TØMNING AF FEDTUD- SKILLERANLÆG SÆRLIGE BETINGELSER OG OPGAVEBESKRIVELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TØMNING AF FEDTUD- SKILLERANLÆG SÆRLIGE BETINGELSER OG OPGAVEBESKRIVELSE"

Transkript

1 TØMNING AF FEDTUD- SKILLERANLÆG SÆRLIGE BETINGELSER OG OPGAVEBESKRIVELSE JUNI 2013

2 Tømning af fedtudskilleranlæg Orientering om entreprisen 2 Indholdsfortegnelse 1 Orientering om entreprisen Særlige betingelser Aftalegrundlag Almindelige bestemmelser Entrepriseperiode Udbudsmaterialet Entreprenørens tilbud Entrepriseaftalen Overdragelse af rettigheder og forpligtelser m.v Sikkerhedsstillelse og forsikring Sikkerhedsstillelse Forsikring Opgavens udførelse Arbejdsplan Entreprenørens ydelse Ændringer Arbejdsledelse Overtagelse af medarbejdere Betaling Tidsfrister Bod Ophævelse Misligholdelse, konkurs, betalingsstandsning, tvangsakkord m.v Voldgift Opgavebeskrivelse Omfang Til- og afmeldinger Rekvirering af tømning Kontrol af fedtudskilleranlæg Obligatorisk tømning af fedtudskilleranlæg Ekstra tømning af fedtudskillere Transport og bortskaffelse af affald fra fedtudskillere Generelle krav Kontakt til entreprenøren Kontakt til brugerne Administration Adgangsforhold Tømning og transport Tømning på modtageanlæg Mandskab Entreprenørens materiel Arbejdsmiljø- og sikkerhedsforhold Miljøforhold Øvrige krav BILAG 1 Oversigt over fedtudskilleranlæg placering juni 2013 BILAG 2 Eksempel på tømningsrapport

3 Tømning af fedtudskilleranlæg Orientering om entreprisen 3 1 Orientering om entreprisen Ordregiver er Reno Djurs I/S, Nymandsvej 11, 8444 Balle. I det følgende benyttes betegnelsen entreprenør for de virksomheder, der afgiver tilbud på opgaven, henholdsvis den virksomhed, der tildeles opgaven. Reno Djurs I/S er et fælleskommunalt affaldsselskab med Norddjurs og Syddjurs Kommuner som interessenter. Der er ca husstande og sommerhuse i Reno Djurs I/S opland. Der kan ses nærmere oplysninger om Reno Djurs I/S på vores hjemmeside Norddjurs og Syddjurs kommuner har en kommunal tømningsordning for fedtudskilleranlæg. Ordningen drives i regi af Reno Djurs I/S, der er kontraktholder med tømningsentreprenøren. Udbuddet omfatter således tømning og kontrol af de fedtudskilleranlæg i Norddjurs og Syddjurs kommuner, som kommunerne udpeger som omfattet af ordningen med Reno Djurs I/S som udbyder. Der er aktuelt 129 fedtudskilleranlæg, der er omfattet af ordningen, hvilket løbende kan reduceres som følge af f.eks. sløjfning af udskilleren eller at kommunerne giver dispensation fra tømningsordningen. I 2012 blev der foretaget 367 antal bundtømninger, hvor fedtudskillerne blev bundtømt, renset og kontrolleret for fejl. Ved udskilleranlæg forstås fedtudskillere med tilhørende sand/slamfang og prøvebrønde. Udskilleranlæg benævnes i det følgende som udskiller. Ordningen bygger på følgende principper: Ordningen omfatter alle virksomheder, der i forbindelse med deres spildevandssystem har tilkoblet en fedtudskiller Kommunerne godkender regulativer for ordningen og beslutter, hvem der skal være tilsluttet ordningen. Fedtudskillere tømmes, spules og kontrolleres, således fedtudskilleren bundtømmes 4 gange årligt. Entreprenøren foretager tømningerne i en fast turnusordning. Ekstratømninger rekvirerer virksomheden direkte ved entreprenøren. Entreprenøren udfærdiger tømningsrapport efter hver tømning med oplysninger om tømt mængde i m3 samt diverse kontrolpunkter, og den afleveres i kopi til grundejer (personligt eller i postkassen på adressen). Tømningsrapporten udformes og udarbejdes af Reno Djurs I/S. Entreprenøren afgiver på anmodning og mindst en gang årligt oplysninger om udførte tømninger og mængder på enkeltejendomme til Reno Djurs I/S/kommunen. Det opsugede affald skal altid afleveres på modtageanlæg, som er miljøgodkendte til at modtage og behandle det pågældende affald. Slam fra bundtømning af udskilleranlæg afleveres til miljøgodkendt behandler, herunder til deponering hos Reno Djurs I/S i Glatved. Alle modtageanlæg skal dokumenteret være miljøgodkendte og opfylde alle myndighedskrav.

4 Tømning af fedtudskilleranlæg Orientering om entreprisen 4 Ved afgivelse af tilbud skal takster for behandling af affaldet være indeholdt i tilbudsprisen. Det betinges, at Reno Djurs I/S vil kunne foretage uanmeldte kontrolbesøg på behandlingsvirksomhederne eller disses underleverandører for at sikre, at forholdene her lever op til de i kontrakten anførte betingelser. Kontrolbesøg fritager ikke entreprenøren for ansvar, og kan ikke påberåbes af denne i noget forhold. Grundejere betaler gebyr for tømningen direkte til entreprenøren efter hver tømning på grundlag af faktura fra entreprenøren. Gebyret dækker alle omkostninger ved ordningen og skal være godkendt af kommunen. Kontrakten om tømning af fedtudskillere starter 1. januar 2014 og udløber 31. december Alle forespørgsler vedrørende entreprisen rettes til Reno Djurs I/S.

5 Tømning af fedtudskilleranlæg Særlige betingelser 5 2 Særlige betingelser 2.1 Aftalegrundlag Almindelige bestemmelser Opgaven udbydes i offentligt udbud i henhold til Tilbudsloven Alle dokumenter affattes på dansk, og alle betegnelser med hensyn til mønt, mål og vægt er danske. Forhandlinger skal foregå på dansk. Retsforholdet skal i det hele behandles efter dansk rets regler Entrepriseperiode Opgaven udbydes til faste enhedspriser og tid med en fastprisperiode indtil 31. december Entreprisestart er 1. januar 2014 og entreprisen/kontrakten ophører uden yderligere opsigelse den 31. december Udbudsmaterialet Kontrakten udbydes på grundlag af følgende, der gælder i den angivne rækkefølge: 1. Eventuelle rettelsesblade offentliggjort på 2. Eventuelle Spørgsmål og svar offentliggjort på 3. Udbudsbrevet. 4. Tilbudslisten. 5. Nærværende Særlige betingelser og beskrivelse inkl. bilag. 6. Gældende love og bekendtgørelser. Det under punkterne 1 til 5 angivne materiale er tilgængelig for de bydende på Det påhviler de bydende selv at drage omsorg for, at alt materiale nævnt under punkt 1-5 er dem i hænde. De bydende skal selv kontrollere, at udbudsmaterialet forefindes som angivet i udbudsbrevet. Risikoen for eventuelt for lavt bud som følge af manglende sider eller bilag påhviler således alene den bydende. Dersom noget i udbudsgrundlaget er den bydende uklart, skal han skriftligt, inden tilbud afgives, indhente nærmere oplysninger herom hos Reno Djurs I/S. Der vil herefter blive udarbejdet et skriftligt svar, der offentliggøres som et rettelsesblad på De bydende opfordres til at stille eventuelle tvivlsspørgsmål vedrørende udbud senest 10 arbejdsdage før tilbudsfristen. Alle forespørgsler skal rettes til Reno Djurs I/S på renodjurs@renodjurs.dk.

6 Tømning af fedtudskilleranlæg Særlige betingelser Entreprenørens tilbud Tilbud skal afgives på den af Reno Djurs I/S udarbejdede tilbudsliste. Sammen med tilbuddet skal der medsendes de oplysninger, der er specificeret i tilbudslisten. Tilbud udarbejdes i ét eksemplar. Tilbuddene vil blive vurderet således, at det økonomisk mest fordelagtige tilbud vælges. Dette indebærer, at der udover prisen vil blive lagt vægt på følgende kriterier angivet i uprioriteret og ikke vægtet rækkefølge: Driftssikkerhed Kvalitets- og servicestandard Arbejdsmiljøstandard Miljøstandard Tilbudsgiver kan afgive alternative tilbud, men skal samtidigt afgive et tilbud, der er i overensstemmelse med udbudsmaterialet. Et tilbud, der indeholder forslag til ændringer, skal ledsages af oplysninger, der tydeligt redegør for forslaget, og dermed giver Reno Djurs I/S mulighed for at vurdere pris og kvalitet på det tilbudte alternativ. Det forudsættes, at de bydende forinden tilbuddet afgives, har gjort sig bekendt med trafikale forhold og forhold på indsamlingsstederne, herunder orienteret sig om adgangsforhold, kørsels- og transportveje o. lign. i oplandet. Ekstra krav på grund af manglende kendskab til disse forhold vil ikke blive honoreret. Fedtudskillerne er geografisk spredt i Norddjurs og Syddjurs kommuner jf. i øvrigt bilag 1. Bemærk: Bilag 1 er alene udarbejdet for at give de bydende indtryk af beliggenheden af de fedtudskillere, der potentielt skal tømmes i ordningen. Der afregnes med entreprenøren efter tilbudslistens enhedspriser jf. i øvrigt 2.4. Alle tilbudslistens poster skal omfatte samtlige ydelser til det pågældende arbejde i henhold til opgavebeskrivelsen i afsnit 3. Der ydes ikke godtgørelse for afgivelse af tilbud eller for udarbejdelse af tilbudsmateriale. Tilbudsmaterialet returneres ikke. Vedståelsesfristen for tilbuddene er indtil den 1. januar Entrepriseaftalen Endelig aftale er først indgået, når en skriftlig kontrakt er underskrevet af begge parter. Entreprenøren skal fremsende underskrevet kontrakt samt sikkerhedsstillelse jf. pkt senest 14 dage efter at Reno Djurs I/S har fremsendt accept/kontrakt til entreprenøren. Entreprenøren skal forud for indgåelse af kontrakt forelægge oplysninger om mandskab og materiel, der dokumenterer overholdelse af miljø-, arbejdsmiljø-, og kvalitetskrav fra entreprisestart jfr. tilbudslisten.

7 Tømning af fedtudskilleranlæg Særlige betingelser Overdragelse af rettigheder og forpligtelser m.v. Uden samtykke fra Reno Djurs I/S kan opgaven ikke overdrages til andre. Eventuelle underentreprenører skal godkendes af Reno Djurs I/S. Entreprenøren kan kun give transport på sit tilgodehavende til bank, sparekasse eller andet anerkendt pengeinstitut efter aftale med Reno Djurs I/S. Der accepteres kun én transport. 2.2 Sikkerhedsstillelse og forsikring Sikkerhedsstillelse Der forlanges en sikkerhedsstillelse på kr. ekskl. moms. Sikkerhedsstillelsen står til rådighed for Reno Djurs I/S i tilfælde af misligholdelse, ophævelse eller opsigelse af kontrakten. Sikkerheden stilles som en anfordringsgaranti i form af bank- eller sparekassegaranti, kautionsforsikring eller på anden betryggende måde. Sikkerhedsstillelsen skal være udformet således, at Reno Djurs I/S uden entreprenørens forudgående accept og uden afgørelse ved voldgift eller dom kan få beløbet udbetalt. Sikkerhedsstillelsen skal indeholde følgende formulering: Nærværende sikkerhedsstillelse holdes til Reno Djurs I/S disposition på anfordring og uden rettergang. Nærværende sikkerhedsstillelse er at forstå således, at Reno Djurs I/S stilling er den samme som om kontant depositum var stillet. Sikkerheden skal dække ethvert krav, som Reno Djurs I/S måtte have mod entreprenøren, herunder mangler, svigt i kvaliteten eller andet. Såfremt Reno Djurs I/S kræver sikkerheden taget i anvendelse, skal dette meddeles skriftligt og samtidigt til entreprenøren og sikkerhedsstilleren med angivelse af arten og omfanget af den påståede misligholdelse samt størrelsen af det krævede beløb. Beløbet skal udbetales til Reno Djurs I/S inden 10 arbejdsdage. Sikkerhedsstillelsen skal fremsendes samtidig med kontrakten. Det skal ved tilbudsafgivelsen dokumenteres, at sikkerheden kan stilles. Entreprenøren skal i sit tilbud medregne alle udgifter i forbindelse med sikkerhedsstillelse. Sikkerhedsstillelsen frigives, når samtlige mellemværender er reguleret efter kontraktperiodens udløb. Frigivelse forudsætter således, at der ikke er fremsat krav om hel eller delvis udbetaling af sikkerhedsstillelse Forsikring Entreprenøren skal holde biler og materiel behørigt forsikrede. Udgifter til forsikring afholdes af entreprenøren. Entreprenøren skal på anmodning dokumentere, at forsikringen er i kraft.

8 Tømning af fedtudskilleranlæg Særlige betingelser 8 Entreprenøren er erstatningspligtig for alle skader, som han selv eller mandskab måtte forvolde på personer samt privat eller offentlig ejendom under arbejdets udførelse. Uden at entreprenørens ansvar og forpligtelser derved begrænses, skal han tegne en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen skal dække det erstatningsansvar, som sikrede pådrager sig ved beskadigelse af ting eller personer under udførelse af arbejdet. Forsikringssummen skal andrage mindst 10 mio. kr. med en selvrisiko på max kr. af enhver skade. Reno Djurs I/S påtager sig intet ansvar for transportuheld eller andre uheld, der kan opstå under arbejdets udførelse. Ved skader på ejendom tilhørende borgere, kommuner eller Reno Djurs I/S skal Reno Djurs I/S orienteres omgående. 2.3 Opgavens udførelse Arbejdsplan Entreprenøren skal i samarbejde med Reno Djurs I/S snarest efter kontraktindgåelse planlægge de praktiske forhold vedrørende opgavens udførelse. Inden arbejdet igangsættes, skal entreprenøren udarbejde en overordnet arbejdsplan med oplysninger om den forudsatte indsats af mandskab og materiel. Endvidere skal arbejdsplanen indeholde oplysninger, der dokumenterer, at de kontraktlige krav overholdes, herunder forhold vedrørende arbejdsmiljø, miljø og service Entreprenørens ydelse Entreprisen skal udføres i overensstemmelse med kontrakten, herunder de nærmere krav fastsat i udbudsmaterialet. Entreprenøren skal indhente Reno Djurs I/S afgørelse, hvis kontrakten og dennes grundlag ikke yder tilstrækkelig vejledning til udførelse af arbejdet. Entreprenøren skal levere alle fornødne biydelser til gennemførelse af entreprisen, herunder indrapportering af tømningsrapporter til Reno Djurs I/S på anmodning, fakturering, indhentning af eventuelle tilladelser, attester og syn. Entreprenøren skal løbende holde sig orienteret om krav, anbefalinger, henstillinger og lignende fra Arbejdstilsynet, politiet og miljømyndigheder samt imødekomme disse. Det er entreprenørens ansvar at overholde den til enhver tid gældende lovgivning. Entreprenøren afholder selv evt. omkostninger herved. Entreprenøren skal snarest muligt underrette Reno Djurs I/S, hvis der opstår forhold, der hindrer eller vanskeliggør arbejdet eller gør det nærliggende, at grundejere, Kommunen eller Reno Djurs I/S påføres ulempe eller tab, herunder pådrager sig ansvar overfor tredjemand. Hvis der ikke er tid til at indhente anvisninger fra Reno Djurs I/S/kommunen, skal entreprenøren bedst muligt træffe foranstaltninger for at undgå, at Reno Djurs I/S lider tab.

9 Tømning af fedtudskilleranlæg Særlige betingelser Ændringer De tilbudte enhedspriser skal fastholdes uændret, uanset antallet af faktiske tilmeldte til ordningen og antallet af tømninger. Entreprenøren skal uden ændringer i pris tåle, at: Der sker trafikomlægninger, hastighedsdæmpende foranstaltninger, vejarbejder, gravearbejder m.v.. Der sker ændrede modtageregler på de benyttede modtageanlæg Arbejdsledelse Entreprenøren skal lede arbejdet personligt eller ved en stedfortræder som repræsentant overfor Reno Djurs I/S med hensyn til arbejdets tilrettelæggelse og udførelse. I forbindelse med arbejdets overdragelse til entreprenøren meddeler denne Reno Djurs I/S, hvem der på hans vegne leder arbejdet. Når arbejdsforholdene er omfattet af kollektiv overenskomst, skal entreprenøren overholde de i den kollektive overenskomst fastsatte vilkår også for arbejdstagere, der ikke er omfattet af overenskomsten. Når arbejdsforholdene ikke er omfattet af kollektiv overenskomst, må løn- og arbejdsvilkår ikke være mindre gunstige end de vilkår, der i almindelighed på stedet for arbejdets udførelse bydes arbejdstagere, der udfører arbejde af tilsvarende art. Entreprenøren skal sørge for, at al mandskab har den fornødne og tilstrækkelige uddannelse, herunder, at al mandskab har indgående kendskab til relevante arbejdsmiljø-, miljø-, og kvalitetsforhold samt entreprisens vilkår jf. i øvrigt opgavebeskrivelsen i afsnit 3. Entreprenøren skal i sine eventuelle aftaler med underleverandører forpligte disse til at forholde sig på samme måde Overtagelse af medarbejdere Hvis entreprenøren overtager personale fra de(n) tidligere entreprenør(er), skal entreprenøren være opmærksom på Lov om lønmodtageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse. Entreprenøren bør i så fald lave en fuldstændig refusionsopgørelse mellem entreprenøren og de(n) tidligere entreprenør(er). Ethvert krav fra de(n) tidligere entreprenør(er)s medarbejdere er Reno Djurs I/S/kommunen uvedkommende og skal udredes i henhold til førnævnte refusionsopgørelse. Hvis refusionsopgørelsen er ufyldestgørende eller der af andre årsager rettes krav fra de(n) tidligere entreprenør(er)s medarbejdere mod entreprenøren eller Reno Djurs I/S/kommunen, er disse krav Reno Djurs I/S/kommunen uvedkommende og skal udredes endeligt af entreprenøren.

10 Tømning af fedtudskilleranlæg Særlige betingelser Betaling Entreprenøren opkræver gebyrer for udførte ydelser i ordningen direkte hos ejerne af de tilsluttede virksomheder med fedtudskillere. Gebyrerne skal svare til de enhedspriser, der er gældende efter kontrakten med Reno Djurs I/S, idet Reno Djurs I/S foranstalter, at disse hvert år fremsendes til godkendelse som gebyrer hos kommunerne. For de obligatoriske årlige bundtømninger samt evt. supplerende tømninger af udskillere, der er bestilt af ejeren enten direkte hos entreprenøren eller Reno Djurs I/S, opkræver entreprenøren gebyrer for udførte ydelser i ordningen direkte hos ejerne af fedtudskilleren. Gebyrerne skal svare til de enhedspriser, der er gældende efter kontrakten med Reno Djurs I/S, idet Reno Djurs I/S foranstalter, at disse hvert år fremsendes til godkendelse som gebyrer hos kommunerne. Entreprenøren skal fakturere gebyrerne senest 30 dage efter hver tømning. Betalingsfristen er 15 arbejdsdage fra grundejerens/lejers modtagelse af faktura. I tilfælde af manglende betaling fra en bruger af tømningsordningen, betaler kommunen (hvor udskilleren er beliggende) entreprenørens tilgodehavender, og efterfølgende inddriver kommunen beløbet hos ejeren af udskilleren. Dette skal dog i givet fald ske efter forudgående nærmere aftale med Reno Djurs I/S. Denne bestemmelse gælder udelukkende for de ydelser, der er en del af den obligatoriske ordning, hvortil der er aftalt enhedspriser i kontrakten med Reno Djurs I/S. For eventuelle ydelser som entreprenøren har leveret til grundejer/lejer uden for denne kontrakt, bærer entreprenøren selv risikoen for manglende betaling. Reno Djurs I/S/kommunen kan bestemme, at der i stedet skal faktureres for udførte ydelser i den obligatoriske ordning til Reno Djurs I/S/kommunen. Arbejdet udbydes til fast pris og tid med en fastprisperiode til 31. december Efter udløb af fastprisperioden reguleres entrepriserne på basis af omkostningsindeks for slamsugning, der offentliggøres af Danmarks Statistik. Der reguleres ikke med tilbagevirkende kraft. Reguleringen gives altid i procent af de ved kontraktperiodens begyndelse gældende enhedspriser. Der foretages regulering således: Regulering for 2014: 0 Regulering for 2015: Sker på basis af udviklingen i indeks for september 2013 til september Regulering for 2016: Sker på basis af udviklingen i indeks for september 2014 til september Regulering for 2017: Sker på basis af udviklingen i indeks for september 2015 til september 2016.

11 Tømning af fedtudskilleranlæg Særlige betingelser Tidsfrister Tidsfristerne/varslerne beskrevet i udbudsmaterialet skal overholdes. Er entreprenøren forhindret i at udføre sit arbejde grundet vejrlig eller andre årsager, skal denne underrette Reno Djurs I/S øjeblikkeligt og orientere om problemet. Såfremt der ikke kan tømmes som forudsat, er entreprenøren pligtig til at foretage tømning snarest muligt. Entreprenøren har ret til forlængelse af tidsfrister ved forsinkelse af arbejdet, der er en følge af force majeure, herunder f.eks. krig, usædvanlige naturbegivenheder, brand, strejker, lockout eller hærværk. Entreprenøren skal dog søge forsinkelsen undgået eller begrænset ved sådanne dispositioner, som med rimelighed kan kræves. Arbejdsnedlæggelser hos entreprenørens eget personale, uanset at disse er overenskomststridige, medfører ikke ret til tidsfristforlængelser. Anser entreprenøren sig berettiget til forlængelse af en frist, skal Reno Djurs I/S snarest muligt underrettes. Entreprenøren skal på forlangende godtgøre, at den indtrådte forsinkelse skyldes det påberåbte forhold. 2.6 Bod Reno Djurs I/S og kommunen lægger stor vægt på, at de tilsluttede brugere er tilfredse med tømningsordningen, herunder at udskillerne tømmes som forudsat, så der ikke opstår situationer med manglende kapacitet pga. svigt i tømningen, og at der sker en miljømæssig forsvarlig håndtering og behandling af fedtet. Ved svigt i tømningen i forhold til tidsplanen, undladelse af at følge forskrifter for tømning samt øvrige kontraktbrud jf. kravene i afsnit 3, opgavebeskrivelse, har Reno Djurs I/S ret til at opkræve en bod på kr ,- pr. hændelse, der af Reno Djurs I/S karakteriseres som et svigt. Denne bod udløses eksempelvis, såfremt Reno Djurs I/S ved tilsyn eller efter klage konstaterer, at tømning ikke er udført som planlagt og som foreskrevet, eller at fedt ikke er behandlet som forudsat. Boden kan udløses for hver hændelse. Hver udskiller, hvor tømning ikke er foretaget som planlagt og som foreskrevet, kan betragtes som en hændelse. For manglende igangsætning af entreprisens opgaver rettidigt skal entreprenøren betale en bod på kr ,-. Boden kan hæves i sikkerhedsstillelsen.

12 Tømning af fedtudskilleranlæg Særlige betingelser Ophævelse Misligholdelse, konkurs, betalingsstandsning, tvangsakkord m.v. Reno Djurs I/S har ret til at ophæve kontrakten, hvis: a) Entreprenøren misligholder sine kontraktlige forpligtelser. Gentagne hændelser jf. pkt. 2.6 kan betragtes som misligholdelse. b) Entreprenøren erklæres konkurs eller træder i likvidation. I en sådan situation kan Reno Djurs I/S ophæve kontrakten uden varsel ved skriftlig meddelelse til boet, henholdsvis likvidator i det omfang konkurslovens regler ikke er til hinder herfor. Hvis boet har ret til at indtræde i aftalen i medfør af konkurslovens regler, skal boet efter forespørgsel inden for en frist på 5 arbejdsdage give meddelelse om, hvorvidt det vil indtræde i kontrakten. Ved betalingsstandsning, eller hvis der åbnes forhandling om tvangsakkord, eller entreprenørens økonomiske forhold i øvrigt viser sig at være således, at entreprenøren må antages at være ude af stand til at opfylde entrepriseaftalen, er hæveretten dog betinget af, at entreprenøren ikke har stillet - eller på Reno Djurs I/S opfordring ikke straks stiller - betryggende sikkerhed for aftalens opfyldelse. Er entreprenøren et aktie- eller anpartsselskab, kan Reno Djurs I/S hæve entrepriseaftalen, hvis dette kræves opløst af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Bestemmelsen finder ikke anvendelse, hvis parten inden 10 arbejdsdage fra fremkomsten af et påkrav fra Reno Djurs I/S dokumenterer, at betingelserne for selskabets opløsning ikke er til stede, eller hvis entreprenøren stiller fuldstændig sikkerhed for aftalens opfyldelse. c) Reno Djurs I/S kan opsige kontrakten med et skriftligt varsel på 3 måneder, såfremt relevant lovgivning ændres væsentligt herunder f.eks. ændringer i organisering af tømningen af fedtudskillere. Det samme gælder, såfremt Klagenævnet for Udbud eller en domstol annullerer tildelingsbeslutningen eller pålægger Reno Djurs I/S at bringe kontrakten med entreprenøren til ophør. I tilfælde omfattet af denne bestemmelse er entreprenøren berettiget til betaling for de ydelser, som efter aftale med Reno Djurs I/S præsteres i tiden frem til kontrakten i henhold til opsigelsen udløber. Derudover kan entreprenøren ikke rejse krav om erstatning eller kompensation over for Reno Djurs I/S. Ved entreprenørens død er dødsboet, hvis gælden vedgås, og når entreprenørens ægtefælle sidder i uskiftet bo, berettiget til at fortsætte kontraktforholdet med en af Reno Djurs I/S godkendt person som leder. Indtrædelsesretten er tillige betinget af, at der udpeges en leder af arbejdet, som Reno Djurs I/S ikke kan fremsætte berettigede indvendinger imod, og at boet får tilladelse til at videreføre virksomheden jfr. godskørselslovens regler.

13 Tømning af fedtudskilleranlæg Særlige betingelser Voldgift Uoverensstemmelser mellem entreprenøren og Reno Djurs I/S, der ikke kan bilægges ved forhandling, skal afgøres ved voldgift ved Voldgiftsinstituttet efter de af Voldgiftsinstituttet vedtagne regler herom, som er gældende ved indledningen af voldgiftssagen.

14 Tømning af fedtudskilleranlæg Opgavebeskrivelse 14 3 Opgavebeskrivelse Opgaven omfatter tømning af fedtudskiller med slamsuger som beskrevet i orientering om entreprisen. Øvrige arbejder med slamsuger, hvor der ikke er kommunale ordninger, udføres i fri konkurrence. Der er kommunale ordninger for tømning af bundfældningstanke, samletanke (i Syddjurs Kommune) og for tømning af olie- og benzinudskillere. 3.1 Omfang Antallet af tilmeldte udskilleranlæg i den nuværende tømningsordning er angivet i tabel 1.1 fordelt på de enkelte interessentkommuner. Der kan forekomme udsving i antallet grundet til- og frameldinger. Kommune Norddjurs 80 Syddjurs 49 I alt 129 Antal fedtudskilleranlæg Tabel 1.1 Antal udskilleranlæg pr. 1. juni Der er aktuelt 129 fedtudskilleranlæg, der er omfattet af ordningen, hvilket løbende kan reduceres som følge af f.eks. sløjfning af udskilleren, eller at kommunerne giver dispensation fra tømningsordningen. 3.2 Til- og afmeldinger Grundejerne tilmelder og afmelder sig ordningen hos Reno Djurs I/S, der registrerer tilmeldingen/afmeldingen. Reno Djurs I/S sender løbende oplysninger herom videre til entreprenøren og kommunen. Grundejeren er forpligtiget til at tilmelde udskillere til ordningen. Såfremt driften af en udskiller ophører, kan den meldes ud af ordningen. Kommunalbestyrelsen kan efter ansøgning meddele grundejeren fritagelse for ordningen, hvis grundejeren godtgør, at affaldet stammende fra udskilleren håndteres miljømæssigt forsvarligt ved en lignende ordning foranstaltet af grundejeren. Tilsluttede grundejere, som ønsker at foretage ændringer af eksisterende udskillere eller tilkoble ekstra udskillere til spildevandssystemet, skal søge om tilladelse til dette ved kommunen. Kommunen/Reno Djurs I/S informerer entreprenøren om ændringer.

15 Tømning af fedtudskilleranlæg Opgavebeskrivelse 15 Tilslutningslisten udleveres til entreprenøren i form af en adressefortegnelse. Reno Djurs I/S/kommunen kender ikke fedtudskillerens placering på ejendommene. 3.3 Rekvirering af tømning Alle udskillere kontrolleres og tømmes årligt i en turnusordning, hvor udskilleren bundtømmes. Grundejeren rekvirerer selv ekstra tømninger hos entreprenøren. Frekvensen for faste tømninger kan aftales grundejer og entreprenør imellem. Kommunen kan efter en konkret vurdering meddele dispensation for de årlige tømninger og kontroller af udskilleranlæg eller ændre tømningsfrekvensen af udskilleranlæggene eller dele heraf. 3.4 Kontrol af fedtudskilleranlæg Ved tømninger af fedtudskiller foretages kontrol, som inkluderer: 1. Visuel tilstandsvurdering af udskillerens: Bund Brøndringe Kegle Samlinger Prelplade Coatning/overfladebeskyttelse Ventilationsrør Eventuelt installerede alarmanlæg Tilstandsvurdering af tilkoblede sandfang 2. Pejling af slam i tilknyttede sand-/slamfang. Tilstanden af enkeltdelene registreres som værende god, middel eller dårlig evt. beskrevet med kommentarer. 3. Hvis udskillerens størrelse er ukendt af grundejeren og kommunen, skal udskillerens volumen opmåles, første gang denne tømmes i tømningsordningen. 4. Kontrollen noteres på rapport indeholdende: Firma, adresse, telefonnummer og kontaktperson. Beliggenhed af udskilleren. Type og størrelse af udskilleren, herunder udskilningskapacitet. Type og størrelse af sand-/slamfang. Dato for kontrol og/eller tømning.

16 Tømning af fedtudskilleranlæg Opgavebeskrivelse 16 Navn på den, der udfører kontrollen og tømningen. Omtrentlige mængder af fedt-, vand- og sandmængder. Fyldningsgrad for udskiller samt sandfang. Øvrige bemærkninger, herunder eventuelle ændringer i tømningshyppigheden. Datering og underskrift af indehaveren af udskilleren og personen, som har foretaget tømningen. Tømningsrapport udarbejdes af Reno Djurs I/S. Eksempel på tømningsrapport ses i bilag Obligatorisk tømning af fedtudskilleranlæg Alle tilmeldte udskillere tømmes i en turnusordning således, at alle udskillere tømmes mindst 4 gange årligt fordelt jævn over året. Kommunen kan vælge at fastsætte en tømningsfrekvens højere end de her nævnte f.eks. 1 gang pr. måned eller lavere f.eks. 2 gange årligt. Tømningsfrekvensen kan variere for forskellige fedtudskilleranlæg. Udskilleren skal bundtømmes ved de obligatoriske tømninger. Ved bundtømning oprenses udskilleren fuldstændigt for fedt og slam og dæksler og forhøjninger rengøres. Ved tømningen af udskilleren skal det sikres, at sugeslangens spids er af et blødt materiale, således en eventuel coatning af udskilleren ikke beskadiges. Tilknyttede slamfang tømmes ligeledes ved den obligatoriske bundtømning. Mindst hvert år skal hele installationen rengøres grundigt. Dette gælder såvel tilløbsledninger som afløbsledninger (2 meter målt fra indløb og udløb til udskilleren). Det forudsættes, at entreprenøren efterfylder udskilleren efter endt tømning. Følgende procedure skal følges når entreprenøren skal efterfylde udskilleren: Eventuelle installerede alarmfølere skal ligeledes rengøres. Efter endt tømning efterfyldes udskilleren straks med rent vand (der må således ikke bruges procesvand stammende fra andre udskilleranlæg) af entreprenøren, således der er maksimal vandstand i udskilleren. Vandet påfyldes indtil vandet løber ud af udløbsledningen. Eventuelle ventiler, der er tilsluttet anlægget, skal være åbne. Ved afgivelse af tilbud ønskes ændringer i enhedspriserne angivet, såfremt ejeren af udskilleren skal foretage efterfyldning af udskilleren i stedet for entreprenøren. Dækfals og eventuelle pakninger skal rengøres. Dæksler genmonteres og spændes. Eventuelle bolte skal krydsspændes, således dækslerne ikke trækkes skæve.

17 Tømning af fedtudskilleranlæg Opgavebeskrivelse Ekstra tømning af fedtudskillere Udover de faste årlige tømninger skal alle udskillere tømmes efter behov, og senest når den opsamlede fedtkapacitet udgør 75 % af udskillerens normerede kapacitet. Slamfang skal tømmes når dette er 50 % fyldt. Grundejeren rekvirerer selv ekstra tømninger hos entreprenøren. Frekvensen for ekstra tømninger kan aftales grundejer og entreprenør imellem. Entreprenøren er forpligtet til at varetage akut opståede tømningsbehov snarest muligt. Tømninger, der bestilles inden kl. 11, skal kunne tømmes senest førstkommende hverdag. Tømning af udskilleren bør foretages, når det udskilte lag er ca. 13 cm tykt. Ved ekstra tømninger foretages der samme kontrol som beskrevet i Transport og bortskaffelse af affald fra fedtudskillere Indsamlingsruter i forbindelse med den obligatoriske bundtømning planlægges i samarbejde med Reno Djurs I/S/kommunen. Det opsugede affald skal altid afleveres på modtageanlæg, som er miljøgodkendte til at modtage og behandle det pågældende affald. Afvandet slam stammende fra bundtømning af udskillere kan afleveres til deponering ved Reno Djurs I/S i Glatved. Modtageanlæg skal være miljøgodkendte og opfylde alle myndighedskrav. Omkostninger til behandling af affaldet skal være indeholdt i enhedspriserne.

18 Tømning af fedtudskilleranlæg Generelle krav 18 4 Generelle krav 4.1 Kontakt til entreprenøren Entreprenøren skal søge at tilgodese borgernes behov i besvarelsen af deres henvendelser. Hvis entreprenøren ikke kan imødekomme behovet, skal borgeren henvises til Reno Djurs I/S med oplysning om telefonnummer og adresse. Entreprenøren skal holde bemandet telefon eller mobiltelefon, således at Reno Djurs I/S og grundejere kan komme i kontakt med entreprenøren - eller en stedfortræder, der har kompetence til at træffe bindende beslutninger - alle dage året rundt 8 til 15. Entreprenøren skal desuden holde mobiltelefon og døgnåben. 4.2 Kontakt til brugerne Reno Djurs sørger for den generelle serviceinformation til brugerne om tømningsordningen for udskillere, ændringer i regulativet mv. Entreprenøren behandler henvendelser og forespørgsler fra brugerne og kan oplyse om den service brugerne ydes i medfør af nærværende kontrakt. Entreprenøren er forpligtet til uden særskilt afregning at informere brugerne om problemer med adgangs- og kørselsforhold, defekte udskillere eller andre overtrædelser af kommunens regulativ for affald. Entreprenøren må ikke på egen foranledning informere brugerne med eget materiale. Ved spørgsmål om fortolkning af regulativ eller kontrakt henvises brugerne til Reno Djurs I/S. Brugere, der ønsker at klage, henvises til Reno Djurs I/S medmindre klagen umiddelbart kan imødekommes af entreprenøren. Entreprenøren er forpligtet til uden særskilt afregning at aflevere informationsmateriale fra Reno Djurs I/S, der har direkte relation til brugerne af tømningsordningen for udskillere (højst 1 gang om året). Entreprenøren skal henvise brugere, som ønsker at til- eller afmelde sig tømningsordningen for udskillere, til Reno Djurs I/S. Alle udskillere, der tømmes af entreprenøren i kommunen, skal være tilmeldt hos Reno Djurs I/S. 4.3 Administration Al administration i forbindelse med tømningsordningen for udskillere skal foretages i samarbejde med Reno Djurs I/S.

19 Tømning af fedtudskilleranlæg Generelle krav 19 Indsamlingsruter i forbindelse med den årlige obligatoriske bundtømning planlægges i samarbejde med Reno Djurs I/S. Entreprenøren skal føre register over samtlige udskillere tilmeldt tømningsordningen. Entreprenøren skal straks underrette Reno Djurs I/S om udskillere, som under tømning og kontrol registreres som værende defekte. Entreprenøren skal til dokumentationsbrug føre register over tømte og kontrollerede udskillere. Hver måned fremsendes en liste til Reno Djurs I/S over udskillere, som enten er blevet tømt eller kontrolleret. Udarbejdede tømningsrapporter jf. afsnit og fremsendes hver måned til Reno Djurs I/S sammen med ovennævnte tømningsliste. Entreprenøren skal opbevare vejesedler/registreringer på alt affald stammende fra tømningsordningen afleveret til behandling på miljøgodkendt modtageanlæg. Èn gang om året tilsender entreprenøren Reno Djurs I/S en statistik over indsamlede mængder af udskilleraffald leveret til behandling på miljøgodkendt modtageanlæg. 4.4 Adgangsforhold Entreprenøren er pligtig til at tømme udskillere, der er beliggende inden for en afstand af 75 m. fra kørevej/køremulighed. Entreprenøren skal således medbringe den fornødne slangelængde. Det må påregnes, at der på visse lokaliteter er særligt vanskelige tilkørsels- og adgangsforhold, herunder skråninger o. lign.. Der må ikke køres på græsplæner og i bede. Træer, buske og øvrige genstande må ikke beskadiges. Ved løft af dæksler skal entreprenøren benytte egnet løftegrej, så der opnås tilfredsstillende arbejdsmiljøforhold for personalet. Særligt tunge dæksler skal entreprenøren tage højde for, herunder f.eks. ved at benytte ekstra mandskab eller særligt materiel/hjælpemidler i disse tilfælde. 4.5 Tømning og transport Tømningen skal foregå under iagttagelse af almindelige forskrifter for at undgå spild og uhygiejniske forhold. Entreprenøren skal udfylde tømningsrapport ved hver tømning af udskillere jf. afsnit 3.4 samt 3.5. Transport af opsuget fedt og slam skal foregå i vogne med lukkede vandtætte beholdere til de godkendte modtageanlæg.

20 Tømning af fedtudskilleranlæg Generelle krav 20 Det indsamlede affald må ikke omlastes eller blandes med andet affald. Omlastning kan dog tillades i særlige tilfælde efter forudgående konkret godkendelse af kommunen/ Reno Djurs I/S. Såfremt der under entreprenørens tømning, transport eller aflevering af affald sker spild, er entreprenøren ansvarlig for at anmelde dette til kommunen/ Reno Djurs I/S, og at dette straks fjernes. Såfremt der ved tømningen forvoldes skader, herunder på udskillere eller andet, erstattes dette af entreprenøren for egen regning eller via dennes forsikring. Entreprenøren informerer straks Reno Djurs I/S og berørte borgere, grundejere mv. herom - også ved "ubetydelige" skader. 4.6 Tømning på modtageanlæg Tømning skal ske indenfor renseanlæggenes åbningstider og i øvrigt i overensstemmelse med modtageregler og sikkerhedsregler for de pågældende steder. Entreprenøren skal lade bilen veje på modtageanlæg med vægt for registrering og indvejning af slam. På øvrige modtageanlæg skal entreprenøren lade fedt/slam/spildevand registrere i overensstemmelse med retningslinjerne på modtageanlægget/renseanlægget. Entreprenøren skal overholde personalets anvisninger på modtageanlæggene. Entreprenøren skal tåle, at der er trafik ved aflæsning samt indsamling/tømning fra andre biler på modtageanlæggene. 4.7 Mandskab Entreprenøren sørger for, at der er ansat det nødvendige personale, som er uddannet til udførelse af opgaverne, og har kendskab til udskillere via kursus eller andet dokumenterbart. Entreprenøren skal ved ansættelse eller i underentreprise råde over autoriseret kloakmester, der kan instruere mandskabet i bl.a. eftersyn af tankanlæggene. Mandskabet skal udvise god og høflig opførsel under arbejdet. Mandskabet skal være iført beklædning med firmanavn under arbejdet. Entreprenøren og dennes ansatte er omfattet af tavshedspligt. Mandskabet skal af hensyn til kontakten med brugerne kunne tale, skrive og læse dansk. Mandskabet skal løbende instrueres om arbejdets udførelse, herunder om: Modtageanlæggenes modtageregler og sikkerhedsforskrifter. Entreprenørens forpligtelser over for brugerne af tømningsordningen for udskillere, samt kommunen jf. kontrakten med kommunen. Sikkerhedsforskrifter ved arbejdets udførsel.

21 Tømning af fedtudskilleranlæg Generelle krav Entreprenørens materiel Entreprenøren skal anvende tømningsmateriel, der til enhver tid opfylder gældende miljø-, arbejdsmiljø-, sikkerheds- og trafiksikkerhedsmæssige forskrifter. Materiel skal holdes i rent og ordentlig stand. Transporten skal foregå i lukkede vogne med lukkede og tætte beholdere således, at der ikke forekommer spild og lugt. Antallet af biler og øvrigt materiel skal altid være tilstrækkeligt til, at opgaverne kan udføres tilfredsstillende, herunder at den anførte tømningsperiode kan overholdes. Entreprenøren skal for egen regning vedligeholde materiellet og er ligeledes forpligtet til at indsætte reservemateriel i fornødent omfang. Det anvendte materiel skal altid kunne rummes i det fritrumsprofil, der er på tilkørselsvejene. Entreprenøren skal være opmærksom på, at der på ejendomme kan forekomme dårlige og trange vejforhold, hvor kørsel med større biler er vanskelig. Entreprenøren skal tage højde herfor, f.eks. ved anvendelse af ekstra lange slanger eller mindre biler. Sådanne nødvendige tiltag udløser ikke ekstrabetaling for tømningen. 4.9 Arbejdsmiljø- og sikkerhedsforhold Entreprenøren er ansvarlig for at arbejdsmiljøforholdene for mandskabet til enhver tid er tilfredsstillende og i overensstemmelse med krav fra Arbejdstilsynet. Opmærksomheden skal bl.a. henledes på Arbejdstilsynets bekendtgørelse om kloakarbejde m.v. nr. 473 af 7. oktober 1983 med senere ændringer, Arbejdstilsynets bekendtgørelse om personlige værnemidler nr af 15. december 2010 med senere ændringer, Arbejdstilsynets bekendtgørelse om anvendelse af tekniske hjælpemidler nr af 15. december 1992 med senere ændringer og Arbejdstilsynets bekendtgørelse om arbejdets udførelse nr. 559 af 17. juni 2004 med senere ændringer. Endvidere henledes opmærksomheden på Arbejdstilsynets anvisninger og vejledninger i relation hertil. Dette gælder eksempelvis krav til instruktion om arbejdets udførelse, personlige værnemidler og advarselsklæder, arbejdssteders indretning og velfærdsforanstaltninger samt krav til bilerne. Entreprenøren skal til enhver tid overholde sikkerheds- og ordensinstrukser på lokaliteterne for afhentning og aflæsning af spildevandet. Entreprenøren skal med tilbuddet redegøre for de arbejdsmiljømæssige forhold jf. tilbudslisten. Færdselsloven skal til enhver tid overholdes. Dette gælder således også maksimalt tilladte akseltryk, hastighedsbegrænsninger samt materiellets mekaniske stand.

22 Tømning af fedtudskilleranlæg Generelle krav 22 Gentagne overtrædelser af gældende arbejdsmiljø- og sikkerhedsbestemmelser samt færdselsloven vil indebære ophævelse af kontrakten Miljøforhold Entreprenøren skal anvende materiel, der overholder gældende myndighedskrav. Endvidere skal materiellet anvendes på en måde og holdes i en stand, der i størst mulige omfang begrænser ulemper for det omgivende miljø, herunder støj- og røgpåvirkninger. Der skal anvendes lastbiler med motorer, der som minimum overholder EURO IV standarden. Entreprenøren skal med tilbuddet redegøre for de miljømæssige forhold jfr. tilbudslisten Øvrige krav For ejendomme med SPF- og MS svinebesætning skal SPF-organisationens retningslinjer følges. Der ydes ikke særlig betaling herfor. Lastbiler og mandskab må ikke opholde sig hos grundejerne og på modtageanlæg længere tid end nødvendigt for tømning af tanke og tankbil. Hindringer eller ulemper som entreprisens udførelse medfører for den offentlige færdsel skal begrænses i videst muligt omfang. Arbejder, der udføres af entreprenøren, udover de, der er omfattet af den kommunale ordning og som ikke er bestilt af Reno Djurs I/S, er Reno Djurs I/S uvedkommende.

Udbud. Køb af miljømåleudstyr til Ovnlinie 1 Slagelse Affaldsenergi. Generelle betingelser og beskrivelser for udbud

Udbud. Køb af miljømåleudstyr til Ovnlinie 1 Slagelse Affaldsenergi. Generelle betingelser og beskrivelser for udbud Udbud Køb af miljømåleudstyr til Ovnlinie 1 Slagelse Affaldsenergi Generelle betingelser og beskrivelser for udbud April 2019 1. Kontraktudkast - Leverancen Side 2 af 8 Miljømåleudstyr til Slagelse Affaldsenergi

Læs mere

TØMNING AF SAMLE- TANKE I SYDDJURS KOMMUNE SÆRLIGE BETINGELSER OG OPGAVEBESKRIVELSE

TØMNING AF SAMLE- TANKE I SYDDJURS KOMMUNE SÆRLIGE BETINGELSER OG OPGAVEBESKRIVELSE TØMNING AF SAMLE- TANKE I SYDDJURS KOMMUNE SÆRLIGE BETINGELSER OG OPGAVEBESKRIVELSE JUNI 2013 Tømning af samletanke Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 1 Orientering om entreprisen... 3 2 Særlige

Læs mere

LEVERING AF DIGITAL TRYK- MASKINE MED SERVICE

LEVERING AF DIGITAL TRYK- MASKINE MED SERVICE KONTRAKTUDKAST LEVERING AF DIGITAL TRYK- MASKINE MED SERVICE JULI 2012 LEVERING AF DIGITAL TRYKMASKINE MED BACK UP MASKINE OG SERVICEAFTALE KONTRAKT 1 Parterne Vejdirektoratet: Vejdirektoratet Ressource

Læs mere

TØMNING AF OLIE- OG BENZINUD- SKILLERANLÆG TILBUDSLISTE

TØMNING AF OLIE- OG BENZINUD- SKILLERANLÆG TILBUDSLISTE TØMNING AF OLIE- OG BENZINUD- SKILLERANLÆG TILBUDSLISTE JUNI 2013 Tømning af olie- og benzinudskilleranlæg - Tilbudsliste Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 1 Vejledning... 3 2 Oplysninger... 4

Læs mere

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt TÅRNBYFORSYNING Vand A/S Rammeaftale om Vandledningsarbejder 2015-2017 Koncept til kontrakt 2015-07-30 1 Indholdsfortegnelse 1. PARTERNE... 3 2. AFTALEN... 3 3. AFTALEGRUNDLAG... 3 4. ENTREPRENØRENS YDELSER...

Læs mere

Bilag A. Kontraktudkast

Bilag A. Kontraktudkast Bilag A. Kontraktudkast Udførelse af analyseopgaver Kontrakt Side 2 af 9 Mellem.... CVR... (Tilbudsgiver) og I/S AffaldPlus Ved Fjorden 20 4700 Næstved CVR 65278316 (AffaldPlus) indgås hermed aftale om

Læs mere

Regulativ for tømningsordning for fedtudskilleranlæg. Norddjurs Kommune Syddjurs Kommune

Regulativ for tømningsordning for fedtudskilleranlæg. Norddjurs Kommune Syddjurs Kommune Regulativ for tømningsordning for fedtudskilleranlæg Norddjurs Kommune Syddjurs Kommune Februar 2016 Regulativ for tømningsordning for fedtudskilleranlæg 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Formål

Læs mere

Køb af affaldsbeholdere

Køb af affaldsbeholdere Køb af affaldsbeholdere Særlige betingelser og ydelsesbeskrivelse Offentligt EU-Udbud Oktober 2017 1 Særlige betingelser... 3 1. Orientering om kontrakten... 3 2. Kontraktens varighed... 3 3. Leverandørens

Læs mere

Mariagerfjord Kommune Udbud af produktion og udbringning af mad ALMINDELIGE BESTEMMELSER. for. Produktion og udbringning af mad

Mariagerfjord Kommune Udbud af produktion og udbringning af mad ALMINDELIGE BESTEMMELSER. for. Produktion og udbringning af mad Side 1 af 6 Bilag 3 ALMINDELIGE BESTEMMELSER for Produktion og udbringning af mad 1 Generelt Disse almindelige bestemmelser finder anvendelse for produktion og udbringning af mad i Mariagerfjord Kommune

Læs mere

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for tjenesteyderens tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Randers Kommunes udbud... 2 Tjenesteyderens tilbud...

Læs mere

Kontrakt. Levering af affaldsbeholdere til Nordfyns Kommune Bilag 3 til udbud nr.: 2015-451255

Kontrakt. Levering af affaldsbeholdere til Nordfyns Kommune Bilag 3 til udbud nr.: 2015-451255 Kontrakt Levering af affaldsbeholdere til Nordfyns Kommune Bilag 3 til udbud nr.: 2015-451255 Revideret den 18. december 2015 Dokument nr. 480-2015-417211 Sags nr. 480-2015-109895 Indhold Kontrakt vedr.

Læs mere

TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE SÆRLIGE BETINGELSER OG OPGAVEBESKRIVELSE

TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE SÆRLIGE BETINGELSER OG OPGAVEBESKRIVELSE TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE SÆRLIGE BETINGELSER OG OPGAVEBESKRIVELSE JUNI 2013 Tømning af bundfældningstanke Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 1 Orientering om entreprisen... 3 2 Særlige betingelser...

Læs mere

! "# $ %&$ ' (%) * +, - $ &

! # $ %&$ ' (%) * +, - $ & ! "# $ %&$ ' (%) * +, - $ & Dette regulativ fastsætter vilkårene for tømningsordning for bundfældningstanke (septiktanke, trixtanke og lignende mindre bundfældningsanlæg) i Syddjurs og Norddjurs Kommune.

Læs mere

EU-udbud Fjernelse af forbrændingsslagge fra landejendommen på Smidievej 22, 9571 Bælum

EU-udbud Fjernelse af forbrændingsslagge fra landejendommen på Smidievej 22, 9571 Bælum SEPTEMBER 2015 REBILD KOMMUNE EU-udbud Fjernelse af forbrændingsslagge fra landejendommen på Smidievej 22, 9571 Bælum YDELSESBESKRIVELSE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

TØMNING AF OLIE- OG BENZINUDSKILLER- ANLÆG

TØMNING AF OLIE- OG BENZINUDSKILLER- ANLÆG Tømning af olie- og benzinudskilleranlæg -. Orientering om entreprisen 1 TØMNING AF OLIE- OG BENZINUDSKILLER- ANLÆG SÆRLIGE BETINGELSER OG OPGAVEBESKRIVELSE JUNI 2013 Tømning af olie- og benzinudskilleranlæg

Læs mere

Særlige Betingelser. Indholdsfortegnelse

Særlige Betingelser. Indholdsfortegnelse Særlige Betingelser Side 1 af 6 Særlige Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for entreprenørens tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Ordregivers udbud... 2 Tjenesteyders

Læs mere

TØMNING AF FEDTUDSKILLERANLÆG TILBUDSLISTE

TØMNING AF FEDTUDSKILLERANLÆG TILBUDSLISTE TØMNING AF FEDTUDSKILLERANLÆG TILBUDSLISTE JUNI 2013 Tømning af fedtudskilleranlæg - Tilbudsliste Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 1 Vejledning... 3 2 Oplysninger... 4 2.1 Oplysninger i relation

Læs mere

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast Udbud af brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold Kontraktudkast Center for Ejendomme og Intern Service Høje Taastrup Kommune Bygden 2 2630 Taastrup Dato. 16-03-2010 Dok nr. 257 0049 Journal

Læs mere

Kontrakt. Bilag 3 til Udbudsbetingelser vedrørende pakning og transport til genanvendelse henholdsvis forbrænding. Kontraktudkast

Kontrakt. Bilag 3 til Udbudsbetingelser vedrørende pakning og transport til genanvendelse henholdsvis forbrænding. Kontraktudkast Bilag 3 til Udbudsbetingelser vedrørende pakning og transport til genanvendelse henholdsvis forbrænding Kontraktudkast Kontrakt mellem Det Kongelige Bibliotek og XXXXX Søren Kierkegaards Plads 1 XXXXX

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

Indsamling af affald i Sorø Kommune

Indsamling af affald i Sorø Kommune Indsamling af affald i Sorø Kommune Bilag 3 Udkast til kontrakt Offentligt EU-udbud AffaldPlus Juni 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Kontraktparter... 3 2 Kontraktgrundlag... 3 3 Forventet årlig ydelse... 3

Læs mere

Udbud af Sandblæsning

Udbud af Sandblæsning Udbud af Sandblæsning Marts 2014 Side 1 af 18 1. ORIENTERING OM ENTREPRISEN... 3 1.1 ENTREPRISEN... 3 2. UDBUDSBETINGELSER... 3 2.1 UDBUDSTYPE... 3 2.2 UDBYDER... 3 2.3 ENTREPRISEPERIODE... 3 2.4 UDBUDSMATERIALET...

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune Regulativet er udarbejdet af: Morsø Forsyning A/S og Morsø Kommune Godkendt af Morsø Kommunes Kommunalbestyrelse: 26. september 2017 Indhold

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen]

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen] KONTRAKT mellem Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. og [Indsættes ved kontraktindgåelsen] vedrørende "Pleje af grønne områder" 1 Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32

Læs mere

Transport af affald fra genbrugspladser i Lolland og Guldborgsund kommuner

Transport af affald fra genbrugspladser i Lolland og Guldborgsund kommuner Nykøbing Falster 30. september 2016 J.nr. 07.59.00G-0014 Transport af affald fra genbrugspladser i Lolland og Guldborgsund kommuner Entreprisekontrakt December 2016 1 Indhold 1. Parterne 3 2. Opgaven 3

Læs mere

ADVOKATFIRMAET HORTENS UDKAST TIL STANDARDKONTRAKT

ADVOKATFIRMAET HORTENS UDKAST TIL STANDARDKONTRAKT Kontrakten må under ingen omstændigheder bruges, som den foreligger. Kontrakten skal konkret tilpasses det enkelte projekt, for at kunne benyttes som juridisk aftalegrundlag. Hvis man ønsker at benytte

Læs mere

Udbud - kørsel med affaldscontainere. Kontrakt

Udbud - kørsel med affaldscontainere. Kontrakt Udbud - kørsel med affaldscontainere Kontrakt Dato: 6. januar 2015 Udarbejdet af: OFD, PJH Kontrol: PJH Version: 1.0 Godkendt af: MEL side 2 af 9 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 BILAG 1 SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 Odense Kommune By- og Kulturforvaltningen Drift og anlæg Park og Vej Nørregade 36-38 5000 Odense C Telefon: 78735889-1/8 FRI INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af fedtudskillere 2018

Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af fedtudskillere 2018 Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af fedtudskillere 2018 Indledning Sønderborg Kommune har etableret denne kommunale ordning for kontrol og tømning af fedtudskilleranlæg. Formål Etablering

Læs mere

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Aftalegrundlaget. 2 2. Kontraktperiode. 2 3. Fast pris og dennes betaling. 2 4. Dokumenter 2 5. Omfang af og ændringer i entreprisens omfang. 3 6. Fejl i projektet. 3 7. Regnefejl

Læs mere

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX Rengøringsaftale Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk I det følgende kaldet Kunde. og XXXX I det følgende kaldet Leverandøren Side 1 af 8 1. Aftalens retlige grundlag:... 3 2. Rengøringsaftalens

Læs mere

Kontrakt. Bilag 2 til Udbudsbetingelser vedrørende komprimering henholdsvis flytning af aviser med opstilling. Kontraktudkast

Kontrakt. Bilag 2 til Udbudsbetingelser vedrørende komprimering henholdsvis flytning af aviser med opstilling. Kontraktudkast Bilag 2 til Udbudsbetingelser vedrørende komprimering henholdsvis flytning af aviser med opstilling i samme orden Kontraktudkast Kontrakt mellem Det Kongelige Bibliotek og XXXXX Søren Kierkegaards Plads

Læs mere

Regulativ for tømning af private tanke til husspildevand i Esbjerg Kommune

Regulativ for tømning af private tanke til husspildevand i Esbjerg Kommune Regulativ for tømning af private tanke til husspildevand i Esbjerg Kommune 2013 Side 1 Indholdsfortegnelse Lovgrundlag... 3 Formål... 3 1. Almindelige bestemmelser... 3 1.1 Regulativets gyldighedsområde...

Læs mere

Indsamling af dagrenovation i Lolland og Guldborgsund Kommuner

Indsamling af dagrenovation i Lolland og Guldborgsund Kommuner Nykøbing Falster, rev 1, februar 2017 J.nr. 07.01.05G-00 Indsamling af dagrenovation i Lolland og Guldborgsund Kommuner Entreprisekontrakt Delentreprise 1 Februar 2017 1 Indhold 1. PARTERNE... 3 2. Aftalegrundlaget...

Læs mere

Odense Renovation A/S Kontraktudkast for afhentning og bortskaffelse af klinisk risikoaffald og medicinaffald i Odense Kommune

Odense Renovation A/S Kontraktudkast for afhentning og bortskaffelse af klinisk risikoaffald og medicinaffald i Odense Kommune Odense Renovation A/S Kontraktudkast for afhentning og bortskaffelse af klinisk risikoaffald og medicinaffald i Odense Kommune Udkast til kontrakt (UK) Dato: d. 7. januar 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PARTERNE

Læs mere

Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference. Mellem. Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby CVR nr

Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference. Mellem. Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby CVR nr Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference Mellem Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej 31 2500 Valby CVR nr. 2983 16 10 Og XXX Herefter kaldet Leverandøren 2/6 1 Præampel... 3 2 Generelt... Fejl!

Læs mere

Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune

Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune Med virkning fra 15. august 2018 Indhold 1 Formål 2 Lovgrundlag 3 Gyldighedsområde 4 Benyttelsespligt 5 Adgangsforhold og indretning 6 Tømning

Læs mere

Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af olie- og benzinudskillere 2018

Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af olie- og benzinudskillere 2018 Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af olie- og benzinudskillere 2018 Indledning Sønderborg Kommune har etableret denne kommunale ordning for kontrol og tømning af olieog benzinudskillere.

Læs mere

Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke i Kalundborg Kommune

Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke i Kalundborg Kommune Dato Ansvarlig Sags ID. 19. juni 2012 Tins / sulu Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke i Kalundborg Kommune 1 Formål. Kalundborg Kommune har indført obligatorisk tømningsordning for bundfældningstanke

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke i Ballerup Kommune

Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke i Ballerup Kommune Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke i Ballerup Kommune Forsyning Ballerup december 2009 Regulativ for tømning af bundfældningsog samletanke i Ballerup Kommune 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Læs mere

BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE.

BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE. Sagnr. 16/7119 Dokumentnr. 100969/16 BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE. 25.5.16 Force majeure I tilfælde af force majeure (hertil regnes generalstrejke, strejker og/eller lockout

Læs mere

Januar Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune

Januar Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune Januar 2017 Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune Indhold 1 Grundlag for regulativet... 3 2 Definitioner... 3 3 Tilmelding... 3 4 Afmelding... 4 5 Dispensation... 4 6 Grundejerens

Læs mere

Udbud farligt affald Kontrakt

Udbud farligt affald Kontrakt Udbud farligt affald 2017 Kontrakt Dato: 28-09-2017 Dokument id: 65140 Version: 1.0 Udarbejdet af: OFD Kontrol: - Godkendt af: MEL side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

Regulativ for tømning af hustanke og fedtudskillere skforsyning.dk

Regulativ for tømning af hustanke og fedtudskillere skforsyning.dk SK Spildevand A/S 2011 Regulativ for tømning af hustanke og fedtudskillere Indholdsfortegnelse 1 Regulativets område... 3 2 Benyttelsespligt... 3 3 Krav til dæksler og adgangsforhold... 3 4 Tømning....

Læs mere

Bilag [nr.] Trepartsaftale

Bilag [nr.] Trepartsaftale J.nr.: 7501417 MPE/KRM Bilag [nr.] Trepartsaftale Kammeradvokaten Telefon +45 33 15 20 10 Vester Farimagsgade 23 Fax +45 33 15 61 15 DK-1606 København V www.kammeradvokaten.dk Trepartsaftale INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I RANDERS KOMMUNE

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I RANDERS KOMMUNE REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I RANDERS KOMMUNE Med virkning fra 1. januar 2012 Forord Lovgrundlag og omfang Randers Kommune har i medfør af Miljøbeskyttelsesloven med tilhørende

Læs mere

Regulativ TØMNINGSORDNING

Regulativ TØMNINGSORDNING Egedal Kommune Regulativ for TØMNINGSORDNING for samletanke til husspildevand i Egedal Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 DEFINITION OG ANVENDELSE... 3 2 NYE TANKE... 3 3 EKSISTERENDE TANKE... 4 4 TØMNINGSORDNINGEN...

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Lemvig Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Lemvig Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Lemvig Kommune Lemvig Kommune har indført en fælles, obligatorisk tømningsordning for bundfældningstanke, idet afløbsinstallationernes renseeffektivitet

Læs mere

Udbud af Sandblæsning

Udbud af Sandblæsning Udbud af Sandblæsning Februar 2017 1. ORIENTERING OM ENTREPRISEN... 3 1.1 ENTREPRISEN... 3 2. UDBUDSBETINGELSER... 3 2.1 UDBUDSTYPE... 3 2.3 ENTREPRISEPERIODE... 4 2.4 UDBUDSMATERIALET... 4 2.5 ENTREPRENØRENS

Læs mere

RAMMEAFTALE OM LEVERING OG MONTERING AF KØKKENER

RAMMEAFTALE OM LEVERING OG MONTERING AF KØKKENER Dato: 20. december 2013 J. nr.: 102907 RAMMEAFTALE OM LEVERING OG MONTERING AF KØKKENER mellem Boligorganisationen Tårnbyhuse Saltværksvej 23C 2770 Kastrup (herefter bygherren ) og Og medundertegnede [indsæt

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke

Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke i Næstved Kommune 1 1 Formål Formålet med dette regulativ er at fastlægge regler for tømning af bundfældningstanke og samletanke i Næstved kommune.

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Kontrakt

Udbud Olie- og benzinudskillere. Kontrakt Udbud Olie- og benzinudskillere Kontrakt Dato: 06.08.2018 Dokument id: 90169 Version: 1.0 Udarbejdet af: OFD Kontrol: Godkendt af: side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

Regulativ TØMNINGSORDNING. for. for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune

Regulativ TØMNINGSORDNING. for. for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune Regulativ for TØMNINGSORDNING for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune Gældende fra 1. januar 2012 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Lovgrundlag... s. 2 Formål... s. 2 Regulativet... s. 3 Almindelige

Læs mere

KØB AF RECYCLER SLAMSUGER

KØB AF RECYCLER SLAMSUGER KØB AF RECYCLER SLAMSUGER MELLEM OG AFLØB BALLERUP A/S [INDSÆT NAVN] /EBJ Horten Advokatpartnerselskab CVR 33775229 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 2 1. BAGGRUND... 4 2. DEFINITIONER... 4 3. KONTRAKTGRUNDLAG...

Læs mere

Regulativ for. Tømningsordning for bundfældnings- og samletanke i Kalundborg kommune November 2006

Regulativ for. Tømningsordning for bundfældnings- og samletanke i Kalundborg kommune November 2006 Regulativ for Tømningsordning for bundfældnings- og samletanke i Kalundborg kommune November 2006 Forsyningsenheden Ny Kalundborg Kommune Højvangen 9 4470 Svebølle Telefon 59 53 49 41 www.nykalundborg.dk

Læs mere

Dato Glostrup Spildevand A/S Forsyning Ballerup A/S Nordvand A/S

Dato Glostrup Spildevand A/S Forsyning Ballerup A/S Nordvand A/S Dato 03-2016 Glostrup Spildevand A/S Forsyning Ballerup A/S Nordvand A/S RAMMEUDBUD AF SPU- LING, TV-INSPEKTION, STIK-TV, BRØNDRAP- PORTER, INDMÅLING AF BRØNDE OG STIK, RODSKÆRING, FRÆS- NING AF FASTE

Læs mere

1 Kontrakt...2 1.1 Aftaleperiode...2 1.2 Opsigelse...2 1.3 Overdragelse af aftalen...2 1.4 Anvendelse af underentreprenører...2 1.

1 Kontrakt...2 1.1 Aftaleperiode...2 1.2 Opsigelse...2 1.3 Overdragelse af aftalen...2 1.4 Anvendelse af underentreprenører...2 1. 1 Kontrakt...2 1.1 Aftaleperiode...2 1.2 Opsigelse...2 1.3 Overdragelse af aftalen...2 1.4 Anvendelse af underentreprenører...2 1.5 Kvalitetskontrol...2 1.6 Priser...2 1.7 Prisregulering...3 1.8 Betalingsbetingelser...3

Læs mere

Indkøb af halm til slamkompostering. Kontrakt

Indkøb af halm til slamkompostering. Kontrakt Indkøb af halm til slamkompostering Kontrakt Dato: 22-10-2014 Udarbejdet af: PJH Version: 0 Godkendt af: FA side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk

Læs mere

UDBUD vedrørende. fodbehandling. Indgåelse af prisaftale vedrørende fodbehandling, bevilget til pensionister i Skanderborg Kommune

UDBUD vedrørende. fodbehandling. Indgåelse af prisaftale vedrørende fodbehandling, bevilget til pensionister i Skanderborg Kommune UDBUD vedrørende fodbehandling Indgåelse af prisaftale vedrørende fodbehandling, bevilget til pensionister i Skanderborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Leverancens art og omfang...

Læs mere

Udkast Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke Næstved Kommune 2017

Udkast Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke Næstved Kommune 2017 Udkast Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke Næstved Kommune 2017 1 Formål Formålet med dette regulativ er at fastlægge regler for tømning af bundfældningstanke og samletanke i Næstved

Læs mere

Vareindkøbsaftale vedrørende

Vareindkøbsaftale vedrørende vedrørende Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Sagsnr. 18/00239 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør 25 Haderslevvej 3000 Helsingør Repræsenteret

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke i Næstved Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke i Næstved Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke i Næstved Kommune 1 Formål Formålet med dette regulativ er at fastlægge regler for tømning af bundfældningstanke og samletanke i Næstved kommune.

Læs mere

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26.

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26. J.nr.: 8915980 VFN/KRM Kontrakt om mellem Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) og [ ] (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København

Læs mere

3 Aftalen Denne aftale er en aftale mellem ordregiver på den ene side og tilbudsgiver på den anden. Aftalen løber i 4 år.

3 Aftalen Denne aftale er en aftale mellem ordregiver på den ene side og tilbudsgiver på den anden. Aftalen løber i 4 år. INDSAMLING AF STORSKARLD I ETAGEEJENDOMME BILAG 5 UDKAST TIL AFTALE 1 Parterne Mellem Undertegnede Hillerød Affaldshåndtering A/S Ægirsvej 4 3400 Hillerød Cvr. Nr. 31592593 i det følgende kaldet ordregiver,

Læs mere

Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune

Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune 2 Indhold 1 Grundlag for regulativet 2 Definitioner 3 Tilmelding 4 Afmelding 5 Dispensation 6 Grundejerens forpligtelser og ansvar 6.1 MEDDELELSESPLIGT

Læs mere

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste Udbudsforskrifter Drift Vintertjeneste Paradigma for betingelser Udgave Under udarbejdelse Til frivillig brug med henblik på erfaringsopsamling Til endelig behandling i Vejregelrådet Vejdirektoratet Vejregelrådet

Læs mere

DRIFT AF GENBRUGS- PLADSEN , FANØ KOMMUNE. Kontrakt udkast (Del 3)

DRIFT AF GENBRUGS- PLADSEN , FANØ KOMMUNE. Kontrakt udkast (Del 3) DRIFT AF GENBRUGS- PLADSEN 2018-2022, FANØ KOMMUNE Kontrakt udkast (Del 3) 2 Kontrakt vedr. drift af genbrugspladsen, Fanø Kommune. Indholdsfortegnelse 1 Kontraktens parter 3 2 Grundlag for kontrakten

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

DRIFT AF GENBRUGSPLADSERNE I MÅDE OG TARP I ESBJERG KOMMUNE

DRIFT AF GENBRUGSPLADSERNE I MÅDE OG TARP I ESBJERG KOMMUNE MARTS 2013 ESBJERG KOMMUNE DRIFT AF GENBRUGSPLADSERNE I MÅDE OG TARP I ESBJERG KOMMUNE KONTRAKT ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C. TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Favrskov Kommune (tømningsordning)

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Favrskov Kommune (tømningsordning) 1 Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Favrskov Kommune (tømningsordning) 1 Formål Formålet med regulativet er at fastlægge regler for tømning af bundfældningstanke i Favrskov Kommune, så tankene

Læs mere

Betingelser. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014

Betingelser. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014 Udbud på Vintertjenester til Fredericia kommune Offentligt udbud Juni 2014 Tovholder for udbuddet: Fredericia Kommune: Att: Malene Frederiksen Gothersgade 20 DK-7000 Fredericia Danmark malenefrederiksen1@fredericiadk

Læs mere

AFTALE OM LEVERING, IDRIFTSÆTTELSE OG ÅRLIG SERVICE AF SLAMSPEJLSMÅLERE

AFTALE OM LEVERING, IDRIFTSÆTTELSE OG ÅRLIG SERVICE AF SLAMSPEJLSMÅLERE BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K www.biofos.dk CVR nr. 25 60 19 20 AFTALE OM LEVERING, IDRIFTSÆTTELSE OG ÅRLIG SERVICE AF SLAMSPEJLSMÅLERE MELLEM OG BIOFOS A/S [LEVERANDØREN] AFTALE OM LEVERING,

Læs mere

Tømningsregulativ. For bundfældningstanke og samletanke

Tømningsregulativ. For bundfældningstanke og samletanke Tømningsregulativ For bundfældningstanke og samletanke Forfatter: Birgit K. Hansen Oprettet den 25. marts 2015 Dokument nr. 480-2015-147387 Sags nr. 480-2015-75175 Indhold 1 Formål... 2 2 Lovgrundlag...

Læs mere

Halsnæs Kommune har overdraget drift og administration af tømningsordningen til Halsnæs Kommunale Forsyning A/S.

Halsnæs Kommune har overdraget drift og administration af tømningsordningen til Halsnæs Kommunale Forsyning A/S. Halsnæs Kommune Regulativ for tømningsordning for bundfældningstanke 1 Formål Tømningsordningen indføres primært af miljømæssige hensyn, for at sikre, at bundfældningstanke i Halsnæs Kommune bliver kontrolleret

Læs mere

Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE

Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE Særlige Betingelser (SB) Side 1 af 6 Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. AFTALEGRUNDLAGET... 2 2. KONTRAKTPERIODE... 2 3. FAST PRIS OG DENNES BETALING... 2 4. DOKUMENTER... 2 5. OVERDRAGELSE

Læs mere

KONTRAKT Oktober 2012

KONTRAKT Oktober 2012 KONTRAKT Oktober 2012 Annoncering af konsulentbistand til gennemførelser af indkøbsanalyse af området for håndværkeydelser, bygnings-drift og -vedligehold mellem Aarhus Universitet Indkøbskontoret Katrinebjergvej

Læs mere

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Kontrakt vedrørende levering af personalefrokost indgået mellem (XXX) og Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Bilagsfortegnelse Bilag 1: Udbudsmateriale (kravspecifikation).

Læs mere

Kontraktudkast. vedrørende levering af tandtekniske ydelser. indgået mellem (XXXXX)

Kontraktudkast. vedrørende levering af tandtekniske ydelser. indgået mellem (XXXXX) Kontraktudkast vedrørende levering af tandtekniske ydelser indgået mellem (XXXXX) og Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Sjællandsgade 40 2200 København N Bilagsfortegnelse Kontraktbilag

Læs mere

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser.

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser. AFTALE VEDRØRENDE TØMNING AF PUMPESTATIONER, SANDFANGSBRØNDE, OLIEUDSKILLER OG FEDTFANGSBRØNDE. 1. Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem Faxe Spildevand A/S CVR-nr. 31 49 83 41 Jens Chr. Skous

Læs mere

MobilePeople Solutions A/S

MobilePeople Solutions A/S MobilePeople Solutions A/S Generelle Vilkår og Betingelser. Januar 2015 1. Generelt Nedenstående generelle vilkår og betingelser regulerer MobilePeople s leverance af digitale tjenester bestilt af Kunden,

Læs mere

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for samletanke

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for samletanke Tårnby Kommune Regulativ for Tømningsordning for samletanke 1 Indhold: side 1 Formål 3 2 Gyldighedsområde 3 3 Grundejerens forpligtelser 3 4 Tømning 5 5 Tilmelding og afmelding 5 6 Økonomi 6 7 Henvendelser,

Læs mere

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Gribvand Spildevand A/S Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Særlige betingelser November 2012 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Gribvand

Læs mere

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke Tårnby Kommune Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke 1 Indhold: side 1 Formål 3 2 Gyldighedsområde 3 3 Grundejerens forpligtelser 3 4 Tømning 5 5 Tilmelding og afmelding 6 6 Økonomi 6 7

Læs mere

TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE

TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE INDLEVELSE SKABER UDVIKLING TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE WWW.BDO.DK KONSULENTAFTALE VEDR. PROJEKT: Gennemgang af forudsætninger og beregninger til skolestrukturrapportens bilag I Vurdering af økonomisk

Læs mere

Rammeaftale September 2014

Rammeaftale September 2014 Svend Bjerregaard Advokat sbj@holst-law.com T +45 8934 1159 J.nr. 040704-0003 SBJ/MGL Rammeaftale September 2014 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges Gade 2 DK-8100 Aarhus C T, +45 8934 0000

Læs mere

Analyser af jord på Odense Nord Miljøcenter (ONM) Kontrakt

Analyser af jord på Odense Nord Miljøcenter (ONM) Kontrakt Analyser af jord på Odense Nord Miljøcenter (ONM) Kontrakt Dato: 14. oktober 2013 Udarbejdet af: OFD Version: 1 Godkendt af: side 2 af 8 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration

1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration 1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration 1.1 Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem: Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved CVR.

Læs mere

ENTREPRISEAFTALE. Fonden Amager Bakke CVR nr c/o I/S Amager Ressourcecenter Kraftværksvej København S (herefter Bygherren )

ENTREPRISEAFTALE. Fonden Amager Bakke CVR nr c/o I/S Amager Ressourcecenter Kraftværksvej København S (herefter Bygherren ) ENTREPRISEAFTALE mellem Fonden Amager Bakke CVR nr. 37 23 43 38 c/o I/S Amager Ressourcecenter Kraftværksvej 31 2300 København S (herefter Bygherren ) og [Entreprenør navn] [CVR. nr.] [Adresse] [Adresse]

Læs mere

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune Kontrakt Ejendomsadministration Ringsted Kommune Indholdsfortegnelse 1. Aftaleparter 3 2. Bilag 3 3. Baggrund, formål og generelle vilkår 3 4. Ejendomme 4 5. Kontraktperiode 4 6. Forhold vedrørende ikrafttræden

Læs mere

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S Teknik- og Miljøforvaltningen [dd.mm.åååå] Sagsnr. 2010-115960 Dokumentnr. xxxx Kontrakt indgået mellem [Leverandøren] og Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer Njalsgade

Læs mere

Odense Kommune, Drift og Anlæg Tlf Skovservice Særlige Betingelser Side 1 af 7

Odense Kommune, Drift og Anlæg Tlf Skovservice Særlige Betingelser Side 1 af 7 Særlige Betingelser Side 1 af 7 Særlige Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for tjenesteyders tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Odense Kommunes udbud... 2 Tjenesteyders

Læs mere

AFTALE - TOTALRÅDGIVNING

AFTALE - TOTALRÅDGIVNING AFTALE - TOTALRÅDGIVNING MELLEM OG ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER TOTALRÅDGIVER INDHOLDSFORTEGNELSE Side 2 1. BAGGRUND...3 2. DEFINITIONER...3 3. AFTALEGRUNDLAG...4 4. YDELSERNE...5 5. VEDERLAG...5 6. MISLIGHOLDELSE...6

Læs mere

tømningsregulativ for samletanke

tømningsregulativ for samletanke tømningsregulativ for samletanke - med virkning fra 1. april 2011 1 Indhold 1. LOVGRUNDLAG, FORMÅL OG OMFANG 3 2. ODSHERRED FORSYNINGS ORGANISERING 3 3. DEFINITION OG ANVENDELSE 3 4. KRAV TIL SAMLETANKE

Læs mere

BILAG 1: KONTRAKTUDKAST KONTRAKT. Imellem. Gribvand Spildevand A/S Holtvej 18C 3230 Græsted. Gribvand A/S Holtvej 18C 3230 Græsted

BILAG 1: KONTRAKTUDKAST KONTRAKT. Imellem. Gribvand Spildevand A/S Holtvej 18C 3230 Græsted. Gribvand A/S Holtvej 18C 3230 Græsted BILAG 1: KONTRAKTUDKAST KONTRAKT Imellem Gribvand Spildevand A/S Holtvej 18C 3230 Græsted og Gribvand A/S Holtvej 18C 3230 Græsted (herefter " kunden") og Firma Adresse Postnr. By. (herefter "leverandøren")

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Indledning Udbudsrunder Offentliggørelse Tidsfrister Ligebehandling Udelukkelse af leverandører...

Indledning Udbudsrunder Offentliggørelse Tidsfrister Ligebehandling Udelukkelse af leverandører... 1 Indhold Indledning... 3 1. Udbudsrunder... 3 2. Offentliggørelse... 3 3. Tidsfrister... 3 4. Ligebehandling... 3 5. Udelukkelse af leverandører... 3 6. Krav til tilbud... 3 7. Halmmængde... 3 8. Evaluering

Læs mere

Regulativ TØMNINGSORDNING

Regulativ TØMNINGSORDNING Egedal Kommune Regulativ for TØMNINGSORDNING for bundfældningstanke til husspildevand i Egedal Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 DEFINITION OG ANVENDELSE... 3 2 NYE TANKE... 3 3 EKSISTERENDE TANKE...

Læs mere

Tømningsordning for hustanke

Tømningsordning for hustanke Regulativ for Tømningsordning for hustanke Teknik- og Miljøforvaltningen April 2011 Indholdsfortegnelse 1 Formål m.v.... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Definitioner... 3 4 Tilslutningspligt... 4 5 Tekniske bestemmelser...

Læs mere

Udkast til kontrakt. Annoncering af rekrutteringsydelser ved etablering af Udbetaling Danmark. Dokument 5

Udkast til kontrakt. Annoncering af rekrutteringsydelser ved etablering af Udbetaling Danmark. Dokument 5 Udkast til kontrakt Annoncering af rekrutteringsydelser ved etablering af Udbetaling Danmark Dokument 5 1 [dette Aftaleudkast skal ikke udfyldes/underskrives af tilbudsgiverne. Aftaleudkastet udfyldes/underskrives

Læs mere

Standard leveringsbetingelser

Standard leveringsbetingelser Standard leveringsbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra CompanYoung ApS (herefter CompanYoung), medmindre

Læs mere