Først vil jeg gerne takke alle tilstede her. Det er enestående at I er mødt op, på det foreliggende grundlag; Nemlig en idé. Det rene ingenting.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Først vil jeg gerne takke alle tilstede her. Det er enestående at I er mødt op, på det foreliggende grundlag; Nemlig en idé. Det rene ingenting."

Transkript

1 1. maj 2003, en ledig kampdag. De kreatives Uafhængige Andelsselskab. Først vil jeg gerne takke alle tilstede her. Det er enestående at I er mødt op, på det foreliggende grundlag; Nemlig en idé. Det rene ingenting. Der er ingen tvivl om, at det for Rud og mig er en stor dag i dag. Operation Mike, som vi kalder hele sagen, har nu kørt i et lille års tid, og opstod en sommerdag, da Rud kom op og besøgte mig i Kurreholm. Og selvom det hele tiden har været baseret på frivillig arbejdskraft har vi i perioder givet vores fulde fokus til Operationen. Specielt op til vores møde med Hr. Kulturministeren, var der fart på,... hvilket helt sikkert kan bekræftes af vores respektive, Dodo og Dorthe, der jo, - ikke uden en vis undren -, har set os prioritere denne sag over andre, måske mere indbringende aktiviteter, hvis man kan formulere det sådan. Ikke desto mindre vil jeg derfor specielt gerne takke disse to dejlige kvinder, for at have givet os den nødvendige frihed, til at kunne prioritere, som vi har gjort. Vi er her i dag for at stifte et egentligt andelsselskab. Inspireret af de danske bønder. Et andelsselskab, hvor de selvstændige erhvervsdrivende, der skaber nye digitale værker, - de kreative -, går sammen, med det formål, at etablere et distributions- og salgssystem. Operation Mike er en kamp. En kamp FOR noget, ikke imod noget. Operation Mike er ikke imod noget som helst. Eller måske rettere, ikke en kamp imod NOGEN som helst. Vi har holdt møder med alle de interesseorganisationer der kunne have noget IMOD Operationen. Alle har været indbudt til at deltage aktivt. Operation Mike er bl.a. defineret ved, at den ikke måtte møde modstand. For hvis vi kunne eliminere al modstand, tænkte vi, så ville Operationen realisere sig selv, helt naturligt. Viste der sig nogen legitime interesser, som ville lide skade ved at operationen blev realiseret, har vi omdefineret og gentænkt den. Altid ud fra den tese, at den bedste løsning, enten vil stille hver enkelt interessent lige så godt eller bedre, end de ville have været stillet uden Operationen. OG hver gang vi således har vendt en sten på vores vej, har vi blot fundet nye muligheder under den.

2 Det har været en fantastisk proces. Så der er ikke nogen der skal have ondt af os. Det faktum at vi ikke repræsenterede nogen organisation eller interessegruppe, og at vi arbejde frivilligt, ulønnet og uden udsigt er egen økonomisk vinding har været en anden grund til at der er blevet åbnet så mange døre for os. Som vi sagde til Kultur Brian:' Vi repræsenterer ikke andre end os selv...og så lige befolkningen, altså". Men den dybere liggende grund til at vi er i gang med at stifte dette selskab, er jo ikke at Rud og jeg førte en samtale på en terrasse sidste sommer, men derimod at verden er under konstant forandring. Og at den inden for de sidste 5 år har undergået en stille revolution i ordets egentlige betydning. En total omvæltning, faktisk. Pyramiden er vendt op og ned i hovedparten af de kreative brancher; Alle de brancher der sælger rettigheder eller licenser snarere end fysiske genstande. Dette vil jeg gerne perspektivere lidt. Som vi kender verden, har det dyre, det der gjorde det svært at starte en virksomhed inden for alle brancher, været: - Mangfoldiggørelse, altså masseproduktion - Distribution. Transport og logistik - Salg: Butikker og service. Det var måske i virkeligheden Ford T der ødelagde det hele ;-) Før Ford T kunne alle beslutte at bygge en bil og prøve at sælge den, når den var færdig efter et halvt års tid. Efter Ford T, blev det en forudsætning for at lave og sælge, bare en eneste lille bil, at du havde et enormt produktionsapparat, tusinder af ansatte og et globalt salgsnetværk. Hvis man i dag vil tegne og lave en bil, må man nødvendigvis lade sig ansætte på en bilfabrik. Sådan er det i den fysiske verden. Fuldstændigt tilsvarende har det været for de fleste kreative produkter, som bøger, film, musik, TV, fotografi, tegneserier, journalistik, spil og software. Men der ér en væsentlig forskel. I de kreative brancher er opgaven at videreformidle erfaringer, tanker, oplevelser og følelser. Det er ikke den fysiske genstand der er interessant i sig selv. Alle filmruller, bøger, plakater og DVD'ere er fysisk set ret ens og ligegyldige.

3 Det der giver kreative produkter værdi, er den oplevelse der kan opnås ved at anvende værket. Ved at interagere med det. På det konkrete plan er det at se en film, høre et stykke musik, læse en bog, spille et computerspil, modtage undervisning eller at se en fodboldkamp der er værdi-oplevelsen. Det er altså indholdet der gør kreative produkter interessante. Formen, formatet hvad enten det er MP3, DVD, CD eller et TV-signal, er blot distributionsformer, der hver understøtter oplevelsen af værkerne på forskellig vis. Men selvom det er indholdet af plastic-skiven, der gør at man vil betale 200 kr for en DVD, skal den stadigvæk massefremstilles, distribueres og sælges. Og det er jo det omkostningsfulde, ligesom med bilerne. Og det er det, der har ført til, at det igennem årene er blevet filmselskaberne, forlagene, TV-stationerne og software-giganterne, der afgør hvilke kreative der skal have mulighed for at fuldende deres skabelse, og dermed være egentlig kreative, igennem realisering og distribution. Og forudsætningen for at holde hele dette apparat i gang, er jo at værket bliver en succes, bliver populært. Derfor vil denne struktur altid være underlagt, hvad man kunne kalde et 'kommercielt filter'. En simpel nødvendighed for at bevare en stor kreativ branche. Men som sagt; Nu er pyramiden vendt på hovedet. Med computere og Internet er det billigste, at massekopiere, distribuere og sælge. Det er faktisk så godt som gratis. Hvis nogen vil sælge mig et digitalt værk, og sende den fra hendes PC til min, og modtage sikker betaling for filen, kan hele transaktionen gøres for en krone. Eller endda mindre. Så, helt principielt, hvis jeg vil give 150 kr. før moms, for 11 stykker musik; en CD, vil de 149 kr gå til den der solgte mig det. Og det kunne jo teoretisk set være den eller de kreative selv. Dem der faktisk havde lavet musikken.

4 Så kan det jo godt være, at den kreative har indgået en eller anden aftale med et pladeselskab eller et reklamebureau, om at 90% af indtjeningen skal gå til dem, fordi de har hjulpet den kreative så meget med udgivelsen. Men ikke desto mindre. Pyramiden er vendt. Det er den kreative der ansætter et pladeselskab eller et forlag, ikke omvendt. En musiker vil stadig have meget svært ved at klare sig uden et pladeselskab. Det kan tilbyde hende rådgivning, eksportmuligheder og finansiering til indspilningen og markedsføringen. Men det væsentlige er, at der nu er tale om et aktivt og frivilligt TIL-valg fra den kreatives side. Det er jo alt sammen meget godt og måske også hørt mange gange før. Det hele forudsætter jo, at transaktionen imellem den kreative og forbrugeren kan gennemføres sikkert for begge parter. Og så forudsætter det også, hvad der er mindst lige så vigtigt, men måske knapt så debatteret, at den kreative får fri adgang til et sådant sikkert Internet distributionssystem. Der er altså behov for 2 løsninger. En teknisk løsning, der bl.a. kan løse det store problem omkring piratkopiering som softwarebranchen, spilbranchen og senest musikbranchen lider under. Et teknisk problem, der sådan lige i forbifarten, på kun 2 år er ved at have halveret omsætningen i musikbranchen i Danmark. Også filmbranchen er så småt er ved at kunne mærke ånden i nakken. Den tekniske løsning er meget spændende, specielt for sådan nogle nørder som mig. Men hvis vi nu antager at løsningen eksisterer, hvad vi seriøst mener den gør, hvad så? Hvem skal eje denne løsning? Sony eller Microsoft? TDC eller måske Fona?. Den bliver for underholdningsindustriel hvad trafiknettet er for Turismen. Men hvilket rejseselskab har råd til eget vejnet, egne lufthavne, egne broer og jernbanestrækninger. Så der er altså også behov for en løsning på det rent organisatoriske område.

5 (Teknisk Løsning) Jeg vil i denne omgang ikke dvæle ved den tekniske løsning.. særligt længe. Vi har præsenteret den for så godt som alle brancheforeninger i musikbranchen og også i filmbranchen og for gode folk i flere af Danmarks største web-bureauer, med samt masser af andre kloge mennesker; mange af dem tilstede her i dag. Meget kort fortalt er idéen, at sælge rettigheder eller licenser, i stedet for et sælge filer. Man køber altså licens til, for eksempel, at høre et stykke musik lige så mange gange man måtte ønske det resten af sit liv. Sådan som det principielt også er nu. Licensen bliver registreret på ens personlige konto, som man er den eneste der har adgang til. Man kan således dokumentere hvilke værker og ydelser man har licens til. Også over for forsikringsselskaber og andre. Når man har købt licensen, kan man så hente musikken i det format man nu måtte ønske, MP3, DVD, CD, live-stream eller hvad der end måtte komme af formater de næste 20 år. Altså en formatuafhængig løsning. Ingen nøgle eller et specielt afspilningssoftware. Ingen begrænsninger i hvor og hvordan man vil anvende værket. Ingen låse og andre finurligheder. I det øjeblik man så henter musikken, bliver ens navn eller kundenummer nemlig 'brændt' ind i filen, således at hver enkelt kopi er unik og tilhører EN bestemt person. Den bliver 'fingerprintet', eller får en 'digital signatur', som det hedder. Det personlige fingeraftryk vil bevirke, at man ikke vil give sin musik-fil til hvem som helst, allermindst lægger den frit til rådighed på Internettet. Ens navn står jo inden i, så der skal ikke engang en dommerkendelse til, for at finde og sende en advarsel til den der har distribueret filen. Selvfølgelig kan man da forsøge at slette sit navn, og selvfølgelig kan det lade sig gøre. Men det bliver svært for almindelige mennesker. Og det bliver først og fremmest besværligt. Man skal finde, downloade og installere noget hackersoftware og være helt sikker på at det fjerne ALLE de steder ens signatur kunne forekomme. Og til hvilket formål? At ulovliggøre en nummer, som man selv har betalt måske 8 kr for, med det formål at ens venner kan få lov at spille nummeret gratis.

6 Det vil ikke helt fjerne hackeriet og piratkopieringen, men det vil gøre det besværligere at være lovbryder, end at være lovlydig. Som det er nu, er det omvendt. Der er nogen mennesker der går i byen og giver 160 kr, for en CD, hvis den altså er at finde i butikken, går hjem og konverterer det ene nummer de er interesseret i til MP3, hvis CD'en ellers kan afspilles på deres PC, for at kopiere den over til deres lille smarte MP3 afspiller, som de tager med i lommen. Men der er også mange andre der bliver hjemme og henter nummeret gratis på 5 minutter.. i MP3 format... Det er ikke underligt at det er så udbredt, det der piratkopiering. Men nok om teknikken. Alle detaljerne findes beskrevet på feltwave.dk, og der kan stilles spørgsmål herefter. Men konklusionen er: Der findes i hvert tilfælde et godt bud på en teknisk løsning. Den har faktisk været der i et lille års tid. I mellemtiden har musikbranchen tabt yderligere 15% af omsætningen. (Organisatorisk løsning:) VI kom tidligt frem til, at et sådant system måtte være fælleseje for at undgå den formatkrig som brancherne er ved at ruste sig til. Det må have været pokkers surt, i sin tid, at have lavet verdens bedste film...og så få den udgivet på Betamax, når nu folk havde VHS derhjemme... Det må og skal være indholdet der er bestemmende for om et kreativt værk får succes. I hvert tilfælde ikke valget af båndformat. Så vi skrev et brev til Kulturministeren.

7 Brevet kan i øvrigt læses sammen med alle de foredrag vi har holdt på de forskellige møder på Hverken enkeltpersoner, private selskaber eller enkelte interessegrupper burde have kontrol over distributionssystemet, hvis det skulle være optimalt for de kreative og for forbrugerne på samme tidspunkt. Den 6. februar troppede vi derfor op, efter som sagt at have holdt møder med alle der ville møde os, fra Johan Schlüter der repræsenterende IFPI OG filmproducenterne, over Phonofile direktøren Jesper Bang til Arne Würgler fra DJBFA, komponisterne. (Tillige med Artisterne (2 gange), De uafhængige Pladeselskaber, TV-producenterne m.fl.) Og det glade budskab blev atter godt modtaget, med ord som 'Rimeligt revolutionerende' og 'fuldstændigt formatuafhængigt'. Så der var ingen tvivl om at forståelsen af den tekniske løsning var god. Men at det liiige skulle være staten der skulle bære udgifterne. Det var lidt svært at vinde forståelse for, sådan umiddelbart. Men da vi dermed mente at havde nået magtens tinder, ville vi trække os tilbage og vente på en henvendelse fra nogen af de mange organisationer, som vi havde givet vores idéer og tilbudt vores frivillige arbejdskraft. Vi havde afleveret budskabet, og plantet det så godt vi formåede. Nu måtte vi vente og se om det ville gro. Og jeg vil sige det på den måde, at det kan da være det gror, men det trænger vist til lidt gødning, for at sige det mildt. Vi har bogstavelige ikke hørt en lyd fra nogen som helst siden vores sidste optræden hos Hr. Ministeren. Så der står vi nu. PAUSE.

8 Som en konsekvens af at vi ikke er blevet kontaktet, og ikke fra nogen sider ser tegn på at vores meninger har vundet genklang, har vi besluttet at gå en ny vej. Måske er det en omvej, men det er en vej, hvor vi i langt højere grad kan bestemme retningen og hastigheden. Og retningen er fremad og tempoet er NU. Så NU stifter vi et andelsselskab. Det første egentlige Andelsselskab der er blevet stiftet i omkring 50 år, er det blevet fortalt mig. Om få minutter vil vi formelt stifte andelsselskabet, ved at underskrive det første udkast til vedtægterne. Derefter vil der blive mulighed for at tegne andele. De vedtægter som er omdelt, er meget midlertidige. Vi mener ikke det er op til os at fastlægge detaljerne i vedtægterne. Dem skal medlemmerne have indflydelse på. Så det første der kommer til at ske i Andelsselskabet, er at vi afholder en ny såkaldt konstituerende generalforsamling, hvor der skal vælges en bestyrelse og revideres vedtægter. På bedste demokratisk vis. Jeg vil dog alligevel her om lidt løbe vedtægterne igennem, så der er mulighed for at stille spørgsmål og komme med input til den reviderede udgave. På dette stadie er formålet med stiftelsen, udelukkende at have et fokus for vores aktiviteter. Så det ikke længere er Rud og Henriks projekt, men et selskab der kan ansøge om midler og opnå de rettigheder et selskab nu har. Første punkt i planen, er at skabe et netværk af mennesker der i kraft af deres navne, deres netværk eller deres indsigt og erfaring kan gavne formålet med Andelsselskabet. Vi håber meget at der er flere der vil være med til at trække vognen, og vi har også de sidste dage fået utrolig god og uventet respons fra mange sider.

9 Så sent som i går har Jan Rørdam givet tilsagn, uden at Rud eller jeg har været i personlig kontakt med ham. Så tak til Jan og til den der sendte mailen videre til ham. Vi er meget begejstrede over at det begynder at gå den vej. Som det i det hele taget tegner for tiden, er det vores vurdering, at dette netværk være tilstrækkeligt slagkraftigt inden for få uger. Ligesom alt andet materiale, vil listen over andelshavere blive offentliggjort på nettet. Så der har I mulighed for at følge hvem der melder sig ind løbende. Ud over de der er tilstede eller som har givet forhåndstilsagn, og som derfor fremgår af protokollen, kan jeg tilføje at vi i løbet af maj har møder med Poul Nesgaard, der jo er interesseret i en måde at distribuere kortfilm, og med Peter Lotz, der er Institutleder på Handelshøjskolen, og som tidligere har deltaget aktivt i debatten om musikbranchens delvist selvskabte problemer. Begge personer vil absolut kunne fremme selskabets formål. Når rækken af personer der har et andelsbevis er tilstrækkelig bred og også gerne imponerende, kan vi så tage næste skridt. Der skal rejses penge. Selvom vi bliver mange medlemmer, forhåbentlig flere tusinde, er det ikke meningen at medlemmernes indskud, skal anvendes til etablering og drift. Da der er tale om et andelsselskab, kan der jo ikke blive tale om, at private investorer kan få lov at være med. Et andelsselskab kan ikke have passive investorer, ligesom der ikke er nogen andre der kan tjene penge på det, uden at yde en indsats. Det er hele grundtanken. Og hvis der skulle blive overskud, skal det fordeles forholdsmæssigt imellem medlemmerne. Hvis man aflevere 1 ko til slagtning, får man penge for den fratrukket udgifterne til slagtningen. Aflevere man ikke nogen, får man heller ingen penge, men skal jo så heller ikke betale. (Så med andre ord:) Men inden distributionssystemet er etableret, kommer der ingen indtægter til driften.

10 Derfor skal vi kontakte de fonde og andre støtte- og lånemuligheder som gives. For at bane vejen for dette, vil vi samtidigt gøre noget ud af at informere pressen om hvad vi har gang i. Vi vil også genoptage det politiske spor, ved dels at sende materiale til de kulturpolitiske ordførere i alle partier, og dels at genoptage kontakten med organisationerne i de forskellige brancher. Nogenlunde synkront hermed vil vi også gerne kunne kontakte det private erhvervsliv, hvor firmaer som TDC, COOP-danmark (Brugsforeningerne som jo er et andelsselskab...) og ikke mindst forsikringsselskaberne ville være relevante. For at kunne realisere den tekniske løsning, er det et forsigtigt gæt at vi skal bruge i hvert tilfælde 3 mill. kroner, dertil kommer penge til driften det første stykke tid. Så der bliver noget at gå i gang med, for dem der vil yde en indsats. På den anden side set. Hvis vi hver især kan bruge hinanden som referencer, vil Andelsselskabets medlemmer hurtigt kunne fremstå som de kreatives fodboldslandshold. Og hvem vil modarbejde dem. Tvært imod har det faktum, at det er de kreative selv der står bag projektet, vist sig at give meget velvilje og at være en enestående døråbner. Derfor er det utroligt vigtigt for projektet, at alle i der er til stede i dag, og de kreative som I måtte kende, tegner andele i selskabet. Det er netværket af kreative på tværs af brancherne der er hele grundlaget for idéen, og det som gør den usårlig overfor konkurrence. Nogen spørgsmål, inden jeg går til gennemgangen af vedtægterne? Vedtægter for 'De Kreatives Uafhængige Andelsselskab' blev læst højt og debatteret. Rent praktisk vil det nu foregå således, at de der på nuværende tidspunkt er klar til at tegne et andelsbevis, kan skrive sig på tegningslisten.

11 I vil derefter modtage et nummeret andelsbevis, og det vil blive ført til protokol hvilket nummer jeres bevis har. Derefter vil der i bedste 1.maj tradition blive serveret øl. Som tidligere nævnt, er den kontante indbetaling ikke voldsomt betydningsfuld på nuværende tidspunkt. I vil senere modtage et kontonummer hvor i kan indsætte pengene ved lejlighed. Vi vil være til rådighed resten af eftermiddagen. Tak igen fordi I mødte op. (HL 1. maj 2003)

HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN

HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN HVAD ER OPHAVSRET? I Danmark og stort set resten af den øvrige verden har man en lovgivning om ophavsret. Ophavsretten beskytter værker såsom bøger, artikler, billedkunst,

Læs mere

5 år er gået, siden vi påbegyndte Operation Mike, og stiftede DiGiDi. 2008 har skilt sig ud fra de tidligere år på flere måder.

5 år er gået, siden vi påbegyndte Operation Mike, og stiftede DiGiDi. 2008 har skilt sig ud fra de tidligere år på flere måder. Kære Andelshavere 5 år er gået, siden vi påbegyndte Operation Mike, og stiftede DiGiDi. 2008 har skilt sig ud fra de tidligere år på flere måder. Allerede i begyndelsen af 2004, den 4.4.04. for at være

Læs mere

CASE: HVAD ER DIGITAL MUSIK?

CASE: HVAD ER DIGITAL MUSIK? CASE: HVAD ER DIGITAL MUSIK? INDHOLD REDEGØRELSE FOR HVORDAN VI KAN FORSTÅ DIGITAL MUSIK DISKUSSION AF DE NYE MULIGHEDER FOR DIGITAL DISTRIBUTION AF DIGITAL MUSIK HVILKE PERSPEKTIVER HAR DIGITAL MUSIK

Læs mere

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henriette og Jesper, som er i konflikt med hinanden.

Læs mere

Nu kan du ikke. på ude og inde. mærke forskel. 3 introducerer Mobilt Bredbånd, der er lige så hurtigt som din opkobling inde på kontoret.

Nu kan du ikke. på ude og inde. mærke forskel. 3 introducerer Mobilt Bredbånd, der er lige så hurtigt som din opkobling inde på kontoret. Nu kan du ikke mærke forskel på ude og inde. 3 introducerer Mobilt Bredbånd, der er lige så hurtigt som din opkobling inde på kontoret. 3 har tunet det mobile bredbånd med Turbo3G og er blevet endnu hurtigere.

Læs mere

2. Hvor meget får jeg maksimalt som betaling? Samme beregning som oven for, men af hele første oplag.

2. Hvor meget får jeg maksimalt som betaling? Samme beregning som oven for, men af hele første oplag. Tjekliste til forlagskontrakter Tjeklisten kan skabe et hurtigt overblik over, hvilke rettigheder og pligter man som forfatter er i gang med at aftale i forhold til forlaget - enten ved at man vurderer

Læs mere

Charles Chaplin. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0

Charles Chaplin. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0 Jeg gik ind i filmbranchen for pengenes skyld, og hen ad vejen blev det til kunst. Jeg kan kun beklage hvis det er skuffende. Men det er altså sandheden. Charles Chaplin 48 49 Rettigheder/ophavsret I en

Læs mere

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie?

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvornår har du sidst ydet en særlig stor indsats og været meget tilfreds med det bagefter? Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvad er det vigtigste

Læs mere

C4-medlemskab Viden Netværk udvikling

C4-medlemskab Viden Netværk udvikling C4-medlemskab Viden Netværk udvikling C4 Hillerød C4 Hillerød er en interesseorganisation for alle vækstorienterede virksomheder i hovedstadsregionen. Det er vores mission at gøre regionen attraktiv for

Læs mere

1. Jeg kører sådan rimelig ofte

1. Jeg kører sådan rimelig ofte 1. Jeg kører sådan rimelig ofte 1. Hvor gammel er Birgitte? 2. Hvad er det for tre ting, der gør Birgitte lidt bange og nervøs? 3. Hvordan har Katrine det med at køre? 4. Hvad skal Birgitte på Fyn? Tidsudtryk

Læs mere

Nyhedsbrev fra Bestyrelsen for Uggelhuse/Langkastrup kraftvarme August 2015 Andelshaverstatus:

Nyhedsbrev fra Bestyrelsen for Uggelhuse/Langkastrup kraftvarme August 2015 Andelshaverstatus: Nyhedsbrev fra Bestyrelsen for Uggelhuse/Langkastrup kraftvarme August 2015 Andelshaverstatus: Da vi desværre ikke kunne rette op på fejlen angående den manglende opdaterede nummererede liste over andelshavere

Læs mere

Stk. 1 Andelsselskabets navn er Andelsselskabet Grøn Energi Næstved Hallerne a.m.b.a.

Stk. 1 Andelsselskabets navn er Andelsselskabet Grøn Energi Næstved Hallerne a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR ANDELSSELSKABET GRØN ENERGI NÆSTVED HALLERNE A.M.B.A 1 Navn og stiftelse Stk. 1 Andelsselskabets navn er Andelsselskabet Grøn Energi Næstved Hallerne a.m.b.a. Stk. 2 Andelsselskabet er stiftet

Læs mere

Hvad er fremtiden for internettet?

Hvad er fremtiden for internettet? Hvad er fremtiden for internettet? pcfly.info Den Internettet er blot et par årtier gamle, men i dette korte tidsrum har oplevet væsentlige ændringer. Den voksede ud af et sammensurium af uafhængige netværk

Læs mere

10-En ting du ikke kan skjule.

10-En ting du ikke kan skjule. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 10-En ting du ikke kan skjule. Du vil sikkert give mig ret i at vi

Læs mere

Musikken er den vin, som fylder stilhedens glas. Robert Fripp. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0

Musikken er den vin, som fylder stilhedens glas. Robert Fripp. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0 Musikken er den vin, som fylder stilhedens glas Robert Fripp 54 55 KODA NCB Gramex m.m. KODA Repræsenterer danske og internationale ophavsrettigheder, når musik spilles offentligt. KODA baserer sit virke

Læs mere

Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100%

Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100% Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100% Velkommen til miniforløbet Sådan skaber du dit gennembrud nu! Det er så dejligt at se så mange fantastiske kvinder tage

Læs mere

Vedtægter for Aalborg Pipe Band September 2012

Vedtægter for Aalborg Pipe Band September 2012 Vedtægter for Aalborg Pipe Band September 2012 1: Foreningens navn 1.1 Foreningens navn er Aalborg Pipe Band (APB forkortet). Foreningen, er stiftet i september 2001 i Brønderslev, under navnet The Northern

Læs mere

Et strejftog gennem 20 år

Et strejftog gennem 20 år 1993-2013 www.taarnbybladet.dk OKTOBER 2013 Et strejftog gennem 20 år Redigeret af: Allan Meyer Indholdsfortegnelse Forord... 1 Indledning... 2 Stiftende generalforsamling 2 Første nummer udkom 15. september

Læs mere

Idebank til efterårsaktiviteter 2013

Idebank til efterårsaktiviteter 2013 Idebank til efterårsaktiviteter 2013 På de kommende sider finder du et udvalg af aktiviteter, som kan afvikles i din kundeklub henover efteråret. Idebanken består af 7 kategorier + 1 bonus og de fleste

Læs mere

Få optimeret dit firmas website til mobilen og styrk dit image ud af til.

Få optimeret dit firmas website til mobilen og styrk dit image ud af til. Få optimeret dit firmas website til mobilen og styrk dit image ud af til. Hvorfor? Vi danskere vil være på nettet overalt. Og det kan ses på mængden af datatrafik, vi henter og sender til og fra vores

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Konflikter med kunder. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henrik og Lisbeth, hvor Henrik

Læs mere

Billund Foderstof- og gødningsforening.

Billund Foderstof- og gødningsforening. Billund Foderstof- og gødningsforening. Den første foderstofforening. I slutningen af 1800-tallet blev der oprettet en brugsforening i Billund. Vi mangler forhandlingsprotokollen for de første år i foreningens

Læs mere

Mentor eller certificeret coaching

Mentor eller certificeret coaching Mentor eller certificeret coaching Præsentationens indhold: Indledning Hvad er coaching? Fordele? Udbytte? Hvem kan have glæde af coaching? Hvordan kommer vi i gang? Uddrag af reference 1 2 3 4 5 6 7 8

Læs mere

BLANKBÅNDSVEDERLAG BØR AFSKAFFES

BLANKBÅNDSVEDERLAG BØR AFSKAFFES GRAKOM ANALYSE 17.12.2015 BLANKBÅNDSVEDERLAG BØR AFSKAFFES Blankbåndsvederlaget er en anakronistisk og unødvendig afgift, hvis afskaffelse bør være en selvfølgelig konsekvens af regeringens ønske om at

Læs mere

MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE. Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder.

MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE. Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder. MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE MEDIER OG E-MAIL Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder. Booster salget i dit firma 2015 Leon

Læs mere

Fri software for Microsoft Windows. Velkommen! V/ Carsten Agger, agger@c.dk

Fri software for Microsoft Windows. Velkommen! V/ Carsten Agger, agger@c.dk Fri software for Microsoft Windows Velkommen! V/ Carsten Agger, agger@c.dk Fri software for Microsoft Windows Hvorfor bruge fri software? Hvad er fri software? Hvad kan man med fri software? Hvad kan man

Læs mere

Referat OF møde 24-4-2012

Referat OF møde 24-4-2012 1. Valg af dirigent o Formand 2. Valg af referent o Shené 3. Godkendelse af referat o Vi godkender næste gang, da folk ikke har haft tid til at læse den 4. Nyt fra udvalgene o Helle vil gerne bestille

Læs mere

Kulturudvalget 2011-12 KUU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 76 Offentligt

Kulturudvalget 2011-12 KUU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 76 Offentligt Kulturudvalget 2011-12 KUU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 76 Offentligt Kulturministeren Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf

Læs mere

KO D A ET PO RTR ÆT koda_dk_c.indd 1 koda_dk_c.indd 1 21/06/05 15:29:42 21/06/05 15:29:42

KO D A ET PO RTR ÆT koda_dk_c.indd 1 koda_dk_c.indd 1 21/06/05 15:29:42 21/06/05 15:29:42 KODA ET PORTRÆT koda_dk_c.indd 1 21/06/05 15:29:42 koda_dk_c.indd 2 21/06/05 15:29:46 KODA ET PORTRÆT 02/03 KODA ET PORTRÆT KODA er en non-profit medlemsforening. Vores medlemmer er ca. 28.000 danske komponister,

Læs mere

Se noget af det mest øretæveindbydende her i verden, synes jeg, er mennesker,

Se noget af det mest øretæveindbydende her i verden, synes jeg, er mennesker, Prædiken Fastelavnssøndag 2014, 2.tekstrække, Luk 18,31-43. Se noget af det mest øretæveindbydende her i verden, synes jeg, er mennesker, der pludselig er blevet meget klogere end alle vi andre. Mennesker

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

KONKURRENCESTYRELSEN

KONKURRENCESTYRELSEN KONKURRENCESTYRELSEN Konkurrenceredegørelse 2005 KAPITEL 5 Musik, film og konsolspil 5.1 RESUMÉ OG KONKLUSIONER Vi hører ofte spørgsmålene: Hvordan kan det være, at cd er er så dyre, og hvorfor er priserne

Læs mere

Under sidste års valgkamp var der stor interesse for udviklingen i Fanø s turisme.

Under sidste års valgkamp var der stor interesse for udviklingen i Fanø s turisme. 1 Nytårskur FET 2014 den 22. januar kl. 17-19.00 Kære Alle. Velkommen til nytårskuren, velkommen til et nyt år. På øen kan vi ligeledes byde velkommen til et nyt byråd. Nye udvalgsformænd og ikke mindst

Læs mere

Sideløbende ser vi også en stigning i andelen af danskere, der siger, de kun hører musik i radio og tv.

Sideløbende ser vi også en stigning i andelen af danskere, der siger, de kun hører musik i radio og tv. 1 2 Spørgsmål: Sc.1 Hvor ofte hører du musik enten på cd, mobiltelefon, computer, mp3- afspiller (ipod) eller lign det vil sige musik du selv vælger at sætte på og som ikke kommer fra radio eller tv? Base:

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med det påtænkte ophør af aftale med Nordenergi Fibernet vedrørende udrulning af fibernet på Læsø.

Spørgsmål og svar i forbindelse med det påtænkte ophør af aftale med Nordenergi Fibernet vedrørende udrulning af fibernet på Læsø. Spørgsmål og svar i forbindelse med det påtænkte ophør af aftale med Nordenergi Fibernet vedrørende udrulning af fibernet på Læsø. Spørgsmål 1 - modtaget den 25. april 2017. Har man grundlag for at kunne

Læs mere

Succes er en elendig læremester. Den får kloge mennesker til at tro, at de er ufejlbarlige. Bill Gates. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.

Succes er en elendig læremester. Den får kloge mennesker til at tro, at de er ufejlbarlige. Bill Gates. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2. Succes er en elendig læremester. Den får kloge mennesker til at tro, at de er ufejlbarlige. Bill Gates 96 97 Pladebranchens historie Hvor man ofte i spøg spørger hvad der kom først, hønen eller ægget,

Læs mere

Ældres anvendelse af internet

Ældres anvendelse af internet ÆLDRE I TAL 2015 Ældres anvendelse af internet Ældre Sagen April 2015 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Fremstilling af digitalt undervisningsmateriale

Fremstilling af digitalt undervisningsmateriale Side 1 af 6 Fremstilling af digitalt undervisningsmateriale Rammer for indskanning og upload på Absalon Arbejdsgang for upload på Absalon Rammer for samling i digitalt kompendium Arbejdsgang for samling

Læs mere

Gud er min far -4. Forlad os vor skyld, som også vi forlader vores skyldnere

Gud er min far -4. Forlad os vor skyld, som også vi forlader vores skyldnere Gud er min far -4 Forlad os vor skyld, som også vi forlader vores skyldnere Mål: Børnene hører om Guds nåde og tilgivelse. De får tillid til at tage imod Guds nåde og tilgivelse. Børnene indser, hvor vigtigt

Læs mere

Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund

Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund Jacob Kjær en af Danmarks mest erfarne CFO er HAR ORDET Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund CFO en og økonomifunktionen står over for stigende krav. Nøglen til succes som CFO handler om

Læs mere

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK.

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK. Nyhedsbrev 1 Vi er i fuldt sving med International Art Festival 2013 International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder

Læs mere

Så er det om at komme op af starthullerne!

Så er det om at komme op af starthullerne! Nyhedsbrev Nr. 1 januar 2010 Tegning: Flemming Aabech Så er det om at komme op af starthullerne! Onsdag den 17. februar kl. 17.00-19.30 afholdes foreningens ordinære Generalforsamling et andet tidspunkt

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

SERVICE- HELTENE FRA KGS. LYNGBY

SERVICE- HELTENE FRA KGS. LYNGBY SERVICE- HELTENE FRA KGS. LYNGBY Medierne flyder med negative historier om den tilfældige service vi udsætter vores turister for. Det ernoget skidt - men nu synes jeg du skal have denne inspiration direkte

Læs mere

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før.

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Kald 3 - The Power of why. I dag skal vi tale om HVORFOR du ønsker det, du ønsker. Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Derfor er det super vigtigt, at du har god

Læs mere

Event. Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning. Navne: Carina, Heise, Peter. Kommunikationsteori: Navne: Carina, Heise, Peter

Event. Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning. Navne: Carina, Heise, Peter. Kommunikationsteori: Navne: Carina, Heise, Peter Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning Event Formål: Navne: Carina, Heise, Peter Vores formål var at bygge et sammenhold i afdelingen samt at lave et markedsføringsprojekt for uddannelse HTX. Grunden til

Læs mere

Side 1 af 6. Repræsentantskabsmøde mandag den 5. december 2016.

Side 1 af 6. Repræsentantskabsmøde mandag den 5. december 2016. Side 1 af 6 Repræsentantskabsmøde mandag den 5. december 2016. Meddelelser fra formanden. Året 2016 er på held og et nyt år står snart klar. Direktør Kim Hansen vil senere gennemgå forventet regnskab for

Læs mere

Gennem de sidste par årtier er en digital revolution fejet ind over vores tidligere så analoge samfund.

Gennem de sidste par årtier er en digital revolution fejet ind over vores tidligere så analoge samfund. Den digitale verden et barn af oplysningstiden Af redaktionen Gennem de sidste par årtier er en digital revolution fejet ind over vores tidligere så analoge samfund. Den elektroniske computer er blevet

Læs mere

Forord til dansk udgave:

Forord til dansk udgave: RUSK op I DIN KREATIVITET 5 Forord til dansk udgave: Du behøver ikke at læse bogen fra ende til anden. Du kan anvende den som opslagsbog og udvælge afsnit og kaste dig over den beskrevne kreative teknik.

Læs mere

BLANKBÅNDSVEDERLAG BØR AFSKAFFES

BLANKBÅNDSVEDERLAG BØR AFSKAFFES GRAKOM ANALYSE 11.5.16 BLANKBÅNDSVEDERLAG BØR AFSKAFFES Blankbåndsvederlaget er en anakronistisk og unødvendig afgift, hvis afskaffelse bør være en selvfølgelig konsekvens af regeringens ønske om at sanere

Læs mere

Media College Aalborg Side 1 af 11

Media College Aalborg Side 1 af 11 Media College Aalborg Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Problemformulering... 3 Hvilket fjernsupport egner sig bedst af, eller Windows fjernskrivebord, når et firma skal supportere sine kunder?... 3 Hvorfor

Læs mere

HTX BUBBLEFUN EVENT

HTX BUBBLEFUN EVENT HTX BUBBLEFUN EVENT - 2015 PLAKAT RAPPORT VIDEO Lavet af: Andreas Heise, Mathias Larsen Indledning Denne rapport er delt op i 2 dele. Da den er udarbejdet fælles i klassen og internt i grupper. Del 1 er

Læs mere

GUIDE. Hvad skal der til for at stifte en

GUIDE. Hvad skal der til for at stifte en GUIDE Hvad skal der til for at stifte en forening? Udskrevet: 2016 Indhold Hvad skal der til for at stifte en forening?............................................ 3 2 Guide Hvad skal der til for at stifte

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

På dansk ved Ida Farver

På dansk ved Ida Farver På dansk ved Ida Farver LØRDAG DEN 31. AUGUST Nogle gange tror jeg, min mor er hjernedød. Nogle gange ved jeg, hun er det. Som i dag. Dramaet startede her i morges, da jeg henkastet spurgte hende, om ikke

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Foredrag af Bruno Gröning, München, 23. september 1950

Foredrag af Bruno Gröning, München, 23. september 1950 Henvisning: Denne oversættelse følger nøjagtigt det stenografisk protokollerede foredrag, som Bruno Gröning holdt den 23. september 1950 for mongoler hos heilpraktiker Eugen Enderlin i München. For at

Læs mere

! " # # $ % & & ' " () * ' /

!  # # $ % & & '  () * ' / " # # $ % & & ' " () * +, -. ' / 0 " "# $ %&$" $"' "(&)(*))) # +" $ #,$- $$#$$$ " ". " /0-$1" /0-"$"2 $ "# " # 3& " $3 $$ - " "$ "&'& $&%& 45" $ " %"" $ $%& % 6&$ $ #'() % & 1"#"#$ 7%# %" )%) * +,) %%

Læs mere

Pårørende. Livet tæt på psykisk sygdom

Pårørende. Livet tæt på psykisk sygdom Pårørende Livet tæt på psykisk sygdom Livet som pårørende Det er afgørende, hvordan du som pårørende støtter op om den syge og tager del i det svære forløb, det er, at komme ud af svær krise eller psykisk

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling den 3. december Asbestprojekt A/B Steenstrups Allé 13 m.fl.

Ekstraordinær generalforsamling den 3. december Asbestprojekt A/B Steenstrups Allé 13 m.fl. Ekstraordinær generalforsamling den 3. december 2008 Asbestprojekt A/B Steenstrups Allé 13 m.fl. 1 Dagsorden 19.00 Velkommen og valg af Dirigent 19.05 Kort årsagsorientering til indkaldelse af bestyrelsen

Læs mere

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet TokeWith DanmarksMedie2ogJournalisthøjskole 20142PUJ Forsidehistorie.+ 5 Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet Forbrugerne ser mere og mere TV på 25 Det er et oprør mod priserne. Og nu sætter de dem

Læs mere

Historiebrug. Hvad er historiebrug? Noget, vi gør hele tiden. Politisk historiebrug. Reklamer, underholdning og traditioner

Historiebrug. Hvad er historiebrug? Noget, vi gør hele tiden. Politisk historiebrug. Reklamer, underholdning og traditioner Historiebrug Historie er mange ting, og historien er til stede overalt omkring os. Historie er noget, vi alle bruger på en række forskellige måder. Det kaldes "historiebrug". Hvad er historiebrug? Når

Læs mere

Håndbog om rettigheder og online musik

Håndbog om rettigheder og online musik December 2014 Håndbog om rettigheder og online musik Denne vejledning handler om klarering af rettigheder til musik, når musik bruges online. Eksempler på online brug af musik Online streaming og downloading

Læs mere

Kommentarer: Der henstilles til kommende styregruppe, at man ikke godkender budgetter, der er større, end hvad vi har i kassen.

Kommentarer: Der henstilles til kommende styregruppe, at man ikke godkender budgetter, der er større, end hvad vi har i kassen. 1 valg af dirigent og stemmetællere. Dirigent: Allan. Stemmetællere: Lizzi & Aase. 2 Beretning fra styregruppen, samt godkendelse af beretningen. Årsberetning fremlagt (se bilag 1) og godkendt. Kommentarer:

Læs mere

Internt trænings- & repetitionsprogram. Indvendinger. En-til-en træning med indvendinger

Internt trænings- & repetitionsprogram. Indvendinger. En-til-en træning med indvendinger Internt trænings- & repetitionsprogram Indvendinger En-til-en træning med indvendinger To kolleger træner sammen En af jer træner som kunden. En af jer træner som sælgeren. Næste gang I træner, bytter

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret.

Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret. Referat: VESTERHASSING-ANTENNEFORENING Generalforsamling Torsdag d. 3. marts 2011 kl. 19.30 på Vester Hassing Kro. Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret. Velkomst ved formand

Læs mere

Retten til vind i håret

Retten til vind i håret Retten til vind i håret Det, der begyndte som kærlighed til cykling og almindelig medmenneskelig nysgerrig, er vokset til en verdensomspændende organisation for Ole Kassow og hans frivillige netværk Cykling

Læs mere

DIGITAL KÆRLIGHED ELLER MASKINITIS?

DIGITAL KÆRLIGHED ELLER MASKINITIS? DIGITAL KÆRLIGHED ELLER MASKINITIS? EN UNDERSØGELSE AF HVORDAN VI OPLEVER DIGITALISERING PÅ VORES ARBEJDSPLADSER 1 Det kan du blive klogere på: DIG OG DIGITALISERING Fortid, fremtidsønske eller skrækscenarie?

Læs mere

Opgave til coachstuderende: Der er indlagt nogle refleksionsopgaver i uddraget, som I bedes tage en snak om i grupper på 3.

Opgave til coachstuderende: Der er indlagt nogle refleksionsopgaver i uddraget, som I bedes tage en snak om i grupper på 3. Uddrag af en team-coachingsession. Opgave til coachstuderende: Der er indlagt nogle refleksionsopgaver i uddraget, som I bedes tage en snak om i grupper på 3. Forhistorie. Jeg,Birgitte er tilknyttet som

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Hvor svært kan det være? salgs3ner.dk Træning med vilje JohnHarmsen.dk

Hvor svært kan det være? salgs3ner.dk Træning med vilje JohnHarmsen.dk Salg Hvor svært kan det være? Dagsorden 10.00-11:15 Velkomst & Generelle salgsværktøjer 11.15-12.00 Gruppearbejde & Fremlæggelse 12.00-12.30 Frokost 12.30-14.00 Gruppearbejde & Fremlæggelse 14.00-14.30

Læs mere

Question 1* Question 2* Question 3*

Question 1* Question 2* Question 3* Survey Invitations Invitations Sent: 0 Invitations Accepted: 0 Untracked Responses: 73 Total Responses Received: 73 Results Filtering Add Filter invitations & send reminders Question 1* Er du TDC/YouSee

Læs mere

Foreningen Danish Marine & Offshore Group

Foreningen Danish Marine & Offshore Group VEDTÆGTER for Foreningen "Danish Marine & Offshore Group" 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er "Danish Marine & Offshore Group". Foreningens navn forkortet er DMOG 1.2 Foreningens hjemsted er sekretariatsadressen:

Læs mere

Foredrag af Bruno Gröning, München, 29. september 1950

Foredrag af Bruno Gröning, München, 29. september 1950 Henvisning: Dette er en afskrift af det stenografisk optagne foredrag af Bruno Gröning, som han har holdt den 29. september 1950 hos heilpraktiker Eugen Enderlin i München. Foredrag af Bruno Gröning, München,

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Ældres anvendelse af internet

Ældres anvendelse af internet ÆLDRE I TAL 2014 Ældres anvendelse af internet Ældre Sagen Marts 2014 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten

Læs mere

Antennelauget Flimmer http://www.flimmertv.dk

Antennelauget Flimmer http://www.flimmertv.dk Antennelauget Flimmer http://www.flimmertv.dk Årsberetning 2011 2012 Digitalisering, ved generalforsamlingen 2011 omtalte vi vores arbejde med at indføre Boxers TV kanaler. Dette blev realiseret i november.

Læs mere

GODE RÅD TIL MØDELEDER

GODE RÅD TIL MØDELEDER GODE RÅD TIL MØDELEDER Dette dokument er beregnet til dig som mødeleder. Dokumentet giver dig alle de nødvendige oplysninger og gode råd, så du bedst muligt kan forberede og afholde mødet. Det forventes

Læs mere

"Jeg har ikke tid." "Jeg har ikke pengene."

Jeg har ikke tid. Jeg har ikke pengene. Lad ikke indvendinger skræmme dig. Se dem som en anmodning om hjælp til at se tingene i et nyt lys og din mulighed for at bringe dem ind i dette nye lys. En formel, der passer til alle indvendinger er

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

On-line Software Delivery af Simatic software

On-line Software Delivery af Simatic software On-line Software Delivery af Simatic software Det er nu blevet muligt at bestille sin Simatic software via nettet og On-line Software Delivery OSD. Bestillingen kan ske via de normale kanaler fx Industry

Læs mere

Bestyrelsesmøde referat nr. 124 21-03-2010

Bestyrelsesmøde referat nr. 124 21-03-2010 Mødet blev afholdt hos Christa Islin Tilstede var: Christa Islin Claus Ole Jørgensen Stefan Garvig Michael Munch-Olsen Inger Lise Kaurin Jens Christensen Fraværende var: Susanne Brown Thomsen Frank le

Læs mere

Efter et årti med BIM i Danmark: Hvor langt er vi?

Efter et årti med BIM i Danmark: Hvor langt er vi? Efter et årti med BIM i Danmark: Hvor langt er vi? Selv efter et årti er BIM stadiget af byggebranchens helt store buzzwords - og et begreb som enhver materialeproducent skal forholde sig til. Hvor peger

Læs mere

Definition af design som fag og begreb

Definition af design som fag og begreb Definition af design som fag og begreb Design er overalt omkring os. Alt er blevet designet på et eller andet tidspunkt. F.eks. vores kroppe. Ingen ved helt hvordan det er sket, og hvem det er der har

Læs mere

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Af cand pæd psych Lisbeth Lenchler-Hübertz og familierådgiver Lene Bagger Vi har gennem mange års arbejde mødt rigtig mange skilsmissebørn,

Læs mere

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen AL: Det opgaven handler om er hvad man kan ligge til grund for sammenbruddet i Roskilde Bank. Sådan som jeg har det er aktieoptionsordningen fra 2002 en stor del af

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Bilag 13: Transskription af interview med Marc

Bilag 13: Transskription af interview med Marc 13: Transskription af interview med Marc I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Marc. Spørgsmål vil være i fed og svar vil være i

Læs mere

Mediepolitik i Klub Egedal

Mediepolitik i Klub Egedal Mediepolitik i Klub Egedal Klubberne i klub Egedal vil være banebrydende indenfor tilbuddene vedrørende computere og IT blandt børn og unge. Vi vil bestræbe os for konstant at have fingeren på pulsen,

Læs mere

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Af Marie Sørensen, børnehaveklasseleder i samtale med Marianne Thrane - Det vigtigste er, at børn får en god og en glad skolestart, siger Marie Sørensen.

Læs mere

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk Medlemmerne i panelet i Annes Atelier www.annes-atelier.dk Peter Rasmus Lind Peter Rasmus Lind åbnede i 1990 Gallerie Rasmus i Odense. I 1997 udvidede han galleriet, med en afdeling i København. Desuden

Læs mere

Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje Den gamle havn.

Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje Den gamle havn. Beretning 2015 Jeg har i år valgt at dele beretningen op i flere hovedpunkter. Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje

Læs mere

GPS 33: DAVID OG GOLIAT

GPS 33: DAVID OG GOLIAT GPS 33: DAVID OG GOLIAT - et dukketeater skrevet af Chris Duwe (inspireret af DTS materiale Anastasis Feb 97) Udgivet i Danmark af Børn & Tro www.børnogtro.dk Historien om David og Goliat bliver fortalt.

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

- et alternativ /supplement til Mediaplayer fra Microsoft. - en manual fra Skolekonsulenterne.dk

- et alternativ /supplement til Mediaplayer fra Microsoft. - en manual fra Skolekonsulenterne.dk - et alternativ /supplement til Mediaplayer fra Microsoft - en manual fra Skolekonsulenterne.dk Versionsdato: April 2008 Indholdsfortegnelse Generelt om manualer fra Skolekonsulenterne.dk...3 Hvad er VLC-player?...4

Læs mere

Danskerne vilde med streaming Koda analyse: Medieanalysen 2013

Danskerne vilde med streaming Koda analyse: Medieanalysen 2013 Kodas Årsberetning 2012 Medieanalyse 21 Danskerne vilde med streaming Koda analyse: Medieanalysen 2013 Koda følger nøje udviklingen i danskernes medievaner. Vores aktuelle medieundersøgelse viser, at næsten

Læs mere