Conveying Islamic message society P.o.box 834- Alex- Egypt Site: Tel:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Conveying Islamic message society P.o.box 834- Alex- Egypt info_en@islamic-message.com E-mail: Site: www.islamic-message.net Tel: 0127431558"

Transkript

1 بسم االله الرحمن الرحيم I Allahs den Nådiges den Barmhjertiges navn Kun af barmhjertighed mod alverden har Vi sendt dig ud. (Quran 21;107) Sig: I mennesker; jeg er sendt ud til jer alle fra Gud (Quran 7;158) HVAD SIGER ISLAM OM TERRORISME? Conveying Islamic message society P.o.box 834- Alex- Egypt Site: Tel:

2 HVAD SIGER ISLAM OM TERRORISME Et af de særlige kendetegn for vores tidsalder, er den overvældende tilstedeværelse af vold i vore samfund. Om det er en bombe, der eksploderer på et marked, eller det er en flykapring, hvor uskyldige mennesker bliver holdt som gidsler af politiske grunde og mod krav om betaling af løsesum, så lever vi i en tid, hvor manipulation og tab af uskyldige menneskeliv er blevet almindeligt. Sådan er den vidt udbredte natur af tilfældig vold, at terrorisme bliver regnet for en af de største trusler mod fred og sikkerhed i vore samfund. Selve ordet terrorisme er først blevet brugt i vid udstrækning indenfor de sidste årtier. Et af de uheldige resultater af denne nye terminologi er, at det begrænser definitionen af terrorisme til udøverne i små grupper eller enkeltpersoner. I virkeligheden omspænder terrorisme hele verden, og manifesterer sig på forskellige måder. Udøverne passer ikke ind i nogen af stereotyperne. Den, som ikke regner menneskeliv for noget, og som har magten til at ofre menneskeliv, forekommer på forskellige niveauer i vore samfund. Den frustrerede funktionær, som koldblodigt dræber sine kolleger, eller den undertrykte borger i et besat land, som får afløb for sin vrede ved at eksplodere en skolebus, alle disse er terrorister, som fremkalder vores vrede og modvilje. Dog er det ironisk, at politikeren, som bruger ældgammelt etnisk fjendskab mellem grupper af folk for at styrke sin position - statsoverhoveder, som beordrer tæppebombardement af hele byer, de lovpriste forsamlinger, som kvæler millioner af civile ved at bruge sanktioner som våben - alle disse bliver sjældent straffet for deres forbrydelser mod menneskeheden. Det er denne snævre definition af terrorisme, som kun inddrager individer og grupper, som har bevirket, at muslimer bliver forbundet med gerninger af ødelæggelse og terror, og som resultat heraf bliver de selv ofre for had, vold og terror. Somme tider bliver religionen Islam holdt ansvarlig for gerninger udført af en håndfuld muslimer, og ofte for gerninger udført af ikke-muslimer. Kan det passe, at Islam, hvis lys endte middelalderen i Europa, nu foreslår en kommende terroralder? Kan en tro, som har over 1,2 milliarder følgere verden over, og over 7 millioner i Amerika, virkelig støtte drab og lemlæstelse af uskyldige mennesker? Kan Islam, hvis navn i sig selv står for fred og overgivelse til Gud, opfordre sine følgere til at arbejde for død og ødelæggelse? Alt for længe har vi stolet på populære fremstillinger i medierne og i Hollywoods film for at få svar på disse relevante spørgsmål. Nu er tiden kommet til at se på Islams kilder og dens historie for at afgøre om Islam virkelig opfordrer til vold. UKRÆNKELIGHEDEN AF MENNESKELIV Den hellige Quran siger: "..Og dræb ikke det liv, som Allah har gjort ukrænkeligt, medmindre det sker med rette. Dette pålægger Han jer, for at I må være forstandige."

3 (Quran 6;151) " take not life, which god hath made sacred, except by of justice and law: thus doth He command you, that ye may learn wisdom."[al Quran 6:151] Islam regner alle livsformer for ukrænkelige. Dog har ukrænkeligheden af menneskeliv fået en speciel plads. Den første og vigtigste rettighed, som et menneske har, er retten til at leve. Den hellige Quran siger: "..den, der dræber et menneske, hvis det ikke er for (mord på) et menneske eller for oprør i landet, så skal det (for ham) være, som om han har dræbt hele menneskeheden. Og den, der lader det i live, så skal det (for ham) være, som om han har holdt hele menneskeheden i live.." (Quran 5;32) " if any one slew a person - unless it be for murder or for spreading mischief in the land - it would be as if he slew the whole world s people: and if any one saved a life it would be as if he saved the life of the whole inhabitants."[al Quran 5:32] Sådan er værdien af et enkelt menneske, at Quranen ligestiller det uretfærdige drab af selv et eneste menneske, med drabet på hele menneskeheden. Derfor forbyder Quranen mord i helt klare toner. At tage livet på en kriminel, af staten, for at administrere retfærdighed, er påkrævet, for at opholde lov og orden, og opnå fred og sikkerhed i samfundet. Kun en behørig og kompetent ret kan bestemme, om en person har mistet retten til at leve, da vedkommende ignorerede andre menneskers ret til at leve i fred. ETIK OMKRING KRIG Selv i en krigstilstand, påbyder Islam, at man behandler fjenden nobelt på slagmarken. Islam har trukket en klar linie mellem kæmpende og ikke-kæmpende (civile) i fjendens land. Angående den ikke-kæmpende befolkning, såsom kvinder, børn, ældre og svage, er instruktionerne fra Profeten følgende: Dræb ikke ældre, børn eller kvinder (1). Dræb ikke munkene i klostrene eller dræb ikke folk, der opholder sig på steder, hvor der bliver tilbedt (2). Under en krig så profeten liget af en kvinde liggende på jorden og observerede: Hun var ikke i kamp. Hvorfor er hun så blevet dræbt? Derfor er ikkekæmpende garanteret sikkerhed for deres liv, selv hvis deres land er i krig med en islamisk stat. JIHAD Selvom Islam generelt er blevet misforstået i den vestlige verden, er der sikkert intet islamisk udtryk, der fremkalder så stærke reaktioner, som ordet jihad. Udtrykket

4 jihad er blevet misbrugt til at fremmane forestillinger om voldelige muslimer, der tvinger folk til at overgive sig ved brug af sværdet. Denne myte er blevet bevaret uafbrudt gennem århundreder af mistro i løbet af og efter korstogene. Desværre har den overlevet til den dag i dag. Ordet jihad stammer fra ordet jahada, hvilket betyder at anstrenge sig, stræbe, kæmpe. Derfor er jihad bogstaveligt talt en handling, der involverer anstrengelser eller kamp. Profeten Muhammed (fred være med ham) sagde, at den største jihad er kampen mod de snigende tanker i ens eget ego. Derfor refererer Jihad først og fremmest til den indre kamp for at være en person af dyd og overgivelse til Gud i alle livets aspekter. Dernæst refererer jihad til kamp mod uretfærdighed. Islam tillader, som mange andre religioner, væbnet selvforsvar, eller straf mod tyranni, udnyttelse og undertrykkelse. Den hellige Quran siger: "Hvad fejler I da, at I ikke kæmper for Allahs sag og for de svage blandt mændene og kvinderne og børnene - dem, der siger: Vor Herre, før os ud af denne by, hvis beboere er undertrykkere, og skænk os en beskytter fra Dig Selv, og skænk os en hjælper fra Dig Selv." (Quran 4;75) "And why should ye not fight inn the caused of God and of those who being weak, are ill-treated (and oppressed)? Men, women, and children, whose cry is "Our Lord! Rescue us from this town, whose people are oppressors; and raise for us from thee one who will protect; and the raise for us from thee one who will help!"[al Quran 4:75] Derfor påbyder Islam sine følgere at gøre deres bedste for at rense deres inderste såvel som at etablere fred og retfærdighed i samfundet. En muslim kan aldrig være rolig når vedkommende ser uretfærdighed og undertrykkelse omkring sig. Som Martin Luther King Jr. sagde: Vi må angre i denne generation, ikke kun for de hadefulde ord og gerninger af de onde folk, men også for den forfærdende tavshed hos de gode folk Islam påbyder alle muslimer at arbejde aktivt for at opretholde den balance, som Gud skabte alting i. Dog, lige meget hvor berettiget grunden kan synes at være, kan den hellige Quran aldrig lade drab af uskyldige mennesker gå upåtalt hen. At terrorisere civilbefolkningen kan aldrig blive benævnt som Jihad, og kan aldrig forenes med Islams lære.

5 HISTORISK KENDT FOR TOLERANCE Selv lærde i Vesten har forkastet myten om muslimer, der tvinger andre til at konvertere. Den kendte historiker De Lacy O Leary skrev: Historien gør det dog klart, at legenden om fanatiske muslimer, der kommer farende hen over verden og påtvinger de besejrede racer Islam, ved brug af sværdet, er en af de mest fantastiske, absurde myter, som historikere nogensinde har gentaget (3). Muslimer regerede Spanien i ca. 800 år. Gennem denne tid, og indtil de til sidst blev tvunget ud, var ikke-muslimer i live og blomstrede op. Desuden har kristne og jødiske minoriteter overlevet i de muslimske lande i Mellemøsten i århundreder. Lande som Egypten, Marokko, Palæstina, Libanon, Syrien og Jordan har alle betydningsfulde kristne og/eller jødiske befolkninger. Dette er ikke overraskende for en muslim, da hans tro forbyder ham at tvinge andre til at acceptere hans synspunkt. Den hellige Quran siger: "Der må ikke være tvang i religionen, thi sandheden er visselig let at skelne fra løgnen. Den, der derfor fornægter dem, der leder vild, og tror på Allah - han har visselig grebet fat i det stærkeste håndtag, der ikke kan sønderbrydes, og Allah er Althørende, Alvidende." (Quran 2;256) "Let there be no compulsion in religion: Truth stands out clear from error: whoever rejects evil and believes in God hath grasped the most trustworthy hand-hold that never breaks. And God hearth and knoweth all things." [Al Quran 2:256] ISLAM DEN STORE FORENER Langt fra at være et militant dogme, er Islam en livsform, der overgår race og etniske grupper. Den hellige Quran minder os igen og igen om vores fælles oprindelse: "I mennesker, Vi har visselig skabt jer (alle) af mand og kvinde og gjort jer til folk og stammer, for at I må kende hinanden. Sandelig, den retfærdigste blandt jer har størst ære hos Allah, thi Allah er Alvidende og kender alle ting." (Quran 49;13) "O mankind! We created you from a single (pair) of a male and female, and made you into nations and tribes, that ye may know

6 each other (not that ye may despise (each other)). Verily the most honored of you in sight of God is (who he is) the most righteous of you. And God has full knowledge and is well acquainted (with all things)."[al Quran 49:13] Derfor er det alsidigheden af dens lære, der gør Islam til den hurtigst voksende religion i verden. I en verden fuld af konflikter og dyb splittelse mellem folk, en verden, der er truet af terrorisme begået af enkeltpersoner og stater, er Islam som et lysende fyrtårn, der giver håb for fremtiden. (1) fortalt i samlingen af traditioner af Abu Dawud (2) fortalt i Musnad af Imam Ibn Hanbal (3) Islam At Crossroads, London, 1923, side

Hvad gør vi ved terrorisme?

Hvad gør vi ved terrorisme? Hvad gør vi ved terrorisme? Effektiv indsats mod terrorisme En kritisk analyse af EU's indsats Quaker Coucil for European Affairs 2007 Fredsforlaget Der fører ingen vej til fred på sikkerhedens rute, for

Læs mere

Af Byron Katie med Stephen Mitchell

Af Byron Katie med Stephen Mitchell Et ekstrakt fra Elsk det som er Fire spørgsmål der kan ændre dit liv Af Byron Katie med Stephen Mitchell Ingen andre end dig selv kan give dig frihed. Denne lille bog vil vise dig hvordan. Byron Katie

Læs mere

We are all Hamza Alkhateeb - En analyse af voldelige billeder og sociale medier i den syriske borgerkrig

We are all Hamza Alkhateeb - En analyse af voldelige billeder og sociale medier i den syriske borgerkrig ROSKILDE UNIVERSITET We are all Hamza Alkhateeb - En analyse af voldelige billeder og sociale medier i den syriske borgerkrig Et kommunikations speciale af Peter Back 01-06-2013 Vejleder: Jørgen Lerche

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk ung 1 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Fortællinger om familiekonflikter fra unge med minoritetsbaggrund 2 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk Ung Etnisk Ung

Læs mere

TROENS TRÆ. Morgenavisen Jyllands-Posten.

TROENS TRÆ. Morgenavisen Jyllands-Posten. TROENS TRÆ ISRAEL INDHOLD Tekst: ORLA BORG. Illustration og layout: RINA KJELDGAARD PARADIS Side 13 DOMMEDAG Side 12 DEN KRISTNE TRO Side 9 DEN JØDISKE TRO Side 10 DEN MUSLIMSKE TRO Side 11 MOSES Side

Læs mere

Er Tyrkiet en del af Europa. - i kulturel og religiøs forstand?

Er Tyrkiet en del af Europa. - i kulturel og religiøs forstand? Er Tyrkiet en del af Europa - i kulturel og religiøs forstand? Skrevet af Ewelina Szyburska Solgaard & Anders Højberg Kamp Vejleder: Hans-Åke Persson December 2011 1 Resume Projektet undersøger og forholder

Læs mere

EN STAT FOR EN HVER PRIS

EN STAT FOR EN HVER PRIS EN STAT FOR EN HVER PRIS KONFLIKTEN I MELLEMØSTEN AF BIRGITTE RAHBEK FORORD Kapitel 1 DE MANGE LØFTER Kapitel 2 ZIONISTERNE OG HOLOCAUST Kapitel 3 PALÆSTINAS DELING Kapitel 4 KAMPEN OM PALÆSTINA Indholdsfortegnelse

Læs mere

Af Helle Hinge og Henrik Juul

Af Helle Hinge og Henrik Juul ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 123456789,. - _ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå Brug filosofien Af Helle Hinge og Henrik Juul Dette er en pdf-fil med Brug filosofien Filen er stillet til rådighed for elever

Læs mere

Kunsten at finde hinanden - Løsningsfokuseret konflikthåndtering

Kunsten at finde hinanden - Løsningsfokuseret konflikthåndtering Kunsten at finde hinanden - Løsningsfokuseret konflikthåndtering Af: Cand. psych., Mikkel Ejsing, Resonans A/S Introduktion Konflikter er en del af hverdagen på vores arbejdspladser og i vores privatliv.

Læs mere

DIIS REPORT 2012:06 DIIS REPORT DIIS REPORT

DIIS REPORT 2012:06 DIIS REPORT DIIS REPORT DIIS 2012:06 DIIS REPORT DIIS REPORT ANTI-DEMOKRATISKE OG VOLDSFREMMENDE MILJØER I DANMARK, SOM BEKENDER SIG TIL ISLAMISTISK IDEOLOGI HVAD VED VI? Ann-Sophie Hemmingsen DIIS REPORT 2012:06 DIIS. DANISH

Læs mere

HVAD NATUREN DOG SIGER

HVAD NATUREN DOG SIGER NATURRÅDET / INVASIVE ARTER OG GMO ER NYE TRUSLER MOD NATUREN HVAD NATUREN DOG SIGER ET MODERNE EVENTYR OM BIOINVASION OG MORAL Af Christian Coff FOTO:BIOFOTO/BAUER Der var engang to riger som lå tæt ved

Læs mere

Handicaporganisationer er også for. etniske minoriteter Skrevet af: Benedikte Møller Kristensen, SUMH

Handicaporganisationer er også for. etniske minoriteter Skrevet af: Benedikte Møller Kristensen, SUMH Handicaporganisationer er også for etniske minoriteter Skrevet af: Benedikte Møller Kristensen, SUMH Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Projektets baggrund... 7 Anbefalinger til handicaporganisationer,

Læs mere

DAVID G. BENNER. At åbne sig for Gud. Lectio divina som ramme for et liv i bøn

DAVID G. BENNER. At åbne sig for Gud. Lectio divina som ramme for et liv i bøn DAVID G. BENNER At åbne sig for Gud Lectio divina som ramme for et liv i bøn 5 Indhold Introduktion: Forvandlende åbenhed over for Gud 7 1. Mere end du kan forestille dig 11 2. Forberedelse til det guddommelige

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Del 1: Hvad er æresrelateret vold? Mellem ære og skam. En håndbog til arbejdet med æresrelaterede konflikter

Del 1: Hvad er æresrelateret vold? Mellem ære og skam. En håndbog til arbejdet med æresrelaterede konflikter Del 1: Hvad er æresrelateret vold? 1 Mellem ære og skam En håndbog til arbejdet med æresrelaterede konflikter 2 mellem Ære og skam / 2014 Rådgivning til fagfolk: alle hverdage 9-15 på telefon 32 95 90

Læs mere

JO STÆRKERE DIT BRAND ER, JO STÆRKERE MARKEDSPOSITION KAN DU BYGGE

JO STÆRKERE DIT BRAND ER, JO STÆRKERE MARKEDSPOSITION KAN DU BYGGE JO STÆRKERE DIT BRAND ER, JO STÆRKERE MARKEDSPOSITION KAN DU BYGGE DE STÆRKESTE VILJER SKABER DE STÆRKESTE BRANDS MANIPULATION BRAND EXCELLENCE Et brand eksisterer som bekendt kun i forbrugerens bevidsthed.

Læs mere

De Seks Paramitaer. Belæringer v. Geshe Pema Samten 2. - 3. juni 2007 i Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme PHENDELING TRYK

De Seks Paramitaer. Belæringer v. Geshe Pema Samten 2. - 3. juni 2007 i Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme PHENDELING TRYK De Seks Paramitaer Belæringer v. Geshe Pema Samten 2. - 3. juni 2007 i Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme PHENDELING TRYK Kopiering af denne publikation, eller af dele af den, må kun ske med udgiverens

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Rettigheder skal erhverves. De skal være. velerhvervede. Det er ligesom en tankegang, der fylder mere og

Rettigheder skal erhverves. De skal være. velerhvervede. Det er ligesom en tankegang, der fylder mere og Rettigheder skal erhverves. De skal være 3.s.e.trinitatis, 21.6.2015. Domkirken 10: 3 Lovsynger Herren, 435 Aleneste Gud, 289 Nu bede vi, 492 Guds igenfødte, 31 Til himlene. Nadver: 493 Gud Herren så.

Læs mere

LIV OG RELIGION 9 Grundbog

LIV OG RELIGION 9 Grundbog ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 123456789,. - _ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå LIV OG RELIGION 9 Grundbog Af Carsten Bo Mortensen; John Rydahl; Mette Tunebjerg Dette er en pdf-fil med Liv og religion 9, Grundbog

Læs mere

Jeg er vejen, sandheden og livet

Jeg er vejen, sandheden og livet Jeg er vejen, sandheden og livet Sang PULS nr. 170 Læs Johannesevangeliet 14,1-11 Jeg er vejen, sandheden og livet. Sådan siger Jesus i Johannes-evangeliet. Men hvad betyder det egentlig? Hvad mener han?

Læs mere

Når Koranen bliver levende

Når Koranen bliver levende Når Koranen bliver levende Indhold Introduktion / Til lærerne 3 Når Koranen bliver levende 4 Mål for pensum 4 Introduktion / Til eleverne 5 Koranen, sunna og hadith 6 Iman, ibadat og muamalat 6 Religionen

Læs mere

Mødre Døtre. kvinder i to kulturer. Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job. Det er vigtigt at tale sammen

Mødre Døtre. kvinder i to kulturer. Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job. Det er vigtigt at tale sammen & kvinder i to kulturer Mødre Døtre Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job Rollemodel på fuldtid Det er vigtigt at tale sammen Vejen til viden Biblioteket blev

Læs mere

Det Konservative Folkepartis partiprogram. Giv ansvaret tilbage til borgerne

Det Konservative Folkepartis partiprogram. Giv ansvaret tilbage til borgerne Det Konservative Folkepartis partiprogram Giv ansvaret tilbage til borgerne Giv ansvaret tilbage til borgerne Det Konservative Folkepartis partiprogram Indhold Giv ansvaret tilbage til borgerne Det Konservative

Læs mere

Se mere: Glenn Becks hovedtale og de øvrige taler ved Restore Honor Rally kan ses i deres fulde længde på http://www.c-spanvideo.org/program/295231-1

Se mere: Glenn Becks hovedtale og de øvrige taler ved Restore Honor Rally kan ses i deres fulde længde på http://www.c-spanvideo.org/program/295231-1 Titel Den amerikanske tradition i nye klæder Manchet Protestmarcher, udklædninger og plakater, der viser Obama med Hitler-overskæg. Den amerikanske højrefløjsbevægelse Tea Party Movement har de seneste

Læs mere