Valde Nyt. 4a til Ramasjang-fest. 4a vandt den gyldne billet i Ramasjang-skolen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valde Nyt. 4a til Ramasjang-fest. 4a vandt den gyldne billet i Ramasjang-skolen"

Transkript

1 Valde Nyt 4a til Ramasjang-fest Valdemarskolen, Ringsted - juni a vandt den gyldne billet i Ramasjang-skolen Læs bl.a. om Engelsk musik og sang Skolekoncert Trafik i øjenhøjde Kyssebænk novelle Sløjd i 5. klasse Børn i andre lande Den lille cyklistprøve Korstævne Hanna fra 3d er klar til Den lille cyklistprøve

2 Fra skolelederen Sommerferien nærmer sig og skoleåret 2011/12 er ved at være slut. For Valdemarskolen har det været et skelsættende år, hvor skolestrukturdebatten og de efterfølgende beslutninger vil komme til at præge hverdagen fra næste skoleår. I forbindelse med Dronning Elisabeth 60-års regeringsjubilæum kom det frem, at hun i omkring de mange skandalelignende situationer, der havde været i det engelske kongehus, skulle have sagt: Når tiderne skifter, er det ikke alt som overlever. Dette oplever vi på Valdemarskolen. At Byrådet har besluttet ikke længere at bruge Valdemarskolen til elever fra klasse har både forundret os og gjort os kede af det, men sådan må det jo være. Såvel ledelse som medarbejdere har naturligvis gjort, hvad vi kan for at både de børn, der forlader Valdemarskolen og de medarbejdere, som vi må sige farvel til, får så god en overgang til den skole, de skal arbejde på efter sommerferien. Den gæld, som skolen havde oparbejdet gennem nogle år er nu væk, dels ved at den nye skolestruktur har betydet, at skoler med gæld har fået eftergivet noget af gælden, dels ved at noget bliver afdraget. Det er således mit håb, at skolen de kommende år får sammenhæng mellem det udmeldte budget og de faktiske udgifter. Næste skoleår vil vi således fortsætte med de udgiftsbegrænsende tiltag, som vi iværksatte sidste år. Det bliver en ganske anden hverdag som børn og personale vil møde i august 2012, når skolen begynder igen. Med stigende elevtal gennem de sidste mange år har Valdemarskolen altid måttet anstrenge sig for at finde plads til de mange børn og klasser. Dette vil ikke være tilfældet til august, - plads har vi nok af, vi skal finde ud af, hvordan vi nu bedst udnytter denne plads. Portbygningen skal ikke længere anvendes til undervisning og i skrivende stund ved jeg ikke, hvad den skal bruges til. En lokaleoversigt vil komme på vores hjemmeside i uge 26. Det er stadig vores fornemmelse, at Valdemarskolen er en skole, der bliver tilvalgt. Mere end 100 børn begynder i vore 4 børnehaveklasser efter sommerferien. Der skal her lyde en tak til de mange medarbejdere på Valdemarskolen for arbejdet på skolen, til skolebestyrelsen for engageret arbejde samt en tak til de mange forældre, der på forskellig måde bakker op om Valdemarskolen og det, som byens gamle skole står for. Det vil dog være med en mærkelig fornemmelse, at Valdemarskolen for sidste gang via translokationen tager afsked med en flok afgangselever.

3 Den 6. juni begyndte vores skoleleder som konstitueret skolechef på børne- og kulturforvaltningen, foreløbig dette kalenderår ud. Undertegnede har lovet at videreføre Valdemarskolen i den periode som Henrik Østergaard er udlånt. De mange medarbejdere, der efter sommerferien skal på andre skoler ønskes held og lykke på den nye arbejdsplads. Det er min overbevisning, at de hver især vil bidrage til, at den nye skolestuktur i Ringsted Kommune kan lykkes. Alle skolens medarbejdere, elever og forældre ønskes en rigtig god sommerferie Vi ses igen onsdag den 15/ kl til et nyt og lærerigt skoleår. Per Aagaard Kristensen Konstitueret skoleleder

4 En rigtig lastbil i skolegården giver bedre forståelse Det er vigtigt at se sig for i trafikken, og det er lige så vigtigt at blive set af andre trafikanter specielt af chauffører i biler, busser og lastbiler. Fra sin førersædeplads kan chaufføren somme tider have svært ved at se børn, som går eller cykler på vejen. Derfor er kampagnen Trafiksikkerhed i Øjenhøjde sat i gang. Valdemarskolens 3b, 3d og 4b havde i maj måned besøg af en lastbil, som blev placeret i skolegården. Målet var at få opfrisket, hvordan børnene mest hensigtsmæssigt forholder sig til lastbiler i trafikken. Med en medbragt modellastbil, dukker og et udsnit af et vejkryds i det rigtige skalaforhold, gennemgik Kurt fra OK de trafiksituationer, der kan give anledning til de farlige situationer. Eleverne så på den måde det hele lidt fra oven og er på den måde bedre forberedt, når de i fremtiden kommer ud til en rigtig lastbil. Ude ved lastbilen i skolegården kom børnene under kyndig vejledning og trygge forhold helt tæt på lastbilen både udenfor og bag rattet som chaffør. Her oplevede hver enkelt elev, hvordan klassekammeraterne udenfor forsvandt i spejlene. De blev nemlig placeret i de blinde vinkler, ligesom fodgængere og cyklister kan være det i trafikken. Disse øvelser gav eleverne en stor aha-oplevelse, som forhåbentlig hjælper dem med at være ekstra opmærksomme i trafikken, når de møder en lastbil.

5 Sløjd i 5. klasse Klassen fik til opgave at designe deres helt egen mobilholder i et valgfrit materiale. Nadja valgte at tegne blade skære dem ud i krydsfiner og dekorere dem med en træbrænder, hvorefter de blev monteret på en fint sleben træplade. Mobilholderen har været udstillet i glasmontren ved biblioteket og er blevet set og beundret af rigtig mange.

6 Den lille cyklistprøve i 3. klasse Hele 3. årgang arbejdede i fordybelsesuge 11 med Den lille cyklistprøve. Hele ugen var delt ind med et værksted hver dag. Nogle skulle spille trafik-spil, andre gå tur og lære om skiltene i trafikken. Der var også et dansk- og et matematikværksted og så skulle alle også igennem en cykelbane og den lille cyklistprøve.

7 Børn i andre lande Fordybelsesuge Børn i andre lande Mange klasser på skolen har i år arbejdet med Læseraketten og Liberia. 3. og 4. årgang har i fordybelsesuge 11 haft Børn i andre lande på skemaet og begge årgange har været så heldige at de har haft besøg af Læsekaravanen, hvor Mikas og Anne, der havde været i Liberia, fortalte om og viste billeder af deres oplevelser og mødet med børnene de havde mødt. 4. årgang fik også skrevet postkort til politikerne på Christiansborg og deres meninger blev hængt til tørre på Rådhuspladsen. Flere klasser på skolen samlede penge ind til børnene i Liberia. 4b fik indsamlet kr., 3c kr., 4a kr. og 4c kr.- Samlet set er det nok til at mere end 15 børn i Liberia kan komme i skole. Det giver også is til alle fire klasser fra HjemIs.

8 Engelsk musik og sang Når 10 års skolegang nu går på hæld, så kan man i en 9. klasse blive nostalgisk. Det er hyggeligt at kigge på gamle billeder og skolearbejde fra tidligere år Og så dukkede dét her jo op: Da nuværende 9.C. gik i 7. klasse fik de i engelsk til opgave at oversætte vores traditionelle Feriesang. De skulle være tro mod de danske verselinjer og rytmen og ikke gå op i, at det skulle rime på engelsk. Det kom der dette ret underholdende resultat ud af. VH Heidi Billedet er fra 7.C. s klassefest, hvor Nadia og Frederikke giver den gas The Holiday Song Mel: Feriesangen 1) One and one is three And our earth is flat Gorm the Old One was smith in Hobro All that we have learned All that was so hard Will we forget Cause now the head needs pea-ea-ea-eace Holi holi holiday Just relax, you are free And sing a happy melody At the sun we re laughing It will shine till the holiday will end so we hope

9 2) Take your wake-up clock And put it in a bin Fill with water until it shuts up Put your pen away Cause why do you need that? I will tell you What you re supposed to wri-i-i-ite Holi holi holiday Just relax, you are free And sing a happy melody At the sun we re laughing It will shine till the holiday will end so we hope 3) Jump over a ditch And fishing in a stream That is something we all want to do Out and walk on grass And sit on top of hay Now you want to be buzzing like a bee-e-e-e Buzz, buzz, buzz, buzz, buzz, buzz Just relax, you are free And buzz a happy melody At the sun we re laughing It will shine till the holiday will end so we hope 4) Take a look around There are so many things That we really would like to explore We want to have some fun In meadows, fields and woods Cause with school and the homework we are do-o-o-one Holi holi holiday Just relax, you are free And sing a happy melody At the sun we re laughing It will shine till the holiday will end so we hope Made by 7.C.

10 4.a på mini-lejrtur ved Kærehaveskoven Onsdag den 30. maj skulle vi alle møde ude hos Julie M med vores oppakning. Vi skulle nemlig sove hos Julie, alle i et stort telt. Men først skulle vi i skole. Skoledagen var i Kærehaveskoven sammen med Søren, der ejer skoven og Karin og Helle. Først gik vi en lang tur i skoven, hvor Søren fortalte om træer og dyr. Senere samlede vi mælkebøtter, skvalderkål og brændenælder, som vi lavede grønne frikadeller af. Om eftermiddagen var der GPS-løb i skoven. Aftensmaden spiste vi i bålhuset, som var vores station begge dage. Derefter legede vi og hyggede os til vi skulle sove i det store telt. Det gik fint. Torsdag morgen kom Karin og Helle og nogle mænd fra skoven, som fortalte om jagt og dyr. Vi gik en tur rundt i skoven og så steder, hvor rådyrene havde fejet, gnedet hud af. Før frokost klatrede og legede vi på forhindringsbanen i skoven. Efter frokost skulle vi prøve at klatre i træer. Det var nogle super herlige dage. Dejligt, at nogle forældre ville arrangere sådan nogle dage, at Søren og andre fra skoven kom og fortalte os ting og at de andre forældre kom og var med til forskellige ting i løbet af de 2 dage. Det eneste kedelige var vejret.

11 En sommerferiehilsen fra skolebestyrelsen Selv om det er ikke ligefrem har været afspejlet i vejret i starten af juni, nærmer tiden for skolesommerferien sig hastigt. Skoleåret, vi har bag os, er også gået hurtigt i al fald hvis I spørger os forældre i skolebestyrelsen. Vi har brugt en del energi på at behandle høringsforslag i relation til skolestrukturen. Vi glæder os over at se, at der er blevet lyttet til i al fald nogle af vores indsigelser (fx overføres specialbørn fra Sdr. Parkskolen alligevel ikke til Valdemarskolen i forbindelse med strukturændringen). Til gengæld blev vores indsigelser omkring ønsket om at opretholde klasse på Valdemarskolen i det mindste frem til at de nødvendige idrætsfaciliteter er kommet på plads på overbygningsskolen ikke imødekommet. Arbejdet med at få overbygningsskolen klar til at modtage klasses elever har stået på siden midten af december, hvor den nye struktur blev godkendt. Heldigvis ser vi allerede nu, at der er arbejdet intenst med at imødegå mange af de uhensigtsmæssigheder, som vi havde påpeget. Der er ved at blive indrettet kantine på overbygningsskolen, foruden at klasselokaler og fællesarealer er ved at blive moderniseret. Arbejdet i forbindelse med at anlægge egentlige cykelstier mellem Dampmøllekrydset og Jernbanevej skulle blive påbegyndt her i juni og afsluttes inden skolestart. På Valdemarskolen kommer vi også til at opleve større forandringer. Når vi siger farvel til 3 stk. 7. klasser samt 4 stk. 8. klasser og 4 klasser 9. klasser, kommer vi til at opleve en noget anderledes skole, end vi har i dag. Der bliver mere plads i skolegården til de tilbageværende børn og det er dejligt at erfare, at der allerede nu er kreative kræfter, som er kommet med forslag til nyindretning af skolegården. Nogle af initiativerne vil kunne hjælpes hurtigere på vej, hvis vi forældre giver en hånd med. I vil modtage en invitation til at bidrage til dette arbejde senere. Også på ledelsesfronten kommer vi til at opleve forandringer. Noget uventet blev vores skoleleder Henrik Østergaard konstitueret som leder for Skole og Dagtilbud pr. 6. juni og året ud. Fra bestyrelsens side har vi fortalt Henrik, at det bestemt ikke vil genere os, at der kun bliver tale om et midlertidigt udlån til Forvaltningen og at vi meget gerne ser, at han vender tilbage til os i det nye år. Før det sker, glæder vi os umådeligt meget over, at vores viceskoleinspektør Per Ågaard Kristensen nok en gang er sprunget skolen til undsætning og har fået lov til fra hjemmefronten at udsætte sit otium endnu en gang. Vi er helt sikre på, at skolen er i trygge hænder hos Per, Jette og Else Oldager, som kommer til os fra Vetterslev- Høm og bliver fremtidig viceskoleinspektør. Vi byder Else velkommen og ser frem til et godt samarbejde med hele ledelsesteamet også efter ferien. Umiddelbart efter sommerferien vil skolebestyrelsen iværksætte en aktiv trafikkampagne omkring Valdemarskolen og uddele materiale om, hvordan vi opfordrer forældrene til at færdes omkring skolen, så skoledagen får så tryg og smidig en start på dagen, som overhovedet muligt. Med ønsket om en rigtig dejlig sommerferie til alle og en stor tak til alle medarbejdere, forældre og elever på Valdemarskolen for samarbejdet i det forgangne år. Efter sommerferien overlader jeg trygt formandskasketten for skolebestyrelsen til Jacob Bjørnholm Madsen, hvorefter jeg selv vil nøjes med en menig plads i Valdemarskolens bestyrelse suppleret med posten som næstformand på overbygningsskolen (som endnu ikke har fået sit endelige navn). Laila Kofoed

12 Skolekoncert d. 29/ I marts måned havde 3.-6.klasserne besøg af FLENSBORG/VENNDT DUO. Vi blev introduceret for to fantastiske musikere. Pojken Flensborg, som spiller klaver og melodica, samt Jacob Venndt, som må betegnes som en multi-instrumentalist. Han spiller nemlig både bas, mundharmonika, melodica, klokkespil, cajon, sav og meget mere. De to musikere arbejder med jazz og kompositionsmusik. En del af den musik, vi hørte, var selvfølgelig aftalt på forhånd, men der var også en del, som i den grad fik farve af publikum. Musikerne legede med deres tonemateriale, alt imens de inddrog eleverne aktivt. Alt kunne ske havde vi på fornemmelsen. og det sjove, spændende og medrivende fik børnenes opmærksomhed 100%. En superdejlig oplevelse. I marts måned 2013 bliver det tid for næste skolekoncert. Denne gang med Breeze of gospel. Birgitte Jonsén

13 Skolefest det perfekte minut Der blev dystet mellem lærere og elever, da 3b og 4a/4b inviterede indenfor til leg på tid. Der blev dystet i at gribe blyanter, stable dåser, fange pastapenne og meget mere.

14 Kyssebænken Først vil jeg gerne fortælle lidt om mig selv. Jeg hedder Katrine og er 13 år gammel. Jeg bor i Stokholm og går i sjette klasse. Min bedste ven hedder Benny. Min mor hedder Karina og er læge. Min far ser jeg aldrig. Han er alkoholiker og sidder i spjældet. Egentlig ville jeg hellere bare sige til mine venner at han er forsvundet eller død i en bilulykke end at fortælle dem at strisserne har taget ham. Men sådan er det. Så har jeg en lillebror der hedder Jonathan og han er 4 år og går i børnehave. Nu kommer min historie. Det var en dag i skolen, da vi fik at vide at der kom en ny dreng i klassen. Han hed Alex. Han ville komme tirsdag, og det var mandag i dag. Alle de andre piger fra klassen hoppede da de fik at vide at der ville komme en ny dreng. Men jeg syntes at de var lidt underlige. Næste dag i skolen var alle pigerne endnu mere glade. De stod og snakkede sammen i grupper om hvordan han mon så ud. Alle pigerne havde også prøvet at kysse med drenge før, men jeg havde kun kysset min lillebror. Alex kom ikke i første lektion. Vi havde matematik. I anden lektion havde vi dansk men der kom han heller ikke. På et tidspunkt midt i dansktimen, gik døren op ind til klasselokalet. Pigerne holdt op med at snakke, men da de så at det var en af drengene der kom meget forsent sukkede de bare og snakkede videre. Efter dansktimen havde vi frikvarter. Jeg gik over til Benny. Hvad skal du efter skole? spurgte jeg. Jeg skal over til min far i restauranten. svarede han. Okay. Lidt efter ringede det ind. Jeg fulgtes med Benny ind. Vi havde dansk igen. Fru. Svendsen, vores lærer kom ind. Lige da alle havde sat sig på sin plads, gik døren op. En ubekendt dreng kom ind. Jeg troede det var Alex. Og det var det. Han havde de flotteste rare mørke øjne. Hans hår var mørkebrunt og han havde små krøller. Han havde et skævt smil. Og skinnende hvide tænder. Jeg havde aldrig tænkt på en dreng på den måde før. Mine kinder blev varme, og jeg kunne mærke at jeg rødmede. Han kiggede på mig og smilede sit skæve smil til mig. Han blev ved med at stå og stirre på mig. Jeg rødmede bare mere og mere. Det her er Alex. Du kan sidde ovre ved siden af Katrine sagde fru Svendsen, og pegede over på mig. Mit hjerte begyndte at hamre sindssygt. Jeg rykkede min stol lidt så han kunne være der. Han gik derhen og satte sig. Jeg turde ikke engang kigge på ham. Han duftede sødt og godt. Da jeg kom hjem fortalte min mor mig at min far var ved at blive løsladt. Jeg råbte ad hende og sagde at jeg ikke gad at snakke med ham. Han havde jo aldrig villet mig noget. Han elskede alkohol mere end han elskede mig. Jeg løb bare ind på mit værelse og smækkede døren i. Jeg lagde mig på sengen, og dagdrømte om Alex. Jeg græd. Tilsidst faldt jeg i søvn. Da det var ved at være tid til aftensmad vækkede mor mig. Der er mad nu skat. Har du lavet lektier? Jeg satte mig op i sengen. Nej svarede jeg. Jeg tog min telefon og tjekkede på nettet hvad jeg havde for til i morgen. Så gik jeg hen i spisestuen. Jeg satte mig ned ved siden af Jonathan. Da vi havde spist sagde jeg at jeg var træt og gik i seng. Næste dag i skolen spurgte Alex hvad skal du i dag? Øhmm.. Ik ikkeee rigtig noget.. svarede jeg. Og så skete det. Det jeg havde gået og drømt om. Han spurgte om jeg ville med ud og gå en tur efter skole. Vi gik en tur gennem skoven. Jeg var nød til at vise vej. Jeg var ikke nær så nervøs for at snakke med ham mere. Normalt var jeg bange når jeg gik gennem skoven. Men ikke sammen med ham. Vi gik bare der og talte sammen om alt muligt. Så fortalte han mig om sin familie. Han var enebarn og boede sammen med sin far og mor. Så spurgte han mig om min familie. Jeg fortalte at jeg havde en lillebror og at jeg boede sammen med min mor. Ogm selvfølgelig spurgte han til min far. Jeg var lige ved at sige til ham at han

15 var død, men så måtte jeg fortælle ham sandheden. undskyld, det er jeg ked af sagde han, imens han kiggede mig i øjnene. Jeg blev genert og kiggede ned. Det gør ikke noget svarede jeg. Vi gik tavse indtil vi var nået ud ad skoven. Han kiggede på mig og sagde Jeg må hjem. Ja. Det må jeg også. Vi ses. svarede jeg. Jeg vendte mig om og gik. Han kom løbende op ved siden af mig. Jeg smilede til ham. Han spurgte om han ikke skulle følge mig hjem. Så gik vi ved siden af hinanden hele vejen hjem til mig. Da vi skulle sige farvel, gav han mig et kram. Et kærligt kram. Jeg gik stille og roligt ind i huset, nærmest halvt drømmende. Jeg satte mig en og lavede lektier, men jeg kunne knap nok koncentrere mig fordi jeg tænkte på ham. Næste dag og resten af ugen gik jeg bare sammen med Benny. Men jeg kunne ikke få Alex ud af mit hoved. Benny tog hjem til mig om fredagen. Jeg kunne ikke fortælle ham mine følelser for Alex. Selvom at vi var bedste venner. I stedet talte vi om min far. Jeg fortalte ham om det min mor sagde. Benny syntes at jeg skulle prøve at snakke med min far. Men han kunne også godt se at det var et problem efter alt det han har gjort. Eller faktisk alt det han ikke har gjort. I weekenden skrev jeg bare med Alex. Og så lå jeg bare og drømte om ham. Mor troede endda at jeg var blevet syg. Jeg sagde at jeg bare havde lidt ondt i maven. Det var jo ikke løgn. Imens jeg lå der og drømte fik jeg en lang sms fra Alex. Hej Katrine <3 Jeg har fødselsdag her om en uge, så jeg vil gerne invitere dig til en filmaften bare dig og mig om lørdagen. Knus og kram Alex.. Jeg skrev: Det vil jeg meget gerne, det lyder rigtig hyggeligt. Hvad skal vi se? Knus Katrine. Jeg lå i min seng og krammede min pude. Jeg smilte over hele ansigtet. På et tidspunkt fik jeg et flip og lå og sprællede med arme og ben. Min mor kom ind og troede at jeg var gået i kramper. Lidt efter fik jeg igen en sms fra Alex. Det er en overraskelse.<3 Jeg vidste slet ikke hvor jeg skulle gøre af mig selv. Til aftensmad kunne jeg kun spise en kartoffel og lidt ketchup. Min mor blev ved med at tro at jeg var syg. Da jeg spurgte om jeg godt måtte komme hjem til en ny dreng fra klassen på lørdag, blev min mor bare helt vildt nysgerrig. Typisk mødre. Jeg havde ikke rigtig noget at lave hele ugen. Alex var begyndt at være meget sammen med drengene fra klassen. Og Benny var på ferie hele ugen. Han sad bare i dejlige varme Thailand og fik masser af sol. Han havde sendt et brev til mig onsdag. Benny var altid helt mørkebrun, fordi han meget tit tog til Thailand. Lørdag, stod jeg op kl fordi at jeg slet ikke kunne sove. Jeg havde endda ligget vågen siden kl Da jeg havde spist morgenmad, fandt jeg en gammel sæk fyldt med stof. Jeg tog noget fedt stof op og begyndte at eksperimentere. Tilsidst havde jeg lavet en stram, sort, højtaljet nederdel og en fed, løs top. Jeg prøvede det, men toppen var for løs. Men så fandt jeg en gammel trøje

16 fra klædeskabet og prøvede den til. Og selvfølgelig var jeg så heldig at det var mega fedt. Jeg glædede mig så meget. Jeg gik udenfor en tur får at trække lidt frisk luft. Det var helt blå himmel. Jeg skulle være ovre hos Alex kl Og det tog ca. et kvarter at gå derover. Så jeg regnede med at gå kl Da jeg kom ind igen tog jeg et bad. Jeg havde lidt travlt kl. var allerede Jeg lagde lynhurtigt lidt mascara, tog parfume på, og det tøj jeg havde lavet. Så kiggede jeg mig selv i spejlet og det var perfekt. Men jeg manglede mit hår. Jeg tog mit pandehår og snoede det, fandt mit søde spænde og klipsede det i. Så var jeg klar. Idet jeg var ved at finde min jakke, bankede det på. Jeg åbnede døren, og der stod han. De lækreste brune øjne, skønne fyldige læber (jeg gik og drømte om at få lov at kysse), det lækreste mørkebrune hår og så den dejlige stemme der sagde: Jeg skal nok følge dig hen til mig. Jeg var mundlam. Men så råbte jeg farvel til mor og gik ud. Han holdte sin arm rundt om mig. Jeg vidste ikke om jeg skulle ligge min arm om ham. Jeg gjorde det ikke. Vi gik ind i byen. Han skulle ind og have noget i en boghandel. Imens stod jeg og kiggede på en opslagstavle. Der var en masse billeder af forskellige folk der kyssede på en bænk. Ovenover billederne stod der Kyssebænken. Jeg kiggede længe på den. Så kom Alex over til mig. Her sagde han, og rakte mig et hjerte hvor der stod DU ER SØD på. Jeg rødmede og sagde stille tak. Han kiggede derefter på opslagstavlen, og mumlede kyssebænken. Jeg rødmede igen. Så gik vi ud af butikken. Han gik igennem skoven med mig. På et tidspunkt tog han min hånd. Indeni hoppede jeg som en lille pige der lige havde fået sin første barbiedukke. Jeg kiggede på ham og han smilede mit yndlingssmil. Da vi var kommet igennem skoven kom vi til hans hus. Jeg gik ind og tog skoene af. Hans forældre var ikke hjemme. Jeg gik ind på hans værelse og satte mig på hans seng. Kl. var allerede Han satte en film på fjernsynet. Så lagde han sig i sengen ved siden af mig. Mit hjerte var lige ved at springe i luften af glæde. Så fandt jeg ud af at det var The Notebook vi skulle se. Som sædvanlig græd jeg tilsidst, da de døde sammen i slutningen. Han krammede mig. Så gik han ud i køkkenet, og da han kom tilbage havde han sushi med. Kom sagde han, og tog en lommelygte. Så gik vi udenfor i mørket. Han lagde et tæppe på jorden og satte sig ned. Jeg grinte og satte mig ned ved siden af ham. Han fodrede mig. Jeg grinte helt vildt. Da vi havde spist spurgte han om jeg ville sove der. Jeg ringede til mor, og det måtte jeg gerne. Næste morgen gik vi en tur. Jeg vidste ikke hvor vi var. Så jeg spurgte Alex. Han havde styr på det. På et tidspunkt gik vi på en lille sti. Op og ned ad bakker, forbi legepladser og masser af børn. Imens vi gik hånd i hånd, kom en lille dreng hen og spurgte om vi kom kærester. Vi grinte lidt af det, uden at svare. Så satte vi os ned på en bænk. Drengen stod stadig og kiggede på os. Alex spurgte om han ville hente sine venner. Så der stod en hel masse børn. Så kiggede Alex på mig og spurgte, Skal vi komme kærester? Derefter gav han mig et blidt kys på kinden. Jeg var fuldstændig mundlam. Så fik jeg fremstammet ja. Jeg rødmede. Derefter gav ham mig et ordentligt kys på munden. Det var så dejligt. Vi sad bare der og kyssede i flere minutter. Så fik Alex drengen som selvfølgelig stod og skreg AAAAAAADD, til at tage billeder af det. Og til min fødselsdag, tre måneder og treogtyve dage efter, gav han mig en slags opslagstavle med en masse billeder af at vi sidder og kysser, hvor der øverst stod kyssebænken. Lavet af Ida 6c SLUT

17 Tur til Ringstedstræet og Kærehave-skoven med 4a og 4b I fordybelsesugen var 4a og b på tur i det grønne. På vej hen til Kærehave-skoven, gik vejen forbi Ringstedtræet. Ringstedtræet består af otte grupper træer, hvor forbogstaverne alle danner ét af bogstaverne i bynavnet Ringsted. R står for Rø,. I for Ildløn, N for Naur, G for Gingo-træet, S for Spidsløn, T for Tjørn, E for Eg og D står for Dun-birk.

18 For Valdemarskolens elevråd er det nye tider. Dette skoleår har dagsordenen til møderne været meget præget af arbejdet med den nye skolestruktur. Nu er beslutningen taget, og fra næste skoleår er Valdemarskolen kun med klasser fra 0. til og med 6. klasse. Så hvad så med Elevrådet? Deltagerne var jo fra 2. til og med 9. klasse og det duede jo ikke mere. Elevrådets sammensætning blev sat på som punkt til næstsidste møde, og debatten gik livligt. Ville det være for svært for 0. klasserne? Skulle det bare være fra klasse? Hvem skulle sidde i FU? Elevrådet blev hurtigt enige: Alle årgange skal være repræsenteret, så selvfølgelig skal elevrådet være fra klasse. Så lærer de også fra starten, hvordan det er i Elevrådet, som det klogt blev formuleret. Elevrådet besluttede at indstille til skolebestyrelsen, at der skulle ændres nogle små ting i vedtægterne, således at hele skolen blev repræsenteret i Elevrådet. Som sagt, så gjort. Elevrådet anbefalede samtidig, at det var elever fra 5. og 6. klasse, der skulle sidde i FU (forretningsudvalget) og deltage i det månedlige skolebestyrelsesmøde. Skolebestyrelsen var helt enige og så var idéen til et ændret Elevråd født. Det var et spændt FU, der kort tid efter åbnede dørene til det første møde for det næste års elevrådsmedlemmer: Nuværende elever fra klasse. Stemningen var forventningsfuld og meget engageret. Det var nogle enormt forberedte og aktive børn, der dukkede op og især 0. klasse gjorde et særligt indtryk på de større elever. De havde bestemt gjort sig nogle tanker om, hvorfor de glædede sig til at sidde i Elevrådet fra næste år og de var meget spændte på arbejdet. Det nye elevråd fik en ilddåb, da der skulle være valg til FU. Der var kampvalg, og hele to omgange skulle der stemmes. Det gik man meget op i! Der blev diskuteret livligt om de seks kandidater og deres salgstale. Stemmerne lå tæt, men da sidste optælling var færdig, var resultatet, at næste skoleårs FU består af: Magnus Mathias Christensen, 6.A. Carl-Emil Søltoft Andersen, 5.A. Olivia Nygaard Bjødstrup, 5.A. Sebastian Søgaard Jønsson, 5.B

19 De fire udtrykte stor forventning til næste skoleårs arbejde. Og jeg som kontaktlærer kan kun sige, at det har jeg bestemt også. Sikken en stemning og et engagement til mødet. Det virker som en flok med krudt i, masser af idéer og vilje til at handle. De fire nye FU-medlemmer kastede sig straks ud i kunsten at konstituere sig. Efter lange diplomatiske forhandlinger og kompromiser, så blev resultatet: Formand: Sebastian Næstformand: Carl-Emil Kasserer: Magnus Sekretær: Olivia.Men som de hurtigt blev enige om: Der er jo ikke rigtig nogen penge at styre i Elevrådet Vi har ikke nogen så der er nærmest bare to næstformænd. Vi glæder os til næste års elevrådsarbejde, hvor fokusområderne bl.a. vil være: Cykelparkerings-områderne, udendørsarealerne, fordeling af fodboldbane-tider, skolefesten og andre fælles arrangementer (motionsdage osv.). Venlig hilsen Elevrådets kommende FU og kontaktlærer Heidi Møller

20 Korstævne 2012 Vi mødtes en solrig morgen i det tidlige forår og begav os sammen på vej til skolernes korstævne i Kongressalen. Inden da havde vi igennem 3 uger øvet på det repertoire, som korlederne fra Ringsted Musikskole havde valgt. Omkring 70 elever fra kl. deltog. Det blev en alletiders dag. Hele formiddagen øvede og øvede vi os, så til sidst var der stor længsel efter madpakkerne. Der blev spist, snakket og hygget.hvilket jo også er en vigtig del af stævnet. Efter frokost kom bandet, som skulle spille til sangene om aftenen. Alle deltagere blev placeret på den store scene og hele programmet blev sunget igennem. Vi var klar! Aftenen oprandt og det store kor..ca.400 elever var SÅ klar.den store Kongressal fyldt. Koncerten kunne begynde. Børnene sang, musikken spillede og forældre, familie og venner klappede. Det var en skøn aften for alle. Vi håber på, at Musikskolen vil stable det store arrangement på benene igen næste år for, hvor er det en dejlig måde at være sammen på.

21 4.a til Ramasjangfest Tirsdag den 22. maj skulle vi, 4.a, til Ramasjangfest på Halvlandet i København. Vi tog toget til Østerport og gik så, forbi bl.a. Frihedsmuseet og Mærsk-huset, hen til Toldboden, hvor vi skulle sejles over til Halvlandet. Her skulle festen være, der var godt 500 børn til festen. Vi kom med til festen, fordi Julie M, Marcus og Nicklas havde været i Ramasjangskolen og vundet. Super dejligt. På Halvlandet så vi de kendte fra Ramasjang og nogle fra Vild med dans og X-Faktor, det var spændende. Vi gik rundt og hyggede os og nogle spillede beach-volley og andre ting. Det var rigtig varmt, så vi drak mange kander vand. Da vi skulle hjem, var vi så heldige, at den turbåd vi sejlede med skulle til Gammel Strand, så vi fik en lille kanalrundfart, inden vi tog toget hjem. Det var en rigtig spændende, men også lang dag. 4.a

22 Kære forældre i 0.-8.klasse Så er det tid til den årlige aktivitetsdag for hele Valdemarskolen. Aktivitetsdagen foregår d. 28.juni kl efter programmet som er nævnt herunder. 8.15: Klasserne mødes i eget klasselokale med deres klasselærer. Klasselæreren er sammen med klassen hele dagen : Afgang til stadion for 3. 8.klasse og til anlægget for 0. 2.klasse. Husk rigeligt at drikke, mad og fornuftigt tøj : Hver klasse stiller sig ved plastlommen med klassenavnet på. Kl. 8:50 starter Kampen om Den Gyldne Sko : Klassekonkurrencer for 0.-2.årgang i Anlægget og for årgang på fodboldbanerne mellem hallerne og stadion : Eleverne bevæger sig op i Aulaen : Farvel, Valdemarskole v/ årgang : Frokost og afslutning i klasserne. Dagen bliver afviklet uanset vejret og det er derfor vigtigt, at alle medbringer tøj efter vejret (regntøj eller solcreme) og selvfølgelig har idrætstøj og sko på. Kantinen har ikke åbent, hvilket betyder at alle selv skal medbringe madpakker og rigelig drikkelse (helst vand). Vi regner med, at vi som sædvanligt får en herlig dag med masser af aktivitet og grin. På lærernes vegne Aktivitetsudvalget.

Indhold. Se skolens aktivitetsplan på Hjemmesiden. Har I nogle sjove historier eller vitser, kan I sende dem til redaktionen via Intra-nettet.

Indhold. Se skolens aktivitetsplan på Hjemmesiden. Har I nogle sjove historier eller vitser, kan I sende dem til redaktionen via Intra-nettet. Har I nogle sjove historier eller vitser, kan I sende dem til redaktionen via Intra-nettet. Mvh. Mona og Peter Indhold 2. Info 3. Siden sidst 4. 7.b s konfirmation. 7. Indslag fra 1.a 8. Arbejdslørdagen

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone 1 Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone Lene Rantzau, 45 år, Storvorde (tarmcancer marts 2012 og svulst i bækken jan. 2013) Jeg fik i januar 2013 besked af lægerne, at jeg

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

DE FRAFALDNE. 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET

DE FRAFALDNE. 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET DE FRAFALDNE 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET DE FRAFALDNE 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser De Frafaldne En samling af fortællinger om

Læs mere

Skolens ledelse: Ringetider: Lærerværelset / SFO:

Skolens ledelse: Ringetider: Lærerværelset / SFO: Skolens ledelse: Ringetider: Skoleleder 1. lektion 7.45-8.30 Stine Gajda 2. lektion 8.40-9.30 Tlf. skolen: 54935587 3. lektion 9.30-10.15 Tlf. privat: 51905587 4. lektion 10.50-11.35 5. lektion 11.35-12.20

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Sommeren har snart stået på i mange uger. I næste uge er det Sct. Hans og Riverboat så er det ferietid i Silkeborg!

Sommeren har snart stået på i mange uger. I næste uge er det Sct. Hans og Riverboat så er det ferietid i Silkeborg! Artikel fra Nyhedskilden uge 25 2009 Ferie...! Sommeren har snart stået på i mange uger. I næste uge er det Sct. Hans og Riverboat så er det ferietid i Silkeborg! Team C er på Ahl Hage i dejligt vejr,

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

for Vrejlev-Hæstrup sogne 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net

for Vrejlev-Hæstrup sogne 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net for Vrejlev-Hæstrup sogne 2 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net Vrejlev Kirke Hæstrup Kirke KALENDER FOR VREJLEV OG HÆSTRUP SOGNE Gudstjenester Juni Søndag den 3. Vrejlev kl. 10

Læs mere

10. august åbner Ans skole dørene for sine elever efter en sommerferie, der er 1 uge længere end normalt.

10. august åbner Ans skole dørene for sine elever efter en sommerferie, der er 1 uge længere end normalt. Årgang 2005 / Nr. 2 Farvel til 10. årgang - goddag til ny bygning 10. august åbner Ans skole dørene for sine elever efter en sommerferie, der er 1 uge længere end normalt. For indskolingens vedkommende

Læs mere

forside jakob kehlet indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom Til indholdsfortegnelse

forside jakob kehlet indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom Til indholdsfortegnelse jakob kehlet forside indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom indimellem taber jeg salatskalen jakob kehlet Indimellem taber jeg salatskålen Jakob

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Følg Hele Verden i Skole på Facebook

Følg Hele Verden i Skole på Facebook LÆSERAKETTEN 2015 1 Følg Hele Verden i Skole på Facebook Kære elever og forældre Som familie kan I følge Hele Verden i Skole via Facebook. I år handler materialet om børn og unge i Guatemala. Læs med i

Læs mere

SSC overlevede på den korte bane - men det kræver... Læs side 3

SSC overlevede på den korte bane - men det kræver... Læs side 3 Nummer 5, 16. årgang, maj 2010 Uddeles gratis til samtlige husstande i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup SSC overlevede på den korte bane - men det kræver... Læs side 3 Borgerfesten i Bjert blev bragende

Læs mere

10. klasse havde sidste. maj og var i. udklædte. Det samme gjaldt lærerne.

10. klasse havde sidste. maj og var i. udklædte. Det samme gjaldt lærerne. SOMMER 2008 Lederen: S. 2 Sommerhilsen fra skolebestyrelsen: S. 4 10. klasse havde sidste skoledag den 29. maj og var i den anledning festligt udklædte. Det samme gjaldt lærerne. Sikker skolevej S. 5 Sommerlejr/

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Del 2 side 38 Støtte i sorgen side 40. Landsforeningen Spædbarnsdød

Indholdsfortegnelse. Del 2 side 38 Støtte i sorgen side 40. Landsforeningen Spædbarnsdød Når I har mistet Når I har mistet Rymarksvej 1 2900 Hellerup Telefon: 3961 2451 Kontonr.: 9884 104990 www.spaedbarnsdoed.dk forening@spaedbarnsdoed.dk Landsforeningen Spædbarnsdød er på Facebook Tekst:

Læs mere

Adoption & Samfund. Medlemsblad for Adoption & Samfund Nr. 6 December 2012 36. årgang TEMA: BEDSTEFORÆLDRE

Adoption & Samfund. Medlemsblad for Adoption & Samfund Nr. 6 December 2012 36. årgang TEMA: BEDSTEFORÆLDRE Adoption & Samfund Medlemsblad for Adoption & Samfund Nr. 6 December 2012 36. årgang TEMA: BEDSTEFORÆLDRE Mormors beretning En bedstefars betroelser Glade bedsteforældre Kærlighed skal bygges langsomt

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

Fredagsbrevet uge 12. Nyt fra ledelsen.

Fredagsbrevet uge 12. Nyt fra ledelsen. 1 Fredagsbrevet uge 12 Nyt fra ledelsen. Kære alle. Det er forår, og forår er højsæson for generalforsamlinger så vedhæftet finder I indkaldelse og dagsorden til årets ordinære generalforsamling torsdag

Læs mere

INDHOLD J U L E N 2 0 0 6

INDHOLD J U L E N 2 0 0 6 Højbladet INDHOLD Redaktørernes hjørne 2 Præsentation af den nye leder 3 Velkomsten til Højvangskolens nye skoleleder 4 Hvad laver vi i skolebestyrelsen? 6 7. AE havde temauge om biler 7 Bryllup på 3.

Læs mere

Sære historier. Husk at klæde børnene på efter vejret. Rigtig god efterårsferie til jer alle. Søren Sørensen

Sære historier. Husk at klæde børnene på efter vejret. Rigtig god efterårsferie til jer alle. Søren Sørensen Sære historier For ca. 400 år siden blev et nyfødt drengebarn efterladt udenfor porten til et munkekloster. Munkene fandt ham og tog ham ind i klostret. Her voksede han op og levede som en almindelig glad

Læs mere

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN BØRNS EGEN STEMME hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN Børns egen stemme hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit Center for familieudvikling

Læs mere

Baby - skal skal ikke?

Baby - skal skal ikke? Baby - skal skal ikke? Erfaringer fra kursus med babysimulatorer Afdelingen for Specialinstitutioner 1 Indholdsfortegnelse Sammenfatning 5 Introduktion 6 Baggrund Formål Afgrænsning Deltagere Kurset 10

Læs mere

NIELS STEENSENS GYMNASIUM 2008-2009

NIELS STEENSENS GYMNASIUM 2008-2009 NIELS STEENSENS GYMNASIUM 2008-2009 Indhold Omslagsbillede: Skolens elever stillede op til fotografering i skolegården en forårsdag. Alle skolens klasser har hver deres side i bogen. Den første, 6.a og

Læs mere

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup VI-TO Lokalbladet for Tornby-Vidstrup Syttende årgang Nr. 3 Juni - Juli 2012 Indholdsfortegnelse side Leder........................ 2 Havbakken.................... 3 Tornby Forsamlingshus.......... 4 Tornby-Vidstrup

Læs mere