VBN BYUDVIKLING OG HANDEL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VBN BYUDVIKLING OG HANDEL"

Transkript

1 VBN BYUDVIKLING OG HANDEL

2 NETVÆRKET HAR I DRØFTELSERNE TAGET UDGANGSPUNKT I VIDENSBY-STRATEGIEN

3 OG I LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNES VISIONSOPLÆG

4 VBN BYUDVIKLING OG HANDEL HVEM HAR DELTAGET Repræsentanter for handlen, DTU, rådgivere, projektudviklere, pensionskasser og anden finansiel virksomhed samt Lyngby-Taarbæk Kommune HISTORIK Netværket startede 1. november 2011 og har haft 5 plenummøder Netværket blev i 2012 opdelt i 6 fokusgrupper, der har lagt luppen på forskellige områder Fokusgrupperne har holdt 10 møder

5 FOKUSGRUPPE BYENS HJERTE DOMEN/GALLERIET, NYE BUTIKKER, STATIONERNE, KLAMPENBORGVEJ, KOLLEGIER, BOLIGER

6 FOKUSGRUPPE TRAFIK OG PARKERING TRAFIKALE PRINCIPPER, PARKERINGSSTRATEGI, HURTIGE STIFORBINDELSER, STATIONERNE

7 FOKUSGRUPPE STATIONSOMRÅDET LYNGBY STATION, ULRIKKENBORG OG POSTHUSKARRÉ

8 FOKUSGRUPPE FIRSKOVVEJ NYE BUTIKSKONCEPTER, ANDRE ERHVERV, KOLLEGIER, VEJFORBINDELSE TIL JÆGERSBORGVEJ, BRUG AF TAGFLADEN

9 FOKUSGRUPPE DTU DTU BÆLTET LANGS MOTORVEJ DYREHAVEGÅRD

10 FOKUSGRUPPEBOLIGER FORTUNBYEN OG CARLSHØJ

11 NETVÆRKETS DRØFTELSER OG IDÉER

12 DET BLÅ OG DET GRØNNE 1. Lyngby Sø og Mølleåen 2. Mølleådalen 3. Dyrehaven 4. Ermelundskilen 5. Fæstningskanalen Den blå og den grønne struktur er et særkende for Lyngby-Taarbæk. Ønsket om at udvikle og fortætte Lyngby- Taarbæk som vidensby må ikke ødelægge de sammenhængende grønne områder. Tværtimod skal sammenhængende udvikles, ikke mindst i Kgs. Lyngby. Specielt skal den blå struktur styrkes. Hensigten er at gøre den tidligere Fæstningskanal synlig i Kgs. Lyngby. Fra Lyngby Hovedgade og frem til kommunegrænsen mod øst. Projektet gennemføres som et LARprojekt, som består i at udnytte regnvandet på en synlig måde. Derved afledes regnvandet må en mere hensigtsmæssig måde, så risikoen for oversvømmelser ved skybrud minimeres. Samtidig opstår nye rekreative værdier, som er til gavn for både dyre- og plantelivet. Men som også giver nye kvaliteter i byen med forbedrede opholdssteder.

13 HVOR SKAL BYEN UDVIKLE SIG DTU og bæltet vest for motorvejen Kgs. Lyngby byens hjerte og puls Firskovvej Lyngby Idrætsby Dyrehavegård udbygning om år Vidensby-strategien er en vækststrategi, der skal give plads til flere aktiviteter for uddannelsesinstitutioner og relaterede virksomheder i Lyngby-Taarbæk. Men strategien bygger også på, at der skal skabes et byliv i Kgs. Lyngby, der matcher Lyngby-Taarbæk s rolle som vidensby. Der skal dog ikke bygges ud hvor som helst. På DTU og i bæltet vest for motorvejen kan universitetet udvikles. Og der vil i de næste år være tilstrækkeligt areal til at rumme spin-off virksomheder og andre virksomheder med relation til forskningsmiljøet og universitet. Først herefter kan der ske en etapevis udvikling af Dyrehavegård. Kgs. Lyngby skal udvikles, så der også er et byliv efter kl. 18. Derfor skal der bygges flere boliger i byen, både familieboliger, boliger til udenlandske forskere og medarbejdere, men mest af alt skal der bygges kollegier. Samtidig kan der ske en udbygning og opgradering af handlen. Også på Firskovvej kan der ske en fornyelse af handlen med såkaldte storbutikker. Disse kan suppleres med nye høje kontorhuse, så der fremkommer en helt ny skyline som et symbol for det nye Kgs. Lyngby.

14 INFRASTRUKTUR o o o o o o Indfaldsveje Letbane Superstien til DTU Parkeringssøgeringen Byens porte Ny indfaldsvej til Jægersborgvej Trafikken til og fra en handelsby er et vigtigt emne. Der vil være biltrafik i Kgs. Lyngby også i år Letbanen vil en del af trafikken mellem boligen og arbejdspladsen, men i forbindelse med indkøb er bilen fortsat praktisk. Også parkeringen er vigtig. En mulighed er at koncentrere parkeringen ved byens porte, enten i p-huse eller p-kældre. Det vil være muligt at etablere sådanne p- anlæg på privat basis, hvis det kan gøres til en forretning. Det fordrer at der betales for al parkering i Kgs. Lyngby. Der skal rykkes ved bilisternes vaner. I dag er der en del kørsel rundt i Kgs. Lyngby. Fremover vil det være mere effektivt, hvis man på forhånd vælger den port til byen, hvor man vil parkere. Og LYNGBY-App en viser vej til de ledige pladser. Mindre trafik i den indre del af byen kan være kimen til et bedre bymiljø. Men byrum uden trafik kan også virke tomme uden liv. Byrummene bør altså prioriteres. Måske kan Klampenborgvej og Lyngby Hovedgade være uden trafik, når handlen er størst, mens der i hverdagene mageligt kan være trafik.

15 BYENS HJERTE OG PULS Kgs. Lyngby skal udvikles til en attraktiv by med unikke muligheder for at shoppe og med et byliv også efter kl. 18. Nøglen er flere boliger til udenlandske forskere og medarbejdere. Og ikke mindst flere kollegier. For at opnå en fortættet stemning skal byens centrum styrkes omkring Lyngby Hovedgade og Klampenborgvej. Der skal være plads til boliger og kollegier. Og et kommende projekt ved Gasværksvej kan skabe en fornyelse i handelslivet. Kulturlivet kunne få en saltvandsindsprøjtning ved at nytænke Stadsbiblioteket inden for Kulturhusets rammer. Og samtidig give plads til studieceller. Det nye byggeri skal bygges med respekt for byens skala, så det folk opfatter som Lyngby ikke mistes. De 4 kvadranter omkring krydset kan fortættes og forfines - hver med deres karakteristika. Men selvom byen skala er vigtig, skal der også være plads til fornyelse, overraskelser og vartegn. En opgradering af dagligvarehandlen er savnet. Nye dagligvarebutikker ligger bedst i det centrale Kgs. Lyngby, men kunne også placeres først på Firskovvej ved Nørgaardsvej. Til gengæld er det en god idé at placere storbutikker på Firskovvej, men så tæt som muligt på den centrale del af byen. Og vareudbuddet skal have samme høje kvalitetsniveau.

16 BYENS DRIVERE o o o Krydset det centrale byrum Centrale byrum Byens porte Klampenborgvej Lyngby Hovedgade Johannes Fogs Plads Den fremtidige udvikling vil blive båret af byens drivere muligheder omkring byens centrale byrum og byens porte. Nye byggerier ved Kanalvej, Andersen og Martini samt bag Rådhuset er væsentlige spillere ved 3 af byens porte. Og der er mange muligheder for byfortætning ved byens centrale rum. Kgs. Lyngby skal være et godt sted at opholde sig, hvad enten man bor, arbejder eller er gæst i byen. Helt centralt for oplevelsen er byen rum. Byrummene i gadeniveau er de vigtigste, når bylivet skal styrkes, mens de største tagflader kan gøres grønne og benyttes til oplevelser for byens gæster, f.eks. minigolf og driving range. Lyngby Torv Jernbanepladsen Byens rum skal gøres mere intime og orienteres, så man har fuld udnyttelse af solen. Byens rum kan tematiseres, så de hver især appellerer til forskellig brug. Johannes Fogs Plads og Handelstorvet trænger til et nyt liv, så det er et godt sted at starte fornyelsen. Letbanen åbner et nyt marked, der skal erobres. Men den gør det også nemt for Lyngby-kunder at komme til andre markedspladser, som pludselig bliver attraktive. Der skal derfor gøres en særlig indsats, så Kgs. Lyngby bevarer sin handelsmæssige position i det grønne område.

17 STIEN MELLEM DTU OG KGS. LYNGBY Kgs. Lyngby og DTU smelter ikke sammen til én sammenhængende by. DTU er nemlig ikke et universitet i en gammel kulturby, men et universitet der blev bygget op på en bar mark. Det bør også være udgangspunktet for fremtidens planer. Kgs. Lyngby skal være en fed by, som de studerende vil bo eller være gæster i. DTU Campus skal derimod dyrke den seriøse undervisning og forskning. Forbindelsen mellem DTU og Kgs. Lyngby skal dyrkes seriøst, så byen hænger bedst muligt sammen. For det første bør det undersøges, om det er muligt at føre letbanen direkte gennem DTU Campus. Umiddelbart vurderet vil det give store fordele for DTU og de studerende. For det andet skal der skabes en super stiforbindelse mellem DTU og Kgs. Lyngby. Superstiens placering er ikke lagt fast, men er tænkt som en hurtig cykel- og gangsti gennem boligområderne. Superstien skal have færrest mulige stop undervejs, faktisk helst slet ingen. Superstien bør laves som noget af første og have et navn, der klinger på andre sprog.

18 KOLLEGIETÅRN VED JERNBANEVEJ Kgs. Lyngby skal udvikles, så der også er et byliv efter kl. 18. Derfor skal der bygges flere boliger i byen, både familieboliger, boliger til udenlandske forskere og medarbejdere, men mest af alt skal der bygges kollegier. I dag bor mange studerende i på DTU Campus eller i Lyngby-Taarbæk og omegn. Men mange vælger også at bo i København, hvor byen og byens liv er tiltrækkende. De nye studerende skal vælge at slå sig ned i Kgs. Lyngby af 2 årsager. Dels fordi der fremadrettet skal gode boligtilbud i bymæssige omgivelser tæt på uddannelsesstederne. Dels forbi Kgs. Lyngby skal udvikles til at være en fed by at bo i. I samarbejde med de unge skal der udvikles steder, hvor studenterlivet kan trives. Og hvis studiekortet giver rabat til butikker og forlystelser, vil mange studerende sikkert benytte Kgs. Lyngby mere end i dag. På billedet ses et nyt kollegietårn placeret på hjørnet af Ndr. Torvevej og Jernbanevej tæt på byens centrum og tæt ved en letbanestation. Denne placering er velvalgt. Tæt ved byens centrum, så byens liv styrkes mest muligt. Og tæt ved en letbanestation, så kollegianerne får en optimal dækning med kollektiv transport.

19 JERNBANEPLADSEN DAY AND NIGHT Jernbanepladsen er i dag en af de vigtige ankomstpladser til byen. S-tog, biltrafik og masser af busser ind i mellem hinanden. Det er vigtigt at også letbanen kommer tættest muligt på de andre kollektive transportmidler. Og jo flere busser letbanen kan afløse, desto mere plads vil der være på Jernbanepladsen til andre formål. Mere bebyggelse og et nyt byrum med byens aktive og hektiske stemning. Idéen om at bygge over banen og omfartsvejen er spændende og meget dyr at realisere. Samtidig er omfartsvejen også et udstillingsvindue for Kgs. Lyngby, som kan appellere til at besøge byen. Så lav i stedet en glasvæg langs motorvejen, så byens rum skærmes mod vejstøj. Billedet viser en række ny huse, der afrunder bebyggelsen mod Jernbanepladsen. Husene kan være en slags vartegn for Kgs. Lyngby, der om aftenen kan fremstå som skulpturer for lyskunst.

20 JERNBANEPLADSEN DAY AND NIGHT Jernbanepladsen er i dag en af de vigtige ankomstpladser til byen. S-tog, biltrafik og masser af busser ind i mellem hinanden. Det er vigtigt at også letbanen kommer tættest muligt på de andre kollektive transportmidler. Og jo flere busser letbanen kan afløse, desto mere plads vil der være på Jernbanepladsen til andre formål. Mere bebyggelse og et nyt byrum med byens aktive og hektiske stemning. Idéen om at bygge over banen og omfartsvejen er spændende og meget dyr at realisere. Samtidig er omfartsvejen også et udstillingsvindue for Kgs. Lyngby, som kan appellere til at besøge byen. Så lav i stedet en glasvæg langs motorvejen, så byens rum skærmes mod vejstøj. Billedet viser en række ny huse, der afrunder bebyggelsen mod Jernbanepladsen. Husene kan være en slags vartegn for Kgs. Lyngby, der om aftenen kan fremstå som skulpturer for lyskunst.

21 KLAMPENBORGVEJ Billedet viser Klampenborgvej uden privat biltrafik. Som en slags fodgængerstrøg med letbane, busser, cykler og taxier. Det kunne være et fredags eller lørdags billede, hvor det kunne være hensigtsmæssigt at give plads til byliv, udendørs caféer, udstillinger, torvedage. Måske også Lyngbys mobile udgave af torvehallerne i weekenden. I hverdagen er der næppe mennesker nok til at udfylde alle byens rum. Ligesom det trafikalt kan være en god idé at opretholde den private biltrafik i hverdagen. Klampenborgvej bliver ikke det stille opholdsrum, men Byens pulserende, dynamiske og multifunktionelle strøggade. Klampenborgvej flankeres på hver side af store bygninger. Lyngby Storcenter, Lyngby Kulturhus og Magasin. Og fremtidigt også et nyt byggeri ved Gasværksvej. Disse huse kan gøres mere fleksible og sammenbindes med broer i 1. sals højde. På tagene er der plads til forskellig underholdning, f.eks. minigolf og udslagsbaner. Tættest mod krydset Klampenborgvej Lyngby Hovedgade skal der findes plads til nye kollegier og andre tilbud til de studerende, f.eks. studieceller. Måske kunne Stadsbiblioteket rykkes til den centrale del af byen - til glæde for de studerende og byens gæster.

22 JOHANNES FOGS PLADS Billedet viser Johannes Fogs Plads en god sommeraften. Byens pladser skal gøres mere indbydende og de skal brydes op i mindre og mere intime rum. Og der skal arbejdes grundigt med at skabe gode pladser, som er godt orienteret i forhold til solen. Byrummene kan opdeles ved at bygge nyt. Nogle steder højere bebyggelse, der kan anvendes til kontorer, kollegier eller andre boliger. Andre steder kan byrummet opdeles af bazarlignende bygninger til handel. Byens run kan også benyttes til forskellige arrangementer, f.eks. torvedage hver fredag-lørdag eller til kulturelle events, teater og optræden.

23 ANBEFALING

24 ANBEFALING 1 I processen omkring VBN Byudvikling og Handel har mange vigtige aktører og interessenter bakket op om visionen Hvis projektet tabes på gulvet, bliver det vanskeligt igen at samle et netværk med tilsvarende kompetencer Netværket er indstillet på at deltage i det videre arbejde med udvikling af Vidensbyen, både af egen kraft og i regi af Lyngby-Taarbæk Vidensby Direktøren i Lyngby-Taarbæk Vidensby vil kunne samarbejde med deltagerne i netværket og udnytte de spidskompetencer, som er repræsenteret i netværket Gerne et årligt møde mellem netværket og direktøren

25 ANBEFALING 2 Den hidtidige proces bør afrundes med en konkretisering med følgende formål: Den skal understøtte at deltagerne i netværket bevarer kontakten og fastholder interessen for sagen Den skal skabe et enkelt overblik over visionen, herunder isolere/definere afgørende forudsætninger, aktører og barrierer Den skal skabe et økonomisk overblik over investeringsbehov og udviklingspotentiale med tilhørende cashflow / pengestrømme gennem udviklingsperioden Den skal udmønte visionens idéer og forslag i konkrete handlingsplaner Den skal præcisere rammerne for samarbejdet mellem grundejere, pensionskasser, udviklere og Lyngby-Taarbæk Kommune

26 ANBEFALING 3 Konkretiseringen kan være en udviklingsplan, der beskriver de områder visionen omfatter, samt de aktører der berøres og skal inddrages Udviklingsplanen skal anbefale en udviklingsrækkefølge under hensyntagen til markedsforhold, investeringsbehov og udviklingspotentialer Udviklingsplanen udmøntes i en økonomisk udviklingsmodel der i regnearksform beskriver pengestrømme gennem hele udviklingsperioden Udviklingsplanen er et prosadokument med tilhørende kortbilag Arbejdet kan med fordel udføres af 2-4 af netværkets aktører og bør kunne gennemføres for ca kr. MTH er indstillet på gennemføre opgaven sammen med PensionDanmark og DTU

27 ANBEFALING 4 Drøfte med grundejere at medvirke aktivt til at gennemføre idéerne bag Vidensbyen Udvikle model for etablering og finansiering af parkeringshuse ved indfaldsvejene til Kgs. Lyngby Fordrer betalingsparkering i hele Kgs. Lyngby Undersøge hvad der gør Kgs. Lyngby til en FED by Udvikle plan og gennemførelsesmodel for udbygning med kollegier og boliger til PhD er og forskere

28 ANBEFALING 5 Medvirke til udviklingen og gennemførelsen af en god og hurtig stiforbindelse mellem DTU og Kgs. Lyngby, gerne med forrang for biltrafikken Gennemføre en lokal konkurrence om stiens navn Lyngby-App en er udviklet til parkering kan den bruges til andre ting?? Tilbud til studerende via studiekortet kulturtilbud og rabatordninger i butikker og på caféer og restauranter

29

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Danica Pension. Konference. Investering i og udvikling af Lyngby

Danica Pension. Konference. Investering i og udvikling af Lyngby Danica Pension Konference om Investering i og udvikling af Lyngby Danica Pension En af Lyngbys store virksomheder Danica Pension er en del af Danske Bank koncernen, Danica Pension har hovedkontor i Lyngby

Læs mere

Campus Odense. I hjertet af Danmark I hjertet af fremtiden

Campus Odense. I hjertet af Danmark I hjertet af fremtiden Campus Odense Campus Odense I hjertet af Danmark I hjertet af fremtiden CAMPUS ODENSE Campus Odense er Danmarks mest ambitiøse udviklingsområde for forskning, uddannelse og erhverv. Over de næste 10 år

Læs mere

Herlev Bytorv. Butikker, erhverv & boliger i hjertet af Herlev

Herlev Bytorv. Butikker, erhverv & boliger i hjertet af Herlev Herlev Bytorv Butikker, erhverv & boliger i hjertet af Herlev Skitseforslag 14.01.2016 INTRODUKTION I disse år oplever hele hovedstadsregionen en enorm udvikling. I Herlev kommer dette blandt til udtryk

Læs mere

Kastanievejskarreen 1/746. Plannummer 1.1.01. Anvendelse specifik. Fremtidig zonestatus. Bebyggelsesprocent 110% Bebyggelsesprocent af

Kastanievejskarreen 1/746. Plannummer 1.1.01. Anvendelse specifik. Fremtidig zonestatus. Bebyggelsesprocent 110% Bebyggelsesprocent af 1.1.01 Kastanievejskarreen Plannummer 1.1.01 Plannavn Anvendelse generelt Anvendelse specifik Fremtidig zonestatus Zonestatus Plandistrikt Kastanievejskarreen Centerområde Bycenter Kgs. Lyngby Bebyggelsesprocent

Læs mere

Strukturbillede VIBY Sjælland

Strukturbillede VIBY Sjælland Strukturbillede VIBY Sjælland Indhold Forord 3 Visionen 4 Hovedstrukturen 5 Fra vision til plan 5 Boliger 5 Bymidten 6 Erhverv 7 Den grønne struktur 7 Trafikstruktur 7 Vedtaget af Roskilde Byråd den 18.

Læs mere

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS Parkeringsstrategien for Roskilde bymidte blev drøftet på byrådsmødet den 19. marts 2013. Baggrunden for strategien er byrådets ønske om at styrke bymidten som hele kommunens

Læs mere

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603 9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

Området. Dyrehavegårds Jorder og tracéet langs Helsingørmotorvejen. Eremitageparken. Hjortekær. Kollegie. Rævehøjvej DTU. Fortunfortet.

Området. Dyrehavegårds Jorder og tracéet langs Helsingørmotorvejen. Eremitageparken. Hjortekær. Kollegie. Rævehøjvej DTU. Fortunfortet. Området Eremitageparken Hjortekær Kollegie j Fortunfortet Hjo rtek ærs ve DTU egårdsve Helsingø j rmotorv ejen Kollegie Skole Gymnasium Vandtårn Trongårdsparken Hjortekær Dyrehavegård Landskab og fortidsminder

Læs mere

Byudvikling i Lyngby-Taarbæk Kommune

Byudvikling i Lyngby-Taarbæk Kommune Byudvikling i Lyngby-Taarbæk Kommune Trine Tybjerg Afdelingsleder for Plan og Erhverv Netværkskonferencen Kom i dialog med bygherrer, rådgivere og entreprenører i Lyngby, Rudersdal og Furesø den 2/10 2017

Læs mere

Roskilde Byråd besluttede den 31. august 2011 en vision for udvikling af Ny Østergade-arealet (Røde Portområdet).

Roskilde Byråd besluttede den 31. august 2011 en vision for udvikling af Ny Østergade-arealet (Røde Portområdet). Bilag 8 Økonomiudvalgets møde den 20. september 2012 Plan og Udvikling Sagsnr. 73182 Brevid. 1338739 Ref. MOKP Dir. tlf. 46 31 35 46 dorteo@roskilde.dk NOTAT: Bilag 1 Forslag til rammer og krav for udviklingen

Læs mere

Strategi for detailhandlen i Lyngby-Taarbæk Kommune

Strategi for detailhandlen i Lyngby-Taarbæk Kommune Strategi for detailhandlen i Lyngby-Taarbæk Kommune Indhold Centrene i dag... 1 Gennemgang af centrene... 2 Strategi for detailhandlen... 8 Udarbejdet af Center for Miljø og Plan, godkendt i kommunalbestyrelsen

Læs mere

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT Tidsplan DET MENER BYRÅDET Udbygningen af området skal ske i etaper og afstemmes med en udvikling af bymidten i øvrigt CENTRALE SPØRGSMÅL Hvordan kan området fungere som bydel, selv om det udbygges i etaper?

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR LUNDTOFTE

HELHEDSPLAN FOR LUNDTOFTE Notat Lyngby-Taarbæk Kommune HELHEDSPLAN FOR LUNDTOFTE 17. november 2016 Projekt nr. 224817 Dokument nr. 1221970545 Version 1 Udarbejdet af MALN Kontrolleret af MST Godkendt af PFK Opsamling på workshop

Læs mere

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet:

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet: INVESTER I ODENSE ODENSE - Fra stor dansk by til dansk storby Odense er en by i rivende udvikling. Inden for de kommende 10-15 år vil investeringer for 24 mia. kr. transformere Odense fra stor dansk by

Læs mere

N O T A T. med redaktionelle ajourføringer - forslag fra forvaltningen

N O T A T. med redaktionelle ajourføringer - forslag fra forvaltningen LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Center for Miljø og Plan Byggesag Sagsnr. : 20150610087 Byggesag Dato : 24-08-2015 Skrevet af : EVP N O T A T med redaktionelle ajourføringer - forslag fra forvaltningen GRØNT LYS+

Læs mere

Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019

Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019 Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019 - i forbindelse med udviklingsplanen for Rungsted Kyst stationsområde Hørsholm Kommune 1 Introduktion Der blev afholdt borgermøde i Trommen onsdag

Læs mere

Køge vender ansigtet mod vandet

Køge vender ansigtet mod vandet Artikel i PORTUS online magazine juli 2013 Køge vender ansigtet mod vandet Realdania By og Køge Kommune er i partnerskab om at udvikle centralt beliggende havne- og industriarealer til en levende og bæredygtig

Læs mere

Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde. Sendt til administrationen i juni 2018

Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde. Sendt til administrationen i juni 2018 Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde Sendt til administrationen i juni 2018 1 # 1 Afsender: Anne-Grethe Brings, Ulvemosen 18, st., 2960 Rungsted Modtaget d. 9. juni 2018 pr. mail

Læs mere

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281 18.12.2012 Spørgeskemaopsamling Antal registrerede besvarelser: 281 Spørgsmål Antal svar Svar % Køn? 269 96 Alder? 266 95 Hvor bor du? 265 94 Nævn 3 gode ting ved Hedensted bymidte og beskriv hvorfor 231

Læs mere

HØJE TAASTRUP C. VISION

HØJE TAASTRUP C. VISION HØJE TAAASTRUP C 1 HØJE TAASTRUP C. VISION EN SAMMENHÆNGENDE, MANGFOLDIG OG AKTIV OG TRYG BY Høje Taastrup ændrer sig, vokser, forfalder, blomstrer op på ny, omfortolkes og udvikler sig. Det tager helhedsplanen

Læs mere

SAMARBEJDSPARTNER BYGHERRE RÅDGIVER. Trollesmindealle 27 3400 Hillerød. Haraldsgade 53 2100 København Ø. Partner: Helle Søholt, MAA

SAMARBEJDSPARTNER BYGHERRE RÅDGIVER. Trollesmindealle 27 3400 Hillerød. Haraldsgade 53 2100 København Ø. Partner: Helle Søholt, MAA BYGHERRE Trollesmindealle 27 3400 Hillerød SAMARBEJDSPARTNER Haraldsgade 53 2100 København Ø RÅDGIVER Partner: Helle Søholt, MAA Projekt leder: Birgitte Katborg Laursen, MAA Projekt Team: Bianca Maria

Læs mere

Photo: Stiig Hougesen. Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune

Photo: Stiig Hougesen. Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune Photo: Stiig Hougesen Byudvikling i Roskilde Kommune Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune Bygger på kommunens styrker og planstrategi Beliggenhed i smukt landskab Balanceret bystruktur Centralt

Læs mere

Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord

Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Status Plannavn bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Kgs. Lyngby 3.

Læs mere

HVALSØ BYMIDTE - BORGERMØDE D.17 APRIL. Mangor & Nagel

HVALSØ BYMIDTE - BORGERMØDE D.17 APRIL. Mangor & Nagel HVALSØ BYMIDTE - BORGERMØDE D.17 APRIL Mangor & Nagel A R K I T E K T F I R M A BAGGRUND - INTENTIONER Handelslivet i Hvalsø er i dag begrænset til tre dagligvareforretninger samt få butikker langs hovedgaden.

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst i arbejdspladser, service,

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

Visioner for Ny by ved St. Rørbæk

Visioner for Ny by ved St. Rørbæk Visioner for Ny by ved St. Rørbæk Regionplanen I den første regionplan for fra 1973, blev området ved Store Rørbæk udpeget som byvækstområde første gang. Regionplan 2005 Den nye by er nu udpeget som et

Læs mere

Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune

Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune Konklusioner, vurderinger og anbefalinger fra ICP, Institut for Center-Planlægning, februar 2016 Dramatisk fald i antallet af handelsbyer i Danmark I de kommende

Læs mere

LOTTENBORGHUS. VirksomhedsPark

LOTTENBORGHUS. VirksomhedsPark TIL LEJE Lottenborgvej 24B, 2800 Kgs. Lyngby Sagsnr. 9840 LOTTENBORGHUS VirksomhedsPark 248 m² minidomicil i Kgs. Lyngby Charmerende lyst storrumskontor med højt til loftet Egen terrasse Stort lysindfald

Læs mere

Grindsted Fremtidens Handelsby

Grindsted Fremtidens Handelsby Grindsted Fremtidens Handelsby Økonomiudvalget bevilgede i september 2015 280.000 kr. til projektet Grindsted Fremtidens Handelsby Formålet med projektet har været at bede forskellige lokale aktører at

Læs mere

Godsbanearealerne et nyt byområde

Godsbanearealerne et nyt byområde Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 4. april 2016 Godsbanearealerne et nyt byområde Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune er i gang med, at planlægge det nye byområde ved

Læs mere

Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen?

Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen? Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del Bilag 256 Offentligt Folketingets Transportudvalg 11. april Høring om jernbanens fremtid Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen? Susanne Krawack CONCITO Medlem

Læs mere

DEN HISTORISKE BYMIDTE BJELKE+CERMAK+VEILE ARCHITECTURE

DEN HISTORISKE BYMIDTE BJELKE+CERMAK+VEILE ARCHITECTURE 1 67 FRA SCT. PEDERS KIRKE TIL AXELTORV SCT. PEDERS KIRKE Engang var Sct. Peders Kirke centrum i Næstved. Den var det naturlige pejlemærke og tre indfaldsveje ledte direkte mod kirken. SCT. PEDERS KIRKEPLADS

Læs mere

Bæredygtig trafik i Køge Kyst

Bæredygtig trafik i Køge Kyst 1 Bæredygtig trafik i Køge Kyst Vejforum 2011, 8. December Erik Basse Kristensen Illustration: Vandkunsten Agenda 2 Baggrund Lidt om eksisterende forhold Udfordringer Biltrafik og parkering Lette trafikanter

Læs mere

Erhvervsmægler Nybolig Erhverv Odense. Cortex Park

Erhvervsmægler Nybolig Erhverv Odense. Cortex Park Erhvervsmægler Nybolig Erhverv Odense Cortex Park Cortex Park salgsprospekt 2017 SALGSPROSPEKT Cortex Park 5230 Odense Skarpe hjerner, innovative samarbejder og succesfulde iværksættere. Odenses nye eventyr

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 2. kvartal: Bylivsundersøgelse Samlede resultater Juli 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

Borgermøde Helhedsplan Skørping

Borgermøde Helhedsplan Skørping Borgermøde Helhedsplan Skørping Velkommen Program 18:00 Velkomst og mad 18:05 Oplæg om baggrunden for helhedsplanen 18:20 Hvad har man gjort andre steder? 18:40 Oplæg til gruppearbejde 18:45 Gruppearbejde

Læs mere

Fremtidens Skalborg. styrke områdets profil. 4. at styrke sammenhænge og forbindelser i bydelen med fokus på bløde trafikanter

Fremtidens Skalborg. styrke områdets profil. 4. at styrke sammenhænge og forbindelser i bydelen med fokus på bløde trafikanter Fremtidens Skalborg Byudviklingsplanen for Skalborg skal skabe en fælles vision og rammen for en helhedsorienteret udvikling af Skalborg som bydel. Byudviklingsplanen har til formål at skabe rammerne for

Læs mere

UNIK MULIGHED FOR AT ETABLERE SIG I KGS. LYNGBY

UNIK MULIGHED FOR AT ETABLERE SIG I KGS. LYNGBY UNIK MULIGHED FOR AT ETABLERE SIG I KGS. LYNGBY HOLLANDSVEJ 12 2800 KGS. LYNGBY KONTAKT OS PÅ 43 33 81 00 ARKITEKTONISK OG EKSKLUSIV EJENDOM 1.046 m² kontorlejemål på 2. sal Flot foyer og fælles frokoststue

Læs mere

UNIK MULIGHED FOR AT ETABLERE SIG I KGS. LYNGBY

UNIK MULIGHED FOR AT ETABLERE SIG I KGS. LYNGBY UNIK MULIGHED FOR AT ETABLERE SIG I KGS. LYNGBY HOLLANDSVEJ 12 2800 KGS. LYNGBY KONTAKT OS PÅ 43 33 81 00 ARKITEKTONISK OG EKSKLUSIV EJENDOM 1.046 m² kontorlejemål på 2. sal Flot foyer og fælles frokoststue

Læs mere

DEBATOPLÆG. Kommuneplan Indkaldelse af ideer og forslag. til debat om Kommuneplan Høringsperiode fra 20. august til 3.

DEBATOPLÆG. Kommuneplan Indkaldelse af ideer og forslag. til debat om Kommuneplan Høringsperiode fra 20. august til 3. DEBATOPLÆG Kommuneplan 2013-25 Indkaldelse af ideer og forslag til debat om Kommuneplan 2013 Høringsperiode fra 20. august til 3. september 2013 Indledning Dette debatoplæg er opstarten til udarbejdelse

Læs mere

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 bilag 7 Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 I forbindelse med planlægningen af de Bilfri Dage i 2005 har der været nedsat en arbejdsgruppe

Læs mere

Grønt Råd Planstrategi 2015 26. november 2015 Navn / stilling / oplæg Bæredygtighed Planstrategi hvad er grundlaget og rammerne Forholdet til Visionen Temaer i Planstrategi 2015 Erhverv Uddannelse Trafik

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

Banegårdspladsen: Vision og Omsætning. Midtbyrådsmøde, 02/

Banegårdspladsen: Vision og Omsætning. Midtbyrådsmøde, 02/ Banegårdspladsen: Vision og Omsætning Midtbyrådsmøde, 02/03-2018 FREMTIDENS BANEGÅRDSPLADS - BRØNDERSLEV Dagsorden Velkomst v. Karsten Frederiksen (pkt. 1-3: 08.00 08.15) Godkendelse af referat fra sidste

Læs mere

D E N N Y S T R A N D B O U L E V A R D - P R O J E K T F O R S L A G. F r a b i l e r t i l m e n n e s k e r

D E N N Y S T R A N D B O U L E V A R D - P R O J E K T F O R S L A G. F r a b i l e r t i l m e n n e s k e r D E N N Y S T R A N D B O U L E V A R D - P R O J E K T F O R S L A G F r a b i l e r t i l m e n n e s k e r POTENTIALET Forestil dig halvdelen af Strandboulevarden fyldt med haver, pladser, boldbaner

Læs mere

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1 Introduktion til byen Vinge Levende by. Nærværende natur. 1 2 Vinge Levende by. Nærværende natur. 3 4 Vinge Introduktion til byen Vinge Udgivelsen er baseret på helhedsplanen for Vinge udviklet af et tværfagligt

Læs mere

Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus

Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus Notat 3. januar 2018 Sagsbeh.:AT J.nr.: 01.00.05-P00-21-17 By Byggeri og Ejendomme Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus Input 1 Michael Kahr Jørgensen MJ har læst om projekt

Læs mere

UDVIKLING AF NÆSTVED BYMIDTE 2025

UDVIKLING AF NÆSTVED BYMIDTE 2025 UDVIKLING AF NÆSTVED BYMIDTE 2025 Med udgangspunkt i eksisterende strategier, materiale og analyser. Bl.a.: - Næstveds stedsspecifikke kvaliteter og historie. - Samfundets og byens udvikling samt udfordringer

Læs mere

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP 1947 2007 2017 FORNY DIN FORSTAD R HØJE-TAASTRUP ADVISORY BOARD Er et uvildigt ekspertpanel bestående af forskere, der forsker og formidler byplanlægning og dens historie. Forskerne er interesseret i,

Læs mere

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune Gladsaxe er en moderne og velfungerende bykommune. Vi vil udnytte Gladsaxes muligheder for vækst til at udvikle vores position som en moderne

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget den 15-11-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget Protokol Tirsdag den 15. november 2011 kl. 08:15 afholdt Udviklings- og Strategiudvalget møde

Læs mere

FREMGANG I FÆLLESSKAB

FREMGANG I FÆLLESSKAB FREMGANG I FÆLLESSKAB Fremgang og fællesskab i en bæredygtig by med plads til både boliger og erhverv - Planstrategi 2019 - Herlev Kommune inviterer dig til at komme med ideer og forslag til den fysiske

Læs mere

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler området er en ny dynamisk bydel med uddannelsesinstitutioner, ungdomsboliger og unikke transportmuligheder. En investering i særklasse. SPÆNDENDE BYUDVIKLINGSOMRÅDE I HILLERØD TIL SALG Freja ejendomme,

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag til VVM undersøgelsen. Oi Orienteringsmøde i Letbane på Ring 3 p g Lyngby-Taarbæk Kommune, mandag den 13.

Indkaldelse af idéer og forslag til VVM undersøgelsen. Oi Orienteringsmøde i Letbane på Ring 3 p g Lyngby-Taarbæk Kommune, mandag den 13. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM undersøgelsen Indledende høring fra 23. april til 30. maj 2014 Oi Orienteringsmøde i Letbane på Ring 3 p g Lyngby-Taarbæk Kommune, mandag den 13. maj 2014 Om letbanen

Læs mere

radikale venstre på frederiksberg

radikale venstre på frederiksberg radikale venstre på frederiksberg 23. februar 2016 Kære Frederiksberg Kommune. Radikale Venstre Frederiksberg takker for muligheden for at give vores input til den kommende Frederiksberg Strategi. Vi finder

Læs mere

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010 ODENSE Forsker-og videnpark Maj 2010 Odense Forsker- og videnpark En bydel der summer af viden Over de næste 10-15 år skal området nord for Syddansk Universitet i Odense forvandles til en dynamisk forsker-

Læs mere

Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller

Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller Kristian Bransager, 8. januar 2013 Levende bymidter eller butiksdød! Eksempler fra Hjørring bymidte Dagligvarer på

Læs mere

Godkendelse af debat om Aalborg Midtby 2025, 'Liv i centrum'

Godkendelse af debat om Aalborg Midtby 2025, 'Liv i centrum' Punkt 13. Godkendelse af debat om Aalborg Midtby 2025, 'Liv i centrum' 2017-012738 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender igangsætning af ovennævnte debat på 9

Læs mere

2 Indhold. Forslag til Fokus-strategi for Kgs. Lyngby er vedtaget af kommunalbestyrelsen den 19. juni 2008 og sendt i høring den 15. august 2008.

2 Indhold. Forslag til Fokus-strategi for Kgs. Lyngby er vedtaget af kommunalbestyrelsen den 19. juni 2008 og sendt i høring den 15. august 2008. K G S. LYN G B Y FOKUS-STRATEGI FOR KGS. LYNGB Y FORSLAG 2 Indhold Forord indledning Kgs. Lyngby bymiljø gågade 3 4 5 6 8 letbane 10 byrumsprojekter 12 firskovvej 2 1 parkering 2 2 Stationsnære områder

Læs mere

Infrastruktur, forslag til forandringer:

Infrastruktur, forslag til forandringer: Infrastruktur, forslag til forandringer: 1. Vejnettet skal planlægges, så byerne bindes tættere sammen. I den forbindelse skal bl.a. en mulig vejforbindelse fra Veng til Galten vurderes. Skal ses som et

Læs mere

Byrådsorientering 19. november Byliv og byrum - Trafik- og mobilitetsplan

Byrådsorientering 19. november Byliv og byrum - Trafik- og mobilitetsplan Byrådsorientering 19. november 2008 - Byliv og byrum - Trafik- og mobilitetsplan Visionen er at udvikle en sammenhængende midtby med bylivet i fokus og centrum og havn som vigtige elementer Playspots Ophold

Læs mere

Boligselskabet Domea Ny Ellebjerg, Følager

Boligselskabet Domea Ny Ellebjerg, Følager Boligselskabet Domea Ny Ellebjerg, Følager 46 eksklusive 1-, 3- og 4-værelseslejligheder Udlejning og administration Læs mere på www.domea.dk 76 64 64 64 Levende og dynamisk bymiljø nær metro og S-tog

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

caroline hus i carlsberg byen

caroline hus i carlsberg byen caroline hus i carlsberg byen Caroline Hus ligger centralt i Carlsberg Byen, med Bryggernes Plads på den østlige side og Ottilia Plads på den nordvestlige side. Placeringen sikrer et frit udsyn mod den

Læs mere

R E F E R A T ORIENTERINGSMØDE 4. JUNI 2015

R E F E R A T ORIENTERINGSMØDE 4. JUNI 2015 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Center for Miljø og Plan Journalnr. : 20150610087 Byggesag Dato : 23-06-2015 Byggesag Ref. : EVP Mødedato : Mødenr. : R E F E R A T ORIENTERINGSMØDE 4. JUNI 2015 Mødets dagsorden:

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4 FREDERIKSBERG KOMMUNE HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPSAMLING AF DIALOGMØDE D.

Læs mere

Udtalelse. Beslutningsforslag fra S, EL og K om at opstille hjertestartere. TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Udtalelse. Beslutningsforslag fra S, EL og K om at opstille hjertestartere. TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Til Aarhus Byråd via Magistraten Side 1 af 5 Beslutningsforslag fra S, EL og K om at opstille hjertestartere 1. Konklusion Teknik og Miljø bakker op om forslaget Aarhus redder liv med hjertestartere, som

Læs mere

Turismestrategi 2015-17

Turismestrategi 2015-17 Turismestrategi 2015-17 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Miljø og Plan Plan og Erhverv Lyngby Rådhus Lyngby Torv 17 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 24 90 24 25 www.ltk.dk erhverv@ltk.dk April 2015 Turismestrategi

Læs mere

STRATEGISK MIDTBYPLAN

STRATEGISK MIDTBYPLAN STRATEGISK MIDTBYPLAN RANDERS MIDTBY INDSATSER RANDERS MIDTBY FORANDRER SIG DETAILHANDEL Detailhandel er med til at skabe byliv og grundlag for andre funktioner fx restauranter og service. Hvor vil vi

Læs mere

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Boligudvikling og infrastruktur Emne Bemærkninger Plancher med tegninger fra borgermødet Blåt scenarie Fordele: Meget attraktivt;

Læs mere

AND FUNKTIONER OG SKAB BYLIV E R O D A N FIRSKOVVEJOMRÅDET UDVIKLINGS- OG HELHEDSPLAN FÆLLES ARRANGEMENT

AND FUNKTIONER OG SKAB BYLIV E R O D A N FIRSKOVVEJOMRÅDET UDVIKLINGS- OG HELHEDSPLAN FÆLLES ARRANGEMENT EN U D D A N E LS NE E R GE VIR KS O DER HE M BO R AND FUNKTIONER OG SKAB BYLIV DE T O F F FIRSKOVVEJOMRÅDET QUAD HELIX INNOVATION UDVIKLINGS- OG HELHEDSPLAN FÆLLES ARRANGEMENT DET NY FIRSKOVVEJ HVEM ER

Læs mere

Byrumsstrategi og Byrumsplan for Odense bymidte

Byrumsstrategi og Byrumsplan for Odense bymidte Byrumsstrategi og Byrumsplan for Odense bymidte Baggrund for Byrumsplanen Kvarterplan by havn Vision Odense: at lege er at leve Trafik- og Mobilitetsplan Bylivsundersøgelse 2008 Baggrund for Byrumsplanen

Læs mere

Turismestrategi 2015-2017

Turismestrategi 2015-2017 Turismestrategi 2015-2017 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune ønsker med denne strategi at styrke turismen i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vi har en smuk og alsidig kommune med en masse

Læs mere

Borgermøde om Tåsinge Plads

Borgermøde om Tåsinge Plads Borgermøde Ny Tåsinge Plads Den 27. september 2012 Borgermøde om Tåsinge Plads 27. september 2012 kl. 19-21 på Vennemindevej 39 Resumé Borgermødet blev afholdt den 27. september 2012 kl. 19-21 med omkring

Læs mere

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted DETAILHANDELSSTRATEGI 2016 Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted Forord Denne detailhandelsstrategi er resultatet af den proces, som Byrådet i Vejen Kommune igangsatte i foråret 2015.

Læs mere

Jacobsen hus i carlsberg byen

Jacobsen hus i carlsberg byen Jacobsen hus i carlsberg byen I det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen ud mod de grønne arealer i Søndermarken findes det arkitektonisk smukke Jacobsen Hus, tegnet af Henning Larsen Architects. Lejemålet

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 11 Godkendelse af dagsorden 3 12 Opsamling på tema om byens rolle - nu og frem

Læs mere

Hvordan styrkes shoppingområdet?

Hvordan styrkes shoppingområdet? Handel og Byliv - Kraftcentre eller perler på en snor? - Hvor og hvordan understøttes butiksudbuddet? - Hvor prioriterer vi andre aktiviteter? - Hvordan binder vi oplevelserne sammen? Hvordan styrkes shoppingområdet?

Læs mere

Høringssvar vedr. spildevandstillæg for Dyrehavegårds jorder og traceet langs Helsingørmotorvejen

Høringssvar vedr. spildevandstillæg for Dyrehavegårds jorder og traceet langs Helsingørmotorvejen DN Lyngby-Taarbæk Formand: Hans Nielsen, Kastanievej 4 B, st. mf. 2800 Kgs. Lyngby Telefon: 45 88 94 55, e-mail: hans@nielsen.mail.dk Dato: 8. januar 2016 Lyngby-Taarbæk Kommune Lyngby Torv 17 2800 Kgs.

Læs mere

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 Retningslinjekort for fortætning 3 Retningslinjer for fortætning 1.2.1 Fortætningsområderne afgrænses

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

EKSEMPLER PÅ BYOMDANNELSE I ÅRHUS

EKSEMPLER PÅ BYOMDANNELSE I ÅRHUS EKSEMPLER PÅ BYOMDANNELSE I ÅRHUS ANTON IVERSEN ÅRHUS KOMMUNE DANMARK ÅRHUS Verdens mindste storby smilets by Århus Kommune: 300.000 indbyggere 170.000 arbejdspladser ÅRHUS VESTDANMARKS HOVEDBY EMNE: To

Læs mere

Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand

Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand Letbaner.DK Østergade 16 8660 Skanderborg Tlf.: 30 34 20 36 e-mail: hb@letbaner.dk Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand 1. høringsrunde Marts 2016 Figur 1: Oversigt over høringsbidragets hovedindhold

Læs mere

Attraktivt kontorlejemål centralt i Odense

Attraktivt kontorlejemål centralt i Odense Attraktivt kontorlejemål centralt i Odense Odense Banegård Center 5000 Odense C Fleksibelt kontorlejemål med mange anvendelsesmuligheder på attraktiv beliggenhed i Odense Banegård Center. 1 Odense Banegård

Læs mere

Udvalgets opgave. Udvalgsmøde 19. august 2015

Udvalgets opgave. Udvalgsmøde 19. august 2015 Udvalgets opgave Udvalgsmøde 19. august 2015 BYRÅDETS UDVIKLINGSSTRATEGI Byrådets udviklingsstrategi Skanderborg er kommunens hovedby Skanderborg skal indeholde en lang række funktioner og tilbud, som

Læs mere

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art Bilag 2 Metropolzonen - proces og projektindhold i detaljer Metropolzonen området omkring Rådhuspladsen, Tivoli, Hovedbanegården, Vesterport og Havnen er et centralt område i København. Det er et trafikalt

Læs mere

Notat, december Opdatering af helhedsplan for stationsområdet i Vinge

Notat, december Opdatering af helhedsplan for stationsområdet i Vinge Notat, december 2018 Opdatering af helhedsplan for stationsområdet i Vinge Indhold 1. Indledning... 3 2. Opdateret helhedsplan for stationsområdet i Vinge... 4 3. Planer for Vinge... 8 4. Vinges vision

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 18:30 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 6 Godkendelse af dagsorden 3 7 Tids- og procesplan 4 8 Byens rolle - nu og frem

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Vi bevæger os fremad Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde på.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 VVM-redegørelsen

Indholdsfortegnelse. 1 VVM-redegørelsen COWI A/S Særlige fokusområder i VVM-redegørelsen for Odense Letbane etape 1 Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 VVM-redegørelsen 1 2 Baggrund

Læs mere

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17. REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.30 Til stede Borgere: 76 Politikere: 11 Administration: 14 PROGRAM

Læs mere

Nu bygger vi letbanen. information til virksomheder og medarbejdere

Nu bygger vi letbanen. information til virksomheder og medarbejdere Nu bygger vi letbanen information til virksomheder og medarbejdere 1 Her ses en visualisering af letbanen ved Vallensbæk Station. Hovedstaden får en ny forbindelse Hillerød Holte Hovedstadens Letbane åbner

Læs mere

562 m 2 lækre lyse kontorlokaler tæt på det hele i Kgs. Lyngby

562 m 2 lækre lyse kontorlokaler tæt på det hele i Kgs. Lyngby 52 m 2 lækre lyse kontorlokaler tæt på det hele i Kgs. Lyngby TIL LEJE Klampenborgvej 215 3. sal 2800 Kgs. Lyngby 52 m 2 lyst og moderne kontorlejemål. Flot og præsentabel ejendom beliggende lige ved Lyngby

Læs mere

UNIK MULIGHED FOR AT ETABLERE SIG I KGS. LYNGBY

UNIK MULIGHED FOR AT ETABLERE SIG I KGS. LYNGBY UNIK MULIGHED FOR AT ETABLERE SIG I KGS. LYNGBY ARKITEKTONISK OG EKSKLUSIV EJENDOM HOLLANDSVEJ 12 2800 KGS. LYNGBY > > 1.046 m² kontorlejemål på 2. sal > > Flot foyer og fælles frokoststue med lækker tagterrasse

Læs mere