Vandløbsreguleringssagen handler om fastsættelse af kvotemål i Hejrede Sø. Kvotemålet er omdrejningspunktet for, at vi er blevet bedt om at udarbejde en ny Natura 2000-handleplan for Maribosøerne. Kommunen har meddelt NMK, at vi ikke kan lave en ny Natura 2000-handleplan, før vandløbsreguleringssagen er afsluttet. Vi afventer derfor NMK. c. Sundby Vig Natur- og Miljøklagenævnet har den 12. juni 2014 truffet afgørelse i klagesagen og ændret Guldborgsund Kommunes dispensation efter Naturbeskyttelseslovens 3 og reguleringssag efter vandløbsloven til afslag. Efterfølgende blev NMK anmodet af ejere om at genoptage sagen. NMK har den 30. september 2014 besluttet ikke at genoptage sagen.

5 SIDE 5/6 Til orientering har ejer anmodet om opstart af kystbeskyttelsessag samt en vandløbsreguleringssag. d. Bane Danmark 33 vandhuller, 8000m2 eng, 7000m2 mose skal laves som erstatningsnatur langs med banen. Der er tillige mulighed for 13 ha erstatningsskov (ikke fuldt financieret). Det er Bane Danmark som gennemfører lodsejerkontakt mm. Guldborgsund Kommune har videregivet oplysninger om mulige projektområder. e. Tingsted Å Projektet med omlægning er stoppet, da det blev for dyrt i forhold til traditionelle løsninger. Guldborgsund Forsyning skulle finansiere og de vil derfor ikke medvirke til dette projekt. Strækningen i Bangsebroskov. Retableringen efter hårdhændet vedligeholdelse er blevet udført. Opmålingen er stadig ikke sket, men vil ske inden årets udgang. Kommunen beklager fortsat sagsforløbet. f. Vindmølleplaner Der er fortsat ikke vedtaget noget forslag til vindmølleplan. På sidste Teknik og Udvalgsmøde har man drøftet sagen, uden der er taget nogen beslutning. g. Marielyst Regeringen har i en forsøgsordning om kyst- og naturturisme åbnet mulighed for, at man kan ansøge om at blive et af 10 pilotområder, der kan fritages fra strandbeskyttelseslinje mm. Det er besluttet på sidste Teknik og Miljøudvalgsmøde, at man vil ansøge om, at der kan etableres en pier ud for Marielyst således som skitseret i Marielyst Helhedsplan. Der er nedsat en projektgruppe for Marielyst med deltagelse af grundejerforeninger, digelaug, pumpelaug mv. De arbejder blandt andet med at forsøge at hindre, at 2011 oversvømmelserne ikke gentager sig. Der er flere forslag om forsinkelsesbassiner, bedre dræning, pumper mv. h. Området omkring og på farvandet Guldborgsund Der er dannet et brugerråd, og arbejdet er kommet godt i gang. Der er afsat kr af byrådet i 2014 og 2015 til arbejdet. Midlerne er i 2014 blevet prioriteret til opgradering af teltpladser langs Guldborgsund. Der er nedsat en gruppe som arbejder med en masterplan det mere langsigtede perspektiv. i. Naturpolitik Efter samtale med Grønt Råd og Flemming Jantzen på juni mødet arbejder administrationen på at få udarbejdet et udkast. Udkastet forventes at være på plads i starten af j. VVM Storstrømbroen Er ude i offentlig høring frem til 16. januar Se evt. mere på k. Besparelser i Center for Miljø & Plan Der skal spares seks stillinger frem til Det vil som udgangspunkt ske ved naturlig afgang samt nedlæggelse af ubesatte stillinger.

6 SIDE 6/6 Der skal spares kr på driften. Teknik- og Miljøudvalget har besluttet, at de tages fra tilskud til privatejede strande. Herunder til udlægning af sand på Skansen og Nysted, ophør med weekend rengøring på Marielyst strand samt efter Sct. Hans. 11. Orientering fra medlemmerne Ingen orienteringer. 12. Nye møder i 2015 Der var forslag om fire datoer. Den 5. marts og 20 august blev godkendt. Der bliver sendt forslag ud om nye datoer i juni og november. Efterfølgende information. Efter gennemført høring er der fastlagt følgende 2 mødedatoer : Besigtigelsestur. Torsdag 7. maj 2015 kl Møde i Grønt Råd. Torsdag 5. november 2015 kl

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS Medlemmer af Grønt Råd og Flemming Jantzen REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS 13-08-2014 Til stede fra Rådet: Danmarks Naturfredningsforening, Sven Thorsen Danmarks Jægerforbund,

Læs mere

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 20. AUGUST 2015

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 20. AUGUST 2015 Att.: REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 20. AUGUST 2015 08-10-2015 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Jens Kahr

Læs mere

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER 2015

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER 2015 Att.: REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER 2015 13-01-2016 Tilstede Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Dansk Landbrug Sydhavsøerne, John Nielsen Dansk Ornitologisk Forening, Rene Christensen

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013

Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013 Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013 09.10.2013 Tilstede fra Rådet: Danmarks Naturfredningsforening, Sven Thorsen Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Dansk Landbrug Sydhavsøerne, John Nielsen

Læs mere

Referat af Grønt Råds Møde 5. marts 2015

Referat af Grønt Råds Møde 5. marts 2015 Att.: Referat af Grønt Råds Møde 5. marts 2015 29-04-2015 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Danmarks Sportsfiskerforening, Jens Tudvad

Læs mere

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE ONSDAG DEN 22. NOVEMBER 2017 KL

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE ONSDAG DEN 22. NOVEMBER 2017 KL Att.: REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE ONSDAG DEN 22. NOVEMBER 2017 KL. 1600-2030 30. NOVEMBER 2017 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Dansk

Læs mere

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE 10. april 2014

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE 10. april 2014 Att.: REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE 10. april 2014 19-05-2014 Tilstede fra Rådet: Danmarks Naturfredningsforening, Sven Thorsen Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Sportsfiskerforening, Jens

Læs mere

REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND

REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND Til medlemmerne i Brugerrådet, På og omkring farvandet Guldborgsund 09-10-2014 REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND Til stede fra Brugerrådet: Henrik Søby,

Læs mere

UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG

UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG Lars Andersen Gårdvej 4 4871 Horbelev CVR.nr. 75380356 05-08-2015 UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG Guldborgsund Kommune har den 28. juni 2015 modtaget anmeldelse om udbringning

Læs mere

TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN.

TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN. Landinspektør Carsten Kragh Vestensborg Alle 34 4800 Nykøbing F. (kun sendt via e-mail til: ck@rk34.dk TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN. 26-08-2013 1. MIDLERTIDIGT OPLAG, AF OPGRAVET JORD FRA

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne 12-10-2016 REFERAT AF MØDE DEN 01-09-2016 I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE Til stede: Troels Lyndelse, Gitte, Baldvin Bjørnsson, Sven Jean Nielsen, Leif Salle

Læs mere

beskyt & benyt naturen naturpolitik for guldborgsund kommune

beskyt & benyt naturen naturpolitik for guldborgsund kommune beskyt & benyt naturen naturpolitik for guldborgsund kommune Vedtaget af byrådet den 9. oktober 2008 1 Wilhjelm-udvalgets konklusion I 2001 udkom den såkaldte Wilhjelm-rapport En rig natur i et rigt samfund.

Læs mere

Fællesbrev med Frederiksberg Kommune til Region Hovedstaden om prioritering af grundvandsbeskyttelse

Fællesbrev med Frederiksberg Kommune til Region Hovedstaden om prioritering af grundvandsbeskyttelse KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Orientering til Teknik- og Miljøudvalget 28-01-2016 Sagsnr. 2016-0006705 Dokumentnr. 2016-0006705-3 Sagsbehandler Anders Jørgensen

Læs mere

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning Ole Erik Lauridsen Trættevejen 16, Tingsted 4800 Nykøbing F Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning 09-06-2015 Kommunen har behandlet ansøgningen om skydning med sortkrudtvåben på den eksisterende skydebane

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN 24. FEBRUAR 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 24. FEBRUAR 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 24. FEBRUAR 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 07-03-2011 Deltagere: Se bilag nedenfor. Referat i henhold til dagsorden: 1. Velkomst.

Læs mere

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19.

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19. Referat Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN 12. MAJ 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 12. MAJ 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 12. MAJ 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 25-05-2011 Deltagere: Se bilag nedenfor. Referat i henhold til dagsorden: 1. Velkomst Frederik

Læs mere

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Deltagere: Fra landbruget: Helle Borum, Heden & Fjorden;

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. september 2015 kl Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. september 2015 kl Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. september 2015 kl. 13.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 LIFE projekter.... 2 Retableringsplan for genbrugspladser.... 3 Status 3 genregistrering....

Læs mere

REGULERING AF KVL. 65, FRIBRØDRE Å

REGULERING AF KVL. 65, FRIBRØDRE Å Geir Helgesen Dronningens Tværgade 46, 7.1 1302 København K REGULERING AF KVL. 65, FRIBRØDRE Å 11. APRIL 2019 Baggrund: Baggrunden for projektet er, at der ønskes en større fiske bestand i kvl. 65 Fribrødre

Læs mere

Indsatsområder sagen kort

Indsatsområder sagen kort Miljøudvalget, Miljøudvalget 2013-14 L 72 Bilag 5, L 71 Bilag 5 Offentligt Dato: 26. november 2013 Til: Folketingets Miljøudvalg Sagsbehandler: Bente Villumsen, 4097 3243, bv@dn.dk Indsatsområder sagen

Læs mere

REFERAT FRA FØLGEGRUPPEMØDE. Mandag den 26. februar kl Mødested: Mødelokale Nysted, Rådhuset, Parkvej 37, 4800 Nykøbing

REFERAT FRA FØLGEGRUPPEMØDE. Mandag den 26. februar kl Mødested: Mødelokale Nysted, Rådhuset, Parkvej 37, 4800 Nykøbing 1. Velkomst ved Frederik REFERAT FRA FØLGEGRUPPEMØDE Mandag den 26. februar kl. 16.00-18.30 Mødested: Mødelokale Nysted, Rådhuset, Parkvej 37, 4800 Nykøbing 2. Præsentation af de fremmødte Velkomst til

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Onsdag den 12. december 2018 Mødetidspunkt: Kl. 15.00-17 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 29. januar 2019 Sagsnr.: 17/58832 Sagsbehandler:

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

Begrundelse for afgørelse Forinden der træffes afgørelse er arealets restriktioner blevet belyst. Se skema 1.

Begrundelse for afgørelse Forinden der træffes afgørelse er arealets restriktioner blevet belyst. Se skema 1. Dispensation til skovrejsning i negativområde Dato: 23-10-2018 Billund Kommune har modtaget en ansøgning om skovrejsning på matr. nr. 5az Eg by, Grindsted. Projektområdet er 4,16 ha, se kortbilag 1. Negativt

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

NATURSTRATEGI GULDBORGSUND KOMMUNE 2017

NATURSTRATEGI GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 NATURSTRATEGI GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 Teknik- & Miljøudvalgets ambitioner for natur er: Skabe mulighed for rekreativ anvendelse af naturen og at skaffe bedre adgang til natur Bevare, udvikle og pleje

Læs mere

Miljøstyrelsen cc. Svend Erik Flensborg Pedersen Over Isen Vej 12, 7430 Ikast Skovdyrkerne, v/jan Hollænder Christensen

Miljøstyrelsen cc. Svend Erik Flensborg Pedersen Over Isen Vej 12, 7430 Ikast Skovdyrkerne, v/jan Hollænder Christensen Miljøstyrelsen cc. Svend Erik Flensborg Pedersen Over Isen Vej 12, 7430 Ikast Skovdyrkerne, v/jan Hollænder Christensen 3. oktober 2017 Svarbrev på høring vedrørende skovrejsning Miljøstyrelsen har den

Læs mere

Vandværksmøde i Brovst Hallen den 12. april 2012

Vandværksmøde i Brovst Hallen den 12. april 2012 Vandværksmøde i Brovst Hallen den 12. april 2012 1. Velkomst Jens Christian Golding på vegne af Jammerbugt Kommune og Grundvandsrådet. Tidsplan for vandforsyningsplan Vedtagelse af forslag til vandforsyningsplan

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN 23.2.2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 23.2.2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 23.2.2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 05-03-2012 Referat (deltagerliste er vedlagt i bilag) 1. Velkomst Frederik Cordes bød velkommen.

Læs mere

MØDEREFERAT. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden samt referat fra sidste møde Godkendt. 2. Opfølgning på punkter fra forrige møde Ingen

MØDEREFERAT. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden samt referat fra sidste møde Godkendt. 2. Opfølgning på punkter fra forrige møde Ingen MØDEDATO Den 2. december 2015 ANGÅENDE Dialoggruppen de grønne interessenter DELTAGERE: Poul Olsen - Grønt råd, Susanne Ladefoged - Danmarks Naturfredningsforening, Magnus Bang Hansen - Grønt råd (afbud),

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 18.12.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af og opfølgning

Læs mere

Velkommen til møde i den tekniske arbejdsgruppe for beskyttelse af grundvand Kortlægningsområde Odense Syd 6 november 2014

Velkommen til møde i den tekniske arbejdsgruppe for beskyttelse af grundvand Kortlægningsområde Odense Syd 6 november 2014 Velkommen til møde i den tekniske arbejdsgruppe for beskyttelse af grundvand Kortlægningsområde Odense Syd 6 november 2014 Dagsorden til teknisk arbejdsgruppe Velkomst og præsentation 1. Orientering om:

Læs mere

IKKE VVM-PLIGT AFNATURGENOPRETNINGSPROJEKT I NATUROMRÅDET HORREBY LYNG I FORBINDELSE MED EU LIFE PROJEKTET ØSTDANSKE HØJMOSER

IKKE VVM-PLIGT AFNATURGENOPRETNINGSPROJEKT I NATUROMRÅDET HORREBY LYNG I FORBINDELSE MED EU LIFE PROJEKTET ØSTDANSKE HØJMOSER Att. GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR MILJØ & PLAN 27. JUNI 2016 IKKE VVM-PLIGT AFNATURGENOPRETNINGSPROJEKT I NATUROMRÅDET HORREBY LYNG I FORBINDELSE MED EU LIFE PROJEKTET ØSTDANSKE HØJMOSER Naturenheden

Læs mere

Referat af det 35. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 23. november 2015

Referat af det 35. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 23. november 2015 Til medlemmer, Valdemarsgade 43 suppleanter m.fl. af 4760 Vordingborg Vordingborg Kommunes Tlf. 55 36 36 36 Miljøråd www.vordingborg.dk Sagsnr.: 13/555 Dokumentnr.: 164940/15 Afdeling: Land og Miljø Sagsbehandler:

Læs mere

Sønderborg Kommune

Sønderborg Kommune Sønderborg Kommune post@sonderborg.dk hzyr@sonderborg.dk Ribe vand J.nr. NST-463-00554 Ref. Jedbe/jarei Den 10. maj 2012 Udpegning af nitratfølsomme indvindingsområder (NFI) og indsatsområder mht. nitrat

Læs mere

REFERAT AF MØDET DEN 1. SEPTEMBER 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDET DEN 1. SEPTEMBER 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDET DEN 1. SEPTEMBER 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 15-09-2011 Deltagere: Se bilag nedenfor. Referat 1. Velkomst Frederik bød velkommen.

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Hvorfor er det vigtigt med et vandsamarbejde? Møde med vandværker og byråd den 16. maj 2013

Hvorfor er det vigtigt med et vandsamarbejde? Møde med vandværker og byråd den 16. maj 2013 Hvorfor er det vigtigt med et vandsamarbejde? Møde med vandværker og byråd den 16. maj 2013 Præsentation Tina Callesen, Afdelingsleder, Vand & Jord Henrik Züricho, Geolog, Vand & Jord Louise Appel Bjergbæk,

Læs mere

Region Sjælland Alléen Sorø. Høringssvar til Indsatsplan for jordforurening 2018

Region Sjælland Alléen Sorø. Høringssvar til Indsatsplan for jordforurening 2018 Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø Naturmiljo@regionsjaelland.dk CTM Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø H www.lejre.dk Sanne Boeskov Christensen Natur og Miljø D 4646 4947 E sabc@lejre.dk

Læs mere

Indsatsplanlægning. Indsatsplanlægning skal sikre, at der udarbejdes en plan til beskyttelse af grundvandet mod forurening.

Indsatsplanlægning. Indsatsplanlægning skal sikre, at der udarbejdes en plan til beskyttelse af grundvandet mod forurening. Indsatsplanlægning Indsatsplanlægning skal sikre, at der udarbejdes en plan til beskyttelse af grundvandet mod forurening. En indsatsplan har en høj placering i planhierakiet, som vist på figur 1. Figur

Læs mere

JKF, LANGELAND. Kreds 5, ved Kristian Spodsberg, har udsendt et udkast om reguleringsjagt, som blev omdelt og følger efter referatet.

JKF, LANGELAND. Kreds 5, ved Kristian Spodsberg, har udsendt et udkast om reguleringsjagt, som blev omdelt og følger efter referatet. JKF, LANGELAND Bestyrelsesmøde onsdag den 12. september 2012 kl. 19.00 Sted: Borgerhuset i Rudkøbing. Deltagere: Leif Hermann (LH) Michael Jensen (MJ) Flemming Sørensen (FS) Ole Kieler Nielsen (OKN) Gert

Læs mere

Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO)

Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) Koordinationsforum, Haderslev, 3. oktober 2013 Naturstyrelsens BNBO-rejsehold v/ civilingeniør Gunver Heidemann og jurist Sanne Hjorth Henriksen

Læs mere

Miljøstyrelsen cc. Karl Marius Bentzen LiebhaverSkovfogeden v/claus Hemmingsen 2. oktober 2017

Miljøstyrelsen cc. Karl Marius Bentzen LiebhaverSkovfogeden v/claus Hemmingsen 2. oktober 2017 Miljøstyrelsen cc. Karl Marius Bentzen LiebhaverSkovfogeden v/claus Hemmingsen 2. oktober 2017 Svarbrev på høring vedrørende skovrejsning Miljøstyrelsen har den 25. september 2017 bedt Ikast-Brande om

Læs mere

I perioden er der i alt indkommet 7 høringssvar til Faxe Kommune (FK), Guldborgsund Kommune (GK), Næstved Kommune (NK) og Vordingborg Kommune (VK).

I perioden er der i alt indkommet 7 høringssvar til Faxe Kommune (FK), Guldborgsund Kommune (GK), Næstved Kommune (NK) og Vordingborg Kommune (VK). Hvidbog for høringssvar til Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021. Havet og kysten mellem Præstø Fjord og Grønsund. Natura 2000- område nr. 168. Vordingborg, Fae og Guldborgsund Kommune har i perioden

Læs mere

Vandforsyningsplan

Vandforsyningsplan Vandforsyningsplan 2017-24 Dialogmøde Udvalget for NTM og Følgegruppen 7. April 2017 Dagsorden: Velkomst. 1. Vandforsyningsstruktur. - Nuværende og fremtidig struktur Ressourceområder. - Hvordan får vandværkerne

Læs mere

REFERAT AF MØDET D I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDET D I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne 10-12-2015 REFERAT AF MØDET D. 19-11-2015 I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE Til stede: Elizabeth Knox-Seith, Merethe Kepp, Baldvin Bjørnsson, Troels Lyndelse,

Læs mere

KOMMUNEPLAN/ VANDFORSYNINGSPLAN

KOMMUNEPLAN/ VANDFORSYNINGSPLAN KOMMUNEPLAN/ VANDFORSYNINGSPLAN DEN 28.08.2018 CLAUS VANGSGAARD, DANVA ULLA LYNGS LADEKARL, NIRAS Disposition Præsentation Planhieraki Styrker og begrænsninger i planer Indsatsplan Kommuneplan Vandforsyningsplan

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard Den 21.06.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse

Læs mere

Plads til alt og alle? NATUR OG MILJØPOLITIK - Skanderborg Kommune

Plads til alt og alle? NATUR OG MILJØPOLITIK - Skanderborg Kommune Plads til alt og alle? NATUR OG MILJØPOLITIK - Skanderborg Kommune Dialogmøde med Vandrådet Den 3. marts 2015 Skanderborg Kommune Vandrådets emner Vandforsyningsplanen Fokusområder Proces Tidsplan Grundvandsbeskyttelse

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Driftsplan for de statslige arealer i Vendsyssel... 2 Handleplan for bekæmpelse af Bjørneklo... 3 Status

Læs mere

Landzonetilladelse til at bibeholde to søer og en sø med en anden placering end tidligere tilladt i den Grønne Vestkile.

Landzonetilladelse til at bibeholde to søer og en sø med en anden placering end tidligere tilladt i den Grønne Vestkile. Center for By Land og Vand Center for By, Land og Vand Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 12/11815 Sagsbeh. Andreas Jarløv Busch

Læs mere

REFERAT AF BRUGERRÅDSMØDE DEN 22. NOVEMBER 2012

REFERAT AF BRUGERRÅDSMØDE DEN 22. NOVEMBER 2012 Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF BRUGERRÅDSMØDE DEN 22. NOVEMBER 2012 29-11-2012 Til stede liste over deltagere på mødet er vedlagt i bilag. Referat 1. Fejring af Europarc Certificering

Læs mere

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Fra landbruget: Lars Mathiassen, Jysk Landbrug; Per Vinther, Jysk Landbrugsrådgivning; Dannie Feldbak, Herning-Ikast Landboforening;

Læs mere

Natura 2000 handleplaner - gennemførelse

Natura 2000 handleplaner - gennemførelse Natura 2000 handleplaner - gennemførelse type: Fagområde De kommunale Natura 2000-handleplaner skal gennemføres i perioden 2013-2015. Kommunen er ansvarlig for at handleplanerne gennemføres. Det drejer

Læs mere

Når der er udarbejdet konkrete forslag til indsatsplaner vil disse blive forelagt Byrådet til godkendelse.

Når der er udarbejdet konkrete forslag til indsatsplaner vil disse blive forelagt Byrådet til godkendelse. Notat Til: Sagen Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Fra: Notat til sagen: Birgit D. Kristensen Indsatsområde Boulstrup og Boulstrup Vest Administrationspraksis for udarbejdelse af indsatsplaner Byrådet i Odder

Læs mere

Opfølgning på Indsatsplan Beder påbud mod anvendelse af pesticider

Opfølgning på Indsatsplan Beder påbud mod anvendelse af pesticider Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 17.11.2015 påbud mod anvendelse af pesticider For at følge op på Indsatsplan Beder foreslås der gennemført åstedsforretninger og høringsprocesser

Læs mere

Dagsorden. Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 12. december kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Dagsorden. Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 12. december kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 12. december kl. 12.30 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af og opfølgning på referat fra

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

åbent møde for Grønt Råds møde den 09. juni 2011 kl. 15:00 i Livø

åbent møde for Grønt Råds møde den 09. juni 2011 kl. 15:00 i Livø åbent møde for Grønt Råds møde den 09. juni 2011 kl. 15:00 i Livø Indholdsfortegnelse 001. Dagsorden til møde i Grønt Råd den 9.juni 2011 3 2 Medlemmer Erik Andersen Hans Kieldsen Aage Grynderup Ib Nielsen

Læs mere

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1 Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl. 13.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Vandplaner.... 2 LIFE projekt Rigkilde.... 3 LIFE projekt St. Vildmose.... 4 Grønt Råds sammensætning....

Læs mere

Klimatilpasningsplan. Oplæg ved Runa Cecilie Lund Sørensen Guldborgsund Kommune

Klimatilpasningsplan. Oplæg ved Runa Cecilie Lund Sørensen Guldborgsund Kommune Klimatilpasningsplan Oplæg ved Runa Cecilie Lund Sørensen Guldborgsund Kommune Forslag til klimatilpasningsplan Status Godkendt af Teknik og Miljøudvalg med få tilføjelser, Behandles i Økonomiudvalget

Læs mere

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode Sagsnr. 01.05.18-P17-1-16 Dato 1-9-2016 Sagsbehandler Sofia Mulla Kølmel Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode 2010-15 og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode 2016-21.

Læs mere

Høring af vandløbsregulering i forbindelse med Natura 2000-hydrologiprojekt og naturgenopretning i Ålemosen ved Humble

Høring af vandløbsregulering i forbindelse med Natura 2000-hydrologiprojekt og naturgenopretning i Ålemosen ved Humble Til lodsejere, relevante myndigheder & interesseorganisationer Center for Vækst og bæredygtighed Teknik og Miljø Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 E-mail: Dato: 16.05.2019 J. nr.: 15/1116 Ref.:

Læs mere

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl. 12.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Havvindmølleparker i Jammerbugten.... 3 Orientering

Læs mere

Tilladelse til skovrejsning i negativt område Dato:

Tilladelse til skovrejsning i negativt område Dato: Tilladelse til skovrejsning i negativt område Dato: 27-09-2017 Billund Kommune har den 14. september 2017 modtaget ansøgning om skovrejsning på del af matr. nr. 20a, Vorbasse BY, Vorbasse, beliggende på

Læs mere

REFERAT DET GRØNNE RÅD. 18. juni 2013, Kl. 16:00. Otterup Rådhus, mødelokale 5

REFERAT DET GRØNNE RÅD. 18. juni 2013, Kl. 16:00. Otterup Rådhus, mødelokale 5 REFERAT DET GRØNNE RÅD, Kl. 16:00 Otterup Rådhus, mødelokale 5 Medlemmer Birgitte Hammeleff, Friluftsrådet Birger Munter Nordfyns Erhvervsråd Dan Mortensen Fyns Familielandbrug Egon Møller Sørensen Dansk

Læs mere

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode.

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode. Falster Statsskovdistrikt Landsdelscenter Storstrøm J.nr. Ref. Juni 2007 Nyt brugerråd efter kommunalreformen Brugerrådets sammensætning Efter kommunalreformen er det nødvendigt at ændre sammensætningen

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

Ejner Bager Sildeballe 2 8305 Samsø. Natur og Miljø. Den 22/11 2012

Ejner Bager Sildeballe 2 8305 Samsø. Natur og Miljø. Den 22/11 2012 Ejner Bager Sildeballe 2 8305 Samsø Den 22/11 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Screening for VVM-pligt af reservoirer på matr.nr. 12i, Besser By, Besser. Afgørelse om ikke VVM pligt.

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM pligt vedr. skovrejsning ved Kogsbøllevej 79, 5871 Frørup

Afgørelse om ikke VVM pligt vedr. skovrejsning ved Kogsbøllevej 79, 5871 Frørup Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Jeppe D. Johnsen Kogsbøllevej 79 5871 Frørup Betjen dig selv på www.nyborg.dk 16. september 2019 Sagsnr.: S2019-19793 Sagsbehandler:

Læs mere

SVANA Sydjylland Skovridervej Gram

SVANA Sydjylland Skovridervej Gram SVANA Sydjylland Skovridervej 3 6510 Gram Delvis accept af anmeldelse om skovrejsning Dato: 25-10-2016 Billund Kommune har den 28. september 2016 modtaget en anmodning fra SVANA Sydjylland om at vurdere

Læs mere

Indsatsplanen set i et juridisk lys

Indsatsplanen set i et juridisk lys Indsatsplanen set i et juridisk lys Regelgrundlaget Den konkrete sagsbehandling Kursus om indsatsplanlægning til beskyttelse af drikkevandet den 20. august 2014 v/sten W. Laursen Områdeudpegning (VFL 11

Læs mere

» Grundvandskortlægning i Danmark. Kim Dan Jørgensen

» Grundvandskortlægning i Danmark. Kim Dan Jørgensen » Grundvandskortlægning i Danmark Kim Dan Jørgensen »Grundlaget for grundvandskortlægning i Danmark Indvinding af grundvand Grundvandsindvindingen i Danmark bygger på en decentral indvinding uden nævneværdig

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Onsdag den 11. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 15.00 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 9. juni 2016 Sagsnr.: 16/5683 Sagsbehandler: jrs Mødested:

Læs mere

MODERNISERING AF NATURBESKYTTELSESLOVEN

MODERNISERING AF NATURBESKYTTELSESLOVEN J e n s C h r i s t i a n G o l d i n g F o r m a n d T e k n i k - o g M i l j ø u d v a l g e t MODERNISERING AF NATURBESKYTTELSESLOVEN Moderne Naturforvaltning konference 27. September 2018 Flersidig

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 4. februar 2013 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Danmarks Sportfiskerforbund,

Læs mere

Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere:

Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere: Mødereferat Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere: Odder kommune, Teknisk udvalg v/elvin J. Hansen (formand for Grønt Råd) Danmarks Naturfredningsforening Lokalkomité Odder v/ Dorthe

Læs mere

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby GRØNT RÅD REFERAT Af Grønt Råds møde den 12. december 2013 Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby 19. december 2013 Brevid:

Læs mere

Tissø Forum. Program for opstartsmøde 8. november 2018

Tissø Forum. Program for opstartsmøde 8. november 2018 Program for opstartsmøde 8. november 2018 Kl. 16.00 Velkomst ved Jakob Bech Jensen Kl. 16.40 Fælles drøftelse af interesser og forventninger Kl. 17.45 Opsamling og næste skridt Kl. 18.00 Tak for i dag

Læs mere

Jens Bjerregaard Filskovvej Brande. 11. juli Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Filskovvej 66, 7330 Brande

Jens Bjerregaard Filskovvej Brande. 11. juli Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Filskovvej 66, 7330 Brande Jens Bjerregaard Filskovvej 66 7330 Brande 11. juli 2019 Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Filskovvej 66, 7330 Brande Du har den 27. maj 2019 anmeldt skovrejsning på matrikel nr. 1af, Hallundbæk

Læs mere

Til medlemmer af Brugerrådet Naturpark Maribosøerne. Referat af Brugerrådsmøde den 21. februar 2013. 1. Velkomst

Til medlemmer af Brugerrådet Naturpark Maribosøerne. Referat af Brugerrådsmøde den 21. februar 2013. 1. Velkomst Til medlemmer af Brugerrådet Naturpark Maribosøerne 25. februar 2013 Brevid: 3297902 Sagsnr.: 277509 Lolland Kommune Udvikling- og Erhverv Postadresse Jernbanegade 7 4930 Maribo Tlf.: 54 67 67 67 Fax:

Læs mere

Afgørelse Teknik og Miljøudvalget har besluttet

Afgørelse Teknik og Miljøudvalget har besluttet AFGØRELSE I HENHOLD TIL KYSTBESKYTTELSESLOVEN - KYSTBESKYTTELSE I SAKSKØBING BYOMRÅDE 26-04-2016 Guldborgsund Kommune har den 21. januar 2015 modtaget en ansøgning fra Fællesrådet for Sakskøbing og omegn.

Læs mere

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF Deltagere: Grundvandsrådet Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet Benny Christensen, Byrådet Arne Hastrup Larsen, Danmarks Naturfredningsforening Hans-Kurt

Læs mere

Tilladelse til skovrejsning i et areal udlagt til skovrejsning uønsket Teknik & Økonomi Negativt skovrejsningsområde og skovrejsning Lovgrundlag

Tilladelse til skovrejsning i et areal udlagt til skovrejsning uønsket Teknik & Økonomi Negativt skovrejsningsområde og skovrejsning Lovgrundlag Villy Elmer Nielsen Kolstrupvej 64 Grindsted Mk 7200 Grindsted Tilladelse til skovrejsning i et areal udlagt til skovrejsning uønsket Dato: 25-01-2018 Billund Kommune har den 12. december 2018 modtaget

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5 Natur- & Miljørådet Torsdag den 20.05.10 kl. 16.00 i mødelokale 4+5 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Jan Kiding Grøn Guide Greve, Tina Frederiksen Sjællandske

Læs mere

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom)

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom) Kredsrepræsentantskabsmøde Onsdag den 23. februar 2011 På AQUA Sø og Naturcenter, Vejlsøvej 55, 8600 Silkeborg. Program for repræsentantskabsmødet jævnfør indkaldelsen. 0. Velkomst ved formand Willi Dupont.

Læs mere

Indsatsplan Skive-Stoholm. Offentligt møde: Indsatsplan for sikring af drikkevandet i Skive-Stoholm-området. Stoholm Fritids- og Kulturcenter

Indsatsplan Skive-Stoholm. Offentligt møde: Indsatsplan for sikring af drikkevandet i Skive-Stoholm-området. Stoholm Fritids- og Kulturcenter Offentligt møde: Indsatsplan for sikring af drikkevandet i Skive-Stoholm-området Stoholm Fritids- og Kulturcenter d. 12. august 2014 Kl. 19.00 side 1 Dagsorden: Velkomst Torsten Nielsen, Formand for Klima

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose Silkeborg Kommune Natur- og Miljøsektionen Sendt med mail til: natur@silkeborg.dk 17. juni 2015 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose Silkeborg Kommune, Natur

Læs mere

Pålæg af rådighedsindskrænkninger, Gl. Hvorupvej 120, Hvorup.

Pålæg af rådighedsindskrænkninger, Gl. Hvorupvej 120, Hvorup. Punkt 14. Pålæg af rådighedsindskrænkninger, Gl. Hvorupvej 120, Hvorup. 2013-1974. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der træffes beslutning om pålæg af rådighedsindskrænkninger

Læs mere

Kristine Kaas Krogh spurgte til, om de ændrede tilskudsregler for bl.a. naturlig hydrologi ville få betydning for de igangværende projekter.

Kristine Kaas Krogh spurgte til, om de ændrede tilskudsregler for bl.a. naturlig hydrologi ville få betydning for de igangværende projekter. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. juni 2016 Sagsbehandler Henrik KIkkenborg Telefon direkte 76 16 51 35 E-mail Henki@esbjergkommune.dk Sagsid 14/414 Referat fra møde i Grønt Råd 15. juni 2016 Deltagere:

Læs mere

Referat af mødet d. 28. november 2007

Referat af mødet d. 28. november 2007 By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk Referat af

Læs mere

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol Plan-, Miljø- og Klimaudvalget sprotokol 15-12-2014 12:30 Mødelokale C226, Silkeborg Rådhus Kl. 14.00 15.00 dialogmøde med Bevillingsnævnet. Afbud fra:. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.:

Læs mere

Referat Møde i Det Grønne Råd

Referat Møde i Det Grønne Råd Hjørring Kommune Referat Møde i Det Grønne Råd 26-01-2017 Side 1. 17. jan. 2017 Referat 1. Velkomst, valg af ordstyrer Børge Søndergård blev valgt som ordstyrer. 2. Godkendelse af og opfølgning på referat

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Indvinding af hvidt sand.... 3 Kommunens rolle i forhold

Læs mere

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008.

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Deltagere: Annita Svendsen, Skov- og Naturstyrelsen Fyn Carl Peter Greve, Danmarks Jægerforbund Christian Ahlefeldt, Dansk Skovforening Flemming

Læs mere

2 Godkendelse af referat fra møde den 19. september 2011 Referatet godkendtes uden bemærkninger.

2 Godkendelse af referat fra møde den 19. september 2011 Referatet godkendtes uden bemærkninger. Referat Dato: 19-07-2012 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2012-201182 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere