Instalation. VentusTrådløsVejrstation Brugervejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Instalation. VentusTrådløsVejrstation Brugervejledning"

Transkript

1 VentusTrådløsVejrstation Brugervejledning Tak fordi du har valgt denne moderne professionelle vejrstation. Den er skabt med det sidste nye indenfor teknologi og komponenter, så den vil give dig præcise og pålidelige målinger af vindhastigheder og -retninger, kuldeindeks, dagligt/ugentligt/månedligt/samlet nedbør, barometertryk, vejrudsigt, indendørs/udendørs luftfugtighed, temperatur og dugpunkt samt et radiostyret vækkeur. Læs venligst denne manual grundigt igennem for at få det fulde udbytte af vejstationens funktioner. Idennepakkefinderdu: En skærm (Modtager) En vindmåler (Sender overfører vindstyrke og temperatur og luftfugtighed fra den udendørs kanal 1) En regnmåler (Sender overfører nedbørsoplysninger) En 6,0 V AC/DC-adapter AA-batterier (7 stk.) Monteringsudstyr til regnmåleren (2 sæt skruer og plastikrawlplugs) Monteringsudstyr til vindmåleren (2 U-formede metalplader, 4 sekskantsskruer med møtrikker) En brugervejledning Derudoverkræverinstalationen - En lille Phillipsskruestrækker - Sekskantet skruenøgle - Elektrisk bor - Blyant - Vaterpas - Mast, 2,5 3,1 cm i diameter (til fastgørelse af vindmåleren) Instalation Vejrstationen kører på 433 MHz og har ikke behov for ledningsforbindelse mellem de enkelte moduler. For at sikre korrekt installation og optimalt udbytte anbefaler vi, at du følger installationsvejledningen i denne manual nøje. 1. Instalationafbaterierogstrømforsyningiskærmen(modtageren) Strømforsyning: Når strømforsyningens jackstik tilsluttes på siden af modulet fungerer de almindelige funktioner og konstant baggrundsbelysning. Backupstrøm: Åbn batteridækslet og isæt 3 AA-batterier som angivet på piktogrammet. Luk batteridækslet.

2 Indstilingafhavoverfladetryk Når batterier og strømforsyning er tilsluttet går skærmen direkte til indstilling af havoverfladetryk, og trykvisningen vil blinke. Brug? og? til at indstille værdien for havoverfladetrykket. Tryk på PRESSURE for at bekræfte og forlade indstillingen. Denne indstilling lader vejrstationen give en mere præcis vejrudsigt og trykmåling. Du kan også indstille havoverfladetrykket på et senere tidspunkt. Se afsnittet VEJRUDSIGT & BAROMETERTRYK for mere information om dette. Bemærk: Du kan finde det nuværende havoverfladetryk på DMI s hjemmeside. 2. Valgafplaceringforvindmåleren Du bør montere vindmåleren: - Udendørs med god plads til alle sider, så vinden frit kan ramme vindmåleren. - Højst 100 meter i åbent landskab fra skærmen. Afstanden bør være mindre, hvis der er forhindringer for signalet mellem vindmåleren og skærmen. Den bedste placering for vindmåleren er sædvanligvis i åbent landskab, hvor vinden har uhindret adgang fra alle sider, eller på toppen af den bygning, hvor skærmen er placeret. Testafsignalstyrke Inden montering af vindmåleren bør afstanden mellem vindmåleren og skærmen opmåles, ligesom det bør sikres, at signalet går klart igennem. Det anbefales, at du gennemfører denne enkle test af signalet inden montering. 1) Placer skærmen på den udvalgte plads inden døre, og tilslut batterier og strømforsyning (se afsnittet Installation af batterier og strømforsyning i skærmen ovenfor). 2) Placer vindmåleren vandret på det udvalgte udendørs sted. Løsn skruerne i batteridækslet med en lille Phillipsskruetrækker, og åbn dækslet. Isæt 2 AA-batterier som angivet på piktogrammet. Luk dækslet fastgør skruerne. 3) Tryk på CHANNEL/SEARCH -knappen på skærmen og hold den inde i 3 sekunder, så ikonerne for vindretning, temperatur og luftfugtighed kommer til syne i displayet. Skærmmodulet søger nu i 2 minutter efter signal fra alle sensorer i nærheden. 4) Hvis en gyldig vindretning og vindhastighed samt temperatur og luftfugtighed for kanal 1 vises på skærmen inden for 2 minutter, går signalet klart igennem, og afstanden mellem de to moduler er i orden. Hvis ovennævnte visning ikke finder sted inden for 2 minutters søgning, er overførslen mislykkedes. Afkort afstanden mellem vindmåleren og skærmen, og nulstil vindmåleren ved at fjerne batterierne fra vindmåleren og vente i 10 sekunder, inden de genindsættes. Gentag trin 3 og 4, indtil overførslen lykkes. 5) Tag altid alle batterier ud af vindmåleren inden installation eller justering.

3 3. Monteringafvindmåleren Vigtigt:Inden montering skal det sikres, at signalet mellem skærmen og vindmåleren går klart igennem. Bemærk:Til montering af vindmåleren skal du bruge en mast (følger ikke med) på cirka 2,5 3,1 cm i diameter samt udstyr til at fastgøre den på det udvalgte sted. Har du tidligere opstillet en lignende mast (fx ved montering af en antenne), kan vindmåleren monteres på denne mast. 1. Montér om nødvendigt en mast efter anvisningerne, der følger med masten. 2. Placér de medfølgende U-formede metalplader rundt om masten. Isæt 4 af de medfølgende sekskantsskruer i hullerne i de U-formede plader og hullerne på vindmålerens monteringsstykke. (Møllen skal være over vindhullet, og metaldelen på vindmåleren skal være vandret). 3. Stram de medfølgende møtrikker godt i begge ender af skruen. 4. Justeringafvindmålerenogisætningafbaterier Efter montering af vindmåleren følges disse trin for justering af vindretning, så vindmåleren måler og sender den korrekte vindretning til skærmen. Sørg for at batteriet er taget ud af vindmåleren, inden den justeres. Vigtigt:Ved hver udskiftning af batterier kræves samme justering (trin 1 til 5). 1. Efter montering af vindmåleren løsnes skruerne i batteridækslet med en lille skruetrækker, og dækslet åbnes. 2. Hold øje med kompasset på vindmåleren og drej møllevingen, så den peger mod nord.

4 3. Hold møllevingen fast, så den peger stik nord, og lade den ikke bevæge sig. Isæt 2 AA-batterier som angivet på piktogrammet. Den røde LED-indikator over batteridækslet vil blinke få sekunder efter at batterierne er sat i. Sørg for, at møllevingen peger stik nord i det øjeblik den røde LED-lampe blinker første gang. Justeringen er nu færdig. Sæt batteridækslet på igen og fastgør skruerne. 4. Hvis møllevingen ikke peger stik nord, når lampen blinker første gang, skal batterierne fjernes, og trin 2 og 3 gentages. 5. Hold CHANNEL/SEARCH -knappen på skærmen inde for at søge efter signaler i 2 minutter. Vindretningen og vindhastigheden samt temperatur og luftfugtighed fra kanal 1 vil komme til syne på skærmen, hvis signalet går klart igennem. 5. Valgafplaceringforregnmåleren Du bør montere regnmåleren: - På en jævn overflade - Højst 30 meter fra skærmen i åbent landskab. Afstanden bør være mindre, hvis der er forhindringer for signalet mellem regnmåleren og skærmen. - I et område, hvor den ikke blokeres til nogen sider, så regnen ubesværet rammer regnmåleren (fx ikke under et udhæng eller for tæt på bygninger eller hegn). Advarsel: - For at undgå forkerte målinger bør regnmåleren ikke placeres i nærheden af hældende overflader, swimmingpools, plænevandere eller steder, hvor vand kan samle sig. - Filteret i midten af regnmåleren vil frafiltrere de fleste småstumper (fx blade) der falder ned i regnmåleren. For at undgå hyppig akkumulering af fremmedlegemer i cylinderen bør regnmåleren ikke placeres nær træer eller andre planter.

5 6. Isætningafbaterieriregnmåleren 1. Pres knapperne bagud som vist på tegningen, så regnmåleren overdække løsnes. 2. Løft overdækket af, og fjern forsigtigt indpakningstapen. 3. Åbn batteridækslet og indsæt 2 AA-batterier som angivet på piktogrammet. Luk batterideækslet. 4. Sæt overdækket på igen, og sørg for at låseknapperne får fat. 5. Hold CHANNEL/SEARCH -knappen inde på monitoren i 3 sekunder, så den totale mængde nedbør vises. Skærmmodulet leder nu efter alle sensorer i nærheden i 2 minutter. Den totale mængde nedbør vises på skærmen (på nuværende tidspunkt 0 mm), hvis de to moduler er tæt nok på hinanden til, at signalet går klart igennem. 6. Hvis den totale mængde nedbør holder op med at blinke og bliver på skærmen efter 2 minutters søgning, er overførslen mislykkedes. Afkort afstanden mellem regnmåleren og skærmen, og nulstil regnmåleren ved at fjerne batterierne fra regnmåleren og vente i 10 sekunder, inden de genisættes. Gentag trin 5 (og 6), indtil overførslen lykkes. 7. Monteringafregnmåleren Inden regnmåleren monteres, bør du sikre, at signalet mellem regnmåleren og skærmen går klart igennem og at batterierne er rigtigt isat. 1. Regnmåleren holdes fladt mod monteringsunderlaget, og med et vaterpas sikres, at både regnmåler og underlag er helt vandret. 2. Brug blyanten til at optegne det indre omrids af monteringshullerne på regnmåleren for at markere, hvor skruerne skal placeres. 3. Bor et hul i midten af hvert af de markerede punkter og isæt de medfølgende plastikrawlplug. 4. Pres regnmåleren mod monteringsunderlaget så hullerne på måleren sidder lige over rawlpluggene. Før derefter skruerne ind i hullerne og fastgør dem med en skruetrækker. 8. Instalationafflerevarmehygrometersensorer Flere varmehygrometersensorer kan købes separat (følger ikke med denne pakke).

6 1. Vælg en placering til varmehygrometeret inden for en radius af 100 meter fra modtageren. Afstanden bør være mindre hvis der er forhindringer for signalet mellem sender og modtager. 2. Anvend en lille skruetrækker til at løsne skruerne på batteridækslet på måleren. Isæt 2 AAA-batterier som angivet på piktogrammet. 3. Indstil måleren som kanal 2 eller 3 ved at flytte på kanalskifteren, der er placeret på batteriaflukket. (Kanal 1 benyttes af vindmåleren og bør ikke indkodes til et nyt varmehygrometer). 4. Tryk på Tx -knappen inde i batteriaflukket på måleren for at sende temperatur- og luftfugtighedsmålnger til skærmen. Luk derefter dækslet og fastgør skruerne. 5. Hold CHANNEL/SEARCH -knappen inde på skærmen for at søge efter alle sensorer i nærheden i 2 minutter. Hvis signalet går klart igennem, vil temperatur- og luftfugtighedsmålingen for den valgte kanal blive vist på skærmen. ANVENDELSE Knappensnavnogfunktion: Enkelttryk Trykogholdi3sekunder RAIN/CLEAR Viser daglig/månedlig/ugentlig/total nedbørsmængde Nulstiller nedbørshukommelsen RAIN HISTORY Viser nuværende og de sidste 6 dage, uger eller måneders nedbørsmængde WIND Viser gennemsnitlig vindhastig og hastighed for vindstød WIND ALARM Viser alarmpunktet for højeste vindstød Lader dig indstille alarmpunktet for og laveste kuldeindeks højeste vindstød og laveste kuldeindeks PRESSURE havoverfladetrykket Skifter mellem barometerenhederne hpa, inhg & mb Indstiller CHANNEL/ Vælger indendørs, kanal 1, 2, 3 eller Søger efter alle sendere SEARCH automatisk skift

7 MEMORY Viser maksimum-/minimumsmålinger Nulstiller hukommelsen HEAT INDEX/ DEW POINT Viser varmeindeks og dugpunkt CLOCK Viser tid, dato og ugedag Indstiller tid og dato ALARM Viser alarmtiden; slår alarmen til og fra Indstiller alarmtiden? UP Næste trin i indstillingen Hurtigt fremad? Down Forrige trin i indstillingen Hurtigt tilbage SNOOZE/LIGHT Udløser slumrefunktionen i alarmen & øger baggrundsbelysningen WIND ALARM Slår vindstødsalarmen og kuldeindeks-alarmen til og fra WIND UNIT Skifter mellem vindhastighedsmåling i Beaufort, mph, m/s, km/h og knot RAIN UNIT Skifter mellem nedbørsmåling i mm og inch Søger efter radiosignal til uret ZONE Skifter mellem standardtid og tidszoner Indstiller tidszonen C/F Skifter mellem Celsius og Fahrenheit FORBINDELSETILSENDERE Vejrstationen sender vejrdata mellem skærmen og målerne over frekvensen 433 MHz. Når batterier/strømforsyning er installeret, vil skærmmodulet automatisk søge efter alle sensorer i nærheden i 2 minutter. Du kan også selv starte søgningen ved at holde knappen CHANNEL/SEARCH inde på skærmen. Følg vejledningen i afsnittet INSTALLATION for at opsætte sensorerne og den trådløse forbindelse. Hvis der ikke kan opnås forbindelse mellem sender og modtager, skal måleren nulstilles ved at fjerne batterierne. Vent i 10 sekunder og genisæt batterierne. Hold derefter CHANNEL/SEARCH inde på skærmen for at søge efter signalet. Hvis det fortsat ikke lykkes, bør afstanden mellem sender og

8 modtager afkortes og måleren geninstalleres (se afsnittet INSTALLATION ) Vindmåler(medindbyggettemperatur-ogluftfugtighedssensor): Vigtigt:Det er nødvendigt at justere vindretningen, hver gang vindmåleren nulstilles (eller når batterierne udskiftes). Displayundersøgning: Vindretning, temperatur og luftfugtighed blinker. Radiosignalmodtaget: Gyldig vindhastighed/-retning og temperatur/luftfugtighed for kanal 1 kommer til syne. Modtagelseafradiosignalmislykkes: vindhastighed kommer til syne; ingen vindretning. Kan ikke vise temperatur og luftfugtighed for kanal 1. Regnmåler: Displayundersøgning: Samlet nedbørsmængde blinker. Radiosignalmodtaget: Gyldig måling af samlet nedbørsmængde kommer til syne. Modtagelseafradiosignalmislykkes: holder op med at blinke og bliver i nedbørsdisplayet (tidligere daglig/ugentlig/månedlig nedbørsmængde bliver i hukommelsen). Ekstravarmehygrometer: Flere varmehygrometersensorer kan købes separat (følger ikke med denne pakke). Vigtigt:Vælg kanal 2 eller 3 til ekstra varmehygrometre, da kanal 1 er beregnet til vindmåleren. Displayundersøgning: Temperatur og luftfugtighed blinker. Radiosignalmodtaget: Gyldig temperatur-/luftfugtighedsmåling for den valgte kanal kommer til syne. Modtagelseafradiosignalmislykkes: Kan ikke vise temperaturen og luftfugtigheden for den valgte kanal. VEJRUDSIGTOG BAROMETERTRYK Vejrstationen giver vejrprognoser for de næste timer på baggrund af trykforandringer i atmosfæren. Dækningsradiusen er mellem 30 og 50 km. Vejrudsigten gives på baggrund af

9 trykforandringer i atmosfæren og er % korrekt. Eftersom vejrforhold aldrig kan forudsiges med 100 % sikkerhed, kan vi ikke holdes ansvarlige for tab som følge af en afvigende vejrudsigt. SOL LET SKYET OVERSKYET REGN STORM For at modtage bedst mulig vejrudsigt og trykmåling skal du indstille vejrstationens højde over havets overflade. Ved nulstilling bliver du automatisk bedt om at angive højden. Brug? og? til at vælge modul, og tryk herefter på PRESSURE for at indtaste højden. Tryk på PRESSURE for at bekræfte og forlade indstillingen. Du kan også holde PRESSURE inde for at gå til højdeindstilling i normal tilstand. Brug? og? til at indstille værdien og tryk på PRESSURE for at bekræfte og forlade indstillingen. Tryk på PRESSURE -knappen for at skifte mellem trykenhederne hpa, inhg og mb. Bemærk: Du kan finde oplysninger om dit lokale havoverfladetryk på DMI s hjemmeside. INDENDØRS/UDENDØRSTEMPERATUROG LUFTFUGTIGHED Temperatur og luftfugtighed vises i det øvre højre hjørne af displayet. Tryk på C/F for at skifte mellem Celsius og Fahrenheit. Tryk gentagne gange på CHANNEL/SEARCH for at vælge enten indendørs, kanal 1, 2, 3 eller automatisk skift. Bemærk: Den udendørs temperatur- og luftfugtighedsmåler er indbygget i vindmåleren, der hører til kanal 1. Ekstra temperatur- og luftfugtighedsmålere kan købes særskilt og skal tilsluttes kanal 2 eller 3. ISVARSEL Isvarsling indikeres af symbolet, der kommer til syne på skærmen ved siden af kuldeindekset, når temperaturen ved den udendørs kanal 1-måler falder til under 4 C. Det giver en tidlig advarsel om mulig isdannelse til chauffører. INDENDØRS/UDENDØRSVARMEINDEKS Varmeindekset sammenlæser varme og luftfugtighed. Det viser, hvilken temperatur kroppen opfatter på baggrund af både temperatur og luftfugtighed. Tryk på Heat Index/Dew Point for at få vist henholdsvis det indendørs og det udendørs varmeindeks nederst til venstre. Symbolet HEAT INDEX vises.

10 INDENDØRS/UDENDØRSDUGPUNKT Dugpunktet angiver den temperatur, hvor luften når mætningspunktet og fortættes. Du kan med to tryk på HEAT INDEX / DEW POINT få vist henholdsvis det indendørs og det udendørs dugpunkt nederst til venstre. Symbolet for DEW POINT vises. DAGLIG,UGENTLIG,MÅNEDLIG OG SAMLETNEDBØRSMÆNGDE Den trådløse regnmåler giver mulighed for måling af daglig, ugentlig, månedlig og samlet nedbørsmængde. Tryk gentagne gange på RAIN/CLEAR for at skifte mellem de forskellige målinger; de tilsvarende symboler DAILY, WEEKLY, MONTHLY eller TOTAL vises på skærmen og angiver, hvilken måling, der anvendes. Når daglig, ugentlig eller månedlig nedbørsmængde er valgt, kan RAIN/CLEAR -knappen holdes inde for at nulstille alle daglig-, ugentlig- og månedlig-visninger. Når samlet nedbørsmængde vises, kan RAIN/CLEAR -knappen holdes inde for at slette hukommelsen for samlet nedbørsmængde. Tryk på RAIN UNIT for at skifte mellem mm og inch. HUKOMMELSEFORNEDBØRSMÆNGDE Denne vejrstation har en stor hukommelseskapacitet, der kan gemme og vise: - Daglig nedbørsmængde (for op til seks dage eller indeværende dag). - Ugentlig nedbørsmængde (op til seks uger eller indeværende uge) - Månedlig nedbørsmængde (op til seks måneder eller indeværende måned) Tryk på RAIN for at vælge visning af daglig, ugentlig eller månedlig nedbørsmængde. Tryk på RAIN HISTORY gentagne gange for at bladre i den nuværende og de sidste 6 dages/ugers/månders nedbørsmængde. I den grafiske fremstilling indikerer 0 den nuværende periode, mens -1, -2 osv. Indikerer de foregående perioder. Den nøjagtige nedbørsmåling for den valgte periode vil blive vist i displayet. Eksempel 1: I april trykkes gentagne gange på RAIN HISTORY, mens skærmen er sat til månedlig visning, indtil diagrammet for -3 vises. Diagrammet viser nu den samlede nedbørsmængde i januar (fra 1. januar til 31. januar). Eksempel 2: På en onsdag trykkes gentagne gange på RAIN HISTORY, mens skærmen er sat til ugentlig visning, indtil diagrammet for -1 vises. Diagrammet viser nu den samlede nedbørsmængde i sidste uge (fra sidste søndag til sidste lørdag). Eksempel 3: På en fredag trykkes gentagne gange på RAIN HISTORY, mens skærmen er sat til daglig visning, indtil diagrammet for -2 vises. Diagrammet viser nu den samlede nedbørsmængde fra om onsdagen.

11 VINDHASTIGHEDOG -RETNING Vejrstationen bruger vindmåleren til at måle vindhastighed og vindretning. Du kan indstille skærmen til at vise vindhastigheden i mph, km/h, m/s, knots og Beaufort. Tryk på WIND UNIT på bagsiden, indtil den ønskede enhed vises. Der kan vises 16 forskellige vindretninger (N betyder nord, S betyder syd, SW betyder sydvest osv.) Tryk på WIND for at få vist vindstød og gennemsnitlig vindhastighed. Beaufort Knob Bølgehøjde (meter) Bølgehøjde (fod) WMO-betegnelse Observationer på vand 0 Under Stille Havet er spejlblankt Næsten stille Små krusninger uden skum ,15 0,3 0,5 1 Svag vind Ganske korte småbølger, som ikke brydes ,6 0,9 2 3 Let vind Småbølger, hvor toppe brydes, glasagtigt skum ,5 3,5 5 Jævn vind Mindre bølger med hyppige skumtoppe ,8 2,4 6 8 Frisk vind Middelstore langagtige bølger med mange skumtoppe overalt ,9 4 9,5 13 Hård vind Store bølger hvide skumtoppe overalt ,1 5,8 13,5 19 Stiv kuling Hvidt skum fra brydende bølger føres i striber i vindens retning ,5 7, Hård kuling Ret høje, lange bølger bølgekammen brydes til skumsprøjt , Stormende kuling Høje bølger, hvor toppen vælter over skumsprøjt kan påvirke udsigten ,8 12, Storm Meget høje bølger næsten hvid overflade skumsprøjt påvirker sigtet ,2 15, Stærk storm Umådeligt høje bølger havet dækket af hvide skumflager sigtet forringet og derover 13,7 og derover 45 og derover Orkan Luften fyldt med skum, der forringer sigtet væsentligt (Referenceskemaoverobservationerafvindenspåvirkning) KULDEINDEKS Kuldeindekset angiver den temperatur, der føles på huden som følge af både luftens temperatur og vindens hastighed. Det kuldeindeks, der vises på skærmen, er beregnet ud fra den temperatur vindmåleren angiver (kanal 1) og den gennemsnitlige vindhastighed. For at ændre enheden for kuldeindekset trykkes på C/F -knappen. ALARM FORVINDSTØDOG KULDEINDEKS Alarm forkraftigevindstød Du kan indstille vejrstationen til at afgive en alarmtone i 1 minut, når vindstødene når eller overstiger en bestemt grænse. Tryk på WIND ALARM for at slukke alarmen. Det tilhørende alarmikon vil blive ved

12 med at blinke, indtil grænsen ikke længere overstiges. Indstilingafalarm forkraftigevindstød: - Tryk på WIND ALARM for at gå til visning af alarmen for kraftige vindstød. ALARM og kommer til syne i displayets vindstødsområde. - Hold WIND ALARM -knappen inde for at gå til indstilling, hvorefter værdierne for vindstød blinker. - Brug? og? til at indstille værdien - Tryk på WIND ALARM for at bekræfte og forlade indstillingen. Tryk gentagne gange på WIND AL for at slå alarmen til og fra. Når vises, er alarmen slået til. Alarm forlavtkuldeindeks Du kan også indstille vejrstationen til at afgive en alarmtone i 1 minut, når kuldeindekset når eller kommer under en bestemt grænse. Tryk på WIND ALARM for at slå alarmen fra. Det tilsvarende alarmikon vil fortsætte med at blinke, indtil kuldeindekset ikke længere ligger under grænsen. Indstilingafalarm forlavtkuldeindeks: - Tryk gentagne gange på WIND ALARM så ALARM og vises i displayets kuldeindeksområde - Hold WIND ALARM inde for at gå til indstilling, hvorefter værdierne for kuldeindeks blinker. - Brug? og? til at indstille værdierne - Tryk på WIND ALARM for at bekræfte og forlade indstillingen Tryk gentagne gange på WIND AL for at slå alarmen for kuldeindeks til eller fra. vises, når alarmen er slået til. HUKOMMELSEFORMAKSIMUM OG MINIMUM Tryk gentagne gange på MEMORY for at få vist maksimum- og minimumsværdier for temperatur, luftfugtighed, varmeindeks, dugpunkt, vindhastighed og kuldeindeks. MAX - og MIN -symbolerne vil blive vist. For at slutte hukommelsen skal MEMORY holdes inde under maksimum/minimum-visningen. RADIOSTYRETUR Vejstationen begynder synkronisering af det radiostyrede ur, så snart batterier/strømforsyning er tilsluttet. Antenneikonet blinker, mens der synkroniseres. Hvis det lykkes at modtage signalet, vil antennesymbolet med fuld signalstyrke komme til syne på skærmen. Det radiostyrede ur vil automatisk synkronisere hver dag kl. 02:03 og 03:03. Hver modtagelsescyklus varer mellem 2,5 og 10 minutter.

13 Antennesymbolet forsvinder Søger efter radiosignal Modtagelse er lykkedes Modtagelse er mislykkedes Modtagelse er slået fra Antennesymbolet uden signalstyrke viser, at den sidste modtagelse mislykkedes (daglig synkronisering er stadig slået til). For manuelt at starte synkroniseringen trykkes gentagne gange på, indtil antennesymbolet blinker. Hvis modtagelsen fortsat mislykkes kan andre placeringer forsøges. Sørg for at holde afstand til andre radiosignaler som fx mobiltelefoner, tv og andre elektriske apparater. For at slå den daglige synkronisering fra holdes inde, indtil antennesymbolet forsvinder. UR&DATO Tryk på CLOCK for at skifte mellem visning af tid, dato og ugedag. Indstilingafurogdato: Bemærk: Du skal selv indstille ur og dato, når et radiosignal ikke er tilgængeligt i dit område. - Hold CLOCK -knappen inde for at gå til indstilling. Brug? og? til at indstille og CLOCK til at bekræfte. Indstillingsrækkefølgen er: 12/24 timer > timer > minutter > år > dato/måned eller måned/dato > måned > dato > EXIT LOKALTID,VERDENSUR(ZONE) Hold ZONE inde for at indstille tiden for verdensuret (zone). Brug? eller? for at indstille den ønskede tid mellem 12 og + 12 timer. Tryk på ZONE for at bekræfte indstillingen. Tryk på ZONE for at skifte mellem lokal (radiostyret) tid og verdensuret. ZONE -symbolet vises, når verdensuret er valgt. Indstil verdensuret til 0, når funktionen ikke benyttes. ALARMINDSTILLING Tryk på ALARM for at få vist alarmtiden, AL. -symbolet vises. Tryk igen for at slå alarmen til eller fra. Klokkesymbolet vises, når alarmen er slået til. Hold ALARM -knappen inde for at indstille alarmen. Brug? eller? for at indstille tiden og tryk på ALARM for at bekræfte. SLUMREFUNKTION&BAGGRUNDSBELYSNING Når alarmen lyder, kan du trykke på SNOOZE/ LIGHT for at aktivere slumrefunktionen, Zz -symbolet vises. For at udsætte alarmen i et døgn skal du trykke på ALARM -knappen. Tryk på SNOOZE/LIGHT for at hæve baggrundsbelysningen, når adapteren ikke er tilsluttet.

14 LAVTBATTERINIVEAU Lavt batteriniveau kan vises for det indendørs modul og hvert af de 3 udendørs moduler. Udskift batterierne og følg opsætningen som beskrevet her i manualen. Vigtigt:Det er nødvendigt at justere vindretningen på vindmåleren, når batterierne udskiftes. (Se hvordan i afsnittet Justering af vindmåleren og isætning af batterier ). BORTSKAFFELSEAFBATTERIER Anvend kun samme type batterier eller en tilsvarende type anbefalet af forhandleren. Bortskaf venligst de brugte batterier i forhold til miljøhensyn, som det angives af den pågældende myndighed. SPECIFIKATIONER Indendørs temperatur : 0 C til + 50 C Udendørs temperatur : - 20 C til + 60 C Temperaturintervaller : 0,1 grad Indendørs og udendørs luftfugt. : 20 % - 99 % Luftfugtighedsintervaller : 1 % Kanaler til temp. og luftfugt. : maksimum 3 Vindhastigheds måleområder : 0 30 m/s : km/h : 0 67 mph : 0 58,3 knob : 0-11 Beaufort Nedbørsmængde måleområde : mm : 0 393,66 inch Transmission (vindmåler) : op til 100 m i åbent landskab, frekvens 434 MHz Transmission (regnmåler) : op til 30 m i åbent landskab, frekvens434 MHz Ur : DCF77 Radiostyret, Quartz back-up Strøm : 6.0 V adapter & 3 stk. AA-batterier til skærmen : 2 stk. AA-batterier til vindmåleren : 2 stk. AA-batterier til regnmåleren BEGRÆNSETGARANTI INTERNATIONALT Nogle forbrugere kan have flere lovmæssige rettigheder end følgende. Xeecom Aps yder garanti på defekt i materiale, håndværk og fabrikationsfejl i to år fra købsdatoen. XEECOM ER IKKE ANSVARLIG FOR UHELDIG, INDIREKTE ELLER DERAF FØLGENDE SKADE, LIGEGYLDIGT OM DET ER SKET

15 UNDER FORSENDELSE ELLER VED MISBRUG. XEECOMs forpligtelser er begrænset til reparation eller erstatning af produktet efter Xeecoms eget valg. Ved reparation inden for garantiens gyldighed skal du sende vejrstationen ledsaget af garantibeviset, der skal være forsynet med forhandlerens navn og købsdato til: Xeecom ApS H.C. Orsteds Vej Frederiksberg Denmark Genbrug i henhold til EU-direktiv om affald af elektrisk og elektronisk udstyr Hvis du på et tidspunkt i fremtiden vil kassere dette produkt, bør du være opmærksom på, at: Elektriske produkter bør ikke kasseres i husholdningsaffaldet. Send dem til genbrug, hvis du har mulighed for det. Kontakt eventuelt kommunen eller forhandleren for vejledning om genbrug. (Direktiv om affald af elektrisk og elektronisk udstyr) Testet til at leve op til CE-standader

Knappernes navne og funktioner: Tryk og hold i 3 sekunder CLOCK Viser tid, dato ug ugedag Indstiller tid og dato

Knappernes navne og funktioner: Tryk og hold i 3 sekunder CLOCK Viser tid, dato ug ugedag Indstiller tid og dato Brugervejledning til Model # W157 Tak fordi du har valgt denne nye farve-vejrstation. Denne vejrstation er fremstillet med den allernyeste teknologi og tilsvarende komponenter og giver præcise og pålidelige

Læs mere

CLOCK Viser tid, dato og ugedag Indstil tid & dato. ALARM Viser alarm; slår alarm til/fra Indstil alarmtidspunkt

CLOCK Viser tid, dato og ugedag Indstil tid & dato. ALARM Viser alarm; slår alarm til/fra Indstil alarmtidspunkt Brugermanual W 160 LANGTRÆKKENDE TRÅDLØS VEJRSTATION I FARVER Tak for dit køb af den nye vejrstation i farver. Apparatet er fremstillet med den nyeste teknologi af de mest avancerede materialer. Det leverer

Læs mere

W193-R TRÅDLØS FARVEREGNMÅLER

W193-R TRÅDLØS FARVEREGNMÅLER W193-R TRÅDLØS FARVEREGNMÅLER Brugermanual Tak fordi du har købt den nye generation af farvevejrstationer. Dette instrument, der er designet og konstrueret med den nyeste teknologi og ditto komponenter,

Læs mere

W820 Bluetooth vejrstation med gratis APP

W820 Bluetooth vejrstation med gratis APP W820 Bluetooth vejrstation med gratis APP AT&T 11:57 AM BACK TEMPERATURE CURRENT TEMPERATURE 20 MIN 7 C MAX 25 C C 25 C AVG DEW POINT 18 C TEMPERATURE CHART FOR THE LAST 48 HOURS 25 C 10 C 9 C 12 C 3AM

Læs mere

YOUR WEATHER - EVERYWERE

YOUR WEATHER - EVERYWERE YOUR WEATHER - EVERYWERE ENGLISH MANUAL DEUTSCH BEDIENUNGSANLEITUNG DANSK MANUAL SVENSK MANUELL SUOMEN KÄSIKIRJA PAGE 1 SIETE 11 SIDE 21 SIDA 31 PUOLI 41 INTRODUKTION Tillykke med din lonobox vejrstation.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR Side 1 til vandsensor Introduktion Vandsensoren er designet til at opdage vand, f.eks. ved oversvømmelser i din bolig. Den kan placeres alle steder, hvor der kan være risiko

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT Side 1 til din LOCKON dørkontakt Introduktion Dørkontakten består af en senderenhed og en magnetenhed. Den fungerer sådan, at senderenheden overfører et signal til centralenheden,

Læs mere

+ / CHANNEL / ALARM ON OFF + / KANAL / ALARM TIL FRA

+ / CHANNEL / ALARM ON OFF + / KANAL / ALARM TIL FRA Brugervejledning til K0382 Trådløst inden og udendørstermometer ur med vejrstation Figure English Danish FRONT VIEW PM INDICATOR TIME DATE / MONTH MAXIMUM / MINIMUM ICONS LOW BATTERY OF OUTDOOR SENSOR

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR

BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR Side 1 til rumsensor Introduktion Rumsensoren fra LOCKON er en bevægelsessensor, som reagerer på bevægelser inden for rumsensorens dækningsområde. Når sensoren er slået til og

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING FOR DENVER TRC-1480 MK2 Trådløst Inden- og Udendørs Ur og Termometer med Vejrstation

BETJENINGSVEJLEDNING FOR DENVER TRC-1480 MK2 Trådløst Inden- og Udendørs Ur og Termometer med Vejrstation Danish BETJENINGSVEJLEDNING FOR DENVER TRC-1480 MK2 Trådløst Inden- og Udendørs Ur og Termometer med Vejrstation KOM GODT I GANG 1. Åben dækslet på bagsiden af det trådløse termometer-ur ved at skubbe

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL

BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL Side 1 til betjeningspanel Introduktion Du kan betjene din alarm med det trådløse betjeningspanel. Det placeres ved hjemmets hoveddør, så det er let at slå alarmen til

Læs mere

Vejrstation med clockradio og udvendig sensor Model WS 1403 Betjeningsvejledning 1 Mange tak, fordi du har købt dette produkt af høj kvalitet fra ADE. Du har købt en vejrstation med den højeste tekniske

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning KOM GODT I GANG MED INSTALLATIONEN Denne vejledning giver dig et overblik over, hvad startpakken indeholder og hjælper dig med installationen trin for trin. 1 gateway 1 netværkskabel

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING RØGSENSOR

BRUGERVEJLEDNING RØGSENSOR BRUGERVEJLEDNING RØGSENSOR til røgsensor Side 1 Introduktion Røgsensoren fra LOCKON bruger en optisk røgdetektor til at registre, om der er røgpartikler i luften. Den afgiver en alarm, hvis antallet af

Læs mere

AR280P Clockradio Håndbogen

AR280P Clockradio Håndbogen AR280P Clockradio Håndbogen Index 1. Anvendelsesområde 2. Sikkerhed o 2.1. Piktogrammer i denne håndbog o 2.2. Almindelige sikkerhedsanvisninger 3. Klargøring til brug o 3.1. Udpakning o 3.2. Pakkens indhold

Læs mere

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Lisa Vækkeur RF Time A-3240

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Lisa Vækkeur RF Time A-3240 Humantechnik DK BRUGERVEJLEDNING Lisa Vækkeur RF Time A-3240 Lys/Snooze Alarm on/off Visuel indikation af alarm, der er aktiveret. Højtaler on/off Blinkende lys on/off 12 V strømforsyning Højtaler Knap

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER Side 1 til signalforstærker Introduktion Signalforstærkeren fra LOCKON bruges til at forlænge og forstærke det trådløse signal fra centralenheden ud til de forskellige

Læs mere

Sirene Brugervejledning August 2012 BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE

Sirene Brugervejledning August 2012 BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE 1 Introduktion Den udendørs sirene bruges som en ekstra sikkerhed, for at naboer kan høre og se, at der er gået en alarm og for at stresse en indbrudstyv yderligere. Sirenen

Læs mere

Avanceret vejrstation med radioforbindelse til atomur Model: BAR208HG

Avanceret vejrstation med radioforbindelse til atomur Model: BAR208HG Avanceret vejrstation med radioforbindelse til atomur Model: BAR208HG BRUGERVEJLEDNING INDHOLD Oversigt...2 Forside...2 Bagside...3 Fjernsensor...3 Sådan kommer du i gang...3 Isætning af batterier...3

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE

BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE Side 1 til din indendørssirene fra LOCKON Introduktion Sirenen bruges som et supplement til den indbyggede sirene i centralenheden samt som en ekstra sikkerhed ved alarm.

Læs mere

Indeks. Brugervejledning... 40. living connect

Indeks. Brugervejledning... 40. living connect Indeks 1. Systemoversigt...... 31 2. Oversigt over display og knapper... 31 3. Installation - trin for trin... 32 3.1 Indledende trin...32 3.2 Montering af... 32 3.3 Konfiguration af Danfoss Link TM CC...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER Side 1 til signalforstærker Introduktion en fra LOCKON bruges til at forlænge og forstærke det trådløse signal fra centralenheden ud til de forskellige enheder som rumsensorer,

Læs mere

ELFORBRUGSMÅLER 230 V til stikkontakt uden jord BRUGERVEJLEDNING. Art nr 540120 EAN nr 5709133540173

ELFORBRUGSMÅLER 230 V til stikkontakt uden jord BRUGERVEJLEDNING. Art nr 540120 EAN nr 5709133540173 ELFORBRUGSMÅLER 230 V til stikkontakt uden jord BRUGERVEJLEDNING Art nr 540120 EAN nr 5709133540173 Læs venligst denne manual grundigt igennem inden brug af elforbrugsmåleren. ADVARSEL! Forbind IKKE 2

Læs mere

Vindmøllebekendtgørelsen

Vindmøllebekendtgørelsen Vindmøllebekendtgørelsen Vindmøller støjer Støjen ødelægger søvnen Ødelagt søvn forringer helbredet Søvnforstyrrelser: Forhøjet blodtryk Blodprop i hjertet Slagtilfælde Fedme Psykiatriske problemer (depression)

Læs mere

Alt-i-én-fugtmåler. Brugsanvisning

Alt-i-én-fugtmåler. Brugsanvisning Brugsanvisning Alt-i-én-fugtmåler Model MO290 Måler fugt i træ og byggematerialer uden at skade overfladen eller med ekstern stikbensmåler. Hygrometeret måler luftfugtighed og luftens temperatur. Måleren

Læs mere

LÆS MANUALEN GRUNDIGT FØR INSTALLATION OG GEM TIL FREMTIDIG BRUG.

LÆS MANUALEN GRUNDIGT FØR INSTALLATION OG GEM TIL FREMTIDIG BRUG. MANUAL OPTISK RØGALARM Produktnummer: 2103-002 Udviklet af CAVIUS Røgalarmen er beregnet til brug i private hjem og campingvogne. Det anbefales ikke at installere alarmen på både. LÆS MANUALEN GRUNDIGT

Læs mere

5-LCD FJERNBETJENING. Batterierne skal bortskaffes separat i de særlige batteriaffaldsbeholdere.

5-LCD FJERNBETJENING. Batterierne skal bortskaffes separat i de særlige batteriaffaldsbeholdere. GENERELLE SPECIFIKATIONER FOR LCD FJERNBETJENINGEN Fjernbetjeningen har en transmissionsfrekvens på 434,5 MHz. Den strømforsynes med 3 AAA batterier på følgende måde: fjern dækslet til batterirummet ved

Læs mere

Indendørssirene Brugervejledning August 2011 BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE

Indendørssirene Brugervejledning August 2011 BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE Indendørssirene Brugervejledning August 2011 BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE Introduktion Sirenen bruges som et supplement til den indbyggede sirene i centralenheden samt som en ekstra sikkerhed ved alarm.

Læs mere

Trip 2, 2L, 3 og 5W Brugermanual. DANSK

Trip 2, 2L, 3 og 5W Brugermanual. DANSK Trip 2, 2L, 3 og 5W Brugermanual. DANSK VELKOMMEN. Tak, fordi du har købt en Bontrager Trip - computer. Vi håber, at denne computer vil give dig mange kilometers fornøjelser. Din Trip-computer indeholder

Læs mere

Trip 1 & Trip 4W Brugermanual. DANSK

Trip 1 & Trip 4W Brugermanual. DANSK Trip 1 & Trip 4W Brugermanual. DANSK VELKOMMEN. Tak, fordi du har købt en Bontrager Trip - computer. Vi håber, at denne computer vil give dig mange kilometers fornøjelser. Din Trip-computer indeholder

Læs mere

LÆS MANUALEN GRUNDIGT FØR INSTALLATION OG GEM TIL FREMTIDIG BRUG.

LÆS MANUALEN GRUNDIGT FØR INSTALLATION OG GEM TIL FREMTIDIG BRUG. MANUAL TERMISK VARMEALARM Produktnummer: 3103-002 Udviklet af CAVIUS Denne varmealarm er designet til installation i rum, hvor røgalarmer ikke er egnet på grund af risiko for falske alarmer, så som køkkener,

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Optisk

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Optisk Trådløs Dørsensor Optisk Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 3 UDPAKNING... 3 MONTERING... 3 INSTALLATION AF BATTERIER... 4 EFTER INSTALLATION AF BATTERIER... 5 TEST AF DØRSENSOREN... 5 RESET TIL FABRIKSINDSTILLINGER...

Læs mere

40 Brugsanvisning AM

40 Brugsanvisning AM 40 Brugsanvisning AM Cardio 40 1 2 AM 4 5 3 OK (OK) Tryk i ur-visningen for at komme til menu-tilstand. I tilstanden Menu, tryk på knappen for at indtaste eller bekræfte et valg. Når du registrerer, kan

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING CR Læs denne vejledning grundigt, inden du tager produktet i brug.

BETJENINGSVEJLEDNING CR Læs denne vejledning grundigt, inden du tager produktet i brug. BETJENINGSVEJLEDNING CR-420 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Læs denne vejledning grundigt, inden du tager produktet i brug. KNAPPER OG KONTROLLER 1. Knappen ON/OFF (tænd/sluk) 2. Knappen HOUR TU - (time/tuning-)

Læs mere

Signolux Flash A-2644

Signolux Flash A-2644 Human Technik DK BRUGERVEJLEDNING Signolux Flash A-2644 Batteristatusindikator Område med kraftige lysblink Stik Funktionsknap - AUX-stik til pudevibrator og andet tilbehør Slet-knap Symboler Side 2 Tillykke

Læs mere

ELEKTRONISK P SKIVE Brugervejledning

ELEKTRONISK P SKIVE Brugervejledning ELEKTRONISK P SKIVE Brugervejledning NGE25/FS13 NGE26/FS18 Indledning PARK n GO elektronisk parkeringsskive er en elektronisk p skive, som indstiller parkeringstidspunktet uden komplicerede installationer

Læs mere

DENVER CR-918BLACK DANSK KNAPPER OG KONTROLLER

DENVER CR-918BLACK DANSK KNAPPER OG KONTROLLER DENVER CR-918BLACK DANSK 14 15 KNAPPER OG KONTROLLER 1. / TUNE - (tilbage / fast station ned) 2. TIME SET MEM/MEMORY+ (indstil ur / hukommelse) 3. SNOOZE / SLEEP (autosluk) 4. ON / OFF (tænd / sluk) 5.

Læs mere

Brugervejledning. LED Alarm

Brugervejledning. LED Alarm Brugervejledning LED Alarm 2 INHOLD 1. FUNKTIONER... 4 2. OPSÆTNING... 4 3. 12/24 TIMERS VISNING... 5 4. CELSIUS OR FAHRENHEIT FORMAT... 5 5. AFLÆS TEMPERATUR, DATO, ALARM og UDSÆT ALARM INTERVAL... 5

Læs mere

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse BRUGER MANUAL * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse 1 Tak fordi du har valgt vores automatiske pumpestation. Læs venligst denne bruger manual grundigt, inden

Læs mere

TIGRIS AHC 8000 trådløs programmerbar rumtermostat

TIGRIS AHC 8000 trådløs programmerbar rumtermostat Monteringsvejledning TIGRIS Cirkulation Nr. 6560878 / 010908 TIGRIS AHC 8000 trådløs programmerbar rumtermostat Installationsvejledning for TIGRIS AHC 8000 TRÅDLØS PROGRAMMERBAR RUMTERMOSTAT Klik dig ind

Læs mere

2 Tilbage ( ) 3 OK (OK) 4 Op (p)

2 Tilbage ( ) 3 OK (OK) 4 Op (p) 60 Brugsanvisning Cardio 60 1 2 3 1 Lys / Tænd/Sluk( / ) 2 Tryk og hold på for at tænde for enheden. For at slukke for enheden, skal du holde knappen nede for at åben undermenuen, og bruger herefter op-

Læs mere

VEJLEDNING BATTERISKIFT

VEJLEDNING BATTERISKIFT VEJLEDNING BATTERISKIFT Vejledning til udskiftning af batteri Side 1 Her er en vejledning til udskiftning af batteri i de LOCKON enheder, hvor du selv kan udskifte batteriet. Ved lavt batteriniveau vil

Læs mere

Brugsanvisning D913 Libra+ 100M Trådløs Ringeklokke med ringetryk

Brugsanvisning D913 Libra+ 100M Trådløs Ringeklokke med ringetryk 48329PL Ed1 Brugsanvisning D913 Libra+ 100M Trådløs Ringeklokke med ringetryk Libra + Ledningsfri dørklokkesæt Indstilling Kontrollér pakkens indhold... side. 18 Sikkerhed... Hurtig start... Sådan åbner

Læs mere

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. living connect. Installations- og Brugervejledning. Danfoss Heating Solutions

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. living connect. Installations- og Brugervejledning. Danfoss Heating Solutions MAKING MODERN LIVING POSSIBLE living connect Installations- og Brugervejledning Danfoss Heating Solutions 2 living connect Tak fordi du købte et Danfoss produkt Danfoss Heating Solutions 3 Indhold 1. Systemoversigt....5

Læs mere

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser Tak, fordi du har købt denne stråle detektor, læs venligst denne brugsanvisning omhyggeligt før installation. Forsøg aldrig at adskille eller reparere produktet.

Læs mere

GOPARK ELEKTRONISK P SKIVE Brugervejledning. Model Classic NGE14

GOPARK ELEKTRONISK P SKIVE Brugervejledning. Model Classic NGE14 GOPARK ELEKTRONISK P SKIVE Brugervejledning Model Classic NGE14 Indledning Gopark elektronisk parkeringsskive er en elektronisk p skive, som indstiller parkeringstidspunktet uden komplicerede installationer

Læs mere

Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW

Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW da Wireless Smoke Alarm Indholdsfortegnelse da 3 Indholdsfortegnelse 1 Graphics 4 2 Indledning 6 3 Montering 7 4 Radionetværk 9 5 Vedligeholdelse 13 6 Tekniske data

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED Side 1 til tænd-sluk enheden Introduktion Med tænd-sluk enheden fra LOCKON kan du styre strømmen i din bolig. Du kender princippet fra de traditionelle tænd-sluk ure, der

Læs mere

Signolux Pager A-2619

Signolux Pager A-2619 Human Technik DK BRUGERVEJLEDNING Signolux Pager A-2619 Symboler Batteristatusindikator Batterirum Bælteklips Funktionsknap Tænd/slukknap Ladekontakter Sletknap Stik til pude- og sengebundsvibrator Bordfod

Læs mere

LÆS MANUALEN GRUNDIGT FØR INSTALLATION OG GEM TIL FREMTIDIG BRUG.

LÆS MANUALEN GRUNDIGT FØR INSTALLATION OG GEM TIL FREMTIDIG BRUG. MANUAL OVERSVØMMELSESALARM Produktnummer: 5101-002 Udviklet af CAVIUS Oversvømmelsesalarmen er designet til at opdage vandlæk fra vaskemaskiner, vandrør eller i vaskeskabe. Kan også benyttes til at advare

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen på

Læs mere

RX900B. Brugervejledning for DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X

RX900B. Brugervejledning for DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X Brugervejledning for RX900B KNOP ELEKTRONIK A/S Fabriksvej 20=7600 Struer=Mail: knop@knop.dk=web: www.knop.dk=tlf.: 9784 0444=Fax.: 9784 0666 Indhold

Læs mere

PARKSAFE ELEKTRONISK P-SKIVE. Brugervejledning

PARKSAFE ELEKTRONISK P-SKIVE. Brugervejledning PARKSAFE ELEKTRONISK P-SKIVE Brugervejledning Brugervejledning lndledning PARKSAFE Elektronisk Parkeringsskive -er en elektronisk p-skive, som indstiller parkeringstidspunktet uden komplicerede installationer

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

LED lampe m. bevægelsessensor

LED lampe m. bevægelsessensor Original brugsanvisning Varenr.: 9054449 LED lampe m. bevægelsessensor Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk LED lampe - Varenr. 9054449 Beskrivelse: Udendørs

Læs mere

Olympia Canny Babyalarm Brugsvejledning

Olympia Canny Babyalarm Brugsvejledning Olympia Canny Babyalarm Brugsvejledning 1 Kære kunde Vi er meget glade for, at du valgt at købe Olympia Canny hos os. Skulle der imod alt forventning være en teknisk fejl, bedes du bemærke dig følgende

Læs mere

FZ2011-8 BRUGSANVISNING

FZ2011-8 BRUGSANVISNING Personvægt Digital Body Analysis Model: FZ2011-8 BRUGSANVISNING Tak fordi De valgte denne digitale personvægt. For at sikre korrekt betjening og for at sikre, at vægten holder i mange år, bedes De venligst

Læs mere

Trådløst tastatur med ringeklokke funktion

Trådløst tastatur med ringeklokke funktion Trådløst tastatur med ringeklokke funktion 8.12.17 Funktioner 1. En perfekt kombination af dørklokke og dør/port oplåsning, der er behageligt i brug og praktisk; 2. RF data med rullende koder for at give

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Magnetisk

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Magnetisk Trådløs Dørsensor Magnetisk Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 2 UDPAKNING... 2 MONTERING... 3 INSTALLATION AF BATTERIER... 5 EFTER INSTALLATION AF BATTERIER... 5 TEST AF DØRSENSOREN... 6 RESET TIL

Læs mere

HUMANTECHNIK BRUGERVEJLEDNING. Humantechnik Trykknapsender A

HUMANTECHNIK BRUGERVEJLEDNING. Humantechnik Trykknapsender A HUMANTECHNIK DK BRUGERVEJLEDNING Humantechnik Trykknapsender A-2441-0 Side 2 Tillykke med købet af din RF-personkalder/RF-dørklokkeknap. Vi håber, at du vil få mange års betryggende brug ud af apparatet.

Læs mere

RX900A. Brugervejledning for DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X

RX900A. Brugervejledning for DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X Brugervejledning for RX900A KNOP ELEKTRONIK A/S Fabriksvej 20 7600 Struer Mail: knop@knop.dk Web: www.knop.dk Tlf.: 9784 0444 Fax.: 9784 0666 Indhold

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Vandsensor

Installationsmanual Trådløs Vandsensor Trådløs Vandsensor Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 2 UDPAKNING... 2 MONTERING... 3 INSTALLATION AF BATTERIER... 3 EFTER INSTALLATION AF BATTERIER... 3 TEST AF VANDSENSOREN... 4 RESET TIL FABRIKSINDSTILLINGER...

Læs mere

MEN-001-B GARAGEPORTÅBNER MONTERINGSVEJLEDNING

MEN-001-B GARAGEPORTÅBNER MONTERINGSVEJLEDNING MEN-001-B GARAGEPORTÅBNER MONTERINGSVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhedsforanstaltninger.....1 Nødvendigt værktøj...1 Montering af garageportåbneren...2-6 Montering af skinnerne..7-8 Stramning af

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING DK 8MP wildview ir / KAMERA JK 020 / Åtelkamera 801/Albecom Justerbar 3 / 5 eller 8 mp.

BRUGER VEJLEDNING DK 8MP wildview ir / KAMERA JK 020 / Åtelkamera 801/Albecom Justerbar 3 / 5 eller 8 mp. BRUGER VEJLEDNING DK 8MP wildview ir / KAMERA JK 020 / Åtelkamera 801/Albecom Justerbar 3 / 5 eller 8 mp. Funktioner: 1. 5 cm TFT LCD-skærm med angivelse af optage tilstand, hukommelse på kort og batteri

Læs mere

Installations- og bruger vejledning

Installations- og bruger vejledning Installations- og bruger vejledning Indhold: Tasternes funktioner...side 1 Om menuen...side 1 Vigtigt før du starter...side 2 Opsætning og tilkobling af boks og komponenter i hjemmet...side 2 Tilkobling

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor Trådløs Bevægelsessensor Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 2 UDPAKNING... 2 MONTERING... 4 Montering af væg-/loftbeslaget... 4 INSTALLATION AF BATTERIER... 4 EFTER INSTALLATION AF BATTERIER... 5 TEST

Læs mere

PMR Radio Bruger Manual. electronic

PMR Radio Bruger Manual. electronic PMR Radio Bruger Manual electronic Antenne TOT: Tryk og Tal Knap Tryk og hold inde for at sende Tænd/Sluk Knap Tryk og hold inde, for at tænde eller slukke for PRM Radioen LCD Display Viser hvilke kanal

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 2 UDPAKNING... 2 MONTERING... 4 Montering af væg-/loftbeslaget... 4 INSTALLATION AF BATTERIER... 4 EFTER INSTALLATION

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Brugsanvisning Varenr.: 9052611 Dæktrykssensor (til motorcykel og ATV) Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Dæktrykssensor - Varenr. 9052611 Beskrivelse: Tyredog

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

ELEKTRISK KONVEKTOR RADIATOR 2000 W

ELEKTRISK KONVEKTOR RADIATOR 2000 W ELEKTRISK KONVEKTOR RADIATOR 2000 W ART NR 330340 EAN NR 5709133330309 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Radiatoren er ikke beregnet til brug

Læs mere

W 1000W 1500W 2000W

W 1000W 1500W 2000W EL-PANEL Best.nr. 13854 13855 13856-13857 500W 1000W 1500W 2000W Brugsanvisning Kære kunde, Tillykke med deres nye Heatmax el-panel! VIGTIGT Læs grundigt denne brugsanvisning igennem inden brug og gem

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING CR Læs denne vejledning grundigt, inden du tager produktet i brug.

BETJENINGSVEJLEDNING CR Læs denne vejledning grundigt, inden du tager produktet i brug. BETJENINGSVEJLEDNING CR-421 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Læs denne vejledning grundigt, inden du tager produktet i brug. KNAPPER OG KONTROLLER Bagpanel 1. Knappen SNOOZE / DIM / SLEEP (snooze/dæmpning/autosluk)

Læs mere

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Humantecknik DS-1/RF A

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Humantecknik DS-1/RF A Humantechnik DK BRUGERVEJLEDNING Humantecknik DS-1/RF A-3250-0 Side 2 Tillykke med købet af dit nye vækkeur lisa DS-1/RF. Vi håber at du vil få mange års brug ud af produktet. Du har valgt et moderne og

Læs mere

Danish DENVER CRP-716 KNAPPER OG KONTROLLER

Danish DENVER CRP-716 KNAPPER OG KONTROLLER DENVER CRP-716 Danish KNAPPER OG KONTROLLER 1. DISPLAY 2. DISPLAY AUTO OFF (display autosluk) 3. VOL +/ ALARM 2 TIL/ OFF SET 4.

Læs mere

Brugsvejledning For Frithængende emhætte

Brugsvejledning For Frithængende emhætte Brugsvejledning For Frithængende emhætte MODEL EN 6335-2-31 Kære kunde, Vi er overbeviste om I vil blive glade for Jeres nye emhætte og det bliver en fornøjelse at bruge denne. Dette produkt er produceret

Læs mere

Geemarc BRUGERVEJLEDNING. Geemarc Amplicall 16

Geemarc BRUGERVEJLEDNING. Geemarc Amplicall 16 Geemarc DK BRUGERVEJLEDNING Geemarc Amplicall 16 Beskrivelse Side 2 Installering 1 - Indsæt 4 (AA) batterier i batterirummet (valgfrit) 2 - Tilslut adapteren 7.5V DC/1A (valgfrit). Strømforbindelse: Apparatet

Læs mere

KCG 17-001. Brugermanual - installationsmanual

KCG 17-001. Brugermanual - installationsmanual KCG 17-001 Brugermanual - installationsmanual Indholdsfortegnelse Installation... 3 Test... 3 Klimaanlæggets model... 3 Nulstil GSM modulet tilbage til fabriksindstilling... 3 Fejlmelding... 3 Sikkerhed...

Læs mere

Parkeringsskive. Brugervejledning

Parkeringsskive. Brugervejledning Parkeringsskive Brugervejledning 2 - DK Indhold Introduktion 4 Produktoversigt 7 Inden montering 8 Montering af Park Deluxe 11 Hvordan virker Park Deluxe? 13 Manuel indstilling af parkeringstiden 14 Vedligeholdelse

Læs mere

Brugervejledning til Alarmsystem. Model HomeSafe.

Brugervejledning til Alarmsystem. Model HomeSafe. Brugervejledning til Alarmsystem. Model HomeSafe. 1 Introduktion. HomeSafe enestående infrarøde og magnetiske sensorer er integreret i dette alarmsystem. Alarmsystemet er opbygget af et central styringsanlæg,

Læs mere

Electronics. wake up // clock radio // Type Wake up on radio or buzzer // Sleep function // Clock radio //

Electronics. wake up // clock radio // Type Wake up on radio or buzzer // Sleep function // Clock radio // Electronics wake up // clock radio // Clock radio // Wake up on radio or buzzer // Sleep function // Type 4982 OBH Nordica Clock Radio Før brug Før clock radioen tages i brug, bør denne brugsanvisning

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS03

MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS03 MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS03 P-WATCH FS03 Bør kun monteres af et autoriseret værksted. Vær opmærksom på at garantien på din bil kan bortfalde såfremt udstyr monteres på din bil af andre end de af

Læs mere

Installationsvejledning. SALUS Smart Home

Installationsvejledning. SALUS Smart Home Installationsvejledning SALUS Smart Home Download app Download fra App Store eller Google Play. App navn Salus Smart Home Bemærk på IPad, kan det være nødvendigt at begrænse søgning til Kun IPhone for

Læs mere

RAW SpeedSonic.dk. www.speedsonic.dk START / STOP RESET / EL NEXT / SAVE MODE / SET

RAW SpeedSonic.dk. www.speedsonic.dk START / STOP RESET / EL NEXT / SAVE MODE / SET RAW SpeedSonic.dk RESET / EL START / STOP MODE / SET NEXT / SAVE Tillykke med dit nye Speed Sonic RAW UR. Speed Sonic uret er designet til at motivere og guide dig til bedre resultater. Vi håber du vil

Læs mere

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Humantechnik Akustisk Alarmsender A

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Humantechnik Akustisk Alarmsender A Humantechnik DK BRUGERVEJLEDNING Humantechnik Akustisk Alarmsender A-2473-0 Side 2 Tillykke med købet af din RF-alarmsender akustisk. Vi håber, at du vil få mange års betryggende brug ud af apparatet.

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING ROSENBORG MODEL 66762

BETJENINGSVEJLEDNING ROSENBORG MODEL 66762 BETJENINGSVEJLEDNING ROSENBORG MODEL 66762 1. Funktioner Indendørs og udendørs temperatur Indendørs og udendørs luftfugtighed 24 timers maximum og minimum funktion Udendørs/Indendørs temperatur alarm Udendørs/Indendørs

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS01

MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS01 MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS01 Denne monteringsvejledning er udarbejdet på baggrund af version 1.19. Bør monteres af autoriseret værksted. Læs hele monteringsvejledningen grundigt igennem, før du går

Læs mere

Betjeningsvejledning vejrstation Rosenborg nr

Betjeningsvejledning vejrstation Rosenborg nr 1. Indledning Tak fordi du valgte denne vejrstation med LCD farveskærm. Med Barometer, termometer hygrometer, månefase og avanceret vejrudsigt. Denne vejledning beskriver trin for trin hvordan den betjenes.

Læs mere

Brugervejledning til Seagull USB skridttæller

Brugervejledning til Seagull USB skridttæller Brugervejledning til Seagull USB skridttæller Kort introduktion Seagull USB skridttælleren er en avanceret skridttæller. Skridttælleren har en 3D accelerations sensor, som opfanger træningsintensiteten.

Læs mere

VEJRSTATION MED BERØRINGSSKÆRM (VIND- OG LUFTTRYK) WP1400 BRUGERMANUAL

VEJRSTATION MED BERØRINGSSKÆRM (VIND- OG LUFTTRYK) WP1400 BRUGERMANUAL BRUGERMANUAL WP1400 VEJRSTATION MED BERØRINGSSKÆRM (VIND- OG LUFTTRYK) WP1400 BRUGERMANUAL om denne manual Tak for og til lykke med dit valg af denne professionelle vejrstation! Vi er sikre på, at du vil

Læs mere

Brugsanvisning 700 Yacht Timer

Brugsanvisning 700 Yacht Timer Brugsanvisning 700 Yacht Timer 700 YACHT TIMER DANSK Vi takker for den tillid du har vist os ved at vælge et ur af mærket SECTOR. For at sikre at du får mest og længst mulig gavn af det, anbefaler vi dig

Læs mere

ELEKTRISK RADIATOR 1000 W

ELEKTRISK RADIATOR 1000 W ELEKTRISK RADIATOR 1000 W ART NR 330315 EAN NR 5709133330255 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Radiatoren er ikke beregnet til brug udendørs.

Læs mere

Trådløst tastatur Med nøglebriklæser

Trådløst tastatur Med nøglebriklæser Trådløst tastatur Med nøglebriklæser Brugervejledning Venligst læs brugervejledningen inden montering og brug. KP700/DK-1401-1.0 Indholdsfortegnelse Introduktion Forord Medfølgende dele Produktoversigt

Læs mere

EL-PANEL. Best.nr W 1000W 1500W 2000W. Brugsanvisning VIGTIGT

EL-PANEL. Best.nr W 1000W 1500W 2000W. Brugsanvisning VIGTIGT EL-PANEL Best.nr. 13854 13855 13856-13857 500W 1000W 1500W 2000W Brugsanvisning Kære kunde, Tillykke med deres nye Heatmax el-panel! VIGTIGT Læs grundigt denne brugsanvisning igennem inden brug og gem

Læs mere

1. App-opsætning. 2. Fysisk installation. 3. Funktioner. 4. Problemløsning

1. App-opsætning. 2. Fysisk installation. 3. Funktioner. 4. Problemløsning Spotlight Cam Wired Smart sikkerhed overalt i dit hjem Dit nye Spotlight Cam-kamera giver dig mulighed for at øge sikkerheden overalt på din ejendom. Nu vil du altid være den første til at vide det, hvis

Læs mere

SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang. Tastatur med proximity standard læser Model 12 og 20

SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang. Tastatur med proximity standard læser Model 12 og 20 1 21.11.2010 Tastatur med proximity standard læser Model 12 og 20 Ny version December 2010 Med variabel kode længde SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang ssi@svane-el.dk www.svane-el.dk

Læs mere

Model No.AS0XXX/Cal.No.A413

Model No.AS0XXX/Cal.No.A413 Urets karakteristik Model No.AS0XXX/Cal.No.A413 Afhængig af modellen kan designet være forskelligt. Dette er et lysdrevet analogur, som er forsynet med solceller, der leverer den nødvendige energi til

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL ALPHATRONICS DANMARK BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL Version 4.2 INDHOLDSFORTEGNELSE BETJENING... side 2 TIL- OG FRAKOBLING... side 3 TILKOBLING NIVEAU 1... side 4 TIL- OG FRAKOBLING NIVEAU 2...

Læs mere

Vildtkamera DTC-530V.

Vildtkamera DTC-530V. Vildtkamera DTC-530V. Indhold fortegnelse......... 1 Kom godt i gang.........2 Information......... 2 Anvendelse......... 3 Fjernbetjening...... 3 Hukommelse kort......... 4 Quick Start...... 4 Isæt batterier.........

Læs mere