Sådan vælger du den rigtige. slynge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sådan vælger du den rigtige. slynge"

Transkript

1 Sådan vælger du den rigtige slynge

2 Kære Læser, Har du også prøvet at google ordet slynge? Det gjorde jeg selv for 2 1/2 år siden, mens jeg ventede mit første barn. Mængden af information var mildt sagt overvældende og uoverskuelig. Der var så uendelig meget af den. Men jeg blev alligevel betaget faktisk nærmest forelsket. Det var der midt i passionen og de store mængder information, at frøet til Skandinaviens første slyngeskole blev sået. Tænk, hvis der var nogen, der kunne sortere og oversætte al den information. Så det, der stod tilbage, var den viden, vi rent faktisk skulle bruge? Så endnu flere kunne få glæde af det fantastiske stykke værktøj, som slynger rent faktisk er. Derfor får du denne e-bog. Den er din genvej til at finde den slyngetype, der er helt rigtig for dig. For ingen mor (eller far!) og intet barn er ens. Selve indkøbsguiderne er ikke udtømmende. Der findes heldigvis masser af flotte, gode og økologiske bæredimser. Men jeg har taget et bredt udvalg med. Jeg ønsker dig af hjertet held og lykke og håber meget, at denne e-bog hjælper dig videre. Kærligste hilsner Nadia Louise Kristensen Slyngerådgiver og stifter af Slyngeskolen TIP! På min blog får du gratis inspiration til din hverdag; tip til mad, slynger og forældreskabet i alt almindelighed.

3 Hvilken slynge skal jeg vælge? For det første er det en god ide, at du tænker over, hvad du tror, du skal bruge din kommende slynge(r) til og hvor meget. Det kan måske være svært på forhånd at forestille sig, hvad man skal bruge slyngen til. Men spørg dig selv om følgende fem spørgsmål. De kan give en god pejling af, hvad der er rigtigt for dig og dit barn, når du læser bogen her. 1. Hvad skal jeg bruge slyngen til? 2. Hvor ofte vil jeg gerne bruge slyngen? 3. Skal jeg dele slyngen med min kæreste, mor eller andre? 4. Hvor meget tid vil jeg investere i at lære at bruge slynge? 5. Hvilken årstid kommer jeg til at bruge den meget? Tænker du, at du for eksempel vil bruge slyngen til transport, til at trøste dit barn, når han eller hun er uroligt, til indkøb, til middagslure eller når du skal lave mad? Eller skal der ammes i køen i Super Brugsen? Hvis det vinter, kan det være en god ide at vælge en tykkere slynge måske i uld, mens en hedebølge (eller ferieture) om sommeren kræver let stof. Og så vælg en slynge, du virkelig synes er pæn. Den er dit yderste lag i lang tid. Det gør jo ikke noget, at du ser godt ud, samtidig med, at du bærer dit barn! TIP! Undersøgelser viser at børn, der bliver båret ofte, græder mindre og er roligere.

4 De universielle slyngekrav! Her får du de vigtige guidelines, du skal have for øje, når du går på jagt efter en slynge. Alle de slynger, jeg henviser til i bogen, lever op til kravene. 1. Dit barn skal kunne sidde oprejst med spredte ben, krum ryg og med knæene højere end numsen. Det vil sige ikke noget med at benene hænger ned og dingler. Det er skadeligt for dit barns ryg, og udviklingen af dit barns hofter. Det gælder også helt nyfødte børn! 2. Materialet skal støtte under numsen og helt ud til knæhaserne, så din baby kan sidde med knæene højere end numsen. 3. Stoffet/materialet skal samtidig kunne sidde helt stramt omkring din baby. så hun ikke bærer hverken nakke eller ryg selv. 4. Sørg for at vælge en type, hvor dit barns vægt bliver fordelt godt ud over din ryg, ellers får du ondt i ryggen. Jo bredere stropper desto bedre vægtfordeling. 5. Vælg økologisk. Babyer sutter på stoffet. Og de små er ekstra følsomme og modtagelige over for skadelig kemi, som er brugt for eksempel til dyrkning af bomuld eller farveprocessen. 6. Vær obs på at kvaliteten er i orden. At ringene i ringslyngen er testet, at stoffet i fastviklen og ringslyngen er vævet, så det kan holde til mange kilo. De fleste producenter har styr på sagerne. Og alle slyngerne her i bogen er sikkerhedsmæssigt i orden. TIP! På SlyngeSkolens facebookside kan du finde videoer med flere tips.

5 Fastvævet vikle En fastvikle eller fastvævet vikle er et langt stykke fast, vævet stof, der kan måle alt fra godt 2 meter til over 5 meter. Du kan bruge den til at bære dit barn på ryggen, hoften og maven i et utal af bærestilinger. Plusser. Du kan bruge en fastvikle fra dit barn bliver født, til du ikke gider bære dit barn mere. Du kan bruge den til at bære på maven, rygge og hoften. Og så kan du altid bruge den som hængekøje eller tæppe, når du ikke lige har puttet din baby ned i den. Viklen støtter dit barn optimalt på alle måder, hvis du ellers bruger den rigtigt. Du får fordelt vægten på din ryg optimalt, så du formentlig kan holde ud at bære dit barn en hel dag. Når du først har fået lært at bruge den, så kan du bruge den til alt (jep det er en favorit hjemme hos os!). Minusser. Fastviklen er en af de sværeste slyngetyper at komme i gang med blandt andet fordi mange af bærestillingerne kræver, at du holder dit barn samtidig med, at du vikler stoffet omkring baby og dig. Så der skal øves! Og hvis du bruger den, mens dit barn er vågen og skal have ham eller hende op og i igen nogle gange, er den ikke super praktisk, da du i de fleste bærestillinger i fastvikle skal binde den forfra hver gang. Kort eller lang? Du kan både få korte og lange fastvævet vikler. De korte er rigtig gode til at bære baby på hoften på en meget nem måde, mens de lange er gode til mave, ryg og også hofte. En fastvikle er særligt god til... Når dit barn sover lure. Når du skal gå lange ture. Når du vil bære rigtig meget på dit barn. Hvis du kaster dig ud i rygbæring, er viklen også genial, når du skal lave mad, gøre rent eller sidde foran computeren. Urolige børn der helst vil bo hos far eller mor hele tiden også når det er ammetid. Indkøbsguide til fastvævet vikler: Didymos kan du købe i Danmarks hos Sneglehuset. De laver vikler, der er meget, meget smukke! Og er også i den dyre ende uagtet om du køber dem i Danmark eller Tyskland. Du kommer let af med 1000 kroner. Hoppediz fastvævet vikler kan du købe direkte hos producenten her i Tyskland. De er lidt old school i stilen med brede striber. Den længste variant koster 79 euro (det er knap 600 kroner). Norske Ellevill laver simpelthen de SMUKKESTE vikler. Det er lykkedes at forvandle hippie til hip! De har tre økologiske vikler lige her. De koster mellem 450 og 800 kroner for den længste variant. Husk, at Norge er uden for EU, så der kommer told til ovenstående priser. Dolcino laver også fastvikler i forskellige farver. Lidt i samme stil som Hoppediz. Du kan købe dem hos den danske netbutik Mamas Life lige her. TIP! Du kan allerede bære dit barn på ryggen i en fastvikle, fra hun eller han er nyfødt. TIP! Den korte fastvikle er ikke så udbredt herhjemme, men den er rigtig nemt at bruge til at bære baby på hoften.

6 Strækvikle En strækvikle er ligesom sin kusine fastviklen et langt stykke stof på omkring 4-5 meter. Men der er stræk i stoffet, så det giver sig. Det betyder, at det smyger sig meget tæt om dit barn og ofte føles lidt blødere end fastviklen. Du kan bruge den fra dit barn bliver født. Plusser. En strækvikle smyger sig helt tæt omkring dit barn. Og den er nemmere at komme i gang med end fastviklen. Især fordi du altid binder den på forhånd. Så du skal ikke både binde og holde et barn på samme tid. Du kan bruge den fra dit barn er født også hvis han eller hun er født før tid. Vægten fra dit barn bliver også fordelt rigtig godt hen over hele ryggen. Og den støtter dit barns ryg rigtig godt. Minusser. Når dit barn rammer omkring 10 kilo er strækviklen ikke længere så god, fordi stoffet giver sig for meget, at dit barn ikke kan sidde med knæene højt nok og ryggen let buet. Strækket i stoffet kan også blive hårdt for dit barn, når hun bliver større (mange producenter skriver dog, at du kan bruge den længere). Det kræver lige nogle øvegange at binde den stramt nok. Den skal næsten bindes så stramt, at det kan være svært at få dit barn ned i den ellers bliver den hurtigt for løs. Selvom flere producenter viser, at du kan bære dit barn på ryggen i en strækvikle, er det i princippet ikke sikkert. Når dit barn sidder på ryggen, kan du ikke tjekke, om stoffet giver sig så meget, at det potentielt er farligt og baby f.eks kan falde ud. Og så kan det godt blive varmt for både dig og baby på varme dage. En strækvikle er særligt god til... Når dit barn sover lure. Når du skal gå lange ture. Når du vil bære rigtig meget på dit barn. Til helt nyfødte selvom den ikke er mere sikker end en fastvikle, så giver strækket i stoffet en følelse af at barnet bliver holdt helt fast. Til at have på hele dagen: Du binder den én gang og så kan du tage dit barn op eller ned, når det passer. Indkøbsguide til strækvikler Hoppediz. Den findes i to modeller. Begge helt lyse. Selvfølgelig ikke vildt praktisk, men de er pæne og koster fra 369 kroner. Du kan blandt andet købe den hos Abeunger.dk. MamEco er lavet af hamp og økologisk bomuld. Det gør, at de er lidt fastere, end de fleste strækvikler. Og kan derfor bruges lidt længere. De har nogle fine varianter, som den her. Den turkise er i følge Sneglehuset meget egnet til at skjule gyld, savl osv. Den koster 589 hos Sneglehuset. Trico-slen findes i mange farver. De er ensfarvede og bomulden er tyk og blød. Koster 549 hos PureBaby. Koala Viklen fra Slynger.dk fås i en håndfuld farver. Jeg er især vildt med den her stribede. De koster 599 kroner. TIP! Nyfødte må gerne side oprejst i en fast- eller strækvikle. Faktisk er det bedst for hofter og ryg. Du skal bare sørge for, at ryggen er krum, og knæene sidder højere end numsen. TIP! Selvom flere producenter viser, at du kan bruge fastviklen til at bære baby på ryggen, så anbefaler jeg, at du bruger en fastvikle, mei tai eller en bæresele.

7 Ringslynge En ringslynge er et stykke stof, der i den ene ende er samlet med to ringe. Du kan bruge den fra dit barn er nyfødt. Ringslyngen er fantastisk til amning, og når dine børn er store, men stadigvæk har brug for nærhed og kropskontakt. Den bliver primært brugt til at bære et barn på hofte eller mave. Men du kan også godt svinge dit barn om på ryggen for en kort bemærkning. Plusser. Den er nem at få af og på og rigtig god at amme i eller putte dit barn i, hvis du gerne vil lægge hende ned, når hun er faldet i søvn. Du kan endda også få den på, og din baby ned i den, hvis du har et sovende barn på armen. Den er god, når du f.eks. skal fra bilen og hjem eller ud at handle. Det er nemt at amme i ringslyngen, uden du skal tage den af og på igen på en anden måde. Du kan bare løsne ringene lidt og vupti, så er der serveret.. Fantastisk til at bære dit barn på hoftenn især når dit barn er så stort, at hun gerne vil have armene ude og have et godt udsyn. Også rigtig god til 2-,3- og endda 4-årige. Minusser. Hvis du skal have den på i længere tid, kan det godt blive hårdt for skulder og ryg, fordi vægten ikke bliver fordelt jævnt ud over hele ryggen. Så det er vigtigt at huske at skifte side i løbet af dagen, hvis det er din foretrukne bæredims. Den kan også godt være lidt tricky at få til at fungere helt rigtigt men med lidt øvelse og tålmodighed går det fint. Når dit barn sidder op, støtter den ikke ligeså godt som en vikle. En ringslynge er særligt god til... Korte ture. Amning. Putning. Du kan nemlig nemt løsne ringene og lægge dit barn ned, når dit barn er faldet i søvn. Hvis du ofte skal have dit barn ud og ind af slyngen. Varme sommerdage, hvor viklen bliver varm. Indkøbsguide til ringslynge Didymos DidySling: Ringslynger sys kun på på bestilling. Til gengæld kan du vælge mellem rigtig mange forskellige farver, og hvilken slags skulder, der skal være på. Du kan bestille dem via Sneglehuset eller direkte hos Didymos i Tyskland. I Tyskland kan du købe dem for cirka 65 euro stykket (cirka 480 kroner). VivaMama Baby fra Mamaslife. Er lavet af Vivatex genkendelige stribede stof. Den koster 599 kroner. Dolcino Ringslynge. Kan i Danmarks købes hos for eksempel Mamaslife lige her for cirka 500 kroner. Kænguruslyngen. Kan køboes direkte hos Slynger.dk der laver dem og flere andre steder i Danmark. De er ensfarvede og koster 549 kroner. Amerikanske Oopa laver de smukkeste ringslynger. Desværre er kun få af dem økologiske. Du kan købe dem hos Sneglehuset. TIP! Både vikler og ringslynger kan bruges, når du skal amme. Det kan være en redning, når du står i Kvickly med et meget sultent barn. TIP! Bevæg dig mens du putter baby ned i slyngen, så falder baby hurtigere til ro.

8 Mei tai En mei tai er en af flere asiatiske slyngetyper, der minder lidt om en bæresele men uden spænder, der kan genere. Du kan bruge den til at bære på maven i de fleste typer fra dit barn er cirka 4 måneder og på ryggen, når dit barn kan sidde selv.. Hvis du får fingre i en Mai tai, der er forholdvis lille og til at justere, kan du godt bruge dem fra dit barn er nyfødt. Du kan bruge den til dit barn er 4-5 år, hvis du da stadigvæk orker at have dit barn på ryggen til den tid. Plusser. Den er meget nem at bruge. Det er det bæreredskab, hvor du kommer tættest på plug and play. Der er to stropper, der skal bindes om din mave, og to, der skal over dine skuldre og bindes foran. Den er faktisk nemmere end en bæresele, fordi der er færre seler, der skal justeres. Især hvis du vil bære dit barn på ryggen, er den her nemmere at komme i gang med end fastviklen. Den er rigtig god til store børn. Minusser. De fleste mai tais kan ikke bruges fra starten, fordi den ikke støtter dit barns ryg så meget som for eksempel en vikle. Og den har begrænsede muligheder for bærestillinger. Der er reelt kun to. Vægten fra dit barn fordeles knap så godt hen over din ryg, fordi stropperne er smallere. Men de fleste kan godt holde ud at have den på i flere timer. Den er ikke god, hvis du skal have dit barn ud og ind ofte, da du skal binde den op hver gang. En mai tai er særligt god til... Dig der gerne vil bruge et minimum af tid på at sætte dig ind i dit nye bæreredskab. Rygbæring af børn over et halvt år. Længere gåture. Indkøbsguide til mei tei Taylormade. Find dem hos Sneglehuset.dk. De er i øvrigt vendbare og har et moderne, minimalistisk udtryk. De koster 749 kroner. DidyTai fra Didymos. De laves på bestilling. De fås i virkelig lækre mønstra og kan i øvrigt justeres, så du også kan bruge den til en nyfødt. Du kan bestille dem hos Didymos eller Sneglehuset. De koster omkring 1000 kroner. BabyHawk Mei Tai. Helt afsindigt smukke mønstre. Du kan få dem hos Sneglehuset. Men du kan altså også designe din helt egen variant lige her. I Danmark koster den knap 800 kroner. TIP! En mei tei er klart det nemmeste bæreredskab til rygbæring for nybegyndere. TIP! Hud mod hud-kontakt forbedrer dit barns immunforsvar.

9 Bæreseler Hvis du er mindre til at vikle eller slynge din baby og mere til bæreseler, findes der efterhånden en del rigtig gode slags på markedet. Nogle af dem kan du bruge fra nyfødt og helt op til treårs-alderen. Inden jeg kommer til plusser og minusser, er der et par ting, du skal være opmærksom på, når du vælger en bæresele. 1. Dit barn skal kunne sidde med spredte ben og med knæene højere end numsen. Det vil sige ikke noget med at benene hænger ned og dingler. Det er skadeligt for dit barns ryg, og udviklingen af dit barns hofter. 2. Materialet skal støtte under numsen og helt ud til knæhaserne. 3. Sørg for at vælge en type, hvor dit barns vægt bliver fordelt godt ud over din ryg, ellers får du ondt i ryggen. 4. Det er IKKE en fordel, at dit barn kan vende ud af. Det er oftest et udtryk for, at bæreselen ikke lever op til ovenstående. Derudover er det for de fleste små børn ganske overvældene at få hele verden lige i synet. Plusser. Bæreseler er stort set plug and play. Der er ingen teknikker eller bærestillinger du skal sætte dig ind i. Du skal bare sørge for at spænde selen stramt nok. Med nogle bæreseler, kan du skifte fra mave til ryg eller fra person til person UDEN at skulle tage selen af, fordi baby sidder nede i den. En del mænd fortrækker bæresæler, fordi looket er mere sporty og knap så hippie. Minusser. Der er et begrænset antal bærestillinger. Spænderne kan genere og kan ikke tilpasses på samme måde som et stykke stof, der smyger sig omkring baby og dig. Der er ofte også en del stropper, som du lige skal finde hoved og hale i men så er det også plug and play. I mange bæreseler er der et stykke stof mellem dig og baby så du har ikke mulighed for hud mod hud-kontakt. En bæresele er særligt god til... Når dit barn sover lure. Når du skal gå lange ture. Når du vil bære rigtig meget på dit barn. Når du bare ikke gider bruge tid på at lære at bruge vikle eller ringslynge. Og du gerne vil have noget, du kan bruge, fra dit barn er nyfødt. Indkøbsguide til bæreseler: Ergobaby laver også gode bæreseler. Hele kollektionen er ikke økologisk. Der er indbygget praktiske lommer og den er meget nem at folde sammen og fylder ganske lidt. Den er min favorit af bæreselerne, fordi den virkelig ER nem at bruge. Designet er også sporty og enkelt. De økologiske koster omkring 1200 kroner og kan købes for Filabel lige her. Beco laver to typer bæreseler, som begge er ergonomiske korrekte - så længe du ikke bruger dem til at bære baby med hoved og krop udad. De kommer i rigtig mange smukke varianter. Jeg har en af dem på på billedet herover. Personligt synes jeg spænderne er svære at få op og i. Du kan købe Beco-bæresler hos Sneglehuset lige her. Manduca bæresler er også rigtig gode. De er særligt velegnede til høje mennesker. Men kan også bruges af alle andre. Manduca har et mere sporty design, der nok taler til flere mænd, end f.eks. Beco gør. Du kan købe dem her hos Sneglehuset. TIP! Vær obs på at nogle bæreseler kræver en særlig babyindsats for at kunne bruges til de TIP! Dit barn får bedre balancesans af at blive båret. Det er godt for motorikken og sproget. nyfødte babyer.

10 FAQ om at bære dit barn Her er svar på nogle af de spørgsmål, jeg oftest møder. Hvor længe må mit barn sidde i slynge? Fysiologisk er der ingen grænser for, hvor længe dit barn må sidde i en vikle, slynge eller mei tei, hvis de ellers sidder korrekt. I bund og grund handler det om, hvad din egen ryg og bækkenbund kan klare det og selvfølgelig også om at være opmærksom på dit barns signaler. Hvormår må mit barn sidde oprejst (mave mod mave)? Dit barn er født med krum ryg og med hofteskåle, der peger en smule frem. Dit barn ligger i maven i frøstilling og i de første uger og måneder er det også den stilling dit barn automatisk indtager, når du tager ham eller hende op. Så svaret på spørgsmålet er ja! Dit barn må gerne sidde oprejst, lige fra hun kommer ud af din mave. Hvis man ser på hofterne og ryggen, så er det faktisk bedst for barnet at sidde oprejst med spredte ben og knæene i navlehøjde. Du skal selvfølgelig sørge for, at din slynge er helt stram, så dit barn ikke falder sammen i ryggen. En tommelfinger regel er, at knæene skal sidde højere end numsen, og din babys ryg skal være formet som et c. Forkæler jeg ikke mit barn, hvis jeg bærer det hele tiden? Fysisk kontakt og nærhed er basalt behov for et barn på lige fod med mad. Det er ikke forkælelse. Der er tværtimod studier, der viser, at børn, der bliver båret hyppigt, græder mindre, er mere trygge og bliver selvstændige hurtigere. Mit barn græder og gør modstand, når jeg prøver slyngen kan det være fordi, han bare ikke bryder sig om at blive båret? Babyer er som udgangspunkt konservative. I maven er de vant til omgivelser, der er temmelig ensformige. Så det kan meget vel være, at din baby lige skal vænne sig til konceptet at blive båret i slynge. Sørg for at dit barn er mæt og i godt humør, når du prøver slyngen. Prøv alternative siddestillinger. Nogle babyer bryder sig ikke om vuggestilling. Hvis du kan overskue det, så prøv at bevæge dig, mens du putter dit barn i slyngen en del babyer har brug for de vuggende bevægelser for at falde helt til ro. TIP! Du kan gratis låne slynger af SlyngeSkolen, hvis du deltager i workshops eller 1:1-forløb.

Bærevejledning til vikle

Bærevejledning til vikle Mama s LIFE Bærevejledning til vikle Strækvikle kan anvendes til børn med en vægt på 2-10 kg. Fastvikle 3-20 kg. Tips til en god start kom godt i gang: Viklen skal være strammere, end man umiddelbart synes

Læs mere

Instruktioner for Skildpadden

Instruktioner for Skildpadden Instruktioner for Skildpadden Vuggestilling Mave mod mave Den lette og enkle slynge! Masser af muligheder passer alle størrelser voksen og barn! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn! På hoften

Læs mere

Babyslynger - hvorfor og hvordan

Babyslynger - hvorfor og hvordan Babyslyn byslynger Vi bærer alle vores børn - lad os gøre det på den bedste måde Let din hverdag - bær dit barn Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn Citater fra slyngebutikker på internettet

Læs mere

Instruktioner for Kænguru Slyngen

Instruktioner for Kænguru Slyngen Instruktioner for Kænguru Slyngen På ryggen Ammestilling Den fleksible allround slynge med mange muligheder Nem at tage af og på nemt at skifte stilling! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn!

Læs mere

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn?

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Babys Søvn en guide Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Små børn har behov for meget søvn, men det er bestemt ikke alle, der har lige let ved at overgive

Læs mere

Instruktioner for Kænguru Slyngen

Instruktioner for Kænguru Slyngen Instruktioner for Kænguru Slyngen På ryggen Ammestilling Den fleksible allround slynge med mange muligheder Nem at tage af og på nemt at skifte stilling! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn!

Læs mere

For tidligt fødte - børn på Barselsafsnittet

For tidligt fødte - børn på Barselsafsnittet For tidligt fødte - børn på Barselsafsnittet Patientinformation Side 12 Revideret Juli 2015 Svangre-barselsafsnittet, Herning Hospitalsenheden Vest Side 11 Kære forældre, hjertelig tillykke med jeres barn/børn.

Læs mere

For tidligt fødte - børn på Barselsafsnittet

For tidligt fødte - børn på Barselsafsnittet For tidligt fødte - børn på Barselsafsnittet Patientinformation Svangre-barselsafsnittet, Herning Hospitalsenheden Vest Kære forældre, hjertelig tillykke med jeres barn/børn. Denne vejledning er henvendt

Læs mere

din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå og baller Birgitte NymaNN

din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå og baller Birgitte NymaNN din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå r og baller Tillykke med dit nye træningsprogram på dvd EFFEKT puls er en del af EFFEKT programmet. Øvelserne er funktionelle

Læs mere

For tidligt fødte - børn på Barselsafsnittet

For tidligt fødte - børn på Barselsafsnittet For tidligt fødte - børn på Barselsafsnittet Patientinformation Revideret Marts 2013 Side 12 Svangre-barselsafsnittet, Herning Hospitalsenheden Vest Kære forældre, hjertelig tillykke med jeres barn/børn.

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Nyhedsbrev juli 2013. Læs mere på Friløbet.dk

Nyhedsbrev juli 2013. Læs mere på Friløbet.dk Nyhedsbrev juli 01 Læs mere på Friløbet.dk Mandag 1. juli 01 Der er forskel på jakker Ron Hills Train Microlight Jacket Solomon S Lab Light Jacket Gore Magnitude Christian Friis, KIF Er der noget, man

Læs mere

my baby carrier DANSK BRUGSANVISNING OBS! GEM BRUGSANVISNINGEN, SÅ DU OGSÅ KAN SLÅ OP I DEN SENERE! > ADVARSELSHENVISNINGER

my baby carrier DANSK BRUGSANVISNING OBS! GEM BRUGSANVISNINGEN, SÅ DU OGSÅ KAN SLÅ OP I DEN SENERE! > ADVARSELSHENVISNINGER Integreret hovedstøtte my baby carrier BRUGSANVISNING DANSK OBS! GEM BRUGSANVISNINGEN, SÅ DU OGSÅ KAN SLÅ OP I DEN SENERE! Integreret rygforlængelse... > ADVARSELSHENVISNINGER ADVARSEL: Balancen kan påvirkes

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

stærk & stram Guide Sådan træner du maven sider Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

stærk & stram Guide Sådan træner du maven sider Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Scanpix Guide Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Sådan træner du maven stærk & stram Styrk kroppens holdning med Krisztina Maria Guide til stærk og stram mave 2 Træn

Læs mere

Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital

Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital Næsten alle gravide bør motionere lige så meget som resten af den voksne befolkning. Det vil sige at man som gravid skal holde sig i god form

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

Den lille sol s rejse

Den lille sol s rejse Den lille sol s rejse - Kropsskanning Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

Har du også et ømt punkt? AquaPunkt

Har du også et ømt punkt? AquaPunkt Har du også et ømt punkt? AquaPunkt Hvor er dit ømme punkt? I lænden, knæet eller et helt tredje sted? Du er ikke alene. Over halvdelen af os har i de sidste par uger haft ondt i led, ryg eller muskler.

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt af Brian Kristensen http://akrylkunst.dk side 1 af 6 Denne quick guide viser i korte steps hvordan man tegner de rigtige proportioner i et ansigt. For at have et fundament når du tegner et ansigt er det

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

GODE RÅD TIL PÅKLÆDNING I SKOVEN

GODE RÅD TIL PÅKLÆDNING I SKOVEN GODE RÅD TIL PÅKLÆDNING I SKOVEN Vi har gennem vores arbejde fået en del erfaring med, hvilken påklædning der kan stå distancen i en skovbørnehave og holde vand og kulde ude om vinteren. Vi giver her nogle

Læs mere

Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk

Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk Om du er klar til date-med-succes afhænger af om du har gjort dit hjemmearbejde! Nu ønsker Suzette ikke at optræde som din

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol ergoforma ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol RYGPROBLEMER ER EN DEL AF HVERDAGEN FOR MANGE Årsagen kan være dårlige arbejdsstillinger, forkert arbejdsstol, manglende

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

1. Stræk op og sving forover

1. Stræk op og sving forover Trænings program Din indstilling til dette program, er hvad du får ud af det. Se muligheder fra gang til gang og læg mærke til de øvelser, der gik flydende og nemt. Hvilke er svære og hvordan kan du forbedre

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 754 Se nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 33 Han som har hjulpet hidindtil - på Et trofast hjerte 245 - Opstandne Herre, du vil gå - på Det dufter

Læs mere

Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie.

Sådan bliver du en god ekstramor Sig fra lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Af: Janne Førgaard, I lære som ekstramor At leve i en sammenbragt familie er

Læs mere

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 1 Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 290 I al sin glans nu stråler solen 291 Du som går ud 294 Talsmand 42 I underværkes land jeg bor En mand kommer gående hen ad vejen, han er på vej til Nidaros,

Læs mere

Rigtig god læselyst! Kærlig hilsen. Rikke Nørregård Carlsen. Brug bolden 2. Motion er ikke kun et spørgsmål om sundhed.

Rigtig god læselyst! Kærlig hilsen. Rikke Nørregård Carlsen. Brug bolden 2. Motion er ikke kun et spørgsmål om sundhed. Brug bolden 1 Brug bolden 2 I denne e-bog har jeg samlet 7 supernemme tips til, hvordan du kan bruge den store træningsbold. Du skulle gerne blive inspireret til at bruge bolden i hverdagen og til at få

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Amning. af det for tidligt fødte barn. Regionshospitalet Randers Neonatalafsnittet

Amning. af det for tidligt fødte barn. Regionshospitalet Randers Neonatalafsnittet Amning af det for tidligt fødte barn Regionshospitalet Randers Neonatalafsnittet Amning af det for tidligt fødte barn Når man har født sit barn for tidligt, er mange i tvivl om, hvordan og hvornår man

Læs mere

Amning når barnet har svært ved at lave vakuum

Amning når barnet har svært ved at lave vakuum Egne noter: Amning når barnet har svært ved at lave vakuum Videnscenter for amning af børn med specielle behov Neonatal- og børnafdelingerne samt føde- og barselsafdelingerne Juliane Marie Centret Rigshospitalet

Læs mere

Kom godt fra start. Din ultimative guide til sikker og effektiv efterfødselstræning. E-guide 1 Uge 0-12 efter fødslen

Kom godt fra start. Din ultimative guide til sikker og effektiv efterfødselstræning. E-guide 1 Uge 0-12 efter fødslen Kom godt fra start Din ultimative guide til sikker og effektiv efterfødselstræning E-guide 1 Uge 0-12 efter fødslen En e-publikation af Thora Bjørn-Kristensen Med babyskridt til topform Velkommen til Superfit

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Hofteskred ustabile hofter

Hofteskred ustabile hofter Hofteskred ustabile hofter Du har fået at vide, at dit barn har hofteskred på grund af ustabile hofter. Ved hofteskred forstås, at ledhovedet ikke holdes stabilt på plads i ledskålen, men let kan gå af

Læs mere

Analyseresultater Graviditetsbesøg

Analyseresultater Graviditetsbesøg Analyseresultater Graviditetsbesøg Hovedkonklusion I analysearbejdet er der fokuseret på graviditetsbesøg som forældreforberedende generel indsats i forhold til primært jordemorens tilbud til vordende

Læs mere

Sådan forhindrer du at din sangstemme bliver slidt når du synger! - 5 enkle trin til en sundere stemme

Sådan forhindrer du at din sangstemme bliver slidt når du synger! - 5 enkle trin til en sundere stemme Sådan forhindrer du at din sangstemme bliver slidt når du synger! - 5 enkle trin til en sundere stemme Her får du 5 trin til en sundere stemme. De er grundlaget for mit arbejde med sang, både når jeg selv

Læs mere

Prædiken til 19. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 19. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 19. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang 402 Den signede dag 448 fyldt af glæde 28 De dybeste lag i mit hjerte 414 Den mægtige finder vi ikke 412 v.4-5 Af som vintræs grene 266 Mægtigste Kriste

Læs mere

Babybøjen. Tilvænning til vand for små børn i hjemmet

Babybøjen. Tilvænning til vand for små børn i hjemmet Babybøjen Tilvænning til vand for små børn i hjemmet Baderegler for små børn Nogle flere tips: Forberedelser inden badet 1. Tilvænning til vand badeøvelser for de mindste Hvornår I kan bade Badeadvarsler

Læs mere

Flettede tasker. - Trin for trin forklaringer med billeder. Rie Wiberg

Flettede tasker. - Trin for trin forklaringer med billeder. Rie Wiberg Flettede tasker - Trin for trin forklaringer med billeder Inkl.: Sådan laver du tasker Bunde i forskellige størrelser Sæt lynlås i Sy for i Sæt hank på Lukke-klap Taskens størrelse Ternstørrelse Sådan

Læs mere

stærk holdning Guide Guide: Træn dig til en sider Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

stærk holdning Guide Guide: Træn dig til en sider Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 14 sider Guide: Træn dig til en stærk holdning Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Få en god holdning INDHOLD: Få en stærk

Læs mere

Landsmøde Unge & kræft 2014

Landsmøde Unge & kræft 2014 Landsmøde Unge & kræft 2014 Er du ung? Har du kræft? Du er ikke alene! Så er det tid til DRIVKRÆFTENS Landsmøde Unge og kræft 2014! Og du er inviteret! Kom med og få ny inspiration, energi og selvfølgelig

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

INDRE KRAFT. Personlig udvikling med karate, qigong og meditation

INDRE KRAFT. Personlig udvikling med karate, qigong og meditation INDRE KRAFT Personlig udvikling med karate, qigong og meditation Introduktion og ansvarsfraskrivelse Denne lille folder er et supplement til kurserne fra Indre Kraft og er ment som et huskeredskab og hverken

Læs mere

Forår/Sommer 2013. christineheadwear.com

Forår/Sommer 2013. christineheadwear.com Forår/Sommer 2013 Style 8250-275 Hør Basis lang (8200-275) Basis kort (8202-275) Basis easy (8250-275) christineheadwear.com Forår/Sommer 2013 Vores nye forårs-/sommerkollektion afspejler den lyse, dejlige

Læs mere

Bogen om barnets signaler

Bogen om barnets signaler Bogen om barnets signaler Præsenteret af Landsforeningen Præmatures Vilkår præmatures vilkår...født for tidligt Landsforeningen Præmatures Vilkår er stiftet af forældre og fagpersoner i 2009 med følgende

Læs mere

Introduktion til step

Introduktion til step Øvelser til step Introduktion til step Stepbænken er et ideelt træningsredskab, som du kan have derhjemme, hvor kondition, styrke, koordination og balance trænes og udfordres. Du træner primært dine muskler

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

AquaMama. Vandtræning for gravide

AquaMama. Vandtræning for gravide AquaMama Vandtræning for gravide AquaMama AquaMama er seks effektive øvelser, der holder dig i form, mens maven vokser. Øvelserne er udviklet af Gigtforeningen i samarbejde med Rigshospitalets specialister.

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de Frirum for forældre Hvis man rykker i den ene side af en uro, kommer hele uroen i ubalance. Sådan er det også i en familie, når familiens unge får problemer med rusmidler. Skal balancen genoprettes, giver

Læs mere

Forum for Mænds Sundhed ISBN: Projekt Far for Livet er støttet økonomisk af Nordea-fonden

Forum for Mænds Sundhed ISBN: Projekt Far for Livet er støttet økonomisk af Nordea-fonden 1 FORÆLDRE SAMMEN En brugsbog til jer, der forbereder jer på at blive fædre og mødre. Den stiller jer nogle af de mange spørgsmål, som det kan være vigtigt at tænke over og snakke om på vej til at få barn

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Genfind din figur. Din ultimative guide til at få din krop tilbage. E-guide 2 Uge 13-20 efter fødslen. En e-publikation af Thora Bjørn-Kristensen

Genfind din figur. Din ultimative guide til at få din krop tilbage. E-guide 2 Uge 13-20 efter fødslen. En e-publikation af Thora Bjørn-Kristensen Genfind din figur Din ultimative guide til at få din krop tilbage E-guide 2 Uge 13-20 efter fødslen En e-publikation af Thora Bjørn-Kristensen Sæt tændstikken til lunten Velkommen til Superfit Mor s E-guide

Læs mere

At ligge på maven. Sundhedstjenesten

At ligge på maven. Sundhedstjenesten Hver gang dit barn ligger på maven kan det ligge i længere og længere tid, før det græder. Efter nogle dage kan dit barn ligge lidt selv, inden du behøver at lægge dig ned til det, og efterhånden vil det

Læs mere

EKSPERTEN Henrik Johansen er uddannet fysioterapeut og underviser Instruktørskolen.

EKSPERTEN Henrik Johansen er uddannet fysioterapeut og underviser Instruktørskolen. EKSPERTEN Henrik Johansen er uddannet fysioterapeut og underviser på nstruktørskolen. Han er personlig træner i fitness dk Frisko i Aarhus og Kettlebell-instruktør fitness. dk Viby. i FOKUS - ARME Drømmer

Læs mere

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang Prædiken til 22. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang 478 Vi kommer til din kirke, Gud op al den ting 675 Gud vi er i gode hænder Willy Egemose 418 - Herre Jesus kom at røre 613 Herre, du vandrer forsoningens

Læs mere

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk Side 1 Trin 1. Seletræning. Kaninen er minimum 10 uger gammel og du har brugt masser af tid på at oprette et tillidsforhold til den. Den er tryg ved at du tager den ud af buret så nu er tiden kommet hvor

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

Fire nemme og effektive elastikøvelser til kontoret

Fire nemme og effektive elastikøvelser til kontoret Fire nemme og effektive elastikøvelser til kontoret Oplever du i forbindelse med dit arbejde muskelspændinger i skulder og nakke? Vi har på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø gode resultater

Læs mere

Gør dit barn klar til en god opstart i vuggestue og dagpleje.

Gør dit barn klar til en god opstart i vuggestue og dagpleje. Gør dit barn klar til en god opstart i vuggestue og dagpleje. Denne folder vejleder dig i, hvad du kan øve med dit barn, så I får de bedste betingelser for en god opstart, når du skal aflever dit barn

Læs mere

Der er uendeligt mange øvelsesmuligheder, hvor nogle er beskrevet nedenstående. Ellers slip din fantasi løs og opfind dine egne trin

Der er uendeligt mange øvelsesmuligheder, hvor nogle er beskrevet nedenstående. Ellers slip din fantasi løs og opfind dine egne trin Step Stepbænken er et ideelt træningsredskab, som du kan have derhjemme, hvor kondition, styrke, koordination og balance trænes og udfordres. Du træner primært dine muskler i ben og balder. Effekten fra

Læs mere

Kiss er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen!

Kiss er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen! Gjerulff a Bonus for blitzen aka er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen! Brun tricolor mootled, lige som sin mor, men alligevel helt anden farve! Hun har en lækker

Læs mere

Udfordringen og vejledning hertil

Udfordringen og vejledning hertil Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Lokation: I en skov Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Udfordringen og vejledning hertil Kære ledere. I skal nu i gang

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Side 3.. skindet. historien om Esau og Jakob.

Side 3.. skindet. historien om Esau og Jakob. Side 3 skindet historien om Esau og Jakob 1 Spark i maven 4 2 Esau og Jakob 6 3 Den ældste søn 8 4 Arven 10 5 Maden 12 6 Esau gav arven væk 14 7 Esaus hånd 16 8 Jakobs mor 20 9 Skindet 22 10 Jakob løj

Læs mere

Modige Magnus En uge vendt på hovedet

Modige Magnus En uge vendt på hovedet Modige Magnus En uge vendt på hovedet Carl-Johan Forssén Ehrlin Illustrationer af Katarina Vintrafors På dansk ved Lilian Kingo Forord Det er meget svært at se hjælpeløst til, når børn græder eller har

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

M å l m a n d s t r æ n i n g m e j r u p f o d b o l d u n g d o m s a f d e l i n g e n

M å l m a n d s t r æ n i n g m e j r u p f o d b o l d u n g d o m s a f d e l i n g e n M å l m a n d s t r æ n i n g m e j r u p f o d b o l d u n g d o m s a f d e l i n g e n INTRODUKTION FORORD Det er svært at finde materialer til målmandstræning, men efter selv at have søgt på Internettet,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok.

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok. BEN- OG FODARBEJDE 1. ØVELSE - STIGETRÆNING Målmanden tager enkeltstep i trinene. Ved enden af stigen ligger hun sig på maven. Rejser sig i grundstillingen, hvorefter træneren / målmandsmakkeren laver

Læs mere

Luk øjnene. Mærk kroppen punkt for punkt

Luk øjnene. Mærk kroppen punkt for punkt 66 Luk øjnene Mærk kroppen punkt for punkt 67 Øvelse 1 Giv din bevidsthed til kroppen Du skal nu i gang med at føre din bevidsthed hen til forskellige områder af din krop og sanse din krop. Når du kan

Læs mere

VIGTIGT! Gem denne instruktionsvejledning

VIGTIGT! Gem denne instruktionsvejledning VIGTIGT! Gem denne instruktionsvejledning Instruktionsvejledning NATURAL COMFORT FOR YOUR BABY anvendes fra 2,5 kg til 15 kg Tri-cottien fås i 3 størrelser: Small Medium Large. Den korrekte størrelse afhænger

Læs mere

Øvelser med elastik. www.fysiovel.dk

Øvelser med elastik. www.fysiovel.dk Øvelser med elastik Lig på ryggen med bøjede knæ, hoftebredde afstand mellem fødderne og elastikken over lysken. Tag fat om elastikken i hver side ud for hofterne, løft overkroppen og stræk begge arme

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

Hej igen, og velkommen til den sidste uge af vores Garden Party Jacket! Lige om lidt er det slut, og du vil stråle i din nye flotte jakke!

Hej igen, og velkommen til den sidste uge af vores Garden Party Jacket! Lige om lidt er det slut, og du vil stråle i din nye flotte jakke! Hej igen, og velkommen til den sidste uge af vores Garden Party Jacket! Lige om lidt er det slut, og du vil stråle i din nye flotte jakke! I denne uge: Skød, kanter og montering Hvis du gik glip af "Information

Læs mere

Hvor smidig vil du være? Uge 1

Hvor smidig vil du være? Uge 1 Hvor smidig vil du være? Uge 1 Smidighedstest Her er en række tests af din smidighed i nogle af de vigtigste bevægelser. Du skal kunne bestå hver test for at have tilstrækkelig bevægelighed til at kunne

Læs mere

Grovmotoriske udvikling - - sådan kan I hjælpe

Grovmotoriske udvikling - - sådan kan I hjælpe Grovmotoriske udvikling - - sådan kan I hjælpe Nogle gange går den grovmotoriske udvikling ikke helt som ventet. Børn udvikler sig forskelligt og nogle børn har brug for, at man stimulerer dem ekstra meget

Læs mere

Et rigtigt familieliv

Et rigtigt familieliv For et år siden fik jeg en mail fra en gammel kæreste, hvor der stod, at jeg var far til en pige på ti. Nå ja, Nando, men du er jo også latino, siger jeg drillende. Ja, lidt cucaracha kakerlak er jeg.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Løfteteknik. Introduktion til nye medarbejdere i Børnehaven Valhalla. Udarbejdet i 2007 af Jytte B. Petersen og Lone Leimand

Indholdsfortegnelse. Løfteteknik. Introduktion til nye medarbejdere i Børnehaven Valhalla. Udarbejdet i 2007 af Jytte B. Petersen og Lone Leimand Indholdsfortegnelse Indledning og mål for personalet 3 Løfteteknik Målet med instruktionen.. 4 Visionen for børnelivet i Valhalla passer med de ergonomiske prioriteringer... 5 Aktiviteter og leg. 7 Måltider.

Læs mere

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn.

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn. Bilag 3 Interview med Mia. Mia er kærester med Martin og sammen har de datteren Mette. Kata: Jeg stiller spørgsmålene, og hedder Katariina Sofie: Jeg hedder Sofie, og jeg vil supplere Katariina. Kata:

Læs mere

Fire nemme og effektive elastik-øvelser til kontoret.

Fire nemme og effektive elastik-øvelser til kontoret. Fire nemme og effektive elastik-øvelser til kontoret. Af Lars L. Andersen Oplever du i forbindelse med dit arbejde muskelspændinger i skulder og nakke? Vi har på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø

Læs mere

Styrketræning med frie vægte

Styrketræning med frie vægte Styrketræning med frie vægte Er det bedst at styrketræne i maskiner, eller bedre at bruge løse vægte? Der er fordele og ulemper ved begge dele. I maskinerne er bevægelserne mere kontrollerede, det er nemmere

Læs mere

Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler.

Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler. Bilag 2 T=Thomas A= Anders K= Kristian Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler. K: Som sagt så kommer det til at handle om at være ung i Danmark

Læs mere

Guide: Få flad mave på 0,5

Guide: Få flad mave på 0,5 Guide: Få flad mave på 0,5 Er maven lidt for bulet for din smag, så er der masser at gøre ved det og det kan sagtens gøres hurtigt, lover eksperterne. Af Julie Bach, 9. oktober 2012 03 Få den flade mave

Læs mere

HVEM ER VI? Serendipity Organics er smart, naturligt tøj til børn i alderen 0-11 år.

HVEM ER VI? Serendipity Organics er smart, naturligt tøj til børn i alderen 0-11 år. serendipity-folder-200x200-mikkel.indd 1 15-11-2016 11:58:39 HVEM ER VI? Serendipity Organics er smart, naturligt tøj til børn i alderen 0-11 år. Vores tøj er designet med vores Skandinaviske designtraditioner

Læs mere

Grafisk design: www.kortsagt.dk BH-GUIDE

Grafisk design: www.kortsagt.dk BH-GUIDE Grafisk design: www.kortsagt.dk BH-GUIDE hvad har BH'er med styling at gøre spørger du måske? At du bruger den rigtige BH, er selvfølgelig meget vigtigt i forhold til dit velvære i dag ligdagen. Men det

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere