Aktiv hele livet Sorø kommune Statusrapport fra pilotprojekt i Mølleparken vedrørende hverdagsrehabilitering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aktiv hele livet Sorø kommune Statusrapport fra pilotprojekt i Mølleparken vedrørende hverdagsrehabilitering"

Transkript

1 Aktiv hele livet Sorø kommune Statusrapport fra pilotprojekt i Mølleparken vedrørende hverdagsrehabilitering April 2013 Pilotgruppen Mølleparken

2 Baggrund og indledning En beboer som flytter ind på et plejecenter, er ofte en beboer, som har svært ved at klare sig selv, herunder de daglige opgaver i eget hjem, og som ofte har behov for hjælp flere gange dagligt/hen over døgnet. Beboeren vælger ofte at flytte i en plejebolig, hvor der er et fællesskab med andre beboere og en tæt kontakt med personalet. Beboeren ønsker tryghed og nærhed. Medarbejderne på vores plejecentre yder stor omsorg samt kompensering for beboernes funktionstab hvilket i sig selv kan være udemærket, men heri ligger også faren for, at den enkelte beboer risikerer yderligere funktionstab, grundet en måske for lille indsats omkring motivering og inddragelse af beboeren og dennes egne ressourcer i de daglige opgaver og aktiviteter. Erfaringerne fra AHL i hjemmeplejen, som vi med fordel kan overføre til vores arbejde i plejeboligerne, er det tværfaglige samt tværorganisatoriske samarbejde, med fokus på rehabiliterende og inddragende indsats. Derfor har vi indledningsvis kørt et pilotprojekt i Mølleparken, hvor vi undervejs i processen er blevet klogere på, hvorledes vi med fordel kan organisere og arbejde rehabiliterende på dette område. Undervejs i projektet har vi arbejdet med 2 spor. Rehabilitering og opbygning af det tværfaglige samarbejde samt velfærdsteknologi, hvor der er investeret i afprøvning af multibadestol og Motomed. Denne statusrapport omhandler det ene spor, rehabilitering og opbygning af det tværfaglige samarbejde. Mål I Mølleparken skaber vi sammen en meningsfuld hverdag Målgruppe Målgruppen er alle beboere som dagligt får hjælp. Dette er uanset om beboeren har et stort behov for rehabilitering (f.eks. både fysisk, psykisk og socialt) eller med mindre komplekse funktionsbegrænsninger (f.eks. beboer, der kun har fysiske begrænsninger). Beboer i terminal fase er ikke med i målgruppen.

3 Organisering Tidsplan september marts 2013 Alle fastansatte medarbejdere i Mølleparken samt medarbejdere, der er en del af det tværfaglige teams, er på fælles uddannelse i rehabilitering Det tværfaglige team udarbejder mødestruktur, motivationsredskab til beboerne, handleplan, tidsplan, evalueringsplan, rollebeskrivelse Ledelsesperspektiv i forhold til rehabilitering Pilotprojektet evalueres Pilotgruppen Gruppen mødes hver 3. uge med henblik på at evaluere de forskellige arbejdsgange og metoder. Gruppen består af et tværfagligt team (Mølleparkens gruppeleder, 2 frontmedarbejdere, hjælpemiddelterapeut, sygeplejerske, træningsterapeut, visitator og projektleder). Denne gruppe nedlægges når pilotprojektet er færdigt. Tværfagligt husmøde Det tværfaglige team mødes til et tværfagligt husmøde som afholdes hver 14. dag på en bestemt dag og tid (1time). Mødedeltagerne er træningsterapeut, hjælpemiddelterapeut, sygeplejerske, 3-4 medarbejdere (aftenvagten er hver gang repræsenteret) og gruppeleder som har rollen som mødeleder. Dagsorden for mødet er: - evaluering af beboere som er i gang med rehab.forløb - drøftelse af beboere hvor små aktivitetsmål kan igangsættes - aktiviteter som kan iværksættes for hele eller dele af huset De deltagende medarbejdere er via beslutningsreferat ansvarlige for at videregive informationen til deres kollegaer.

4 Det tværfaglige team Sygeplejerske. Sidder decentralt i sygeplejegruppen og har gennemsnitligt 16 timer om ugen i Mølleparken. Hjælpemiddelterapeut. Sidder decentralt på rådhuset og har gennemsnitligt 2 timer om ugen i Mølleparken Træningsterapeut. Sidder decentralt på sundhedscentret og har gennemsnitlig 12 timer om ugen i Mølleparken. Mølleparken Beboere Gruppeleder Medarbejdere Visitator. Sidder decentralt på rådhuset og har en administrativ rolle til Mølleparken. Roller Faglighed Opgave / rolle Gruppeleder Tovholder for de tværfaglige husmøde Sikrer udvikling af konceptet og rammerne Ledelsesmæssig ansvarlig for indførelse af rehab. Medarbejdere Deltage ved det tværfaglige hjemmebesøg Kontaktperson for Beboer, deltage på tværfaglige husmøde. Udføre rehabilitering som arbejdsform Det interne teams i gruppen, laver løbende evaluering omkring Beboers mål, og kontaktperson indskriver evaluering i plejeplan. Sygeplejerske Deltage ved det tværfaglige hjemmebesøg Deltage ved de tværfaglige husmøde Rådgive og undervise alle medarbejdere Udfylde eller revurder datamappe Træningsterapeut Udføre hjemmebesøg hos Beboer Udfylde COPM + andre relevante funktionstest Deltage ved de tværfaglige husmøde Rådgive og undervise alle medarbejdere Løbende evaluering og udarbejder nye mål- og/eller handling i Beboers plejeplan. Hjælpemiddelterapeut Efter behov, deltage ved tværfaglige hjemmebesøg hos Beboer. Deltage ved de tværfaglige husmøde Visitator Udfylde helhedsbeskrivelse, som danner grundlag for afgørelse og sikre Beboers retssikkerhed.

5 Medarbejdere Fælles uddannelse Uddannelsen blev i samarbejde med sosu-skolen planlagt til 2+1 dag med overskriften selvstændigt arbejde med rehabilitering. Alle medarbejdere i Mølleparken samt de tværfaglige samarbejdspartnere deltog på uddannelse. En god beslutning da man under uddannelsen fik et godt kendskab til hinanden og hermed også en forståelse for hinandens daglige arbejdsfunktioner. Uddannelsen var på et fagligt passende niveau. Der manglede dog mere af Sorø kommunes værdier og Mølleparkens gruppeleder fik derfor en stor rolle, hvis der opstod usikkerheder eller spørgsmål til selve konceptet. Kommunikation og motivation I løbet af projektet var der en oplevelse af, at nye aftaler omkring én beboer eller nye tiltag i huset ikke blev kommunikeret ud til medarbejderne. Der var ofte misforståelser blandt personalet om, hvem gør hvad? Er det dagvagten eller aftenvagten? Kulturændringer tager tid, og det er vigtigt at der formaliseres tid til kommunikation. De tværfaglige husmøder blev først planlagt midt i projektet, disse skal planlægges fra start af processen, så man sikrer et højt informationsniveau. Ofte foregår en stor del af samarbejdet, møderne, hjemmebesøg mv. i dagtimerne og derfor skal der stadig arbejdes på, hvordan rehabilitering kan formidles ud til dag- og aftentimerne, da viljen er stor blandt alle vagtlag. Kontaktperson for beboer I starten af projektet var der ikke tilknyttet en kontaktperson til den enkelte beboer, i stedet var det et team. Denne konstellation blev hurtigt ændret, da kontaktpersonen har en stor rolle i forbindelse med et rehab.forløb og den videre opfølgning og information til øvrige kollegaer og det tværfaglige team. Mølleparken arbejder stadig i teams, men hver beboer har nu tilknyttet en kontaktperson. Undervisning i Care Alle medarbejdere i Mølleparken kan læse /skrive journal samt plejeplaner. Ofte er det kun SSA og sygeplejerske som arbejder i plejeplaner. I starten var der ofte manglende dokumentation i plejeplaner fra SSH og træningsterapeuten. Derfor var det svært at følge beboerens målsætning. En undervisningsdag blev planlagt for at løse denne problematik. Information til medarbejderne Medarbejderne i Mølleparken blev informeret om pilotprojektet på et fællesmøde inden opstart. Undervejs i projektet var der en oplevelse af en manglende forforståelse for projektets indhold samt en manglende ejerskab til projektet.

6 Ledelsesperspektiv Fysisk tilstedeværelse samt personlig autoritet og gennemslagskraft har stor betydning for, at den nye arbejdsgang bliver en succes. Gruppelederen var under første del af pilotprojektet en del fraværende i Mølleparken pga. uddannelse. Dette var medvirkende til, at medarbejderne ikke fik det ejerskab og den motivation, som vi havde håbet på, og der har været en del usikkerheder omkring kommunikationen. Da gruppelederen var tilbage på fuld tid i Mølleparken, blev der planlagt de nødvendige informationsmøder og sat fokus på rehabilitering. Tålmodighed er et andet vigtigt fokuspunkt. Kulturændringer tager tid, og det er vigtigt at få alle medarbejdere med, ellers falder medarbejderne nemt tilbage i de vante arbejdsgange. Beboerne Information til beboerne og pårørende: I projektet blev beboerne og pårørende først informeret om de nye arbejdsgange efterhånden som de skulle interviews via COPM. Det skabte en del usikkerheder og forskellige rygter. Et beboermøde eller informationsbrev inden projektets opstart kunne måske have forebygget denne situation. Hjemmebesøg Ved de første gennemførte interviews deltog alle faggrupper. Det blev for mange mennesker i en lille bolig, og beboeren blev ofte hurtig træt. Samtidig fik de forskellige faggrupper også den erfaring, at det er nemt at have en dialog eller et samarbejde inde på plejecentret hvor alle lige er i nærheden. På de tværfaglige husmøder bliver det nu vurderet hvilke faggrupper som skal deltage i hjemmebesøget. Som fast udgangspunkt er det træningsterapeuten og kontaktpersonen. Test: COPM: Gennem en samtale finder beboeren, sammen med træningsterapeuten og den faste kontaktperson, frem til hvilke aktiviteter i dagligdagen, som beboeren ikke længere kan selvstændigt, men som betyder meget for beboeren at kunne igen. Beboeren laver en scoring i starten, midten og slutning af det aftalte forløb. SFT (Senior Fitness Test): er et enkelt redskab til at måle ældres fysiske formåen. Den komplette SFT består af seks funktionstests af henholdsvis styrke i ben og arme, kondition, adræthed og smidighed i ben og arme. Vi har afprøvet SFT på de første beboere, vi havde med i projektet, men har fundet den svær at bruge til mange af beboerne, da de har været for dårlige til at udføre testene.

7 DEMMI: De Morton Mobility Index (DEMMI) er udviklet til at måle mobilitet hos ældre beboere. DEMMI kan måle mobilitet hos beboere med mange fysisk begrænsninger samt hos beboere med ingen/få fysiske begrænsninger. DEMMI er blevet brugt i Mølleparken til at teste beboerne i starten af forløbet og ved slutningen af forløbet, i et forsøg på at registrere fysiske ændringer hos de beboere, der havde mål, der var fysisk relevante. ADL-taxonomien taxonomien: Består af en ADL-cirkel som vi har valgt at udfylde, når beboeren starter og afslutter et forløb. ADL-taxonomien omfatter 2 begrebsniveauer, hvor basisaktiviteterne består af et antal delaktiviteter. At have fuld aktivitetsevne indenfor en basisaktivitet indbefatter, at man kan udføre samtlige eller for det enkelte individ aktuelle delaktiviteter. Hvis dette ikke er tilfældet er aktivitetsevnen nedsat og så kan individets færdigheder beskrives udefra delaktiviteterne. Beboerforløb: Nyindflyttet beboer Tværfagligt Udarbejde Forløbet Test Kontaktperson Midtvejsevaluering Mål og Forløbet Slutevaluering hj.besøg mål og igangsættes, udføres er ansvarlig i 6. uge af forløbet handleplaner fortsætter indenfor 1 handleplan og kontakt- indenfor for evaluering justeres uge person er 2 uger af planer + tovholder info til kollegaerne Kendt beboer eboer.. Personalet byder ind på husmøderne hvilke beboer eboere e der kunne have glæde af et rehab.forløb Tværfagligt hj.besøg Udarbejde mål og handleplan Forløbet igangsættes, og kontaktperson er tovholder Test udføres indenfor 2 uger Kontaktperson er ansvarlig for evaluering af planer + info til kollegaer Midtvejsevaluering i 6. uge af forløbet Mål og handleplaner justeres Forløbet fortsætter Slutevaluering Overgang fra rehab.forløb til vedligeholdende ende hjælp Erfaringerne er begrænset på dette område. Kontaktpersonen er i samarbejdet med teamet ansvarlig for gennemførsel af en beboers rehab.forløb samt vedligeholde beboers opnåede mål og fysiske funktionsniveau

8 Beboere e som ikke ønsker rehab.forløb rløb Det er vigtigt at den faste hjælper/kontaktperson dagligt motiverer beboer til at fastholde sit funktionsniveau eller foreslå nogle forskellige gøremål. I takt med udskiftning af beboerne vil det fremadrettet blive en del af plejecentrets aktive miljø, og derfor en naturlig del af en samtale, at beboere løbende har et rehab.forløb Aktiviteter i hele huset. Aktiviteter kan ske i hele Inddrage beboerne i de Oprette aktiviteter med de MotoMed (cykel) har en posi- døgnet og i et tæt samarbej- daglige gøremål. frivillige eller én beboer som tiv indflydelse, som er frit de. tovholder tilgængelig Data Beboerne 10 af beboerne, heraf 4 nyindflyttede, har gennemført COPM interview hvor alle formåede at sætte mål og samtidig lave en scoring. Erfaringer med at interviewe nye beboere har været en god succes, da samarbejdet mellem beboer og personale bliver iværksat med det samme, og der arbejdes ud fra beboers mål.. også selvom de i nogle tilfælde kan forekomme små. 3 af beboerne har været igennem et helt rehab. forløb med en gennemsnitlig varighed på 14 uger Slutscoring på COPM viser en markant øget tilfredshed De har gennemført DEMMI test, hvor det på alle viser en forbedring af fysiske funktionsniveau Træningsterapeuten har i samarbejde med kontaktpersonen udarbejdet ADL-taxonomi på alle 10 beboere. Der er revurderet på 2 beboere, hvor de indkomne resultater viser, at de er gået fra med støtte til selvstændig udførsel. Erfaringen er endnu begrænset og skal revurderes på flere beboere

9 I projektperioden har der gennemsnitlig været 27 beboere. Personalet Input fra fokusgruppeinterview med 5 medarbejdere, træningsterapeut, hjælpemiddelteraput, sygeplejerske Oplever I en større arbejdsglæde ved at arbejde rehabiliterende? Det gør vi. Man har stor indflydelse på den daglige hjælp sammen med beboerne. Der er ligesom en gulerod ved at opnå målene sammen. Der er en udvikling. Tingene kan både være fælles men også individuelle Har der været nogle ulemper ved at arbejde rehabiliterende? Tiden, man er lidt presset engang imellem. Når man står og laver noget med beboeren, bliver man ofte afbrudt af kollegaerne og beboeren mister derved fokus Oplever I et anderledes samarbejde med beboerne? Kommer lidt tættere på, får en tættere kontakt med beboeren. Man samarbejder med beboeren og får nogle aha-oplevelser Hvordan oplever I det tværfaglige samarbejde? Der er blevet mange flere aktiviteter i huset, og vi snakker meget mere fagligt om beboerne. Hvordan vi kan få beboerne med i stedet for at gøre tingene for dem. Der er også blevet en øget forståelse for dokumentation

10 I Projektperioden har personaletimerne set sådan ud Personaleressourcer okt-12 nov-12 dec-12 jan-13 feb-13 Mølleparken Sundhedscenter Sammendrag Rapporten viser, at det tværfaglige samarbejde og beboerne er kommet godt i gang med sammen at skabe en meningsfuld hverdag. Beboerne har fortsat brug for den tætte kontakt med personalet, da deres fysiske formåen ikke er den samme. Samtidig viser rapporten også, at der er et stort potentiale hos den enkelte, når vi virkelig sætter fokus på beboeren via COPM, og samtidig gør medarbejderne bevidste om, at de skal støtte og vejlede, ikke tage over. De forskellige initiativer som indførsel af MotoMed, hækleklub, gåture på gangene og ændringer ved spisesituationer giver et fælles indtryk af øget aktivitet i huset og et større sammenspil mellem personalet og beboerne. Rapporten viser også øget tilfredshed og øget funktionsniveau hos beboerne ved indførsel af rehabilitering. Samtidig har medarbejderne opnået en øget tilfredshed ved det tværfaglige samarbejde og den merindflydelse, de har fået ved de tværfaglige husmøder. Oversigt På baggrund af Mølleparkens erfaringer er der udarbejdet denne oversigt for indførelse af rehabilitering på andre plejecentre i Sorø kommune. Projektleder er ansvarlig for indkaldelse til et formøde med gruppeleder, som herefter bliver ansvarlig for implementeringsplanen.

11 Implementeringsplan Tidsplan April 2013 September 2013 Holbergcentregården Lynge Egecentret Blomster- Rosenhuset Slaglille Røde Kors April April Maj Juni Juni August September

Esbjerg Døgnrehabilitering (EDR) - rehabilitering døgnet rundt

Esbjerg Døgnrehabilitering (EDR) - rehabilitering døgnet rundt Esbjerg Døgnrehabilitering (EDR) - rehabilitering døgnet rundt Baggrund - Formål Opstart marts 2010 med 20 midlertidige boliger pr. 1. februar 2013 har vi 27 midlertidige boliger (inkl. 1 interval stue)

Læs mere

Statusnotat Meningsfuld hverdag for dig Rehabilitering på plejecentre K O L D I N G K O M M U N E 2014

Statusnotat Meningsfuld hverdag for dig Rehabilitering på plejecentre K O L D I N G K O M M U N E 2014 93 Statusnotat Meningsfuld hverdag for dig Rehabilitering på plejecentre K O L D I N G K O M M U N E 2014 Meningsfuld hverdag for dig Meningsfuld hverdag for dig danner grundlaget for at rehabilitering

Læs mere

Rehabilitering 83a Hvad ved vi? Udfordringer & potentialer LOUISE SCHEEL THOMASEN ENHED FOR ÆLDRE & DEMENS

Rehabilitering 83a Hvad ved vi? Udfordringer & potentialer LOUISE SCHEEL THOMASEN ENHED FOR ÆLDRE & DEMENS Rehabilitering 83a Hvad ved vi? Udfordringer & potentialer LOUISE SCHEEL THOMASEN ENHED FOR ÆLDRE & DEMENS Rehabilitering 83a SIDE 2 Rehabilitering er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem

Læs mere

Rudersdal Kommunes ældrepolitik understøtter denne antagelse i sin beskrivelse:

Rudersdal Kommunes ældrepolitik understøtter denne antagelse i sin beskrivelse: Fælles sprog II hjemmerehabilitering Foreløbig projektbeskrivelse. Baggrund Fælles sprog II tager udgangspunkt i en dialog med borgeren om dennes hverdagsliv, herunder personlige fysiske, psykiske og sociale

Læs mere

Projekt VINDMØLLEN - kræft rehabilitering i kommunalt regi.

Projekt VINDMØLLEN - kræft rehabilitering i kommunalt regi. Socialudvalget i Nordfyns kommune ønsker dette projekt til behandling. Projekt VINDMØLLEN - kræft rehabilitering i kommunalt regi. Når vinden blæser går nogle i læ og andre bliver til vindmøller. Vindmøllen

Læs mere

Boligformer og målgrupper Demensområdet Velfærdsteknologi og digitalisering Det nære sundhedsvæsen

Boligformer og målgrupper Demensområdet Velfærdsteknologi og digitalisering Det nære sundhedsvæsen Projektaftale Fremtidens medarbejder Fase 2 Stamoplysninger Sagsnummer (SBSYS) Version af projektaftalen 00.01.10.10-P20-11-13 Version 1: Indstilling til politisk behandling godkendelse november 2014.

Læs mere

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version. Kommunalt tilsyn Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version. Kommunalt tilsyn Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015 NOTAT SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016 Kommunalt tilsyn 2015 Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015 Rapportens opbygning Rapporten indeholder resultaterne

Læs mere

Rehabilitering og Demens - giver det mening og hvordan? FAGLIG DEMENSDAG 21.11.2013

Rehabilitering og Demens - giver det mening og hvordan? FAGLIG DEMENSDAG 21.11.2013 Rehabilitering og Demens - giver det mening og hvordan? Demensfagkoordinator Karin Svendsen og udviklingskonsulent Birgitte Højlund FAGLIG DEMENSDAG 21.11.2013 REHABILITERING: HVIDBOGENS definition passer

Læs mere

NOTAT. Bilag 3. Hverdagsrehabilitering i hjemmet. Baggrund

NOTAT. Bilag 3. Hverdagsrehabilitering i hjemmet. Baggrund Bilag 3 Hverdagsrehabilitering i hjemmet NOTAT Hvidovre Kommune Social og Arbejdsmarkedsforvaltningen Helle Risager Lund Udviklings- og Kvalitetsteamet Sagsnr.: 11/16364 Dok.nr.: 23985/12 Baggrund Hvidovre

Læs mere

Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017

Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017 Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen 2016 Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017 Indhold 1. Indledning... 3 2. Resultater... 4 3. Metode... 5 4. Analyse af tracertilsyn... 5 4.1. Overensstemmelse

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Uanmeldt tilsyn den 5. oktober 2017 Plejecenter Christians Have, Kommunal del

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Uanmeldt tilsyn den 5. oktober 2017 Plejecenter Christians Have, Kommunal del SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 5. oktober 2017 Plejecenter Christians Have, Kommunal del Solrød kommune aflagde den 5. oktober 2017, uanmeldt tilsyn

Læs mere

Horsens Kommune - 83a rehabilitering

Horsens Kommune - 83a rehabilitering Horsens Kommune - 83a rehabilitering Sundhedscenterleder Anne Sloth-Egholm Vital Horsens Træning og rehabilitering Aktiviteter og frivillige Den kommunale hjemmepleje Ca. 600 medarbejdere Distriktsterapeut

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Projekt Aktiv pleje. Projektbeskrivelse. Styregruppen December 2008. Side 1 af 12

Faaborg-Midtfyn Kommune. Projekt Aktiv pleje. Projektbeskrivelse. Styregruppen December 2008. Side 1 af 12 Faaborg-Midtfyn Kommune Projekt Aktiv pleje Projektbeskrivelse Styregruppen December 2008 Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 1.0 Indledning...3 1.1 Fælles Sprog II...3 1.2 Styregruppens

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn i Grøndalshusene den 17. juni 2013

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn i Grøndalshusene den 17. juni 2013 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn i Grøndalshusene den 17. juni 2013 Centerleder Marion Pihl Jensen Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe Østergaard-Nielsen

Læs mere

Projektbeskrivelse light

Projektbeskrivelse light 1 Projektbeskrivelse light, MT juli 2010 Projektbeskrivelse light - til frontpersonale Rehabilitering i hverdagen Rehabilitering betyder at leve igen; at leve som vanligt. Hverdagsrehabilitering handler

Læs mere

Esbjerg Døgnrehabilitering (EDR) - rehabilitering døgnet rundt

Esbjerg Døgnrehabilitering (EDR) - rehabilitering døgnet rundt Esbjerg Døgnrehabilitering (EDR) - rehabilitering døgnet rundt Baggrund - Formål Tænker nyt i forhold til de midlertidige boliger Intensiv træningsforløb og rehabiliteringsindsats At øge kvaliteten af

Læs mere

Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens

Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens Befolkningsprognosen viser, at der på landsplan bliver flere ældre. I takt med en stigende andel af ældre i

Læs mere

Evaluering af Projekt. En sundhedsfremmende tilgang i mødet med borgeren, ved en tidlig indsats af terapeut og hjælper

Evaluering af Projekt. En sundhedsfremmende tilgang i mødet med borgeren, ved en tidlig indsats af terapeut og hjælper Evaluering af Projekt Et godt Hverdagsliv En sundhedsfremmende tilgang i mødet med borgeren, ved en tidlig indsats af terapeut og hjælper Visitationsafdelingen og Hjemmepleje Vest August 2010 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Klinisk undervisning i træningsafdelingen Faaborg-Midtfyn Kommune

Klinisk undervisning i træningsafdelingen Faaborg-Midtfyn Kommune Klinisk undervisning i træningsafdelingen Faaborg-Midtfyn Kommune Træning, aktivitet og rehabilitering (TAR) i Faaborg-Midtfyn kommune består af 4 teams. Et i henholdsvis Faaborg, Broby, Gislev og et i

Læs mere

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE Indledning Fagprofilen for ergo- og fysioterapeuter i Ikast-Brande Kommunes træningsområde er et samarbejdsredskab. Den danner

Læs mere

Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem)

Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem) BALLERUP KOMMUNE September 2017 Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem) Niels Kisku, niki@balk.dk Velfærdsteknologi koordinator Center for Social og Sundhed 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. årligt til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede beløb udgør

Læs mere

Aktiv Pleje. Konference om tværsektorielt samarbejde Nyborg Strand 13. december 2011 Souschef Inger-Marie Hansen

Aktiv Pleje. Konference om tværsektorielt samarbejde Nyborg Strand 13. december 2011 Souschef Inger-Marie Hansen Aktiv Pleje Konference om tværsektorielt samarbejde Nyborg Strand 13. december 2011 Souschef Inger-Marie Hansen Befolkning: 51.690 FAABORG-MIDTFYN Faaborg-Midtfyn Kommune Direktionen 9 fagsekretariater,

Læs mere

Tværfaglig arbejdsgangsbeskrivelse særlige forhold omkring midlertidigt og permanent ophold på Søgården

Tværfaglig arbejdsgangsbeskrivelse særlige forhold omkring midlertidigt og permanent ophold på Søgården Tværfaglig arbejdsgangsbeskrivelse særlige forhold omkring midlertidigt og permanent ophold på Søgården Varde Kommune Udarbejdet Marts 2017 Udarbejdet af arbejdsgruppe bestående af leder fra Søgården,

Læs mere

Herunder følger en beskrivelse af de samlede indsatser, der er gennemført, samt planlagte indsatser overfor småtspisende ældre.

Herunder følger en beskrivelse af de samlede indsatser, der er gennemført, samt planlagte indsatser overfor småtspisende ældre. Status på indsatsen til småtspisende ældre i Frederiksberg Kommune Baggrund Vægttab og lav vægt har alvorlige konsekvenser for ældres fysiske, psykiske og sociale funktionsevne. Forekomsten af dårlig ernæringstilstand

Læs mere

Masterplan for Rødovrevej 382

Masterplan for Rødovrevej 382 2011 Masterplan for Rødovrevej 382 Kompetenceudvikling i botilbud i Rødovre Kommune og Hvidovre Kommune Introduktion Denne masterplan er udarbejdet på baggrund af det kompetenceudviklingsforløb, som personalet

Læs mere

Kontrakt bilag F. Rehabiliterende forløb for borgere i eget hjem 2016

Kontrakt bilag F. Rehabiliterende forløb for borgere i eget hjem 2016 Kontrakt bilag F Rehabiliterende forløb for borgere i eget hjem 2016 1 Lovgivning 83a» 83 a. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde et korterevarende og tidsafgrænset rehabiliteringsforløb til personer med nedsat

Læs mere

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Center for Omsorg og Sundhed Februar 2017 1 Generelt om tilsynet Tilsynet består af to besøg. Et besøg, hvor der foretages et generelt

Læs mere

Guldborgsund Kommunes kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes kvalitetsstandard For Lov om social service 104 Aktivitets og samværstilbud Vedtaget af Byrådet, d 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 3 1. Forudsætninger... 4 1.1 Lovgrundlag

Læs mere

Statusnotat Styrk din hverdag K O L D I N G K O M M U N E 2014

Statusnotat Styrk din hverdag K O L D I N G K O M M U N E 2014 93 Statusnotat Styrk din hverdag K O L D I N G K O M M U N E 2014 Styrk din hverdag Mennesker vil allerhelst klare sig selv. Det ønske gælder hele livet. Når vi kan selv, får vi det bedre både fysisk og

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Plejecenter Glesborg Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 2 4. Samlet vurdering... 3 5. Anbefalinger...

Læs mere

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 GULDBORGSUND KOMMUNE GODKENDT AF BYRÅDET 22.03.2012 1 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Kvalitetsstandardens formål og opbygning...

Læs mere

NOTAT. Uanmeldt kommunalt tilsyn. Din Fleksible Service 1. december 2014. Tilsynsrapport Endelig version. Sag nr. 13/25329 Dok.nr.

NOTAT. Uanmeldt kommunalt tilsyn. Din Fleksible Service 1. december 2014. Tilsynsrapport Endelig version. Sag nr. 13/25329 Dok.nr. NOTAT SUOC - Team Udvikling 17. marts 2015 Uanmeldt kommunalt tilsyn Din Fleksible Service 1. december 2014 Tilsynsrapport Endelig version Indledning Kommunerne har efter Lov om Social Service (SEL) 151

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Social-, Børne- og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger

Læs mere

Resultater fra intern og ekstern evaluering. Projekt Sprog April 2011 August 2012

Resultater fra intern og ekstern evaluering. Projekt Sprog April 2011 August 2012 Bilag 1 Resultater fra intern og ekstern evaluering Projekt Sprog April 2011 August 2012 LocusInspire og Afdeling for Neurorehabilitering v. Frederikssund sygehus Resultater fra intern evaluering v. Afdeling

Læs mere

Årsrapport 2014. For Køge Kommunes Rehabiliteringsteam

Årsrapport 2014. For Køge Kommunes Rehabiliteringsteam Årsrapport 2014 For Køge Kommunes Rehabiliteringsteam 0 Indhold Forord: Vi hjælper med at kunne selv... 2 1. Køge Kommune og hverdagsrehabilitering... 3 Formål... 3 Målgruppe... 3 2. Rehabteamet... 4 Rehabteamets

Læs mere

10. maj 2011 Workshop 2. Hverdagsrehabilitering i praksis

10. maj 2011 Workshop 2. Hverdagsrehabilitering i praksis 10. maj 2011 Workshop 2 Hverdagsrehabilitering i praksis Midlertidig indsats Kører i hele kommunen Dækker alle ydelser Ca. 45-50 borgere i gang Hverdagsrehabilitering Fast gruppe fra 1. februar 2010 12

Læs mere

Kort evaluering af pilotprojektet: At leve et meningsfuldt hverdagsliv med kræft

Kort evaluering af pilotprojektet: At leve et meningsfuldt hverdagsliv med kræft Kort evaluering af pilotprojektet: At leve et meningsfuldt hverdagsliv med kræft Indledning Med baggrund i kræftplan III og Sundhedsstyrelsens forløbsprogram for rehabilitering og palliation i forbindelse

Læs mere

Ældre- og Handicapudvalget

Ældre- og Handicapudvalget Ældre- og Handicapudvalget Plejeboligerne er oprettet til ældre og handicappede med et stort behov for pleje, omsorg og tilsyn døgnet rundt. Personer med demens eller afvigende adfærd kan visiteres til

Læs mere

Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2

Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2 Sundhed & Omsorg Kvalitetsstandarder Kvalitetsstandard Lovgrundlag Visitation Målgruppe Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2 Alle kan henvende sig direkte til Sundhed & Omsorgs

Læs mere

Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune Træningsafdelingen (TAR) i Faaborg-Midtfyn Kommune består af 5 teams. Et i henholdsvis Faaborg, Broby, Ringe, Gislev og Espe (ved Ringe)

Læs mere

Temadag om indsatsen for ældre og apopleksiramte

Temadag om indsatsen for ældre og apopleksiramte Temadag om indsatsen for ældre og apopleksiramte En historie fra hverdagen om en borgers forløb fra Neurorehabiliteringen Ringe - gennem udskrivelse - til fortsat rehabilitering i Kerteminde Kommune. Hvem

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Evalueringsrapport: Psykiatrisk bistand ved tvangsindlæggelser

Evalueringsrapport: Psykiatrisk bistand ved tvangsindlæggelser Evalueringsrapport: Psykiatrisk bistand ved tvangsindlæggelser Psykiatrisk bistand ved tvangsindlæggelser Psykiatrien Mølleparkvej 10 9000 Aalborg www.psykiatri.rn.dk Maj 2013 Læs mere om Region Nordjylland

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Hylleholtcenteret den 18. april 2013

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Hylleholtcenteret den 18. april 2013 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Hylleholtcenteret den 18. april 2013 Centerleder Britt Kjærulf Jørgensen Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern sygeplejefaglig konsulent

Læs mere

SMTTE-modellen for Solvang - Ældrepuljen

SMTTE-modellen for Solvang - Ældrepuljen SMTTE-modellen for Solvang - Ældrepuljen Projekttitel: Projekt Ældre Milliard. Projektleder: Ruth Siersbæk. Projektgruppe: Puljepigerne. Læsevejledning: SMTTE modellen er oprindeligt udviklet i Norge,

Læs mere

Hvad er projektets baggrund og idé? Indførelse af Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast-brande Kommune.

Hvad er projektets baggrund og idé? Indførelse af Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast-brande Kommune. Projektkontrakt Dato og versionsnr.: 3-2 juni 2015 Socialpsykiatrisk Center Syd Socialpsykiatrisk Center Nord Projekt: Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast- Brande kommune 2015 Projektejer: Claus Hejlskov

Læs mere

Forebyggelsesmodel for den fælles målgruppe af psykiatriske borgere/patienter mellem kommuner og Psykiatri

Forebyggelsesmodel for den fælles målgruppe af psykiatriske borgere/patienter mellem kommuner og Psykiatri Forebyggelsesmodel for den fælles målgruppe af psykiatriske borgere/patienter mellem kommuner og Psykiatri Dette notat beskriver forslag til en forebyggelsesmodel for den fælles målgruppe af psykiatriske

Læs mere

- sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik

- sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik Det gode Seniorliv i Hedensted Kommune - sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik Tiden er kommet til at der formuleres nye sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik. Sigtelinjer, som angiver retning, mål

Læs mere

Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed

Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed Indhold Baggrund Rehabiliteringsstrategien Grundlæggende antagelser, mission og vision Borgere på daghjem Formål og mål Målgruppe Daghjemmets

Læs mere

Hverdagsrehabilitering i Københavns kommune

Hverdagsrehabilitering i Københavns kommune Hverdagsrehabilitering i Københavns kommune KORA 22/1 Specialkonsulent fysioterapeut M.Sc. Annette Winkel Afdelingen for Rehabilitering Center for Kvalitet og Sammenhæng www.kk.dk Modeller for hverdagsrehabilitering

Læs mere

Handleplan. Sund By sekretariatet c/o KL-huset Weidekampsgade København S. ALG Handleplan

Handleplan. Sund By sekretariatet c/o KL-huset Weidekampsgade København S. ALG Handleplan Handleplan Sund By sekretariatet ALG Handleplan Enhed, kontaktperson i ALG Plejehotellet Kontaktperson: Mette Engberg Munch Beskriv formålet med ALGs handleplan og udfordring Formål: At borgere, der kommer

Læs mere

Evaluering af organisering af rehabiliteringsteam Januar 2015

Evaluering af organisering af rehabiliteringsteam Januar 2015 Referencegruppe: Ledelse, medarbejdere og beboere. Mål 1: At der etableres 3 rehabiliteringsteams, hvor beboerne inddeles i henholdsvis rehabiliteringsteam 1, 2 og 3 med udgangspunktet i beboernes aktuelle

Læs mere

Billedstøttet kommunikation

Billedstøttet kommunikation Billedstøttet kommunikation Til Plejehjemmet Strandhøj fra Kommunikationscentret i Hillerød Dette er en informationsfolder fra projektet Styrket selv og medbestemmelse for demensramte på plejecenter. Her

Læs mere

Projekt Hverdagsrehabilitering evaluering af projekt på Plejecenter Kildevældet, Hedensted Kommune

Projekt Hverdagsrehabilitering evaluering af projekt på Plejecenter Kildevældet, Hedensted Kommune Projekt Hverdagsrehabilitering evaluering af projekt på Plejecenter Kildevældet, Hedensted Kommune Beskrevet efter et år Det første halvår med fokus på oprettelse af hverdagsrehabiliteringsmål - og ugentlig

Læs mere

Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog

Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog Studieunit Juni 2019 Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog Indhold Introduktion 3 Hvad er skærmbesøg? 3 Hvorfor skærmbesøg i SUF? 3 Hvorfor er skærmbesøg

Læs mere

Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre Endelig version, september 2019

Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre Endelig version, september 2019 Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre 2019-2021 Endelig version, september 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 2 DRØMMEN VIL NÅ 4 FREMFÆRD SUNDHED & ÆLDRE

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del Solrød kommune aflagde den 9. oktober 2014, uanmeldt tilsyn

Læs mere

Den Frivillig Gældsrådgivning Skive

Den Frivillig Gældsrådgivning Skive Den Frivillig Gældsrådgivning Skive Indledning Dette notat beskriver et forslag til etablering af en frivillig gældsrådgivning i Skive. Formål, indhold og organisering er kort beskrevet, ligesom der er

Læs mere

Statusnotat om udviklingen af den rehabiliterende tilgang og indsats i Ballerup Kommune fra 2015

Statusnotat om udviklingen af den rehabiliterende tilgang og indsats i Ballerup Kommune fra 2015 SOCIAL OG SUNDHED Dato: 21. januar 2016 Tlf. dir.: 4175 0349 E-mail: tinf@balk.dk Kontakt: Tina Cecilia Frederiksen Statusnotat om udviklingen af den rehabiliterende tilgang og indsats i Ballerup Kommune

Læs mere

Besøgspakker i hjemmeplejen. Evaluering af pilotprojekt om besøgspakker i Frederiksberg Kommune

Besøgspakker i hjemmeplejen. Evaluering af pilotprojekt om besøgspakker i Frederiksberg Kommune Besøgspakker i hjemmeplejen Evaluering af pilotprojekt om besøgspakker i Frederiksberg Kommune April 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål... 3 3. Involverede borgere og medarbejdere... 4 4. Pilotprojektets

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Bovrup

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Bovrup Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Bovrup Opsummering Plejehjemmet Bovrup Page 2 Vurdering: Godkendt Sted: Nørrekær 15, Bovrup, 6200 Aabenraa Dato for tilsyn: 28.09.2017 Anmeldt/ej anmeldt: Uanmeldt tilsyn

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Borger- og Socialservice

Borger- og Socialservice Borger- og Socialservice Sagsbehandler: Karoline Winther-Lund Telefon: 23 22 90 10 Email: 36502@ishoj.dk Journal eller CPR-nummer: Ishøj, den 28. september 2012 Projektbeskrivelse Opgangsnetværk Baggrund

Læs mere

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK Kommunal tilsynsrapport 2015 For Asferg Ældrecenter, den 30.09.2015 Adresse: Ternevej 8A, Asferg, 8990 Fårup Områdeleder: Marianne

Læs mere

Rapport fra. Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Ålholmhjemmet

Rapport fra. Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Ålholmhjemmet Job, Social og Sundhed Ældre og Sundhed Rapport fra Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Ålholmhjemmet 7. november 2017 Tilsynsførende: Afdelingschef Hella Obel Sektionsleder Christian Blaase Johansen Tidspunkt

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2018 Plejehjemmet Grønnegården

Uanmeldt tilsyn 2018 Plejehjemmet Grønnegården Uanmeldt tilsyn 2018 Plejehjemmet Grønnegården Opsummering Plejehjemmet Grønnegården Vurdering: Godkendt Sted: Langrode 11, 6200 Aabenraa Dato for tilsyn: 26.09.2018 Anmeldt/ej anmeldt: Uanmeldt tilsyn

Læs mere

Borgere med demens NOTAT

Borgere med demens NOTAT Borgere med demens I Handleplan for Ældre 2011-2015 præsenteres seks temaer, som alle skal understøtte den overordnende vision for ældreområdet om et aktivt og sundt (ældre) liv med muligheder og ansvar.

Læs mere

Projektbeskrivelse hverdagsrehabilitering. Indholdsfortegnelse

Projektbeskrivelse hverdagsrehabilitering. Indholdsfortegnelse Projektbeskrivelse hverdagsrehabilitering Indholdsfortegnelse Projektbaggrund... 3 Projektformål... 3 Målgruppen... 4 Succeskriterier... 5 Organisering i projektperioden... 5 Flowdiagram over et hverdagsrehabiliterings

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Rønshave

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Rønshave Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Rønshave Opsummering Plejehjemmet Rønshave Vurdering: Godkendt Sted: Padborgvej 20, 6330 Padborg Dato for tilsyn: 23.10.2017 Anmeldt/ej anmeldt: Uanmeldt tilsyn Boliger:

Læs mere

Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017

Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017 Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017 Baggrund Socialudvalget besluttede i juni måned 2015 at igangsætte en proces for at etablere en tværgående tovholderfunktion. Ønsket om en tværgående

Læs mere

HVERDAGSREHABILITERING STINE BØGH PEDERSEN, LINETTE HEMMINGSEN WERGE OG METTE BECK REHABILITERINGSTEAM ÆLDRE, VORDINGBORG KOMMUNE

HVERDAGSREHABILITERING STINE BØGH PEDERSEN, LINETTE HEMMINGSEN WERGE OG METTE BECK REHABILITERINGSTEAM ÆLDRE, VORDINGBORG KOMMUNE HVERDAGSREHABILITERING STINE BØGH PEDERSEN, LINETTE HEMMINGSEN WERGE OG METTE BECK REHABILITERINGSTEAM ÆLDRE, VORDINGBORG KOMMUNE HVERDAGSREHABILITERING Fysioterapeutens rolle i hverdagsrehabilitering:

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2017 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen UANMELDT KOMMUNALT TILSYN FLINTHOLM PLEJEBOLIGER ELGA OLGAS VEJ 5 2000 FREDERIKSBERG FORSTANDER PETER LYNGE KJÆR [Tilsynet er aflagt d. 21. september

Læs mere

Resultataftale 2013 for Sygeplejen

Resultataftale 2013 for Sygeplejen Resultataftale 2013 for Sygeplejen Evaluering af resultataftalen og effektmålene for 2012. Vi har i 2012 arbejdet målrettet med præcisering af dokumentation. For at gøre journalen mere overskuelig og ensartet,

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2018 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan

Kompetenceudviklingsplan Navn: Leif Larsen (Lærer) Arbejdsplads: Solsikkeskolen Udviklingsplanen er senest opdateret: 01.11.2017 Evnen til at kunne håndtere konflikter børn imellem, børn/lærere imellem samt lærer/ forældre imellem.

Læs mere

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010.

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010. Lovgrundlag Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010. Lov om Social Service 151 Kommunen har pligt til at føre tilsyn med opgaveløsningen på kommunens plejehjem. Formålet

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2016 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen UANMELDT KOMMUNALT TILSYN SØNDERVANG NYELANDSVEJ 87 2000 FREDERIKSBERG FORSTANDER LENE WICHMANN [ Tilsynet er aflagt d. 11. og 12. januar 2017 af

Læs mere

Projekt hverdagstræning 2011 2014 Slutrapport 2014

Projekt hverdagstræning 2011 2014 Slutrapport 2014 Projekt hverdagstræning 2011 2014 Slutrapport 2014 Projekt Hverdagsrehabilitering: 2011 2014 På baggrund af den voksende ældrebefolkning og en forventet stigende efterspørgsel efter hjemmeplejens ydelser,

Læs mere

Fra pleje og omsorg til rehabilitering

Fra pleje og omsorg til rehabilitering Fra pleje og omsorg til rehabilitering Erfaringer fra Fredericia Kommune Pia Kürstein Kjellberg Senior projektleder Cand.scient.adm., ph.d. Dansk Sundhedsinstitut Fredericia Kommune 2007 Antal borgere:

Læs mere

Bilag til: Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009.

Bilag til: Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009. Bilag til: Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009. Indholdsfortegnelse Bilag 1. Evalueringsrapport...3 Bilag 2. Organisationsdiagram, forslag til strukturændring...9 Bilag

Læs mere

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Parathedsmåling Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der

Læs mere

En god dag ved egen kraft Plejecenter Othello Fredericia Kommune

En god dag ved egen kraft Plejecenter Othello Fredericia Kommune En god dag ved egen kraft Plejecenter Othello Fredericia Kommune Formålet med en god dag ved egen kraft er: At styrke borgerens livskvalitet, på trods af svækkelsen. Den enkelte borger i fokus Fra svækket

Læs mere

Bilag 2 Supplerende redegørelse 2017 Revideret april 2017

Bilag 2 Supplerende redegørelse 2017 Revideret april 2017 Bilag 2 Supplerende redegørelse 2017 Revideret april 2017 Fokusområderne for s værdighedspolitik er: Livskvalitet, Selvbestemmelse, Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen, Mad og ernæring samt

Læs mere

Evaluering af Døgnrehabiliteringsafdelingen i Varde Kommune

Evaluering af Døgnrehabiliteringsafdelingen i Varde Kommune Evaluering af Døgnrehabiliteringsafdelingen i Varde Kommune Evalueringen er gennemført af praktikant Camilla Vraa Nielsen Varde Kommune, januar 2019 1 Baggrund Pr. 1. januar 2018 gennemførte Varde Kommune

Læs mere

LS 9 - maj 2018 Team Kastanjehaven Frederiksberg kommune

LS 9 - maj 2018 Team Kastanjehaven Frederiksberg kommune LS 9 - maj 2018 Team Kastanjehaven Frederiksberg kommune Præsentation af Kastanjehaven Hvem er vi med i dag? Helene Maria Hansen spl., Henriette Frank Nielsen ssa., Rebekka Salquist ssa. og Mette Pedersen-Bjergaard

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T FINANSLOVSAFTALEN 2014 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede

Læs mere

R A P P O R T. Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune.

R A P P O R T. Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune. R A P P O R T Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune. Sundhed og Omsorg Faglig drift og udvikling 2017 S i d e 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Indledning side 3 2. Definition af den

Læs mere

Kerteminde Kommune Leder af rehabiliteringsenheden Lisbeth Windeballe Rasmussen Visitator Jette Juul Henriksen

Kerteminde Kommune Leder af rehabiliteringsenheden Lisbeth Windeballe Rasmussen Visitator Jette Juul Henriksen Kerteminde Kommune Leder af rehabiliteringsenheden Lisbeth Windeballe Rasmussen Visitator Jette Juul Henriksen Oplægget har afsæt i Samarbejde mellem Rehabiliteringsenheden og Myndighedsafdelingen Det

Læs mere

Ydelseskatalog for genoptræning uden sygehusindlæggelse og vedligeholdende træning

Ydelseskatalog for genoptræning uden sygehusindlæggelse og vedligeholdende træning Ydelseskatalog for genoptræning uden sygehusindlæggelse og vedligeholdende træning Lov om Social Service 86 Kvalitetsstandarder og ydelseskataloger 2013 Revidering Ydelseskatalog for genoptræning uden

Læs mere

IMPLEMENTERING AF KLINISK RETNINGSLINJE

IMPLEMENTERING AF KLINISK RETNINGSLINJE IMPLEMENTERING AF KLINISK RETNINGSLINJE Maja Bugge Hansen // Træningscenter Vanløse IMPLEMENTERING AF KLINISK RETNINGSLINJE Maja Bugge Hansen // Træningscenter Vanløse BAGGRUND Indsatsområder Hverdagsrehabilitering

Læs mere

Et kursussamarbejde mellem kronikerprojekt Kompetenceudvikling og SOSU-skoler. Kroniker kurser for hjælpere og assistenter

Et kursussamarbejde mellem kronikerprojekt Kompetenceudvikling og SOSU-skoler. Kroniker kurser for hjælpere og assistenter Et kursussamarbejde mellem kronikerprojekt Kompetenceudvikling og SOSU-skoler Kroniker kurser for hjælpere og assistenter Baggrund Region Syddanmark har i årene 2010 2012 iværksat en kronikerindsats med

Læs mere

Bevar mestringsevnen aktiv træning. Projektet i Silkeborg kommune Fra oktober 2009 oktober 2010

Bevar mestringsevnen aktiv træning. Projektet i Silkeborg kommune Fra oktober 2009 oktober 2010 Bevar mestringsevnen aktiv træning Projektet i Silkeborg kommune Fra oktober 2009 oktober 2010 Baggrund for projektet Demografisk udvikling Undersøgelser og projekter Økonomiske konsekvenser Formålet med

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn torsdag den 12. november 2015

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn torsdag den 12. november 2015 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn torsdag den 12. november 2015 Plejecenter Stevnshøj Stevnshøj 4660 Store Heddinge Plejecenterleder Dorthe Danielsen Tilsynet blev ført af: Afsnitsleder Anne Hagstrøm

Læs mere

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016 Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Udkast april 2016 1 1. Forord og vision for politikken Velkommen til Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Som navnet siger, er

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Grønningen

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Grønningen Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Grønningen Opsummering Plejehjemmet Grønningen Vurdering: Godkendt Sted: Grønnevej 42, 6360 Tinglev Dato for tilsyn: 07.11.2017 Anmeldt/ej anmeldt: Uanmeldt tilsyn Page

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Glesborg plejecenter. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Glesborg plejecenter. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Glesborg plejecenter Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2014 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1.Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 3 4. Samlet vurdering...

Læs mere

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter. Hedebo Plejecenter Uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter. Hedebo Plejecenter Uanmeldt tilsyn Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Uanmeldt tilsyn INDHOLDSFORTEGNELSE Gennemførelse af uanmeldte tilsyn på... 3 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Lovgrundlag... 3 1.3. Læsevejledning... 3 1.4. Grundlag

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Kirketoften

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Kirketoften Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Kirketoften Opsummering Plejehjemmet Kirketoften Vurdering: Godkendt Sted: Kirketoften 60, 6200 Aabenraa Dato for tilsyn: 3.10.2017 Anmeldt/ej anmeldt: Uanmeldt tilsyn

Læs mere