STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe. TILLYKKE til årets konfirmander se flere billeder fra konfirmationen søndag d. 4.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe. TILLYKKE til årets konfirmander se flere billeder fra konfirmationen søndag d. 4."

Transkript

1 STJÆR AVIS med Storring, Høver og Søballe Nr årgang Maj, juni, juli, august og halvdelen af september 2014 TILLYKKE til årets konfirmander se flere billeder fra konfirmationen søndag d. 4. maj på side 17 Der var næste sydlandsk stemning på Bækken i Stjær, da der blev holdt loppemarked lørdag d. 3. maj. Stjær Avis udgives af Stjær Sogns Borgerforening Avisen uddeles gratis til 750 husstande i området Storring, Høver, Stjær og Søballe. Næste deadline er søndag d. 31. august Avisen udkommer i weekenden den september Indlæg modtages på mail adr.: eller afleveres i postkassen på Østerbro 10. Avisen kan læses i farver på Pris i løssalg

2 Aktiviteter frem til næste Stjær Avis Stjær/aktiviteter Maj 23. kl Cirkus STJÆRne, sportspladsen 26. kl Fællesspisning, Stjær Forsamlingshus Juni 4. kl Nattergaletur til Tåstrup Sø 5. til 8. Sportsfest! 13. kl Fællesspisning, ved Stærekassen September 14. kl Stjær Messen i Stjær Forsamlingshus Stjær Avis Sponsorer! (Fortsætter på bagsiden) Henvend dig til Bjarne Schøler, / Høver/aktiviteter Juni 23. kl Skt. Hans bål på legepladsen August 8. kl Byfest i Høver, Tur med madpakke 9. kl Byfest i Høver, Sjov på legepladsen 9. kl Byfest i Høver, Fest ved Beboerhuset Storring/aktiviteter Juni 18. til 23. Sommermøde i Præstegårdshaven 23. kl Skt. Hans aften i Præstegårdshaven Søballe/aktiviteter Juni 7. kl Spejdernes avisindsamling 23. kl Skt. Hans aften, Søballes fællesareal I Stjær, v. Dennis Bødker Pedersen ALT INDENFOR REPARATION, DÆK, AIR CONDITIONING, ELEKTRONIK MM. Sponsor for Stjær Håndbold U-12 piger Kjællingdalsvej 1 Søballe, tlf

3 Sommermøde Storring præstegårdshave 2014 Fra onsdag den 18. juni til mandag den 23. juni afholder vi - som altid - Sommermøde i forbindelse med Skt. Hans. HOPPEPUDER og BØRN I HAVEN Onsdag, torsdag og fredag kommer dagplejebørnene, vuggestuen og børnene fra Storring og Stjær Børnehaver på besøg i haven og leger, hopper, bager snobrød m.m. FORELØBIGT PROGRAM Hold øje med det endelige program på plakater og i Galten Folkeblad FAMILIEDAG I PRÆSTEGÅRDSHAVEN Lørdag d. 21. juni kl Stor bagekonkurrence Bag en kage efter din egen favoritopskrift og indlever den i kaffeboden. Her vil en komité af professionelle og amatører smage og kåre en vinder af årets kage Der er ingen bindende tilmelding. Herefter vil kaffe boden åbne, med gratis kaffe, te og saftevand til børnene og det vil være muligt for de heldige første at nå at smage af de dejlige kager fra konkurrencen efter først til mølle princippet. Vær med når KFUM spejderne kommer og laver lejr, bager snobrød og laver forhindringsbane. Børnene fra Storring børnehave vil tegne nogle fine tegninger, som vi hænger op i rammer i præstegårdshaven. Hoppepuderne vil være tændte og klar til kamp. Tag tæppet med og kom til en hyggelig familiedag i præstegårdshaven, hvor man kan have det sjovt med vennerne, få en sludder med naboen over en god kop kaffe, udfordre sig selv på forhindringsbanen og nyde lyden af glade børn og duften af sommer. SØNDAG DEN 22. JUNI Friluftsgudstjeneste i Æblelunden kl Efter gudstjenesten får vi kirkekaffe. Jørns Busser kører ad den sædvanlige rute fra eftermiddagsmøderne med afgang fra Galten Rutebilstation kl og afgang Stjær v. Brugsen ca. kl Bussen kører retur efter kaffen kl. ca Skt. Hans aften Kl Er Grillen klar, medbring selv madkurv Kl Abdul laver - traditionen tro - akrobatik med store og små Kl Musik og underholdning med De Tunge Drenge Kl Fællessange Kl Båltale v. NN Kl Bålet tændes + fællessange Akrobatik med Abdul (arkivfoto) Der er Skt. Hans aften som altid hoppepuder, godt vejr, snobrødsbagning og mulighed for at købe sodavand, øl og pølser. 3

4 OPSLAGSTAVLEN Sportsfest - sæt kryds i kalenderen: torsdag den 5. juni til søndag d. 8. juni I øjeblikket arbejder et udvalg på 6 mand med at få strikket et program færdig. Sportsfesten indeholder som vanen tro en vifte af mange forskellige indslag, hvoraf det store stævne om lørdagen efterfulgt af en temafest med spisning og dans om aftenen, er det absolutte højdepunkt. Som sædvanligt håber sportsfestudvalget på stor opbakning fra Stjær -Storring borgerne, både når det gælder om at tage en tjans i boderne og deltagelse i de forskellige aktiviteter over dagene. Det færdige program vil blive uddelt til husstandene i slutningen af maj måned. Stjær Folkedanserforening Sæsonstart onsdag d. 10. september 2014 kl Vi danser hver onsdag kl i festsalen på Lokalcenter Tjørnehaven i Galten Indgang fra Tjørnevej. Alle er velkomne, såvel nybegyndere som øvede. Der undervises i folkedans til levende musik. Medbring kaffe til pausen! Første måned gratis for nye medlemmer. Bestyrelsen/Galten Aftenskole Fællesspisning i Stjær Kom til fællesspisning i Stjær og nyd et lækkert måltid og det gode samvær med andre Stjær-borgere. Vi mødes 6-7 gange om året den sidste mandag i måneden kl Undtagelsen er vores sommerafslutning, hvor vi mødes en fredag aften. Vi skiftes til at lave mad. Alle er velkomne med eller uden børn Fællesspisning frem til næste avis bliver: MANDAG d. 26. maj i Stjær forsamlingshus FREDAG d. 13. juni ved Stærekassen Er I interesseret i at deltage, så kontakt Dorthe Skriver på telefon: / , eller på mail: 4

5 Glæd jer til lørdag den 23. maj kl Cirkus STJÆRne Traditionen tro kommer Cirkus STJÆRne til Stjær! På det grønne område ved klubhuset og Stærekassen. Når Cirkus STJÆRne kommer til byen er byens øvrige borgere også velkomne. Entre 30 kr. for voksne - børn er gratis. Kl Kl Kl Cirkus STJÆRne giver forestilling i teltet på Sportspladsen. Cafe og tombola i teltet. Dagen vil blive afsluttet med at vi tænder grillen. Der skal selv medbringes mad og drikkevarer. Der er fri adgang for byens borgere til cafeen fra kl Fredag den 22. maj kl holder vi generalprøve i cirkusteltet på boldbanen ved klubhuset for dagplejebørnene, børnene fra vuggestuen på Vesterbro, Storring børnehave og børnehaveklassen. Med venlig hilsen Stjær Børnehus Østerbro. Nattergaletur til Tåstrup Sø Onsdag den 4. juni kl Mødested:P-pladsen ved Stjær Skole, Stjærvej 100 i Stjær Turen går til Stenskoven, hvorfra der er en fin udsigt over Tåstrup Sø, og hvor nattergalen vil synge. Medbragt kaffe nydes sammen med udsigten og mens nattergalen underholder. Vi går fra Stjær til Stenskoven og Tåstrup Sø. Man skal derfor være godt gående for at deltage. Turleder: Arrangør: Peter Lange (tlf ) og Hans Gravsholt. DOF Østjylland i samarbejde med DN 5

6 Derfor er Stjær Brugs vigtig for os!!, Af Heidi Gargulak Andersen Jeg tog til borgermøde onsdag den 26. marts for at høre om vores Brugs og de udfordringer den har og gik derfra med en klar overbevisning om, at vores Brugs er en vigtig livsnerve for hele byens fortsatte aktivitetsniveau. Vores Brugs er ikke blot en dagligvare-butik, den er et centrum for byen. Når vi støtter vores Brugs med en større bevidsthed om det følgende, så er jeg slet ikke i tvivl om, at vi har en Brugs i mange år endnu så læs med her. Med en Brugs her i byen kan vi, udover at handle, bruge den som: Et fantastisk mødested for alle vi mangler bare bænken udenfor En god anledning til at køre direkte hjem fra job og tage en frisk gåtur derhen med hunden i snor for at handle og poste dagens breve. Hente vores barn i børnehave/dagpleje, gå derhen og uden at tænke over det, være sammen med dit barn og samtidig videregive noget vigtigt i livet AT HANDLE og lære det om indkøb, mad og møde andre mennesker Knudepunkt for indsamlinger til blomster og kranse til fest og bisættelser i byen En super mulighed for ungarbejderjob for vores unge i byen for livet venter jo på dem derude. Apotekerudsalg samt levering fra Galten Apotek hvilket holder de gamle i byen Postforsendelse og pakkeafhentning Trækplaster for tilflyttere Garant for fastholdelse af huspriser (EDC siger op til10% fald i huspriser, hvis Brugsen lukker ) Så derfor vil jeg gerne opfordre jer alle til at tænke langsigtet og tænke på, hvordan det ville være at køre forbi en lukket butik. Vi skal da have en selvfølgelig handler jeg da i Stjær Brugs kultur her i byen. Derfor giver jeg hellere nogle kroner ekstra her i byen i stedet for at sætte mig i bilen for at holde ind et andet sted, for at spare 15 kr. på en udsalgsvare mm. Vi har en fantastisk by med en masse gode aktiviteter, institutioner og dejlige mennesker. Vi skal blive ved med at bakke op om vores samlingssteder, herunder Brugsen, hvor vi mødes, handler og lige få et hej og en snak og de sidste nye sms-tilbud fra Dennis. Jeg ser frem til mange år med Stjær Lokal-Brugs Hilsen Heidi Gargulak Andersen Kirkesanger, mor til en ungarbejder, udearbejdende i Århus og lykkeligt bosiddende i Stjær på 18. år. 6

7 Intet for stort, intet for småt Af Peter Person, bestyrelsesmedlem i Galten Brugsforening For ca. 6 mdr. siden forslog jeg Dennis, at vi skulle samle en gruppe af mennesker, der vil arbejde med større eller mindre projekter i forbindelse med Brugsens virke. Dennis gav sit samtykke og bestyrelsen for hele Brugsforeningen bakkede også op. Efter borgermødet d. 26. marts lykkedes det, blandt andet med hjælp fra Lene Severinsen som har et væsentligt større netværk i Stjær end jeg, at samle en gruppe borgere, der gerne vil arbejde med ideer til udvikling af Stjær Lokal Brugs. Indtil videre har vi kaldt denne gruppe for en Tænke Tank, men da Dennis ønsker at gruppen skal kaldes for et Butiksråd, holder vi os til det. Brugsen i Stjær har en hjælpegruppe, som tager sig af traditionelle aktiviteter som eksempelvis bankospil, loppemarked og halloween. Det er ikke denne type aktiviteter, Butiksrådet skal rode med. Borgermødet viste virkelig, hvor engagerede kunderne er, og der kom rigtig mange gode ideer og forslag til, hvordan Brugsen skal komme ud af det dødvande, den har befundet sig i de seneste måneder. Hver ide og hvert forslag er blevet gransket og vil så vidt muligt bliver ført ud i livet. Allerede nu kan vi se på omsætningen, at folk med afsæt i borgermødet bakker op om deres egen lokale butik. Butiksråddet kommer sandsynligvis til at arbejde med lancering af Coop kampagner så som; Klima og Miljø, Etisk Handel eller Madspild. Men det kunne også være egne ideer eller noget kunderne selv har forslået og gerne vil deltage i som f.eks. Indretning af cafe eller højtlæsningshjørne i Brugsen, øl-, vin- eller kaffesmagningsaften, indretning af udendørsareal osv. Butiksrådet har allerede afholdt det første møde, og der kom virkelig interessante forslag og ideer. Hertil skal dog siges, at Dennis - der jo er ansvarlig for Brugsens drift - naturligvis skal sige ja til alle projekter, tiltag og ideer, før de bliver søsat. Der er naturligvis intet i vejen for, at hjælpegruppen inddrages eller påtager sig disse aktiviteter og projekter, men da personerne i denne gruppe også har andet at se til, kan de næppe omfavne alle ideer og tiltag. Da Stjær har fået endnu en repræsentant i Galten Brugsforenings Bestyrelse, vil Dennis, Lene (nyvalgt til bestyrelsen) og jeg holde et møde hurtigst muligt med henblik på at finde et fælles grundlag at arbejde ud fra. Tillykke med valget - Lene. Dennis har selv rigtig mange gode ideer, nogle får han selv afviklet, andre tager hjælpegruppen sig af i samarbejde med Dennis, men da Dennis ikke skal arbejde i døgndrift kan der være brug for hjælp til afvikling af forskellige projekter, hvor Dennis er minimalt involveret, så hold jer ikke tilbage, hvis der bedes om hjælp. Venlig hilsen Peter Person - Bestyrelsesmedlem i Galten Brugsforening Bestyrelsen i Galten Brugs Der var endnu engang fuldt hus til Brugsforenings årlige generalforsamling i Høver Kro og bestyrelsen ser nu ud som følger; Formand Næstformand Sekretær Medlem Medlem Medlem Medarbejderrep. Suppleant Mogens Guldbæk Carsten Brandt Jensen Sven Kruse Peter Person Lisbeth Højgaard Jensen Lene Severinsen Brian Kimose Gunnar Nielsen Billederne er fra borgermødet i Stjær Forsamlingshus d. 26. marts 7 Galten Brugs A.m.b.a. Bestyrelse

8 Film i Brugsen Dagplejen er inviteret i Brugsen onsdag formiddag, hvor der bliver vist film. Både børn og voksne har glædet sig til at mødes på denne måde gennem vinteren. Vi siger tusind tak til Dennis for hans gode idé. Hilsen Dagplejerne i Stjær Plastpotter I stedet for at smide dine brugte plastpotter i skraldespanden, saml dem i en sæk og send en SMS til mig, så henter jeg dem gerne. De bedste hilsner Conny

9 Børnehave i Stjær vuggestue i Storring Skrevet af Janne Grønhøj Det er reglen snarere end undtagelsen, at lukning eller omlægning af daginstitutioner skaber frustrationer og debat om, hvordan de optimale rammer for børnepasning ser ud. Sådan er det også i forbindelse med omlægningen af Storring børnehave fra børnehave til vuggestue. I sidste udgave af Stjær Avis fra februar 2014 bragte vi et opråb fra en gruppe forældre, som er imod omlægningen. I denne udgave af avisen har vi været på research for at finde ud af, hvordan der arbejdes med omlægningen for at få det bedst mulige ud af den trufne beslutning. Det er ikke avisens ærinde at tage stilling til om omlægningen er en god eller dårlig idé, men vi vil gerne bidrage med indsigt i, hvordan institutionen håndterer opgaven. I både Stjær og Storring gør man klar til at byde nye børn velkommen til august, og selvom man begge steder er ganske vant til den situation, så er der alligevel noget, der er lidt anderledes. Ombygning i Storring Storring Børnehave, der åbnede tilbage i 2001 forvandles i disse dage til vuggestue. Fra august skal den nemlig huse børn i alderen 0 4 år. Vuggestuen, der siden 2008, har haft adresse i midlertidige pavilloner i Stjær, stod alligevel til at skulle fraflyttes i løbet af sommeren både ledelse og personale allerede sat fokus på integrationen her flere måneder forinden. Der holdes bl.a. ugentlige besøgsdage for børnehavebørnene, hvor de har mulighed for at lære de nye omgivelser og hinanden at kende gennem aktiviteter som fx musik og bevægelse. For de børn, der skal forberedes til skolestart, er der også indledt et samarbejde med både skole og SFO, så overgangene bliver så gnidningsfrie som muligt. Stjær Børnehus Børnehaven i Stjær åbnede i 1977 og er sammen med Stærekassen en del af Stjær Børnehus. Børnehaven er en velfungerende institution i 2 plan med en legeplads, der er opdelt i små rum, som giver plads til fordybelse. Udover børnehaven har man også stor gavn af Stærekassen, hvor der er mulighed for at tilbyde børnehavebørnene mere frie fysiske rammer. Her er dejlige grønne arealer med bålplads og tipi nær spejderhytte og boldbaner. Stærekassen og området omkring bliver brugt flittigt til mange forskellige aktiviteter for børnene. Fx kan personalet arbejde mere målrettet med en mindre gruppe børn af gangen, så der også her tages højde for det individuelle barns behov. Forvandlingen fra børnehave til vuggestue i Storring er nødvendig, da behovene til de fysiske rammer er en smule anderledes. Fx er der brug for faciliteter til barnevogne. Kommunen har bevilget pengene til ombygningen, som, udover et helt nyt krybberum, også går til forskellige indretningsmæssige ændringer ude som inde. De omkringliggende grønne udearealer tilsikrer de mindste børn optimale forhold til at støtte op om deres nysgerrighed og udvikling. Således kommer det hele til at gå op i en højere enhed, når de børnehavebørn, der ellers havde deres vante gang i Storring samtidig starter en ny hverdag i Stjær Børnehus. Selvom nogle børn får nye omgivelser til august, har Optimal struktur for alle parter Den nye struktur sikrer, at både vuggestue- og børnehavepladser samt personalets arbejdspladser bevares i nærområdet. Samtidig har personalet haft mulighed for at tilkendegive, hvilken aldersgruppe af børn, de ønsker at arbejde med fremadrettet. Alle har fået deres ønsker opfyldt, og man ser frem til at arbejde videre med den nye struktur, som også har fået en bred opbakning blandt forældrene. Ligesom personalet har også forældrene været informeret om de fremtidige planer i god tid, inden ændringerne træder i kraft. Det har givet mulighed for at tage fat om de bekymringer og spørgsmål, der er opstået undervejs i processen. Personalet på de forskellige lokationer kender hinanden godt i forvejen, og gennem møder og coaching er der også blevet sat fokus på samarbejdet på tværs af institutionerne. Alt i alt er grundlaget lagt for at få det bedst mulige ud af det fremadrettede pædagogiske arbejde i den nye struktur, og det er med optimisme at både ledelse og personale går fremtiden for områdets mindste børn i møde. 9

10 Nyt fra Borgerforeningen Maj 2014, af Jesper Lumbye Andersen der kun afsat beskedne midler til vedligeholdelse og ingen til nyanskaffelser. Regnskab og budget er slået op i forsamlingshuset, hvor det kan læses. Generalforsamling Tirsdag d. 8. april blev der afholdt generalforsamling i forsamlingshuset, hvor der var 15 deltagere. Valg Dorthe Skriver, der de sidste fire år har været bestyrelsesmedlem og kasserer, genopstillede ikke. Vi er glade for det store arbejde, Dorthe har gjort med at få strømlinet bogholderiet. Som ny bestyrelsesmedlem og kasserer blev Henrik Ravn valgt. Henrik har gennem flere år boet i Storring, men er for nylig flyttet til Stjær. Som ny suppleant til bestyrelsen blev Peter Person valgt. Peter er i forvejen medlem af Brugsens bestyrelse, og der er et gensidigt håb om, at det kan give en synergi. Gunnar Bonde og Jens Moth blev begge genvalgt til hhv. suppleant til bestyrelsen og revisorsuppleant. Vedtægtsændringer Ved anden afstemning af de af bestyrelsen foreslåede vedtægtsændringer var der igen fuld opbakning fra generalforsamlingen. Det betyder, at ændringsforslagene nu er vedtaget og trådt i kraft. Ændringsforslagene giver mulighed for at borgere, der ikke bor i Stjær Sogn kan blive medlemmer af foreningen (dog uden stemmeret). Dette er bl.a. tænkt som en mulighed for at man kan bevare en tilknytning til Stjær, selv om man f.eks. flytter til Galten. Regnskab og Budget Driftsresultatet for 2013 var et underskud på ca kr. Det er andet år i træk, at der er underskud. Der er flere årsager til resultatet i 2013, bl.a. at vi har købt ny ovn og fået lavet en ny skydedør ind til stoledepotet. For at undgå underskud i 2014 præsenterede bestyrelsen et forslag til justering af lejepriserne, som der var positive tilkendegivelser til. Desuden blev det på generalforsamlingen vedtaget, at kontingentet for medlemsskab af borgerforeningen sættes op fra 270 kr. til 300 kr. for familier hhv. 150 kr. for enkeltpersoner. I budgettet for 2014 er Booking af Forsamlingshuset Det er ikke lykkedes os endnu at finde én, der har lyst til at stå for at tage imod bookinghenvendelser og for fremvisning af forsamlingshuset. I øjeblikket er der en midlertidig løsning, hvor foreningsformanden også tager sig af denne opgave, men det er ikke en holdbar løsning på sigt. Arbejdet indebærer, at man én gang om dagen tjekker telefonsvarer og og svarer tilbage samt opretter bookinger i forsamlingshusets online kalendersystem og viser huset frem for de lejere, der ikke kender Stjær For- 10

11 Forsamlingshusets gavl siger GORI. Vi har 15 liter stående klar - hjælper du med at male? GORI GORI GORI Hold børnefødselsdag i forsamlingshuset Medlemmer af borgerforeningen har mulighed for at leje forsamlingshuset i dagtimerne på hverdage til afholdelse af børnefødselsdage - det koster blot 500 kr. Hold mindre arrangementer i Stuen Vi er nu færdige med at sætte lejligheden i forsamlingshuset i stand, og medlemmer af borgerforeningen kan leje den til mindre arrangementer for blot 300 kr. pr. dag. Stuen er 30 m2 og har desuden eget toilet og køkken. samlingshus i forvejen. Det varierer meget, hvor mange henvendelser, der er. Den seneste måned har der været mindre end 10 henvendelser og ingen fremvisninger. Annette og Lene, der begge tidligere har stået for booking af forsamlingshuset fremhæver, at det især er spændende med fremvisningerne, hvor man har mulighed for at komme med gode ideer og inspirere lejerne, så de kan få en god fest. Er du interesseret, så ring gerne eller skriv en . Weekend Foto-kursus I starten af april blev der afholdt weekend fotokursus i samarbejde med AOF. Indholdet var nogenlunde det samme som på weekend fotokurset i efteråret, men alligevel sådan, at de tre gengangere der var, også fik lært noget nyt. Der var et heldigt sammenfald med rollespillet i Bakkeskoven, så der var mulighed for nogle spændende motiver. Der er kommet forespørgsler på et kursus om billedbehandling i Photoshop Elements, så et muligt tema for et weekend fotokursus til efteråret kunne være Kom godt i gang med Photoshop Elements. Sig meget gerne til, hvis du er interesseret, så kan du også få indflydelse datoen. Hjælp til at male gavlen Gavlen på forsamlingshuset "siger Gori"! Vi har købt 15 liter, men mangler et par stykker, der har tid og lyst til at male gavlen i løbet af sommeren - har du? Så giv gerne besked, så finder vi sammen en dato. Stjær Messen Vi er gået i gang med planlægningen af Stjær Messen til efteråret. I år gentager vi konceptet fra sidste år med et dagsarrangement. Om formiddagen er der Firkløver-motionsløb. Arrangementet bliver i år afholdt lidt tidligere på efteråret, bl.a. i håbet om et lidt mildere vejr og flere deltagere i motionsløbet. Lokale virksomheder, foreninger og kunstnere, der har lyst til at have en stand på messen er velkomne til at henvende sig allerede nu. Datoen for årets Stjær Messe er søndag d. 14. september, kl Vi søger ny booker Vi søger en frivillig, der har lyst til at stå for tage imod booking af forsamlingshuset. Det er en meget vigtig opgave, da især weekendudlejningerne til fester udgør det vigtigste økonomiske fundament for driften af forsamlingshuset. Arbejdsopgaverne består i at besvare og telefonopkald samt at fremvise forsamlingshuset. Der bliver udleveret en mobiltelefon, og der er en afløser, der tager over, når du holder ferie. Du skal ikke tænke på forhold ifm. den økonomiske del, som kasseren tager sig af. Kontakt gerne Jesper ( eller hvis du er interesseret eller har spørgsmål. 11

12 AL DEN NATUR I BÆGERET - GØR EN HELT GLAD I FJÆSET Af Mette Brandi Vi er på vej ud af en natursti i Rondane Nationalpark. Vi er godt læsset til med nyindkøbt vandreudstyr, som en velmenende ekspedient har prakket os på. "Cotton kills" (bomuld dræber) var en af hans mantraer, mens han forklarende forsøgte at sælge os undertøj i uld, silke og kunststof som tillæg til de i forvejen indkøbte vandrestøvler, specielle sokker, fjeldsoveposer og vores vindstabile ultralette tunneltelt. Ved undertøjet satte vi grænsen, selv om vi i vid udstrækning har bøjet os for fagkundskaben. Trods alt er det dog nok en af de ting, vi har lidt svært ved at forstå: Hvorfor kan vi ikke bare vandre i cowboybukser og tennissko??? Egentlig forestiller vi os nok fjeldvandring som en gåtur på en dansk skovsti - bare med lidt flere højdekurver - trods alt. Hvorfor lige Rondane Nationalpark?? Jo grunden er den simple, at vi slet ikke kunne magte at forholde os til ALLE de muligheder, der frembyder sig i bladet, den norske turistforening venligt har sendt os, så vi har valgt blot at følge en enkel anbefaling fra en kollega, som understreger, at selv om vandring i Rondane er rimelig lige til, så skal man være forberedt på lidt af hvert: For pludselig ud af intetheden kan der komme snevejr og tyk tåge, som kan opsluge en, og gøre det usandsynlig svært at orientere sig, så en af de gyldne fjeldregler er, at man aldrig end må overveje at vandre alene. Det faktum at fjeldvandring næsten kan være med livet som indsats, kan være lidt svært at forholde sig til, da vi særdeles veludrustede og forventningsfulde i høj solskin begiver os ud på den første del af turen. Vi er ikke alene på denne første strækning og overhaler let og bekvemt de første 13 velekvipperede nordmænd - altså velekvipperede indenfor fjeldudstyr vel bemærket. Derfor glipper vi også lidt med øjnene, da vi når den første sæterby og skal dreje ind på den første egentlige fjeldsti, hvor vi knap egentlig kan se, der er en sti. Det eneste, der indikerer, hvor vi skal gå er, at norsk turistforening har bygget nogle stenbarder, hvor der øverst balancerer en sten med et stort rødt T. Vi trækker lidt overbærende på skuldrene og fortrænger alt om, at vi har læst, at istiden i området har efterladt en masse sten og grus. Vi springer gladeligt i starten fra sten til sten, hopper over små elve, vi klatrer over større klippeblokke, går på tværs over rester af gletcher-sne og efterhånden vakler vi også afsted på stier som er så ujævne, så man ikke skulle tro, at der havde gået mennesker her før os. Men det har der, for jævnligt møder vi ret reserverede nordmænd, som passerer os uden en større notits. Nærmest i trods blokerer vi stien, da de næste nordmænd passerer os og spørger, hvor de er på vej hen. Egentlig et lidt dumt spørgsmål, eftersom man ikke kan komme så mange andre steder hen end den sæterby, vi lige har forladt. Men åbenbart er det det, der skal til, for i løbet af et splitsekund begynder de åbenlyst stolte at fortælle om DERES fjeld:"fjallet er altid bra" siger de og ser helt forvirrede ud, da vi bekymret spørger dem, om stien bliver bedre lidt længere fremme. For dette er da den letteste sti i deres optik. Sådan har vi det ikke helt og er ret hurtigt blevet med på vandrestøvlernes kvaliteter i forhold til at kunne holde både fod- og ankelled i en skruestik, når forskellige forhindringer skal forceres, og så kan støvlerne holde vandet ude fra de små elve, som vi hele tiden skal krydse. Det kan godt være, at nordmændene synes fjeldstien er let, men det er vores rygsække ikke ligefrem. Alt er udvalgt og vejet ned til mindste detalje men længere ned end kilo har vi ikke kunnet komme. Nogle ville måske mene, at det var langt ude i mere end en forstand at slæbe rundt på telt, kogegrej og tørkost til 3 døgn, når det nu er muligt at spise og bo i de små sæterbygder, vi passerer. Men det giver den frihed, vi ønsker og giver os mulighed for at overnatte lige der, hvor det passer os. Når man nu engang er kommet afsted for at få natur i 12

13 fjæset, så må man hellere være der, hvor naturen er 24/7. Vi er underlagt naturens luner på godt og ondt - og fedt er det jo ikke at vågne i et fjeldtelt med regnen silende ned udenfor, som vi oplever på 2.overnatning, men et fjeldtelt er så lille, at det heller ikke er særlig tiltrækkende at blive liggende, så man kan lige så godt først som sidst hoppe ud i vejret. Egentlig går det jo meget godt på vores tur. Langsomt bestiger og forcerer vi den ene udfordring efter den anden og langsomt æder vi den ene kilometer efter den anden. Men så sker det: Vi får øje på det canadiske kærestepar, der IKKE som alle andre går med sindige skridt over klippepassene - nej, de løber på det nærmeste...og samtidig holder de hinanden i hånden. Godt nok uden oppakning, men alligevel... Billedet brænder sig fast på vores nethinde med en vis misundelse bag. Så da muligheden for at lade telt og tung oppakning stå i et dalpas, hvor vi kan vende tilbage til, griber vi den. Vi på det nærmeste styrter afsted, som om...vi skal slå en djævelsk rekord i fjeldræs...vores mål er varm kakao og vafler i en fjeldbygd 20 km væk. Faktisk har vi så travlt, at jeg ikke bemærker, at mine fjeldstøvler ikke er helt ordentlig snøret, og jeg ænser heller ikke, at mine knæ begynder at værke i vores fartfulde op og nedstigninger, hvilket dog står lysende klart for mig, da vi endelig når frem. Jeg kan snart ikke sætte mig ned og nyde min velfortjente søde sager. Jeg har anskaffet mig to forpinte og værkende knæ og store vabler på størrelse med to danske femkroner på mine fødder. Tilbageturen bliver en stor lidelse med ihærdige kalkulationer af, hvilket af mine to ømme knæ og fødder, jeg skal belaste mest, når jeg skal over forhindringer. Fjeldvandring er lige pludselig ikke så lige til. Mine sammenligninger af en fjeldsti med en dansk natursti bliver gjort til skamme. Gid fanden tage det canadiske kærestepar og vores egen udfordringstrang. I baggrunden ses det canadiske kærestepar (red: leg find Holger - eller se netversionen af avisen i farver ) 13 Tilbage ved dalpasset skal jeg ha` min tunge rygsæk på igen. Jeg frygter det som en pinsel...men på finurlig vis er det ligesom min krop finder tilbage igen i en gammelkendt rytme, da jeg får den på. Vi skal gå en rimelig jævn strækning hen til en bådebro, hvor der næste dag vil komme en lille båd og samle os op og bringe os tilbage til civilisationen. Hvis altså vejret er godt. Da er det, at jeg får den lille følelse af afmægtighed! For tænk nu hvis den ikke kommer - så vil vi ikke have mere mad. Ikke et eneste gram havregryn vil være tilovers og...en halv chokoladebar vil være at præstere til en dags overlevelse. Den eneste vej tilbage vil være over en 1200 meters højdedrag, som er svært fremkommeligt, og det er ikke det mine ben og fødder lige frem vil sukke efter at præstere. Faktisk overhovedet ikke! At være overgivet naturens præmisser og vilkår, er lige pludselig knap så flatterende. Ekstra overlevelsespakker er måske god latin på fjeldvandringer, men det har hverken ekspedienter, nordmænd eller andre kollegaer informeret os om. Glade er vi derfor, da vi en halv time før tidsplanen står og spejder efter vores båd og ser den dukke op i horisonten. Væk er det før spirende mismod. Man bliver pludselig meget ærbødig overfor naturen og dens kræfter. Vi mødte hverken sne eller kraftig tåge på vores vej, men oplevede alligevel at skulle være underlagt naturens luner. Fjeldvandring i Norge er trods alt, må vi erkende, lidt noget andet end en gåtur på en skovsti i Danmark. Den udfordrende natur og klimaet gør, at grejet i sandhed skal være i orden OG man skal gøre sig umage med at indstille det. Turen var trods alt anstrengelserne og udfordringerne værd: I hvert fald gør al den natur en helt glad i bægeret og vi smiler begge så bredt, da vi lander tilbage i civilisationen, at vores tænder bliver helt tørre

14 Rollespil i Stjær Drama i Bakkeriget d. 5. april Ærens Mark Et sandt drama udspillede sig i bakkeskoven, da mennesker, elvere, orker, tyve, sortelvere, hobbitter, dværge og andet godtfolk kæmpede på ærens mark for at vinde magt, hæder og ære. Råb, grin og lyden af kæmpende hære gav genlyd i skoven, da ca. 150 børn og voksne legede sig igennem et næsten 4 timer langt rollespil med ridderturnering, forplejning ved kroen og hos bageren, samt tvivlsom pasning og pleje hos den lokale læge. Tusinde tak til alle de hjælpende kræfter som gjorde spillet muligt, ved at hjælpe med opsætning og nedtagning af byen før og efter spillet, og tusinde tak til alle jer, der havde lyst til at deltage i selve spillet og gøre det til en fed dag for både børn og voksne. Skulle der nu sidde nogen derhjemme og tænke, at de godt kunne tænke sig at være med til planlægning af næste rollespil, eller måske allerede nu ved, at de gerne vil bidrage med en rolle eller en opgave til næste spil, så send en mail til Merete : eller til Helene: Stjær Rollespilsforening 14

15 15

16 INFO FRA PRÆSTEN KIRKENYT SAMTALER Enhver i sognet kan henvende sig til præsten og få en samtale, når man har brug for det; i ens hjem, på et af vores sygehuse eller i præstegården. Præster har absolut tavshedspligt. Ring eller skriv til præsten og aftal et tidspunkt eller mød blot op i præstegården til en samtale. KIRKEBIL Hvis du ønsker kirkebil, skal du blot kontakte Skanderborg Taxa på tlf.: Sæt X i kalenderen-arrangementer Sommermøde 2014 Sæt allerede nu kryds i kalenderen ved mandag d. 23. juni, hvor årets sommermøde kulminerer med det store Skt. Hans arrangement. I dagene op til Skt. Hans vil der traditionen tro være hoppepudder og snobrødsbagning for sognets allermindste. Ligesom Spejderne fra Stjær traditionen tro laver lejr. Lørdag vil der være bagedyst m.m. i haven Søndag er der gudstjeneste i præstegårdshaven og koret vil synge midsommeren ind. Selve Skt. Hans aftens program består af både nye og velkendte indslag. Ta' familien, madkurven og den gode stemning med på denne hyggelige aften. Detaljeret program for alle sommermødets arrangementer kommer senere - både i form af plakater i sognet og annoncer i Galten Folkeblad Klik ind på FORÅRETS KONFIRMATIONER i Stjær Kirke Asta Gaarde Aggergaard Stine Brandi Bukballe Victor Birk Domino Magnus Hostrup Ellebye Astrid Kristine Høgild Andreas Veldt Kjølhede Phillip Krøyer Kristensen Signe Malling Laursen Christian Møller Naja Buhl Brandt Sofie Rasmussen Mads Sofus Søe Sørensen Viktor Øvlisen i Storring Kirke Mille Holm Clausen Emil Stabel Henriksen Natazja Jepsen Daniel Hauge Madsen Philippa Victoria Vandborg Skov Nielsen. August Parsberg Overbye Oskar Rasmussen Julie de Neergaard Ravn Louise de Neergaard Ravn Josefine Thorsted Busch Sørensen Mai Lodahl Thorsen Anne Patricia Bonadies Thøgersen Sebastian Dichmann Valentin Andreas Urup Vixø Rasmus Holm Magnussen Marco Damgaard Nielsen Kalender Søndag den 8. juni Pinsedag Storring: kirkekaffe Stjær: 9.00 Mandag den 9. juni 2. pinsedag Fælles gudstjeneste i det fri med de øvrige sogne i Gl. Galten Skovby: Søndag den 22. juni Friluftsgudstjeneste i præstegårdshaven kl Efter kirkekaffen giver koret en lille koncert. 16

17 KIRKENYT Klik ind på Konfirmation søndag d. 4. maj

18 Storring BYG, HYG, SPØRG og SPAR - Børneleg og besparelser til voksne. Lørdag d. 22. marts var der familie energidag i Storring forsamlingshus for lokalområdet. Dagen startede med hjemmelavet boller og kaffe til alle, imens Claus Leick formand for Miljø- og Planudvalget bød velkommen. Han fortalte bl.a. at Skanderborg Kommune har en ambitiøs klimapolitik og man vil gerne gå foran med at nedbringe og omlægge energiforbruget i hele kommunen. De private boliger i kommunen står for 2/3 af al energiforbruget til varme og strøm i kommunen, så det er nødvendigt at samarbejde med private for at komme i hus med at nedbringe CO2-udledningen i kommunen. Han forklarede, hvad krav Skanderborg Kommune har til nybyggeri i området og at de gør meget for at nedbringe energiforbruget i de kommunale bygninger. Det er spændende at kunne samarbejde med lokalområder, som gerne vil gøre noget mht. energi og miljø. Det håber vi at kunne gøre mere af og hermed var dagen åbnet. De ca. 35 fremmødte blev så delt op i grupper en skulle med til et af de huse, som skulle have et stort energitjek, hvor huset blev gennemgået af en energikonsulent med henblik på besparelser. Der blev bl.a. foreslået udskiftning af vinduer og et evt. jordvarme anlæg. De resterende voksne blev tilbage i forsamlingshuset, hvor de hørte om forskellige energikilder og hvordan man kunne spare på energien generelt derefter kunne man gå rundt og snakke med de lokale håndværkere og firmaer som var mødt op, både om deres produkter eller hvordan man kunne gøre sit næste projekt i huset til en energirigtig løsning. 18

19 Storring Senere byttede de 2 grupper rundt og man besøgte et andet hus, som også skulle have et stort energitjek og nu var solen gået lidt væk, så man kunne tage et termografi, som gav et godt billede af hvor huset ikke var så godt isoleret her var også et af rådene at udskifte tv et alene det kunne give en besparelse på næsten 1000,- om året i strøm. Alt imens var børnene blevet underholdt af en konsulent fra Energitjenesten, som forklarede dem om forskellige former for vedvarende energi. Der blev tegnet, lavet små vindmøller og det store hit var nok at bygge en bil, som var drevet af solceller. Alt i alt en hyggelig og lærerig dag, som Storring forsamlingshus kan være stolt af. De slog også et slag for at man skulle blive medlem af forsamlingshuset, så de kan lave flere arrangementer. 19

20 Søballe-siden Redigeret af Jan Bardino Årets nyhed på Søballes fællesareal. Som beskrevet i forrige nummer af Stjær Avis, har Søballe indkøbt en M-Station. 2. Påskedag blev den behørigt indviet med et brag af en formiddag. Som det fremgår af billederne (der er flere på søballe.dk) var der mødt mange af byens voksne og børn op for at være med til åbningen. Formanden for Borgerforeningen, Kim Elgaard, bød velkommen og fortalte om maskinen og henstillede til at passe på den. Da han nåede til at skulle foreslå, hvordan den skulle indvies, blev han afbrudt og kassereren forslog at formanden skulle sparke den første bold. For en sikkerheds skyld var der lagt 4 fodbolde klar, så der skulle være en chance for at mindst én ramte. Her overraskede Kim ved at ramme med alle 4 bolde, godt gået! Herefter fik alle der havde lyst, mulighed for at prøve, hvordan den virker. Det blev en flot og sjov formiddag i fint påskesolskinsvejr. Vores M-Station har vi fået med tilskud fra Skanderborg Kommunes Landdistriktpulje. En rigtig god mulighed for små samfund som Søballe. Jeg vil gerne her efterlyse forslag til aktiviteter og/eller indretninger der kan være til gavn for hele Søballe. Vi kan søge 2 gange om året, og velbegrundede ansøgninger har stor sandsynlighed for at blive godkendt. Formanden holder indvielsestalen Alle 4 åbningsskud rammer Affaldsindsamling Den 27. april deltog Søballe igen i Danmarks Naturfredningsforenings store affaldsindsamling. Lange skørter ingen hindring Kommende arrangementer i Søballe. Sædvanen tro er der sankthansbål den 23. juni. Kl er grillen klar. Vi sørger for bord og en del siddepladser, tag evt. selv en stol med. Man kan stege sin egen mad på grillen ligesom man selv skal medbringe tilbehør og drikkevarer. Kl tændes det store bål. Fra bestyrelsens side håber vi at det frie initiativ, ligesom sidste år, træder til og arrangerer en sommerfest i Søballe. Vi foreslår at festen holdes den 17. august. Avisindsamling Spejderne i Veng samler aviser og blade til genbrug den 7. juni fra kl. 10. og så blev det børnenes tur Tilmelding til vores mailingliste sker ved at sende en mail til Al udsendelse af mails sker naturligvis anonymt. 20

21 NYT FRA HØVER af Mogens Kjærskov Generalforsamling i Høver Beboerforening Høver Beboerforenings årlige generalforsamling blev afholdt d. 8. april i Høver Beboerhus med deltagelse af 20 medlemmer. Formandens beretning ved Peter Nordheim gav ikke anledning til mange kommentarer, hvilket var det samme efter kassererens aflæggelse af regnskabet ved Mogens Kjærskov. På valg til bestyrelsen var Peter Nordheim, Susanne Lind, Eva Andersen, og Mogens Kjærskov. Alle på nær Susanne Lind var villige til genvalg. Som kandidat til bestyrelsen blev Ann Jette Riis foreslået som den eneste, og blev derfor, sammen med Peter Nordheim, Eva Andersen og Mogens Kjærskov, valgt uden afstemning. Som suppleanter opstillede Carsten Mikkelsen og Rasmus Laursen til de to pladser, og begge blev valgt uden afstemning. Jimmy Byskov blev valgt som revisor, og Harley Christensen blev valgt som revisorsuppleant. Udførligt referat indgår i Årsberetning , der udsendes til alle medlemmer af Beboerforeningen i løbet af maj måned. Efter generalforsamlingen var Høver Beboerforening sædvanen tro vært ved et stort ostebord. Skt. Hans i Høver Mandag den 23. juni. Traditionen tro afholder Høver Beboerforening fest Skt. Hans aften på legepladsen i Høver, hvor vi brænder bål, og sender heksen til Bloksbjerg, Vi starter på legepladsen kl. 18:00, hvor der er tændt op i grillen. På børnebålet kan børnene bage snobrød og riste pølser. Medbring gerne jeres egen madpakke. For at de mindste også kan være med til at sende heksen af sted, tændes det store bål kl. 20:00. Når bålet er brændt ned, kan man hygge sig med at bage snobrød, eller riste pølser i gløderne fra bålet. Der er gratis adgang, og alle er velkomne. Der vil aftenen igennem kunne købes øl/vand, kaffe/te, kage, pølser mv. HUSK: Medbring selv en gren til snobrød. Høver Beboerforening leverer gratis snobrødsdej. Stort loppemarked i Høver I weekenden d april afholdt Høver Beboerforening det årlige store loppemarked i og omkring Høver Beboerhus, hvor der igen i år var stor trængsel allerede et godt stykke tid før åbningen. Lørdag, hvor vejret tilsmilede loppemarkedet med høj sol det meste af dagen, var der de første par timer, en livlig handel, både i og udenfor Beboerhuset, samt i den hyggelige cafe, hvor der blev serveret både frokostretter og det store ta selv kaffebord. Det kunne dog mærkes på både tilstrømningen og købelysten, at der samme dag var loppemarked andre steder i kommunen. Søndag var der knap så travlt, men dagen igennem var der dog en del mennesker, der i det flotte forårsvejr lagde søndagsturen forbi loppemarkedet, så der blev også denne dag lavet en del gode handler. 21

22 Foreninger, grupper, råd, udvalg og institutioner med nøglepersoner STJÆR Stjær Sogns Borgerforening Jesper Lumbye Andersen Udlejning af forsamlingshus: tlf.: eller Stjær Avis kontaktperson: Christina Monrad Andersen , Stjær Byportal: Roy Erik Blüthgen / STRIT gruppen/ kontakt Roy Netcamp-gruppe Helle Fårup / Kultur-Gruppe Helene Simoni -Gunilla Maunsbach Teater-Revy-Gruppe Marianne Andersen/ Fællesspisning i Forsamlingshuset Dorthe Skriver / De Voksne Quinders Klub (DVQK) Vibeke Ottosen / Stjær Folkedansere Søren Kristensen/ / Stjær Billedmagere/ Art-Jam Tina Kolding/ Landsbysamvirket Ejerlav for Tåstrup sø Jakob Thulesen Dahl/ Stjær Boldklub Henrik Møller/ Hjemmeside: Løbeklubben Jesper Notlev / Motions-Vandreture-Nørkleklub Fra/i klubhuset/ Susanne Røgen Skanderborg ErhvervsUdvikling Dagplejen Karin Beyer-Pedersen/ Og Ruth Hildebrandt Schmidt/ Børnehaven Stjær Børnehus - Østerbro Stjær Børnehus - Vesterbro Stjærskolen Hjemmeside: SFO og Stjær Fritidsklub Lone Borgkvist SFO / Fritidsklub KFUM Spejderne i Stjær Koordinator Mette Dünser / Kirken: Carsten Marvig / hjemmeside: Menighedsråd: Leif Christoffersen Indre Mission Repr. i Stjær: Karen Marie Boye Stjær Vandværk Stjær Vandværk Bent Skovsende / FEJLMELDING: Peter Gabriel / Toftkærvej og Pebbelparkens Grundejerforening John Monrad/ Nygårdsparken Grundejerforening Gerth Christensen/ Kræftens Bekæmpelse Repr. i Stjær: Susanne Røgen/ Det Danske Haveselskab Repr. i Stjær: Conny Andersen DOF Dansk Ornitologisk Forening, lokalafd. Århus Amt. Lokal kontakt: Peter Lange/ Aarhus Aadals Golfklub, repr. i Stjær: Bodil Brandt/ A.M.B.A. Stjær Brugsforening Dennis Bødker Pedersen/ hjemmeside: Voksenkoret kontakt Rita Joseff Stjær Senior Klub/ Mandeklubben Poul Nygaard Kristensen / SØBALLE Søballe vandværk/ Gorm Larsen Grundejerforeningen Søballe Villaby Kim Elgård / Grundejerforeningen Gyvelhøj Rasmus Lübech Christensen/ Søballe Borgerforening Kim Elgård / HØVER Høver Beboerforening Peter Nordheim / Høver Vandværk Rasmus Laursen/ STORRING Storring Forsamlingshus: Karina Lauridsen, Udlejning: Michèle Vandborg Nielsen / Solhøjparken 27, Storring / Storring Grundejerforening: Flemming Staub. Tlf Storring Fællesspisning: Michèle Vandborg Nielsen Gymnastik: Instruktør: Ellen Mikkelsen Folkedans: Lillering Folkedansere Formand: Hans Jørgensen Storring-Stjær-Søballe-Høver Pilelaug Kirsten Gade, Storring Vandværk Formand: Leif Christoffersen Storring Børnehave Menighedsråd: Formand: Leif Christoffersen

23 Materiale til avisen kan leveres på: eller i postkassen på Østerbro 10. Indsendt materiale må helst ikke være over 3500 anslag (hvis du har noget der er længere, så kontakt en fra redaktionen). Indsendt tekstmateriale bedes leveret i Word eller Publisher eller en håndskrevet seddel i postkassen. Ris og ros modtages også meget gerne Stjær Avis udgives af Stjær Sogns Borgerforening Redaktionens adresse: Østerbro 10, Stjær, 8464 Galten, (Christina) Avisen bliver husstandsomdelt gratis 4 gange om året til ca. 750 husstande i Storring-, Stjær-, Høver- og Søballe-området. Du kan købe ekstra aviser i Lokal- Brugsen i Stjær, for 12 kr. Deadline for næste udgave af Stjær Avis er: søndag d. 31. august 2014 Avisen udkommer i weekenden d september Deadline-tidspunkt udsendes på Stjær-net - og på Brugsens opslagstavle, tre uger før deadline. Send gerne stof til avisen i god tid. Copyright! Kopiering er kærkomment - med angivelse af kilde! Redaktion: Sponsorer/ distribution/ trykning / Bjarne Schøler/ / Høver/ Mogens Kjærskov/ foto/ Webmaster/ Roy Blüthgen/ / Søballe/Jan Bardino/foto/ Storring/ artikler/ Merete Kirke/ foto/ Per Reipurth/ Layout/ foto/ Christina Monrad Layout/ foto/ Nina Møller Nielsen/ Artikler/foto/Mette Brandi/ Artikler/foto/Dorthe Skriver/ Artikler/ foto/layout/tina Krøyer/ Artikler/ Janne Grønhøj/ Artikler/ foto/henriette Korrekturlæsning/ Gitte Reipurth / Det er dog mærkeligt hvad der kan komme op af et blækhus (HC Andersen) Skrift kan gemmes, tale glemmes (norsk ordsprog) Vi synes det er rigtig sjovt at lave områdets lokal-avis. Har du lyst til at bidrage med indslag, så send dem til Alt modtages med glæde. Indslag, artikler, ideer, omtaler, fotos, eller bare en lille vits!!!! Jo flere der deltager med små eller store ting, desto mere alsidig bliver avisen.. Kunne du tænke dig at deltage i redaktionsarbejdet, få dig en fast spalte, eller bare deltage med kvartalets vittighed eller lign.så skriv og hør uforpligtende nærmere på Hemmeligheden ved en journalistisk succes er, at gøre læserne så rasende, at de selv vil skrive halvdelen af din avis. (C.E.M. Joad) Intet stort er nogensinde skabt uden entusiasme. (Ralph Waldo Emerson) 23

24 Stjær Avis Sponsorer! Unikke gaver - til dig og dem du holder af... Smykker, billeder, strik m.m. Kig forbi og lad dig inspirere - absolut ingen købetvang. Ring i forvejen, så du ikke går forgæves. Om sommeren har vi åbent i Stakladen i Besser på Samsø Helle Bach Andersen Græsballe 18, Søballe - Tlf Alle former for bogholderiopgaver udføres e er dit behov Bogføring Momsindberetning Lønadministra on Periode- og årsregnskaber Selvangivelse Nygårdsparken 25 Stjær Tlf Rådgivning og skræddersyede løsninger, der sikrer din virksomhed energieffektiv belysning af højeste kvalitet. Kontakt KVALITET ERFARING VIGGO RAVNS FORRETNING A /S TRADITION NYTÆNKNING Alt murer- og entreprenørarbejde udføres GALTEN INSTALLATIONSFORRETNING A /S Nicolai Bilde, El-installatør - - Torvet Galten - Tlf / Mail:

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kl. 14.00 Kaffe og kage kan købes i Onsdagsklubbens store kaffebod. Kl. 14.30 Aktiviteter:

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

for Lyne Sogn Marts 2014

for Lyne Sogn Marts 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Marts 2014 Indhold: * Avisindsamling: * Konfirmationer i 2015 & 2016 * Vennekredsen: Foredrag * Familie & Fritid: Køkkenfri aften

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07 26 Årgang 2010 Maj Juni Juli Fødselsdage: Maj Heidi Kasper Nicholai Anders D 0605 1305 1405 2405 Juni Jørn Christian Anders R Tobias Sebastian 1206 1406 1606 2306 2706 Juli Kristian 1207 Anne Sofie 1407

Læs mere

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219 FESTUGE 23 Vinkel Stadion Vinkelvej 219 3. juni 7. juni 2014 2 Tirsdag 3. juni 2014 Kl. 17:30 Ungdomsfodbold U8 drenge fodboldturnering (5 mands) Kl. 19:00 Oldboys fodbold SVIF Viborg Nørremarken Kl. 19:30

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Nytårstraveturen. I år blev vi sendt op forbi området hvor bygningen af det nye museum

Nytårstraveturen. I år blev vi sendt op forbi området hvor bygningen af det nye museum LØBESEDLEN BMI Motion Januar 2011 Nytårstraveturen Den 31. december kl. 12 er endnu et tidspunkt der for rigtig mange BMI-motionister står fast indgraveret i kalenderen. Her foretages den årlige travetur

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15 Kære Hylkeborger, medborger, nabo Du sidder nu med programmet for Hylke Festuge 2015 i hånden, og vi håber, at du vil komme og bakke op om aktiviteterne og være med til at vise hvorfor, og fejre, at Hylke

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK.

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Der er gang i alle vores hold og vi er ret godt fyldt op. Der tegner sig en god klubånd som der plejer og vi håber at alle nye som gamle medlemmer

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Skolenyt uge 45

Skolenyt uge 45 Skolenyt uge 45 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Endnu en uge er gået. Vi har i denne uge været ramt en del af sygdom både blandt børnene, personalet og personalets børn. Men vi har forsøgt at

Læs mere

Søttrup Gymnastikforening

Søttrup Gymnastikforening Gymnastik i Hornum PROGRAM 2015/2016 i Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (31/8 el.1/9) Velkommen til en ny og spændende sæson i Søttrup Gymnastikforening Vi håber, at rigtig mange har lyst til,

Læs mere

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015 Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer Frivillig Fredag Sorø 2015 Arrangører: Aktiviteten Stenlille AFRIKASTRIK Velkommen til Frivillig Fredag 2015 I år fejrer vi Frivillig Fredag både med Åbent Hus-arrangementer

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk April 2009 Læs i dette nummer: Ny konstituering Ny hjemmeside mm. Arbejdsopgaver Tilskudsmuligheder Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk Side 1 Den nyvalgte bestyrelsen har på

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august.

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Mikael 60231725 Børne diskotek - Martin 2065

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold:

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen Lyne Kirke: Nytårsgudstjeneste, Menighedsmøde Sdr. Bork Kirke: Sangaften

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015 Obbekær Forsamlingshus Formand Finn Vind 75 42 30 64 Kasserer Erik Bendtsen 51 58 60 39 Sekretær Bjarne Schmidt Philipp 22 96 55 55 Medlem Lis Thomsen 20 44 89 33 Medlem Bartina Swart 74 76 19 92 Udlejning

Læs mere

Klubblad for Horsens Dykkerklub Side 1. Nr: 1, 2015 23. Årgang. www.horsensdykkerklub.dk

Klubblad for Horsens Dykkerklub Side 1. Nr: 1, 2015 23. Årgang. www.horsensdykkerklub.dk Klubblad for Horsens Dykkerklub Side 1 Klubblad Nr: 1, 2015 23. Årgang Dyk sikkert Dyk organiseret www.horsensdykkerklub.dk I dette nummer: Bestyrelse:... 1 Kontaktpersoner i klubbens udvalg:... 1 Kære

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014

Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014 Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014 Efteråret er ved at nærme sig, og det er derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra Titanparken,

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

SØNDAG D. 21. MAJ FREDAG D. 19. MAJ LØRDAG D. 20. MAJ

SØNDAG D. 21. MAJ FREDAG D. 19. MAJ LØRDAG D. 20. MAJ FREDAG D. 19. MAJ SØNDAG D. 21. MAJ Kl. 14.00 17.00: Kl. 15.00 19.00: Dansens dag Spisebilletter til gris sælges fra kl. 16.00 I løbet af søndagen får vi besøg af Haderslev Kommunes Sundhedsbus, Skibelund

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling HyllingeBy.dk Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge Kom til fællesspisning i Centergården Onsdag den 18. feb. kl. 18.00 Spisning er først til mølle Vi er glade for succesen

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

Referat fra generalforsamling i HI Motion Skanderborg. LØRDAG den 15. november 2009 kl. 10.30

Referat fra generalforsamling i HI Motion Skanderborg. LØRDAG den 15. november 2009 kl. 10.30 Referat fra generalforsamling i HI Motion Skanderborg LØRDAG den 15. november 2009 kl. 10.30 Dagsorden. 1. Valg af dirigent Kim Rusholdt fastslog at generalforsamlingen var beslutningsdygtig, da der var

Læs mere

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219 FESTUGE 23 Vinkel Stadion Vinkelvej 219 5. juni 9. juni 2012 2 Tirsdag 5. juni (Grundlovsdag) Kl.14:30 SVIF motionsløb Der er start fra Vinkel Stadion. Rute på ca. 7 km. Rute på ca. 4 km. (børneløb) Deltagerprisen:

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Kallerup 11. marts 2006 MØDEREFERAT Dato: 9.marts 2005 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 18 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn Oktober 2015. Indhold: * Vennekredsen: Foredrag. Til: Samtlige husstande kontorer butikker

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn Oktober 2015. Indhold: * Vennekredsen: Foredrag. Til: Samtlige husstande kontorer butikker Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Oktober 2015 Fra Indvielse af Byfornyelse Indhold: * Vennekredsen: Foredrag * Avisindsamling: Fortsætter * Ny Butik: Mormors ting

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2014.

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2014. NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2014. I dette nummer: Bestyrelsen Indkaldelse til generalforsamling Regnskab 2013 Budget 2014 Året i billede og tekst af Bente. Kalenderen Formandens side Bestyrelsen: Formand:

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 26. ÅRGANG 2012 1 Maj Juni 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

Grundejerforeningen Fjordager og Fjordbakken. Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen

Grundejerforeningen Fjordager og Fjordbakken. Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen MØDEREFERAT Emne: Afholdt Deltagere: Dagsorden Ordinær generalforsamling Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen 30 personer til kaffebord, heraf 5 bestyrelsesmedlemmer og 2 børn 1. Valg af

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Program for Hylke Festuge 2014. lørdag d. 14. mandag d. 25. juni

Program for Hylke Festuge 2014. lørdag d. 14. mandag d. 25. juni Program for Hylke Festuge 2014 lørdag d. 14. mandag d. 25. juni Familiedag kl. 9.30 16.30 Kl. 9.00 11.00 er der fodboldskole for de mindste. De store børn har været i gang siden fredag d. 14. kl. 15.00

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2014 På Østervejrupvej Indhold: * Bypedeller: * Energimesse: * Familie & Fritid: Konstitueret * Informationsmøde i Lyne

Læs mere

qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh jklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwer tyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæø

qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh jklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwer tyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæø Havreloftet Havrehedskolen Rugårdsvej 729 5462 Morud Skolens hjemmeside: Velkommen Til Havreloftets Mini-SFO På Havrehedskolen qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh www.havrehed-sk.skoleintra.dk

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Hvidbjerg 4. marts 2015 MØDEREFERAT Dato: 4. marts 2015 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 12 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 8. Kære børn og forældre Lemming 23. september 2016 G L A D E B Ø R N L Æ R E R B E D S T

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 8. Kære børn og forældre Lemming 23. september 2016 G L A D E B Ø R N L Æ R E R B E D S T U G E B R E V E T F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 8 Kære børn og forældre Lemming 23. september 2016 G L A D E B Ø R N L Æ R E R B E D S T Ugen der gik: Vi har haft en dejlig uge med almindelig

Læs mere

SFO NYT DECEMBER 2011

SFO NYT DECEMBER 2011 SFO NYT DECEMBER 2011 FÆLLES Spilledagen mod Ravn á Rock Endelig kom dagen, hvor dysten skulle stå mod Ravn á Rock. Deltagerne i alle 4 discipliner (skak, backgammon, bordfodbold og bordtennis) var spændte,

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN marts 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. marts 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige indlæg,

Læs mere

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner 7. februar 2012 side 2-4 side 5 Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner Referat fra generalforsamling i Hjallerup

Læs mere

Højtlæsning bringer børn og ældre sammen Tilst Tidende. Højtlæsning bringer børn og ældre sammen

Højtlæsning bringer børn og ældre sammen Tilst Tidende. Højtlæsning bringer børn og ældre sammen Side 1 af 5 Tilst Tidende Tilst til tiden Forside Kultur Samfund Sport Om sitet Søg... Feature, Kultur Previous Next Højtlæsning bringer børn og ældre sammen I dag er det Generationernes Dag i hele landet.

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 2 FEBRUAR 2010. Tegningen er en del af oplægget til 2. Gildes foredrag:

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 2 FEBRUAR 2010. Tegningen er en del af oplægget til 2. Gildes foredrag: S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 2 FEBRUAR 2010 Tegningen er en del af oplægget til 2. Gildes foredrag: Kvindernes placering i Vikingesamfundet og eksempler

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

Så er det tid til de årlige generalforsamlinger og årsmøder. Se inde i bladet hvem, hvor og hvornår. Februar 2012

Så er det tid til de årlige generalforsamlinger og årsmøder. Se inde i bladet hvem, hvor og hvornår. Februar 2012 Februar 2012 Så er det tid til de årlige generalforsamlinger og årsmøder. Se inde i bladet hvem, hvor og hvornår Kalenderoversigt over aktiviteter i omegnen Kære læser Hvis du læser dette sidder du med

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Juni 2015

Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn ÅRETS BYFEST 2015 Den 23. 27. juni afholdes der byfest i Krejbjerg. Tirsdag den 23. juni kl. 18.30 Cykeltur til Nymølle kl. 20.00

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

BEMÆRK PRISEN: KUN 175,- pr. kuvert.!

BEMÆRK PRISEN: KUN 175,- pr. kuvert.! August 2006 www.krejbjerg.dk Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Høstfest Lørdag 30. september kl. 19.00 Slut op om den traditionsrige høstfest - invitér hele besætningen! Menu Hønsesalat m.

Læs mere

Det sker hver uge: Baptistkirken Pandrup-Birkelse

Det sker hver uge: Baptistkirken Pandrup-Birkelse Hjemmeside: www.b-pb.dk Facebook: www.facebook.com/baptistkirken.pb Baptistkirken Pandrup-Birkelse Præst: Anders Hyldgård Løkkenvej 20, 9490 Pandrup Tlf. 4280 9095 E-mail: andershyldgaard@gmail.com Menighedsrådets

Læs mere

FORMANDSBERETNING 2013-2014

FORMANDSBERETNING 2013-2014 FORMANDSBERETNING 2013-2014 Så er året ved at være gået og det har igen været et rigtig godt år for BGF. Vi har i år 180 medlemmer. Heraf ca. 95 børnegymnaster. Det er omkring det samme antal som sidste

Læs mere

Skolenyt uge 39 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 39 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 39 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Som optakt til Spil dansk dagen havde vi et par ekstra sange i onsdags til morgensang. Kig i Skolenyt og forhåbentlig sæt et stort X for at komme

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Hvidbjerg 10. marts 2014 MØDEREFERAT Dato: 5. marts 2014 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 14 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Februar 2016

Krejbjerg - Nyt Februar 2016 Krejbjerg - Nyt Februar 2016 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn FASTELAVNSFEST Kære sørøvere, prinsesser, superhelte og andet godtfolk. Er I klar til at slå katten af tønden? Nu er det igen

Læs mere

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen Kære indsamlingskoordinator Tusind tak, fordi du vil være en del af Gigtforeningen og Scleroseforeningens husstandsindsamling i Region Midtjylland

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE Kundby d. 11. juni 2012 Kære forældre Endnu et skoleår går mod sin afslutning, og den dejlige sommerferie venter forude. I år strækker skoleåret sig helt hen imod juli måned,

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Der er telefonsvarer på i vagtstuen fra kl. 08.15 til kl. 15.30. Telefonsvareren aflyttes kl. 14.00, 15.00 og 15.30.

Der er telefonsvarer på i vagtstuen fra kl. 08.15 til kl. 15.30. Telefonsvareren aflyttes kl. 14.00, 15.00 og 15.30. Velkommen til Mosehuset 2016 Her følger en del praktiske informationer vedrørende institutionen. Hvis der opstår spørgsmål er alle selvfølgelig velkomne til at rette dem til os, så misforståelser og ærgrelser

Læs mere

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013

Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013 Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013 Dagsorden 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent c. Valg af bisidder d. Valg af 2 stemmetæller 2. Årsberetning af: a. Tegnsprogsforeningen

Læs mere

Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder.

Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Martin Lindved 2065 9320 Børne diskotek - Jan

Læs mere

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens Bestyrelsen Formand: Næstformand: Hanne Skjødt Peter Rabjerg Brådhusvej 7 Gedhøjen 7, Hatting 86 55 15 70 75 65 36 16 skjoedt@pc.dk peter@rabjerg.eu

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN november 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. november 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige

Læs mere

Herreklubben. Referat. Generalforsamlingen 2016

Herreklubben. Referat. Generalforsamlingen 2016 Referat. Generalforsamlingen 2016 1. Valg af dirigent Jens Jepsen udeblev og Asger S. Schmidt foreslog selv at tage hvervet som dirigent. Der blev ikke foreslået andre emner. Dirigenten Bekræftede, at

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Dagsorden iflg. vedtægterne: 1. Valg af ordstyrer: Tage Kristensen 2. Valg af skriftsfører: Lars Barslund 3. Formandens beretning:

Læs mere

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Julefrokosten den 11. december Caféens ugentlige menuer og alt om arrangementer og aktiviteter på Lokalcenteret kan ses på

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1 November 2010 Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur Side 1 Bestyrelsen i Kærby Landsbylaug: Formand: Næstformand: Lasse Hansen, Tina Jørgensen

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

for Lyne Sogn Juni 2017 Guldkonfirmander Årgang 1967

for Lyne Sogn Juni 2017 Guldkonfirmander Årgang 1967 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni 2017 Guldkonfirmander Årgang 1967 Indhold * Kroket & Petanque: Jubilæum * Lyne Hallen: Sommerfest * SLGU: Sponsor tøj til

Læs mere