Kulturforvaltningen Side 1 af 17. Kunstrådets behandling af Kulturudviklingspuljens 1. puljerunde for 2011 med ansøgningsfrist den 27.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kulturforvaltningen Side 1 af 17. Kunstrådets behandling af Kulturudviklingspuljens 1. puljerunde for 2011 med ansøgningsfrist den 27."

Transkript

1 Kulturforvaltningen Side 1 af 17 Punkt / Sagsnr. / Sagsbeh. Ansøger og Projekttitel Ansøgt beløb Begrundelse Århus Kommunes Billedkunstudvalg Tænk, tanker der forandrer Max Parylewicz Hulen Kunstnernes Påskeudstilling Spring11 Inger Lise Rasmussen Hjemmeside Marianne Markvad MOnuMENT Afslag Afslag Et samarbejde mellem Frode Gundorf og Max Parylewicz, byggende på Platons hulelignelse, lyder interessant. Det bliver en udfordring på mange planer, men Kunstrådet tror, det kan lade sig gøre og støtter gerne projektet. På grund af puljens begrænsede midler er det dog ikke muligt at støtte med det fulde beløb. Spring kuraterer hvert år talentfulde debutanter fra tidligere års Påskeudstilling og viser deres kunnen i fuld skala og med fokuseret opmærksomhed. Kunstrådet bakker op om denne støtte til vækstlaget og ansøgningen er imødekommet, dog kun delvis grundet puljens begrænsede størrelse. Marianne Markvads udstilling på Spring10 gjorde stort indtryk på Kunstrådet, og vi støtter derfor kunstnerens ønske om at videreudvikle værket med byen som tema. Introduktionen af videoprojektioner i samspil med Marianne Markvads collagestil er en spændende udvikling med godt potentiale. Kunstrådet indstiller til delvis støtte på baggrund af puljens begrænsede midler.

2 Kulturforvaltningen Side 2 af Århus Kunstbygning Alternative Energies Afslag Kunstnersammenslutningen Guirlanden EKKO Galleri Image Hibalhidhoo (Da jeg var landmand på Maldiverne) Galleri Image Disruptions in Landscape Photography Lars Høygaard Nielsen Translation s Lars Høygaard Nielsen DE Voksne & DE Uregerlige Kunstrådet har med interesse læst om ansøgningen til udstillingen EKKO, som Kunstrådet finder støtteværdig. Grundet puljens begrænsede midler kan ansøgningen dog ikke imødekommes fuldt ud. Kunstrådet gør opmærksom på, at støttebeløbet specifikt er øremærket til aflønning af kurator samlet til begge udstillinger Afslag Kunstrådet vil gerne støtte udstillingen Hibalhidhoo af fotografiske prints og genstande, som viser den kunstneriske dokumentation fra Søren Dahlgaards projekt på Maldiverne. Også Tom Lovelace s udstilling Disruptions in Landscape Photography synes interessant. Her blander han subtilt fotografi, skulptur og intervention udfra konstruerede virkeligheder. Kunstrådet har derfor valgt at støtte begge udstillinger med et samlet beløb, dog ikke det fulde beløb på grund af puljens begrænsede midler. Ansøgningen om støtte til kunstprojektet DE Voksne & DE Uregerlige indstilles til delvis imødekommelse. Kunstrådet finder tankerne om den organiske mobile placeret i bassinet foran Musikhuset fascinerende. Ansøgningen imødekommes ikke fuldt ud pga. puljens begrænsede midler

3 Kulturforvaltningen Side 3 af Fie Tanderup Arbejdslegat Kunstrådet indstiller til støtte til et arbejdslegat i forbindelse med Fie Tandrups ophold på San Cataldo i november 2010, hvor hun vil arbejde med et projekt som kombinerer fotografi og fortælling. Grundet puljens begrænsede midler dog med et mindre beløb Ina Olsen Arbejdstitel: Puppen Marianne Jørgensen Love Alley News 2 Bodil Sohn Hjemklang Leva Vitola-Lindqvist og Ole Lindqvist Cirkelrum Martin Richard Olsen Love Alley støberi Afslag Afslag Afslag Ina Olsen arbejder i et koloristisk malerisk udtryk med et fint, poetisk og på samme tid stærkt engagement. Ansøgningen om arbejdslegat imødekommes, dog med et mindre beløb grundet puljens begrænsede midler. Kunstrådet tror på, at et møde og samarbejde mellem Bodil Sohn og Marie Højlund kan generere en kunstnerisk udvikling. Installationen Hjemklang tager udgangspunkt i det hjemlige, og lader maleriet møde et interaktivt lydbillede, - en huleagtige lydkulisse i et kulisseagtig hjem. Det lyder spændende, og det er en rigtig god ide, at Guirlandens medlemmer lader sig udfordre af kunstnere, der arbejder med andre medier. Kunstrådet vil derfor gerne støtte projektet, dog kun delvis på grund af puljens begrænsede midler Solveig Matthiesen Billeddialog Danmark/Cuba Afslag

4 Kulturforvaltningen Side 4 af Thorbjørn Reuter Christiansen Hjemmeside Afslag Anders Ladegaard Små Kollisioner / Small Collisions Katrine Nyholm Berørt Camilla Rasborg Blamage Ulla Diedrichsen Tekniske rekvisitter til nyproduktion og registrering Lena Kühl Ornament og fortælling Afslag Afslag Afslag Med Blamage, som produceres til udstillingen BAGS i Beograd i Serbien, arbejder Camilla Rasborg med det tilsyneladende tilfældige og omsætter det til kunst. Uheldet - en lækkende tusch som har efterladt en blamage i en taske - bearbejdes og forstørres til et format, der transformerer det til et nyt billede, hvor hver enkelt fiber og detalje får betydning. Kunstrådet indstiller til støtte dog kun delvist grundet puljens begrænsede midler. Kunstrådet anerkender ansøgerens kunstneriske virke. Men Kunstrådet støtter ikke udstyr til værkstedsindretning. Ansøgningen om fotoudstyr ses derimod begrundet i ansøgerens tidligere praksis og dette vil Kunstrådet gerne give støtte til. Støtten er således målrettet fotoudstyr. Ansøgningen imødekommes derfor kun delvis.

5 Kulturforvaltningen Side 5 af Ester Voksen og Cindie Kehlet Du bli r set Det glæder Kunstrådet at se modne kunstnere søge inspiration og udvide deres engagement i utraditionelle retninger. Esther Vohnsens projekt med Cindie Kehlet, som involverer lufthavnskropsscanninger, er både utraditionelt, sjovt og tankevækkende. Projektet støttes, dog kun delvis, grundet puljens begrænsninger Liné Ringtved Thordarson Mennesker i landskab / indre landskaber i mennesker Afslag Julie Gissel Dausell Lamps of Chicago Louise Sparre Arbejdslegat Anne-Mette Sørensen Når grimt er smukt kunst i proces Ninna Gøtzshe Arbejdslegat til udvikling af unika keramik Afslag Afslag Louise Sparre er et ungt talent, som Kunstrådet glæder sig til at følge i næste par år. Kunstådet opmuntrer derfor Louise Sparre med et beskedent arbejdslegat til at fortsætte sit visuelle forskningsprojekt. Der indstilles til delvis imødekommelse af ansøgningen. Kunstrådet finder ansøgerens arbejde med unikakeramik interessant og spændende. Ligeledes ser Kunstrådet potentialerne i, at århusianske kunsthåndværkere søger ud over byens grænser i international kontekst.

6 Kulturforvaltningen Side 6 af Birgitte Kristensen Verdenskunst i Baghaven Kunstådet mener, at projektet absolut bør fremvises i Århus. Først skal det dog produceres og de nødvendige rejser skal foretages. Dette vil Kunstrådet gerne støtte, men på grund af puljens begrænsede midler kan det ansøgte beløb ikke fuldt imødekommes Flemming rolighed Arbejdslegat og materialer Foreningen Standart Litteraturmagasinet Standart Vild med ORD Århus Litteraturfestival Vild med ORD Afslag Kunstrådet vurderer alle tilsendte ansøgninger uden skelen til ansøgernes køn, alder, hudfarve og politiske eller seksuelle præferencer, men er dog bevidste om også at give plads til minoritets udtryk. Dette er dog ikke begrundelsen her. Alene på baggrund af en kvalitativ vurdering af det tilsendte materiale indstiller Kunstrådet, at ansøgningen imødekommes. Grundet puljens begrænsede midler dog kun delvist. Kunstrådet har med baggrund i de to seneste års festivaler vurderet, at mulighederne for en bred litteraturfestival i Århus er begrænsede. Kunstrådet anerkender den store indsats og kvalitetsniveauet i programmet, men kan samtidig se problemer med at tiltrække den nødvendige opmærksomhed fra både presse og publikum. De problemer løses ikke nødvendigvis med en usædvanligt dyr annoncekampagne eller et dyrt internationalt program. Kunstrådet tildeler projektet støtte med en anbefaling om at nedskalere festivalen og søge at konsolidere den og finde en naturlig, bæredygtig størrelse. Festivalen kan altid vokse sig større, men hvis det ikke lykkes i 2011 at skabe en festival, hvor forventningerne til salg af stande og billetter svarer til budgetterne, vil Kunstrådet fremover ikke indstille Vild Med Ord til støtte. Grundet begrænsede midler tildeles ikke det fulde støttebeløb. Kunstrådet vil gerne bede om en evaluering, af festivalen når den er afsluttet. Kunstrådet ønsker en selvevaluering samt regnskab for arrangementet.

7 Kulturforvaltningen Side 7 af Litteraturen på Scenen Drift LIPS er ikke til at komme udenom i det århusianske kulturlandskab. LIPS er her, der og alle vegne, og hver eneste gang er det med et godt, professionelt kvalitetsprojekt. Der eksperimenteres med både form, indhold og geografisk placering af arrangementer. Det vil Kunstrådet gerne støtte. På grund af puljens begrænsede midler dog ikke med det fulde beløb /GK /GK /GK /GK /GK /GK Gruppe 38 Julefryd Teaterforeningen Dadadans Fjer og Stiletter Teatret Apropos FUCK! Theatret Thalias Tjenere Fyrst Drakulya MeDeHeLe DANSEfilmFESTival Teatret Beagle dans & fysisk teater Ny Habit Afslag Afslag Afslag Afslag Der indstilles til støtte med det ansøgte beløb. Kunstrådet finder projektet spændende i problematikken om kropsidealer kontra den reelle krop og med baseringen på ansøgerens personlige oplevelser som showgirl på Folies Bergere i Paris. Kunstrådet vurderer at den beskrevne forestilling Ny Habit kan være både underholdende og tankevækkende. Som følge af puljens begrænsede midler indstilles ansøgningen til delvis imødekommelse.

8 Kulturforvaltningen Side 8 af /GK Hvid Støj Scentproduktion hårrejsende festivaldeltagelse 2011 og turne Kunstrådet ved, at det som producent uden faste produktionsfaciliteter er omkostningstungt at sende en forestilling på turne og børneteaterfestival. Da forestillingen hårrejsende allerede har vist sit værd, vælger Kunstrådet, at prioritere midler til turnéen og børneteaterfestival. Børneteaterfestivalen er det primære salgsorgan for børneteaterproduktioner, og vi vil opfordre til, at man ved fremtidige produktioner prioriterer midler til deltagelse i denne i sit budget. Grundet puljens begrænsede midler indstilles ansøgningen kun til delvis imødekommelse /GK /GK /GK /GK Folkeuniversitetet i Århus Genfærd Kassandra Production Gæstespil og teaterudveksling i Göteborg Kassandra Production Gæstespil og internationale aktiviteter i Berlin Teatertruppen Stormen Solnedgang over Riga Afslag Afslag Kunstrådet vurderer, at Kassandra Production og Annika B. Lewis vil få stort udbytte af teaterudveksling med Atalante, Danscentrum Väst og Dansbyrån i Göteborg, med præsentation af forestillingen Displacement samt deltagelse i labotoriearbejde og dialogmøder. Kunstrådet har derfor valgt at indstille, at ansøgningen imødekommes fuldt ud og glæder sig til at se projektet i Århus. Kunstrådet vurderer, at Kassandra Production vil få stort udbytte af teaterudveksling med Dock 11 i Berlin. Med gæsteoptræden, dialogmøder og et muligt artist in resicency ophold er der lagt en god platform for at opdyrke relevante netværker. Kunstrådet håber at se Dock 11 i Århus og indstiller, at ansøgningen imødekommes fuldt ud.

9 Kulturforvaltningen Side 9 af /GK Teater Refleksion og Teater My Himmelsange til Australien Ansøgningen om at sende forestillingen Himmelsange til Australien for at spille 24 gange indstilles til delvis imødekommelse. Det er en fin og intim forestilling for de mindste børn, og det er ærefuldt at være inviteret til Sydney Opera House og The Arts Centre, Melbourne. Til trods for, at arrangørerne i Australien yder et væsentligt økonomisk bidrag til gæstespillet, kan økonomien ikke hænge sammen uden supplerende støtte /GK /GK /GK /GK Teater Spektaklo Perforto (Esparenzo: med vold) Vipepeo Hulepindsvinene kommer Nungo nungo iliza Secret Hotel Workshop performance lecture om kroppen Teater Viva Voices a groupe of people (arbejdstitel) Afslag Afslag Afslag Det glæder Kunstrådet, at kunne indstille ansøgningen til støtte. Projektet er et intelligent bud på en både kunstnerisk og pædagogisk involverende performance om forskellige syn på krop og seksualitet i forskellige kulturer og historiske perioder. Grundet puljens begrænsede midler imødekommes ansøgningen dog kun delvist /GK Teater freezeproductions Forprojektering (flere projekter) 1. halvår 2011 og Genopsætning af Ovartaci oktober Afslag

10 Kulturforvaltningen Side 10 af /GK Opgang2 Turneteater Hvor Regnbuen Ender en teaterføljeton Afslag /GK /GK /GK Teaterforeningen Nojazz Teaterjulekalender (NTV) Teater Tout le Monde Steen Nørgaard Entré Scenen Forberedelse til 2 internationale udvekslingsprojekter Afslag Teatret, der er nyt, men arbejder med erfarne folk, indstilles til delvis støtte. Forestillingen Ensomhedens Trivsel handler om den eksistentielle ensomhed og lyder til at kunne forene teatrale elementer på en rigtig spændende måde. Hvordan skal Godsbanen komme til at fungere? Vil det overhovedet lykkes? Med projekter som dette er Kunstrådet sikker på, at svaret er ja. Det er et på alle måder godt projekt som griber fat om selve kernen i Godsbanen. Det vil Kunstrådet gerne indstille til fuld støtte. Kunstrådet ønsker en selvevaluering af projektet /GK /GK Laboratoriet ved Entré Scenen Eksperiment: Passing Place Greenland februar 2011 og Utopiaeksperimenter Danseværket Mobil Update Kunstrådet imødekommer ansøgningen, da de beskrevne projekter anses for at være væsentlige bidrag til det århusianske teaterliv. Grundet puljens begrænsede midler kan Kunstrådet dog ikke indstille til det fulde støttebeløb. Kunstrådet finder projektet MOBIL UPDATE 2011 meget interessant i sin stræben efter at kombinere dans, Street Art og arkitektur. Det er derfor en glæde, at kunne indstille ansøgningen. Grundet puljens begrænsede midler dog kun delvist.

11 Kulturforvaltningen Side 11 af /GK Danseværket Tilskud til fastholdelse af assistent på Danseværket Kunstrådet finder, at Danseværket udfylder en yderst vigtig funktion i det Århusianske dansemiljø og prioriterer derfor at indstille ansøgningen. Det er Kunstrådets overbevisning at arbejdet hen imod en fusion med Dansens Hus i København, vil være til gavn for det samlede dansemiljø i Århus. Grundet puljens begrænsede midler imødekommes ansøgningen dog kun delvist /GK /GK /GK /GK /GK Filomusi Productions Nabo i forbindelse med Dansens Dage 2011 Filomusi Productions You, me and the rest of us Filomusi Productions FiddleliDee & FiddleliMax Danseteatret Fodfæste At skabe med det der er John Doe Teatret Familieforestillingen Klods Hans Afslag Afslag Afslag Kunstrådet finder at Filomusi Productions forestilling Nabo er meget original og har et højt kunstnerisk niveau. Forestillingen foregår hjemme hos folk, som så inviterer naboer og venner. Det giver et intimt anderledes og spændende møde mellem dansen og dens publikum. Kunstrådet vil derfor meget gerne have forestillingerne realiseret igen til Dansens dage Det glæder derfor Kunstrådet at indstille, at ansøgningen imødekommes fuldt ud I Danseforestillingen You, me and the rest of us eksperimenterer Filomusi Productions med nye måder at bruge kroppen på. Gennem et tæt samarbejde mellem koreograf og danserne udvikles dansen gennem terapeutiske forløb, hvor forestilling og koreografi skabes med udgangspunkt i personlige erfaringer. Kunstrådet vil derfor gerne indstille ansøgningen til støtte, dog ikke med det fulde beløb på grund af puljens begrænsede midler.

12 Kulturforvaltningen Side 12 af /GK Teaterselskabet Pulchra Semper Veritas Etablering af sekretariat Afslag Per Skriver Koncert med nyskrevet musik Kunstrådet ser frem til at høre Per Skrivers nykomposition over Lisbeth Smedegaard Andersens sonatkrans Nu lægger vinden sig i verdens haver. Værket skal opføres i Påsken 2011 i kirker i Århus med en usædvanlig besætning af kor, sopransolist, strygekvartet samt recitator. Der indstilles til støtte dog kun delvist på grund af puljens begrænsede midler Silver Gleaming Sound Machine Alternativ VJ lyssætning Kunstrådet finder projektet meget interessant og indstiller det derfor til det fulde støttebeløb. Musikken er i øvrigt også glimrende Scenatet, ensemble for kunst og musik Drift og Produktioner 2011 Thea Vesti Pedersen Stævnesat Wayne Siegel Pandoras gave Afslag Kunstrådets mener, at hos Scenatet, ensemble for kunst og musik, går ambitioner og energi op i samme høje omdrejningstal. Udtrykket er tværkunstnerisk opfindsomt, fornyende og sanseudvidende og sammenholdt med ensemblets fokus på unge danske komponisttalenter betyder det, at Scenatet er støtteværdigt, og ansøgningen indstilles. På grund af puljens begrænsede midler dog kun delvis. Projektet Stævnesat indstilles til delvis støtte. Der er tale om et godt gennemtænkt projekt, hvor klassisk og rytmisk musik skal arbejde sammen på reelle præmisser for begge parter. Opførelsen skal foregå i et rum, der er opbygget som en togvogn. Koncertformen får nye facetter.

13 Kulturforvaltningen Side 13 af BaroqueAros Masterclass og koncerter Koncerter er fint, men noget der også kan opkvalificere et i forvejen dygtigt ensemble er inspiration udefra. Her i form af barokeksperten Peter Spissky. Det vil Kunstrådet gerne være med til at støtte. På grund af puljens begrænsede midler dog kun med et mindre beløb Duo al Dente Beyond Boundaries Rørkvartetten 4reeds 4reeds to temakoncerter Afslag Rørkvartetten 4reeds er et nytænkende og modigt engagement, som musikalsk tillægger på helt nye musikalske fronter. Kunstrådet ser frem til at høre mere til kvartetten og ansøgningen indstilles, dog kun delvis grundet puljens begrænsede midler Foreningen Dou Tusmørke RUTE#2 Foreningen VokalEnsemblet Professionelt Vokalensemble i Århus, Åbningskoncert og etablering Århus Sinfonietta Århus Sinfonietta Afslag Projektet Rute#2 indstilles til delvis støtte. Der er tale om et hedensk opstandelsesritual, som vises i scenekunstnerisk form. Projektet involverer samarbejde mellem en klassisk og en elektronisk komponist, mellem opera og dans, og ser ud til at bygge på kunstnerisk udfordrende personkonstellationer. I anerkendelse af Århus Sinfoniettas store betydning som formidler af ny kompositionsmusik og deres stadige søgen efter udvikling og fornyelse af koncertformen, indstiller Kunstrådet til støtte. Dog kun delvist på grund af puljens begrænsede midler.

14 Kulturforvaltningen Side 14 af Grobund Ground BandCamp Afslag Hide & Seek Hide & Seek Musikcafeen Musikcafeen (Real) Northside Entertainment Aps Northside Festival Musikparlamentet Opstart samt afvikling af musikkulturel debatforening Ensemble Zimmermann Koncertsæsonen Afslag Afslag Afslag Musikcaféen har med musikprojektet Real bevist deres evne til at engagere og motivere musikere og publikum, som ligger i periferien af både det danske musikmiljø og det danske samfund. Dette er gjort med kvalitet snarere end integration for øje, hvilket har resulteret i en række koncerter, hvis intime atmosfære, høje kvalitet og integritet har sat spor hos både publikum og musikere. Kunstrådet vil gerne støtte projektets videre udvikling og indstiller til støtte. Dog kun delvist grundet puljens begrænsede midler. Kunstrådet finder, at Ensemble Zimmermann har et højt instrumentalt niveau. Det glæder os derfor at kunne indstille ansøgningen. Grundet puljens begrænsede midler dog med et mindre beløb end det ansøgte.

15 Kulturforvaltningen Side 15 af Mikkel Ib Søgaard Rasmussen Musikbutik Projektet omfatter en placering af klassisk musik i nye rammer, i dette tilfælde en nedlagt butik i Århus. Kunstrådet vil gerne se projektet realiseret og indstiller ansøgningen til delvis imødekommelse Kristian Lassen Latinjazz Studenterhus Århus Under Overfladen Vol. II Societas Pro Musica Koncerter i 2011 og masterclass Societas Pro Musica Den Danske Romance Christian Vuust Christian Vuust Dynamo Metal Royale Driftstilskud 2011 Foreningen Aarhus Took It Aarhus Took It Afslag Afslag samlet til begge projekter Afslag Afslag Afslag De 2 ansøgninger om støtte til koncertvirksomhed indstilles samlet til delvis støtte. Prioriteringen mellem de ansøgte formål må sangselskabet selv foretage. Med indstillingen anerkender Kunstrådet selskabets indsats for sangkunsten inden for den klassiske kammermusik.

16 Kulturforvaltningen Side 16 af Danmarks Grimmeste Festival Danmarks Grimmeste Festival Afslag GK/ Foreningen Big Dance Big Dance 2011 Foreningen Gelleraps Gelleraps 2011 Pappagallo Driftstilskud Afslag Gelleraps er et endags-arrangement for unge i Gellerup/Toveshøj, centreret omkring rapmusik og gadesportsaktiviteter. Kunstrådet vurderer, at arrangementet har et højt niveau og indstiller derfor ansøgningen. Grundet puljens begrænsede midler dog med et mindre beløb. Kunstrådet har ad flere omgange støttet foreningen Pappagallos aktiviteter og anerkender behovet for støtte. Kunstrådet har overført ansøgningen om Basistilskud til Kulturudviklingspuljen, men indstiller et mindre støttebeløb end det ansøgte Danseværket KedjaAarhus Det skal understreges, at foreningen ikke kan forvente, at det nuværende Kunstråd fremover vil imødekomme yderligere driftsansøgninger fra foreningen, da Kunstrådet ønsker at prioritere kulturudviklende tiltag frem for driftsstøtte til etablerede institutioner. Et stort og ambitiøst projekt som vil kunne gøre meget godt for dansescenen i Århus. Set i forhold til 2017 er der også relevante perspektiver i projektet, og det vil Kunstrådet gerne indstille til støtte. På grund af puljens begrænsede midler er det dog ikke muligt at støtte med det fulde beløb.

17 Kulturforvaltningen Side 17 af World Music Denmark og spillestedet Atlas Upcoming Festival Afslag / / Jeppe Moeskjær The Band Contest Rum46 Driftstilskud 2011 Foreningen Åbne Døre Åbne døre Afslag Kunstrådet anerkender rum46s væsentlige rolle i udbredelsen af aktuel samtidskunst i Århus og indstiller derfor ansøgningen til støtte. Grundet puljens begrænsede midler dog ikke med det fulde beløb Kulturarrangementspuljesag til udtalelse. Det er Kunstrådets vurdering at den kunstneriske kvalitet af arrangementet Åbne Døre lider under projektets grundkoncept. Et alternativt publikumsmøde med kunsten i de deltagende kunstners værksteder bliver ikke det nye møde, hvor den kunstneriske selviscenesættelse udvider formidlingen af det personlige engagement. Årsagen hertil kan man frygte skyldes, at niveauet hos de deltagende kunstnere ikke er på højde med konceptets kongstanke. Projektet har for de fleste deltagere et merkantilt ærinde og burde på det grundlag være selvfinansieret.

Kulturforvaltningen Side 1 af 5

Kulturforvaltningen Side 1 af 5 Kulturforvaltningen Side 1 af 5 Punkt / Sagsnr. / Sagsbeh. 1 09-01956 2 09-02035 3 09-02037 4 09-02100 5 09-02101 6 09-02102 Ansøger og Projekttitel Ansøgt beløb Begrundelse PianoRAMA-Competition, frivillig

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 1. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940

Læs mere

Kulturforvaltningen Side 1 af 6. Behandling af 1. puljerunde for Kulturarrangementspuljen 2008 med ansøgningsfrist 1. oktober 2007

Kulturforvaltningen Side 1 af 6. Behandling af 1. puljerunde for Kulturarrangementspuljen 2008 med ansøgningsfrist 1. oktober 2007 Kulturforvaltningen Side 1 af 6 Punkt / Sagsnr. / Sagsbeh. 1 07-01382 Ansøger og Projekttitel Ansøgt beløb Beslutning og begrundelse Foreningen May Music & Drama Produktion Frans af Assisi, Musicaloratorium

Læs mere

Kulturforvaltningen Side 1 af 19. Kunstrådets behandling af Kulturudviklingspuljens 1. puljerunde for 2010 med ansøgningsfrist 1.

Kulturforvaltningen Side 1 af 19. Kunstrådets behandling af Kulturudviklingspuljens 1. puljerunde for 2010 med ansøgningsfrist 1. Kulturforvaltningen Side 1 af 19 Punkt / Sagsnr. / Sagsbeh. 1 09-01776 2 09-02019 3 09-02020 4 09-02021 Ansøger og Projekttitel Ansøgt beløb Begrundelse Bo Mølgaard Udstilling i Antikmuseet HUSET ÅRHUS

Læs mere

Beslutningsreferat af Kulturarrangementspuljen 1. puljerunde 2014

Beslutningsreferat af Kulturarrangementspuljen 1. puljerunde 2014 Sag Sagsbeh. Kategori Titel Ansøger Ansøgt Bevilling Indstilling beløb 1165 Ole Jørgensen Danmarks Grimmeste Festival 2014 Danmarks Grimmeste Festival 500.000,00 125.000,00 Danmarks Grimmeste Festival

Læs mere

Notat til Kulturudvalgets temamøde om dans, tirsdag den 29. april KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune

Notat til Kulturudvalgets temamøde om dans, tirsdag den 29. april KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune Notat til Kulturudvalgets temamøde om dans, tirsdag den 29. april 2014 Side 1 af 5 Aarhus Kommune yder driftstilskud til de to dansescener: Det lille storbyteater Bora Bora Dans og visuelt teater Granhøj

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

Strategiplan og plan for kunstnerisk aktivitet for Teatret Undergrunden 2017-2020

Strategiplan og plan for kunstnerisk aktivitet for Teatret Undergrunden 2017-2020 Strategiplan og plan for kunstnerisk aktivitet for Teatret Undergrunden 2017-2020 Undergrunden vil i en ny aftaleperiode 2017-2020 bestræbe sig på at blive et centrum for musikteater på højst mulige kvalitetsniveau,

Læs mere

K U N S T R Å D E T. Info Støttemuligheder Ansøgningsfrister K U N S T R Å D E T I Å R H U S K O M M U N E

K U N S T R Å D E T. Info Støttemuligheder Ansøgningsfrister K U N S T R Å D E T I Å R H U S K O M M U N E K U N S T R Å D E T Info Støttemuligheder Ansøgningsfrister K U N S T R Å D E T I Å R H U S K O M M U N E 2 0 0 4-2 0 0 8 K U N S T R Å D E T Det er kunstnerne, der skaber kunsten. Dermed giver de et særligt

Læs mere

Der indgås 4-årige aftaler, dels mellem Københavns Kommune og Kulturministeriet og dels mellem Københavns Kommune og de enkelte teatre.

Der indgås 4-årige aftaler, dels mellem Københavns Kommune og Kulturministeriet og dels mellem Københavns Kommune og de enkelte teatre. NOTAT 03-09-2015 Principper for valg af små storbyteatre 2017-2020 København har som hovedstad en forpligtelse til at sikre et mangfoldigt kultur- og teaterliv, som tilgodeser byens forskellige befolkningsgrupper

Læs mere

NYE VEJE FOR FESTIVALEN

NYE VEJE FOR FESTIVALEN NYE VEJE FOR FESTIVALEN Aarhus Jazz Festival 2015 vil vanen tro præsentere et varieret program af høj kvalitet, med både store internationale, europæiske, danske og nordiske orkestre. Ambitionen er at

Læs mere

FORSLAGETS ØKONOMISKE KONSEKVENSER (1.000 kr. ekskl. moms) Tekst Efterfølgende år Generator

FORSLAGETS ØKONOMISKE KONSEKVENSER (1.000 kr. ekskl. moms) Tekst Efterfølgende år Generator 14. maj 2019 Projektnavn: Generator som regionalt spillested Politikområde: Fritidslivspolitik Spillestedet Generator ønsker at blive regionalt spillested fra 2021. Der skal ansøges hos Kulturstyrelsen

Læs mere

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet.

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet. Notat Emne: Kunstfaglige evalueringer af kulturinstitutioner i Aarhus Til: Kulturudvalget d. 24. februar 2015 Side 1 af 8 Kunstfaglige evalueringer af kulturinstitutioner 2015/2016 1. Resume Det er et

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 7. december Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 7. december Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 4. Afdeling Den 7. december 2005 Basistilskud fra Kulturudviklingspuljen til Danseværket, Theatret Thalias Tjenere og Von Baden. Århus Kommune Skoler

Læs mere

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION 1. KUNSTSTRATEGI 2018-2020 PRÆSENTATION 1 KUNSTSTRATEGI 2018-2020 København har et rigt kunstliv med masser af etablerede gallerier, udstillings- og undervisningssteder, kunsthaller og museer, og nye er

Læs mere

Tilsanding af de frie kulturmidler. Analyse af kulturarrangementspuljen og kulturudviklingspuljen

Tilsanding af de frie kulturmidler. Analyse af kulturarrangementspuljen og kulturudviklingspuljen Tilsanding af de frie kulturmidler Analyse af kulturarrangementspuljen og kulturudviklingspuljen Kulturforvaltningen, Aarhus Kommune September 2011 Indhold 1. Resume... 3 2. Indledning... 6 2.1 Budgetforligsteksten:

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

Med et livsnødvendigt tilskud fra Statens Kunstfonds scenekunstudvalg og fra Kultur-og Fritidsudvalget i Københavns Kommune til opstartsåret

Med et livsnødvendigt tilskud fra Statens Kunstfonds scenekunstudvalg og fra Kultur-og Fritidsudvalget i Københavns Kommune til opstartsåret TEaterøen ansøgning Teaterøen er Åben Med et stadigt stigende antal af kompagnier og brugere, arrangementer og gæster - med festivaler (17 gæstespil under den kommende CPH stage fx. og co-produktion med

Læs mere

PROSPEKT. skandinaviske kunstnere. arrangerer f lere dages festival hvert andet år med de førende kunstnere i verden

PROSPEKT. skandinaviske kunstnere. arrangerer f lere dages festival hvert andet år med de førende kunstnere i verden 2017-2020 skaber liv i kulturarven med tidlig musik fra før år 1800 har fokus på det historiske og sætter middelalderbyen på verdenskortet præsenterer 8-12 sæsonkoncerter med de førende skandinaviske kunstnere

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 Aftale af 16. november 2011 Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 1. Indledning Der er enighed mellem regeringen og Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative

Læs mere

Statens Kunstfond på 5 minutter

Statens Kunstfond på 5 minutter Statens Kunstfond på 5 minutter Indhold 1. Hvorfor har vi Statens Kunstfond? 2. Hvad er Statens Kunstfonds opgave? 3. Hvordan er Statens Kunstfonds organiseret? 4. Statens Kunstfonds andel af Kulturministeriets

Læs mere

GROWOP! F E S T I V A L

GROWOP! F E S T I V A L GROWOP! F E S T I V A L 2 0 1 9 HERNING C. H. PEDERSEN & E. ALFELTS MUSEUM 24/9 KL. 10.00 OG 11.30 IKAST-BRANDE KUNSTPAKHUSET 25/9 KL. 10.00 OG 11.30 HOLSTEBRO HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM 26/9 KL. 10.00 OG 11.30

Læs mere

Scenekunst i København De små storbyteatre er en delmængde af offentligt støttede teatre i København. Samlet spænder de over:

Scenekunst i København De små storbyteatre er en delmængde af offentligt støttede teatre i København. Samlet spænder de over: KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Byudvikling NOTAT Principper for valg af små storbyteatre 2021-2024 København har som hovedstad en forpligtelse til at sikre et mangfoldigt

Læs mere

Idé: Planeten teatermiljøets vækstscene i HUSET

Idé: Planeten teatermiljøets vækstscene i HUSET Idé: Planeten teatermiljøets vækstscene i HUSET Der er et stort behov og ønske om højere vægtning af vækstlaget i det københavnske teatermiljø: Der er brug for en scene og et miljø, der sikrer og skaber

Læs mere

Orientering om Aalborg Festivals

Orientering om Aalborg Festivals Punkt 9. Orientering om Aalborg Festivals 2015-062178 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget tager orienteringen om rapport om Aalborg Festivals 2015 samt planer for

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Støttet af WE GO. Music from movement. Skolekoncert for udskolingen Introduktionsmateriale

Støttet af WE GO. Music from movement. Skolekoncert for udskolingen Introduktionsmateriale Støttet af WE GO Music from movement Skolekoncert for udskolingen Introduktionsmateriale Indhold 3 Til kontaktlæreren 4 Praktiske oplysninger 5 Koncertplakat til ophængning på skolen 6 LMS præsenterer

Læs mere

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling Handlingsplan 2009-2011 Kunststyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3374 4500 Telefax 3374 4545 ks@kunst.dk

Læs mere

Aarhus Kommune. Kulturevaluering Powered by Enalyzer Survey Solution

Aarhus Kommune. Kulturevaluering Powered by Enalyzer Survey Solution Aarhus Kommune Kulturevaluering 2013 24-06-2013 Powered by Enalyzer Survey Solution Gennemførselsstatistik Procent Antal Ikke svaret 14% 608 Vil ikke deltage 0% 0 Ufuldstændig 13% 577 Gennemført 73% 3246

Læs mere

Puppet Junior Hermed fremsendes fondsøgning til. Ansvarlig for ansøgningen Conni Humeniuk M: T:

Puppet Junior Hermed fremsendes fondsøgning til. Ansvarlig for ansøgningen Conni Humeniuk M: T: Hermed fremsendes fondsøgning til Puppet Junior 2016 Forestillinger og publikum på den Røde Plads i 2014 Børnekulturformidler og leder af Børnekulturhuset Sokkelundlille Utterslev Torv 9 2400 Kbh. NV Puppet

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål. Udpegning af nye medlemmer til. Kunstrådet, Musikudvalget og Billedkunstudvalget. for perioden

Ofte stillede spørgsmål. Udpegning af nye medlemmer til. Kunstrådet, Musikudvalget og Billedkunstudvalget. for perioden Ofte stillede spørgsmål Udpegning af nye medlemmer til Kunstrådet, Musikudvalget og Billedkunstudvalget for perioden 2014-2017 Efterår 2013 1 Ofte stillede spørgsmål Hvorfor har Aarhus Kommune tre kunstfaglige

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget Frederikshavn Kommune 28-03-2008

Kultur- og Fritidsudvalget Frederikshavn Kommune 28-03-2008 Kultur- og Fritidsudvalget Frederikshavn Kommune 28-03-2008 Ansøgning om supplerende støtte til Ny Musiks koncertaktiviteter 2008. Der ansøges om i alt 20.000 kr. I december 2007 bevilligede Kultur- og

Læs mere

Der indgås 4-årige aftaler, dels mellem Københavns Kommune og Kulturministeriet og dels mellem Københavns Kommune og de enkelte teatre.

Der indgås 4-årige aftaler, dels mellem Københavns Kommune og Kulturministeriet og dels mellem Københavns Kommune og de enkelte teatre. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Presse NOTAT Til Kultur- og Fritidsudvalget Udkast til principper for valg af små storbyteatre 2017-2020 Bilag 1 København har som hovedstad

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE

PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE Litteratur, teater, dans, billedkunst og musik FFB - FAGLIGT FORUM FOR BØRNEKULTUR 2008 FAGLIGT FORUM FOR BØRNEKULTUR Fagligt Forum for Børnekultur er et fagligt netværk

Læs mere

KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling. 4. oktober - 9. november 2014

KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling. 4. oktober - 9. november 2014 En lærerguide KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling 4. oktober - 9. november 2014 Manuel Canu: From Wall to Floor, 2013 Introduktion Kære underviser I perioden 4. oktober til 9. november kan du og din

Læs mere

ET BUD PÅ ScEnEkUnSTEnS

ET BUD PÅ ScEnEkUnSTEnS ET BUD PÅ ScEnEkUnSTEnS kompetencecenter kompetencecenter for DanSk ScEnEkUnST Et kompetencecenter er tænkt som et supplement til eksisterende konstruktioner og organisationer, der hjælper scenekunsten

Læs mere

Scenekunst i Danmark veje til udvikling

Scenekunst i Danmark veje til udvikling Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Bilag 248 Offentligt 1 Scenekunst i Danmark veje til udvikling Høringssvar fra Dansens Hus Generelt er det glædeligt, at dansen er bragt på banen i denne rapport om

Læs mere

ARTIST IN-RESIDENCE. Forår Chris Ziegler (DE)

ARTIST IN-RESIDENCE. Forår Chris Ziegler (DE) ARTIST IN-RESIDENCE Forår 2016 Chris Ziegler (DE) Ansøgning til Statens Kunstfonds Københavns Scenekunstudvalg 15. december 2016 Performing Bodies in Interactive Environments Baggrund Hotel Pro Formas

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. marts 8. april 2012 kan du og din klasse opleve sammenslutningen Den Frie Udstillings Forårsudstilling 2012, der viser

Læs mere

Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 26. oktober 2010

Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 26. oktober 2010 REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 26. oktober 2010 Sag nr. 3 Emne: Særlig pulje til kulturarrangementer 3 bilag Koncern Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Til:

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker. 6. juni 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 7 Mødedato: 28.05.2014 Tidspunkt: Kl. 10.00-16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil

Læs mere

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet.

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet. Notat Emne: Kunstfaglige evalueringer af kulturinstitutioner i Aarhus Til: Kulturudvalget d. 28. oktober 2014 Kopi til De kunstfaglige råd: Musikudvalget, Billedkunstudvalget, Kunstrådet Kunstfaglige evalueringer

Læs mere

Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby. Att.: Lis Rom Andersen

Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby. Att.: Lis Rom Andersen Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Att.: Lis Rom Andersen Ansøgning om økonomisk støtte til by-kunst projektet WE AArt. Vedlagt: Bilag 1 Et udvalg af potentielle kunstnere

Læs mere

Feltet "Der ansøges om følgende beløb i 2019" udfyldes med 1,00, da det ikke er muligt at søge kontant økonomisk støtte til Åbne Scene.

Feltet Der ansøges om følgende beløb i 2019 udfyldes med 1,00, da det ikke er muligt at søge kontant økonomisk støtte til Åbne Scene. ANSØGNING OM KURATERING TIL ÅBNE SCENE, GODSBANEN Ansøgningsfrist: 1. april 2018 Perioder, der kan søges kuratering til: 28. januar 17. april 2019 30. april - 5. maj 2019 14. - 18. maj 2019 29. maj - 18.

Læs mere

Kulturforvaltningen Side 1 af 7. Kunstrådets behandling af Kulturudviklingspuljens 3. puljerunde 2012 med ansøgningsfrist 1.

Kulturforvaltningen Side 1 af 7. Kunstrådets behandling af Kulturudviklingspuljens 3. puljerunde 2012 med ansøgningsfrist 1. Kulturforvaltningen Side 1 af 7 Sagnr. Journalnr. Sagsbeh. 1 12-00574 2 12-00577 3 12-00579 4 12-00580 5 12-00584 6 12-00599 7 12-00608 Ansøger og projekt Ninna Gøtzche Arbejdslegat til udvikling af værker

Læs mere

REFERAT. Godkendt af udvalget den 5. november 2013.

REFERAT. Godkendt af udvalget den 5. november 2013. 2013 Statens Kunstråds Musikudvalg Møde nr. 29 Mødedato: 21. og 22. oktober 2013 Tidspunkt: mandag 10.00 17.00 og tirsdag 9 12.30 Sted: Lokale 8, stueetagen REFERAT Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna

Læs mere

Læs information til ansøger og hent budgetskabelon her

Læs information til ansøger og hent budgetskabelon her Projekt: Ud-over-KANten-puljen Ansøgt: 27-02-2017 (Kulturkanten.dk) Status: Ansøgning modtaget ID #: 68-10 Sådan søger du Ud-over-KANten-puljen KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2017-2020 er et

Læs mere

CPH Harbour Festival

CPH Harbour Festival Internt oplæg CPH Harbour Festival Kulturhavn vokser! Udarbejdet af: Have PR & Kommunikation Intro Idéen bag CPH Harbour Festival er at skabe en international, lokalt forankret kulturfestival i byens nye

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk VARDES KULTURELLE RYGSÆK 1 Vardes Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk,

Læs mere

VILDSKUD 2009. TeaterHUSET og HUSET i Magstræde præsenterer i år for 6. gang VILDSKUD festival for uafhængigt teater.

VILDSKUD 2009. TeaterHUSET og HUSET i Magstræde præsenterer i år for 6. gang VILDSKUD festival for uafhængigt teater. VILDSKUD 2009 TeaterHUSET og HUSET i Magstræde præsenterer i år for 6. gang. VILDSKUD er fire dages festival, hvor uafhængige scenekunstnere fylder HUSET med eksperimenterende teater og scenekunst. VILDSKUD

Læs mere

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013 En lærerguide 5xSOLO 2. marts-31. marts 2013 Introduktion I perioden 2. til 31. marts 2013 kan du og dine elever opleve udstillingen 5 X SOLO, der består af fem soloudstillinger med værker af fem forskellige

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling 13 okt 25 nov 2012 INTRODUKTION I perioden 13. oktober til 25. november 2012 kan du og din klasse opleve udstillingen KE12 - Kunstnernes Efterårsudstilling.

Læs mere

ANNE ELLEKJÆR. leder i Dome of Visions og står for at skabe den kuratoriske ramme i bygningen på Søren Kierke-

ANNE ELLEKJÆR. leder i Dome of Visions og står for at skabe den kuratoriske ramme i bygningen på Søren Kierke- 76 ET TREDJE STED 77 ANNE ELLEKJÆR Dome of Visions er mange ting: Et opdateret forsamlingshus, et byudviklingsprojekt, et arkitektonisk og et bæredygtigt projekt klimatisk såvel leder i Dome of Visions

Læs mere

AUGUSTINUS FONDENS STØTTESTRATEGI

AUGUSTINUS FONDENS STØTTESTRATEGI AUGUSTINUS FONDENS STØTTESTRATEGI Augustinus Fondens støttestrategi tager udgangspunkt i fondens fundats: Fondens formål er at virke for almenvelgørende og humane, kunstneriske, videnskabelige eller deslige

Læs mere

Ansøgning til Hvidovre Kommune

Ansøgning til Hvidovre Kommune Ansøgning til Hvidovre Kommune att. Kultur- og Fritidsudvalg ansøger om tilskud fra Kultur- og Fritidsudvalget Puljen til kulturelle aktiviteter og Rådighedspuljen til vores næste store forestillingsprojekt

Læs mere

SKYERNE og HAVETS TRÆ

SKYERNE og HAVETS TRÆ Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave marts 2013 Ansøgningen mailes til sine.dam.moeller@hjoerring.dk Titel på projektet SKYERNE og HAVETS TRÆ Beløb, der ansøges om i Ud-over-KANten-puljen 10.000

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje.

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. Punkt 4. Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. 2014-33295. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller til, at udvalget drøfter og godkender forslag til justerede retningslinjer

Læs mere

Ud af Idefabrikken - Ideer fra jazzen til jazzen

Ud af Idefabrikken - Ideer fra jazzen til jazzen Ud af Idefabrikken - Ideer fra jazzen til jazzen I september 2015 mødtes knap 150 mennesker i København og Aarhus under overskriften Idea Factory Jazz : To kæmpe kollektive brainstorms, hvor musikere,

Læs mere

Notat vedr. ansøgninger til De frie kulturmidler til behandling

Notat vedr. ansøgninger til De frie kulturmidler til behandling Notat vedr. ansøgninger til De frie kulturmidler til behandling på møde i Udvalget for kultur og planlægning d. 4. juni 2013. A. sart Danseteater - 13/12988 sart Danseteater søger produktionstilskud på

Læs mere

Region Midtjylland. Ansøgninger om tilskud til kulturelle aktiviteter. Bilag. til Regionsrådets møde den 12. marts 2008 Punkt nr.

Region Midtjylland. Ansøgninger om tilskud til kulturelle aktiviteter. Bilag. til Regionsrådets møde den 12. marts 2008 Punkt nr. Region Midtjylland Ansøgninger om tilskud til kulturelle aktiviteter Bilag til Regionsrådets møde den 12. marts 2008 Punkt nr. 11 Regionshuset Viborg Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010. D. 26. februar 2008/lra

Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010. D. 26. februar 2008/lra Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010 D. 26. februar 2008/lra Kunststyrelsen Den rullende handlingsplan er et dokument under samarbejdsaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Mission Vision Strategier

Mission Vision Strategier Mission Vision Strategier Op på tå Det Kongelige Teaters Balletskole Odense er en friskole og kulturinstitution der tilbyder en unik grunduddannelse inden for moderne dans og klassisk ballet i et innovativt

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 30.11.2009.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 30.11.2009. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 30.11.2009 Århus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice 1. Resume Kunstrådet behandler 1 gang årligt, i forbindelse

Læs mere

introduktion tips og tricks

introduktion tips og tricks Tips & tricks 1 tips og tricks Indhold side introduktion Denne vejledning indeholder gode formidlingsråd og er målrettet 7. klassetrin. En Xciter er én som formidler naturvidenskab på en sjov og lærerig

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

Open Call 2015. Ansøgningsvejledning

Open Call 2015. Ansøgningsvejledning Open Call 2015 Ansøgningsvejledning OPEN CALL 2015 OPEN CALL 2015 Aarhus 2017 inviterer nye kulturprojekter til at blive en del af programmet et helt år med kulturelle oplevelser! Vi udvikler et program,

Læs mere

3.2 KULTUR. Randers Kommune - Visionsproces 2020

3.2 KULTUR. Randers Kommune - Visionsproces 2020 3.2 KULTUR Randers Kommune - Visionsproces 2020 Kulturpolitikken i Randers Kommune Der er tre temaer i kulturpolitikken: 1. Børn og kultur Sikring af børns møde med den professionelle kunst og kultur 2.

Læs mere

mogens ulderup portfolio # 1 # 2 # 3 # 4 fotografi installation hybrid sider ses i 100% eller derunder

mogens ulderup portfolio # 1 # 2 # 3 # 4 fotografi installation hybrid sider ses i 100% eller derunder mogens ulderup portfolio # 1 # 2 # 3 # 4 fotografi installation hybrid sider ses i 100% eller derunder CV mogens ulderup eskildsgade 33 4. th 1657 København V 21 64 03 68 mail@mogensulderup.dk 2011 Brygger

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna Rasmussen, Thomas Sandberg, Katrine Nyland Sørensen, Marianne van Toornburg og Jesper Bay.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna Rasmussen, Thomas Sandberg, Katrine Nyland Sørensen, Marianne van Toornburg og Jesper Bay. 1. marts 2013 Statens Kunstråds Musikudvalg Møde nr. 23 Mødedato: 11. marts 2013 Tidspunkt: kl. 10.00 14.00 Sted: Lokale 8, stueetagen REFERAT Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna Rasmussen, Thomas

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver

Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver Projekt POESIMASKINEN KOMMER Projekttitel: Projektejer: Poesimaskinen Kommer Roskilde Bibliotekerne (Roskilde Centralbibliotek) CBV.2016-0008

Læs mere

Et kulturudvekslingsprojekt mellem Danmark og Nordkorea

Et kulturudvekslingsprojekt mellem Danmark og Nordkorea Et kulturudvekslingsprojekt mellem Danmark og Nordkorea I teatergruppen Batida har vi igennem lang tid haft et stort ønske om at bygge en kunstnerisk bro til Nordkorea. I foråret 2012 lykkedes det, efter

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv

Et rigt og udviklende kulturliv Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland 2016 SAM SPIL VIKLING VÆRK SYN TALENT OG NET KREATIVITET Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk Ny kulturpolitik for Region

Læs mere

Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar.

Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar. Statens Kunstråds høringssvar vedr. Teaterudvalgets rapport 28. juni 2010 Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar.

Læs mere

Ad. 2. og 3. Præsentation og dialog om Statens Kunstråds Musikudvalgs udspil for udpegningsperioden

Ad. 2. og 3. Præsentation og dialog om Statens Kunstråds Musikudvalgs udspil for udpegningsperioden 26. september 2011 REFERAT Statens Kunstråds Musikudvalg Dialogmøde om visioner og strategier for de regionale spillesteder i perioden 2013-2016. Borups Højskole den 8. september 2011 Dagsorden 1. Velkomst

Læs mere

Indstilling. Ombygning af det regionale spillested VoxHall og udbygning af spillestedets ventilationsanlæg supplerende finansieringsbehov. 1.

Indstilling. Ombygning af det regionale spillested VoxHall og udbygning af spillestedets ventilationsanlæg supplerende finansieringsbehov. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 12. januar 2009 Ombygning af det regionale spillested VoxHall og udbygning af spillestedets ventilationsanlæg supplerende 1. Resume

Læs mere

Ansøgningsskema til puljer inden for kultur og fritid

Ansøgningsskema til puljer inden for kultur og fritid Ansøgningsskema til puljer inden for kultur og fritid Har du et projekt du ønsker at søge tilskud til? Udfyld nedenstående formular for at ansøge. Du kan læse om de forskellige puljer her. I din ansøgning

Læs mere

LUKKETID PRESSEMATERIALE. ET TVÆRÆSTETISK SAMARBEJDE MELLEM KUNSTMUSEET ARoS OG AARHUS TEATER PÅ ARoS URPREMIERE 26. OKTOBER 2015

LUKKETID PRESSEMATERIALE. ET TVÆRÆSTETISK SAMARBEJDE MELLEM KUNSTMUSEET ARoS OG AARHUS TEATER PÅ ARoS URPREMIERE 26. OKTOBER 2015 PRESSEMATERIALE LUKKETID ET TVÆRÆSTETISK SAMARBEJDE MELLEM KUNSTMUSEET ARoS OG AARHUS TEATER PÅ ARoS URPREMIERE 26. OKTOBER 2015 Lukketid er støttet af Bikubenfonden S. 2 LUKKETID Aarhus Teater & ARoS

Læs mere

teaterforestillinger og filmproduktioner om det mangfoldige danmark

teaterforestillinger og filmproduktioner om det mangfoldige danmark w w w. o p g a n g 2. d k / t u r n e t e at e r teaterforestillinger og filmproduktioner om det mangfoldige danmark Slagkraft Humor Dialog BRINGER DEBATSKABENDE FORESTILLINGER OG FILMPRODUKTIONER OM KULTURMØDER

Læs mere

Kunstrådets behandling af 1. puljerunde af Kulturudviklingspuljen for ansøgningsfrist den 1. oktober 2007

Kunstrådets behandling af 1. puljerunde af Kulturudviklingspuljen for ansøgningsfrist den 1. oktober 2007 Kulturforvaltningen Side 1 af 13 Ansøgninger til Kulturudviklingspuljen 1 07-01263 2 07-01388 3 07-01391 Marie Brolin-Tani 2 unge dansere fra Århus til Det Unge Dansekompagni (et nyt Øresundsprojekt) Teater

Læs mere

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger BUDGETPERIODEN Udvalg Kultur- og fritidsudvalget

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger BUDGETPERIODEN Udvalg Kultur- og fritidsudvalget Kultur- og fritidsudvalget Kultur, Natur og Fritid PHS 11. maj 2016 Projektnavn: Vestjyllands Kunstpavillon Funktion: Politikområde: Fritidslivspolitikken Politisk mål: Vi skal styrke de eksisterende kultur-

Læs mere

Kolding Kommune

Kolding Kommune Talentstrategi på Kulturområdet Kolding Kommune 2019-2022 Et aktivt og variereret kulturudbud er en politisk ambition og en væsentlig forudsætning for at skabe det gode liv og en attraktiv kommune. Det

Læs mere

KOMBINÉR DIN STUDENTEREKSAMEN MED 3-ÅRIGT SCENISK GRUNDKURSUS

KOMBINÉR DIN STUDENTEREKSAMEN MED 3-ÅRIGT SCENISK GRUNDKURSUS KOMBINÉR DIN STUDENTEREKSAMEN MED 3-ÅRIGT SCENISK GRUNDKURSUS HOLBÆK DRAMA COLLEGE BRUG DIT TALENT DEL din gymnasietid med andre, der brænder for det samme som dig. UDVIKL dit talent sammen med professionelle

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Radar

Rammeaftale om det regionale spillested Radar Rammeaftale om det regionale spillested Radar 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Aarhus Kommune og Radar. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål og vision for de regionale

Læs mere

Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015

Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015 Samrådet for Musikskoler på Fyn v/ formand Anders Richard Pedersen arp@nyborg.dk Tlf. 21 335 206 Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015 Den lokale medfinansiering, som Fyns 11. Musikskole

Læs mere

Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling'

Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling' Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling' Dette bilag består af 3 dele, som skal udfyldes: Del 1: Projektbeskrivelse Del 2: Budget Del 3: Finansiering PROJEKTBESKRIVELSE Titel

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Lise Harlev (næstformand), Anna Krogh, Mads Gamdrup, Jesper Elg.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Lise Harlev (næstformand), Anna Krogh, Mads Gamdrup, Jesper Elg. 5. april 2013 Jour.nr.: Statens Kunstråds Internationale Billedkunstudvalg Møde nr. 19 Mødedato: 11. 12.03.2013 Tidspunkt: 11.03.2013: kl. 10 16 12.03.2013: kl. 09 16 Sted: Lokale 6 REFERAT Til stede fra

Læs mere

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 HVAD ER EN EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD? Et kulturel projekt af internationalt format Tildeles en by i to EU-medlemsstater hvert år - i 2017 Pafos (Cypern) og Aarhus

Læs mere

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 J.nr. 15/1666 Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 Aftale om tilskud til drift af Forbrændingen mellem Forbrændingen og Albertslund Kommune for perioden 1. januar 2015 31. december

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

Hermed ansøges efter aftale Egedal Kommunes kultur og Erhvervsudvalg om støtte til første del af natur- og kulturturismeprojektet, FRANK JÆGER LAND

Hermed ansøges efter aftale Egedal Kommunes kultur og Erhvervsudvalg om støtte til første del af natur- og kulturturismeprojektet, FRANK JÆGER LAND Egedal Kommune Kultur og Erhvervsudvalget Ved Vibeke Falstaff Vibeke.Falstaff@egekom.dk 10-09-2018 Hermed ansøges efter aftale Egedal Kommunes kultur og Erhvervsudvalg om støtte til første del af natur-

Læs mere