MÅLOPFØLGNING 2014 PÅ ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGETS OMRÅDER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MÅLOPFØLGNING 2014 PÅ ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGETS OMRÅDER"

Transkript

1 MÅLOPFØLGNING 2014 PÅ ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGETS OMRÅDER

2

3 Mål for Budget 2014 Serviceområde 15: Kultur Serviceområde Fokusområde for perioden Udfordring Mål Veje til målet Status for målopfyldelse Opfølgning på målopfyldelse 15 Kultur En stærk identitet: "Her er alle muligheder åbne". At udbrede kendskabet til Hernings identitet og kvaliteter og herigennem skabe et positivt omdømme i hele Danmark med henblik på at tiltrække nye borgere, gæster og virksomheder, samt at give nuværende borgere og virksomheder et bredere kendskab til deres kommune. Branding af Herning som en attraktiv kultur-, event- og uddannelseskommune, hvor erhvervsklimaet er i top. En omdømmeanalyse af Herning gennemført i november 2012 konkluderer, at Herning er særlig kendt for sin erhvervsprofil, MCH og Jyske Bank Boxen samt for kultur, sport og event. Analysen skal danne grundlag for det videre arbejde med kommunens branding-strategi, som i løbet af 2013 og 2014 skal omsættes i konkrete handlingsplaner og kampagner på områderne kultur, event, erhverv og uddannelse. Der er i august 2014 gennemført en bosætningsanalyse og Projekt Bosætning og branding er igangsat med brug af eksterne konsulenter. Projektet afsluttes i forsommeren Ved projektets afslutning er der udarbejdet en bosætningsstrategi, brandingplatform samt ny visuel identitet og markedsføringsstrategi. Der foreligger en bosætningsstrategi, brandingplatform, visuel identitet samt markedsføringsstrategi.

4 Serviceområde Fokusområde Udfordring 15 Kultur Oplevelser, inspiration og puls Herning Kommune skal være et spændende sted at bo og leve hver dag, hele livet. Det skal en bred vifte af Kultur- og fritidstilbud være med til at sikre. Mål Der afholdes minimum 50 arrangementer inden for kulturog fritidsområdet i Herning. Minimum 5 af kommunens kulturinstitutioner deltager i en større event i midtbyen. Minimum 1 mio. besøgende til møder, kongresser og events i Der etableres/udbygges 2-3 større events som skal være årlige tilbagevende begivenheder og skaber en fest med mange deltagere/gæster/publikum. (størrelsesorden som cykelgadeløbet i august). Større og mindre arrangementer (hovedsagelig i midtbyen) synliggøres mere. BrugByen konceptet udvides til hele kommunen. Veje til målet Opbakning omkring arrangementer i Herning og MCH, bl.a. via Projekt Herning. Udbredelse af kendskabet til Brug Byen konceptet Digitale medier benyttes til markedsføring af events. Der etableres en eventtrailer til udlån til de mindre byer i kommunen. Kultur- og Fritidsafdelingen er tovholder på Kultur i Herning (Kulturnat). Henvises til punkt 4 i målsætningen.

5 Status for målopfyldelse Alene i bymidten er der afholdt 50 arrangementer i Hertil kommer en række arrangementer, som er afviklet andre steder i Herning Kommune. Ved åbningen af biblioteket var mange af kommunens institutioner involveret. Derudover var der også mere end 5 institutioner med i Kultur i mørket. MCH alene havde knap 1 mio. gæster. Dertil kommer de gæster til cykelløb, TV2 fællessang, Zulu sommerbio, biblioteksåbning mm. Colorrun, Zulu sommerbio og Charlie fællessang startede alle i 2014 og der arbejdes på at gøre til tilbagevende begivenheder med stadig stigende deltagerantal. Der er opsat digitale skilte ved indfaldsvejene, som giver mulighed for promovering kulturelle begivenheder i bred forstand. Derudover er der opsat digital informationstavle på det nye biblioteket og der er en digitalskærm på vej til opsætning på Torvet. Det er besluttet ikke at udrulle Brug Byen konceptet til hele kommunen, idet det vurderes at fungere tilfredsstillende i byerne omkring Herning uden brug for ekstra støtte pt. Opfølgning på målopfyldelse Der arbejdes kontinuerligt på at sikre at der er kultur og fritidsaktiviteter for borgere og gæster i alle aldre og på de måde sikre en stignings i besøgstallet til aktiviteter afviklet i Herning Kommune

6 Mål for Budget 2014 Serviceområde 20: Administration Serviceområde Fokusområde Udfordring Mål Veje til målet a. Status for målopfyldelse 20 Administration Oplevelser, inspiration og puls. For at kunne tiltrække og fastholde borgere er det afgørende, at borgernes kendskab til kultur, fritidstilbud og naturområder øges via formidling og tidssvarende medier. b. a. Nye digitale medier er taget i brug i formidlingen af kommunens tilbud brug det vi har. b. Udvikling af 1-2 oplevelsesprojekter. Flere apps og qrl. koder udvikles. Aktiviteter på sociale medier sikrer, at der kommer flere synes godt om, venner etc. Hjemmesider vedligeholdes og udvikles. Der arbejdes videre med TimeLine og TimeWorld. App s og sociale medier er taget i brug, hvor det giver mening i såvel TM og BEK, og hjemmesiden bliver løbende opdateret, for at sikre bedst mulig kendskab til de tilbud vi har. Tilbuddene er endvidere på Visit Hernings touch screens som står på byens hoteller. Der arbejdes fortsat på at realisere TimeWorld-projeket. Der er fokus på design af indhold, brugertest og finansiering. Opfølgning på målopfyldelse Der er udarbejdet design for indholdet i TimeWorld, gennemført brugertest og fundet yderligere finansiering til projektet med forventet åbning i Timeline er midlertidig sat i bero.

7 Mål for Budget 2014 Serviceområde 20: Administration Serviceområde Fokusområde Udfordring Mål Veje til målet 20 Administration Nye erhverv og Vækstpotentialer For at få vækst over landsgennemsnittet skal erhvervsstrukturen i højere grad vendes fra industri til videns- og serviceerhverv eks. grøn økonomi og oplevelsesøkonomi. Der er etableret 350 nye arbejdspladser inden for brancherne: Sundhed, pleje og omsorg. Klima og energi. Fremtidens fødevarer. Oplevelsesøkonomi. Fokuserede tiltag vedr.: Erhvervsspinnoff Gødstrup med fokus på byggeri og følgeerhverv, Center for energirelaterede teknologier, Innovationetværk for Livstil bolig og beklædning, herunder ReThink Business med fokus på bæredygtig forretningsudvikling, DAMRC med fokus på industriproduktion, Vindklyngesatsning, Fødevareprojekt i samarbejde med Viborg, Randers og Silkeborg kommuner, Erhvervsturismesatsning i samarbejde med Region Midt og Århus Kommune, Timeworld.er igangsat for at fremme øget beskæftigelse og vækst.

8 Status for målopfyldelse Der er endnu ikke kommet måltal på beskæftigelse i 2014, hvorfor det ikke er muligt på nuværende tidspunkt at give en konkret tilbagemelding på målopfyldelsen. Alle de beskrevne veje til målet er dog blevet implementeret i perioden, hvilket forhåbentlig vil have haft en positiv effekt på beskæftigelsestallene for I 2013 er skabt nye arbejdspladser inden for transport, metal og elektronik samt forretningsserviceerhverv (herunder inden for klima og energi) og der er skabt nye arbejdspladser inden for hotel- og restaurationsbranchen i tilknytning til oplevelsesøkonomien. Der er blevet færre arbejdspladser inden for sundhedssektoren, mens fødevare er status quo. Erhvervsturismesatsningen har kørt planmæssigt i 2014 og der forligger en positiv midtvejsevaluering fra Region Midt. Evalueringen vil danne grundlag for en beslutning om evt. videreførelse af satsningen i samarbejde med Region Midtjylland og Aarhus Kommune. Opfølgning på målopfyldelse I 2014 er der arbejdet intenst med beslutningsgrundlaget for at kunne realisere TimeWorld-projektet. Der har været fokus på design af indhold, brugertest og finansiering og de første 300 mio. kr. er fundet. I den kommende erhvervsudviklingsstrategi vil der blive arbejdet videre med de tiltag, som har haft god effekt, og som giver mening for virksomheder, og der vil komme nye tiltag til. Det er afklaret om erhvervsturismesatsningen skal fortsættes i 2016 og frem. Der er udarbejdet design for indholdet i TimeWorld, gennemført brugertest og fundet yderligere finansiering til projektet.

9 Serviceområde Fokusområde Udfordring Mål Veje til målet 20 Administration De eksportorienterede produktionserhverv og deres rammebetingelser, herunder rekruttering af kvalificeret arbejdskraft eks. med en erhvervsuddannelse For at fastholde og skabe vækst i produktionserhvervene med henblik på at sikre beskæftigelse såvel som afledt beskæftigelse og eksport, er det nødvendigt at sikre tilgang af kvalificeret arbejdskraft, videninput, innovation og produktudvikling m.m. At beskæftigelsen i produktionserhvervene minimum fastholdes og gerne stiger, at tilgangen til de produktionsrelevante fag på Herningsholm Erhvervsskole stiger, samt at færre falder fra disse uddannelser. Endvidere skal der skabes øget fokus på de produktionsrelevante fag på Erhvervsakademi MidtVest, TEKO og AU-Herning. Fokuserede tiltag vedr.: Tilskud til erhvervsudviklingsaktiviteter på videncentre med fokus på produktionserhverv primært DAMRC og Innovationsnetværk for Livsstil Bolig og Beklædning Via DAMRC arbejde for oprettelse af et testcenter for produktionserhverv primært indenfor metal- og maskinindustri (herunder vind) Målrettet erhvervsserviceindsats hvor min 25 produktionsvirksomheder i 2014 kontaktes Deltagelse i tværkommunalt fokuseret erhvervsserviceindsats med fokus på produktionsrelaterede erhverv. Implementering af anbefalinger fra REGLAB analysen Fremtidens Industri i den generelle og specifikke erhvervsserviceindsats Eventuel deltagelse i et regionalt projekt m. fokus på industriinkubatorer Markedsføring af de produktionsrelaterede uddannelser via Uddannelsesby Fokus på industriuddannelser i samspillet mellem beskæftigelse, uddannelse og erhverv

10 Status for målopfyldelse Erhvervsrådet har haft kontakt til 63 produktionsvirksomheder. Dertil kommer virksomheder, som Innovationsnetværk for Livsstil og DAMRC har haft kontakt til. Generelt er der arbejdet meget målrettet med kontakten til virksomhederne særligt er der fokus på at kontakte vækstvirksomheder. I den sammenhæng er blandt andet REGLAB s stjernemodel blevet anvendt. DAMRC har med hjælp fra Herning Kommune (lån på 5 mio. kr.) etableret et fysisk testcenter på Sandagervej i Herning med et samlet etableringsbudget på 30 mio. kr. En stor del af finansieringen er opnået gennem sponsorerede maskiner fra medlemsvirksomheder. Herning Kommune har sammen med DAMRC deltaget i det regionale projekt med fokus på industriinkubatorer. Industrien som Karrierevej har nu kørt i 1½ ud af de tre år. Projektet er et samarbejde mellem folkeskoleområdet, beskæftigelsesområdet og erhvervsområdet. I projektet deltager samtlige overbygningsskoler, erhvervsskolen og ca. 30 virksomheder og der er iværksat en række initiativer mellem såvel skoler, erhvervsskole og virksomheder. Opfølgning på målopfyldelse Særskilt fokus på produktionserhverv i Erhvervsudviklingsstrategi At der sammen med Herningsholm Erhvervsskole og områdets virksomheder og arbejdsmarkedsparter etableres flere praktikpladser. At erfaringerne fra Industrien som Karrierevej bruges på flere fagområder og på sigt vil indgå som en naturlig del af Herning Kommunes driftsorganisation

11 Mål for Budget 2014 Serviceområde 20: Administration Serviceområde Fokusområde Udfordring Mål 20 Administration Herning et unikt uddannelsesmiljø. For at styrke kommunens fortsatte vækst er der behov for at få flere unge til Herning, at gøre det attraktivt at komme til området og at tage en uddannelse. a. Min. to nye tiltag som unge i aldersgruppen år finder attraktive. b. Markedsføring af Herning som uddannelsesby via deltagelse på uddannelsesmesse, tilstedeværelse i min. 2 publikationer vedr. uddannelser og på Facebook og LinkedIn c. Brobygning mellem virksomheder og de studerende via praktikforløb, projektopgaver og studiejobs. b. Min studerende på mellemlang eller lang videregående uddannelse. c. Implementering af ungdomsboliggarantiordning. Veje til målet Uddannelsesnetværk Herning, aktører omkring handels- og fritidslivet sætter fokus på at initiere aktiviteter målrettet studerende. Markedsføring og deltagelse på messen Uddannelse uden grænser Markedsføring via sociale medier Brobygning mellem virksomheder og de studerende via uddannelsesnetværket og uddannelsesinstitutionerne. Samarbejde med boligselskaberne og private investorer om opførelse af flere ungdomsboliger

12 Status for målopfyldelse Blandt andet følgende aktiviteter målrettet unge har været gennemført i 2014: Roadrace, Colorrun, SKUB Herning (skiklub), Krea Café, Studiepraktik uge 43. Uddannelsesby Herning har været markedsført i annoncer, på hjemmesiden og på sociale medier. 36 nye ungdomsboliger er opført og 170 er under opførsel. Der er ca fuldtidsstuderende på TEKO primært MVU og 1200 fuldtidsstuderende både MVU og LVU på AU Herning samt deltidsstuderende. EAMV som primært er KVU uddannelser har 600 fuldtids- og 600 deltidsstuderende. Opfølgning på målopfyldelse Ungdomsboliggarantien/pendlerordningen arbejder boligselskaberne ud fra. Der arbejdes løbende på at sikre virksomhederne den kompetente arbejdskraft fra faglært til LVU. Nye tiltag og lobby har fokus. Markedsføringen fortsætter. Uddannelsesnetværket med repræsentanter fra områdets 11 uddannelsesinstitutioner og to kommuner fortsat efterspørges, som et rum til at drøfte den uddannelsespolitiske situation med fokus på at øge såvel kvalitet som udbud af uddannelser i området.

13 Mål for Budget 2014 Serviceområde 20: Administration Serviceområde Fokusområde Udfordring 20 Administration God ledelse, trivsel og intern kommunikation. Herning Kommune ønsker at være den foretrukne arbejdsplads for dedikerede ledere og medarbejdere. Det kræver blandt andet fokus på god ledelse og på trivsel på alle arbejdspladser. Lederne skal have særligt fokus på nye digitale muligheder og den interne kommunikation. Mål I Direktionens strategiske indsatsplan er formuleret følgende mål for Herning Kommune som arbejdsgiver/arbejdsplads, dvs. Vores egen butik : Fokus på god ledelse: Efter en del år med fokus på Diplom i ledelse og Masteruddannelser, vil vægten fremover være på intern praksislæring. Målet er øget ledelsesmæssig handlekraft og høj grad af motivation og engagement blandt kommunens mange ledere. Trivsel: Målet er lav sygefraværsprocent og en øget robusthed, som offentlig ansat medarbejder. Mindre "ondt i arbejdslivet". Omsætningshastighederne på udvalgte personalegrupper følges. Intern kommunikation Målet er, at vi bliver bedre til at kommunikere internt hvorfor vi gør, som vi gør.

14 Veje til målet Fokus på god ledelse: Der vil blive iværksat et initiativ til at sikre implementeringen af en ensartet enkel ledelsesmodel, som sikrer fælles sprog og referenceramme for god ledelse. Lederne vil blive undervist i metoder til at opnå bedst mulig gevinst af digitaliseringen af de kommunale serviceydelser. Trivsel: Fra 2014 iværksættes en række tiltag, som skal understøtte de lokale arbejdspladser med at arbejde systematisk og målrettet med trivsel blandt medarbejderne. Dels en videreudvikling af det trivselskoncept, som allerede findes og dels nye tiltag målrettet mod kritiske områder - f.eks. dilemmahåndtering. Status for målopfyldelse Intern kommunikation Intranettet anvendes i større omfang til at forklare baggrunden for beslutninger og tiltag på alle niveauer i organisationen. Fokus på god ledelse: Herning kommunes Ledelsesgrundlag er vel i vej og udrulningen forventes færdig ved udgangen af Kommunikationen er blevet styrket både i kraft af arbejdet med "oversætterrollen" i ledelsesgrundlaget og i kraft af nyhedsbreve og øget brug af Intranettet. Trivsel: Der arbejdes målrettet i et tværorganisatorisk projekt med "sygefravær og forebyggelse" og et nyt Trivsel koncept bliver anvendt i organisationen. Opfølgning på målopfyldelse Der bliver løbende fulgt op på implementeringen af Ledelsesgrundlaget og der måles løbende på anvendelsen af Intranet som kommunikationskanal.

15 Mål for Budget 2014 Serviceområde 20: Administration Serviceområde Fokusområde Udfordring Mål 20 Administration Fællesoffentlig digitalisering og Herning Kommunes egen digitalisering. Udfordringen består i at bibeholde og fastholde det serviceniveau, som vi i dag giver til vore borgere med de nye digitale kanaler. Udfordringen er at få kommunikeret klart og tydeligt til borgerne, hvilke ændringer der er sket, og hvad der er muligt. Tillige kommunikeret indadtil til vore medarbejdere, at vi ændrer vores serviceydelser, og vi skal betjene vore borgere på en anden måde end tidligere. Vi vil lægge os i front i digitaliseringsbølgen. Overordnet målsætning for kanalstrategien under ét for Herning Kommune er, at Antallet af personlige henvendelser skal falde med 20 %. Antallet af skriftlige henvendelser (brev/ ) skal falde med 80 %. Antallet af digitale henvendelser skal stige med 40 %. Antallet af papirbaserede henvendelser fra kommunen skal falde med 80 %. Borgerne, foreningerne og virksomhederne skal fortsat opleve en god service. I 2013 foretages en teknisk implementering af følgende lovgivne projekter fra bølge to i den fælleskommunale digitaliseringsplan: Begravelseshjælp, Friplads i dagtilbud, Hjælpemidler, Indrejse/udrejse, Kørekort, Navne- og adressebeskyttelse, Pas, Skadedyrsbekæmpelse, SKAT ejendom, Sygedagpenge (kun indberetningskema), Udlån /udleje af lokaler og ejendomme, Valg af læge, Vielse / partnerskab. Den organisatoriske og procesmæssige implementering af digitaliseringsprojekterne finder sted i Veje til målet Der nedsættes en tværgående intern projektgruppe og udarbejdes en samlet tids- og aktivitetsplan for såvel de lovgivne som egne digitaliseringsprojekter. Formålet er at skabe overblik over ressourceforbrug, kompetencebehov, økonomi og følge op på fremdriften i projekterne.

16 Status for målopfyldelse Der er foretaget målinger på baggrund af de implementerede løsninger som angiver at digitaliseringsgraden er 37 % (Ultimo 2013 fra KOMHEN tallene). Dette indikerer en positiv udvikling i kanalfordelingen og betyder at antallet af personlige og skriftlige henvendelser er faldende og digitale henvendelser stigende. Udviklingen er fortsat i 2014 som følge af den fortsatte implementering. Målingerne er foretaget før flere af løsningerne er endeligt implementeret og dermed ikke har opnået fulde effekt. Resultatet af KOMHEN målingerne ultimo 2014 vil komme inden for de næste 4 uger Ses der alene på udgående fysisk post, så har der været et fald på 69 procent fra 2012 til Opfølgning på målopfyldelse Der er opsat nogle principper, som skal hjælpe til forankringen i Herning Kommune Forvaltningerne skal prioritere en primær og en sekundær Henvendelseskanal. Forvaltningerne skal ud over de overordnede målsætninger også opstille egne mål i forhold til, hvilken udvikling der skal til for at opnå forventet mål i relation til kanal- og servicestrategien. Forvaltningerne skal undersøge, om der er barrierer for anvendelse af digitale løsninger på de enkelte henvendelsesområder relateret til borgere, foreninger og virksomheder. Forud for anskaffelse af nye digitale løsninger skal der udarbejdes en business case. Medbetjening skal anvendes til at flytte henvendelser fra fremmøde, telefoni og skriftlig henvendelse til de digitale kanaler. Kommentar Der er i forbindelse med Digital Post og de 3 første bølger lavet et flot projekt arbejde og har været et fælles projekt på tværs af forvaltninger.

17 Mål for Budget 2014 Serviceområde 20: Administration Serviceområde Fokusområde Udfordring 20 Administration Innovation af velfærdsydelser Brugerne af de kommunale servicetilbud forventer i stigende omfang, at de offentlige ydelser er tilpasset deres behov, og der er en vis grad af valgfrihed indenfor egen kommune. Samtidig er der økonomisk en forventning om, om der sker tilpasninger, rationaliseringer og effektiviseringer af serviceydelserne via nytænkning, utraditionelle løsninger og en øget omkostningsbevidsthed. Mål At nytænke og udvikle kommunale serviceydelser i samspillet mellem fagfolk, borgere og virksomheder på nye måder for derigennem at sikre en dynamisk udvikling i kommunen til gavn for såvel borgere som medarbejdere. Med afsæt i direktionens strategiske indsatsplan prøver alle serviceområder kræfter med at gå fra en rolle, hvor der primært leveres service til en rolle som facilitator med henblik på at gøre borgerne mere selvhjulpne. Veje til målet Der gennemføres pilotprojekter med inddragelse af borgere og virksomheden om at forny den offentlige velfærdsydelse. Erfaringerne fra Mandag Morgen projektet om radikal innovation inddrages.

18 Status for målopfyldelse Det enkelte serviceområde har selv valgt, hvilke udfordringer, man har villet arbejde med lokalt. Herunder ansvar for at nytænke og udvikle kommunale serviceydelser samt at prøve kræfter med at sætte ressourcer i spil på tværs af civilsamfund, private og offentlige aktører. Innovationskonkurrencen er gennemført i 2014 og gentages i 2015, - for 3. gang. Vinderen i 2015 blev ideen om Cirkulære forretningsmodeller om genbrug af arbejdstøj. Følgende nytænkende initiativer deltog i konkurrencen 2014: 1: Cirkulære forretningsmodeller om genbrug af arbejdstøj 2: Kan sang og bevægelse understøtte sygemeldte i at vende tilbage i job? (2. plads) 3: Døgnbelysning på Fuglsangsø Centret (3. plads) 4: Lejring med dyner, hvor fokus er på kropsafgrænsning 5: Ibrugtagning af Aggressions Erstatnings Træning (ART) 6: Sundhed på Lindekollegiet Vil du være stærk og sund? 7: Jobcenter HOTLINE - nemt hurtigt - effektivt 8: Herningmodellen - tidlig dialog og samtidighed reducerer sagsbehandlingstiden på godkendelser 9: Sundt samspil Lighed i håndteringen af børn og unge med kronisk somatisk sygdom 10: Bygge-pixi Initiativet partnerskaber om sociale investeringer er for alvor blevet et tema internt som eksternt, og er senest blevet indarbejdet som en del af det lokalpolitiske fokus for Målet er i løbet af 2014 præciseret til de tre punkter: Opfølgning på målopfyldelse Kommentar At afprøve økonomisk forpligtende partnerskaber på tværs ved at gennemføre tværgående investering internt i kommunen og på tværs af den offentlige sektor At invitere den private sektor som investor (investeringspartnerskaber) At bidrage til udvikling af tværgående organisering og ledelse af partnerbaserede investeringer i Danmark Det enkelte fagudvalg har adgang til viden om tiltag inden for serviceområderne. Fremlæggelse på politisk niveau af initiativet Partnerskaber om sociale investeringer følger i starten af 2015.

OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2015 FOR ØKONOMI- OG ERHVERSUDVAL- GETS OMRÅDER

OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2015 FOR ØKONOMI- OG ERHVERSUDVAL- GETS OMRÅDER OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2015 FOR ØKONOMI- OG ERHVERSUDVAL- GETS OMRÅDER SERVICEOMRÅDE 15: KULTUR SERVICEOMRÅDE 20: ADMINISTRATION Mål for Budget 2015 / Opfølgning 2015 Serviceområde 15: Kultur (ØKE)

Læs mere

Mål for B Drift og Service (Rengøringsenheden) Fokusområde. Socialt ansvar - SmåJobs+ indsatsen

Mål for B Drift og Service (Rengøringsenheden) Fokusområde. Socialt ansvar - SmåJobs+ indsatsen for B2019 Serviceområde 08 Drift og Service (Rengøringsenheden) Socialt ansvar - SmåJobs+ indsatsen Håndtering af personer på kanten af arbejdsmarkedet som en del af kernedriften i Drift og Service. Dette

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

Erhvervsservicedøgnet den 7. april Den kommunale indsats Herning Kommune. Udviklingschef Mette Højborg

Erhvervsservicedøgnet den 7. april Den kommunale indsats Herning Kommune. Udviklingschef Mette Højborg Erhvervsservicedøgnet den 7. april Den kommunale indsats Herning Kommune Udviklingschef Mette Højborg Erhvervspolitikken Et velfungerende og konkurrencedygtigt erhvervsliv er en forudsætning for vores

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012. Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 1

Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012. Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 1 Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 1 Indhold Forord... 3 Vision... 4 Principper... 5 Tværgående mål.... 6 Kanaler... 8 Effektivisering... 10 Implementering...

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

Kanalstrategi for Aarhus Kommune Kanalstrategi for Aarhus Kommune

Kanalstrategi for Aarhus Kommune Kanalstrategi for Aarhus Kommune Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 1 Indhold Forord... 3 Vision... 4 Principper... 5 Tværgående mål.... 6 Kanaler... 8 Effektivisering... 10 Implementering...

Læs mere

Kanal Strategien Herning Kommune 2013-2015

Kanal Strategien Herning Kommune 2013-2015 Kanal Strategien Herning Kommune 2013-2015 INDHOLD FORORD 3 BAGGRUND 4 OVERORDNEDE MÅL 5 TVÆRGÅENDE INDSATSER OG DELMÅL 6 SERVICEUNDERSTØTTELSE 8 KANALER 9 PRINCIPPER 10 IMPLEMENTERING 11 FORORD Herning

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017 Erhvervsfremmestrategi 2014-2018 Revideret udgave juni 2017 Indledning I foråret 2013 udpegede byrådet Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter (SET) som tovholdere på udarbejdelsen af en ny erhvervsfremmestrategi.

Læs mere

Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014. Layout ITK Design, Jan Thomassen

Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014. Layout ITK Design, Jan Thomassen KANALSTRATEGI 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 1 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014 Layout ITK Design, Jan Thomassen Tryk og oplag LaserTryk.dk A/S 1.000

Læs mere

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2013-2017 Aarhus Kommune November 2013 Indhold Formål...3 Visionen...3 Tværgående mål...3 A. Digitalisering... 3 B. Organisering... 4 C. Dokumentation og ledelsesinformation...

Læs mere

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan Den dobbelte ambition Direktionens strategiplan 2016-2018 Godkendt af Byrådet den 27. januar 2016 Direktionens strategiplan 2016-2018 Direktionens strategiplan tager udgangspunktet i Byrådets Vision, Udviklingsstrategien,

Læs mere

Rammer for erhvervsog videregående uddannelser. Politik for Herning Kommune

Rammer for erhvervsog videregående uddannelser. Politik for Herning Kommune Rammer for erhvervsog videregående uddannelser Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Politik for rammerne for erhvervs- og videregående uddannelser - vision 7 1 - Unikke

Læs mere

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan Den dobbelte ambition Direktionens strategiplan 2013-2015 Godkendt af Byrådet den 20. marts 2013 Direktionens strategiplan 2013-2015 Direktionens strategiplan tager udgangspunktet i Byrådets Vision, Udviklingsstrategi

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi [UDKAST] Regional Vækst- & Udviklingsstrategi 2019-2022 e mål og indsatsområder Region Sjælland Maj 2018 Styrke virksomhedernes konkurrencekraft Virksomhederne skal omstille sig til fremtidens måde at

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune Økonomiudvalget 18.01.2011 Punkt 14, bilag 1 Gladsaxe en kommunikerende kommune Kommunikationsstrategi for Gladsaxe Kommune 11.01.2011 Baggrund Gladsaxe Kommune ønsker en fælles kommunikationsstrategi,

Læs mere

Mål og Midler Politisk Organisation

Mål og Midler Politisk Organisation Mål og Midler Politisk Organisation Fokusområder i 2016 Fokusområder er de målsætninger og indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetåret. De udvælges ud fra Byrådets flerårige politikker,

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik for Langeland Kommune Januar 2017 Baggrund Som offentlig arbejdsplads er vi forpligtet til at forholde os til, hvordan vi kommunikerer, når det gælder den service, vi yder, og den

Læs mere

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 14. marts 2018 Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 2018-2021 Med HORSENS ALLIANCEN blev der i 2013 skabt en helt ny samarbejdsplatform i Horsens kommune en platform, hvor erhvervslivet, de faglige organisationer

Læs mere

Samarbejdet mellem jobcenter og virksomheder. Jobcenterleder Troels Kjærgaard

Samarbejdet mellem jobcenter og virksomheder. Jobcenterleder Troels Kjærgaard Samarbejdet mellem jobcenter og virksomheder Jobcenterleder Troels Kjærgaard Designarbejdsgruppen Virksomhedsrettede mål i Beskæftigelsesplanen 2007 2013: Årlige mål for den virksomhedsvendte indsats 2014:

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST Veje til ny viden - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved VÆKST OG UDVIKLING Sammen om fremtiden I Næstved Kommune skal uddannelse være for

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Definition og afgrænsning 3 3. Borgere og virksomheders brug af kommunikationskanaler 4 4. Hvad er strategien, og hvad betyder det for borgere og virksomheder? 5

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD AFTALENS PARTER... 2 PRÆAMBEL... 2 AFTALENS INDHOLD... 3 Fremtidens turisme... 3 Innovation, vækst og ny teknologi... 3 Landbrug

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK 1 1. Indledning Denne visionspolitik er den overordnede ramme for arbejdet med erhverv og beskæftigelse i Varde Kommunes organisation, for kommunens samarbejde

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi 2016-2020 Godkendt af byrådet den 13.03.2017 Indhold Indledning... 3 Vision... 3 Strategiske fokuspunkter Digital kultur, kompetence

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

Internationale principper. for Aalborg Kommune

Internationale principper. for Aalborg Kommune Internationale principper for Aalborg Kommune 2018-2021 De internationale principper for Aalborg Kommune sætter dagsordenen for, at vi kan blive bedre og opnå mere ved aktivt at inddrage internationale

Læs mere

Skanderborg en international kommune

Skanderborg en international kommune Skanderborg en international kommune I Skanderborg Kommune ønsker vi at tage del i de muligheder, som et samspil med vores internationale omgivelser byder os. Vi er åbne for at se tingene med andre briller

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Service og kvalitet Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Indledning Service og kvalitet er nøgleordene i Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune.

Læs mere

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Byrådets Erhvervsuddannelsesstrategi 2019-2022: FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Baggrund Fredericia har en god og stærk tradition for erhvervsuddannelser og er tæt på at opfylde flere af de nationale

Læs mere

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune HR-Strategi for Gladsaxe Kommune Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats, for dermed at sikre, at de HR-indsatser der gennemføres i dag og fremover understøtter den strategiske

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

Ny strategi for iværksætterindsatsen i Silkeborg Kommune

Ny strategi for iværksætterindsatsen i Silkeborg Kommune Ny strategi for iværksætterindsatsen i Silkeborg Kommune Indledning En ny strategi for iværksætterindsatsen skal sikre en styrket og sammenhængende indsats, der skaber flere nye iværksættere, vækstvirksomheder

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI 2014 2020 FORORD 3 VISION FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014-2020 4 MÅL FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014 2020 4 PULS ÅRET RUNDT UDFORDRINGER

Læs mere

FLERE BORGERE. Samlet set vil de fælles indsatser gøre vores kommune mere attraktiv, så flere ønsker at leve og arbejde her.

FLERE BORGERE. Samlet set vil de fælles indsatser gøre vores kommune mere attraktiv, så flere ønsker at leve og arbejde her. ENERGI TIL MERE En af vores store forcer i Esbjerg Kommune er vores evne til at stå sammen om at løse udfordringer og få det optimale ud af de muligheder, der byder sig. Derfor er Vision 2025 en fælles

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2014

Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Indholdsfortegnelse: Hørsholm Kommune vil være en digital kommune...3 Hvor skal vi hen...3 Mål for digitalisering...5 Strategiske spor...6 A. Alle ledere og medarbejdere

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland

Resultatkontrakt. Vedrørende. Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland Resultatkontrakt Vedrørende Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland 1. december 200831. januar 2011 Journalnummer: 13376211708 Kontraktens parter Region

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

LOKAL OG DIGITAL - ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK

LOKAL OG DIGITAL - ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK V. PIA FÆRCH (PAH@KL.DK) KONTORCHEF, KL 1 FÆLLESKOMMUNAL DIGITALISERINGSSTRATEGI 2016-2020 UDGANGSPUNKT FOR DEN NYE STRATEGI Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2011-2015 Fælles beslutnings- og

Læs mere

Erhvervsstrategi

Erhvervsstrategi Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg Erhvervsråd 7. Maj 2018 Erhvervsindsatsen i Aalborg Kommune Aalborg Erhvervsråd Bredt sammensat, Rådgivende for byrådet, Erhvervspuljen, Erhvervsstrategi Aalborg Byråd

Læs mere

v. Borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast- Brande Kommune www.ikast-brande.dk

v. Borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast- Brande Kommune www.ikast-brande.dk v. Borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast- Brande Kommune Ikast-Brande Kommunes erhvervspolitik Den regionale udviklingsmodel Rammen om det gode liv Vækstvilkår - Menneskelige ressourcer - Innovation, nye

Læs mere

Erhvervshandlingsplan. For Syddjurs Kommune

Erhvervshandlingsplan. For Syddjurs Kommune Erhvervshandlingsplan For Syddjurs Kommune 2016-17 Syddjurs Kommunes erhvervspolitik Sammen skaber vi vækst og velfærd. Denne vision for Syddjurs Kommune vedtog Byrådet i 2014. Visionen forudsætter et

Læs mere

Uddannelses- strategi

Uddannelses- strategi Uddannelsesstrategi 2 I hænderne holder du et vigtigt redskab til at bygge Næstveds fremtid Fremtiden skal bygges med teknologi, med værktøj, med fingerfærdighed og med kloge hoveder. Fremtiden skal bygges

Læs mere

Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi består af projekter på følgende fire fagområder:

Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi består af projekter på følgende fire fagområder: Webstrategi Rammen Dette er Faaborg-Midtfyn Kommunes første udgave af en webstrategi, version 1.0, der gælder for 2013 og har fokus på den umiddelbare opgave at understøtte kerneydelser på nettet. Webstrategien

Læs mere

IT & Digitalisering. Byrådets Temamøde

IT & Digitalisering. Byrådets Temamøde IT & Digitalisering Det handler om at anvende digitalisering til at styrke borgernes muligheder for at komme i kontakt med kommunen gennem brug af digitale løsninger. Temamødets indhold Digitalisering

Læs mere

Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014

Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014 Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014 1. Lovgrundlag Lov nr. 602 af 24. juni 2005 om erhvervsfremme. Formålet med loven er at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv gennem

Læs mere

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem Udkast til Partnerskabsaftale mellem Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Koordination af indsats og udveksling af information om praktikpladssøgende...

Læs mere

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI VIDEN PEJLEMÆRKER POLITISK MODEL Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor opgaveudvalg for digitalisering og teknologi side 3 2. Digitalisering i DIS-modellen (digitalisering,

Læs mere

Kanalstrategi

Kanalstrategi Kanalstrategi 2016-2018 Hjørring Kommune 1 Kanalstrategi 2016-2018 Formål Kanalstrategien skal hjælpe os til at udnytte vores ressourcer bedre og bevare borgernes oplevelse af kvalitet, når de bliver betjent

Læs mere

VIDEREGÅENDE UDDANNELSER I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE

VIDEREGÅENDE UDDANNELSER I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE VIDEREGÅENDE UDDANNELSER I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE MULIGE AKTIVITETER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET EFTER UNDERVISNINGS- & FORSKNINGSMINISTERIETS TILTAG OMKRING UDDANNELSES-STATIONER. Baggrund Der er for tiden

Læs mere

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den

Læs mere

Kompetencer til vækst

Kompetencer til vækst Kompetencer til vækst KKR dialogforum Silkeborg, den10. september 2015 v/bent Mikkelsen, Region Midtjylland www.vaekstforum.rm.dk Hvad ved vi? Hvor stort er det midtjyske vækstlag? Det midtjyske vækstlag

Læs mere

Vækstforums iværksætterpolitik 9. oktober 2008 v/ Lars Hansson

Vækstforums iværksætterpolitik 9. oktober 2008 v/ Lars Hansson s iværksætterpolitik 9. oktober 2008 v/ Lars Hansson Erhvervsudviklingsstrategi 2007-2009 Iværksætteri Styrke den regionale iværksætterkultur Sikre stærke iværksætterkompetencer Styrke et attraktivt kapitaludbud

Læs mere

STRATEGIENS SAMMENHÆNG

STRATEGIENS SAMMENHÆNG Godkendt af kommunalbestyrelsen den. 18.april 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING 3 Modernisering og effektivisering af den kommunale service 3 2. STRATEGIENS SAMMENHÆNG 4 3. STRATEGISKE INDSATSER

Læs mere

Folketingets Erhvervs-,Vækst- og Eksportudvalgshøring Hvordan styrker vi ProduktionsDanmark

Folketingets Erhvervs-,Vækst- og Eksportudvalgshøring Hvordan styrker vi ProduktionsDanmark Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 370 Offentligt Folketingets Erhvervs-,Vækst- og Eksportudvalgshøring Hvordan styrker vi ProduktionsDanmark 7. september, 2016 Niels B. Christiansen,

Læs mere

Strategi for samarbejde med virksomheder

Strategi for samarbejde med virksomheder Strategi for samarbejde med virksomheder Assens Kommunes strategi for samarbejde med virksomheder om beskæftigelsesindsatsen et stærkt partnerskab. Et stærkt partnerskab skaber fordel for alle parter Jobcenter

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.1: Obligatorisk digital service KL, September 2011 Baggrund Hvert år håndterer kommunerne mange millioner ind- og udgående henvendelser. Håndtering

Læs mere

Overordnede rammer. Vision. Vi satser på viden, der vil frem.

Overordnede rammer. Vision. Vi satser på viden, der vil frem. Overordnede rammer Vision Ballerup Kommunes motto vi satser på mennesker dækker over kommunens vision frem mod 2020. Ballerup Kommune vil være en sund kommune, hvor det sociale ansvar involverer alle.

Læs mere

Aftale mellem Norddjurs Kommune og DJURS Wind Power

Aftale mellem Norddjurs Kommune og DJURS Wind Power Aftale mellem Norddjurs Kommune og DJURS Wind Power Statusnotat pr. 15. september 2016 Resumé Aftalen omfatter levering af erhvervsudviklingsopgaver inden for energi og miljø til Norddjurs Kommune. I forbindelse

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan 2012-13 v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen 1 Handlingsplan 2012-13 Sundheds- og velfærdsinnovation Sundheds- og velfærdsløsninger Vækstforums strategiske

Læs mere

ERHVERVSSTRATEGI 2013-2017

ERHVERVSSTRATEGI 2013-2017 ERHVERVSSTRATEGI 2013-2017 Pixi www.albertslund.dk/erhvervsstrategi FORORD Albertslund er en del af verden. Det betyder, at vi som by og erhvervsliv er i skarp konkurrence med vores naboer i Europa, men

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018

Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018 Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018 Forord Hillerød Kommunes Kanal- og Servicestrategi er en samlet strategi for kommunikation mellem kommune og borgere, virksomheder og foreninger. Service over

Læs mere

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Indhold side 4 Forord side 6 Fremtidens udfordringer side 8 Udviklingsområder side 10 Etablerede virksomheder side 12 Turisme side 14 Iværksættere og iværksætterkultur

Læs mere

Resultatkontrakt. mellem. Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd. (udarbejdet december 2013)

Resultatkontrakt. mellem. Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd. (udarbejdet december 2013) Resultatkontrakt mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2014 (udarbejdet december 2013) 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 2 Parterne 3 3 Vilkår 4 4 Indsatsområder 4 5 Mål 5 6 Økonomi 7 7 Kontrakt

Læs mere

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2014 Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat 1. Resumé Det velfærdsteknologiske udviklingssekretariat skal udmønte byrådets

Læs mere

Erhvervsstrategi. Fælles om fremtiden. Horsens kommune stedet, hvor teknologi får praktisk værdi

Erhvervsstrategi. Fælles om fremtiden. Horsens kommune stedet, hvor teknologi får praktisk værdi Erhvervsstrategi Fælles om fremtiden Horsens kommune stedet, hvor teknologi får praktisk værdi Forord Med erhvervsstrategien Fælles om fremtiden løfter vi ambitionsniveauet for Horsens som erhvervskommune

Læs mere

Handlingsplan Handlingsplan Erhverv

Handlingsplan Handlingsplan Erhverv Erhverv 1 Udgangspunkt for handlingsplanen Byrådet har i 2018 vedtaget Vision 2030 for Rebild Kommune. Visionen fremhæver følgende mål for den lokale erhvervsudvikling frem mod 2030. Vi har fortsat Nordjyllands

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune gladsaxe.dk Kommunikationsstrategi Gladsaxe en kommunikerende kommune Strategi for Gladsaxe Kommunes eksterne kommunikation Hvorfor en ekstern kommunikationsstrategi Gladsaxe Kommune ønsker at styrke kommunikationsindsatsen

Læs mere

Fokuseret indsats for udvikling af produktionsrelaterede mikrovirksomheder

Fokuseret indsats for udvikling af produktionsrelaterede mikrovirksomheder Fokuseret indsats for udvikling af produktionsrelaterede mikrovirksomheder 1. Motivering Midtjylland er Danmarks vigtigste eksport- og produktionsområde og har en historisk tradition for produktionskompetencer

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted...

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted... POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE Vi sætter os i borgerens sted... Målsætninger for administration og service i Randers Kommune Helhed og Sammenhæng Mødet med borgeren

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler.

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler. DIREKTIONENS STAB IT og Digitalisering Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Digitaliseringsstrategi 2017 2020 Poul.veno@herning.dk www.herning.dk Kontaktperson: Poul Venø Dato: 10. august 2017

Læs mere

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 1.0

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 1.0 Holbæk Kommune Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Version 1.0 Indhold 1. Baggrund og resume... 3 2. Forretningsmæssige målsætninger... 5 3. Vision, pejlemærker, principper og målsætninger... 5 3.1 Vision...

Læs mere

Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje blev vedtaget af Byrådet den 30. januar

Læs mere

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang!

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang! ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE 2017-2020 ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2017-2020 Mere i gang flere i gang! Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere