Havfiskeri i døgndrift

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Havfiskeri i døgndrift"

Transkript

1 Havfiskeri i døgndrift Dubler og tripler af sej over 10 kg. Sej på 5-7 kg der springer fri af vandet i jagten på småfisk. Stortorsk der sluger en hel 2 kg s sej i en mundfuld. Spjutskallen, Hausen, Niels Petetersen-skallen og alle de andre skaller. Små bidske brosmer der inhalerer alt mindre end den selv. Havfiskeri i den absolut bedste klasse, 24 timer i døgnet. Det var de meldinger der i sommeren 2002 fik mig lokket med på en tur til Røst i Lofoten. Et af de flotte skær langt mod nord Øen Røst er på trods af beskedne 11 kvadratkilometer og 650 indbyggere et livligt ø-samfund. De ernærer sig primært ved fiskeri, og særligt ved eksport af tørfisk til bl.a. Italien og Nigeria. Turen går over Oslo til Bodø, hvorfra man kommer det sidste stykke til Røst i en Dornier 228, hvilket bedst kan beskrives som en trang bus med vinger. I stort set alle fly får man udleveret noget mad, men her bliver der kun sendt en kasse med ørepropper rundt. Som følge af den lille flyvemaskine kom alt vores grej ikke med, hvilket betød at ca. halvdelen af deltagerne manglede essentielle dele bl.a. stænger og pirke. Der var dog nok grej til at alle kunne låne sig frem til et komplet sæt, inden vi ville få det resterende grej dagen efter I lufthavnen på Røst hilste vi alle på Trond Storåker, der var kommet for at hente os. Trond er manden bag Røst Havfiske Camping, der som navnet antyder, primært henvender sig til havfiskere. Trond er en utrolig ildsjæl, og en mand der kan nogle fantastiske historier fra hans hovederhverv som skipper. Trond gav os 2 timer til at pakke ud, hvorefter vi straks skulle ud efter storsejene. Fantastisk at man blot 12 timer efter at have hilst på sidemanden, stod på dørken i en lille jolle, på vej mod havfiskeeventyr. Trond har en række både, han lejer ud til besøgende, ligesom det er muligt at have sin egen båd med. De både vi benyttede var Osan, Spurven og Sjøheim. Osan er den største båd, og indrettet på erhvervsfiskeriet, hvorfor der ikke er lige god plads overalt ved rælingen. Sjøheim og Spurven bruges primært til fiskeri med pirkemaskiner. Der er derfor bedre plads her. Alle bådene er naturligvis indrettet med VHF, ekkolod, gps osv.

2 Tidevandet er altafgørende for fiskeriet på Røst. Ifølge Trond er fiskeriet bedst i stigende tidevand, så vi sejlede når tidevandet passede. Tidevandsforskellen er noget større på Røst end i Danmark. Forskellen ligger omkring 3 m. Inden den første fisketur nåede vi at hilse på nogle andre danskere der boede på campingpladsen samtidigt med os. Der var et hold fluefiskere der havde taget turen helt til Røst for at fange sej på flue og en småbåd Team Perletand med Lars Nielsen og brødrende Michael og Brian Lorentzen ombord. De kunne alle berette om glimrende fiskeri dagene før vi var ankommet. Grejet til Røst adskiller sig ikke væsentligt fra det der bruges i Danmark. Det skal dog bemærkes at kvalitetsgrej er alfa og omega. Man kommer ikke langt med billigt grej, hvilket et hold svenskere beviste da de knækkede 3 stænger under fight med fisk på én dag. Hjulene bør være af typen med en rigtig god bremse. Fx. Ambassadeur 7000 og større, Shimano TLD, Speedmaster o.l., Penn i forskellige størrelser, Daiwa osv. Af stænger går de fleste an, i klassifikationer fra 12 til 30 pund. Det er ikke nødvendigt med kraftigere stænger, da man som regel kan presse fiskene rigeligt med disse. Får man endelig en kæmpeflynder på, så nytter en 50 punds stang ikke meget. Desuden er fighten sjovere med lette stænger. Linen skulle helt sikkert være flettet, alt andet ville være spild af tid, dels pga. den ret så kraftige tidevandsstrøm der var på pladserne, dels pga. faren for linebrud i forbindelse med storfisk. Som endeagn havde vi medbragt masser af gummishads, alt for mange viste det sig, men det er jo dumt at have for få. Gummishadsne kunne enten fiskes som ophænger, eller monteret på et jighoved. Vi havde til turen fået lavet nogle 200g s jighoveder, hvor vi selv monterede en 12/ 0 Mustad O shaugnessy på. De fungerede helt perfekt til de store shads. En del havde også store wobblere med, f.eks. Rapala Magnum i forskellige størrelser og farver. Endelig havde alle medbragt pirke i forskellige vægtklasser til torskefiskeriet, når tidevandet ikke passede med sejfiskeriet. Det skulle senere vise sig at disse pirke blev meget værdifulde. Der er også gode muligheder for fluefiskerne. Fiskeriet foregår ved at man firer sin synkeline ned i dybet, med et kraftigt forfang og en kæmpe flue. De fluefiskere der boede på campingpladsen samtidigt med os fangede også masser af målersej.

3 Når Osan sejler ud mod pladserne slæber den de mindre både med et tov, dels for at spare diesel, men også for at undgå at de små både sejler på undersøiske klipper. Første stop var den plads der hedder Hausen, hvor vi skulle fiske lidt torsk, inden vi skulle videre til Spjutskallen og fange sej. Jeg var ude med Sjøheim, sammen med 2 andre. Jeg havde aldrig sejlet en småbåd, så jeg var ret spændt på om de andre var bedre til det end jeg. Vi havde slet ikke styr på GPS-positionerne, så vi sejlede lidt rundt i blinde og fangede lidt torsk, sej, kuller og brosmer. Ingen rigtig store, men det lykkedes mig dog at få en double af sej med en på 9,9 kg der ikke kunne genudsættes, og en anden i samme størrelse der godt kunne svømme væk. Det var ikke det eventyr vi var blevet lovet. Brosmerne var vi blevet advaret imod på forhånd. Der er mange af dem og de hugger livligt på alt der bevæger sig. Man skal dog passe lidt på med dem, da de har en masse små spidse tænder der kan rive en hånd fuldstændig op, hvis man ikke passede på. De kunne dog nemt afkroges med en tang og lidt knofedt. Over VHF-radioen får vi meldingen om at der er landet helleflynder på Osan og kort tid efter kommer Osan sejlende tæt forbi, hvor Paw Mejnertsen stolt fremviser sin flynder på 11,7 kg, taget på en 25 cm shad monteret på et jighoved. Sammenlagt har Osan fået en sej over 10 kg, mens Spurven får 6-7 over. Vi har en enkelt. Vi har således ikke været specielt heldige med fiskeriet den første nat, men det skyldes primært manglende erfaring på pladserne. Team Perletand har ligget længere ude, på 170m vand, og fanget 70 målersej den nat. Det skulle senere vise sig at være nøglen til bedre fiskeri at flytte ud på dybere vand. Første nat lå vi inde på 50 m vand. Nattens absolut største oplevelse kommer da vi over VHF-radioen får at vide at der er set 3 målere længere ude. Da Spurven gasser op og sejler derud følger vi efter. Det viser sig ikke at være målere, men i stedet hvaler der er oppe og tage luft ind. Et helt fantastisk scenario udspiller sig de næste 10 minutter, hvor der hele tiden er hvaler oppe og vise halen og blæse lidt luft ud. De fleste står parat med kameraerne og skyder på livet løs, for at få et minde af dette fantastiske syn. Det er fantastisk at stå på en lille båd, der For oven: Forfatteren med sej på 12,8kg på shad Til højre: Nicolai med storsej, også taget på shad

4 vugger roligt til bølgernes sagte skvulpen, mens en hval blæser luft ud få meter derfra. Alt imens midnatssolen hænger lavt i horisonten, og vender op og ned på dag og nat. Vi er i havn ud på morgenen, og de fleste er godt trætte, da det efterhånden er mange timer siden at vi stod op. Dagen efter går turen først ud Hausen, hvor vi skal fiske torsk, inden tidevandet kommer. Hausen er en knold ikke langt fra Spjutskallen, hvor der gror en masse tang. Tangen står op fra bunden, og gør at man skal være ret opmærksom på bundhug. Tangen er dog forholdsvist sprød, så det er som regel ikke det store problem at rykke pirken fri og fiske videre. På Hausen får jeg min første måler, ikke en sej, men derimod en torsk på 16 kg. At der vitterligt er mange torsk på Hausen understreges af at det ikke er den eneste. Totalt får vi 6 torsk de 3 både tilsammen over 10 kg på Hausen. Udover torskene fanger vi også de obligatoriske brosmer og kullere. Faktisk er der rigtig gode kullere imellem, flere af dem havde størrelsen til en dansk rekord. Brosmerne begynder efterhånden at gå folk på nerverne. Det er ret kedeligt at afkroge et af de små slimede bæster, for blot at kroge endnu en i det efterfølgende dyp. Brosmerne er ikke store. De fleste vejer 1-2,5 kg, med enkelte op mod 5 kg. Da tidevandet begynder at indtræffe sejler vi ud på Spjutskallen, og får gang i et rimeligt fiskeri efter sej. Der er en del 8-9 kg s fisk imellem, men det lykkedes mig dog at fange mine 2 første målersej, med den største på 12,5 kg. Fisketeknikken er ret simpel. Den består i at man sænker jighovedet eller pirken til bunden, og tager et par pirketag i håb om torsk, men heller ikke for mange, så man fanger brosme, og derefter kører op i et jævnt tempo gennem vandet. Selvom vi alle nåede at fange godt med store fisk, så blev man lige overrasket hver gang man stod i sine egne tanker og havstangen pludseligt krøller sammen og klingen banker mod rælingen. Fighten var igang. Nogle gange kunne man være heldig at mærke at en sej var henne og bide lidt i shad en, inden den huggede. Når en sej havde taget agnen galdt det om at holde dem hårdt, dels for at undgå at de gik på bunden og satte sig fast, og dels fordi det var nemmere at genudsætte sej, der ikke var fightet så lang tid. Jeg har ikke i Danmark mødt en fisk der fightede så hårdt som sejen ved Røst gjorde. Jeg fik flækket lidt af mit håndtag på min 12 punds havstang, da linen under fight skar sig ned i neoprenen. Gradvist blev bremsen strammet mere og mere og følelsen af at stå med en stor fisk der trækker line af en næsten blokket Shimano TLD var uforglemmelig. Man skal huske på at vi er nord for polarcirklen, og derfor er der sol hele døgnet. Det betyder at det ikke er klokkeslettet der sætter begrænsninger for fiskeriet, udelukkende tidevandet. Trond var ligeglad med klokken. Han sejlede når vi ville ud og fiske.

5 Næste tur var med en enkelt småbåd på slæb, og 9 mand på Osan. Vi sejlede igen ud og startede på Hausen, inden turen gik videre til Spjutskallen. Vi fik gang i nogle af de torsk vi havde hørt om, nemlig da Søren lander en flot torsk på 23 kg. Fisken havde hugget på en lille sej monteret på dobbelt krogsæt. Der er ikke mange steder der kan levere et torskefiskeri som Hausen. Stort set hver gang vi var der, var der målertorsk, og størrelsen var helt sikkert også med os. Snittet var over 15 kg. Vi sejlede videre til Spjutskallen og startede på det helt dybe. Vi forsøgte os med tunge pirke på 500 g, for at nå bunden hurtigere, og forhåbentlig fange flere fisk. Det lykkedes fint, da vi for alvor begyndte at fange rigtig mange storsej. Det var dog noget hårdere at spole en 500g s pirk hurtig op gennem vandet i forhold til et jighoved på kun 200g. Jeg er selv godt med denne dag, og får 3 sej over 10 kg og en enkelt torsk på 13 kg, der har hugget i midtvandet over 170 m vand. Det lyder helt vanvittigt, og det er også fantastisk at så store torsk jager småsej sammen med de store sej, helleflyndere og hvad der ellers svømmer rundt af grove fisk derude. Spjutskallen er et klippefremspring, hvor tidevandet presses fra 170m op til 25 m på en kort strækning. Det betyder at tidevandsstrømmen er stærk, op til 4 knob, og storsejens byttedyr, småsej, sild, gopler o.l. presses over dette klippefremspring lige i gabet på de ventende storfisk. Det er dette fænomen, der forekommer hver 12. time, vi udnytter. Næste dag startede med lettere hovedpine for mit vedkommende, men den blev hurtigt kureret da den første målersej krøllede havstangen i bund. De fleste havde nu fundet melodien og på trods af øget kludder som følge af ekstra folk ombord, så fangede de fleste rigtig godt. Det blev ialt til 5 målersej op til 13,7 kg den dag til mig. Størrelsen af sejene skuffede os en smule, da der året før var blevet landet fisk på 16,6 kg og 18,2 kg. Desuden fortalte Trond at de sej vi fangede på omkring 14 kg ville veje 10 kg mere i april måned. Der er helt sikkert basis for rigtig store fisk i den periode. Største sej på turen blev fanget af Paw og vejede 14,8 kg. Det er dog stadig en rigtig flot sej. Som sædvanligt smuttede vi ind på Hausen efter endt sejfiskeri for at hygge os med lidt torskefiskeri. Strømmen var stort set nul, så jeg stillede mig lidt for mig selv i kastesiden og fiskede med en en 250g Eskildpirk og en gul/sort shad som ophænger. I Øverst: Havkat og helleflynder Nederst: Lasse Andersen med stortork

6 første dyp får jeg en torsk på 9,5 kg, hvilket var en udemærket start. Torskene er ikke helt med os den dag, og de fleste står og hygger sig med småtorsk og de sædvanlige brosmer. Jeg får et godt hug i pirkesiden. Fisken er for det meste rolig, når jeg pumper den op, men der er dog plads til nogle korte hidsige udløb. Vandet er ret klart, så jeg står og spejder efter den hvide bug. Da jeg ser den, undrer jeg mig over hvad pokker det er, men da den ruller en enkelt gang er jeg ikke i tvivl: Flynder! I en blanding af chok og ekstase får jeg fremstammet gaf og flynder, hvorefter Trond kommer flyvende og i et par forsøg gaffer fisken. Det er ikke verdens største helleflynder, men inden turen havde jeg drømt om at fange denne fisk, der for mange står som en ret så eksklusiv havfisk. Den vejer 3,25 kg og jeg er bare jublende lykkelig. Næste tur var en mindre ekspedition. Alle havde nu fanget målersej, og de fleste også målertorsk, så vi drog afsted mod Niels Peterskallen, hvor der havde været fint torskefiskeri sidste år. Pladsen havde dog skuffet i år. Vi fiskede på Niels Peterskallen og nogle af de omlæggende småknolde. Der var desværre ikke de store fisk, der oprindeligt var målet med togtet, men til gengæld var der en hel del flere arter her. Bl.a. fangede vi nogle smålanger, 2 havtasker, 4 havkatte og så en helleflynder mere. På vej i havn kom vil til et fuglefjeld, hvor Trond lovede os at vi kunne se fiskeørne. Ganske rigtigt gik der ikke længe inden vi spottede de første majestætiske ørne svæve højt over fjeldet. Vi forsøgte at få dem til at dykke efter rødfisken, men det lykkedes desværre ikke. Udover ørnene så vi også suler, der styrtdykkede Til venstre: Paw med helleflynder på 11,7 kg For oven: En af de hvaler vi så den første aften.

7 og den lille pudsige søpapegøje. Måger var der naturligvis også, men hvor der er kuttere med lystfiskere er der også måger. Det må være en naturlov. Vi havde virkelig fisket igennem, og jeg kunne efterhånden mærke det i kroppen. Mine hænder var ikke kønne efter nærkontakt med en del fisketænder. Flere småsår og rifter var der gået betændelse i, nogle lukkede sig ikke, hvilket gjorde det til et sviende oplevelse at stå med en fiskestang i hånden pga. saltet i vandet. Det hjalp heller ikke at jeg havde fået ondt i ryggen, efter et uheldigt fald på Osan. Det betød at jeg dagen efter ikke havde det videre fantastisk. Jeg var svimmel og frøs selv med en heldragt på i 20 graders varme. Efter jeg havde hevet en double af sej på 10 og 11 kg til overfladen lod jeg fisk være fisk og slappede i stedet af. Jeg fik det ærefulde hverv at filme nogle af deltagerne mens de fightede fisk, og føre protokol over de fangede målere. Det var et til tider hektisk arbejde, specielt da det var den bedste dag, med 44 målersej alene ombord på Osan. Efterfølgende ærger man sig over man ikke deltog i dette fiskeri. Tidligt onsdag morgen bliver vi kørt til lufthavnen og den spændende flyvetur til Bodø med den fantastiske flyver, Dornier 228. Trond hilser os alle farvel og håber på et snarligt gensyn. Måske har piloten forbarmet sig over os, eller også er det den sædvanlige flyverute, det var i hvert fald meget symbolsk at det sidste vi ser til Røst netop er den plads der har givet os så mange oplevelser, nemlig Spjutskallen. Alle mine forventninger blev indfriet til fulde, ligesom at det er mit indtryk at langt de fleste havde en tur de sent vil glemme. Røst var virkelig det eldorado vi var blevet lovet på forhånd, selvom vores fangster ikke står mål med det andre har fanget deroppe. Vi var godt tilfredse alligevel. Ialt har vi fanget 210 fisk over 10 kg til 13 mand på 6 dages fiskeri. Fiskene er fordelt således: 177 sej over 10 kg, op til 14,8 kg 32 torsk over 10 kg, op til 23 kg 1 helleflynder på 11,7 kg.

Færøerne. sildehaj torskefisk store FLADFISK ørreder & laks

Færøerne. sildehaj torskefisk store FLADFISK ørreder & laks Færøerne sildehaj torskefisk store FLADFISK ørreder & laks Færøerne Alle danskere ved jo, hvad Færøerne er, men det er pudsigt, at så få har været på besøg deroppe. Denne gruppe af øer i nord Atlanten,

Læs mere

Mörrum september 2014

Mörrum september 2014 Endelig kom turen til Mörrum. 4 mand var tilmeldt. Kylling (Jesper), Jesper, Gustav og undertegnede. Som altid kørte vi fra Hørsholm kl. 04.00. Forventningerne til turen var høje. Der blev fanget fisk

Læs mere

For som det hændte, så gav det allerede efter to timers fiskeri pote at følge anvisningerne. Vi startede

For som det hændte, så gav det allerede efter to timers fiskeri pote at følge anvisningerne. Vi startede 22.-25. marts 2012: Flotte havørreder fra Møn Det er ved at være en tradition, at vi tager på en forårstur for at fiske efter havørred i fremmed vand. I år var valget faldet på Møn, der i mange artikler

Læs mere

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Endnu større Efter fjeldørredturen til Grønland i 2009 en tur der havde været på ønskelisten i lang tid gik der ikke lang tid efter hjemkomsten, før

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Laksetrolling Bornholm (Gulp Cup 2009)

Laksetrolling Bornholm (Gulp Cup 2009) Laksetrolling Bornholm (Gulp Cup 2009) Patrick Wiben Pedersen (med farmand Mogens), Jesper Uldbrant, Jens Lassen og undertegnede, mødtes (som Gulp Cup vindere 2009) på hotel Verona, Allinge, Bornholm,

Læs mere

Min første haj!!! Og min anden haj!!!

Min første haj!!! Og min anden haj!!! Min første haj!!! Og min anden haj!!! Her sidder jeg lige og får en slapper ved siden af Luke Egentlig havde min far og jeg ikke den store lyst til at tage af sted. Efter næsten 14 dages hæsblæsende ferie,

Læs mere

Pighvar tur til Børsmose strand.

Pighvar tur til Børsmose strand. Pighvar tur til Børsmose strand. Lørdag 29/4-2017. Mødested: Parkeringspladsen overfor campingpladsen. Møde tidspunkt: Aftales nærmere i forhold til tidevand. Sidste frist for tilmelding: 27/4-2017 Pris:

Læs mere

Referat fra klubmesterskabet 2014.

Referat fra klubmesterskabet 2014. Følgende referat er skrevet af Ole Bjørn Andersen Referat fra klubmesterskabet 2014. Mandag den 8. september 2014 havde 29 forventningsfulde lystfiskere fra Viktor sat hinanden stævne i Helsingør efter

Læs mere

Samsø, september 2012

Samsø, september 2012 Samsø, september 2012 Torsdag morgen ringer vækkeuret lidt før kl. 4. Jeg har aftalt med Jacob at vi kører kl. 4.30, da jeg har været lidt for kvik og booket færgen til Samsø kl. 6.50. Hvad pokker, så

Læs mere

Oktober 2013. Foredrag m. Kaare Manniche Ebert, biolog DSF

Oktober 2013. Foredrag m. Kaare Manniche Ebert, biolog DSF FTK Oktober 2013 N y h e d s b r e v n r. 3 Foredrag m. Kaare Manniche Ebert, biolog DSF Sådan narrer du havørrederne!!! Hør om ørredernes biologi den 12. november - og bliv en bedre lystfisker De fleste

Læs mere

B-holdet på Bornholm 2011 uge 14

B-holdet på Bornholm 2011 uge 14 B-holdet på Bornholm 2011 uge 14 Indledning B-holdets oprindelige bemanding Peder Pral Friis, Svend O. Svenno Nielsen og Søren Fynne Christrup var på denne tur forstærket af John Fishfinder Rahbæk, som

Læs mere

Damgårdshave Lystfiskerklub

Damgårdshave Lystfiskerklub Fisketur den 22. januar 2019 TURLEDERENS BERETNING 2019 Der mødte 20 medlemmer og 3 gæster op på Havstrygere kl. 8.00 i Helsingør havn. Det blæste lidt fra sydvest med vekslende snebyger, så vi sejlede

Læs mere

Flakket. Nr. 75. 26Årgang November. 2010. www.skagen-havfiskeklub.dk

Flakket. Nr. 75. 26Årgang November. 2010. www.skagen-havfiskeklub.dk Flakket Nr. 75. 26Årgang November. 2010 www.skagen-havfiskeklub.dk Bestyrelsen Nyt Fra Bestyrelsen Ulrik Plesners vej 54 9990 Skagen Telefon: 98 44 20 44 Formand Mette Stenbroen Ulrik Plesners vej 54 Tlf.

Læs mere

125 kg Stør hos Lystfiskergården.

125 kg Stør hos Lystfiskergården. 125 kg Stør hos Lystfiskergården. Det hele startede som det plejer at gøre. En aftale med min gode kammerat og fiskemakker, Henrik. Vi snakkede om, hvor turen skulle gå hen denne gang. Nu hvor vi har været

Læs mere

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Torsdag morgen ved halv 10 tiden mødtes Søren C., Richard, Knudsen og jeg ved færgen i Fåborg. Foran os lå 3 potentielt gode fiskedage på Lyø. Optimismen var i top, selvom

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Update. Årets lystfisker 2009-2010. Hvem fører i konkurrencerne: Indhold. [3. Sæson, update nr. 1] October 2009 Bornholmerklubben

Update. Årets lystfisker 2009-2010. Hvem fører i konkurrencerne: Indhold. [3. Sæson, update nr. 1] October 2009 Bornholmerklubben October 29 Bornholmerklubben [3. Sæson, update nr. 1] Update Årets lystfisker 29-21 Der er nu ca. 5 måneder tilbage af konkurrencen. Nogen har været meget ihærdige, mens andre skal til at spænde hjelmen

Læs mere

Fiskeoplevelser. Året rundt i Vestjylland. Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk

Fiskeoplevelser. Året rundt i Vestjylland. Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk Fiskeoplevelser Året rundt i Vestjylland Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk SILD Sildefiskeriet starter i fjordmundingerne ca. midt i april og holder på til ca. midt i maj-juni hvor hornfiskene

Læs mere

Bornholm A-holdet 2018

Bornholm A-holdet 2018 Bornholm A-holdet 2018 Endelig blev lørdag morgen og Knudsen og Richard holdt i indkørslen, så vi kunne få pakket og komme afsted til en uges fiskeri på Bornholm.Ved Knudshoved blev der holdt pause. Søren

Læs mere

Fiskeoplevelser. Året rundt i Vestjylland. Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk

Fiskeoplevelser. Året rundt i Vestjylland. Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk Fiskeoplevelser Året rundt i Vestjylland Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk SILD Sildefiskeriet starter i fjordmundingerne ca. midt i april og holder på til ca. midt i maj-juni hvor hornfiskene

Læs mere

Klippebloggen. Af formanden

Klippebloggen. Af formanden Fredag d. 19. april. Vi er som små drenge fem minutter i juletræ, med al lystfiskeriets spænding liggende foran os, de næste 7 dage er afsat til kystfiskeri på Bornholms kyster.. Grejet tjekkes pakkes

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Kroatien 2008. BigGame fra småbåd.

Kroatien 2008. BigGame fra småbåd. BigGame fra småbåd. af Jens Sahl. Lørdag den 24. august startede årets tur til Kroatien i jagten på vores drømme fisk - Den Blåfinnede Tun. Det var fjerde gang vi skulle forsøge os, og det var endnu ikke

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Kurset var min fødselsdags gave fra Tom sidste år. De har tidligere kun kørt begynder kursus, men jeg mente det ville være for nemt så jeg blev glædeligt

Læs mere

Klippebloggen. Af formanden

Klippebloggen. Af formanden Klippebloggen Af formanden Fredag d. 19. april. Vi er som små drenge fem minutter i juletræ, med al lystfiskeriets spænding liggende foran os, de næste 7 dage er afsat til kystfiskeri på Bornholms kyster..

Læs mere

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening HYTTEFADET Nr. 151 44. årgang Dec 2011 Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening Ansvarshavende redaktør: Bruno Petersen Forsidefoto: Mads med en flot laks. Tryk: Scandinavian Digital Printing A/S mail

Læs mere

Nærkamp i Florida. Bursell & Goliath. Tekst af Jens Bursell / Foto af Jens Bursell og Christian Kurir Andersen. Nr. 2/2010 BigGame

Nærkamp i Florida. Bursell & Goliath. Tekst af Jens Bursell / Foto af Jens Bursell og Christian Kurir Andersen. Nr. 2/2010 BigGame Nærkamp i Florida Bursell & Goliath Tekst af Jens Bursell / Foto af Jens Bursell og Christian Kurir Andersen 72 Hvad siger du til tanken om at kroge en kæmpestor Goliath grouper, som bare skal holdes stenhårdt

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

Nummer 1. Bornholmerklubben K L U B B L A D. Forårets indberetninger Nyt mærke indført

Nummer 1. Bornholmerklubben K L U B B L A D. Forårets indberetninger Nyt mærke indført K L U B B L A D Bornholmerklubben Nummer 1 2014 Forårets indberetninger Nyt mærke indført I dette nummer: I dette nummer: Jolle, Mesteren Golle viser og de tænder tre andre igen på tur. 4 Røsnæs 4 Store

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

Tremare. det sidste nye indenfor moderne ørredfiskeri. magazine vol. 3. Af Per Korsgaard

Tremare. det sidste nye indenfor moderne ørredfiskeri. magazine vol. 3. Af Per Korsgaard Tremare det sidste nye indenfor moderne ørredfiskeri Af Per Korsgaard www.tremarella.net korsgaard@golfnet.dk 42 Fight magazine vol. 3 lla Fight magazine vol. 3 43 I gamle dage blev der primært fisket

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

En uge med Å- og Kystfiskeri!

En uge med Å- og Kystfiskeri! En uge med Å- og Kystfiskeri! Endelig kom der luft i kalenderen og min største hobby skulle genopstå. Efter et par år med husbyggeri, arbejde, og derved manglende tid til fiskeri, skulle mit "Come back"

Læs mere

Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak. Jeg synes tiden går alt for hurtigt herovre i Dublin. Dette rejsebrev er bare endnu en påmindelse om at jeg nærmer mig

Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak. Jeg synes tiden går alt for hurtigt herovre i Dublin. Dette rejsebrev er bare endnu en påmindelse om at jeg nærmer mig Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak. Jeg synes tiden går alt for hurtigt herovre i Dublin. Dette rejsebrev er bare endnu en påmindelse om at jeg nærmer mig slutningen på dette eventyr. Det har været så fantastisk,

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Film med Sebbe september 2006

Film med Sebbe september 2006 Film med Sebbe 1. - 3. september 2006 En skjalds rejse i Nordeuropa er temaet i en film hvor Sebbe fik en vigtig rolle - for rejse over havet i vikingetiden uden skib kunne jo ikke lade sig gøre. Planlægningen

Læs mere

Reykjavik Marathon 2014

Reykjavik Marathon 2014 Reykjavik Marathon 2014 Af Henriette Lau og Lasse Andersen Den 22. august satte vi os i flyet for at rejse til Island, hvor Reykjavik marathon ventede. Løbet i Reykjavik bød både på 10km, halvmarathon,

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

SKAGEN HAV- FISKEKLUB

SKAGEN HAV- FISKEKLUB Flakket Nr. 72. 25 Årgang dec. 2009 www.skagen-havfiskeklub.dk SKAGEN HAV- FISKEKLUB Ulrik Plesners vej 54 9990 Skagen Telefon: 98 44 20 44 Formand Mette Stenbroen Ulrik Plesners vej 54 Tlf. 98 44 20 44

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Isen lå og ventede på os. Allerede dagen efter ankomsten tog vi afsted ud til bygden, Ikerasak.

Isen lå og ventede på os. Allerede dagen efter ankomsten tog vi afsted ud til bygden, Ikerasak. Torshavn 6 juni 2007-06-10 Til Nordplus Junior. Tak for jeres tilskud til vores studietur til Uummannaq. Vi er vel tilbage på Færøerne efter en uforglemmelig tur til Uummannaq. Vores kontaktpersoner i

Læs mere

DM i Fladfisk. Fra Onsevig Havns side er vi. Der blev fanget massere af fisk, 10.500 fladfisk fanget til årets DM. Danmarks bedste Fladfiskefarvand

DM i Fladfisk. Fra Onsevig Havns side er vi. Der blev fanget massere af fisk, 10.500 fladfisk fanget til årets DM. Danmarks bedste Fladfiskefarvand Danmarks næststørste fiskestævne 24-25. september 1 10.500 fladfisk fanget til årets DM 2011 var en stor succes med godt fiskevejr, masser af fisk, godt humør og god mad - hvad mere kan man forlange! Fra

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Ingeniørpraktik B5IPR1- Grønland

Ingeniørpraktik B5IPR1- Grønland Ingeniørpraktik B5IPR1- Grønland Christian A. Nygaard Permagreen Grønland A/S - Sisimiut 30. juli 20. december 2012 Motivation Da jeg på 4. semester begyndte min søgning efter en praktikplads, var jeg

Læs mere

Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18

Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18 Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18 (Foto: Michael i hans Necky Chatham 18 - Februar 2010) Det var egentlig ikke fordi, jeg skulle have en ny kajak jeg var bare taget af sted sammen med

Læs mere

Race report fra Triple Ironman i Lensahn

Race report fra Triple Ironman i Lensahn Race report fra Triple Ironman i Lensahn Jeg vil her skrive lidt om projektet 3 double ironman - fra ide til handling. Da jeg i 2011 gennemførte Copenhagen Challenge, var det en super fed oplevelse, og

Læs mere

Troels Træben - Skattejagt

Troels Træben - Skattejagt Dette løb er afholdt på en familieweekend med børn i alderen 1-13 år, hvor forældre og bedsteforældre også deltog. Løbet kunne fange specielt børnene fra 3-10 år, de yngre hyggede sig med at være med,

Læs mere

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af Dag 1: Afgang Så var dagen kommet, hvor vi skulle afsted til EM i klassisk bænkpres 2017 i Finland. Jeg skulle som eneste danske løfter repræsentere Danmark, heldigvis i godt selskab af coach Jacob Stegelmann.

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

MEGIN BOWLEN DM i MEGIN JOLLE og 19 august

MEGIN BOWLEN DM i MEGIN JOLLE og 19 august MEGIN BOWLEN 2018 DM i MEGIN JOLLE 17-18 og 19 august Det var med store sejladsmæssige forventninger vi spændte jolle-traileren for bilen inden afgang til dette års DM i Megin Joller dette år i Fredriksværk

Læs mere

Denne dag blev det heller ikke til en kudu.

Denne dag blev det heller ikke til en kudu. DRØMMEN OM AFRIKA Den 28. januar sidst på eftermiddagen ankom vi til Matswani, forventningerne var store, spændingen og humøret var helt i top. Vi fik en dejlig velkomst og et glas champagne.. Det hele

Læs mere

Frederikshavn Sportsdykker Klub. Læsø, pinsen 2007

Frederikshavn Sportsdykker Klub. Læsø, pinsen 2007 Frederikshavn Sportsdykker Klub Læsø, pinsen 2007 Det er fredag d. 25. maj 2007. Vi skal på dykkertur til Læsø. 11 parate dykkere, mad i lange baner og skulle vi snart finde ud af en blind passager: Murphy!

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. December Januar 2015. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på

Brugerbladet. Atkærcenteret. December Januar 2015. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Poul på tlf. 20973080 Brugerbladet

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

Afslapning og hårdt arbejde

Afslapning og hårdt arbejde Afslapning og hårdt arbejde Lørdag var en temmelig stille dag for mig, da jeg ikke var helt på toppen, og da vejret mildest sagt var noget møg. Derfor var det eneste jeg rigtig fik bedrevet en del timer

Læs mere

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino Dag 65 Motorhome d. 5/10-2016, Tofino Stillehavskysten.. Da huset var pakket sammen, gik vi en tur til stranden, som lå nedenfor campingpladsen. Side 1 Naturens sjove og flotte kunstværker! Side 2 Side

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene.

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013 Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. Turfølget var ikke stort, men det var godt: Jan Michalik, Peter Henrik Sørensen, Gorm

Læs mere

SALMON AND SEATROUT SOLUTION.

SALMON AND SEATROUT SOLUTION. Afiskeri.dk gik online på nettet i December 2008. Hjemmesiden henvender sig til alle lystfiskere. Det er klart et mål for Michael Aagaard Olsen, der står bag siden, at den skal være et vigtigt værktøj

Læs mere

Nyhedsbrev Porsgaard

Nyhedsbrev Porsgaard Nyhedsbrev Porsgaard November 2012 Dato 26 november Teater Punkter af særlig interesse: Teater Igen i år var Juelsminde skolecenter med blandt de teaterstykker, der blev udvalgt til at gå videre. Vi skulle

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Moskusoksejagt på Grønland

Moskusoksejagt på Grønland Moskusoksejagt på Grønland Få steder i verden oplever man så uberørt natur, så enorme mennesketomme vidder og så kold og klar luft som på en vinterjagt helt inde ved indlandsisen. Og så kan det opleves

Læs mere

Rejsebrev fra Færøerne

Rejsebrev fra Færøerne Rejsebrev fra Færøerne Hygge under aftensmaden. Side 1 af 6 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Cathrine Dohn Jensen PS12414 1022065@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. Praktikperiode nr. 2. Praktik

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

Blue-Water UV-Jagt til Sodwana, Sydafrika

Blue-Water UV-Jagt til Sodwana, Sydafrika Blue-Water UV-Jagt til Sodwana, Sydafrika Så er der mulighed for at komme væk fra den kolde danske vinter. UV-Jagt rejser til Sodwana Bay i Sydafrika, syd for Mozambique. Det bliver primært Blue-water

Læs mere

Så er jeg kommet hjem fra en oplevelsesrig praktik i Aasiaat - Grønland.

Så er jeg kommet hjem fra en oplevelsesrig praktik i Aasiaat - Grønland. Så er jeg kommet hjem fra en oplevelsesrig praktik i Aasiaat - Grønland. Udover arbejdet på alderdomshjemmet lavede jeg en masse ting i fritiden. Øen der er 8x3 km storhvor der der tit meget stille, men

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat.

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Søndag den 24. januar havde 8 Fotoakrobater (fra den lokale fotoklub) sat hinanden stævne på Rødvig havn. Vi

Læs mere

Tune IF Cykel Motion Vintercup 2018

Tune IF Cykel Motion Vintercup 2018 Efter den flotte afslutning på vintercup 2018, har vi valgt at lave en lille opsamling af cuppens første gennemførelse. Forberedelserne startede allerede tilbage i eftersommeren 2017, hvor Sven Møller

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

TØRF LUEF ISKERI I ÅEN. Bo Frier og Thomas Weiergang, Sportsfiskerforbund har igennem de sidste 5 år raffineret et ekstremt spændende

TØRF LUEF ISKERI I ÅEN. Bo Frier og Thomas Weiergang, Sportsfiskerforbund har igennem de sidste 5 år raffineret et ekstremt spændende TØRF LUEF ISKERI I ÅEN Bo Frier og Thomas Weiergang, begge dygtige og innovative instruktører i Danmarks Sportsfiskerforbund har igennem de sidste 5 år raffineret et ekstremt spændende tørfluefiskeri efter

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2.

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2. Karla og Gert skal på ferie. To personer ankommer i skib til Mombasa i Kenya. De skal møde en person på Hotel Royal. Her får de udleveret et kort over dele af det centrale Afrika. Kapitel 1. Mig og min

Læs mere

SØ- OG HAVFISKERI: MARINEELEKTRONIK FOR BEGYNDERE

SØ- OG HAVFISKERI: MARINEELEKTRONIK FOR BEGYNDERE Med moderne GPS-teknologi er det pærelet at visualisere området samt finde frem til et waypoint. Alt hvad du skal gøre er at trykke på waypointet, samt»navigate to«knappen og så går det ellers derudaf.

Læs mere

LOFOTEN 2010 ET ARKTISK KAJAKPARADIS

LOFOTEN 2010 ET ARKTISK KAJAKPARADIS LOFOTEN 2010 ET ARKTISK KAJAKPARADIS Tur beretning af Leif Halling, Mariager Kajakklub Lofoten? Er det ikke lidt langt at køre i en sommerferie bare for at ro havkajak? Jo der ER langt ikke mindst når

Læs mere

Et styks påkrævet rejsebrev.

Et styks påkrævet rejsebrev. Et styks påkrævet rejsebrev. Beordret fra Andreas, Buster og Jørgen. Det er ikke med min gode vilje at jeg skriver dette rejsebrev, men alle i der hjemme skal have lov til at læse, hvad jeg render og laver

Læs mere

Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015

Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015 Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015 Fredag den 2. oktober kl 17:00 stævnede to både ud fra Jyllinge havn. Team Trojka og Team Donna. Vi var i alt 11 skippere og gaster med blandet erfaring, og vi skulle

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Bjarke Schjødt Larsen SOM EN TYV I NATTEN. Illustreret af Andreas Erstling

Bjarke Schjødt Larsen SOM EN TYV I NATTEN. Illustreret af Andreas Erstling Bjarke Schjødt Larsen GH ST SOM EN TYV I NATTEN Illustreret af Andreas Erstling I fængsel Du har ti minutter, siger vagten og åbner den tunge dør. Jeg nikker og går ind. Jeg hader at være i fængslet,

Læs mere

SIDE 9 MANDEN. Kenneth Jensen. Alder: 42. Start i branchen: 1984. Stilladsudd.: ERFA 1

SIDE 9 MANDEN. Kenneth Jensen. Alder: 42. Start i branchen: 1984. Stilladsudd.: ERFA 1 SIDE 9 MANDEN Navn: Bopæl: Kenneth Jensen Esbjerg Alder: 42 Start i branchen: 1984 Nuværende firma: SUB.C. Partner Stilladsudd.: ERFA 1 - Allerførst et stort tillykke med dit 25 års jubilæum i stilladsbranchen,

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang.

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang. Tøserunden 2014. Mens nogle af ræserne er taget til Rügen Rund, andre til Italien ja, så er vi nogle stykker, der standhaftigt holder fast i at køre Tøserunden. Da jeg stod i startboksen spekulerede jeg

Læs mere

VSF Fangstrapport for 2010

VSF Fangstrapport for 2010 15. december 2010 VSF Fangstrapport for 2010 1 Generelt... 1 2 Havørred... 3 2.1 Vejle Å... 3 2.2 Rohden Å... 6 2.3 Øvrige åer... 7 3 Laks... 7 4 Regnbue... 8 5 Bækørred... 8 6 Gedde... 8 7 Ål... 8 8 Andet...

Læs mere

Vi fiskede fra Vorupør...

Vi fiskede fra Vorupør... Landingspladsen i Nørre Vorupør fotograferet i 1907. Dengang såvel som i dag foregår fiskeriet fra Vorupør ved at bådene sættes direkte ud fra kysten. Der har aldrig været en havn i Vorupør. Man kan se

Læs mere

GRØNLANDSHAJ FISK. Den kan dykke virkelig langt ned under havets overflade faktisk helt ned på 2 kilometers dybde.

GRØNLANDSHAJ FISK. Den kan dykke virkelig langt ned under havets overflade faktisk helt ned på 2 kilometers dybde. GRØNLANDSHAJ Grønlandshajen er det hvirveldyr, der kan blive ældst, faktisk regner man med, at den kan blive op mod 500 år gammel. Den kan blive over 5 meter lang og veje over 1.000 kg. Vidste du, at grønlandshajen

Læs mere

Knuder af Anders Toft Jensen

Knuder af Anders Toft Jensen Knuder af Anders Toft Jensen Alle typer af monofile kunststofliner har ikke den samme brudstyrke i våd og tør tilstand. Linens brudstyrke angives i lbs (pund) eller kilogram, og er et udtryk for den dødvægt

Læs mere

Mine bedste fiskepladser i St.bælt

Mine bedste fiskepladser i St.bælt Mine bedste fiskepladser i St.bælt Her er mine bedste positioner i Storebælt til fri afbenyttelse... Det var her jeg fangede bedst som skipper på lystfiskerkutteren MS NJORD tilbage i "halvfemserne" :-)

Læs mere

BOMBARDATEST KYSTFISKERI: DEN STORE

BOMBARDATEST KYSTFISKERI: DEN STORE s. 32-36_Den store bombarda: STANDARD Hvide side 10/09/12 15:50 Side 32 FOTOS: JENS BURSELL KYSTFISKERI: DEN STORE Tue Blaxekjær er manden bag det nye semi-fixerede bombardatakel, der kaster længere og

Læs mere