Valde Nyt. 4a til Ramasjang-fest. 4a vandt den gyldne billet i Ramasjang-skolen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valde Nyt. 4a til Ramasjang-fest. 4a vandt den gyldne billet i Ramasjang-skolen"

Transkript

1 Valde Nyt 4a til Ramasjang-fest Valdemarskolen, Ringsted - juni a vandt den gyldne billet i Ramasjang-skolen Læs bl.a. om Engelsk musik og sang Skolekoncert Trafik i øjenhøjde Kyssebænk novelle Sløjd i 5. klasse Børn i andre lande Den lille cyklistprøve Korstævne Hanna fra 3d er klar til Den lille cyklistprøve

2 Fra skolelederen Sommerferien nærmer sig og skoleåret 2011/12 er ved at være slut. For Valdemarskolen har det været et skelsættende år, hvor skolestrukturdebatten og de efterfølgende beslutninger vil komme til at præge hverdagen fra næste skoleår. I forbindelse med Dronning Elisabeth 60-års regeringsjubilæum kom det frem, at hun i omkring de mange skandalelignende situationer, der havde været i det engelske kongehus, skulle have sagt: Når tiderne skifter, er det ikke alt som overlever. Dette oplever vi på Valdemarskolen. At Byrådet har besluttet ikke længere at bruge Valdemarskolen til elever fra klasse har både forundret os og gjort os kede af det, men sådan må det jo være. Såvel ledelse som medarbejdere har naturligvis gjort, hvad vi kan for at både de børn, der forlader Valdemarskolen og de medarbejdere, som vi må sige farvel til, får så god en overgang til den skole, de skal arbejde på efter sommerferien. Den gæld, som skolen havde oparbejdet gennem nogle år er nu væk, dels ved at den nye skolestruktur har betydet, at skoler med gæld har fået eftergivet noget af gælden, dels ved at noget bliver afdraget. Det er således mit håb, at skolen de kommende år får sammenhæng mellem det udmeldte budget og de faktiske udgifter. Næste skoleår vil vi således fortsætte med de udgiftsbegrænsende tiltag, som vi iværksatte sidste år. Det bliver en ganske anden hverdag som børn og personale vil møde i august 2012, når skolen begynder igen. Med stigende elevtal gennem de sidste mange år har Valdemarskolen altid måttet anstrenge sig for at finde plads til de mange børn og klasser. Dette vil ikke være tilfældet til august, - plads har vi nok af, vi skal finde ud af, hvordan vi nu bedst udnytter denne plads. Portbygningen skal ikke længere anvendes til undervisning og i skrivende stund ved jeg ikke, hvad den skal bruges til. En lokaleoversigt vil komme på vores hjemmeside i uge 26. Det er stadig vores fornemmelse, at Valdemarskolen er en skole, der bliver tilvalgt. Mere end 100 børn begynder i vore 4 børnehaveklasser efter sommerferien. Der skal her lyde en tak til de mange medarbejdere på Valdemarskolen for arbejdet på skolen, til skolebestyrelsen for engageret arbejde samt en tak til de mange forældre, der på forskellig måde bakker op om Valdemarskolen og det, som byens gamle skole står for. Det vil dog være med en mærkelig fornemmelse, at Valdemarskolen for sidste gang via translokationen tager afsked med en flok afgangselever.

3 Den 6. juni begyndte vores skoleleder som konstitueret skolechef på børne- og kulturforvaltningen, foreløbig dette kalenderår ud. Undertegnede har lovet at videreføre Valdemarskolen i den periode som Henrik Østergaard er udlånt. De mange medarbejdere, der efter sommerferien skal på andre skoler ønskes held og lykke på den nye arbejdsplads. Det er min overbevisning, at de hver især vil bidrage til, at den nye skolestuktur i Ringsted Kommune kan lykkes. Alle skolens medarbejdere, elever og forældre ønskes en rigtig god sommerferie Vi ses igen onsdag den 15/ kl til et nyt og lærerigt skoleår. Per Aagaard Kristensen Konstitueret skoleleder

4 En rigtig lastbil i skolegården giver bedre forståelse Det er vigtigt at se sig for i trafikken, og det er lige så vigtigt at blive set af andre trafikanter specielt af chauffører i biler, busser og lastbiler. Fra sin førersædeplads kan chaufføren somme tider have svært ved at se børn, som går eller cykler på vejen. Derfor er kampagnen Trafiksikkerhed i Øjenhøjde sat i gang. Valdemarskolens 3b, 3d og 4b havde i maj måned besøg af en lastbil, som blev placeret i skolegården. Målet var at få opfrisket, hvordan børnene mest hensigtsmæssigt forholder sig til lastbiler i trafikken. Med en medbragt modellastbil, dukker og et udsnit af et vejkryds i det rigtige skalaforhold, gennemgik Kurt fra OK de trafiksituationer, der kan give anledning til de farlige situationer. Eleverne så på den måde det hele lidt fra oven og er på den måde bedre forberedt, når de i fremtiden kommer ud til en rigtig lastbil. Ude ved lastbilen i skolegården kom børnene under kyndig vejledning og trygge forhold helt tæt på lastbilen både udenfor og bag rattet som chaffør. Her oplevede hver enkelt elev, hvordan klassekammeraterne udenfor forsvandt i spejlene. De blev nemlig placeret i de blinde vinkler, ligesom fodgængere og cyklister kan være det i trafikken. Disse øvelser gav eleverne en stor aha-oplevelse, som forhåbentlig hjælper dem med at være ekstra opmærksomme i trafikken, når de møder en lastbil.

5 Sløjd i 5. klasse Klassen fik til opgave at designe deres helt egen mobilholder i et valgfrit materiale. Nadja valgte at tegne blade skære dem ud i krydsfiner og dekorere dem med en træbrænder, hvorefter de blev monteret på en fint sleben træplade. Mobilholderen har været udstillet i glasmontren ved biblioteket og er blevet set og beundret af rigtig mange.

6 Den lille cyklistprøve i 3. klasse Hele 3. årgang arbejdede i fordybelsesuge 11 med Den lille cyklistprøve. Hele ugen var delt ind med et værksted hver dag. Nogle skulle spille trafik-spil, andre gå tur og lære om skiltene i trafikken. Der var også et dansk- og et matematikværksted og så skulle alle også igennem en cykelbane og den lille cyklistprøve.

7 Børn i andre lande Fordybelsesuge Børn i andre lande Mange klasser på skolen har i år arbejdet med Læseraketten og Liberia. 3. og 4. årgang har i fordybelsesuge 11 haft Børn i andre lande på skemaet og begge årgange har været så heldige at de har haft besøg af Læsekaravanen, hvor Mikas og Anne, der havde været i Liberia, fortalte om og viste billeder af deres oplevelser og mødet med børnene de havde mødt. 4. årgang fik også skrevet postkort til politikerne på Christiansborg og deres meninger blev hængt til tørre på Rådhuspladsen. Flere klasser på skolen samlede penge ind til børnene i Liberia. 4b fik indsamlet kr., 3c kr., 4a kr. og 4c kr.- Samlet set er det nok til at mere end 15 børn i Liberia kan komme i skole. Det giver også is til alle fire klasser fra HjemIs.

8 Engelsk musik og sang Når 10 års skolegang nu går på hæld, så kan man i en 9. klasse blive nostalgisk. Det er hyggeligt at kigge på gamle billeder og skolearbejde fra tidligere år Og så dukkede dét her jo op: Da nuværende 9.C. gik i 7. klasse fik de i engelsk til opgave at oversætte vores traditionelle Feriesang. De skulle være tro mod de danske verselinjer og rytmen og ikke gå op i, at det skulle rime på engelsk. Det kom der dette ret underholdende resultat ud af. VH Heidi Billedet er fra 7.C. s klassefest, hvor Nadia og Frederikke giver den gas The Holiday Song Mel: Feriesangen 1) One and one is three And our earth is flat Gorm the Old One was smith in Hobro All that we have learned All that was so hard Will we forget Cause now the head needs pea-ea-ea-eace Holi holi holiday Just relax, you are free And sing a happy melody At the sun we re laughing It will shine till the holiday will end so we hope

9 2) Take your wake-up clock And put it in a bin Fill with water until it shuts up Put your pen away Cause why do you need that? I will tell you What you re supposed to wri-i-i-ite Holi holi holiday Just relax, you are free And sing a happy melody At the sun we re laughing It will shine till the holiday will end so we hope 3) Jump over a ditch And fishing in a stream That is something we all want to do Out and walk on grass And sit on top of hay Now you want to be buzzing like a bee-e-e-e Buzz, buzz, buzz, buzz, buzz, buzz Just relax, you are free And buzz a happy melody At the sun we re laughing It will shine till the holiday will end so we hope 4) Take a look around There are so many things That we really would like to explore We want to have some fun In meadows, fields and woods Cause with school and the homework we are do-o-o-one Holi holi holiday Just relax, you are free And sing a happy melody At the sun we re laughing It will shine till the holiday will end so we hope Made by 7.C.

10 4.a på mini-lejrtur ved Kærehaveskoven Onsdag den 30. maj skulle vi alle møde ude hos Julie M med vores oppakning. Vi skulle nemlig sove hos Julie, alle i et stort telt. Men først skulle vi i skole. Skoledagen var i Kærehaveskoven sammen med Søren, der ejer skoven og Karin og Helle. Først gik vi en lang tur i skoven, hvor Søren fortalte om træer og dyr. Senere samlede vi mælkebøtter, skvalderkål og brændenælder, som vi lavede grønne frikadeller af. Om eftermiddagen var der GPS-løb i skoven. Aftensmaden spiste vi i bålhuset, som var vores station begge dage. Derefter legede vi og hyggede os til vi skulle sove i det store telt. Det gik fint. Torsdag morgen kom Karin og Helle og nogle mænd fra skoven, som fortalte om jagt og dyr. Vi gik en tur rundt i skoven og så steder, hvor rådyrene havde fejet, gnedet hud af. Før frokost klatrede og legede vi på forhindringsbanen i skoven. Efter frokost skulle vi prøve at klatre i træer. Det var nogle super herlige dage. Dejligt, at nogle forældre ville arrangere sådan nogle dage, at Søren og andre fra skoven kom og fortalte os ting og at de andre forældre kom og var med til forskellige ting i løbet af de 2 dage. Det eneste kedelige var vejret.

11 En sommerferiehilsen fra skolebestyrelsen Selv om det er ikke ligefrem har været afspejlet i vejret i starten af juni, nærmer tiden for skolesommerferien sig hastigt. Skoleåret, vi har bag os, er også gået hurtigt i al fald hvis I spørger os forældre i skolebestyrelsen. Vi har brugt en del energi på at behandle høringsforslag i relation til skolestrukturen. Vi glæder os over at se, at der er blevet lyttet til i al fald nogle af vores indsigelser (fx overføres specialbørn fra Sdr. Parkskolen alligevel ikke til Valdemarskolen i forbindelse med strukturændringen). Til gengæld blev vores indsigelser omkring ønsket om at opretholde klasse på Valdemarskolen i det mindste frem til at de nødvendige idrætsfaciliteter er kommet på plads på overbygningsskolen ikke imødekommet. Arbejdet med at få overbygningsskolen klar til at modtage klasses elever har stået på siden midten af december, hvor den nye struktur blev godkendt. Heldigvis ser vi allerede nu, at der er arbejdet intenst med at imødegå mange af de uhensigtsmæssigheder, som vi havde påpeget. Der er ved at blive indrettet kantine på overbygningsskolen, foruden at klasselokaler og fællesarealer er ved at blive moderniseret. Arbejdet i forbindelse med at anlægge egentlige cykelstier mellem Dampmøllekrydset og Jernbanevej skulle blive påbegyndt her i juni og afsluttes inden skolestart. På Valdemarskolen kommer vi også til at opleve større forandringer. Når vi siger farvel til 3 stk. 7. klasser samt 4 stk. 8. klasser og 4 klasser 9. klasser, kommer vi til at opleve en noget anderledes skole, end vi har i dag. Der bliver mere plads i skolegården til de tilbageværende børn og det er dejligt at erfare, at der allerede nu er kreative kræfter, som er kommet med forslag til nyindretning af skolegården. Nogle af initiativerne vil kunne hjælpes hurtigere på vej, hvis vi forældre giver en hånd med. I vil modtage en invitation til at bidrage til dette arbejde senere. Også på ledelsesfronten kommer vi til at opleve forandringer. Noget uventet blev vores skoleleder Henrik Østergaard konstitueret som leder for Skole og Dagtilbud pr. 6. juni og året ud. Fra bestyrelsens side har vi fortalt Henrik, at det bestemt ikke vil genere os, at der kun bliver tale om et midlertidigt udlån til Forvaltningen og at vi meget gerne ser, at han vender tilbage til os i det nye år. Før det sker, glæder vi os umådeligt meget over, at vores viceskoleinspektør Per Ågaard Kristensen nok en gang er sprunget skolen til undsætning og har fået lov til fra hjemmefronten at udsætte sit otium endnu en gang. Vi er helt sikre på, at skolen er i trygge hænder hos Per, Jette og Else Oldager, som kommer til os fra Vetterslev- Høm og bliver fremtidig viceskoleinspektør. Vi byder Else velkommen og ser frem til et godt samarbejde med hele ledelsesteamet også efter ferien. Umiddelbart efter sommerferien vil skolebestyrelsen iværksætte en aktiv trafikkampagne omkring Valdemarskolen og uddele materiale om, hvordan vi opfordrer forældrene til at færdes omkring skolen, så skoledagen får så tryg og smidig en start på dagen, som overhovedet muligt. Med ønsket om en rigtig dejlig sommerferie til alle og en stor tak til alle medarbejdere, forældre og elever på Valdemarskolen for samarbejdet i det forgangne år. Efter sommerferien overlader jeg trygt formandskasketten for skolebestyrelsen til Jacob Bjørnholm Madsen, hvorefter jeg selv vil nøjes med en menig plads i Valdemarskolens bestyrelse suppleret med posten som næstformand på overbygningsskolen (som endnu ikke har fået sit endelige navn). Laila Kofoed

12 Skolekoncert d. 29/ I marts måned havde 3.-6.klasserne besøg af FLENSBORG/VENNDT DUO. Vi blev introduceret for to fantastiske musikere. Pojken Flensborg, som spiller klaver og melodica, samt Jacob Venndt, som må betegnes som en multi-instrumentalist. Han spiller nemlig både bas, mundharmonika, melodica, klokkespil, cajon, sav og meget mere. De to musikere arbejder med jazz og kompositionsmusik. En del af den musik, vi hørte, var selvfølgelig aftalt på forhånd, men der var også en del, som i den grad fik farve af publikum. Musikerne legede med deres tonemateriale, alt imens de inddrog eleverne aktivt. Alt kunne ske havde vi på fornemmelsen. og det sjove, spændende og medrivende fik børnenes opmærksomhed 100%. En superdejlig oplevelse. I marts måned 2013 bliver det tid for næste skolekoncert. Denne gang med Breeze of gospel. Birgitte Jonsén

13 Skolefest det perfekte minut Der blev dystet mellem lærere og elever, da 3b og 4a/4b inviterede indenfor til leg på tid. Der blev dystet i at gribe blyanter, stable dåser, fange pastapenne og meget mere.

14 Kyssebænken Først vil jeg gerne fortælle lidt om mig selv. Jeg hedder Katrine og er 13 år gammel. Jeg bor i Stokholm og går i sjette klasse. Min bedste ven hedder Benny. Min mor hedder Karina og er læge. Min far ser jeg aldrig. Han er alkoholiker og sidder i spjældet. Egentlig ville jeg hellere bare sige til mine venner at han er forsvundet eller død i en bilulykke end at fortælle dem at strisserne har taget ham. Men sådan er det. Så har jeg en lillebror der hedder Jonathan og han er 4 år og går i børnehave. Nu kommer min historie. Det var en dag i skolen, da vi fik at vide at der kom en ny dreng i klassen. Han hed Alex. Han ville komme tirsdag, og det var mandag i dag. Alle de andre piger fra klassen hoppede da de fik at vide at der ville komme en ny dreng. Men jeg syntes at de var lidt underlige. Næste dag i skolen var alle pigerne endnu mere glade. De stod og snakkede sammen i grupper om hvordan han mon så ud. Alle pigerne havde også prøvet at kysse med drenge før, men jeg havde kun kysset min lillebror. Alex kom ikke i første lektion. Vi havde matematik. I anden lektion havde vi dansk men der kom han heller ikke. På et tidspunkt midt i dansktimen, gik døren op ind til klasselokalet. Pigerne holdt op med at snakke, men da de så at det var en af drengene der kom meget forsent sukkede de bare og snakkede videre. Efter dansktimen havde vi frikvarter. Jeg gik over til Benny. Hvad skal du efter skole? spurgte jeg. Jeg skal over til min far i restauranten. svarede han. Okay. Lidt efter ringede det ind. Jeg fulgtes med Benny ind. Vi havde dansk igen. Fru. Svendsen, vores lærer kom ind. Lige da alle havde sat sig på sin plads, gik døren op. En ubekendt dreng kom ind. Jeg troede det var Alex. Og det var det. Han havde de flotteste rare mørke øjne. Hans hår var mørkebrunt og han havde små krøller. Han havde et skævt smil. Og skinnende hvide tænder. Jeg havde aldrig tænkt på en dreng på den måde før. Mine kinder blev varme, og jeg kunne mærke at jeg rødmede. Han kiggede på mig og smilede sit skæve smil til mig. Han blev ved med at stå og stirre på mig. Jeg rødmede bare mere og mere. Det her er Alex. Du kan sidde ovre ved siden af Katrine sagde fru Svendsen, og pegede over på mig. Mit hjerte begyndte at hamre sindssygt. Jeg rykkede min stol lidt så han kunne være der. Han gik derhen og satte sig. Jeg turde ikke engang kigge på ham. Han duftede sødt og godt. Da jeg kom hjem fortalte min mor mig at min far var ved at blive løsladt. Jeg råbte ad hende og sagde at jeg ikke gad at snakke med ham. Han havde jo aldrig villet mig noget. Han elskede alkohol mere end han elskede mig. Jeg løb bare ind på mit værelse og smækkede døren i. Jeg lagde mig på sengen, og dagdrømte om Alex. Jeg græd. Tilsidst faldt jeg i søvn. Da det var ved at være tid til aftensmad vækkede mor mig. Der er mad nu skat. Har du lavet lektier? Jeg satte mig op i sengen. Nej svarede jeg. Jeg tog min telefon og tjekkede på nettet hvad jeg havde for til i morgen. Så gik jeg hen i spisestuen. Jeg satte mig ned ved siden af Jonathan. Da vi havde spist sagde jeg at jeg var træt og gik i seng. Næste dag i skolen spurgte Alex hvad skal du i dag? Øhmm.. Ik ikkeee rigtig noget.. svarede jeg. Og så skete det. Det jeg havde gået og drømt om. Han spurgte om jeg ville med ud og gå en tur efter skole. Vi gik en tur gennem skoven. Jeg var nød til at vise vej. Jeg var ikke nær så nervøs for at snakke med ham mere. Normalt var jeg bange når jeg gik gennem skoven. Men ikke sammen med ham. Vi gik bare der og talte sammen om alt muligt. Så fortalte han mig om sin familie. Han var enebarn og boede sammen med sin far og mor. Så spurgte han mig om min familie. Jeg fortalte at jeg havde en lillebror og at jeg boede sammen med min mor. Ogm selvfølgelig spurgte han til min far. Jeg var lige ved at sige til ham at han

15 var død, men så måtte jeg fortælle ham sandheden. undskyld, det er jeg ked af sagde han, imens han kiggede mig i øjnene. Jeg blev genert og kiggede ned. Det gør ikke noget svarede jeg. Vi gik tavse indtil vi var nået ud ad skoven. Han kiggede på mig og sagde Jeg må hjem. Ja. Det må jeg også. Vi ses. svarede jeg. Jeg vendte mig om og gik. Han kom løbende op ved siden af mig. Jeg smilede til ham. Han spurgte om han ikke skulle følge mig hjem. Så gik vi ved siden af hinanden hele vejen hjem til mig. Da vi skulle sige farvel, gav han mig et kram. Et kærligt kram. Jeg gik stille og roligt ind i huset, nærmest halvt drømmende. Jeg satte mig en og lavede lektier, men jeg kunne knap nok koncentrere mig fordi jeg tænkte på ham. Næste dag og resten af ugen gik jeg bare sammen med Benny. Men jeg kunne ikke få Alex ud af mit hoved. Benny tog hjem til mig om fredagen. Jeg kunne ikke fortælle ham mine følelser for Alex. Selvom at vi var bedste venner. I stedet talte vi om min far. Jeg fortalte ham om det min mor sagde. Benny syntes at jeg skulle prøve at snakke med min far. Men han kunne også godt se at det var et problem efter alt det han har gjort. Eller faktisk alt det han ikke har gjort. I weekenden skrev jeg bare med Alex. Og så lå jeg bare og drømte om ham. Mor troede endda at jeg var blevet syg. Jeg sagde at jeg bare havde lidt ondt i maven. Det var jo ikke løgn. Imens jeg lå der og drømte fik jeg en lang sms fra Alex. Hej Katrine <3 Jeg har fødselsdag her om en uge, så jeg vil gerne invitere dig til en filmaften bare dig og mig om lørdagen. Knus og kram Alex.. Jeg skrev: Det vil jeg meget gerne, det lyder rigtig hyggeligt. Hvad skal vi se? Knus Katrine. Jeg lå i min seng og krammede min pude. Jeg smilte over hele ansigtet. På et tidspunkt fik jeg et flip og lå og sprællede med arme og ben. Min mor kom ind og troede at jeg var gået i kramper. Lidt efter fik jeg igen en sms fra Alex. Det er en overraskelse.<3 Jeg vidste slet ikke hvor jeg skulle gøre af mig selv. Til aftensmad kunne jeg kun spise en kartoffel og lidt ketchup. Min mor blev ved med at tro at jeg var syg. Da jeg spurgte om jeg godt måtte komme hjem til en ny dreng fra klassen på lørdag, blev min mor bare helt vildt nysgerrig. Typisk mødre. Jeg havde ikke rigtig noget at lave hele ugen. Alex var begyndt at være meget sammen med drengene fra klassen. Og Benny var på ferie hele ugen. Han sad bare i dejlige varme Thailand og fik masser af sol. Han havde sendt et brev til mig onsdag. Benny var altid helt mørkebrun, fordi han meget tit tog til Thailand. Lørdag, stod jeg op kl fordi at jeg slet ikke kunne sove. Jeg havde endda ligget vågen siden kl Da jeg havde spist morgenmad, fandt jeg en gammel sæk fyldt med stof. Jeg tog noget fedt stof op og begyndte at eksperimentere. Tilsidst havde jeg lavet en stram, sort, højtaljet nederdel og en fed, løs top. Jeg prøvede det, men toppen var for løs. Men så fandt jeg en gammel trøje

16 fra klædeskabet og prøvede den til. Og selvfølgelig var jeg så heldig at det var mega fedt. Jeg glædede mig så meget. Jeg gik udenfor en tur får at trække lidt frisk luft. Det var helt blå himmel. Jeg skulle være ovre hos Alex kl Og det tog ca. et kvarter at gå derover. Så jeg regnede med at gå kl Da jeg kom ind igen tog jeg et bad. Jeg havde lidt travlt kl. var allerede Jeg lagde lynhurtigt lidt mascara, tog parfume på, og det tøj jeg havde lavet. Så kiggede jeg mig selv i spejlet og det var perfekt. Men jeg manglede mit hår. Jeg tog mit pandehår og snoede det, fandt mit søde spænde og klipsede det i. Så var jeg klar. Idet jeg var ved at finde min jakke, bankede det på. Jeg åbnede døren, og der stod han. De lækreste brune øjne, skønne fyldige læber (jeg gik og drømte om at få lov at kysse), det lækreste mørkebrune hår og så den dejlige stemme der sagde: Jeg skal nok følge dig hen til mig. Jeg var mundlam. Men så råbte jeg farvel til mor og gik ud. Han holdte sin arm rundt om mig. Jeg vidste ikke om jeg skulle ligge min arm om ham. Jeg gjorde det ikke. Vi gik ind i byen. Han skulle ind og have noget i en boghandel. Imens stod jeg og kiggede på en opslagstavle. Der var en masse billeder af forskellige folk der kyssede på en bænk. Ovenover billederne stod der Kyssebænken. Jeg kiggede længe på den. Så kom Alex over til mig. Her sagde han, og rakte mig et hjerte hvor der stod DU ER SØD på. Jeg rødmede og sagde stille tak. Han kiggede derefter på opslagstavlen, og mumlede kyssebænken. Jeg rødmede igen. Så gik vi ud af butikken. Han gik igennem skoven med mig. På et tidspunkt tog han min hånd. Indeni hoppede jeg som en lille pige der lige havde fået sin første barbiedukke. Jeg kiggede på ham og han smilede mit yndlingssmil. Da vi var kommet igennem skoven kom vi til hans hus. Jeg gik ind og tog skoene af. Hans forældre var ikke hjemme. Jeg gik ind på hans værelse og satte mig på hans seng. Kl. var allerede Han satte en film på fjernsynet. Så lagde han sig i sengen ved siden af mig. Mit hjerte var lige ved at springe i luften af glæde. Så fandt jeg ud af at det var The Notebook vi skulle se. Som sædvanlig græd jeg tilsidst, da de døde sammen i slutningen. Han krammede mig. Så gik han ud i køkkenet, og da han kom tilbage havde han sushi med. Kom sagde han, og tog en lommelygte. Så gik vi udenfor i mørket. Han lagde et tæppe på jorden og satte sig ned. Jeg grinte og satte mig ned ved siden af ham. Han fodrede mig. Jeg grinte helt vildt. Da vi havde spist spurgte han om jeg ville sove der. Jeg ringede til mor, og det måtte jeg gerne. Næste morgen gik vi en tur. Jeg vidste ikke hvor vi var. Så jeg spurgte Alex. Han havde styr på det. På et tidspunkt gik vi på en lille sti. Op og ned ad bakker, forbi legepladser og masser af børn. Imens vi gik hånd i hånd, kom en lille dreng hen og spurgte om vi kom kærester. Vi grinte lidt af det, uden at svare. Så satte vi os ned på en bænk. Drengen stod stadig og kiggede på os. Alex spurgte om han ville hente sine venner. Så der stod en hel masse børn. Så kiggede Alex på mig og spurgte, Skal vi komme kærester? Derefter gav han mig et blidt kys på kinden. Jeg var fuldstændig mundlam. Så fik jeg fremstammet ja. Jeg rødmede. Derefter gav ham mig et ordentligt kys på munden. Det var så dejligt. Vi sad bare der og kyssede i flere minutter. Så fik Alex drengen som selvfølgelig stod og skreg AAAAAAADD, til at tage billeder af det. Og til min fødselsdag, tre måneder og treogtyve dage efter, gav han mig en slags opslagstavle med en masse billeder af at vi sidder og kysser, hvor der øverst stod kyssebænken. Lavet af Ida 6c SLUT

17 Tur til Ringstedstræet og Kærehave-skoven med 4a og 4b I fordybelsesugen var 4a og b på tur i det grønne. På vej hen til Kærehave-skoven, gik vejen forbi Ringstedtræet. Ringstedtræet består af otte grupper træer, hvor forbogstaverne alle danner ét af bogstaverne i bynavnet Ringsted. R står for Rø,. I for Ildløn, N for Naur, G for Gingo-træet, S for Spidsløn, T for Tjørn, E for Eg og D står for Dun-birk.

18 For Valdemarskolens elevråd er det nye tider. Dette skoleår har dagsordenen til møderne været meget præget af arbejdet med den nye skolestruktur. Nu er beslutningen taget, og fra næste skoleår er Valdemarskolen kun med klasser fra 0. til og med 6. klasse. Så hvad så med Elevrådet? Deltagerne var jo fra 2. til og med 9. klasse og det duede jo ikke mere. Elevrådets sammensætning blev sat på som punkt til næstsidste møde, og debatten gik livligt. Ville det være for svært for 0. klasserne? Skulle det bare være fra klasse? Hvem skulle sidde i FU? Elevrådet blev hurtigt enige: Alle årgange skal være repræsenteret, så selvfølgelig skal elevrådet være fra klasse. Så lærer de også fra starten, hvordan det er i Elevrådet, som det klogt blev formuleret. Elevrådet besluttede at indstille til skolebestyrelsen, at der skulle ændres nogle små ting i vedtægterne, således at hele skolen blev repræsenteret i Elevrådet. Som sagt, så gjort. Elevrådet anbefalede samtidig, at det var elever fra 5. og 6. klasse, der skulle sidde i FU (forretningsudvalget) og deltage i det månedlige skolebestyrelsesmøde. Skolebestyrelsen var helt enige og så var idéen til et ændret Elevråd født. Det var et spændt FU, der kort tid efter åbnede dørene til det første møde for det næste års elevrådsmedlemmer: Nuværende elever fra klasse. Stemningen var forventningsfuld og meget engageret. Det var nogle enormt forberedte og aktive børn, der dukkede op og især 0. klasse gjorde et særligt indtryk på de større elever. De havde bestemt gjort sig nogle tanker om, hvorfor de glædede sig til at sidde i Elevrådet fra næste år og de var meget spændte på arbejdet. Det nye elevråd fik en ilddåb, da der skulle være valg til FU. Der var kampvalg, og hele to omgange skulle der stemmes. Det gik man meget op i! Der blev diskuteret livligt om de seks kandidater og deres salgstale. Stemmerne lå tæt, men da sidste optælling var færdig, var resultatet, at næste skoleårs FU består af: Magnus Mathias Christensen, 6.A. Carl-Emil Søltoft Andersen, 5.A. Olivia Nygaard Bjødstrup, 5.A. Sebastian Søgaard Jønsson, 5.B

19 De fire udtrykte stor forventning til næste skoleårs arbejde. Og jeg som kontaktlærer kan kun sige, at det har jeg bestemt også. Sikken en stemning og et engagement til mødet. Det virker som en flok med krudt i, masser af idéer og vilje til at handle. De fire nye FU-medlemmer kastede sig straks ud i kunsten at konstituere sig. Efter lange diplomatiske forhandlinger og kompromiser, så blev resultatet: Formand: Sebastian Næstformand: Carl-Emil Kasserer: Magnus Sekretær: Olivia.Men som de hurtigt blev enige om: Der er jo ikke rigtig nogen penge at styre i Elevrådet Vi har ikke nogen så der er nærmest bare to næstformænd. Vi glæder os til næste års elevrådsarbejde, hvor fokusområderne bl.a. vil være: Cykelparkerings-områderne, udendørsarealerne, fordeling af fodboldbane-tider, skolefesten og andre fælles arrangementer (motionsdage osv.). Venlig hilsen Elevrådets kommende FU og kontaktlærer Heidi Møller

20 Korstævne 2012 Vi mødtes en solrig morgen i det tidlige forår og begav os sammen på vej til skolernes korstævne i Kongressalen. Inden da havde vi igennem 3 uger øvet på det repertoire, som korlederne fra Ringsted Musikskole havde valgt. Omkring 70 elever fra kl. deltog. Det blev en alletiders dag. Hele formiddagen øvede og øvede vi os, så til sidst var der stor længsel efter madpakkerne. Der blev spist, snakket og hygget.hvilket jo også er en vigtig del af stævnet. Efter frokost kom bandet, som skulle spille til sangene om aftenen. Alle deltagere blev placeret på den store scene og hele programmet blev sunget igennem. Vi var klar! Aftenen oprandt og det store kor..ca.400 elever var SÅ klar.den store Kongressal fyldt. Koncerten kunne begynde. Børnene sang, musikken spillede og forældre, familie og venner klappede. Det var en skøn aften for alle. Vi håber på, at Musikskolen vil stable det store arrangement på benene igen næste år for, hvor er det en dejlig måde at være sammen på.

21 4.a til Ramasjangfest Tirsdag den 22. maj skulle vi, 4.a, til Ramasjangfest på Halvlandet i København. Vi tog toget til Østerport og gik så, forbi bl.a. Frihedsmuseet og Mærsk-huset, hen til Toldboden, hvor vi skulle sejles over til Halvlandet. Her skulle festen være, der var godt 500 børn til festen. Vi kom med til festen, fordi Julie M, Marcus og Nicklas havde været i Ramasjangskolen og vundet. Super dejligt. På Halvlandet så vi de kendte fra Ramasjang og nogle fra Vild med dans og X-Faktor, det var spændende. Vi gik rundt og hyggede os og nogle spillede beach-volley og andre ting. Det var rigtig varmt, så vi drak mange kander vand. Da vi skulle hjem, var vi så heldige, at den turbåd vi sejlede med skulle til Gammel Strand, så vi fik en lille kanalrundfart, inden vi tog toget hjem. Det var en rigtig spændende, men også lang dag. 4.a

22 Kære forældre i 0.-8.klasse Så er det tid til den årlige aktivitetsdag for hele Valdemarskolen. Aktivitetsdagen foregår d. 28.juni kl efter programmet som er nævnt herunder. 8.15: Klasserne mødes i eget klasselokale med deres klasselærer. Klasselæreren er sammen med klassen hele dagen : Afgang til stadion for 3. 8.klasse og til anlægget for 0. 2.klasse. Husk rigeligt at drikke, mad og fornuftigt tøj : Hver klasse stiller sig ved plastlommen med klassenavnet på. Kl. 8:50 starter Kampen om Den Gyldne Sko : Klassekonkurrencer for 0.-2.årgang i Anlægget og for årgang på fodboldbanerne mellem hallerne og stadion : Eleverne bevæger sig op i Aulaen : Farvel, Valdemarskole v/ årgang : Frokost og afslutning i klasserne. Dagen bliver afviklet uanset vejret og det er derfor vigtigt, at alle medbringer tøj efter vejret (regntøj eller solcreme) og selvfølgelig har idrætstøj og sko på. Kantinen har ikke åbent, hvilket betyder at alle selv skal medbringe madpakker og rigelig drikkelse (helst vand). Vi regner med, at vi som sædvanligt får en herlig dag med masser af aktivitet og grin. På lærernes vegne Aktivitetsudvalget.

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Valde Nyt. Skolekoncert. Der blev sunget gospel for fulde gardiner, da Valdemarskolen havde besøg af Breeze of Gospel

Valde Nyt. Skolekoncert. Der blev sunget gospel for fulde gardiner, da Valdemarskolen havde besøg af Breeze of Gospel Valde Nyt Valdemarskolen, Ringsted - juni 2013 Skolekoncert Der blev sunget gospel for fulde gardiner, da Valdemarskolen havde besøg af Breeze of Gospel Læs bl.a. om 3d til Blå Flag arrangement Skolekoncert

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Ny SFO-leder. Valdemarskolen, Ringsted juni 2006

Ny SFO-leder. Valdemarskolen, Ringsted juni 2006 Valdemarskolen, Ringsted juni 2006 Gæstelærerbesøg fra Esbjerg Musikkonservatorium hos 4.b. Læs bl.a. om: Nyt fra skoleledelsen Den nye skolebestyrelse Nyt fra Elevrådet Kimmies stil DM i skolehåndbold

Læs mere

UGEBREV nr. 46 uge 39

UGEBREV nr. 46 uge 39 UGEBREV nr. 46 uge 39 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Vi havde en rigtig god arbejdslørdag, tusinde tak til alle fremmødte. Man kan virkelig se, at der blev lavet en masse. Vi er ved at have så meget

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien.

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien. Nyhedsbrev nr.7-2013 Nyt fra Skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev. Årets sommerfest blev afholdt torsdag den 13. juni. Der har været en flot opbakning og jeg har haft mange gode

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Bamse Polle. i 2. klasse

Bamse Polle. i 2. klasse Bamse Polle i 2. klasse Polle Noller Sigurd Søren Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på læseplan for den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og blev støttet af Det kriminalpræventive

Læs mere

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog S K O L E N Y T Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket Kinesisk ordsprog Vildbjerg Skole Januar 2012 Januar 2012 1. 2. 3. 17. Skolebestyrelsesmøde 18. Pædagogisk råds møde 19. 4.

Læs mere

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV 1 MAJ 2011 REDAKTIONEN: EMILIE 3.A. EMILIE 4.A. YASMIN 4A. (ORLOV) SOFIE N. 4.A. SIMON 5.A. (FREE LANCE)

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2012/2013 Nr. 4 Kalenderen skoleåret 2012 2013 Skolens aktivitetskalender kan ses på Skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk Ferieplan for skolerne - skoleåret

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Ugebrev 16 Indskolingen 2015

Ugebrev 16 Indskolingen 2015 Ugebrev 16 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Det ser ud til at foråret endelig har fundet Odsherred herligt, herligt. Det betyder bl.a., at der skal skiftes lidt ud i garderoben.

Læs mere

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen:

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Ferie lukket: Hele SFO en holder ferie lukket i uge 29. Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Skorstensfejeren kasserede vores gamle brændeovn i hytten på marken. Men så kom Felix s bedstefar og

Læs mere

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu!

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu! Kapitel 1 Allerede ved havelågen kunne Hedda mærke, at der var noget galt. Hun og Elin sagde farvel, under megen fnis som altid, men ud ad øjenkrogen så hun, at mor og far sad ret op og ned i hængesofaen

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

UGEBREV nr. 58 uge 02

UGEBREV nr. 58 uge 02 UGEBREV nr. 58 uge 02 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Det var rigtig rart at se alle børn og voksne igen efter en god lang juleferie. Alle er mødt op med godt humør, så vi har haft en fin første uge

Læs mere

På dansk ved Ida Farver

På dansk ved Ida Farver På dansk ved Ida Farver LØRDAG DEN 31. AUGUST Nogle gange tror jeg, min mor er hjernedød. Nogle gange ved jeg, hun er det. Som i dag. Dramaet startede her i morges, da jeg henkastet spurgte hende, om ikke

Læs mere

Senere på aftenen nyder jeg at kunne se realityprogrammerne om almindelige mennesker med almindelige problemer, som han altid tog afstand fra, for

Senere på aftenen nyder jeg at kunne se realityprogrammerne om almindelige mennesker med almindelige problemer, som han altid tog afstand fra, for Kost og logi Hvis jeg skal være helt ærlig, så havde jeg faktisk troet, at han havde fornemmet, hvor det bar hen. Jeg synes jo næsten, det lyste ud af mig. Men at dømme efter hans reaktion, havde han slet

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! N vember Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! Om den alternative uge før efterårsferien:

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole

Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole Evalueringsgenstanden: Beskrivelse af M/K: Unge Hjems Efterskoles bestyrelse besluttede på det sidste bestyrelsesmøde før sommerferien 05 at evalueringsgenstanden

Læs mere

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre Stensnæsskolen Skoleåret 2015-16 Juli 2015 Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7 I dette nummer: Skoleåret 2015-16 1 Rullende indskoling 2 Personale 2 Møde-/bustider 3 1. skoledag 4 Hjemmeside mm. 4 Kontaktlærerordning

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

Juni 2014 Kære forældre Stafet for livet Sidste uge inden sommerferien Grillaften

Juni 2014 Kære forældre Stafet for livet Sidste uge inden sommerferien Grillaften Juni 2014 1 2 3 Ti Forældrekaffe SFO 4 5 To Grundlovsdag Stafet for Livet 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 On Dimission 9. klasse 26 To Grill-aften 27 Fr Sidste skoledag 28 29 30

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

UGEBREV nr. 38 uge 24

UGEBREV nr. 38 uge 24 UGEBREV nr. 38 uge 24 Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Ny elev Vi har fået en ny elev i Blå Gruppe. Vi siger velkommen til Rasmus og familie, og vi håber I bliver rigtig glade for vores skole. Adresse

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Skolebladet. God sommerferie

Skolebladet. God sommerferie Skolebladet God sommerferie Sommerferie I skrivende stund er der helt stille på Torslev Skole. Forberedelserne til aftenens brag af en dimissionsfest er på plads, og vi glæder os til det sidste hyggelige

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Butikken hvor du kan leje et andet liv

Butikken hvor du kan leje et andet liv Butikken hvor du kan leje et andet liv I meget gamle dage ovre i London var der en lille butik i en kælder. London var langt,langt væk. Butikken lå i en sidegade, så der var mørkt og dystert i gaden. Den

Læs mere

Sommerferien nærmer sig og vejret er jo helt fint. Vi er i gang med planlægningen af det kommende skoleår.

Sommerferien nærmer sig og vejret er jo helt fint. Vi er i gang med planlægningen af det kommende skoleår. Uge 23 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Sommerferien nærmer sig og

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN. Fra skoleleder

NYT HERSKINDSKOLEN. Fra skoleleder Juletræet er ikke en særlig gammel tradition i Danmark D E C E M B E R 2 0 1 1 NYT HERSKINDSKOLEN Traditionen med at hente et juletræ ind i stuen og pynte det med lys stammer fra Tyskland - og den tradition

Læs mere

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 SIDEN SIDST FK

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 SIDEN SIDST FK Højmarkskolen Højmarksvej 16 6670 Holsted tlf: 79 96 51 60 hoejmarkskolen@vejenkom.dk www.hoejmarkskolen.skoleintra.dk KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 KALENDER FOR : NOVEMBER

Læs mere

Observationer i vuggestuen

Observationer i vuggestuen 1 Observationer i vuggestuen 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Lotte = Mommy Maria = Mor Mille og Ida= Ida og Marias døtre Institutionen: Vuggestuen er en del

Læs mere

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen.

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen. Vadgårdskole Dato 23/1 Vadnyt er det nye blad her på skolen. Bladet indeholder sladder, De nye mål, madkassen ved kantinen osv... Årgang 1, Nummer 1 Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at

Læs mere

fra. Hjemme fra København. Hvor skal vi flytte hen? spurgte hun vagtsomt. Åh, far har fået nyt arbejde, vi skal tilbage til Sjælland, men ikke til

fra. Hjemme fra København. Hvor skal vi flytte hen? spurgte hun vagtsomt. Åh, far har fået nyt arbejde, vi skal tilbage til Sjælland, men ikke til Kapitel 1 Det var Julies fødselsdag, og hun havde spekuleret meget på, hvad hendes far og mor mon ville give hende. Hun havde skrevet en lang liste over småting, hun syntes hun manglede, og så havde hun

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Tilsynsrapport for Furesø Privatskole. Skoleåret 2011/2012

Tilsynsrapport for Furesø Privatskole. Skoleåret 2011/2012 Tilsynserklæring 21. Tilsynserklæringen, der skal være skrevet på dansk, skal mindst indeholde følgende oplysninger: 1) Skolens navn og skolekode. 2) Navn på den eller de tilsynsførende. 3) Dato for tilsynsbesøg

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 5 klasse, 6 klasse M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for

Læs mere

Skolebladet. Skolestart

Skolebladet. Skolestart Skolebladet Skolestart Velkommen til et nyt og spændende skoleår! Efter en lang, varm og solrig sommerferie skal vi alle være med til at skrive danmarkshistorie. Folkeskolereformen er nu sat i gang, og

Læs mere

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE Knudsøskolen er den ene af Ry s to folkeskoler, beliggende ved kanten af Knudsø og omgivet af store grønne arealer. Skolen har 140 elever og er 1-sporet til og med

Læs mere

UGEBREV nr. 02 uge 34

UGEBREV nr. 02 uge 34 UGEBREV nr. 02 uge 34 Kære børn og forældre Så er vi igennem den anden uge i det nye skoleår i dejligt vejr og en rar stemning på friskolen. Mon ikke vi også lærer en masse, når nu de andre betingelser

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

TALE ved sommerafslutningen 2003

TALE ved sommerafslutningen 2003 TALE ved sommerafslutningen 2003 Kære 9. og 10. klasse. I år er det 25 ende gang jeg siger farvel til afgangsklasserne. Det er rigtig mange gange, kom jeg til at tænke på, da jeg skulle begynde at arbejde

Læs mere

2.B s matematiske spilledag

2.B s matematiske spilledag 2.B s matematiske spilledag Vi spiller Tarzan og vi spiller også Kalaha og vi har også spillet Up og Down og vi har også spillet Sequence som er et spil om taktik og held og vi har spillet Bohnanza og

Læs mere

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier.

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier. et HeLt NYt Ord! Det her er historien om, hvordan min lillebror opfandt et nyt ord. Og om hvordan vi blev til det, som ordet betyder. Ordet var: DIGTER-TIV. Næsten alle ved vist, hvad en detektiv er altså

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest Nyhedsbrev maj 2015 Vi går ind i milde maj måned med lysegrønne træer, blomstrende buske og varme i luften. Nedenfor kan I se et skema over maj måned, som giver et overblik over de mest overordnede ting,

Læs mere

EN ESSAYSAMLING OM SORG SKREVET AF UNGE. Redigeret af Henriette von Irgens-Bergh og Ida Nymand Ammundsen

EN ESSAYSAMLING OM SORG SKREVET AF UNGE. Redigeret af Henriette von Irgens-Bergh og Ida Nymand Ammundsen EN ESSAYSAMLING OM SORG SKREVET AF UNGE Redigeret af Henriette von Irgens-Bergh og Ida Nymand Ammundsen At miste en essaysamling om sorg skrevet af unge Kræftens Bekæmpelse, 2015 Udgiver: Kræftens Bekæmpelse

Læs mere

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler Opgave 1 Formål: Førlæsningsopgave for at aktivere baggrundsviden om temaet 30 minutter Organisering: Smågruppearbejde Instruktion: Sæt jer sammen i smågrupper og snak om, hvilke former for flugt I kan

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 25+26 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 25+26 2013 Fælles info kan huske, hvad jeg syntes var det vigtigste de havde lært! Husk: At vi holder åbent hele sommerferien i SFO, men at vi lukker allerede kl. 16 i ugerne 28, 29 og 30. Sommerferie. Så står skolernes

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Nyhedsbrevet indeholder: Tyverier fra garderoben, og hvad vi gør ved det 24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Sommerferieaktiviteter Fremtiden for børnene fra Mørk skole Koloni

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange skal med klubben på

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Førskole Formålet med førskolen:

Førskole Formålet med førskolen: Førskole I forbindelse med modtagelse af førkolebørn den 1. maj hvert år, har vi udarbejdet en beskrivelse af førskoleforløbet vedr. det pædagogiske og praktiske. Formålet med førskolen: At hjælpe børnene

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere