Boligorganisationen Tårnbyhuse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Boligorganisationen Tårnbyhuse"

Transkript

1 Boligorganisationen Tårnbyhuse

2 1. Baggrund 2. Beslutningsproces 3. Renoveringens indhold 4. Økonomi og husleje 5. Genhusning 6. Tidsplan

3 Boligorganisationen Tårnbyhuse 1 Bagrund Heldigvis synes de fleste beboere, at Bredagergården er et dejligt sted at bo. Det skal det også være i fremtiden. Derfor er der siden 2007 blevet arbejdet på at skabe den bedste løsning på de bygningsmæssige udfordringer, der er i Bredagergården. Selvom afdelingen er blevet løbende vedligeholdt de sidste 60 år, viser tilstandsvurderingen, at der efterhånden er behov for en større renovering. Derudover er der mange små lejligheder, køkkener og badeværelser, som er utidssvarende, og byggeriet er ikke handicap- og ældrevenligt. På den baggrund vurderes det, at den mest fremtidssikre løsning er at gennemføre en helhedsorienteret renovering. at lejlighederne passer til fremtidige ønsker og behov, at bygningerne er i ordentlig stand, at huslejeniveauet også kan holdes stabilt i fremtiden, fordi der ikke opstår akutte renoveringsbehov, og at beboerne får glæde af attraktive nyrenoverede boliger til den lavest mulige husleje. En helhedsorienteret renovering, også kaldet en helhedsplan, er den mest økonomisk fordelagtige måde at renovere på, fordi lappeløsninger bliver dyre på sigt, og fordi der kan opnås støtte til helhedsplanen fra Landsbyggefonden. Boligorganisationen siger derfor tak for de mange ideer og kommentarer, der er fremkommet på beboermøderne indtil nu. Vi er stolte af at præsentere denne helhedsplan for Bredagergårdens beboere.

4 Boligorganisationen Tårnbyhuse 2 Beslutningsproces I denne informationsfolder præsenteres helhedsplanen, så alle beboere har det bedst mulige beslutningsgrundlag til at træffe beslutning om, hvorvidt helhedsplanen for Bredagergården skal gennemføres. I det tidligere omdelte materiale med økonomi overslag, er det muligt at se, hvad der kommer til at ske med hver enkelt lejlighed i Bredagergården i forbindelse med renoveringen. Der er de seneste år blevet afholdt diverse informationsmøder, senest mandag den 10. juni 2013, om selve projektet, genhusning og økonomi, hvor det har været muligt at få en uformel dialog med repræsentanter fra boligorganisationen, arkitekterne og bygherrerådgiver, samt stille spørgsmål i et større forum. Der er ligeledes blevet indkaldt til et hvor helhedsplanen vil blive fremlagt og debatteret inden den endelige afstemning. Bestyrelsen vil på det ekstra ordinære afdelingsmøde stille forslag om, at helhedsplanen sendes til urafstemning, så alle husstande har mulighed for at stemme skriftligt. Hvert lejemål vil derfor modtage to stemmesedler og nærmere information om afstemningsproceduren efter det ekstra ordinære afdelingsmøde. Hvis helhedsplanen vedtages, skal vi i gang med at præcisere, hvordan de forskellige delelementer skal udføres til bl.a. køkkener og badeværelser. Beboerne vil derfor få mulighed for at være med til at vælge indretning og materialer sammen med boligorganisationen og arkitekterne.

5 3 Renoveringens indhold Bredagergården er opført i 1948 og er overordnet set i god stand, men enkelte bygningsdele er under nedbrydning. Byggemetoder og materialer er traditionelle for opførelsestidspunktet, og det samme er lejlighedstyperne. For at sikre Bredagergården i fremtiden bør man forbedre de nødvendige bygningsdele og renovere lejlighederne, så man kan tilbyde forskellige størrelser boliger med tidssvarende køkken- og badeforhold samt attraktive udearealer. Derfor omfatter renoveringen følgende: 3.1 Udskiftning af vinduer og døre De eksisterende trævinduer skiftes til moderne vendbare træ/alu vinduer, som er mere lyd og varmeisolerende. Ved at udskifte til træ/alu vinduer sparer vi også på driftsomkostningerne, da vinduerne ikke skal males. Hoveddøre bliver udskiftet til mere moderne døre, som også vil være mere lydisolerende og indbrudssikre. De steder, det er nødvendigt, skiftes desuden døre i lejlighederne. 3.2 Renovering af køkkener og badeværelser Alle køkkener og badeværelser skiftes ud i forbindelse med renoveringen. I den tidligere omdelte økonomi oversigt er det muligt at se placeringen af de nye badeværelser. På badeværelset vil der blive etableret et bruseområde/kabine. I de lejligheder, der stadig har badekar, fjernes dette. 3.3 Udskiftning af installationer Når køkkener og badeværelser skiftes ud, vil der blive udskiftet installationer, fx stigestrenge, blandingsbatterier og sanitet. Der udføres mekanisk ventilation, så indeklimaet forbedres. De gamle gasinstallationer vil blive nedtaget, og der vil blive installeret 400 volt, så der i fremtiden kan tilsluttes elektrisk komfur. 3.4 Renovering af varmecentralen Varmecentralen vil blive renoveret og i den forbindelse vil der blive ført nye varmerør op i lejemålene, og radiatorerne vil blive udskiftet. I samme forbindelse vil den gamle kulkælder blive nedlagt.

6 3.5 Øget tilgængelighed Der vil i et passende antal opgange blive etableret elevatorer, så der vil være en nemmere tilgængelighed til lejemålene for ældre og gangbesværet. Da projektet stadig er i projekteringsfasen er der ikke taget en endelig beslutning om hvor mange opgange der får elevatorer, men lige nu arbejder vi på det bliver i 4 opgange fordelt med 2 i hver blok. 3.6 Udskiftning af altaner De eksisterende betonaltaner bliver taget ned. I stedet opsættes nye moderne åbne altaner. Altanerne bliver så store som mulige, og vil i den ny udformning bidrage til et fornyet og imødekommende indtryk af bebyggelsen. Der vil den forbindelse også blive udskiftet tagrender og nedløb. 3.7 Forhaver til stuelejligheder I stuelejlighederne indrettes en privat have med adgang direkte fra lejligheden. Enkelte stuelejligheder vil dog blive med både altan og have. Se størrelse og placering i det tidligere omdelte økonomioverslag. Fra haverne bliver der adgang til de fælles grønne områder. 3.8 Fælles arealer Efter renoveringen vil der blive etableret nyt asfaltlag på vejene omkring Bredagergården. Derudover vil der blive etablerede ny legeplads, samt indkøbt nye borde og bænke for at skabe et udemiljø, hvor beboerne kan mødes og hygge sig. De grønne områder vil forblive som eksisterende, så vidt det er muligt, men det kan nok ikke undgås, at der vil blive fældet et par træer i forbindelse med renoveringen. Kældergange og trappeopgange vil blive istandsat og malet. Desuden vil festlokalet blive renoveret og istandsat. Boligorganisationen vil derudover forsøge at få lukket Bredagervej ud mod Kastrupvej, så de grønne områder gøres større. 3.9 Energiforbedringer Udskiftning af vinduer og døre betyder, at lejlighederne holder bedre på varmen, primært pga. de nye energiruder. Beboerne kan derfor opleve, at varmeregningen bliver mindre. Spidsloftet vil blive isoleret. Toiletterne vil blive med vandbesparende installationer Miljøundersøgelser Der vil blive foretaget miljøundersøgelser af altanmalingen og fugerne omkring vinduerne for at sikre, at der fx ikke er PCB i byggematerialerne.

7 Boligorganisationen Tårnbyhuse 3.11 Sammenlægning af lejligheder For at skabe plads til tidssvarende boliger i Bredagergården, sammenlægges nogle af lejlighederne. Sammenlægningerne medfører, at i alt 6 lejligheder udgår. Antallet af lejemål vil således i fremtiden blive 64, i forhold til de nuværende 70. De beboere, der må flytte i forbindelse med sammenlægningen vil få tilbudt en tilsvarende bolig. I tidligere omdelte økonomioversigt er det muligt at se hvilke lejligheder der lægges sammen, og hvilke lejligheder der nedlægges i den forbindelse. Læs mere om dette under genhusningsafsnittet.

8 4 Økonomi og husleje På baggrund af projektforslaget forventes renoveringen af Bredagergården at komme til at koste i alt 87,5 mio. kr. Der er i langtidsplanen afsat 8 mio. kr. til renoveringen, og der kan herudover forventes tilskud på i alt ca. 4 mio. kr. fra Landsbyggefonden, Tårnby Kommune og Boligorganisationen Tårnbyhuse, såfremt beboerne stemmer ja til planen. Resten ca. 75,5 mio. kr. skal i så fald finansieres med realkreditlån. 4.1 Billige lån Det ville blive meget bekosteligt for huslejen i Bredagergården, hvis ikke der oven i de nævnte tilskud kunne regnes med årelang økonomisk støtte til afviklingen af disse realkreditlån. Men med Landsbyggefondens godkendelse af helhedsplanen for renoveringen af Bredagergården, er der skaffet adgang til billige lån. De billige lån betyder, at huslejestigningerne bliver væsentligt mindre, end hvis pengene skulle lånes på almindelige betingelser. Godkendelsen fra Landsbyggefonden åbner desuden for, at Boligorganisationen Tårnbyhuse kan støtte afdelingen og projektet økonomisk med yderligere tilskud på ca. 12 mio. kr. i alt over en årrække. Formålet med støtten fra Landsbyggefonden og boligorganisationen er at holde huslejen nede på et rimeligt niveau efter gennemført renovering og fremtidssikring, og sikre en rolig gradvis huslejetilpasning over de næste år. 4.2 Hvorfor er det vigtigt at slå til nu Landsbyggefonden er parat til at yde billige lån til Bredagergården på betingelse af, at beboerne beslutter sig for at gennemføre en helhedsorienteret renovering. Der er i dag en lang kø af boligområder, der vil låne penge, men der er langt fra nok til alle. Da Landsbyggefonden allerede har givet Bredagergården tilsagn om et muligt lån, er det vigtigt, at beboerne slår til nu. Vi ved nemlig ikke, om Bredagergården om 5 10 år eller senere vil få chancen igen. Det samme gælder tilskuddene fra Boligorganisationen Tårnbyhuse, der forudsætter et ja fra beboerne til helhedsplanen og de beregnede huslejestigninger.

9 4.3 Hvad sker der med huslejen Hvis beboerne siger ja til helhedsplanen for renovering og fremtidssikring af Bredagergården, vil huslejen for de enkelte lejligheder stige %, eller i gennemsnit ca. 30 % for hele Bredagergården. Det er et niveau, der svarer til andre moderniserede lejligheder i Tårnby Kommune. Derudover kan man, som tidligere nævnt, forvente besparelser på varmeforbrug pga. energiforbedringer, samt at nuværende henlæggelser i afdelingens langtidsplan udskydes, hvilket også på længere sigt vil begrænse lejeforhøjelserne. I tidligere omdelte økonomioversigt kan du se, hvor meget huslejen stiger for hver enkelt lejlighed før og efter de forventede energibesparelser. Såfremt du har mistet din økonomioversigt, kan en ny afhentes på administrationen, eller rekvireres ved at kontakte driftslederen. 4.4 Hvad sker der, hvis helhedsplanen nedstemmes Hvis helhedsplanen nedstemmes, bortfalder som nævnt muligheden for billige lån, støtte og tilskud. I så fald vil Bredagergården blive renoveret løbende efter langtidsplanen, som udarbejdes i samarbejde mellem afdelingsbestyrelsen og boligorganisationen. I øjeblikket er der afsat 8 mio. kr. på langtidsplanen til planlagte renoveringsarbejder. Hvis helhedsplanen nedstemmes, vil der derfor ikke være mulighed for at gennemføre en større renovering uden store huslejestigninger. Det betyder fx, at hvis der skal udskiftes altaner, som er budgetteret til kr. 4,2 mio. kr. skal beboerne henlægge kr om året, hvilket vil svarer til en huslejestigning på ca % fra f.eks. 1. juli 2020, og så vil altanerne først blive udskiftet i Hvis der endvidere skal opspares til udskiftning af vinduer i fx 2021, som er budgetteret til kr. 3,5 mio. kr. vil der ske en huslejestigning fra 1. juli 2014 på yderligere ca. 15 %. På den følgende side kan du se en oversigt over de arbejder, der er inkluderet i den eksisterende langtidsplan, og de arbejder, der skal henlægges ekstra midler til via huslejestigning, hvis helhedsplanen ikke

10 Renovering af køkkener fra budgetår 2015, hvor der renoveres 1 opgang om året, og derved er vi først færdige i Renovering af legeplads i budgetår Udskiftning af vaskemaskiner m.m. samt istandsættelse af vaskeri i budgetår Istandsættelse af asfaltbelægning i budgetår Udskiftning af brugsvandsrør i terræn i budgetår Løbende vedligeholdelse af varmecentralen fra budgetår Maleristandsættelse af vinduer, døre kviste m.m. i budgetår Maleristandsættelse af facade i budgetår Maleristandsættelse af trappeopgange og kældergange i budgetår Maleristandsættelse af festsal i budgetår Udskiftning af vinduer og døre. Udskiftning af altaner og altandøre. Renovering af el hovedforsyning i terræn, samt installation af 400 volt. Renovering af badeværelser. Renovering af varmecentralen. Udskiftning af tagrender og nedløb. Efterisolering af spids og skrålofter m.m. Renovering af kældertrapper. Nedlægning af kulkælder. Renovering af festsal.

11 4.5 Boligstøtte Når huslejen sættes op i forbindelse med en renovering, vil der også være mulighed for at få forhøjet boligtilskud i form af boligstøtte. Da boligtilskuddet afhænger af beboernes indkomst, antal børn og lejlighedsstørrelse m.v., har vi ikke mulighed for at foretage en beregning der gælder for alle lejere. I boksen kan man se forskellige eksempler på boligstøtteberegninger og hvad en eventuel vedtagelse af helhedsplanen med en stigning på 30 % vil betyde. Enlig pensionist, årlig indkomst kr ,00, 3 værelser på 68m 2 Nuværende husleje: kr ,00 Boligstøtte: kr ,00 Egen betaling: kr ,00 Fremtidig husleje: kr ,00 Boligstøtte: kr ,00 Egen betaling: kr ,00 Dette betyder en reel huslejestigning på kr. 48,00 om måneden. Pensionistægtepar, årlig indkomst kr ,00, 3 værelser på 68m 2 Nuværende husleje: kr ,00 Boligstøtte: kr. 723,00 Egen betaling: kr ,00 Fremtidig husleje: kr ,00 Boligstøtte: kr ,00 Egen betaling: kr ,00 Dette betyder en reel huslejestigning på kr. 271,00 om måneden. Enlig forsørger med 2 børn, årlig indkomst kr ,00, 3 værelser på 75m 2 Nuværende husleje: kr ,00 Boligstøtte: kr ,00 Egen betaling: kr ,00 Fremtidig husleje: kr ,00 Boligstøtte: kr ,00 Egen betaling: kr ,00 Dette betyder en reel huslejestigning på kr. 478,00 om måneden.

12 Boligorganisationen Tårnbyhuse Du kan læse mere om boligstøtte på eller ved at kontakte Udbetaling Danmark på for yderligere information. Hvis du ikke modtager boligstøtte på nuværende tidspunkt, kan du på samme hjemmeside undersøge, om du er berettiget til boligstøtte som følge af huslejestigningen. Boligorganisationen vil også gerne være behjælpelig med at undersøge dine muligheder og vejlede med din boligstøtte. I indkaldelsen til det ekstra ordinære medlemsmøde, udsendt mandag den 3. juni 2013, kan du se hvornår du har mulighed for at booke et møde med boligorganisationen. Der vil du få mulighed for at få en vejledende beregning på hvad huslejestigningen vil betyde for din boligstøtte. Du skal til mødet medbringe hele dit seneste boligstøttebrev. Får du ikke boligstøtte skal du medbringe din seneste husleje opkrævning, din lejekontrakt og seneste årsopgørelse. 5 Genhusning Renoveringen er så omfattende, at der er behov for at alle beboere flytter i en periode, og at nogle få flytter permanent fra deres lejlighed. Du har førsteret til at flytte tilbage til din nyrenoverede lejlighed, men genhusningen åbner også mulighed for, at du kan få nogle nye ønsker opfyldt. Eksempelvis kan du ønske at flytte til en større lejlighed, til en lejlighed i stueetagen eller til en lejlighed i en af boligorganisationens øvrige afdelinger. I forbindelse med genhusningen, skal du derfor udfylde et skema med dine ønsker og boligdrømme, så boligorganisationen kan finde den bedst mulige lejlighed til dig. Bredagergårdens beboere har under genhusningen førsteret til samtlige ledige lejligheder i alle boligorganisationens afdelinger, som de er berettiget til ifølge lovgivningen, og vi vil gøre vores bedste for at alle får sine ønsker bedst muligt opfyldt. Heldigvis viser erfaringer fra ombygninger i andre boligafdelinger, at beboerne generelt får en lejlighed, de er endnu gladere for, end den de kom fra. Det er også målet her.

13 5.1 Hvor mange skal flytte ud af bebyggelsen? På grund af sammenlægning af lejligheder bliver der 6 færre lejligheder i Bredagergården. Alle beboere vil i renoveringsfasen blive genhuset, og der kan så være tale om en midlertidig genhusning, hvor man kan komme tilbage til en lejlighed i Bredagergården, eller en permanent genhusning hvor man forbliver i den lejlighed man bliver flyttet hen. 5.2 Når to lejligheder slås sammen, hvilken lejer har så førsteret til den nye lejlighed? Det har den beboer, som har størst anciennitet. Det gælder også, hvis den ene familie har børn. Spørg i administrationen (udlejningen). De ved, hvem der har længst anciennitet. 5.3 Har jeg ret til det samme antal værelser, som jeg oprindeligt havde? Ja. Flytter du fra en 3-værelses lejlighed, har du ret til en anden 3-værelses lejlighed. Man kan også ønske en større eller mindre lejlighed. 5.4 Er det erfaringen at folk får den lejlighed, de ønsker? Ja. Erfaringen er, at nogle ønsker at flytte til en mindre, andre til en større lejlighed. Nogle ønsker at flytte ned i stuen, andre vil hellere bo på 2. sal. Vi stopper udlejningen, så snart det er endeligt besluttet, at renoveringen skal gennemføres, så lejlighederne reserveres til genhusning af de oprindelige beboere. Hvis der flytter nye ind, bliver det kun på midlertidige lejekontrakter. 5.4 Hvordan foregår renoveringen Vi renoverer en boligblok ad gangen og genhuser beboerne, indtil blokken er færdigrenoveret.

14 5.6 Skal de ældre genhuses til plejehjemmet Nej, ikke medmindre det er et ønske fra beboeren. Renoveringen gør desuden, at ældre kan komme tilbage til Bredagergården, da der bliver renoveret lejligheder som indrettes, så gangbesværede og ældre bedre kan komme rundt med kørestole. Hjemmehjælpen får bedre plads til pleje. Der etableres elevatorer i nogle opgange, så det bliver nemmere at komme til og fra lejlighederne for ældre. 5.7 Får jeg hjælp til at flytte Ja, du vil som beboer få hjælp til at pakke dine ting ned i flyttekasser og at få afmonteret lamper og gardiner m.v. Alle udgifter i forbindelse med flytningen vil blive betalt af byggesagen/ boligorganisationen. 5.8 Hvordan er kvaliteten af de lejligheder, beboerne genhuses midlertidigt i? Lejligheden bliver først synet. Småfejl vil blive udbedret, men lejlighederne vil f.eks. ikke blive nymalet, inden du flytter ind. Lejlighederne vil i øvrigt være i almindelig stand uden funktionsfejl. 5.9 Hvad skal jeg betale i husleje ved en midlertidig genhusning? Huslejen ved midlertidig genhusning er den samme som den, du betaler for din nuværende lejlighed. Hvis huslejen er større betaler byggesagen differencen. Du betaler din normale husleje og byggesagen betaler for genhusningen Hvordan foregår permanent genhusning? Din nuværende lejlighed synes - som ved en almindelig flytning. Der foretages afregning i forhold til dit indskud. Hvis du skal flytte permanent, og din lejlighed skal renoveres, vil der naturligvis forekomme en lempeligere vurdering af din lejligheds tilstand. Vedligeholdelseskontoen inddrages i renoveringen, da pengene ikke tilhører den enkelte lejer, men selve lejligheden. Du skal indgå en ny huslejekontrakt og betale indskud i den nye lejlighed. Du kan søge kommunen om hjælp til indskud.

15 6 Tidsplan 10. juni 18. juni Informationsmøde Ekstra ordinært beboermøde se indkaldelse omdelt den 3. juni Såfremt helhedsplanen vedtages kan et videre forløb se ud som nedenfor. Efterår 2013 Vinter 2013 Primo 2014 Medio 2015 Udbud af totalrådgivning Projektering (arkitekter og ingeniører) Godkendelse af endeligt projekt Udbud af entreprise Byggeperiode Sidste opgang indflyttes

16 Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse 1 Bagrund Heldigvis synes de fleste beboere, at Saltværkshuse er et dejligt sted at bo. Det skal det også være i fremtiden. Derfor er der siden

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse 1. Prøvelejlighed Efter boligorganisationen har afholdt en række åben hus arrangementer, hvor det var muligt for beboerne i Saltværkshuse at besigtige, hvordan et lejemål kunne komme til at se ud, efter

Læs mere

Udskiftning af vinduer og kælderdøre

Udskiftning af vinduer og kælderdøre Udskiftning af altaner Istandsættelse af murværk Udskiftning af vinduer og kælderdøre Maleristandsættelse af vinduer og indgangspartier Baggrund På baggrund af forslaget om udskiftning af altaner på det

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Tryghed & Trivsel 1 Indledning Forslag om helhedsplan i Saltværkshuse, som blev vedtaget igangsat i 2007, var første gang til afstemning 13. december 2013, hvor forslaget

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Tryghed & Trivsel Hvor og hvornår får jeg yderligere information som beboer. Tidsplan I prøvelejligheden Soldugvej 31 st.th., vil der blive afholdt åbent hus arrangement

Læs mere

Ombygning af Hækkevold og Helleborg

Ombygning af Hækkevold og Helleborg Ombygning af Hækkevold og Helleborg - beslutningsoplæg til det fælles afdelingsmøde onsdag den 27. januar 2010 En helt nødvendig ombygning Boligerne i Hækkevold 9 15 (fsb) og Helleborg 9 15 (SAB) er små

Læs mere

Indhold. Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget

Indhold. Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget I forbindelse med informationsmødet den 29. september 2015 og genhusningsmødet den 7. oktober 2015, er der blevet stillet en række spørgsmål som er blevet

Læs mere

Ringparkens Helhedsplan

Ringparkens Helhedsplan Ringparkens Helhedsplan Siden 2011 er der blevet arbejdet på en helhedsplan i Ringparken. En helhedsplan tager normalt mange år at få gennemført og ændrer sig normalt gennem tiden. Da I sidst så projektet

Læs mere

Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej

Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej Dagsorden: 1 A Valg af dirigent 1 B Valg af referent 2 Behandling af forslag 1 Stemmeudvalg: Forslag 1. Det

Læs mere

Korsgårdens Helhedsplan

Korsgårdens Helhedsplan Korsgårdens Helhedsplan Hvad er afdelingens udfordringer? Udvendige døre og vinduer Udtjente plastikvinduer, dårligt isolerende og utætheder. Plastikvinduer er svære at vedligeholde og reparere - kuldebroer

Læs mere

Velkommen til infomøde 19 03 2013 BLOKKENE AFD.42

Velkommen til infomøde 19 03 2013 BLOKKENE AFD.42 Velkommen til infomøde Velkommen til infomøde Program Velkomst ved formand for afdelingsbestyrelsen Henrik Pedersen Generel information om renoveringen af Løget By; hvad og hvor Forventede tidsplaner Generel

Læs mere

PROJEKTET_ OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

PROJEKTET_ OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL PROJEKTET_ OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL I rækkehusene er der tegnet en trappe ned til det nederste niveau i baghaven er det muligt for kørestolsbrugere at få adgang til haven på en anden måde Nej, det er ikke

Læs mere

Renovering af Vognmandsparken 1 & 2

Renovering af Vognmandsparken 1 & 2 Renovering af Vognmandsparken 1 & 2 Vognmandsparken 1 og Vognmandsparken 2 står over for en såkaldt helhedsplan. Helhedsplanen er en større renovering af boligafdelingerne, hvor afdelingerne får økonomisk

Læs mere

Invitation til ekstraordinært beboermøde I henhold til Boligselskabet Sjællands vedtægter 15, stk. 7, indkaldes hermed til ekstraordinært beboermøde:

Invitation til ekstraordinært beboermøde I henhold til Boligselskabet Sjællands vedtægter 15, stk. 7, indkaldes hermed til ekstraordinært beboermøde: Ringsted, den 16. oktober 2014 Til alle beboere i Margrethegården Invitation til ekstraordinært beboermøde I henhold til Boligselskabet Sjællands vedtægter 15, stk. 7, indkaldes hermed til ekstraordinært

Læs mere

Praktiske oplysninger om flytning og genhusning

Praktiske oplysninger om flytning og genhusning Gem denne information! Hvor skal du bo? Praktiske oplysninger om flytning og genhusning Vesterbrogade 4 7000 Fredericia Telefon 76 22 12 00 Mail: post@boligfa.dk Hjemmeside: www.boligfa.dk 1 Hvor skal

Læs mere

FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018

FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018 FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018 DAGSORDEN 1. Velkomst v/ afdelingsformand 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Afdelingens tilstand 5. Helhedsplan generelt 6. Helhedsplan Fælledgårdene

Læs mere

STEMMEGRUNDLAG AFSTEMNING OM HELHEDSPLAN ÅBYHØJGÅRD AFDELING 310. Ekstraordinært afdelingsmøde

STEMMEGRUNDLAG AFSTEMNING OM HELHEDSPLAN ÅBYHØJGÅRD AFDELING 310. Ekstraordinært afdelingsmøde STEMMEGRUNDLAG AFSTEMNING OM HELHEDSPLAN ÅBYHØJGÅRD AFDELING 310 Ekstraordinært afdelingsmøde Onsdag den 30. oktober 2013 kl. 19.00 i Petersmindes Fælleshus, Åbyhøjgård 40 JA eller NEJ? Skal Åbyhøjgård,

Læs mere

Toftemarken / Klintemarken / Frilandsvej Afdeling EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE 1. juni 2015 kl HELHEDSPLAN 22.

Toftemarken / Klintemarken / Frilandsvej Afdeling EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE 1. juni 2015 kl HELHEDSPLAN 22. Toftemarken / Klintemarken / Frilandsvej Afdeling 7502 EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE 1. juni 2015 kl. 19.00 HELHEDSPLAN 22. maj 2015 Side 1 EKSTRA INFO inden ekstraordinært afd.møde den 1. juni 2015. Baggrund

Læs mere

Informationsfolder om GENHUSNING. Afd. 7: Solsortevej/Rylevej

Informationsfolder om GENHUSNING. Afd. 7: Solsortevej/Rylevej Informationsfolder om GENHUSNING Afd. 7: Solsortevej/Rylevej December 2013 Genhusning Midlertidig eller permanent flytning ifm. renovering Hvis I stemmer ja på det afstemmende beboermøde den 12. december

Læs mere

Henning Smithsvej/Poul Buås Vej Beboermøde 5. Oktober 2015

Henning Smithsvej/Poul Buås Vej Beboermøde 5. Oktober 2015 Henning Smithsvej/Poul Buås Vej Beboermøde 5. Oktober 2015 Dagsorden 1. Velkomst og indledning 2. Valg af dirigent 3. Fremlæggelse af beslutningsforslag 4. Spørgsmål og diskussion 5. Beslutning om urafstemning.

Læs mere

NYE TIDER I NYDAMSPARKEN

NYE TIDER I NYDAMSPARKEN SK HUmøde info rts, kl. 18d år ma 25. ldkærg o på K NYE TIDER I NYDAMSPARKEN Nydamsparken er et godt sted at bo. Afdelingen ligger centralt og gårdrummet danner en grøn oase i en levende bydel. Og beliggenheden

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52

EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52 EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52 RENOVERING Til beboerne! Hermed indkaldes der til ekstraordinært afdelingsmøde. Mandag den 8. oktober 2012 kl. 19.00 i Sundheds- og Kvartershuset, Fyrkildevej

Læs mere

Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Forslag om nye vinduer og døre til det fri

Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Forslag om nye vinduer og døre til det fri Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Forslag om nye vinduer og døre til det fri fsb afd. 1-19 Klokkergården Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Møde Ordinært afdelingsmøde

Læs mere

Stemmegrundlag. Ekstraordinært afdelingsmøde. JA eller NEJ? Onsdag den 29. Januar 2014 kl. 19.00 i Petersmindes Fælleshus, Åbyhøjgård 40

Stemmegrundlag. Ekstraordinært afdelingsmøde. JA eller NEJ? Onsdag den 29. Januar 2014 kl. 19.00 i Petersmindes Fælleshus, Åbyhøjgård 40 Stemmegrundlag afstemning om Helhedsplan Åbyhøjgård afdeling 110 Ekstraordinært afdelingsmøde Onsdag den 29. Januar 2014 kl. 19.00 i Petersmindes Fælleshus, Åbyhøjgård 40 JA eller NEJ? Skal Åbyhøjgård,

Læs mere

ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff

ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff Boligselskabet Nordkysten ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff Helsingør Kommune Center for Kultur, Plan og Erhverv Stengade 359 3000 Helsingør Att. Per Korup-Lauridsen Afd.

Læs mere

Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd

Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd FYNS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB Afdeling Fyrreparken (01 15) Til beboerne i Fyrreparken Den 20. september 2017 Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd. 01 15. Som oplyst i det tidligere omdelte

Læs mere

Fælledgårdenes Helhedsplan

Fælledgårdenes Helhedsplan Fælledgårdenes Helhedsplan Hvad er afdelingens udfordringer? Udvendige døre og vinduer Udtjente plastikvinduer, dårligt isolerende og utætheder. Plastikvinduer er svære at vedligeholde og reparere - kuldebroer

Læs mere

INFORMATION OM HELHEDSPLANENS TILGÆNGELIGHEDSBOLIGER

INFORMATION OM HELHEDSPLANENS TILGÆNGELIGHEDSBOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS TILGÆNGELIGHEDSBOLIGER Rev. Dato: 16.05.2018 1 KÆRE BEBOER Denne folder handler om Helhedsplanen for Moldeparken. Den fortæller om det renoveringsprojekt, som blev vedtaget

Læs mere

Gem denne information! Hvor skal du hen? Praktiske oplysninger om flytning og genhusning

Gem denne information! Hvor skal du hen? Praktiske oplysninger om flytning og genhusning Gem denne information! Hvor skal du hen? Praktiske oplysninger om flytning og genhusning Korskærparken 2 Indholdsfortegnelse Tryghedspakken og spørgeskemaet 4 Hvis din lejlighed skal renoveres Du får betalt

Læs mere

Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne

Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne fsb afd. 1-63 Kronprinsessegade Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne Møde Ordinært afdelingsmøde d.23. september Forslagsstiller Bestyrelsen Dato d. 6. august 2015 Hvorfor stilles

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015. Informationsmøde den 27. april 2015 1

Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015. Informationsmøde den 27. april 2015 1 Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015 Informationsmøde den 27. april 2015 1 Dagsorden 1. Velkomst 2. Helhedsplan - baggrund - omfang - tidsplan - økonomi 3. Genhusningsplaner 4. Organisation

Læs mere

Helhedsplan i Stougården. Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018

Helhedsplan i Stougården. Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018 Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018 Hvad er en helhedsplan? Landsbyggefonden & helhedsplan Landsbyggefonden o Fond o Indtægter fra boligafdelingerne o Støtter helhedsplaner Helhedsplanen o Forny

Læs mere

VELKOMMEN TIL EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 2 UFFESVEJ.

VELKOMMEN TIL EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 2 UFFESVEJ. VELKOMMEN TIL EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 2 UFFESVEJ. Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 2 Uffesvej Helhedsplan for afdelingen Dagsorden. 1. Valg af dirigent.

Læs mere

REFERAT FRA AFDELINGSMØDE

REFERAT FRA AFDELINGSMØDE Referat fra afdelingsmødet i Saltværkshuse 23.2.2016 1 2 Der var 64 boliger repræsenteret på mødet, hvilket svarer til 37,9 % Dagsorden: 1. Velkomst ved afdelingsbestyrelsen 2. Valg af dirigent 3. Fremlæggelse

Læs mere

Gem denne information! Hvor skal du bo? Praktiske oplysninger om

Gem denne information! Hvor skal du bo? Praktiske oplysninger om Gem denne information! Hvor skal du bo? Praktiske oplysninger om flytning og genhusning 1 2 Indholdsfortegnelse Tryghedspakken og spørgeskemaet 4 Hvor skal du bo, når din lejlighed skal... 5 Hvis din bolig

Læs mere

Gem denne information! Hvor skal du bo?

Gem denne information! Hvor skal du bo? Gem denne information! Hvor skal du bo? Praktiske oplysninger om flytning og genhusning 1 Indholdsfortegnelse Hvor skal du bo, når din bolig skal.... 3 Tryghedspakken og spørgeskemaet 3 Boligstøtte og

Læs mere

naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj

naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj Renoveringen rykker nærmere Snart er der gået et halvt år, siden beboerne i afdeling 107-108-109 stemte ja til de omfattende planer for et helt nyt Skanseparken.

Læs mere

til blokmøde Fjældevænget

til blokmøde Fjældevænget Velkommen til blokmøde Fjældevænget Tirsdag den 31. oktober 2017 Dagsorden Landsbyggefonden Renoveringsprojektet Din situation under renoveringen Hvad med huslejen Hvornår Spørgsmål Landsbyggefonden? Fordele

Læs mere

Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning!

Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning! December 2015 Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning! Igennem næsten to år har vi arbejdet på at udvikle en fysisk helhedsplan for Lundevænget. Nu er planen klar til afstemning ved ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Dagsorden 1. Velkomst og valg af dirigent 2. Valg af referent og stemmeudvalg 3. Hvad er en helhedsplan? 4. Bygningernes tilstand

Læs mere

til blokmøde Rydevænget

til blokmøde Rydevænget Velkommen til blokmøde Rydevænget Mandag den 30. oktober 2017 Dagsorden Landsbyggefonden Renoveringsprojektet Din situation under renoveringen Hvad med huslejen Hvornår Spørgsmål Landsbyggefonden? Fordele

Læs mere

Beboerinformation. Spørgsmål & Svar. Helhedsplanen for Møllevangen

Beboerinformation. Spørgsmål & Svar. Helhedsplanen for Møllevangen Beboerinformation Spørgsmål & Svar Helhedsplanen for Møllevangen Kære beboer Kære beboer i Møllevangen, Først vil vi sige tusind tak for det flotte fremmøde og store deltagelse i Informationsmøde/åbent

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken 1. Skema A Den samlede anskaffelsessum på de støttede arbejder i skema A er opgjort

Læs mere

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering.

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering. Eksempel Energirenovering etageboliger VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944 UDGIVET DECEMBER 2014 Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering Beboerne i 189 lejligheder i boligforeningen Vivabolig i Aalborg

Læs mere

VELKOMMEN TIL 1. ORIENTERENDE AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 7 HØJSTRUPHAVE.

VELKOMMEN TIL 1. ORIENTERENDE AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 7 HØJSTRUPHAVE. VELKOMMEN TIL 1. ORIENTERENDE AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 7 HØJSTRUPHAVE. Dagsorden: Præsentation - hvem er vi. Hvad er der sket siden 2012? for de der har været med fra starten. Hvad

Læs mere

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen.

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen. Hvidovre #JobInfo Kommune Criteria=KABside1# Att.: Lars Belt Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre 31. oktober 2012 Rev. 1. november 2012 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 01 Boligselskabet

Læs mere

MUNKEBJERGPARKEN. Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 9 Munkebjergparken. Helhedsplan for afdelingen.

MUNKEBJERGPARKEN. Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 9 Munkebjergparken. Helhedsplan for afdelingen. Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 9 Munkebjergparken. Helhedsplan for afdelingen. Dagsorden. 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent. 2a. Stemmeudvalg 3. Behandling af forslag 1. Stemmeudvalg.

Læs mere

Information om PERMANENT GENHUSNING. for beboere i Møllevangen

Information om PERMANENT GENHUSNING. for beboere i Møllevangen Information om PERMANENT GENHUSNING for beboere i Møllevangen RENOVERING OG GENHUSNING Kære beboer, På et besluttende beboermøde den 19 november 2012 blev det vedtaget at renovere boligerne i Møllevangen.

Læs mere

Lærkeparken Afdelingsmøde 16.12.2014

Lærkeparken Afdelingsmøde 16.12.2014 Lærkeparken Afdelingsmøde 16.12.2014 17.00 Velkomst Dagsorden Hovedtidsplan 17.05 CASE 17.10 Forrige møde / siden sidst 17.20 Sivegade Trafikløsning 17.35 Servicehus 17.50 Lejlighedsplaner - 2 eksempler

Læs mere

VELKOMMEN TIL 3. ORIENTERENDE AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 7 HØJSTRUPHAVE.

VELKOMMEN TIL 3. ORIENTERENDE AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 7 HØJSTRUPHAVE. VELKOMMEN TIL 3. ORIENTERENDE AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 7 HØJSTRUPHAVE. Dagsorden: Præsentation - hvem er vi. Kort gennemgang af projektet herunder hvad er der sket siden sidste møde?

Læs mere

MUNKEBJERGPARKEN Dagsorden.

MUNKEBJERGPARKEN Dagsorden. Dagsorden. 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Information om helhedsplanen for afd. 9 Munkebjergparken. 4. Hvad der skal ske, og hvor lang tid kommer det til at tage. 5. Hvilke gener vil arbejdet

Læs mere

Velkommen til infomøde 02 04 2013 BLOKKENE & RÆKKEHUSENE AFD.41

Velkommen til infomøde 02 04 2013 BLOKKENE & RÆKKEHUSENE AFD.41 Velkommen til infomøde Velkommen til infomøde Program Velkomst ved formand for afdelingsbestyrelsen Ove Hansen Generel information om renoveringen af Løget By; hvad og hvor Forventede tidsplaner Generel

Læs mere

Høring om byfornyelse. Byfornyelsen omfatter følgende vedligeholdelsesarbejder: Hvad skal istandsættes i Bjarkeshus? Hvad koster det?

Høring om byfornyelse. Byfornyelsen omfatter følgende vedligeholdelsesarbejder: Hvad skal istandsættes i Bjarkeshus? Hvad koster det? HØRING OM BYFORNYELSE BJARKESHUS DECEMBER 2011 / JANUAR 2012 Bjarkesvej 6, Aksel Møllers Have 32 2000 Frederiksberg Høring om byfornyelse Bjarkeshus blev opført i 1918 og trænger til at blive renoveret

Læs mere

AFSTEMNINGSRUNDLAG - FORSLAG TIL HELHEDSPLAN PLUS BOLIG, AFD C. P. HOLBØLLS PLADS / PETER BRUUNS VEJ / CARL ROTHES VEJ.

AFSTEMNINGSRUNDLAG - FORSLAG TIL HELHEDSPLAN PLUS BOLIG, AFD C. P. HOLBØLLS PLADS / PETER BRUUNS VEJ / CARL ROTHES VEJ. AFSTEMNINGSRUNDLAG - FORSLAG TIL HELHEDSPLAN PLUS BOLIG, AFD. 47 - C. P. HOLBØLLS PLADS / PETER BRUUNS VEJ / CARL ROTHES VEJ. 07.06.2018 Efter at der blev stemt nej til projektet i november 2017 samt input

Læs mere

Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg

Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg 8. oktober 2018 KHS KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 Sendt til

Læs mere

Afd Bjerggården

Afd Bjerggården Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent 1. b. Valg af referent 2.a Kort opfølgning på mødet fra d.23 maj 2.b Gennemgang af projektet for tagboliger: - Gennemgang af skitseoplæg. - Hvad kommer det

Læs mere

GLOSTRUP BOLIGSELSKAB Bryggergårdsvej 2B, 2600 Glostrup Telefon: , CVR nr.:

GLOSTRUP BOLIGSELSKAB Bryggergårdsvej 2B, 2600 Glostrup Telefon: ,   CVR nr.: GLOSTRUP BOLIGSELSKAB Bryggergårdsvej 2B, 2600 Glostrup Telefon: 43 96 28 86, www.gb.dk, CVR nr.: 65 12 32 15 Til beboerne i Stadionkvarteret 7-83 5. maj 2015 Indkaldelse til 3. områdemøde der afholdes

Læs mere

Granparken Afdelingsmøde 3-15.12.2014

Granparken Afdelingsmøde 3-15.12.2014 Granparken Afdelingsmøde 3-15.12.2014 19.00 Velkomst Dagsorden Hovedtidsplan 19.05 CASE 19.10 Forrige møde / siden sidst 19.20 Sivegade Trafikløsning 19.35 Servicehus 19.50 Lejlighedsplaner - 2 eksempler

Læs mere

Ekstraordinært beboermøde den 19. november 2012 i Bygningen, Ved Anlægget 14B

Ekstraordinært beboermøde den 19. november 2012 i Bygningen, Ved Anlægget 14B Til samtlige beboere i afdeling 17 Møllevangen Vejle, den 14. december 2012 Ekstraordinært beboermøde den 19. november 2012 i Bygningen, Ved Anlægget 14B Hermed følger et kort referat af det ekstraordinære

Læs mere

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN DAGSORDEN Historik v/asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet Sjælland Frederiksberg Huses udfordringer v/ Asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet

Læs mere

Beboerinformation - Riddersborgparken. Afdelingsmødet den 6. september 2012

Beboerinformation - Riddersborgparken. Afdelingsmødet den 6. september 2012 Beboerinformation - Riddersborgparken Afdelingsmødet den 6. september 2012 Riddersborgparken taber 3,2 millioner kroner om året For mange boliger på Lolland, men der er venteliste til Riddersborgpar- kens

Læs mere

Referat. EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE i Toften

Referat. EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE i Toften B o l i g samarbejdet på Vestegnen 21. december 2016 Referat EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE i Toften Dato og tid: 8. december 2016 kl. 17:30-20:30 Sted: Beboerhuset, Egelundsvej 2 Kl. 17:30: Ankomst, registrering

Læs mere

Jægermarken Afdeling 7504

Jægermarken Afdeling 7504 Jægermarken Afdeling 7504 EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE 17. juni 2015 kl. 19.00 HELHEDSPLAN 3. juni 2015 IMPORTANT NOTE: This folder explains the process of the upcoming and major renovation of Jægermarken

Læs mere

GENHUSNING AFDELING 801 RØDKÆRSBRO AFDELING 801. Østervang 10-32 Østerled 4-12

GENHUSNING AFDELING 801 RØDKÆRSBRO AFDELING 801. Østervang 10-32 Østerled 4-12 AFDELING 801 RØDKÆRSBRO GENHUSNING AFDELING 801 Østervang 10-32 Østerled 4-12 GENHUSNING På et afstemmende beboermøde den 25. oktober 2011 er det besluttet at renovere boligerne i afdeling 801, Østervang

Læs mere

GLOSTRUP BOLIGSELSKAB Bryggergårdsvej 2B, 2600 Glostrup Telefon: , CVR nr.:

GLOSTRUP BOLIGSELSKAB Bryggergårdsvej 2B, 2600 Glostrup Telefon: ,  CVR nr.: GLOSTRUP BOLIGSELSKAB Bryggergårdsvej 2B, 2600 Glostrup Telefon: 43 96 28 86, www.gb.dk, CVR nr.: 65 12 32 15 Til beboerne i Stadionkvarterets område 9 Diget 1-27 Hegnet 1-27 Gærdet 1-7 23. april 2014

Læs mere

Informations- og idémøde om renovering Afdeling Fruehøj: Brorsonsvej 55 63 og Fruehøjvej 34-38

Informations- og idémøde om renovering Afdeling Fruehøj: Brorsonsvej 55 63 og Fruehøjvej 34-38 REFERAT Informations- og idémøde om renovering Afdeling Fruehøj: Brorsonsvej 55 63 og Fruehøjvej 34-38 Torsdag den Klokken 19.00 21.15 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning Deltagere: 30

Læs mere

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1 RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1 Indhold PLACERING OG PROJEKTINDHOLD S. 2 HENRIKSGÅRDEN S. 3-5 1 PLACERING OG PROJEKTINDHOLD HENRIKSGÅRDEN, ANLÆGSSUM TILGÆNGELIGHED (fx elevatorer, niveaufri

Læs mere

Genhusning Afdeling 35 Hammelodden/Teglværksgade

Genhusning Afdeling 35 Hammelodden/Teglværksgade Genhusning Afdeling 35 Hammelodden/Teglværksgade Dagsorden Hvem skal genhuses? Hvornår skal du genhuses? Hvor længe skal du være genhuset? Hvem hjælper dig med din genhusning? Permanent eller midlertidig

Læs mere

Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. Handleplan

Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. Handleplan Fremtidssikring af Herlevgårdsvej Handleplan Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. September 2007 Indhold side Hvad er fremtidssikring? 4 Introduktion til handleplanen 6 Afdelingens vision 7 Handleplanen:

Læs mere

REFERAT. Informations- og idémøde om renovering Afdeling Fruehøj: Grundtvigsvej 40-56

REFERAT. Informations- og idémøde om renovering Afdeling Fruehøj: Grundtvigsvej 40-56 REFERAT Informations- og idémøde om renovering Afdeling Fruehøj: Torsdag den Klokken 19.00 21.10 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning Deltagere: 21 beboere fra 19 husstande Sara Terp Uhre,

Læs mere

Retningslinjer for genhusning

Retningslinjer for genhusning Retningslinjer for genhusning Hvem skal genhuses? Hvem der skal genhuses, afhænger af hvad der skal laves i den enkelte bolig Nogle beboere skal ikke genhuses, men kan blive boende i boligen mens der renoveres

Læs mere

Informationsmøde. selskabslokalerne. Mandag den 5. maj 2014 kl. 19.00

Informationsmøde. selskabslokalerne. Mandag den 5. maj 2014 kl. 19.00 Kære beboere i Sorgenfrivang II I inviteres hermed til Informationsmøde i selskabslokalerne Mandag den 5. maj 2014 kl. 19.00 Mødet handler om helhedsplanen/renoveringsprojektet, der efter planen påbegyndes

Læs mere

9313 MORELHAVEN, SLANGERUP Helhedsplan til godkendelse AFDELINGSMØDE

9313 MORELHAVEN, SLANGERUP Helhedsplan til godkendelse AFDELINGSMØDE 9313 MORELHAVEN, SLANGERUP Helhedsplan til godkendelse AFDELINGSMØDE Historik 2009 Arbejdet med helhedsplanen begynder Fremtidssikringsanalyse og diverse forundersøgelser 2011 Foreløbig helhedsplan godkendes

Læs mere

KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970

KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970 Eksempel Energirenovering etageboliger KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970 UDGIVET DECEMBER 2014 UDGIVET DECEMBER 2014 Renovering skal tiltrække nye beboere Ghettoblokken Korskærparken under Boligkontoret

Læs mere

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2013 BILAG 1

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2013 BILAG 1 RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2013 BILAG 1 Indhold PLACERING OG PROJEKTINDHOLD S. 2 AAB: FØLFODVEJ (AFD. 111) S. 3-4 3B: STUBMØLLEVEJ (AFD. 6066) S. 5-6 VIBO: HJØRNEVÆNGET (AFD. 111) S. 7-8 RØGERITOFTEN

Læs mere

GLOSTRUP BOLIGSELSKAB Bryggergårdsvej 2B, 2600 Glostrup Telefon: , CVR nr.:

GLOSTRUP BOLIGSELSKAB Bryggergårdsvej 2B, 2600 Glostrup Telefon: ,   CVR nr.: GLOSTRUP BOLIGSELSKAB Bryggergårdsvej 2B, 2600 Glostrup Telefon: 43 96 28 86, www.gb.dk, CVR nr.: 65 12 32 15 Til beboerne i Stadionkvarteret Stubben 2-18 Skellet 1-11 Brinken 1-17 5. november 2014 Indkaldelse

Læs mere

få klar besked om renoveringen af Hanebjælken

få klar besked om renoveringen af Hanebjælken Hjælp udefra Hvis beboerne siger ja, vil Landsbyggefonden støtte renoveringen med mange mio. Læs mere side 2 Teknikernes dom Tagpladerne smuldrer, og vægge revner. Tiden er løbet fra de gamle løsninger.

Læs mere

kvarteret under f orandring

kvarteret under f orandring 1235 boliger Bygget fra 1955-1966 Lisa Christiansen Glostrup Boligselskab Dagens punkter: Introduktion til Stadionkvarteret De 6 etaper De 3 boligtyper Tidsplan Udvendige arbejder Indvendige arbejder 6

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR. til renovering af afdeling 1

SPØRGSMÅL OG SVAR. til renovering af afdeling 1 ? SPØRGSMÅL OG SVAR til renovering af afdeling 1 ? GENHUSNING! Kan man blive boende i sin lejlighed under renoveringen? Nej, det er på ingen måder muligt. Hvornår kan man blive genhuset? Genhusning vil

Læs mere

INFORMATION OM RENOVERING

INFORMATION OM RENOVERING INFORMATION OM RENOVERING HELHEDSPLAN FOR TINGBJERG 1 BLÅ SIDER GULE SIDER GRØNNE SIDER INFORMATION OM RENOVERINGEN - side 4 Hvordan bliver hele afdelingen forbedret, og hvad er planerne for områderne

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde torsdag d. 20. august 2915 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5. Dagsorden

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde torsdag d. 20. august 2915 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5. Dagsorden Lejerbo afd. 204 30. juli 2015 Lejerbo Tlf: 70 12 13 10 www.lejerbo.dk nan@lejerbo.dk Åbningstid: man-fre kl. 10-15 Telefontid: man-tors kl. 8.30-14 fre kl. 9-12 Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

Helhedsplan. Bellahøj

Helhedsplan. Bellahøj Helhedsplan Bellahøj Byggesagens parter - Indledning Roller og ansvar: Hvem er Landsbyggefonden? Hvad støtter fonden Københavns Kommunen? SAB, selskabet? SAB, afdeling Bellahøj? KAB? Byggesagens parter

Læs mere

Korskærparken...her vil jeg gerne bo

Korskærparken...her vil jeg gerne bo Korskærparken...her vil jeg gerne bo Hvorfor har vi lavet en helhedsplan? Boligkontoret Fredericia og boli.nu har lavet en helhedsplan for Korskærparken, fordi der er brug for at give området et løft.

Læs mere

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Solbakken II

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Solbakken II Du Kan - Du Må Den Attraktive råderet i Køge Boligselskab Solbakken II Hvad er råderet? Når du bor i en almen bolig, har du ret til at forbedre eller forandre den. Det kaldes for råderet. I henhold til

Læs mere

Renovering af almene boliger via en helhedsplan

Renovering af almene boliger via en helhedsplan Renovering af almene boliger via en helhedsplan Denne folder beskriver de ting, der er ens for alle renoveringer via en helhedsplan. Vi tager dog altid udgangspunkt i den enkelte boligafdeling og de behov,

Læs mere

Der er cirka 135 deltagere til møder, inklusive medarbejdere fra administrationen og nogle medlemmer fra boligselskabets organisationsbestyrelse.

Der er cirka 135 deltagere til møder, inklusive medarbejdere fra administrationen og nogle medlemmer fra boligselskabets organisationsbestyrelse. Mandag den 22. juni 2015 Klokken 18:30 19:40 Auditoriet, MCH Messecenter Herning, Vardevej 1, 7400 Herning REFERAT Der er cirka 135 deltagere til møder, inklusive medarbejdere fra administrationen og nogle

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR TINGBJERG 1 VELKOMMEN AFDELINGSMØDE 3. SEPTEMBER 2015

HELHEDSPLAN FOR TINGBJERG 1 VELKOMMEN AFDELINGSMØDE 3. SEPTEMBER 2015 HELHEDSPLAN FOR TINGBJERG 1 VELKOMMEN AFDELINGSMØDE 3. SEPTEMBER 2015 DAGSORDEN DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden for mødet 3. Orientering om helhedsplan - herunder orientering

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Godkendelse

Læs mere

GENHUSNING Realisering af fysisk Helhedsplan

GENHUSNING Realisering af fysisk Helhedsplan AFDELING 06 VESTERPORT GENHUSNING Realisering af fysisk Helhedsplan AAB Horsens, Vesterport, Afdeling 06 Andreas Flensborgsgade, Kongensgade, Løvenørnsgade GENHUSNING På et ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

Afd Bjerggården

Afd Bjerggården Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent 2. Orientering om mulighederne for tagboliger: - Gennemgang af skitseoplæg. - Hvad kommer det til at betyde for afdelingen? - Spørgsmål og input fra beboerne

Læs mere

VELKOMMEN TIL AFDELINGSMØDE I FRB. HUSE

VELKOMMEN TIL AFDELINGSMØDE I FRB. HUSE VELKOMMEN TIL AFDELINGSMØDE I FRB. HUSE D. 04. APRIL 2017 KL. 19.00. FYSISKE HELHEDSPLANER - HVORDAN, HVEM OG HVORNÅR? HVAD INDEHOLDER EN FYSISK HELHEDSPLAN? En fysisk helhedsplan skal indeholde en fremtidssikringsanalyse,

Læs mere

INFORMATION OM HELHEDSPLANENS KOMFORTBOLIGER

INFORMATION OM HELHEDSPLANENS KOMFORTBOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS KOMFORTBOLIGER Rev. Dato: 16.05.2018 1 KÆRE BEBOER Denne folder handler om Helhedsplanen for Moldeparken. Den fortæller om det renoveringsprojekt, som blev vedtaget på det

Læs mere

Beboerinformation Åbent hus & Informationsmøde om helhedsplan for Møl evangen 7. & 8. November 2015

Beboerinformation Åbent hus & Informationsmøde om helhedsplan for Møl evangen 7. & 8. November 2015 Beboerinformation Åbent hus & Informationsmøde om helhedsplan for Møllevangen 7. & 8. November 2015 Invitation Kære beboer i Møllevangen, Som tidligere oplyst, er du inviteret til Åbent hus og informationsmøde

Læs mere

Hvor stor en bolig kan jeg få? Du vil som udgangspunkt blive tilbudt en bolig i ca. samme størrelse som din nuværende bolig.

Hvor stor en bolig kan jeg få? Du vil som udgangspunkt blive tilbudt en bolig i ca. samme størrelse som din nuværende bolig. Spørgsmål og svar vedr. genhusning Genhusning generelt Hvad er genhusning? Genhusning, midlertidig eller permanent, sker i forbindelse med store og gennemgribende renoveringer i en boligafdeling. Ved midlertidig

Læs mere

Orienteringsmøde folder LEJERBO ATTRUPGÅRDSVEJ VODSKOV. Lejerbo, afd 169-0, Revideret

Orienteringsmøde folder LEJERBO ATTRUPGÅRDSVEJ VODSKOV. Lejerbo, afd 169-0, Revideret Orienteringsmøde folder LEJERBO ATTRUPGÅRDSVEJ VODSKOV C D A B Lejerbo, afd 169-0, 10.11.2016 Revideret 18.05.2018 Renoveringmuligheder Renovering: A Facaderenovering, omfattende Efterisolering af gavle

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan og

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan og Punkt 9. Vivabolig, afd. 15, Store Tingbakke, 9310 Vodskov 217 almene boliger renoveringsog driftsstøttesag med kapitaltilførsel ansøgning om støtte inden renovering (skema B) 2015-011733 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

afdeling Trige Parkvej Genhusning praktiske info

afdeling Trige Parkvej Genhusning praktiske info Ny afdeling 20 Trige Parkvej Genhusning praktiske info Kære beboer I denne folder kan I læse om jeres muligheder og rettigheder i renoveringsfasen. Folderen er tænkt som en hjælp, når du skal udfylde det

Læs mere

INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN

INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN HILLERØD SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød AFTENENS PROGRAM : Velkommen Siden sidst Overblik - helhedsplan

Læs mere

INFORMATION OM HELHEDSPLANEN

INFORMATION OM HELHEDSPLANEN INFORMATION OM HELHEDSPLANEN TRANEMOSEGÅRD AFD. 12 GILLESAGER/LINDAGER Kære beboer Der er blevet udarbejdet en helhedsplan for afdelingen. Helhedsplanen er udarbejdet i samarbejde med beboerne, byggeudvalget

Læs mere

renovering af almene Boliger 2015 bilag 1 Indhold

renovering af almene Boliger 2015 bilag 1 Indhold renovering af almene Boliger 2015 bilag 1 Indhold PLACERING OG PROJEKTINDHOLD S. 2 TOFTEN VIBO (AFD. 137) S. 3-4 VESTERGÅRDSVEJ 3B (AFD. 6067) S. 5-6 1 PLACERING OG PROJEKTINDHOLD vestergårdsvej, 3b afd.

Læs mere