Der produceres ca. 20 spillefilm om året i Danmark. Filmene er stort set alle støttet af Det Danske Filminstitut (DFI) under de to

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der produceres ca. 20 spillefilm om året i Danmark. Filmene er stort set alle støttet af Det Danske Filminstitut (DFI) under de to"

Transkript

1

2 Der produceres ca. 20 spillefilm om året i Danmark. Filmene er stort set alle støttet af Det Danske Filminstitut (DFI) under de to spillefilmsordninger Konsulentordningen og Markedsordningen. Konsulentordningen støtter film med fokus på den gode fortællekunst. Markedsordningen støtter film med særlig vægt på populærkulturelle kvaliteter. Disse film kan kun opnå støtte, hvis de vurderes at have stor kommerciel gennemslagskraft. 25% af DFIs støttemidler er øremærket børne- og ungdomsfilm.

3 7 myter om dansk Film Dansk film er en succes, både kommercielt og kunstnerisk. Der bliver solgt masser af biografbilletter, folk ser film på TV og VOD, og vi vinder priser ved verdens fineste filmfestivaller. Men digitaliseringen udfordrer dansk films forretningsmodel, fordi indtjeningen på de digitale platforme pr. stream/ transaktion er mange gange lavere, end hvad man tidligere kunne tjene på fx en DVD. Producenterne tjener ikke længere nok på deres film til at kunne investere i nye film. Det er et alvorligt problem for hele filmbranchen og især for udviklingen af nyt talent. Risikovilligheden forsvinder, da det vigtigste bliver at overleve. Men netop risikovilligheden er en af hovedårsagerne til dansk films succes. Vores film debatteres ofte og passioneret i befolkningen, pressen, filmbranchen og blandt politikerne. Det er meget glædeligt, men dialogen er nogle gange præget af myter, som forvrænger den. Her kommer derfor 7 myter om dansk film, som vi mener bør aflives, så vi kan få en god debat blandt alle os, der elsker film lige meget fra hvilket standpunkt, vi står.

4 01 Man kan udregne en films succes på forhånd Stalin spurgte engang sin Kulturmininister: Hvor mange film lavede vi sidste år? Kulturministeren svarede: 150 film. Stalin spurgte så: Hvor mange af dem blev en succes? Kulturminister: Fem film. Stalin: Til næste år, så lad os bare nøjes med at lave de fem! Selvom man i årtier har forsøgt at udregne, hvordan en film bliver en succes, er der lige så mange eksempler på, at udregningen går galt, som den går godt. Distributøren af Bænken (2000), som var en konsulentfilm, mente ikke, at nogen mennesker overhovedet gad se en film om en alkoholiker. Filmen blev sendt ud i kun 8 kopier og uden nævneværdigt lanceringsbudget. Men så eksploderede filmen. Folk væltede ind gennem billetlugerne. Filmen gik i hele 43 uger i biografen og solgte billetter 1. Efter Thomas Vinterberg i 2010 instruerede den benhårde Submarino om to omsorgssvigtede brødre, der vokser op til kriminalitet og heroinmisbrug, henvendte han sig til Filminstituttet for at få støtte til en ny film, denne gang om pædofili. Da Submarino ikke havde trukket folk til billetlugerne, ville det lette svar til Vinterberg have været: afslag. Men heldigvis er Konsulentordningens styrke, at den tør satse risikovilligt, og havde det ikke været tilfældet, så var danskere gået glip af Jagten (2013) og en Oscar-nominering 2. Der findes ingen kommerciel succesformel. Men når danske spillefilm støttes ud fra tanken om risikovillighed, så overraskes vi igen og igen over en films potentiale. Stills: Jagten / Per Arnesen Værelse 304'/ Igor Martinovic Nymphomaniac / Christian Geisnaes

5 02 Man kan nøjes med at satse på de instruktører, der sælger flest billetter Susanne Biers debutfilm Freud flytter hjemmefra (1991) blev set af biografgængere, men hendes Den Skaldede frisør (2012) blev set af Niels Arden Oplevs debut Portland (1996) blev set af 6.495, mens Mænd, der hader Kvinder (2009) blev set af biografgængere. Lone Scherfigs debut Kajs fødselsdag (1990) blev set af , mens hendes Italiensk for Begyndere (2000) blev set af biografgængere 3. Alle tre instruktører havde ikke nævneværdig kommerciel succes på deres debutfilm, men er nogle af de allermest succesfulde i de seneste 20 år. Når man ser på talentordningen New Danish Screen (NDS), viser der sig også meget flotte tal: Martin Zandvliet solgte billetter til sin NDS-film Applaus (2009), mens hans Dirch solgte billetter. Pernille Fischer Christensen solgte ved sin NDS-debut En Soap (2006) billetter og vandt sølvbjørnen på Berlin Film Festival. Hendes næste film Dansen (2008) solgte billetter, og dermed var hendes karriere potentielt i fare. Alligevel støttede DFI hendes tredje film En Familie, - heldigvis, for filmen vandt kritikerprisen på Berlin Film Festival 2010 og solgte iøvrigt billetter. Hendes seneste film En du elsker blev også udtaget til Berlin Film Festival Det er umuligt at vide, om en instruktør vil få en succesfuld karriere, hvor vedkommende både sælger mange billetter, fornyer filmsproget og/eller opnår kunstnerisk anerkendelse. Ofte skal en instruktør skabe 3-4 film, før man kan opleve talentet helt udfoldet.

6 03 Den kunstneriske spillefilm sælger ingen billetter Hvis man ser på biograftallene for de sidste 10 års danske film ( ) 5 for de to ordninger Markedsordningen og Konsulentordningen, er fordelingen af antal solgte billetter således: Markedsordningen (tidligere 60/40-ordningen): 62 titler Samlet biograftal: 15,218,099 billetter Gennemsnitligt billetsalg på 245,453 billetter pr film Konsulentordningen: 110 titler Samlet biograftal: 12,475,213 billetter Gennemsnitligt billetsalg på 113,411 billetter pr film samlet billetsalg Konsulentordningen DE KOMMERCIELLE ORDNINGER Billetsalg til danske film i udlandet Top BILLETSALG Klovn - the movie 855,174 Hvidsten Gruppen - nogen må dø 764,516 Flammen og Citronen 673,764 Jagten 672,512 Den skaldede frisør 644,729 En kongelig affære 528,425 Far til fire - gi'r aldrig op 506,770 Dirch 484,209 Klassefesten 482,583 Hævnen 449,177 Fra til fire - på japansk 430,417 Nynne 425,920 Far til fire - tilbage til naturen 416,940 Sorg og glæde Drømmen 407,850 Far til fire - til søs 402,589 Rejse til Saturn 401,015 Drabet 389,803 Efter brylluppet 388,010 Alle for én 378,514 For det samlede filmoutput er billetsalget altså næsten ligeligt fordelt mellem film støttet ud fra kunstneriske vurderinger, som film støttet ud fra vurderinger af markedspotentiale. For de enkelte film er udsvingene langt større på Konsulentordningen, som i sagens natur tager større chancer. Men ser man på top 20 over periodens danske biograftal er Konsulentordningens film godt repræsenterede med 9 film mod de kommercielle ordningers 11 film. De kunstneriske film sælger altså masser af billetter. Det er skønt, også selvom kommerciel succes jo ikke er hovedformålet med at støtte de kunstneriske film.

7 04 Dansk films succes i udlandet begrænser sig til finkulturelle festivaller Nej. I Perioden blev 48 ud af periodens 92 producerede spillefilm premieresat i udenlandske kommercielle biografer 6. Altså en andel på 52% af de danske spillefilm, som havde potentiale ud over hjemmemarkedet. Det er et imponerende højt tal for så lille et sprogområde I Alt film udlandssalg billetsalg i udland film udlandssalg billetsalg i udland film udlandssalg billetsalg i udland film udlandssalg billetsalg i udland film udlandssalg billetsalg i udland film udlandssalg billet -salg i udland KONSULENTFILM / ALLE FILM Af disse 48 film var 36 produceret under Konsulentordningen og 12 under Markedsordningen. billetter SOLGT TIL DK FILM I ALT I UDLANDET Hvis man ser på antallet af solgte billetter i udlandet fra begge støtteordninger, ser billedet ganske klart ud. Det er nemlig primært film med et stærkt kunstnerisk udtryk, som udlandet interesserer sig for. 92% af de billetter, som publikum i udlandet køber, er til konsulentfilmene. Når man optæller en films biografbilletsalg, et tal som bruges til at vurdere en films kommercielle succes, vil det være retvisende at indføre et udenlands-bio-tal som supplement. Lars von Trier har f.eks solgt biografbilletter i Danmark mellem , mens han i udlandet har solgt hele billetter 7. Konsulentordningen DE KOMMERCIELLE ORDNINGER

8 05 Danskerne vil helst se film i biografen Ja, de danske spillefilm har en meget høj hjemmemarkedsandel 8 i biografen. Alene i 2013 solgte de 19 danske spillefilm i alt biografbilletter, og indtog dermed en hjemmemarkedsandel på 29.6 % 9. Men med digitaliseringen har danskernes filmtilbud ændret sig markant. Film ses nu både i biografen, på TV, VOD på tablets, computer og mobiltelefoner. Normalt opgøres en films kommercielle gennemslagskraft i solgte biografsæder og DVD er. Men biograf- og DVD-tal afspejler ikke længere det fulde publikumsantal. For eksempel solgte Mikkel Munch Fals debutspillefilm Smukke Mennesker (2010) kun biografbilletter 10, men blev til gengæld set af seere på DR2 - ret imponerende eftersom der var VM i håndbold (DK-Serbien) samtidig på TV2. Annette K. Olesens thriller Skytten (2013) solgte billetter i biografen, men blev streamet mere end gange på internettet 13. Danskerne vil altså gerne se film i biografen, men de ser dem også andre steder. 06 Danskerne vil hellere se tv-serier end spillefilm på nettet Selvom TV-serierne er utroligt populære hos publikum, udgjorde spille- og dokumentarfilm 70% af det totale VOD-forbrug i hele verden i Der er altså en fortsat stor efterspørgsel på spillefilm og dokumentarfilm.

9 07 Danske film er enten brede eller smalle Ofte kategoriseres danske film som enten brede eller smalle. Men konventioner som en bred eller smal film er skabt udelukkende ud fra kommercielle succeskriterier og afspejler ikke, at en film kan have kunstnerisk succes eller være med til at flytte dagsorden. Som det er vist tidligere, er sikkerheden for, at en bred film også når det brede publikum og den smalle film kun et smalt publikum ikke til stede. Når man kategoriserer en film som bred eller smal ignorerer man, at film skabt på basis af filmloven defineres af deres evne til at gribe tidsånden, underholde, forny filmsproget, nedbryde tabuer, skabe identifikation, fordybelse og latter. Den gode film er desuden universel. Det er evnen til at fortælle en god historie, der griber mennesker. The Act of Killing / Joshua Oppenheimer

10 DFI-støttede spillefilm og lange dokumentarfilm TITLE Instruktør Ordning ID:A Christian E. Christian Konsulent Beast Christoffer Boe Konsulent Værelse 304 Birgitte Stærmose Konsulent Skyskraber Rune Schjøtt Konsulent Bora Bora Hans Fabian Wulenweber Konsulent Dirch Martin P. Zandvliet Konsulent Julie Linda Wendel Konsulent Magi i luften Simon Staho Konsulent Melancholia Lars von Trier Konsulent Frit Fald Heidi Maria Faisst Konsulent Max Pinlig - sidste skrig Lotte Svendsen Konsulent Juan Kasper Holten Konsulent En familie Pernille Fischer Christensen Konsulent Den kæmpestore bjørn Esben Toft Jacobsen Konsulent Alle for én Rasmus Heide Konsulent 1/2 Revolution Omar Shargawi Dok-konsulent Svend Anne Regitze Wivel Dok-konsulent Love Addict Pernille Rose Grønkjær Dok-konsulent Det gode liv Eva Mulvad Dok-konsulent Klassefesten Niels Nørlev Marked Far til fire - tilbage til naturen Claus Bjerre Marked Ronal Barbaren Thorbjørn Christoffernen, Kresten Vestbjerg Andersen, Philip Einstein Lipski Marked Jensen & Jensen Craig Frank Marked Orla Frøsnapper Peter Dodd Marked Superclásico Ole Christian Madsen Marked Isblomstens hemmelighed Jacob Ley Konsulent Viceværten Katrine Wiedemann Konsulent Marco Macaco Jan Rahbek Konsulent Marie Krøyer Bille August Konsulent Kapringen Tobias Lindholm Konsulent You and Me Forever Kaspar Munk Konsulent Fuglejagten Christian Dyekjær Konsulent Over kanten Laurits Munch-Petersen Konsulent 10 timer til paradis Mads Matthiesen Konsulent Undskyld jeg forstyrrer Henrik Ruben Genz Konsulent Kidd life Andreas Johnsen Dok-konsulent The Act of Killing Joshua Oppenheimer Dok-konsulent Lej en familie A/S Kaspar Astrup Schröder Dok-konsulent Free the Mind Phie Ambo Dok-konsulent Testamentet Christian Sønderby Jepsen Dok-konsulent Putins kys Lise Birk Pedersen Dok-konsulent Max Pinlig på Roskilde - nu med mor Lotte Svendsen Marked

11 Talenttyven Jonatan Spang Marked Sover Dolly på ryggen Hella Joof Marked Far til fire - til søs Claus Bjerre Marked Den skaldede frisør Susanne Bier Marked Gummi T Michael Hegner Marked En kongelig affære Nikolaj Arcel Marked Hvidsten gruppen Anne-Grethe Bjarup Riis Marked Min søsters børn alene hjemme Martin Miehe-Renard Marked Lærkevej - til døden os skiller Mogens Hagedorn Marked Nymphomaniac Lars von Trier Konsulent Sorg og glæde Nils Malmros Konsulent Antboy Ask Hasselbalch Konsulent Spies & Glistrup Christoffer Boe Konsulent The Weight of Elephants Daniel Joseph Borgman Konsulent Only God Forgives Nicolas Winding Refn Konsulent I lossens time Søren Kragh-Jacobsen Konsulent Nordvest Michael Noer Konsulent Jagten Thomas Vinterberg Konsulent Sepideh - drømmen om stjernerne Berit Madsen Dok-konsulent Blodets bånd Pernille Bervald Jørgernsen, Christian Sønderby Jepsen Dok-konsulent Jeg taler til jer - John Kørners verden Jørgen Leth Dok-konsulent Ekspeditionen til verdens ende Daniel Dencik Dok-konsulent Tarok Anne-Grethe Bjarup Riis Marked Olsen Banden på dybt van Jørgen Lerdam Marked Kvinden i buret Mikkel Nørgaard Marked Player Tomas Villum Jensen Marked Skytten Annette K. Olesen Marked Otto er et næsehorn Kenneth Kainz Marked Alle for to Rasmus Heide Marked Min søsters børn i Afrika Martin Miehe-Renard Marked Klassefesten 2 begravelsen Mikkel Serup Marked Far til fire Onkel Sofus vender tilbage Giacomo Campeotto Marked kilder 1 Ib Tardini, producer Bænken 2 Distributøren havde estimeret Jagten til at kunne sælge billetter i biografen + DFI, biotal: 3 DFI, biotal: + Danmarks Statistik: 4 DFI, biotal: 5 DFI, Facts & Figures: 6 Ekkofilm.dk: 7 Ekkofilm.dk: 8 Hjemmemarkedsandel: Den del af det totale antal solgte biografbilletter, som udgøres af de danske film 9 Ekkofilm.dk: bit.ly/1acjxdy 10 DFI, biotal: 11 Gallup, (uge 3, 2011): 12 DFI, biotal: 13 Fra d.23 juni marts 2014 er Skytten blevet downloadet gange på P2P-netværk. P2P-netværk udgør kun en del af det illegale marked online. Kilde, RettighedsAlliancen 14 Jean Luc Ormieres, UniversCine, 2012.

12 Omslag fra Dirch / Jesper Tøfner / Nordisk Film Den danske model, som består af et offentligt/privat partnerskab, har skabt en enestående succes for dansk film igennem de sidste 15 år. Vi skal i 2014 have en ny 4-årig filmaftale i hvilken, vi skal afstikke rammerne for dansk film - også i fremtiden. Vi vil gerne have en passioneret debat båret af facts, ikke myter. De er hermed aflivet. Danske Filminstruktører, 2014 Danish Film Directors ISSN

Flere folkelige film

Flere folkelige film Flere folkelige film Dansk Folkepartis udspil til en filmaftale 2015-2018. August 2014. Billeder leveret af DFI. Forside fra Klassefesten 2 Begravelsen, 2014, Mikkel Serup, Nordisk Film. Foto: Framegrab.

Læs mere

STREGEN PÅ FØRSTE RÆKKE

STREGEN PÅ FØRSTE RÆKKE KONTROVERSIEL MÆRKNING En svensk biografkæde har indført en ny mærkning af film. For at en film får A-mærket, skal der medvirke to kvinder, og de skal tale med hinanden om andet end mænd. STREGEN PÅ FØRSTE

Læs mere

Jeg drømmer om at lave en film i hver genre, inden jeg dør

Jeg drømmer om at lave en film i hver genre, inden jeg dør Søren Pilmark i Kongekabale (2004). Foto: Per Arnesen. Jeg drømmer om at lave en film i hver genre, inden jeg dør Nikolaj Arcel A f Eva Novrup Redvall Mange faste samarbejder i dansk film etableres på

Læs mere

Film i Glostrup Bio Medlemsblad for Sofarækken

Film i Glostrup Bio Medlemsblad for Sofarækken Film i Glostrup Bio Medlemsblad for Sofarækken Nr. 54 - juni 2011 Brødrene Mikkelsen Brødrene Mikkelsen - et dobbeltinterview Se bladet i farver på www.glostrupbio.dk Film i Glostrup Bio Medlemsblad for

Læs mere

Film skal se fede ud! Omar Shargawi. A f Eva Novrup Redvall

Film skal se fede ud! Omar Shargawi. A f Eva Novrup Redvall Dar Salim i Ma Salama Jamil (2008, Gå med fred Jamil), Foto: Christian Geisnæs. Film skal se fede ud! Omar Shargawi A f Eva Novrup Redvall Du dukkede i 2008 op ud a f det blå og gjorde din entré i dansk

Læs mere

1. En dramatiker er ikke en maskine En dramatiker er ikke en maskine En dramatiker er ikke en ufejlbarlig,

1. En dramatiker er ikke en maskine En dramatiker er ikke en maskine En dramatiker er ikke en ufejlbarlig, 1. En dramatiker er ikke en maskine En dramatiker er ikke en maskine En dramatiker er ikke en ufejlbarlig, forud-programerbar manuskriptmaskine, en bestillingshåndværker, et automatskrift, en fabrik med

Læs mere

Medlemsblad for Sofarækken

Medlemsblad for Sofarækken Film i Glostrup Bio Medlemsblad for Sofarækken Nr. 58 - juni 2012 Jens Jørn Spottag Jens Jørn Spottag Et mandfolk i dansk teater og film Se de sidste års blade i farver på www.glostrupbio.dk Film i Glostrup

Læs mere

Business og kunst er to dynamiske enheder, der driver hinanden

Business og kunst er to dynamiske enheder, der driver hinanden Villads Milthers Fritsche i Ekko (2007). Foto: Bjørn Bertheussen. Business og kunst er to dynamiske enheder, der driver hinanden Anders Morgenthaier A f Eva Jørholt Hvem er i grunden Anders Morgenthaier?

Læs mere

Jeg skal lede, ikke styre

Jeg skal lede, ikke styre Danske serier med vokseværk Danske tv-serier er i høj kurs, og efteråret bugner af premierer. Det gi r job, men både DR og TV2 skal passe på ikke at spille for sikkert, for konkurrencen spidser til. Jeg

Læs mere

Idealisten der udfordrede

Idealisten der udfordrede Hjælp til lønforhandlingen Nu kan du også få hjælp til at forhandle individuel løn. Skuespillerforbundet samarbejder med en ekstern forhandler, som for 750 kroner i timen sikrer dig den bedst mulige aftale.

Læs mere

Maj 2014 Endelig rapport. Sundhedstilstanden i dansk dokumentarfilmproduktion

Maj 2014 Endelig rapport. Sundhedstilstanden i dansk dokumentarfilmproduktion Maj 2014 Endelig rapport Sundhedstilstanden i dansk dokumentarfilmproduktion Forord Det Dansk Filminstitut (DFI) og Producentforeningen har bedt Deloitte om at undersøge sundhedstilstanden i dansk dokumentarfilmproduktion.

Læs mere

JEG SKABER EN VERDEN, HVOR JEG KAN LEGE

JEG SKABER EN VERDEN, HVOR JEG KAN LEGE 02 2015 f-f.dk FRIE DET ER DIG, DER BESTEMMER 3 TIPS TIL AT OPNÅ FLOW ÅRETS FUNKTIONÆR: Indstil din ekstraordinære kollega til prisen og præmien på 10.000 kr. TEMA: ARBEJDSLIV I FLOW SIDE 16-29 EN CIGARET

Læs mere

Denmark on Screen satser på at markedsføre

Denmark on Screen satser på at markedsføre Fredag den 19. marts 2004 TV 2s eksterne nyhedsbrev FOTO: PER ARNESEN / TV 2 Jesus & Josefine på vej til Cannes internationalt tv Jesus & Josefine står over for et internationalt gennembrud. På verdens

Læs mere

Sådan taler du med din teenager om sex, kærlighed, fester og alt det der

Sådan taler du med din teenager om sex, kærlighed, fester og alt det der Sådan taler du med din teenager om sex, kærlighed, fester og alt det der Det virker som om der hver uge udkommer en ny undersøgelse, der viser at danske unge i dag enten drikker mere end nogensinde, drikker

Læs mere

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre BØRN, UNGE OG ALKOHOL Information til forældre Din holdning er vigtigere, end du tror Forældre har stor indflydelse på, hvor tidligt og hvor meget deres børn kommer til at drikke. Derfor er det er vigtigt,

Læs mere

To generationer og genrer. og masser til fælles. Nr 4 / 2009 KODA / xxx

To generationer og genrer. og masser til fælles. Nr 4 / 2009 KODA / xxx Nr 4 / 2009 KODA / xxx portræt / Karl Aage Rasmussen og Bjørn Svin To generationer og genrer og masser til fælles Tema Spil Dansk Dagen: En stor musikfest gav vellyd i hele landet Musikken spiller med

Læs mere

Børn og unges medievaner i forhold til danske og udenlandske spillefilm

Børn og unges medievaner i forhold til danske og udenlandske spillefilm Børn og unges medievaner i forhold til danske og udenlandske spillefilm Det Danske Filminstitut Rapport Oktober 2009 Manto A/S Knabrostræde 30, 1. sal 1210 København K Denmark Phone: +45 5058 2015 CVR:

Læs mere

UD AF OSTEKLOKKEN #07 2012 FILMFOND PÅ VEJ DET GIVER MENING FILM PÅ TO SPROG

UD AF OSTEKLOKKEN #07 2012 FILMFOND PÅ VEJ DET GIVER MENING FILM PÅ TO SPROG FILMFOND PÅ VEJ En filmfond er formentlig på vej i København. Fonden skal bl.a. støtte udenlandske film, der optages i byen, og dermed skabe flere arbejdspladser. DET GIVER MENING For Ditte Ylva Olsen

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

NÅR ROLLEN ER EN SKUESPILLER CROWDFUNDING LAD PUBLIKUM SPONSORERE DIN KUNST #06 2012 AKUTPLAN FOR LEDIGE NYT NAVN TIL SKOLE PÅ BESØG HOS BOND

NÅR ROLLEN ER EN SKUESPILLER CROWDFUNDING LAD PUBLIKUM SPONSORERE DIN KUNST #06 2012 AKUTPLAN FOR LEDIGE NYT NAVN TIL SKOLE PÅ BESØG HOS BOND NYT NAVN TIL SKOLE Statens Teaterskole skifter navn til Statens Scenekunstskole. Samtidig bliver dans og skuespil lagt sammen i et nyt center, hvor uddannelserne skal samarbejde mere. AKUTPLAN FOR LEDIGE

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

FORFATTERNES KAMP ER OGSÅ VORES KAMP TEMANUMMER OM NYE MEDIER

FORFATTERNES KAMP ER OGSÅ VORES KAMP TEMANUMMER OM NYE MEDIER marts / april 2008 #03 Magasinet Sang dans TEATER film / udgivet af Dansk SkuespillerForbund FORFATTERNES KAMP ER OGSÅ VORES KAMP TEMANUMMER OM NYE MEDIER 2 Magasinet Sceneliv Kør bil med RUNA lige så

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Analogt sluk rammer TV 2

Analogt sluk rammer TV 2 Fredag den 24. juni 2005 TV 2s eksterne nyhedsbrev FOTO: HEIDI LUNDSGAARD / TV 2 Politikernes udmelding om et sluk for det analoge sendenet i 2009 sætter TV 2s økonomiske fremtid under pres - nødvendigheden

Læs mere

12 Udvikling eller af afvikling af dansk teaterdramatik 15 Canadiske dramatikere i Manitoba 17 Fremme af ny dansk dramatik

12 Udvikling eller af afvikling af dansk teaterdramatik 15 Canadiske dramatikere i Manitoba 17 Fremme af ny dansk dramatik LEDER 3 TEMA - UDVIKLING AF NY DANSK DRAMATIK 4 En rundbordssamtale 12 Udvikling eller af afvikling af dansk teaterdramatik 15 Canadiske dramatikere i Manitoba 17 Fremme af ny dansk dramatik IN PROGRESS

Læs mere

Næste stop: Danmark mod verden

Næste stop: Danmark mod verden 5 10 15 20 25 30 35 40 45 Næste stop: Danmark mod verden Computerspil: Efter år med konkurser og dystre forudsigelser er der grøde i den danske spilbranche. Målet er en større bid af den globale milliardindustri.

Læs mere

NAKUUSA VI VIL OG VI KAN

NAKUUSA VI VIL OG VI KAN NAKUUSA VI VIL OG VI KAN EN OPFØLGNING PÅ Youth Forum I ILULISSAT 2011 12:12 Else Christensen 12:12 NAKUUSA VI VIL OG VI KAN EN OPFØLGNING PÅ YOUTH FORUM I ILULISSAT 2011 ELSE CHRISTENSEN KØBENHAVN 2012

Læs mere

At samarbejde er en del af dansk kultur

At samarbejde er en del af dansk kultur Carey Mulligan og Peter Sarsgaard i An Education (2009). Foto: Kerry Brown. At samarbejde er en del af dansk kultur Lone Scherfig A f M ette Hjort Vi har talt en del om dine tidligere film i forbindelse

Læs mere

Elevaktiviteter. Den store prøve. SIG DET SOM DET ER! om alkoholmisbrug i familien

Elevaktiviteter. Den store prøve. SIG DET SOM DET ER! om alkoholmisbrug i familien Elevaktiviteter Den store prøve SIG DET SOM DET ER! om alkoholmisbrug i familien SIG DET SOM DET ER! om alkoholmisbrug i familien Peter Bejder, Peter Have, Red Barnet, Mica ApS & Globus ApS 2014 Fagkonsulenter

Læs mere

Månedens premierefilm

Månedens premierefilm GRATIS DANMARKS STØRSTE FILMFÆLLESSKAB // SEPTEMBER 2012 38 SEPTEMBER Månedens premierefilm INTERVIEW SUSANNE BIER - DANSK FILMS FØRSTEDAME filmbuzz // Premiereliste // aktuelle film // næste måned //

Læs mere