AFSÆTNING AF TØJ OG TEKSTILER. Betingelser og specifikationer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AFSÆTNING AF TØJ OG TEKSTILER. Betingelser og specifikationer"

Transkript

1 AFSÆTNING AF TØJ OG TEKSTILER Betingelser og specifikationer August 2015

2 Afsætning af tøj og tekstiler Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning Generel orientering Kvalitet af det indsamlede tøj og tekstiler Indsamling Håndtering og behandling Registrering og indberetning af data Lovgivning og myndighedskrav Miljø Arbejdsmiljø og sikkerhed Samfundsansvar Besigtigelse af anlæg /daglig dialog Ændringer Afregning Aftalens løbetid Ophævelse Tilbud og aftale/kontrakt... 12

3 Afsætning af tøj og tekstiler 1. Indledning 3 1 Indledning Nærværende dokument beskriver betingelser og specifikationer for afsætning af tøj og tekstiler fra Reno Djurs. Dokumentet indgår dels som grundlag for tilbudsgivning og dels som kontraktgrundlag for den virksomhed, der modtager tøj og tekstiler fra Reno Djurs til videre behandling. Der kan afgives alternativt tilbud, idet det tydeligt skal præciseres, på hvilke forhold tilbuddet afviger fra nærværende betingelser og specifikationer. 2 Generel orientering Udbyder er Reno Djurs, Nymandsvej 11, 8444 Balle. I det følgende benyttes betegnelsen modtagevirksomheden for virksomheder, der modtager tøj og tekstiler fra Reno Djurs. Reno Djurs er et fælleskommunalt affaldsselskab med Norddjurs og Syddjurs Kommuner som interessenter. Der er ca husstande og sommerhuse i Reno Djurs opland. Reno Djurs er miljø, arbejdsmiljø- og kvalitetscertificeret. Se mere herom på vores hjemmeside Reno Djurs indsamler tøj og tekstiler fra genbrugsstationer i de to kommuner. Den nuværende indsamling og tøj og sko foregår med traditionelle tøjcontainere på ca. 2,5 m3, hvor borgerne leverer tøjet indpakket i sække. De nuværende containere ejes af den nuværende modtagevirksomhed. Genbrugsstation Antal opstillede tøjcontainere af ca. 2,5 m3 Drammelstrup genbrugsstation 3 Ebeltoft genbrugsstation 1 container á 4 m3 Glesborg genbrugsstation 3 Grenaa genbrugsstation 4 Hornslet genbrugsstation 3 Knebel genbrugsstation 2 Ryomgård genbrugsstation 2 Rønde genbrugsstation 1 3 Tirstrup genbrugsstation 2 Der er ikke fortaget registreringer af afhentningsfrekvens eller mængden af tøj, tekstiler og sko indsamlet i de nuværende tøjcontainere, hvorfor de aktuelle mængder ikke kendes. I rapporten Prevention of Textile Waste 2 er mængden af tekstiler i Danmark opgjort til ca ton i 2010, svarende til 16 kg pr. indbygger. Mængden er opgjort på baggrund af Danmarks Statistik og indeholder beklædning, plaider, sengetæpper, håndklæder, linned etc.; men ikke gulvtæpper. 1 Rønde genbrugsstation og Tirstrup genbrugsstation er planlagt nedlagt og erstattet af en ny genbrugsstation ved Feldballe i foråret Naoko Tojo, Beatrice Kogg, Nikola Kiørboe, Birgitte Kjær and Kristiina Aalto, Lund University, Prevention of Textile Waste, Material flows of textiles in three Nordic countries and suggestions on policy instruments, Nordic Council of Ministers 2012.

4 Afsætning af tøj og tekstiler 3. Kvalitet af det indsamlede tøj og tekstiler 4 Jf. ovenstående er potentialet for tøj og tekstiler på Djursland ca tons, hvoraf en ukendt del indsamles via genbrugsbutikker, private bytteordninger, tøjcontainere opstillet i det offentlige rum og på genbrugsstationen. Fordelingen af tøj og tekstiler i de forskellige ordninger kendes ikke. Mængder af tøj og tekstiler modtaget på genbrugsstationen som omfattet af nærværende udbud kan variere ubegrænset, uden at enhedspriser eller vilkår i øvrigt ændres. Modtagevirksomheden skal afgive tilbud på at stille opsamlingsmateriel til rådighed, opstille dette på afhentningspladserne og afhente tøj og tekstiler inkl. videre håndtering og behandling, senest når opsamlingsmateriellet er fyldt. 3 Kvalitet af det indsamlede tøj og tekstiler Udbuddet omfatter en blandet fraktion af tøj og tekstiler som blandet tøj og sko, linned, håndklæder, gardiner og lign.; puder, dyner, mindre tæpper (ikke gulvtæpper) og tøjdyr. Fejlsorteringer Vi bestræber os på at informere borgerne grundigt om sorteringskravene og griber også ind, når vi konstaterer fejlsorteringer. Der må imidlertid påregnes fejlsorteringer i mindre omfang. Modtagevirksomheden skal håndtere og bortskaffe disse fejlsorteringer som en del af ydelsen og skal således tage højde herfor ved afgivelse af tilbud. 4 Indsamling Modtagevirksomheden skal afgive tilbud på at stille opsamlingsmateriel til rådighed, opstille dette på Reno Djurs I/S genbrugsstationer på Djursland jf. oversigten nedenfor og afhente materialerne, når opsamlingsmateriellet er fyldt. Der betales en container- og beholderleje hver måned i henhold til tilbud. Lejen betales alene for materiel, der er opstillet på genbrugsstationerne. Krav til opsamlingsmateriel: Der skal leveres nyt materiel, der løbende skal vedligeholdes, så det til enhver tid fremstår ordentligt og velvedligeholdt uden rust, buler og skrammer. Modtagevirksomheden skal med tilbuddet redegøre for, hvilket opsamlingsmateriel, der vil blive benyttet, herunder farver på opsamlingsmateriel. Anvisninger om opstilling af opsamlingsmateriel samt sikkerhedsregler på pladserne skal altid overholdes. Tømning af opsamlingsmateriellet foretages på pladsen, såfremt opsamlingsmateriellet afhentes, skal der opstilles andet tomt opsamlingsmateriel svarende til det afhentede.

5 Afsætning af tøj og tekstiler 4. Indsamling 5 Adresser: Drammelstrup genbrugsstation Jordrampen 3-5, Drammelstrup, 8961 Allingåbro Ebeltoft genbrugsstation Hans Winthersvej, 8400 Ebeltoft Glesborg genbrugsstation Håndværkervej 2, 8585 Glesborg Grenaa genbrugsstation Kalorievej, 8500 Grenaa Hornslet genbrugsstation Holmagervej 7, Hornslet Knebel genbrugsstation Møllevej, 8420 Knebel Ryomgård genbrugsstation Industrivej, 8550 Ryomgård Rønde genbrugsstation 3 Lerbakken 9, Følle, 8410 Rønde Tirstrup genbrugsstation Gråskegårdevej, 8400 Ebeltoft Adresseoversigt Vilkår for afhentning: Modtagevirksomheden skal afhente tøj og tekstiler, når opsamlingsmateriellet på den enkelte plads er fyldt. Afhentningen skal være indeholdt i tilbuddet. Lastbiler, der afhenter tøj og tekstiler skal være i ordentlig og velvedligeholdt stand. Såfremt opsamlingsmateriellet medtages ved afhentning, skal der med det samme sættes tilsvarende tom opsamlingsmateriel. Modtagevirksomheden kan vælge at organisere afhentningen af tøj og tekstiler med en fast tømningsfrekvens. Modtagevirksomheden skal indrette tømningsfrekvensen sådan der ikke sker overfyldning af opsamlingsmateriellet. Det skal af tilbuddet fremgå, til hvem henvendelse rettes i forbindelse med overfyldning. Ved henvendelser om overfyldning skal der afhentes hurtigst muligt, og senest 24 timer efter henvendelse. Der skal normalt ikke afhentes tøj og tekstiler lørdage, søndage og helligdage. Tømning af eller afhentning af containere/beholdere på genbrugsstationerne kan ske i tidsrummet 7.00 til alle dage. Ændringer kan forekomme ved krav fra myndigheder, uden at dette udløser merbetaling. For at genere driften af genbrugsstationerne mindst muligt skal det tilstræbes, at afhentning foretages uden for åbningstiderne. Modtagevirksomheden får udleveret nøgle til genbrugsstationerne. Genbrugsstationerne er åben for brugerne således: 3 Rønde genbrugsstation og Tirstrup genbrugsstation er planlagt nedlagt og erstattet af en ny genbrugsstation ved Feldballe i 2016.

6 Afsætning af tøj og tekstiler 5. Håndtering og behandling 6 Genbrugsstationer Åbningstider Glesborg, Knebel og Ryomgård Tirstrup, Rønde og Hornslet Mandag lukket Tirsdag-fredag Lørdag 9-13 Søn- og helligdage 9-13 Mandag lukket Tirsdag-fredag Lørdag Søn- og helligdage Ebeltoft Mandag-fredag Lørdag Søn- og helligdage Drammelstrup og Grenaa (og Feldballe, når denne er etableret) Mandag lukket Tirsdag-fredag Lørdag 9-18 Søn- og helligdage 9-18 Ændringer kan forekomme, uden at dette udløser merbetaling. 5 Håndtering og behandling Modtagevirksomheden skal efter afhentning forestå den videre håndtering, transport til modtageanlæg og behandling. Modtagevirksomheden skal i tilbuddet nærmere specificere, hvilke modtageanlæg, der benyttes til sortering og behandling af de forskellige fraktioner af tøj og tekstiler. Ved modtageanlægget forstås den lokalitet, hvor modtagevirksomheden aflæsser det indsamlede tøj og tekstiler med henblik på modtagevirksomhedens videre sortering og oparbejdning. Det indsamlede tøj og tekstiler skal afsættes til genbrug, genanvendelse og anden behandling efter følgende prioriterede rækkefølge: Forberedelse med henblik på genbrug Genanvendelse (materialenyttiggørelse) Anden nyttiggørelse, fx energiudnyttelse Bortskaffelse, fx deponering Frasorteret affald afsættes afhængig af typen til enten genanvendelse, forbrænding med energiudnyttelse eller deponering. Modtagevirksomheden skal til enhver tid kunne dokumentere overfor Reno Djurs, at det indsamlede tøj og tekstiler håndteres og behandles som forudsat, herunder skal modtagevirksomheden give oplysninger om konkret anvendte behandlingsanlæg for de enkelte materialefraktioner. I det omfang modtagevirksomheden sender de enkelte materialefraktioner til andre sorterings- eller forbehandlingsvirksomheder, der ikke selv forestår slutbehandlingen, skal modtagevirksomheden i sine aftaler sikre, at behandlingen sker som forudsat. Dette gælder uanset, på hvilken måde handelen mellem modtagevirksomheden og dennes afsætningskanaler foregår og uanset i øvrigt organiseringen og relationen mellem modtagevirksomheden og de virksomheder, der modtager affaldet i den videre proces.

7 Afsætning af tøj og tekstiler 6. Registrering og indberetning af data 7 6 Registrering og indberetning af data De indsamlede mængder vejes og registreres af modtagevirksomheden på vejeanordninger, der er godkendt til afregning i forbindelse med køb/salg. Der registreres som minimum følgende oplysninger: Vejning/følgeseddel nr. Dato og tidspunkt Kunde (Reno Djurs) Indsamlingssted (Kommune/genbrugsstation) Vognmand Produkttype (Tøj og tekstilaffald) Vægt (brutto, tara, netto) Eventuelle oplysninger om leverancen. Ovennævnte er grundlag for afregning. Reno Djurs vil foretage kontrolvejninger og følge op på godkendelser og verifikationer af de vejeanordninger, modtagevirksomheden benytter. Modtagevirksomheden skal på anmodning afgive oplysninger til Reno Djurs om modtagne mængder i nærmere afgrænsede perioder. Oplysningerne skal kunne afgives på elektronisk form efter nærmere anvisning fra Reno Djurs. Endvidere skal modtagevirksomheden hvert år afrapportere, hvor meget affald, der samlet er modtaget fordelt på tøj og tekstiler samt hvorledes affaldet er håndteret og afsat/behandlet. Herunder en fordeling af affaldets behandling ved: Direkte genbrug (salg i danske og udenlandske butikker) Genanvendelse (materialenyttiggørelse) Forbrænding/energiudnyttelse Bortskaffelse, fx deponering Modtagevirksomheden kan vælge at opgøre mængderne af det indsamlede tøj og tekstiler som én fraktion, men på sigt skal opgørelsen fraktioneres på henholdsvis tøj og tekstiler. Ved den årlige indberetning af data til Affaldsdatasystemet skal modtagevirksomheden indberette for den enkelte genbrugsstation, hvor følgende p-nummer, EAK-kode og affaldskode benyttes. Kopi af den årlige indberetning fremsendes til Reno Djurs. Data fra foregående år skal fremsendes til Reno Djurs senest 31. januar.

8 Afsætning af tøj og tekstiler 7. Lovgivning og myndighedskrav 8 Genbrugsstation P-nummer EAK-kode Affaldskode Drammelstrup genbrugsstation Ebeltoft genbrugsstation Glesborg genbrugsstation Grenaa genbrugsstation Hornslet genbrugsstation Knebel genbrugsstation Ryomgård genbrugsstation Rønde genbrugsstation Tirstrup genbrugsstation tøj H27 Storskrald 7 Lovgivning og myndighedskrav Modtagevirksomheden og modtageanlæg for materialerne skal til enhver tid overholde lovgivningsog myndighedskrav, herunder krav opstillet i miljøgodkendelser (i det omfang det er påkrævet) og lovkrav om registrering af anlæg og registrering og indberetning af affald. Dette gælder både modtage- og forsorteringsanlæg, forbehandlingsanlæg og slutbehandlingsanlæg for de indsamlede materialer. Ved eventuel eksport skal modtagevirksomheden sikre, at al relevant lovgivning for eksporten, overholdes. 8 Miljø Modtageanlæg skal fremstå ordentligt og veldrevet. Indsamlingsbiler skal fremstå ordentlige og velvedligeholdte. I forbindelse med indgåelse af aftalen redegør modtagevirksomheden for de miljømæssige forhold på modtageanlæggene, herunder for eventuelle tiltag for begrænsning af miljøpåvirkninger samt eventuelle verserende klagesager. Alle materialer fra behandlingsprocessen skal afsættes til henholdsvis direkte genbrug, genanvendelse, energiudnyttelse eller deponering på miljøgodkendte anlæg i overensstemmelse med lovgivningen i det land, hvor anlægget er beliggende. Modtagevirksomheden skal i sine aftaler om videre afsætning til f.eks. andre sorterings- og forbehandlingsvirksomheder eller slutbehandlingsanlæg sikre sig, at miljøforholdene er miljøgodkendte i overensstemmelse med lovgivningen i det land, hvor sådanne anlæg er beliggende samt fremstår ordentlige og veldrevne. I forbindelse med indgåelse af aftalen redegør modtagevirksomheden for sine afsætningsforhold, herunder hvilken behandlingsproces de enkelte materialefraktioner undergår samt hvilke konkrete slutbehandlingsanlæg og eventuelle sorterings- og forbehandlingsvirksomheder, materialerne påtænkes afsat til. 4 Rønde genbrugsstation og Tirstrup genbrugsstation er planlagt nedlagt og erstattet af en ny genbrugsstation ved Feldballe i 2016.

9 Afsætning af tøj og tekstiler 9. Arbejdsmiljø og sikkerhed 9 9 Arbejdsmiljø og sikkerhed Modtagevirksomheden er ansvarlig for, at arbejdsmiljøforholdene for personale beskæftiget på modtageanlæg samt forhold på anlæggene for chauffører til enhver tid er tilfredsstillende og i overensstemmelse med krav fra Arbejdstilsynet eller ved udenlandske anlæg efter det pågældende lands lovbestemmelser. Dette gælder eksempelvis krav til instruktion om arbejdets udførelse, personlige værnemidler og advarselsklæder, arbejdssteders indretning og velfærdsforanstaltninger. Sammen med tilbuddet skal modtagevirksomheden redegøre nærmere for de arbejdsmiljømæssige forhold på modtageanlæggene, herunder for eventuelle påbud fra Arbejdstilsynet eller resultater af Arbejdstilsynets klassificering (smileyordning), hvis en sådan er udført. Modtagevirksomheden skal i sine aftaler om videre afsætning til f.eks. andre sorterings- og forbehandlingsvirksomheder eller slutbehandlingsanlæg sikre sig, at arbejdsmiljøforholdene er tilfredsstillende og i overensstemmelse med krav fra Arbejdstilsynet eller ved udenlandske anlæg efter det pågældende lands lovbestemmelser. 10 Samfundsansvar Reno Djurs er som nævnt miljø, arbejdsmiljø- og kvalitetscertificeret. Som en offentligretlig virksomhed, der løser en samfundsopgave på miljøområdet, er virksomhedens samfundsansvar (ofte benævnt CSR) af stor betydning for os. Vi ønsker og bestræber os på at udvise samfundsansvar på alle niveauer også på de områder, hvor der ikke er direkte lovkrav. Vi ser os med andre ord som medansvarlige for miljø- arbejdsmiljø og samfundsforhold, hvilket bl.a. kommer til udtryk gennem vores interne arbejde med miljøledelse, arbejdsmiljøledelse samt arbejde for sundhedsfremme og det rummelige arbejdsmarked. Dette ønsker vi også skal gælde for opgaver, som løses af eksterne leverandører/entreprenører. Affaldsområdet er de senere år blevet langt mere komplekst, og globaliseringen har også fundet vej til affaldssektoren. F.eks. er antallet af affaldsfraktioner, der afsættes separat øget markant, og affaldet afsættes i mange tilfælde til aktører i udlandet gennem mange led. Antallet af underleverandører er således øget, kravene er komplicerede og affaldets vej er blevet mere uigennemskuelig. Det er derfor vi stiller krav til modtagevirksomheden om at kunne redegøre for affaldets vej for de enkelte materialefraktioner samt dokumentere, at miljø- og arbejdsmiljøforhold på de anlæg, som affaldet passerer undervejs, er i orden. Vi erkender, at der ofte i praksis er mange led, før den endelige slutbehandling for visse affaldstyper, der ofte kan ende hos mange forskellige aftagere. Derfor ønsker vi generelt, at der er så få led som muligt i de enkelte fraktioners vej til slutbehandling, hvilket modtagevirksomheden kan medvirke til. Samtidig ønsker vi i de tilfælde, hvor nogle materialefraktioner i praksis løber gennem flere led til en ikke på forhånd kendt slutbehandlingsvirksomhed, at modtagevirksomheden styrer sine afsætningsled og i afsætningsaftaler sikrer sig den ønskede standard med henblik på, at disse krav også følges i efterfølgende led.

10 Afsætning af tøj og tekstiler 10. Samfundsansvar 10 I regeringens handlingsplan for virksomheders samfundsansvar fra 2008, beskrives begrebet samfundsansvar (CSR) således: Virksomheders samfundsansvar handler om, at virksomheder frivilligt bidrager til at løse nationale og globale udfordringer. Ofte omtales virksomheders samfundsansvar som CSR en forkortelse af det engelske Corporate Social Responsibility. En virksomhed tager samfundsansvar, når den for eksempel stiller krav til leverandører om at overholde menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, og samarbejder med leverandører om, at forbedre sociale og miljømæssige forhold arbejder systematisk med miljø- og klimaledelse arbejder for at forbedre medarbejderforhold og arbejdsmiljø internt i virksomheden udvikler nye produkter eller ydelser, der indeholder en social eller miljømæssig dimension Samfundsansvar er således et bredt begreb, der kan dække mange forskellige former for samfundsmæssige eller globale hensyn i forbindelse med virksomhedens forretningsdrift. Figur 1: Hvad er virksomheders samfundsansvar (kilde:samfundsansvar.dk) I handlingsplanen opfordrer regeringen til, at danske virksomheder med internationale forretningsaktiviteter følger FN s Global Compact, der er et FN-initiativ, der opstiller ti generelle principper for virksomheders arbejde med samfundsansvar. Principperne bygger på internationalt anerkendte konventioner om menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og anti-korruption. De ti principper er: 1. Virksomheden bør støtte og respektere beskyttelsen af internationalt erklærede menneskerettigheder 2. Virksomheden bør sikre, at den ikke medvirker til krænkelser af menneskerettighederne 3. Virksomheden bør opretholde foreningsfriheden og effektivt anerkende retten til kollektiv forhandling 4. Virksomheden bør støtte udryddelsen af alle former for tvangsarbejde; 5. Virksomheden bør støtte effektiv afskaffelse af børnearbejde; og 6. Virksomheden bør afskaffe diskrimination i relation til arbejds- og ansættelsesforhold. 7. Virksomheden bør støtte en forsigtighedstilgang til miljømæssige udfordringer 8. Virksomheden bør tage initiativ til at fremme større miljømæssig ansvarlighed 9. Virksomheden bør opfordre til udvikling og spredning af miljøvenlige teknologier 10. Virksomheden bør modarbejde alle former for korruption, herunder afpresning og bestikkelse. I forbindelse med indgåelse af aftalen skal modtagevirksomheden redegøre nærmere for, hvorledes der tages et generelt samfundsansvar i relation til ovenstående, og især hvorledes det sikres, at affald fra Reno Djurs ikke ender med at udgøre et miljøproblem, arbejdsmiljøproblem eller problem med

11 Afsætning af tøj og tekstiler 11. Besigtigelse af anlæg /daglig dialog 11 tvangs- eller børnearbejde i et andet land. Dette er især relevant for materialefraktioner, der afsættes til lande uden for EU. 11 Besigtigelse af anlæg /daglig dialog Reno Djurs lægger vægt på en god dialog med modtagevirksomheden, således at der f.eks. kan udveksles oplysninger om daglige driftsforhold, afsætningsforhold og andet af interesse for begge parter. Samtidig er der ofte en bred interesse fra borgere og politikere om, hvorledes affald håndteres og behandles. Modtagevirksomheden skal således være indstillet på at indgå i en sådan dialog og efter aftale at fremvise modtageanlæg og fortælle om håndteringen og behandlingen til diverse grupper af interesserede. Reno Djurs skal herudover til enhver tid uanmeldt kunne besigtige modtageanlæg. I samarbejde med modtagevirksomheden skal Reno Djurs kunne besøge de virksomheder, som modtagevirksomheden afsætter tøj og tekstiler til. 12 Ændringer Såfremt modtagevirksomheden ændrer på anvendte sorterings- og forbehandlingsvirksomheder eller slutbehandlingsanlæg, eller ændrer i procedurer, der har betydning for miljø, arbejdsmiljø eller andet væsentligt for aftalens forudsatte betingelser, skal dette meddeles til Reno Djurs. Reno Djurs skal således til enhver tid være opdateret på, hvilken behandling affaldet undergår. 13 Afregning Der afregnes hver måned på grundlag af foregående måneds leveringer senest den 8. i måneden. Specificeret opgørelse inkl. dokumentation for eventuelt ændret afregning i henhold til aftalt reguleringsform fremsendes samtidig til Reno Djurs efter nærmere anvisning fra Reno Djurs eventuelt på elektronisk form. Der afregnes efter de tilbudte priser. Modtagevirksomheden skal beskrive hvordan priser reguleres, herunder eventuelt angive et relevant indeks. Det er et krav, at prisreguleringen afspejler den reelle udvikling i markedspriserne for de omfattede materialer. Såfremt den valgte metode for prisregulering således viser sig at forskyde sig i forhold hertil, skal dette ændres med grundlag i markedsprisen på tidspunktet for tilbudsafgivelsen og den aktuelle markedspris. Kan der ikke opnås enighed herom, kan aftalen opsiges med 1 måneds varsel uanset fristerne i pkt. 14.

12 Afsætning af tøj og tekstiler 14. Aftalens løbetid Aftalens løbetid Vi påregner at indgå aftale i løbet af efteråret Igangsættelsestidspunkt forventes at være 1. januar 2016, hvor opsamlingsmateriellet således skal være opstillet og klar til brug på pladserne. Aftalen er løbende, men kan af begge parter opsiges med et skriftligt varsel på 6 måneder til en måneds udgang. Opsigelse kan dog tidligst ske med virkning 12 måneder efter aftaledato. Jf. pkt. 13 kan aftalen dog opsiges med 1 måneds varsel ved uenighed om eventuel afregning/regulering. 15 Ophævelse Reno Djurs har ret til at ophæve aftalen/kontrakten med øjeblikkelig virkning, hvis modtagevirksomheden misligholder sine aftalemæssige forpligtelser, herunder overtræder lovgivning eller vilkår i miljøgodkendelser. 16 Tilbud og aftale/kontrakt Der indgås særskilt aftale/kontrakt om afsætningen mellem Reno Djurs og modtagevirksomheden i selvstændigt dokument på grundlag af nærværende betingelser samt modtagevirksomhedens tilbud inkl. bilag. Tilbuddet fra modtagevirksomheden skal indeholde følgende: 1. Modtagevirksomhedens oplysninger om containere og beholdere jf. pkt Modtagevirksomhedens redegørelse om miljøforhold jf. pkt Modtagevirksomhedens redegørelse om arbejdsmiljø og sikkerhed jf. pkt Modtagevirksomhedens redegørelse om samfundsansvar jf. pkt Lejepriser for opsamlingsmateriel som modtagevirksomheden stiller til rådighed. 6. Afregningspris i kr. pr. afhentet ton for de forskellige materialetyper samt forslag til regulering. Endelig aftale er først indgået når Reno Djurs har accepteret tilbuddet og en skriftlig kontrakt er underskrevet af begge parter. Modtagevirksomheden skal fremsende underskrevet aftale/kontrakt senest 14 dage efter at Reno Djurs har fremsendt accept og kontrakt til modtagevirksomheden. Uden samtykke fra Reno Djurs kan opgaven ikke overdrages til andre.

AFSÆTNING AF GIPSAFFALD. Betingelser og specifikationer

AFSÆTNING AF GIPSAFFALD. Betingelser og specifikationer AFSÆTNING AF GIPSAFFALD Betingelser og specifikationer August 2017 Afsætning af gipsaffald Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Generel orientering... 3 3 Kvalitet af gipsaffald...

Læs mere

AFSÆTNING AF PAPIR OG PAP. Betingelser og specifikationer

AFSÆTNING AF PAPIR OG PAP. Betingelser og specifikationer AFSÆTNING AF PAPIR OG PAP Betingelser og specifikationer August 2017 Afsætning af papir og pap Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Generel orientering... 3 3 Kvalitet af papir

Læs mere

AFSÆTNING AF FLASKER, GLAS OG DÅSER. Betingelser og specifikationer

AFSÆTNING AF FLASKER, GLAS OG DÅSER. Betingelser og specifikationer AFSÆTNING AF FLASKER, GLAS OG DÅSER Betingelser og specifikationer Januar 2018 Afsætning af flasker, glas og dåser Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Generel orientering... 3

Læs mere

Virksomheders samfundsansvar

Virksomheders samfundsansvar Virksomheders samfundsansvar Virksomheder kan gøre en god forretning ved at arbejde målrettet med sociale og miljømæssige hensyn og samtidige bidrage til at løse nationale og globale samfundsmæssige udfordringer

Læs mere

AFSÆTNING AF FLASKER, GLAS OG DÅSER. Tilbudsliste

AFSÆTNING AF FLASKER, GLAS OG DÅSER. Tilbudsliste AFSÆTNING AF FLASKER, GLAS OG DÅSER Tilbudsliste Januar 2018 Afsætning af flasker, glas og dåser, tilbudsliste 1 Indholdsfortegnelse 1. VEJLEDNING 2 2. MODTAGEANLÆG 3 3. MILJØFORHOLD 3 4. ARBEJDSMILJØ

Læs mere

AFSÆTNING AF TØJ OG TEKSTILER. Tilbudsliste

AFSÆTNING AF TØJ OG TEKSTILER. Tilbudsliste AFSÆTNING AF TØJ OG TEKSTILER Tilbudsliste August 2015 Afsætning af tøj og tekstiler, tilbudsliste 1 Indholdsfortegnelse 1. VEJLEDNING 2 2. OPSAMLINGSMATERIEL OG O TØMNING 3 3. MILJØFORHOLD 3 4. ARBEJDSMILJØ

Læs mere

COPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY (CSR) EVALUERING AF ENERGISELSKABERNES ENERGISPAREINDSATS FOR AFTALEPERIODEN 2013-2015

COPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY (CSR) EVALUERING AF ENERGISELSKABERNES ENERGISPAREINDSATS FOR AFTALEPERIODEN 2013-2015 COPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY (CSR) EVALUERING AF ENERGISELSKABERNES ENERGISPAREINDSATS FOR AFTALEPERIODEN 2013-2015 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle krav... 3 1.1. Menneskerettigheder... 3 1.2. Arbejdstagerrettigheder...

Læs mere

CSR - Leverandør. (Corporate Sociale Responsibility) 1 Generelle krav Menneskerettigheder Arbejdstagerrettigheder...

CSR - Leverandør. (Corporate Sociale Responsibility) 1 Generelle krav Menneskerettigheder Arbejdstagerrettigheder... CSR - Leverandør (Corporate Sociale Responsibility) Indhold 1 Generelle krav... 2 1.1 Menneskerettigheder... 2 1.2 Arbejdstagerrettigheder... 2 1.3 Miljø... 2 1.4 Anti-korruption... 2 2 Specifikke krav...

Læs mere

Kontraktbilag 5 Samfundsansvar

Kontraktbilag 5 Samfundsansvar Styrelsen for Undervisning og Kvalitet December 2016 Kontraktbilag 5 Samfundsansvar Udbud af kontrakt om levering af undervisningsmateriale samt undervisnings- og oplysningsaktiviteter om Holocaust og

Læs mere

DSDW, Jobindsats og Refusionsløsningen

DSDW, Jobindsats og Refusionsløsningen Bilag 16 CSR Indhold 1. Indledning... 3 2. Internationalt anerkendte principper... 3 3. Materielle krav til Leverandøren... 4 3.1 Menneskerettigheder... 4 3.2 Arbejdstagerrettigheder... 4 3.3 Miljø...

Læs mere

1. INDLEDNING... 1 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 1 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 2 4. DOKUMENTATION... 3

1. INDLEDNING... 1 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 1 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 2 4. DOKUMENTATION... 3 Bilag 6: Samfundsansvar Indhold 1. INDLEDNING... 1 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 1 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 2 3.1 Menneskerettigheder... 2 3.2 Arbejdstagerrettigheder... 2 3.3

Læs mere

Samfundsansvar (CSR) og sammenhæng til arbejdsmiljøarbejdet. VELKOMMEN

Samfundsansvar (CSR) og sammenhæng til arbejdsmiljøarbejdet. VELKOMMEN 19. november 2012 Samfundsansvar (CSR) og sammenhæng til arbejdsmiljøarbejdet. VELKOMMEN Hvad indeholder samfundsansvar (CSR)? Dagsorden: UN Global Compact ISO 26000/DS 49000 * Regeringens handlingsplan

Læs mere

Bilag H CSR. Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer Totalleverandører

Bilag H CSR. Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer Totalleverandører Bilag H CSR Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer Totalleverandører Indholdsfortegnelse 1. Generelle krav... 3 2. Mindstekrav til Leverandøren... 4 2.1. Generelt... 4 2.1.1. Menneskerettigheder (Mindstekrav)...

Læs mere

Anti-korruption 10. Virksomheder bør modarbejde alle former for korruption, herunder afpresning og bestikkelse.

Anti-korruption 10. Virksomheder bør modarbejde alle former for korruption, herunder afpresning og bestikkelse. Bilag til aftale: Corporate Social Responsibility (CSR) Indledning Kriminalforsorgen vil sikre, at Kriminalforsorgens indkøbsaftaler systematisk inddrager hensynet til samfundsansvar som formuleret i de

Læs mere

BILAG 13. Samfundsansvar

BILAG 13. Samfundsansvar BILAG 13 Samfundsansvar Vejledning til tilbudsgiver: Dette bilag kan ikke ændres af tilbudsgiver. Bilaget udgør et mindstekrav i forbindelse de opgaver der udføres under Rammekontrakten. Bilaget skal ikke

Læs mere

CSR Politik for Intervare A/S

CSR Politik for Intervare A/S CSR Politik for Intervare A/S 1 Indhold Indledning... 3 FN Global Compact... 3 Menneskerettigheder... 3 Arbejdstagerrettigheder... 4 Miljø... 4 Antikorruption... 4 Forhold til samarbejdspartnere... 4 Afslutning...

Læs mere

DS/17/129 Den 13. december Politik for samfundsansvar

DS/17/129 Den 13. december Politik for samfundsansvar DS/17/129 Den 13. december 2017 Politik for samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 3 3 Ansvar for CSR... 4 4 Målsætning... 4 5 Fokusområder... 5 5.1 Miljø- og klimahensyn...

Læs mere

Bilag 2. Krav til løn og arbejdsvilkår. samt CSR-krav

Bilag 2. Krav til løn og arbejdsvilkår. samt CSR-krav Bilag 2 Krav til løn og arbejdsvilkår samt CSR-krav Indholdsfortegnelse BILAG 2... 1 KRAV TIL LØN OG ARBEJDSVILKÅR... 1 SAMT CSR-KRAV... 1 INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. KRAV TIL LØN OG ARBEJDSVILKÅR... 3

Læs mere

Tilbud på indsamling og behandling af tøj

Tilbud på indsamling og behandling af tøj I/S Amager Ressourcecenter Tilbud på indsamling og behandling af tøj Bilag 1: Kravspecifikation Juni 2018 Sagsnr. 14/190 Dok.nr. 2457/18 Side 2 af 6 Indholdsfortegnelse 1. Generelt...3 2. Mængder...3 3.

Læs mere

Bilag [nr.] Arbejdstagerrettigheder og CSR

Bilag [nr.] Arbejdstagerrettigheder og CSR Bilag [nr.] Arbejdstagerrettigheder og CSR Indholdsfortegnelse 1. ILO KONVENTION NR. 94 OG LIGEBEHANDLING... 3 2. KRAV TIL CSR... 3 2.1 Generelle krav... 3 2.1.1 Menneskerettigheder... 3 2.1.2 Arbejdstagerrettigheder...

Læs mere

Bilag 1 - CSR. Side 1 af 8

Bilag 1 - CSR. Side 1 af 8 Bilag 1 - CSR Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 4 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 4 4. DOKUMENTATION... 6 5. LEVERANDØRENS ANSVAR... 7

Læs mere

Indhold. Rammeaftale varer Bilag 5 Side 2 af 7

Indhold. Rammeaftale varer Bilag 5 Side 2 af 7 Bilag 5 CSR-krav til Rammeaftale om køb af abonnementer til satellittelefoni, samt køb og levering af terminaler til satellittelefoni, radiokommunikationsudstyr og service og support Indhold 1 KRAV TIL

Læs mere

Bilag 7. 2. Afhentningsvilkår

Bilag 7. 2. Afhentningsvilkår 6. februar 2014. 27 Nr. 130. Bilag 7 Retningslinjer for samarbejdet mellem producenter samt kommunalbestyrelserne ved indsamling af elektrisk og elektronisk udstyr fra de kommunale indsamlingssteder Reglerne

Læs mere

Bilag 3 CSR-Klausul. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter. Femern A/S Vester Søgade 10 1601 København V

Bilag 3 CSR-Klausul. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter. Femern A/S Vester Søgade 10 1601 København V Bilag 3 CSR-Klausul Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter. har til opgave at designe og planlægge en fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland over Femern Bælt. er en del

Læs mere

Bilag 5. Samfundsansvar

Bilag 5. Samfundsansvar Bilag 5 Samfundsansvar Udarbejdelse og gennemførelse af nationalt ledelsesprogram for ledere af ledere i sundhedsvæsenet Side 1 af 5 Samfundsansvar Nærværende bilag skal ikke udfyldes, men indgår som del

Læs mere

ILO-KONVENTION NR. 94 OG LIGEBEHANDLING

ILO-KONVENTION NR. 94 OG LIGEBEHANDLING Bilag 1 Indhold ILO-KONVENTION NR. 94 OG LIGEBEHANDLING... 1 2. KRAV TIL CSR... 1 2.1 Generelle krav... 1 2.1.1 Menneskerettigheder... 1 2.1.2 Arbejdstagerrettigheder... 1 2.1.3 Miljø... 2 2.1.4 Anti-korruption...

Læs mere

[INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse heraf.

[INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse heraf. Bilag 16 CSR [INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse heraf. Formål med bilag: Formålet med Bilag 16 er at få inkluderet Aalborg

Læs mere

Bilag 9 - Samfundsansvar

Bilag 9 - Samfundsansvar Bilag 9 - Samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 4. DOKUMENTATION... 5. LEVERANDØRENS ANSVAR... 6. PROCEDURE

Læs mere

Tilbud på indsamling og behandling af tøj

Tilbud på indsamling og behandling af tøj I/S Amager Ressourcecenter Tilbud på indsamling og behandling af tøj Bilag 3: ARCs CSR og selvevalueringsskema Juni 2018 Sagsnr. 14/190 Dok.nr. 2453/18 Side 2 af 6 ARCs CSR Leverandør til ARC ARC definerer

Læs mere

Bilag 4. CSR/Samfundsansvar

Bilag 4. CSR/Samfundsansvar Bilag 4 CSR/Samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 3 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 4 4. DOKUMENTATION... 6 5. LEVERANDØRENS ANSVAR...

Læs mere

Bilag 6 Samfundsansvar

Bilag 6 Samfundsansvar Bilag 6 Samfundsansvar Rammeaftale laboratoriemålinger mv. i forbindelse med markedskontrol af energirelaterede produkter Indhold 1. ARBEJDSKLAUSUL EFTER ILO-KONVENTION NR. 94 OG CIRKULÆRE NR. 9471 AF

Læs mere

Kontraktbilag om sociale og etiske hensyn ved indkøb

Kontraktbilag om sociale og etiske hensyn ved indkøb Kontraktbilag om sociale og etiske hensyn ved indkøb Indhold Parterne... 2 Formålet med kontraktbilaget... 2 1. Generelle krav... 2 2. Specifikke krav... 3 3. Dokumentation... 5 4. Procedure ved begrundet

Læs mere

Bilag 3: Samfundsansvar

Bilag 3: Samfundsansvar Bilag 3: Samfundsansvar INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Arbejdsklausul efter ILO konvention nr. 94 og cirkulære nr. 9471 af 30. juni 2014... 2 1.1 Arbejdsklausul... 2 1.2 Dokumentation... 2 1.3 Dagbod... 2 1.4

Læs mere

CSR LEVERANDØRKLAUSUL

CSR LEVERANDØRKLAUSUL CSR LEVERANDØRKLAUSUL Indhold Formål... 2 Generelle krav... 2 Menneskerettigheder... 2 Arbejdstagerrettigheder... 2 Miljø... 3 Arbejdsmiljø... 3 Anti-korruption... 4 Specifikke krav... 4 Arbejdsklausul...

Læs mere

Norddjurs Kommune: Anholt Drammelstrup Glesborg Grenaa. Syddjurs Kommune: Ebeltoft Hornslet Knebel Ryomgård Rønde Tirstrup

Norddjurs Kommune: Anholt Drammelstrup Glesborg Grenaa. Syddjurs Kommune: Ebeltoft Hornslet Knebel Ryomgård Rønde Tirstrup Norddjurs Kommune: Anholt Drammelstrup Glesborg Grenaa Syddjurs Kommune: Ebeltoft Hornslet Knebel Ryomgård Rønde Tirstrup !"# $" % & ' "$ ( Denne rapport beskriver driften af Reno Djurs genbrugsstationer

Læs mere

Bilag 1: Beskrivelse af den skandinaviske model

Bilag 1: Beskrivelse af den skandinaviske model Bilag 1: Beskrivelse af den skandinaviske model Nedenstående er en oversigt over kerneelementerne i et typisk set-up for ansvarlige investeringer. Grundelementerne i det man i branchen kalder den skandinaviske

Læs mere

Bilag 4. Samfundsansvar

Bilag 4. Samfundsansvar Bilag 4 Samfundsansvar Rammeaftale varetagelse af tolkebistand Indhold 1. ARBEJDSKLAUSUL EFTER ILO-KONVENTION NR. 94 OG CIRKULÆRE NR. 9471 AF 30. JUNI 2014... 2 2. KRAV TIL CSR... 3 2.1 Generelle krav...

Læs mere

Bilag xx: Kontraktbilag om leverandørens samfundsansvar (CSR)

Bilag xx: Kontraktbilag om leverandørens samfundsansvar (CSR) Udbuddets navn 1 Bilag xx: Kontraktbilag om leverandørens samfundsansvar (CSR) Indhold 1. Parterne...2 2. Formål og generelle krav...2 3. Leverandørens ansvar og forpligtelse...2 3.1. Krav til Leverandøren

Læs mere

Bilag 6. Samfundsansvar

Bilag 6. Samfundsansvar Bilag 6 Samfundsansvar Rammekontrakt om Kommunikation-, reklame- og mediabureauydelser Indhold 1. ARBEJDSKLAUSUL EFTER ILO-KONVENTION NR. 94 OG CIRKULÆRE NR. 9471 AF 30. JUNI 2014... 3 2. KRAV TIL CSR...

Læs mere

Bilag 5. Leverandørens samfundsansvar (CSR)

Bilag 5. Leverandørens samfundsansvar (CSR) Bilag 5 Leverandørens samfundsansvar (CSR) 1 1. Generelle krav Københavns Kommune har fokus på eget og samarbejdspartneres samfundsansvar, når konkrete opgaver udføres. Derfor forpligter Leverandøren sig

Læs mere

Bilag A, Leverandørens samfundsansvar (CSR)

Bilag A, Leverandørens samfundsansvar (CSR) Bilag A, Leverandørens samfundsansvar (CSR) om Udbudt af HOFOR A/S CVR-nr. 1007 3022 Ørestads Boulevard 35 2300 København S herefter betegnet HOFOR Version 0.1.0 / januar 2016 Indholdsfortegnelse 1 Generelle

Læs mere

CSR Indledning Det formelle grundlag. Advokat Jesper Laage Kjeldsen

CSR Indledning Det formelle grundlag. Advokat Jesper Laage Kjeldsen CSR Indledning Det formelle grundlag Advokat Jesper Laage Kjeldsen Indledning 2 Stikord/spørgsmål: Samfundsansvar styrke konkurrenceevne forretningsdreven supplerer kerneforretning indsats passer ind i

Læs mere

Kontraktbilag 3 Leverandørens samfundsansvar (CSR)

Kontraktbilag 3 Leverandørens samfundsansvar (CSR) BM03 pkt. 13 bilag 3 Kontraktbilag 3 Leverandørens samfundsansvar (CSR) 1 1. Generelle krav Hovedstadens Beredskab har fokus på eget og samarbejdspartneres samfundsansvar, når konkrete opgaver udføres.

Læs mere

Bilag 4. CSR-krav og Arbejdsklausul. (tjenesteydelser)

Bilag 4. CSR-krav og Arbejdsklausul. (tjenesteydelser) Bilag 4 CSR-krav og Arbejdsklausul (tjenesteydelser) Indhold 1 ARBEJDSKLAUSUL EFTER ILO-KONVENTION NR. 94 OG CIRKULÆRE NR. 9471 AF 30. JUNI 2014... 3 2 KRAV TIL CSR... 4 2.1 GENERELLE KRAV... 4 2.1.1 Menneskerettigheder...

Læs mere

CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR

CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR REDEGØRELSE FOR HARTMANNS SAMFUNDSANSVAR Hartmanns er en virksomhed, der har som kernekompetence at skabe positive forandringer for organisationer og mennesker på

Læs mere

CSR en styrke for danske virksomheder i udlandet

CSR en styrke for danske virksomheder i udlandet CSR en styrke for danske virksomheder i udlandet Innovation X Carole Welton Kaagaard CSR Adviser IFU IFU Investeringsfonden for udviklingslande IFU er en selvejende statslig fond etableret i 1967 Invester

Læs mere

COMMUNICATION ON PROGRESS. FN Global Compact

COMMUNICATION ON PROGRESS. FN Global Compact COMMUNICATION ON PROGRESS FN Global Compact Rapport 2013 for D-S Sikkerhedsudstyr A/S Beskyttelse gennem viden og samarbejde Igennem snart tres år har D-S Sikkerhedsudstyr A/S, som totalleverandør af personlige

Læs mere

Årlig rapport til FN s Global Compact 2012 ARDEJDSTAGERRETTIGHEDER MENNESKERETTIGHEDER ANTI-KORRUPTION MILJØ

Årlig rapport til FN s Global Compact 2012 ARDEJDSTAGERRETTIGHEDER MENNESKERETTIGHEDER ANTI-KORRUPTION MILJØ MENNESKERETTIGHEDER ARDEJDSTAGERRETTIGHEDER MILJØ ANTI-KORRUPTION INDHOLD Forside side 1 Indholdsfortegnelse side 2 Brev fra Adm. Direktør, Vikargruppen side 3 Menneskerettigheder side 4 Arbejdstagerrettigheder

Læs mere

Corporate Social Responsibility. Taking responsibility is the first step towards a positive change

Corporate Social Responsibility. Taking responsibility is the first step towards a positive change Corporate Social Responsibility Taking responsibility is the first step towards a positive change Energy Cool, 2014 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Virksomhedens ledelse...3 Forhold til samarbejdspartnere...

Læs mere

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. CSR politik Corporate Social Responsibility (CSR) står for virksomhedens sociale ansvar og er udtryk for de frivillige politikker, virksomheden har sat op for etisk og social ansvarlighed i forhold til

Læs mere

COMMUNICATION ON PROGRESS. FN Global Compact

COMMUNICATION ON PROGRESS. FN Global Compact COMMUNICATION ON PROGRESS FN Global Compact Rapport 2014 for D-S Sikkerhedsudstyr A/S Beskyttelse gennem viden og samarbejde Igennem snart tres år har D-S Sikkerhedsudstyr A/S, som totalleverandør af personlige

Læs mere

Kontraktbilag om sociale og etiske hensyn ved indkøb

Kontraktbilag om sociale og etiske hensyn ved indkøb Kontraktbilag om sociale og etiske hensyn ved indkøb Indhold Parterne... 2 Formålet med kontraktbilaget... 2 1. Generelle krav... 3 2. Specifikke krav... 4 3. Dokumentation... 6 4. Procedure ved begrundet

Læs mere

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 3

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 3 Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 3 Samfundsansvar og arbejdsklausul Indhold SAMFUNDSANSVAR OG ARBEJDSKLAUSUL... 1 1 ARBEJDSKLAUSUL

Læs mere

Nye elementer i dagrenovationsordningen - procesplan

Nye elementer i dagrenovationsordningen - procesplan Notat Dato: 8. marts 2012 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Nye elementer i dagrenovationsordningen - procesplan Indledning Såfremt der træffes principbeslutning om at arbejde videre mod indførelse

Læs mere

Tilbud på indsamling og behandling af tøj

Tilbud på indsamling og behandling af tøj I/S Amager Ressourcecenter Tilbud på indsamling og behandling af tøj Bilag 4: Kontraktudkast Juni 2018 Sagsnr. 14/190 Dok.nr. 2455/18 Side 2 af 6 Indholdsfortegnelse 1. Parterne...3 2. Formål...3 3. Ydelsen...3

Læs mere

Social Klausul Social klausul

Social Klausul Social klausul Social klausul Side 1 af 10 INDHOLD Parterne 3 1 GENERELLE KRAV 3 1, stk. 1 - Global Compact-principperne 3 2 SPECIFIKKE KRAV 4 2, stk. 1 - Menneskerettigheder 4 2, stk. 2 Arbejdstagerrettigheder 5 2,

Læs mere

Brugerundersøgelser Reno Djurs I/S

Brugerundersøgelser Reno Djurs I/S Brugerundersøgelser Reno Djurs I/S Rekvireret af: Reno Djurs I/S Udfærdiget af: JHN Processor v. cob Høg Nyborg og Bjarke Bøgeskov Jespersen November-december 202 JHN PROCESSOR I Spinderigade E I 700 Vejle

Læs mere

CSR-POLITIK. Domino Systems A/S, 2017/18

CSR-POLITIK. Domino Systems A/S, 2017/18 CSR-POLITIK Domino Systems A/S, 2017/18 Forord Domino Systems A/S ønsker at være den førende spiller på markedet for kodning og mærkning forstået således at: Vi er den mest pålidelige og troværdige samarbejdspartner.

Læs mere

Code of conduct for leverandører til

Code of conduct for leverandører til Code of conduct for leverandører til Indledning Formålet med Hansen Textile A/S code of conduct er at være med til at skabe og fremme ansvarlige produktionsprincipper over hele verden. Hensigten er at

Læs mere

Kontraktbilag om sociale og etiske hensyn ved indkøb

Kontraktbilag om sociale og etiske hensyn ved indkøb Bilag XX Kontraktbilag om sociale og etiske hensyn ved indkøb Indhold Parterne... 1 Formålet med kontraktbilaget... 1 1. Generelle krav... 2 1, stk. 1 - Global Compact-principperne... 2 2. Specifikke krav...

Læs mere

nyt for virksomheder på genbrugsstationerne i 2012 husk at tilmelde dig

nyt for virksomheder på genbrugsstationerne i 2012 husk at tilmelde dig nyt for virksomheder på genbrugsstationerne i 2012 husk at tilmelde dig velkommen på genbrugsstationerne men husk at tilmelde dig først Fra 1. januar 2012 er det valgfrit for virksomheder, om de ønsker

Læs mere

CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR

CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR KONSULENTHUS ER UDEN FOR KATEGORI - MEN FREMTIDENS SVAR PÅ DET AGILE JOBMARKED Vi specialiserer os i flere kompetencer end kategorien

Læs mere

S.A.G.A. II S.A.G.A. II. Velkommen til borgermøde vedrørende projekt. Sortering Af Genanvendeligt Affald. Holsted den 10.

S.A.G.A. II S.A.G.A. II. Velkommen til borgermøde vedrørende projekt. Sortering Af Genanvendeligt Affald. Holsted den 10. Velkommen til borgermøde vedrørende projekt Holsted den 10. april 2014 Tekstilaffald, drikkekartoner og plast Sortering Af Genanvendeligt Affald Dagsorden Velkomst Erfaringer fra SAGA I Muligheder i SAGA

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 4. december 2012 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager I dag indsamles glasflasker, emballageglas, plastflasker og øl- og sodavandsdåser

Læs mere

UDKAST AFTALE. I/S Vestforbrænding Ejby Mosevej 219 2600 Glostrup CVR. nr.: 10 86 61 11 (i det følgende kaldet Vestforbrænding)

UDKAST AFTALE. I/S Vestforbrænding Ejby Mosevej 219 2600 Glostrup CVR. nr.: 10 86 61 11 (i det følgende kaldet Vestforbrænding) UDKAST AFTALE Mellem undertegnede parter I/S Vestforbrænding Ejby Mosevej 219 2600 Glostrup CVR. nr.: 10 86 61 11 (i det følgende kaldet Vestforbrænding) og Frederikssund Kommune Rådhuset, Torvet 2 3600

Læs mere

CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR

CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR Hartmanns er en virksomhed, der har som kernekompetence at skabe positive forandringer for organisationer og mennesker på jobmarkedet.

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Adfærdskodeks Hovedstadens Letbane I/S

Adfærdskodeks Hovedstadens Letbane I/S Hovedstadens Letbane I/S Indholdsfortegnelse 3 for leverandører 4 Forventninger 5 Principperne Hovedstadens Letbane I/S Metrovej 5 København S CVR-nr. 36032499 T +45 3311 1700 E info@dinletbane.dk Læs

Læs mere

Svar på spørgsmål til udbud

Svar på spørgsmål til udbud 1. Spørgsmål: Side 7 afsnit 2.3 Tildelingskriterier Det er angivet, at priserne skal være eksklusive moms og forbrændingsafgift. I dag beregnes og afregnes afgift ud fra brændværdi mm. dvs. at disse afgifter

Læs mere

Afsætning af træ fra Sønderborg Affald A/S sorteringsanlæg 2016-2017

Afsætning af træ fra Sønderborg Affald A/S sorteringsanlæg 2016-2017 Afsætning af træ fra Sønderborg Affald A/S sorteringsanlæg 2016-2017 Rekvirent Sønderborg Affald A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Thomas Wind E-mail: twin@sonfor.dk Indhold 1 Generel beskrivelse... 3

Læs mere

DS/16/157 Den 23. november Politik for samfundsansvar

DS/16/157 Den 23. november Politik for samfundsansvar DS/16/157 Den 23. november 2016 Politik for samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 3 3 Målsætning... 4 4 Fokusområder... 4 4.1 Miljø- og klimahensyn... 4 4.2 Medarbejdere...

Læs mere

I/S Amager Ressourcecenter. Udbud Behandling af fraktionen Hård plast. Bilag 1 Kravspecifikationer 16-10-2015

I/S Amager Ressourcecenter. Udbud Behandling af fraktionen Hård plast. Bilag 1 Kravspecifikationer 16-10-2015 16-10-2015 Sagsnr. 12/282 Dok.nr. 4058/15 Initialer LRE I/S Amager Ressourcecenter Udbud Behandling af fraktionen Hård plast Bilag 1 Kravspecifikationer Oktober 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. Generelt...

Læs mere

Bilag H CSR. Rammeaftale [ ] [Delaftale nr. navn]

Bilag H CSR. Rammeaftale [ ] [Delaftale nr. navn] Bilag H CSR Rammeaftale [ ] [Delaftale nr. navn] Indhold 1. Indledning... 3 2. Internationalt anerkendte principper... 3 2.1 FN s Global Compact... 3 2.2 OECD's Retningslinjer for Multinationale Virksomheder...

Læs mere

at bestyrelsen godkender målepunkter og politikker for CSR, der vil indgå som tillæg til rapportering i årsregnskabet 2013.

at bestyrelsen godkender målepunkter og politikker for CSR, der vil indgå som tillæg til rapportering i årsregnskabet 2013. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 20. juni 2013 Mads Lund Larsen 07 CSR-politik for Movia målepunkter og politikker Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen godkender

Læs mere

Kontrakt. Levering af affaldsbeholdere til Nordfyns Kommune Bilag 3 til udbud nr.: 2015-451255

Kontrakt. Levering af affaldsbeholdere til Nordfyns Kommune Bilag 3 til udbud nr.: 2015-451255 Kontrakt Levering af affaldsbeholdere til Nordfyns Kommune Bilag 3 til udbud nr.: 2015-451255 Revideret den 18. december 2015 Dokument nr. 480-2015-417211 Sags nr. 480-2015-109895 Indhold Kontrakt vedr.

Læs mere

Communication On Progress

Communication On Progress GLOBAL COMPACT Communication On Progress Juli 2014 - juli 2015 Udarbejdet: 19. maj 2015 Udarbejdet af: Knud Magnussen Godkendet af: Mads Søndergaard Forord I 2000 blev verdens ledere på et FN-topmøde i

Læs mere

CODE OF CONDUCT

CODE OF CONDUCT CODE OF CONDUCT Indledning Draware A/S code of conduct angiver de grundlæggende principper for Draware A/S professionelle, sociale og etiske ansvar, og er dermed en rettesnor for vores daglige arbejde

Læs mere

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser.

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser. AFTALE VEDRØRENDE TØMNING AF PUMPESTATIONER, SANDFANGSBRØNDE, OLIEUDSKILLER OG FEDTFANGSBRØNDE. 1. Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem Faxe Spildevand A/S CVR-nr. 31 49 83 41 Jens Chr. Skous

Læs mere

Tildelingskriterier for udbud af Indsamling på tværs.

Tildelingskriterier for udbud af Indsamling på tværs. NOTAT Den 23. september 2015 Kim Würfel (Wurkim) Sagsnr. xx-xxxx Sagsnr. (ESDH flettefelt) Tildelingskriterier for udbud af Indsamling på tværs. Overordnet målsætning: Gennem større volumen (antal husstande

Læs mere

Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect

Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect 2018 Code of Conduct for GlobalConnects leverandører GlobalConnect er en virksomhed, som kontinuerligt bestræber sig på at opretholde høje etiske standarder

Læs mere

KONTRAKTBILAG 11. Krav om uddannelses- og praktikaftaler

KONTRAKTBILAG 11. Krav om uddannelses- og praktikaftaler KONTRAKTBILAG 11 Krav om uddannelses- og praktikaftaler Sagsnummer.: 18/561 KRAV OM UDDANNELSES- OG PRAKTIKAFTALER Vejledning til tilbudsgiver/leverandør På baggrund af Regeringens og Danske Regioners

Læs mere

Communication On Progress

Communication On Progress GLOBAL COMPACT Communication On Progress 2018-2019 Udarbejdet: 19. april 2018 Udarbejdet af: Knud Magnussen Godkendet af: Mads Søndergaard Forord I 2000 blev verdens ledere på et FN-topmøde i New York

Læs mere

hvad er csr? hvad har det med mig at gøre? Hvad har det med LaserTryk.dk at gøre?

hvad er csr? hvad har det med mig at gøre? Hvad har det med LaserTryk.dk at gøre? hvad er csr? hvad har det med mig at gøre? Hvad har det med LaserTryk.dk at gøre? dit visitkort har du set detaljen? Lasertryk.dk / Din opgave / CSr Jeg er csr-ansvarlig Nyt visitkort Her har du et nyt

Læs mere

Bilag A1: Generelle krav. Bilag 1: Generelle krav 1 INDLEDNING 2 INTERNATIONALT ANERKENDTE RETNINGSLINJER. Virksomhedens ansvar: Generelle krav (MK)

Bilag A1: Generelle krav. Bilag 1: Generelle krav 1 INDLEDNING 2 INTERNATIONALT ANERKENDTE RETNINGSLINJER. Virksomhedens ansvar: Generelle krav (MK) Bilag 1: Generelle krav Virksomhedens ansvar: Generelle krav (MK) 1 INDLEDNING Samfundsansvar skal systematisk og konsekvent indgå i den statslige indkøbspolitik. Ved opfyldelsen af Rammeaftalen forpligter

Læs mere

"! # $ " $ $"! %&' ( $" & ) $"$ * ) $"( +, ) $") - $"., / $"0 *! ("! -!! (" 1,!!

! # $  $ $! %&' ( $ & ) $$ * ) $( +, ) $) - $., / $0 *! (! -!! ( 1,!! ! "! # $ " $ $"! %&' ( $" & ) $"$ * ) $"( +, ) $") - $"., / $"0 *! ("! -!! (" 1,!! Denne kontrakt om Reno Djurs I/S levering af tillægsydelsen Indsamlingsordning for klinisk risikoaffald til kommunen beskriver

Læs mere

DS/18/ januar Politik for sustainability

DS/18/ januar Politik for sustainability DS/18/142 17. januar 2019 Politik for sustainability Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 4 3 Ansvar for Sustainability... 4 4 Målsætning... 4 5 Fokusområder... 5 5.1 Miljø- og klimahensyn...

Læs mere

Social Ansvarlighed (CSR) og udvalgte fokusområder.

Social Ansvarlighed (CSR) og udvalgte fokusområder. Bilag. Til KB [Entreprise] April 2014 Social Ansvarlighed (CSR) og udvalgte fokusområder. Banedanmark arbejder for at sikre fremtidens jernbane til gavn for samfund, mennesker og miljø. Vi lægger vægt

Læs mere

S.A.G.A. III. Velkommen til borgermøde vedrørende projekt. Nye danske metoder til øget genanvendelse af plast, tekstil og kartonfibre

S.A.G.A. III. Velkommen til borgermøde vedrørende projekt. Nye danske metoder til øget genanvendelse af plast, tekstil og kartonfibre Velkommen til borgermøde vedrørende projekt Askov den 25. juni 2015 S.A.G.A. III Sortering Af Genanvendeligt Affald Nye danske metoder til øget genanvendelse af plast, tekstil og kartonfibre Dagsorden

Læs mere

Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H APRIL 2019 SOCIALE KLAUSULER. Side 1

Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H APRIL 2019 SOCIALE KLAUSULER. Side 1 Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H SOCIALE KLAUSULER APRIL 2019 Side 1 1. Grundlæggende principper i ILO-konventionen er gældende. Som en del af koncernen Aalborg

Læs mere

Mediernes CSR-kodeks GraphicCo A/S

Mediernes CSR-kodeks GraphicCo A/S Mediernes CSR-kodeks GraphicCo A/S CSR handler om at dokumentere, synliggøre og markedsføre virksomhedens mange kvaliteter inden for de sociale, miljø- og arbejdsmiljømæssige områder. Hvorfor CSR-kodeks?

Læs mere

A/S Cimbria. Communication On Progress

A/S Cimbria. Communication On Progress A/S Cimbria Communication On Progress At Cimbria we believe...... in a prosperous future for all. We believe in caring for the Earth and the limited resources, we have at our disposal. We believe in making

Læs mere

AH Industries leverandører skal respektere privatlivets fred for sine medarbejdere og kunder.

AH Industries leverandører skal respektere privatlivets fred for sine medarbejdere og kunder. AH Industries Supplier Code of Conduct AH Industries driver virksomhed på en ansvarlig måde, og vi har en ambition om at bidrage til en bæredygtig udvikling. For at sikre at vi lever op til vores ambition

Læs mere

Aftale om opgaveoverførsel

Aftale om opgaveoverførsel Aarhus August 2018 Sagsnr. 036007-0015 phe/krl/jhp Aftale om opgaveoverførsel Håndtering af have- og parkaffald (Biomasseaffald) København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Værkmestergade

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Gebyrblad 2015 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 515 560 3 Stort brændbart 615 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Hvilke udfordringer og ansvar har man som modtage- og behandlingsanlæg? Hvordan sikrer modtageanlæggene den videre disponering v/jens Arre Nord, RGS90

Hvilke udfordringer og ansvar har man som modtage- og behandlingsanlæg? Hvordan sikrer modtageanlæggene den videre disponering v/jens Arre Nord, RGS90 Temadag om bygge- og anlægsaffald 21. oktober 2014 Hvilke udfordringer og ansvar har man som modtage- og behandlingsanlæg? Hvordan sikrer modtageanlæggene den videre disponering v/jens Arre Nord, RGS90

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som. indsamlingsvirksomhed 1)

Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som. indsamlingsvirksomhed 1) Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som indsamlingsvirksomhed 1) I medfør af 7 b, 44, stk. 1, 4 og 5, 45 d, 73, 79 b, stk. 1, 80, stk. 1 og 2, 88, 89 b, 92 og 110, stk. 3, i

Læs mere

/Udbudsbetingelser og proces for valg af affaldsmæglere

/Udbudsbetingelser og proces for valg af affaldsmæglere /Udbudsbetingelser og proces for valg af affaldsmæglere KARA/NOVEREN I/S Indhold 1. Ordregiver... 3 2. Hvorfor 2 aftaler... 3 3. Udvælgelse... 3 5. Spørgsmål til udbudsmaterialet... 4 6. Besigtigelse...

Læs mere

KJÆR KNUDSENS GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2016

KJÆR KNUDSENS GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2016 COMMUNICATION ON PROGRESS 2016 Denne rapport er udarbejdet af Kjær Knudsen for at sikre god selskabsledelse og forretningsetik samt et socialt- og miljømæssigt ansvar i virksomheden. Denne rapport offentliggøres

Læs mere

[Bilag x] Sociale og etiske hensyn Varer og tjenesteydelser. [Titel på kontrakten] [Dato]

[Bilag x] Sociale og etiske hensyn Varer og tjenesteydelser. [Titel på kontrakten] [Dato] [Bilag x] Sociale og etiske hensyn Varer og tjenesteydelser [Titel på kontrakten] [Dato] 1. OVERHOLDELSE AF MENNESKERETTIGHEDER MV... 2 2. GENERELLE SOCIALE OG ETISKE HENSYN... 2 3. ARBEJDSFORHOLD OMFATTET

Læs mere

CSR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 2018

CSR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 2018 CSR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 2018 V e l ko m m e n t i l Vores Csr rapport H o s ALED e r v i k la r ov e r, at v i ha r e t s a m f u n d s a nsva r i v e r de n o m k rin g o s o g v i ø ns k

Læs mere