Præmieret: Metrostationerne Forum, Frederiksberg og Solbjerg (Fasanvej) af KHR Arkitekter for Metroselskabet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Præmieret: Metrostationerne Forum, Frederiksberg og Solbjerg (Fasanvej) af KHR Arkitekter for Metroselskabet"

Transkript

1 2004 Præmieret: Metrostationerne Forum, Frederiksberg og Solbjerg (Fasanvej) af KHR Arkitekter for Metroselskabet Stationerne er fornemme repræsentanter for dybtliggende stationer. De fint detaljerede glasprismer står som vartegn for den moderne infrastruktur og indpasser sig smukt i byens offentlige rum. Stationsrummene gennemstrømmes af lys og oplevelsen af dagslys dybt under jorden er forunderlig og overbevisende. Et overbevisende arkitektonisk greb af international karakter. Præmieret: De to glaspyramider ved Cisternerne i Søndermarken af Max Seidenfaden for Museet for Moderne Glaskunst. Glaspavillonerne er en fornem skulpturel markering, der angiver nedgangen til det sær-prægede underjordiske udstillingsrum i de nedlagte drikkevandscisterner under plænen foran Frederiksberg Slot i Søndermarken. Pavillonerne er placeret symmetrisk i det stramme parkanlæg og med sit enkle, moderne og skulpturelle formsprog, supplerer de fint det klassiske anlæg, og respekterer samtidig stemningen og nærheden til Frederiksberg Slot.

2 2004 Rosende omtale: Ombygning af tidligere varmeværk til kulturhus, Nyelandsvej 75 B, af arkitekt Søren Nielsen for Frederiksberg Kommune Det er med få tiltag lykkedes, at skabe en yderst raffineret arkitektonisk dialog mellem de gamle tunge rå kedelbygninger og nye elegante bygningsmæssige additioner. De nye elementer fremstår således som raffinerede arkitektoniske kontraster, så husets nye funktion som kulturhus er indpasset, uden at historien og stemningen i de gamle kedelhaller er gået tabt. Rosende omtale: Facaderenovering på Gammel Kongevej 120 af Jess Jessen. Ejendommen skal fremhæves som et forbillede på, hvordan bygningsrenoveringen og restaureringen af facaden bidrager til at give Gammel Kongevej endnu et løft i den rigtige retning. Facaden er ført tilbage til det oprindelige udtryk, med stor respekt for den periode huset er opført i. Den tidligere noget anmassende butiksskiltning fremstår efter renoveringen yderst diskret og med stor respekt for facadens disponering. Rosende omtale: Byfornyelse af Lauritz Sørensens vej m.fl. af Arkitektfirmaet Karsten Pålsson for Frederiksberg Boligfond Byfornyelsen af Lauritz Sørensens Gård er gennemført på et forbilledligt højt niveau. Ud over en gennemgribende renovering af samtlige eksisterende lejligheder er bebyggelsen suppleret med 16 nye lejligheder indrettet i det oprindelige loftareal. Her er etableret store lyse lejligheder med udgang til store solterrasser. Alle opgange er suppleret med glas-elevatorer.

3 2005 Præmieret: Udvidelsen af Forsikringsselskabet Codans hovedsæde, Gammel Kongevej 69 m.fl., af Hvidt & Mølgaard Indplaceringen af den store udvidelse af Codans domicil i den tætte bymæssige sammenhæng er meget vellykket. Projektet er generelt båret af en sjælden omhu og omtanke både i helheden og detaljen. Projektet forener den vanskelige opgave at bygge til det eksisterende højhus og samtidig skabe et rationelt og effektivt kontorhus, som harmonisk kan indgå i den meget følsomme bymæssige sammenhæng. Mod Gammel Kongevej er huset således præget af den store skala - det store glasparti med dobbeltfacade ud for kontoretagerne spiller flot op til det markante gaderums proportioner og karakter. Supermarkedet i stueetagen er præcist og elegant udformet med helt åben facade, som skaber en fin dialog mellem gaderummet og huset. Mod Prinsesse Maries Allé er huset opdelt i mindre sektioner, som skalamæssigt indpasser sig den eksisterende bebyggelse. Hovedadgangen til det samlede hovedsæde er flot og dramatisk iscenesat som et markant trappeforløb der skærer sig fra hovedindgangen op gennem de nedre etager i det eksisterende højhus, op til tilbygningens primære etage på 1. sal hvor kontoretagerne er dispone-ret rundt om tre atrier med ovenlys. Præmieret: Flintholm Station af KHR Arkitekter for Banedanmark, DSB, Ørestadsselskabet og Frederiksbergbaneselskabet Flintholm Station er et fantastisk sted. Ikke blot et af de vigtigste knudepunkter for den kollektive trafik, men også fordi dette enestående bygningsanlæg forholder sig så overbevisende til parken, byen og de krydsende skinnespor - i både helhed og detalje. Det suveræne svævende glastag spænder hele sceneriet sammen i en detaljering så over-bevisende og raffineret gennemarbejdet, at arkitekturen har international klasse. Her er modernitet af næsten utopisk karat, hvor de røde S-tog og gule busser nærmest bliver designmæssige klumpedumper sammen med andet sædvanligt. Det er et arkitektonisk pragtværk, hvor det er svært at sætte en finger, og som helt indlysende fortjener kommunens præmiering. Også som forbillede for den kommende udbygning af Flintholm-området.

4 2005 Rosende omtale: Lindevang Transformerstation, Finsensvej 74 A, af Gottlieb Paludan Arkitekter for Frederiksberg Forsyning Det er en fryd når offentlige tekniske anlæg fremstår med arkitektonisk kvalitet. Det er tilfældet her, hvor det beherskede enkle rødstensanlæg tilpasser sig de ældre, karakterfulde forsyningshuse, og samtidig hilser det nye Flintholmområde med en meget smuk - og udtryksfuld reliefmurflade. Rosende omtale: Frederiksberg Gymnasium, Falkoner Plads 2, af Henning Larsens Tegnestue for Frederiksberg Kommune Frederiksberg Gymnasium er et arkitektonisk forbillede. Med sin placering på Falkoner Plads fremtræder Gymnasiet som en integreret del af bydelen og fungerer som et attraktivt, dynamisk og bymæssigt samlingspunkt. Gymnasiets velproportionerede forhal åbner sig ud mod Falkoner Plads. Forhal, aula, idrætshal og plads udgør et sammenhængende urbant rum af høj kvalitet, og Gymnasiet bidrager aktivt til livet på pladsen. Studiebyen er placeret på overetagerne. Her opleves en stemning af transparens og åben-hed, og Frederiksbergs struktur og karakter af haveby genfindes i de udvendige gårdrum. Kunstnerisk udsmykning er på fineste vis en integreret del af rum og arkitektur. Og Gymnasiet er - med smuk funktionel arkitektur, gennemførte detaljer, raffineret materialeholding - et dejligt sted at være.

5 2007 Præmieret: CBS s uddannelsesinstitution Kilen, af Lundgaard & Tranberg for CBS. Komitéen finder, at Kilen, kronjuvelen i CBS s campus, fremstår som en markant, trekantet bygning, der hviler på store, græsklædte puder, og kiler sig flot ind imellem den grønne sti og promenaden. Højene er udformet med siddetrin, der danner steder til ophold og pause både udenfor og inde i bygningen. Udefra er etagernes vandrette bånd skarpt markeret med en kraftig betonprofil og mellem disse domineres facaden af en udvendig solafskærmning bestående af lodrette, drejelige skodder i en kombination af træ, farvet glas og metal, hvilket skaber et levende og varieret udtryk. Husets indre er organiseret omkring det markante atrium, der som en blødt formet ellipse skærer sig op gennem bygningens fem overliggende etager. Atriet danner et samlende rum, som forbinder studerende, gæster og ansatte i huset, og når man træder ind af en af de to hovedentréer, kan hele husets organisation opfattes i et enkelt blik. I atriumtaget er placeret store, cirkulære ovenlys, som kaster et smukt lys ned gennem rummet, og den imponerende vindeltrappe i fiberbeton skaber en flot iscenesættelse af fællesskabet i huset og tilbyder en oplevelsesrig vandring op gennem det høje atrium op mod lyset. De nedre etager er tilegnet de egentlige undervisningsrum, café og konferenceområder, mens de øvre etager er forbeholdt forskning og administration og består af kontorer og mødelokaler. Præmieret: Den landskabelige bearbejdning omkring Kilen og den gennemgående promenade, af Marianne Levinsen for CBS. Komitéen finder, at tre markante landskabelige elementer indgår i det samlede Campusområde - den gennemgående promenade, det svagt kuperede græsdækkede landskab og de store lunde af rødeg. På en enkel og afslappet måde formår disse tre elementer at samle CBS s bygning ved Solbjerg Plads, Metropladsen ved Nordre Fasan Vej og ude arealerne ved CBS s nye bygning Kilen i et landskabeligt byrum af høj klasse. Kilens skarptskårne, prismatiske bygningsvolumen og landskabets fine bevægelser sammenflettes i bygningens organiske formede base og er et eksempel på et fornemt samspil mellem bygnings- og landskabsarkitektur. Promenaden er suverænt afklaret og det samlede anlæg er præget af en sanselighed, der på en gang er både rå og forfinet. Der er her skabt et enestående byrum - et godt sted for mennesker at være.

6 2007 Rosende omtale: Frederiksberg Kommunes plejeboliger på Flintholm, af Frederiksen Knudsen arkitekter. Komitéen finder, at de 50 ældre-boliger er samlet i en organisk blødt formet bygning, som ligger som et skulpturelt element omgivet af Flintholms stramme karréstruktur. Servicelokalerne er samlet i par-terreetagen, mens de enkelte boliggrupper er organiseret omkring fællesarealerne på de enkelte etager. Markante udskæringer i den ydre form giver plads til rummelige opholdsbalkoner, skaber fine brud i den sluttede form og tilbyder kig fra opholds-zonerne til de grønne parkarealer omkring huset. Facaderne er beklædt med naturskifer og vinduerne fremstår som lodrette slidser i en springende rytme, der giver et fint spil i facaden. Komitéen har valgt at tildele bygningen rosende omtale for en forbilledlig og både dristig og velvalgt løsning på et vanskeligt sted, med en bygningstype der er underlagt begrænsede økonomiske midler, og som derfor ikke traditionelt forbindes med markante, arkitektoniske udsagn. Rosende omtale: Ombygning af CBS s undervisningsbygning på Howitzvej 60, af Lundgaard & Tranberg for CBS. Komitéen finder, at ejendommen kan fremhæves som et forbillede på, hvordan en bygningsrenovering kan transformere en identitetsløs og på stedet fremmed bygning til et bygningsværk der på overbevisende måde indgår som en integreret del i en ny helhed. Renoveringen er gennemført på et eksemplarisk højt niveau. Der er smukt samspil mellem facadens afdæmpede mørke puds, den klare bygningsstruktur og de markante vinduespartier i naturtræ. Det er lykkedes at få bygningen til at indgå i et naturligt samspil både med den omkringliggende eksisterende bebyggelse og den nye handelshøjskole.

7 2007 Rosende omtale: Renoveringen af de tidligere fabriksbygninger i Porcelænshaven, Porcelænshuset og Flora Danica Huset ved Juul & Frost arkitekter, De gl. Kedelhaller ved Midtconsult, og Georg Jensen Smedje ved Dissing & Weitling arkitekter. Bygherre er i alle tilfælde Sjælsøgruppen A/S. Komitéen finder, at renoveringen af Porcelænshuset, Flora Danica Huset, Den gl. Kedelhal og Georg Jensen Smedje skal roses for den omfattende, men nænsomme, ombygning, hvor det er lykkedes at bevare mange af de spor og kendetegn de gamle in-dustribygninger rummer. Det er glædeligt, at det gule murværk er bibeholdt i stort omfang. Reparationer og spor efter nedrevne småbygninger aftegner sig tydeligt på facadernes blanding af nye og gamle mursten. Fortællingen om bygninger i forandring er især synligt på Georg Jensen Smedje s facader mod Søndre Fasanvej. Selv om samtlige gamle vinduer er udskiftede, er udskiftningen sket til nye trævinduer med hjørnebånd, smalle sprosser og koblede rammer som de oprindelige vinduer. Helhedsbilledet med de småsprossede vinduer og det gamle, arrede murværk gør, at man stadig fornemmer en vis autenticitet og historisk nærvær. Renoveringerne har også medført helt nye elementer blandt de gamle bygninger. Den nye offentlige plads foran Georg Jensens Smedje og det store fællesrum man kan opleve gennem de nye glasgavle på Den gl. Kedelhal, har gjort den befærdede Søndre Fasanvej et par oplevelser rigere. Desværre er det også tydeligt at man med få midler og en større arkitektonisk bearbejdning kunne have udnyttet de to steders potentiale meget bedre. De nye altaner til boligerne har til gengæld en dejlig enkelhed, der passer godt til de gamle bygninger, og med deres havestole og potteplanter er de i sig selv symboler på det nye liv der er kommet i de gamle bygninger.

8 2008 Præmieret: Elefanthuset af Foster + Partners og landskabsarkitekt SLA for Zoologisk Have Det er ikke hver dag man ser, at en ny bygning bliver lige så populær hos naboen som hos bygherren selv. Det er dog ikke desto mindre sket i dette tilfælde, hvor både Zoologisk Have og Frederiksberg Have har fået et nyt fantastisk hus til de største indbyggere på Frederiksberg, ZOO s elefanter. Arkitekt Norman Fosters elefanthus føjer sig på en naturlig måde ind i bakken ved siden af det gamle elefanthus, så der opstår en ønsket sammenhæng mellem elefanternes gamle og nye domicil. En sammenhæng, der fremhæver begge bygningers kvaliteter. Fra Zoologisk Have kommer man nærmest glidende rundt om og ind i bygningen, forbi staldene, igen rundt gennem udstillingen og ud på den anden side, hvor balkonen byder på en fantastisk udsigt til elefanternes udendørs legeplads og Frederiksberg Have. Fra Frederiksberg Have er gratisternes udsigt til elefanternes udeområde ikke dårligere, nærmest tværtimod. Frederiksberg Have har afgivet en bid af sit areal til SLA Arkitekters haveanlæg, men har så til gengæld fået en ny eksotisk seværdighed, der føjer sig smukt ind i den romantiske haves række af indlagte overraskelser, så som Den Kinesiske Pavillon, det græske Apis Tempel, og nu - et udtørret flodleje med asiatiske elefanter. Et fabelagtigt syn til et fantastisk hus og et flot formet anlæg! Præmieret: Flodhestehuset af Dall og Lindhardtsen og landskabsarkitekt Finn Jørsboe for Zoologisk Have Flodhestehuset indgår i Zoologisk Haves samlede savanneanlæg som en markant bygning, der anes i det fjerne, når man som besøgende nærmer sig fra indgangen og naturligt ledes igennem huset via det sammenhængende stisystem. På enestående måde er det lykkedes at forene hus og sti. Stien bevæger sig ned gennem huset og giver på forbløffende vis indblik i flodhestenes liv under vandet. Kombinationen af glas og beton er formidabelt flot håndteret. Det spinkle og transparente glas danner ramme om og afgrænsning til de store kraftfulde dyr. Beton er brugt i de besøgendes område. Bearbejdning og detaljering af de store betonvægge er endvidere et eksempel på, hvor smukt beton kan fremstå - med Flodhestehuset har Zoologisk Have fået endnu et enestående bygningsværk.

9 2008 Præmieret: Magnoliahusene II i Porcelænshaven, af Juul Frost Arkitekter for Sjælsøgruppen A/S Magnoliahusene indgår i Porcelænshavens samlede bebyggelse som en stringent rækkehusbebyggelse. Samtlige boliger, der alle er i tre etager, har på den ene side direkte adgang fra den fælles adgangsvej, og på den anden side, via egen terrasse, forbindelse til et større samlet haveanlæg. Rækkehusene indpasser sig naturligt i det tidligere fabriksområde. Med en på samme tid rig, men også underspillet, detaljering i faca-den, reflekterer bygningerne de mange kendetegn, som er typiske for områdets gamle industribygninger. Facaderne fremstår med gedigent murværk, glas og galvaniseret stål. Materialerne er nøje afstemt i forhold til hinanden, og detaljeringen omkring indgangsparti og vinduer er en overbevisende nyfortolkning af klassiske traditionelle bygningsdetaljer. Bebyggelsen er et forbilledligt eksempel på, hvordan den traditionelle rækkehusbebyggelses kvaliteter kan indpasses i en intens bymæssig sammenhæng. Der er her skabt moderne boliger af høj arkitektonisk værdi, med lige adgang til den pulserende by og det rekreative landskabelige haverum - et dejligt sted at bo. Rosende omtale: Frederiksbergs nye pladser af SLA ved landskabsarkitekt Stig L. Andersson for Frederiksberg Kommune På det tidligere baneterræn midt på Frederiksberg har SLA Arkitekter skabt fire nye pladser, der på trods af deres meget forskelligartede udformning, er vurderet som ét samlet forløb af byrum. De nye pladser har formået at samle dette fragmenterede område med en perlerække af byrum der, når man bevæger sig igennem dem, kobler området sammen; ikke i kraft af én stor samlende idé, men gennem mange forskellige idéer, udtryk og identiteter. Her kan man opleve et stemnings-mix af campusområde, skater-park, botanisk have, trafikkryds, experimentarium og caféliv, og alt krydres med sanseindtryk af lys, lyde, kølende vand og tåger. Gennem denne begavede sampling af referencer og leg med sanser opnår SLA Arkitekter at sætte scenen til den moderne bys pulserende liv og dens mange skift af rum, stemninger og overraskelser. De nye pladser er som kinesiske æsker. Under dagens pladser ligger aftenens og nattens pladser, og under vinterens pladser ligger forårets, sommerens og efterårets pladser. Når mørket bryder frem, fremtryller lyssætningen en rød fyrrelund, en blå stjernehimmel, et blomsterornamenteret gulv og en lysende tågedis. Når årstiderne skifter og vinteren bliver til forår, overraskes man af en hvid have, der dukker frem og en plads med ene røde træer. Frederiksberg har på denne måde fået, ikke blot fire nye pladser, men et utal af nye pladser i sin bymidte.

10 2009 Præmieret: Flintholm Have af Arkitema Arkitekter for Ejendomsudvikling Flintholm Have P/S På Flintholmområdet, i gåafstand fra stationen, ligger et rigtig godt eksempel på en nutidig Frederiksberg karrébebyggelse med blandede bolig og erhvervsarealer. Bebyggelsen har en god skala, er veldisponeret og bidrager særdeles positivt til Flintholmsområdets byliv. Arkitektonisk udmærker bebyggelsen sig ved et levende og rigt varieret facadeudtryk i god harmoni med de omkringliggende eksisterende og planlagte bebyggelser. Facaderne fremstår smukt og gedigent i lys blank mur med enkle, men virkningsfulde detaljer. Mod Dirch Passers Allé er restaurant og butikslokaler meget fint integreret i stueetagen hvor soklens hori-sontale lyse reliefmurværk kontrasteres af mørke, slebne rammer om de store vinduespartier. På de øvrige etager tilfører boligernes altaner, der skiftevis er placeret inde bag facaden og hægtet udenpå, bebyggelsen en fin spænding og rytme. Langs den mindre befærdede Preben Kaas Vænge har alle boligerne i stueplan sydvendte private forhaver med let hævede terrasser. En frodig berigelse for såvel beboere som forbipasserende. Fra gadeside leder dobbelthøje gennemgange ind til karréens grønne gårdrum. Et velkomponeret frirum, der har en varm atmosfære og menneskelig skala. Her kan dagliglivet udfolde sig med leg og ophold på aller-bedste vis. Øverst afsluttes bebyggelsen med en velbearbejdet legende tagetage i skiftende højde med indpassede taghaver. Fra boligernes 4-5 etager hæver bebyggelsen sig fra begge sider i stigende takt til karréen kulmi nerer og afrundes med et vertikalt 6 etagers glasparti der med sin transparens vil stå lysende på den kommende bydelsplads og byde velkommen til Flintholm. Præmieret: Ombygning af Ridehuset (Lakajgården) ved Frederiksberg Slot af Exners Tegnestue for Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste Det gamle ridehus (Lakajgården) ved Frederiksberg Slot er er ombygget til konferencelokaler for Forsvarets Officersskole. Udefra set er de største ændringer sket ved det gamle vindfang, der har fået tilføjet en halvvæg i murværk, en kendt Exner detalje, der agerer skærm for de nye handicaptoiletter i hver side af vindfanget. I det indre af bygningen danner de to nye møderumsbokse en flot kontrast til det store rum, hvor de som to store træskrin står frit i rummet på en glassokkel, der giver lys til de underliggende garderober og toiletter. Som en meget smuk detalje skal også nævnes de gamle træbarrierer, der har sikret rytteren mod at blive klemt mod ydervæggen, nu er overgået til at være til en teknisk væg der skjuler installationer og lysarmaturer. En flot nyfortolkning af et særligt bygningselement, der har en selvstændig værdi som historiefortæller om huset tidligere funktion.

11 2009 Rosende omtale: CBS Undervisnings- og forskningslokaler af Henning Larsens tegnestue for Copenhagen Business School Bygningen fremhæves for, på livlig og legende vis at give den gamle silobygning en vellykket ansigtsløftning mod Frederiksberg Have. Bygningen skal danne ramme om et forskningsmiljø og er indrettet med tanke på at kunne veksle mellem mange forskelligartede undervisnings- og studiesituationer. Bag glasfacaden ligger husets nerve. Et stort åbent trapperum, der i et spændstigt forløb forbinder og indbyder til kontakt på tværs af etagernes mødesteder. De store glaspartier mod Frederiksberg Have giver brugerne maksimal udsyn til haven, og en fornemmelse af, at man nærmest befinder sig mellem trækronerne, når man opholder sig i de store rum. Set fra havesiden, spejler den facetterede glasfacade med horisontale bånd havens træer, og sammen med de spredte oplukkelige partier med bladmotiv i grønne nuancer, giver det bygnin-gen et vibrerende, sanseligt udtryk. Rosende omtale: Den grønne sti Den Grønne Sti udgør en del af en sammenhængende cy-kelrute, som strækker sig gennem Frederiksbergs og København Kommuner. Alene indenfor Frederiksberg Kommune omfatter den nye forbindelse, fuldt udbygget, godt 9 km cykel- og gangsti. Stien strækker sig fra broen over Åboulevarden gennem hele Frederiksberg og til Valby, hvorfra ruten forbindes til amtets cykelstisystem ved Hvidovre. Den grønne sti er blevet til i et samarbejde mellem Trafikministeriet og Frederiksberg og Københavns kommune for at få flere til at cykle og at fremme sikker cykeltrafik samt ikke mindst en grøn og miljørigtig profil. Den grønne sti skaber på Frederiksberg en enestående oplevelse af byens frodige bagside og forbinder en varieret og oplevelsesrigt perlerække af grønne områder, som gemmer sig bag byens mere formelle front. Når man færdes ad den grønne sti åbenbares således en overraskende og levende del af byen og man færdes gennem et væld af fine parker, pladser og grønne nicher. Det slyngede og bugtede forløb giver bevægelsen langs stien en særlig helt særlig rekreativ dimension og gør turen til et enestående alternativ til bydelens øvrige net af cykelstier langs veje og boulevarder. Stien tildeles rosende omtale som et forbilledligt eksempel på hvordan vilje og ambition har resulteret i et enestående grønt træk på Frederiksberg, hvor den nye sti tilbyder en helt særlig grøn bymæssig oplevelse, som oven i købet forener en smukkere og grønnere by med sundere og mere miljørigtig transport.

12 2011 Præmieret: KU Life - Skov og Landskab, Rolighedsvej 23, af Rørbæk & Møller Arkitekter, landskab af Schønherr og Kunst af Marianne Grønnow for Bygningsstyrelsen Den nye institutbygning for Skov & Landskab er samlet i et enkelt og klart greb, som forener de forskellige funktioner logisk og ligetil. Sammen med de eksisterende og fredede undervisningsbygninger danner nybyggeriet de fremtidige rammer for Skov & Landskab på det Biovidenskabelige Fakultet under Københavns Universitet. Nybyggeriet omfatter forskningsmæssige og administrative faciliteter samtidig med at fællesrum og et nyt større auditorium for hele fakultetet kobler nyt og gammelt samt undervisning og forskning sammen. Byggeriet indeholder modtage- og analyselaboratorier samt klassificerede laboratorier. Udefra optræder bygningen primært i tegl, som kobler naturligt til flere af de omgivende bygninger på KU LIFE-området midt på Frederiksberg. Bygningen er organiseret således, at alle laboratorier og kontorer samles i en U-formet del af bygningen, som omslutter en smukt træbeklædt del, der indeholder alle undervisningslokaler og auditorier. Fra trækassen er der skabt forbindelse via en gangbro i 1. sals højde til den eksisterende fredede bygning ud mod Rolighedsvej. Bygningens 2 dele forenes af et gennemgående indre atrium, som dels udgør et indre socialt rum centralt i huset, dels skaber en flot iscenesættelse af fællesskabet i huset. Dette fællesrum danner et enestående og oplevelsesrigt centralt rum, som etablerer mulighed for at forskere, studerende og gæster har visuel kontakt til hinanden og her har mulighed for at mødes eller sætte sig i café- og udstillingsområdet i stueetagen. Alle materialer er karakterfulde og fremtræder velvalgte og gedigne og huset er overalt domineret af enkle og stærke løsninger. Den kunstneriske udsmykning er udført af Marianne Grønnow. Den er et samspil af grønne vækster og organiske figurer som kryber og klatrer op gennem det høje rum og tilfører rummet en meget fin og relevant installation. Figurerne gentages i gangbroens gulv og udenfor i den meget overlegne udførte landskabsbearbejdning, der understøtter husets bærende idé. Bedømmelses komiteens finder at Skov & Landskab er et overordentligt vellykket hus, et gedigent og forbilledligt stykke arkitektonisk håndværk både i helhed, detalje og landskabsbearbejdning.

13 2011 Rosende omtale: Børneinstitutionen Børneambasaden, H.C. Ørsteds Vej 19 B, af Frederiksberg Kommune Børneambassaden består af 2 eksisterende bygninger, der er ombygget til at rumme en ny samlet daginstitution. Bygningerne har beholdt deres ansigt ud mod byen og er blevet bundet sammen af et nyt indgangsparti af glas, der skaber en flot og dristig kontrast til de to gamle bygninger. De farvede glasruder i sammenbygningen giver den besøgende et førstehåndsindtryk af, at vi her har bygget et sted for børn og leg. Når man går videre ud i gården og la-der blikket glide op ad de nye altaner, ser man igen det farvede glas eller græs på glas, hvor børn og barnevogne kan skjule sig, eller de dybe nicher i gavlen, hvor børnene i grupperummene kan gemme sig og samtidig se ud på legepladsen. Alt sammen små tiltag, der vidner om, at det er et hus, der er lavet til børn. Indretningen af legepladsen skal også roses for de mange forskelligartede rum og oplevelser, det er lykkedes at få indpasset på det lille areal, der sammen med tilbygnin-gerne på etagerne giver et godt bud på, hvordan man med held kan få en god portion Frederiksberg-stemning ind i en ny institution. Rosende omtale: Børneinstitutionen Æblehaven, Nyelandsvej 25A, af Tegnestuen Vandkunsten for Frederiksberg Kommune Et baggårdsbørnebyhus med karakteristisk villaskala i 2 etager - sådan beskrev arkitektfirmaet Vandkunsten børnehuset Æblehaven i deres konkurrenceforslag. Vandkunsten vandt, og har med Frederiksberg Kommune som bygherre skabt et særdeles sympatisk og imødekommende hus i samspil med den eksisterende børneinstitution og området bag Nyelandsvej. Arkitektonisk fremstår bygningen markant og præcist mod adgangssti og gårdsplads. Overalt har bygningen en detaljeringsgrad, der højner det enkle bygningsvolumen. Facaderne har sortbrun bræddebeklædning, hvis lodrette linjer på fineste vis videreføres med trælister og lameller ved afskærmning af terrasser og liggehaller. Indvendigt fremstår børnehuset lyst, rummeligt og veldisponeret. Husets gruppe- og fællesrum bindes fysisk og visuelt sammen af det dobbelt høje trapperum og den centrale fællesgarderobe. En disponering, der giver optimal udnyttelse af arealet og skaber en rar og uhøj-tidelig stemning af aktivitet i huset. Overgangen mellem ude og inde er overbevisende løst. I stueplan har børnehavebørnene direkte udgang til en stor overdækket terrasse, med indbyggede sandkasser. På 1. sal kan vuggestuebørnene trække frisk luft på altanen eller lege på den store fælles legeterrasse. Arkitekterne har, med et fabriksfremstillet byggesystem, på bemærkelsesværdig vis, opnået at skabe en arkitektonisk helstøbt bygning med mange rumlige kvaliteter. Modulerne er bearbejdet så der skabes stor variation og attraktion. I grupperummene udnyttes byggesystemets moduldeling til at skabe små nicher og legekroge. I fællesarealerne skaber udskæringer, ovenlys og dobbelt højde gode rumlige oplevelser. Med byggesystemet og brugen af træ og genanvendelige materialer opnås en lav CO2 belastning set i livscyklus perspektiv. Med den indbyggede rumlige fleksibilitet og den gedigne arkitektur kan bygningen opnå en lang levetid. Komitéen ser Æblehaven som et meget vellykket og bæredygtigt baggårdsbørnebyhus.

14 2011 Rosende omtale: Stjernehuset, Holger Danskes Vej af Gottlieb Paludan Arkitekter A/S for Stjernen ApS På Holger Danskes Vej har der længe ligget en tom grund, mellem et baghus, et længehus og den typiske karrebebyggelse. Mange vil sige, at det er en næsten umulig grund at bygge på, men arkitekterne har vendt stedets ulemper til en fordel og lavet en overraskende løsning til dette sted med en bygningstype, der ikke er set før på Frederiksberg. Bygningens stjerneformede grundplan er en meget konsekvent udgave af tidens glasmodernisme, hvor de store glaspartier i stjernens fangarme får ude og inde til at smelte sammen, og man deler lys og liv med gården, gaden og naboen. Lejlighederne er meget rummelige og velindrettede, og de fleste stuer er ikke blot gennemlyste, men har vinduer på hele tre sider, hvilket er en stor luksus. Nogen kan måske synes, at bygningen er et fremmedlegeme i byen, men dets begavede og radikale udførelse er en berigelse for byens mangfoldighed og tilfører en friskhed til den ikke alt for muntre Holger Danskes Vej. Rosende omtale: Enfamilieshus, Grøndalsvej 27, af Årstiderne Arkitekter for Anne Dorthe og Mards Cordt Gyldenkærne På Grøndalsvej nr. 27 lå en bungalow. En bygning med murede facader i gule teglsten og med rødt tegltag. I dag, hvor bygningen er ombygget til ugenkendelighed, ligger der en 2 etagers, hvidpudset, funkisinspireret villa på stedet. Villaen fremhæves som et forbillede på, hvordan en bygning kan transformeres og på ny indgå i et smukt samspil med omgivelserne, som her ved 5. Juni Plads og med arkitekt Flemming Lassens præmierede funkisvilla fra 1937 som nærmeste nabo. Villaen udmærker sig ved, i skala og udtryk, at bidrage positivt til et af Frederiksbergs mest attraktive boligområder. Bygningskroppen fremstår enkel og markant med et smukt samspil mellem facadens hvide puds og trævinduespartiernes varme glød. En let forskydning i facaden mellem over og underetage er med til at understrege bygningens formsprog. Mod Grøndalsvej afgrænses grunden af en lav støttemur med buskbeplantning og en velkomponeret forplads og trappe til indgangspartiet, der ved ombygningen er flyttet om på si-den af huset. Der er kun få spor tilbage af den gamle bygning. I stueetagen er en del af ruminddelingen bevaret ligesom et karakteristisk rundt vinduesparti passer godt ind i de nye rammer. Indvendigt er huset indrettet til en børnefamilie med opholdsrum i stueplan og soveværelser på 1.sal. Overalt fremstår rummene behagelige og lyse, med velproportionerede glaspartier i behersket omfang. Her er skabt et hus, som det er rart at komme hjem til.

at præmiere CBS s uddannelsesinstitution Kilen, tegnet af Arkitekterne Lundgaard & Tranberg og opført for CBS.

at præmiere CBS s uddannelsesinstitution Kilen, tegnet af Arkitekterne Lundgaard & Tranberg og opført for CBS. Den 16. august 2007 bedømte komitéen for præmiering af gode og smukke bygninger opført i Frederiksberg Kommune de bygninger m.v., som er taget i brug efter 20. januar 2006. Efter en besigtigelse af bygningerne

Læs mere

Præmiering 2009 FLINTHOLM HAVE

Præmiering 2009 FLINTHOLM HAVE Torsdag den 1. oktober på Arkitekturens Dag - blev plaketter og diplomer overrakt til bygherrer og arkitekter for de fire byggerier på Frederiksberg, som dommerkomitéen har valgt at præmiere eller tildele

Læs mere

Præmiering 2011 GRØNDALSVEJ 27

Præmiering 2011 GRØNDALSVEJ 27 Der var smukke ord til smukke bygninger, da Frederiksberg Kommune mandag den 19. december uddelte hæder til nogle af kommunens mange smukke bygningsværker. Komitéen bedømte denne gang bygninger, der er

Læs mere

Byvandring på Frederiksberg Byens Netværk arrangement 2006.09.13 Tekst og foto: Teddy Olsen

Byvandring på Frederiksberg Byens Netværk arrangement 2006.09.13 Tekst og foto: Teddy Olsen Byvandring på Frederiksberg Byens Netværk arrangement 2006.09.13 Tekst og foto: Teddy Olsen 1/6 På en pragtfuld solskinsdag med skyfri himmel var 40 medlemmer af Byens Netværk samlet på Frederiksberg til

Læs mere

thurøvej

thurøvej thurøvej 13-15 Skitseforslag 03.02.2015 1 EKSISTERENDE FORHOLD Frederiksberg er en tæt og stort set færdig bygget by, og kommunegrænsen er hele vejen omkranset af København. Derfor er det på Frederiksberg

Læs mere

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet DTU-Compute Institut for Matematik & Computer Science Danmarks Teknisk Universitet Danmarks Teknisk Universitet (DTU) Lyngby Campus På DTU nord for København har Christensen & Co arkitekter skabt en ny

Læs mere

CERESVEJ 19. enfamiliehus

CERESVEJ 19. enfamiliehus CERESVEJ 19 enfamiliehus Den eksisterende villa har ingen hoveddør ud til vej, men en nedkørsel til carport og høje mørke kældervinduer. Vinduerne er 70 er lavformats ruder og teglen er industriel i sit

Læs mere

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN KONGEHØJSKOLEN Skolebygning Transformering og nybyggeri Tøndervej 90 Arkitema Architects og MOE Skolen har gjort brug af en tidligere lagerbygning, der er indrettet som et rum til leg og bevægelse. Parallelt

Læs mere

HØJHUS I NØRRESUNDBY HAVNELIV VED BROERNE 30.03.2007

HØJHUS I NØRRESUNDBY HAVNELIV VED BROERNE 30.03.2007 HØJHUS I NØRRESUNDBY 30.03.2007 1 Innovativt højhusbyggeri ved havnefronten Det nye havneprojekt med marinefaciliteter ved brolandingen i Nørresundby fremtræder som et markant landmark for området nord

Læs mere

39 Ejerlejligheder i København NV

39 Ejerlejligheder i København NV 39 Ejerlejligheder i København NV Nord, vest, hjemme bedst men 3D-visualiseringer. Der tages forbehold for ændringer og fejl, samt farveangivelser af materialer. Forbeholdet er også gældende for medvirkende

Læs mere

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf Sorø Kunstmuseum Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf På en flot sommerdag i juni drager Byens Netværk af sted til Sorø for at besøge Sorø Kunstmuseum, der for nylig har

Læs mere

K L O S T E R V E J I R Y

K L O S T E R V E J I R Y K L O S T E R V E J I R Y DATO: 18.08.2008 NORD Vision Den gennemgående vision i forslaget er en konkretisering af de retningslinier, der beskrives i»helhedsplan for Ry«. Banebåndets omdannelse fra barriere

Læs mere

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 BESKRIVELSE Idegrundlaget Projektet tager udgangspunkt i at skabe funktionalitet såvel som fleksibilitet,

Læs mere

Bygningspræmiering 2017

Bygningspræmiering 2017 Bygningspræmiering 2017 Nominering Foto: Claus Helveg Slagelse Kommune Plan og Udvikling September 2017 Nominering Indledning Slagelse Kommune har siden 1988 uddelt en bygnings- og arkitekturpris til byggeri

Læs mere

Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling UDKAST

Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling UDKAST Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling Karakter og identitet SDU Campus Kolding Foto: Jens Linde Karakteristisk facade Selvstændigt arkitektonisk udtryk Med sin trekantede grundplan

Læs mere

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk.

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk. Royal Golf Center Ørestads Blvd. bebyggelsen -kvalitet og variation Bella Center Bella Center station M Kalvebod Fælled Horisonten2 Horisonten1 Center Blvd. 2A 2B 2C 2D Byparken 4 C. F. Møllers Allé Edvard

Læs mere

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN 1 Det Maritime Museum AQUARIUS Tungevågen INDHOLDSFORTEGNELSE 3 4. ARKITEKTONISK, URBANT OG LANDSKABELIGT KONCEPT 5-7. CONCEPTUELLE DIAGRAMMER 8. MASTERPLAN OG TVÆRSNIT 9. PLAN -1, +1 10. ARKITEKTUR OG

Læs mere

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

S t o r e K r o Ombygning og nybygning

S t o r e K r o Ombygning og nybygning Dato: 2011-06-10 1 Store Kro Kroens historie Kong Frederik d. 4 opførte Store Kro i 1719-1722 som overnatingssted for slottets gæster. Kroen blev indviet ca. et halvt år efter Fredensborg Slot og hofbygmester

Læs mere

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG FORELØBIG HELHEDSPLAN ARKITEKTBILAG 02 AUGUST 2017 UDDRAG AF UDVALGTE SIDER KONTEKST 3-4 etagers boligblokke Røde/gule murede facader Røde saddeltage Hvide vinduer

Læs mere

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum.

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum. Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Det klassiske i det moderne

Det klassiske i det moderne Det klassiske i det moderne Nedenstående illustration viser entasis forslag til infi ll i Åbenrå 16. Husene i Åbenrå er klassisk udformede med facader opbygget i en fast rytme med pille-vindue-pille. Infi

Læs mere

Niels Brocks internationale gymnasium. INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010

Niels Brocks internationale gymnasium. INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010 Niels Brocks internationale gymnasium INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010 INDHOLD Indretningskonceptet skal understøtte Niels Brocks internationale gymnasiums image, værdier og mål - og være identitetsskabende

Læs mere

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Appendiks 1.12 Helbredsgreb Glostrup Hospital 01.02.2012 Helhedsgreb for Glostrup hospital 01.02.2012 msel0015 Byggeafdelingen

Læs mere

HAVNEHOLMEN-AARHUS LAD DET BEDSTE AF AARHUS BLIVE EN DEL AF DIN HVERDAG

HAVNEHOLMEN-AARHUS LAD DET BEDSTE AF AARHUS BLIVE EN DEL AF DIN HVERDAG HAVNEHOLMEN-AARHUS LAD DET BEDSTE AF AARHUS BLIVE EN DEL AF DIN HVERDAG BELIGGENHED ET MODERNE CENTRUM I EN HISTORISK BY Havneholmen ligger lige ud til vandet på Aarhus Ø. aarhusianere. En kort gåtur fra

Læs mere

Å B O U L E V A R D E N 5 3 Om og nybygning af eks. etageejendom

Å B O U L E V A R D E N 5 3 Om og nybygning af eks. etageejendom Om og nybygning af eks. etageejendom EKSISTERENDE FORHOLD - PLACERING ADRESSE Åboulevarden 52 1960 Frederiksberg C Matr. nr. 18 b af Frederiksberg BYGHERRE Ejer: 53 ApS H.C. Ørstedsvej 27 Lejl. 27 1879

Læs mere

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR SAG NR. 06.125 HERNING, D. 27.05.2009 DISPOSITIONSFORSLAG Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade INDHOLDSFORTEGNELSE 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 Indholdsfortegnelse Arkitektonisk Beskrivelse Situationsplan

Læs mere

CASE. Lavenergivilla Unik arkitektonisk privatvilla, Danmark

CASE. Lavenergivilla Unik arkitektonisk privatvilla, Danmark CASE Lavenergivilla Unik arkitektonisk privatvilla, Danmark Arkitekt/ designer: STUDIOBAKI LAVENERGIHUS MED FOKUS PÅ BÆREDYGTIGHED Villaen i København er opbygget af færdige, præfabrikerede skræddersyede

Læs mere

Da Vinci Parken det er en kunst at bo godt. 91 lejeboliger opføres tæt på Aalborg Universitet med smuk beliggenhed og attraktiv husleje

Da Vinci Parken det er en kunst at bo godt. 91 lejeboliger opføres tæt på Aalborg Universitet med smuk beliggenhed og attraktiv husleje Da Vinci Parken det er en kunst at bo godt 91 lejeboliger opføres tæt på Aalborg Universitet med smuk beliggenhed og attraktiv husleje 2 Se detaljer om materialevalg og plantegninger på side 10-11 Velkommen

Læs mere

Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby

Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby Humleby Vi er 750 mennesker, der bor i 235 byggeforeningshuse, opført i perioden 1886-91 som arbejderboliger for B&W. Husene

Læs mere

ØRESTAD SYD BYGGEFELT

ØRESTAD SYD BYGGEFELT ØRESTAD SYD BYGGEFELT 1.2 09.09.2016 ILLUSTRATIONSPLAN MASTERPLAN BYGGEFELT 1.2 Grundareal: Byggeret: Anvendelse: Parkering: 5.040 m2 9.100 m2 Bolig I konstruktion MASTERPLAN 2 BYGNINGSVOLUMEN 17 M 20

Læs mere

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER?

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? ? VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? HVAM ARKITEKTER & INGENIØRER Tegnestue med 30 års erfaring Ungt team af arkitekter, ingeniører og konstruktører samlet under ét tag Arbejder med den nyeste teknologi

Læs mere

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Høiriisgård bakker - en ny grøn bydel Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Parcelhuskvarter Motorvej Jernbane Byggegrund Århus Midtby Indfaldsvej Rekreativt naturområde Situation Byggegrunden er karakteriseret

Læs mere

TRELEDDET det pulserende, sunde og grønne hjerte på Frederiksberg.

TRELEDDET det pulserende, sunde og grønne hjerte på Frederiksberg. TRELEDDET det pulserende, sunde og grønne hjerte på Frederiksberg. Nærværende redegørelse skal belyse og begrunde projekt Treleddet det pulserende, sunde og grønne hjerte på Frederiksberg, der i hovedtræk

Læs mere

Finsensvej 15. Forslag til studieboliger, 2000 Frederiksberg. Owner: Vision Student Homes, COPI, Bredgade 38, st.

Finsensvej 15. Forslag til studieboliger, 2000 Frederiksberg. Owner: Vision Student Homes, COPI, Bredgade 38, st. Situationsplan Mål 1:500 Området. Området omkring Finsensvej har siden 50 erne gennemgået en voldsom forandring. Fra at være en bydel præget af industri og jernbaneterræn, er udviklingen gået i retning

Læs mere

Skovlunden

Skovlunden Skovlunden 19.03.18 18 Skoven vil sammen med en allerede eksisterende skovsø, skabe en helt unik stemning i området SKOVBRYNET Slagelse Boligselskabs 22 nye seniorboliger er beliggende som den første etape

Læs mere

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde OPSAMLING - WORKSHOP Borgermøde 06.02.2018 WORKSHOPPENS TEMAER HVORDAN SER LIVET & BYEN UD OMKRING ISS GRUNDEN UD I FREMTIDEN? BOLIG ERHVERV HVORDAN ER DE UDADVENDTE BOLIGER OG ERHVERV? HVORDAN ER BEBYGGELSES

Læs mere

Familieboliger Amtsvej 9-11, Allerød. Skitseforslag

Familieboliger Amtsvej 9-11, Allerød. Skitseforslag Familieboliger Amtsvej 9-11, Allerød Skitseforslag 2 25.04.2017 Områdekort Situationsplan 1:500 Arealbeskrivelse Arealet ligger på Amtsvej 11 i Allerød. Bebyggelsen i området er af meget forskellig karakter,

Læs mere

Velkommen til MunkePorten indgangen til Hillerød Centrum. 75 moderne og lyse lejeboliger www.munkeporten.dk

Velkommen til MunkePorten indgangen til Hillerød Centrum. 75 moderne og lyse lejeboliger www.munkeporten.dk Velkommen til MunkePorten indgangen til Hillerød Centrum 75 moderne og lyse lejeboliger www.munkeporten.dk Velkommen til MunkePorten indgangen til Hillerød Centrum MunkePorten er et kombineret finanscenter,

Læs mere

NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne. 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter

NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne. 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter sæby OVERSIGT,,,,, en central beliggenhed, der henvender sig til

Læs mere

Tyrkisk Kulturhus. Skitseforslag, November 2017

Tyrkisk Kulturhus. Skitseforslag, November 2017 Tyrkisk Kulturhus Skitseforslag, November 2017 Koncept Vi ønsker at skabe et kulturhus der favner både omgivelser og brugere i et simpelt greb. Et hus hvor materialitet, form og funktion understøtter en

Læs mere

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10 78 lejeboliger på Birkholm Historie Sluseholmen i Sydhavnen er oprindelig anlagt som et sluseanlæg af Københavns Havnevæsen

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD Historie Holbæk Slots Ladegård er en tidligere avlsgård tilhørende Holbæk Slot. Ladegårdens historie rækker

Læs mere

EN BEVÆGELSE I LANDSKABET - NYT MARITIMT VIDENCENTER I TUNGEVÅGEN

EN BEVÆGELSE I LANDSKABET - NYT MARITIMT VIDENCENTER I TUNGEVÅGEN EN EVÆGELSE I LANDSKAET - NYT MARITIMT VIDENENTER I TUNGEVÅGEN 0.0 +2.5 0.0 A +5.0 PLADS FOR AD, FISKE OG ANKOMST MED ÅD TUNGENES FYR +5.5 +7.5 0.0 +2.5 +5.5 +5.0 NYT MARITIMT VITENSENTER 0.0 TUNGEVIKA

Læs mere

arkitekter a/s FORSLAG TIL UDVIDELSE OG OMBYGNING AF LINDEGÅRDEN - SEPTEMBER 2010

arkitekter a/s FORSLAG TIL UDVIDELSE OG OMBYGNING AF LINDEGÅRDEN - SEPTEMBER 2010 arkitekter a/s FORSLAG TIL UDVIDELSE OG OMBYGNING AF LINDEGÅRDEN - SEPTEMBER 2010 Lindelyvej Hovedindgang Overdækket atrium Ny afdeling Mulighed for terapibad/ svømmehal Situationsplan, 1:500 Ny - og ombygning

Læs mere

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej Projektudvikling entreprenør arkitekt Domicil på Skanderborgvej 2 Domicil på Skanderborgvej 3 ÅRHUS CENTRUM ÅRHUS H RINGVEJEN O2

Læs mere

falkonergårds have april 2018

falkonergårds have april 2018 falkonergårds have dialogprojekt april 2018 / falkonergårds have / dialogprojekt / april 2018 falkonergårds have Intro: Matrikel 58a af Frederiksberg med adressen Falkoner Allé 114a og 114b er placeret

Læs mere

Fasanparken. Lækre familieboliger i Ishøj. Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012 1310

Fasanparken. Lækre familieboliger i Ishøj. Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012 1310 Fasanparken Lækre familieboliger i Ishøj 62 boliger med gode udearealer, parkeringsmuligheder og fælleshus Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

Boulevardhuset/ Åboulevard 37/1960 Frederiksberg C

Boulevardhuset/ Åboulevard 37/1960 Frederiksberg C Boulevardhuset/ Åboulevard 37/1960 Frederiksberg C 19.10.2015 2/ Arealopgørelse/ Projekt/ Boulevardhuset - Åboulevard 37, 1960 Frederiksberg C Ejerstruktur/ Alhambra Invest 2014 ApS, Alhambravej 5, 1826

Læs mere

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering]

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] BOKA GROUP RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] A+ PLACERING FOR NYT DOMICIL Hjørneejendommen Ring3/Mileparken har den bedste placering i Herlev, da både tilkørselsforhold

Læs mere

munke mose k arré 28.09.2015 praksis arkitekter

munke mose k arré 28.09.2015 praksis arkitekter munke mose k arré s d e o d e n s e - v e j l e & h f+v u c f y n 28.09.2015 Velkommen til projektet om bygningerne beliggende på Munke Mose Allé og Hunderupvej i Odense. Efter mere end 100 år som undervisningsinstitution

Læs mere

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet. 25.08.2008 Case: Egå Gymnasium Tilgængelighed tag udfordringen op! Et projekt under regeringens arkitekturpolitik 2007 1/8 Egå Gymnasium Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Læs mere

N Y T K O N T O R H U S

N Y T K O N T O R H U S N Y T K O N T O R H U S N Y T K O N T O R H U S SILKEBORGVEJ PROJEKTUDVIKLING TOTALENTREPRENØR ARKITEKT Kontorhus Forslag 4 Kontorhus Forslag 5 NYT KONTORHUS Domicilbygning med mulighed for individuelle

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

AB JULIUS, 2000 FREDERIKSBERG Projektforslag Altaner. Sag nr

AB JULIUS, 2000 FREDERIKSBERG Projektforslag Altaner. Sag nr AB JULIUS, 2000 FREDERIKSBERG Projektforslag Altaner Sag nr. 17-11 23.02.2018 AB JULIUS Beskrivelse s. 3 Eksisterende forhold s. 4-6 Foto s. 4 Tegninger s. 5-6 Nye altaner s. 7-16 Beskrivelse s. 7 Lysforhold

Læs mere

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej side 0 forside Arkitektur og bygningsbeskrivelse Byggeriet fremstår som en række bygninger, der tilsammen danner en vinkelbygning på hjørnet af Provstevej

Læs mere

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 9 Forslag til ændringer På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen 5 præcisering af fordeling

Læs mere

GODSBANEGADE 4, 6 & 8. Eksklusive lejligheder i Horsens centrum

GODSBANEGADE 4, 6 & 8. Eksklusive lejligheder i Horsens centrum GOSBNEGE 4, 6 & 8 Eksklusive lejligheder i Horsens centrum Boligselskabet omea Horsens fdeling 60.09 Boligselskabet Godsbanegade 4, 6 og omea 8 i Horsens Horsens Boligselskabet fdeling 60.09 omea opfører

Læs mere

Beskrivelse af byggeriet. Disponering:

Beskrivelse af byggeriet. Disponering: Illustrationsplan af mulig fremtidig bebyggelse og pladsdannelse Beskrivelse af byggeriet Disponering: Bebyggelsen indeholder 3 enkeltstående blokke A, B og C alle i 3 etager med flade - eller næsten flade

Læs mere

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt Danø arkitektur September 2016 Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt 23.09.2016 DANØ arkitektur & Danø arkitektur September 2016 Ry torv med Torvehal - ophold og aktivitet - mangfoldighed - følelse

Læs mere

Syrengården. inspireret af Henning Larsen Architects. 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk.

Syrengården. inspireret af Henning Larsen Architects. 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk. Syrengården inspireret af Henning Larsen Architects 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk Kom tæt på boligerne med de markante karnapper De eksklusive boliger fremstår lyse

Læs mere

Stephen Willacy, Stadsarkitekt:

Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Aarhus står over for en ganske overvældende udvikling, hvor byens fysiske rammer udvides, og bykernen fortættes. Det er helt unikt, og der ligger et stort arbejde i at sikre

Læs mere

RIALTO OG FREMTIDEN - Volumenstudie og referencer

RIALTO OG FREMTIDEN - Volumenstudie og referencer RIALTO OG FREMTIDEN - Volumenstudie og referencer INDHOLD INDLEDNING 2 Kort over området RIALTO TEATRET I DAG 3 Eksisterende forhold MODEL A 6 Beskrivelse Volumenstudier Referencebilleder MODEL B 9 Beskrivelse

Læs mere

KONTORHUS OLOF PALMES ALLÉ 39

KONTORHUS OLOF PALMES ALLÉ 39 KONTORHUS OLOF PALMES ALLÉ 39 Infrastruktur Fundamentet for Skejby s erhvervsmæssige vækst fi ndes i områdets gode infrastruktur samt den umiddelbare kontakt til Århus midtby (6 km til Århus Hovebanegård)

Læs mere

POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S. info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74

POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S. info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74 Skyen POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74 2 Skitseforslag byggefelt 1C// Aalborg Godsbaneareal // 21.12.212 // POLYFORM Arkitekter

Læs mere

11. 04. 2007 Stigsborg

11. 04. 2007 Stigsborg 11. 04. 2007 Stigsborg Stigsborg er en erhvervsbebyggelse i Nørresundby, som ligger godt i forhold til by, vand og infrastruktur. Bygningerne er placeret, så der i de fleste bygninger bliver mulighed for

Læs mere

Søparken. Lækre lejeboliger i Søndergård - Måløvs nye bydel

Søparken. Lækre lejeboliger i Søndergård - Måløvs nye bydel øparken Lækre lejeboliger i øndergård - Måløvs nye bydel øparken øndergård ø anlægges med lige kajkant og promenade En lille by i torkøbenhavn Måløv er en lille by i torkøbenhavn - med det hele! Her er

Læs mere

Krystallinske Refleksioner

Krystallinske Refleksioner Krystallinske Refleksioner Viera Collaro Forslag til integreret kunst, Syddansk Universitet, Odense, 2012 Krystallinske Refleksioner Skitseforslag til integreret kunst, marts 2012 Syddansk Universitet,

Læs mere

Nyvej 8-10, Frederiksberg.

Nyvej 8-10, Frederiksberg. Nyvej 8-10, Frederiksberg. Et fint eksempel på Frederiksbergs arkitektur: Ejendommen Nyvej 8-10 er opført i 1908, og er et fint eksempel på senhistoricistisk arkitektur, med elementer af nationalromantik

Læs mere

Nyt markant byggeri i Randers midtby

Nyt markant byggeri i Randers midtby Situationsplan Den eksisterende ejendom nedbrydes til fordel for en ny og mere markant bygning. Bygning I forbindelse med opførelsen af bygningen udføres den nye vej til det bagvedliggende område i henhold

Læs mere

Nyt kulturhus i Tingbjerg

Nyt kulturhus i Tingbjerg Nyt kulturhus i Tingbjerg Tingbjerg og Utterlevshuse skal have et nyt kulturhus og bibliotek. Huset er for alle beboere i Tingbjerg og Utterslevhuse. Her kan du læse mere om, hvordan huset kommer til at

Læs mere

SEB Bank & Pension - Nordisk arkitektur i mange niveauer

SEB Bank & Pension - Nordisk arkitektur i mange niveauer SEB Bank & Pension - Nordisk arkitektur i mange niveauer Byens Netværk 15.09.10 Tekst og foto: Stine Vejen Eriksen En onsdag eftermiddag mødes Byens Netværk på Kalvebod Brygge, for at opleve SEB Bank &

Læs mere

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering]

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] BOKA GROUP RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] RING 3 OFFICEPARK - EKSPLOSIV UDVIKLING AF ERHVERVSOMRÅDE Ring 3 OfficePark er et område af et så stort omfang, at det

Læs mere

kongegården Afdeling 48 // Svendsgade 2-10, 3-9 // Lyngbygade 54 // silkeborg

kongegården Afdeling 48 // Svendsgade 2-10, 3-9 // Lyngbygade 54 // silkeborg kongegården Afdeling 48 // Svendsgade 2-10, 3-9 // Lyngbygade 54 // silkeborg 2 Gode boliger midt i byen tæt på naturen 3 4 5 Central beliggenhed i attraktivt kvarter Området har tidligere huset Silkeborg

Læs mere

VELKOMMEN TIL KrygerHus

VELKOMMEN TIL KrygerHus VELKOMMEN TIL KrygerHus Kunne du tænke dig at bo med skoven som nabo, med flotte grønne skrænter, i en læfyldt skovlomme og samtidigt med en storslået udsigt over byen, fjorden og Ådalen? Her hersker stilheden,

Læs mere

BÜLOWSVEJ 10 - NYE BOLIGER. Bülowsvej 10, Frederiksberg

BÜLOWSVEJ 10 - NYE BOLIGER. Bülowsvej 10, Frederiksberg BÜLOWSVEJ 10 - NYE BOLIGER INDLEDNING I det Frederiksbergske villakvarter omkring den sydlige del af Bülowsvej er det ønsket at nedrive en eksisterende gammel erhvervsbygning som er nedslidt og som arkitektonisk

Læs mere

Kunstsilo Kristiansand - Plads til kultur

Kunstsilo Kristiansand - Plads til kultur Kunstsilo Kristiansand - Kunstsiloen er Kristiansands nye varemærke. Den er transformeret og iscenesat i samhørighed med en ny bydel omkring et kulturtorv. Siloen har stor betydning for forståelsen af

Læs mere

Indledning. Arkitektonisk udtryk

Indledning. Arkitektonisk udtryk Uglegårdsskolen Uglehuset - Nyt indskolingshus PROJEKTFORSLAG Indledning Arkitektonisk udtryk Nærværende projektforslag for Uglehuset er en viderebearbejdning og detaljering af konkurrenceprojektet fra

Læs mere

Haraldsvej. Boliger i helt ny bydel i Vejen

Haraldsvej. Boliger i helt ny bydel i Vejen Haraldsvej Boliger i helt ny bydel i Vejen Afdeling 1229-0 Lejerbo Kolding Regionskontor Kolding 71 boliger - både etageboliger og rækkehuse - med altaner og/eller privat have. Pakhustorvet 4 6000 Kolding

Læs mere

Applebys plads Karréen

Applebys plads Karréen Applebys plads Karréen Placering i byen Applebys Plads karréen ligger indenfor gåafstand af 500 m til Christianshavns Torv med indkøbsmuligheder, metro og gode busforbindelser. Langs med Christianshavns

Læs mere

Rovsingsgade. lejligheder med til 3 dejlige altaner. Plads til familien Tæt på alle muligheder

Rovsingsgade. lejligheder med til 3 dejlige altaner. Plads til familien Tæt på alle muligheder til familien Tæt på alle muligheder Rovsingsgade 1 lejligheder med til 3 dejlige altaner 42 ejerlejligheder dér, hvor Nørrebro giver landets ro og byens puls til at ånde Da de store, gamle produktionsvirksomheder

Læs mere

Præmieret 2008 Adresse Englandsgade 2-12 Bygherre Fyns almennyttige Boligselskab Arkitekt Frede Nielsens Tegnestue Ingeniør Henry Jensen A/S

Præmieret 2008 Adresse Englandsgade 2-12 Bygherre Fyns almennyttige Boligselskab Arkitekt Frede Nielsens Tegnestue Ingeniør Henry Jensen A/S GODT BYGGERI ODENSE 2008 BÆREDYGTIGHED Byggeriet i byen kommer os alle ved, fordi det påvirker byens rum og dermed er med til at sætte rammerne for hverdagens liv. Godt byggeri har et socialt ansvar -

Læs mere

Farum Midtpunkt åbner sig

Farum Midtpunkt åbner sig Renoverprisen: Indstilling af Farum Midtpunkt Farum Midtpunkt åbner sig Vi har altid været lidt af en lukket enklave, nu bliver vi åbnet udadtil til byen. - Niels, beboer på workshop i 2013. Rambøll og

Læs mere

Med i konkurrencen om at blive præmieret og få anerkendelse var alle nye bygninger, der er taget i brug efter 1. november 2011.

Med i konkurrencen om at blive præmieret og få anerkendelse var alle nye bygninger, der er taget i brug efter 1. november 2011. Traditionen tro var der præmiering af gode og smukke bygninger i Frederiksberg Kommune på Arkitekturens Dag den 1. oktober 2013. Komitéen for præmiering af gode og smukke bygninger opført i Frederiksberg

Læs mere

NYE BOLIGER I GEDVED VESTERVEJ 7 9. maj 2018

NYE BOLIGER I GEDVED VESTERVEJ 7 9. maj 2018 NYE BOLIGER I GEDVED VESTERVEJ 7 9. maj 2018 Gadekær 7 Matr. nr. 15a, Gedved By, Tolstrup Introduktion OVERSIGT GEDVED LOKALCENTERBY Ramme Gedved er i Kommunalplan 2017 udpeget som en af Horsens Kommunes

Læs mere

TRAPPEN. Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015

TRAPPEN. Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015 TRAPPEN Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015 ARKITEKT BYGHERRE Laplandsgade 4A, 2.sal 2300 København S Denmark TN Udvikling A/S Kong Christians Allé 43, 2. DK-9000 Aalborg

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

Renovering af Gyldenrisparken/ Respekt for det uperfekte

Renovering af Gyldenrisparken/ Respekt for det uperfekte Renovering af Gyldenrisparken/ Respekt for det uperfekte Amagerbrogade Sammenlægning af lejligheder Plejehjem transformeret til børnehus Ny børnehave Nyt plejehjem Ny plads Almene familieboliger Renovering

Læs mere

kanonhuset forår 2016 entasis

kanonhuset forår 2016 entasis kanonhuset forår 2016 entasis kanonhuset forår 2016 indhold helhed 03 motiv / materialitet 05 lanterne 06 grønne haver og facader 07 underskæring 08 tegldetaljering 09 stålaptering, udvendige trapper 10

Læs mere

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG Søkvarteret Forord Inspirationskataloget har til formål at vise en pallet af de elementer, der skal indtænkes i den kommende planlægning for Søkvarteret i Vinge. Søkvarteret

Læs mere

LEMVIG MUSEUM. Tegn. nr.: Side 0. Sag: Om- og tilbygning. Tegn. nr.: Side 0. Checker. Kontr.: 06-12-12. Int.:

LEMVIG MUSEUM. Tegn. nr.: Side 0. Sag: Om- og tilbygning. Tegn. nr.: Side 0. Checker. Kontr.: 06-12-12. Int.: Side 0 LEMVIG MUSEUM Til- og ombygningen skal sikre adgang for alle til hele museet og øge kvaliteten af oplevelsen og omfatter: Nyt indgangsparti Ny butik/cafe - med glaspartier mod haven Nyt elevatortårn

Læs mere

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 10.03.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/450-0001 Kommune: Nyborg Kommune Adresse: Blegdamsgade

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

OPFØRELSE AF ET NYT BESØGSCENTER SAMT NYINDRETNINGER I EKSISTERENDE BYGNINGER VED RYEGAARD OG TRUDSHOLM GODSER - LEJRE KOMMUNE DECEMBER 2014

OPFØRELSE AF ET NYT BESØGSCENTER SAMT NYINDRETNINGER I EKSISTERENDE BYGNINGER VED RYEGAARD OG TRUDSHOLM GODSER - LEJRE KOMMUNE DECEMBER 2014 OPFØRELSE AF ET NYT BESØGSCENTER SAMT NYINDRETNINGER I EKSISTERENDE BYGNINGER VED RYEGAARD OG TRUDSHOLM GODSER - LEJRE KOMMUNE 1 DECEMBER 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE DET NYE BESØGSCENTER GENERELLE

Læs mere

Lærkevej. Lækre familieboliger i København

Lærkevej. Lækre familieboliger i København Lærkevej Lækre familieboliger i København Afdeling 107-0 Lejerbo København Gammel Køge Landevej 26 18 nyrenoverede boliger med altaner eller private haver i København NV 2500 Valby Telefon 7012 1310 Bygges

Læs mere

SAMSPILLET ROSKILDE ARKITEKTONISK FREMTRÆDEN

SAMSPILLET ROSKILDE ARKITEKTONISK FREMTRÆDEN SAMSPILLET ROSKILDE ARKITEKTONISK FREMTRÆDEN dato: sag: 08.05.2018 18025 ARKITEKTONISKE ELEMENTER Vandrette bjælker med industriel karakter af stålprofiler Tagterrasse mod Nordvest Metalliske plader i

Læs mere

Reference: Udvalgt projekterelse.

Reference: Udvalgt projekterelse. Reference: Udvalgt projekterelse. Opgave: Bygherre: Areal: Økonomi: Å-husene, Århus C (2010-14) 9 højhuse, 432 boliger SFV K/S 27.000 m² 450.000.000,- Jens Baggesens Vej, Århus (2012) 4 etagers boligblok,

Læs mere

Enestående etagemeter - med sublim panorama

Enestående etagemeter - med sublim panorama Enestående etagemeter - med sublim panorama MANAGEMENT & UDLEJNING DATEA Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby datea.dk 4.173 m² kontorer i......topniveau ved Søerne - tæt på Københavns City. Med sin markante

Læs mere