Årgang 50 nr. 2 juli-august 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årgang 50 nr. 2 juli-august 2012"

Transkript

1 Mission Årgang 50 nr. 2 juli-august 2012 palma h j e m m e o g u d e Her sidder Anne-Lise og Inge Meents midt i den dejlige dyrehave på Geha psykiatriske børnehospital og glæder sig over dyrene, som har været medvirkende til, at hundreder af børn og andre med dårlige nerver har fundet hvile og helbredelse. Vi giver Gud al æren! Han hjalp os til sammen med kristne venner i Danmark at starte dette arbejde for 16 år siden.

2 I kære elskede venner! Vi har oplevet så mange positive og glædelige ting i de sidste måneder her i vores arbejde i Israel, at vi kan mærke Guds nærhed på en helt speciel måde! Det er, som om Gud vil overraske os og sige igen: Der er stadig meget, der skal gøres, og I er ikke færdige endnu! Halleluja! Og I, kære venner, er heller ikke færdige! Der er så meget, Gud gerne vil gøre for jøderne nu, hvor hele verden syder og koger omkring dem. Han er i gang med at fuldføre sine dyrebare løfter til Israel! Dyrehaven i Geha Inge, som havde visionen sammen med Sarah om at starte dyrehaven, går snart på pension, og hun vil gerne overgive arbejdet til nye, unge, stærke kræfter, så alt er i fin orden, når hun stopper. Lige for nylig havde flere ræve været inde i haven og dræbt mange af de små kæledyr, så der var stor sorg hos børnene. Hegnet, som er lavet rundt om haven, er gået i stykker og er slidt, og mange andre ting i haven trænger til at blive fornyet efter 16 års flittigt brug. Lederne spurgte os, om det var muligt for os at hjælpe, og vi er i tro gået i gang med at renovere hele haven. Hegnet bliver dyrt, men vi har foreløbig købt smukke, nye planter og fået repareret de små ting. Venner i Danmark har sendt begynderbeløbet til et nyt hegn, så vi er i fuld gang i tro til, at Gud har omsorg for dette sted, hvor så mange har fået og stadig får uvurderlig hjælp af psykiaterne og dyrene, som er en fantastisk helbredende medicin for børnene. Der kommer læger og andre fra hele landet for at se, hvad der sker i børnenes psyke, når de behandles i haven, og der er nu over 100 dyrehaver magen til ud over Israel. Inge er rundt og underviser på universiteter om arbejdet, og studerende kommer i praktik i haven for at lære af Inge. Nu bliver omgivelserne rigtig fine og stærke, så rævene må finde andre spisekamre, for denne dyrebare have bliver en lukket have! Børnene Vi bliver altid dybt berørte, når vi ser, hvad der bliver gjort for de svage børn, og dem er der mange af i Israel, hvor immigranter kommer ind i store mængder til landet, og mange af familierne har store problemer. Vi har støttet børnehjemmet i Jerusalems bjerge i mere end 15 år, og der er stadig brug for hjælp! Lederne fortæller os, at de børn, der kommer ind nu, er meget dårligere psykisk, end de var tidligere, så det kræver meget omsorg fra medarbejdernes side. Tak om I vil bede for dette sted, som er Endestationen, når børnene har været på alle andre institutioner. De skal være her i mindst 5 år, og, Gud være lovet, er der en stor procentdel, der kommer helbredte igennem! Børnelandsbyen Michael Lev, hvor der bor 250 børn, som kommer fra grusomme forhold, har fået ,- kr. fra Danmark, så børnene får lidt glæde ind i deres triste tilværelse. De har også brug for meget forbøn!

3

4 Bibelselskabet Den nye Bibel, som I sammen med os har været med til at betale udgivelsen af, er til større og større glæde i Israel. Når folk ser, at den har både Det gamle og Det nye Testamente sammen og har krydsreferencer, bliver de helt overvældede af glæde. Det er, som om dette har været et stort ønske, som nu er opfyldt. Gud gav denne Bibel til Israel i rette øjeblik! Bed om, at alle jøder må begynde at læse mere i Guds ord. Mange har været trætte af al religion i årevis, men vi kan mærke en ny længsel komme frem i denne tid. Børnebilledbogen er nu færdig på engelsk! Denne fine nye børnebog, som viser billeder og fortæller om dyrenes fantastiske verden og om, hvordan Gud har skabt hver art med evner til at passe på hinanden, er helt fantastisk og viser børn og forældre Guds storhed. Den engelske udgave skal tilbydes alle engelsktalende lande, og vi håber og tror, den skal blive til stor velsignelse. Den hebraiske udgave er også snart færdig og vil glæde mange børn i Israel, da der ikke findes ret meget kristen børnelitteratur her. Bogen hedder: Can a creature be your teacher? Kan et dyr være din lærer? Der fortælles om 16 forskellige dyr, og bag i bogen er der lavet opgaver, hvor både børn og forældre kan gætte og snakke om opgaverne, når der læses godnat historier. TAK til alle jer, der har støttet dette arbejde. Gud velsigne jer og jeres familier!

5 To store overraskelser! Som mange af jer ved, ønskede vore jødiske venner for et par år siden, at vi skulle skrive vores livshistorie på engelsk, så den kunne bruges i Israel. Vores gode ven, Ziona, var villig til at skrive den ind på computeren, og hun hjalp os også med at få den trykt og udgivet. Den er nu ude i store dele af Israel, og vi har udelukkende haft positive reaktioner fra dem, der har læst den. På grund af den har vi haft rigtig mange samtaler, og mange har oplevet Guds nærvær, mens de læste den og har bedt om samtaler. Vi har igen og igen fået spørgsmålet: Hvorfor får I den ikke trykt på hebraisk. Der er mange, som gerne vil læse den, men de læser ikke engelsk. Pludselig kom Ziona forleden og sagde: Jeg har besluttet, at jeg gerne vil oversætte jeres bog til hebraisk. Det er et meget stort arbejde, men min mand, Abraham, har lovet at læse korrektur på den bagefter. Det vil tage lang tid, men jeg vil gøre det! Det var en meget stor overraskelse og glæde for os, da det jo også indebærer, at disse to kære venner på en måde står inde for det, vi skriver og ikke skammer sig ved det. Så nu går de i gang med dette store projekt! Vi takker Gud, som har ledet dette, da vi slet ikke troede, det kunne lade sig gøre. Nu begynder arbejdet, og vi tror, Helligånden vil hjælpe os at fuldføre det og betale prisen! Vores livshistorie om, hvad Jesus har gjort for os, fra vi blev født og til i dag, bliver nu ikke blot fortalt til nogle få jøder, men alle, der har lyst til at lytte og læse om vores frelse ved troen på Jesus, vores dåb, Helligåndens dåb, kaldelse til missionærgerningen og alle miraklerne, Gud har gjort gennem vort lange liv, vil frit kunne få anledning til det. Det er virkelig en drøm, der går i opfyldelse. TAK til Jesus! Og så til den næste store overraskelse og glæde: Vi har oplevet den helt store kærlighed! For et par uger siden ringede en dame ved navn Leah. Hun fortalte os, at vores gode ven gennem mere end 20 år, Dr. Sarah Spitzer, er hendes nabo, og da hun mødte hende en dag, sagde Sarah: Jeg har en bog, du skal læse, og jeg vil, du skal lære forfatterne, Anne-Lise og Peter, at kende. Leah læste bogen på 3 dage og var overvældet af det, hun læste. Derfor ringede hun til os og spurgte, om vi kunne tænke os at besøge AMCHA i Netanya, hvor hun arbejder. Hun ville så gerne tale med os og præsentere os for den øvrige ledelse og de ældre. Vi sagde ja med det samme. Vi har arbejdet sammen med AMCHA i mange år og støttet mange af deres projekter for at hjælpe holocaustoverlevende. De gør et fantastisk arbejde ud over Israel. Da vi så på kortet over Netanya, hvor vi jo bor nu, viste det sig, at AMCHA har lejet lokaler fem minutters gang fra, hvor vi bor. Så vi planlagde et besøg.

6 Lederne for AMCHA i Netanya, Leah og Marga. Med det samme vi kom ind i lokalet, hvor ca. 120 ældre var samlet, fortalte Leah om os, og vi blev bedt om at fortælle om vores liv, og hvorfor vi har arbejdet så mange år i Israel. Da vi så ud over denne forsamling af holocaustoverlevende og fortalte dem om Guds store kærlighed, blev vi begge to dybt rørte og fyldt med en guddommelig kærlighed til disse elskelige mennesker. Det kan ikke forklares, men vi følte så klart, at Gud ville, vi skulle være netop dér og sige netop dé ord, vi sagde. Tårerne trillede ned af kinderne på mange af dem, der lyttede, både de ældre og medarbejderne. Det var virkelig gribende. Da vi kom ind på lederen, Margas, kontor bagefter, fik vi at vide, hvor meget disse ældre har været igennem af grusomme oplevelser og lidelser. De fleste af de overlevende, som bor i Netanya, var børn, da de kom ind i koncentrationslejrene sammen med deres forældre. De blev hurtigt skilt fra forældrene og anbragt i specielle rum, og derfra blev de misbrugt og slået, sultet og ødelagt. Læger brugte djævelske metoder på at eksperimentere med deres psyke og kroppe med forskellige slags medicin og metoder, og det er utroligt, at de overlevede. Mange af forældrene blev dræbt i gaskamrene, og efter krigen gemte børnene og de unge sig i skovene, og hvor de kunne komme ind i huler og lader. De fleste var i lejrene i 5 år og var i alderen 1 til 15 år. Nogle af dem er født i lejrene. Leah og Marga ville gerne vide mere om vores liv, så vi fortalte, og de blev ved med at spørge i flere timer. Det endte med, vi sad og græd alle fire, og de sagde: Det er første gang i vores liv, vi har mødt mennesker som jer og hørt om den kristne tro på den måde!

7 Her er en del af den dejlige forsamling af ældre. Vi har været sammen med dem flere gange nu, og der er vokset en dyb, gensidig kærlighed frem imellem os. Her er der hyggeligt samvær i klubben i AMCHA. Ordet AMCHA er et kodeord, jøderne brugte under krigen, når de gemte sig i skovene. Hvis de hørte nogen komme, sagde de stille: AMCHA eller OMCHO, og hvis ikke der blev svaret med samme ord, var det om at komme væk og gemme sig et andet sted.

8 Alle, der har været i koncentrationslejer, har fået et nummer tatoveret ind på den ene arm. Det har alle vores nye venner i AMCHA også, og det minder dem dagligt om den smertelige barndom og ungdom, de har haft. Da vi sad på kontoret og talte om, hvor lidt plads, de har at samles på, sagde Marga: Ja, og vi har over 200 på venteliste, som længes efter at få plads her. Dem, der er tilmeldt, kommer ofte to timer, før vi begynder, for de er bange for, nogen skal tage deres stol! Vi ringer rundt, og vi besøger de mange, som sidder alene derhjemme og har det svært, men vi har ikke råd til at udvide. Hvis en af de tilmeldte bliver syg eller forhindret på anden måde, ringer vi med det samme til en af dem på ventelisten, som så kommer og er med resten af dagen. AMCHA lejer den ene halvdel af en etage på 2. sal i en ejendom midt i Netanya. 3 måneder, før vi kom, blev den anden halve etage ledig og står tom nu! Det begyndte med det samme at brænde i vores hjerter! Tænk, om vi kunne hjælpe dem at istandsætte den anden halvdel af etagen, så alle dem, der er på venteliste, kan komme og være med i denne kærlige atmosfære! Der kunne blive kontorer nok til alle læger, psykiatere og andre medarbejdere. Hele området kunne blive lejet af AMCHA mindst fem år frem i tiden. Da vi kom hjem, bad vi til Gud og spurgte: Hvad siger du, Herre? Vi fik med det samme ordene fra salme 72, 12-14: Thi han skal redde den fattige, der skriger om hjælp, den arme, der savner en hjælper, - ynkes over ringe og fattig og frelse fattiges sjæle; Han skal fri deres sjæle fra uret og vold, - deres blod er dyrt i hans øjne! Sådan ser Herren på disse dyrebare mennesker, som har lidt så meget og stadig gør det. Vi har sagt til Marga og Leah: Undersøg hvad det vil koste at renovere hele etagen! Vi vil gøre, hvad vi kan, for at hjælpe jer at betale. Resten af dette år vil vi samle penge ind til dette projekt. Menneskelig set er det et stort beløb, der skal til for at hjælpe med at istandsætte hele etagen, (ca ,-kr.) men vi føler Helligåndens tilskyndelse til at gå i gang, så hurtigt det kan lade sig gøre, hvis disse 350 elskelige ældre mennesker skal nå at opleve en god alderdom, hvor de får

9 kærlighed og omsorg. De fleste af dem er mellem 70 og 80 år, og de kan nå at få mange gode år endnu. Vi bliver mindet om Gideon, som står omtalt i Dom. 6 og 7, hver gang vi tænker på dette projekt. Gideon skulle gå i krig imod Midjanitterne og samlede soldater til krigen. Gud sagde til ham: Du har for mange! Gideon sendte så de hjem. Men Gud sagde: Du har stadig for mange folk! Derefter fik Gideon at vide af Herren, hvordan han skulle reducere antallet, så der til sidst kun var 300 ydmyge, stærke mænd tilbage. For at Gud kunne få al æren for sejren over Midjanitterne, skulle Gideon gå i krig sammen med denne lille flok krigere. Og de sejrede! Vi tror på, at Gud vil give os 300 stærke, ydmyge kristne venner, der vil være med til at vinde kampen for de ældre holocaustoverlevende ved at give 1000,-kr hver. Derved kan de ældre opleve glæde og frihed og få hjælp af dygtige læger og psykiatere, så de kan få en lykkelig alderdom sammen med deres venner i AMCHA og sammen med deres børn og børnebørn, som også har lidt meget i opvæksten på grund af alt det mørke, der har hvilet over slægten siden krigens tid. Hvis du føler Guds ledelse til at være med i dette projekt sammen med os, kan du give beløbet på de kontonumre, der er skrevet bag på dette blad. Mærk beløbet AMCHA. Vi tror på en herlig sejr i dette arbejde, som Herren selv har lagt lige for vore fødder. (Større eller mindre beløb er selvfølgelig også hjerteligt velkomne!) Du kan også blot skrive ISRAEL, eller nævne et af de andre projekter vi har, så skal vi nok fordele pengene, så de kommer på rette sted. Til slut har vi rigtig mange kærlige hilsener fra menighederne i Malawi, som er i fuld gang med Bibelskolebyggeriet. Her ser du ledere, der skal holde styr på hele projektet og til højre kirken, hvor der skal undervises, indtil byggeriet er færdigt. Mange kærlige hilsener og tak for forbøn! Jeres Peter og Anne-Lise. Alle er velkomne til vores 50 års jubilæum som missionærer den Sæt kryds i kalenderen allerede nu!

10 En hilsen fra Dorrit og Torben De sidste måneder har været spændende med besøg i flere menigheder i Danmark, hvor vi har delt vores oplevelser og også vores byrde for de unåede områder og lande, vi føler os kaldet til at nå. Tak for jeres forbøn for os og for den tjeneste, vi står i! På vores sidste rejse var vi langt omkring, og vi fik lov at være et redskab for afrikanske menigheder for at nå længere ud i mission. Det er fantastisk at mærke, at mission i dag mere og mere bliver en del af de lokale afrikanske kirkers vision, og de sender missionærer ud til områder, vi ville have utroligt svært ved at kunne leve i. Et eksempel er de vanskelige steder i Somalia og i grænseområderne, hvor der er mange flygtninge, men også stigende terror og trusler mod kristne. Det er fantastisk, at kristne mænd og kvinder tager udfordringen op, og at vi sammen med dem kan nå længere ud til unåede folk. Historien bag netop dette område er, at der under opdagelsesrejserne i 1800-tallet, hvor bl.a. Livingstone rejste i Afrika, også var missionærer, der tog på rejse fra kysten nord for Mombasa og ind i Østkenya. De rejste op ad floden Tana i små kanoer og forkyndte evangeliet for stammefolk, der boede langs med floden. Det resulterede i, at mange indfødte blev kristne, og at den animistiske overtro og tilbedelse af afguder blev brudt. Men det var en svær rejse op ad floden pga. varmen, ufremkommelig jungle, insekter og vilde dyr, sygdomme, bl.a. mavesygdomme og malaria, og på et tidspunkt døde flere af missionærerne af mavesygdomme og malaria. Det resulterede i, at missionsrejsen blev afbrudt. Dette er nu over 150 år siden!

11 Senere kom Islam til det østlige Kenya fra Somalia, og muslimerne omvendte folk langs med floden Tana. De indfødte kristne, der var blevet omvendt af missionærerne, stod fast på deres tro, men længere op ad floden blev befolkningen omvendt til Islam. Den dag i dag er der fortsat tydelige spor efter missionærerne, men fra det sted, hvor de opgav, er befolkningen muslimer. Vi har derfor gennem de sidste 12 år etableret et missionsarbejde i dette muslimske område, og vi gør nu en fornyet indsats for at bringe evangeliet til de byer, missionærerne ikke nåede! Dette gøres bl.a. også gennem skolearbejde til muslimske nomadefolk i det østlige Kenya, i 6 landsbyer langs floden, hvor der bor 8 helt unåede stammer, heriblandt somaliere, der kommer fra Somalia og er havnet i grænseområdet pga. den omfattende sultkatastrofe i Østafrika. Vi støtter op om vore afrikanske missionærer og tager også selv derud og hjælper til med arbejdet. Genbrugsforretningen PILI Second-hand starter snart I et tidligere blad skrev vi om Carina og Lars, som gerne vil starte en genbrugsforretning i København, hvor overskuddet går til vores arbejde. Tak til alle jer, der har reageret og ringet om ting, I gerne ville donere. Tingene udvikler sig fint og tiden nærmer sig, hvor forretningen kan starte. Indtil da vil Lars hente ting eller træffe aftaler om ting, der kan hentes senere. Lars kan træffes på nummer Til sidst vil vi ønske dig en god sommer. Måske mødes vi på Sommercamp i Mariager Hilsen Dorrit og Torben

12 HUSK! I kan fortsat støtte vores missionsarbejde gennem den giroblanket til Betanias Ydre Mission, som ligger inde i bladet. Men I kan også støtte gennem NETBANK Reg.nr 9712 Konto Det er vigtigt at mærke beløbet til PALMA mission! Hvis du ønsker skattefradrag, er det også vigtigt, at du skriver dit eget navn og personnummer tydeligt på indbetalingsblanketterne. Ønsker du, at dit personnummer skal holdes hemmeligt, kan du sende det til vores kasserer, Willy Højgård, Søndermarksvej 307, DK 7190 Billund. Tlf ymission@stofanet.dk PALMAMISSION HJEMME OG UDE Missionærer Anne-Lise og Peter Løbner-Madsen, Fænøsund Park 16, 1. tv Middelfart Tlf alpema@stofanet.dk / Tak for forbøn og støtte til: Arbejdet i Israel! Ved at hjælpe psykisk syge og vanskeligt stillede børn og unge på børnehjem og hospitaler, hjælp til nye immigranter, hjælp til overlevende fra koncentrationslejrene, træplantning, bibeluddeling og meget andet. Arbejdet muliggøres ved Guds nåde gennem trospartnere og støtter, (frivillige gaver), som kan gives på vedlagte girokort: Betania Kirkecenters ydremission Giro mærket PALMAMISSION HJEMME OG UDE. (Uden vore personnavne) Se øverst her på bagsiden, hvordan du skal gøre, hvis du ønsker skattefradrag. At være trospartner vil sige, at du står sammen med os i bøn, tro og offer for vort arbejde. Du vil da jævnligt høre fra os og er på den måde mere direkte med i arbejdet og kan følge udviklingen, og Gud vil ifølge sit ord lønne dig! Testamente: Ønsker du at testamentere gaver til vort arbejde, er vi gennem Betania Kirkecenters ydremission berettiget til at modtage arv uden at skulle betale arveafgifter. I testamentet skal der stå: Palmamission hjemme og ude. Betania Kirkecenters ydremission Søndermarksvej 307. DK-7190 Billund Hvis du får 2 blade eller ikke ønsker vort blad tilsendt længere, bedes du returnere det uønskede til postvæsenet.

Årgang 50 nr. 3 Sept./okt./nov. 2012

Årgang 50 nr. 3 Sept./okt./nov. 2012 Mission Årgang 50 nr. 3 Sept./okt./nov. 2012 palma h j e m m e o g u d e For 50 år siden så vi sådan ud! Det var en stor glædesdag, da vi her var begyndt på Bibelskolen i Oslo for senere at rejse ud i

Læs mere

Årgang 50 nr. 4 DEC. 2012

Årgang 50 nr. 4 DEC. 2012 Mission Årgang 50 nr. 4 DEC. 2012 palma h j e m m e o g u d e Dette billede vækker mange minder! Vi står her for første gang på Missionsstationen i Tanzania som helt nye missionærer for 50 år siden. Vi

Læs mere

Årgang 51 nr. 1 JAN-MARTS 2013

Årgang 51 nr. 1 JAN-MARTS 2013 Mission Årgang 51 nr. 1 JAN-MARTS 2013 palma h j e m m e o g u d e Vi har oplevet et meget stort mirakel, når det gælder AMCHA, vores kære ældre holocaustoverlevende. Herren elsker dem! Her er vi til PU-

Læs mere

årgang 51 Nr. 2 April-juni 2013

årgang 51 Nr. 2 April-juni 2013 årgang 51 Nr. 2 April-juni 2013 Mission Hjemme og ude Så oprandt den store dag, hvor 19 gamle holocaustoverlevende tænkte sig tilbage til deres 13-årsalder, hvor de var i KZ-lejrene. Siden da har de drømt

Læs mere

Årgang 54 nr. 3 Juli - Aug. - sept. 2016

Årgang 54 nr. 3 Juli - Aug. - sept. 2016 Årgang 54 nr. 3 Juli - Aug. - sept. 2016 Mission hjemme og ude Det er en helt ny tid i Israel nu, hvor der kommer så mange nye immigranter ind fra mange lande. Her er der en hel familie, der ønsker Bibler.

Læs mere

MISSION. Vækkelse på Afrikas Horn s10. Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3. Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6

MISSION. Vækkelse på Afrikas Horn s10. Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3. Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6 MISSION April-juni 2018. Årgang 21 Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3 Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6 Vækkelse på Afrikas Horn s10...overalt, hvor strømmen kommer, bliver der

Læs mere

årgang 52 Nr. 4 okt. - dec. 2014

årgang 52 Nr. 4 okt. - dec. 2014 årgang 52 Nr. 4 okt. - dec. 2014 Mission Hjemme og ude Vi takker Gud for den store sejr, der er vundet nu: Bibelskolen i Lilongwe i Malawi er nu bygget færdig og indviet. Her ser I nogle af de første elever,

Læs mere

årgang 52 Nr. 1 Jan.-mar. 2014

årgang 52 Nr. 1 Jan.-mar. 2014 årgang 52 Nr. 1 Jan.-mar. 2014 Mission Hjemme og ude Se godt på disse dejlige børn! De var»dømt«til at dø som små babyer, fordi de var født med en hjertefejl. Men vore venner på SACH børnehospital har

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

årgang 54 Nr. 1 jan. - feb. - marts 2016

årgang 54 Nr. 1 jan. - feb. - marts 2016 årgang 54 Nr. 1 jan. - feb. - marts 2016 Mission Hjemme og ude Mange jøder kommer ind i Bibelselskabets butik i Jerusalem, hvor de studerer skrifterne og får svar på deres mange spørgsmål. Der er også

Læs mere

årgang 53 Nr. 2 apr. - jun. 2015

årgang 53 Nr. 2 apr. - jun. 2015 årgang 53 Nr. 2 apr. - jun. 2015 Mission Hjemme og ude Dette billede fra Israels Museet i Jerusalem viser et af de største mirakler, vi har oplevet i Israel: For første gang i Israels historie ligger Det

Læs mere

årgang 52 Nr. 3 Juli-sept. 2014

årgang 52 Nr. 3 Juli-sept. 2014 årgang 52 Nr. 3 Juli-sept. 2014 Mission Hjemme og ude Vi har fået bønnesvar! Som de fleste af jer ved, sendte vi et nødråb ud til vore venner om at hjælpe os med at købe en stor varebil til at køre mad

Læs mere

årgang 51 Nr. 3 Juli-sept. 2013

årgang 51 Nr. 3 Juli-sept. 2013 årgang 51 Nr. 3 Juli-sept. 2013 Mission Hjemme og ude Her er Victor Kalisher fra Bibelselskabet i Israel med sin dejlige familie. Efter Victors møderække i Danmark, kom hans kone og fire piger her til

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

Man kan kun se rigtigt, med hjertet!

Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Mark 2,1-12 Salmer: 3-31-423-667-439/412-587 Kollekt: Johansen, s. 155 Som vintergrene i afmagt rækker mod dagens rum, ber vi om glæde og lys fra Guds evangelium I

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 5,1-15

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 5,1-15 1 14. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. august 2016 kl. 10.00. Salmer: 443/30/428/508//5/439/319/427 Åbningshilsen Hvad skal denne gudstjeneste handle om? Om at rykkes ud af selv og slå

Læs mere

Studie 12 Menigheden 67

Studie 12 Menigheden 67 Studie 12 Menigheden 67 Åbningshistorie Før- og efter-billeder kan somme tider virke meget overbevisende. På et tidspunkt bladrede jeg i et ugeblad nede i supermarkedet, efter først at have kigget efter,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

årgang 52 Nr. 2 april-juni 2014

årgang 52 Nr. 2 april-juni 2014 årgang 52 Nr. 2 april-juni 2014 Mission Hjemme og ude Det største man som menneske kan opleve, er at gøre det, Jesus sagde:»elsk Gud og elsk din næste!«. Vi er så lykkelige for al hjælp til de holocaustoverlevende

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste.

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste. 2. Pinsedag. 13. juni 2011. Vestervig (Ashøje). 10.30. Provstigudstjeneste. Johs. 3,16-21: Thi således elskede Gud verden. Det er 2. pinsedag på Ashøje og i Jerusalem. Apostelen Peter er gået uden for

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

årgang 54 Nr. 2 april - maj - juni 2016

årgang 54 Nr. 2 april - maj - juni 2016 årgang 54 Nr. 2 april - maj - juni 2016 Mission Hjemme og ude Her står vi foran AMCHAs symbol, som er en rose, der skyder op af en bunke pigtråd. Det skal minde om de holocaustoverlevende, som levede som

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

2. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 1. marts 2015 kl. 10.00. Salmer: 446/38/172/410//158/439/557/644. Åbningshilsen

2. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 1. marts 2015 kl. 10.00. Salmer: 446/38/172/410//158/439/557/644. Åbningshilsen 1 2. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 1. marts 2015 kl. 10.00. Salmer: 446/38/172/410//158/439/557/644 Åbningshilsen Vi er kommet til anden søndag i fasten. For at det kan blive forår, må vi gennemleve

Læs mere

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste.

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. 1 16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. Tekster: Job 3,11-22. Ef. 3,13-21. Luk. 7,11-17. Hvorfor? Det ord kender vi alle alt for godt. Livet er fyldt med gåder og situationer, hvor vi står tilbage

Læs mere

årgang 51 Nr. 4 okt.-dec.. 2013

årgang 51 Nr. 4 okt.-dec.. 2013 årgang 51 Nr. 4 okt.-dec.. 2013 Mission Hjemme og ude Peter overrækker en god check med penge fra danske kristne til grundlæggeren af Shavei Israel, Michael Freund, som hjælper jøderne hjem. Her er til

Læs mere

UGE 8: MISSIONEN OG KRAFTEN

UGE 8: MISSIONEN OG KRAFTEN UGE 8: MISSIONEN OG KRAFTEN FØR DU BEGYNDER Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Missionsbefalingen om at gøre til disciple og om

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8 1 Påskedag I. Sct. Pauls kirke 31. marts 2013 kl. 10.00. Salmer: 222/434/219/225//224/439/223/235 Uddelingssalme: se ovenfor: 223 Åbningshilsen Vi fejrer noget, vi ikke forstår og fatter: Jesus var død,

Læs mere

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle!

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle! Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner. Forud for vielsen kan der kimes eller ringes efter stedets

Læs mere

2. påskedag 28. marts 2016

2. påskedag 28. marts 2016 Kl. 9.00 Burkal Kirke Tema: Møde med den opstandne Salmer: 229, 236; 241, 234 Evangelium: Joh. 20,1-18 "Sorg er til glæde vendt, klagen endt!" Disse linjer fra en julesalme kan passende stå som overskrift

Læs mere

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens ondskab, selvom vi godt ved, at den findes. Djævelen er Guds

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl Appetizer: Tænk at få at vide at det menneske som jeg elsker som jeg deler liv med som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl ikke skal være her mere.. vil forlade mig, fordi han eller hun

Læs mere

Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106

Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106 1 Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn.

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

årgang 53 Nr. 3 Juli - sept. 2015

årgang 53 Nr. 3 Juli - sept. 2015 årgang 53 Nr. 3 Juli - sept. 2015 Mission Hjemme og ude Billedet her viser noget af den store glæde, Bibeluddelingen har i Israel. Bibelselskabet har brugt 3 år på at indtale hele Bibelen på cd på tydeligt

Læs mere

årgang 53 Nr. 1 jan. - mar. 2015

årgang 53 Nr. 1 jan. - mar. 2015 årgang 53 Nr. 1 jan. - mar. 2015 Mission Hjemme og ude Tusinder af familier har fået ødelagt deres hjem ved oversvømmelserne i Malawi. Deres marker og afgrøder, brønde og toiletter er skyllet væk. Flere

Læs mere

15. søndag efter Trinitatis

15. søndag efter Trinitatis 15. søndag efter Trinitatis Salmevalg 751 Gud ske tak og lov 29 Spænd over os dit himmelsejl 400 Så vældig det mødte os 321 O Kristelighed 678 Guds fred er glæden i dit sind Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN 7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31 Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN Som tiden dog går! siger vi tit. Nu er det allerede fire

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Lad nu opstå fra de døde Ordets tugt og ordets trøst Og lad hjertet i os gløde Mens vi lytter til din røst. Amen

Lad nu opstå fra de døde Ordets tugt og ordets trøst Og lad hjertet i os gløde Mens vi lytter til din røst. Amen Lad nu opstå fra de døde Ordets tugt og ordets trøst Og lad hjertet i os gløde Mens vi lytter til din røst. Amen Prædiken til påskesøndag 2015 Af Lise Rind 1 tekstrække FRA EN VIRKELIGHED, hvor livet er

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 11-11-2015 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 5,1-12 Det er som om at vi kender hinanden så godt når vi samles til Alle helgens dagens gudstjenester. Vi er alle kommet med en sindets

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26. Bøn. Lad os bede. Kom til os, Gud, og giv os liv fra kilder uden for os selv! (DDS 367, v.1) Amen.

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26. Bøn. Lad os bede. Kom til os, Gud, og giv os liv fra kilder uden for os selv! (DDS 367, v.1) Amen. 2.søndag efter helligtrekonger II. Sct. Pauls kirke 19. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 123/31/138/596//441/439/326/308 Uddelingssalme: se ovenfor: 326 Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26

Læs mere

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation.

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. Indledning Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. John Stott Det var en dejlig søndag morgen lige efter gudstjenesten.

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.s.e.trinitatis 2015. Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26..

Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.s.e.trinitatis 2015. Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26.. Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26.. Det var sådan lidt underligt at vælge første salme til gudstjenesten i dag. Jeg skulle måske have

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

3. søndag efter påske

3. søndag efter påske 3. søndag efter påske Salmevalg 402: Den signede dag 318: Stiftet Guds søn har på jorden et åndeligt rige 379: Der er en vej som verden ikke kender 245: Opstandne Herre, du vil gå 752: Morgenstund har

Læs mere

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 1 Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Glædelig pinse. Den

Læs mere

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres Sidste søndag efter Helligtrekonger Læsninger: 2. Mos 34, 27-35 2. Peter 1, 16-18 Matt 17, 1-9 Salmer: 749: I Østen stiger 448: Fyldt af glæde 674 v. 2 og 7 22: Gådefuld er du vor Gud 161: Med strålekrans

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Påskedag Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8.

Bruger Side Prædiken til Påskedag Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8. Bruger Side 1 15-04-2017. Tekst: Markus 16,1-8. På en rejse i Etiopien kom vi til en by ved navn Lalibela. Den er kendt for de helt specielle kirker, som der er mange af i og rundt om byen. Byen blev skabt

Læs mere

Alle helgen I 2015 Strellev

Alle helgen I 2015 Strellev For et par år siden indviede man et fælles gravsted for hjemløse og andre udsatte på Assistens Kirkegård i København. Gravstedet blev oprettet for at anerkende gadens folk, at give dem et sted, hvor de

Læs mere

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken.

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken. Gud, overbevis os om, at du er den, du er og lad din sandhed frigøre os, så vi bliver virkelig frie ved din elskede Søn, Jesus Kristus. Amen. Tekst: Joh 8.31-36 1 Reformatoren Martin Luther spurgte aldrig

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431

Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431 Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431 Det er sidste søndag i kirkeåret og teksten om verdensdommen kan næsten lyde som en dør der bliver smækket hårdt i. Vi farer sammen, vender

Læs mere

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Alle mennesker beder på et eller andet tidspunkt, selv om man måske ikke bekender sig som troende. Når man oplever livskriser, så er det

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 Herre, lær mig at søge dit rige og din retfærdighed og giv mig så alt andet i tilgift. AMEN Ja, den er god med dig, Jesus! Sådan fristes

Læs mere

Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE

Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE I tirsdags lige efter påske, stod jeg og ventede på toget på Ålborg Station. Jeg havde forinden gået igennem Kildeparken og set en flok dranker

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26. side 1 Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2016. Tekst. Matt. 19,16-26. Et fint menneske mødte Jesus, men gik bedrøvet bort. Der var noget han ikke kunne slippe fri af. Men før vi skal se mere på den rige unge

Læs mere

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus Prædiken 1. Pinsedag 2012 Apostlenes Gerninger kap 2 og Johs. 14-15-21 Pinse jul og påske og Pinse Hvad er det der gør den Pinse til en højhelligdag? Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 2010

Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Denne formandsberetning er opdelt i to dele. Første del vil handle om året der er gået, hvad der er sket af interessante ting i Aalborg IMU, lidt om mine tanker og oplevelser

Læs mere

Studie 7 Guds lov 41

Studie 7 Guds lov 41 Studie 7 Guds lov 41 Åbningshistorie Lav en liste over de ti største problemer, verden står over for i dag. Når du tænker på verdens udfordringer, så tænk over, hvad mediemogulen Ted Turner havde at sige

Læs mere

730 Vi pløjed. 17 Almægtige og kære Gud (evt. forkortet) 29 Spænd over os. 729 Nu falmer skoven. 277 Som korn. 728 Du gav mig

730 Vi pløjed. 17 Almægtige og kære Gud (evt. forkortet) 29 Spænd over os. 729 Nu falmer skoven. 277 Som korn. 728 Du gav mig 730 Vi pløjed 17 Almægtige og kære Gud (evt. forkortet) 29 Spænd over os 729 Nu falmer skoven 277 Som korn 728 Du gav mig Vi er taget i skoven for at holde takkegudstjeneste over den høst, der nu er i

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang Prædiken til 22. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang 478 Vi kommer til din kirke, Gud op al den ting 675 Gud vi er i gode hænder Willy Egemose 418 - Herre Jesus kom at røre 613 Herre, du vandrer forsoningens

Læs mere

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29 Alle 4 søndage i juli måned, holder vi gudstjeneste samme med Roskide Baptistkirke i lighed med de foregående år. Roskilde Baptistkirke er beliggende på Vindingevej 32, 4000 Roskilde. Mandag den 3. juni

Læs mere

Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du?

Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du? Forestil dig, at du møder en person, som intet kender til dig. Forestil dig, at den person spørger dig, hvem du er. Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du? Fortæller du,

Læs mere

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14.

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014 Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Besøg fra Gud. Det er julens budskab, og det er evangeliets påstand, eller proklamation. Julen forkynder os om

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Matt 21,28-44

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Matt 21,28-44 1 20. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 21. oktober 2012 kl. 10.00. Salmer: 443/434/290,v.5-6/347//589/439/421/332 Uddelingssalme: se ovenfor: 421 Åbningshilsen Vi er gået i kirke denne efterårssøndag.

Læs mere

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 2. s efter hellig tre konger 2014 ha. OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 Jeg har altid syntes, at det var ærgerligt, at afslutningen, på mødet mellem den samaritanske

Læs mere

MISSION. Alterna besøger blindeskole i Uganda s7. Bibler til flygtningemenigheder i Rhino Camp s6. Juli-September Årgang 21

MISSION. Alterna besøger blindeskole i Uganda s7. Bibler til flygtningemenigheder i Rhino Camp s6. Juli-September Årgang 21 MISSION Juli-September 2018. Årgang 21 Bibler til flygtningemenigheder i Rhino Camp s6 Alterna besøger blindeskole i Uganda s7...overalt, hvor strømmen kommer, bliver der liv. Ez.47 3 Forord Et hav af

Læs mere

Prædiken 10. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 20. august 2017 kl Salmer: 441/434/308/174//328/439/84/332

Prædiken 10. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 20. august 2017 kl Salmer: 441/434/308/174//328/439/84/332 1 Prædiken 10. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 20. august 2017 kl. 10.00. Salmer: 441/434/308/174//328/439/84/332 Åbningshilsen Hvad skal denne gudstjeneste handle om? Hvad skal vi tænke på

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 4.s.e. påske Prædiken til 4. søndag efter påske Tekst: Johs. 16,5-16.

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 4.s.e. påske Prædiken til 4. søndag efter påske Tekst: Johs. 16,5-16. Lindvig Osmundsen Side 1 14-05-2017 Prædiken til 4. søndag efter påske 2017. Tekst: Johs. 16,5-16. En tro, der er frembragt under tvang, giver ikke noget godt resultat. Sådan siger professor Erik A. Nielsen

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Kristi liv. Det tror vi

Kristi liv. Det tror vi Studie 1 Guds ord 9 Åbne spørgsmål Har du nogensinde skullet sende en besked til en anden, hvor det ikke er lykkedes pga. en kommunikationsfejl? Hvordan føltes det? Del historien. Forestil dig, at du har

Læs mere

Alle Helgen B Matt 5,13-16 Salmer: Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag.

Alle Helgen B Matt 5,13-16 Salmer: Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag. Alle Helgen 2016. B Matt 5,13-16 Salmer: 754-571-552 321-551-574 Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag. Ja, Alle Helgen opleves forskelligt. Det er en stor mærkedag,

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Prædiken tl 3. søndag i fasten, Jægersborg kirke 2015. Salmer: 192 447 674 v. 1,2 & 7 302 // 325 424 697

Prædiken tl 3. søndag i fasten, Jægersborg kirke 2015. Salmer: 192 447 674 v. 1,2 & 7 302 // 325 424 697 Prædiken tl 3. søndag i fasten, Jægersborg kirke 2015 Salmer: 192 447 674 v. 1,2 & 7 302 // 325 424 697 Fører religion tl fanatsme og tl konfrontaton mellem os og de andre - og måske i sidste ende tl udøvelse

Læs mere

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning Begravelse Der anføres i det følgende to begravelsesordninger: en længere og en kortere. Begge kan anvendes ved jordfæstelse og ved bisættelse (brænding). Ordningerne er vejledende, men jordpåkastelsen

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 1 15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 Åbningshilsen Vi er kommet i kirke den sidste søndag i september i sensommerens

Læs mere

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus Jeg vil se Jesus -4 Den lamme mand ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan den

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2016 02-01-2016 side 1. Prædiken til Helligtrekonger søndag 2016. Tekst: Joh. 8,12-20.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2016 02-01-2016 side 1. Prædiken til Helligtrekonger søndag 2016. Tekst: Joh. 8,12-20. 02-01-2016 side 1 Prædiken til Helligtrekonger søndag 2016. Tekst: Joh. 8,12-20. På Helligtrekongers søndag kender vi alle historien om De tre vise mænd. Vi har set dem i julens krybbespil, og det at se

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere