KIRKE NYT. Tro i brug. Marts - maj Nr. 1. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KIRKE NYT. Tro i brug. Marts - maj 2014 - Nr. 1. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad"

Transkript

1 Marts - maj Nr. 1 KIRKE NYT Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Tro i brug En kollega købte hus engang. Til huset hørte et skur, og i skuret havde de tidligere beboere efterladt en sneslynge. Den kan du få god brug for, sagde hans venner. Med de vintre vi har haft de sidste par år. De fyldte benzin på motoren og startede maskinen, og den fungerede perfekt. Tiden gik, og familien fandt på plads i huset. De sidste flyttekasser blev pakket ud, og da vinteren kom, faldt sneen tæt, og indkørslen skulle ryddes. Et par gange overvejede manden i huset at trække sneslyngen frem og rydde indkørslen. Men det virkede lidt uoverskueligt, og han valgte skovlen i stedet. Sådan gik det det meste af vinteren. En dag kom vennerne på besøg, og talen faldt på vinterens vejr. Du har vel rigtig haft glæde af din sneslynge i år? spurgte vennen. Men manden måtte jo indrømme, at det havde han egentlig ikke. Det faldt ham ligesom nemmere at bruge skovlen, som han plejede. Det grinede de en del af den vinter. Tiden gik, som den jo gør. Det blev forår, sommer, efterår, og en dag faldt vinterens første sne igen. Igen fandt manden sig selv i skuret foran sneslyngen, som virkede så tung og besværlig at håndtere. Og igen valgte han skovlen, som han kendte og vidste, hvordan han skulle bruge. Og resten af den vinter ryddede han indkørslen med skovlen. Nytårsaften havde de vennerne på besøg. Og naturligvis faldt talen på sneslyngen. Atter måtte manden indrømme, at han faktisk ikke havde taget den i brug endnu. Men nu havde vennen fået nok. Med fast stemme og blik sagde han: Hør min ven, du misbruger jo din fine sneslynge. Måske er mangel på brug i virkeligheden den meste udbredte form for misbrug? Man kan misbruge mange ting på den måde: At ha en familie, som man aldrig giver sig tid til at være sammen med. Venner som man sjældent tager sig tid til at mødes med, er bare et par eksempler. At tro på Gud, men aldrig bede til ham og aldrig tage sig tid til at tænke over, hvad det betyder i ens liv, er et andet eksempel. I de ti bud lærer vi, at vi ikke må misbruge Guds navn. Som regel forklares det med, at vi ikke må bande eller sværge på at noget - vi ved er en løgn - er sandt. Men hvad hvis misbrug af Guds navn, også er aldrig at bruge det eller skænke det en tanke? Måske er det med tro, som det var for min kollega med sneslyngen: At den er der et sted i en afkrog af sindet. Og der står den meget godt ikke i vejen for noget. Af og til overvejer vi at tage den frem og se, hvad den kan bruges til, men det synes uoverkommeligt og besværligt, og i stedet gør vi, som vi plejer. Men måske kan troen lette livet for os? Give et nyt perspektiv og ændre på det, der er besværligt og træls hvis altså vi tør at gøre forsøget Grith Seersholm (Tak til Torgny Wiren for lån af historien om sneslyngen.)

2 Ny præst MARIANNE MYSSEN Jeg glæder mig i denne tid. Søndag d. 2. marts tiltræder jeg nemlig embedet som sognepræst for Sørbymagle-Kirkerup sogne. Det er en livsdrøm der går i opfyldelse, for da jeg som ganske lille pige sang i den lokale kirkes kor var jeg betaget af kirkens rum, præsten og hendes flotte præstekjole, og jeg sagde til min mormor, som fulgte mig til kirken, hver gang vi sang i koret, at sådan en kjole ville jeg også have en dag, når jeg blev stor. Jeg måtte dog lige en omvej, inden min drøm nu går i opfyldelse. Jeg er uddannet lærer og har arbejdet som lærer i en årrække, inden jeg begyndte på teologistudiet. Et par børn er det også blevet til, og familien tæller min mand Martin og vores to børn Johannes på 7½ år og Marius på 9 år. Vi glæder os alle til at flytte ind i den smukke præstegård og til at blive en del af livet i de to sogne. Efter et langt teologistudie og den mere praktiske del på pastoralseminariet, er jeg nu fuld af glæde og forventning om det forestående, der venter mig, nemlig at blive og være jeres præst. Jeg glæder mig til at fejre gudstjenester i Kirkerup og Sørbymagle og til at deltage i det daglige liv i sognene. Jeg glæder mig til at møde jer i kirkerne, i Konfirmandhuset, i Dagli Brugsen og hvor vores veje ellers krydses. TRÆFFETID OG STED: Foreløbig må man tage til takke med at skulle ringe og aftale en tid. Det er jo ikke godt at vide, om der bliver til at færdes og skaffe ørenlyd i præstegården for håndværkeraktivitet. - Men så har vi heldigvis vores konfirmandhus ved kirken. Ring på præstens mobilnummer: Mandag er fridag. - eller FORSØG på præstegårdens tlf. som er: PRÆSTEINDSÆTTELSE - sker søndag den 2. marts kl. 9,00 i Kirkerup og kl. 10,30 i Sørbymagle. Efter gudstjenesterne vil der blive mulighed for at hilse på Marianne Myssen og hendes familie i KONFIRMANDHUSET. Nærmere omkring dette må man orientere sig om gennem opslag eller annoncering. ANSÆTTELSESPROCEDURE FOR NY PRÆST Menighedsrådet oplyser, at der har været en pæn søgning til embedet. Hele 22 ansøgninger. En stor del har været her for at orientere sig og se kirke og præstegård. Biskoppen besøgte os den 30. dec. for at fortælle os mere. Sammen udvalgte vi 10 ansøgere, som vi burde vælge imellem. 6 blev bedt om at komme og holde prøveprædiken. Det er i blandt disse 6, vi har valgt vores præst. Vi mener og håber, at hun sammen med sin familie vil være den rigtige for vore sogne. Menighedsrådet håber og beder til, at alle vil tage godt imod Marianne Myssen og hendes familie. Hun kan dog først flytte ind i præstegården til 1. maj, men hun vil være i konfirmandhuset eller i præstekontoret i et eller andet omfang, som ikke er planlagt i skrivende stund.

3 Konfirmationer SØNDAG 4. MAJ kl. 10,30 i KIRKERUP KIRKE: Marie Mürmann Kragh Bøstrupvej 48, Sørbymagle Thor Johannes Iwanoff Jensen Herrestræde 3, Slagelse Jens August Ribert Jensen Snakagervej 31, Sørbymagle Sofie Juel Vilholm Strædet 2, Rosted Emil Winberg Pedersen Bøstrupvej 9, Bøstrup Magnus Skov Jensen Strædet 4, Rosted Johanne Beyer Hjort Jensen Kirkerupvej 26, Sørbymagle Mads O Neill Egebjergvej 30, Sørbymagle Gauti Heimir Arnarsson Kirkerupvej, 55 Kirkerup Sofie Hollænder Jensen Håndværkervænget 2, Sørbymagle Oliver Kjellegaard Kirkerupvej 22, Sørbymagle Frederik Baun Grubak Esholtevej 7, Esholte Mark Færge Jensen Egebjergvej 97,Sørbymagle Laura Tollund Jensen Kirkerupvej 80, Kirkerup Rasmus Malthe Andersen Sørby Parkvej 22, Sørbymagle SØNDAG 11. MAJ kl. 10,30 I SØRBYMAGLE KIRKE: Camille Freja Petersen Stenbækvej17, Sørbymagle Frederik Graugaard Rostedvej 17,Rosted Cecilie Kristensen Håndværkervænget 5, Sørbymagle Emil Bang Dyrehave Rostedvej 29, Rosted Mads- Emil Engell Rosted Skovvej 27, Bøstrup Emil Helt Brauner Laursen Sørby Parkvej 48, Sørbymagle Mikkel Bruun Sørby Hovedgade 41, Sørbymagle Karoline Dam Barfred Sørby Parkvej 57, Sørbymagle Frederik Yung Adolph Søparken 29, Sørbymagle Klara Juhl Ursin Rostedvej 8, Rosted Emilie Rostgaard Pedersen Sørby Parkvej 73, Sørbymagle Joachim Vittrup Olsen Bøstrupvej 25, Sørbymagle

4 PRÆSTEGÅRD Istandsættelsen er planlagt til at gå i gang først i februar, og den dato er for længst overstået, når bladet her uddeles. Indflytning er planlagt at skulle være 1. maj. Det, som skal ske, er flytning af en væg, så man ikke længere skal stå oppe i et badekar for at tage et brusebad. Heraf følger en gennemgribende istandsættelse af hele badeværelset. Køkkenet er nedslidt og ikke længere tidssvarende, så der er tale om et helt nyt køkken. I stuerne må der en ny brændeovn til, og naturligvis er der behov for tapet og maling næsten alle steder. Sammenlagt er istandsættelserne så omfattende, at menighedsrådet har måttet afholde licitation, og heldigvis ser det ud til, at udgifterne ikke overstiger, hvad menighedsrådet på forhånd har forestillet sig. ÆLDREMØDE Torsdag 6. marts kl. 14, Ernst Otto Diderichsen vil causere over - at have en Grossmutter und ein Grossvater bl.a. ud fra Jørgen Stegelmanns erindringer. - også lidt om LISELUNDs ide og historie. Ny præst Marianne Myssen er naturligvis indbudt. MENIGHEDSRÅDS- MØDER (planlagte) Onsdag 12. marts kl. 19,00 Forbudgetmøde Tirsdag 18. marts kl. 19,00 Menighedsmøde med: Årets gang og nye tiltag i Menighedsrådet. Onsdag 9. april kl. 19,00 Menighedsrådsmøde. FOREDRAGSAFTEN Onsdag 12. marts kl. 19,30 på GERLEV IDRÆTS HØJSKOLE - HASHØJ KIRKESOGNE TV journalist Steffen Jensen: Den aktuelle situation i Mellemøsten og borgerkrigen i Syrien BØRNE- og SPEJDER- GUDSTJENESTE PALMESØNDAG i SØRBYMAGLE 13. APRIL KL. 10,30 Påske - mest for børn. Der sker noget spændende for børn i Sørbymagle kirke. Tag dine forældre med i kirke Palmesøndag og få en god historie om påsken. I vil høre om dengang Jesus red ind i Jerusalem, hvordan han blev fulgt af sine venner, disciplene og hvad der skete senere hen. Mange af os har glemt denne fantastiske fortælling, så kom i kirke og hør mere. Efter gudstjenesten er der mulighed for at blive og finde de påskeæg, som vi har gemt i kirken. MAGLEBOERNE vil møde op med deres Dannebrogsfane og vil sikkert også medvirke ved gudstjenesten. Alle er velkomne, og jeg glæder mig til at se jer. Marianne Myssen AFTENGUDSTJENESTE STORE BEDEDAG FREDAG 16. MAJ KL. 19 Vi vil gerne holde traditionen, og efter gudstjenesten går vi over i Konfirmandhuset til kaffe, te og varme hveder. Vi vil hygge os sammen, synge et par sange og måske høre en historie eller fortælling.

5 Kirkelig vejviser Sørbymagle-Kirkerup pastorat: Embedet varetages indtil videre af: - fra 2. marts: Sognepræst Anna Jakobsen Sognepræst Marianne Myssen Kirkestræde 3, Gimlinge, 4200 Slagelse. Sørby Hovedgade 28, Sørbymagle, 4200 Slagelse 4200 Slagelse Tlf AJAK@km.dk Tlf Tlf Mandag fri. SØRBYMAGLE KIRKE, Sørby Hovedgade 33 NB: Kirken er lukket om mandagen! Graver: Lesley Dixon, tlf Træffes kl , undtagen mandag (fridag) Bopæl: Seerdrupvej 7, Fårdrup, 4200 Slagelse. Tlf Kirkesanger: Kurt Kulsø Larsen, Kildegården 2, Slots Bjergby, 4200 Slagelse. Tlf Organist: Uffe Holck Andersen, Holsteinborgvej 136, 4243 Rude. Tlf Mail: uffeholck@gmail.com KIRKERUP KIRKE, Esholtevej 2A NB: Kirken er lukket om mandagen! Graver: Tove Woller, tlf Træffes telefonisk kl , undtagen mandag og tirsdag, som er fridage. Bopæl: Hauchsvej 16, 4180 Sorø. Kirkesanger: Anne Merete Olsen, Birkehegnet 132, 4700 Næstved. Tlf , mobil Organist: Flemming Andersen, Søholmparken 12, 4200 Slagelse. Tlf Fællesmenighedsrådet Menighedsrådsformand: Henny Pedersen, Sørby Parkvej 80, Sørbymagle, 4200 Slagelse. Tlf , mobil Kirkeværge for Sørbymagle: Kurt Petersen, Egebjergvej 109, Sørbymagle, 4200 Slagelse. Tlf , mobil Kirkeværge for Kirkerup: Nina Pedersen, Kirkerupvej 57, Kirkerup, 4200 Slagelse. Tlf , mobil Regnskabsfører for begge kirker: Marianne Skjødt, Savværksvej 31, Kirkerup, 4200 Slagelse. Tlf Se gudstjenester og andre oplysninger på hjemmesiden: Sørbymagle kirke er åben kl (minus mandag) Kirkerup kirke er kun åben i forbindelse med gudstjenester og kirkelige handlinger. Ved henvendelse til Nina og Benny Pedersen, Urtemosegården, Kirkerupvej 57, tlf. Urtemosegård, Kirkerupvej 57, Tlf , (lige overfor kirken), har man mulighed for at besigtige kirken. Uddelingen af Kirke-Nyt Kirke-Nyt bliver uddelt ved 18 frivillige hjælpere. Hvis nogen i Sørbymagle og Kirkerup sogne ikke modtager kirkebladet, hører vi gerne fra dem, så fejlen kan rettes. Tilbud om at være med blandt de frivillige modtages også med tak. Næste kirkeblad skal ifølge planen uddeles i uge 20 fra den 12. maj 2014, og forventes at omfatte tiden indtil den 24. august Evt. stof indleveres inden den 12. maj 2014 til ny præst eller Helge Nielsen, Sørby Parkvej hn@hashojnet.dk

6 Gudstjenester Søndag 2. marts (Fastelavns søndag) Indsættelse af ny præst Kl. 9,00 Kirkerup Kl. 10,30 Sørbymagle Søndag 9. marts (1. søndag i Fasten) Søndag 16 marts (2. søndag i Fasten) Mandag 21. april (Anden påskedag) Kl. 10,30 Kirkerup v/marianne Myssen Søndag 23 marts (3. søndag i Fasten) Kl. 10:30 Kirkerup v/marianne Myssen Søndag 30. marts (Midfaste) Søndag 6. april (Mariæ bebudelses dag) Kl. 9,00 Sørbymagle v/grith Seersholm Søndag 13. april (Palmesøndag) BØRNE og SPEJDERGUDSTJENESTE Torsdag 17. april (Skærtorsdag) Fredag 18. april (Langfredag) Søndag 27. april (1.s.e påske) Søndag 4. maj ( 2.s.e, påske) Kl. 10,30 Kirkerup - KONFIRMATION v/marianne Myssen og Inge Louise Vilholm Søndag 11. maj (3. s.e.påske) Kl. 10,30 Sørbymagle - KONFIRMATION v/marianne Myssen og Inge Louise Vilholm Fredag 16. maj (St. Bededag) Kl. 19,00 Sørbymagle v/marianne Myssen Søndag 18. maj (4.s.e påske) Kl. 9,00 Kirkerup v/anna Jakobsen Søndag 25. maj (5 s.e.påske) Søndag 20. april (Påskedag) Torsdag 29. maj (Kristi himmelfarts dag) JANNERUP.DK

KIRKE NYT. Nyt gebis, og en pibe! Marts - maj 2013 - Nr. 1. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad

KIRKE NYT. Nyt gebis, og en pibe! Marts - maj 2013 - Nr. 1. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Marts - maj 2013 - Nr. 1 KIRKE NYT Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Nyt gebis, og en pibe! Ja, det var hvad man kunne risikere at få i konfirmationsgave i gamle dage. For et nyt tandsæt, og en pibe viste,

Læs mere

KIRKE NYT. Ikke brød alene. August - november 2013 - Nr. 3. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad

KIRKE NYT. Ikke brød alene. August - november 2013 - Nr. 3. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad August - november 2013 - Nr. 3 KIRKE NYT Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad I ferien kan jeg lide at bruge god tid når der skal laves mad. Til daglig er det ofte de samme retter der står på bordet herhjemme,

Læs mere

KIRKE NYT. Hvad skal man sige fra prædikestolen? September - november 2012 - Nr. 3. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad

KIRKE NYT. Hvad skal man sige fra prædikestolen? September - november 2012 - Nr. 3. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad September - november 2012 - Nr. 3 KIRKE NYT Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Hvad skal man sige fra prædikestolen? Når man har mini-konfirmander, eller Kend-din-kirke-børn, som vi også siger, skal børnene

Læs mere

KIRKE NYT. Hilsen til forårssolen. Marts 2012 - maj 2012 - Nr. 1. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad

KIRKE NYT. Hilsen til forårssolen. Marts 2012 - maj 2012 - Nr. 1. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Marts 2012 - maj 2012 - Nr. 1 KIRKE NYT Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Kender du det, at bekymringer og problemer fylder alt for meget i dit hoved? Store bekymringer eller små: Bekymringer om livet, om

Læs mere

KIRKE NYT. Skønne hverdage. Juni 2012 - august 2012 - Nr. 2. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad

KIRKE NYT. Skønne hverdage. Juni 2012 - august 2012 - Nr. 2. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Juni 2012 - august 2012 - Nr. 2 KIRKE NYT Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Jeg tager kaffe-dåsen ned fra køkkenskabet, og hælder tre mål med top, op i kaffe-filtret. Jeg tænder for el-kedlen, og giver mine

Læs mere

KIRKE NYT. Fritidskristen - hvad er det? Maj - august 2013 - Nr. 2. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad

KIRKE NYT. Fritidskristen - hvad er det? Maj - august 2013 - Nr. 2. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Maj - august 2013 - Nr. 2 KIRKE NYT Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Fritidskristen - hvad er det? Biskop Kjeld Holm, Århus, har for nylig skrevet en tankevækkende artikel om et ord, han selv har lavet.

Læs mere

KIRKE NYT. Kan en elefant fortælle om jul? December 2012 - februar 2013 - Nr. 4. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad

KIRKE NYT. Kan en elefant fortælle om jul? December 2012 - februar 2013 - Nr. 4. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad December 2012 - februar 2013 - Nr. 4 KIRKE NYT Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Kan en elefant fortælle om jul? Der var en gang, hvor cirkus kom til byen: De kom kørende med vognene fulde af klovner og

Læs mere

KIRKEBLAD. Seniorudflugt SIDE 3. Benny Andersen foredrag SIDE 3. Grillgudstjeneste SIDE 4. Konfirmandforældremøde SIDE 4. Sørbymagle. Kirkerup NR.

KIRKEBLAD. Seniorudflugt SIDE 3. Benny Andersen foredrag SIDE 3. Grillgudstjeneste SIDE 4. Konfirmandforældremøde SIDE 4. Sørbymagle. Kirkerup NR. KIRKEBLAD JUNI JULI AUGUST 2015 NR. 2 Sørbymagle Kirkerup Seniorudflugt SIDE 3 Benny Andersen foredrag SIDE 3 Grillgudstjeneste SIDE 4 Konfirmandforældremøde SIDE 4 NYKALKET KIRKE Sørbymagle Kirke fik

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

KIRKEBLAD. Trinitatistiden SIDE 2. Kim Sjøgren SIDE 3. Hvad laver en spejder? SIDE 6. Sørbymagle. Kirkerup JUNI JULI AUGUST NR. 2

KIRKEBLAD. Trinitatistiden SIDE 2. Kim Sjøgren SIDE 3. Hvad laver en spejder? SIDE 6. Sørbymagle. Kirkerup JUNI JULI AUGUST NR. 2 KIRKEBLAD JUNI JULI AUGUST NR. 2 Sørbymagle Kirkerup Trinitatistiden SIDE 2 Kim Sjøgren SIDE 3 Hvad laver en spejder? SIDE 6 TRINITATISTIDEN TIDEN KOMMER OS I MØDE Ligesom vi har et kalenderår, har vi

Læs mere

KIRKE NYT. På vej i Kirke? Eller Kirke på vej. Juni 2011 - august 2011 - Nr. 2. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad

KIRKE NYT. På vej i Kirke? Eller Kirke på vej. Juni 2011 - august 2011 - Nr. 2. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Juni 2011 - august 2011 - Nr. 2 KIRKE NYT Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad På vej i Kirke? Eller Kirke på vej I grunden tror jeg på Gud men jeg kommer ikke i kirken. Det er ikke noget for mig, for jeg behøver

Læs mere

KIRKEBLAD. Jul SIDE 3. Orgelindvielse SIDE 4. Spejdernyt SIDE 6. Kirkerup. Sørbymagle NR. 4 FEBRUAR 2015

KIRKEBLAD. Jul SIDE 3. Orgelindvielse SIDE 4. Spejdernyt SIDE 6. Kirkerup. Sørbymagle NR. 4 FEBRUAR 2015 KIRKEBLAD DECEMBER JANUAR FEBRUAR 2015 NR. 4 Sørbymagle Kirkerup Jul SIDE 3 Orgelindvielse SIDE 4 Spejdernyt SIDE 6 KIRKENYT AKTIVITETSKALENDER ÆBLEMOSTGUDSTJENESTEN Her er det billeder fra årets æblemostgudstjeneste

Læs mere

KIRKE NYT. Påske. Marts 2011 - maj 2011 - Nr. 1. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad

KIRKE NYT. Påske. Marts 2011 - maj 2011 - Nr. 1. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Marts 2011 - maj 2011 - Nr. 1 KIRKE NYT Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Død, hvor er din sejr? det er apostlen Paulus, der siger sådan. I Første Brev til menigheden i Korinth skriver han også: Men når

Læs mere

KIRKE NYT. Jul med alpaka-hue. December 2010 - februar 2011 - Nr. 4. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad

KIRKE NYT. Jul med alpaka-hue. December 2010 - februar 2011 - Nr. 4. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad December 2010 - februar 2011 - Nr. 4 KIRKE NYT Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Jul med alpaka-hue Gløggen var rygende varm, og smagte højst besynderligt, for gløgg er ikke den mest oplagte drik i 38 graders

Læs mere

KIRKE NYT. Rugbrødsmadder og kirkegang. September november Nr. 3. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad

KIRKE NYT. Rugbrødsmadder og kirkegang. September november Nr. 3. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad September 2010 - november 2010 - Nr. 3 KIRKE NYT Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Rugbrødsmadder og kirkegang Kender I det, at frokosten står på bordet, rugbrød med pålæg, sundt og nærende, men når ungerne

Læs mere

KIRKE NYT. Æbler i Høst. September 2011 - november 2011 - Nr. 3. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad

KIRKE NYT. Æbler i Høst. September 2011 - november 2011 - Nr. 3. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad September 2011 - november 2011 - Nr. 3 KIRKE NYT Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Så er fryseren igen ved at blive fyldt op med æblemos! Faktisk vil der nok komme så meget æblemos i fryseren, at jeg skal

Læs mere

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts - April - Maj 2008 40. årg. Restaurering af Langå Kirke Her under Langå kirkes restaurering viser vi et lille udpluk af de billeder som er taget under restaureringen

Læs mere

KIRKE NYT. Ingen påske uden æg! Marts maj Nr. 1. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad

KIRKE NYT. Ingen påske uden æg! Marts maj Nr. 1. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Marts 2010 - maj 2010 - Nr. 1 KIRKE NYT Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Så er det ved at være påske igen, tiden hvor de første erantisser bryder op af den frosne jord. Jeg hører selv til de heldige der

Læs mere

KIRKEBLAD. Seniorcafé SIDE 3. Sangaften I musikkens tegn SIDE 3. Børnegudstjenester SIDE 4. Kirkerup. Sørbymagle NR. 1 MARTS APRIL MAJ 2015

KIRKEBLAD. Seniorcafé SIDE 3. Sangaften I musikkens tegn SIDE 3. Børnegudstjenester SIDE 4. Kirkerup. Sørbymagle NR. 1 MARTS APRIL MAJ 2015 KIRKEBLAD Sørbymagle Seniorcafé SIDE 3 Sangaften I musikkens tegn SIDE 3 Børnegudstjenester SIDE 4 MARTS APRIL MAJ 2015 NR. 1 Kirkerup KIRKENYT AKTIVITETSKALENDER KONFIRMANDTRÆF I ROSKILDE DOMKIRKE 500

Læs mere

Marts april maj Vor Frue dag/mariæ Bebudelse

Marts april maj Vor Frue dag/mariæ Bebudelse Marts april maj 2019 Vor Frue dag/mariæ Bebudelse I år fejrer vi Marias bebudelse den 7. april altså to uger før påske, men sådan har det ikke altid været. Indtil 1770 var det en Helligdag. Det skulle

Læs mere

KIRKEBLAD. Bedemanden fra Kerteminde SIDE 6. Orgelindvielse i Sørbymagle Kirke SIDE 2. Vandringer Solvitur ambulando SIDE 6. Kirkerup.

KIRKEBLAD. Bedemanden fra Kerteminde SIDE 6. Orgelindvielse i Sørbymagle Kirke SIDE 2. Vandringer Solvitur ambulando SIDE 6. Kirkerup. KIRKEBLAD Sørbymagle SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER NR. 3 Kirkerup Bedemanden fra Kerteminde SIDE 6 Orgelindvielse i Sørbymagle Kirke SIDE 2 Vandringer Solvitur ambulando SIDE 6 KIRKENYT AKTIVITETSKALENDER

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

KIRKEBLAD. Jul & nytår i kirkerne SIDE 2. Meditationsgudstjenester SIDE 2. Minikonfirmand 2017 SIDE 3. Kirkerup. Sørbymagle NR. 1

KIRKEBLAD. Jul & nytår i kirkerne SIDE 2. Meditationsgudstjenester SIDE 2. Minikonfirmand 2017 SIDE 3. Kirkerup. Sørbymagle NR. 1 KIRKEBLAD DEC. 2016 JAN. FEB. 2017 NR. 1 1 Sørbymagle Kirkerup Jul & nytår i kirkerne SIDE 2 Meditationsgudstjenester SIDE 2 Minikonfirmand 2017 2 AKTIVITETSKALENDER JULEN I KIRKERNE Julen er hjerternes

Læs mere

Menighedsrådsmøde kl. 19.00 den 17/6 2014 kl. 18.30 i Kirkeskoven. Derefter i konfirmandhuset ved Sørbymagle kirke.

Menighedsrådsmøde kl. 19.00 den 17/6 2014 kl. 18.30 i Kirkeskoven. Derefter i konfirmandhuset ved Sørbymagle kirke. Menighedsrådsmøde kl. 19.00 den 17/6 2014 kl. 18.30 i Kirkeskoven. Derefter i konfirmandhuset ved Sørbymagle kirke. Der er offentlig adgang. Afbud fra: Øvrigt tilstede: Bent og Birte Kristiansen, John

Læs mere

Orø Kirkeblad. I kirken er I altid velkomne! Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. I kirken er I altid velkomne! Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14 I kirken er I altid velkomne! Der er mange opgaver, som skal udføres i vores kirke i de næste 4 år. Når man lader sig vælge til Menighedsrådet ved et opstillingsmøde,

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Der skete noget med Gud, dengang han blev far Sådan forklarede en af mine lærere på teologistudiet, hvad der er særligt i kristendommen. Det er en af de

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Syng dig glad! Marts - April - Maj 2015 Der findes ikke noget bedre end inden en landskamp at synge sammen med et fyldt stadion Der er et yndigt land eller Nytårsaften

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD. Tøbrud

NØRRE FELDING KIRKEBLAD. Tøbrud NØRRE FELDING KIRKEBLAD Tøbrud Jeg har oplevet mange vintre, men endnu aldrig en, der ikke endte med tø, lader Storm P. en af sine figurer sige. Vi er nok nogle stykker, der har været noget utålmodige

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

KIRKEBLAD. Livets sange SIDE 2. Seniorudflugt SIDE 3. Nørkleaften SIDE 4. Konfirmationer SIDE 5. Sørbymagle. Kirkerup NR. 2 MAJ JUNI JULI AUG.

KIRKEBLAD. Livets sange SIDE 2. Seniorudflugt SIDE 3. Nørkleaften SIDE 4. Konfirmationer SIDE 5. Sørbymagle. Kirkerup NR. 2 MAJ JUNI JULI AUG. KIRKEBLAD MAJ JUNI JULI AUG. 2016 NR. 2 1 Sørbymagle Kirkerup Livets sange SIDE 2 Seniorudflugt SIDE 3 Nørkleaften SIDE 4 Konfirmationer SIDE 5 2 AKTIVITETSKALENDER SANGAFTEN LIVETS SANGE Torsdag d. 26.

Læs mere

nyt 40. årgang Nr Marts - April - Maj Fortsættes på side 2

nyt 40. årgang Nr Marts - April - Maj Fortsættes på side 2 IRKE nyt Den sorte præstekjole! Præstekjolen har været til diskussion mange gange. Er det virkelig nødvendigt, at du ser så kedelig ud, bliver jeg tit spurgt. Men der er en grund til, at præsten har den

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby Skallerup

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby Skallerup Kirkebladet Flade Bjergby Sundby Skallerup Forår 2013 Gudstjenesteliste 10. marts til 9. juni incl. 10. marts 9:00 * 13. marts Fyraftenssang 16:30 Skallerup Kirke 17. marts 9:00 Sundby (Nørager) 20. marts

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Søndag d. 7. december Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december Søndag d. 13. december Søndag d. 20. december: Torsdag d. 24.

Søndag d. 7. december Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december Søndag d. 13. december Søndag d. 20. december: Torsdag d. 24. Søndag d. 7. december: 2.søndag i advent kl.10.00: Højmesse (ingen dåb): De ni læsninger: Jørn Balle Larsen Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december: kl.10.00: Dåbsgudstjeneste: Jørn Balle Larsen

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

Nr.5. Maj 2015. Kl. 11.00. Kl. 12.15. Kl. 10.30. Kl. 12.15. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 10.

Nr.5. Maj 2015. Kl. 11.00. Kl. 12.15. Kl. 10.30. Kl. 12.15. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 10. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.5. 1 Maj 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 10. maj 5. søndag efter påske Kl. 11.00 Præst fra Døvemenigheden Døvegudstjeneste Torsdag den 14. maj

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 50. årg. 2013 September Oktober November Velkommen til vores nye organist Med stor glæde kan vi nu byde Lone Vandt velkommen som vores nye organist

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Marts - April - Maj 2013 Kierkegaard fylder 200 år I 2013 markeres Søren Kierkegaards 200-års fødselsdag i hele verden. Søren Kierkegaard er Danmarks største filosof

Læs mere

APRIL 1. Fredag 1 Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Uge 14 Tirsdag 5 Onsdag 6 Torsdag 7. Side 3 af 12

APRIL 1. Fredag 1 Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Uge 14 Tirsdag 5 Onsdag 6 Torsdag 7. Side 3 af 12 Side 1 af 12 JANUAR 1 Lørdag 1 Nytår Søndag 2 Mandag 3 Uge 1 Tirsdag 4 Onsdag 5 Torsdag 6 Hellig 3 konger Fredag 7 Lørdag 8 Søndag 9 Mandag 10 Uge 2 Tirsdag 11 Onsdag 12 Torsdag 13 Fredag 14 Lørdag 15

Læs mere

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj IRKE nyt 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj At finde sin rette plads... Se side 2 At finde sin rette plads - kan det lade sig gøre i kirken? Jeg har min faste plads i kirken. Sådan siger et par

Læs mere

KIRKEBLAD. Påske SIDE 2. Konfirmander 2017 SIDE 6. Børn i kirken SIDE 6. Pinse SIDE 3. Sørbymagle. Kirkerup NR. 2 MAJ 2017

KIRKEBLAD. Påske SIDE 2. Konfirmander 2017 SIDE 6. Børn i kirken SIDE 6. Pinse SIDE 3. Sørbymagle. Kirkerup NR. 2 MAJ 2017 KIRKEBLAD MARTS APRIL1 MAJ 2017 NR. 2 Sørbymagle Kirkerup Påske SIDE 2 Konfirmander 2017 SIDE 6 Børn i kirken SIDE 6 Pinse SIDE 3 2 AKTIVITETSKALENDER SKÆRTORSDAGSMÅLTID I SØRBYMAGLE KIRKE 13. APRIL KL.

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 Orgelindvielse den 20. september Projekt nyt orgel Høstgudstjeneste med orgelindvielse og frokost I juni kom det nye orgel så på plads i Padesø Kirke.

Læs mere

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE MUNKEBO KIRKE FOLKEKIRKEN MAR-APR-MAJ 2015 Påske og Pinse Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække Tanke og tro - en foredragsrække

Læs mere

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014 Hér finder du os Organist ved alle pastoratets kirker: Mai Larsen, 28 11 92 09 Kirkesanger ved Lundforlund og Sludstrup kirker: Carsten Jørgensen, 58 54 54 00 / 23 74 61 54 Kirkesanger ved Gerlev og Slots

Læs mere

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke Januar Februar Marts April 2015 KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY Inde i bladet: Præstens side 2 Glimt fra sognene 3 Indsamling i kirkerne 4 Menighedsrådsmøder 5 Adresser 7 Foto: Alsted Kirke Præstens

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Hvad laver menighedsrådet? Der har i 2012 været valg til menighedsrådene landet over og de nye menighedsråd er konstitueret og således

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg.

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg. Prædiken til sidste s. e. Hellig3konger 2011 Ved kyndelmisse som vi fejrede den 2. februar var vi halvvejs gennem vinteren. Og jeg tror, at længslen efter lys og forår gælder de fleste af os. Og netop

Læs mere

Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kontor: Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, 22 95 08 91, fax 97 99 30 49 E-mail:

Læs mere

3. søndag efter påske

3. søndag efter påske 3. søndag efter påske Salmevalg Se, nu stiger solen, 754 I døden Jesus blunded, 221 Stat op, min sjæl, i morgengry, 224 En liden stund, 540 Nu takker alle Gud, 11 Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

Marts i Tagensbo Kirke

Marts i Tagensbo Kirke Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7.

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7. HVAD BETYDER PÅSKE INTRODUKTION Hvorfor holder vi egentlig påske? Vi spiser påskefrokost og laver gækkebreve - men er det andet end det? Påsken handler om Jesus død og opstandelse. Påsken åbner muligheden

Læs mere

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. September December 2014

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. September December 2014 Hér finder du os Organist ved alle pastoratets kirker: Mai Larsen, 28 11 92 09 Kirkesanger ved Lundforlund og Sludstrup kirker: Carsten Jørgensen, 58 54 54 00 / 23 74 61 54 Kirkesanger ved Gerlev og Slots

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

HALK OG GRARUP KIRKEBLAD. Marts 2012 Juni 2012

HALK OG GRARUP KIRKEBLAD. Marts 2012 Juni 2012 HALK OG GRARUP KIRKEBLAD Marts 2012 Juni 2012 NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Vi har nu taget behørig afsked med sognepræst Annette Møller Jensen og sagt tak for den gode måde, hun forvaltede præstegerningen i

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE MAJ - AUGUST 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD 100 ÅRS FØDSELSDAG for K9 - FDF DEN 28. AUGUST 2011 er vi alle inviteret til FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00 I ANNA KIRKE Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten

Læs mere

KvongPosten Marts 2019

KvongPosten Marts 2019 KvongPosten Marts 2019 Kirkesuppe. Gudstjeneste i Kvong Kirke, søndag, den 3. marts kl. 10.30 Efter gudstjenesten serveres suppe og kaffe i Kirkehuset. Pris 30 kr. Tilmelding senest 28/02 til Anni Vad

Læs mere

Mon ikke, der er andre end mig, der kan huske det særlige slidstærke betræk, der var på sæderne i sådan en bus. Det var i

Mon ikke, der er andre end mig, der kan huske det særlige slidstærke betræk, der var på sæderne i sådan en bus. Det var i PRÆDIKEN SØNDAG DEN 28.APRIL 2013 4.SEP AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Es.36,26-28; Jak.1,17-21; Joh.16,5-15 Salmer: 408,305,600,294,725 Kærligheds og Sandheds Ånd Jord og Himmels hjertebånd

Læs mere

LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010

LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010 LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010 AKTIVITETER I IDRÆTSFORENINGEN 2009 VESTERMOSE IF VESTERMOSE SKOLE VESTSJÆLLANDS UNGDOMSKLUB SØNDERUP, NORDRUP OG GUDUM SOGNE Sogneguiden Kirkeadresser

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø kirkegård en forårsdag. 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø kirkegård en forårsdag. 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2 Padesø kirkegård en forårsdag MENIGHEDSRÅDSVALG 2012 Der er valg til menighedsrådet i år, det er der hvert fjerde år. Arbejdet i et menighedsråd er mangfoldigt,

Læs mere

KIRKEBLAD. Irsk folkemusik SIDE 3. Skærtorsdagsmåltid i kirken SIDE 4. Minikonfirmand SIDE 4. Varme hveder & Aftensang SIDE 4. Sørbymagle.

KIRKEBLAD. Irsk folkemusik SIDE 3. Skærtorsdagsmåltid i kirken SIDE 4. Minikonfirmand SIDE 4. Varme hveder & Aftensang SIDE 4. Sørbymagle. KIRKEBLAD JAN. FEB. MAR. APR. 2016 NR. 1 1 Sørbymagle Kirkerup Irsk folkemusik SIDE 3 Skærtorsdagsmåltid i kirken SIDE 4 Minikonfirmand SIDE 4 Varme hveder & Aftensang SIDE 4 2 MEDITATIONSGUDSTJENESTE

Læs mere

KIRKEBLAD Nr. 1 Torsted-Hover menigheder 55. årgang 2019

KIRKEBLAD Nr. 1 Torsted-Hover menigheder 55. årgang 2019 Til samtlige husstande KIRKEBLAD Nr. 1 Torsted-Hover menigheder 55. årgang 2019 Stemningsbilleder fra præstegårdsskoven i Torsted PÅSKEN Om ikke længe tar vi hul på forårets store rigdom af helligdage.

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Vetterslev - Høm Kirkeblad

Vetterslev - Høm Kirkeblad Februar 2009 - Kirkeblad 2. pinsedags gudstjeneste - under åben himmel! En gang om året, nærmere bestemt 2. pinsedag, mødes provstiets menigheder. Vi holder gudstjeneste sammen, fordi det styrker det enkelte

Læs mere

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang 108 - Lovet være du Jesus Krist 448 - Fyldt af glæde 71 Nu kom der bud fra englekor 115 - lad det klinge sødt i sky Nadververs 101 v. 3 af

Læs mere

Uge 2 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dato 05-01-2015 06-01-2015 07-01-2015 08-01-2015 09-01-2015 Teori Teori 7 Holdstart Uge 3 Mandag Tirsdag

Uge 2 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dato 05-01-2015 06-01-2015 07-01-2015 08-01-2015 09-01-2015 Teori Teori 7 Holdstart Uge 3 Mandag Tirsdag Uge 2 Dato 05-01-2015 06-01-2015 07-01-2015 08-01-2015 09-01-2015 Uge 3 Dato 12-01-2015 13-01-2015 14-01-2015 15-01-2015 16-01-2015 Uge 4 Dato 19-01-2015 20-01-2015 21-01-2015 22-01-2015 23-01-2015 Uge

Læs mere

Kirkeblad TRO I BRUG. Høve - Flakkebjerg Fårdrup - Skørpinge. Gudstjenester. Nr. 18 Marts - Maj 2014. Dag i kirkeåret 10.30. Familiegudstjeneste

Kirkeblad TRO I BRUG. Høve - Flakkebjerg Fårdrup - Skørpinge. Gudstjenester. Nr. 18 Marts - Maj 2014. Dag i kirkeåret 10.30. Familiegudstjeneste Gudstjenester 2. marts Dag i kirkeåret Fastelavn 9. marts 1. søn. i fasten 16. marts 2. søn. i fasten 23. marts 3. søn. i fasten 30. marts Midfaste 6. april Marie bebudelsesdag 13. april Palmesøndag 17.

Læs mere

HERLEV - PRÆSTEBRO - LINDEHØJ 2012-2013

HERLEV - PRÆSTEBRO - LINDEHØJ 2012-2013 HERLEV - PRÆSTEBRO - LINDEHØJ 2012-2013 Læs om konfirmationsforberedelse og indskrivning på de følgende sider! KONFIRMANDINDSKRIVNING TIL 7. KLASSES FORÆLDRE! Det er blevet tiden for indskrivning til konfirmationsforberedelse.

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 51. årg. 2014 September Oktober November Høst Afskedsreception Syng sammen Koncert Musikgudstjenester Alle Helgen Velkommen til årets konfirmander

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 50. årg. 2013 Juni Juli August Kom til sensommermøde i præstegårdshaven den 25. august Til lykke til årets konfirmander Til lykke med konfirmationen

Læs mere

KIRKEBLAD. Æblemost & Høstgudstjeneste SIDE 3. De nye salmer SIDE 4. Fredslyset SIDE 5. Julen SIDE 8. Sørbymagle. Kirkerup NR. 3

KIRKEBLAD. Æblemost & Høstgudstjeneste SIDE 3. De nye salmer SIDE 4. Fredslyset SIDE 5. Julen SIDE 8. Sørbymagle. Kirkerup NR. 3 KIRKEBLAD SEPT. OKT. NOV. DEC. 2015 NR. 3 1 Sørbymagle Kirkerup Æblemost & Høstgudstjeneste SIDE 3 De nye salmer SIDE 4 Fredslyset SIDE 5 Julen SIDE 8 2 KIRKENYT SKT. HANS BÅL I STENBÆKHAVEN. En tradition

Læs mere

HØVE & HAVREBJERG VALGMENIGHEDER

HØVE & HAVREBJERG VALGMENIGHEDER HØVE & HAVREBJERG VALGMENIGHEDER Marts - Maj 2019 56. a rgang nr. 1 Forår 2019 Det lysner 2 Kære Nikolai Hjerteligt velkommen til dig i Høve- og Havrebjerg Valgmenigheder, en velkomst, der også gælder

Læs mere

KIRKE NYT. Hvem kan dog forstå det det med jul? December februar Nr. 4. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad

KIRKE NYT. Hvem kan dog forstå det det med jul? December februar Nr. 4. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad December 2011 - februar 2012 - Nr. 4 KIRKE NYT Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Hvem kan dog forstå det det med jul? Når et lille barn bliver født, er det et under hver gang! vi ser de små fingre, de fine

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 1 51. årg. 2014 Marts April Maj Præstevikar Påskens gudstjenster Filmklub Konfirmationer Koncert Ældreudflugt 25 års jubilæum Selma Lagerlöf Den

Læs mere

KIRKE NYT. Kan det bruges? Folkekirkens nytteværdi. Maj august Nr. 2. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad

KIRKE NYT. Kan det bruges? Folkekirkens nytteværdi. Maj august Nr. 2. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Maj 2010 - august 2010 - Nr. 2 KIRKE NYT Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Kan det bruges? Folkekirkens nytteværdi Fra konfirmander og opefter hører vi engang imellem det spørgsmål: Hvad skal vi bruge det

Læs mere

april maj juni Indhold:

april maj juni   Indhold: Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2018 april maj juni Indhold: Foråret kommer 2 Goddag til endnu en ny præst 2 Eftermiddagsgudstjenester 3 Tusmørkeandagter 3 Familiegudstjenester 3 Kalender 4-5 Den nye

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Prædiken 2. Påskedag, 1. tekstrække, Luk 24,13-35. Det kræver noget tid at komme tilbage til hverdagen.

Prædiken 2. Påskedag, 1. tekstrække, Luk 24,13-35. Det kræver noget tid at komme tilbage til hverdagen. Prædiken 2. Påskedag, 1. tekstrække, Luk 24,13-35. Det kræver noget tid at komme tilbage til hverdagen. Det kan for så vidt også opleves, når vi har være på Se, hvis man en enkelt gang ha været i biografen

Læs mere

Referat fra menighedsrådsmødet den 20. november 2014 kl. 18.15 i Ølby Sognegård.

Referat fra menighedsrådsmødet den 20. november 2014 kl. 18.15 i Ølby Sognegård. Referat fra menighedsrådsmødet den 20. november 2014 kl. 18.15 i Ølby Sognegård. Deltagere: Liselotte Nyboe, Johan Dyrløv, Arthur Holgerson, Arne Søndergard, Palle Sigaard, Birgit Bager, Marie Holst, Ruth

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Menighedsrådsmøde referat 2015 04 09 Side 1 af 8

Menighedsrådsmøde referat 2015 04 09 Side 1 af 8 Tjørring sogn Referat MR - møde d. 9. april, 2015 kl. 18.45 Værdigrundlag Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi arbejder

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August 2019 Valgmenighed Døbefont pyntet til barnedåb Påskedag 2019 Nyt fra Menighedsrådet Når I sidder med dette kirkeblad i hånden, har vi et veloverstået Årsmøde bag os. Vi håber,

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201 Nu falmer skoven trindt om land Mel.: Johan H. Nebelong 1889 Jeg ved et evigt Himmerig 1) Nu falmer skoven trindt om

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

Skrydstrup Kirkeblad

Skrydstrup Kirkeblad Skrydstrup Kirkeblad Årgang 73 Forår 2018 Nr. 91 Præsten har ordet Kan det ikke være lige meget? De små forårsbebudere er kommet op af jorden. Nu er foråret på vej og jeg glæder mig til sol og varme. Løgene

Læs mere