AN VR cykelexperten.dk <fig> - Forvekslelighed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AN 2006 00045 VR 2005 00058 cykelexperten.dk <fig> - Forvekslelighed"

Transkript

1 1 RESUMÉ: AN VR cykelexperten.dk <fig> - Forvekslelighed Indehaveren af varemærket CYKELEXPERTEN <fig> fremsatte indsigelse mod registrering af varemærket cykelexperten <fig>. Patent- og Varemærkestyrelsen tog efter en samlet vurdering ikke indsigelsen til følge og opretholdt registreringen. Ankenævnet stadfæstede afgørelsen med Styrelsens begrundelse. KENDELSE: År 2007, den 7. december afsagde Ankenævnet for Patenter og Varemærker (Hans Chr. Thomsen, Michael Dorn og Steffen Gulmann) følgende kendelse i sagen AN Klage fra over Henrik Dambo Nielsen Trige v/advokatfirmaet Frank Iburg v/frank Iburg Patent- og Varemærkestyrelsens afgørelse af 21. september 2006 vedrørende sagen VR cykelexperten.dk <fig> for cykelexperten.dk Glostrup Ankenævnet har behandlet sagen på et møde den 20. november For og med klageren mødte advokatfuldmægtig Thomas Carlsen. For og med indklagede mødte groupcontroller Jacob Hansen. Hver part fremlagde påstandsdokument og procederede sagen i det væsentlige i overensstemmelse hermed. Ankenævnet udtaler: Af de af Patent- og Varemærkestyrelsen anførte grunde og da det overfor Ankenævnet anførte ikke kan føre til andet resultat, stadfæstes den påklagede afgørelse.

2 2 Herefter bestemmes: Den påklagede afgørelse stadfæstes. Sagens baggrund: Den 19. december 2004 indleverede cykelexperten.dk en ansøgning om registrering af varemærket cykelexperten.dk <fig> for Klasse 12: Salg af nye og brugte cykler, reparation og service af cykler. Klasse 37: Reparation af cykler. Varemærket blev registreret den 5. januar 2005 og efterfølgende publiceret i Dansk Varemærketidende. I brev af 21. marts 2005 fremsatte Henrik Dambo Nielsen indsigelse mod nævnte registrerings gyldighed. Indsigelsen blev fremsat med henvisning til varemærkelovens 23 i lovbekendtgørelse nr. 782 af 30. august I breve af 21. marts, 7. og 9. juli, 31. december 2005 samt 19. juni 2006 gjorde indsiger gældende, at indehavers varemærkeregistrering af figurmærket cykelexperten.dk er i strid med indsigers varemærkeret til figurmærket CYKELEXPERTEN, VR Indsiger gjorde gældende, at ordet CYKELEXPERTEN er indarbejdet gennem 10 år og har indsendt diverse materiale til støtte herfor. I breve af 1. maj, 9. oktober 2005, 17. februar og 6. juli 2006 anførte indehaver, at indsiger ved registrering af figurmærket CYKELEXPERTEN ikke har opnået eneret til ordet cykelexperten, og at indsiger heller ikke har indarbejdet ordet CYKELEXPERTEN. Den 21. september 2006 traf Patent- og Varemærkestyrelsen afgørelse i sagen og tog med følgende begrundelse ikke indsigelsen til følge:

3 3 3a. Beskyttelsesomfanget af indsigers mærker Det fremgår af varemærkelovens 16, stk. 1, at: "En varemærkeret, der er opnået ved registrering, omfatter ikke sådanne dele af varemærket, som ikke særskilt kan registreres. Ifølge varemærkelovens 3, stk. 1, nr. 2, kan varemærkeret stiftes "ved ibrugtagning af et varemærke her i landet for de varer eller tjenesteydelser, for hvilke varemærket er taget i brug, og for hvilke det vedvarende anvendes". Varemærkelovens 3, stk. 2: "Der kan ikke ved brug stiftes rettigheder til et varemærke, der efter sin beskaffenhed er udelukket fra registrering". Dog følger det af varemærkelovens 3, stk. 3, at: Har mærket ikke fornødent særpræg ved ibrugtagningen, stiftes retten først, når og for så vidt der skabes særpræg gennem mærkets anvendelse. Indsiger har som nævnt ovenfor gjort gældende, at han har opnået eneret til ordet cykelexperten, da han har registreret figurmærket CYKELEXPERTEN, VR , for cykler, og da han gennem mange års brug har indarbejdet ordet CYKELEXPERTEN for bl.a. cykler, detailhandel med cykler, reparation og vedligeholdelse af cykler. Ordet cykelexperten kan for cykler angive, at der er tale om cykler, der er produceret af en cykelekspert. Ordet kan endvidere for detailhandel med cykler angive, at handlen med cykler forestås af cykeleksperter. Og endelig kan cykelexperten for reparation og vedligeholdelse af cykler angive, at reparationen og vedligeholdelsen udføres af cykeleksperter. Der kan ikke opnås eneret til ordet cykleexperten for de ovennævnte varer og tjenesteydelser, da ordet er beskrivende. Alle og enhver skal frit kunne benytte ordet CYKELEXPERTEN for de pågældende varer og tjenesteydelser. Den omstændighed, at eksperten er stavet med X i indehavers mærke, er blot en uvæsentlig ændring af ordet, som ikke tilfører ordet cykelexperten særpræg.

4 4 Indsigers figurmærkeregistrering, VR Det fremgår af varemærkelovens 16, stk. 1, at en varemærkeret, der er opnået ved registrering, ikke omfatter sådanne dele af varemærket, som ikke særskilt kan registreres. Da orddelen CYKELEXPERTEN i indsigers registrerede mærke derfor mangler særpræg for cykler i klasse 12, har indsiger ved registrering af figurmærket CYKELEXPERTEN ikke opnået eneret til ordet cykelexperten, men kun til figurmærket i sin helhed. Indsigers indarbejdelse af en ibrugtagen ret Indsiger har under sagen gjort gældende, at indsiger ved mange års brug har indarbejdet ordet cykelexperten for bl.a. cykler, detailhandel med cykler, reparation og vedligeholdelse af cykler. Da ordet cykelexperten som udgangspunkt ikke kan registreres for ovennævnte varer og tjenesteydelser, kan varemærkeret ved brug først opnås ved indarbejdelse. Dette fremgår af varemærkelovens 3, stk. 3. At noget er indarbejdet vil sige, at det er kendt inden for branchen som en bestemt virksomheds varemærke for visse varer og tjenesteydelser. Indsiger skal derfor dokumentere at have indarbejdet ordet cykelexperten. Indsiger har til dokumentation herfor bl.a. indsendt billeder af butiksfacade, franchise udlejningsaftale fra 2002, udskrifter fra CVR Registret og diverse korrespondance til indsiger. Det er ikke styrelsens opfattelse, at det indsendte materiale viser, at cykelexperten er indarbejdet for bl.a. cykler og for detailhandel med cykler, reparation og vedligeholdelse af cykler. Indsiger har således ikke ved indarbejdelse opnået eneret til ordet cykelexperten. 3b. Vurdering af ligheden mellem mærkerne og varerne Da indsiger ikke har dokumenteret indarbejdelse for ordet cykelexperten skal vurderingen af forvekslelighed baseres på det registrerede figurmærke, VR , i sin helhed. Ifølge varemærkelovens 15, stk. 1, nr. 2 er et varemærke udelukket fra registrering, hvis "der er risiko for forveksling, herunder at det antages, at der er en forbindelse med det ældre varemærke, fordi det yngre mærke er identisk med eller ligner det ældre varemærke, og varerne eller tjenesteydelserne er af samme eller lignende art."

5 5 Indehavers mærke: Registreret for: Cykler i klasse 12. Detailhandel med nye og brugte cykler også online i klasse 35. Reparation og vedligeholdelse af nye og brugte cykler i klasse 37. Indsigers mærke: Registreret for: Cykler i klasse 12 Der er direkte varesammenfald for så vidt angår cykler i klasse 12. Indehavers figurmærke består af ordelementet cykelexperten.dk. Alle bogstaver udover det første E i Expert er skrevet med hvidt og sat ind øverst i en sort rektangel. Det første E i Expert er skrevet med rødt og er større end de øvrige bogstaver. Under ordelementet i rektanglet er der placeret en figur i røde og hvide farver, som giver associationer til en cykel med rytter. Indsigers figurmærker består af ordet CYKEL EXPERTEN. Ordet er skrevet med sort i en let kursiv skrifttype. Der er placeret en figur af en cykel mellem CYKEL og EXPERTEN. Det er styrelsens opfattelse, at den figurlige udformning af mærkerne er meget forskellig. Indehaver har ikke ved registrering af figurmærket opnået eneret til ordet CYKELEXPERTEN for de ansøgte varer og tjenesteydelser, da ordet som nævnt ovenfor mangler særpræg. Alle og enhver skal frit kunne benytte ordet CYKELEXPERTEN for de pågældende varer og tjenesteydelser. På den baggrund er det styrelsens vurdering, at mærkerne ikke er forvekslelige for varer i klasse 12. 3c. Konklusion Indsiger har hverken ved registrering af figurmærket CYKELEXPERTEN, VR , eller ved indarbejdelse opnået eneret til ordet cykelexperten. Da orddelen i det angrebne mærke efter styrelsens opfattelse er uden det fornødne særpræg til særskilt at kunne registreres, da varemærkeretten udelukkende omfatter mærket i den viste udformning og i sin helhed, og da mærkerne ikke figurligt ligner

6 6 hinanden, er der ikke risiko for forveksling med indsigers figurmærke CYKEL EXPERTEN. Indsigelsen tages derfor ikke til følge, og registreringen opretholdes. Afgørelsen er truffet i medfør af varemærkelovens 15, stk. 1, nr. 2 Denne afgørelse indbragte indsiger Henrik Dambo Nielsen ved Advokatfirmaet Frank Iburg v/frank Iburg for Ankenævnet for Patenter og Varemærker ved brev af 21. november Klager har begrundet sin klage med følgende: Det bemærkes, at nærværende klageskrivelse der ikke skal anses for udtømmende - alene indsendes i dens nuværende form i bestræbelserne på at overholde klagefristen, og det forbeholdes således udtrykkeligt og i videst muligt omfang at fremsætte yderligere anbringender samt beviser. Styrelsen anfører i afgørelsen, at man ikke mener, at klager har erhvervet retten til brugen af selve ordet Cykeleksperten, men udelukkende retten til det specialdesignede logo. Styrelsen er antageligt af den opfattelse, at man herefter udelukkende behøver vurdere, om der figurmæssigt er sammenfald i mellem de to registreringer. I henhold til varemærkelovens 15, stk. 1 nr. 2, er et varemærke udelukket fra registrering, hvis der er risiko for forveksling, herunder det antages, at der er en forbindelse med et ældre varemærke, fordi det yngre mærke er identisk med eller ligner det ældre varemærke og varerne og tjenesteydelserne er af samme eller lignende art. Det forekommer helt åbenlyst, at der ved registrering af det nye varemærke, er risiko for forveksling med klagers varemærke, og det er da også det klager nærmest dagligt oplever i sin virksomhed. Klager oplever nærmest dagligt at kunder, som tidligere har fået forevist cykler i butikken, senere henvender sig med spørgsmål omkring betalingsbetingelser, garanti mm. i henhold til teksten på hjemmesiden Klager er naturligvis dybt bekymret over dette, idet klager herved nærer frygt for at flere kunder, som får forevist cykler i hans forretning, ender med at foretage selve købet af cykler via hjemmesiden Klager vil i de kommende uger indhente erklæringer fra kunder, som har forvekslet de to varemærker, hvorefter de nævnte erklæringerne vil blive eftersendt. Med hensyn til klagers indarbejdning af varemærket Cykelexperten ved brug af navnet, er det klagers opfattelse, at styrelsen overhovedet ikke har lagt vægt på det me-

7 7 get omfattende materiale, som styrelsen er blevet præsenteret for. Styrelsen er præsenteret for reklamefilm, reklamefoldere, radiospots, foto af butiksfacade og erklæringer fra brancheorganisation, samhandelspartnere mv. ydermere er fremsendt kopi af diverse regninger, udstedt til klager igennem en længere årrække, alle lydende på navnet Cykelexperten. Til eksempel er vedlagt udskrift af klagers hjemmeside (bilag 2), hvoraf fremgår de brochurer, som klager selvstændigt har udgivet under navnet Cykelexperten siden Hertil kommer de utallige reklame klager har indrykket i dagblade, radio og andre medier. Som yderligere eksempel er vedlagt erklæring af 22. december 2005 (bilag 3) fra brancheforeningen Danske Cykelhandlere, hvoraf fremgår, at brancheforeningen bekræfter, at klager har markedsført sin forretning under navnet Cykelexperten siden Klager vil nu igen indsamle det meget omfattende dokumentationsmateriale, der i forbindelse med sagen har været udlånt til Patent- og Varemærkestyrelsen, hvorefter materialet vil blive eftersendt denne klage. Idet klager således gør gældende, at der ikke blot er risiko for forveksling, men nærmest dagligt sker forveksling, i sær fordi begge butikkerne handler via internettet, er det klagers opfattelse at afgørelsen af 21. september 2006 må ændres til fordel for klager. Til støtte herfor gør klager ydermere gældende, at have indarbejdet varemærket Cykelexperten igennem brug af navnet i mere end 10 år, og igennem intens markedsføring i adskillige medier, senest ved at opnår EU-registrering af domænenavne mv. Styrelsens afgørelse af 21. september 2006 rækker endvidere langt udover nærværende sag, idet der med den foreliggende afgørelse er skabt tvivl om beskyttelsen af varemærker som Ecco, Skoringen, Sportmaster, Fakta, Expert Radio mm Indklagede cykelexperten.dk har den 5. december 2006 kommenteret klagen med følgende: På trods af at Henrik Dambo Nielsen og dennes advokat har fået afvist deres sag 2 gange hos Klagenævnet for Domænenavne i kendelser dateret henholdsvis den 21. december 2005 og den 6. april 2006, og senest i kendelsen fra Patent- og Varemærkestyrelsen dateret den 21. september 2006, fortsætter disse med at chikanere undertegnede ved at anke afgørelserne. Da advokat Frank Ibrug konsekvent hævder, at Henrik Dambo Nielsen skulle have indarbejdet navnet cykel experten finder jeg det nødvendigt endnu engang at fremhæve beviserne på, at Henrik Dambo Nielsen i en længere periode har handlet

8 8 under Alan s Bike Bix og desuden først opretter flere af sine adresser og registereringer efter sagens indledelse. Der kan derfor naturligvis ikke være tale om en indarbejdelse af navnet cykelexperten. 1. Kopier af bilforsikring, el- og varmeregning og skadessag fra Codan sendes til Patent- og Varemærkestyrelsen som bevis for, at navnet er indarbejdet i branchen på trods af at disse intet har med den daglige handel samt cykelbranchen at gøre. 2. Størstedelen af de dokumenter, der er fremsendt af Henrik Dambo Nielsen og dennes advokat er dateret fra Endvidere bekræfter Alan Wölk netop i brev af den 24. november 2005, at Henrik Dambo Nielsen har handlet under navnet Alan s Bike Bix siden 1998 og dermed ikke kan have indarbejdet navnet cykel experten som individualiseringsmiddel. 3. I brev af den 30. april 2005 har undertegnede allerede fremsendt behørig dokumentation se bilag 2 - for at den juridiske enhed CVR-nr indtil den 2. februar 2005 var registreret under DAMBO v/henrik Dambo uden tilhørende P-enheder. Til trods for dette fremsender advokatfuldmægtige Mikkel Andersen endnu engang udskriften for samme juridiske enhed fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen dateret den 4. juli man har efter den 2. februar 2005 ændret sin registrering i CVR registret - som dokumentation for at der handles under cykel experten, hvilket jo er bevist ikke er tilfældet før sagen blev indledt? Undertegnede er enig i at enheden har været registreret siden 1994 dog ikke under navnet cykel experten som det ellers hævdes. Som yderligere bevis vedlægges en udskrift se bilag 11 - fra kreditvurderingsselskabet Dun & Bradstreet Danmark A/S dateret den 11. februar 2005 der endnu engang bekræfter, at Henrik Dambo Nielsen s firma før sagen blev indledt ikke handlede under cykel experten, men under Dambo v/henrik Dambo. Dette bilag bekræfter desuden at Henrik Dambo Nielsen ikke er indehaver af en import/eksport licens, hvilket hævdes i brev af den 9. juli 2005 til Patent- og Varemærkestyrelsen. 4. I perioden mellem 2/2-05 og 11/3-05 ændrer Henrik Dambo Nielsen således navnet på sit enkeltmands selskab fra Dambo v/henrik Dambo, cvr. nr til cykelexperten se bilag Den 11/3-05 etablerer Henrik Dambo Nielsen selskabet CYKELEXPERTEN ApS hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen se bilag Kraks datacenter oplyser at Henrik Dambo Nielsen den 9/2-05 har ændret firmanavn på adressen Molsgade 1 fra Alan s Bike Bix til cykelexperten efter at undertegnede påpeger det i brev af 2. februar 2005 til Klagenævnet for Domænenavne. 7. Kraks datacenter har desuden oplyst den 1/4-05 at adressen Toftevej 11, 8250 Egå er nyoprettet under navnet cykel experten hvilket passer overens med selskabsregistreringen 11/3-05.

9 9 8. Degulesider.dk har telefonisk bekræftet, at cykelexperten på Toftevej 11 først er oprettet i deres system den 8. marts Henrik Dambo Nielsen ændrer kunde navn hos en af landets største grossister HF Cykler forhandler bla. Raleigh og Nishiki - til cykelexperten, efter at undertegnet i brev af 3. april oplyser Klagenævnet for Domænenavne om, at han står opført i deres kundekartotek under Alan s Bike Bix. 10. Det findes også meget belejligt, at Henrik Dambo Nielsen kan hævde at HF Cykler pludseligt i oktober måned skulle have lagt Alan s Bike Bix navnet på deres forhandler liste istedet for cykel experten når undertegnede har en udskift fra internettet dateret 31. marts 2005 der beviser, at der ifølge den bliver handlet under navnet Alan s Bike Bix. Se bilag Jeg har desuden fremsendt kopi af billeder taget af facaden på Henrik Dambo Nielsen s butik beliggende Molsgade 1. Billederne er taget 27. april 2005 se bilag 4 og bekræfter at der handles under navnet Alan s Bike Bix. 12. Henrik Dambo Nielsen hævder i sit brev af 9. juli at billederne fremsendt i brev af 30. april se bilag 4 - ikke er retvisende. Undertegnede vedlægger derefter kopier i elektronisk form - cd rom se bilag 7 - der behørigt dokumenterer at der pludseligt er dukket cykel experten logoer op på udsalgsskiltene, i bunden af vinduerne samt via skiltning i vinduerne og over hoveddøren. Billederne på CD-rom en kan forstørres elektronisk i en sådan grad at det beviser at disse ikke er elektronisk manipuleret eller misvisende. Se bilag I brev af 18. maj 2006 fra Patent- og Varemærkestyrelsen vedhæftes et telefonreferat med Erik Oddershede hvor det oplyses at Danske Cykelhandlere blot har hjulpet et tidligere medlem med at forfatte nogle breve og at han ikke ønsker at have noget med sagen at gøre. Alligevel fremhæver advokat Frank Ibrug i sin seneste kommunikation dette som et bevis på at der er handlet under navnet cykel experten selvom Erik Oddershede har trukket sit brev dateret 8. december tilbage! Således handler Henrik Dambo Nielsen under navnet Alan s Bike Bix og derfor kan forvekslinger udelukkende forekomme fordi Henrik Dambo Nielsen efter sagens indledelse har valgt at handle under undertegnedes firmanavn. Desuden skal det nævnes at det kan bevises at der ikke er hold i advokatens ukorrekte antagelser om at der foretages køb via hjemmesiden af kunder der geografisk kunne ligge indenfor Henrik Dambo Nielsens kundekreds. Der skal nemlig betales fragt til Jylland (og derfor har jeg adressen på alle kunder der handler via hjemmesiden), hvilket ikke ville være logisk i forhold til fysisk afhentning i butikken, dog skal det ikke kunne udelukkes at kunder vælger at købe via hjemmesiden fordi undertegnede simpelthen yder en bedre service og bedre priser end Henrik Dambo Nielsen. Desuden fremgår det jo tydeligt af hjemmesiden og ved søgning på Google, at butikken er beliggende i Glostrup (bilag 14). Ved en simpel søgning på Google på for eksempel navnet Pizzaria Napoli får man ikke mindre end resultater. Hvis en kunde vil bestille en pizza

10 10 i Svendborg går de jo heller ikke ind på på en hjemmeside i Herning og bestiller pizzaer! Henrik Dambo Nielsen har tidligere fremsendt bilag der er tilpasset sagen (se i øvrigt punkt 1-13 foroven), hvilket er påpeget utallige gange uden at Henrik Dambo Nielsen eller dennes advokat har kommenteret dette. Derfor vil det heller ikke forbavse, hvis der i næste brev fra advokat Frank Ibrug indgår dokumenter der tilfældigvis tjener klagers sag. På kopien af hjemmesiden som advokat Frank Ibrug vedlægger i sit brev af 21. november 2006 fremgår der 3 CVR numre. Som beskrevet foroven i punkt 4 blev CVR nummer ændret efter sagens indledelse og CVR nummer først oprettet den 11. marts næsten 5 måneder efter sagens indledelse den 26. oktober CVR nummeret som står opgivet som en cykel experten adresse på Henrik Dambo Nielsens hjemmeside er opgivet som Gjern Autoværksted v/anni Thomsen i Det Centrale Virksomhedsregister! Således hævder Henrik Dambo Nielsen at have mangfoldiggjort og gjort navnet cykel experten nationalt og internationalt kendt igennem én butik der dagligt handler under navnet Alan s Bike Bix og tilmed kun har åbent 24 timer om ugen! (se bilag 5) Opnåelsen af domænet cykelexperten.eu er ikke bevis for en indarbejdelse af navnet, men blot et resultat af at Henrik Dambo Nielsen var den første til at søge det. Havde indehaveren af for eksempel været den første til at søge EU-domænet ville retten være tilfaldet den svenske ansøger. I øvrigt er en kopi af en hjemmeside, der først er oprettet den 9/6-05 (bilag 15) ikke bevis for en mangfoldiggørelse af navnet cykel experten! Klager Henrik Dambo Nielsen ved Advokatfirmaet Frank Iburg v/frank Iburg har ved brev af 20. december 2006 gjort yderligere anbringender gældende: Min klient har i den forløbne måned indsamlet navne og adresser på kunder, som har forvekslet min klients butik/online-shop med modpartens Fælles for de pågældende kunder er, at de i butikken har besigtiget cykler og drøftet vilkår m.v., hvorefter de vender tilbage og er uforstående overfor, hvorfor man på hjemmesiden oplyser andre vilkår, herunder 6 års garanti og renter ect. Det har naturligvis formodningen for sig, at der er andre kunder, som oplever denne problematik, og ligeledes har det formodningen for sig, at flere af de pågældende kunder vælger at handle et helt tredje sted, eller ligefrem i visse tilfælde - helt uforvarende kommer til at bestille en cykel hos modparten via dennes hjemmeside.

11 11 Som ankesagens bilag 4 vedlægges følgende underbilag der er samlet i en mappe: s. 1-2 Dokumenterede forespørgsler på cykler fra henholdsvis Norge og Farum, idet bemærkes at de er fremlagt med henblik på at illustrere, at kunder fra hele landet - og udenfor landets grænser - handler cykler via Internettet i dag, hvorfor der er stor risiko for forveksling. s. 3 Forsikringspolice, der fremlægges med henblik på at dokumentere, at navnet allerede er taget i brug i s. 4-5 Kopi af brochure, udgivet af Cykelexperten (kvaliteten af kopien beklages, original brochure er tidligere fremsendt til Patent- og Varemærkestyrelsen). s. 6 Faktura for et af utallige radiospots, bekostet af min klient. s. 7 Kopi af brev fra Uddannelsescenter Herning. s. 8 Kopi af faktura, der, som det fremgår, er udstedt allerede i 1999, og dokumenterer at navnet allerede var taget i brug dette årstal. s. 9 Kopi af udskrift fra min klients udlejer, hvoraf fremgår, at navnet er anvendt kontinuerligt, og altså også i s. 10 Kopi af faktura fra Kildemoes A/S, der dokumenterer, at min klient allerede i 1998 anvendte Cykelexperten overfor denne leverandør. s. 11 Kopi af faktura fra KF Data, der dokumenterer, at min klient allerede i 1996 anvendte navnet Cykelexperten overfor denne leverandør. s. 12 Kopi af faktura fra Cannondale, der dokumenterer, at min klient allerede i 1999 anvendte navnet Cykelexperten overfor denne leverandør. s. 13 Kopi af revisorfaktura, der dokumenterer, at min klient allerede i 1995 anvendte navnet Cykelexperten overfor denne samarbejdspartner. s. 14 Kopi af lønseddel, der dokumenterer, at min klient allerede i 1999 anvendte navnet Cykelexperten på lønsedler. s. 15 Bekræftelse på sponsorat under navnet Cykelexperten siden ultimo Endvidere vedlægges som ankesagens bilag 5, kopi af min klients hyppigt anvendte reklamefilm. Desværre er vedlagte kopi i sort/hvis, men det bør være muligt at danne sig et indtryk trods dette

12 12 Indklagede cykelexperten.dk har ved brev af 9. januar 2007 kommenteret klagerens yderligere anbringender af 20. december 2006 med følgende: Ud fra de fremsendte bilag i seneste brev fra advokat Ibrug undrer det undertegnede, at der til stadighed fremsendes dokumenter advokatens bilag side 3, 4, 6, 8, 10, 11, 12, 13, 14 der netop bekræfter undertegnedes argument med, at Henrik Dambo Nielsen ikke handler under navnet Cykel experten, men under navnet Alans Bike Bix og derfor ikke kan have indarbejdet navnet. Dette konkluderes ud fra bilag side 3, 4-5, 6, 8, 10, 11, 14 der alle er udstedt til adressen i Randers som Henrik Dambo Nielsen ikke har haft i en længere årrække. Undertegnede har været i kontakt med den seneste lejer af lokalerne Østervold 1, 8900 Randers - brændeovne og pejsefirmaet Hot+ - der bekræfter, at de har boet til leje i lokalerne fra 2003 til ultimo Ifølge Hot+ stod lokalerne før deres lejemål tomme i en længere periode. Lokalerne indehaves nu af Randers Bingocenter. Side 7 er et bilag der er sendt til det selskab/adresse som Henrik Dambo Nielsen først oprettede efter sagens indledelse den 11/3-05, jævnfør undertegnedes bilag 3. Dette bilag anses derfor som irrelevant. Det fremstår nu som helt klart, at Henrik Dambo Nielsen i en periode op til 1998 handlede under navnet cykel experten på adressen i Randers. Derefter overtog han Alans Bike Bix i Århus, hvorefter han handlede videre under navnet Alans Bike Bix. Dette fremgår tydeligt af de billeder som undertegnede tidligere har fremsendt som bilag 4, samt øvrige bilag fremsendt som bevis. Det anses derfor som sandsynligt at navnet derfor er fortsat på f.eks. bilag fra udlejer, serviceydelser osv. selvom Henrik Dambo Nielsen handler under navnet Alans Bike Bix, hvilket også er det navn der fremgår af butiksfacade, Kraks, De Gule Sider etc. da sagen indledes ultimo Undertegnede har i perioden siden sagens indledelse solgt ca cykler og har tæt på fakturaer fra leverandører. Hvis Henrik Dambo Nielsen har solgt bare en brøkdel af den mængde kan det undre, at han til stadighed har så svært ved at fremsende bevis på at han har handlet under navnet cykel experten på adressen Molsgade 1, 8000 Århus i perioden før ultimo 2004 altså før sagen blev indledt. Igen henleder undertegnede til bilag 4. Senest vedlægges én faktura fra Kildemoes. Et bilag som er dateret før år 2000 og udstedt til hans gamle adresse i Randers! I øvrigt fremgår ingen af Henrik Dambo Nielsen synonymer på Kildemoes hjemmeside pr. d.d jævnfør bilag 16. Undertegnede gjorde allerede opmærksom på den manglende evne til at producere troværdige dokumenter i brev dateret 9. oktober Undertegnede har ingen yderligere kommentarer til sagen, da seneste brev fra advokat Frank Ibrug anses som ubetydelig i sagen p.g.a. ovennævnte grunde. I øvrigt har Klagenævnet for Domænenavne allerede afvist, at den fremsendte DVD og en række af de bilag som advokat Ibrug igen fremsender skulle være bevis for at navnet er indarbejdet. Jeg henviser til Klagenævnet for Domænenavnes kendelser dateret henholdsvis den 21. december 2005 og den 6. april 2006

13 13 Klager Henrik Dambo Nielsen ved Advokatfirmaet Frank Iburg v/frank Iburg fremkom i brev af 29. januar 2007 med følgende kommentarer: Med hensyn til indklagedes bemærkninger til ankenævnets behandling af sagen, har jeg fra min klient modtaget følgende kommentarer: Cykelexperten har aldrig fået en seriøs henvendelse fra Dun & Bradstreet Danmark A/S, som derfor ikke kan lave en undersøgelse om kreditvurdering af firmaet cykelexperten på nogen måde. Heller ikke om firmaets importrettigheder, som firmaet har været i besiddelse af siden 1994 og benyttet siden til dato. Der er heller ikke rettet henvendelse til Henrik Dambo Nielsen om nogen form for kreditvurdering eller noget i denne retning. CVR: har haft ret til at handle under navnet CYKELEXPERTEN siden 1994 og har anvendt navnet kontinuerligt til dato. Det undrer min klient, at der er taget fotos af en dør uden håndtag, da det kan sige sig selv, det er ikke hoved indgangsdøren, idet der på indgangsdøren er et håndtag, og på indgangsdøren er der ligeledes et skilt hvor er påstemplet Firmalogo som er tilsvarende firmategning af 1994 og Registreret Varemærke med CVR: I brevet fra Biketoys som underskrevet af Alan Wolk, står der netop: Biketoys har handlet med CYKELEXPERTEN siden Samtidig beskriver Alan Wolk, at indgangsdøren er i mejlgade siden, desuden kender Alan Wolk også godt Cykelexperten fra tidligere adresser. CYKELEXPERTEN APS er etableret d. 11. marts Der udover er der CVR i navnet CYKELEXPERTEN som er etableret i Anni Thomsen har personlig ret til at handle i Navnet Cykelexperten, samtidig med at de firmaer som hun besidder på adressen Østergade 33, må handle under navnet CYKELEXPERTEN Hvilket indehaveren af Cykelexperten har meddelt tilladelse til. Min klient har talt med de gule sider, som siger de ikke har ret til at videre give oplysninger, om hvorvidt han står i de gule sider eller ej. HF koncernen har oplyst til min klient, at deres grundlag for at firmaet CYKELEXPERTEN, er registreret under navnet Alans bike bix er, at CYKELEXPERTEN har over taget telefonnummeret da firmaet CYKELEXPERTEN købte telefonnummeret og flyttede ind på adressen Molsgade 1. Siden dengang har man ikke ændret fra Alans bike bix til Cykelexperten, hvilket er en fejl. Udtalelsen er fra Else Ramsø v/h.f. Koncernen.

14 14 At cykelexperten.se begynder at bruge navnet cykelexperten er efter min klients opfattelse netop bevis på, at indarbejdelsen af navnet er kendt er langt udover de danske grænser! Årsagen til at min klient har fået tildelt cykelexperten.eu er, at min klient er indehaver af et ældre registreret varemærke Indklagede cykelexperten.dk fremkom i brev dateret 5. januar 2007, modtaget den 8. februar 2007, med følgende: Henrik Dambo Nielsen og dennes advokat kender tilsyneladende ikke kreditvurderingsselskabet Dun & Bradstreet, der henter oplysninger direkte via Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. De behøver derfor ikke at tage direkte kontakt til Henrik Dambo Nielsen. Dokumentet er udelukkende fremsendt som bevis på, at Henrik Dambo Nielsen efter sagens indledelse har ændret sin registrering hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen samt tilpasset andre bilag i sagen. Det er svært at se hvilken relevans et dørhåndtag har, når der er tydelige skilte over døren uden håndtag, på alle vinduerne samt det cykelskilt der hænger over den anden dør der indikerer, at der handles under Alans Bike Bix. Det kan samtidigt undre, at Henrik Dambo Nielsen gang på gang kan hævde at det er andres fejl, at han ikke har været registreret under cykel experten i diverse databaser. I øvrigt kan det overraske, at Henrik Dambo Nielsen ikke har reageret noget før over navne forvirringen hos HF Cykler, når bogføringslovgivningen angiver at parterne i en transaktion tydeligt skal kunne identificeres med navn, selskabsnummer, momsnummer eller CVR nummer før et bilag opfylder mindstekravene til dokumentation iht. bogføringslovgivningen. Der henvises bla. til bogføringsvejledningen på Erhvervs- og Selskabsstyrelsen hjemmeside. I øvrigt finder undertegnede det utroligt, at Henrik Dambo Nielsen til stadighed kan hævde at have gjort navnet internationalt og nationalt kendt igennem én butik, der dagligt handler under navnet Alan s Bike Bix og tilmed kun har åbent 24 timer om ugen!... Ved brev af 19. februar 2007 afgav PVS følgende udtalelse til sagen: Under behandlingen for Ankenævnet ses der ikke at være fremlagt sådanne nye væsentlige argumenter, at styrelsen har anledning til at ændre opfattelse.

15 15 Styrelsen skal dog fremkomme med følgende yderligere bemærkninger vedrørende klagers henvisning til, at klager har indarbejdet betegnelsen CYKELEXPERTEN som varemærke: Det af klager indsendte materiale viser alene en sporadisk brug af klagers registrerede varemærke, hvori ordene cykel og experten indgår. Langt det meste af materialet viser alene betegnelsen cykelexperten anvendt som firmanavn, herunder for Cykeleksperten ApS og Cykelexperten v/henrik Nielsen. Hertil kommer, at der kun er relativt lidt materiale, der vedrører en periode forud for ansøgningsdatoen den 19. december 2004 for det angrebne mærke. Som anført i styrelsens afgørelse af 21. september 2006 er betegnelsen CYKELEXPERTEN uden varemærkeretligt særpræg i relation til de i sagen omhandlede varer og tjenesteydelser. Betegnelsen CYKELEXPERTEN må i den forbindelse anses for at være af en så beskrivende karakter, at indarbejdelse heraf må anses for ganske vanskelig, og må forudsætte en endog betydelig markedsføringsmæssig indsats over en længere periode. Det indsendte materiale viser ikke en sådan markedsføring af betegnelsen CYKELEXPERTEN. Det bemærkes, at Klagenævnet for Domænenavne har anlagt en tilsvarende vurdering af betegnelsens særpræg og muligheden for indarbejdelse heraf i klagenævnets afgørelse af 21. december 2005 i sag nr. 700 vedrørende domænet cykelexperten.dk. Styrelsen skal på denne baggrund fastholde afgørelsen af 21. september 2006 og den under behandlingen fremførte argumentation og vurdering. Styrelsen skal således henstille til Ankenævnet, at den trufne afgørelse stadfæstes Klager Henrik Dambo Nielsen ved Advokatfirmaet Frank Iburg v/frank Iburg fremkom ved brev af 22. marts 2007 med følgende: I VA er fremlagt samtlige brochurer trykt siden 1995 og til dato under navnet Cykelexperten. Endvidere er fremlagt et omfattende bilagsmateriale i form af diverse faktura og andre dokumenter. Med henblik på at kunne skabe ekstrakt til brug for eventuel mundtlig forelæggelse, beder jeg således samtidig om en bilagsfortegnelse over samtlige de i sagen fremlagte bilag, således at jeg kan tilsikre, at intet er overset. Jeg vedlægger til fremlæggelse i sagen af 8. marts 2007 fra firmaet Eegedsø A/S, hvori bekræftes, at klager deltog i markedsføringsarbejde under navnet cykelexperten allerede i 1995 og 1996.

16 16 Klager har til brug for sagen fremlagt dokumentation for indarbejdelse af navnet cykelexperten igennem mere end 10 år. Cykelexperten er brandet så kraftigt, at menigmand opfatter det som et cykelmærke, eller som navnet på en cykelhandlerkæde. Klager oplever nærmest dagligt forvekslinger i form af kunder, som har set på cykler i butikken, men senere ved en fejl har købt cykler eller tilbehør på internetadressen dk, der indehaves af indklagede Udskriftens og fotokopiens rigtighed bekræftes. Ankenævnet for Patenter og Varemærker den 7. december 2007.

AN 2005 00003 VR 1991 00002 SMIL <w> - Administrativ ophævelse - Brugspligt

AN 2005 00003 VR 1991 00002 SMIL <w> - Administrativ ophævelse - Brugspligt 1 RESUMÉ: AN 2005 00003 VR 1991 00002 SMIL - Administrativ ophævelse - Brugspligt Indehaveren af figurmærket SMILEY begærede figurmærket SMIL administrativt ophævet under henvisning til varemærkelovens

Læs mere

AN 2014 00040 VR 2013 01549 PAJO <w> Administrativ ophævelse - Forveksling

AN 2014 00040 VR 2013 01549 PAJO <w> Administrativ ophævelse - Forveksling RESUMÉ: AN 2014 00040 VR 2013 01549 PAJO Administrativ ophævelse - Forveksling Der blev fremsat anmodning om administrativ ophævelse af registreringen VR 2013 01549 PAJO . Anmodningen blev begrundet

Læs mere

AN VR WEST WIND <w> - Indsigelse - Forveksling

AN VR WEST WIND <w> - Indsigelse - Forveksling RESUMÉ: AN 2015 00026 VR 2014 00362 WEST WIND - Indsigelse - Forveksling Der blev fremsat indsigelse mod endelig registrering af VR 2014 00362 WEST WIND . Indsigelsen blev begrundet med, at varemærket

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 25. august 2009 V 15 08 Cykelexperten v/henrik Dambo Nielsen (advokat Frank Iburg) mod Ankenævnet for Patenter og Varemærker (Kammeradvokaten v/advokat

Læs mere

AN 2013 00023 MP 967683 Best in Town <fig> - Indsigelse Forvekslelighed

AN 2013 00023 MP 967683 Best in Town <fig> - Indsigelse Forvekslelighed RESUMÉ: AN 2013 00023 MP 967683 Best in Town - Indsigelse Forvekslelighed Indehaveren af VR 1989 02704 IN TOWN gjorde indsigelse mod endelig designering af MP 967683 Best in Town med henvisning

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1622

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1622 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1622 Klager: PixelPrint.dk (PixelPartner) Vester Allé 7, 2. 8000 Århus C Indklagede: CJC Invest ApS Kvorupvej 155 9490 Pandrup v/advokat Lars Munch Andersen Parternes

Læs mere

AN VA BRØNDBY STADION <w> - Manglende særpræg

AN VA BRØNDBY STADION <w> - Manglende særpræg RESUMÉ: AN 2017 00009 VA 2016 01523 BRØNDBY STADION - Manglende særpræg Patent- og Varemærkestyrelsen afslog at registrere varemærket BRØNDBY STADION for de ansøgte varer med den begrundelse, at

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1508 Klager: Koch Hair Cut Skindergade 37 1159 København K v/advokat Angantyr Laurberg Nielsen Indklagede: shampooshop.dk Søndergade 5 5000 Odense v/advokat Jørgen Dreyer Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0178 Klager: Verdo A/S Agerskellet 7 8920 Randers NV Indklagede: Ecoteck A/S Kirkegårdsvej 1C Hørby 9500 Hobro Parternes påstande: Klagerens påstande Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 597 Klager: Meiniche I/S Jens Baggesens Vej 3-5 7500 Holstebro v/advokat Klaus Berning Indklagede: Bilbørs ApS Ved Stampedammen 27 2970 Hørsholm v/jakob Dalhoff Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

AN 2014 00041 VR 2013 00460 DANSK KRISEKORPS <w> - Indsigelse - Forveksling

AN 2014 00041 VR 2013 00460 DANSK KRISEKORPS <w> - Indsigelse - Forveksling RESUMÉ: AN 2014 00041 VR 2013 00460 DANSK KRISEKORPS - Indsigelse - Forveksling Der blev fremsat indsigelse mod endelig registrering af VR 2013 00460 DANSK KRISEKORPS . Indsigelsen blev begrundet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0113 Klager: Redoffice A/S Søren Frichs Vej 3 8000 Århus v/advokat Søren Hedegaard Frederiksen Indklagede: Global Internet Development Mbx 1391 London Road SS92SA

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0041 Klager: Applus Danmark A/S Korsdalsvej 111 2610 Rødovre v/advokat H. Bo Andersen Indklagede: Ulrich Dalsgaard Hejle Gustav Adolphs Vej 5 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

AN 2006 00004 VR 2004 04257- minimal <fig.> - Forvekslelighed.

AN 2006 00004 VR 2004 04257- minimal <fig.> - Forvekslelighed. 1 RESUMÉ: AN 2006 00004 VR 2004 04257- minimal - Forvekslelighed. I indsigelsessagen tog Patent- og Varemærkestyrelsen ikke indsigelsen til følge og opretholdt registreringen af figurmærket minimal

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2011-0111 Klager: Vi Køber Guld v/matthew James Alexander Tapsell c/o Postboks 2641 Øster Allé 1 2100 København Ø v/advokat Claus Hastrup Knudsen Indklagede: Nyfortuna

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 986 Klager: home A/S v/advokat Tanya Meedom Plesner Svane Grønborg Amerika Plads 37 2100 København Ø Indklagede: HomeLet Mette Ruds Vej c/o Kurt Jensen 5700 Svendborg Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0218 Klager: Sørens Køreskole v/søren Holten Jacobsen Terrasserne 153 4000 Roskilde v/advokat Louise Vigand Kryger Indklagede: Arshad Malik Jernbanegade 3 A, 2.

Læs mere

RESUMÉ: AN 2014 00032 VR 2013 02332 Ultimate <fig> - Indsigelse Forveksling

RESUMÉ: AN 2014 00032 VR 2013 02332 Ultimate <fig> - Indsigelse Forveksling RESUMÉ: AN 2014 00032 VR 2013 02332 Ultimate - Indsigelse Forveksling Der blev fremsat indsigelse mod endelig registrering af VR 2013 02332 Ultimate . Indsigelsen blev begrundet med, at indehavers

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0328 Klager: IJH A/S Holmenevej 31 3140 Ålsgårde v/advokat Søren Danelund Reipurth Indklagede: Raul Foreman 614 Bryan Street 27215 Burlington USA Parternes påstande:

Læs mere

AN 2013 00002 VA 2011 02831 CAFFE VERONA <w> - Manglende særpræg

AN 2013 00002 VA 2011 02831 CAFFE VERONA <w> - Manglende særpræg RESUMÉ: AN 2013 00002 VA 2011 02831 CAFFE VERONA - Manglende særpræg Patent- og Varemærkestyrelsen afslog at registrere varemærket VA 2011 02831 CAFFE VERONA med den begrundelse, at det ansøgte

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1152 Klager: Kim Egegaard Ordrupvej 90, 4. 2920 Charlottenlund Indklagede: Denis Eg Maribovej 215 4900 Nakskov Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0231 Klager: Autohuset Hillerød A/S Lodbrogsvej 5 3400 Hillerød Indklagede: Autohuset Tofte og Rasmussen ApS Falkevej 14 3400 Hillerød Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0545 Klager: Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Danmark v/ advokat Stig Ekmann Indklagede: Yusuf Bekrem Brøndbyvestervej 52, 2. tv. 2605 Brøndby

Læs mere

AN VR BILLIGSPORT <w> - Administrativ ophævelse Særpræg/Brugspligt

AN VR BILLIGSPORT <w> - Administrativ ophævelse Særpræg/Brugspligt RESUMÉ: AN 2017 00007 VR 2010 01245 BILLIGSPORT - Administrativ ophævelse Særpræg/Brugspligt Der blev fremsat begæring om administrativ ophævelse af VR 2010 01245 BILLIGSPORT med henvisning til,

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0069 Klager: Samsonite IP Holdings S.à.r.l. 13-15 avenue de la Liberté L-1931 Luxembourg Luxembourg v/advokat Lone Prehn Indklagede: Helm Nørregade 31-33 7500 Holstebro

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0222 Klager: Telenor A/S Frederikskaj 8 1780 København V Indklagede: Lars Andersen c/o Uglemose vej 11 4671 Strøby Parternes påstande: Klagerens påstand Principalt:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 813 Klager: Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup v/ advokat Louise Unmack Rygaard Indklagede: Tryg Auto Hovedvejen 92 2600 Glostrup v/ advokat Peter Schäfer Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0063 Klager: Zentropa Administration ApS Filmbyen 22 2650 Hvidovre Indklagede: Hongjin Pte Ltd 14 Robinson Roas #13-00 Far East Finance Bulding 04585 Singapore Singapore

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0081 Klager: Bayerische Motoren Werke AG Petuelring 130 80788 München Tyskland v/ advokat Kasper Frahm Indklagede: [A] Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 450 Klager: Gert Broy Tibirke Tjørnevangen 3.2 2700 Brønshøj Indklagede: Tibirke Møbelfabrik ApS Bækkebrovej 4 3220 Tisvildeleje Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0186 Klager: Rene Ruder v/bjarke Fuglsang Ketting Parkvej 14 8462 Harlev J v/advokat Torben Høholt Jensen Indklagede: Aars/Solbakken Vinduespolering Solbakken 85

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1375 Klager: Eyecam ApS Kresten Smed Stræde 6, 3670 Veksø Sjælland v/advokat Henrik Mansfeldt Witt Indklagede: Tariq Ahmad Pilängsrundeln 26142 Landskrona Sverige Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0074 Klager: AM Sales & Marketing ApS Boulevarden 30, 3. 9000 Aalborg v/advokat Mads Balsby Wilkens Indklagede: Anders Torp Birkagervænget 34 9230 Svenstrup J Parternes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 415 og 416 Klager: Ren Ejendomsservice ApS Trepkasgade 5 2100 København Ø v/advokat Claudia Jørgensen Indklagede: MK Rengoering & Ejendomsservice Julius Blomsgade 19, kld. tv. 2200 København N Parternes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 332 Klager: Frank Rossenell Krogen 19 Bjergsted 4450 Jyderup Indklagede: Tee-Stedet ApS Robert Laulund Suserupvej 7A 4180 Sorø Parternes påstande: Klagerens principale påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1542 Klager: Vegaplus Shop v/zet Zebastian Wünsch Vester Voldgade 2, 5. th. 1552 København V Indklagede: EU Computer Service v/ Uffe Damtoft Pedersen Knabrostræde 3, st. 1210 København K v/advokat

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1465 Klager: EKKO A/S Pontoppidansvej 8 7400 Herning v/advokat Keld Frederiksen Indklagede: Hvidevareland Finans ApS Engdahlsvej 2 7400 Herning v/advokat Søren Thygesen Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1168, 1169 og 1244 Klager: De Gule Sider A/S Rødovrevej 241 2610 Rødovre v/cand.merc.jur. Niels Lund-Johansen Indklagede: van phong dai dien ubgm No 20A Lane 1/54 Au Co Stret 0000 Hanoi Vietnam

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 526-528 Klager: Parabol Shoppen v/rené Boll Jensen Kærvej 4 4000 Roskilde Indklagede: Video & Data-gruppen I/S Nørregade 21 4100 Ringsted Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 389 Klager: Menu A/S Kongevejen 2 3480 Fredensborg v/advokat Johan Løje Indklagede: Portia Systems I/S Åtoften 85 2990 Nivå Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0014 Klager: Skagen Cykeludlejning v/ Bente Jørgensen Fiskergangen 8 9990 Skagen v/advokat Carsten Jacobsen Indklagede: Fa Alfred Pedersen Vestre Strandvej 4 9990

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1460

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1460 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1460 Klager: Fantasy Design v/anette og Per Rose Gjelstensåsen 59 3650 Ølstykke Indklagede: FKI Solar ApS Hovedgade 20 2791 Dragør Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2012-0109 Klager: Sri Lanka Rejser v/kurt Juel Andersen Bøgevej 5, Strøby Egede 4600 Køge Indklagede: Svane Rejser Laurentsvej 14 2880 Bagsværd Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 480 Klager: Bongoes 62 v/aksel Jensen Mellemgade 6 9240 Nibe v/advokat Jens Rye Andersen Indklagede: Uffe Jepsen Rosenparken 37 9240 Nibe v/advokat Anders Hjulmand Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: , og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: , og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0578, 2018-0580 og 2018-0581 Klager: Ullum & Vind Media Kronborg 17 A 1. 3000 Helsingør Danmark Indklagede: Flexnet IVS Sankt Hans Gade 18 4000 Roskilde Danmark

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1091 Klager: MinReklame ApS Dronning Olgas Vej 39B 2000 Frederiksberg Indklagede: Spar30.dk Hedevej 21 8240 Risskov Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-210 Klager: Formidleren.dk Broholms Allé 18 2920 Charlottenlund Indklagede: Domainformidlingen v/ Mette Søgaard Priorgade 7 4200 Slagelse Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0029 Klager: Keld Bjerrum Harrehøjvej 70 7900 Nykøbing Mors Indklagede: Tommy Jensen Fredsøvej 58 7900 Nykøbing Mors Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

RESUMÉ: AN 2005 00021 - VR 2002 03364 <fig> - Forvekslelighed

RESUMÉ: AN 2005 00021 - VR 2002 03364 <fig> - Forvekslelighed RESUMÉ: AN 2005 00021 - VR 2002 03364 - Forvekslelighed Indehaveren af figurmærket Patrafee fremsatte indsigelse mod registrering af figurmærket Patrade A/S. Indsiger begrundede indsigelsen med,

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG MC UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG Den 7. marts 2008 blev af retten i sagen V 146 06 Novartis Medical Nutrition (Sweden) AB (Advokat Susanne Mark) mod Ankenævnet for Patenter og Varemærker (Advokat

Læs mere

Peter Tholstrup Danmark v/sandel, Løje & Wallberg

Peter Tholstrup Danmark v/sandel, Løje & Wallberg AN 2007 00033 MP730124 PASTA PASTA Forvekslelighed Indehaveren af det registrerede mærke PASTA BASTA fremsatte indsigelse mod registrering af figurmærket PASTA PASTA. Anmodningen blev begrundet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 752 Klager: Land Rover Banbury Road Lighthorne Warwick, Warwickshire CV35 ORG Storbritannien v/ advokat Susie P. Arnesen Indklagede: Peter Kaasgaard Korsvejen 14 8660 Skanderborg Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 786 Klager: Metro Cash & Carry International GmbH (klager 1) Metrostrasse 8 D-40235, Düsseldorff Tyskland Metro Cash & Carry Danmark ApS (klager 2) Ejby Industrivej 111 2600 Glostrup v/advokat Eigil

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0193 Klager: Brændeovnsshoppen ApS Smedegårdsvej 11 5771 Stenstrup v/advokat Jakob Thrane Indklagede: Brændeovnsspecialisterne ApS Vejlevej 34 7000 Fredericia v/advokat

Læs mere

AN 2013 00028 MP 1089949 DEERE MARCHI <fig> - Indsigelse Forvekslelighed

AN 2013 00028 MP 1089949 DEERE MARCHI <fig> - Indsigelse Forvekslelighed RESUMÉ: AN 2013 00028 MP 1089949 DEERE MARCHI - Indsigelse Forvekslelighed Indehaveren af det ældre CTM-ordmærke 332874 JOHN DEERE nedlagde indsigelse mod endelig registrering af MP 1089949 DEERE

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 568 Klager: KEFA International Handels-GmbH Gartenweg 1-3 24326 Aschenberg v/advokat Karen Kaufmann Indklagede: Biorid Danmark Hovedvejen 42 6650 Brørup Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0061 Klager: Patchwork Køge / Patchwork Butikken Nørre Boulevard 43 4600 Køge Indklagede: MF SOLUTION ApS Emilsgave 56 4130 Viby Sjælland Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1357 Klager: TELEDANheadset A/S Salbjervej 11 4622 Havdrup Indklagede: head-set.dk v/niels Christensen Gammel Bregnerødvej 12 3520 Farum Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2012-0204 og 2012-0238 Klager: Allan Juul Jakobsen Munkensdam 3 6000 Kolding v/advokat Michael Baruah Indklagede: Kolding Bedemandsforretning v/søren Erik Andersen Dyrehavegårdsvej

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0253 og 2013-0254 Klager: Motel One GmbH Theatinerstrasse 16 80333 München Tyskland Indklagede: LAB Ejendomme ApS (LABJ Consulting ApS) Lynggårdsvej 28 F 8600 Silkeborg

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0122 Klager: Intersport Group Denmark A/S Hvilehøjvej 20 5220 Odense SØ v/ advokat Jens Frølich Indklagede: So Morris 3671 Gregory Lane 40299 Louisville USA Parternes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 442 & 443 Klager: SCA Du Chateau Lecusse R.C.S. Albi Broze 81600 Gaillac Frankrig v/budde, Schou & Ostenfeld A/S Vester Søgade 10 1601 København V. Indklagede: Herning Vincompagni Herning Vin Import

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 382 og 383 Klager: Statsaut. ejendomsmægler Jørn Friis Hansen v/advokat Kirsten Bak Kocksvej 7 3600 Frederikssund Indklagede: Statsaut. ejendomsmægler John Bjerre Christensen HusCentret Jellingevej

Læs mere

Afgørelse i indsigelse

Afgørelse i indsigelse Den 2. november 2012 traf Patent- og Varemærkestyrelsen følgende Afgørelse i indsigelse i sagen VR 2011 02900, mellem: Indsiger: Markant Handels und Service GmbH v/ fuldmægtig: Sandel, Løje & Partnere

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0130 Klager: Vestbyg A/S Malervej 7a 6710 Esbjerg V v/advokat Holger Refslund Indklagede: Vestegnens Byggefirma Frydendalsvej 7 2665 Vallensbæk Strand v/advokat

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 19. juni 2013 blev der i sag 184-2012 KK mod Ejendomsmæglerfirmaet AA A/S afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 19. juni 2012 har KK indbragt ejendomsmæglerfirmaet AA A/S og ejendomsmægler YY for

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0086 Klager: Curago A/S Lyskær 9 2730 Herlev v/advokat Jens Arnesen Indklagede: Jens Ole Andersen Katbyvej 5 9600 Aars Parternes påstande: Klagerens påstande Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0349 Klager: 3C Retail A/S Østre Stationsvej 1 5000 Odense C v/marianne Lind-Winther, Ebrand Services ApS Indklagede: Simon Toft Kildetoften 3 2680 Solrød Strand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0078 Klager: Novo Nordisk A/S Novo Allé 2880 Bagsværd v/ Anne Louise Bargelius Andersen, Plougmann & Vingtoft Indklagede: CypDomains.com LTD C/O AB Name ISP Jarnbrotts

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0159 Klager: Annette Borup Jensen Højager 106 8530 Hjortshøj Indklagede: RyanWeb c/o Palle Ryan Nielsen Rørholmsgade 7A, 4. th. 1352 København K Parternes påstande:

Læs mere

Orientering om ændringer af styrelsens praksis og procedurer i forhold til varemærker

Orientering om ændringer af styrelsens praksis og procedurer i forhold til varemærker MFR den 23. februar 2009 08/1743 Orientering om ændringer af styrelsens praksis og procedurer i forhold til varemærker Vi ændrer praksis og procedurer på en række områder, herunder i forhold til varemærker,

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0123 og 2017-0124 Klager: N.S. Høm Fritidshuse A/S Skovbrynet 17 9900 Frederikshavn Indklagede: Alexander Norquist Præstholm Graae Fossgårdsvej 14 2720 Vanløse Parternes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 857 Klager: John Martin Sebastian Kollegiebakken 9, 3405, 1. 2800 Kgs. Lyngby Indklagede: Sebastian Design Søndergade 56, Hyllinge 4700 Næstved v/advokat Thomas Colstrup Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 343 og 344 Klager: VVS Grossisten Børkop ApS Industrivej 61 7080 Børkop Indklagede: Profil Web Design ApS Søvej 5 3100 Hornbæk Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-197 Klager: Brochure Service ApS Frederikssundsvej 274 A 2700 Brønshøj v/advokat Preben Kønig Indklagede: E-com ApS Kærvej 28, 1. sal 2970 Hørsholm Parternes påstande: Klagerens principale

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0058 Klager: Livehouse ApS Dybendalsvænget 2 2630 Taastrup Indklagede: [A] Parternes påstande: Klagerens påstand Registreringen af domænenavnet livehouse.dk overføres

Læs mere

Kontrolafgift på 600 kr. Klageren gør gældende, at han ikke var med bussen. Grafologerklæring.

Kontrolafgift på 600 kr. Klageren gør gældende, at han ikke var med bussen. Grafologerklæring. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0010 Klageren: Indklagede: XX 8000 Århus Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 600 kr. Klageren gør gældende, at han ikke var med bussen.

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1159 Klager: Michael Cosworth Hovgaardsvej 8 8752 Østbirk v/advokat Rita Græbild Indklagede: Præstø Autoforum Havnevej 6 4720 Præstø v/advokat Britt Reinwald Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0079 Klager: Røde Kors Blegdamsvej 27 2100 København Ø v/ advokat Jakob Heebøl Indklagede: Paul Bagley 3 Ladbroke Close RG5 4DX Reading United Kigdom Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1450 Klager: American Dreamcars ApS Mosevangen 12 6640 Lunderskov v/advokat Verner Holm Indklagede: Esben Larsen Øster Voldgade 22 7000 Fredericia v/advokat Jan Wittenborn Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 962 Klager: The Milk ApS Nyhavn 6, 3. th. 1051 København K v/cand.jur. Lone Prehn Indklagede: In2media Sankt Peders Stræde 30 C, 2 1453 København K Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0601 Klager: Bogart, Haslev filmklub c/o Annette Nielsen Pilevang 12 4690 Haslev Danmark Indklagede: Jan Aagaard Munk Bækdalen 1 8543 Hornslet Danmark Parternes

Læs mere

AN 2005 00018 VR 2002 04358 HJÆLP UDEN GRÆNSER <fig> - Forvekslelighed.

AN 2005 00018 VR 2002 04358 HJÆLP UDEN GRÆNSER <fig> - Forvekslelighed. 1 RESUMÉ: AN 2005 00018 VR 2002 04358 HJÆLP UDEN GRÆNSER - Forvekslelighed. Indehaveren af figurmærket VR 1993 04175 MSF MEDECINS SANS FRONTIERES DOCTORS WITHOUT BORDERS LÆGER UDEN GRÆNSER fremsatte

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 2010-0240 og 2010-0241

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 2010-0240 og 2010-0241 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2010-0240 og 2010-0241 Klager: Nicholas Albertus Forum Kirkevej 24 6715 Esbjerg N v/advokat Arne Paabøl Andersen Indklagede: Klaus Hessellund Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 386 Klager: Vaillant A/S Drejergangen 3 A 2690 Karlslunde v/advokat Stefan Reinel Indklagede: Thomas Frederiksen Hindholm alle 27 2770 Kastrup Parternes påstande: Klagerens principale påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1358

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1358 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1358 Klager: Massageskolen i Århus v/ole Gottliebsen Herredsvej 75 8210 Århus V Indklagede: Dan Bak Weibel Smedebakken 9, Mygind 8544 Mørke/ Dansk Fysiurgisk Massageskole

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 930 Klager: Freeway ApS Sct. Leonisgade 5 8800 Viborg v/advokat Morten Wagner Indklagede: Zolid ApS Bjergbygade 1 A,2.th 4200 Slagelse Parternes påstande: Klagerens påstande Indklagede tilpligtes

Læs mere

Gode råd om dit varemærke

Gode råd om dit varemærke Gode råd om dit varemærke 1 Du har nu fået dit varemærke registreret i Danmark Varemærkeregistreringen er bevis for, at du ejer varemærket. Ligesom al anden ejendom er det vigtigt at vedligeholde varemærket,

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-287 og 288 Klager: Henning Clausen Gammeldam 11 6430 Nordborg v/advokat Lisa Skalts Indklagede: Team Dentbusters A/S Holmsmindevej 4 6600 Vejen v/bjarne Christensen Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-206 Klager: ITbutikken A/S Gl. Århusvej 19 8800 Viborg v/advokat Kurt F. Nielsen Indklagede: Shoppingsajterna Svenska AB Önsvala gård, 245 93 Staffanstorp Sverige Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1377

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1377 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1377 Klager: Hvidevare Grossisten I/S Bredgade 17A 7400 Herning v/advokat Søren Wolder Knudsen Indklagede: Glatved Vaskemaskine Service v/erik Holmberg Mortensen Glatvedvej

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2012-0262 og 2012-0263 Klager: Børnebiksen A/S Ole Rømers Vej 18 8670 Låsby Indklagede: Benny Bo Kiel Kærsangervej 61 B 4300 Holbæk Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2011-0183 og 2011-0184 Klager: Dansk Erhvervs- og Selskabsrådgivning SMBA Forbindelsesvej 8 2100 København Ø Indklagede: Rackhosting ApS Hørskætten 6C 2630 Taastrup på

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - JEN UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 8. juli 2011 kl. 10.00 V-92-10 The Travelers Indemnity Company (advokat Susie P. Arnesen) mod Ankenævnet for Patenter og Varemærker (Kammeradvokaten)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0173 Klager: Sektor Media ApS Bregnerød Byvej 17 3520 Farum v/advokat Steen Fosvig Indklagede: Mikael Lindholm Solrød strandvej 61 2680 Solrød Strand Parternes påstande: Klagerens påstande

Læs mere

Klage fra Hypred (société anonyme à directoire et conseil de surveillance), Frankrig v/patrade A/S

Klage fra Hypred (société anonyme à directoire et conseil de surveillance), Frankrig v/patrade A/S RESUMÉ: AN 2013 00031 MP 1068629 VIR - Indsigelse Forveksling Indehaveren af det ældre EU-varemærke CTM 5029236 HM VIR nedlagde indsigelse mod endelig registrering af MP 1068629 VIR med henvisning

Læs mere

AN 2007 00005 VR 2005 02476 DREAMS BY ISABELL KRISTENSEN <w> - Forvekslelighed

AN 2007 00005 VR 2005 02476 DREAMS BY ISABELL KRISTENSEN <w> - Forvekslelighed 1 RESUMÉ: AN 2007 00005 VR 2005 02476 DREAMS BY ISABELL KRISTENSEN - Forvekslelighed Indehaveren af varemærket DREAMS begærede ordmærket DREAMS BY ISABELL KRISTENSEN administrativt ophævet under

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0389 Klager: Foreningen Fristaden Christiania Fabriksområdet 94B 1440 København K Indklagede: [A] [A s adresse] Parternes påstande: Klagerens påstand Registreringen

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0144 og 2017-0145 Klager: Rasmus Serup Pedersen Peter Bangs Vej 177B 2500 Valby Indklagede: MBJ Invest ApS Langhøjvej 1 True 8381 Tilst Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0113 Klager: Behandl os ordentligt Vestre alle 20 7800 Skive Indklagede: John Nielsen Mølagervej 6 8382 Hinnerup Parternes påstande: Klagerens påstand Domænenavnet

Læs mere