mel emgaard Bøger fra Forlaget mel emgaar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "mel emgaard Bøger fra Forlaget mel emgaar"

Transkript

1 Bøger fra Forlaget mellemgaard

2 INDHOLD KRIMI- OG SPÆNDINGSROMANER Alter ego Besøgelsestid De skyldige Den bosniske forbindelse Duskeklubben Fritstillet Frygt, flugt og dæmoner Hans Jürgen Fritz-affæren Lig og laurbær Matematik der dræber Sorte skyer Spillerne TEGNESERIER Kosmo kolorit KULTUR, HISTORIE OG SAMFUND Humanismens elendighed Middelalderens danske cistercienserklostre HISTORISKE ROMANER Knacker Midgårdsormen i Sibirien Bind ROMANER Adoptionsdokumentet Anna Rubina Slægt Anna Rubina Befrielsens ø Broerne i Kanchanaburi Brombærår Butleren Den Schlesiske Tidsmaskine Kilderne i Skoven Den vrede pige Det de ikke snakkede om Det modsatte af halleluja Efter regnen Emirens dromedar Et glimt af fortiden Et liv som Holger Henriksen Forlad os vor skyld Forudsat, at du har lyst til at fortsætte. 37 Frederiks bog Fryd Gennem kløften over bjerget Isodoros arv Judiths sang Krysteren Legionæren V - Minen Legionæren VI Caledonia Livets gang i 60'erne Ludmillas nye liv Mågeprædikanten Operation Topkapi Ørnens saga Pigen i skoven Skomagerens datter Skumringsår Skæbnens spind Slemslev Solsortens Triller SPOTLIGHTS Staklerne Sørines guld Tavshedens ofre En gammel sjæl Lasses liv Rumle og Drille på eventyr Verners blodbrødre UNGDOMSBØGER Blodsøstre Hotel Hatoff-mysteriet Se Mig, Skub Mig, Grib Mig Slagtehuset FANTASY/SCIENCE FICTION Casondar Dronningens slægt Floden af Sølv Fønixens hjerte Mørkets tid Ravstemmen Shangriman Eventyrlandet Sarína Vandets kejserinde Slægters kamp Tusindårsriget i Han Herred Universet der slingrede Vandenberg DIGTE Dage Gennem spejlet Er det ok at være en mand? Kosmiske ligegyldigheder Når regnbuer tændes På Tørresnor Sort sind Stilhed indefra NOVELLER Balancegængere Historier for voksne Kaos Små erotiske fortællinger Søndagstur På talefod med verden REJSEBØGER På talefod med verden BIOGRAFIER OG ERINDRINGER Australieren Barakkerne Breve fra Springsteen-land Den som flaskehalsen peger på Erik Eriksen den smilende reformator 97 Har jeg været for stille? Hvis du vil se mig i himmelen

3 KRIMI- OG SPÆNDINGSROMANER 5 Kærlig hilsen fra Rom Kristian den Rige Mit fantastiske liv Ormen i æblet Parallelle verdener Scenen er din Sophus, den stille død To skridt over stregen Bag volden Øjne som ser KOGEBØGER Gufs Guide Low carb lækkerier Mad fra Nicaragua Matcha, omakase og sushi HOBBYBØGER Vidste du... Om årets traditioner KROP OG SIND ADHD med succes Big Bang Glemsom Knæk koden til livet Sensitiv? Elsk din skilsmisse elsk dig selv Stress A-Å Søren Pilzer er en mand, der på overfladen er respekteret af alle. Men han har en mørk side. Det hele begynder en dag, hvor han i affekt slår en ung prostitueret pige og hendes kæreste ihjel. I løbet af de næste femten år begår han en række overgreb. Først da hans kone Marianne opdager en aflåst kasse gemt grundigt af vejen oppe på deres loft, begynder lavinen at rulle. Marianne beder sin bror om hjælp. Få dage senere bliver broren fundet knivdræbt. Drabschef Marcus Falck og hans stab af dygtige efterforskere får nok at se til. For udover drabet på Mariannes bror skal politiet også opklare en række overfald på hjemløse mænd, der har slået sig ned i Nordsjælland. Alter ego 299,95 Ikke kun er romanen spændende lige fra begyndelsen siderne vender sig selv, og oplevelsen ved at læse bogen er faktisk som at besøge en kunstudstilling, hvor man kan fordybe sig i alle de detaljer, som kunstneren har frembragt, for Poul Erik er detaljernes mand. Det er en fantastisk, forrygende og spændende bog, som man ikke kan lægge fra sig, når man først er kommet i gang jeg kan på det varmeste anbefale bogen! ISBN SIDER Anne Damgaard Sørensen, forfatter, exam.art. i litteraturvidenskab Bogtanker Forlaget mellemgaard Sat med Helvetica og ITC Avant Garde Gothic Redaktør: Anne Lange Steffensen Grafisk produktion : KWG Design, Odense Grafiker : Line Birgitta Elmgreen Sørensen Tryk : Toptryk Grafisk A/S 1. udgave, 1. oplag ISBN Poul Erik Larsson er født på Nørrebro i København og opvokset i Bagsværd. Hans interesser spænder vidt og indbefatter motionscykling, fl uefi skeri og lange traveture i naturen, hvor han fi nder inspiration til sine romaner.

4 6 KRIMI- OG SPÆNDINGSROMANER KRIMI- OG SPÆNDINGSROMANER 7 Besøgelsestid 249,- ISBN SIDER Jon har været gennem en omtumlet periode som jægersoldat i korpset og har på grund af en disciplinærsag været ude i kulden et stykke tid. Hans fremtidsudsigter begynder imidlertid at se lysere ud, da lederen for en af korpsets specialenheder tilbyder nye udfordringer. I første omgang drejer det sig om en mission på grænsen mellem Norge og Rusland. Efter en vellykket udførelse, hvor Jon demonstrerer, at han er parat til at løse komplekse opgaver, udvikler tingene sig voldsomt. Hans næste opgave fører ham til Fjernøsten, og den viser sig at være mere kompliceret end forventet. Han skal uskadeliggøre smugleren og terroristen mr. Lung, men før han får set sig om, befinder han sig i en mareridtsagtig situation, der kommer til at få vidtrækkende konsekvenser. ( ) der kommer hurtigt gang i mord på mange måder. Undervejs er der information om de forskellige skydevåbens beskaffenhed, men ellers er det ren, rå action. BOGVÆGTEN Robert har nok at se til derhjemme, hvor han både skal være sammen med sin bedre halvdel og deres to børn, hvoraf den ældste lige er startet i skolen og den yngste i børnehaven. Samtidig har de en hund, som også kræver sit. Indimellem rejser han rundt i udlandet, hvor der er sket flere frygtelige ting. Hvilket bestemt ikke gør sagerne nemmere. Der, hvor han tager rundt, har han noget med, som gør tingene meget lettere for andre. Men da han er på vej nordpå og bliver vidne til et drab, eskalerer situationen for alvor. Og da en, der bor tæt på ham, viser sig at være medskyldig, bliver alle forundrede ikke mindst Robert. Robert gentog sit navn og satte hende kort ind i formålet med hans besøg. Hun åbnede nu en anden dør og gik ind ad den. I nogle sekunder stod han bare der, helt alene, og så sig omkring. Stedet lignede andre skoler, som han havde besøgt. Du kan bare gå ind, sagde sekretæren og pegede Robert i den rigtige retning. Med minicomputeren under armen gik han nu ind og fi k øje på en kvinde, som åbenbart var klar over, at han ville komme. De skyldige 229,95 ISBN SIDER Torben Svendsen er født i Han har en bred baggrund inden for undervisning, rådgivning samt ledelse. I en periode har han også fungeret som konsulent for udvalgte grupper under forsvaret, blandt andet i samarbejde med instruktører fra Militærpolitiet og Jægerkorpset. Han har tidligere udgivet rejsebogen Backpacking for begyndere. Poul Riber Schacksen er læreruddannet med dansk og idræt som hovedfag. Han har udover at være artikelskribent også arbejdet som foredragsholder, i Danmark såvel som i udlandet. Han har desuden deltaget i radio- og tv-indslag med emner som guide til Europas hovedstæder, spisesteder og hoteller, samt ridning.

5 8 KRIMI- OG SPÆNDINGSROMANER KRIMI- OG SPÆNDINGSROMANER 9 Den bosniske forbindelse 299,95 ISBN SIDER Det lignede et groft overfald på en ældre mand på kirkegården, men viste sig at være mord. Hvorfor skulle han ryddes af vejen? Politikommissær Bengt Langer og hans team hos Nordsjællands Politi går straks i gang med at opklare sagen, da der næste dag indløber melding om endnu et mord. Denne gang på en ung blond kvinde. Politiet står imidlertid på bar bund, da begge ofre synes anonyme. Der findes ingen personnumre, ingen navne og adresser på dem, og ingen har meldt dem savnet. Få dage senere sker endnu et mord.er der en mulig sammenhæng mellem de tre forbrydelser? Politiet må tage utraditionelle metoder i brug, og i deres efterforskning fører sporene ned gennem Europa til det tidligere Jugoslavien, hvor narko, prostitution og menneskehandel har kronede dage. Den er bestemt spændende og der kommer også lidt tvist på i slutningen, som jeg da ikke havde set komme. Mere kan man vist ikke sige uden at røbe for meget. Så Inge Weingartes debutkrimi skal bestemt have 4 krimihjerter. KRIMIFAN.DK En kold novemberdag gør to betjente en makaber opdagelse. I en lejlighed finder de et forrådnet lig af en ung mand, nøgen og lænket til radiatoren med håndjern. Drabssagen lander på kriminalinspektør Troels Thomsens bord. Og sammen med sit team begynder han at grave dybt i den dræbte Jan Frederiksens liv, og billedet af en grum barndom fyldt med svigt kommer frem i lyset. På dræbtes computer findes hundredvis af pornografi ske billeder af børn og en mailudveksling med en 14-årig frederikshavnerpige, der går under navnet Babe. Men er hun i virkeligheden den, hun giver sig ud for at være? Alle spor ender blindt, indtil Rie psykolog og gift med Troels Thomsen modtager en foruroligende pakke med posten. Jeg føler mig bestemt rigtig godt underholdt af hendes debutkrimi. Der er et fornuftigt mix af autentiske beskrivelser af dagligdags politiarbejde og den spændende deduktive jagt på en ondskab, der synes drevet af begær og en behovstilfredsstillelse, som kan virke umenneskelig. Lovende debut, der borger godt for forfatterskabet. Duskeklubben 299,95 ISBN SIDER Inge Weingarte er født og opvokset i Helsingør. Uddannet journalist fra et tysk universitet. Har været ansat i SAS, bureauchef i et københavnsk rejsebureau og salgschef i et førende rejseforsikringsselskab. Har tillige været ejer af og direktør for eget rejsebureau for spa og well ness. Er ivrig jæger. Har de seneste mange år været tilknyttet et lokalt beboerblad og en tv-station i Helsingør. LEKTØRUDTALELSE Kristine Lill Bowman er født 1975 og opvokset i Frederikshavn. Siden 2002 har hun arbejdet som folkeskolelærer. Duskeklubben er hendes debutroman.

6 10 KRIMI- OG SPÆNDINGSROMANER KRIMI- OG SPÆNDINGSROMANER 11 Fritstillet 198,- ISBN SIDER Da bogens hovedperson uden videre bliver fritstillet fra sit mangeårige job i banken, tager han en beslutning: Han vil have hævn. Han vil ikke acceptere, at ledelsens beslutning om besparelser alene skal gå ud over ham selv og mange andre kolleger i banken, så han indleder sit eget hævntogt. Der er ingen plads til barmhjertighed, så han planlægger iskoldt udslettelsen af bankens samlede direktion. Planen iværksættes, og et dramatisk forløb tager sin begyndelse. Kriminalkommissær Frank Pedersen og hans hold skal prøve at finde mening i det besynderlige sagsforløb. Også privatdetektiv Janus Bertoni vikles ind i dramaet, da han tilfældigvis arbejder på en sag med forbindelse til banken. Inden længe er begge parter dybt involveret i jagten på den forurettede bankfunktionær. Lise bliver, i forbindelse med at hun søger en overlægestilling i psykiatri, konfronteret med, at der findes for hende glemte dramatiske begivenheder i hendes fortid. Hun flygter i panik over Sverige til Norge i en stjålen autocamper. Under flugten forfølges hun af en narkobetjent, af en narkobande og af sine egne dæmoner. Lise er vant til at flygte. Hun flygtede som barn, og hun flygter stadig som voksen, når frygten melder sig. Hun ved ikke, hvad frygten handler om. Hun kender følelsen, men ikke dens årsag. Under sin ensomme flugt op igennem Norge konfronteres hun med sin egen styrke, men også med sin egen skrøbelighed. I kampen mod narkobanden og i solidaritet med sin danske sekretær Lykke og den norske narkobetjent Lars får Lise mod til at stoppe op og begynde rejsen tilbage i erindringen. Frygt, flugt og dæmoner 289,- ISBN SIDER Spænding og romantik fra lokal debutant. GALTEN FOLKEBLAD Erik Frandsen er født i Aarhus i Han fl yttede i 1979 til Galten beliggende mellem Aarhus og Silkeborg og har nu i 25 år boet i Høver. Han har arbejdet gennem 35 år i den fi nansielle sektor, primært inden for investeringsrådgivning og fi nansiel rådgivning. Han har også undervist på fl ere kurser. I 2011 forlod han arbejdsmarkedet for blandt andet at udleve forfatterdrømmen. Eva Jensen er født i 1939 og vokset op i årene præget af Anden Verdenskrig i Lille Værløse nord for København. Hun er gift og har tre børn. Hun er speciallæge i psykiatri og har arbejdet som sådan i Danmark, Grønland og Norge.

7 12 KRIMI- OG SPÆNDINGSROMANER KRIMI- OG SPÆNDINGSROMANER 13 Hans Jürgen Fritz-affæren Vi skriver Den kolde krig raser, men berider Lars Steensen har nok at gøre med sin egen krig. En krig mod kreditorerne. Efter en alvorlig rideulykke lader det til, han har tabt kampen, men på hospitalet får han et uventet besøg. To officerer fra NATO's efterretningstjeneste beder ham påtage sig en opgave. En ret enkelt opgave. Sådan lyder det, og han befinder sig ikke i en situation, som indbyder til at sige nej. Opgaven bringer ham rundt på de nordtyske stævnepladser, men den simple opgave viser sig at være en hel del mere kompliceret end først antaget. Og en hel del farligere. Byen bløder. Liget af en ung, homoseksuel mand bliver fundet i Holmens Park. Viceinspektør Simon Falk kontakter freelancejournalist Adam Rasmussen og beder ham skrive om det makabre mord. Men drabene er først lige begyndt. Er morderen en fremmed, eller færdes han i bøssemiljøet i den indre by? Og hvem er soldaten? Adam er selv homoseksuel, og under sin research støder han på den karismatiske, heteroseksuelle Troy, hvis navn bliver ved med at dukke op i forbindelse med mordene. Adam fascineres og tiltrækkes af ham, men må samtidig erkende, at han ikke aner, hvilke hemmeligheder Troy skjuler, eller hvordan han i virkeligheden ser på Adam. Lig og laurbær 229,95 229,95 ISBN SIDER Tungt åndende måtte jeg støtte mig til bordet, mens Karl Würtz langsomt sank ned på knæ. Med hænder, som ikke længere fungerede, tog han sig til sin ødelagte hals, men der var ikke længere noget, han kunne gøre. Øjnene trådte næsten ud af deres huler, og en smule blod begyndte at sive ned fra den ene mundvig. Indkøbsposen stod på måtten, og min hjerne forsøgte at kontakte mig, at advare mig og sige, at jeg skulle lade posen være, men det var for sent. Jeg bukkede mig og kiggede ned i den. Det var ikke nødvendigt at undersøge den gennemsigtige pose med det blodige indhold for at vide, hvad indholdet var. ISBN SIDER Thorvald Lygum er født i Skads i Han begyndte at arbejde som fjortenårig og kom i hæren i en alder af 17. Fem år senere gik han i beriderlære. I 1981 fl yttede han til Italien, hvor han begyndte at skrive fi ktion. Hans Jürgen Fritz-affæren er hans debutroman. Kim Marthedal (f. 1968) er uddannet grafi ker og kommunikatør. Har i perioder arbejdet freelance. Marthedal indledte sin forfatterkarriere i 2011 med vampyrnovellen Bidemærker i antologien Ti fortællinger fra fantasiens univers. I 2012 kom novellesamlingen Adam & Evan historier fra Paradis. Desuden bidrager Marthedal til bloggen homolitteratur. wordpress.com.

8 14 KRIMI- OG SPÆNDINGSROMANER KRIMI- OG SPÆNDINGSROMANER 15 Matematik der dræber 298,- Matematiklærer i gymnasiet Karl Olsen bliver en dag kontaktet via billedforbindelsen Skype af en tidligere elev, Ulrich, der vil have ham til at overvære løsningen af et 3D-puslespil, en terning sammensat af træstave. Seancen ender med, at Ulrich falder nedenud af billedet og derefter er alt stille. Et par måneder senere findes Ulrich død i en ferielejlighed i Cornwall. Nu starter et ikke uproblematisk, men alligevel på sin vis effektivt samarbejde mellem Karl og politimanden Frank Sampange om at finde ud af, hvad der er foregået. Trådene trækkes snart til de matematiske universitetskredse, som Ulrich har været en betydningsfuld del af. Kim mener ikke, at der nogensinde sker noget i Ballelangsted. Men så bliver kunstmaleren myrdet, og byen bliver oversvømmet af presse og politi. Blandt dem er politikommissær Banke, og ham kommer Kim i kontakt med via hans opklaringsarbejde i byen. Hun øjner hermed chancen for at udleve sine krimidrømme og formår at gøre sig uundværlig som Bankes assistent. Men hvem er morderen? Og hvad er motivet? Den næsten pensionerede politikommissær og den attenårige gymnasieelev efterforsker sagen, men morderen er endnu ikke færdig, og den lille bys problemer er først lige begyndt. Sorte skyer 299,95 ISBN SIDER Hans tilbageblik på barndom og ungdom er glimrende formidlet, ligesom romanen jævnligt rummer humoristiske betragtninger. BOGVÆGTEN I en fortvivlet kamp for at få luft tog han hænderne op til halsen for at frigøre sig fra snoren, men uden støtte af hænderne mod gulvet faldt han forover og knaldede hovedet ned i olien på cementgulvet. Kroppen på ryggen gled ned over hovedet på ham, og snoren forsvandt fra hans hals. ISBN SIDER Hugo Bai er født i Opvokset i en landarbejderfamilie i Hadsten-Randers-området. Har læst matematik 3 år i Aarhus. Uddannet programmør, tegner/grafi ker og lærer. Har arbejdet som højskole- og efterskolelærer. Bor i bofællesskab i Haderslev. Gift og har 5 børn. Matematik der dræber er hans debutroman. Per Eidseth Hansen er født i 1938 og opvokset på en fynsk gård med en norsk mor, en dansk far og fem søskende. Han er uddannet ved landbrug i ind- og udland og har været selvstændig landmand i 37 år. Han bor nu i Bogense på Nordfyn. Sorte skyer er hans debutroman.

9 16 KRIMI- OG SPÆNDINGSROMANER TEGNESERIER 17 Spillerne Kosmo kolorit Spillerne er en dramatisk og farverig roman, der bringer læseren til New York, Las Vegas, Hongkong og Macao. Man følger de to hovedpersoner Ali og Ethan gennem deres opvækst på hver sin side af jordkloden. Hun bor i Sydkina, mens han lever på Amerikas østkyst, indtil de som voksne mødes og sammen skaber en enestående succes inden for den internationale spilindustri. Kosmo er seriens hovedperson: en slags Enhver; en lille distræt og uskyldig mand med et stort hoved og håret redt pænt til siden. Kosmo rejser verden rundt. Som kosmopolit. Men han gør det ved at rejse rundt i det, der er hans eget univers: tegneserien. Dér krydser han streger og stier og vender op og ned på de billeder af verden, vi går rundt med. 299,95 ISBN SIDER Han smed sin taske på stolen i entreen og løsnede sit slips. Han så sig i spejlet. Der var rynker omkring hans øjne, der ikke havde været der om morgenen. Han sukkede og gik ind i stuen og fandt den oplyst af hundredvis af levende lys. Gardinerne var trukket for og skjulte the Strips blinkende aftenliv. Billedkunstneren Mogens Gissels tegneserie fra 1960'erne er farvelagt og genudgivet og forbavsende tidssvarende. Tegningerne og historierne er forbavsende nutidige i deres udtryk og holder stadig. Det er lun humor med groft absurde indslag om menneskets eksistens. JYLLANDS-POSTEN 179,95 ISBN FARVEILLUSTRERET, STIFT BIND 89 SIDER Flemming Eskildsen er født i 1959 i København og har arbejdet i en bred vifte af brancher som iværksætter og designer. Har i en årrække opholdt sig i Østen og blandt andet drevet virksomhed i Hongkong og Filippinerne. Et længere ophold i Kina gav ham idéen til denne roman. Spillerne er hans debut inden for spændingsgenren. Kosmo blev skabt og havde i et par år sin daglige stribe i Svenska Dagbladet og Information. Kosmo blev også præsenteret i uddrag i Die Zeit. Ophavsmanden hedder GEP. Bogstaverne står for billedkunstneren Mogens Gissel og jazzmusikerne Poul Ehlers og Tom Prehn. Gissel tegnede, Ehlers og Prehn stod for idéerne. En forårsmorgen i 2011 på Toms loft genfi nder forfatteren Paulina Olsen Kosmo, støver hæfterne af og foretager et udvalg. Hun respekterer seriens originale konturer og demonstrerer samtidig, hvordan det la'r sig gøre med IT og en nymodens råstærk teknik at farve Kosmo, så han vågner af sin tornerosesøvn.

10 18 KULTUR, HISTORIE OG SAMFUND KULTUR, HISTORIE OG SAMFUND 19 Humanismens elendighed 199,95 ISBN SIDER I Danmark har politikere og den herskende kulturelite længe abonneret på den humanistiske forestilling om, at det multikulturelle samfund bør erstatte den nationale enhedskultur. Med udgangspunkt i Oplysningstidens idealer har denne elite påtvunget befolkningen en ideologi, der har haft katastrofale konsekvenser for den nationale identitet ikke mindst set i lyset af den massive muslimske indvandring. Denne multikulturelle udvikling har skabt en slags godhedsideologi, som tyrannisk udøver den sociale funktion at gøre befolkningen til gode mennesker, men som i virkeligheden har som sit mål at banke befolkningen på plads. Politikerne og kultureliten arbejder systematisk med at få kontrol over bevidstheden om den multikulturelle udvikling ved at gøre disse tanker politisk korrekte. Overalt i samfundet påvirker eliten gennem skrift og tale befolkningen for at sikre kontrol over sindene. Et massivt pres, hvor det nationale, flaget, danskheden og synet på historien bliver mistænkeliggjort i enhver sammenhæng. Bogens 12 essays er en afsløring af denne ideologiske forførelse af den danske befolkning. I sommeren 1144 vandrede 22 mænd, 12 munke og 9 lægbrødre under ledelse af abbed Robert fra Citeaux-klostret i Bourgogne til Danmark for at grundlægge landets første cistercienserkloster i Skåne. De var alle franske og må have medbragt de nødvendige 11 håndskrevne bøger på latin, der skulle til for, at deres konvent kunne fungere. Det blev begyndelsen på en 400 år lang periode, hvor ordenen satte sit præg på klosterlivet i Danmark, hvor der blev opført 11 munkeklostre på landet og to nonneklostre i byer. Munkeklostrene på landet udviklede sig til meget store landbrug med fremsynet brug af ny teknik og dyrkningsmetoder. Munkenes viden om hydrologi satte dem i stand til at drive vandmøller, og i teglbrændingens kunst viste de stor kunstnerisk sans. Ved reformationen i 1536 oplevede de, at alt deres møjsommeligt samlede gods blev overtaget af Christian 3. Middelalderens danske cistercienserklostre 279,95 ISBN SIDER, ILLUSTRERET 18 Kurt Freddy Rosenstrøm er født 1940 i København. Han er uddannet lærer og har arbejdet på Grønland en del år. Han har desuden læst sociologi på Københavns Universitet i fem år. Humanismens elendighed er hans første udgivelse. Leif Aalund Jensen. Født 1938 i Kolding. Efter realeksamen og en handelsuddannelse i et engrosfi rma arbejdede han godt 40 år og var bl.a. et år på udveksling i New York. De sidste 25 år var han ansat i staten, hvor han i 20 år var leder. Derefter studerede han historie ved Københavns Universitet og afsluttede som cand.mag. i 2002.

11 20 HISTORISKE ROMANER HISTORISKE ROMANER 21 Knacker 249,95 ISBN SIDER En aprildag i 1917 kommer frontsoldaten Esben Mikkelsen hjem på orlov efter to år ved Vestfronten. Han er mærket af de mange krigsoplevelser. Inden han kan nyde to ugers fred sammen med familien, skal han overbringe en vigtig besked til sin svigerinde. Men en uoverensstemmelse med den lokale grænsegendarm resulterer i en afkortning af orloven, og snart ser han sig selv igen på vej til skyttegravene i Frankrig. En pludselig indskydelse får ham til at desertere kort efter afrejsen fra kasernen. Velskrevet roman om en soldat fra Første Verdenskrig. Romanen er velfungerende og skifter effektivt mellem Esbens flugt, krigstraumer og bekymringer og beretningerne fra hans families hverdag. KRISTELIGT DAGBLAD Fortsættelse til Midgårdsormen Bind 1. Vi følger bondesønnen Angus, der i 1895 emigrerede til Rusland sammen med sin kone Kathrine. Efter en tid som forvalter på et gods køber de en skovejendom ved Bajkalsøen, hvor han bliver storleverandør af træ til Den Transsibiriske Jernbane, som anlægges i de år. Kathrine dør under en fødsel, men barnet overlever takket være nabodatteren Marja, der netop har født en søn og ammer begge børn. Angus slår sig på flasken, men Marja, hvis mand er død, forsøger at hjælpe. I kulissen venter den smukke, men egenrådige grevinde Nadja. Alle hvirvels ind i revolutionen i 1905 og den efterfølgende japansk-russiske krig. På nærmeste hold mærker de også følgerne af 1. verdenskrig, den russiske revolution 1917 og den efterfølgende blodige borgerkrig. Romantik, dramatik og historiske facts er forenet i forfatteren Thorkild Sandbecks nye roman. VEJLE AMTS FOLKEBLAD Midgårdsormen i Sibirien Bind 2 299,95 ISBN SIDER 20 Der er meget at rose bogen for. WEEKENDAVISEN Karsten Skov (f. 1963) er lektor på Erhvervsakademi Sydvest og ekstern lektor under Institut for Grænseregionsforskning på Syddansk Universitet. Han debuterede i 1995 som forfatter af faglitteratur. Knacker er hans første roman. Thorkild Sandbeck har fl ere uddannelser bag sig. Han har sejlet 40 år som offi cer i handelsfl åden, hvor han besøgte Sovjetunionen. Desuden har han sejlet med de russiske skoleskibe verdens største sejlskibe. For at skrive Midgårdsormen Bind 1 har han berejst Rusland, Sibirien, Ukraine, Mongoliet og Kina. Som sidste research tog han med Den Transsibiriske Jernbane. Desuden har han læst russisk i to år. Thorkild Sandbeck har udgivet adskillige bøger om især søfart og historie og har besøgt langt over 100 lande.

12 22 ROMANER ROMANER 23 Adoptionsdokumentet Anna Rubina Slægt Anna Rubina Pigen Julia vokser op i trygge omgivelser i Nordsjælland. Mens hun er teenager, mister hun først sin far, senere sin mor. Blandt sin mors papirer finder hun en kuvert med et dokument. Dette dokument fører hende til udlandet. Her gør hun en chokerende opdagelse, der ændrer både hendes og andres liv for bestandig. 199,95 ISBN SIDER 199,95 ISBN SIDER 269,95 ISBN SIDER Mens han sad og røg sin cigaret og så ud ad vinduet på den store park på den anden side af gaden, trådte en køn, ung pige ind i forretningen. Hun afl everede et brev til den unge mand, der kom hende i møde. Så gik hun igen. Han så på brevet. Victor Moskalenko stod der på kuverten. Det bankede på døren til Victors kontor. En af sælgerne lagde et brev på hans skrivebord. Victor så på kuverten. Der var kun hans navn, ingen afsender. Med Aalborg som baggrundstæppe giver Anna Rubina-bøgerne et indtryk af byen fra 2. verdenskrig og op til nu. Elementer af magisk realisme bruges til at spinde gamle pakistanske myter og fantastiske elementer ind i en moderne nutidig virkelighed. Bøgerne når at komme omkring mange samfundsrelevante problemstillinger, bl.a. hvordan det er at leve mellem to kulturer. Hvor Anna Rubina handler om de to generationer, der kom før hende i henholdsvis Aalborg og Pakistan, handler Anna Rubina Slægt om personen Anna Rubina. Hun går bagud i tid både i sit eget Aalborg og husbondens Pakistan og lærer læseren, hvordan arv og miljø flettes sammen til kultur. NORDJYSKE STIFTSTIDENDE 22 Bjarne Hatting er født i København Han har arbejdet mange år som typograf. Han er uddannet merkonom og engelsk korrespondent. Har senere haft forskellige lederstillinger. Gik på efterløn efter 17 år i SAS. Bosatte sig 5 år i Frankrig, derefter 5 år i Tjekkiet. Flyttede tilbage til Danmark i Gitte Paracha Thorhauge har skrevet bøgerne om Anna Rubina og hendes familie. Inspirationen har hun fået fra ægteskabet med en pakistansk mand og mødet med hans store og spændende familie. Gitte Paracha Thorhauge har tidligere udgivet to digtsamlinger.

13 24 ROMANER ROMANER 25 Befrielsens ø Broerne i Kanchanaburi 149,- ISBN SIDER Det er mange gange de små historier, der er de mest tankevækkende. I bogen om den danske eneboer præsenteres vi for en mand, der har taget nogle modige valg, der jo altid implicerer fravalg. I det moderne samfund er der flere og flere, der foretrækker at bo alene. Ikke ligefrem på en øde ø, men måske er eneboeren Henrik Enevoldsen en single i svøb, for også singler går imod normer og prøver nye veje. Historien om den danske Robinson Crusoe, Johannes Henrik Enevoldsen fra Langebæk på Sydsjælland, har det med at dukke op en gang imellem. Denne gang sker det i idéhistorikeren Lise Sølunds bog Befrielsens Ø, der går lidt videre end til blot at fortælle den sydsjællandske Robinsons historie. Hun har valgt en filosofisk vinkel, idet hun reflekterer over de mange eksistentielle valg, et menneske stilles overfor i livet. LOLLAND-FALSTERS FOLKETIDENDE Hvem har ikke af og til overvejet at stå af ræset; droppe jobbet, skride fra det hele og slå sig ned et nyt sted, hvor man kan starte på en frisk? Det er dog kun få, som fører drømmen ud i livet. Dan Andersen er en af disse få. Han har droppet sin trygge tilværelse og er rejst til Thailand, hvor byen Kanchanaburi bliver hans nye hjem. Her møder han den karismatiske englænder Mark Spider Jenkins, og de to knytter et venskab. Men med tiden viser det sig, at Spiders personlighed også rummer skyggesider. Lidt efter lidt bliver Dan viklet ind i englænderens net af bedrag. En dag må Dan se i øjnene, han er blevet del af et foretagende, som handler med narkotika, og hans arbejdsgiver skyer ingen midler for at holde forretningen kørende. Broerne i Kanchanaburi handler om venskab, drømme og jagten på den uopnåelige frihed. 198,- ISBN SIDER 24 Lise Søelund, født Cand.mag. i idéhistorie og forfatter. Har været undervisningsassistent i fl ere kirker i Silkeborg og er nu ansat som fi losof ved Silkeborg Bibliotekerne. Hun har skrevet bøger om fi losofi, teologi og pædagogik og er en aktiv foredragsholder med en særlig forkærlighed for Søren Kierkegaards forfatterskab. Maik Jensen kom til verden i Frederikshavn i Siden har han lidt af rastløshed og udlængsel som en død mand på vej op af sin grav. Han elsker at rejse i udlandet, og specielt Thailand har vundet hans hjerte. Derfor er det også primært Thailand, han beskæftiger sig med som forfatter.

14 26 ROMANER ROMANER Brombærår 289,95 ISBN SIDER De to brødre Claes og Rolf bor på en faldefærdig gård på Vestsjælland, som de har arvet efter deres forældre. Storebror Rolf holder Claes i et jerngreb, som Claes ikke kan eller tør bryde ud af. Mødet med Bruce fra Skotland gør, at brødrenes verden rystes, og de sendes ud på en rejse både psykisk og fysisk, der bringer fatale forandringer i deres liv. Det resulterer også i, at Claes kommer til at stå over for sit livs sværeste beslutning. Dorthe Lynge Larsen skriver i et dejligt sansemættet, stemningsfuldt og detaljerigt sprog, som gør, at man som læser er helt med fra første side og bare MÅ vende den næste! Man kan lugte det gamle køkken og stuerne på gården, og man kan virkelig mærke så godt som helt fysisk og man kan se... ikke bare Claes, Rolf og Bruce, men også bipersonerne for sig. Nærmiljøet og naturen på Vestsjælland, ligesom naturen i Skotland, står klart og storslået for ens indre blik, som var det en film det er imponerende! Brombærår fortjener et stort publikum. OUT AND ABOUT Dorthe Lynge Larsen født 1968 i Odsherred og nu bosiddende i Hvalsø, Midtsjælland. Hun debuterede i 1997 med den historiske roman Ikke for Konge og Fædreland, efterfulgt af Djævleurt i 2001 og i 2010 Syndernes Forladelse, der også er udkommet som lydbog. Dorthe Lynge Larsen er til dagligt selvstændig erhvervsdrivende. Hendes store interesse er historie, især den skotske. Hun har under utallige rejser i det skotske højland samlet inspiration og viden til sine romaner. Edvard Hansen har det nemt. Kvinderne elsker ham, vennerne beundrer ham, læserne falder i svime over hans skarpsindige boganmeldelser, og hans børn kan også virkelig godt lide ham. Jep. Det er eddermame et godt liv. Men det har det ikke altid været. Han har måttet kæmpe sig op fra Vesterbros arbejderklassemiljø, og selvfølgelig har nogle skvadderhoveder følt sig trådt over tæerne undervejs. Han er da heller ikke komplet fejlfri. Bevares, man har vel temperament. Men heldigvis er Edvard et stort og tilgivende overskudsmenneske, og han fortæller gladeligt sin historie. Butleren er Edvards hudløst ærlige, intelligente, følsomme og humoristiske beretning om et liv som kvindebedårer, konkurrencemenneske, mønsterbryder, feminist, socialdemokrat og helt igennem fantastisk fyr. Det er en fængslende bog, en uhyggelig bog. Der er skildringer, hvor man hyler af grin i sin lænestol. Det er en skarp og klog og hist og her hæslig bog. Butleren er, trods alle de dramatiske elementer, ikke en krimi, men en såkaldt skønlitterær roman. Men den er overhovedet ikke skøn. Den er hæslig. Men også fremragende. Niels Klingenberg har skrevet en roman, der stiller krav til læseren, men den er besværet værd. VEJLE AMTS FOLKEBLAD Niels Klingenberg (f. 1945) er cand.mag. i dansk og fi losofi og har tidligere udgivet Bz-mordene og Sorte roser. Butleren 299,95 ISBN SIDER

15 28 ROMANER ROMANER Den Schlesiske Tidsmaskine 299,95 ISBN SIDER I juni 1990 drager historikeren Charlotte og hendes nørd af en rejseledsager, museumskustoden Jakob, ind i den særeste sommer nogensinde. De forsvinder på en jernbaneudflugt, der fører dem gennem et centraleuropæisk landskab, ind i kærligheden og tilbage mod det tyvende århundredes start. 299,95 ISBN SIDER Kilderne i Skoven Fortsættelsen til Den Schlesiske Tidsmaskine, hvor Jakob og Charlotte bosætter sig i den nordlige ende af Tjekkoslovakiet. Persongalleriet udvikles med gamle kendinge som Katherine Taylor, Václav Kučera og Charlottes utrættelige lillesøster Alice, men også nye dukker op. Jan Krohn er født i september Realeksamen fra Sorø Akademi Uddannet på Flyvevåbnets elektroniklinje 1968 og ansat sammesteds gennem 33 år inden for radar og programmering. En årrække beskæftiget på Sydsjællands Museum med IT. Har siden 1988 boet i et hus på Møn sammen med hustruen Sussie. Private interesser er historie, musik og astronomi. Den modne lektor Asger Christensen møder den betydeligt yngre skuespiller Lea Egå i forbindelse med en forestilling. Han føler sig med ét tilbage i en historie, han aldrig helt har kunnet slippe. Den går 40 år tilbage og har den vrede pige, Astrid Egå, som omdrejningspunkt. Det viser sig, at Lea er Astrids datter. Historien med Astrid er slet ikke forbi. Nu sættes Asger igen i forbindelse med den gamle historie og alt det, der har forfulgt ham siden tiden med Astrid: skyld og tilgivelse, vrede og kærlighed. Og hans evindelige spørgsmål til tilværelsen: Er det muligt at begynde forfra? Det er en fortælling om fravær og nærvær i et menneskes liv. Astrids fravær har gjort det vanskeligt for Asger at være nærværende. Kan han gøre sig fri af den gamle historie og begynde forfra? ( ) så er romanens indre dialog og omstændeligt ræsonnerende selvrefleksion hos den fløjlstjekkede lektor en sand fornøjelse at følge i hans møde med en omverden, som han konsekvent tolker bagud i sin stræben efter at begynde forfra. BERLINGSKE TIDENDE Pirrende roman af Jørgen Børglum Larsen om opsparet vrede og en gammel historie, der dukker op igen ( ) Hans roman lever på den karakter af nødvendighed, der er en forudsætning for skabelse af nærvær. KRISTELIGT DAGBLAD Jørgen Børglum Larsen er født 1950, cand.theol. og sognepræst i Svendborg. Han har skrevet en række digte, noveller og senest romanen Vinterkøreplan (1998) og novellesamlingen Skyggebokser (2009). Den vrede pige 199,95 ISBN SIDER

16 30 ROMANER ROMANER 31 Det de ikke snakkede om Lærerne på Almueskolen er sendt til tælling. De græder, skændes og ryster af stressrelaterede feberture. Alt imens lærerne får bank af deres omgivelser og må se sig underlagt dårlige konsulenter, der vil have lærerne til at kravle rundt på gulvet og lege dyr, eller gå i skoven og lave deres visioner for skolen ved hjælp af alt, der ikke er afføring. Kunsten er ikke at få stress, mens man danser om den varme grød uden nogen sinde at kunne få sagt det, der skal siges især det der skal siges for dem, det egentligt handler om: eleverne. En ung mand forlades pludseligt, men retfærdigt, af sin kæreste. Hendes afsked kaster ham ud i en spiral af druk og unge kvinder, der blot efterlader ham endnu mere alene og uforstående overfor sin samtid. Han lever i en drømmesekvens, der langsomt udviskes af realiteternes grove skuresvamp, og han står tilbage med en bleg definition af, hvad det vil sige at elske et andet menneske lige indtil han møder en ung og eventyrlysten kvinde, der, modsat ham, trives i sine samfundsmæssige omgivelser. Det modsatte af halleluja 149,- Nu er det Ingas tur til at brøle af latter. Allan fniser også ufrivilligt, mens Sandy bliver rød i hovedet og ikke ved, hvor hun skal se hen. Janus bliver tavs og skæver hen til Minna. De andre bliver også stille og afventende. Der går lige præcis tre sekunder, inden Minna opdager, at opmærksomheden er havnet på hende. 249,95 ISBN SIDER En moderne 'Casanova' og eksistentiel roman om erobringer og livets tomhed. Har sin styrke i kvikke dialoger og et ungt moderne fortælletempo (...) LEKTØRUDTALELSE ISBN SIDER 30 Jacob Kokkedal er født i 1977 og arbejder til daglig som lærer i Aalborg. Han er endvidere cand.pæd. i Generel Pædagogik, med diplomuddannelser i supervision og pædagogisk psykologi. Han har tidligere udgivet romanerne 100% ren, Som det ligger og Pukkelryggens valg. Daniel Vedsted (f. 1982). Cand.mag. i kommunikation fra Aalborg Universitet. Siden ankomsten til København i 2010 har han været aktiv på den lyriske scene og afholdt fl ere digtoplæsninger rundt omkring i byen. Dette er hans debut som romanforfatter.

17 32 ROMANER ROMANER 33 Efter regnen Emirens dromedar 299,95 ISBN SIDER Handlingen foregår på Vesterbro i København, hvor Tenna, en pige på 26 år, lever et turbulent liv. Hun bliver sagt op af sin lejlighed og må flytte hjem til veninden Sofia, der bor ved Enghave Plads. Sofia er kæreste med Jimmy, en kriminel vaneforbryder, der smugler narko og har en bagmand, Rudi, som er forretningsmand fra Østrig. Tenna tager på en tur med Sofia og Jimmy til Amsterdam, uden at vide at Jimmy smugler narkotika med tilbage til Danmark. Det får følger for hendes liv. (...) så har Jyllinge-forfatteren holdt fast i den danske arbejderklasses humor og overlevelsesevne. LOKALAVISEN FREDERIKSSUND WEEKEND Arild Smith er en stilfærdig og samvittighedsfuld dansk ingeniør, der efter borgerkrigens afslutning tager til Libanon for at deltage i genopbygningen af Beirut. Her indleder han hovedkulds et forhold til den libanesiske overklassepige Aimée, som dog lider et alvorligt knæk, da Arild i protest mod hendes advarsler tager til Baalbek som turist. Andre er der også, men med et noget andet formål end sightseeing. Da en dromedardriver dukker op, fristes Arild til en ridetur på det imponerende dyr, lidet anende at han derved spolerer en lyssky handel med narkotika og af den grund ender som midtpunkt i et blodigt opgør. Levende, men rædselsslagen, trues han til at optræde som narkokurer, hvilket gør ham til jaget vildt. Med hjælp fra Aimée, en kvindelig, svensk arkæolog og en statsløs palæstinenser, kommer han på en dramatisk flugt ud af Libanon. Men selv efter at være kommet hjem til Danmark er Arild ikke i sikkerhed. 229,95 ISBN SIDER 32 Anita Grün er født i Hun er uddannet hos F.L. Smidth som all-round kontorassistent og har inden da haft mange forskellige ufaglærte jobs. Hun er vokset op i København og har også boet i Aasiaat i en kortere periode som barn. Helle Oldenburg er cand.phil. i dansk, som hun har undervist i freelance. Efter at have været udstationeret fl ere steder rundt om i verden, bl.a. nogle år i Mellemøsten, bor hun og hendes mand nu i Nordsjælland.

18 34 ROMANER ROMANER 35 Et glimt af fortiden Et liv som Holger Henriksen 259,95 ISBN SIDER En følsom og sansemættet fortælling om Anna fra Rosenholm Slot, der som 15-årig tvinges til at gifte sig med en noget ældre mand. Men den viljestærke kvinde nægter at gå på kompromis med lykken. Selv om datidens bedre borgerskab ser skævt til det, så tør hun igen og igen satse på kærligheden. Hendes historie udfolder sig i 1600-tallets Danmark og Sverige, hvor krige, pestudbrud og hungersnød danner baggrund for hendes kamp for at overleve og skabe en selvstændig identitet og en værdig tilværelse for sig selv og sine børn. Vi kom hinanden så nær på denne hjemrejse. Jeg havde mine børns kærlighed. Det var jeg taknemlig for. Midt i al denne elendighed vi så, spirede et lille håb. Der var måske en fremtid. Også for mig. Holger Henriksen er psykolog i Midtbyen. Holger er selv klar over, han har et problem. Når han føler sig overbebyrdet, bliver han psykotisk. Under en ferie i Krakow oplever han, at en messedreng ved Marienkirche faktisk er Boleslaw, Holgers tiårige selv fra 1790 erne. Holger får i stressede perioder flashbacks til dette liv, hvor han døde som tiårig, lige før hans mor fødte hans bror. Og han får herved en forklaring på, hvorfor det går ham så meget på, at han aldrig kan enes med sin lillebror. I datidens Polen blev Boleslaw misbrugt seksuelt af kirkens pater, og da Holger får nogle patienter, hvis historie minder om hans egen, bliver han langsomt overbevist om, at pateren også er genfødt i nutiden i form af kollegaen Gregers. Men er der en mening med, at de skal mødes igen, og hvad betyder Gregers forhold til Holgers bror? 249,- ISBN SIDER 34 Anna-Lise Hougård trådte sine barnesko i en baggård på Nørrebro, men blev tidligt bevidst om, at drømmen var at bo i naturen. Realiserede drømmen som voksen og fl yttede til Jyllands store vidder. Her har forfatteren fået skabt et middelalderparadis i egen skov, hvor ideen til handlingen i romanen er opstået. Kaj Therkelsen er født i Han er uddannet lærer og underviste på privatskoler i Odense frem til slutningen af Mens han underviste på fuld tid, læste han psykologi fra 1987 til Han har siden arbejdet som psykolog. Han har udgivet romanerne Ulmende gløder (2006), Julie (2010) og Ludmillas nye liv (2012).

19 36 ROMANER ROMANER 37 Forlad os vor skyld Forudsat, at du har lyst til at fortsætte En farverig roman om en mindre dansk stationsby, Karise, fra 1920 til Bogens hovedperson, Adolf, er fra et stærkt indremissionsk hjem og må opgive sine fremtidsdrømme, fordi hans mor beder ham komme hjem og redde familiens barberforretning. Det bliver en miljøhistorie om livet i en stationsby gennem seks årtier, skildret med en god portion humor og indsigt. Men bag facaderne lurer livstruende hemmeligheder, og bogen får som et sidetema det 20. århundredes meget forskellige reaktioner på homoseksuelle. Historien foregår i dybderne af den menneskelige psykologi. Vi møder en ung mand, der har haft kærligheden, men også mistet den igen. Han og hans venner står foran en rejse, da fortællingen begynder. Det bliver en rejse gennem forskellige splittelser, underlige oplevelser og erkendelser, hvor han kommer tæt på at finde sig selv igen. Men spørgsmålet forbliver blot, om det lykkes i tide. For som tiden går, får han sværere og sværere ved at se forskellen mellem virkeligheden og sine egne tanker. Velkommen til, men træd varsomt tankens land er skrøbeligt. 289,- 149,- ISBN SIDER Det store persongalleri er skildret både nuanceret og troværdigt. Tiderne skifter, og den lille familie må følge med forandringerne. OUT AND ABOUT Sprogligt bærer romanen præg af en næsten poetisk retorik med et iøjnefaldende brug af adjektiver. Forfatteren jonglerer så finurligt og fængende med sproget, at man får fornemmelsen af, at hvert eneste lillebitte ord er nøje gennemtænkt, før det er nedfældet. STUDIESTUEN ISBN SIDER 36 Svend Erik Sørensen, født i Karise 1942, uddannet journalist på Næstved Tidende. Han var ansat på Fyens Stiftstidende i 34 år og kendt for sin ugentlige klumme Søndag med Sørensen. Han har også en uddannelse som organist og virker nu som organist i Vefl inge på Nordfyn. Desuden er han musikanmelder ved Fyens Amts Avis. Daniel Boysen Pedersen (født 1986) er stud.cand.mag. i nordisk sprog og litteratur samt religionsvidenskab. Hans forfatterskab er præget af en eksperimenteren med form og genreoverskridelser, og han lægger især vægt på alsidighed med den menneskelige psykologi i fokus.

20 38 ROMANER ROMANER 39 Frederiks bog 299,95 ISBN SIDER Frederik er tosse og har i 30 år levet et beskyttet liv som skopudser og bydreng i sin mors landevejskro. Da han arver kroen, skal han pludselig træde i karakter som krovært og arbejdsgiver, men Frederik har aldrig truffet en selvstændig beslutning og er utryg ved alt, hvad han ikke kender. I løbet af kort tid invaderes hans hverdag af en broget flok af hjælpere: den unge advokat, hvis kone er formet af marcipan, damen med flammehåret, Fatima med tørklædet, den store graver og den mystiske dame på værelse nr. 15. Men nogle af dem har en skjult dagsorden. Hun spildte ikke tiden med snak, hans mor. Der var meget, der skulle sørges for, når man drev en kro, og når man så havde sådan en som Frederik at passe samtidig Ja, det havde været hårdt at være hans mor, og nu var alt hendes arbejde forgæves, og han ville ødelægge det hele, fordi han var en tosse og ikke kunne fi nde ud af noget. Ninkah er en lidt ulykkelig fyrreårig mor til to teenagere. Jobbet virker ligegyldigt, og hun er skuffet over sin mangeårige ægtefælle Lars, som i hendes øjne er gået helt i frø. Da Ninkah tager det første, lillebitte skridt mod at blive gladere, vifter skæbnen ganske uventet med et nærmest uimodståeligt tilbud om et inspirerende liv i Berlin. Er det her, Ninkah skal finde lykken sammen med én, der siger, han forguder hende? Ninkah introduceres imidlertid også for en ganske anderledes verden, da hun tilsyneladende tilfældigt møder det unge søskendepar Gerda og Povl. De fortæller, at de bor i et unikt paradis helt derude, hvor tiden er gået i stå. De inviterer hende gæstfrit med hjem, så hun selv kan opleve deres smukke, skjulte sted, hvor de lever i pagt med naturen og med fokus på de nære ting. Fryd 249,- ISBN SIDER 38 Kirsten Schmidt er født i 1958 i Bagsværd og har arbejdet som præst på Orø siden Hun debuterede som romanforfatter i 2007 med Pastor Janssons fristelser. Frederiks bog er hendes fjerde roman. Kirstens foretrukne stil er magisk realisme med humoren som et vigtigt bærende element. Nelly Sander (f. 1966) er født og opvokset i Skagen, men har det meste af sit voksenliv boet i Aalborg, hvor en del af hendes debutroman Fryd foregår. Hun er uddannet cand.mag. i sprog og internationale forhold og har i mange år arbejdet med kommunikation og marketing. I sommeren 2011 fl yttede Nelly sammen med sin familie til Oman i Mellemøsten, hvor hun nyder muligheden for at fordybe sig i sin skrivning og blandt andet er aktiv i et internationalt forfatterfællesskab.

Aftryk - Unge i Århus Mindspot, Borgerservice og Biblioteker, 2009 1. udgave, 1. oplag. Copyright 2009 Mindspot, Borgerservice og Biblioteker

Aftryk - Unge i Århus Mindspot, Borgerservice og Biblioteker, 2009 1. udgave, 1. oplag. Copyright 2009 Mindspot, Borgerservice og Biblioteker MINDSPOT Aftryk - Unge i Århus Mindspot, Borgerservice og Biblioteker, 2009 1. udgave, 1. oplag Copyright 2009 Mindspot, Borgerservice og Biblioteker ISBN 978-87-89860-32-9 Mindspot er støttet af Styrelsen

Læs mere

Fortællinger om alkohol

Fortællinger om alkohol Fortællinger om alkohol erfaringer fra familieorienteret alkoholbehandling i Århus Kommune Alkoholbehandlingen Århus Kommune Forsorg og Misbrug Socialforvaltningen Familiefortællinger om alkohol - erfaringer

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Kim Fupz Aakeson, Jens Blendstrup og Line Knutzon En absurd kavalkade, der vender ALT PÅ HOVEDET

Kim Fupz Aakeson, Jens Blendstrup og Line Knutzon En absurd kavalkade, der vender ALT PÅ HOVEDET Kim Fupz Aakeson, Jens Blendstrup og Line Knutzon En absurd kavalkade, der vender ALT PÅ HOVEDET Skolemateriale Kim Fupz Aakeson, Jens Blendstrup og Line Knutzon En absurd kavalkade, der vender ALT PÅ

Læs mere

tema voksne børn og deres forældre Faderkærlighed Fem forældretyper Fra usund relation til gensidig respekt Nummer 2 2011 Bagagen fra barndommen

tema voksne børn og deres forældre Faderkærlighed Fem forældretyper Fra usund relation til gensidig respekt Nummer 2 2011 Bagagen fra barndommen tema Nummer 2 2011 voksne børn og deres forældre Bagagen fra barndommen Fra usund relation til gensidig respekt Om at give og modtage Faderkærlighed Fem forældretyper Hvordan gør vi det så? Når ungerne

Læs mere

Idealisten der udfordrede

Idealisten der udfordrede Hjælp til lønforhandlingen Nu kan du også få hjælp til at forhandle individuel løn. Skuespillerforbundet samarbejder med en ekstern forhandler, som for 750 kroner i timen sikrer dig den bedst mulige aftale.

Læs mere

LÆSELYST. KULTURMINISTERIETS KAMPAGNE OM BØRN OG BØGER. Læsningens magi. om børn, bøger og læselyst

LÆSELYST. KULTURMINISTERIETS KAMPAGNE OM BØRN OG BØGER. Læsningens magi. om børn, bøger og læselyst LÆSELYST. KULTURMINISTERIETS KAMPAGNE OM BØRN OG BØGER Læsningens magi om børn, bøger og læselyst Læselyst. Kulturministeriets kampagne om børn og bøger Læsningens magi om børn, bøger og læselyst Læsningens

Læs mere

SORG NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR

SORG NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR a SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 1 I OM SORG SORG NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR Jorit Tellervo b SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 1 I OM SORG PAVI har modtaget støtte fra A.P. Møllers Fond til projektet Sorg når

Læs mere

Livet er dit Tag det, brug det, skab det!

Livet er dit Tag det, brug det, skab det! Livet er dit Tag det, brug det, skab det! Elevbog Søren Ventegodt Forskningscenter for Livskvalitet Version 5.0 REttet 30. oktober 1996 af IR for konsistens med opgavehæfte Stavekontrol er kørt. Endnu

Læs mere

Repertoiret 2010. En samling omtaler af teaterstykker der er egnet for amatørteatret. DATS Landsforeningen for dramatisk virksomhed

Repertoiret 2010. En samling omtaler af teaterstykker der er egnet for amatørteatret. DATS Landsforeningen for dramatisk virksomhed DATS Landsforeningen for dramatisk virksomhed Nygade 15 6300 Gråsten Telefon: 74 65 11 03 Telefax: 74 65 20 93 Repertoiret 2010 www.dats.dk dats@dats.dk En samling omtaler af teaterstykker der er egnet

Læs mere

Censur i Ukraine Duften af et antikvariat Psykoanalysen og litteraturen til debat

Censur i Ukraine Duften af et antikvariat Psykoanalysen og litteraturen til debat 4 2013FORFATTEREN Censur i Ukraine Duften af et antikvariat Psykoanalysen og litteraturen til debat leder E-bøger i abonnement Musikbranchen er blevet digitaliseret hurtigere end andre kreative brancher,

Læs mere

TION OM KRIMINAL & SPÆNDINGSLITTERATUR.

TION OM KRIMINAL & SPÆNDINGSLITTERATUR. EN PUBLICATION OM KRIMINAL & SPÆNDINGSLITTERATUR. STEFAN TEGENFALK. SOFIE SARENBRANT. DETTE BLADS FORFATTERPORTRÆTTER. STEFAN TEGENFALK & SOFIE SARENBRANT. NR. 4. 2013. -2- ADRESSE: FINN HANSEN LIMGÅRDEN

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

DANSK ROM EO +JULIE+ Undervisningsmateriale fra

DANSK ROM EO +JULIE+ Undervisningsmateriale fra DANSK ROM EO +JULIE+ SHAKESPEARE VORES HISTORIE SOM DU VORES ALDRIG SHAKESPEARE HAR SET DET FØR Undervisningsmateriale fra 1 Når dine øjne ser på mig er jeg usårlig Romeo Indhold Kære underviser Hvad sker

Læs mere

Mødre Døtre. kvinder i to kulturer. Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job. Det er vigtigt at tale sammen

Mødre Døtre. kvinder i to kulturer. Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job. Det er vigtigt at tale sammen & kvinder i to kulturer Mødre Døtre Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job Rollemodel på fuldtid Det er vigtigt at tale sammen Vejen til viden Biblioteket blev

Læs mere

BLIV EN GLADERE KÆRESTE

BLIV EN GLADERE KÆRESTE BLIV EN GLADERE KÆRESTE Af Carl-Mar Møller Carl-Mar Møller Avderødvej 45 2980 Kokkedal www.carl-mar.dk 77@Carl-Mar Møller www.parterapeutskolen.dk Sexolog og Parterapeut Skolen Udgivet som e-bog i 2012

Læs mere

Danmarks største uafhængige brugerblad om psykiatri Nr. 56 juni - juli 2006. Når man sætter strøm til hjernen - tre historier om elektrochok

Danmarks største uafhængige brugerblad om psykiatri Nr. 56 juni - juli 2006. Når man sætter strøm til hjernen - tre historier om elektrochok Danmarks største uafhængige brugerblad om psykiatri Nr. 56 juni - juli 2006 OUT sideren ser psykiatrien indefra Når man sætter strøm til hjernen - tre historier om elektrochok Essay om tvangens historie

Læs mere

Forlaget Flammen. Tommy Krabbe Andersen. ildsjælenes bog

Forlaget Flammen. Tommy Krabbe Andersen. ildsjælenes bog Forlaget Flammen Tommy Krabbe Andersen ildsjælenes bog The most powerful weapon on earth is the human soul on fire. Ferdinand Foch Øverstkommanderende for de allierede styrker på Vestfronten under 1. Verdenskrig.

Læs mere

Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg

Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg Indledning Hvert menneske har en historie, der er værd at høre. Dette undervisningsmateriale Brug

Læs mere

DE FRAFALDNE. 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET

DE FRAFALDNE. 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET DE FRAFALDNE 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET DE FRAFALDNE 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser De Frafaldne En samling af fortællinger om

Læs mere

Sigridur. Daniel Craig. Anne Linnet. Den islandske håndlæser. Går Jorden under 21.12. kl. 12.12? er agent 007. Løve med Jomfruen opstigende

Sigridur. Daniel Craig. Anne Linnet. Den islandske håndlæser. Går Jorden under 21.12. kl. 12.12? er agent 007. Løve med Jomfruen opstigende A S T R O L O G I M A G A S I N E T N R. 1 2 0 1 3 P R I S : K R. 6 4,5 0 HOROSKOPET Sigridur Den islandske håndlæser Daniel Craig er agent 007 Anne Linnet Løve med Jomfruen opstigende Går Jorden under

Læs mere

CHRISTIAN BJØRNSKOV. ykke

CHRISTIAN BJØRNSKOV. ykke CHRISTIAN BJØRNSKOV ÆN E AU E ykke LYKKE» Vanskeligheden ved at anmelde de fine små bøger i Tænkepauserserien er, at man presses til bestandigt at finde nye og varierede ord for sin begejstring«henrik

Læs mere

STORT TEMA OM UTROSKAB. Skabt til utroskab. Tre må man være. Brager igennem. Clairvoyant afslører: Sådan bliver 2014

STORT TEMA OM UTROSKAB. Skabt til utroskab. Tre må man være. Brager igennem. Clairvoyant afslører: Sådan bliver 2014 A S T R O L O G I M A G A S I N E T N R. 1 2 0 1 4 P R I S : K R. 6 4,5 0 HOROSKOPET STORT TEMA OM UTROSKAB Skabt til utroskab Tre må man være Brager igennem Årshoroskoper Vinterhoroskoper Dag til dag-horoskoper

Læs mere

alt eller intet? Et undervisningsoplæg til romanen Intet af Janne Teller 8. - 10. klasse

alt eller intet? Et undervisningsoplæg til romanen Intet af Janne Teller 8. - 10. klasse alt eller intet? Et undervisningsoplæg til romanen Intet af Janne Teller 8. - 10. klasse Grundtvigsk Forum i samarbejde med de folkekirkelige skoletjenester i Fredensborg-Helsingør, Kolding og København-Frederiksberg

Læs mere

Carl Nielsen Brevudgaven bd. 5. Om dette bind

Carl Nielsen Brevudgaven bd. 5. Om dette bind Kildestoffet i dette bind bærer præg af at de fire år som det omhandler, ikke var nemme at få hold på for hovedpersonerne selv. Vi, der det meste af et århundrede senere som redaktør eller læsere forsøger

Læs mere

GLOBEN. Din første rejseoplevelse: Rejsestafetten: Dramatiske ankomster Kopper Vindistrikter

GLOBEN. Din første rejseoplevelse: Rejsestafetten: Dramatiske ankomster Kopper Vindistrikter MEDLEMSBLAD FOR DE BEREJSTES KLUB DECEMBER 2004 / NR. 18 GLOBEN Din første rejseoplevelse: Læs, hvordan medlemmer oplevede deres første uforglemmelige rejse Rejsestafetten: Dramatiske ankomster Kopper

Læs mere

HUN VAR EN FLAMME! En læsning af Thit Jensens islandske forfatterskab med udgangspunkt i rejserne til Island i 1904 og 1905

HUN VAR EN FLAMME! En læsning af Thit Jensens islandske forfatterskab med udgangspunkt i rejserne til Island i 1904 og 1905 Hugvísindasvið HUN VAR EN FLAMME! En læsning af Thit Jensens islandske forfatterskab med udgangspunkt i rejserne til Island i 1904 og 1905 Ritgerð til B.A.prófs - maí 2010 Guðrún Jarþrúður Baldvinsdóttir

Læs mere

Film i Glostrup Bio Medlemsblad for Sofarækken

Film i Glostrup Bio Medlemsblad for Sofarækken Film i Glostrup Bio Medlemsblad for Sofarækken Nr. 54 - juni 2011 Brødrene Mikkelsen Brødrene Mikkelsen - et dobbeltinterview Se bladet i farver på www.glostrupbio.dk Film i Glostrup Bio Medlemsblad for

Læs mere

Når børn er pårørende. www.barn-i-fokus.dk

Når børn er pårørende. www.barn-i-fokus.dk www.barn-i-fokus.dk www.barn-i-fokus.dk Hvad med børnene..? 2 Med en bevilling fra Sygekassernes Helsefond har Socialt Udviklingscenter SUS sat fokus på børn som pårørende. Dette arbejde har vist, at mange

Læs mere