Inspirationshæfte ideer til aktiviteter med børn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Inspirationshæfte ideer til aktiviteter med børn"

Transkript

1 1 Inspirationshæfte ideer til aktiviteter med børn Center for Handicap og Psykiatri Handicapcenter for Børn Aflastningsordningen Grøndalsvej 1B, 8260 Viby J Tlf

2 2 Aarhus Kommune Kom godt i gang Dette hæfte har til formål at give ideer og inspiration til aktiviteter, man kan lave med børn i Aarhus og omegn og samtidig give et overblik over de priser, der er gældende, når man er aflastningsperson for et barn. I nogle aflastningsopgaver er det et ønske fra forældrene, at aflastningspersonen laver aktiviteter ud af huset sammen med barnet. Det er forældrene der bestemmer, i hvilket omfang der skal finde aktiviteter sted, og om aktiviteterne må koste penge. Alle udgifter i forbindelse med aktiviteter betales af forældrene det gælder eksempelvis entréudgifter til svømmehal, museum, biograf samt eventuelle transportudgifter. Medarbejdertilgang og ledsagerkort Som aflastningsperson har man to muligheder for at opnå gratis entré eller rabatter. Den ene mulighed er medarbejdertilgangen (ansættelseskontrakten), og den anden mulighed er, hvis barnet har et I begge tilfælde skal medarbejdertilgangen eller ledsagerkortet medbringes som dokumentation. Ledsagerkortet Ledsagerkortet udstedes af Danske Handicaporganisationer til personer med handicap, der har behov for en ledsager til at færdes i det offentlige rum. Kortet dokumenterer kortindehaverens behov for at have en ledsager med i f.eks. bus, tog, museum, teater eller lignende. Ledsagerbehovet retter sig imod alle uanset alder og kan være begrundet i både fysiske og psykiske funktionsnedsættelser. Ledsagerkortet koster 200 kr., og det er gældende i tre år. Det er forældrene, der skal ansøge om kortet, hvilket gøres via et ansøgningsskema, som findes på hjemmesiden: Ledsagerkortet er barnets personlige kort og ledsageren kan være aflastningsperson, forældre eller en helt tredje person.

3 3 Gode råd inden I går i gang med en aktivitet Hvis aktiviteter ud af huset skal blive en succes, skal de tage udgangspunkt i barnets interesser, alder og funktionsniveau. Tal med forældrene om, hvad barnet kan lide, og hvordan aktiviteterne skal planlægges. Det er ofte en god ide at inddrage barnet i planlægningen. Afklar om der er et beløb til at betale for aktiviteter, eller om der skal være tale om gratis aktiviteter? Er der særlige forholdsregler, der skal tages i forhold til barnets handicap? Det kan f.eks. være; barnets behov for forberedelse/vide hvad der skal ske, barnets overskud i forhold til at være steder med mange mennesker, barnets behov for pauser. Tag eventuelt kontakt til det sted I planlægger at besøge for at tjekke praktiske forhold så som åbningstider, entréudgifter, fysiske forhold mv. Er forholdene i orden for et barn med fysisk handicap? Hvordan kommer I til og fra? Har I mad og drikke med, eller kan det købes på stedet? Tag hensyn til barnets dagsform den pågældende dag og vær klar til at ændre på en planlagt aktivitet, hvis der er behov for det. Brug nettet Brug internettet til at finde inspiration til hvad der sker i Aarhus og omegn. Tjek f.eks. følgende hjemmesider: Det sker fra dag til dag Hjemmesiden giver et overblik over aktuelle arrangementer for børn i Aarhus. Se hvad der sker ved at vælge kulturkalender for børn og unge under fanen hurtige links. Kørestolsbrugere Hvis du er aflastningsperson for et barn, der sidder i kørestol, har Foreningen RYK en hjemmeside (www.ryk.dk), hvor der under menupunktet "Tbasen er en oversigt over mulighederne for at komme på offentlige steder i Aarhus. Hjemmesiden giver generel inspiration til oplevelser og seværdigheder og kan også bruges af andre.

4 4 Gratis aktiviteter Nedenstående dækker oplevelser og aktiviteter, som er gratis for alle Banegården Kigge på store og små tog. Modeltoget i ventesalen koster 2 kr. Bazar Vest Edwin Rahrsvej 32, Brabrand. Tlf Gå på opdagelse. Bazaren byder på alt fra mad til tingeltangel. Biblioteker Høre musik, kigge i bøger, spille spil på nettet og selvfølgelig låne bøger, film og spil. Ind imellem er der oplæsning, teater eller andre arrangementer for børn. Se mere på hjemmesiden. Cirkus Der er mulighed for at se dyrene udenfor, når der er cirkus i byen. Foregår ofte på Tangkrogen. Fodbold Det behøver ikke være en stor fodboldkamp - bare dét, at man kan stå og heppe, kan være festligt. Godsbanen Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C. Tlf Godsbanen er et center for kunst og kulturproduktion, hvor man kan se udstillinger, høre koncerter og lignende. Udenfor er der legeplads, skateboardbane og mulighed for at komme op på taget og se ud over byen. Der er fri adgang for alle, ligesom det er gratis at se udstillinger eller deltage i arrangementer. Havnen Gå tur på havnen og se på skibe eller gå i fiskebutikkerne. Kirker Tag til en gudstjeneste eller besøg kirken for at opleve arkitekturen og stemningen. Flere kirker har legerum, som man kan benytte under gudstjenester. Kontakt den nærmeste kirke og forhør dig. Domkirken er en udflugt værd. Legeland i Storcenter Nord Storcenter Nord har et stort gratis legeland for børn op til 8 år. Tumlingeområdet i bunden er for børn i alderen 0-3 år. Legepladser/byggelegepladser Byggelegepladser kan benyttes af alle børn. Man kan frit komme og gå, og tilbuddet er gratis. I hverdagene ind til kl. 17 er der ofte pædagogisk personale og aktiviteter både ude og inde.

5 5 Uden for dette tidsrum er der mulighed for at lege udendørs og se på de dyr, som ofte findes her. Byggelegepladserne findes over hele Aarhus Kommune, men prøv f.eks.: Legepladsen Børnenes Hus, Hjortensgade 23, Aarhus C. Tlf Legepladsen Børnenes Jord, Thunøgade 2 A, Aarhus C. Tlf Legepladsen Skolemarken, Skt. Anna Gade 32, Aarhus C. Tlf Legepladsen Skansen, Heibergsgade, Aarhus C. Tlf Markeder Der er grøntmarked hver lørdag formiddag på Ingerslev Boulevard. Bagagerumsmarked (loppemarked) på Ingerslevs Boulevard første og tredje søndag i måneden i perioden fra april til september. Mindeparken og Marselisborg Slot Mindeparken ligger i naturskønne omgivelser og både parken og legepladsen, som ligger midt i parken, er et besøg værd. Lige bagved Mindeparken ligger regentparrets sommerresidens Marselisborg Slot. Der er mulighed for at gå tur i slotshaven og komme tæt på slottet, når regentparret ikke opholder sig på slottet. Musikhuset Thomas Jensens Allé, Aarhus C. Tlf Der er ofte gratis arrangementer - se program på hjemmesiden. Musikkonservatoriet Skovgaardsgade 2 C, Aarhus C. Tlf Udbyder en række både rytmiske og klassiske koncerter med fri entre. Se program på hjemmesiden. Vær opmærksom på at koncerterne foregår på forskellige adresser rundt om i byen. Naturen Der er mange muligheder for at bruge naturen i Aarhus og omegn. Det kan f.eks. være parker, skove, søer, badestrande, cykelruter mv. Få et overblik over mulighederne via kommunes hjemmeside eller på Natursamarbejdet Brabrand Louisesvej 100, 8220 Brabrand, Natursamarbejdet et er økologisk besøgslandbrug, som drives af børn og unge i Aarhus Kommune. Her kan man se på dyr, kigge på børnenes haver og besøge den økologiske gårdbutik.

6 6 Parker Parkerne i Aarhus og omegn byder på forskellige mange oplevelser. Prøv f.eks.: Botanisk Have. Dyrehaven med fritgående hjorte (tag evt. foder med). Mindeparken (store arealer, masser af plads, god legeplads, toiletter). Moesgaard (sjov naturlegeplads, isbod, toiletter, omkringliggende skov). Forst Botanisk Have, ved siden af Mindeparken. Universitetsparken (store grønne arealer, fodre ænderne i søen). Stranden Der er mange børnevenlige strande i og omkring Aarhus. Her kan man bade, bygge sandslotte, fange krabber, spille strandtennis. Der er livredder på Den Permanente. Særlige arrangementer Der er ofte gratis aktiviteter i f.eks. kulturugen og festugen. Vilhelmsborg Ridecenter Bedervej 101, Mårslet. Mulighed for at kigge på heste og se ridestævner. Væksthusene Botanisk Have, Møllevejen 10, Aarhus C Væksthusene er en del af Steno Museet og ligger i den østlige del af Botanisk Have. Her er mulighed for at se på plantesamlinger og besøge cafeen. Gratis adgang for alle.

7 7 Gratis entre for barn og aflastningsperson Nedenstående dækker oplevelser og aktiviteter, hvor aflastningsperson og barn har gratis entre ved forevisning af kopi af medarbejdertilgang Aros Aros Allé 2, Aarhus C. Tlf Børn under 18 år har gratis adgang. Besættelsesmuseet Mathilde Fibigers Have 2, Aarhus C. Tlf Børn under 18 år har gratis adgang. Den Gamle By Viborgvej 2, Aarhus C. Tlf Gratis entre som aflastningsperson ved forvisning af kopi af medarbejdertilgang eller Børn under 18 år har gratis adgang. Moesgård Museum Moesgård Alle 15, Højbjerg. Tlf Børn under 18 år har gratis adgang. Naturhistorisk Museum Universitetsparken, Aarhus C. Tlf Gratis entre som aflastningsperson ved forvisning af kopi af medarbejdertilgang. Børn under 18 år har gratis adgang. Stenomuseet Universitetsparken, Aarhus C. Tlf Gratis entre som aflastningsperson ved forvisning af kopi af medarbejdertilgang. Børn under 18 år har gratis adgang.

8 8 Aktiviteter der koster noget Nedenstående dækker aktiviteter, som er forbundet med en udgift. For mange af aktiviteterne gælder dog særlige rabatordninger i mod forevisning af medarbejdertilgang eller AGF hjemmekampe NRGi Park & Arena, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C, Tlf Gratis entre som aflastningsperson ved forevisning af kopi af medarbejdertilgang. Billetterne skal købes ved personligt fremmøde på NRGi Arena i tidsrummet mandag til fredag kl Man skal her fremvise sin medarbejdertilgang. NB. Der gives ikke gratis adgangsbillet til aflastningspersoner ved køb i billetlugen på kampdagen. Aqua i Silkeborg Vejlsøvej 55, Silkeborg. Tlf Gratis entre som aflastningsperson ved forevisning af Kørestolsbrugere har altid lov til at have en gratis skubber med. Biograf Øst for Paradis, Paradisgade 7, Aarhus C. Tlf I biografen Øst for Paradis er der gratis entre som aflastningsperson ved forevisning af kopi af medarbejdertilgang eller Barnet skal købe billet til normal pris I nedenstående biografer er der gratis entre som aflastningsperson ved forvisning af Barnet skal købe billet til normal pris: Biocity, Skt. Knuds Torv 15, Aarhus C. Tlf Metropol, Tordenskoldsgade 21, Aarhus N. Tlf Cinemaxx, Bruuns Galleri, Aarhus C. Tlf Cirkus Foregår på Tangkrogen, Aarhus C. Hold øje med nettet og plakaterne rundt omkring i byen. Normal entrépris for aflastningsperson og barn. DGI huset Værkmestergade 17, Aarhus C. Tlf Her er mulighed for bl.a. gymnastik, spring, forhindringsbane, hoppeborg, boldspil, klatring på klatrevæg. Normal entrépris for aflastningsperson og barn. Djurs Sommerland

9 9 Randersvej 17, Nimtofte. Tlf Gratis entre som aflastningsperson ved forevisning af Fregatten Jylland Fregatøen, S.A. Jensensvej 2, Ebeltoft. Tlf Gratis entre som aflastningsperson ved forevisning af Kattegat Centret Færgevej 4, Grenå. Tlf Halv pris for aflastningsperson ved forevisning af Legelandet Holmstrupgårdvej 18, Brabrand. Tlf Gratis entre som aflastningsperson ved forevisning af Legoland Nordmarksvej 5, Billund. Gratis entre som aflastningsperson ved forevisning af Munkholm Zoo Munkholmvej 5, Balle. Tlf Randers Regnskov Tørvebryggen 11, Randers. Tlf Ree Park Stubbe Søvej 15, Ebeltoft. Tlf Skandinavisk Dyrepark Nødagervej 67B, Kolind. Tlf

10 10 Skøjtehallen Aarhus Skøjtehal, Gøteborg Allé 9, Aarhus N. Tlf Gratis entre som aflastningsperson ved forevisning af kopi af medarbejdertilgang. Vær opmærksom på, at der er udgifter til evt. leje af skøjter. Springcenter Aarhus Aarhus Gymnastik og motorikhal, Hvidkildevej 11, 8240 Risskov, Tlf Søndagsræs hvor man kan boltre sig i trampolincentret og i lege- og motorikhallen. Se hjemmesiden for åbningstider for forskellige aldergrupper. Normal entrépris for aflastningsperson og barn. Svømmehaller I nedenstående svømmehaller er der gratis entre som aflastningsperson ved forvisning af kopi af medarbejdertilgang. Barnet skal købe billet til normal pris Egelund Svømmehal, Bredgade 5, Malling. Gellerupbadet, Dortesvej 43, Brabrand. Tlf Lyseng Svømmebad, Lysengvej 4, Højbjerg. Tlf Badeanstalten Spanien, Spanien 1, Aarhus C. Tlf Aarhus Svømmestadion, F. Vestergaardsgade 3, Aarhus C. Tlf Teater Aarhus Teater Teatergaden, Aarhus C. Tlf Gratis entre som aflastningsperson ved forevisning af Vær opmærksom på at børn og unge under 25 år får halvpris på en del forestillinger. Filuren, Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Alle, Aarhus C. Tlf Filuren er et teater for børn og unge. Gratis entre som aflastningsperson ved forevisning af Tivoli Friheden Skovbrynet 5, Aarhus C. Tlf Gratis entre som aflastningsperson ved forevisning af

11 11 Normal pris for forlystelser med undtagelse af situationer, hvor barnet ikke kan prøve forlystelsen uden aflastningspersonens deltagelse. Togture En tur med foget kan være en oplevelse i sig selv. Prøv f.eks. følgende ture: Wilhelmsborg med Oddergrisen, tur til søerne i Skanderborg, på café i en anden by, veteranbanen i Ry (sjovt og flot veterantog der kører mellem Silkeborg og Ry i meget smuk natur). Ledsagerkortet giver rabat på togture for både barn og aflastningsperson, hvis barnet er fyldt 13 år.

12 12 Andre aktiviteter/lege Flyve med drage Lege i sne, kælke Læse bøger Blæse sæbebobler Bygge huler inde og ude Tage på ture med madpakker evt. i skoven med lup Lege med balloner Gemmeleg Spille fodbold Lege røver og soldater Lege frisør Cykle, stå på rulleskøjter, skateboard eller løbehjul Fiske og fange krabber Brætspil og kortspil. Spille på computer, playstation, wii. Lektier Fodre ænder hent evt. gammelt brød ved bageren Lege cirkus eller spille teater. Udklædningslege Lege med kartoffelmel rørt ud i vand - får en sjov konsistens Høre musik, synge og danse Ting forbundet med højtider; halloween, fastelavn, jul, påske osv. Bruge internettet. Tegne, male, klippe, klistre Perler og smykker Sy, brodere, hækle Lave mad, bage Modellervoks eller saltdej Lave gymnastikbane enten ude eller inde (kravle over/under, hoppe, trille, slå koldbøtter, gå balancegang) Tegne med kridt på vejen Sortere ting i farver, størrelse, form osv. Ansigtsmaling Sjippe og hinke Lave skattekort og tage på skattejagt

Biblioteker. Beder-Malling Bibliotek Kirkebakken 41 8330 Beder. Trige Kombi Bibliotek Smedebroen 21 B3B0 Trige

Biblioteker. Beder-Malling Bibliotek Kirkebakken 41 8330 Beder. Trige Kombi Bibliotek Smedebroen 21 B3B0 Trige Velkommen til Home-Starts oversigt over gratis eller ikke særlig dyre aktiviteter, som du kan foretage dig sammen med børn her i Aarhus. Aktiviteterne strækker sig fra en tur i skoven, musikalsk legestue,

Læs mere

Aktiv sommerferie. Tilmelding til aktiviteter kan ske fra fredag den 12. juni 2015

Aktiv sommerferie. Tilmelding til aktiviteter kan ske fra fredag den 12. juni 2015 Aktiv sommerferie 2015 I Aktiv Sommerferie-avisen har vi samlet et helt katalog af gratis, sjove og lærerige sommerferieaktiviteter til dig og dine venner. Hent avisen på din skole eller læs den på www.supersommer.dk

Læs mere

Praktisk information (side 2-3) Påskeferie (side 4-5) Lalandia ture (side 6-7) Ture ud af huset (side 8-11 & 14-18) Måned program og sommerfest (side

Praktisk information (side 2-3) Påskeferie (side 4-5) Lalandia ture (side 6-7) Ture ud af huset (side 8-11 & 14-18) Måned program og sommerfest (side Praktisk information (side 2-3) Påskeferie (side 4-5) Lalandia ture (side 6-7) Ture ud af huset (side 8-11 & 14-18) Måned program og sommerfest (side 12-13) UK information og teater (side 22-23) Klub Blovstrød

Læs mere

Hjælp dit barn med at udvikle sit sprog

Hjælp dit barn med at udvikle sit sprog Hjælp dit barn med at udvikle sit sprog Mor, and Ja, anden spiser dit brød Dit barn lærer af dig Denne folder henvender sig til alle forældre, der ønsker viden om barnets sproglige udvikling og forslag

Læs mere

LÆREPLAN PÆDAGOGISKE MÅL FOR DE 6 LÆRINGSOMRÅDER I LÆREPLANEN FOR BØRN I ALDEREN 0 TIL 6 ÅR. SPROG

LÆREPLAN PÆDAGOGISKE MÅL FOR DE 6 LÆRINGSOMRÅDER I LÆREPLANEN FOR BØRN I ALDEREN 0 TIL 6 ÅR. SPROG 1 LÆREPLAN Vores formål med det pædagogiske arbejde i henhold til læreplanerne, er at alle barnets potentialer og kompetencer udvikles og, at barnet rustes til at begå sig videre i livet. Vi mener, at

Læs mere

Hvad har du lyst til i dag?

Hvad har du lyst til i dag? Feel like Ferie i Danmark sommeren 2013 Tillæg til Femina Hvad har du lyst til i dag? 36 SIDER MED SPÆNDENDE FERIEOPLEVELSER OG GODE TILBUD Scan QR koden her og find de mange ferieoplevelser for jer og

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

FERIEOPLEVELSER I DANSK KYSTTURISME KVALITATIV AFRAPPORTERING FRA 10 FOKUSGRUPPER

FERIEOPLEVELSER I DANSK KYSTTURISME KVALITATIV AFRAPPORTERING FRA 10 FOKUSGRUPPER FERIEOPLEVELSER I DANSK KYSTTURISME KVALITATIV AFRAPPORTERING FRA 10 FOKUSGRUPPER FERIEOPLEVELSER I DANSK KYSTTURISME KVALITATIV AFRAPPORTERING FRA 10 FOKUSGRUPPER Rapporten er del af projekt Oplevelsesbaseret

Læs mere

FRITIDSKLUBBEN HAMPEN

FRITIDSKLUBBEN HAMPEN FRITIDSKLUBBEN HAMPEN ET BØRNE- OG UNGEHUS I ØLSTYKKE INFO- OG MEDLEMSGUIDE 2013 FRITIDSKLUBBEN HAMPEN Hampelandvej 7B, 3650 Ølstykke Tlf. 7259 8550, e-mail: hampen@egekom.dk web: www.fkhampen.dk 1 Vigtig

Læs mere

Idrætsbørnehaven Ta Fat Læreplan

Idrætsbørnehaven Ta Fat Læreplan 2011 Idrætsbørnehaven Ta Fat Læreplan Indholdsfortegnelse Fakta om Ta Fat Side 1 Værdier og pædagogisk målsætning Side 2 Læreplansmodel Side 3 Definition og det formelle og uformelle rum Side 4 Læsestrategi,

Læs mere

Pædagogisk årsplan for Fritten 2014-15. Nærvær Dialog Ansvar Fri tid

Pædagogisk årsplan for Fritten 2014-15. Nærvær Dialog Ansvar Fri tid Pædagogisk årsplan for Fritten 2014-15 Nærvær Dialog Ansvar Fri tid Indholdsfortegnelse Institutionens værdier s. 3 Dagligdag på Fritten s. 4 Idrætspolitik s. 6 Kreapolitik s. 7 Institutionens mærkedage

Læs mere

Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15

Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15 Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15 Kære lærer, SFO og klubfolk Helsingør Kommune er en af de kommuner i Danmark, der har flest både små og store kulturinstitutioner. Tilsammen byder de skoleklasser

Læs mere

Familie. Nye ord læres lettere, hvis du relaterer til noget, barnet kender

Familie. Nye ord læres lettere, hvis du relaterer til noget, barnet kender Familie Snak om, hvem I er i familie med; morfar, kusine og onkel. Hvad hedder de, og hvor gamle er de? Hæng billeder op af mor, far, lillesøster, storebror eller andre familiemedlemmer. Under billedet

Læs mere

Grundlæggende pædagogiske mål

Grundlæggende pædagogiske mål Grundlæggende pædagogiske mål Alsidig personlig udvikling I Spiren lægger vi op til at være et omsorgsfuldt og pædagogisk supplement til hjemmet. Vi vil skabe en tryg base for barnet, der kan være udgangspunkt

Læs mere

Gellerup.nu. Rygestop med Hacer. Maher hjælper mænd. Magasinet for Gellerupparkens og Toveshøjs beboere. Engin træner ude

Gellerup.nu. Rygestop med Hacer. Maher hjælper mænd. Magasinet for Gellerupparkens og Toveshøjs beboere. Engin træner ude t skræppebladet Magasinet gellerup.nu er en del af Skræppebladet Maher hjælper mænd 3 Engin træner ude 6 Rygestop med Hacer Gellerup.nu 15 l Magasinet for Gellerupparkens og Toveshøjs beboere Kvinder knyttes

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Når skolen slutter har du fri - men har du også en fritid?

Når skolen slutter har du fri - men har du også en fritid? Når skolen slutter har du fri - men har du også en fritid? Fritidsaktiviteter i Løsning Velkommen til denne folder der vil give dig et overblik over fritidstilbud til børn og unge i Løsningområdet. Vi

Læs mere

HOTEL GUIDE. Miniferie Weekendophold Selskaber / fester Møder / konferencer Golfophold Revy. Hotel Phønix Hotel Hjallerup Kro. Hotel.

HOTEL GUIDE. Miniferie Weekendophold Selskaber / fester Møder / konferencer Golfophold Revy. Hotel Phønix Hotel Hjallerup Kro. Hotel. Hotel Vildbjerg Miniferie Weekendophold Selskaber / fester Møder / konferencer Golfophold Revy HOTEL GUIDE Hotel Phønix Hotel Hjallerup Kro Hotel Søparken Dronninglund hotel Hotel Limfjorden Hotel Marina

Læs mere

Sommerkurser på Rønde Højskole 2015

Sommerkurser på Rønde Højskole 2015 Sommerkurser på Rønde Højskole 2015 Skolevej 2 8410 Rønde Tlf.: 8637 1955 post@rhe.dk Indholdsfortegnelse Side 4: Velkommen til Rønde Højskole Side 5: Hvordan kommer man til Rønde Højskole Sommerkurser

Læs mere

Den gode legeplads ud fra børns perspektiv

Den gode legeplads ud fra børns perspektiv Den gode legeplads ud fra børns perspektiv Se os, vi har lavet en legeplads med en vippe og en rutsjebane Børns udsagn om udearealer ved børnehaver og skoler Voksnes favoritsteder på de samme udearealer

Læs mere

LINTRUP UNGDOMS- og GYMNASTIKFORENING. 33. årgang nr. 3 September 2014

LINTRUP UNGDOMS- og GYMNASTIKFORENING. 33. årgang nr. 3 September 2014 LINTRUP UNGDOMS- og GYMNASTIKFORENING 33. årgang nr. 3 September 2014 Aktiviteter i Lintrup 2014 Bestyrelsen 2014 Formand: Lene Nordvang Hansen Vimtrupvej 4 6660 Lintrup Tlf.: 60 48 79 64 sija@dbmail.dk

Læs mere

DII SKOVSLOTTET SKOVRIDERVEJ 20, 8000 ÅRHUS LÆREPLAN

DII SKOVSLOTTET SKOVRIDERVEJ 20, 8000 ÅRHUS LÆREPLAN DII SKOVSLOTTET SKOVRIDERVEJ 20, 8000 ÅRHUS LÆREPLAN Indholdsfortegnelse: Indledning Hverdagsliv og læring (Definition) Vores læringssyn Barnets alsidige personlige udvikling Sociale kompetencer Sprog

Læs mere

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Familiehøjskole for flere generationer. Leg, samvær og kulturelle oplevelser

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Familiehøjskole for flere generationer. Leg, samvær og kulturelle oplevelser Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Familiehøjskole for flere generationer Leg, samvær og kulturelle oplevelser 14. - 20. juli 2013 Familiehøjskole for flere generationer Leg, samvær og kulturelle

Læs mere

indeholder svar på de væsentligste og mest almindelige spørgsmål i forbindelse med ordningen

indeholder svar på de væsentligste og mest almindelige spørgsmål i forbindelse med ordningen mehal, museumsbesøg mv, skal betales af dig. Derfor er det også dig som afgøre, i hvilket omfang disse aktiviteter skal foregå. I særlige tilfælde kan sagsbehandleren i Familieafdelingen bevillige udgifter.

Læs mere

Læreplan Egernhuset 2012

Læreplan Egernhuset 2012 Læreplan Egernhuset 2012 Indholdsfortegnelse Indledning 3-4 Tema 1: Alsidig personlige udvikling 5-9 Tema 2: Sociale kompetencer 10-13 Tema 3: Sproglig udvikling 14-17 Tema 4: Krop og bevægelse 18-21 Tema

Læs mere

Juniorklubben i Hvalsø For 6 til 8 klasse. http://www.lejreungdomsskole.dk/juniorklubben

Juniorklubben i Hvalsø For 6 til 8 klasse. http://www.lejreungdomsskole.dk/juniorklubben Juniorklubbens Nyhedsavis: - Udgave 4: September - November 2014 Juniorklubbens Nyhedsavis: - Udgave 4: September - November 2014 Hvad er Juniorklubben? Det er et eftermiddagstilbud til dig, som går i

Læs mere

Vi siger tak til jer alle for forslag.

Vi siger tak til jer alle for forslag. Lege og Sjove aktiviteter med far Vi siger tak til jer alle for forslag. Her kan du finde forskellige forslag til aktiviter med familien. Der er bl.a. vandreture og læsernes egne forslag til aktiviteter

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Vi håber, at denne brochure kan svare på jeres spørgsmål omkring det at være værtsfamilie. Har I yderligere spørgsmål er I selvfølgelig velkomne til at kontakte Dansk ICYE s sekretariat. Hvis I er interesserede

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave. Nyhedsbrev uge 34-2013

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave. Nyhedsbrev uge 34-2013 Nyhedsbrev uge 34-2013 Side 1 Side 3 Legepladsindvielse Store badedag - elevindslag Side 5 Børnehaven Tirsdags-udflugt Side 8 Billedskole Musikskole Side 10 Gymnastik for 4-6-årige Side 16 Kalender, kontakt

Læs mere

30 år VALLENSBÆKNU. Gymnastik i. Sommeravis TILMELDING TIL MUSIKSKOLEN. tag ud og gem VALLENSBÆK STATIONSCENTER. Henrik SÆTTER KURSEN 3

30 år VALLENSBÆKNU. Gymnastik i. Sommeravis TILMELDING TIL MUSIKSKOLEN. tag ud og gem VALLENSBÆK STATIONSCENTER. Henrik SÆTTER KURSEN 3 VALLENSBÆKNU NUMMER 4 14. MAJ 2013 VALLENSBAEK.DK 04 Sommeravis tag ud og gem Gymnastik i 30 år VALLENSBÆK STATIONSCENTER NORD Bagsiden TILMELDING TIL MUSIKSKOLEN Henrik SÆTTER KURSEN 3 Sommerferie- AKTIVITETER

Læs mere