BEVAR PRÆVENTIONS- OG RÅDGIVNINGSKLINIKKEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BEVAR PRÆVENTIONS- OG RÅDGIVNINGSKLINIKKEN"

Transkript

1 Leder BEVAR PRÆVENTIONS- OG RÅDGIVNINGSKLINIKKEN Indhold Leder De udsattes klinik Brugerundersøgelse 2007 Støtteerklæringer fra brugere

2 Leder Præventions- og rådgivningsklinik trues af lukning! Regionen må påtage sig ansvaret og sikre klinikken, efter at Københavns Kommune har fjernet sit økonomiske fundament men det haster. Af Bjarne B. Christensen, generalsekretær i Sex & Samfund Skal Købehavn og ikke mindst den udsatte del af kommunens borgere fortsat have en præventions- og rådgivningsklinik? Spørgsmålet er højaktuelt, efter at Købehavn Kommune har meddelt, at den fra den 1. januar 2008 ikke længere kan eller vil finansiere Sex & Samfunds Præventions- og Rådgivningsklinik. Kommunen mener, at det efter Kommunalreformen må være regionens opgave at finansiere klinikken, men har desværre ikke gjort noget for at sikre sig, at regionen nu også vil påtage sig opgaven. Dermed er klinikken endt som kastebold mellem kommunen og regionen. Det samme er brugerne, som risikerer, at Københavns Kommune for første gang siden klinikkens start for 49 år siden kommer til at stå uden en præventions- og rådgivningsklinik. Uforståelig beslutning Sker det, vil det være en ulykkelig situation og også uforståeligt. Lige fra starten har Sex & Samfunds klinik målrettet arbejdet på at nå særligt udsatte grupper, der ikke kan eller vil benytte det etablerede system. Det har vi gjort med stor succes. En brugerundersøgelse fra foråret 2007 viser, at 99 pct. af brugerne er tilfredse eller meget tilfredse med klinikken, og at lige så mange ønsker at bruge den igen. Københavns Kommune er også tilfreds, og både embedslægerne, de praktiserende læger og gadeteams henviser folk til den. Alt peger således på, at der er brug for klinikken, og at den dækker et behov, der ikke bliver dækket andre steder i Købehavns Kommune. Abort- og sexsygdomstallene stiger Københavns Kommunes beslutning omkring klinikken står også i grel kontrast til udviklingen inden for sexsygdomme. F.eks. er antallet af unge, der smittes med klamydia, blevet fordoblet siden 1998, og antallet af aborter for årige og årige steg i 2006 med henholdsvis 5,7 og 3,7 pct. Totalt set er situationen sådan, at hver fjerde ung under 25 år oplever at få en sexsygdom. Når man dertil lægger, at Københavns Kommune er det område i landet, der har det højeste antal aborter og sexsygdomme, og at klinikken retter sig mod særligt udsatte grupper, så skal der ikke meget fantasi til at forestille sig, at en lukning vil føre til yderligere stigninger i tallene. Dyr løsning for alle Endelig er der tale om en meget uklog prioritering fra både kommunens og regionens side, der nemt kan blive langt dyrere end det, man umiddelbart sparer. Her kan man forestille sig to scenarier: At de nuværende brugere af Sex & Samfunds Præventions- og Rådgivningsklinik vil bruge de øvrige eksisterende tilbud som f.eks. egen læge. Det vil i givet fald føre til en merudgift, når sygesikringen skal dække de ydelser hos de praktiserende læger og speciallæger, som brugerne i øjeblikket får på klinikken.

3 Leder At de nuværende brugere af Sex & Samfunds Præventions- og Rådgivningsklinik ikke vil benytte andre tilbud. Det vil føre til en stigning i antallet af uønskede graviditeter og dermed aborter - og til en stigning i antallet af sexsygdomme. Stigningerne vil igen medføre store ekstraudgifter til behandling for ikke at snakke om de menneskelige omkostninger. Der skal handles nu Efter kommunalreformen er sikringen af unges seksuelle sundhed landet mellem to stole, mens regioner og kommuner slås om at lægge ansvaret for det vigtige arbejde fra sig. Københavns Kommune mener, at det må være Region Hovedstadens opgave at finansiere klinikken. Men da politikerne smækkede pengekassen i, gjorde de ikke noget for at sikre, at regionen nu vil påtage sig opgaven. Hos regionen har man endnu ikke reageret på en ansøgning fra Sex & Samfund afsendt tilbage i maj. Budgetterne for 2008 er i store træk allerede fordelt. Hos Sex & Samfund appellerer man derfor til politikerne om at træde i karakter. Budgetforhandlingerne er allerede skudt i gang, så det haster, hvis ikke Københavns Kommunes eneste klinik skal blive offer for kommunalreformen.

4 De udsattes klinik De udsattes klinik Tre ud af fire brugere på Sex & Samfunds Præventions- og Rådgivningsklinik kommer fra udsatte grupper som f.eks. unge piger under 16, etniske minoritetskvinder, døgninstitutionsanbragte, prostituerede og narkomaner. Når Sex & Samfunds Præventions- og Rådgivningsklinik nu er truet af lukning, risikerer Københavns Kommune ikke bare at miste en almindelig gynækologisk konsultation, men derimod et omdrejningspunkt i det forebyggende arbejde mod sexsygdomme og uønskede graviditeter blandt kommunens mest udsatte grupper. Det følgende er en præsentation af klinikken og dens arbejde samt en gennemgang af konsekvenserne ved en lukning. Sex & Samfunds Præventions- og Rådgivningsklinik Rosenørns Allé 14, stuen 1634 Kbh. V. Tlf.: Åben: Mandag, tirsdag og torsdag Tidsbestilling: kl Konsultationstid: kl Tæt på brugerne Sex & Samfunds Præventions- og Rådgivningsklinik ligger centralt placeret i Købehavn lige på grænsen mellem Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg og kun et stenkast fra Metroen (Forum Station). Dermed er den også tæt på brugerne. Klinikken har åben året rundt kun undtaget helligdage samt jule- og nytårsaften. Langt de fleste bestiller tid til en konsultation i forvejen, men brugere, der henvender sig akut, kommer også til. Mange udsatte og etniske minoritetsbrugere Klinikkens brugere kommer fra følgende syv risikogrupper: 1) Unge kvinder ofte fra Sex & Samfunds seksualundervisning som ikke ønsker, at forældrene ved, at de har behov for prævention. 2) Etniske minoritetskvinder, der ønsker en anden læge end deres egen, når det drejer sig om prævention. 3) Kvinder i misbrug (narkomaner, prostituerede etc.), socialt kaos o.a. 4) Kvinder med specielle præventionsbehov.

5 De udsattes klinik 5) Kvinder, som henvises af deres egen læge (fordi denne ikke lægger spiral, hormonspiral og p-stav). 6) Kvinder, mænd eller par, der ikke ved, hvor de ellers skal gå hen (f.eks. fordi de er blevet uønsket gravide, har dyrket ubeskyttet samleje, har fået en sexsygdom, er ikke-danske m.m.). 7) Andet, herunder klienter som ikke tilhører de udsatte grupper. Sex & samfunds Præventions- og Rådgivningsklinik har forpligtet sig til, at mindst 50 pct. af brugerne kommer fra en udsat gruppe. Dette mål blev mere end opfyldt i Som det fremgår af tabellen, var der i alt besøg på klinikken Gruppe Antal % Blanke % Gruppe % Gruppe % Gruppe % Gruppe % Gruppe % Gruppe % Gruppe % I alt % sidste år. Heraf kom 75 procent tre ud af fire fra en af risikogrupperne. Det fremgår også af tallene, at omkring hver femte, der bruger klinikken, er en etnisk minoritet. Tallet svingede fra måned til måned, men lå i snit på 20 pct. I 2004 indledte Sex & Samfunds Præventions- og Rådgivningsklinik et samarbejde med Embedslægeinstitutionen (ELI) om de specielt udsatte kvinder fra værestederne i Københavns Kommune. Siden da er der sket en markant fremgang i antallet af henvendelser fra denne gruppe fra 37 i 2005 til 87 i 2006 lige som klinikken spillede en aktiv rolle i forbindelse med kampagnen Stop Kvindehandel. Her fik kvinderne rådgivning om prævention og forebyggelse af sexsygdomme samt gratis prævention finansieret af ELI. Fokus på de yngre kvinder Ser man på, hvem der benytter klinikken, er der for langt størstedelens vedkommende tale om yngre kvinder i alderen år. Af de brugere i 2006 var de således kvinder, svarende til knap 90 procent. Og godt 73 procent af samtlige brugere lå i aldersgruppen år. For kvindernes vedkommende er det et stabilt tal, mens der til gengæld er kommet markant flere mandlige klienter på klinikken. I 2005 var der således 126 mænd blandt brugerne, mens tallet i 2006 var vokset til 177. Det svarer til en ganske pæn stigning på 40 pct. Stigningen skyldes ikke mindst, at klinikken har forstærket det forebyggende oplysningsarbejde, hvor de årige rådes til regelmæssigt at lade sig teste for klamydia. Alder Antal % Blanke 127 7% < 15 år 63 4% år % år % år % år % år 163 9% år 64 4% år 37 2% > 50 år 19 1% I alt % Erstatter myter med information Præventions- og Rådgivningsklinikkens formål er at arbejde med forebyggelse. Det gælder dels forebyggelse af myter og fordomme omkring seksualitet og prævention, dels forebyggelse af sexsygdomme og uønsket graviditet. Her spiller rådgivning og information en meget vigtig rolle, og arbejdet på klinikken falder derfor i to dele: Dels den konkrete administration af de forskellige præventionsmidler samt undersøgelse og behandling af sexsygdomme samt dels selve rådgivningsdelen. De to dele går hele tiden hånd i hånd, så de praktiske ydelser ledsages af grundig information og rådgivning, så brugerne forstår baggrunden for de valg, de træffer, og kender de alternativer, der findes.

6 De udsattes klinik Ekstra vigtigt med klinik i København Når Københavns Kommune nu prioriterer at skære i støtten til Sex & Samfunds Præventions- og Rådgivningsklinik, står det i grel kontrast til den aktuelle udvikling inden for sexsygdomme. F.eks. er antallet af unge, der smittes med klamydia, blevet fordoblet siden 1998, og antallet af aborter for årige og årige steg i 2006 med henholdsvis 5,7 og 3,7 pct. Totalt set er situationen sådan, at hver fjerde ung under 25 år oplever at få en sexsygdom. Og de højeste stigninger inden for sexsygdomme og uønskede graviditeter findes i Hovedstadsområdet, der bl.a. udmærker sig ved at have landets højeste abortkvotient. Derfor er det ekstra vigtigt at opretholde en klinik her, der kan hjælpe med forebyggelse og behandling ikke mindst inden for de mest udsatte grupper. Desuden vil det få en lang række konsekvenser både menneskeligt, økonomisk og samfundsmæssigt, hvis klinikken lukker. Gode grunde til at bevare klinikken En lukning vil med stor sandsynlighed føre til yderligere stigninger i antallet af sexsygdomme og uønskede graviditeter i Hovedstadsregionen. En lukning vil betyde, at den svageste del af befolkningen i Hovedstadsregionen de meget unge, klienter fra døgninstitutioner, etniske minoriteter og prostituerede - vil stå uden alternativer til de serviceydelser, de i dag får på klinikken. En lukning vil betyde, at man mister det samspil, der i dag er mellem klinikken og Sex & Samfunds seksualundervisning. Den foregår i de tilstødende lokaler, og erfaringer viser, at ca. 10 % af brugerne kommer efter at have hørt om klinikken i undervisningen. En lukning vil sprede den store og unikt faglige ekspertise, der er samlet på klinikken inden for prævention, sexsygdomme og sexologi en viden, der efterspørges på mange niveauer. Mange praktiserende læger henviser således deres patienter til klinikken, lige som den bruges som henvisningssted af bl.a. Embedslægeinstitutionen og organisationer, der arbejder med udsatte grupper. En lukning vil stoppe det formaliserede samarbejde mellem klinikken og Jordemoderskolen i København, hvor jordemodereleverne deltager i klinikarbejdet og her lærer principperne omkring præventionsrådgivning. En lukning vil også betyde farvel til en forebyggelses- og rådgivningsaktivitet, som en dugfrisk brugerundersøgelse viser, at 99 procent af brugerne er tilfredse eller meget tilfredse med og som de vil foretrække frem for at gå til egen læge eller speciallæger. Og sidst men ikke mindst vil en lukning også være dyr for både kommunen og regionen. Hvert år dør 300 danskere således af usikker sex, der fører til hospitalsindlæggelser, ambulante behandlinger og årlige merudgifter i sundhedsvæsenet på 283 mio. kroner.

7 Brugerundersøgelse 2007 Præventions- og rådgivningsklinikken brugerundersøgelse spørgeskemaer indsamlet oktober 2006 til januar 2007 Data Alder <15år 3,9 % 16 til 19 år 18,0 % 20 til 24 år 25,9 % 25 til 29 år 23,4 % 30 til 34 år 13,2 % 35 til 39 år 6,8 % 40 til 44 år 5,4 % 45 til 49 år 2,5 % 50 år eller ældre 0,5 % Køn Mænd 2,5 % Kvinder 97,5 % Henvendelsessårsag: Fra egen læge til spiral (125 svar) Ja 46,4 % Nej 43,2 % Ikke aktuel 10,4 % Gratis prævention (98 svar) Ja 17,3 % Nej 69,4 % Ikke aktuel 13,3 % Klinikken åben udenfor arbejdstid (121 svar) Ja 72,7 % Nej 16,5 % Ikke aktuel 10,7 % Kendt fra skoleklassebesøg (100 svar) Ja 25,0 % Nej 63,0 % Ikke aktuel 12,0 % Er vant til at benytte klinikken (112 svar) Ja 46,4 % Nej 49,1 % Ikke aktuel 4,4 % Ønsker kvindelig læge (123 svar) Ja 56,1 % Nej 32,5 % Ikke aktuel 11,4 %

8 Brugerundersøgelse 2007 Ønsker anden læge til prævention (126 svar) Ja 60,3 % Nej 27,8 % Ikke aktuel 11,9 % Nemt, hurtigt at få tid (135 svar) Ja 86,7 % Nej 9,6 % Ikke aktuel 3,7 % Andre årsager Anbefaling fra egen læge, veninder, ambulatorier Tillid til personalets dygtighed og åbenhed Ydelser P-piller/ring/plaster (203 svar) Ja 24,1 % Nej 75,9 % Kobberspiral (203 svar) Ja 34,0 % Nej 66,0 % Hormonspiral (203 svar) Ja 8,9 % Nej 91,1 % P-stav (203 svar) Ja 3,4 % Nej 96,6 % Fjernet spiral (203 svar) Ja 5,9 % Nej 94,1 % Fjernet p-stav (203 svar) Ja 2,5 % Nej 97,5% Undersøgelse/behandling SOI (204 svar) Ja 29,4 % Nej 70,6 % Henvisning til abort (204 svar) Ja 2,9 % Nej 97,1 % GU (204 svar) Ja 29,4 % Nej 70,6 % Støttesamtale (204 svar) Ja 1,0 % Nej 99,0 %

9 Brugerundersøgelse 2007 Tilfredshedsanalyse Tilfredshed (203 svar) Meget tilfreds 74,9 % Tilfreds 24,1 % Mindre tilfreds 1,0 % Tilfreds med venteværelse (202 svar) Meget tilfreds 37,1 % Tilfreds 55,4 % Mindre tilfreds 6,9 % Ikke tilfreds 0,5 % Tilfredshed med undersøgelsesrum (202 svar) Meget tilfreds 43,6 % Tilfreds 51,1 % Mindre tilfreds 4,5 % Ikke tilfreds 1,0 % Tidsbestilling (204 svar) Meget tilfreds 65,7 % Tilfreds 26,5 % Mindre tilfreds 5,4 % Ved ikke 5,0 % Behandling ved sekretær (203 svar) Meget tilfreds 65,0 % Tilfreds 32,5 % Mindre tilfreds 1,5 % Behandling ved lægen (199 svar) Meget tilfreds 76,4 % Tilfreds 21,6 % Mindre tilfreds 1,0 % Kendskab til klinikken (205 svar) Internet 19,0 % Telefonbog 2,9 % Avisen 1,5 % Egen læge 34,1 % Sundhedsplejerske 2,4 % Skoleklassebesøg 15,6 % Sexlinien 3,4 % Andre brugere 34,1 % Anbefaling klinikken til andre (203 svar) Ja 98,0 % Ved ikke 2,0 % Brug af klinikken igen (203 svar) Ja 98,0 % Nej 0,5 % Derudover var der mange, mange kommentarer om kompetent og professionel behandling og megen ros.

10 Støtteerklæringer fra brugere Støtteerklæringer fra brugere LH 17-årig kvinde - Første gang, jeg hørte om klinikken, var, da jeg gik i 7. klasse og var inde med mine klassekammerater til seksualundervisning hos Sex & Samfund. Siden da har jeg brugt den trefire gange, lige som jeg har benyttet Sexlinien for Unge. - Jeg begyndte at dyrke sex, da jeg var 14 år. Som 16-årig, besøgte jeg klinikken første gang i forbindelse med en sexsygdom. Senere har jeg været derinde med en veninde, som skulle tjekkes, og for nylig var jeg så forbi igen for at blive testet for klamydia. - Det er ikke fordi, jeg synes det er pinligt at snakke med min egen læge om den slags ting, men jeg føler nok, at han ikke altid tager mig alvorligt. Derfor kan jeg meget bedre lide at bruge klinikken. Her føler jeg, at der bliver lyttet til det, jeg siger. Det er både mindre besværligt og mindre omstændeligt, og så er der er god tid. - Jordemoderen på Sex & Samfunds klinik er også bedre til at snakke om tingene og give gode råd. Man kan virkelig mærke, at det er en rådgivningsklinik. Selv om jeg fik en god basisviden der i 7. klasse og har læst mig til mange ting, har de været gode til at spørge ind til tingene på klinikken og rådgive ud fra det. På samme måde har jeg haft god nytte af de materialer, jeg har fået udleveret. - Derfor vil det være utrolig ærgerligt, hvis klinikken må lukke - og ubehageligt for mig personligt. Det ville indskrænke mine valgmuligheder og tvinge mig til at gå til min egen læge, hvor jeg ikke føler mig lige så godt tilpas eller hjulpet. MR 18-årig kvinde - Jeg har kendt til klinikken, siden jeg havde seksualundervisning hos Sex & Samfund i 7. klasse, men har først brugt den for en måned siden, hvor jeg var henne og blive testet for en sexsygdom sammen med en veninde. - Tidligere har jeg brugt min egen læge, når jeg f.eks. skulle have prævention. Men hun er indvandrer og ret gammel, så der er en sprogbarriere som gør, at jeg ikke er tryg ved, at hun vil forstå, hvad jeg sagde. Så da jeg hørte om nogen, der havde brugt klinikken og været rigtig glade for det, besluttede jeg at gøre det samme. - Vi bestilte tid i forvejen, så vi var de eneste i venteværelset, da vi kom, og det synes jeg var rart. Lægen virkede også meget sød og imødekommende. Inden testen satte hun sig ned og snakkede tingene igennem. Det var rart, at der var tid til det også selv om jeg havde læst meget om tingene i forvejen og var ret klar på, hvorfor jeg kom. - Jeg blev testet for klamydia og en anden sexsygdom. Jeg har kun været sammen med min kæreste, som til gengæld har været sammen med flere før mig. Her var lægen også god til at forklare, at jeg kun kunne være blevet smittet via sex med min kæreste, og at han sagtens selv kunne have været smittet i lang tid. Det behøvede altså ikke at betyde, at han har været mig utro, og det beroligede mig meget. - Det ville være virkelig åndsvagt, hvis klinikken lukker. Jeg kunne selvfølgelig godt gå til min egen læge igen, hvis det brænder på, men det føles akavet og ikke nær så trygt også fordi hun er læge for hele min familie. Der er det meget rarere med klinikken, hvor man er mere anonym og ikke ser de folk, man eventuelt møder i venteværelset, igen.

11 Støtteerklæringer fra brugere - Da jeg i sin tid spurgte min egen læge om p-piller, virkede det heller ikke som om, at hun tog mig alvorligt. Hun begyndte i stedet at tale om, at jeg skulle have pessar, selv om det var det andet, jeg ville. Her var det helt anderledes at komme op på klinikken. Lægen virkede som om, hun var helt klar på at håndtere unge mennesker og deres behov, og jeg følte mig virkelig forstået. Hun havde også stor faglig ekspertise. Så snart jeg havde fortalt om mine symptomer, var hun klar på, hvad der var i vejen, og sagde med det samme, at det skulle vi da bare have gjort noget ved. - På den måde er det rigtig godt med en klinik, som har specialiseret sig inden for ét felt og ikke laver andet. Og det er også rart, at der kun kommer folk med de sammen problemer som én selv. Så behøver man ikke føle sig mærkelig, men kan forsvinde i mængden i stedet for at sidde og stritte med sin urinprøve, mens alle kigger på én. - Siden mit eget besøg har jeg bl.a. anbefalet klinikken til en veninde, der er bekymret for, om hun er gravid. - Min mor ved også, at jeg har været derhenne. Hun synes det er fint, der er sådan et sted, hvor man tager unges bekymringer alvorligt. - Så klinikken skal blive, det ville være fuldstændig åndsvagt at lukke den. PT 28-årig kvinde - Jeg vidste ikke noget om præventions- og rådgivningsklinikken før for nylig. Jeg kendte selvfølgelig godt Sex & Samfund, men ikke til klinikken ellers ville jeg have brugt den for længe siden. - Det var en god veninde, der fortalte mig om den. Hun havde brugt den i forbindelse med opsætning af en spiral og havde rigtig gode erfaringer. Så da jeg selv stod og skulle have opsat en spiral, valgte jeg at gå til klinikken i stedet for min egen læge, og det har jeg ikke fortrudt tværtimod. - Jeg har selv en mandlig læge og har for længst overvundet den grænse, det er at smide bukserne og lægge sig op for at blive undersøgt. Jeg har også fået taget en klamydiatest hos ham. Alligevel foretrækker jeg klart klinikken. Når man er hos sin egen læge, er det hurtigt ind og hurtigt ud igen. Der er ikke tid til at nøle over et spørgsmål, man har glemt. Sådan er det ikke på klinikken. Her var der god tid til at tale om tingene. - Desuden har en almindelig læge den ulempe, at han skal vide det hele i stedet for at vide alt om et afgrænset område. Her oplevede jeg en helt anden tillid fra min side, til at dem på klinikken ved, hvad de taler om. - Nu havde jeg selvfølgelig forberedt mig godt på forhånd og var meget klar på, hvad jeg ville. Men hvis jeg var kommet mindre forberedt, er jeg sikker på, at jeg kunne have fået endnu mere ud af rådgivningen og de informationer, som jeg fik. - Så efter min mening er der klart brug for en præventions- og rådgivningsklinik. Jeg vil ikke tøve med at anbefale den til andre, lige som jeg agter at vende tilbage, når min spiral skal tjekkes om tre måneder.

12 Støtteerklæringer fra brugere IF 33-årig kvinde - Jeg fik kendskab til Sex & Samfunds præventions- og rådgivningsklinik i efteråret gennem min egen læge, der henviste mig, da jeg skulle have skiftet min spiral. Jeg er blevet testet flere gange for klamydia hos min læge, men omkring spiralen mente han, at de havde større erfaring på klinikken. På samme måde henviste han mig til en gynækolog, da jeg fik lagt min første spiral op for syv år siden. - Til forskel fra gynækologen var det en meget anderledes oplevelse at ringe og bestille en tid på klinikken. Hos gynækologen skulle jeg vente flere måneder på at få en tid, hvilket var ret generende på grund af mit seksualliv dengang. Men på klinikken fik jeg en tid halvanden uge senere. - På samme måde var der ingen ventetid, da jeg mødte op og god tid til at snakke tingene igennem. Det virker i det hele taget, som om man tidsmæssigt planlægger tingene meget fornuftigt på præventions- og rådgivningsklinikken. - Jeg oplevede også, at konsultationen på klinikken i langt højere grad lægger op til rådgivning og information. Det får man heller ikke hos gynækologen, for det er der simpelt hen ikke tid til. Desuden havde jordemoderen på klinikken en langt bredere viden end det strengt gynækologiske. Hun kunne også tale med omkring det sjælelige og menneskelige valg der ligger bag, hvilken præventionsform man nu vælger, så det var en stor fordel. - Så det var på alle måder en god oplevelse, og jeg har siden prædiket højt og bredt om klinikken til mine veninder og anbefalet dem at bruge den. - Som sagt har jeg ingen problemer ved at tale med min egen læge om disse ting, men det ville jeg have haft, hvis jeg var teenager. Jeg boede selv på landet og kan godt huske, da jeg som 14-årig skulle op til vores familielæge, der kendte min mor, og tale om p-piller. Det var ikke særlig sjovt. Dengang ville det have været befriende, hvis jeg havde kunnet bruge en klinik som Sex & Samfunds i stedet, så jeg havde haft nogle helt andre muligheder for anonymitet. Selvfølgelig har ens egen læge også tavshedspligt, men sådan oplever man det altså ikke som teenager. - Derfor er der ingen tvivl om, at det vil efterlade et hul hos mange, hvis klinikken bliver nødt til at lukket. Og jeg vil da også selv være rigtig irriteret over at skulle gå tilbage til min egen læge i den slags spørgsmål.

13 Rosenørns Allé 14, København V Tlf.: www: Mail: info@sexogsamfund.dk

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 66 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 51% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 60 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 46% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 76 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 58% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Alt ok De

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 70 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 54% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 71 Svarprocent: 76% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Det er nogen

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 42 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 32% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Bjerringbro Øjenklinik ApS Kommentarrapport

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Bjerringbro Øjenklinik ApS Kommentarrapport MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Bjerringbro Øjenklinik ApS Kommentarrapport 15. Hvordan sikrede lægen og/eller personalet sig, at du var den rigtige patient? Andet: Bekræfte fødselsdag 16. Hvis

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse august Patient Pårørende Begge i fællesskab

Patienttilfredshedsundersøgelse august Patient Pårørende Begge i fællesskab Patienttilfredshedsundersøgelse august 2018 1. Hvem udfylder skemaet - sæt kryds Patient Pårørende Begge i fællesskab 323 13 14 2. Er du (sæt kryds) Mand Kvinde 130 221 3. Hvor gammel er du - sæt kryds

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 77 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 86% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 48 Svarprocent: 37% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Kommentarsamling. Ambulante patienter. Fertilitetsklinikken. Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt. LUP Somatik 2017 DEFACTUM

Kommentarsamling. Ambulante patienter. Fertilitetsklinikken. Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt. LUP Somatik 2017 DEFACTUM LUP Somatik 2017 Kommentarsamling Ambulante patienter Fertilitetsklinikken Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt DEFACTUM Social, sundhed & arbejdsmarked LUP Somatik 2017 Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 83 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 64% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Det er helt

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 74 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 57% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Lisbeth Ludvigsen Gede Kommentarrapport

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Lisbeth Ludvigsen Gede Kommentarrapport MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Lisbeth Ludvigsen Gede Kommentarrapport 15. Hvordan sikrede lægen og/eller personalet sig, at du var den rigtige patient? Andet: Jeg sagde selv mit navn, da jeg kom...

Læs mere

IdÉer til sundheds- og seksualundervisning

IdÉer til sundheds- og seksualundervisning IdÉer til sundheds- og seksualundervisning Du kan både som ny og erfaren underviser få viden og inspiration i denne idébank. Du kan frit benytte og kopiere idéerne. Har du selv gode erfaringer eller idéer,

Læs mere

Seksuelt overførbare infektioner og provokerede aborter

Seksuelt overførbare infektioner og provokerede aborter Seksuelt overførbare infektioner og provokerede aborter Hiv infektioner Anmeldte hiv tilfælde 1997-27 35 3 25 2 15 1 5 1997 1998 1999 2 21 22 23 24 25 26 27 I 25 afslørede inførelsen af soundex-koder 1%

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 77 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 59% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Det fungerer

Læs mere

At smittet med. Arbejdsopgave. Sex & Samfund anbefaler. Beskrivelse. 30 minutter

At smittet med. Arbejdsopgave. Sex & Samfund anbefaler. Beskrivelse. 30 minutter At smittet med kønsvorter (HPV) Arbejdsopgave Tidsforbrug 30 minutter Forberedelse Kopiering af artiklerne 2.4.A At blive smittet med kønsvorter (HPV) og 2.4.B Fakta om kønsvorter (HPV) eller deling af

Læs mere

Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken?

Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken? Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken? Uddyb gerne dit samlede indtryk af besøget har været kunde i mange år og fået rette hjælp Altid positivt mødt. venligt personale et dejlig steg

Læs mere

1996 2003 2003 15-19 år. toiletter/toiletsæder. Offentlige

1996 2003 2003 15-19 år. toiletter/toiletsæder. Offentlige Sundhedsstyrelsens kommentarer til Undersøgelse af befolkningens holdning, viden og adfærd i forhold til seksualitet, sexsygdomme og hiv 1 Baggrund for undersøgelsen 1 2 Hiv/aids 2 3 Klamydia 4 4 Præventionsvalg

Læs mere

Bilag 2. Interview med Kasper. Intro

Bilag 2. Interview med Kasper. Intro Bilag 2 Interview med Kasper Intro I: Vi er er en gruppe på fem piger, som studerer kommunikation på Roskilde Universitet. Vi er i gang med at undersøge ufrivillig graviditet og især hos mænd ufrivillige

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

LUP 2013 (Brancheforeningen) - Ambulante

LUP 2013 (Brancheforeningen) - Ambulante Patienternes kommentarer til Behandlingsafsnit (ambulante) på OPA Ortopædisk Privathospital Aarhus Indeholder kommentarer givet til de åbne spørgsmål i spørgeskemaet LUP Den Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden

Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden 01-05-2018-01-08-2018 Patientdeltagelse i procent 35% Kønsfordeling 59% 39% 30,0 22,5 15,0 Hvor mange år har du benyttet den læge, du vurderer

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 88 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 67% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 68 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 52% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Afhængig

Læs mere

Sex & Samfunds spørgeskema til kåring af folketingvalgets mest sexede kandidat 2011

Sex & Samfunds spørgeskema til kåring af folketingvalgets mest sexede kandidat 2011 Sex & Samfunds spørgeskema til kåring af folketingvalgets mest sexede kandidat 2011 Spørgsmålene er sendt ud til samtlige opstillede kandidater ved folketingsvalget 2011. I det følgende har vi opstillet

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 59 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 45% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Brætspil om prævention, sexsygdomme og uønsket graviditet

Brætspil om prævention, sexsygdomme og uønsket graviditet Prævention på spil Brætspil om prævention, sexsygdomme og uønsket graviditet Tidsforbrug 1 time. Materialer Arbejdsark til øvelsen: Spilleplade, dilemmakort og spørgsmålskort. En terning til hver gruppe.

Læs mere

Rollespil til træning af VBA metoden i relation til familieplanlægning i alkohol- og stofbehandlingen

Rollespil til træning af VBA metoden i relation til familieplanlægning i alkohol- og stofbehandlingen Rollespil til træning af VBA metoden i relation til familieplanlægning i alkohol- og stofbehandlingen Gå sammen to og to og spil nedenstående scenarier igennem med den aldersgruppe, som er relevant for

Læs mere

Brug lægen SEX OG SUNDHED 4

Brug lægen SEX OG SUNDHED 4 SEX OG SUNDHED 4 Brug lægen Når du er fyldt 16 år, kan du tale med lægen, uden at dine forældre behøver at få det at vide, og når du er fyldt 18 år, har lægen tavshedspligt. Hvis der er noget, du gerne

Læs mere

Analyseresultater Graviditetsbesøg

Analyseresultater Graviditetsbesøg Analyseresultater Graviditetsbesøg Hovedkonklusion I analysearbejdet er der fokuseret på graviditetsbesøg som forældreforberedende generel indsats i forhold til primært jordemorens tilbud til vordende

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 78 Svarprocent: 60% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Alt helt

Læs mere

NOTAT UNDERSØGELSE AF PATIENTOPLEVET KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2017 JUNI Enheden for Kvalitet i Speciallægepraksis

NOTAT UNDERSØGELSE AF PATIENTOPLEVET KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2017 JUNI Enheden for Kvalitet i Speciallægepraksis NOTAT UNDERSØGELSE AF PATIENTOPLEVET KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2017 JUNI 2017 Enheden for Kvalitet i Speciallægepraksis www.ekvis.dk FORORD ekvis har i samarbejde med Rambøll Management Consulting

Læs mere

UNDERSØGELSE AF DEN PATIENTOPLEVEDE KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2016

UNDERSØGELSE AF DEN PATIENTOPLEVEDE KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2016 UNDERSØGELSE AF DEN PATIENTOPLEVEDE KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2016 OM DIG 1. Hvem udfylder skemaet? Patient Pårørende Patient og pårørende Hvis du er pårørende: Når vi i de følgende spørgsmål spørger

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE I TANDPLEJEN. Sammenskrevet af overtandlæge Marianne Blegvad

BRUGERUNDERSØGELSE I TANDPLEJEN. Sammenskrevet af overtandlæge Marianne Blegvad BRUGERUNDERSØGELSE I TANDPLEJEN 4 Sammenskrevet af overtandlæge Marianne Blegvad Som led i den løbende kvalitetsudvikling af tandplejen gennemførte vi i Lemvig kommunale tandpleje i foråret 4 en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 59 Svarprocent: 45% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? 5 måneders

Læs mere

Kommentarsamling. Ambulante patienter. Epilepsiklinik. Neurologisk Afdeling Hospitalsenhed Midt. LUP Somatik 2017 DEFACTUM

Kommentarsamling. Ambulante patienter. Epilepsiklinik. Neurologisk Afdeling Hospitalsenhed Midt. LUP Somatik 2017 DEFACTUM LUP Somatik 2017 Kommentarsamling Ambulante patienter Epilepsiklinik Neurologisk Afdeling Hospitalsenhed Midt DEFACTUM Social, sundhed & arbejdsmarked LUP Somatik 2017 Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere

Evaluering af børnesamtalen

Evaluering af børnesamtalen Evaluering af børnesamtalen 15. august - 14. oktober 2011 Statsforvaltningernes evaluering af børnesamtalen 1. Indledning I resultatkontrakt 2011 er der fastsat et krav om, at statsforvaltningerne i 2011

Læs mere

FAKTA & MYTER OM MØDOM

FAKTA & MYTER OM MØDOM FAKTA & MYTER OM MØDOM HVAD ER EN MØDOM? Mødom, jomfruhinde, hymen, ærbarhed, uskyld, kønskrans, skedekrans er forskellige ord, der bruges om den slimhindefold, der sidder inde i skeden. Ligesom alle andre

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 66 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 64% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Brugertilfredshed. Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken

Brugertilfredshed. Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken Brugertilfredshed Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken 2012 1 Om undersøgelsen Spørgeskemaet blev udleveret i perioden 8. maj 2012 til 31. august 2012 i forbindelse med behandling på tandreguleringsklinikken.

Læs mere

At være to om det - også når det gælder abort

At være to om det - også når det gælder abort At være to om det - også når det gælder abort Arbejdsopgave Tidsforbrug Cirka 1-2 timer Forberedelse Kopiering af artiklen At være to om det også når det gælder abort eller deling af denne pdf. Eleverne

Læs mere

Sundhedsplejerske og Projektleder Lone Kjær Hein Holstebro Kommune

Sundhedsplejerske og Projektleder Lone Kjær Hein Holstebro Kommune Sundhedsplejerske og Projektleder Lone Kjær Hein Holstebro Kommune Lone.hein@holstebro.dk 24 20 52 15 HOLSTEBRO KOMMUNE FAKTA Ca. 57.000 indbyggere Mange ungdomsudannelser -: Gymnasium, HF, VUC, Teknisk

Læs mere

Bilag 2 Resultater af borgerundersøgelse

Bilag 2 Resultater af borgerundersøgelse Bilag 2 Resultater af borgerundersøgelse Besvaret af borgere, der har haft en sag på rehabiliteringsteammødet. Spørgeskemaet er udfyldt umiddelbart efter endt møde. 77 svar ud af 107, svarprocent 72 %

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Zhiying Zhang Rasmussen fra perioden

Patienttilfredshedsundersøgelse Zhiying Zhang Rasmussen fra perioden Patienttilfredshedsundersøgelse Zhiying Zhang Rasmussen fra perioden 17-10-2016-17-01-2017 Patientdeltagelse i procent 34% Kønsfordeling 45% 5 100 75 Hvor mange år har du benyttet den læge, du vurderer

Læs mere

Sammendrag og kommentering af rapporten Når der ikke er noget tredje valg

Sammendrag og kommentering af rapporten Når der ikke er noget tredje valg Sammendrag og kommentering af Når der ikke er noget tredje valg Sundhedsstyrelsens overordnede kommentarer til : 1 Baggrund 3 2 Abortudviklingen i Danmark fra 1981-2001 4 3 Årsager til at kvinder får gennemført

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Pia Bjerregaard (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V)

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Pia Bjerregaard (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V) Sundhedsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 01/2008 Sted : Administrationsbygningen Allingåbro. Mødelokale kultur- og udvikling Dato : 15. januar 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. :? Sundhedsudvalget Jens Peter

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Vibeke Bech Thøgersen Kommentarrapport

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Vibeke Bech Thøgersen Kommentarrapport MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Vibeke Bech Thøgersen Kommentarrapport 15. Hvordan sikrede lægen og/eller personalet sig, at du var den rigtige patient? Andet: Blev tiltalt ved navn 16. Hvis du

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Røntgen- og Ultralydklinik Kommentarrapport

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Røntgen- og Ultralydklinik Kommentarrapport MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Røntgen- og Ultralydklinik Kommentarrapport 15. Hvordan sikrede lægen og/eller personalet sig, at du var den rigtige patient? Andet: Jeg skulle oplyse mit cpr-nr

Læs mere

Samtale om seksualitet

Samtale om seksualitet Samtale om seksualitet - Samtaler med 14 kvinder i alderen 15-30 år set akut i Center for Seksuelle Overgreb, Rigshospitalet, København Af sygeplejerske Charlotte Ejsing Sex?? Prævention? Forældre?? Kæreste???????????????

Læs mere

Fra humanitær tandpleje til konkurrence TANDLÆGEVAGTENS HISTORIE OG NUTIDENS VIRKELIGHED

Fra humanitær tandpleje til konkurrence TANDLÆGEVAGTENS HISTORIE OG NUTIDENS VIRKELIGHED Fra humanitær tandpleje til konkurrence TANDLÆGEVAGTENS HISTORIE OG NUTIDENS VIRKELIGHED Sygekasserne markerer et vendepunkt De fattiges tandlægehjælp over tid 1. Fattige københavnere boede i slum i industrialiseringen

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

Bilag B Redegørelse for vores performance

Bilag B Redegørelse for vores performance Bilag B Redegørelse for vores performance Vores performance finder sted i en S-togskupé, hvor vi vil ændre på indretningen af rummet, så det inviterer passagererne til at indlede samtaler med hinanden.

Læs mere

Psykologiske og terapeutiske erfaringer fra klinikken. Oplæg ved Psykolog Birgitte Lieberkind

Psykologiske og terapeutiske erfaringer fra klinikken. Oplæg ved Psykolog Birgitte Lieberkind Psykologiske og terapeutiske erfaringer fra klinikken. Oplæg ved Psykolog Birgitte Lieberkind Birgitte Lieberkind. Jeg er psykolog og arbejder i København, hvor jeg har min egen klinik/ praksis. Jeg har

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Når 2 bliver til 3. hvad så med sexlivet? Denne pjece henvender sig især til par der venter, eller lige har fået, deres første barn

Når 2 bliver til 3. hvad så med sexlivet? Denne pjece henvender sig især til par der venter, eller lige har fået, deres første barn Når 2 bliver til 3 hvad så med sexlivet? Denne pjece henvender sig især til par der venter, eller lige har fået, deres første barn Det er naturligt og normalt at være gravid Men under graviditeten sker

Læs mere

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013 Mobning på facebook Anna Kloster, november 2013 At være barn i dagens Danmark betyder, at man er opvokset med mange medier omkring sig. Særligt har de unge taget det sociale medie Facebook til sig. Efter

Læs mere

Læreren kan også blive flov

Læreren kan også blive flov Læreren kan også blive flov Når Sex & Samfund underviser lærere i seksualundervisning handler det bl.a. om at lære dem at sætte grænser i undervisningen. Kræver lærer fyret for at vise porno. Sådan lød

Læs mere

Det danske sundhedsvæsen. Urdu

Det danske sundhedsvæsen. Urdu Det danske sundhedsvæsen Urdu 2 Det danske sundhedsvæsen Denne pjece fortæller kort om det danske sundhedsvæsen, og om de forskellige steder, man kan blive undersøgt og behandlet, hvis man bliver syg.

Læs mere

Evaluering af Ung Mor

Evaluering af Ung Mor Evaluering af Ung Mor Et gruppetibud til unge gravide/mødre i Vejen Kommune Evaluering udarbejdet af praktikant Sofie Holmgaard Olesen, juni 2015. 1 Projekt Ung Mor er et gruppetilbud til unge gravide/mødre

Læs mere

Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken?

Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken? Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken? dit samlede indtryk af besøget Jeg har fået en udsøgt behandling og gode øvelser til at styrke min ryg. Begge dele bevirker at jeg i dag har det

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 553 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 553 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del Bilag 553 Offentligt Tirsdag den 24. maj 2016 kl. 15: Foretræde for Sundhedsudvalget Tak for den store støtte I har givet til Sex & Samfunds arbejde. Tak

Læs mere

BØRNEINDBLIK 5/14 ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN

BØRNEINDBLIK 5/14 ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN BØRNEINDBLIK 5/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 5/2014 1. ÅRGANG 3. JUNI 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FOLKESKOLEREFORMEN ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN Omkring fire ud af ti elever i 7.

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt:

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Inden besøget i Østerhåb har

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 57 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 44% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

1. Introduktion. 2. Personlig information. Navn. E-mail adresse. Parti. nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj. Kære Folketingskandidat

1. Introduktion. 2. Personlig information. Navn. E-mail adresse. Parti. nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj. Kære Folketingskandidat 1. Introduktion Kære Folketingskandidat Sex & Samfund laver i samarbejde med avisen 24timer denne spørgeskemaundersøgelse om folketingskandidaternes holdninger til sex, seksuel sundhed og seksuelle rettigheder.

Læs mere

Det åbne bibliotek i Lynge

Det åbne bibliotek i Lynge Allerød Kommune Det åbne bibliotek i Lynge Brugerundersøgelse Tekst og layout af Tine Schrøder Lunøe 1 Om undersøgelsen Antal udfyldte spørgeskemaer: 100 Derved svarer alle tal til %. I tolkningen af rapportens

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Børne- og Allergiklinikken Kommentarrapport

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Børne- og Allergiklinikken Kommentarrapport MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Børne- og Allergiklinikken Kommentarrapport 15. Hvordan sikrede lægen og/eller personalet sig, at du var den rigtige patient? Andet: Jeg blev bedt om at nævne min

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kommentarsamling. Ambulante patienter. Klinik for Lungesygdomme. Diagnostisk Center Hospitalsenhed Midt. LUP Somatik 2017 DEFACTUM

Kommentarsamling. Ambulante patienter. Klinik for Lungesygdomme. Diagnostisk Center Hospitalsenhed Midt. LUP Somatik 2017 DEFACTUM LUP Somatik 2017 Kommentarsamling Ambulante patienter Klinik for Lungesygdomme Diagnostisk Center Hospitalsenhed Midt DEFACTUM Social, sundhed & arbejdsmarked LUP Somatik 2017 Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

Alle kan få brug for et råd

Alle kan få brug for et råd Alle kan få brug for et råd U-turns rådgivning er også åben for fædre, mødre, kærester, bonusforældre, søskende og andre mennesker, som er tæt på unge med rusmiddelproblemer, og som har behov for støtte.

Læs mere

Redegørelse over eksisterende indsatser overfor unge vedrørende seksuel

Redegørelse over eksisterende indsatser overfor unge vedrørende seksuel Bilag 1 Redegørelse over eksisterende indsatser overfor unge vedrørende seksuel sundhed I Københavns kommune foregår der forskellige indsatser allerede og nye indsatser er under udvikling. Unge, 12-20

Læs mere

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater Statistisk oversigt Spørgeskema resultater 1 Vi har lavet to forskellige spørgeskemaer. Et spørgeskema til Biibo.dks eksisterende brugere, hvor vi fik lov til at bruge Biibo.dks brugerdatabase og et til

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET ØNH-klinikken Øresund Kommentarrapport

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET ØNH-klinikken Øresund Kommentarrapport MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 ØNH-klinikken Øresund Kommentarrapport 15. Hvordan sikrede lægen og/eller personalet sig, at du var den rigtige patient? Andet: Blev spurgt til vores e-mailadresse

Læs mere

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret Lisa Duus duuslisa@gmail.com Baggrund og erfaringer Mødet mellem sundhedsprofessionelle og etniske minoritetspatienter/borgere

Læs mere

Evaluering af projekt Mor i bevægelse. Hanne Kristine Hegaard Jordemoder, ph.d Forskningsenheden for Mor og Barns Sundhed, Rigshospitalet

Evaluering af projekt Mor i bevægelse. Hanne Kristine Hegaard Jordemoder, ph.d Forskningsenheden for Mor og Barns Sundhed, Rigshospitalet Evaluering af projekt Mor i bevægelse Hanne Kristine Hegaard Jordemoder, ph.d Forskningsenheden for Mor og Barns Sundhed, Rigshospitalet 1 Evaluering Interventionsgruppe (n=65) Matchet kontrolgruppe (n=89)

Læs mere

Arbejdsmiljøundersøgelse blandt praktiserende fysioterapeuter. Sammenfatningsrapport 4. april 2011

Arbejdsmiljøundersøgelse blandt praktiserende fysioterapeuter. Sammenfatningsrapport 4. april 2011 Arbejdsmiljøundersøgelse blandt praktiserende fysioterapeuter Sammenfatningsrapport 4. april 2011 1. Køn Svarprocent: 99% (N=224) Spørgsmålstype: Vælg en Kvinde 137 61% Mand 87 39% Svar i alt 224 2. Private

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Henrik P. Møller Kommentarrapport

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Henrik P. Møller Kommentarrapport MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Henrik P. Møller Kommentarrapport 15. Hvordan sikrede lægen og/eller personalet sig, at du var den rigtige patient? Andet: Kan ikke huske det og har ikke været til

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER Kommentarsamling for ambulante patienter på

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER Kommentarsamling for ambulante patienter på REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015 Kommentarsamling for ambulante patienter på Reumatologisk Ambulatorium Holstebro Hospitalsenheden Vest Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere

Rosa Lund (Enhedslisten MF) 2014

Rosa Lund (Enhedslisten MF) 2014 Tale til 8. Marts Tak for invitationen. I morges hørte jeg i radioen at i dag er kvindernes dag. Kvindernes dag? nej i dag er kvindernes internationale kampdag! Jeg synes også at I dag, er en dag, hvor

Læs mere