Nyheder forlaget klim Efterår 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyheder forlaget klim Efterår 2013"

Transkript

1 Nyheder forlaget klim Efterår 2013

2 GAVEBOGEN TIL HELE ÅRET Haruki Murakami præsenterer FØDSELSDAGSHISTORIER Det er ingen hemmelighed, at Haruki Murakami altid har elsket og beundret de store amerikanske forfattere som Raymond Carver, Paul Theroux og Russel Banks. Han har oversat flere af deres værker til japansk og har følt sig dybt inspireret af dem. I denne enestående antologi har han udvalgt en række af de fineste amerikanske noveller og samlet dem under temaet fødselsdag. Murakami indleder antologien med at fortælle om fødselsdage generelt, og om sin egen fødselsdag specielt, der falder på samme dato som Jack Londons. Undervejs introducerer han kort hver enkelt forfatter, og antologien afsluttes med hans egen novelle Birthday Girl. Blandt de tretten noveller, der udgør antologien, er der bidrag fra blandt andre David Foster Wallace, Russel Banks, Raymond Carver og Paul Theroux.

3 BESTSELLER OM EN FORLOVELSESRING OG ET ÅRHUNDREDE J. Courtney Sullivan FORBINDELSER Efterårets satsning fra Klim bliver den amerikanske bestsellerforfatter J. Courtney Sullivans nye roman Forbindelser. Romanen udkommer i USA i foråret 2013, og her satses der stort på J. Courtney Sullivan. Hun blev et hot navn med romanen Maine, en beretning om tre generationer af kvinder, der har solgt i over eksemplarer. Nu spås hun det helt store internationale gennembrud med denne nye roman, der allerede er solgt til udgivelse i en lang række lande. Romanen spænder over et lille århundrede, og indledes med den virkelige historie om den unge tekstforfatter Mary Frances Gerety, som i 1948 fandt på det udødelige slogan, A diamond is forever. Geretys historie danner baggrund for de fire andre livshistorier, der udgør denne roman; stærke og barske historier om kærlighed, der udspiller sig i hver sin tid og skildrer vidt forskellige mennesker, mennesker som kædes sammen af den samme ring. En ganske særlig diamantring.

4 HYPERCOOL TWITTERTHRILLER FRA TÆSKEHOLDSFORFATTER Jennifer Egan SORT BOKS En hypercool twitterthriller fra tidens hotteste litterære navn. En ung kvinde er på en hemmelig mission. Hun er smuk, hurtig og sætter ingen spor. Hun har ét for øje: at følge den magtfulde, farlige mand, der er hendes udpegede partner i et og alt, indtil hun når det fatale mål, som han intet kender til. Jennifer Egan bragede igennem herhjemme sidste år med Tæskeholdet banker på, som blev valgt som årets bedste udenlandske bog af en lang række anmeldere. Læserne er vilde med Egan, der er noget så sjældent som en letlæst og morsom Pulitzer pris-vinder. sort boks jennifer egan

5 HELENE URIS NYE LÆNGEVENTEDE ROMAN Helene Uri KÆLLINGER Frøydis, Celeste, Ella og Jenna mødes på et aftenskolekursus. De opdager hurtigt, at de alle fire på hver sin måde har fået nok af mænd, der bruger kvinder som dørmåtter. Nu vil de gøre noget ved det, og de beslutter at hjælpe hinanden med at komme deres mandlige plageånder til livs, også selvom de må bruge ufine midler og handle som en flok rigtige kællinger Kællinger er den populære norske forfatters længeventede roman efter de anmelderroste bestsellere De bedste af os og Honningtunger. Helene Uris romaner er solgt til 14 forskellige lande, og i sit hjemland Norge er hun en af de allerbedst sælgende forfattere. Helene Uri skriver rigtige kvalitetsbøger, og jeg anbefaler dem til alle, der har en veninde og meget gerne vil beholde hende! Sissel-Jo Gazan, Femina Filmrettighederne til bogen er købt af produktionsselskabet 4 1/2.

6 MAGISK REALISME I SIN HELT EGEN VERSION Alexi Zentner ISENS GREB Isens greb er Alexi Zentners romandebut og hans internationale gennembrud. Bogen er siden den udkom i 2011 solgt til 14 lande. Da den udkom i USA og Canada blev den af anmelderne hyldet som en usædvanlig og meget lovende debut og shortlisted til en række litterære priser. Bogens fortæller, præsten Stehpen, vender med sin familie hjem til barndomsbyen, en fordums driftig skovhuggerby, hvor hans mor ligger for døden. Tredive år tidligere mistede han sin far og søster på grusomste vis til vinterens isnende greb. Romanen er en familiesaga, men af en ganske særlig, forførende støbning. Den blander myte og realitet, historieskrivning og skrøner. Den er let som et flygtigt og poetisk drømmedis, men bygget over den mest brutale virkelighed. Isen og kulden og det barske skovhuggerliv overskygges af mystikken, magien og væsnerne, der lurer i skovenes dyb. Magisk realisme i sin helt egen version.

7 STOR VARM OG HUMORISTISK ROMAN AF FORFATTEREN TIL EMPIRE FALLS Sully er ingen helt, han er ikke ung, han er ikke tiltrækkende, men han har et varmt hjerte, en kvik og morsom replik og en stor ukuelighed hvilket også er nødvendigt, da han har helt usædvanlige evner for at rende sig stavere i livet. En stor, varm og humoristisk roman om det tankevækkende ved livets banale og trivielle sider. Romanen blev filmatiseret i 1994 med Paul Newman i rollen som Sully, og den er siden blevet en filmklassiker. Richard Russo HVEM ER FULDKOMMEN? Richard Russo har fået et stort publikum i Danmark takket være den Pulitzerprisvindende murstensroman Empire Falls og den satiriske Åndernes rige. I Hvem er fuldkommen? er rammen igen den amerikanske provinsby, som Russo beskriver bedre end nogen anden nutidig amerikansk forfatter. Hovedpersonen, Sully, er 60 år, har dårligt knæ, er skilt fra konen, har konstante småskærmydsler kørende med sin elskerindes mand og med sin arbedsgiver og færdes hjemmevant på lillebyens værsthuse.

8 NY STOR ROMAN AF NOBELPRISVINDEREN 2010 Mario Vargas Llosa KELTERENS DRØM I Mario Vargas Llosas nye roman foregår i starten af 1900-tallet og beretter om den irske frihedsjæmper Roger Casements eventyrlige liv i Congo, Sydamerika og Irland. Llosas veludviklede sans for at skildre det bizare, volden og ikke mindst grusomhederne mod kvinderne får her ubehagelige, men meget stærke litterære nedslag. Den hvide mand, magtmennesket, kolonisatoren, står sørgeligt afklædt på sidste side. Kelterens drøm er en roman af nobelprisformat. Casement rejste som ganske ung til Congo på opdrag fra engelske myndigheder for at finde ud af, hvordan den belgiske kong Leopold behandlede afrikanerne. Her mødte han bl.a. forfatteren Joseph Conrad og fik ændret sin optimistiske tro på, at europæere hørte med til de civiliserede folkeslag i verden.

9 EN ROMAN OM HITLER Hans Keilson MODSTANDERENS DØD Modstanderens død handler om en ung jødisk mands skræblandede fascination af en navnløs modstander, som han ser vokse sig stadig mere magtfuld i 1930 ernes Tyskland. Det er en skræmmende historie, ikke alene i sin afdækning af den voksende trussel fra Hitler og den politik, han står for, men også i den unde jødiske mands fortvivlede forsøg på at finde mening og logik i noget så massivt meningsløst. Hans Keilson var en tysk-jødisk forfatter, der flygtede fra Tyskland til Holland i 1936, hvor han arbejdede for den hollandske modstandsbevægelse. Han skrev Modstanderens død i disse år og gravede manuskriptet ned i en have. Romanen udkom første gang sidst i 50 erne uden den store opmærksomhed, Men i 2010 udkom både denne og Komedie i mol (Klim 2012) i USA og begge vakte voldsom opmærksomhed. New York Times skrev bl.a.: Hans Keilson er et geni. Læs ham og sæt ham, som jeg har gjort, på listen over verdens største forfattere.

10 EN STOR FORTÆLLER Patricio Pron MINE FÆDRES SPØGELSE KRAVLER I REGNEN Patricio Pron blevet udråbt til at være en af de allerbedste nye spansksprogede forfattere. Som Robert Bollaño blander Pron i denne roman den personlige historie med den blodige og voldsomme sydamerikanske historie. Resulatet er i Prons hænder en meget tilgængelig og uhyggeligt spændende fortælling om at få en fortid, som man ikke troede vedkom en, på meget tæt hold. En ung journalist må forlade sit liv i Tyskland og tage hjem til Argentina, da hans far bliver syg. Hjemme kommer han på sporet af farens fortid som aktiv i modstandsbevægelsen under Argentinas brutale diktatur i halvfjerdserne. Han finder ud af ting om sin far, som han aldrig har kendt til. Hvem er for eksempel den kvinde, der hele tiden dukker op i hans breve, og har han noget med det bestialske mord at gøre, som han har gemt avisartikler og andre dokumenter om?

11 PRISVINDENDE PAKISTANSK FORFATTER Daniyal Mueenuddin ANDRE STEDER, ANDRE DRØMME Danyal Mueenuddin er uddannet i USA, men født i Pakistan og driver sammen med sin kone en landbrugsejendom i Khanpur, Pakistan. I andre rum andre undere er hans debut. Den blev tildelt Commonwealth Writer s Prize 2010 for bedste skønlitterære debutbog og var shortlistet til National Book Award 2009 og Pulitzer Prisen Bogens otte indbyrdes forbundne fortællinger viser os, hvordan livet er for både de rige og de håbløst fattige i Mueenuddins hjemland, Pakistan. Alle fortællingerne har udgangspunkt i en rig godsejers familie, tjenerstab og øvrige ansatte og viser i en smuk og enkel fortællestil, hvor fastlåste de feudale mønstre er i det pakistanske samfund, og hvor udsigstløst det er for det enkelte menneske at bryde disse mønstre.

12 SIDSTE BIND I LOLA-TRILOGIEN dreng, og det er på alle måder en voldsom oplevelse for hende. Lola-serien løfter niveauet for, hvor nuanceret man kan skrive om teenageproblemer for teenagere. Hold kæft, hvor er det uhyggeligt og godt. Mette Strømfeldt, Berlingske Tidende Janne Hejgaard LOLA & SPEJLENE Lola & spejlene er tredje bog i serien Lola midt i verden og mindst lige så spændende som de to første bind i serien: Lola & retfærdighedens bog og Lola og kalejdoskopet. Denne gang er Lola og Laura og Vik og de andre optaget af et spejl, der viser den, der spejler sig, i en helt anden nyere og mere moderne udgave Måske er det fremtiden, der kikker med? Måske en verdensomspændende forretningskoncern, der kan tjene på nye designs? Lola fylder snart 14 år, hendes krop ændrer sig, og det samme gør hendes følelser. Hun forelsker sig smerteligt i en mystisk, smuk, lidt ældre

13 MORSOM OG HYPNOTISK PAGETURNER OM MICK JAGGERS LIV Marc Spitz JAGGER ROCKSTJERNE OG REBEL Hvis Chuck Berry opfandt rock n roll, så opfandt Mick Jagger rockstjernen. Hvor Kieth Richards er hjertet og blodet i The Rolling Stones, er Jagger hjernen. Men snart får vi en helt anden historie om en ung mand, som længe både fulgte sine studier og ledte den gruppe, der blev verdens største rockband. Som gik på barrikaderne i ungdomsoprøret, indtil han blev så berømt, at han ikke kunne være i fred. Som drenge voksede Keith og Mick op sammen i Dartford, og deres utroligt tætte samarbejde skaffede os en række af rockens største klassikere. Næste år fejrer de 50 års jubilæum, mon ikke vi får en Rolling Stones 2012 tour? Spitz s bog, der udkom i 2011, er en utrolig morsom og næsten hypnotisk pageturner om Mick Jaggers liv, om musikken og kvinderne; om det dekadente liv som berømthed og om den klare omtanke og planlægning, der hele tiden bringer både ham og bandet ud af vanskeligheder og ud på alverdens scener.

14 ANDET BIND I LEHANES STORE HISTORIEFORTÆLLING Den fritstående toer tager sin begyndelse i Boston i 1924 forbudstidens Amerika. Joe Coughlin er yngste søn i Coughlinfamilien. Joes far, den højtstående politimand Thomas Coughlin, er en hård mand, og han er ikke uden skyld i, at sønnen drives ud i hårdkogt kriminalitet. Efter et fængselsophold flygter Joe til Florida, hvor han bygger et regulært gangsterimperium op men han jages evigt af tanken om, hvem han er, og hvem han gerne vil være. Warner Bros. har købt filmrettighederne til alle tre bind, og Leonardo DiCaprio er kørt i stilling til at spille Joe Couglin. Dennis Lehane LEV OM NATTEN Dennis Lehane er en af mastodonterne blandt amerikanske krimiforfattere med romaner som Shutter Island og Mystic River, og den netop udkomne Moonlight Mile på sin liste. Ved siden af sit berømmede krimiforfatterskab har han indledt den store amerikanske historiefortælling, der foreløbig er planlagt til tre fritstående romaner. Den første af dem, Den givne dag, udkom i 2011 til fem- og seksstjernede anmeldelser. Hvis vi uddelte stjerner, baseballbat eller politistave her på avisen, ville jeg give Dennis Lehane syv ud af syv for første del af hans historiske epos om Amerika. Weekendavisen

15 ISNENDE SVENSK NEO-HORROR Stefan Spjut STALLO Stallo er i samisk mytologi betegnelsen for troldevæsener, der ubesværet kan skifte skikkelse fra kæmpegestalter til små indtagende lodne væsner. De beskrives indimellem som menneskelignende djævle, der spiser børn. I 1977 tager en naturfotograf et sælsomt luftfoto af en bjørn der løber gennem landskabet i Lapland. På ryggen af den sidder der en hujende lodden, menneskelignende skikkelse. Få måneder senere forsvinder en dreng sporløst fra en feriehytte dybt inde i Dalarna. Hans mor hævder fortvivlet, at han er blevet bortført af en kæmpe. Drengen bliver aldrig fundet. I 2004 får den unge hjemmehjælper Susso Hörnell i Kiruna en henvendelse på sin kryptozoologiske hjemmeside fra en kvinde, der to gange har set et lille behåret menneskelignende væsen stirre ind på hende gennem stuevinduet. Kort efter forsvinder hendes femårige barnebarn. Susso pakker søsterens gamle bil og kører mod Jokkmokk, hvor drengen sidst er set. Hun er nærmest besat af trolde, ligesom sin morfar naturfotografen der tog bjørnebilledet. Den svenske forfatter Stefan Spjut sammenlignes med en ung Stephen King, og med denne roman har han for alvor fået sit internationale gennembrud. Bogen blev allerede inden den udkom solgt til en række lande.

16 5. BIND I VIKINGESERIEN OM KONG KNUD OG HANS SPORHUNDE Martin Jensen SVÆRDETS BID Halfdan, Winston og Alfilda er blevet på Deerhurst, så Halfdan kan komme sig af sine sværdsår og Winston færdiggøre dekorationen af kirken. Jarl Odda af Deerhurst er blevet kaldt til stormandsmøde, og i hans fravær tillader Halfdan sig at ligge med sin trolovede Emma, Oddas kusine. En nat forstyrres de i deres elskov af et bud: Den lille landsby Elling er blevet plyndret! Halfdan må gribe til sværdet. Men hvad er der egentlig på færde? Serien om Kong Knud er klassiske krimier, farverige og medrivende. Man er underholdt fra første til sidste side. Læs dem, hvis du er til CSI møder vikingetiden. Julia Lahme, Femina

17 HISTORISK KRIMI OM NEW YORK I 1778 Andrew Taylor FÆRTEN AF DØD New York er en by fuld af hemmeligheder, profitmagere, loyalister og dobbeltagenter. Manhattan er under den amerikanske uafhængighedskrig belejret af den franske flåde og oprørere og tætpakket med flygtninge på jagt efter tryghed og retfærdighed under den engelske Krone. Edward Savill, som er kontormand i Bureauet for Amerikanske Affærer, ankommer fra London for at undersøge loyalisters krav på erstatning for mistet ejendom. Knap nok har han sat benene på amerikansk jord, før han bliver vidne til mordet på en engelsk gentleman i byens berygtede Canvas Town. En flygtet slave bliver hængt for mordet, men Savill er overbevist om slavens uskyld. Færten af død er første bind i Andrew Taylors nye historiske krimiserie med Edward Savill i hovedrollen.

18 EN SPIONROMAN I SÆRKLASSE Robert Littell Unge Philby I januar 1963 afsejlede det russiske fragtskib Dolmatova fra Beirut med kun én passager om bord. Hans navn var Harold Adrian Russell Philby, bedre kendt som Kim Philby. Den unge Philby fik efter anden verdenskrig en toppost i det engelske efterretningsvæsens afdeling i Washington, men havde allerede siden 30erne arbejdet for Sovjetunionen. Han blev den mest berygtede dobbeltagent i historien. Robert Littell er en af Englands mest garvede spionromanforfattere. I denne roman er omdrejningspunktet den virkelige figur Kim Philbys unge år de år der formede ham til hans tids største spion, hans rekruttering som agent samt hans færden under den spanske borgerkrig som journalist for en højreorienteret engelsk avis. Unge Philby er en intelligent spionroman om bedrag og dobbeltbedrag skrevet i Graham Greene og John Le Carré-traditionen

19 NORSK MELLEMØSTEN-THRILLER Espen Holm KONG SALOMONS SVÆRD Det er en imponerende thriller, Espen Holm har skrevet. Bagtæppet er konflikten mellem palæstinensere og israelere, en af vor tids mest langvarige, uoverskuelige og fastlåste. Zev Weissmann er agent i Shin bet, den israelske efterretningstjeneste. Der leder han en gruppe hemmelige agenter, som opererer på arabisk territorium, blander sig med lokalbefolkningen og samler oplysninger. Da israelske bosættere bliver udsat for noget som i første omgang minder om kemisk krigsførelse, kvinder aborterer, og børn bliver født med misdannelser, bliver Zev sendt til Gaza og Egypten med falsk palæstinensisk identitet. Rejsen giver ham et nyt syn på konflikten, historien og sit eget folk - og tvinger ham til at tage umulige valg. Zev er en idealistisk ung mand, toptrænet og målrettet, klar til at dø for sit land. Hans far bliver skadet under et raketangreb, og Zev tager til Warszawa for at hente bedstefaren, som han aldrig har mødt. Dette møde bliver et vendepunkt i historien. Espen Holms mellemøsten-thriller er en af årets klart bedste spændingsromaner. Aftenposten, 2012

20 FORFATTER OG GLOBETROTTER KLAR MED NY INTERNATIONAL THRILLER og kvinder. Så sporene skal produceres i stor skala. Og planen er, at inficeret korn til sultende, nødlidende flygtninge og borgerkrigsofre skal deles ud via katastrofe- og nødhjælp fra FN, Røde Kors osv. I første omgang i Afrika. En mellemleder i MI6 kommer ved en fejltagelse på sporet af planerne i en efterforskning af et mystisk dødsfald, og snart er han og hans gruppe i permanent livsfare, lige meget hvor de opholder sig i verden. Lars Ørlund BLACK JACK Lars Ørlund har skrevet en ny mursten af en international thriller efter succesen med Kapring over Kairo, der udkom i I England har en hemmelig gruppe der består af højtstående politikere og rige forretningsfolk fra hele verden foruden vicechefen for den britiske hemmelige tjeneste, MI6 besluttet sig for at gøre noget ved den kommende overbefolkning i verden. Bio-forskning har vist, at bestemte svampesporer kan nedsætte fertiliteten voldsomt både hos mænd

21 NEW YORK-THRILLER ANNO 1845 Lyndsay Faye GOTHAMS GUDER Efter at have skrevet en amerikansk bestseller om noget så engelsk som Sherlock Holmes blev Lindsay Faye opfordret til at medvirke i antologien, Sherlock Holmes in America. Her leverede hun en af de bedst anmeldte noveller, og her opstod også idéen til denne, hendes nyeste roman fra det historiske New York, Gothams guder. Den har nu sikret hende et internationalt gennembrud. Vi befinder os i New York i Byens allerførste politistyrke ser dagens lys og den unge bartender Timothy Wilde bliver ad kringlede veje tilknyttet dette nye korps. Han sættes til at patruljere i Gotham, byens farligste slum, i gyderne ved Five Points på det allersydligste Manhattan, hvor de fattige horder af indvandrere myldrer til og slår sig ned. En sen nat finder Timothy på sin runde en tiårige pige, der bogstavelig talt er smurt ind i blod. Hun rabler om barnemord og massegrave oppe i det vilde skovområde nord for 23rd Street. Men kan hun virkelig tale sandt? Da de første børnegrave åbnes, og nye grusomt tilredte børnelig dukker op, bryder helvede løs i Gotham.

22 NU INTRODUCERES C.J. BOX S SERIE MED JOE PICKETT PÅ DANSK C.J. Box EN KOLD VIND Danske læsere kender C.J. Box fra de enkeltstående spændingsbøger Blue Heaven og Helt ud og lidt længere. Men ved siden af disse har Box faktisk skrevet 11 bøger med vildtbetjenten Joe Pickett som hovedperson, og vi har valgt en introducere denne serie på dansk med den sidst udgivne, En kold vind. Da rigmanden Earl Alden bliver fundet dræbt, surret fast til vingen på den vindmølle, han er ved at opføre, bliver hans kone, Missy, arresteret. Uheldigvis for Joe Pickett er Missy hans svigermor som han ikke kan døje! Så Joe ved ikke, hvad han skal gøre, især da de første spor i sagen entydigt peger mod hende. Men efterhånden sker der ting, som undrer Joe, og han går ind i sagen. På den ene side står den offentlige anklager og sheriffen og på den anden Joes kone, og samtidig begynder nogle mennesker med store økonomiske interesser at røre på sig. Så uanset hvilken vej, Joe vælger at gå, så er det ind i et minefelt.

23 PSYKOLOGI Malene Friis Andersen og Svend Brinkmann (red.) NYE PERSPEKTIVER PÅ STRESS Vi hører ofte nye men altid høje tal for, hvor mange i den danske befolkning, der føler sig stressede, og hvor dyrt stress koster samfundet og virksomheder. Det forekommer derfor paradoksalt, at stress ikke er en officiel diagnose. Er stress en folkesygdom, der rammer selv de mest velfungerende medarbejdere, eller er stress bare et andet ord for travlhed og brok? Er vi blevet til en nation af pylrede og krævende medarbejdere, som vil det hele både på hjemme- og arbejdsfronten? Eller dækker stress over en reel psykisk og fysisk lidelsesfuld sygdom, som opstår grundet urimelige arbejdsbetingelser? Malene Friis Andersen er autoriseret psykolog og ph.d. på Forskningscenter for Arbejdsmiljø og har flere udgivelser bag sig om stress, psykiske helbredsproblemer og arbejdsmarkedet, heriblandt Lederen som stresscoach. Svend Brinkmann er professor i Psykologi på Aalborg Universitet og forfatter til flere bøger, blandt andet Det diagnosticerede liv om det stigende antal diagnoser i vores moderne samfund.

24 PSYKOLOGI Ken Wilber, Terry Patten, Adam Leonard og Marco Morelli INTEGRAL LIVSPRAKSIS En moderne vej til fysisk velvære, følelsesmæssig balance, intellektuelt klarsyn og spirituelt indsigt. Integral livspraksis (ILP) er en integreret måde at leve på og vil kunne støtte din vækst og udvikling, så du udnytter dine evner og muligheder og opnår frihed og livsfylde i dine relationer, i arbejdslivet, i forhold til den åndelige bevidsthed, i karrieren, i leg, i selve livet. ILP handler om at udvikle en stor grad af frihed fra verden at blive fri for begrænsninger, fri for at føle sig splittet, fri for fordomme og opnå en sand livsfylde i verden en livsfylde, der omfatter adskilte aspekter af dig og verden og gør livet ukompliceret, helstøbt og dybt tilfredsstillende. Denne anderledes terapibog med praktiske øvelser handler om frihed og livsfylde den viser dig, hvordan du kan transcendere og inkludere hele livet, og udfolde og få udnyttet dine bedste egenskaber.

nye titler Forår 2013

nye titler Forår 2013 s nye titler Forår 2013 SKØN- LITTERATUR INTENS ERINDRINGSPERLE AF ROCKPOETEN PATTI SMITH Patti Smith DRØMMESPINDERI 96 sider 149 kr. (Vejl.) Indb. med smudsomslag Illustreret Udkommer den 17. august Forfatteren

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Thomas Ry anbefaler: BogCafé, Vejen 22-01-15. Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s.

Thomas Ry anbefaler: BogCafé, Vejen 22-01-15. Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s. Thomas Ry anbefaler: Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s. Sælsomme og meget anderledes noveller, som forfatteren i 2011 modtog Leipzig-bogmessens pris for, en

Læs mere

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen Peter Thrane Indhold: 1. Titlen side 2 2. Sproget side 2 3. Tiden side 2 4. Forholdet til moren side 3 5. Venskabet til Julie side 3 6. Søsteren

Læs mere

Kenneth Bøgh Andersen

Kenneth Bøgh Andersen Kenneth Bøgh Andersen Kenneth er født d. 29 november 1976, han blev født i Henne og nu bord han i Valby. Han er en dansk børne- og ungdomsforfatter. Hans første bog er Nidhugs Slaver. Han skrev den i 10

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 2.s.i fasten Prædiken til 2.søndag i fasten Tekst. Matt. 15,21-28.

Bruger Side Prædiken til 2.s.i fasten Prædiken til 2.søndag i fasten Tekst. Matt. 15,21-28. Bruger Side 1 12-03-2017 Prædiken til 2.søndag i fasten 2017. Tekst. Matt. 15,21-28. Først. Hvor stærkt er et reb? Jeg har fået hængt et reb op her. Hvad kan det bære? Foreslå at vi hænger et barn op i

Læs mere

PÅ DANSK VED STEFFEN RAYBURN-MAARUP

PÅ DANSK VED STEFFEN RAYBURN-MAARUP PÅ DANSK VED STEFFEN RAYBURN-MAARUP dansk udgave Klim 2013 2012 Jennifer Egan Sort boks er oversat af Steffen Rayburn-Maarup efter den amerikanske originaludgave Black Box. Omslagsdesign: Christian Hvid

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG UGE 3: GUDS FOLK FORBEREDELSE Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Vores identitet som Guds familie. Gud valgte sit folk af ren og

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

Introduktion til bogsæsonen 2014 Gentofte Hovedbibliotek 03/06/2014

Introduktion til bogsæsonen 2014 Gentofte Hovedbibliotek 03/06/2014 Introduktion til bogsæsonen 2014 Gentofte Hovedbibliotek 03/06/2014 Den flammende verden Siri Hustvedt En intellektuel detektivhistorie, der foregår i kunstverdenen Omhandler temaer som identitet, køn,

Læs mere

Det gør man i et eventyr.

Det gør man i et eventyr. I hvilken form for fortælling møder man ænder, der lægger guldæg, bønnestager, der vokser ind i himlen, eller frøer, som bliver til prinser? Det gør man i et eventyr. De fleste mennesker elsker en god

Læs mere

Roman - tragikomisk fortælling

Roman - tragikomisk fortælling ERLING JEPSEN Født 1956. Dramatiker og forfatter. Den sønderjyske farm er hans syvende roman; blandt de tidligere kan nævnes Kunsten at græde i kor og Frygtelig lykkelig, der begge er filmatiseret. Har

Læs mere

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp.

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp. Side 1 Gæs i skuret historien om morten bisp Side 2 Personer: Martin Side 3 Gæs i skuret historien om morten bisp 1 Soldat 4 2 Den hvide hest 6 3 En tigger 8 4 Den røde kappe 10 5 En drøm 12 6 En syg mand

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent side 1. Prædiken til 2.søndag i advent Tekst. Lukas 21,25-36.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent side 1. Prædiken til 2.søndag i advent Tekst. Lukas 21,25-36. 04-12-2016 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2016. Tekst. Lukas 21,25-36. Adventstiden er fyldt af forventning. At vente på noget fylder meget i vores liv. Vi er alle mennesker som lever med forventninger.

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste.

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. 1 16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. Tekster: Job 3,11-22. Ef. 3,13-21. Luk. 7,11-17. Hvorfor? Det ord kender vi alle alt for godt. Livet er fyldt med gåder og situationer, hvor vi står tilbage

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38.

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. 1 Der er ni måneder til juleaften. Derfor hører vi i dag om Marias bebudelse. Hvad der skulle ske hende overgik langt hendes forstand, men hun nægtede alligevel

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Science Fiction. Fordybelsesområde: Science fiction

Science Fiction. Fordybelsesområde: Science fiction Science Fiction Fordybelsesområde: Science fiction Begrundelse for valg af prøveoplæg: Jeg valgte Kælderfødt, fordi den snakkede for en god sag. Familier der pga. fattigdom bliver tvunget til at arbejde

Læs mere

Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015.docx. Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56.

Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015.docx. Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56. Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56. Opstandelsen lyser på langfredag, det var den korsfæstede som opstod. I lyset fra påskemorgen får langfredag sin betydning.

Læs mere

Alberte Josephsen. Gruppe 1

Alberte Josephsen. Gruppe 1 Alberte Josephsen Gruppe 1 Indholdsfortegnelse Krimi 2-3 Moodboard Karaktertræk 4 Moodboard Farver 5 Moodboard Typografi 6 Persona 7 Krimigenre 1 KRIMI Kriminallitteraturen er en genre, som kan føres længere

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens.

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens. 3 s efter hellig tre konger 2014 DISCIPLENE BAD JESUS: GIV OS STØRRE TRO! Lukas 17,5-10. Livet er en lang dannelsesrejse. Som mennesker bevæger vi os, hver eneste dag, både fysisk og mentalt, gennem de

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 31-05-2015 side 1 Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 3,1-15 På den sidste forårsdag, den sidste søndag i maj, kun med teltdugen mellem os og Kærmindehavens grønne natur, mødes vi af en moden

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Nyoversættelse af Jobs Bog til nudansk er gribende, kraftfuld og overbevisende. Samlet set er det en ualmindeligt vellykket udgivelse

Nyoversættelse af Jobs Bog til nudansk er gribende, kraftfuld og overbevisende. Samlet set er det en ualmindeligt vellykket udgivelse https://k.dk/s/gx5b Bog Det er din egen skyld hvis du ikke læser denne bog 6 stjerner 1. december 2017, kl. 0:00 Steen Skovsgaard Nyoversættelse af Jobs Bog til nudansk er gribende, kraftfuld og overbevisende.

Læs mere

TGF Gospel Inspiration Find din gudgivne passion og lev den ud!

TGF Gospel Inspiration Find din gudgivne passion og lev den ud! TGF Gospel Inspiration Find din gudgivne passion og lev den ud! En af de spændende og glædelige dimensioner ved kristenlivet er, at gå på opdagelse i hvordan Gud arbejder i os og igennem os. Når vi kommer

Læs mere

En lille pige stormer ind i stuen. Helt opsat på at vise en figur, som hun har lavet i skolen.

En lille pige stormer ind i stuen. Helt opsat på at vise en figur, som hun har lavet i skolen. Hjemmet uge 17 2015, af Anette Løkken Sørensen, foto: Anne Mette Welling Tina var udsat for vold og misbrug: Jeg lader mig ikke længere nøje Tina Marie-Louise Campbell er vokset op med en far der drak

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

Afrejsen fra Sverige LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvornår foregår bogen?

Afrejsen fra Sverige LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvornår foregår bogen? OPGAVER TIL Afrejsen fra Sverige NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvornår foregår bogen? 2. Hvad handler bogen om? 3. Hvad hedder hovedpersonerne? 4.

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

KORNET. historien om Josef.

KORNET. historien om Josef. Side 3 KORNET historien om Josef 1 Gaver 4 2 En drøm 6 3 Josef skal dø 8 4 En brønd 10 5 Slave 12 6 En rig mand 14 7 Fange 16 8 Kongens drøm 18 9 Syv fede år 20 10 Kornet 22 11 Josefs brødre 24 12 Den

Læs mere

Læs og lær om. Lukas Graham

Læs og lær om. Lukas Graham Læs og lær om Lukas Graham Lukas Graham Forchhammer Lukas Graham er et dansk band. Forsangeren i bandet hedder Lukas Graham Forchhammer. Lukas blev født på sine forældres sofa i Christiania d. 18. september

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Matt 24,15-28

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Matt 24,15-28 1 25. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 17. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 732/4324/574/338//273/439/319/279 Uddelingssalme: se ovenfor: 319 Åbningshilsen Det er blevet meget mere efterår og

Læs mere

Det er en konflikt som rigtigt mange mennesker vil kende til.

Det er en konflikt som rigtigt mange mennesker vil kende til. Tekster: Sl 84, Rom 12,1-5, Luk 2,41-52 Salmer: Evangeliet, vi lige har hørt åbner i flere retninger. Det har en dobbelttydighed, som er rigtigt vigtig ikke bare for at forstå dagens evangelium, men det

Læs mere

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig til at forstå lidt af påskens mysterium. Indhold Indledning

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

DEN STORE FEST. Tales of Glory

DEN STORE FEST. Tales of Glory Jesus indbyder til fest i Himlen. De, der siger ja tak til indbydelsen; får lov til at være med 1 DEN STORE FEST Tales of Glory Til brug i dit hjem Målgruppe: 2 9 år Bibeltekst: Lukas 14, 15-24 Rekvisitter:

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Frihed, lighed, frivillighed

Frihed, lighed, frivillighed Frihed, lighed, frivillighed En god idé Vi havde gået rundt i Gellerupparken hele dagen, Robert Putnam, fire lokale embedsfolk og jeg. Robert Putnam er amerikaner og én af verdens mest indflydelsesrige

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Bonusspørgsmål: Hvad hed den discipel der blev nummer 12 da Judas Iskariot havde forrådt Jesus og hængt sig selv?

Bonusspørgsmål: Hvad hed den discipel der blev nummer 12 da Judas Iskariot havde forrådt Jesus og hængt sig selv? Opgave 1 Jesus udvalgte sig 12 disciple som fulgte ham mens han vandrede på jorden og senere rejste de ud i verden for at fortælle evangeliet videre. Find navnene Jesu 12 disciple: Bonusspørgsmål: Hvad

Læs mere

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Afgangsprojekt - Kroppen udtrykt i kunsten Mira & Andreas Art & performance Flakkebjerg Efterskole Problemstilling og indledning Eksperimentere med at flyve. Kunsten

Læs mere

1.s.e.Trin. 22.juni 2014. Vinderslev kl.8.30. Hinge kl.9.30. Vium kl.11.00

1.s.e.Trin. 22.juni 2014. Vinderslev kl.8.30. Hinge kl.9.30. Vium kl.11.00 1.s.e.Trin. 22.juni 2014. Vinderslev kl.8.30. Hinge kl.9.30. Vium kl.11.00 Salmer: Vinderslev kl.8.30: 745-680/ 534-668 Hinge kl.9.30: 745-616- 680/ 534-317- 668 Vium kl.11: 745-616- 680/ 534-317- 668

Læs mere

En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag.

En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag. En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag. En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag! Forside billede: Babara Meinel Jacops Illustrationer: Fleur Celeste/ Farvelægning: Naomi Skrevet

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14.

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014 Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Besøg fra Gud. Det er julens budskab, og det er evangeliets påstand, eller proklamation. Julen forkynder os om

Læs mere

Palmesøndag 20. marts 2016

Palmesøndag 20. marts 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Kristus kommer Salmer: 176, 57; 68, 59 Evangelium: Joh. 12,1-16 "Det forstod hans disciple ikke straks", hørte vi. De kunne først forstå det senere. Først efter påske og pinse,

Læs mere

Børnebiblen. præsenterer. Jesu fødsel

Børnebiblen. præsenterer. Jesu fødsel Børnebiblen præsenterer Jesu fødsel Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: M. Maillot Bearbejdet af: E. Frischbutter; Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Du har mistet en af dine kære!

Du har mistet en af dine kære! Du har mistet en af dine kære! Midt i den mest smertefulde og stærke oplevelse i dit liv, mangler du måske nogen at tale med om døden, om din sorg og dit savn. Familie og venner lader måske som ingenting,

Læs mere

3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217

3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217 3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217 Den onde djævel havde skabt et spejl, som kunne forvrænge alting, alt skønt blev grimt. De små djævle lo og var fornøjede,

Læs mere

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål Pia møder mes Bond 1. Hovedpersonen vil gerne have en kæreste 2. Hovedpersonen lægger et billede af sig selv ud på en net-datingside 3. Hovedpersonen har svært ved at skrive om sig selv 4. Hovedpersonen

Læs mere

Vore børns sygdom rører os dybt på mange måder. Vore børns død rører os på samme måde som sygdom, bare endnu dybere og stærkere.

Vore børns sygdom rører os dybt på mange måder. Vore børns død rører os på samme måde som sygdom, bare endnu dybere og stærkere. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 20. oktober 2013 Kirkedag: 21.s.e.Trin/A Tekst: Joh 4,46-53 Salmer: SK: 732 * 580 * 631 * 582 * 192,9 * 6 LL: 732 * 447 * 631 * 582 * 192,9 * 6 Der er

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Discipel 24/7 CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål

Discipel 24/7 CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål Rentemestervej 109 Discipel 24/7 2400 København NV CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål At vokse sammen i troen og i livet som discipel til Guds ære. I cellegrupperne ønsker vi at hjælpe hinanden til at

Læs mere

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 413: Vi kommer, Herre, til dig ind på Spænd over os dit himmelsejl 448 - Fyldt af glæde 36 - Befal du dine veje 675 Gud vi er i gode hænder på Egemoses

Læs mere

Vild erotik, stærke kvinder og masser af magi: Her er 5 saftige bidder fra 800 år gamle sagaer

Vild erotik, stærke kvinder og masser af magi: Her er 5 saftige bidder fra 800 år gamle sagaer Vild erotik, stærke kvinder og masser af magi: Her er 5 saftige bidder fra 800 år gamle sagaer I middelalderens sagaer om danskernes vikingeliv kan du både finde en heftig scorereplik, en kur mod alderdom

Læs mere

Siri og han har tidligere denne aften hørt en stor koncert i Stockholm af Buxtehudes korværk "Membra Jesu Nostri" dvs. Vor Jesu lemmer 1.

Siri og han har tidligere denne aften hørt en stor koncert i Stockholm af Buxtehudes korværk Membra Jesu Nostri dvs. Vor Jesu lemmer 1. Sjørring og Skjoldborg kirker 31. dec. 2017 Reflexion - over menneskets trængsler og ophøjelse (insp. af Robert Åsbackas roman" Orgelbyggaren") "Fødder, knæ, hænder, side, bryst, hjerte og ansigt. Han

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 2. The early years 3. Sang oversat til dansk 4. Sanganalyse 5. Evaluering. 1. Begrundelse for valg af emne

Indholdsfortegnelse. 2. The early years 3. Sang oversat til dansk 4. Sanganalyse 5. Evaluering. 1. Begrundelse for valg af emne tozzy Osbournet Indholdsfortegnelse 1. Begrundelse for valg af emne 2. The early years 3. Sang oversat til dansk 4. Sanganalyse 5. Evaluering 6. litteraturliste 1. Begrundelse for valg af emne Jeg har

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Side 3.. ægypten. historien om de ti plager.

Side 3.. ægypten. historien om de ti plager. Side 3 ægypten historien om de ti plager 1 Slaver 4 2 Ild i en busk 6 3 Staven 8 4 Sæt dine slaver fri 10 5 En slange 12 6 Blod 14 7 Frøer 16 8 Myg og fluer 20 9 Sygdom 22 10 Hagl 24 11 Græshopper og mørke

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2015.docx 04-01-2015 side 1. Prædiken til Helligtrekongers søndag 2015. Tekst: Matt. 2,1-12.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2015.docx 04-01-2015 side 1. Prædiken til Helligtrekongers søndag 2015. Tekst: Matt. 2,1-12. 04-01-2015 side 1 Prædiken til Helligtrekongers søndag 2015. Tekst: Matt. 2,1-12. Menneskehedens åndehul. Det sted hvor Jesus blev født var et hul i jorden. Et sted uden for den lille by Betlehem, i en

Læs mere

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt.

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt. 1 Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker Om jeg så tælles blandt de i klogeste i vores samfund, har indsigt i jura og økonomi, kender kunst og kultur og forstår svære

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Tema INTEGRATION. 12 gode bøger OM INDVANDRING OG IDENTITET

Tema INTEGRATION. 12 gode bøger OM INDVANDRING OG IDENTITET Tema INTEGRATION 12 gode bøger OM INDVANDRING OG IDENTITET w Integrationen har slået fejl i Danmark Det er i parallelsamfundene at kriminaliteten opstår Vores ghettoer skal afvikles hurtigst muligt Indvandrere

Læs mere

3. De lavede alt selv Beboerne i Sædding lavede næsten alle ting selv. Men hvor fik man det fra. Træk streger mellem det, der passer.

3. De lavede alt selv Beboerne i Sædding lavede næsten alle ting selv. Men hvor fik man det fra. Træk streger mellem det, der passer. Opgaver til Angrebet 1. Vikingerne plyndrer Hvorfor ville vikingerne plyndre Sædding? _ 2. Trælle Bues familie havde trælle. Man kan også kalde dem slaver. I Danmark havde vi slaver endnu helt op i 1200-tallet.

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur H.C. Andersen Lykke-Peer Lykke-Peer er et af H.C. Andersens mest kendte og elskede værker. Det er en fortælling om hovedpersonen Peers opstigen til en fremtrædende operasanger og komponist. Den kendte

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2016 Matt. 11,

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2016 Matt. 11, 31-07-2016 side 1 Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2016 Matt. 11, 16-24. Skal vi spille matador? Sådan kan mit barnebarn ofte spørge mig. Eller skal vi lege gemme? Tid sammen i legens verden. Næsten alt

Læs mere

* betyder at sammen synges i Rødding 1030, men ikke i Lihme

* betyder at sammen synges i Rødding 1030, men ikke i Lihme Tekster: Sl 110,1-4, ApG 1,1-11, Mark 16,14-20 Salmer: 257 Vaj nu 251 Jesus himmelfaren * 261 Halleluja for lysets 254 Fuldendt 438 Hellig * 250 v.5 Mellem engle * 260 Du satte * betyder at sammen synges

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2016 17-01-2016 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2016 17-01-2016 side 1 17-01-2016 side 1 Prædiken til sidste s. e. Hellig 3 Konger 2014. Tekst: Johs. 12,23-33. Det er vinter og sidste søndag efter helligtrekonger. I år, 2016, falder påsken meget tidligt, det er palmesøndag

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst 15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst Når vi ser en film eller læser en rigtig god bog, sker der tit det, at vi kommer til at identificere os med en af figurerne. Det er som regel den, vi synes

Læs mere

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder,

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, 726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, når Jesus siger: Når du derfor bringer din gave til alteret

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Elevtekst A Hvor kommer Helgi fra og hvor er han på vej hen?

Elevtekst A Hvor kommer Helgi fra og hvor er han på vej hen? Kopiside 4 Break 3 - Historisk baggrund Elevtekst A Hvor kommer Helgi fra og hvor er han på vej hen? Josefine Ottesens roman om Helgi Daner er ikke bare ren fantasi. Flere af hovedpersonerne er kendt som

Læs mere

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu.

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu. VENTETIDEN af Sigrid Johannesen Rummet oplyses af lommelygter de to KVINDER og bevæger sig ind på scenen med tændte lommelygter, hviskende og søgende efter et endnu ukendt sted. De når til en mur. Her?

Læs mere

er programmeret til at gøre som vi gør. Mennesket har ingen sjæl eller ånd. Mennesket har en bevidsthed og en hukommelse i hjernen, som bare er måden

er programmeret til at gøre som vi gør. Mennesket har ingen sjæl eller ånd. Mennesket har en bevidsthed og en hukommelse i hjernen, som bare er måden Hvad er et menneske? Vores store salmedigter, Niels Frederik Severin Grundtvig har beskrevet mennesket som et guddommeligt eksperiment af støv og ånd. Mennesket er stjernestøv og ånd. Vi er alle sammen

Læs mere

Lucretia og Margaret

Lucretia og Margaret Lucretia og Margaret Denne side er købt på www.ebog.dk og er omfattet af lov om ophavsret. H U G H Z A C H A R I A E Lucretia og Margaret Slavebarnets Historie H O V E D L A N D Lucretia og Margaret Slavebarnets

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26. side 1 Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2016. Tekst. Matt. 19,16-26. Et fint menneske mødte Jesus, men gik bedrøvet bort. Der var noget han ikke kunne slippe fri af. Men før vi skal se mere på den rige unge

Læs mere

Lad nu opstå fra de døde Ordets tugt og ordets trøst Og lad hjertet i os gløde Mens vi lytter til din røst. Amen

Lad nu opstå fra de døde Ordets tugt og ordets trøst Og lad hjertet i os gløde Mens vi lytter til din røst. Amen Lad nu opstå fra de døde Ordets tugt og ordets trøst Og lad hjertet i os gløde Mens vi lytter til din røst. Amen Prædiken til påskesøndag 2015 Af Lise Rind 1 tekstrække FRA EN VIRKELIGHED, hvor livet er

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Jesu fødsel

Børnebiblen præsenterer. Jesu fødsel Børnebiblen præsenterer Jesu fødsel Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: M. Maillot Bearbejdet af: E. Frischbutter; Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org

Læs mere

Inden for film, litteratur og rockmusik opdager man pludselig, at ting, man engang syntes var gode, ikke holder mere.

Inden for film, litteratur og rockmusik opdager man pludselig, at ting, man engang syntes var gode, ikke holder mere. Thorstein Thomsen Sproget er et tog - en børnebogsforfatter om sit arbejde er en fagbog til voksne. Den er udkommet på Dansklærerforeningens Forlag og er derfor målrettet mod dansklærere, men andre f.eks.

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Historie 36 af Bible for Children, PO Box 3, Winnipeg, MB R3C 2G1 Canada

Børnebiblen præsenterer. Historie 36 af Bible for Children, PO Box 3, Winnipeg, MB R3C 2G1 Canada Børnebiblen præsenterer Jesu fødsel Skrevet af: Edward Hughes Oversat af: Christian Lingua Illustreret af: M. Maillot Bearbejdet af: E. Frischbutter; Sarah S. Historie 36 af 60 www.m1914.org Bible for

Læs mere

730 Vi pløjed. 17 Almægtige og kære Gud (evt. forkortet) 29 Spænd over os. 729 Nu falmer skoven. 277 Som korn. 728 Du gav mig

730 Vi pløjed. 17 Almægtige og kære Gud (evt. forkortet) 29 Spænd over os. 729 Nu falmer skoven. 277 Som korn. 728 Du gav mig 730 Vi pløjed 17 Almægtige og kære Gud (evt. forkortet) 29 Spænd over os 729 Nu falmer skoven 277 Som korn 728 Du gav mig Vi er taget i skoven for at holde takkegudstjeneste over den høst, der nu er i

Læs mere

Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962

Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962 Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962 Karen Blixen kom til verden på familiens gård Rungstedlund i Nordsjælland som Karen Christenze Dinesen, et barn af en aristokratisk+ borgerlig familie. 1 Wilhelm

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem.

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Kapitel 23 Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Goddag og velkommen Hr. Branzoo sagde hun henvendt til Johnny. Hun vendte sig om mod Jenny med et spørgende blik.

Læs mere

Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb

Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb Fælles foredragsrække i Hillerød og omegns kirker, efterår 2015 Fortsættelsen af Salmemaraton projektet HVER GENERATION har brug for at kunne kaste sit eget

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information Historier om Kommunikation livet om bord og information Kommunikation og information er en vigtig ledelsesopgave. Og på et skib er der nogle særlige udfordringer: skiftende

Læs mere

Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard

Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard 1 Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard 2 Dan Sagnet fortæller, at en konge ved navn Dan, jog sine fjender mod syd. Han var en stærk konge, og folk gav hans land navn efter ham. På den måde fik Danmark

Læs mere