Kvalitetsvurdering af. Skive Kunstmuseum KULTURARVSSTYRELSEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kvalitetsvurdering af. Skive Kunstmuseum KULTURARVSSTYRELSEN"

Transkript

1 Kvalitetsvurdering af Skive Kunstmuseum 2005 KULTURARVSSTYRELSEN

2 Indhold Baggrund for kvalitetsvurderingen 3 Lovgrundlag og ejerforhold 4 Museets arbejdsgrundlag og formål 4 Samlinger, arkiver, bibliotek 6 Indsamling, erhvervelser, undersøgelser og forskning 7 Konserverings- og bevaringsarbejde 8 Formidling 9 Bygninger og udendørs arealer 10 Inventar og materiel 11 Museets organisation og administration 11 Museets ledelse og personale 12 Museets økonomi 12 Konklusion og anbefalinger 14 Bilag Kulturarvsstyrelsens notat om museets internetformidling Kulturarvsstyrelsens Kunsthistoriske Faglige Råds bedømmelse af museets forsknings- og formidlingspublikationer Skive Kommunes svarbrev af 23. marts 2005 til Kulturarvsstyrelsen vedr. kvalitetsvurderingen Kulturregion Salling-Fjends svarbrev af 23. marts 2005 til Kulturarvsstyrelsen vedr. kvalitetsvurderingen Kulturarvsstyrelsen Slotsholmsgade København K j.nr:

3 Baggrund for kvalitetsvurderingen Som et led i Kulturarvsstyrelsens resultatkontrakt med Kulturministeriet skal styrelsen årligt kvalitetsvurdere et antal statsanerkendte museer. Styrelsen udvælger disse museer ud fra kriterier, der sikrer en bred repræsentation. I 2005 har Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurderinger bl.a. fokus på museer, hvis lokale tilskudsniveau er lavt, dvs. befinder sig omkring lovens minimumskrav på 1,2 mio. kr. Dette er tilfældet for Skive Kunstmuseums vedkommende. Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering 2005 af Skive Kunstmuseum er baseret på: Museets besvarelse af styrelsens kvalitetsvurderingsskema med bilag blev modtaget pr. mail i styrelsen den 10. maj Museet indsendte 4 publikationer til bedømmelse i Kulturarvsstyrelsen den 17. marts Drøftelse af museets forhold på grundlag af det udfyldte skema fandt sted på Skive Kunstmuseum onsdag den 25. maj 2005 på et møde med følgende deltagere: - museumsleder Rasmus Vestergaard, museumsinspektør Mette Dyrberg, museets formand Torben Andersen, bestyrelsesmedlemmerne Kirsten Rathjen og (under en del af mødet) Knud Bjerre. - og fra Kulturarvsstyrelsens museumskontor: Souschef Michael Lauenborg og museumskonsulenterne Lise Skytte Jakobsen, Morten Lundbæk og Hanne Jönsson Under mødet blev museets udstillingslokaler, magasiner samt kontorer beset. Evaluering af museets forsknings- og formidlingspublikationer ved Kulturarvsstyrelsens kunsthistoriske faglige råd. Bedømmelsen vedlægges rapporten. Brev afsendt til hovedtilskudsyder Skive Kommune den 28. februar 2005 med forespørgsel om kommunen har særlige bemærkninger eller synspunkter, som bør indgå i vurderingen samt hvilke forventninger, man har til museets opgavevaretagelse og funktion i lokalsamfundet. Udtalelser fra hhv. Skive Kommune og Kulturregion Salling-Fjends vedlægges.

4 Lovgrundlag og ejerforhold Skive Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum efter museumslovens 15 med følgende ansvarsområde: Skive Kunstmuseum har til hovedformål at opbygge en bredt anlagt samling af dansk kunst fra 1900-tallet og frem. Et tyngdepunkt i samlingen vil være det ekspressive landskabsmaleri og den nyrealistiske kunstretning. Retrospektive samlinger af de kunstnere, der i liv og virke har haft særlig tilknytning til Skiveegnen kan opbygges. Skive Kunstmuseum er en selvejende institution. Museumsleder: mag.art. Rasmus Vestergaard Bestyrelsesformand: Torben Andersen Hovedtilskudsyder: Skive Kommune Museets adresse: Skive Kunstmuseum Havnevej Skive 1. Museets arbejdsgrundlag og formål Museets ansvarsområde Museets ansvarsområde omfatter tre kerneområder med hver sin klare kunsthistoriske profil: skildringen af det ekspressive landskab, den nyrealistiske kunstretning og de retrospektive samlinger af Christen Dalsgaard, Hans Smidth og Emilie Demant Hatt, der udspringer af kunstnernes tilknytning til egnen. Museets ansvarsområde tager udgangspunkt i den samling, der i 1940 erne blev påbegyndt af Skive Kunstforening, og som senere opnåede statsanerkendelse som en kunstafdeling af det kulturhistoriske museum, Skive Museum.

5 Museets tredelte ansvarsområde er koordineret med de øvrige danske statsanerkendte kunstmuseer. Museet er dermed ansvarlig for at foretage en repræsentativ indsamling indenfor det ekspressive landskab og den nyrealistiske kunstretning, der understøtter samlingens identitet og profil, og adskiller den fra øvrige museers. Tolkninger af disse begreber bliver derfor væsentlige for museets virksomhed. Man skal være opmærksom på, at der ikke kan sættes lighedstegn mellem den kunsthistoriske term nyrealistisk og realistisk. at museet udarbejder en handlingsplan på erhvervelsesområdet, der afspejler en stringent tolkning af ansvarsområdet. Oprettelse Kunstmuseets oprettelse og historie er stærkt knyttet til det kulturhistoriske museum såvel gennem bygningsfællesskab som fælles lederskab i museets første år. Allerede ved indvielsen i 1942 af den nyopførte bygning til det kulturhistoriske museum, Skive Museum, indledtes et fællesskab mellem Skive Kunstforening og Skive Museum. Den ene af museets to store sale var således tiltænkt udstilling af kunst. I 1959 fik kunstafdelingen sin egen bestyrelse, og fem år efter fik kunstafdelingen statsanerkendelse som kunstmuseum. Først fra 1989 fik Kunstafdelingen sin egen faglige leder og ændrede derefter navn til Skive Kunstmuseum. Bofællesskabet eksisterer stadigvæk. Samdriftsaftaler Der er ikke indgået en formel samdriftsaftale mellem Skive Kommune og andre kommuner om driften af Skive Kunstmuseum. Til fremme af kulturpolitikken i området har Skive Kommune imidlertid indgået en samarbejdsaftale med kommunerne Fjends, Sallingsund, Sundsøre og Spøttrup (Kulturregion Salling-Fjends). Det er Kulturregionens hensigt, at museumsvirksomheden i området i stadig større udstrækning skal blive et regionalt anliggende. En arbejdsgruppe støttet af midler fra Kulturministeriet skal derfor undersøge, om der kan etableres et fælles museumsvæsen i Salling-Fjendsregionen, respektivt om der kan etableres et tættere samarbejde mellem regionens museer. For kunstmuseet er det hensigten at styrke de børnekulturelle aspekter af museumsvirksomheden, udbygge relationer til parter uden for Danmarks grænser samt tilvejebringe forbedrede fysiske rammer. En sammenlægning af museerne til én institution med fælles faglig ledelse vil med de gældende regler reducere statstilskuddet. Kulturministeriet er opmærksom på dette forhold og overvejer aktuelt hvilke skridt, der kan tages for, at en sådan ændret organisering af museumsvirksomheden ikke fører til et væsentligt ændret statstilskud. Et tættere samarbejde mellem regionens museer, evt. på det praktiske, administrative niveau, kunne muligvis være hensigtsmæssigt. Det kunne fx ske gennem fælles administration, fælles værksteder og udstillingsrekvisitter etc. Indenfor de nuværende økonomiske rammer er det imidlertid ikke muligt for de statsanerkendte museer at indgå i relationer, der skal bidrage til ekstra service overfor andre institutioner.

6 Kunstmuseets skoletjeneste er blevet styrket gennem Kulturregionens økonomiske opbakning. Hovedparten af Kulturregionens tilskud består imidlertid af det statstilskud, som museet i forvejen ville være berettiget til i henhold til museumsloven, dvs. midlerne er reelt egentlige driftsmidler og ikke projektmidler. Ved at Kulturregionen har besluttet, at museet skal ansøge Kulturregionen om disse midler fra sag til sag, som om de var projektmidler, får Kulturregionen større indflydelse på museets arbejdsplan end hovedtilskudsyder, Skive Kommune. Kulturarvsstyrelsen finder, at usikkerheden omkring museets basisbevillinger hæmmer museets virksomhed. Kulturarvsstyrelsen anbefaler at kunstmuseet i fremtiden sikres et stabilt driftsgrundlag, der giver mulighed for en stabil planlægningshorisont. 2. Samlinger, arkiver, bibliotek Museets samlinger af den nyere danske kunst er repræsentative og af fin kvalitet. Det gælder også de historiske samlinger af Hans Smidths værker. Samlingerne af Christen Dalsgaard og Emilie Hatt ønskes til gengæld udbygget med flere, betydelige værker. Museets moderne samling omfatter i alt 293 malerier og 56 skulpturer samt et mindre antal grafiske arbejder og fotografier. I den historiske samling er der i alt 169 malerier, heraf 49 af Hans Smidth, 48 af Christen Dalsgaard og 72 af Emilie Demant Hatt. Hertil kommer et større antal tegninger og skitsebøger. Registrering Samlingen er registreret på SMN registreringskort og for en stor dels vedkommende indberettet til Kulturarvsstyrelsens centralregister, KID. Der er ikke noget efterslæb nu, men kortene er meget nødtørftigt udfyldt. Registreringen er ikke i overensstemmelse med Vejledning i registrering af kunst på SMN-kort med tilhørende SMN-informationsblad om registrering af kunstværker. Vejledningen kan ses på Kulturarvsstyrelsens hjemmeside under: Opbevaring Museets magasinforhold er ikke blot utidssvarende, men også alt for trange. Til magasinformål har museet kun råderet over ét rum på 45 m², der er fugtigt og ikke klimastyret. Indretningen er heller ikke tidssvarende. Malerierne er fx ikke ophængt på trådrammer, der gør det muligt at betragte værkerne uden at røre ved dem. Når samlingen er taget ned fra udstillingssalene er værkerne placeret kompakt på reoler i rummet, der er fyldt til bristepunktet. Dette vanskeliggør studiet og fremtagningen af værker, hvilket belaster deres tilstand.

7 Det er samtidig problematisk, at værker over en vis størrelse ikke kan opbevares forsvarligt under kontrollerede forhold og må uddeponeres permanent, fordi de ikke kan komme ned i kælderen. Den historiske samling er placeret i et tilstødende lokale, der er magasin for det kulturhistoriske museum. Dette lokale er heller ikke klimastyret. Bibliotek Museets håndbibliotek, der fortrinsvis rummer litteratur om danske kunstnere, er ikke systematisk registreret og ej heller registreret i en database. at magasinforholdene snarest forbedres. Dette kan ikke afvente et nyt museumsbyggeri. at samlingen registreres i henhold til Vejledning i registrering af kunst at personalet deltager i Museumshøjskolens registreringskurser samt at museet henvender sig til kommunens bibliotek for at få hjælp til en systematisk registrering af bogsamlingen. 3. Indsamling, erhvervelser, undersøgelser og forskning Kulturarvsstyrelsen finder det positivt, at museet ønsker, at tilvækst til samlingen skal ske både indenfor den ældre og den moderne samling. For at profilere samlingen og underbygge museets eksistensberettigelse, bør museet føre en konsekvent erhvervelsespolitik, der i mindre grad tilgodeser bredden, men i højere grad går i dybden ud fra en stringent tolkning af ansvarsområderne, der ikke svinger fra det ene år til det andet. Kulturarvsstyrelsen kan ikke støtte museets planer om at etablere en samling af den internationalt kendte designer Jacob Jensens arbejder. Der findes allerede tre museer - Trapholt, Herning Kunstmuseum og Kunstindustrimuseet - der har design og industriel design som en del af deres ansvarsområde. Et forpligtende ansvar for designområdet er dermed allerede placeret på de nævnte museer. Der vil derfor ikke være grundlag for en udvidelse af Skive Kunstmuseums ansvarsområde til også at omfatte design og arkitektur. Museet har imidlertid mulighed for at formidle design gennem udstillingsvirksomhed, men må nøje overveje, hvor langt og dybt interessen for en enkelt designers værk kan gå. Kulturarvsstyrelsen kan ikke anbefale, at museet lægger formidlings- og forskningsressourcer i et emne, der ikke er en del af museets ansvarsområde. Gennemførte projekter Resultatet af de undersøgelses- og forskningsprojekter, der har været foretaget i forbindelse med de sidste 4 kalenderårs udstillingsvirksomhed, er kun blevet offentliggjort gennem den omvisningsaktivitet, der har været knyttet til den enkelte udstilling. For at ny viden kan nå så bred

8 en kreds som muligt og indgå i den faglige fælles viden på landsplan, finder Kulturarvsstyrelsen, at ny viden skal publiceres, så den er tilgængelig for alle. Kulturarvsstyrelsens kunsthistoriske faglige Råd har bedømt de tilsendte fem publikationer. Fire af publikationerne bedømmes til primært at have karakter af at være formidlende publikationer. Kun én publikation bedømtes som værende en egentlig forskningspublikation skabt på basis af reflekteret dataindsamling i et samarbejde mellem flere mindre institutioner. Rådet anbefaler, at museet tager nyrealismen som det centrale virkeområde op både som fænomen med en inddragelse af fotografiet og i en bredere samtidig og historisk kontekst, dansk såvel som international. Det ville være ønskeligt, at der sættes større fokus på samlingen, såvel med henblik på grundforskning og reflekteret dataindsamling, ledende op til anvendt forskning indenfor de overordnede temaer, museet selv har defineret, eksempelvis det ekspressive landskab. (Se bilag) Kulturarvsstyrelsen finder det glædeligt, at der foretages et eksternt forskningstræk på museets samlinger, hvilket er et aktiv ved udbygningen af et fagligt netværk. Det faglige netværk vil blive styrket yderligere gennem museets medarbejderes egne forskningsaktiviteter. Aktiviteter i rådgivnings- og forvaltningsmæssig sammenhæng Kulturarvsstyrelsen finder det positivt, at museet deltager aktivt i rådgivningen af kulturregionen og Skive Kommune indenfor området kunst og kunstnerisk udsmykning. Kulturarvsstyrelsen anbefaler, at det faglige netværk udbygges ikke blot i relation til universiteterne, men også til øvrige museer i området Viborg amt / Ringkøbing amt og til museer med faglige fællesskaber nyrealisme/surrealisme ect. der ikke alene omfatter formidling, men også forskning. at museet gennemfører en konsekvent erhvervelsespolitik, der i mindre grad tilgodeser bredden, men i højere grad går i dybden ud fra en stringent tolkning af ansvarsområderne, der ikke svinger fra det ene år til det andet. at museet udarbejder en forsknings- og indsamlingspolitik ud fra en stringent tolkning af museets ansvarsområde: det ekspressive landskab og den nyrealistiske kunstretning. at museet udarbejder en erhvervelsesplan for udbygningen af den historiske samling, der indeholder de ønskede betydelige værker. at museet udarbejder en forskningsplan, der sætter større fokus på samlingen og omfatter publicering af resultaterne. at museet styrker det faglige netværk både indenfor forskning og formidling. 4. Konserverings- og bevaringsarbejde På anmodning fra museet har Fælleskonserveringen i Århus i februar 2005 udarbejdet en rapport over bevaringstilstanden for 282 værker i den moderne samling. Heraf fremgår det, at tilstanden hos syv af museets værker er særdeles kritisk, mens tilstanden for 23 værker er kritisk! Rapporten bør følges op af en handlingsplan. Kulturarvsstyrelsen forventer, at museet sætter ind med den nødvendige konservering af værkerne snarest samt forbedrer opbevaringsforholdene.

9 Bygningens svagheder med hensyn til manglende klimastyring af udstillingslokaler og magasiner er en konstant trussel mod værkerne. Det samme gælder lysindfaldet i udstillingssalene. Endvidere betyder den trange plads i magasinerne, at værkerne lider skade. at der iværksættes istandsættelse af værker, hvis tilstand er særdeles kritisk, at Fælleskonserveringen gennemgår den historiske samling og udarbejder en handlingsplan også for denne del af samlingen. 5. Formidling De grundlæggende vilkår for at formidle den permanente samling er langt fra optimale. Ikke blot er der mangel på udstillingsareal, men de to museer, der bor i museumsbygningen, deler desuden anvendelsen af det store særudstillingslokale. De to museer skal derfor koordinere deres udstillingsaktiviteter i forhold til anvendelsen af lokalerne, hvilket gør råderummet for det enkelte museum i forhold til planlægningen yderst begrænset. Med fire årlige særudstillinger, heraf en med et særligt børneformidlingsaspekt, prioriterer museet tydeligvis formidling højt. Den prioritering har i de forgangne år gjort museets øvrige forpligtelser såsom forskning og registrering nødlidende. Museets vifte af undervisnings- og formidlingstilbud til skoleelever og lærere er imponerende. Hvis museet havde haft mulighed for at have en permanent basisudstilling som fast udgangspunkt, ville museets ambitiøst anlagte skoletjeneste med de mange undervisningstilbud til hhv. lærere og elever få mere rationelle funktionsvilkår. Museets prioritering af mundtlig formidling bør af ressourcemæssige hensyn revurderes, resp. aflastes gennem periodisk tilknytning af kunsthistoriestuderende til varetagelse af opgaverne. Museets særudstillingspolitik virker afbalanceret. Der veksles mellem egenproduktion og eksternt producerede udstillinger i relation til ansvarsområdet. Museets formidling af samlingen og museets profilering af ansvarsområdet i det hele taget lider fundamentalt under manglende plads til en permanent gyldig præsentation af kerneområderne som fx Hans Smidth, Christen Dalsgaard og de nyrealistiske kunstnere. Det er Kulturarvsstyrelsens opfattelse, at museets formidling er meget ambitiøs. Den spiller med sit høje aktivitetsniveau på mange strenge og er ressourcekrævende på medarbejderniveau. Den intensive, engagerede formidling kan ikke opveje og kompensere for den manglende attraktion i den utidssvarende samt i sit ydre lukkede og afvisende museumsbygning. Kulturarvsstyrelsen anbefaler en justering af forholdet mellem museets forskning og formidling, således at museet kan gå på mere end ét ben.

10 Publikationer Museets publikationer for de seneste 4 år er blevet evalueret af styrelsens Kunsthistoriske Faglige Råd. Denne evaluering vedlægges rapporten. Internetformidling Bedømmelse af museets hjemmeside vedlægges som særskilt bilag. Besøgstal De to museers samlede besøgstal for 2004 lå på i alt Tallet virker ikke højt set på landsplan, men svarer dog til ca. 50% af indbyggertallet i Skive Kommune. Da antallet af betalende gæster er forholdsvis lavt, forekommer det at være et godt initiativ at have en forsøgsperiode med gratis adgang for alle. Museet har et glimrende forhold til lokalpressen både den trykte og den elektroniske. Hvis museet vil forsøge at gøre en PR-indsats for at få en større gennemslagskraft på landsplan, bør man overveje hvilken målgruppe, man henvender sig til og om den befinder sig indenfor en rimelig transportafstand af museet. at museet styrker sin profil gennem længerevarende ophængninger af samlingens kerneområder at museet overvejer hvilke målgrupper, man vil henvende sig til regionalt og nationalt at museet tager initiativ til at markerer sig og sine aktiviteter synligt foran, omkring og på museumsbygningen 6. Bygninger og udendørsareal Den 60 år gamle museumsbygning blev bygget til at rumme ét museum. I dag rummer den to museer, og konsekvensen er massive pladsproblemer for begge institutioner. For kunstmuseet er der således knaphed på såvel udstillingsplads, magasiner som kontorarealer og velfærdslokaler. Kunstmuseets samlede areal lever ikke op til minimumskravene til statsanerkendte museer, og museet var næppe blevet statsanerkendt i dag. Kunstmuseets samlede areal udgør i alt 452 m², heraf er 169 m² fælles med det kulturhistoriske museum. Areal til basisudstilling og særudstillinger er under halvdelen af de minimum 600 m², der blev anbefalet af Statens Museumsnævn i Og en tredjedel af udstillingsarealet skal deles med det kulturhistoriske museum. Dertil kommer at kunstmuseets værksteder, velfærdslokaler og lager på i alt 89 m² også er et fællesareal, der deles med samboen. Udstillingslokaler og magasiner er ikke klimastyrede. Museumsbygningens utilstrækkelighed er kritisk for museets fundamentale aktiviteter i relation til publikum og i relation til samlingen. Det drejer sig især om formidlingen af samlingen og museets særudstillingsvirksomhed samt en forsvarlig opbevaring af samlingen.

11 Der savnes foredragssal og publikumsfaciliteter som garderobe og toiletforhold samt velegnede adgangsforhold for handicappede. Der savnes udstillingsareal, der kan rumme både en basisudstilling samt en særudstilling. Den manglende magasinplads bliver dermed ekstra prekær, idet hele museets samling må opbevares samlet på magasin for at give plads til særudstillinger. Det kræver megen håndtering og rokering med værkerne, hvilket er pladskrævende såvel som arbejdskrævende. Dertil kommer, at magasinerne ikke mere kan rumme tilvæksten til samlingerne. Ud over pladsmangel udgør fugt et problem for kunstværker og personale. Kulturarvsstyrelsen finder ikke de lokalemæssige forhold rimelige for et statsanerkendt kunstmuseum. Hvis museet havde søgt om statsanerkendelse i dag, ville det ikke være blevet godkendt. at der tages initiativ til at finde en samlet løsning til at forbedre såvel klima- som pladsforholdene for samlinger, udstillinger og personale. at der i mellemtiden tages initiativ til at fremskaffe markant forbedrede magasinforhold for samlingen at museets sikringsmæssige forhold (brand) forbedres. at museet udarbejder skriftlige instrukser vedr. brand, tyveri og vandskade samt for tømning af museet for gæster ved lukketid samt jævnligt afholder øvelser for at sikre at foranstaltningerne er i orden. 7. Inventar og materiel På materialeområdet savnes bl.a. edb-udstyr storskærmsprojektor, m.v. samt mulighed for at foretage mørklægning af lokaler. Kulturarvsstyrelsen anbefaler at der udarbejdes en anskaffelsesplan, og at der findes en løsning på mørklægningsproblemet. 8. Museets organisation og administration Museet har indgået en samarbejdsaftale med Skive Museum om forhold vedrørende det fælles personale, såsom økonomi og arbejdets tilrettelæggelse samt museumsbygningens økonomi, herunder vedligeholdelse og anvendelse. Museet har indgået en kontrakt med Skive Kommune, om at kommunen fører bogholderi, regnskab og lønudbetalinger for museet. Tilrettelæggelse af arbejdsgangene i forbindelse med, at bogholderiet ikke til dagligt er lokaliseret på museet, er ved at være på plads. Museet fører ikke journal over indgået post. Journal- og arkivfunktionen varetages af museets leder.

12 at museet etablerer lister over den indgåede post samt etablerer et egentligt journalsystem at journal- og arkivfunktionen forbedres ved at blive varetaget af en administrativ medarbejder, hvorved lederen samtidig aflastes. 9. Museets ledelse og personale Museets ledelsesmæssige og faglige bemanding har de seneste år været yderst anstrengte, idet museets formidlingsinspektør har måttet fungere som konstitueret leder i en treårig periode og samtidig været eneste kunstfaglige medarbejder. Med ansættelse af museets nye leder tilføres museet personalemæssige ressourcer, der styrker museets virksomhed. Museets forvalter og kustoderne er ansat på det kulturhistoriske museum, men arbejder også for kunstmuseet. Det vanskeliggør arbejdstilrettelæggelsen for alle parter, at dele af personalet er fælles og dermed underlagt flere arbejdsgivere. at der afsættes resssourcer til styrkelse af det administrative/håndværksmæssige personale med hensyn til arbejdstid og efteruddannelse 10. Museets økonomi Museets økonomi bygger på driftstilskud fra hhv. Skive Kommune og Kulturregionen Salling- Fjends samt et mindre tilskud fra Viborg Amt. Museet er et af de statsanerkendte kunstmuseer, der har det laveste driftsbudget. Det opfylder lige netop minimumskravet til statsanerkendelsesniveauet. Efter afholdelse af de faste udgifter til personale, administration og lokaler, er der meget få frie midler tilbage til egentlige aktiviteter. Forskellige fonde støtter museet løbende, men midlerne er øremærkede til kunstindkøb. Museets samlede driftsbudget i 2004 var på i alt 2,2 mio. kr. Hovedtilskudsyder: Skive Kommune Tilskud fra Viborg Amt: Tilskud fra Skive Kommune Tilskud fra Kulturegion Salling-Fjends Ikke-offentlige tilskud kr kr kr kr. Kulturregionsaftalen har ikke bidraget til at løfte museet fremad, snarere tværtimod. Da museets tilskud udbetales af Kulturregionen udløser de fremskaffede fondsmidler således ikke statstilskud som på andre statsanerkendte museer. De i 2004 anvendte ikke-offentlige tilskud (fondstilskud) til

13 kunstkøb på kr. ville således have udløst ca kr. i yderligere statstilskud i 2006, hvis de almindelige regler for statstilskud var i kraft. Museet har oprindeligt fået tilsagn fra kommunen om en øget driftsbevilling fra 2007 på 1,2 mio. kr., hvis et nyt kunstmuseumsprojekt realiseres. Kulturarvsstyrelsen finder det glædeligt, at dette tilsagn nu indfries uden at være bundet til et nyt museumsprojekt. at museet i fremtiden sikres et årligt driftstilskud, der giver museet muligheder for at udfolde sig som et moderne, attraktivt kunstmuseum og dermed få fuldt udbytte af den styrkede museumsfaglige bemanding.

14 Konklusion og anbefalinger Skive Kunstmuseum har et meget facetteret ansvarsområde, der spiller på mange strenge og giver museet forpligtelser både som et epoke-museum og som et museum for samtidskunst. Museet har opbygget en fin samling indenfor det ekspressive landskab, nyrealismen og de tre lokale kunstnere Christen Dalsgaard, Hans Smidth og Emilie Demant Hatt. Museets samling udgør grundlaget for en forbilledlig formidlingsindsats, der imidlertid har lagt beslag på alle museets ressourcer i den forløbne periode. På den baggrund er det opløftende, at museets personale nu i foråret er nået op på det antal kunsthistorisk faglige medarbejdere, der oprindeligt var budgetteret med. Kulturarvsstyrelsen forventer, at den øgede faglige bemanding resulterer i en opprioritering af forskningen indenfor museets ansvarsområde, og anbefaler, at der udarbejdes en forskningsplan. Det anbefales samtidig, at museet udarbejder en handlingsplan for erhvervelser til samlingen, der afspejler en stringent tolkning af ansvarsområdet. For at de ovennævnte anbefalinger kan følges, bør museets økonomiske situation sikres gennem et stabilt tilskud til den basale drift, der muliggør en stabil planlægningshorisont. Museet har meget trange kår på det bygningsmæssige område. Det har til huse i en 60 år gammel museumsbygning, der blev bygget til at rumme ét museum. I dag rummer den to museer, og konsekvensen heraf er massive pladsproblemer for begge institutioner. For kunstmuseet er resultatet således knaphed på såvel udstillingsplads, magasiner som kontorarealer og velfærdslokaler. De trange og utidssvarende forhold for såvel samlingen som for personalet og publikum er på et niveau, hvor museet ikke ville være blevet statsanerkendt i dag. Museets udstillingsaktiviteter og museets profilering af ansvarsområdet i det hele taget lider under manglende plads. Det lille udstillingsareal bevirker, at en særudstilling lægger beslag på de i alt tre rum, som kunstmuseet kan disponere over. Den faste samling er derfor yderst sjældent udstillet, og der kan ikke konstant opleves en gyldig præsentation af kerneområderne som fx Hans Smidth, Christen Dalsgaard og de nyrealistiske kunstnere. Heller ikke museets magasinforhold er tidssvarende. Museet har kun råderet over et rum på 45 m², der ikke er klimastyret. Selve indretningen af magasinet er heller ikke tidssvarende. Malerierne er fx ikke ophængt på trådrammer, der giver mulighed for at betragte værkerne uden at berøre og beskadige dem. Værkerne er placeret kompakt på reoler i lokalet, der er fyldt til bristepunktet, når samlingen er taget ned fra udstillingssalene. Dette vanskeliggør studiet og fremtagningen af værker, hvilket belaster deres tilstand. Værker over en vis størrelse kan ikke opbevares forsvarligt under kontrollerede forhold og må uddeponeres permanent, da de ikke kan komme ned i kælderen. Bygningsfællesskabet de to museer imellem er ikke frugtbart. Det må snarest finde sin afslutning. Magasinforholdene bør imidlertid forbedres umiddelbart. Det kan ikke afvente et nyt museumsbyggeri.

Kertemindeegnens Museer

Kertemindeegnens Museer Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af Kertemindeegnens Museer 2004 Kulturarvsstyrelsen Slotsholmsgade 1 1216 København K www.kuas.dk 2 Kertemindeegnens Museer Strandgade 7 5300 Kerteminde Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af Ribe Kunstmuseum

Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af Ribe Kunstmuseum Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af Ribe Kunstmuseum 2004 Endelig rapport. Museets handlingsplan modtaget 2. 12. 2004 Kulturarvsstyrelsen Slotsholmsgade 1 1216 København K www.kuas.dk 2 Indhold

Læs mere

Vedtægter for Middelfart Museum

Vedtægter for Middelfart Museum Vedtægter for Middelfart Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status Middelfart Museum er en selvejende institution og et statsanerkendt kulturhistorisk museum med lokalhistorisk arkiv. 2. Museets

Læs mere

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum.

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum. Vedtægter for Billund Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status 1.1 Billund Museum ejes og drives af Billund Kommune. Billund Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum. 2. Formål og

Læs mere

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune.

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune. Forslag til nye VEDTÆGTER FOR VIBORG STIFTSMUSEUM 1. Navn og ejerforhold, art og status Viborg Stiftsmuseum ejes og drives af Viborg kommune. Viborg Stiftsmuseum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum.

Læs mere

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016 Lovgrundlag: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse af museumsloven. Bekendtgørelse af 461 af 25. april 2013 om museer mv. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske og administrative

Læs mere

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer Vedtægter for Sydvestjyske Museer Vedtaget den 25. oktober 2011 1 Indhold Side 1. Navn og ejerforhold, art og status 3 2. Hjemsted, adresse og afdelinger 3 3. Formål og ansvarsområde 3 4. Samarbejde med

Læs mere

MUSE UM SALLING. VEDTÆGTER for MUSE UM SALLING. Navn, ejerforhold, art og status. 1. MUSE UM Salling ejes og drives af Skive Kommune.

MUSE UM SALLING. VEDTÆGTER for MUSE UM SALLING. Navn, ejerforhold, art og status. 1. MUSE UM Salling ejes og drives af Skive Kommune. VEDTÆGTER for MUSE UM SALLING baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 1512 af 14. december 2006 om museer Bekendtgørelse nr. 1510 af 14. december

Læs mere

Vedtægter for Østsjællands Museum

Vedtægter for Østsjællands Museum Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Kulturarvsstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001,

Læs mere

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117119 Formularens ID: 494 Sendt til: kunstmuseum@horsens.dk Sendt: 15-12-2010 16:19 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat By, Kultur og Erhverv. Indhold

Hjørring Kommune. Internt notat By, Kultur og Erhverv. Indhold Hjørring Kommune Internt notat By, Kultur og Erhverv 24-10-2017 Side 1. Sag nr. 19.00.01-P05-2-15 Baggrundsnotat vedr. ressourcegrundlag for Vendsyssel Kunstmuseum i forbindelse med opfølgning på kvalitetsvurdering

Læs mere

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR V E D T Æ G T E R F O R BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR Baseret på: Lov nr. 1505/2006, museumsloven med senere ændringer. Lov nr. 1531/2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA

VEDTÆGTER. for NATURAMA VEDTÆGTER for NATURAMA Baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 1512 af 14. december 2006 om museer Bekendtgørelse nr. 1510 af 14. december 2006

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse.

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. UDKAST 10. januar 2007 VEDTÆGTER for NATURAMA Navn og formål 1 Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. Naturama er videreførelsen af Svendborg Zoologiske

Læs mere

Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling

Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling Vedtægter for Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling Indhold Side 1. Navn og ejerforhold, art og status 2 2. Formål og ansvarsområde 2 3. Samarbejde med andre museer og

Læs mere

museum, der er blevet til ved storisk Museum Museum Østjylland anden forskning har er kommu- Randers.

museum, der er blevet til ved storisk Museum Museum Østjylland anden forskning har er kommu- Randers. Vedtægter for Museum Østjylland Randers/ /Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1..1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en

Læs mere

Museet for Varde By og Omegn

Museet for Varde By og Omegn Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af Museet for Varde By og Omegn 2004 Kulturarvsstyrelsen Slotsholmsgade 1 1216 København K www.kuas.dk 2 Museet for Varde By og Omegn Lundvej 4 6800 Varde Indholdsfortegnelse

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse.

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. VEDTÆGTER for NATURAMA Navn og formål 1 Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. Naturama er videreførelsen af Svendborg Zoologiske Museum. 2 Naturama

Læs mere

Vedtægter - Randers Kunstmuseum - Randers Kommune Side 1 af Vedtægter Randers Kuns

Vedtægter - Randers Kunstmuseum - Randers Kommune   Side 1 af Vedtægter Randers Kuns Side 1 af 5 Vedtægter Randers Kunstmuseums vedtægter 1. Navn og ejerforhold, art og status Vedtægter for RANDERS KUNSTMUSEUM Museum for Dansk Kunst 1.1.1. Randers Kunstmuseum, Museum for Dansk Kunst, er

Læs mere

4. Museets bestyrelse, sammensætning og valgmåde samt eventuel museumsforenings generalforsamling

4. Museets bestyrelse, sammensætning og valgmåde samt eventuel museumsforenings generalforsamling Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Kulturarvsstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001,

Læs mere

Vedtægter for Museum Østjylland

Vedtægter for Museum Østjylland Vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en fusion

Læs mere

RIBE KUNSTMUSEUMs VEDTÆGTER

RIBE KUNSTMUSEUMs VEDTÆGTER 1. MUSEETS NAVN OG EJERFORHOLD, ART OG STATUS 1.1. Ribe Kunstmuseum er en statsanerkendt, selvejende institution. 2. FORMÅL OG ANSVARSOMRÅDE 2.1. Museet skal gennem indsamling, registrering, bevaring,

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm VEDTÆGTER for Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr. 00111-0820 MMR/ dm 1. Institutionens navn og hjemsted 1.1. Odenses billedkunstinstitution på Brandts

Læs mere

Vedtægt for Museum Sjælland

Vedtægt for Museum Sjælland Vedtægt for Museum Sjælland Baseret på: Lov om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet, lov nr. 1531 af 211210, med tilhørende bekendtgørelse Museumsloven,

Læs mere

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse KRAV OG ANBEFALINGER I det næste gives kort svar på, hvordan Forstadsmuseet opfylder eller har planer om at opfylde Kulturstyrelsens krav og anbefalinger til de statsanerkendte museer. Arbejdsgrundlag,

Læs mere

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet 1. Indledning Politimuseets formelle status er noget uklar. Henhører det under Politihistorisk Selskab, eller må det på baggrund

Læs mere

MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER. Godkendt d.

MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER. Godkendt d. MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER Godkendt d. 1 Denne aftale har til formål at beskrive vilkårene for drift og samarbejde

Læs mere

Vedtægter for Østsjællands Museum

Vedtægter for Østsjællands Museum Forslag til ændrede vedtægter, byggende på de eksisterende. Nye tilføjelser er skrevet med kursiv, og udeladelser er markeret med overstregning. Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Slots- og Kulturstyrelsens

Læs mere

VEDTÆGTER for MUSEUM SALLING

VEDTÆGTER for MUSEUM SALLING VEDTÆGTER for MUSEUM SALLING baseret på: Lov nr. 1531 af 21/12/2010 med senere ændringer. LBK nr. 79 af 14/01/2011, LBK nr. 988 af 6/10/2011, LBK nr. 526 af 04/06/2012, LBK nr. 100 af 30/01 2013, Lov nr.

Læs mere

Vedtægter for Museum Mors

Vedtægter for Museum Mors Vedtægter for Museum Mors CVR-nr. 52346517 I henhold til Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Museum Vestfyn Vedtægter 2016

Museum Vestfyn Vedtægter 2016 Museum Vestfyn Vedtægter 2016 Vedtægter for Museum Vestfyn cvr-nr. 25762355 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531

Læs mere

Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af. Tønder Museum. Kulturarvsstyrelsen Slotsholmsgade 1 1216 København K www.kuas.dk

Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af. Tønder Museum. Kulturarvsstyrelsen Slotsholmsgade 1 1216 København K www.kuas.dk Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af Tønder Museum 2004 Kulturarvsstyrelsen Slotsholmsgade 1 1216 København K www.kuas.dk 2 Tønder Museum Kongevej 51 6270 Tønder Indholdsfortegnelse Baggrunden for

Læs mere

1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum

1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum 1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum Museet er en selvejende institution med hjemsted i Aarhus Kommune Museets

Læs mere

BEVARING - STATUS KUNST

BEVARING - STATUS KUNST ARBEJDET MED GENSTANDE BEVARING - STATUS VejleMuseerne råder over magasiner på følgende steder: Fællesmuseumsmagasinet på Lysholt, Kunstmuseet på Flegborg og magasinet på Vandel Skole. Hvad samlingerne

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Juni 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Juni 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven Juni 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 14/2013 om statsanerkendte

Læs mere

Vedtægter for Den Selvejende Institution Ærø Museum efter vedtægtsændring af 8. december 2017

Vedtægter for Den Selvejende Institution Ærø Museum efter vedtægtsændring af 8. december 2017 Vedtægter for Den Selvejende Institution Ærø Museum efter vedtægtsændring af 8. december 2017 Baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse nr. 1512 af

Læs mere

KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg

KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg VEDTÆGTER for Den selvejende institution KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg Kunsten Museum of Modern Art Kong Christians Allé 50 9000 Aalborg Tlf. 99 82 41 00 CVR-nr.: 47 21 82 68 Side 1 af 8 1. Navn,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KVINDEMUSEET I DANMARK. Museets vedtægter er underlagt gældende museumslov.

VEDTÆGTER FOR KVINDEMUSEET I DANMARK. Museets vedtægter er underlagt gældende museumslov. VEDTÆGTER FOR KVINDEMUSEET I DANMARK Museets vedtægter er underlagt gældende museumslov. 1. Museets navn og ejerforhold, art og status. 1.1. Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk

Læs mere

Vedtægter for Frederiksbergmuseerne (Arbejdstitel)

Vedtægter for Frederiksbergmuseerne (Arbejdstitel) Vedtægter for Frederiksbergmuseerne (Arbejdstitel) Senest revideret 6. juli 2012 Indhold Side 1. Navn og ejerforhold, art og status 3 2. Formål og ansvarsområde 4 3. Samarbejde med andre museer og offentlige

Læs mere

NOTAT. INTRODUKTION til kvalitetsvurderinger. September 2013

NOTAT. INTRODUKTION til kvalitetsvurderinger. September 2013 NOTAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk September 2013 INTRODUKTION til kvalitetsvurderinger

Læs mere

Nuværende: Vedtægt for den selvejende institution Ballerup Museumsfond. Vedtægtsændringer:

Nuværende: Vedtægt for den selvejende institution Ballerup Museumsfond. Vedtægtsændringer: 1 Fondens navn er Ballerup Museums Fond. Fonden er stiftet af Ballerup Kommune og Ballerup Historiske Forening. 2 Fondens hjemsted er Ballerup Kommune. 3 Fondens hovedformål er gennem indsamling, registrering,

Læs mere

Vedtægterne er udarbejdet i henhold til:

Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014 af museumsloven Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer mv. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Vedtægter for Langelands Museum

Vedtægter for Langelands Museum Vedtægter for Langelands Museum CVR: 29188955 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Godkendt af Østsjællands Museums bestyrelse d Godkendt af Stevns Kommune d. Godkendt af Faxe Kommune d.

Godkendt af Østsjællands Museums bestyrelse d Godkendt af Stevns Kommune d. Godkendt af Faxe Kommune d. Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Slots- og Kulturstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: museumsloven, lbk. nr.

Læs mere

FAABORG MUSEUM VEDTÆGTER

FAABORG MUSEUM VEDTÆGTER FAABORG MUSEUM VEDTÆGTER Faaborg Museums vedtægter er i udarbejdet i henhold til enhver tid gældende love og bekendtgørelser om statsanerkendte museer, der modtager driftstilskud fra Kulturministeriet.

Læs mere

Kvalitetsvurdering af. Trapholt KULTURARVSSTYRELSEN

Kvalitetsvurdering af. Trapholt KULTURARVSSTYRELSEN Kvalitetsvurdering af Trapholt 2005 KULTURARVSSTYRELSEN Indhold Baggrund for kvalitetsvurderingen 3 Lovgrundlag og ejerforhold 4 Museets arbejdsgrundlag og formål 4 Samlinger, arkiver og bibliotek 5 Indsamling,

Læs mere

Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum

Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum vedtaget december 2006 til ikrafttræden 1/1 2007 1. Navn, ejerforhold, status og art 1.1. Vendsyssel Historiske Museum

Læs mere

Forslag til vedtægtsændring for den selvejende institution Ballerup Museumsfond januar 2019

Forslag til vedtægtsændring for den selvejende institution Ballerup Museumsfond januar 2019 Forslag til vedtægtsændring for den selvejende institution Ballerup Museumsfond januar 2019 Nuværende udgave 1 Fondens navn er Ballerup Museums Fond. Fonden er stiftet af Ballerup Kommune og Ballerup Historiske

Læs mere

Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland. Forslag til ændringer af Museum Østjyllands vedtægter

Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland. Forslag til ændringer af Museum Østjyllands vedtægter Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1 Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til

Læs mere

VEDTÆGTER DEN SELVEJENDE INSTITUTION KUNSTEN MUSEUM OF MODERN ART AALBORG

VEDTÆGTER DEN SELVEJENDE INSTITUTION KUNSTEN MUSEUM OF MODERN ART AALBORG 123-173249 AHJ/PCH/dha 19.08.2014 VEDTÆGTER for DEN SELVEJENDE INSTITUTION KUNSTEN MUSEUM OF MODERN ART AALBORG Advokatfirma 1. Navn og ejerforhold KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg som er museets navn

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BORNHOLMS KUNSTMUSEUM 2018

VEDTÆGTER FOR BORNHOLMS KUNSTMUSEUM 2018 VEDTÆGTER FOR BORNHOLMS KUNSTMUSEUM 2018 1. Museets navn, adresse, ejerforhold, art og status. Bornholms Kunstmuseum med adresse Otto Bruuns Plads 1, Rø, 3760 Gudhjem, er et statsanerkendt kunstmuseum,

Læs mere

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeren Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf.

Læs mere

Navn og ejerforhold, art og status

Navn og ejerforhold, art og status V E D T Æ G T E R for Greve Museum Egns- og udviklingsmuseum Navn og ejerforhold, art og status... 1 Formål og ansvarsområde... 2 Samarbejde med andre museer og offentlige myndigheder... 3 Museets bestyrelse,

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Udpegning af medlem til bestyrelsen for Hjerl Hedes Frilandsmuseum

Bilag. Region Midtjylland. Udpegning af medlem til bestyrelsen for Hjerl Hedes Frilandsmuseum Region Midtjylland Udpegning af medlem til bestyrelsen for Hjerl Hedes Frilandsmuseum Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 13. september 2006 Punkt nr. 2 JV HJERL HEDE Region Midtjylland

Læs mere

Vedtægter Østfyns Museer 2008

Vedtægter Østfyns Museer 2008 Vedtægter Østfyns Museer 2008 baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 952 af 27. november 2002 om museer Bekendtgørelse nr. 953 af 27. november 2002

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster

Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster 1. Navn, hjemsted og stiftelse 1.1 Den selvejende institutions navn er Museum Lolland-Falster (i nærværende vedtægt kaldet museet). 1.2 Museets

Læs mere

Sendt pr. til Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen Rantzausgade Aalborg. Att.

Sendt pr.  til Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen Rantzausgade Aalborg. Att. 19. august 2014 Sagsnr. 123-173249 pch Sekr. Dorte Have Tel. 7221 1643, mail dha@70151000.dk Sendt pr. e-mail til lran-kultur@aalborg.dk Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen Rantzausgade 4

Læs mere

Sammenstilling af nugældende vedtægter og forslag til nye vedtægter for Den selvejende institution KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg.

Sammenstilling af nugældende vedtægter og forslag til nye vedtægter for Den selvejende institution KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg. Sammenstilling af nugældende vedtægter og forslag til nye vedtægter for Den selvejende institution KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg. NY Vedtægt 1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status 1.1. KUNSTEN

Læs mere

Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falster Museum Lolland-Falster Forskningsstrategi Version: Oktober 2014 Indledning Museum Lolland-Falster er Guldborgsund og Lolland Kommunes statsanerkendte kulturhisto-riske museum med forskningsforpligtelse

Læs mere

Vedtægter for Museerne i Fredericia

Vedtægter for Museerne i Fredericia Vedtægter for Museerne i Fredericia cvr-nr.: 69116418 P-nummer: 1003874407 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK Ver. 02.06.2016 Vedtægter for Museum Sydøstdanmark cvr-nr. 184711914 I henhold til: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse

Læs mere

Vedtægter f or museumsforeningen Glud Museum

Vedtægter f or museumsforeningen Glud Museum Vedtægter f or museumsforeningen Glud Museum 1 Museets navn og status Glud Museum ejes og drives af Museumsforeningen Glud Museum. Museet er et statsanerkendt kulturhistorisk museum. 2 Museets formål og

Læs mere

Kulturhistorisk Museum i Randers har givet udtryk for stor interesse i deltagelse i et sådant forpligtende museumssamarbejde.

Kulturhistorisk Museum i Randers har givet udtryk for stor interesse i deltagelse i et sådant forpligtende museumssamarbejde. GENERELLE BETRAGTNINGER VEDRØRENDE MUSEUMSSAMARBEJDET PÅ DJURSLAND Ved Brita Mosdal og Jakob Vedsted, februar 2008 Museet for Syddjurs og Djurslands Museum er enige i, at det er en god ide, at indlede

Læs mere

Beskrivelse af Holstebro Museum November 2011/LG

Beskrivelse af Holstebro Museum November 2011/LG Beskrivelse af Holstebro Museum November 2011/LG Fysisk beskrivelse Holstebro Museum (hovedafdelingen): Museumsvej 2, 7500 Holstebro. hjemmeside: www.holstebro-museum.dk Museumsvej 2 blev bygget i slutningen

Læs mere

Vedtægter For KROPPEDAL

Vedtægter For KROPPEDAL Vedtægter For KROPPEDAL Museum for Astronomi Nyere tid Arkæologi 1 Museets navn, ejerforhold, art og status Det statsanerkendte kulturhistoriske museum Kroppedal er en selvejende institution stiftet af

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast)

Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast) Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast) CVR-nr. 51227611 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21.

Læs mere

DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012

DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012 DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012 Kulturstyrelsen Museer H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon: 33 74 51 00 E-mail: jba@kulturstyrelsen.dk Vejledning Du kan få vejledende

Læs mere

Vedtægter for Museum Salling

Vedtægter for Museum Salling Vedtægter for Museum Salling Cvr.nr. 29189579 Regelgrundlag Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8.april 2014 Bekendtgørelse nr. 461 af 25.april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21.dec. 2010 om økonomiske og

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Marts 2014

Beretning til Statsrevisorerne om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Marts 2014 Beretning til Statsrevisorerne om statsanerkendte museers sikring af kulturarven Marts 2014 BERETNING OM STATSANERKENDTE MUSEERS SIKRING AF KULTURARVEN Indholdsfortegnelse 1. Introduktion og konklusion...

Læs mere

VEDTÆGTER for den selvejende institution Museum Amager. cvr-nr I henhold til:

VEDTÆGTER for den selvejende institution Museum Amager. cvr-nr I henhold til: VEDTÆGTER for den selvejende institution Museum Amager cvr-nr. 31397588 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af

Læs mere

Museet har hjemsted i ejendommen "Grevegården" matr. nr. 4 a Greve by, Greve, beliggende Bækgårdsvej 9, 2670 Greve.

Museet har hjemsted i ejendommen Grevegården matr. nr. 4 a Greve by, Greve, beliggende Bækgårdsvej 9, 2670 Greve. V E D T Æ G T E R for Greve Museum Egns- og udviklingsmuseum Navn og ejerforhold, art og status 1 Greve Museum: Hedeboegnens og forstadens kulturhistoriske mødested er et egns- og udviklingsmuseum, der

Læs mere

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer Oktober 2015 Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer 1. Indledning Samarbejde, systematisk vidensdeling, koordination og gensidig forpligtelse er centrale elementer

Læs mere

Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer

Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer September 2013 Indholdsfortegnelse Læsevejledning... 3 Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse... 5 Arbejdsgrundlag... 5 Organisation & ledelse... 6 Ressourcer

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK).

Læs mere

Vedtægter for Bornholms Museum

Vedtægter for Bornholms Museum Vedtægter for Bornholms Museum 1. Museets navn, adresse, ejerforhold, art og status Bornholms Museum med hovedadresse Sct. Mortensgade 29, 3700 Rønne, er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der ejes

Læs mere

Introduktion og spørgeramme til Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurderinger

Introduktion og spørgeramme til Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurderinger Introduktion og spørgeramme til Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurderinger Indholdsfortegnelse Introduktion til kvalitetsvurderinger 3 Kvalitetsvurderingskonceptet 3 Kvalitetsvurderingsprocessen 4 Inden

Læs mere

Museumspolitiske synspunkter på vej mod 2020

Museumspolitiske synspunkter på vej mod 2020 Museumspolitiske synspunkter på vej mod 2020 Museer Museerne i Danmark rummer enestående samlinger af kunst-, kultur- og naturarv. Museer aktualiserer denne viden og gør den tilgængelig og vedkommende.

Læs mere

Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult):

Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult): Aktuelle vedtægter: Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult): Vedtægter for Den Selvejende Institution Odense Bys Museer Vedtægter for Den Selvejende Institution Odense Bys Museer

Læs mere

Vedtægter for Skagens Museum. Skagens Museum er en selvejende institution, hvis hjemsted er Skagen.

Vedtægter for Skagens Museum. Skagens Museum er en selvejende institution, hvis hjemsted er Skagen. Vedtægter for Skagens Museum 1. Ejerforhold, hjemsted og status Skagens Museum er en selvejende institution, hvis hjemsted er Skagen. Skagens Museum er et statsanerkendt kunstmuseum, omfattet af Museumsloven

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK). Partnerskabsaftalen

Læs mere

Fællesmagasin for museerne i Midt- og Vestjylland.

Fællesmagasin for museerne i Midt- og Vestjylland. Til muserne i det Midt og Vestjyske område Skive den 6/1-2008 Fællesmagasin for museerne i Midt- og Vestjylland. Med nærværende introduktionsmateriale og spørgeskema ønsker bestyrelsen for Museernes Bevaringscenter

Læs mere

2.1 Museets ansvarsområde omfatter følgende kommuner: Jammerbugt Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Aalborg Kommune.

2.1 Museets ansvarsområde omfatter følgende kommuner: Jammerbugt Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Aalborg Kommune. UDKAST Vedtægter for Nordjyllands Historiske Museum 1. Museets Navn og ejerforhold 1.1Nordjyllands Historiske Museum, der er det samlende navn for Aalborg Historiske Museum, Lindholm Høje Museet, Gråbrødrekloster

Læs mere

Oplæg til Museumskonference den 6. november 2008 på Menstrup Kro for kulturgruppen, kommuner og museernes bestyrelser

Oplæg til Museumskonference den 6. november 2008 på Menstrup Kro for kulturgruppen, kommuner og museernes bestyrelser Oplæg til Museumskonference den 6. november 2008 på Menstrup Kro for kulturgruppen, kommuner og museernes bestyrelser Om kunstmuseer og den igangværende sammenlægning mellem Vestsjællands Kunstmuseum og

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Ansøgning om justering af beløb til kompensation af fri entré m.m. samt supplerende lokaletilskud til etablering af eksternt kunstmagasin.

Ansøgning om justering af beløb til kompensation af fri entré m.m. samt supplerende lokaletilskud til etablering af eksternt kunstmagasin. Kulturelt Udvalg Børn, Skole og Kultur Randers Kommune Laksetorvet 8900 Randers C Att. Lars Keld Hansen Randers den 28. 8. 2012 Ansøgning om justering af beløb til kompensation af fri entré m.m. samt supplerende

Læs mere

2.2. Museets ansvarsområde er kvinders liv og virke i den danske kulturhistorie i nyere tid.

2.2. Museets ansvarsområde er kvinders liv og virke i den danske kulturhistorie i nyere tid. VEDTÆGTER FOR KVINDEMUSEET I DANMARK 1. Museets navn og ejerforhold, art og status. 1.1. Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk specialmuseum, som ejes og drives af Kvindemuseumsforeningen.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET

VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET Institutionens navn: Fiskeri- og Søfartsmuseet, Saltvandsakvariet. Esbjerg cvr-nr. 45299716 Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: 1. Lovbekendtgørelse nr. 358

Læs mere

Strategi for tilsyn med statsanerkendte museer

Strategi for tilsyn med statsanerkendte museer Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk December 2014 Strategi for tilsyn med statsanerkendte museer

Læs mere

Vedtægter. Østfyns Museer

Vedtægter. Østfyns Museer Vedtægter Østfyns Museer 2016 CVR: 18 10 15 13 baseret på: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014 Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Vedtægter for Øhavsmuseet

Vedtægter for Øhavsmuseet Vedtægterne er baseret på Lov nr. 1505 af 14. december 2006; Museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse nr. 1512 af 14. december 2006 om museer mv. Bekendtgørelse nr. 1510 af 14. december 2006 om

Læs mere

1.0 MUSEETS NAVN OG ADRESSE

1.0 MUSEETS NAVN OG ADRESSE 1.0 MUSEETS NAVN OG ADRESSE 1.1 Museets navn er Roskilde Museum. Museet er en selvejende institution. Museets hovedadresse: Munkebro 2, 4000 Roskilde. 1.2 Museet omfatter følgende administrations- og besøgssteder

Læs mere

Kvalitetsvurdering af. Museum Jorn

Kvalitetsvurdering af. Museum Jorn Kvalitetsvurdering af Museum Jorn 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION TIL KULTURARVSSTYRELSENS KVALITETSVURDERING... 3 Vurderingsgrundlag... 3 Opfølgning... 4 MUSEUM JORN... 5 Nøgletal for museet...

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Museet for Samtidskunst, Ord, billed, lyd Palæet i Roskilde

Vedtægter for den selvejende institution Museet for Samtidskunst, Ord, billed, lyd Palæet i Roskilde Vedtægter for den selvejende institution Museet for Samtidskunst, Ord, billed, lyd Palæet i Roskilde baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 952 af

Læs mere

Vedtægter for Odense Bys Museer

Vedtægter for Odense Bys Museer Vedtægter for Odense Bys Museer 26. oktober 2017 CVR-nr: I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014 Museumslov. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21.

Læs mere

NOTAT. 1. Hvordan bliver et museum statsanerkendt? Marts 2015

NOTAT. 1. Hvordan bliver et museum statsanerkendt? Marts 2015 NOTAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Marts 2015 1. Hvordan bliver et museum statsanerkendt?

Læs mere

Kulturudvalget KUU Alm.del Bilag 231 Offentligt. De danske museer

Kulturudvalget KUU Alm.del Bilag 231 Offentligt. De danske museer Kulturudvalget 2011-12 KUU Alm.del Bilag 231 Offentligt De danske museer Agenda > Danske museer i dag de kolde facts > Den strukturelle udvikling > Museumstyper og hvordan går det med det faglige arbejde?

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY.

VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY. VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY. CVR-nr: 22841416 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN NOTAT 12. DECEMBER 2009 HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER Ved hovedmuseer forstås i museumslovens forstand Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet og Statens Naturhistoriske

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORSTADSMUSEET

VEDTÆGTER FOR FORSTADSMUSEET VEDTÆGTER FOR FORSTADSMUSEET 1. Museets navn og ejerforhold, art og status Forstadsmuseet er et kommunalt, statsanerkendt kulturhistorisk museum, som ejes og drives af Hvidovre og Brøndby Kommuner. 2.

Læs mere

Ansøgning om øget driftsbevilling til Frederiksbergmuseerne

Ansøgning om øget driftsbevilling til Frederiksbergmuseerne Ansøgning om øget driftsbevilling til Frederiksbergmuseerne Frederiksbergmuseerne søger hermed Frederiksberg Kommune om øget driftsbevilling; 1.1 mio. kr. til hhv. efterlevelse af museumslovens krav og

Læs mere