Projektets/aktivitetens titel Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektets/aktivitetens titel Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt"

Transkript

1 Hjørring Kommune Projektets/aktivitetens titel Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt Kommune Hjørring Kommune Navn og adresse på tilskudsansvarlig Anette Stevn Jensen anette.stevn.jensen@hjoerring.dk Organisationens navn og CVR-nummer Hjørring Kommune Ansøger type Øvrige aktuelle tilskud til projektet Hjørring Kommune fik i 2016 positivt tilsagn ift. at være en del af Socialstyrelsens rådgivningsforløb. Dette forløber i 2016 og Den pågældende indsats her er rettet mod samarbejdet mellem myndighed og udførerområdet i kommunen i relation til den omlægningsproces, Hjørring Kommune er påbegyndt mod en tidligere og mere forebyggende indsats overfor udsatte børn og unge. Dette projekt indgår således ikke som en del af rådgivningsforløbene, men skal ses som et yderligere tiltag i den overordnede omlægningsproces. Projektets formål I Hjørring Kommune er det specialiserede Børne- og Familieområde, som består af både myndigheds- og udførerområdet, organiseret under samme forvaltning som almenområdet i form af dagtilbud og skoleområdet samt sundhedsplejen og PPR. Denne organisering fordrer et tæt samarbejde både mellem områderne indenfor det specialiserede område samt en tættere kobling til almenområdet. Derfor er der ligeledes udarbejdet en fælles strategi Fælles Ansvar for at komme til på tværs af det specialiserede område og almenområdet at begynde at arbejde mere forebyggende og tage fælles ansvar Fælles Ansvar er vedhæftet som bilag til ansøgningen. Der arbejdes således på at udvikle og rammesætte en mere helhedsorienteret tilgang, hvor myndighedsområdet, tilbudsviften, dagtilbud, skole, sundhedspleje mv. tager et fælles ansvar.

2 Side 2 Udfordringen er således nu at få omlagt indsatserne helt konkret, således at der udvikles nye indsatser, og der kan flyttes ressourcer fra det specialiserede område eksempelvis i form af anbringelsesområdet til det tidlige arbejde med børn og unge. Hjørring Kommune er altså i gang med en større omlægning af indsatsen for kommunens udsatte børn, unge og familier mod en tidligere og mere forebyggende indsats. Der ønskes som et led i denne omlægning et styrket fokus på småbørnsfamilier og i særdeleshed familier, som er i en udsat position. Samtidig er der fokus på, hvordan frivillige kræfter kan involveres på en måde, således at styrken ved det frivillige kommer i spil komplementært til den kommunale indsats gerne hvor de frivillig og kommunale kræfter samtænkes og koordineres, således at begge parter kan få glæde af hinandens kompetencer til gavn for familierne. Kommunen har taget kontakt til organisationen Home Start Familiekontakt, som er et tilbud, hvor frivillige tilbyder social og praktisk støtte til familier, der oplever at være pressede i hverdagen. Home-Start konceptet er udviklet i England i starten af 1970 erne, og Home-Start er i dag en verdensomspændende organisation, som dækker mere end 20 lande med fælles værdigrundlag, principper og praksis. Home-Start Familiekontakt har eksisteret i Danmark siden 2006, og i 2016 fik næsten 450 danske familier hjælp af en Home- Start familieven. Kommunen ønsker at udvikle indsatserne på småbørnsområdet i samarbejde med Home-Start, således at organisationens fokus på frivilliges indsats og ønsket om udvikling af en lokal frivillighedskultur på området kan supplere den faglige indsats til gavn for familierne. Forudsætningen for at få disse frivillige i spil via Home-Start er at etablere en lokal Home-Start afdeling med en lokal koordinator, som kan rekruttere og uddanne frivillige, matche frivillige og familierne osv. alt sammen ved brug af Home-Start konceptet grundet deres gode erfaringer i andre kommuner. Det overordnede formål i arbejdet med familierne er at forebygge kriser og opbrud og sikre det nødvendige overskud i familien til at kunne give børnene omsorg, nærvær og en dagligdag, der fungerer. Børnene søges således hjulpet hos deres familier i deres hverdagsmiljø og holdes dermed så tæt på et almindeligt hverdagsliv som muligt.

3 Side 3 Der er således tale om en indsats, hvor målgruppen helt konkret vil kunne hjælpes ift. udfordringer, som ikke har kunnet rummes i den kommunale tilbudsvifte samt et forsøg på at sætte helt tidligt ind i en tro på, at dette betaler sig på den lange bane. Projektets målgruppe Målgruppen for dette projekt er familier, som har mindst et barn i førskolealderen og oplever, at de har udfordringer i familielivet. Det kan være familier, som er i socialt udsatte positioner, fx pga. sygdom, dødsfald, flerbarnsfødsel, manglende netværk, skilsmisse, isolation og/eller følelsen af magtesløshed. Det kan være forældre, som ikke har de nødvendige kompetencer eller er i en situation, hvor omstændighederne gør, at de ikke har overskud til at være lydhøre og/eller reagere hensigtsmæssigt overfor deres barn. Indsatsen er forebyggende, og det er derfor ikke et kriterium, at der er tale om omsorgssvigt i familien, når de modtager tilbuddet. Projektet støtter både familier, som får hjælp fra kommunen, og familier, som ikke gør. Men rekruttering af familier sker hovedsagelig i et samarbejde med sundhedsplejen. Kommunerne møder familierne med myndighed og faglig ekspertise, indenfor det offentlige systems servicerammer. De frivillige møder familierne i hjemmet med nære medmenneskelige relationer, som er det frivilliges helt særlige potentiale. Hvor de frivillige og koordinatorens støtte ikke er tilstrækkelig, underrettes de kommunale myndigheder i udgangspunktet altid i samarbejde med familien. Antal forskellige brugere Der ønskes ansat en koordinator på 30 timer pr. uge. Dette forventes, på baggrund af Home-Starts erfaringer fra andre kommuner, at være passende ift. målgruppen. I forhold til at starte projektet op er en af koordinatorens hovedopgaver at rekruttere, inspirere og motivere frivillige samt at bidrage til at opbygge en frivillighedskultur, hvilket kræver en indledende periode. Der kan således påregnes, at der i 2017 kun startes enkelte forløb, mens der i 2018 vil kunne hjælpes familier, og 2019 vil kunne hjælpes familier.

4 Side 4 Samlet forventes ca. 60 familier således hjulpet gennem projektperioden fra 1. maj 2017 til 31. dec Hvordan opgøres antallet af brugere? Alle forløb, hvor en familie får støtte fra en frivillig familieven i Home-Start, registreres i en database, som Home-Start bruger i alle deres lokalafdelinger. Der vil således kunne trækkes statistik på antal børn og familier i projektet samt varigheden af forløbene i dette projekt. Målsætninger med projektet Målsætningerne på kort sigt (mere brugerorienterede målsætninger), at de deltagende familier oplever - At blive hjulpet med her og nu udfordringer - Mere overskud og/eller overblik i hverdagen - Mindre stress/mere ro i familien - Mere tid og nærvær med børnene - Gladere børn - Et bedre personligt/privat netværk Målsætninger på langt sigt (mere organisatoriske målsætninger): - Tidligere opsporing af udsatte børn og familier - En mere forebyggende indsats - Kommunes samarbejde med frivillige styrkes på det sociale område - Børnene kan i højere grad forblive i deres nærmiljø og forblive hos forældrene - Forældrene opnår kompetencer ift. at kunne varetage deres børns trivsel og udvikling fremadrettet De kortsigtede målsætninger skal ses som trin på vejen mod at nå de langsigtede målsætninger, således at den umiddelbare hjælp i familien, som skaber ro, giver nærvær med børnene, bedre netværk osv. bliver en fremtidssikring for børnene, som forventes at kunne medvirke til, at de kan forblive i deres familie, samt at de kan udvikle sig til robuste og livsduelige voksne. Det er veldokumenteret, at den tidlige forældre-barn kontakt er utrolig vigtig for at udvikle barnets medfødte potentiale, og at den allerførste tid er den vigtigste for udviklingen af barnets hjerne og nervesystem, som er grundlaget for følelsesmæssige og kognitive færdigheder. Indenfor fagvidenskaben tales om windows of

5 Side 5 opportunity, hvor barnet biologisk er designet til bestemte udviklingstrin i bestemte aldre. I tråd med Heckmanns kurve lægges investeringen således tidligt i barnets liv, således at udfordringerne håndteres tidligst muligt, før de vokser, og der skal en betydelig større investering til. Hermed vil flere børn kunne forblive i deres nærmiljø med støtte og hjælp, og risikoen for mere massive foranstaltninger mindskes. Projektets indsats består mere konkret af støtte fra en frivillig 2 timer om ugen i minimum 6 måneder. Dette betyder ikke, at børnene og deres familier ikke kan have behov efter denne tidlige indsats gennemsnitligt varer indsatsen ca. 8-9 måneder. Men bliver udfordringer, som ikke håndteres via denne indsats, tydelige, så kan koordinatoren hjælpe familien ift. at få fat i rette kommunale myndigheder eller tilbud, hvis familien ønsker det. Således at disse udfordringer ligeledes kan håndteres tidligere end, hvis man ikke havde haft denne indsats via de frivillige. Nogle børn forventes således hjulpet, så de ikke har behov for yderligere hjælp efter den tidlige indsats, mens andre vil have yderligere behov, hvilken man således tidligere end før vil blive opmærksom på og kunne sætte ind i forhold til. Dokumentation for opnåelse af målene/resultaterne Home-Start er i gang med at udvikle en ny database, som skal gøre det nemmere for de lokale koordinatorer at skabe overblik over familier og familievenner samt hente statistik i anonymiseret form. Der indsamles data ved opstart og ved afslutning af alle forløb. Det foregår i forbindelse med de besøg den lokale koordinator har i familierne. I forbindelse med start- og matchbesøget registrerer koordinatoren således en række oplysninger om familierne, som bidrager til at sikre et godt match til den rette frivillige familieven. Oplysningerne omfatter bl.a. kontaktinformationer, familiens sammensætning og ønsker til støtte. Efter afslutningsbesøget modtager familien et elektronisk spørgeskema, som indeholder en række spørgsmål til familiens hverdagsstruktur (uddannelse, økonomi, forsørgelsesgrundlag, netværk mv), hvilken støtte de har modtaget, og hvad de oplever, de har fået ud af støtten. Det kan fx være mere overskud og/eller overblik i hverdagen, mindre stress/mere ro i familien, mere tid og nærvær med børnene, mere glade børn og et bedre personligt/privat netværk dvs. i høj grad de elementer som

6 Side 6 ligger i projektets kortsigtede mål (brugerorienterede målsætninger). De indsamlede data omfatter på nuværende tidspunkt kvantitativt materiale, som kan benyttes i anonymiserede dataanalyser og vil på sigt også omfatte anonymiserede narrativer, som beskriver, hvad der havde betydning for familiens trivsel på et givet tidspunkt. Datamaterialet giver således en viden i forhold til eventuel udvikling af indsatsen samt en mulighed for at måle effekten af den støtte, som familierne modtager af deres familievenner. Aktiviteter og tidsplan Maj 2017 sept Planlægningsfase - Etablering af lokalbestyrelse - Godkendelse af lokalafdeling - Ansættelse af lokal Home-Start koordinator - Oplæring af koordinator - Nedsættelse af Projektgruppe - Indkøb af computer, telefon mv. - Klargøring af lokaler (lokaler er fundet) - Kommunikationsmateriale vedr. tilbuddet/indsatsen Okt dec Opstartsfase - Udbredelse af kendskabet til projektet - Rekruttering og forberedelse af frivillige Jan aug Drift - Rekruttering og forberedelse af frivillige - Løbende støtte til de frivillige og mulighed for netværksdannelse - Etablering af kontakt og afdækning af ønsker med familier, som ønsker en frivillig familieven - Matchning, forløb, opfølgning og afslutning Sep dec Afslutning - Formidling af erfaringer og resultater - Planlægning af forankring efter projektperioden

7 Side 7 Der er mulighed for at indgå samarbejde om lokale med Frivilligcenter Hjørring, Frivillighedenshus og Venligboerne. Mødelokaler og arbejdsplads kan ligeledes være i Hjørring Sundhedscenter. Dokumentation af aktiviteter Koordinatoren laver opgørelser over antal deltagende familier, uddannede frivillige mv. på baggrund af udtræk fra tidligere nævnte database, ligesom koordinatoren sikrer, at Hjørring kommune kan følge projektet løbende i forhold til den dokumenterede indsats. Organisation og ledelse Home-Starts lokalafdelinger er organiseret med en lokal bestyrelse bestående af frivillige lokale kræfter. Hertil vil der være en projektstyregruppe bestående af lederen af Sundhedsplejen i Hjørring Kommune, koordinatoren og en repræsentant fra bestyrelsen. Projektejer Børne- og familiechef i Hjørring kommune, daglig ledet af Sundhedsplejen i Hjørring Kommune. Projektet er et samarbejde mellem Hjørring Kommune og organisationen Home-Start. Home-Start er organiseret med en landsbestyrelse, et landssekretariat med 3 ansatte (en sekretariatsleder, en landskoordinator og en administrativ medarbejder) og lokale afdelinger med lokale bestyrelser og lokale koordinatorer hvor nærværende ansøgningen således drejer sig om finansieringen af en lokal Home-Start afdeling med en lokal koordinator. Lokalafdelingen vil fungere selvstændigt og være primært etableret med grundfinansiering fra Hjørring Kommune. Projektet er organiseret således, at selve indsatsen i familierne foretages af den ansatte koordinators trænede frivillige i familiens hjem. Den lokale koordinator støtter de frivillige i at støtte forældrene, så forældrene kan støtte deres børn med udgangspunkt i autentiske, ikke-dømmende og ikke-styrende relationer. Den lokale koordinator kvalitetssikrer indsatsen ved at træne de frivillige familievenner på Home-Starts 20 timers forberedelseskursus, så de bliver klar til at møde den enkelte families behov. På den måde skaber de grundlag for en tryg relation, som bygger på ligeværdighed, respekt, fortrolighed og tillid. Indsatsen er

8 Side 8 desuden kendetegnet ved stabilitet, kontinuitet, tålmodighed og tid. Et vigtigt element i indsatsen er det omhyggelige match af familie og frivillig, som også er koordinatorens opgave. Koordinatoren møder først familierne og de frivillige hver for sig, og vurderer herefter, hvem der passer sammen. Koordinator mødes derefter med frivillig og familie, og begge parter sover på mødet, inden de beslutter sig for et samarbejde. Koordinatoren følger desuden alle forløb fra start til slut, sikrer at både familie og frivillig trives i samarbejdet og yder støtte og vejledning til de frivillige efter behov. Hvis en frivillig bliver bekymret for et barns udvikling eller oplever, at støtten er utilstrækkelig i forhold til familiens behov, er den frivillige forpligtet til at kontakte koordinatoren. Koordinatoren går da aktivt ind i forløbet og søger i dialog med familien at bygge bro til kommunale hjælpeforanstaltninger. Koordinatoren er ligeledes med til at skabe en frivillighedskultur omkring en familieindsats og fokus på en forankring af indsatsen gennem et samarbejde med Hjørring Kommune. Politisk opbakning til projektet Ansøgningen og projektet er drøftet ledelsesmæssigt i chefgruppen i Børne- og Undervisningsforvaltningen. Der er opbakning til både ansøgningen og indsatsen heri samt medfinansieringsdelen både på det specialiserede området og almenområdet. Der er således fundet penge til deltagelse i nærværende projekt. Af tidsmæssig hensyn vil projektet først blive behandlet i det politiske udvalg efterfølgende, hvor der dog er en forventning om opbakning til projektet, da dette er helt i overensstemmelse med den omlægning af indsatsen på området, som man allerede er i gang med, så vil dette være udmøntningen af den politisk vedtagne strategi Fælles Ansvar. Dokumentation for politisk opbakning eftersendes. Kommunal medfinansiering Der ansøges om i alt kr., og den kommunale medfinansiering er på samme beløb. Der er fundet penge til den kommunale medfinansiering i af regi Børne- og Familieområdet. Forankring af projektets aktiviteter efter tilskudsperiodens udløb

9 Side 9 På baggrund af de resultater, som Home-Start har i andre kommuner, forventer Hjørring Kommune, at etablering af en Home-Start lokalafdeling vil kunne være en både hensigtmæssig og faglig god investering, som vil sikre et skridt i retningen af omlægningen mod en mere forebyggende og tidlig indsats. Hjørring Kommune vil derfor såfremt projektet har vist resultater overtage den fulde finansiering af projektet, dvs. driften af lokalafdelingen når projektet slutter. Evalueringen efter endt forløb hos deltagerne bliver derfor også afgørende i forhold til at kunne påvises en god udvikling i familierne, hvilket kan indikere, at indsatsen har effekt. Sidste del af projektperioden vil således også have fokus på resultaterne samt den videre drift af Home-Start lokalafdelingen. Udarbejdelse af business case Med etableringen af en Home-Start lokalafdeling med ansættelse af en lokal koordinator er der således en forventning om, at dette tjener sig ind på længere sigt via færre udgifter i form af foranstaltninger og lignende i Familieafdelingen. Home- Start har gode resultater fra andre kommuner. Helt konkret forventes det ikke realistisk at kunne måle på de konkrete økonomiske gevinster ved projektet ved projektafslutningen. Samtidig vil det være rigtig vanskeligt at skelne effekten af indsatsen i projektet fra andre indsatser, og det vil være umuligt at vurdere, hvad der ville have været behov for, hvis familierne ikke havde modtaget den pågældende tidlige indsats. Fokus i dokumentationen i denne projektperiode er således de kortsigtede målsætninger, idet disse, som tidligere beskrevet, vurderes at være bedste parametre ift. at udgøre en fremtidssikring for børnene, som forventes at kunne medvirke til, at de kan forblive i deres familie, samt at de kan udvikle sig til robuste og livsduelige voksne, som ikke har brug for hjælp eller i hvert fald ikke lige så meget hjælp fra Kommunens side, som hvis man ikke havde sat tidligt ind. Sammenhængen mellem økonomi og tidlig indsats er dokumenteret i fx Heckmanns kurve, hvilket således er udgangspunktet for tænkningen i denne ansøgning. Helt konkret er der dog lavet nogle udregninger ift. antallet af timer, som de frivillige lægger i indsatserne. Frivillige familievenner deltager i et 20 timers forberedelseskursus og bruger derefter mindst 2 timer om ugen på at støtte en familie, samt tid på netværk, sparring mv. En Home-Start lokalafdeling, som har 30 frivillige,

10 Side 10 vil således bidrage med mere end 3700 timers frivilligt socialt arbejde om året (svarende til næsten 2 fuldtids-årsværk). Afdelingen vil, når den er veletableret, kunne støtte mindst familier om året, hvilket svarer til kr. pr. familie. Budget Budgetskema for kommunal medfinansiering Noter til budget

Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt

Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt Hjørring Kommune NOTAT vedr. indgåelse af aftale med Home Start i Hjørring kommune Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt Projektets formål I Hjørring Kommune

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Børne- og Socialministeriet Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Projektets plan for rekruttering af målgruppen

Projektets plan for rekruttering af målgruppen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Faglige pejlemærker. for den tidlige og forebyggende indsats i PPR

Faglige pejlemærker. for den tidlige og forebyggende indsats i PPR Faglige pejlemærker for den tidlige og forebyggende indsats i PPR Baggrund Som led i projektet Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR er der udviklet faglige pejlemærker for den tidlige

Læs mere

Frivillig støtte til småbørnsfamilier

Frivillig støtte til småbørnsfamilier Home-Start Familiekontakt Frivillig støtte til småbørnsfamilier Resumé af Epinions evaluering af Home-Start 2013 Home-Start Familiekontakt Danmark Home-Start Familiekontakt Danmark Landssekretariatet Vestergade

Læs mere

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

U 18: Fælles inddragelse af unge og deres forældre for et aktiv liv uden misbrug.

U 18: Fælles inddragelse af unge og deres forældre for et aktiv liv uden misbrug. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel U 18: Fælles inddragelse af unge og deres forældre for et aktiv liv uden misbrug. Kommune Vælg venligst fra listen. Hjørring Ansøger type Kommune Navn og e-mail

Læs mere

Odense Kommune er referencekommune, men indgår ikke i strategiforløb. Odense Kommune vil derimod indgå i rådgivningsforløb i efteråret 2016.

Odense Kommune er referencekommune, men indgår ikke i strategiforløb. Odense Kommune vil derimod indgå i rådgivningsforløb i efteråret 2016. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel: Ambitioner for udsatte børns udvikling og trivsel Kommune Odense Kommune. Ansøger type Vælges i det elektroniske ansøgningsskema. Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig

Læs mere

Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi

Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi 12. juni 2018 Børne- og Uddannelsesudvalget 12. juni 2018 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 13. Juni 2018 Velfærds- og Sundhedsudvalget Fra 2014 til i dag

Læs mere

Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi

Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi 12. juni 2018 Børne- og Uddannelsesudvalget 12. juni 2018 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 13. Juni 2018 Velfærds- og Sundhedsudvalget Fra 2014 til i dag

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via Tilskudsportalen https://tilskudsportal.socialstyrelsen.dk. For information om brug af Tilskudsportalen se under mappen Vejledninger på Tilskudsportalens

Læs mere

Ansøgning I har ansøgt om midler fra ansøgningspuljen til understøttelse af omlægning

Ansøgning I har ansøgt om midler fra ansøgningspuljen til understøttelse af omlægning Eigil Jensen Lemvig Kommune Vasen 10 7620 Lemvig Tilskud fra Socialstyrelsens ansøgningspulje til understøttelse af omlægning til en tidlig og forebyggende indsats på området for udsatte børn og unge og

Læs mere

Fælles Børn - Fælles Indsats

Fælles Børn - Fælles Indsats Fælles Børn - Fælles Indsats PIXIUDGAVE TIL FAGPROFESSIONELLE Faglig Strategi 2018-2022 Børne- og Familieområdet Opgaveløsningen i Fælles Børn - Fælles Indsats hører under Lov om Social Service. Derudover

Læs mere

Hvis der er indgået en partnerskabsaftale for projektet, kan den vedhæftes her.

Hvis der er indgået en partnerskabsaftale for projektet, kan den vedhæftes her. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

lige MULIGHEDER En tidligere forebyggende og mere effektiv indsats PIXI

lige MULIGHEDER En tidligere forebyggende og mere effektiv indsats PIXI lige MULIGHEDER En tidligere forebyggende og mere effektiv indsats PIXI Hvidovre Kommune har, som en del af et partnerskabsprojekt med Socialstyrelsen, gennemført et lokalt udviklingsarbejde. Det lokale

Læs mere

Indhold Ansøgning: Understøttelse af omlægning til en tidlig og forebyggende indsats på området for udsatte børn og unge

Indhold Ansøgning: Understøttelse af omlægning til en tidlig og forebyggende indsats på området for udsatte børn og unge Indhold Ansøgning: Understøttelse af omlægning til en tidlig og forebyggende indsats på området for udsatte børn og unge... 1 Kommune... 2 Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig... 2 Organisationens

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR. Informationsmøde om puljen

Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR. Informationsmøde om puljen Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR Informationsmøde om puljen Velkommen Formål med informationsmødet Socialstyrelsens perspektiver på den tidlige og forebyggende indsats på børnog

Læs mere

forpligtige sig til nøje at følge metoden, dvs. de faglige forskrifter, manualer, standarder mv. fra Stepping Stones.

forpligtige sig til nøje at følge metoden, dvs. de faglige forskrifter, manualer, standarder mv. fra Stepping Stones. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Vælg fra listen. Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Skriv navn

Læs mere

Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år (23) år

Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år (23) år Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år 13 18 (23) år Lovgrundlag: Servicelovens 52,3,9, jfr. 52a, stk. 1 punkt 2 og 3. Rammer for projektet: Formål: Familier med børn i alderen 3 12 år - forankret i

Læs mere

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projektansøgning LBR s styregruppe behandlede på møde den 24. juni et forslag til en aktivitet

Læs mere

Øvrige tilskud til projektet fra Socialstyrelsen

Øvrige tilskud til projektet fra Socialstyrelsen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer

Læs mere

Sagsnr Bilag 2: Business case. Dokumentnr Sagsbehandler Maja Helvig Haxthausen

Sagsnr Bilag 2: Business case. Dokumentnr Sagsbehandler Maja Helvig Haxthausen KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT 19-05-2017 Bilag 2: Business case Satspuljeansøgning fra Socialforvaltningen i Københavns Kommune til puljen Mod en tidlig forebyggende og

Læs mere

Skriv navn og adresse for den tilskudsansvarlige i projektet Sekretariatsleder, Morten Skjoldsøge

Skriv navn og  adresse for den tilskudsansvarlige i projektet Sekretariatsleder, Morten Skjoldsøge Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Aktive ældre i Egedal Kommune Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Egedal Ansøger type Vælg fra listen Kommune Navn og

Læs mere

Status på Herningmodellen Herunder Socialstyrelsens evaluering af omlægningen af praksis i Partnerskabsperioden

Status på Herningmodellen Herunder Socialstyrelsens evaluering af omlægningen af praksis i Partnerskabsperioden Status på Herningmodellen Herunder Socialstyrelsens evaluering af omlægningen af praksis i Partnerskabsperioden 2015-2017 Børne- og Familieudvalget 20. juni 2018 Publikationen Film om omlægning til en

Læs mere

Rådgivningskatalog. Omlægning til en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats

Rådgivningskatalog. Omlægning til en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats Omlægning til en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats Indledning...3 Forud for rådgivningsdagen...5 Efter rådgivningsdagen...5 1.Styringsgrundlag...6 2. Forandringsteori...7 3. Erfaringer med

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik

Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik 2016-2018 Lovgivningsmæssig baggrund Januar 2006 trådte Anbringelsesreformen i kraft. Anbringelsesreformen havde fokus på at styrke det faglige grundlag

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Helhedsorienteret Familie Indsats 0-3 år

Helhedsorienteret Familie Indsats 0-3 år Helhedsorienteret Familie Indsats 0-3 år Lovgrundlag: Servicelovens 52,3,9, jfr. 52a, stk. 1 punkt 2 og 3. Rammer for projektet: Familier med børn i alderen 0 3 år. Forankring: i Børnefamiliehuset. Formål:

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Børne- og Socialministeriet Generelle oplysninger Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Styrket Indsats på skoleområdet Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Rebild Kommune

Læs mere

UDKAST Odder Kommunes indsats og anbringelsesstrategi

UDKAST Odder Kommunes indsats og anbringelsesstrategi UDKAST Odder Kommunes indsats og anbringelsesstrategi Forord Odder Kommunes indsats- og anbringelsesstrategi retter sig primært mod børn og unge, hvis udvikling og trivsel ikke alene kan sikres gennem

Læs mere

Indsatskatalog, Forebyggelse og Tidlig Indsats

Indsatskatalog, Forebyggelse og Tidlig Indsats Åben anonym rådgivning for børn, unge og deres familier - 11 Alle børn, unge, familier og/eller deres netværk i Norddjurs Kommune. Kvalitetsmål At barnet, den unge og familien inddrages som ligeværdige

Læs mere

Randers Krisecenter Aftalemål Januar 2019

Randers Krisecenter Aftalemål Januar 2019 Randers Krisecenter Aftalemål 2019-20 Januar 2019 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Dokumentation af 1. kriterium: netværk mellem foreninger

Dokumentation af 1. kriterium: netværk mellem foreninger Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv projektets titel her Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Vælg en ansøgergruppe fra boksen Navn og mail på tilskudsansvarlig Organisationens

Læs mere

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod 2021 Sammen løfter vi læring og trivsel 1 Forord I Syddjurs Kommune understøtter vi, at alle børn og unge trives og lærer så meget, som de kan. Vi

Læs mere

Langsigtede mål , samt delmål for 2016

Langsigtede mål , samt delmål for 2016 Langsigtede mål 2014 2017, samt delmål for 2016 og koordineret samarbejde. Mål: Tidlig indsats Politikområde 01 og 03 Langsigtet mål: Flere børn og familiers vanskeligheder afhjælpes så tidligt som muligt

Læs mere

Home-Start Halsnæs Resultater og udfordringer

Home-Start Halsnæs Resultater og udfordringer Home-Start Halsnæs Resultater og udfordringer 2013-2016 Indledning I 2013 kontaktede den daværende familiechef i Halsnæs kommune Home-Starts landskontor med ønsket om at få Home-Start til Halsnæs kommune.

Læs mere

Forebyggelsesstrategi Sammen om børnene og de unge

Forebyggelsesstrategi Sammen om børnene og de unge Forebyggelsesstrategi Sammen om børnene og de unge 1 en nye forebyggelsesstrategi bygger på tankegangen om den rigtige indsats på det rigtige tidspunkt. Det stiller store krav til, at den enkelte medarbejder

Læs mere

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Fællesskab og forældreskab på tværs i Hundige Nord Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Skriv navn og e-mail adresse for den tilskudsansvarlige i projektet

Læs mere

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune At bryde den negative sociale arv for udsatte familier har været en opgave for kommunerne gennem mange år.

Læs mere

Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse

Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse Kommune Vælg venligst fra listen. Herning Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Ejnar Tang

Læs mere

Indsats- og Anbringelsespolitik

Indsats- og Anbringelsespolitik Indsats- og Anbringelsespolitik Retning for arbejdet med udsatte børn og unge i Hjørring Kommune 2016-2018 INDLEDNING LOVGIVNINGSMÆSSIG BAGGRUND INDHOLD Indledning... 2 Lovgivningsmæssig baggrund... 3

Læs mere

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Indledning Alle børn og unge i Glostup skal have mulighed for at blive i stand til at mestre deres liv og udfolde deres potentialer. Med den sammenhængende

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere

Forslag til ændring i tilbud ved Børn, unge og Familiecentret Hjørring kommune Nyt udredningstilbud

Forslag til ændring i tilbud ved Børn, unge og Familiecentret Hjørring kommune Nyt udredningstilbud Forslag til ændring i tilbud ved Børn, unge og Familiecentret Hjørring kommune Nyt udredningstilbud DATO Kort beskrivelse af forslag til nyt behandlingstilbud Sidst rettet Udredningsopgaverne skal fremover

Læs mere

Børne- og Ungepolitik i Rudersdal

Børne- og Ungepolitik i Rudersdal Børne- og Ungepolitik i Rudersdal 1. juni 2015 Sekretariatet Børne- og Ungepolitikken er det fælles grundlag for alt arbejde med børn og unge fra 0 til 18 år - i Rudersdal Kommune, og det supplerer lovbestemmelser,

Læs mere

- inklusion i dagtilbud. Inklusion i Dagtilbud. Hedensted Kommune

- inklusion i dagtilbud. Inklusion i Dagtilbud. Hedensted Kommune Inklusion i Dagtilbud Hedensted Kommune Januar 2012 Denne pjece er en introduktion til, hvordan vi i Dagtilbud i Hedensted Kommune arbejder inkluderende. I Pjecen har vi fokus på 5 vigtige temaer. Hvert

Læs mere

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik SUND OPVÆKST Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik 2018 1 Forord Sund Opvækst er Aabenraa Kommunes børne-, unge- og familiepolitik. Sund Opvækst opstiller en række ambitiøse

Læs mere

Bilag 1. Metodebeskrivelse, peer-støtte og krav til projektorganisationer

Bilag 1. Metodebeskrivelse, peer-støtte og krav til projektorganisationer Enhed Center for Økonomiog Tilskudsforvaltning Sagsnr. 2017-5187 Dato 09-06-2017 Bilag 1. Metodebeskrivelse, peer-støtte og krav til projektorganisationer I det følgende beskrives den indsats, som skal

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE Forord Denne vision for vores børn og unges liv i Allerød Kommune er resultatet af mange menneskers indsigt og ihærdighed. Startskuddet

Læs mere

Ansøgning. Projektets/aktivitetens titel Kommune. Ansøger type. Navn og adresse på tilskudsansvarlig. Organisationens navn og CVR-nummer

Ansøgning. Projektets/aktivitetens titel Kommune. Ansøger type. Navn og  adresse på tilskudsansvarlig. Organisationens navn og CVR-nummer Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi

Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi I idéfasen udarbejdes en projektindstilling. Alle felter så udfyldes, men det vil ofte være af overordnet karakter. Den uddybende projektbeskrivelse

Læs mere

Som det fremgår af vejledningens punkt 7.2, skal frivilligcentrets vedtægter vedhæftes ansøgningen.

Som det fremgår af vejledningens punkt 7.2, skal frivilligcentrets vedtægter vedhæftes ansøgningen. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv projektets titel her Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Vælg en ansøgergruppe fra boksen Navn og mail på tilskudsansvarlig Organisationens

Læs mere

Sammen om trivsel Børne- og ungepolitik

Sammen om trivsel Børne- og ungepolitik Sammen om trivsel Børne- og ungepolitik 2019-2023 Indledning Formålet med Nyborg Kommunes børne- og ungepolitik er at give alle børn og unge mulighed for at udvikle og udfolde sig og blive livsduelige

Læs mere

Fællesskab for alle Alle i fællesskab BØRNE- OG UNGESTRATEGI BALLERUP KOMMUNE 2017

Fællesskab for alle Alle i fællesskab BØRNE- OG UNGESTRATEGI BALLERUP KOMMUNE 2017 Fællesskab for alle Alle i fællesskab BØRNE- OG UNGESTRATEGI BALLERUP KOMMUNE 2017 Indledning Børne- og Ungestrategien er den overordnede strategiske ramme, der er retningsgivende for, hvordan alle medarbejdere

Læs mere

Flest mulige børn og unge skal have deres trivsel og udvikling sikret i den nære og almene indsats.

Flest mulige børn og unge skal have deres trivsel og udvikling sikret i den nære og almene indsats. Sagsnr. 00.00.00-A00-5-16 Cpr. Nr. Dato 8-5-2016 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Forslag til Distriktsprojekt i 2017-2019 Næstved Kommune gennemfører i 2017-2019 et projekt i et skoledistrikt med fokus

Læs mere

Styring af det specialiserede udsatte område

Styring af det specialiserede udsatte område Styring af det specialiserede udsatte område BKF, 14. juni 2013 v. Familie- og rådgivningschef Mette Andreassen Faglighed og økonomi hånd i hånd 1. At arbejde med en fast budgetramme på et ustyrbart område

Læs mere

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Ansøgningsskema for Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Finanslovskonto 17.46.43.30 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Seniorvikar

Læs mere

ANSØGNING KEEP (Keeping Foster Parents Trained and Supported) Projektets titel. Kompetenceudviklingsforløb for plejeforældre. Kommune.

ANSØGNING KEEP (Keeping Foster Parents Trained and Supported) Projektets titel. Kompetenceudviklingsforløb for plejeforældre. Kommune. 1 ANSØGNING KEEP (Keeping Foster Parents Trained and Supported) Projektets titel Kompetenceudviklingsforløb for plejeforældre Kommune Aalborg Kommune Navn på tilskudsansvarlig Hanne Manata, Socialchef

Læs mere

Tværfaglige muligheder og forhindringer. Workshop 2 ved ICDP-konferencen, 4. oktober 2018 Annie Røn og Anders Fløjborg

Tværfaglige muligheder og forhindringer. Workshop 2 ved ICDP-konferencen, 4. oktober 2018 Annie Røn og Anders Fløjborg Tværfaglige muligheder og forhindringer Workshop 2 ved ICDP-konferencen, 4. oktober 2018 Annie Røn og Anders Fløjborg Kommunalt fokus på tværfagligt samarbejde: Aalborg: Sammen kan vi mere - vægter et

Læs mere

Strategi for implementering af Paradigmeskifte version 2.0

Strategi for implementering af Paradigmeskifte version 2.0 Strategi for implementering af Paradigmeskifte version 2.0 Hørringsudgave Forord Dette er den fælles strategi (2018-2021) for det fortsatte arbejde med implementering af Paradigmeskifte version 2.0. Strategien

Læs mere

Bilag 1: Ansøgning til Socialministeriet

Bilag 1: Ansøgning til Socialministeriet Bilag 1: Ansøgning til Socialministeriet Socialministeriet 15.74.15.50 Ansøgningsskema til puljen familier med børn med psykiske vanskeligheder Ansøgning sendes til: Socialministeriet, Tilskudskontoret,

Læs mere

Retningslinjer for samarbejde og vidensudveksling mellem dagtilbud og øvrige aktører

Retningslinjer for samarbejde og vidensudveksling mellem dagtilbud og øvrige aktører Retningslinjer for samarbejde og vidensudveksling mellem dagtilbud og øvrige aktører Forældre, skole, sundhedspleje, PPR samt Familierådgivningen og Børnehandicaprådgivningen 2 Kære læser Med Retningslinjer

Læs mere

Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien

Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien Satspuljeopslag: Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien Ansøgningsfrist den 18. maj 2018 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundhedsområdet for 2018-2021 er der

Læs mere

Social- og Integrationsministeriet 15.25.11.30 Styrkelse af indsatsen over for krænkende børn mv. (St ind kræ bø)

Social- og Integrationsministeriet 15.25.11.30 Styrkelse af indsatsen over for krænkende børn mv. (St ind kræ bø) Social- og Integrationsministeriet 15.25.11.30 Styrkelse af indsatsen over for krænkende børn mv. (St ind kræ bø) Ansøgning sendes til: Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk.

Læs mere

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Ansøgningsskema for Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Finanslovskonto 17.46.41.30 Projektets navn: Projekt Læseløft Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

Fælles ansvar - fælles indsats VERSION 2.0

Fælles ansvar - fælles indsats VERSION 2.0 Fælles ansvar - fælles indsats VERSION 2.0 Indsatsområder for arbejdet med børn og unge i Hjørring Kommune 2016-2019 Indhold Hvorfor denne publikation? INDLEDNING Hvorfor denne publikation?... 2 Indledning...

Læs mere

Sammenhæng i børn og unges liv Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2012-2016

Sammenhæng i børn og unges liv Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2012-2016 Hvidovre 2012 sag: 11/54709 Sammenhæng i børn og unges liv Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2012-2016 Fælles ansvar for vores børn. Hvidovre Kommune vil i fællesskab med forældre skabe de bedste

Læs mere

Udvikling og etablering og af Frivillighedscenter i Aabenraa Projektbeskrivelse Pixiudgave

Udvikling og etablering og af Frivillighedscenter i Aabenraa Projektbeskrivelse Pixiudgave Udvikling og etablering og af Frivillighedscenter i Aabenraa Projektbeskrivelse Pixiudgave Acadre sag: 15/32530 Dokument nr.: 13 Side 1 af 8 Indhold 1. Projektets formål... 3 2. Målsætning og mål for Frivillighedscenter...

Læs mere

2. status - Sundhedsplan

2. status - Sundhedsplan 2. status - Sundhedsplan 2016-2018 Nr. 2.5 af handleplaner fra rusmiddelstrategien på ungdomsuddannelserne gruppe Unge, forældre og medarbejdere på Ungdomsuddannelserne Behov for indsatser afdækkes Inspiration

Læs mere

Børne- og Ungepolitik 2012-16

Børne- og Ungepolitik 2012-16 Børne- og Ungepolitik 2012-16 1 Indhold Velkommen 4 Baggrund og lovgivning 5 Børne- og Ungesyn 6 Trivsel og sundhed 7 Udviklingsmuligheder for alle 8 Parat til fremtiden 9 Det fælles fundament 10 Faglighed

Læs mere

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik SUND OPVÆKST Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik Forord Sund Opvækst er Aabenraa Kommunes børne-, unge- og familiepolitik. Sund Opvækst opstiller en række ambitiøse politiske

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Ansøgningsskema for Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Finanslovskonto 17.46.41.85 Projektets navn: Motivation som drivkraft til job Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn,

Læs mere

Strategi. Fremtidens Dagtilbud 2014-2020. Dokumentnr.: 727-2013-151940 side 1

Strategi. Fremtidens Dagtilbud 2014-2020. Dokumentnr.: 727-2013-151940 side 1 Strategi Fremtidens Dagtilbud 2014-2020 Dokumentnr.: 727-2013-151940 side 1 Strategi Sammen udvikler vi vores børn med fokus på den enkelte som en del af fremtidens samfund. Med stadigt stigende velstand

Læs mere

Randers Krisecenter Aftalemål November 2016

Randers Krisecenter Aftalemål November 2016 Randers Krisecenter Aftalemål 2017 November 2016 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med

Læs mere

Center for Børn og Familier. Centerchef Charlotte Ibsen

Center for Børn og Familier. Centerchef Charlotte Ibsen Center for Børn og Familier Centerchef Charlotte Ibsen Center for Børn og Familier 30 dagtilbud Sundhedsplejen Tandplejen Familierådgivningen Hvidovre Ungecenter Poppelgården Familiecenter Behandlingshjemmet

Læs mere

Sammen om livsduelige børn og unge Dagtilbuds- og skolepolitik

Sammen om livsduelige børn og unge Dagtilbuds- og skolepolitik Sammen om livsduelige børn og unge Dagtilbuds- og skolepolitik 2019-2023 Indledning Dagtilbuds- og skolepolitikken er blevet til i en inddragende proces, hvor forældrerepræsentanter, ledere, medarbejdere,

Læs mere

Standarder for sagsbehandlingen

Standarder for sagsbehandlingen Familieafdelingen Standarder for sagsbehandlingen Indledning Standarder for sagsbehandlingen er en del af den sammenhængende børnepolitik. I henhold til Servicelovens 138 skal den politiske målsætning

Læs mere

Lokal Motion. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Lokal Motion. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Lokal Motion Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 67 Indhold 1. Introduktion....... 68 2. Projektets aktiviteter......... 68 3. Projektets resultater..... 69 4. Projektets virkning.......... 70 5.

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Opkvalificering på transportområdet

Opkvalificering på transportområdet Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering på transportområdet Finanslovskonto 17.46.41.65 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Opkvalificering

Læs mere

Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK

Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK Sammenhæng og helhed 2012 Forord Med Børn & Unge politikken præsenterer Esbjerg Kommune de værdier og det børnesyn, som skal sikre, at alle kommunens børn og unge får

Læs mere

Strategi. Fremtidens Dagtilbud Dokumentnr.: side 1

Strategi. Fremtidens Dagtilbud Dokumentnr.: side 1 Strategi Fremtidens Dagtilbud 2014-2020 Dokumentnr.: 727-2013-137094 side 1 Strategi Sammen udvikler vi vores børn med fokus på den enkelte som en del af fremtidens samfund. Med stadigt stigende velstand

Læs mere

Her skrives navnet på den juridisk ansvarlige for ansøgningen. Der må kun anføres én person. Leif Gjørtz Christensen

Her skrives navnet på den juridisk ansvarlige for ansøgningen. Der må kun anføres én person. Leif Gjørtz Christensen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Styrket SKP-indsats til isolerede sindslidende Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Vælg fra listen. Viborg Ansøger type

Læs mere

Projekt Sammen om fastholdelse

Projekt Sammen om fastholdelse Ansøgningsskema for Projekt Sammen om fastholdelse Finanslovskonto 17.46.66.10 og 17.59.21.10 Projektets navn Sammen om fastholdelse Ansøger Kommune Allerød Kommune CVR-nr. 60183112 Projekt- og tilskudsansvarlig

Læs mere

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 Værdier og målsætninger... 4 Fokusområder... 6 1. Tidlig indsats... 7 2. Inklusion og fleksibilitet...

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Fredensborg Kommune Revideret 2017 2 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Fredensborg Kommune Revideret 2017 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med behov

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Informationsmøde - Udvikling af forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge. Den 30. september 2019

Informationsmøde - Udvikling af forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge. Den 30. september 2019 Informationsmøde - Udvikling af forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge Den 30. september 2019 Dagens program 1. Baggrund og formål med projektet 2. Hvad indebærer deltagelse i et modningsprojekt?

Læs mere

Ansøgningsskema til pulje til Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder Ansøgningsfrist fredag d. 1.

Ansøgningsskema til pulje til Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder Ansøgningsfrist fredag d. 1. Ansøgningsskema til pulje til Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder 14.1.6. Ansøgningsfrist fredag d. 1. november 2013 Ansøgning sendes til: Skemaet skal udfyldes elektronisk og

Læs mere

Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK

Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK T S A K UD Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK Sammenhæng og helhed 2012 Forord Forordet kommer senere BØRN & UNGE POLITIKKEN HAR 5 TEMAER. Hans Erik Møller Formand Børn & Familieudvalget Knud Jager Andersen

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder

Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder Indsatsens navn Mentorordningen Indsats Formål Hvad er formålet med indsatsen? Hvilke udfordringer adresserer den? Mentorordningen skal medvirke til

Læs mere