Stærke piger gennem tiden. Hverdag

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Stærke piger gennem tiden. Hverdag"

Transkript

1

2 Stærke piger gennem tiden I litteraturen så vel som i virkeligheden findes der heldigvis mange piger, der er modige, stærke og tager ansvar for at redde dem selv. Det er vigtigt at huske, at du godt kan forme din egen skæbne, og ikke behøver sidde i et tårn og vente på en prins eller en drage. Du kan redde dragen og hjælpe prinsen, eller du kan lade være og bare have det fint med dig selv. Her får du en oversigt over bøger med piger der tager på eventyr, løser hverdagsproblemer, ordner verdenssituationen og har en fest undervejs eller bagefter. Rollemodeller for alle børn (og voksne) og rigtig spændende fortællinger. Hverdag Kirsten Sonne Harild Koko Koko er en kvik pige, der bor på prærien i gamle dage. Her følger vi hendes oplevelser med naturen og dyrene og vennerne, hvor hun ofte må være modig og stærk, for at finde sine evner. Hvis man kan lide tegneserien Yakari, så er bøgerne om Koko nok noget for en. Karen Vad Bruun Første skoledag fra helvede Sally er ikke nogen superhelt. Hun er utålmodig og impulsiv, og hun snakker for meget, når hun bliver nervøs. Og så er hun vred på sine forældre over at blive dumpet på en kostskole. Hun er en helt almindelig pige i en ualmindelig situation, som lærer at finde styrken i sig selv - og styrken i at turde læne sig op ad andre, når det er nødvendigt. Mette Vedsø Hest horse pferd cheval love Naja er hestepige med stort H. Men det kan være svært, når ens bedste veninde pludselig begynder at interessere sig for andre ting. Og hvad så? Venskaber er vigtige for seje piger, og de kan være udfordrende at have med at gøre. Historien om Naja er et godt eksempel på, hvordan tingene kan ordnes uden at såre hinanden. Anica Mrose Rissi Anna Banana - uvenner Annas veninde Sadie bliver sur på hende uden at sige hvorfor. Anna prøver at gøre det godt igen, men det er svært når hun ikke ved, hvad problemet er. Så bliver Anna selv sur og kommer til at såre Sadie, men pigerne bruger hovedet og løser deres problemer gennem dialog! Mette E. Neerlin Hest, hest, tiger, tiger Honeys forældre er skilt, hendes storesøster er handicappet, og hun er selv født med læbeganespalte. Hun er forelsket i Philip fra klassen og kommer nogle gange til at lyve en lille bitte smule. Honey er en sej pige, som på trods af mange udfordringer i hverdagen tackler det hele med opfindsomhed og godt humør, og finder venskab hvor hun mindst venter det.

3 Astrid Lindgren Bogen om Pippi Langstrømpe Pippi er måske den sejeste og mest selvstændige af alle pigerne i litteraturen. Hun bor alene i sin store villa og hun ordner sine problemer selv. I Pippis rige er intet umuligt og ellers prøver hun bare alligevel. Elena Favilli Godnathistorier for rebelske piger fortællinger om exceptionelle kvinder 100 små fortællinger om kvindelige pionerer, døde såvel som nulevende, som har sat deres præg på blandt andet verdenshistorien, litteraturhistorien og sportsverdenen. Både kendte og ukendte eksempler på piger og kvinder, der med små såvel som store sejre, har gjort en kæmpe forskel og været super seje. Karen Vad Bruun Den store chance Selma er 11 år gammel og vild med at spille skuespil. Hendes bedste veninde Lulu drømmer om at blive filmstjerne. Det gør Selma slet ikke og alligevel er det hende der bliver tilbudt muligheden. Det gør pigernes forhold usikkert og Selma må finde al sin indre sejhed for at redde venskabet. Laura Ingalls Wilder Det lille hus i den store skov En af de seje piger fra gamle dage er 6-årige Laura, som bor i Wisconsins store skove sammen med sine søstre og sine forældre. De lever en nøjsom og ofte meget barsk nybyggertilværelse omkring 1870'erne og Laura oplever mange spændende ting og løser sine problemer med stor opfindsomhed. Mette Vedsø Dobbelt så gammel Tove skal på camping ude i en skov med hendes familie. Heldigvis møder hun den 16-årige Kuk, og selvom Tove kun er 8 år, giver 8 plus 8 jo 16. Serien om Tove er eftertænksom og stille, og viser at seje piger kommer i mange former. Man kan sagtens være badass og løse sine problemer, selv om man er den stille type.

4 Eventyr Benni Bødker Krystalskibet Kajsa er en modig klatretyv i en oversvømmet fremtidsverden. Hun får den opgave at stjæle seks dyrebare krystaller for underverdenens ukronede konge, Sandoka. Det bliver startskudet på et livsfarligt eventyr for Kajsa og hendes ven, men sammen er de uovervindelige! Jennifer Bell De ualmindelige - den bøjede mønt Ivy og hendes storebror Seb kommer en dag hjem og finder deres bedstemors hus endevendt. Pludselig befinder de to søskende sig i et kapløb med tiden og ondskaben om at opklare en gammel familiehemmelighed og Ivy må bruge al sin snilde og mod for at redde sin familie. René Toft Skurkistan Lydia, som er en benhård heltinde, bor i Skurkistan hvor man skal lyve og stjæle og være en bandit. Men hendes ven Ingolf har ikke lyst til at være en skurk og bliver rodet ind i en masse ballade med luftpirater, slagsmål og en revolution. Heldigvis kan Lydia hjælpe. Frida Nilsson Ishavspirater Da pigen Siris lillesøster bliver kidnappet af den onde pirat "Hvidhoved", begiver Siri sig ud på en lang og farlig rejse for at frelse hende. Siri er modig og handlekraftig og nægter at sidde og vente på de voksne. Ida-Marie Rendtorff Dragesygen 14-årige Dalia skal bestå de prøver der indvier hende til voksenlivet, men hendes drage Flamar bliver ramt af den frygtede dragesyge. Dalia beslutter at finde ud af hvad der truer dragekrigernes dyr og det bliver starten på en farefuld rejse der tager Dalia vidt omkring og kræver stort mod. Lene Kaaberbøl Sølvhesten - historien om Katriona Teresadatter I landet Breda bliver den 12-årige Katriona sendt hjemmefra af sin mor, kroejeren Teresa, og oplever en hård tid. Sølvrytterne, det godes vogtere, og deres ikke helt almindelige heste ændrer hendes liv, men Katriona er stærk og smart og finder sig ikke i noget.

5 Joanne K. Rowling Harry Potter og de vises sten Harry Potter bor hos sin onkel og tante som ikke bryder sig om ham. Han har trolddomsblod i årerne og bliver optaget på en skole for trolddomskyndige. Her får han nye venner og fjender, og møder blandt andet seriens virkelige helt, pigen Hermione, som redder Harry utallige gange. Astrid Lindgren Ronja Røverdatter En uvejrsnat fødes to børn i to rivaliserende røverbander: Pigen Ronja og drengen Birk. Ronja vokser op i skoven og udfordrer alle dens farer. Børnene bliver venner på trods af de voksnes fjendskab og de beslutter sig for at lære de voksne at være venner. Michael Ende Momo I udkanten af den store by bor Momo, en lille, klog pige, som ingen ved hvor kommer fra, men som altid har tid til at lytte til børn og voksne. Men en stor fare - de grå tidstyve - truer menneskeheden, og Momo tager kampen op mod dem! Kim Leine Skovpigen Skærv Skovpigen Skærv og hendes familie lever et liv i skoven i pagt med naturen. Men da den onde fyrste tager Skærvs familie som slaver, må hun klare sig selv. Hvordan skal Skærv overleve, når vinteren er kold og hun er ensom? Det skal hun ved at være sej, dygtig og klog! Tamora Pierce Alanna Alanna er landet Tortalls første kvindelige ridder i flere århundreder, og skjuler derfor, at hun er en pige, til hun har fået sine riddersporer. Hun har et voldsomt temperament og magiske kræfter. Hun hvirvles ind i dramatiske begivenheder, da hun trodser sin traditions-bestemte opdragelse. Lene Kaaberbøl Skammerens datter Pigen Dina har arvet Skammer evnen og bliver derfor blandet ind i en bloddryppende sag hvor den onde Drakans fætter misbruger hendes skammerevner. Dina vokser gennem serien fra en lille pige med særlige evner til en ung kvinde med styrke, viden, vilje og kunnen. Luke Pearson Hilda og trolden Hilda er en rigtig eventyrer, der elsker at være udendørs. Der er mange mærkelige ting i bjergene omkring hende, og ikke alle er lige venlige, men Hilda tør godt og hun finder en løsning. Tegneserien om Hilda er sjov og spændende, og kan læses på engelsk.

6 Bodil El Jørgensen Ravmedaljonen Pigen Svava bliver som lille fundet på stranden i vandkanten og fordi ingen kender hende, er folk meget mistroiske over for hende. Om halsen har hun en medaljon, der tilsyneladende er magisk. Hvis man prøver at tage den fra hende, mister man øjeblikkeligt bevidstheden. Svava finder med tiden ud af at hun er i stor fare, og det kommer til at kræve alt hendes mod og lidt hjælp fra en ven at løse gåden om hendes fortid. Mette Finderup Smertensbarn Gyrith er en ung pige i vikingetidens Danmark, men ulykkerne ramler ned over hende efter et mislykket Freja-ritual. Gennem seriens fire bind, må Gyrith tage mange kampe og uretfærdigheder, og opdage mange nye ting om sig selv, før hun til sidst er klar til det endelige opgør med gudinden Freja. Philip Pullman Det gyldne kompas Lyra kommer på sporet af noget mystisk og uhyggeligt, da flere og flere børn forsvinder. Løsningen findes måske højt mod nord, mellem panserbjørne og flyvende hekse, men der er stærke kræfter der ikke ønsker at Lyra eller nogen andre skal opdage sandheden. Lars Holmgård Jørgensen Egernfolket Den unge stenalderpige Kata og hendes mor optages i en fremmed klan med andre skikke, og det er svært for Kata at indordne sig. Hun lever en barsk tilværelse, med mange udfordringer og megen modstand, men Kata giver ikke op. Cecilie Eken Det Levende Sværd Kongens datter er blevet taget til fange af af en drage. Det er pigen Erianns opgave at finde den helt, der kan dræbe dragen, befri prinsessen og få hende og det halve kongerige i belønning, men det er ikke så lige til og måske er man nødt til at gøre tingene selv, hvis noget skal gøres? Eriann er en utraditionel helt, men hun vokser undervejs i serien og er meget underholdende. Lene Kaaberbøl Vildheks Clara møder en sort kat der fører hende ind i vildheksenes verden og hun opdager, at hun har hekseblod i årerne. Hendes opgave er at passe på naturen og dyrene. Men hun har en ærkefjende, Kimæra, en frafalden vildheks, der sætter gang på gang gør livet svært for Clara. Suzanne Collins Dødsspillet Katniss lever i en uhyggelig fremtid, hvor der skal udvælges et ungt menneske fra hvert distrikt, der skal kæmpe til døden mod andre udvalgte. Da hendes lillesøster bliver udvalgt, melder Katniss sig som frivillig og overtager søsterens plads i det årlige dødsspil. Det bliver starten på en lang og hård kamp for frihed, ikke kun for Katniss selv, men for hele hendes verden. Line Kyed Knudsen Pigerne fra Nordsletten Sita, Anne og Maren er veninder og forældreløse. De flygter fra børnehjemmet og vil finde deres familier. I stedet møder de en vild prinsesse, vilde bjørne, en madglad konge og onde hekse under opklaringen af fortidens mysterium om hvem de er, og hvor de kommer fra. Udarbejder: Bibliotekar Julie Arndrup Illustrator: Martin Nebelong Udgiver: Biblioteksmedier as, Herlev 2018 Tryk: Nofoprint, Helsingør Varenr.:

Nye lærermidler i Fællessamlingen November 2012

Nye lærermidler i Fællessamlingen November 2012 Nye lærermidler i Fællessamlingen November 2012 Skønlitteratur: Zimakoff, Daniel Fuld fart festival / forfatter: Daniel Zimakoff ; illustrator: Peter Kielland ; bearbejder: Ellen Holmboe. - 1. udgave.

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

LENE KAABERBØLS HØG AAGAARD SVANEKIER

LENE KAABERBØLS HØG AAGAARD SVANEKIER LENE KAABERBØLS HØG AAGAARD SVANEKIER Vildheks et undervisningsforløb Du skal til at arbejde med bogen Ildprøven. Den er første bind i serien om Vildheks af Lene Kaaberbøl. Den har illustrationer af Anders

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Marvel Comics. Publications. Marvel Comics lavede tegneserier med mange superhelte,

Marvel Comics. Publications. Marvel Comics lavede tegneserier med mange superhelte, Læs og lær om Hulk Marvel Comics Marvel Comics er et forlag, som laver tegneserier med forskellige super -helte. Marvel Comics startede i 1939. Dengang hed det Timely Publications. Marvel Comics lavede

Læs mere

LUCIA LÆSERAKETTEN 2019

LUCIA LÆSERAKETTEN 2019 LUCIA 68 LÆSERAKETTEN 2019 Lucia bag lås og slå STINE BANG ANDREAS BECK Husene ligger tæt op ad bjergsiden langs de stejle gader. Midt i det hele ligger et lille, gult hus. Foran huset leger børn i alle

Læs mere

Her kan du se Bubbi-bjørnene. Bubbi bjørnene er en tegne-film. Det er Dis-ney, der har lavet den tegne-film. Der er mange af-snit af Bubbi-bjørnene.

Her kan du se Bubbi-bjørnene. Bubbi bjørnene er en tegne-film. Det er Dis-ney, der har lavet den tegne-film. Der er mange af-snit af Bubbi-bjørnene. Her kan du se Bubbi-bjørnene. Bubbi bjørnene er en tegne-film. Det er Dis-ney, der har lavet den tegne-film. Der er mange af-snit af Bubbi-bjørnene. Bubbi-bjørnene er lavet i USA. Engang kunne man se Bubbi-bjørnene,

Læs mere

Det gør man i et eventyr.

Det gør man i et eventyr. I hvilken form for fortælling møder man ænder, der lægger guldæg, bønnestager, der vokser ind i himlen, eller frøer, som bliver til prinser? Det gør man i et eventyr. De fleste mennesker elsker en god

Læs mere

Jeg har min Gud til at se mig

Jeg har min Gud til at se mig Jeg har min Gud til at se mig Denne tekst er egnet som læsetekst fra 5. klasse og op. Tahrir fortæller om at være muslimsk pige i et dansk samfund. Jeg kom til Danmark fra Irak lige på det tidspunkt, hvor

Læs mere

Journal i Den var kun i avisen om søndagen. Knold og Tot var

Journal i Den var kun i avisen om søndagen. Knold og Tot var Radiserne Tegneseriens historie. Man ved ikke, hvilken der var den første tegneserie i verden. En af de første tegneserier hed Knold og Tot. Det var en mand fra USA, som tegnede den. Han tegnede den til

Læs mere

Mit liv som plejebarn

Mit liv som plejebarn Ea Krassél 35 år, gift med Karl og har 2 børn Anbragt i 11 år - 2 år på døgninstitution - 9 år i plejefamilie Ea Krassel Mors baggrund Dysfunktionel familie gennem flere generationer Mors opvækst - Fattige

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Heksemor Lidt om eventyret Hans og Grethe

Heksemor Lidt om eventyret Hans og Grethe Heksemor Lidt om eventyret Hans og Grethe Eventyret Hans og Grethe handler om to søskende, en dreng og en pige, som to gange på moderens opfordring og mod faderens vilje efterlades af deres forældre ude

Læs mere

Tema. Krimier for børn. 12 bøger. for dig der er vild med mysterier og krimi

Tema. Krimier for børn. 12 bøger. for dig der er vild med mysterier og krimi Tema Krimier for børn 12 bøger for dig der er vild med mysterier og krimi Børnebiblioteket er fyldt med gode krimier. Vi har fundet 12 gode krimier, fyldt med spænding og gåder som du helt klart skal kaste

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Brun Bjørn Suzi Eszterhas. Ibrahims bamse Marianne Bugge m.fl.

Brun Bjørn Suzi Eszterhas. Ibrahims bamse Marianne Bugge m.fl. Brun Bjørn Suzi Eszterhas To brune bjørneunger er blevet født i Alaskas bjerge. Følg dem fra nyfødt til voksen. Se dem gå på opdagelse med deres mor, jagte hinanden og klatre og siden lære at fange fisk

Læs mere

ELSKER DU AT SE FILM MED DINE VENNER? ER DU MELLEM 8-12 ÅR? SÅ ER HODJA NOGET FOR DIG!

ELSKER DU AT SE FILM MED DINE VENNER? ER DU MELLEM 8-12 ÅR? SÅ ER HODJA NOGET FOR DIG! ELSKER DU AT SE FILM MED DINE VENNER? ER DU MELLEM 8-12 ÅR? SÅ ER HODJA NOGET FOR DIG! ÅBNINGSFILM OG INDMELDELSE Hodja Nørrebro Børnefilmklub byder velkommen til sæsonen 2019, hvor vi som altid viser

Læs mere

Hvad er det nu lige at fortællingen indtil videre går ud på?

Hvad er det nu lige at fortællingen indtil videre går ud på? Hvad er det nu lige at fortællingen indtil videre går ud på? 1 Resten af det gamle testamente handler om: - Guds forhold til de mennesker som vælger at holde fast ved fortællingen om Gud 2 Resten af det

Læs mere

Bogpusher for 2. og 3. klasse Med Ruth & Linda. Biblioteket Sønderborg Tirsdag d. 30. maj 2017

Bogpusher for 2. og 3. klasse Med Ruth & Linda. Biblioteket Sønderborg Tirsdag d. 30. maj 2017 Bogpusher for 2. og 3. klasse Med Ruth & Linda Biblioteket Sønderborg Tirsdag d. 30. maj 2017 Serie: Maj & Mio Kirsten Sonne Harild Emner: heste, venner, flytte Handler om: Pigen Maj, der lige er flyttet

Læs mere

Filmbeskrivelser - Salaam Filmfestival 2011/12

Filmbeskrivelser - Salaam Filmfestival 2011/12 Filmbeskrivelser - Salaam Filmfestival 2011/12 Her kan du læse vores forslag til film i Grenaa og Ørsted under Salaam Filmfestival 2011/12. Vi har også vedhæftet/vedlagt en kort beskrivelse af Salaams

Læs mere

Kaaberbøl, Lene Vildheks Bind 1: Ildprøven, bind 2: Viridians blod, bind 3: Kimæras hævn. Fra 10-14 år

Kaaberbøl, Lene Vildheks Bind 1: Ildprøven, bind 2: Viridians blod, bind 3: Kimæras hævn. Fra 10-14 år Gode bøger for 4. klasse Fantasy Kaaberbøl, Lene Skammerens datter (4 i serien) Skammeren kan se ind i mennesker og se deres dårlige samvittighed og onde gerninger. Pigen Dina har arvet denne evne og bliver

Læs mere

Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017

Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017 Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017 Du, Mis, har du nogensinde følt dig ensom og håbet på, at der et eller andet sted i verden var en ven, som syntes, at du var god nok, som du var? spurgte

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1 Årstid: Årstid: Forår, sommer og efterår Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en eftermiddag - niveau 1 - trin for trin Med udfordringsmærket drager spirerne ind i Disneys magiske

Læs mere

Denne bog har lix 20.

Denne bog har lix 20. Denne bog har lix 20. Glæd dig til de næste DE SKJULTE DÆMONER-bøger: Bog 1: Den nye dobbeltgænger Bog 2: Dødens krystaller (er udkommet) flere bind under forberedelse NICOLE BOYLE RØDTNES Illustreret

Læs mere

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen Peter Thrane Indhold: 1. Titlen side 2 2. Sproget side 2 3. Tiden side 2 4. Forholdet til moren side 3 5. Venskabet til Julie side 3 6. Søsteren

Læs mere

Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres

Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres magre krikker. Harm var i spidsen. Hun holdt Tyrfing

Læs mere

NÅR FAR OG MOR SKAL SKILLES

NÅR FAR OG MOR SKAL SKILLES B Ø R N NÅR FAR OG MOR SKAL SKILLES Gode råd Du skal ikke vælge, hvor du vil bo, hvis du synes, det er for svært. Du skal ikke passe på din far og mor efter skilsmissen. Det ansvar er for stort for dig.

Læs mere

Havenisserne flytter ind

Havenisserne flytter ind Havenisserne flytter ind Om havenisserne flytter ind I løbet af de sidste par år er flygtningestrømmen fra krigshærgede- og katastrofeområder vokset støt. For os, der bor i den her del af verden, er det

Læs mere

Spørgsmål: Hvad hedder frøkenen

Spørgsmål: Hvad hedder frøkenen Hvad hedder Pippi Langstrømpes hus? Villa Villekulla Hvad hedder frøkenen i fortællingen Pippi arrangerer quiz? Frøken Rosenblom I fortællingen Pippi arrangerer quiz nævner Pippi en Karl som er død. Er

Læs mere

Prinsesse Sommer Sol: Gimpe: TilliTwist: Muffe Mose:

Prinsesse Sommer Sol: Gimpe: TilliTwist: Muffe Mose: Prinsesse Bella Bella Bella Bella er prinsesse på det smukkeste slot i hele Ponyville. Der er høje tårne, og pink og glimmer over det hele. Der er balkoner og balsale og soveværelser med bløde senge, som

Læs mere

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren Stemmer fra Hulbjerg Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren v/ Anette Wilhjelm Jahn Her er forslag til opgaver, der sætter fantasien

Læs mere

Snedker- & tømrearbejde Gulvafslibning

Snedker- & tømrearbejde Gulvafslibning BESLAGSMED LASSE BØRRESEN MOBIL: 23 70 94 18 Man. - Fre. 07:00-08:00 lasseboerresen@hotmail.com www.christabellas.dk Christabellas er online baseret, men du er også meget velkommen til at handle real life

Læs mere

Hvordan er dit selvværd?

Hvordan er dit selvværd? 1. kapitel Hvordan er dit selvværd? Hvad handler kapitlet om? Dette kapitel handler om, hvad selvværd er. Det handler om forskellen på selvværd og selvtillid og om, at dét at være god til tennis eller

Læs mere

Neil Morris: Billedatlas for børn

Neil Morris: Billedatlas for børn V.Gaever: Fodbold Faust: 29276153 ISBN: 9788762718777 Fodbold er kommet for at blive, og det er interessen for fodboldbøger også hos især drengelånerne. Denne beskriver fodboldspillet med alle dets aspekter.

Læs mere

HÆNG UD MED GUD. Læs i Bibelen sammen. Og snak om teksten. - BIBELÅBNER FOR FAMILIER

HÆNG UD MED GUD. Læs i Bibelen sammen. Og snak om teksten. - BIBELÅBNER FOR FAMILIER - BIBELÅBNER FOR FAMILIER Læs i Bibelen sammen. Og snak om teksten. Paulus brev til Galaterne Galaterbrevet (Gal) er skrevet af Paulus til kristne, som boede i et område, der i dag ligger i Tyrkiet. intro

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

Ild & vand. Billeder og historier i musikken

Ild & vand. Billeder og historier i musikken Ild & vand Billeder og historier i musikken m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Musikken er et flyvende tæppe Du skal høre et symfoniorkester spille to musikværker. Det ene musikværk hedder Roms

Læs mere

Astrid Lindgren: Pippi plyndrer juletræ

Astrid Lindgren: Pippi plyndrer juletræ Lauren Oliver: Delerium Faust: 29584273 ISBN: 9788740007176 Kærlighed og forelskelse gør livet besværligt, kan gøre ondt og få folk til at gøreuhensigtsmæssige ting. Derfor anser man det for at være en

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

Tema. 12 Bøger. Om Sorg

Tema. 12 Bøger. Om Sorg Tema 12 Bøger Om Sorg Sorg kan være en meget diffus størrelse, som er svær at snakke om, men som vi alle på et eller andet tidspunkt stifter bekendtskab med i vores liv. Vi har samlet 12 bøger om sorg

Læs mere

buster Vild med film 2018 side 1 af 8 Vild med film 2018 Introduktion Fantastiske fantasy! Fantasy og filmanmeldelse for mellemtrinnet Lærerkompendium

buster Vild med film 2018 side 1 af 8 Vild med film 2018 Introduktion Fantastiske fantasy! Fantasy og filmanmeldelse for mellemtrinnet Lærerkompendium Vild med film 2018 Fantasy og filmanmeldelse for mellemtrinnet Lærerkompendium Introduktion Fantastiske fantasy! Drager, magi og eventyrlige universer er noget af det, eleverne måske allerede kender fra

Læs mere

Tiberius Tudefjæs. Renée Toft Simonsen Illustreret af Pernille Lykkegård. Lars Daneskov Illustreret af Pernille Lykkegård Anton-bøgerne

Tiberius Tudefjæs. Renée Toft Simonsen Illustreret af Pernille Lykkegård. Lars Daneskov Illustreret af Pernille Lykkegård Anton-bøgerne Renée Toft Simonsen Illustreret af Pernille Lykkegård Tiberius Tudefjæs Livet kan være lidt surt, når ens mor er rejst til Argentina for at danse tango med en, der hedder Alberto, og man bor alene med

Læs mere

Bogliste. Inspiration til læsning. bookbites

Bogliste. Inspiration til læsning. bookbites Bogliste Inspiration til læsning bookbites Skattejagt & spøgelser Lix 15 Skattejagt af Erling Bugge ISBN: 9788711800898 Den døde skov af Line Kyed Knudsen ISBN: 9788702140323 Jakob og Thora er på ferie

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget 1 Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Du skal se en film om emnet familie o. Drengen i kufferten

Du skal se en film om emnet familie o. Drengen i kufferten Du skal se en film om emnet familie o Drengen i kufferten Du skal lære o At tale på dansk om emnet familie. o At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene. o At læse og forstå tekster om emnet familie

Læs mere

PIA SKOGEMANN EN KARL VAR MIN MOR, EN FISK VAR MIN FAR. Kvindekraft og mandsmod i nordiske folkeeventyr. Psykologisk fortolkning af Pia Skogemann.

PIA SKOGEMANN EN KARL VAR MIN MOR, EN FISK VAR MIN FAR. Kvindekraft og mandsmod i nordiske folkeeventyr. Psykologisk fortolkning af Pia Skogemann. PIA SKOGEMANN EN KARL VAR MIN MOR, EN FISK VAR MIN FAR Kvindekraft og mandsmod i nordiske folkeeventyr. Psykologisk fortolkning af Pia Skogemann. Papirklip af Lise Marie Nedergaard FAKTA INDHOLD OM AT

Læs mere

Tema. Sjove bøger for børn. 12 bøger. der får dig til at stå på hovedet af grin

Tema. Sjove bøger for børn. 12 bøger. der får dig til at stå på hovedet af grin Tema Sjove bøger for børn 12 bøger der får dig til at stå på hovedet af grin Er du vild med sjov og ballade, vilde vittigheder og klamme fakta, så har vi her samlet en liste med 12 sjove og skæve bøger

Læs mere

Bilag 1. Handlingsbroen

Bilag 1. Handlingsbroen bilag til faserne Bilag 1 Handlingsbroen scener til kong Skjold Bilag 2 Der er ingen konge og ingen love i Danmark. Alle slås mod alle. Nogle mænd arbejder på stranden og ser et skib langt væk. To mænd

Læs mere

PROGRAM EFTERÅR 2014 - FORÅR 2015

PROGRAM EFTERÅR 2014 - FORÅR 2015 PROGRAM EFTERÅR 2014 - FORÅR 2015 SIDE 1 / VELKOMMEN Biograferne i RUDERSDAL byder velkommen til filmoplevelser på det store lærred. Rudersdal kommunes Børnehave Bio er et mere end 20 år gammelt initiativ,

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

Del 01. Forord. Indledning. Godt at vide for forældre og andre voksne 07

Del 01. Forord. Indledning. Godt at vide for forældre og andre voksne 07 ADHD og søskende Forord 04 Indledning 06 Del 01 Godt at vide for forældre og andre voksne 07 Del 02 Godt at vide for dig, der har en bror eller søster med ADHD Søskende fortæller om at have en bror eller

Læs mere

3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22.

3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22. 3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22. 1 Dagens tekst er hentet fra Jesu afskedstale den sidste aften, han er sammen med sine disciple inden sin tilfangetagelse, lidelse, død og opstandelse. Han forudsiger,

Læs mere

NICOLE BOYLE RØDTNES. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

NICOLE BOYLE RØDTNES. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier NICOLE BOYLE RØDTNES Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Dæmonerne har eksisteret siden tidernes morgen. Det samme har vi kongelige. I gamle dage ledte vi landene og bekæmpede dæmonerne. I dag er vi

Læs mere

Hroar og Helge resume. et vikingespil af Ole Zester og Anne-Marie Jørgensen

Hroar og Helge resume. et vikingespil af Ole Zester og Anne-Marie Jørgensen 1 Hroar og Helge resume et vikingespil af Ole Zester og Anne-Marie Jørgensen 2 Prolog En flok voksne og børn flygter i skoven. De fleste indhentes og fanges af troldfolk dog slipper enkelte børn væk. Børnene

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Uge 14: Superhelte og prinsesser. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY

Uge 14: Superhelte og prinsesser. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY Uge 14: Superhelte og prinsesser Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp uge_14_guidevejl_superhelte_og_prinsesser.indd

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 11, 19-45)

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 11, 19-45) 16. trin. II 11. september 2016 Sundkirken 10 Salmer: 754 Se, nu stiger solen 21 Du følger, Herre 551 Der er en vej 828 Det er påske 233 Jesus lever 406 Søndag morgen Bøn: Vor Gud og far Kald os ud af

Læs mere

Ondskabens symbolik. Undervisningsmateriale om symbolik med udgangspunkt i Louis Moes motiver

Ondskabens symbolik. Undervisningsmateriale om symbolik med udgangspunkt i Louis Moes motiver Ondskabens symbolik Undervisningsmateriale om symbolik med udgangspunkt i Louis Moes motiver Ondskabens symbolik Hvad opfatter vi som ondskab? Hvilke symboler bruger vi til at beskrive ondskab? Og hvilke

Læs mere

En Smuk Bog. Unge der har mistet. Michelle Dettmer

En Smuk Bog. Unge der har mistet. Michelle Dettmer En Smuk Bog Unge der har mistet Michelle Dettmer og Matilde, Ditte, Steffan, Rikke, Martin, Martin, Louise, Nicklas, Ida, Line, Camilla, Camilla, Johannes, Sofie, Martin, Tina, Malene, Ann og Karin 5 Michelle

Læs mere

Skolebibliotekets Forældrefolder

Skolebibliotekets Forældrefolder Skolebibliotekets Forældrefolder Det hedder altså et PLC (Pædagogisk LæringsCenter) Arcimboldo, 1570/ Bibliotekaren Velkommen til skolebiblioteket på Brårup Skole Dit barn er nu startet i skole og bliver

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst 15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst Når vi ser en film eller læser en rigtig god bog, sker der tit det, at vi kommer til at identificere os med en af figurerne. Det er som regel den, vi synes

Læs mere

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H.C. Andersen er Odenses berømte bysbarn. Næsten alle mennesker i hele verden kender H. C. Andersens eventyr. I Odense ligger det hus, hvor han voksede op.

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Genreforløb Gentofte bibliotekerne

Genreforløb Gentofte bibliotekerne Genreforløb Gentofte bibliotekerne Eventyr: Vi læste Prinsessen på ærten og Pandekagen (remseeventyr) Eventyr kan opdeles i 2 grupper: Folke-eventyr og kunst-eventyr: Folkeeventyr har eksisteret i flere

Læs mere

Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard

Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard 1 Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard 2 Dan Sagnet fortæller, at en konge ved navn Dan, jog sine fjender mod syd. Han var en stærk konge, og folk gav hans land navn efter ham. På den måde fik Danmark

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Luft fortællingen - Mental frihed

Luft fortællingen - Mental frihed Luft fortællingen - Mental frihed Anslag Igangsættende plotpunkt Eskalation Vendepunkt Point of no return Klimaks Mentalt fangenskab Sindet befries Modstand mod nyfunden frihed Forførelse og bedrag Kampen

Læs mere

Ja, du gør alting nyt på jord, En sommer rig på nåde. Men klarest lyser dog dit Ord Af kærlighedens gåde.

Ja, du gør alting nyt på jord, En sommer rig på nåde. Men klarest lyser dog dit Ord Af kærlighedens gåde. PRÆDIKEN HØSTGUDSTJENESTE SØNDAG DEN 28.SEPTEMBER 2014 15.SETRIN AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 14.00 Tekster: Sl.73,23-28; Ap.G. 8,26-39; Luk. 10,38-42 Salmer: 729,728,730,Nat med mørke,11 Ja, du gør

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske Prædiken til 6.s.e.påske 2016 Tekst: Johs. 17,

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske Prædiken til 6.s.e.påske 2016 Tekst: Johs. 17, Bruger Side 1 08-05-2016 Tekst: Johs. 17, 20-26. Dette er en usædvanlig og helt speciel tekst, som vi lige har hørt. Et medhør ind i Guds eget lønkammer. Gud Fader og Gud søn taler sammen. Vi kalder kap

Læs mere

Denne bog har lix 20.

Denne bog har lix 20. Denne bog har lix 20. Glæd dig til de næste DE SKJULTE DÆMONER-bøger: Bog 1: Den nye dobbeltgænger Bog 2: Dødens krystaller (er udkommet) flere bind under forberedelse NICOLE BOYLE RØDTNES Illustreret

Læs mere

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé...

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé... Det er mig, Anna! Polfoto Maskot Indhold 1. Facebook....................... side 2 2. En ny ven....................... side 2 3. En lille hilsen................... side 2 4. På Skype.......................

Læs mere

Tema. Fremtiden. Science Fiction. 12 bøger. om unge der kæmper for overlevelse og tilværelsen i en fremtidig verden.

Tema. Fremtiden. Science Fiction. 12 bøger. om unge der kæmper for overlevelse og tilværelsen i en fremtidig verden. Tema Fremtiden Science Fiction 12 bøger om unge der kæmper for overlevelse og tilværelsen i en fremtidig verden. Nogle spændende bud på fremtidsfortællinger og science fiction for unge og alle andre der

Læs mere

En lille pige stormer ind i stuen. Helt opsat på at vise en figur, som hun har lavet i skolen.

En lille pige stormer ind i stuen. Helt opsat på at vise en figur, som hun har lavet i skolen. Hjemmet uge 17 2015, af Anette Løkken Sørensen, foto: Anne Mette Welling Tina var udsat for vold og misbrug: Jeg lader mig ikke længere nøje Tina Marie-Louise Campbell er vokset op med en far der drak

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen Ideer til undervisningen Læs bogen og brug den Lad eleverne sætte mere dialog til følgende passager: da Klaus gerne vil se kongen, og moderen siger nej da kongen stopper op og snakker med Klaus da kongen

Læs mere

Idékatalog 3/3 // Pilehaveskolen. (kit, nummer 8)

Idékatalog 3/3 // Pilehaveskolen. (kit, nummer 8) Idékatalog 3/3 // Pilehaveskolen (kit, nummer 8) 1) En beskrivelse af idéen 2) Et storyboard 3) En 3D model 4) En film af hver gruppe 5) Et podie til hver gruppe Alle elementer vedrørende hver gruppe samlet

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (Matt. 2, 13-23) Bøn: Vor Gud og far Vis os håbet og frelsen midt i verdens grusomheder.

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (Matt. 2, 13-23) Bøn: Vor Gud og far Vis os håbet og frelsen midt i verdens grusomheder. Julesøndag II 31. december 2017 Sundkirken 10 Salmer: 125 Mit hjerte altid vanker 336 Vor Gud han er så fast 117 En rose så jeg 652 Vor Herre til dig må jeg ty 102 Et lidet barn 712 Vær velkommen Dette

Læs mere

Børneneuropsykolog Pia Stendevad. Søskende til børn med epilepsi

Børneneuropsykolog Pia Stendevad. Søskende til børn med epilepsi Børneneuropsykolog Pia Stendevad Søskende til børn med epilepsi 1 Emner Information Samtale Følelser Opmærksomhed Aflastning 2 At håndtere sygdom Stille Talende Usynlig Hjælper Flygter Nedtoner osv. 3

Læs mere

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda n I må aldrig forelske jer, sagde vores mor til os, da vi blev 13 år. Men jeg lyttede ikke. Jeg forelskede mig i Noah. Jeg troede ikke, det ville være farligt. Jeg ville bare være som

Læs mere

10 dilemmaer om hash og unge. Hvad mener du?

10 dilemmaer om hash og unge. Hvad mener du? 10 dilemmaer om hash og unge Hvad mener du? Problemet nærmer sig "Min datter, som går i 8. klasse, fortæller, at nogle af eleverne i parallelklassen er begyndt at ryge hash. Mon de også er i hendes klasse?"

Læs mere

SPØRGSMÅL 1. I den sidste bog om Harry Potter kan man læse en historie om tre brødre.

SPØRGSMÅL 1. I den sidste bog om Harry Potter kan man læse en historie om tre brødre. SPØRGSMÅL 1 I den sidste bog om Harry Potter kan man læse en historie om tre brødre. Brødrene møder døden og får hver en gave: en usynlighedskappe, en magisk sten og en tryllestav. Tryllestaven kaldes

Læs mere

Når skoven bliver grøn

Når skoven bliver grøn OPGAVER TIL Når skoven bliver grøn NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Kig på billedet på forsiden af bogen. Hvem tror du, de tre personen på billedet er? 1

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT OVERSIGT INTRO KARAKTERER... 2 MONA... 3 THOMAS... 4 GITTE... 5 KIMMI... 6 LIVA OG KURT... 7 TOVE, PATRICK, HELLE OG JENS PEDER... 8 Mor glæder sig til sin søns besøg! profil

Læs mere

Bliv god til tillægsord

Bliv god til tillægsord Navn og klasse: LÆR OM Tillægsord MED DANSKTIP Bliv god til tillægsord lækker god lang mørk grøn sjov billig ung morsom hurtig 2019 dansktip.dk Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole.

Læs mere

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24 Arbejds ark 24 Cases Øvelse 1 CASE 1: HVORNÅR ER DER TALE OM PSYKISK SYGDOM? Y K I A T R I F O N D E N 15 S B Ø R N E - Peter på 16 år er for halvanden måned siden blevet forladt af sin kæreste gennem

Læs mere

Sprogaktiviteterne omhandler både dialogisk læsning og mere praktiske sproglege indenfor kategorierne:

Sprogaktiviteterne omhandler både dialogisk læsning og mere praktiske sproglege indenfor kategorierne: LÆSEVEJLEDNING TIL TROLDERIM - egnet til brug med børn i indskolingsalderen. Sprogaktiviteterne omhandler både dialogisk læsning og mere praktiske sproglege indenfor kategorierne: - Rimord - Snak om ord,

Læs mere

NY SERIE: HUNULVENS KLAN

NY SERIE: HUNULVENS KLAN NY SERIE: HUNULVENS KLAN MEST FOR 6.-7. KLASSE (5. KAN OGSÅ VÆRE MED...) I Heksenes krig møder man den fjortenårige Anaid, en intelligent, men ikke vildt populær pige, der hele sit liv har boet i en afsides

Læs mere

Julie, Klemens faster

Julie, Klemens faster Julie, Klemens faster Julie er Klemens faster og er mellemleder i socialforvaltningen i Stormstrøms amt. Hun har meget lidt til overs for hendes familie, især Klemens forældrene og sørgede da også for

Læs mere

Alexandra en helt særlig fighter

Alexandra en helt særlig fighter Alexandra en helt særlig fighter 15-årige Alexandra og hendes familie har været mere udfordret end de fleste. Men et stærkt familiesammenhold, en reservemormor og forældrenes indsats for også at være kærester

Læs mere

ROSINANTE&CO. Højtlæsningsbøger fra Høst & Søn

ROSINANTE&CO. Højtlæsningsbøger fra Høst & Søn ROSINANTE&CO Højtlæsningsbøger fra Høst & Søn Kontaktinfo Anette Øster ao@rosinante-co.dk Tlf. 33 41 18 33 Blog: lærerværelset.dk Ida Jessen og Hanne Bartholin Carl Ida Jessens og Hanne Bartholins bøger

Læs mere

4. søndag efter påske II Salmer: 754, 494, 478, 670, 492, 412, 722

4. søndag efter påske II Salmer: 754, 494, 478, 670, 492, 412, 722 4. søndag efter påske II Salmer: 754, 494, 478, 670, 492, 412, 722 Teksten som vi hørte for et øjeblik siden handler om frihed, et ord som de fleste nok har en positiv mening om. Men hvad er frihed egentlig?

Læs mere

HÆNG UD MED GUD. Læs i Bibelen sammen. Og snak om teksten. - BIBELÅBNER FOR FAMILIER

HÆNG UD MED GUD. Læs i Bibelen sammen. Og snak om teksten. - BIBELÅBNER FOR FAMILIER - BIBELÅBNER FOR FAMILIER Læs i Bibelen sammen. Og snak om teksten. 2 - BIBELÅBNER FOR FAMILIER Læs i Bibelen sammen. Snak om teksten. TIL FAMILIER MED STØRRE BØRN (8-13 ÅR). MINDRE SØSKENDE KAN OGSÅ VÆRE

Læs mere

Bella får hjælp til at gå i skole

Bella får hjælp til at gå i skole Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Titelblad Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet af : Rikke og Jan Have Odgaard Forlag : JHOconsult 997731 ISBN: 978-87-997731-2-1

Læs mere

en Andreas fortælling når den er værst

en Andreas fortælling når den er værst en Andreas fortælling når den er værst Arkild er en eventyr-serie på 12 bind i fantasy-genren. Se: www.facebook.com/arkild 2 Copyright: 2015 Andreas Pedersen Omslag: Vilborg Albertsdóttir Tegninger: Vilborg

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere