1.1 Løsningsfase del 1 Løsningfase del 1 blev brugt til at udvikle koncepter til løsninger af problemstillinger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1.1 Løsningsfase del 1 Løsningfase del 1 blev brugt til at udvikle koncepter til løsninger af problemstillinger"

Transkript

1 1 Løsningsfase I dette kapitel vil der blive udarbejdet forskellige løsnings forslag der vil leve op til problem beskrivelsen samt de opstillede kravspecifikationer 1.1 Løsningsfase del 1 Løsningfase del 1 blev brugt til at udvikle koncepter til løsninger af problemstillinger Figur 1 På denne figur ses ide 1.1 til projektet. Grundideen for denne er at hvert tårn har deres egen AUV, som er forbundet til tårnet med et kabel. AUV en har mulighed for at sejle væk fra tårnet ved hjælp af thrusters således at den kan komme udenom forhindringer som fx anoderne.

2 Figur 2 Denne figur er en detailtegning af AUV en til ide 1.1. Som det ses på figuren har AUV en en buet bund, for at maksimere overfladekontakten med tårnet. Den har en robotarm til at rense områder som er svært tilgængelige. AUV en bliver holdt fast til tårnet med magneter og bliver flyttet rundt på tårnet ved hjælp af hjul. Figur 3 På denne figur ses forslag til formløsninger for AUV en. Der er brugt runde former for at minimere den modstand der opstår fra havstrømme. Samtidig er idéen med en krum flade til maksimering af kontakten med tårnet også brugt i disse formløsninger.

3 Figur 4 Her ses der en tegning af et ide 1.2, som er blevet tegnet i den indledende fase af løsningsprocessen. Der er tegnet en AUV robot, som har en relativ rundt profil, og dette gør det nemmere at bevæge sig under vand. Derudover har enheden en stor thruster, som er monteret i enden, og dette er dens fremdriftssystem. Til opdriften har den fået nogle indbyggede ballastanke, som kan ses ude ved siderne. Af renseredskaber har den nogle børster, som er monteret på nogle fleksible robot arme, og på den måde kan den altså nå ind på de trængte områder. Figur 5 Her ses der en tegning af et ide 1.3, som er blevet tegnet i den indledende fase af løsningsprocessen. Dette er også en AUV robot, som har en kombination af redskaber for en bedre ydelse. Der ses en stor pumpe som er monteret bagerst på enheden, og denne skal bruges i forbindelse med hydropumpen, som er en højtryksrenser. Derudover har den også en børste som er monteret på en fleksibel arm. I bunden har den en stor gribe arm, som har til formål at gribe om monopilen ved rensningsprocessen. Til fremdrift og opdrift har den en justerbar thruster, som altså er bevægelig.

4 Figur 6 Her ses der en tegning af et ide 1.4, som er blevet tegnet i den indledende fase af løsningsprocessen. Denne AUV robot anvender to yder ballastanke til opdrift, og yderligere gør de det lettere for robotten at flyde på havoverfladen. Til fremdrift anvender den en thruster og til rensning bruger den ultralyd. Figur 7 På billedet ses ide 1.5 set fra oven. De røde cirkler symbolisere fastlåse thruster som kun bruges til at AUV en kan komme over overgangen mellem monopile og transition piece og anoderne. Det grønne er en arm som bruges til at rense de steder AUV en ellers ikke ville kunne rense, armen kan rotere 360 o og bruges hydroblasting til at fjerne biofouling. AUV en for sin energi fra solceller som ligger på AUV ens overflade. Når en afrensning er færdig vil AUV en sætte sig på transition piece over vand overfalden hvor solcellerne vil lade batteriet op.

5 Figur 8 På billedet ses ide 1.5 fra siden af. Som det ses på billedet har AUV en en kurveformet bund som gør at den bedre kan tilpasse sig fundamentes form, det vil betyde at AUV ens renseflade kan komme tætter på. De brune firkanter symboliserer hjulene som er med til at holde en fast afstand mellem AUV og fundamentet. AUV en bliver holdt fast til tårnet ved hjælp af kraftige magneter, den bevæger sig så på tårnet ved at en motor driver hjulene og den kan derved køre på fundamentet. For at komme fra tårnet bruges den orange arm som kan skubbe AUV en fra fundamentet. Figur 9 På billedet ses ide 1.5 fra bunden af. Her ses renseområde som er det gule, afrensningen foregår ved hyddroblasting, og AUV en vil have en indbygget pumpe. Som det også kan ses så er hjulene placeret inde på robotten for at optimere det område der kan afrenses. Pilen beskriver bevægelses retningen for hjulene, dog vil AUV en kunne dreje 360 o om sig selv

6 Figur 10 På billede kan der ses tre monopiles, der er forbundet med en skinne. Det er tænkt, at ved hjælp af en skinne skal AUV en transportere sig fra mølle til mølle. Derved kan det undgås at udvikle et navigations system, til at navigere i mellem møllerne. Figur 11 På billedet ses ide 1.6 som er et børste system, som er monteret foran på AUV en. Tanken var at den skulle fungere som børsterne i en vaskehal til biler. Med sådan nogle børster kan AUV en hurtigt afrense store områder, men der vil blive problemer med at komme ind under boatlanding, eller andre steder hvor monopiles.

7 Figur 12 På billedet ses ide 1.7 som viser hvordan en docking station ved hver monopile kan bruges til at lade AUV'en mens der afrenser. Det vigtigste med denne ide er at der sidder en docking station tæt ved hver mølle, som AUV en sejler hen til. Den vil kunne få ladet dens batterier op imens den afrenser. I selve docking station vil der kunne være forbindelse ind til land, eller kompresser hvis AUV en skal bruge tryk til at afrense med. Figur 13 På billedet ses ide 1.8 som er en AUV der anuhugger til tårnet ved hjælp af elektromagneter og afrenser ved hjælp af ultralyd. Ud fra de overstående idéer, er der blevet kigget på de koncepter som de består af, og opdelt dem i gode og dårlige aspekter ved dem: Gode Elektro magnet (Kabel) justerbar, nemmere frigørelse fra tårn Docking station ved hvert tårn mulig at få strøm til AUV Børster til store flader Dårlige Elektro mag. (Batteri) stort effektbehov Skinner på havbunden korrosion, scouring Børster til trængte områder og

8 Cavitation sikkert, effektiv, afrense huller Ultralyd god til forebygning Robotarme mulig at komme til snævre områder, fleksibel Hydroblast effektiv Justerbar thruster maksimere bevægelsesfriheden Rare earth mag (Bat), kraftige Solceller, nem tilgang til strøm, behøver ikke kabel Faste thruster simpelt En per mølle hyppigere rense frekvens Krum renseflade maksimere renseområdet, minimere afstanden Pumpe på tårn minimere AUV vægt og størrelse Hydrodynamisk profil minimere effektbehovet ved sejlads transport Cavitation kræver pumper Ultralyd Langsom afrensning, skal køre 24/7 Ydre balasttanke fylder meget Hydroblast højttryk, pumpe, farligt, spidsen skal være tæt på overfladen Solceller lav afrensnings frekvens Justerbar thruster fylder mere end fastmonteret, kræver mere strøm, mere mekanisk Rare earth mag (Kabel), kraftige, ikke justerbare Solceller (Kort afrensnigns frekvens), lader ikke under vandet og overskyet vejr, kræver stor overflade Faste thruster mindre manøvredygtig En per mølle dyr Pumpe på tårn mere vedligeholdelse, dyr, overførelse fra pumpe til AUV Hydrodynamisk profil mindre plads, mere kompleks struktur 1.2 Løsningsfase del 2 I løsningsfase del 2 arbejdes der videre med nogle af de gode koncepter fra løsningsfase del 1 og tabel der vil blive set bort fra at arbejde videre med Ultralyd fordi det kræver at det køre 24/7 ved hvert fundament, børster ses der også bort fra da de har en ulempe ved mere komplekse strukturere og trængte områder. Der kommer også yderlige ideer til hvordan det hydrodynamiske profil kan udformes.

9 Figur 14 På figuren ses ide 2.1. Grundtanken var at få så runde former som muligt for at minimere modstanden i vandet. AUV en bruger batteri til sejlads mellem vindmøllerne, og under rensning kobler AUV en sig på et kabel ved en docking station på vindmøllen hvorfra den lader batteriet og får strøm til systemet. De fire huller at ud- og indgangshuller til thrusterne. Til flytning rundt på fundamentet er der monteret kuglehjul under AUV en og så bruger thrusterne til at flytte sig med. Thrusterne der bruges er rim driven thruster. Figur 15 På billedet ses løsning 2.1 set fra bunden af. AUV en får energi fra et kabel. Afrensningen foregår ved hydroblasting fra de guleområder, dyserne er vinklet ud fra robotten og vil derved kunne rense et mindre stykke ud fra AUV ens krop. AUV en fasholdes til fundamentet ved hjælp af elektromagneter som vises med grå firkanter, den bevæger sig på tårnet ved hjælp af motor drevet hjul som symboliseres af brune firkanter. Den overkommer overgangsstykkerne ved at slukke elektromagneterne og bruge sine 45 o vinklet thrusteres.

10 Figur 16 På billedet ses løsning 2.1 set fra siden AUV en har en krum overflade oven på for at lettere lede havstrømmen omkring sig, yderlige har den også en krum bund som gør at den bedre tilpasser sig fundaments form. AUV en er udstyret med en robotarm for at hjælpe med afrensningen på trængte steder, når den ikke bruges skal den kunne trækkes tæt ind til AUV en så den ikke stikker ud og øger modstanden fra hav strømmen. Figur 17 På billedet ses løsning 2.1 ud fra, her ses det hvordan robotten er tilkoblet energikilden. Ideen er at der sammen med kablerne, til at lede strømmen fra vindmøllerne til transformerstationen, ligger et mindre kable til at føre strøm ud til en docking som er placeret ved hver mølle. Docking stationen føre strøm til AUV en under afrensningsprocessen, og lader samtidig et batteri op, batteriet gør at AUV en kan bevæge sig mellem møllerne

11 Endelige løsningsdel I den endelige løsning er der gennem diskussioner af de forrige ideer, fremkommet en endelige ide, som skal konstrueres med: Elektromagneter til at holde AUV en mod tårnet. Ved disse magneter kan AUV en let slippe fundamentet. AUV en udstyres med 4 hjul som gør at den kan køre op og ned af fundamentet, hjulene sidder inden for AUV ens ramme. En docking station som sidder ved vindmøllens platform for at undgå at den bliver udsat for biofouling. Docking stationen kobler et kabel til AUV en under rensnings processen, samtidigt bliver et batteri på AUV en ladt op. AUV en bruger et batteri under transporten mellem vindmøllerne, så den ikke skal trække et kabel efter sig. Der vil til frem driften i vandet blive brugt fast låste thrusters, thrusterne bliver også brugt til at styrer dybden. Til afrensning bruges skal der bruges cavitation, med dyser vinklet på ca. 45 o. der vil være flere dyser omkring på AUV en som skal kunne aktiveres separat, dyse hoved skal monteres på en arm eller en vifte der gør at den kan flyttes fra side til side for at få et større afrensnings område. Pumpen til cavitations anlægget skal være bygget på AUV en Neutral opdrift så der ikke skal bruges for meget energi på at AUV en kan dykke eller stige Nød GPS, et system der udløser en GPS bøje hvis strømmen svigter så AUV en er let at finde.

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Sådan kommer du i gang Det er der i kassen Indhold MojoMINI skærm USB kabel til skærm SD hukommelseskort Pegepind Billader til skærm Monteringsbeslag

Læs mere

OLIERADIATOR 2000 W. med termostat, timer og blæser (400W) 9 ribber ART NR 330118 EAN NR 5709133311186 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG.

OLIERADIATOR 2000 W. med termostat, timer og blæser (400W) 9 ribber ART NR 330118 EAN NR 5709133311186 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. VEND ALDRIG OLIERADIATOREN PÅ HOVEDET NÅR DEN ER I DRIFT! OLIERADIATOR 2000 W med termostat, timer og blæser (400W) 9 ribber ART NR 330118 EAN NR 5709133311186 1 SIKKERHEDSANVISNINGER

Læs mere

Samlevejledning til byg-selv drone

Samlevejledning til byg-selv drone Samlevejledning til byg-selv drone Dette er samlevejledningen. Hvert skridt indledes med en beskrivelse af de nødvendige komponenter, efterfulgt af en generel beskrivelse og et billede. Indhold SDU s byg-selv-drone

Læs mere

Developed and manufactured in Denmark. Nice to know! poingi. Device for counting..simplicity in itself! . no more doubts! poingi. www.poingi.

Developed and manufactured in Denmark. Nice to know! poingi. Device for counting..simplicity in itself! . no more doubts! poingi. www.poingi. . no more doubts! Device for counting..simplicity in itself! www.poingi.com Nice to know! Developed and manufactured in Denmark poingi Hvad nu hvis? En spiller er kommet til at trykke på knap på Sender

Læs mere

Tilstandskontrol. ved hjælp af vibrationsanalyse

Tilstandskontrol. ved hjælp af vibrationsanalyse VIBRO CONSULT Palle Aggerholm Tilstandskontrol ved hjælp af vibrationsanalyse Et minikursus med særlig henvendelse til vindmølleejere Adresse: Balagervej 69 Telefon: 86 14 95 84 Mobil: 40 14 95 84 E-mail:

Læs mere

Dit eventyr med robotter Det er dig, der styrer

Dit eventyr med robotter Det er dig, der styrer Dit eventyr med robotter Det er dig, der styrer Stregkode Klap for at starte Edison Indhold Introduction... 3 Før du starter... 4 EdVentyr 1 Klap og kør... 6 EdVentyr 2 Undgå forhindringer... 7 EdVentyr

Læs mere

1. De tre kabelsektioner 14,5 kilometer af forbindelsen kabellægges fordelt på tre strækninger.

1. De tre kabelsektioner 14,5 kilometer af forbindelsen kabellægges fordelt på tre strækninger. 1. De tre kabelsektioner 14,5 kilometer af forbindelsen kabellægges fordelt på tre strækninger. 1.1 Tebbestrup-Hornbæk (Gudenådalen) Et par km syd for Gudenåen ved Randers etableres en kabelovergangsstation

Læs mere

Svømme position i floden

Svømme position i floden RAFTING SIKKERHED Svømme position i floden Svømme position i floden er som følgende: Lig dig på ryggen ansigtet skal være ned strøms ben og fødder op (tæerne skal være over vandet foran dig). Forsøg aldrig

Læs mere

FLYDENDE VAND- OG WELLNESSHUS I BAGENKOP

FLYDENDE VAND- OG WELLNESSHUS I BAGENKOP FLYDENDE VAND- OG WELLNESSHUS I BAGENKOP WELLNESSHUSET Placering og design med unikke muligheder og udfordringer. Vind- og bølgeenergi Erfaringer. Solceller og solvarme Nye regler og muligheder Solafskærmning

Læs mere

Samlevejledning til byg-selv drone

Samlevejledning til byg-selv drone Disclaimer: Der kan forekomme fejl. Kontakt venligst Tobias Lundby (tolu@mmmi.sdu.dk) eller Kristian Terkildsen (khte@mmmi.sdu.dk), hvis du har spørgsmål hertil. Husk altid at tjekke droneregler.dk for

Læs mere

Alsidige løsninger til montage af solceller på skrå og flade tage. Hilti MSP. El- och VVS. Hilti. Outperform. Outlast. Løsninger til solcellemontage

Alsidige løsninger til montage af solceller på skrå og flade tage. Hilti MSP. El- och VVS. Hilti. Outperform. Outlast. Løsninger til solcellemontage Løsninger til solcellemontage Alsidige løsninger til montage af solceller på skrå og. Hilti. Outperform. Outlast. Stærk og hurtig montage på skrå tage Stærk og hurtig montage på skrå tage Montage af solceller

Læs mere

Beskrivelse af Tangspærre

Beskrivelse af Tangspærre Beskrivelse af Tangspærre Baggrunden I 2012 deltog vi i DM i Entrepreneurship med en ide om at holde tang og brandmænd væk fra strandene. Ideen vandt DM og fik så stor efterfølgende respons, at grundlaget

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

Märklin 3067, DSB MY ombygning til digital (

Märklin 3067, DSB MY ombygning til digital ( Det er enkelt at ombygge lokomotiver og togsæt, der er forberedt til indbygning af dekodere med stik efter NEM normen. Man fjerner ganske enkelt den elektroniske omskifter ved at trække stikket ud og så

Læs mere

Lav rygsvømning analyseskema - typiske fejl

Lav rygsvømning analyseskema - typiske fejl Lav rygsvømning analyseskema - typiske fejl Udgangstilling Hovedstilling Armene Benene Fødderne Slap kropsspændin g Svaj ryg Spændinger, der skaber ubalance Ørene over Nakken for langt tilbage Se sig tilbage

Læs mere

Ford Ranger brugervejledning

Ford Ranger brugervejledning Ford Ranger brugervejledning Model Aldersgrænse Bæreevne Ford Ranger 37-96 måneder 30kg Oversigt over dele Del Antal Del Antal Karosseri 1 Kølerhjelm 1 Lys 4 Forhjul 2 Hjulkapsler 4 Baghjul 2 Forrude 1

Læs mere

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet 1 Containerkran. Læs denne vejledning grundigt igennem, inden du begynder at samle, start med at kontrollere at der ikke mangler noget. Alle delene skæres forsigtigt ud, evt. med en stemmejerns kniv, rens

Læs mere

Kom godt i gang med Mini Bots fra

Kom godt i gang med Mini Bots fra Kom godt i gang med Mini Bots fra Indholdsfortegnelse Generel Information... 3 Elektricitet... 3 Robotter, kunstige mennesker?...3 Forklaring af komponenter... 4 Robot-byggesættet inderholder følgende:...4

Læs mere

ATD. Bruger manual. By AntiTremor.org. Revsion 1.1

ATD. Bruger manual. By AntiTremor.org. Revsion 1.1 ATD By AntiTremor.org Bruger manual Revsion 1.1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Sikkerhed... 3 Virkemåde... 3 Betjening... 4 Opladning... 4 ATD computer program... 5 Kontrol af programmer... 5 Andre

Læs mere

Brugervejledning til Alarmsystem. Model HomeSafe.

Brugervejledning til Alarmsystem. Model HomeSafe. Brugervejledning til Alarmsystem. Model HomeSafe. 1 Introduktion. HomeSafe enestående infrarøde og magnetiske sensorer er integreret i dette alarmsystem. Alarmsystemet er opbygget af et central styringsanlæg,

Læs mere

Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260

Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260 Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260 Montering af Automatik K19 Klargøring af stangtrækket: Anbring stangen på et par bukke og monter Det

Læs mere

Digital modeljernbane

Digital modeljernbane Digital modeljernbane Märklin 3084 DB BR 50 ombygget til digital drift Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.dk www.digital-train.com Peter Topp Engelsted Jonasen Märklin 3084

Læs mere

1. Gå på hænder. 2. Gå bagover i bro + overslag. 3. Kraftsspring uden hovedet

1. Gå på hænder. 2. Gå bagover i bro + overslag. 3. Kraftsspring uden hovedet Teknikmærke 1. Gå på hænder Beskrivelse: Hænderne sættes på madrassen, hvorefter der sættes af med fødderne fra madrassen, således at man står på sine hænder. Gå derefter mindst 3 m fremad. 2. Gå bagover

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL BOX modeller

RENGØRINGSMANUAL BOX modeller RENGØRINGSMANUAL BO modeller SARA ERIKA ALESSIA I den følgende manual vil der hovedsagelig kun være illustrationer af SARA, da ERIKA og ALESSIA ikke adskiller sig væsentligt i opbygning af ovn korpus.

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING

MONTERINGSVEJLEDNING MONTERINGSVEJLEDNING TeeJet 4000 Autodoseringssæt til Hardi EC sprøjter Vejl. nr. 010-164-DK Mølhavevej 2 9440 Aabybro Denmark Tel. +45 9696 2500 Fax. +45 9696 2501 www.teejet.com TEEJET4000 MONTERINGSVEJLEDNING

Læs mere

Sprayer LED 2015. Dan Phiffer - CC-BY - The day is over

Sprayer LED 2015. Dan Phiffer - CC-BY - The day is over Sprayer LED 2015 Dan Phiffer - CC-BY - The day is over Komplet løsning til belysning på marksprøjter En stærk løsning til belysning af dyserne på marksprøjter. Systemet er simpelt og fleksibelt, og kan

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. SEA-DOO er et registreret varemærke tilhørende Bombardier Inc. og bruges under licens til Daka Development Ltd.

INDHOLDSFORTEGNELSE. SEA-DOO er et registreret varemærke tilhørende Bombardier Inc. og bruges under licens til Daka Development Ltd. INDHOLDSFORTEGNELSE OVERSIGT... 3 SIKKERHEDSHENVISNINGER... 4 IBRUGTAGNING... 6 VAND-SCOOTER brugt til svømning og snorkling... 6 VAND-SCOOTER brugt til dykning... 8 BATTERIBRUG... 10 Oplad batteri...

Læs mere

Byg selv et solcelleskib

Byg selv et solcelleskib Byg selv et solcelleskib Byggevejledning til solcelleskib samt solcelle-drevet legetøjsbil Formålet med denne aktivitet er på en lærerig, pædagogisk og kreativ måde at lade børn og unge opleve, hvordan

Læs mere

Stiga Autoclip Perfektionisten

Stiga Autoclip Perfektionisten Stiga Autoclip Perfektionisten stiga.dk Autoclip Autoclip Stiga Autoclip Perfektionisten Har du en lang to-do liste denne sommer? Denne robotklipper er en team player Nogle gange får du det bedste resultat,

Læs mere

Freja H0 Modeltog

Freja H0 Modeltog Freja H0 Modeltog www.freja-modeltog.dk Ombygning af Viessmann armsignalmaster med Freja Modeltogs armsignaler http://www.htmj.dk/tipstricksindx.htm Montering og Installation af Viessmann armsignal Jeg

Læs mere

Brugervejledning Fun2Go

Brugervejledning Fun2Go Brugervejledning Fun2Go Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Bemærk Introduktion Tekniske data Inden første cykeltur Tilpasning

Læs mere

Monteringsvejledning for AP800 til Suzuki SX med orginalt betjeningsmodul

Monteringsvejledning for AP800 til Suzuki SX med orginalt betjeningsmodul Monteringsvejledning for AP800 til med orginalt betjeningsmodul Side 1 Bremsekontakt: Lod den brune ledning fra AP800 til den grønne ledning på den originale bremsekontakt. Lod den brune ledning fra koblingskontakten

Læs mere

FRITHIOF Installationsvejledning

FRITHIOF Installationsvejledning 1 1 1 1 1 1 FRITHIOF Installationsvejledning 2 PRISLISTE FEBRUAR 2007 Placering af rør i hjørne med hjørneafdækning Placering af rør i skab. Det er nemt at installere en Frithiof - også i eksisterende

Læs mere

Vindlaboratoriet. Vindenergi

Vindlaboratoriet. Vindenergi Vindlaboratoriet Vindenergi Vindenergi er en af de meget synlige energiformer, når vi snakker om vedvarende energi. Overalt ser man vindmøller i landskabet, og i mange år har Danmark været blandt de førende

Læs mere

Hvordan findes den rigtige lokation?

Hvordan findes den rigtige lokation? Hvordan findes den rigtige lokation? At finde et sted med masser af vindressourcer, til din vindmøllepark, kaldes siting. Efter indledende forberedelse foretages siting som en del af tilbudsfasen for Vindmøllepark-projektet.

Læs mere

Guide til din computer

Guide til din computer Guide til din computer Computerens anatomi forklaret på et nemt niveau Produkt fremstillet af Nicolas Corydon Petersen, & fra Roskilde Tekniske Gymnasium, kommunikation & IT, år 2014 klasse 1.2 12-03-2014.

Læs mere

Dansk Højtryk Kloakspuler Deluxe

Dansk Højtryk Kloakspuler Deluxe Indholdsfortegnelse Deluxe 1.0 MASKINENS SPECIFIKATIONER DANSK HØJTRYK KLOAKSPULER 4 1.1 IDENTITETS-KLISTERMÆRKE 4 2.0 SIKKERHED 5 2.1 INTRODUKTION 5 2.2 KORTE SIKKERHEDSINSTRUKSER 5 2.3 SIKKERHEDSINSTRUKSER

Læs mere

TRYKFØDEBEHOLDER LAMELLO / SCHNEEBERGER TIL LIMPÅFØRING

TRYKFØDEBEHOLDER LAMELLO / SCHNEEBERGER TIL LIMPÅFØRING TRYKFØDEBEHOLDER LAMELLO / SCHNEEBERGER TIL LIMPÅFØRING LK-trykbeholder af rustfri stål med plastinderspand som limbeholder, låg med med vingeskruer, sikkerhedsventil og manometer, vandbeholder til limpistol,

Læs mere

Elektrisk golfvogn 1-7

Elektrisk golfvogn 1-7 Elektrisk golfvogn 1-7 Golfvognsskitse 2-7 Opstart Drej koblingen og skub hjulet på aksen indtil Quick Release røret lukker. Vær opmærksom på forskellen på højre og venstre hjul Tryk foldeleddet, løsgør

Læs mere

FTLF Vintertræf Per Appel

FTLF Vintertræf Per Appel 2018 De 3 ting jeg skal have styr på! 1. Hvor meget strøm bruger jeg i døgnet. 2. Hvor lang tid skal jeg kunne klare mig uden at få tanket strøm på batterierne. 3. Hvordan skaffer jeg strøm. Hvor meget

Læs mere

Monteringsvejledning for AP900 til Nissan Qashqai 1.6 benzin 2008 med Original betjening

Monteringsvejledning for AP900 til Nissan Qashqai 1.6 benzin 2008 med Original betjening Monteringsvejledning for AP900 til Nissan Qashqai 1.6 benzin 2008 med Original betjening www.asmarketing.dk Side 1 VIGTIGT!!!! Afmonter batteriets stelforbindelse inden monteringen starter - ellers begynder

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning Side 3 Brugsanvisning Side 4 Tilpasning af cyklen & tilbehør Side 5 og 6 Det elektriske system Side 7 Fejlmelding Side 8 Periodisk eftersyn af cyklen Side 9 3 BRUGERVEJLEDNING

Læs mere

HORNS REV 1 HAVMØLLEPARK

HORNS REV 1 HAVMØLLEPARK HORNS REV 1 HAVMØLLEPARK Mennesker har i årtusinder udnyttet vinden som energikilde. Udviklingen bevæger sig i dag fra mindre grupper af vindmøller på land til større vindmølleparker på havet. Vindkraft

Læs mere

1. Forlæns kolbøtte + hop og drej

1. Forlæns kolbøtte + hop og drej Teknikmærke 1. Forlæns kolbøtte + hop og drej Beskrivelse: Lav en almindelig forlæns kolbøtte! I det du lander laver du et hop, hvor du roterer en hel omgang rundt om dig selv. (360 grader.) Land i balance

Læs mere

Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning.

Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning. Tillykke med Deres nye Niveaukontrol. Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning. Standarder: Denne Niveaukontrol opfylder gældende regler og normer for sikkerhed. Produktet er testet

Læs mere

DISSEKER ET DYR. 1. Disseker en blåmusling. Øvelsen består af to dele. Teori. Disseker en blåmusling Disseker en sild

DISSEKER ET DYR. 1. Disseker en blåmusling. Øvelsen består af to dele. Teori. Disseker en blåmusling Disseker en sild DISSEKER ET DYR Øvelsen består af to dele Disseker en blåmusling Disseker en sild 1. Disseker en blåmusling Teori Blåmuslinger lever af planktonalger og andre mikroskopiske organismer, som de filtrerer

Læs mere

HMI-nr. Pris ekskl. moms Pris inkl. moms Microlight kontakt 33106 DKK 400,00 DKK 500,00

HMI-nr. Pris ekskl. moms Pris inkl. moms Microlight kontakt 33106 DKK 400,00 DKK 500,00 0/1 kontakter En 0/1 kontakt er en kontakt med en tænd/sluk-funktion, der f.eks. kan erstatte venstre- eller højreklik, dobbeltklik eller hold-funktion på en computermus/trackball/joystick. Læs mere under

Læs mere

Indhold. Tablet Guides

Indhold. Tablet Guides Indhold Start tablet og Arbejdsmiljøbog... 2 Grund indstillinger... 3 Opret notat i PDF... 5 Overfør Arbejdsmiljøbogen fra PC til tablet... 6 Overfør filer mellem PC og tablet... 9 Start tablet og Arbejdsmiljøbog

Læs mere

MV-Nordic Lucernemarken Odense S Telefon mv-nordic.com

MV-Nordic Lucernemarken Odense S Telefon mv-nordic.com 1 LEGO MINDSTORMS Education EV3 aktiviteter med fokus på matematik Her får du forslag til aktiviteter, der benytter LEGO MINDSTORMS Education EV3 materialer sammen med vores Matematik-måtte. Fokus i de

Læs mere

Levetid Solpaneler har en levetid på år, og det rækker for de fleste.

Levetid Solpaneler har en levetid på år, og det rækker for de fleste. Solceller på autocamperen. Solceller er kommet så langt ned i pris, og så højt op kvalitet, at det er blevet attraktivt at montere anlæggene på autocampere. Med den rigtige sammensætning, kan vi få en

Læs mere

Fremtidens energi Undervisningsmodul 4. Goddag til fremtiden

Fremtidens energi Undervisningsmodul 4. Goddag til fremtiden Fremtidens energi Undervisningsmodul 4 Goddag til fremtiden Drivhuseffekten Fremtidens energi i Gentofte Kommune og Danmark Vi lever i et samfund, hvor kloge hoveder har udviklet alverdens ting, som gør

Læs mere

Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk

Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Brugsanvisning Varenr.: 9043628-629 Plænesweeper 45 cc Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Plænesweeper Varenr.: 9043628-629 Beskrivelse: Plænesweeper på enten

Læs mere

132-400 kv AC Station

132-400 kv AC Station 132-400 kv AC Station Frilufts AC-Stationer Højspændingskomponenter Afbrydere ETS-50-06-05 Rev. 0 teknisk standard REVISIONSOVERSIGT Dokumentnummer: 24407/10 Version Forfatter Dokument status/ændring Reviewer

Læs mere

Opsætning af DEVO F12E Sender Quick Start Guide og Diagram.

Opsætning af DEVO F12E Sender Quick Start Guide og Diagram. Auto let funktion. Rund flyvnings funktion. Hyper IOC funktion. GPS Telemetri funktion. Altitude hold funktion. Automatisk landings funktion. Landingsstel der kan kører op. 5.8G live billede transmission.

Læs mere

Babbo Buddy FAQ. Her kan du få svar på de mest oplagte spørgsmål til den smarte Babboe Buddy GPS tracker.

Babbo Buddy FAQ. Her kan du få svar på de mest oplagte spørgsmål til den smarte Babboe Buddy GPS tracker. Babbo Buddy FAQ Her kan du få svar på de mest oplagte spørgsmål til den smarte Babboe Buddy GPS tracker. Q: Hvad er den bedste (og værste) måde at installere BABBOE BUDDY GPS-tracker? A: De bedste betingelser

Læs mere

Digital modeljernbane

Digital modeljernbane Digital modeljernbane Märklin 3060 m.fl. EMD F7 ombygget til digital drift Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.dk www.digital-train.com Peter Topp Engelsted Jonasen Märklin

Læs mere

Digital Pumpedyse Power Chip. Monteringsvejledning

Digital Pumpedyse Power Chip. Monteringsvejledning Digital Pumpedyse Power Chip Monteringsvejledning Version: 02-06-2009 Vigtigt! Montering af Digital Pumpedyse Power Chip sker på dit eget ansvar. Ligeledes tager Chiptuning Direct ApS ikke ansvar for eventuelle

Læs mere

Levering af saltspredere og sneplove Kravs- og Ydelsesspecifikation, Bilag 2 Tekniske krav til saltspredere

Levering af saltspredere og sneplove Kravs- og Ydelsesspecifikation, Bilag 2 Tekniske krav til saltspredere I hver af nedenstående tabeller markerer 'er i kolonnerne " " og " ", for hvilken af de to typer saltspredere, de enkelte krav gælder. Kapacitet, mål og vægt Saltspredere skal have en tørstofbeholder kapacitet

Læs mere

Oliver Marco van Komen Afsluttende opgave 02-05-2014. Kost ved slidgigt. Case 2. Personlig fysisk hjælp

Oliver Marco van Komen Afsluttende opgave 02-05-2014. Kost ved slidgigt. Case 2. Personlig fysisk hjælp Kost ved slidgigt Case 2. Personlig fysisk hjælp Problemobservering Sygdommen slidgigt også kaldes artrose er den mest udbredte led sygdom overhovedet, det kan medføre voldsomme smerter. Sygdommen påvirker

Læs mere

Skitsere. Lave en skitse af

Skitsere. Lave en skitse af Skitsere Lave en skitse af Farvelægge Forsyne en konturtegning (eller anden flade) med et lag farve eller maling. Modellere Frembringe en figur eller en bestemt form ud af et materiale. Udhuling af ler

Læs mere

Myren som Græsklipper

Myren som Græsklipper Myren som Græsklipper Velkommen 2. November 2010 Indledning Myren, el-drevet terrængående og skånsom redskabsbærer til økologisk græshøst, husdyrhold og plantepleje. Det overordnede formål er at gøre økologisk

Læs mere

Opsætning og installation af NMEA 2000 netværk. Generel information

Opsætning og installation af NMEA 2000 netværk. Generel information Dansk vejledning NMEA LowranceNet.qxp 26-01-2006 17:18 Side 1 Opsætning og installation af NMEA netværk Generel information NMEA er en databus specielt til både. Det er en industristandard udviklet af

Læs mere

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 PAKKENS INDHOLD... 3 2 INSTALLATION... 4 2.1 PLACERING... 4 2.2 FORBRUG... 4 2.3 12V TILSLUTNING... 4

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

Byg selv en lille vindrose

Byg selv en lille vindrose Byg selv en lille vindrose Byggevejledning til vindrose samt tivolimølle med hejsefunktion Formålet med aktiviteten: Byg selv en vindrose er, at lade børn opleve, at de selv kan lave noget inden for vedvarende

Læs mere

Brugervejledning til bilfastspænding A22 Marts 2003

Brugervejledning til bilfastspænding A22 Marts 2003 Brug og vedligeholdelse af ROLTEC bilfastspænding model A22 til model ROLTEC Vision el-kørestol. Indholdsfortegnelse. Generelt - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - side 1 Normal

Læs mere

MS. Service dokumentation C5

MS. Service dokumentation C5 Service dokumentation C5 1 Indhold Komponenter... 3 Display... 3 Betjeningskomponenter... 3 Master Print... 4 Add-On Prints... 4 Fejlfinding... 5 Display... 5 El diagrammer... 7 Master Print... 7 EL...

Læs mere

Har du også et ømt punkt? AquaPunkt

Har du også et ømt punkt? AquaPunkt Har du også et ømt punkt? AquaPunkt Hvor er dit ømme punkt? I lænden, knæet eller et helt tredje sted? Du er ikke alene. Over halvdelen af os har i de sidste par uger haft ondt i led, ryg eller muskler.

Læs mere

Grøn Viden. Teknik til jordløsning Analyse af grubberens arbejde i jorden. Martin Heide Jørgensen, Holger Lund og Peter Storgaard Nielsen

Grøn Viden. Teknik til jordløsning Analyse af grubberens arbejde i jorden. Martin Heide Jørgensen, Holger Lund og Peter Storgaard Nielsen Grøn Viden Teknik til jordløsning Analyse af grubberens arbejde i jorden Martin Heide Jørgensen, Holger Lund og Peter Storgaard Nielsen 2 Mekanisk løsning af kompakt jord er en kompleks opgave, både hvad

Læs mere

MAS Trappe Robot. Programmering af Robotter og andre Fysiske Enheder University of Southern Denmark

MAS Trappe Robot. Programmering af Robotter og andre Fysiske Enheder University of Southern Denmark MAS Trappe Robot Programmering af Robotter og andre Fysiske Enheder Anders Jensen (Andej12@student.sdu.dk) Rasmus Jensen (Raje212@student.sdu.dk) Jacob Lohse Hansen (Jacoh12@student.sdu.dk) Julia Højgaard

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Magnetisk

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Magnetisk Trådløs Dørsensor Magnetisk Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 2 UDPAKNING... 2 MONTERING... 3 INSTALLATION AF BATTERIER... 5 EFTER INSTALLATION AF BATTERIER... 5 TEST AF DØRSENSOREN... 6 RESET TIL

Læs mere

Kondenserende gaskedel med solfangere tilkoblet

Kondenserende gaskedel med solfangere tilkoblet Gas Kondenserende gaskedel med solfangere tilkoblet Gaskedel og solvarme i ét Den bedste opvarmning Der findes mange opvarmningstyper, nogle er meget energibesparende, nogle er baseret på vedvarende energi

Læs mere

DYKPUMPE 250 W eller 550 W

DYKPUMPE 250 W eller 550 W DYKPUMPE 250 W eller 550 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr 76500250 = 250 W EAN nr 5709133760113 Art nr 76500550 = 550 W EAN nr 5709133760120 Læs venligst denne manual grundigt igennem inden brug af dykpumpen

Læs mere

Digital Converting a locomotive to digital operation

Digital Converting a locomotive to digital operation Digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 3095, DB Baureihe 74 Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin

Læs mere

KICKSPACE 500, 600 og 600-12V Ventilatorkonvektor

KICKSPACE 500, 600 og 600-12V Ventilatorkonvektor 1371141-01 KICKSPACE 500, 600 og 600-12V Ventilatorkonvektor Instruktion for installation, vedligeholdelse og brugervejledning. Tekniske data Læs vejledningen grundigt igennem inden installationens påbegyndelse.

Læs mere

Vi har lys til bl.a. Lastbiler Busser Varebiler Personbiler Trucks Entreprenørmaskiner Skibe Byggepladser Kraner Værfter VA-LBB772. Vision Alert blink

Vi har lys til bl.a. Lastbiler Busser Varebiler Personbiler Trucks Entreprenørmaskiner Skibe Byggepladser Kraner Værfter VA-LBB772. Vision Alert blink VA-V11050 VA-493002 VA-470090 VA-V11055 VA-V11053 VA-LBB772 VA-493032 VA-493042 VA-470042 Vision Alert blink De mest populære typer Vision Alert er en af de helt store markedet indenfor gult advarselslys.

Læs mere

TITEL: SPOR TEMA: INTEGRERET PRODUKTDESIGN PROJEKTPERIODE: 3.3.2011-18.5.2011 PROJEKTGRUPPE: BSC6-ID1 HOVEDVEJLEDER: PERNILLE HAVE

TITEL: SPOR TEMA: INTEGRERET PRODUKTDESIGN PROJEKTPERIODE: 3.3.2011-18.5.2011 PROJEKTGRUPPE: BSC6-ID1 HOVEDVEJLEDER: PERNILLE HAVE oprodukt TITEL: SPOR TEMA: INTEGRERET PRODUKTDESIGN PROJEKTPERIODE: 3.3.2011-18.5.2011 PROJEKTGRUPPE: BSC6-ID1 HVORDAN KAN EN NY DESIGNLØSNING EFFEKTIVISERE ARBEJDSGANGEN UNDER TESTUDFØRSEL, SIKRE AR-

Læs mere

Tælle system til udendørs brug. Info - Scan Instruments

Tælle system til udendørs brug. Info - Scan Instruments Tælle system til udendørs brug. Info - Scan Instruments Diskret og med stor fleksibilitet. Kan monteres i eksisterende stolper eller bygningsdele eller i nyopsatte stolper. Beskrivelse : Systemet består

Læs mere

Monteringsvejledning for AP900 til Suzuki Swift 1,3 benzin 2007> med Original betjening

Monteringsvejledning for AP900 til Suzuki Swift 1,3 benzin 2007> med Original betjening Monteringsvejledning for AP900 til Suzuki Swift 1,3 benzin 2007> med Original betjening www.asmarketing.dk Side 1 Bremsekontakt Lod brun ledning fra AP900 til pink fra original bremsekontakt. Lod den brun/hvid

Læs mere

Dansk Højtryk - DH Cleaner Midi

Dansk Højtryk - DH Cleaner Midi Indholdsfortegnelse Dansk Højtryk - DH Cleaner Midi 0.0 EU-Certifikat (Demonstration) 3 1.0 MASKINENS SPECIFIKATIONER 4 1.1 IDENTITETS-KLISTERMÆRKE 4 2.0 SIKKERHED 5 2.1 INTRODUKTION 5 2.2 KORTE SIKKERHEDSINSTRUKSER

Læs mere

Ruinerne under Slotspladsen

Ruinerne under Slotspladsen Ruinerne under Slotspladsen 01. Absalons Ringmur Fundament i opløsning, kridtsten er løse. Afrensning, fastlægning af løse sten og stabilisering af fundament 23. Fundament til Absalons Tårn Fundament i

Læs mere

Animo 1. GENEREL BESKRIVELSE

Animo 1. GENEREL BESKRIVELSE Animo Denne instruktion er for brugere af Animo vandopvarmningsbeholder, type WKT-Dn. Læs denne instruktion omhyggeligt, da det bevirker bedst og mest sikker brug af maskinen. 1. GENEREL BESKRIVELSE Vandopbevaringsbeholderen

Læs mere

DSE4200 Installationsvejledning

DSE4200 Installationsvejledning Dokument Nr.: D3702-018 Version: 02.01.00 13. august 2015 DSE Test Solutions Indhold 1. GENERELT... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Omfang... 3 2. INSTALLATIONSVEJLEDNING TRIN FOR TRIN... 3 2.1 Oversigt over tilhørende

Læs mere

Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det!

Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det! Märklin Digital indbygning af dekodere (1) Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det! Det er enkelt at ombygge lokomotiver og togsæt, der er forberedt til indbygning

Læs mere

Mnteringsanvisninger til modellerne:

Mnteringsanvisninger til modellerne: Mnteringsanvisninger til modellerne: 96899930/LZ5C Udstyret med et af de følgende klippedæk: 968999343 TRD5 Tunnel Ram Deck, 968999344 TRD6 Tunnel Ram Deck, 968999348 CD5 Combi Deck, 968999349 CD6 Combi

Læs mere

Materiale fra U-8 Inspirationskurset i Hobro d. 6.-7. september 2013 Udviklingskonsulent Anna Heide, JHF Kreds 4

Materiale fra U-8 Inspirationskurset i Hobro d. 6.-7. september 2013 Udviklingskonsulent Anna Heide, JHF Kreds 4 Motorisk træning Materiale fra U-8 Inspirationskurset i Hobro d. 6.-7. september 2013 Udviklingskonsulent Anna Heide, JHF Kreds 4 Hermed inspiration til motorisk træning og forskellige rammer, man kan

Læs mere

Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900.

Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900. Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900. Lagerføres i farven gul/blå. Der tager forbehold for evt. produktændringer. Copyright: Welldana A/S Udgave 1.0 11 2007. Sprog: Dansk. Tillykke med Deres nye Grampus

Læs mere

INSTRUKTION Leg med vind vindmølleværksted. Vejledning til fremstilling af vindmølle:

INSTRUKTION Leg med vind vindmølleværksted. Vejledning til fremstilling af vindmølle: INSTRUKTION Leg med vind vindmølleværksted I dette værksted skal I bygge en vindmølle med en dynamo, som kan give strøm nok til at en el-pære kan lyse Vejledning til fremstilling af vindmølle: Tag skabelonen

Læs mere

Standardskilte til markering af nedgravede ledningssystemer og kabler

Standardskilte til markering af nedgravede ledningssystemer og kabler Standardskilte til markering af nedgravede ledningssystemer og kabler Disse skilte opfylder DIN normen. De er fremstillet af plastik, vejrbestandige, stødsikre ved ekstreme temperaturer, lysbestandige

Læs mere

Byg selv en Savonius vindmølle

Byg selv en Savonius vindmølle 1 Byg selv en Savonius vindmølle Byggevejledning Formålet med aktiviteten Byg selv en Savonius-vindmølle er: At lade børn og unge på en pædagogisk, lærerig, og kreativ måde opleve, at de af kendte og tilgængelige

Læs mere

BREATHE 55. Installationsguide. Sustain Solutions Rønnegade 1, 2100 KBH Ø CVR Version 1

BREATHE 55. Installationsguide. Sustain Solutions Rønnegade 1, 2100 KBH Ø CVR Version 1 Installationsguide Emballagens indhold Tjek at du har alle delene (1-7) 1 2 4 6 3 5 7 1. Udvendig hætte 2. Strips 4 stk. 3. Ø90 mm rør 4. Ø250 mm rør 5. Vægdæksel 6. Rotorveksler 7. Indvendigt låg 1 Respektafstande

Læs mere

Introduktion Gripit GI1319 Storyboard Detaljering

Introduktion Gripit GI1319 Storyboard Detaljering Produktrapport 7 8 1 16 Introduktion Gripit GI1319 Storyboard Detaljering Asbjørn Maigaard Axelsen Hans Toft Hornemann Ditte Maria Buus Nielsen Betina Røge Jensen Terkel Skou Steffensen 4 Projekttitel

Læs mere

viden giver sejlglæde //

viden giver sejlglæde // øyvind bordal // magne klann Sejlerbogen viden giver sejlglæde // Sektion 1 Grundlæggende sejlads Sejlerbogen Sejlerbogen//Viden giver sejlglæde Blue Ocean Media FORFATTERE Øyvind Bordal, Magne Klann FOTO

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING BABYPOWER DELTA. Motorløsning til barnevogne - Forcere uden besvær over bakker og ujævnt terræn med en BabyPower motor.

BRUGERVEJLEDNING BABYPOWER DELTA. Motorløsning til barnevogne - Forcere uden besvær over bakker og ujævnt terræn med en BabyPower motor. BRUGERVEJLEDNING BABYPOWER DELTA Motorløsning til barnevogne - Forcere uden besvær over bakker og ujævnt terræn med en BabyPower motor. BRUGERVEJLEDNING SPEEDERBOKS Speederboksen er spændt fast på skubbehåndtaget,

Læs mere

KAN MAN SE VINDEN? HVAD ER VIND? LUFTTRYK VI MÅLER LUFTTRYKKET

KAN MAN SE VINDEN? HVAD ER VIND? LUFTTRYK VI MÅLER LUFTTRYKKET KAN MAN SE VINDEN? HVAD ER VIND? For at svare på spørgsmålet om, hvad vind er, så skal vi vide noget om luft. I alle stoffer er molekylerne i stadig bevægelse. I faste stoffer ligger de tæt og bevæger

Læs mere

Dansk brugsvejledning til Clover 3 elektronisk lup

Dansk brugsvejledning til Clover 3 elektronisk lup Dansk brugsvejledning til Clover 3 elektronisk lup Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk 1 Tillykke med Deres nye Clover 3 elektronisk lommelup.

Læs mere

Brugermanual til System 2000

Brugermanual til System 2000 Brugermanual til System 2000 Vigtigt Læs hele denne manual før komponenten tages i brug, den indeholder vigtig information for brugeren. 5/9 2007 L:\Vejledninger\Nye vejledninger\vejledning_system2000.pdf

Læs mere

FM-Eco4light+S - MGS600 FM-Eco4light+ FM-Eco4light INSTALLATION. Updated:

FM-Eco4light+S - MGS600 FM-Eco4light+ FM-Eco4light INSTALLATION. Updated: FM-Eco4light+S - MGS600 FM-Eco4light+ FM-Eco4light INSTALLATION Updated: 190122 1551 Venligst, se også vores: Generelle installationskrav Pakken indeholder: tracker samt kabling Isætning eller udskiftning

Læs mere

Titelblad. Arkitektur & Design Industriel Design v/ Aalborg Universitet. Titel: Nova Periode: 02/02/09-03/06/09 Gruppe: AD10-ID4

Titelblad. Arkitektur & Design Industriel Design v/ Aalborg Universitet. Titel: Nova Periode: 02/02/09-03/06/09 Gruppe: AD10-ID4 Titelblad Arkitektur & Design Industriel Design v/ Aalborg Universitet Titel: Nova Periode: 02/02/09-03/06/09 Gruppe: AD10-ID4 Anders Rafn Hansen Kvist Vejleder: Kaare Eriksen Ann Pedersen Kristian Trier

Læs mere