Verner Panton: Panton-stolen, 1960

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Verner Panton: Panton-stolen, 1960"

Transkript

1 K A N O N FOR DESIGN OG KUNSTHÅNDVÆRK : Panton-stolen, 1960

2 2 Den danske arkitekt ( ) er dansk designs enfant terrible. Han brød for alvor med den danske designtradition og skabte vilde, grænseoverskridende, multifunktionelle etagemøbler, æteriske stole af plexiglas, siddetårne, siddehjul, flyvende stole og psykedeliske rum. Pantons originale og provokerende møbler er på én gang skulptur, arkitektur og design, der opfordrer folk til at eksperimentere med nye måder at sidde, tænke og leve på. s "Flyvende møbler",1963. Disse møbler lagde op til nye kollektive, svævende samværsformer. Foto: Copyright Panton Design, Basel. Jeg kan ikke holde ud at komme ind i en stue og se sofaen og sofabordet og to stole og med det samme vide, at her skal man være klistret fast en hel aften. Jeg laver møbler, som kan hejses op og ned i rummet, så man kunne få et andet syn på omgivelserne og en ny vinkel på tilværelsen. (). Panton eksperimenterede med nye materialer og ny industriel produktionsteknik. Han anvendte finer, skumgummi, skumstof, plexiglas, glasfiber og stål. Pantons design kan ikke hæftes op på en samlet betegnelse, men placerer sig blandt strømninger som organisk modernisme, pop- og alternativdesign. Pantons møbler er eksempler på den generelle modernismekritik, der slog igennem i 1950 erne og 1960 erne, særligt uden for Danmarks grænser. Panton fik stor anerkendelse internationalt, men var temmelig ugleset af mange i det danske designmiljø, der ikke brød sig om hans poppede, farveglade design som et alternativ til den danske modernisme og funktionalisme., multifunktionelle moduler, produceret af Behr-Möbel og Dux möbel, Foto: udlånt af Marianne Panton. (Fra, Ida Engholm) Inspiration fra organisk modernisme Den organiske modernisme udviklede sig i tiden efter 2.Verdenskrig. Den tidlige modernismes retlinede, kantede former erstattedes af bløde, kurvede former i en fri "vækst". Den organiske modernisme kan også ses som en reaktion på nazismens og fascismens dyrkelse af en streng, retlinet, monumental arkitektur og formgivning ved at dyrke mere humane natur- og kropsrelaterede former.

3 3 Constantin Brancusi: Verdens begyndelse ca Hans æg viser, hvorledes kunstnere dyrkede organiske former. Foto: copyright ADAGP, Paris og DACS, London Brancusi. Tv: Arne Jacobsens Dråben, 1957, producent Fritz Hansen, Fotograf: Pernille Klemp. Denne stål har den udløbende dråbe, som inspiration. Denne udgave er lavet i brunt læder med stålben. Th: Arne Jacobsen, Ægget, 1957, sort læder og stål, Producent: Fritz Hansen. Det danske Kunstindustrimuseum, Foto: Ole Woldbye og Pernille Klemp. Et organisk modernistisk udtryk ses i Alvar Aaltos ( ) møblers blødt modulerede linieføring og Ray ( ) og Charles Eames ( ) enkle, organiske stole. Den organiske modernisme udfoldede sig også hos Arne Jacobsen ( ) i hans berømte stole Ægget (1958) og Svanen (1958). arbejdede som ung på Arne Jacobsens tegnestue og hentede her inspiration hos en af den organiske modernismes store mestre. Panton var ikke en organisk modernist. Hertil var han for spraglet, provokerende og anderledes nytænkende. Den engelske popkunstner Richard Hamilton: Hvad er det dog, der gør vor tids hjem så anderledes, så tiltrækkende? fra Det første pop billede med det frembrusende forbrugssamfund, kropskulturen og mødeldesign som motiver. Foto: Copyright DACS for Hamilton. fra bogen THE SHOCK OG THE NEW af Robert Hughes,Thames and Hudson, Inspirationen fra popkunsten Designscenen i 1960 erne formede sig som et opgør med efterkrigstidens modernisme. At sikre lys, luft, kvalitetsboliger og møbler til den brede befolkning var ikke længere så påtrængende. I løbet af 1960 erne eksploderede forbruget pga. en stærk økonomi, lave oliepriser og en industri, der for alvor var gearet til masseproduktion. Endvidere havde folk større købekraft, også fordi kvinderne i vid udstrækning var kommet ud på arbejdsmarkedet. Den nye tid krævede sit eget udtryk formgivningsmæssigt, og der opstod en modvilje mod herskende idealer om renhed, enkelhed, og at form skal følge funktion. Den amerikanske arkitekt og designer Robert Venturi satte i begyndelsen af 1960 erne ord på oprøret mod funktionalismen med parolen less is a bore i stedet for modernisten Ludwig Mies van der Rohes berømte statement less is more. Man hyldede excentriske iscenesættelser, Las Vegas junk-arkitektur, neonskilte, facader, forgyldte tv-antenner, reklamer og supermarkeder. Selve ordet pop er en forkortet udgave af ordet populær ernes popdesign dyrkede plast, de syntetiske overflader, spraglede mønstre, let aflæselige symboler og kitsch. Den engelske popkunster Richard Hamilton (f. 1922) skrev i 1957, at pop er billigt, masseproduceret, ungt, vittigt, sexet og glamourøst. Der er noget fortryllende og gnidningsløst over popkulturens brug af stærke, enkle farver, en palet af neonreklamekulører, som lokker med drømme om ukompliceret forbrug og frihed. Ved at spejle massekulturens former, udtryk og symboler peger popkunsten både på dens billedrigdom, men også på dens overfladiske, glatte karakter.

4 4 Den franske tænker og kulturkritiker Roland Barthes peger på, at det særlige for 1960 ernes design er, at udtryk og symbolværdi begynder at blive opfattet som kvaliteter på lige fod med f.eks. konstruktion, teknik og materialeinnovation. Panton-stolen af, 1967, plast, producent: Herman Miller (USA) Vitra (D), Kunstindustrimuseet. Foto: Ole Woldby og Pernille Klemp. Panton-stolen Prototype 1960, sat i produktion 1967 Panton-stolen er i dag blevet et ikon. Stolen er med sin klare, svævende form og skinnende overflade en frækt forførende form, der ser ud til at vokse op af gulvet. Denne plaststol har en fin buet form, der indbyder til siddekomfort og plads til benene. Det er verdens første helstøbte stol i plast. Med denne stol fik realiseret sin mere end ti år gamle drøm om at skabe en stol i ét stykke, i ét materiale. Idéen med at skabe en stabelstol i plast blev først udtænkt af den tyske arkitekt og designer Ludwig Mies van der Rohe før 2.Verdenskrig., S-Stolen, formbøjet finér, tegnet 1956, produceret 1965 af Thonet. Foto: Udlånt af Marianne Panton. Forløberen for Panton-stolen: S-stolen, s S-stolen kan ses som en forløber for Panton-stolen. Den blev tegnet allerede i 1956 og var tænkt som en stol, hvor både ryg, sæde og ben var skabt i formspændt krydsfiner, i ét materiale og i ét ubrudt stykke i en sammenhængende form. S-stolen blev først produceret i Flere designere før Panton havde arbejdet på S-formede stole (uden bagben ) det ses i de såkaldte frisvingerstole skabt af Marcel Breuer ( ), Mies van der Rohe og Gerrit Rietveld ( ). For Panton var stolen en kulmination på mange års arbejde og udvikling af frisvingerstolen.teknikken til at dampbøje lamineret træ havde det østrigske firma Thonet allerede udviklet i 1800-tallet med deres berømte Wienerstol. I 1940 erne udviklede Ray og Charles Eames disse teknikker yderligere ved at bringe dem ind i en industriel produktion. I Danmark forfinedes teknikken yderligere hos Arne Jacobsen, der med Myren (1952) skabte den første skalstol af finer, hvor sæde og ryg går ud i ét stykke. var med til at udvikle Myren, da han var ansat på Arne Jacobsens tegnestue, og S-stolen er en klar videretænkning af Myren, nu som en fuldstændig selvbærende finerstol. Myren af Arne Jacobsen, 1952, Kunstindustrimuseet, foto: Pernille Klemp. Myren er en stol hvor sæde og ryg består af ét stykke formspændt krydsfinér. For at få skabt en stabil og holdbar form, limede Jacobsen to lag af tekstil ind mellem de 9 finérlag. Ray og Charles Eames testmodel, skalstol i ét stykke, med hul og slids i ryggen, 1945.

5 5 Panton-stolen udvikling, materialer, produktionsproces Panton-stolen s form kan ses i en række skitser, som han tegnede allerede i 1950 erne.i 1960 blev der skabt en model i samarbejde med Dansk Akrylteknik. Modellen blev udført i gips. Men først i 1967 fandt Panton en producent, der ville sætte stolen i produktion, nemlig den tyske møbelfabrik Vitra. De første eksemplarer af Panton-stolen blev skabt i glasfiberforstærket polyester, og da den blev vist offentligt frem på møbelmessen i Köln i 1968,skabte den en enorm opmærksomhed.men den var på det tidspunkt meget dyr og besværlig at producere, og derfor blev de tidlige stole solgt for dyre priser samarbejdede Panton og Vitra/Miller med plastproducenten Bayer med at afprøve andre plastmaterialer og bedre produktionsformer. I 1971 så det ud til, at man havde fundet det ideelle materiale: termoplast-polystyren. Det blev brugt frem til 1979, hvor det viste sig, at det blev grimt at se på med tiden. Igen måtte man lede efter nye muligheder. I 1990 overtog Vitra produktionen og skabte en ny udgave i polyurethan, der er et hårdt skummateriale. Stanley Kubricks, Rumrejsen 2001, 1968, Scene med vægtløs bevægelse. Foto: Det danske Filminstitut. Rumalderen Panton-stolen er skabt til den nye tids drømme om rummet og intergalatiske eventyr.amerikaneren Neil Armstrong satte sine ben på Månen i Panton-stolen optræder i Stanley Kubricks legendariske film Rumrejsen år 2001 fra1968. (Billede 11) Farverne Folk bliver sure på én, hvis man kan lide farver. Det bliver de også på folk med fantasi. De fleste vil helst have det, de er vant til. Men jeg er nødt til at overdrive for at få min pointe igennem. ( ) Farverne er altafgørende i s design. Han gjorde op med modernismens off-white- og off-black-æstetik ved at dyrke skrappe orange, røde, blå og violette farver. Panton var optaget af at undersøge, hvorledes farveoplevelsen kan varieres ved at arbejde med lys og af samspillet mellem lys og farve. Han var især optaget af den røde farves spektrum, det vil sige farver, der strækker sig fra orange til violet. Verner panton, Mira-X tesktiler, 1973, Her brugt i restaurant Varna i Århus 1971.Det kunstige liv i syntetiske miljøer med tilhørende tapeter, stofbaner og puder, begyndte med Mira Spectrum design (1969). Foto: Panton Design, Basel. Mira Spectrum-billede Det kunstige liv i syntetiske miljøer med tilhørende tapeter, stofbaner og puder fik af en ny dimension med hans Mira Spectrum - design (1969). Stofbanerne gjorde op med den dekorative, blomstrede ornamentik i sarte lyse farver, som dominerede i 1950 erne. Mira Spectrum består af kvadratiske former i pangfarver, der suges ind mod midten og skaber et tredimensionelt vue. Stofbanerne fungerer som gardiner og pudebetræk og er med til at understrege den bevidsthedsudvidende stemning i Pantons univers.

6 6 Visiona 2 I 1960 begyndte at skabe rum, der befinder sig i krydsfeltet mellem arkitektur, installation og rumkonstruktion. En radikal nytænkning, der brød med alle hidtidige idéer og koncepter for, hvordan design skal tage sig ud. Det ubestridte højdepunkt inden for Pantons rumkunst var det legendariske Visiona 2, skabt til en udstilling i Köln. Farven spiller en afgørende betydning i Visiona 2, der er holdt i blå, violette, røde og orange toner. Panton skabte herved et drømmeunivers, der er blødt og føjeligt som den menneskelige krop. I dette univers synes alle rumlige og tidslige grænser ophævet, og det åbner sig for visioner, tanker og idéer. s fantasirum,visiona II, 1970 Köln. Foto: Panton Design, Basel. Pantons betydning for eftertiden I dag har Panton-stolen status af klassiker, og den er et ikon i 1900-tallets design. Den er blevet vist i alverdens magasiner og har en fremtrædende plads i designhistoriske oversigtsværker. Sidst er den også blevet en del af den danske kulturkanon. er en stærk inspirationskilde, både nationalt og internationalt. Han har vist, at det er muligt at skabe design ud fra æstetiske koder og idéer, langt fra den danske designtradition, der traditionelt har været optaget af det enkle, upåfaldende udtryk, de gode gedigne materialer, og at form skal følge funktion. Især yngre danske designere inspireres af Pantons værker. Panton har stillet spørgsmål til alle vedtagne regler for godt design og udfordrer selv den dag i dag de eksisterende smagskodekser og formforståelser.

ARNE JACOBSEN 1902-1971 MÅL DESIGN GARANTI POLSTRING

ARNE JACOBSEN 1902-1971 MÅL DESIGN GARANTI POLSTRING GRand Prix Arne Jacobsens Grand Prix stol blev introduceret af Fritz Hansen på designernes forårsudstilling på det Danske Kunstindustrimuseum i København i 1957. Senere samme år blev stolen udstillet på

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Arne Emil Jacobsen... En unik designer... Kubeflex sommerhus... 10

INDHOLDSFORTEGNELSE. Arne Emil Jacobsen... En unik designer... Kubeflex sommerhus... 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Arne Emil Jacobsen... 4 En unik designer... 9 Kubeflex sommerhus... 10 ARNE EMIL JACOBSEN 1902-1971 Arne Emil Jacobsen blev født d. 11. februar 1902 i København og døde d. 24. marts

Læs mere

MILJØ & Tests GARANTI

MILJØ & Tests GARANTI OXFORD Den originale udgave af Oxford stolen blev designet til professorerne på St Catherine s College i Oxford Stolens ekstra høje ryg fremstod som et symbol på prestige og skabte sit helt eget rum Professorstolen

Læs mere

T R A P H O L T A F D E L I N G E N F O R M O D E R N E D A N S K M Ø B E L D E S I G N

T R A P H O L T A F D E L I N G E N F O R M O D E R N E D A N S K M Ø B E L D E S I G N V E R N E R P A N T O N L Y S E T O G F A R V E N T R A P H O L T A F D E L I N G E N F O R M O D E R N E D A N S K M Ø B E L D E S I G N INDHOLD / CONTENT Forord Preface 4 8 Verner Panton Lyset og farven

Læs mere

PIET HEIN (1905-1996) BRUNO MATHSSON (1907-1988) ARNE JACOBSEN (1902-1971) DESIGN BESKRIVELSE GARANTI

PIET HEIN (1905-1996) BRUNO MATHSSON (1907-1988) ARNE JACOBSEN (1902-1971) DESIGN BESKRIVELSE GARANTI BORD SERIE Bordserien omfatter Super-Elliptiske og Super-Cirkulære borde designet af Piet Hein og Bruno Mathsson samt cirkulære, kvadratiske og rektangulære borde designet af Arne Jacobsen Inspirationen

Læs mere

Serie 8 blev oprindeligt designet til Danmarks Nationalbank. Den omtales ofte som Liljen. Serie 8 blev introduceret i 1968, og udgaven med armlæn,

Serie 8 blev oprindeligt designet til Danmarks Nationalbank. Den omtales ofte som Liljen. Serie 8 blev introduceret i 1968, og udgaven med armlæn, LilJEN Serie 8 blev oprindeligt designet til Danmarks Nationalbank Den omtales ofte som Liljen Serie 8 blev introduceret i 1968, og udgaven med armlæn, model, blev introduceret for markedet på den danske

Læs mere

AAGAARD ANDERSEN I BRUG VÆRKER FRA 1950'ERNE OG FREM - KURATERET AF VIBEKE PETERSEN OG JØRGEN MICHEALSEN

AAGAARD ANDERSEN I BRUG VÆRKER FRA 1950'ERNE OG FREM - KURATERET AF VIBEKE PETERSEN OG JØRGEN MICHEALSEN En lærerguide AAGAARD ANDERSEN I BRUG VÆRKER FRA 1950'ERNE OG FREM - KURATERET AF VIBEKE PETERSEN OG JØRGEN MICHEALSEN 17. august 6. oktober 2013 Introduktion I perioden 17. august til 6. oktober 2013

Læs mere

Arne Jacobsens Grand Prix stol blev introduceret af Fritz Hansen på designernes forårsudstilling på det Danske Kunstindustrimuseum i København i

Arne Jacobsens Grand Prix stol blev introduceret af Fritz Hansen på designernes forårsudstilling på det Danske Kunstindustrimuseum i København i GRand Prix Arne Jacobsens Grand Prix stol blev introduceret af Fritz Hansen på designernes forårsudstilling på det Danske Kunstindustrimuseum i København i 1957. Senere samme år blev stolen udstillet på

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

Arne Jacobsens Grand Prix stol blev introduceret af Fritz Hansen på designernes forårsudstilling på det Danske Kunstindustrimuseum i København i

Arne Jacobsens Grand Prix stol blev introduceret af Fritz Hansen på designernes forårsudstilling på det Danske Kunstindustrimuseum i København i GRand Prix 4130 Arne Jacobsens Grand Prix stol blev introduceret af Fritz Hansen på designernes forårsudstilling på det Danske Kunstindustrimuseum i København i 1957. Senere samme år blev stolen udstillet

Læs mere

HANS J. WEGNEr CH23. Et AF DE FØrStE MEStErVærkEr

HANS J. WEGNEr CH23. Et AF DE FØrStE MEStErVærkEr HANS J. WEGNEr CH23 Et AF DE FØrStE MEStErVærkEr CH23 ORGANISKE FORMER OG ELEGANTE DETALJER CH23 ÆSTETIK OG FUNKTION FORENET I ÉN STOL CH23 tog form i 1950 og var dermed blandt de første mesterværker,

Læs mere

VariaNTER & MÅL DESIGN BESKRIVELSE. MILJØ & TESTs

VariaNTER & MÅL DESIGN BESKRIVELSE. MILJØ & TESTs LilJEN Serie 8 blev oprindeligt designet til Danmarks Nationalbank Den omtales ofte som Serie 8 blev introduceret i 1968, og udgaven med armlæn, model 3208, blev introduceret for markedet på den danske

Læs mere

ANALYSE OG GENTEGNING

ANALYSE OG GENTEGNING ANALYSE OG GENTEGNING 17-12-2014 Det arkitektoniske værk Schröder House blev bygget i 1924 i Utrecht af den hollandske arkitekt Gerrit Rietveld til Fru- Schröder-Schräder og hendes 3 børn. Efter hendes

Læs mere

poul kjærholm pk1 pk52 pk52a

poul kjærholm pk1 pk52 pk52a poul kjærholm pk1 pk52 pk52a PK1 poul kjærholms første stol PK1 en eviggyldig klassiker Poul Kjærholm havde en unik evne til at forene stålet med organiske materialer en evne han demonstrerede i starten

Læs mere

Denne blanket SKAL udfyldes og vedhæftes din optagelses opgave.

Denne blanket SKAL udfyldes og vedhæftes din optagelses opgave. Birk Centerpark 5 Tel. +45 87 55 05 00 teko@viauc.dk DK-7400 Herning CVR 30 77 30 47 www. Viauc.dk/teko Specialevalgs skema Denne blanket SKAL udfyldes og vedhæftes din optagelses opgave. Navn: Ida Leerbæk

Læs mere

ARNE JACOBSEN DESIGN BESKRIVELSE GARANTI. VariaNtER & MÅL

ARNE JACOBSEN DESIGN BESKRIVELSE GARANTI. VariaNtER & MÅL MYREN Arne Jacobsen designede oprindeligt Myren til kantinen i Novo Nordisk. I dag er Myren et af kollektionens fornemste ikoner. Men Myren var til at begynde med tæt på at ende som endnu en prototype,

Læs mere

CH07 SKALSTOLEN Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Den berømte skalstol - skulpturel, trebenet og smuk.

CH07 SKALSTOLEN Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Den berømte skalstol - skulpturel, trebenet og smuk. CH07 SKALSTOLEN Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Den berømte skalstol - skulpturel, trebenet og smuk. Det svævende udtryk fremhæves af det vingeformede sæde og de buede ben. Stolen får ofte en fremtrædende

Læs mere

Vigtige stilarter i det 20. århundrede

Vigtige stilarter i det 20. århundrede OVERBLIK - DESIGN, KUNST & ARKITEKTUR TIDSLINIE 1900 ART NOUVEAU (SKØNVIRKE - DK) 1910 RUSSISK KONSTRUKTIVISME 1919 BAUHAUS 1920 ART DECO 1940 CINEMA NOIR 1948 BLUE NOTE 1950 SWISS STYLE 1957 SAUL BASS

Læs mere

Dråben blev designet af Arne Jacobsen i 1958 som en del af hans legendariske mesterværk, SAS Royal Hotel i København. Dråben blev produceret

Dråben blev designet af Arne Jacobsen i 1958 som en del af hans legendariske mesterværk, SAS Royal Hotel i København. Dråben blev produceret dråben Dråben blev designet af Arne Jacobsen i 1958 som en del af hans legendariske mesterværk, SAS Royal Hotel i København Dråben blev produceret eksklusivt til hotellet sammen med Svanen og Ægget og

Læs mere

PIET HEIN ( ) BRUNO MATHSSON ( ) ARNE JACOBSEN ( ) GARANTI DESIGN BESKRIVELSE

PIET HEIN ( ) BRUNO MATHSSON ( ) ARNE JACOBSEN ( ) GARANTI DESIGN BESKRIVELSE BORDSERIE Bordserien omfatter Super-Elliptiske og Super-Cirkulære borde designet af Piet Hein og Bruno Mathsson samt cirkulære, kvadratiske og rektangulære borde designet af Arne Jacobsen Inspirationen

Læs mere

ole wanscher moderne klassikere Nyt hos Carl Hansen & Søn Elegante skandinaviske klassikere. Cuba stolen Se også Morten Gøttlers Cuba stol.

ole wanscher moderne klassikere Nyt hos Carl Hansen & Søn Elegante skandinaviske klassikere. Cuba stolen Se også Morten Gøttlers Cuba stol. ole wanscher moderne klassikere Nyt hos Carl Hansen & Søn Elegante skandinaviske klassikere. Cuba stolen Se også Morten Gøttlers Cuba stol. every piece comes with a story Når du vælger et møbel fra Carl

Læs mere

Ro er en enkel stol, designet af Jaime Hayón for Fritz Hansen. Nogle ser en smuk stol, andre ser et tilflugtssted, der danner en privat sfære, som

Ro er en enkel stol, designet af Jaime Hayón for Fritz Hansen. Nogle ser en smuk stol, andre ser et tilflugtssted, der danner en privat sfære, som Ro Ro er en enkel stol, designet af Jaime Hayón for Fritz Hansen Nogle ser en smuk stol, andre ser et tilflugtssted, der danner en privat sfære, som lokker med ro og stilhed og skærmer mod den travle verden

Læs mere

tekton;gr. Arki+tekton; gr. techni kos;gr. TEKTONIK tømrer, håndværker ledende+tømrer, håndværker Kyndig i en færdighed Tektonik Tektonik

tekton;gr. Arki+tekton; gr. techni kos;gr. TEKTONIK tømrer, håndværker ledende+tømrer, håndværker Kyndig i en færdighed Tektonik Tektonik TEKTONIK AAU 21.03.05 Anne Beim Arkitekt MAA/PhD Center for Industriel Arkitektur 1.Hvad er tektonik 2.Hvorfor arbejde med tektonik 3.Eksempler på tektoniske visioner tekton;gr. tømrer, håndværker techni

Læs mere

FARTENS OG LANGSOMHEDENS FORMER

FARTENS OG LANGSOMHEDENS FORMER FARTENS OG LANGSOMHEDENS FORMER SKOLETJENESTEN / KUNSTINDUSTRIMUSEET 2 Hvorfor skal et askebæger se ud som om det kører 70 km i timen? (Arne Jacobsen) En by skabt til fart er en by skabt til succes. (Le

Læs mere

Stellet fremstilles i sort eller gråt lakeret stål og med og uden skuffe. Skuffemodulet, PK115, fås i olieret, lakeret eller sort malet eg.

Stellet fremstilles i sort eller gråt lakeret stål og med og uden skuffe. Skuffemodulet, PK115, fås i olieret, lakeret eller sort malet eg. PK52 PROFESSORBORD Design: POUL KJÆRHOLM BESKRIVELSE Modernismens danske bannerfører, møbelarkitekt Poul Kjærholm, udviklede i 1955 en mindre møbelserie til Kunstakademiet, hvor han netop var tiltrådt

Læs mere

7. Hvorfor tror du, at McDonald s har købt designermøbler til deres restauranter?

7. Hvorfor tror du, at McDonald s har købt designermøbler til deres restauranter? Afsnit 1 Smukt og grimt 1. Hvem er Arne Jacobsen? 2. Hvornår levede han? 3. Nævn nogle af de store ting, han er kendt for. 4. Hvilke små ting er han kendt for? 5. Hvad synes du om stolen Ægget? 6. Hvad

Læs mere

TEKTONIK. AAU 29.03.06 Anne Beim Arkitekt MAA/PhD Center for Industriel Arkitektur

TEKTONIK. AAU 29.03.06 Anne Beim Arkitekt MAA/PhD Center for Industriel Arkitektur TEKTONIK AAU 29.03.06 Anne Beim Arkitekt MAA/PhD Center for Industriel Arkitektur 1.Hvad er tektonik 2.Hvorfor arbejde med tektonik 3.Eksempler på tektoniske visioner tekton;gr. tømrer, håndværker techni

Læs mere

JAIME Hayón 1974- MILJØ & TESTS DESIGN BESKRIVELSE MÅL GARANTI

JAIME Hayón 1974- MILJØ & TESTS DESIGN BESKRIVELSE MÅL GARANTI FAVN FAVN er en sofa designet af Jaime Hayón for Fritz Hansen. Favn; det danske ord for omfavnelse, er resultatet af en kreativ dialog mellem den spanske designer og Fritz Hansen. JAIME Hayón 1974- Spansk

Læs mere

ARNE JACOBSEN 1902-1971

ARNE JACOBSEN 1902-1971 Serie 7 designet af Arne Jacobsen er langt den mest solgte stol i Fritz Hansens historie og måske i møbelhistorien. Den formpressede finérstol er en videreudvikling af den klassiske stol Myren. Den 4-benede

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen Fotos: Lene K LISSY BOESEN Lissy Boesens værker står overalt i det offentlige rum, i ind- og udland, på torve og gågader, i skolegårde, boligområder og parker. Men hvem er kvinden bag de kendte og populære

Læs mere

JAIME Hayón 1974- DESIGN MILJØ & TESTS BESKRIVELSE GARANTI MÅL

JAIME Hayón 1974- DESIGN MILJØ & TESTS BESKRIVELSE GARANTI MÅL FAVN FAVN er en sofa designet af Jaime Hayón for Fritz Hansen. Favn; det danske ord for omfavnelse, er resultatet af en kreativ dialog mellem den spanske designer og Fritz Hansen. JAIME Hayón 1974- Design

Læs mere

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen 18. aug. 18. okt. 2 0 1 2 Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen Velkommen til udstillingen Art Together Udstillingen præsenterer værker af Billedkunstner Marianne Johansen og arkitekt og billedkunster

Læs mere

Møbelklassikere by Bernstorffsminde

Møbelklassikere by Bernstorffsminde Møbelklassikere by Bernstorffsminde Børge Mogensen Børge Mogensen (1914 1974) Møbeldesigner Langt de fleste kender Børge Mogensen af navn, møbeldesigneren, der i FDB-regi satte kvalitetsmøbler til fornuftige

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

MILJØ & TESTS DESIGN BESKRIVELSE GARANTI POLSTRING

MILJØ & TESTS DESIGN BESKRIVELSE GARANTI POLSTRING ALPHABET SERIE Alphabet er et modulbaseret sofasystem designet af Piero Lissoni. Det kan kombineres til mange former og størrelser. De aftagelige betræk og løse puder fås i et stort udvalg af stoffer.

Læs mere

MØBEL KATALOG. SILO ved amagerbanen 13 tel +45 70 220 840 mail@silo-dk.com

MØBEL KATALOG. SILO ved amagerbanen 13 tel +45 70 220 840 mail@silo-dk.com MØBEL KATALOG 2010 STOLE & BÆNKE #100 KARMSTOL klassisk karmstol bønnelycke mdd 1998 MATERIALER SÆDE VARIANTER TRÆ VARIANTER massiv træ polstret med skind europæisk eg polstret sæde polstret med tekstil

Læs mere

og Stencils HANS CHRISTIAN ANDERSEN Kataloget indeholder de mange H. C. Andersen skabeloner, der findes. Og lidt inspiration til kreativ leg.

og Stencils HANS CHRISTIAN ANDERSEN Kataloget indeholder de mange H. C. Andersen skabeloner, der findes. Og lidt inspiration til kreativ leg. N SIG E D SK N DA LLZ DESIGN Skabeloner og stencils HANS CHRISTIAN ANDERSEN Kataloget indeholder de mange H. C. Andersen skabeloner, der findes. Og lidt inspiration til kreativ leg. Du kan bruge skabelonerne

Læs mere

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Politiken Kultur KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Gunnar Aagaard Andersen formåede at kombinere billedkunst og design SLIDT. Skumsofaen har

Læs mere

Definition af design som fag og begreb

Definition af design som fag og begreb Definition af design som fag og begreb Design er overalt omkring os. Alt er blevet designet på et eller andet tidspunkt. F.eks. vores kroppe. Ingen ved helt hvordan det er sket, og hvem det er der har

Læs mere

MILJØ & tests GARANTI

MILJØ & tests GARANTI SPACE Space er designet af den tyske designduo Jehs+Laub. Duoen er inspireret af menneskekroppen og naturens evne til at designe sig selv. Deres ambition er altid at gøre, hvad der er ligetil og ikke for

Læs mere

JAIME HAYON 1974- DESIGN MILJØ OG TEST BESKRIVELSE GARANTI DIMENSIONER UDVIDET GARANTI

JAIME HAYON 1974- DESIGN MILJØ OG TEST BESKRIVELSE GARANTI DIMENSIONER UDVIDET GARANTI FRI Fri er en lænestol designet af Jaime Hayon Fri er designet til at skabe en hyggelig stemning i ethvert rum Det kræver selvfølgelig lidt mere end bare en stol at skabe en hyggelig stemning, men med

Læs mere

KASPER SALTO 1967- DESIGN. MILJØ & TESTs BESKRIVELSE GARANTI POLSTRING

KASPER SALTO 1967- DESIGN. MILJØ & TESTs BESKRIVELSE GARANTI POLSTRING NAP Det er den danske designer Kasper Salto, der har designet NAP stolen til Fritz Hansen. NAP er en serie lette stole, armstole og barstole som er designet med henblik på optimal siddekomfort, uanset

Læs mere

ARNE JACOBSEN 1902-1971 POLSTRING DESIGN BESKRIVELSE GARANTI

ARNE JACOBSEN 1902-1971 POLSTRING DESIGN BESKRIVELSE GARANTI ÆGGET Arne Jacobsen designede Ægget til lobby- og receptionsområderne i Royal Hotel i København Opgaven med at designe alle elementer i hotelbygningen foruden møblerne gav Jacobsens en enestående mulighed

Læs mere

KASPER SALTO DESIGN MILJØ & TESTS BESKRIVELSE GARANTI UDVIDET GARANTI POLSTRING

KASPER SALTO DESIGN MILJØ & TESTS BESKRIVELSE GARANTI UDVIDET GARANTI POLSTRING NAP Det er den danske designer Kasper Salto, der har designet NAP stolen til Fritz Hansen. NAP er en serie lette stole, armstole og barstole som er designet med henblik på optimal siddekomfort, uanset

Læs mere

Hos auktionshuset Bruun Rasmussen har man oplevet en sand eksplosion i prisen på gamle møbler af mere eller mindre ukendte designere.

Hos auktionshuset Bruun Rasmussen har man oplevet en sand eksplosion i prisen på gamle møbler af mere eller mindre ukendte designere. Hos auktionshuset Bruun Rasmussen har man oplevet en sand eksplosion i prisen på gamle møbler af mere eller mindre ukendte designere. Her auktionarius Jesper Bruun Rasmussen i aktion ved tidligere lejlighed.

Læs mere

DESIGN BESKRIVELSE GARANTI

DESIGN BESKRIVELSE GARANTI minuscule Innovation og kærlighed til håndværket mødes, dansk møbeltradition i dialog med nysgerrig nyskabelse, elegance og bløde former sammensmeltes i designeren Cecilie Manz møbelserie minuscule - bestående

Læs mere

Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed

Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed Undervisningsmateriale 8.-10. klasse Malerier på grænsen mellem verdener En gruppe kunstnere i 1920ernes Paris troede fuldt og fast på, at man igennem kunsten

Læs mere

Chairik er komfort i stakkevis. En enkel og bekvem siddeplads for et publikum, der kommer og forsvinder igen. En mødestol for de magelige, barstol

Chairik er komfort i stakkevis. En enkel og bekvem siddeplads for et publikum, der kommer og forsvinder igen. En mødestol for de magelige, barstol CHAIRIK 2 Chairik er komfort i stakkevis. En enkel og bekvem siddeplads for et publikum, der kommer og forsvinder igen. En mødestol for de magelige, barstol for de ophøjede eller skalstol for de økonomiske.

Læs mere

UTOPIER I DESIGN, KUNSTHÅNDVÆRK OG ARKITEKTUR

UTOPIER I DESIGN, KUNSTHÅNDVÆRK OG ARKITEKTUR UTOPIER I DESIGN, KUNSTHÅNDVÆRK OG ARKITEKTUR SKOLETJENESTEN / KUNSTINDUSTRIMUSEET 2 FOTO: SAWAYA & MORONI Glacier bænk. af Zaha Hadid, 2000 Hvordan skaber man en bedre verden? Det er et spørgsmål, som

Læs mere

Selve konstruktionen med den opspændte ryg i finér er inspireret at et kursus i lamineringsteknik, som Bender Madsen tidligere havde deltaget i.

Selve konstruktionen med den opspændte ryg i finér er inspireret at et kursus i lamineringsteknik, som Bender Madsen tidligere havde deltaget i. LM92 METROPOLITAN Design: Larsen & Bender Madsen BESKRIVELSE Metropolitan stolen er kendetegnet ved sit overlegne håndværk og komfort, samt sit organiske formsprog, der indskriver den i rækken af danske

Læs mere

CLASSIC KOLLEKTION MADE IN DENMARK

CLASSIC KOLLEKTION MADE IN DENMARK CLASSIC KOLLEKTION MADE IN DENMARK Stouby Furniture a/s, haremarksvej 7, dk-8723 løsning, telefon +45 75 65 01 00, email: stouby@stouby.com, www.stouby.com STOUBY CLASSIC KOLLEKTION 02 STOUBY CLASSIC KOLLEKTION

Læs mere

VAND & BY D Lidt, men godt er butiksindehaver Tina Stampes indretningsmantra. Med sikker sans for enkelthed og funktionalitet har

VAND & BY D Lidt, men godt er butiksindehaver Tina Stampes indretningsmantra. Med sikker sans for enkelthed og funktionalitet har FUNKTIONEL OASE PÅ KANTEN AF VAND & BY D Lidt, men godt er butiksindehaver Tina Stampes indretningsmantra. Med sikker sans for enkelthed og funktionalitet har hun sammen med sin mand Thomas Bonde-Hansen

Læs mere

Undervisnings- materiale

Undervisnings- materiale Undervisnings- materiale Mellemtrin og udskoling Arkitektur og design på Kunsten Foto af Niels Fabæk Kunsten Om undervisningsmaterialet Dette er et undervisningsmateriale om arkitektur og design på Kunsten.

Læs mere

Kunsten at finde en stol at prutte i. Historien om Rumpetten er et udstillingsprojekt fra TRAPHOLT, museum for moderne kunst og design, Kolding.

Kunsten at finde en stol at prutte i. Historien om Rumpetten er et udstillingsprojekt fra TRAPHOLT, museum for moderne kunst og design, Kolding. Rumpetten & de syv små stole Kunsten at finde en stol at prutte i Historien om Rumpetten er et udstillingsprojekt fra TRAPHOLT, museum for moderne kunst og design, Kolding. Udstillingen fortæller historien

Læs mere

TRENDY TYPEHUS. 100%dansk

TRENDY TYPEHUS. 100%dansk 100%dansk TRENDY TYPEHUS Tina og Claus Jeppesen valgte en utraditionel løsning, da de skulle bygge nyt hus. Et færdigbygget typehus blev hejst ind på den tomme grund komplet med køkken og bad. Siden har

Læs mere

FOR DESIGN OG KUNSTHÅNDVÆRK

FOR DESIGN OG KUNSTHÅNDVÆRK K A N O N FOR DESIGN OG KUNSTHÅNDVÆRK KANON FOR DESIGN OG KUNSTHÅNDVÆRK INDHOLD 2 Indledning 01 Flora Danica 02 Thorvald Bindesbøl 03 Knud V. Engelhardt 04 Marie Gudme Leth 05 Gertrud Vasegaard 06 Poul

Læs mere

CH22 LOUNGESTOL Design: Hans J. Wegner

CH22 LOUNGESTOL Design: Hans J. Wegner CH22 LOUNGESTOL Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Carl Hansen & Søn har genskabt Hans J. Wegners tidlige design, CH22 loungestolen, der er det første design Wegner udførte for Carl Hansen & Søn tilbage

Læs mere

Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN UFFE CHRISTOFFERSEN

Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN UFFE CHRISTOFFERSEN Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN af UFFE CHRISTOFFERSEN 2014 PORTRÆTTET og FARVEN Maleriet byder konstant på nye udfordringer. Den seneste opgave har været et portræt af tidligere regionrådsformand Vibeke

Læs mere

KLAMPENBORG BOLIG AF PERNILLE VEST FOTO HEIDI LERKENFELDT TEKST MAJA HAHNE REGILD 90 RUM 10 OKTOBER 2014 10 OKTOBER 2014 I RUM 91

KLAMPENBORG BOLIG AF PERNILLE VEST FOTO HEIDI LERKENFELDT TEKST MAJA HAHNE REGILD 90 RUM 10 OKTOBER 2014 10 OKTOBER 2014 I RUM 91 KLAMPENBORG BOLIG ET MODERNE OG FUNKISINSPIRERET HUS FIK BLØDT DET MINIMALISTISKE UDTRYK OP MED NATURLIGE MATERIALER, VARME TEKSTILER OG RUNDE FORMER, DA INDRETNINGSSTYLIST MICHALA JESSEN RYKKEDE IND MED

Læs mere

ET AD BL S EM DL J 2012 A E M. 3RN G 3 M GAN ÅR3 1R. N

ET AD BL S EM DL J 2012 A E M. 3RN G 3 M GAN ÅR3 1R. N MEDLEMSBLADET NR. 13 ÅRGANG 3 NR. 3 MAJ 2012 FORMANDEN HAR ORDET Efter generalforsamlingen den 21. marts 2012 har foreningsbestyrelsen konstitueret sig og jeg har påtaget mig formandshvervet. En opgave

Læs mere

Dansk, læsning og retskrivning FP9

Dansk, læsning og retskrivning FP9 Dansk, læsning og retskrivning FP9 Folkeskolens prøver Retskrivning Fredag den 4. maj 2018 kl. 9.00-10.00 Ved prøven må der anvendes trykte og elektroniske ordbøger, der er i overensstemmelse med gældende

Læs mere

Laura Fulmine arbejder som stylist for både private firmaer og internationale. Marmor og messing er to af Lauras yndlingsmaterialer,

Laura Fulmine arbejder som stylist for både private firmaer og internationale. Marmor og messing er to af Lauras yndlingsmaterialer, FARVEFEST I LONDON Folk er ofte forsigtige med at bruge for mange farver i små lejligheder, men ikke Laura. Hun er gået all in på kulørte vægge i sin og kærestens 57 kvadratmeter store lejlighed. AF Tessa

Læs mere

STREETART I HERNING I FORBINDELSE MED KULTURFEST HERNING FORSLAG TIL KUNSTNERE

STREETART I HERNING I FORBINDELSE MED KULTURFEST HERNING FORSLAG TIL KUNSTNERE STREETART I HERNING I FORBINDELSE MED KULTURFEST HERNING FORSLAG TIL KUNSTNERE De bedste hilsner 1 Steen Mikkelsen Art Director, Konceptudvikler, MR. WOODLAND Mr. Woodland er en tysk kunstner af original

Læs mere

i en galakse langt væk

i en galakse langt væk Caroline Legrands lejlighed i London er et univers for sig selv. Indretningsarkitekten har skabt en unik parallelverden med vintagefund fra 1900-tallet og eksklusiv kunst. Tekst: Mette Nexmand Foto: Douglas

Læs mere

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Afgangsprojekt - Kroppen udtrykt i kunsten Mira & Andreas Art & performance Flakkebjerg Efterskole Problemstilling og indledning Eksperimentere med at flyve. Kunsten

Læs mere

Glas kan gøre underværker. Man kan tegne og skrive beskeder til sig selv og hinanden på den glatte overflade. Giver man glasset en farvet bagside,

Glas kan gøre underværker. Man kan tegne og skrive beskeder til sig selv og hinanden på den glatte overflade. Giver man glasset en farvet bagside, Glas kan gøre underværker. Man kan tegne og skrive beskeder til sig selv og hinanden på den glatte overflade. Giver man glasset en farvet bagside, får det dybde og bliver en smuk dekoration i sig selv.

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

Salvador Dalí i flere dimensioner

Salvador Dalí i flere dimensioner P R M 13. okt. - 10. november alvador alí i flere dimensioner international med over 130 udstillede skulpturer og grafiske værker The Mae West ofa er blot en af de over 130 udstillede skulpturer og grafiske

Læs mere

metropolitan stolen ejner larsen & aksel bender madsen

metropolitan stolen ejner larsen & aksel bender madsen metropolitan stolen ejner larsen & aksel bender madsen METROPOLITAN STOLEN I NY KOMPOSITION Naturens stærke og ædle materialer - træ og læder finder hinanden i fin balance i en ny udgave af den klassiske

Læs mere

Brug malingen som vaegdekoration Den grå farve fletter sig ind i den hvide ved hjælp af skarpt aftegnede linjer og skaber en futuristisk udsmykning

Brug malingen som vaegdekoration Den grå farve fletter sig ind i den hvide ved hjælp af skarpt aftegnede linjer og skaber en futuristisk udsmykning funky Futurisme Motorer og maskiner, racerbiler og flyvemaskiner, turbiner og stempler! De italienske avantgardekunstnere, der skabte futurismen i starten af 1900-tallet, var forelskede i fremtiden og

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 Overordnet formål med Håndværk og Design. På 4., 5. og 6., 7. klassetrin arbejder vi med Håndværk og Design. I 4. klasse inkluderer faget også et kvartalsforløb

Læs mere

Lydregulerende gardiner

Lydregulerende gardiner Lydregulerende gardiner Lydregulerende gardiner Undersøgelser viser, at et akustisk behageligt miljø øger motivation, produktivitet og velbefindende samt, at op til 70% af kontormedarbejdere mener, at

Læs mere

Forskertorvet: Belægningen foran bygning føres videre ind i bygningens gulv og er som et bånd af rektangulære fliser, der kører udefra og videre ind i huset og ud igen, som en ide om en strøm gennem forskertorvet.

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

Proces Dokument INDHOLD 1. TEKST OM STILARTEN 2. MOODBOARDS 3. MÅLGRUPPEVALG. Gruppe 9 Ann Sophie Lindskjold

Proces Dokument INDHOLD 1. TEKST OM STILARTEN 2. MOODBOARDS 3. MÅLGRUPPEVALG. Gruppe 9 Ann Sophie Lindskjold Proces Dokument INDHOLD 1. TEKST OM STILARTEN 2. MOODBOARDS 3. MÅLGRUPPEVALG Gruppe 9 Ann Sophie Lindskjold DEN PSYKEDELISKE PLAKAT LSD, Ungdomsoprør og en ny måde at betragte kunst på, var baggrund for

Læs mere

CH334 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE ellipseformet mange kombinationsmuligheder Designet af i DESIGNEREN

CH334 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE ellipseformet mange kombinationsmuligheder Designet af i DESIGNEREN CH334 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Endnu et smukt eksempel på Wegners visionære arbejde. Bordpladen af træ er ellipseformet, og benene er af børstet rustfrit stål. Med de mange kombinationsmuligheder

Læs mere

KASPER SALTO DESIGN BESKRIVELSE GARANTI VARIANTER POLSTRING

KASPER SALTO DESIGN BESKRIVELSE GARANTI VARIANTER POLSTRING ICE Ice stolen, som er designet af Kasper Salto, er den første stol fra Fritz Hansen, som er egnet til såvel indendørs som udendørs brug. Stolen og dens ryg, der minder om ribberne i et blad, forener dyderne

Læs mere

anker bak rocking nest CHaIr ab001

anker bak rocking nest CHaIr ab001 anker bak ROCKING NESt CHAIr ab001 ROCKING NEST CHAIR FORM OG FUNKTION FORENES I INNOVATIV GYNGESTOL KREATIV DIALOG Carl Hansen & Søn har indgået et nyt samarbejde med et ungt talent designeren Anker Bak,

Læs mere

box living Af Gitte Kjær Tekst Elisabeth Wille Foto Mikkel Mortensen

box living Af Gitte Kjær Tekst Elisabeth Wille Foto Mikkel Mortensen box living Udenfor Århus ligger en fantastisk villa fuld af kontraster og overraskelser. Hvor stuen er en varm og tryg kasse beklædt med egetræsfinér, mens resten af huset er holdt i ren hvid og rå beton.

Læs mere

HJEM, DER INSPIRERER Skodesignerens parisiske oase, modestylistens bohemede københavnerhjem og kunstnerparrets lækre stilmiks NORDIC CHIC

HJEM, DER INSPIRERER Skodesignerens parisiske oase, modestylistens bohemede københavnerhjem og kunstnerparrets lækre stilmiks NORDIC CHIC D A N M A R K S I N T E R N A T I O N A L E I N T E R I Ø R M A G A S I N 124 SIDER S T I L, D E S I G N O G INTERIØR HJEM, DER INSPIRERER Skodesignerens parisiske oase, modestylistens bohemede københavnerhjem

Læs mere

Arkitekturrejse: Chicago

Arkitekturrejse: Chicago Cloud Gate, Millenium Park Arkitekturrejse: Chicago 24.10-29.10.2017 Tirsdag, 24. oktober: Kl. 14.00: Afrejse København med Icelandair, FI205 Kl. 15.10: Ankomst Keflavik Airport, Reykjavik Flyskift Kl.

Læs mere

Finn Juhls "Høvdingestol": Solgt 27. september 2012 hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Finn Juhls Høvdingestol: Solgt 27. september 2012 hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner. 8 Finn Juhls "Høvdingestol": Solgt 27. september 2012 hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner. investering møbler Danske designmøbler Priserne på danske designermøbler er steget eksplosivt det seneste år, og

Læs mere

Samlere tjener tykt på sjældne Wegner-møbler

Samlere tjener tykt på sjældne Wegner-møbler SØNDAG 28. DECEMBER NR. 52 / 2014 SØNDAG Samlere tjener tykt på sjældne Wegner-møbler Hans J. Wegner har efterladt designelskere med en rig arv. Hans produktion er enorm, populariteten er i top, og de

Læs mere

art deco Indhold - historie & Baggrund - Karakteristiske tegn - farver - typografi - Målgruppevalg/persona Signe Brauer Christiansen Gruppe 14

art deco Indhold - historie & Baggrund - Karakteristiske tegn - farver - typografi - Målgruppevalg/persona Signe Brauer Christiansen Gruppe 14 art deco Indhold - historie & Baggrund - Karakteristiske tegn - farver - typografi - Målgruppevalg/persona Signe Brauer Christiansen Gruppe 14 Art Deco Art Deco er en stilart som startede som kunst tidligt

Læs mere

UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015

UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015 UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015 Undervisningen bygger på målsætningerne som beskrevet i Forenklede Fælles Mål. Formålet med Billedkunst At eleverne bruger deres fantasi, skaber deres egne værker

Læs mere

Med CONSTRUCT modulsofa konceptet kan du sammensætte den sofa, der passer lige netop i din stue.

Med CONSTRUCT modulsofa konceptet kan du sammensætte den sofa, der passer lige netop i din stue. 1 CONSTRUCT 1 - SMALT FRONTPANEL Den skandinaviske sofastil med masser af luft og lethed er let at skabe ved at vælge det smalle frontpanel. CONSTRUCT 2 - MELLEM FRONTPANEL Søger du en sofa, som indbyder

Læs mere

Rammeaftale 03.13 Møbler Delaftale 4 - Daginstitutionsmøbler

Rammeaftale 03.13 Møbler Delaftale 4 - Daginstitutionsmøbler Til rette vedkommende Dato: Marts 2013 INSPIRATIONSKATALOG Rammeaftale 03.13 Møbler Delaftale 4 - Daginstitutionsmøbler Dette katalog skal informere om de mange gode tilbud, vi har til vore danske kunder

Læs mere

FRITS HENNINGSEN SIGNATURE CHAIR FH429

FRITS HENNINGSEN SIGNATURE CHAIR FH429 FRITS HENNINGSEN SIGNATURE CHAIR FH429 SIGNATURE CHAIR KOMFORT OG ELEGANCE every piece comes with a story Når du vælger et møbel fra Carl Hansen & Søn, får du mere end bare et møbel. Du får en stolt tradition

Læs mere

BESKRIVELSE en klassisk smuk og let skulpturel spisestol Hans J. Wegner har designet Y-stolen til Carl Hansen & Søn i 1949 DESIGNEREN

BESKRIVELSE en klassisk smuk og let skulpturel spisestol Hans J. Wegner har designet Y-stolen til Carl Hansen & Søn i 1949 DESIGNEREN Y-STOLEN CH24 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Y-stolen - en klassisk smuk og let skulpturel spisestol, som også er velegnet til bare at slappe af i. Ved hjælp af damp er rygbøjlen nænsomt bøjet, og

Læs mere

Alle spørgsmålene er samlet i klaser af fire. Ud for hver klase af fire udsagn skal du vælge det udsagn, som du synes siger mest om dig.

Alle spørgsmålene er samlet i klaser af fire. Ud for hver klase af fire udsagn skal du vælge det udsagn, som du synes siger mest om dig. Test til de fire tænkestile Jeg har rubriceret spørgsmålene ved hjælp af Robert Dilts og Gregory Bateson s logiske niveauer. Spørgsmålene retter sig derfor mod: Hvilke omgivelser og rammer tænkestilen

Læs mere

ARKITEKTUR OG TEKTONIK. AAU Anne Beim Arkitekt MAA/Ph.D. Center for Industriel Arkitektur

ARKITEKTUR OG TEKTONIK. AAU Anne Beim Arkitekt MAA/Ph.D. Center for Industriel Arkitektur ARKITEKTUR OG TEKTONIK AAU 22.03.04 Anne Beim Arkitekt MAA/Ph.D. Center for Industriel Arkitektur 1.Baggrund 2.Vision tektonik 3.Eksempler på tektoniske visioner Afgang fra KUnstakademiets Arkitektskole,

Læs mere

SORØ MADMARKED -SOCIALT OG BÆREDYGTIGT INITIATIV

SORØ MADMARKED -SOCIALT OG BÆREDYGTIGT INITIATIV 1 SORØ MADMARKED -SOCIALT OG BÆREDYGTIGT INITIATIV Sorø Madmarked er socialt bæredygtigt, fordi mange i udkanten af arbejdsmarkedet inviteres indenfor og så betyder salg af lokale fødevarer i rå- og forarbejdet

Læs mere

Poul Henningsens skærmsystem fra 1925

Poul Henningsens skærmsystem fra 1925 K A N O N FOR DESIGN OG KUNSTHÅNDVÆRK Poul Henningsens skærmsystem fra 1925 2 P. H-Revy i Riddersalen 1931. Svend Johannesens har skabt dekorationerne, med inspiration fra kontruktivistisk kunst, Det kgl.

Læs mere

DEKORATIV OG LYDABSORBERENDE

DEKORATIV OG LYDABSORBERENDE PRIM 2 Prim Prim 3 PRIM Prim er den første rene tone i et musikinterval mellem to toner. Ordet kommer fra latinsk primus, som betyder første. Vores Prim er en kreativ opdeling, hvis vigtigste egenskaber

Læs mere

Bygning, hjem, museum

Bygning, hjem, museum Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard Undervisningsmateriale til indskolingen og mellemtrinnet Arkitektur er bygninger Bygninger til at leve i, til at opleve, til at lære i eller til at arbejde

Læs mere

ERHVERV SORTIMENT KONTORSTOLE

ERHVERV SORTIMENT KONTORSTOLE ERHVERV - SORTIMENT ERHVERV ERHVERV ERHVERV SORTIMENT KONTORSTOLE HÅG kontorstole er skabt til bevægelse du er skabt til liv og aktivitet og ikke stillesiddende arbejde. Håg stole er fremstillet til arbejdsopgaver

Læs mere

DELAKTIG Sofaserie. Produktguide. DESIGN Tom Dixon

DELAKTIG Sofaserie. Produktguide. DESIGN Tom Dixon Produktguide DELAKTIG Sofaserie 15_018 DESIGN Tom Dixon DELE Lænestolsplatform 2-pers. platform 3-pers. platform Ryglæn med hynde Armlæn med hynde Sofabord Gulvlampe Aftageligt betræk Forskellige betræk

Læs mere

CH006 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE DESIGNEREN

CH006 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE DESIGNEREN CH006 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Simple and stylish table, measuring 90x138, and 236 cm with flaps. Height 72 cm. Table leaves are fitted with hinges and lifted quickly when there are more. Table

Læs mere