Valde Nyt. 4a til Ramasjang-fest. 4a vandt den gyldne billet i Ramasjang-skolen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valde Nyt. 4a til Ramasjang-fest. 4a vandt den gyldne billet i Ramasjang-skolen"

Transkript

1 Valde Nyt 4a til Ramasjang-fest Valdemarskolen, Ringsted - juni a vandt den gyldne billet i Ramasjang-skolen Læs bl.a. om Engelsk musik og sang Skolekoncert Trafik i øjenhøjde Kyssebænk novelle Sløjd i 5. klasse Børn i andre lande Den lille cyklistprøve Korstævne Hanna fra 3d er klar til Den lille cyklistprøve

2 Fra skolelederen Sommerferien nærmer sig og skoleåret 2011/12 er ved at være slut. For Valdemarskolen har det været et skelsættende år, hvor skolestrukturdebatten og de efterfølgende beslutninger vil komme til at præge hverdagen fra næste skoleår. I forbindelse med Dronning Elisabeth 60-års regeringsjubilæum kom det frem, at hun i omkring de mange skandalelignende situationer, der havde været i det engelske kongehus, skulle have sagt: Når tiderne skifter, er det ikke alt som overlever. Dette oplever vi på Valdemarskolen. At Byrådet har besluttet ikke længere at bruge Valdemarskolen til elever fra klasse har både forundret os og gjort os kede af det, men sådan må det jo være. Såvel ledelse som medarbejdere har naturligvis gjort, hvad vi kan for at både de børn, der forlader Valdemarskolen og de medarbejdere, som vi må sige farvel til, får så god en overgang til den skole, de skal arbejde på efter sommerferien. Den gæld, som skolen havde oparbejdet gennem nogle år er nu væk, dels ved at den nye skolestruktur har betydet, at skoler med gæld har fået eftergivet noget af gælden, dels ved at noget bliver afdraget. Det er således mit håb, at skolen de kommende år får sammenhæng mellem det udmeldte budget og de faktiske udgifter. Næste skoleår vil vi således fortsætte med de udgiftsbegrænsende tiltag, som vi iværksatte sidste år. Det bliver en ganske anden hverdag som børn og personale vil møde i august 2012, når skolen begynder igen. Med stigende elevtal gennem de sidste mange år har Valdemarskolen altid måttet anstrenge sig for at finde plads til de mange børn og klasser. Dette vil ikke være tilfældet til august, - plads har vi nok af, vi skal finde ud af, hvordan vi nu bedst udnytter denne plads. Portbygningen skal ikke længere anvendes til undervisning og i skrivende stund ved jeg ikke, hvad den skal bruges til. En lokaleoversigt vil komme på vores hjemmeside i uge 26. Det er stadig vores fornemmelse, at Valdemarskolen er en skole, der bliver tilvalgt. Mere end 100 børn begynder i vore 4 børnehaveklasser efter sommerferien. Der skal her lyde en tak til de mange medarbejdere på Valdemarskolen for arbejdet på skolen, til skolebestyrelsen for engageret arbejde samt en tak til de mange forældre, der på forskellig måde bakker op om Valdemarskolen og det, som byens gamle skole står for. Det vil dog være med en mærkelig fornemmelse, at Valdemarskolen for sidste gang via translokationen tager afsked med en flok afgangselever.

3 Den 6. juni begyndte vores skoleleder som konstitueret skolechef på børne- og kulturforvaltningen, foreløbig dette kalenderår ud. Undertegnede har lovet at videreføre Valdemarskolen i den periode som Henrik Østergaard er udlånt. De mange medarbejdere, der efter sommerferien skal på andre skoler ønskes held og lykke på den nye arbejdsplads. Det er min overbevisning, at de hver især vil bidrage til, at den nye skolestuktur i Ringsted Kommune kan lykkes. Alle skolens medarbejdere, elever og forældre ønskes en rigtig god sommerferie Vi ses igen onsdag den 15/ kl til et nyt og lærerigt skoleår. Per Aagaard Kristensen Konstitueret skoleleder

4 En rigtig lastbil i skolegården giver bedre forståelse Det er vigtigt at se sig for i trafikken, og det er lige så vigtigt at blive set af andre trafikanter specielt af chauffører i biler, busser og lastbiler. Fra sin førersædeplads kan chaufføren somme tider have svært ved at se børn, som går eller cykler på vejen. Derfor er kampagnen Trafiksikkerhed i Øjenhøjde sat i gang. Valdemarskolens 3b, 3d og 4b havde i maj måned besøg af en lastbil, som blev placeret i skolegården. Målet var at få opfrisket, hvordan børnene mest hensigtsmæssigt forholder sig til lastbiler i trafikken. Med en medbragt modellastbil, dukker og et udsnit af et vejkryds i det rigtige skalaforhold, gennemgik Kurt fra OK de trafiksituationer, der kan give anledning til de farlige situationer. Eleverne så på den måde det hele lidt fra oven og er på den måde bedre forberedt, når de i fremtiden kommer ud til en rigtig lastbil. Ude ved lastbilen i skolegården kom børnene under kyndig vejledning og trygge forhold helt tæt på lastbilen både udenfor og bag rattet som chaffør. Her oplevede hver enkelt elev, hvordan klassekammeraterne udenfor forsvandt i spejlene. De blev nemlig placeret i de blinde vinkler, ligesom fodgængere og cyklister kan være det i trafikken. Disse øvelser gav eleverne en stor aha-oplevelse, som forhåbentlig hjælper dem med at være ekstra opmærksomme i trafikken, når de møder en lastbil.

5 Sløjd i 5. klasse Klassen fik til opgave at designe deres helt egen mobilholder i et valgfrit materiale. Nadja valgte at tegne blade skære dem ud i krydsfiner og dekorere dem med en træbrænder, hvorefter de blev monteret på en fint sleben træplade. Mobilholderen har været udstillet i glasmontren ved biblioteket og er blevet set og beundret af rigtig mange.

6 Den lille cyklistprøve i 3. klasse Hele 3. årgang arbejdede i fordybelsesuge 11 med Den lille cyklistprøve. Hele ugen var delt ind med et værksted hver dag. Nogle skulle spille trafik-spil, andre gå tur og lære om skiltene i trafikken. Der var også et dansk- og et matematikværksted og så skulle alle også igennem en cykelbane og den lille cyklistprøve.

7 Børn i andre lande Fordybelsesuge Børn i andre lande Mange klasser på skolen har i år arbejdet med Læseraketten og Liberia. 3. og 4. årgang har i fordybelsesuge 11 haft Børn i andre lande på skemaet og begge årgange har været så heldige at de har haft besøg af Læsekaravanen, hvor Mikas og Anne, der havde været i Liberia, fortalte om og viste billeder af deres oplevelser og mødet med børnene de havde mødt. 4. årgang fik også skrevet postkort til politikerne på Christiansborg og deres meninger blev hængt til tørre på Rådhuspladsen. Flere klasser på skolen samlede penge ind til børnene i Liberia. 4b fik indsamlet kr., 3c kr., 4a kr. og 4c kr.- Samlet set er det nok til at mere end 15 børn i Liberia kan komme i skole. Det giver også is til alle fire klasser fra HjemIs.

8 Engelsk musik og sang Når 10 års skolegang nu går på hæld, så kan man i en 9. klasse blive nostalgisk. Det er hyggeligt at kigge på gamle billeder og skolearbejde fra tidligere år Og så dukkede dét her jo op: Da nuværende 9.C. gik i 7. klasse fik de i engelsk til opgave at oversætte vores traditionelle Feriesang. De skulle være tro mod de danske verselinjer og rytmen og ikke gå op i, at det skulle rime på engelsk. Det kom der dette ret underholdende resultat ud af. VH Heidi Billedet er fra 7.C. s klassefest, hvor Nadia og Frederikke giver den gas The Holiday Song Mel: Feriesangen 1) One and one is three And our earth is flat Gorm the Old One was smith in Hobro All that we have learned All that was so hard Will we forget Cause now the head needs pea-ea-ea-eace Holi holi holiday Just relax, you are free And sing a happy melody At the sun we re laughing It will shine till the holiday will end so we hope

9 2) Take your wake-up clock And put it in a bin Fill with water until it shuts up Put your pen away Cause why do you need that? I will tell you What you re supposed to wri-i-i-ite Holi holi holiday Just relax, you are free And sing a happy melody At the sun we re laughing It will shine till the holiday will end so we hope 3) Jump over a ditch And fishing in a stream That is something we all want to do Out and walk on grass And sit on top of hay Now you want to be buzzing like a bee-e-e-e Buzz, buzz, buzz, buzz, buzz, buzz Just relax, you are free And buzz a happy melody At the sun we re laughing It will shine till the holiday will end so we hope 4) Take a look around There are so many things That we really would like to explore We want to have some fun In meadows, fields and woods Cause with school and the homework we are do-o-o-one Holi holi holiday Just relax, you are free And sing a happy melody At the sun we re laughing It will shine till the holiday will end so we hope Made by 7.C.

10 4.a på mini-lejrtur ved Kærehaveskoven Onsdag den 30. maj skulle vi alle møde ude hos Julie M med vores oppakning. Vi skulle nemlig sove hos Julie, alle i et stort telt. Men først skulle vi i skole. Skoledagen var i Kærehaveskoven sammen med Søren, der ejer skoven og Karin og Helle. Først gik vi en lang tur i skoven, hvor Søren fortalte om træer og dyr. Senere samlede vi mælkebøtter, skvalderkål og brændenælder, som vi lavede grønne frikadeller af. Om eftermiddagen var der GPS-løb i skoven. Aftensmaden spiste vi i bålhuset, som var vores station begge dage. Derefter legede vi og hyggede os til vi skulle sove i det store telt. Det gik fint. Torsdag morgen kom Karin og Helle og nogle mænd fra skoven, som fortalte om jagt og dyr. Vi gik en tur rundt i skoven og så steder, hvor rådyrene havde fejet, gnedet hud af. Før frokost klatrede og legede vi på forhindringsbanen i skoven. Efter frokost skulle vi prøve at klatre i træer. Det var nogle super herlige dage. Dejligt, at nogle forældre ville arrangere sådan nogle dage, at Søren og andre fra skoven kom og fortalte os ting og at de andre forældre kom og var med til forskellige ting i løbet af de 2 dage. Det eneste kedelige var vejret.

11 En sommerferiehilsen fra skolebestyrelsen Selv om det er ikke ligefrem har været afspejlet i vejret i starten af juni, nærmer tiden for skolesommerferien sig hastigt. Skoleåret, vi har bag os, er også gået hurtigt i al fald hvis I spørger os forældre i skolebestyrelsen. Vi har brugt en del energi på at behandle høringsforslag i relation til skolestrukturen. Vi glæder os over at se, at der er blevet lyttet til i al fald nogle af vores indsigelser (fx overføres specialbørn fra Sdr. Parkskolen alligevel ikke til Valdemarskolen i forbindelse med strukturændringen). Til gengæld blev vores indsigelser omkring ønsket om at opretholde klasse på Valdemarskolen i det mindste frem til at de nødvendige idrætsfaciliteter er kommet på plads på overbygningsskolen ikke imødekommet. Arbejdet med at få overbygningsskolen klar til at modtage klasses elever har stået på siden midten af december, hvor den nye struktur blev godkendt. Heldigvis ser vi allerede nu, at der er arbejdet intenst med at imødegå mange af de uhensigtsmæssigheder, som vi havde påpeget. Der er ved at blive indrettet kantine på overbygningsskolen, foruden at klasselokaler og fællesarealer er ved at blive moderniseret. Arbejdet i forbindelse med at anlægge egentlige cykelstier mellem Dampmøllekrydset og Jernbanevej skulle blive påbegyndt her i juni og afsluttes inden skolestart. På Valdemarskolen kommer vi også til at opleve større forandringer. Når vi siger farvel til 3 stk. 7. klasser samt 4 stk. 8. klasser og 4 klasser 9. klasser, kommer vi til at opleve en noget anderledes skole, end vi har i dag. Der bliver mere plads i skolegården til de tilbageværende børn og det er dejligt at erfare, at der allerede nu er kreative kræfter, som er kommet med forslag til nyindretning af skolegården. Nogle af initiativerne vil kunne hjælpes hurtigere på vej, hvis vi forældre giver en hånd med. I vil modtage en invitation til at bidrage til dette arbejde senere. Også på ledelsesfronten kommer vi til at opleve forandringer. Noget uventet blev vores skoleleder Henrik Østergaard konstitueret som leder for Skole og Dagtilbud pr. 6. juni og året ud. Fra bestyrelsens side har vi fortalt Henrik, at det bestemt ikke vil genere os, at der kun bliver tale om et midlertidigt udlån til Forvaltningen og at vi meget gerne ser, at han vender tilbage til os i det nye år. Før det sker, glæder vi os umådeligt meget over, at vores viceskoleinspektør Per Ågaard Kristensen nok en gang er sprunget skolen til undsætning og har fået lov til fra hjemmefronten at udsætte sit otium endnu en gang. Vi er helt sikre på, at skolen er i trygge hænder hos Per, Jette og Else Oldager, som kommer til os fra Vetterslev- Høm og bliver fremtidig viceskoleinspektør. Vi byder Else velkommen og ser frem til et godt samarbejde med hele ledelsesteamet også efter ferien. Umiddelbart efter sommerferien vil skolebestyrelsen iværksætte en aktiv trafikkampagne omkring Valdemarskolen og uddele materiale om, hvordan vi opfordrer forældrene til at færdes omkring skolen, så skoledagen får så tryg og smidig en start på dagen, som overhovedet muligt. Med ønsket om en rigtig dejlig sommerferie til alle og en stor tak til alle medarbejdere, forældre og elever på Valdemarskolen for samarbejdet i det forgangne år. Efter sommerferien overlader jeg trygt formandskasketten for skolebestyrelsen til Jacob Bjørnholm Madsen, hvorefter jeg selv vil nøjes med en menig plads i Valdemarskolens bestyrelse suppleret med posten som næstformand på overbygningsskolen (som endnu ikke har fået sit endelige navn). Laila Kofoed

12 Skolekoncert d. 29/ I marts måned havde 3.-6.klasserne besøg af FLENSBORG/VENNDT DUO. Vi blev introduceret for to fantastiske musikere. Pojken Flensborg, som spiller klaver og melodica, samt Jacob Venndt, som må betegnes som en multi-instrumentalist. Han spiller nemlig både bas, mundharmonika, melodica, klokkespil, cajon, sav og meget mere. De to musikere arbejder med jazz og kompositionsmusik. En del af den musik, vi hørte, var selvfølgelig aftalt på forhånd, men der var også en del, som i den grad fik farve af publikum. Musikerne legede med deres tonemateriale, alt imens de inddrog eleverne aktivt. Alt kunne ske havde vi på fornemmelsen. og det sjove, spændende og medrivende fik børnenes opmærksomhed 100%. En superdejlig oplevelse. I marts måned 2013 bliver det tid for næste skolekoncert. Denne gang med Breeze of gospel. Birgitte Jonsén

13 Skolefest det perfekte minut Der blev dystet mellem lærere og elever, da 3b og 4a/4b inviterede indenfor til leg på tid. Der blev dystet i at gribe blyanter, stable dåser, fange pastapenne og meget mere.

14 Kyssebænken Først vil jeg gerne fortælle lidt om mig selv. Jeg hedder Katrine og er 13 år gammel. Jeg bor i Stokholm og går i sjette klasse. Min bedste ven hedder Benny. Min mor hedder Karina og er læge. Min far ser jeg aldrig. Han er alkoholiker og sidder i spjældet. Egentlig ville jeg hellere bare sige til mine venner at han er forsvundet eller død i en bilulykke end at fortælle dem at strisserne har taget ham. Men sådan er det. Så har jeg en lillebror der hedder Jonathan og han er 4 år og går i børnehave. Nu kommer min historie. Det var en dag i skolen, da vi fik at vide at der kom en ny dreng i klassen. Han hed Alex. Han ville komme tirsdag, og det var mandag i dag. Alle de andre piger fra klassen hoppede da de fik at vide at der ville komme en ny dreng. Men jeg syntes at de var lidt underlige. Næste dag i skolen var alle pigerne endnu mere glade. De stod og snakkede sammen i grupper om hvordan han mon så ud. Alle pigerne havde også prøvet at kysse med drenge før, men jeg havde kun kysset min lillebror. Alex kom ikke i første lektion. Vi havde matematik. I anden lektion havde vi dansk men der kom han heller ikke. På et tidspunkt midt i dansktimen, gik døren op ind til klasselokalet. Pigerne holdt op med at snakke, men da de så at det var en af drengene der kom meget forsent sukkede de bare og snakkede videre. Efter dansktimen havde vi frikvarter. Jeg gik over til Benny. Hvad skal du efter skole? spurgte jeg. Jeg skal over til min far i restauranten. svarede han. Okay. Lidt efter ringede det ind. Jeg fulgtes med Benny ind. Vi havde dansk igen. Fru. Svendsen, vores lærer kom ind. Lige da alle havde sat sig på sin plads, gik døren op. En ubekendt dreng kom ind. Jeg troede det var Alex. Og det var det. Han havde de flotteste rare mørke øjne. Hans hår var mørkebrunt og han havde små krøller. Han havde et skævt smil. Og skinnende hvide tænder. Jeg havde aldrig tænkt på en dreng på den måde før. Mine kinder blev varme, og jeg kunne mærke at jeg rødmede. Han kiggede på mig og smilede sit skæve smil til mig. Han blev ved med at stå og stirre på mig. Jeg rødmede bare mere og mere. Det her er Alex. Du kan sidde ovre ved siden af Katrine sagde fru Svendsen, og pegede over på mig. Mit hjerte begyndte at hamre sindssygt. Jeg rykkede min stol lidt så han kunne være der. Han gik derhen og satte sig. Jeg turde ikke engang kigge på ham. Han duftede sødt og godt. Da jeg kom hjem fortalte min mor mig at min far var ved at blive løsladt. Jeg råbte ad hende og sagde at jeg ikke gad at snakke med ham. Han havde jo aldrig villet mig noget. Han elskede alkohol mere end han elskede mig. Jeg løb bare ind på mit værelse og smækkede døren i. Jeg lagde mig på sengen, og dagdrømte om Alex. Jeg græd. Tilsidst faldt jeg i søvn. Da det var ved at være tid til aftensmad vækkede mor mig. Der er mad nu skat. Har du lavet lektier? Jeg satte mig op i sengen. Nej svarede jeg. Jeg tog min telefon og tjekkede på nettet hvad jeg havde for til i morgen. Så gik jeg hen i spisestuen. Jeg satte mig ned ved siden af Jonathan. Da vi havde spist sagde jeg at jeg var træt og gik i seng. Næste dag i skolen spurgte Alex hvad skal du i dag? Øhmm.. Ik ikkeee rigtig noget.. svarede jeg. Og så skete det. Det jeg havde gået og drømt om. Han spurgte om jeg ville med ud og gå en tur efter skole. Vi gik en tur gennem skoven. Jeg var nød til at vise vej. Jeg var ikke nær så nervøs for at snakke med ham mere. Normalt var jeg bange når jeg gik gennem skoven. Men ikke sammen med ham. Vi gik bare der og talte sammen om alt muligt. Så fortalte han mig om sin familie. Han var enebarn og boede sammen med sin far og mor. Så spurgte han mig om min familie. Jeg fortalte at jeg havde en lillebror og at jeg boede sammen med min mor. Ogm selvfølgelig spurgte han til min far. Jeg var lige ved at sige til ham at han

15 var død, men så måtte jeg fortælle ham sandheden. undskyld, det er jeg ked af sagde han, imens han kiggede mig i øjnene. Jeg blev genert og kiggede ned. Det gør ikke noget svarede jeg. Vi gik tavse indtil vi var nået ud ad skoven. Han kiggede på mig og sagde Jeg må hjem. Ja. Det må jeg også. Vi ses. svarede jeg. Jeg vendte mig om og gik. Han kom løbende op ved siden af mig. Jeg smilede til ham. Han spurgte om han ikke skulle følge mig hjem. Så gik vi ved siden af hinanden hele vejen hjem til mig. Da vi skulle sige farvel, gav han mig et kram. Et kærligt kram. Jeg gik stille og roligt ind i huset, nærmest halvt drømmende. Jeg satte mig en og lavede lektier, men jeg kunne knap nok koncentrere mig fordi jeg tænkte på ham. Næste dag og resten af ugen gik jeg bare sammen med Benny. Men jeg kunne ikke få Alex ud af mit hoved. Benny tog hjem til mig om fredagen. Jeg kunne ikke fortælle ham mine følelser for Alex. Selvom at vi var bedste venner. I stedet talte vi om min far. Jeg fortalte ham om det min mor sagde. Benny syntes at jeg skulle prøve at snakke med min far. Men han kunne også godt se at det var et problem efter alt det han har gjort. Eller faktisk alt det han ikke har gjort. I weekenden skrev jeg bare med Alex. Og så lå jeg bare og drømte om ham. Mor troede endda at jeg var blevet syg. Jeg sagde at jeg bare havde lidt ondt i maven. Det var jo ikke løgn. Imens jeg lå der og drømte fik jeg en lang sms fra Alex. Hej Katrine <3 Jeg har fødselsdag her om en uge, så jeg vil gerne invitere dig til en filmaften bare dig og mig om lørdagen. Knus og kram Alex.. Jeg skrev: Det vil jeg meget gerne, det lyder rigtig hyggeligt. Hvad skal vi se? Knus Katrine. Jeg lå i min seng og krammede min pude. Jeg smilte over hele ansigtet. På et tidspunkt fik jeg et flip og lå og sprællede med arme og ben. Min mor kom ind og troede at jeg var gået i kramper. Lidt efter fik jeg igen en sms fra Alex. Det er en overraskelse.<3 Jeg vidste slet ikke hvor jeg skulle gøre af mig selv. Til aftensmad kunne jeg kun spise en kartoffel og lidt ketchup. Min mor blev ved med at tro at jeg var syg. Da jeg spurgte om jeg godt måtte komme hjem til en ny dreng fra klassen på lørdag, blev min mor bare helt vildt nysgerrig. Typisk mødre. Jeg havde ikke rigtig noget at lave hele ugen. Alex var begyndt at være meget sammen med drengene fra klassen. Og Benny var på ferie hele ugen. Han sad bare i dejlige varme Thailand og fik masser af sol. Han havde sendt et brev til mig onsdag. Benny var altid helt mørkebrun, fordi han meget tit tog til Thailand. Lørdag, stod jeg op kl fordi at jeg slet ikke kunne sove. Jeg havde endda ligget vågen siden kl Da jeg havde spist morgenmad, fandt jeg en gammel sæk fyldt med stof. Jeg tog noget fedt stof op og begyndte at eksperimentere. Tilsidst havde jeg lavet en stram, sort, højtaljet nederdel og en fed, løs top. Jeg prøvede det, men toppen var for løs. Men så fandt jeg en gammel trøje

16 fra klædeskabet og prøvede den til. Og selvfølgelig var jeg så heldig at det var mega fedt. Jeg glædede mig så meget. Jeg gik udenfor en tur får at trække lidt frisk luft. Det var helt blå himmel. Jeg skulle være ovre hos Alex kl Og det tog ca. et kvarter at gå derover. Så jeg regnede med at gå kl Da jeg kom ind igen tog jeg et bad. Jeg havde lidt travlt kl. var allerede Jeg lagde lynhurtigt lidt mascara, tog parfume på, og det tøj jeg havde lavet. Så kiggede jeg mig selv i spejlet og det var perfekt. Men jeg manglede mit hår. Jeg tog mit pandehår og snoede det, fandt mit søde spænde og klipsede det i. Så var jeg klar. Idet jeg var ved at finde min jakke, bankede det på. Jeg åbnede døren, og der stod han. De lækreste brune øjne, skønne fyldige læber (jeg gik og drømte om at få lov at kysse), det lækreste mørkebrune hår og så den dejlige stemme der sagde: Jeg skal nok følge dig hen til mig. Jeg var mundlam. Men så råbte jeg farvel til mor og gik ud. Han holdte sin arm rundt om mig. Jeg vidste ikke om jeg skulle ligge min arm om ham. Jeg gjorde det ikke. Vi gik ind i byen. Han skulle ind og have noget i en boghandel. Imens stod jeg og kiggede på en opslagstavle. Der var en masse billeder af forskellige folk der kyssede på en bænk. Ovenover billederne stod der Kyssebænken. Jeg kiggede længe på den. Så kom Alex over til mig. Her sagde han, og rakte mig et hjerte hvor der stod DU ER SØD på. Jeg rødmede og sagde stille tak. Han kiggede derefter på opslagstavlen, og mumlede kyssebænken. Jeg rødmede igen. Så gik vi ud af butikken. Han gik igennem skoven med mig. På et tidspunkt tog han min hånd. Indeni hoppede jeg som en lille pige der lige havde fået sin første barbiedukke. Jeg kiggede på ham og han smilede mit yndlingssmil. Da vi var kommet igennem skoven kom vi til hans hus. Jeg gik ind og tog skoene af. Hans forældre var ikke hjemme. Jeg gik ind på hans værelse og satte mig på hans seng. Kl. var allerede Han satte en film på fjernsynet. Så lagde han sig i sengen ved siden af mig. Mit hjerte var lige ved at springe i luften af glæde. Så fandt jeg ud af at det var The Notebook vi skulle se. Som sædvanlig græd jeg tilsidst, da de døde sammen i slutningen. Han krammede mig. Så gik han ud i køkkenet, og da han kom tilbage havde han sushi med. Kom sagde han, og tog en lommelygte. Så gik vi udenfor i mørket. Han lagde et tæppe på jorden og satte sig ned. Jeg grinte og satte mig ned ved siden af ham. Han fodrede mig. Jeg grinte helt vildt. Da vi havde spist spurgte han om jeg ville sove der. Jeg ringede til mor, og det måtte jeg gerne. Næste morgen gik vi en tur. Jeg vidste ikke hvor vi var. Så jeg spurgte Alex. Han havde styr på det. På et tidspunkt gik vi på en lille sti. Op og ned ad bakker, forbi legepladser og masser af børn. Imens vi gik hånd i hånd, kom en lille dreng hen og spurgte om vi kom kærester. Vi grinte lidt af det, uden at svare. Så satte vi os ned på en bænk. Drengen stod stadig og kiggede på os. Alex spurgte om han ville hente sine venner. Så der stod en hel masse børn. Så kiggede Alex på mig og spurgte, Skal vi komme kærester? Derefter gav han mig et blidt kys på kinden. Jeg var fuldstændig mundlam. Så fik jeg fremstammet ja. Jeg rødmede. Derefter gav ham mig et ordentligt kys på munden. Det var så dejligt. Vi sad bare der og kyssede i flere minutter. Så fik Alex drengen som selvfølgelig stod og skreg AAAAAAADD, til at tage billeder af det. Og til min fødselsdag, tre måneder og treogtyve dage efter, gav han mig en slags opslagstavle med en masse billeder af at vi sidder og kysser, hvor der øverst stod kyssebænken. Lavet af Ida 6c SLUT

17 Tur til Ringstedstræet og Kærehave-skoven med 4a og 4b I fordybelsesugen var 4a og b på tur i det grønne. På vej hen til Kærehave-skoven, gik vejen forbi Ringstedtræet. Ringstedtræet består af otte grupper træer, hvor forbogstaverne alle danner ét af bogstaverne i bynavnet Ringsted. R står for Rø,. I for Ildløn, N for Naur, G for Gingo-træet, S for Spidsløn, T for Tjørn, E for Eg og D står for Dun-birk.

18 For Valdemarskolens elevråd er det nye tider. Dette skoleår har dagsordenen til møderne været meget præget af arbejdet med den nye skolestruktur. Nu er beslutningen taget, og fra næste skoleår er Valdemarskolen kun med klasser fra 0. til og med 6. klasse. Så hvad så med Elevrådet? Deltagerne var jo fra 2. til og med 9. klasse og det duede jo ikke mere. Elevrådets sammensætning blev sat på som punkt til næstsidste møde, og debatten gik livligt. Ville det være for svært for 0. klasserne? Skulle det bare være fra klasse? Hvem skulle sidde i FU? Elevrådet blev hurtigt enige: Alle årgange skal være repræsenteret, så selvfølgelig skal elevrådet være fra klasse. Så lærer de også fra starten, hvordan det er i Elevrådet, som det klogt blev formuleret. Elevrådet besluttede at indstille til skolebestyrelsen, at der skulle ændres nogle små ting i vedtægterne, således at hele skolen blev repræsenteret i Elevrådet. Som sagt, så gjort. Elevrådet anbefalede samtidig, at det var elever fra 5. og 6. klasse, der skulle sidde i FU (forretningsudvalget) og deltage i det månedlige skolebestyrelsesmøde. Skolebestyrelsen var helt enige og så var idéen til et ændret Elevråd født. Det var et spændt FU, der kort tid efter åbnede dørene til det første møde for det næste års elevrådsmedlemmer: Nuværende elever fra klasse. Stemningen var forventningsfuld og meget engageret. Det var nogle enormt forberedte og aktive børn, der dukkede op og især 0. klasse gjorde et særligt indtryk på de større elever. De havde bestemt gjort sig nogle tanker om, hvorfor de glædede sig til at sidde i Elevrådet fra næste år og de var meget spændte på arbejdet. Det nye elevråd fik en ilddåb, da der skulle være valg til FU. Der var kampvalg, og hele to omgange skulle der stemmes. Det gik man meget op i! Der blev diskuteret livligt om de seks kandidater og deres salgstale. Stemmerne lå tæt, men da sidste optælling var færdig, var resultatet, at næste skoleårs FU består af: Magnus Mathias Christensen, 6.A. Carl-Emil Søltoft Andersen, 5.A. Olivia Nygaard Bjødstrup, 5.A. Sebastian Søgaard Jønsson, 5.B

19 De fire udtrykte stor forventning til næste skoleårs arbejde. Og jeg som kontaktlærer kan kun sige, at det har jeg bestemt også. Sikken en stemning og et engagement til mødet. Det virker som en flok med krudt i, masser af idéer og vilje til at handle. De fire nye FU-medlemmer kastede sig straks ud i kunsten at konstituere sig. Efter lange diplomatiske forhandlinger og kompromiser, så blev resultatet: Formand: Sebastian Næstformand: Carl-Emil Kasserer: Magnus Sekretær: Olivia.Men som de hurtigt blev enige om: Der er jo ikke rigtig nogen penge at styre i Elevrådet Vi har ikke nogen så der er nærmest bare to næstformænd. Vi glæder os til næste års elevrådsarbejde, hvor fokusområderne bl.a. vil være: Cykelparkerings-områderne, udendørsarealerne, fordeling af fodboldbane-tider, skolefesten og andre fælles arrangementer (motionsdage osv.). Venlig hilsen Elevrådets kommende FU og kontaktlærer Heidi Møller

20 Korstævne 2012 Vi mødtes en solrig morgen i det tidlige forår og begav os sammen på vej til skolernes korstævne i Kongressalen. Inden da havde vi igennem 3 uger øvet på det repertoire, som korlederne fra Ringsted Musikskole havde valgt. Omkring 70 elever fra kl. deltog. Det blev en alletiders dag. Hele formiddagen øvede og øvede vi os, så til sidst var der stor længsel efter madpakkerne. Der blev spist, snakket og hygget.hvilket jo også er en vigtig del af stævnet. Efter frokost kom bandet, som skulle spille til sangene om aftenen. Alle deltagere blev placeret på den store scene og hele programmet blev sunget igennem. Vi var klar! Aftenen oprandt og det store kor..ca.400 elever var SÅ klar.den store Kongressal fyldt. Koncerten kunne begynde. Børnene sang, musikken spillede og forældre, familie og venner klappede. Det var en skøn aften for alle. Vi håber på, at Musikskolen vil stable det store arrangement på benene igen næste år for, hvor er det en dejlig måde at være sammen på.

21 4.a til Ramasjangfest Tirsdag den 22. maj skulle vi, 4.a, til Ramasjangfest på Halvlandet i København. Vi tog toget til Østerport og gik så, forbi bl.a. Frihedsmuseet og Mærsk-huset, hen til Toldboden, hvor vi skulle sejles over til Halvlandet. Her skulle festen være, der var godt 500 børn til festen. Vi kom med til festen, fordi Julie M, Marcus og Nicklas havde været i Ramasjangskolen og vundet. Super dejligt. På Halvlandet så vi de kendte fra Ramasjang og nogle fra Vild med dans og X-Faktor, det var spændende. Vi gik rundt og hyggede os og nogle spillede beach-volley og andre ting. Det var rigtig varmt, så vi drak mange kander vand. Da vi skulle hjem, var vi så heldige, at den turbåd vi sejlede med skulle til Gammel Strand, så vi fik en lille kanalrundfart, inden vi tog toget hjem. Det var en rigtig spændende, men også lang dag. 4.a

22 Kære forældre i 0.-8.klasse Så er det tid til den årlige aktivitetsdag for hele Valdemarskolen. Aktivitetsdagen foregår d. 28.juni kl efter programmet som er nævnt herunder. 8.15: Klasserne mødes i eget klasselokale med deres klasselærer. Klasselæreren er sammen med klassen hele dagen : Afgang til stadion for 3. 8.klasse og til anlægget for 0. 2.klasse. Husk rigeligt at drikke, mad og fornuftigt tøj : Hver klasse stiller sig ved plastlommen med klassenavnet på. Kl. 8:50 starter Kampen om Den Gyldne Sko : Klassekonkurrencer for 0.-2.årgang i Anlægget og for årgang på fodboldbanerne mellem hallerne og stadion : Eleverne bevæger sig op i Aulaen : Farvel, Valdemarskole v/ årgang : Frokost og afslutning i klasserne. Dagen bliver afviklet uanset vejret og det er derfor vigtigt, at alle medbringer tøj efter vejret (regntøj eller solcreme) og selvfølgelig har idrætstøj og sko på. Kantinen har ikke åbent, hvilket betyder at alle selv skal medbringe madpakker og rigelig drikkelse (helst vand). Vi regner med, at vi som sædvanligt får en herlig dag med masser af aktivitet og grin. På lærernes vegne Aktivitetsudvalget.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Valde Nyt. Valdemarskolen, december 2013. Læs bla. om Juletanker Friluftsliv 6. kl på Selandia

Valde Nyt. Valdemarskolen, december 2013. Læs bla. om Juletanker Friluftsliv 6. kl på Selandia Valde Nyt Valdemarskolen, december 2013 Læs bla. om Juletanker Friluftsliv 6. kl på Selandia Juletanker Juletanker,,,, Uanset om det er sne og frost eller regn og rusk, så nærmer den søde juletid sig for

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Vibeke skriver. Vibeke Gaden

Vibeke skriver. Vibeke Gaden Vibeke skriver. Så er et nyt skoleår godt i gang på Kragelund Skole og med det ligeledes en masse nye og spændende ting. Skolen summer af liv og forventninger til ny viden, nye oplevelser og nye venner.

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer MIE MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer om at møde ham en dag. Mie er 8lippet, har blåt hår og bruger mere mascara end de 8leste. Hun elsker

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Valdemarskolen, Ringsted dec. 2009

Valdemarskolen, Ringsted dec. 2009 Valdemarskolen, Ringsted dec. 2009 6.b og 6.d i marken Læs bl.a. om: Juletanker Den gamle skole et juleeventyr Stillingsopslag til skolebestyrelsen 6.b og 6.d i marken Juletanker,,,, Sidste jul beskrev

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Balletastronauten og huskelisten

Balletastronauten og huskelisten Af Gracie Beaver Oversat til dansk af Susan Søgaard Balletastronauten og huskelisten - En fortælling for børn om hjerneskade Killingen Keiko vidste allerede som 6-årig hvad hun skulle være når hun blev

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Vi leger lege. Vi har leget To mand frem for en enke. Det var ikke særligt sjovt, for vi har leget legen mange gange før. Så blev legen kedelig.

Vi leger lege. Vi har leget To mand frem for en enke. Det var ikke særligt sjovt, for vi har leget legen mange gange før. Så blev legen kedelig. #oldschool1962 På opdagelse i 1962 Alle mine kyllinger, Bro bro brille og To mand frem for en enke er alle en del af de lege, som workshop 6 omhandlede. Skolegården var fyldt med smilende piger med røde

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 27. juni 2014 Fredagsbrev nr. 787 Næste uge: 28. juni 10. august 12. august Baunen udlejet Kollegialt samvær I skole igen (søndag) Lærermøde Mærkedag: TILLYKKE TIL JER Kære forældre

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter.

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter. Uge 35 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Desværre var vores modstandere

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan Bilag 7. Transskription af interview. Interview gennemført d. 8. Maj 2014, via Skype Beskrivelse af interview med Jonathan Interviewet med Jonathan blev udført den 09. Maj 2014, som et Skype-interview.

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven.

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle står sammen med mor og kigger rundt. Der sidder nogle børn sammen med en voksen og laver

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. 1 S E P T E M B E R

KONTAKT 12/13 nr. 1 S E P T E M B E R KONTAKT 12/13 nr. 1 S E P T E M B E R Indhold: Aktuelt i september Siden sidst 5.årgang til koncert Legepatruljekursus Cow parade. Fritternyt En dag med sundheds.. 7.klasserne fremlægger.. s.2 s.2 s.3

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE Kundby d. 11. juni 2012 Kære forældre Endnu et skoleår går mod sin afslutning, og den dejlige sommerferie venter forude. I år strækker skoleåret sig helt hen imod juli måned,

Læs mere

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag G - Sofie 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.10 Sofie: Ja, jamen det er, at jeg står

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han 1 Johannes elskede fugle. Han syntes, at det at kigge på fugle var noget af det dejligste, man kunne foretage sig i sit liv. Meget dejligere end at kigge på billeder, malerier eller at se fjernsyn. Hver

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Bilag nr. 5: Interview med Adin

Bilag nr. 5: Interview med Adin Bilag nr. 5: Interview med Adin I: Nu skal du se, jeg har den faktisk her (red. Adins tegning). Kan du ikke prøve at fortælle lidt om den? 5 A: Jeg har tegnet Slenderman. I: Slenderman ja. Hvor var det

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd.

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd. Molly Den Magiske Ko Copyright Lene Møller 2012 Illustrationer: Lene Møller Forlag: Books On Demand GmbH, København, Danmark Trykt hos: Books On Demand GmbH, Norderstedt, Tyskland Bogen er sat med Georgia.

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard Frk. Karma (Final Draft) Af Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard SC 1. INT. PÅ GANGEN - SOMMER - DAG Emma står på gangen og kigger en på Rune, der står med hans venner.

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Sidste / Første skoledag på Æblegård Friskole

Sidste / Første skoledag på Æblegård Friskole Sidste / Første skoledag på Æblegård Friskole Nogle er blevet blå, nogle lysegrønne, andre er blevet grønneog der er endda en hel flok der er blevet gule Dagens dejlige overraskelse var at hele 9. klasse

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Pigerne nåede kvartfinalen

Pigerne nåede kvartfinalen ---- Valdemarskolen, Ringsted dec. 2007 Pigerne nåede kvartfinalen... dette var en af de kampe, der ikke fortjente at have en taber. Læs bl.a. om: Nyt fra skolelederen...og fra den kommende... Nyt fra

Læs mere

Hold Øje uge 44. En ganske almindelig torsdag på Næringen 98. Aften-BØF I næste uge er Aften-BØF afløst af Musical-show.se længere ned i Hold Øje.

Hold Øje uge 44. En ganske almindelig torsdag på Næringen 98. Aften-BØF I næste uge er Aften-BØF afløst af Musical-show.se længere ned i Hold Øje. Hold Øje uge 44 En ganske almindelig torsdag på Næringen 98. Aften-BØF I næste uge er Aften-BØF afløst af Musical-show.se længere ned i Hold Øje. God weekend Hilsen Peter FRITS Denne uge i Frits har stået

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Smilets land. ***** SMASHWORDS EDITION *****

Smilets land. ***** SMASHWORDS EDITION ***** Smilets land. Skrevet og udgivet af: Nicoline Steffens på Smashwords. ***** SMASHWORDS EDITION ***** Kort besked fra forfatteren. Dette er den første bog eller Short story så jeg håber, at du vil bære

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

[ April-Avisen] APRILFESTIVAL 2012 AALBORG FRISKOLE

[ April-Avisen] APRILFESTIVAL 2012 AALBORG FRISKOLE Vi har på Aalborg Friskole torsdag og fredag d. 19.04 & 20.04 haft 2 spændende Temadage i musikkens og oplevelsernes tegn. Alle klasser er blevet opdelt på tværs og fordelt ud i forskellige workshops.

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus

Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus Plan og mål for udviklingsarbejdet. Skoleåret 09/10 er det første skoleår hvor selvevalueringsobjektet tager udgangspunkt i elevernes fysiske

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

Alt forandres LÆSEPRØVE

Alt forandres LÆSEPRØVE Alt forandres LÆSEPRØVE Joan Bach Ludvigsen LÆSEPRØVE Alt forandres Noveller To par Han vidste, hvad hun ville sige, så snart de var gået derfra. Når de var kommet ud af opgangen og havde gået et par minutter

Læs mere

UGEBREV nr. 36 uge 21

UGEBREV nr. 36 uge 21 UGEBREV nr. 36 uge 21 Skolefest Tusind tak til alle børn og voksne for en rigtig god skolefest i går aftes. Det var som sædvanligt meget hyggeligt og et flot teaterstykke. Der skal også igen lyde en tak

Læs mere