STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe"

Transkript

1 STJÆR AVIS med Storring, Høver og Søballe Nr årgang September, oktober og halvdelen af november 2014 Læs mere om de spændende planer for forskønnelse af Stjærs bymidte og se de flotte skitser og fotos på side 6-9. Majestætisk har de store, runde halmballer tronet på markerne omkring Stjær, Storring, Høver og Søballe i forbindelse med høsten. Stjær Avis udgives af Stjær Sogns Borgerforening Avisen uddeles gratis til 750 husstande i området Storring, Høver, Stjær og Søballe. Næste deadline er søndag d. 31. oktober Avisen udkommer i weekenden den november Indlæg modtages på mail adr.: eller afleveres i postkassen på Østerbro 10. Avisen kan læses i farver på Pris i løssalg

2 Aktiviteter frem til næste Stjær Avis Stjær/aktiviteter September 20. kl Svampetur i Kolskov 21. kl Åbent Atelier, Art Jamming 27. kl Rollespil i Bakkeskoven kl. 10 Indendørs loppemarked, Sabro 29. kl Fællesspisning, Stjær Forsamlingshus Oktober 04. kl Åbent Vandværk i Bakkeskoven 10. kl Sip & Paint, Art Jamming 16. kl Pres din egen æblemost, Stjær Forsamlingshus 22. kl Foredrag om Nabohjælp, Stjær Forsamlingshus 26. kl Fællesspisning, Stjær Forsamlingshus Høver/aktiviteter Oktober 3. kl Børnevenlig fællesspisning 4. kl Arbejdslørdag på legepladsen 26. kl Blomster gadekunst i centrum 26. kl Efterårsudstilling i Beboerhuset November 7. kl Fællesspisning i Høver Beboerhus 23. kl Julemarked i Høver Beboerhus November 02. kl Art Sale, Art Jamming 06. kl Borgermøde om forskønnelse af Stjær, Stjær Forsamlingshus 24. kl Fællesspisning, Stjær Forsamlingshus Stjær Avis Sponsorer! (Fortsætter på bagsiden) Henvend dig til Bjarne Schøler, / I Stjær, v. Dennis Bødker Pedersen ALT INDENFOR REPARATION, DÆK, AIR CONDITIONING, ELEKTRONIK MM. Sponsor for Stjær Håndbold U-12 piger Kjællingdalsvej 1 Søballe, tlf

3 Kom og vær med Stjær Sogns Borgerforening og Jutlander bank arrangerer i samarbejde dette borgermøde om forebyggelse af indbrud i hjemmet. Åbent Vandværk For at fejre, at vi nu har taget den nye boring i Bakkeskoven i brug, vil vi gerne vise boringen og vandværket frem for vores brugere. Vi holder derfor Åbent Hus lørdag den 4. oktober 2014 Hvor vi mødes kl på Vandværket, hvorfra vi går op til boringen (fornuftige sko en del af turen er på en markvej), hvor Peter Gabriel vil fortælle om boringen og Bo Vægter vil fortælle om jordlagene under selve boringen. Vi returnerer til Vandværket ca. kl , hvor vi skal se de filtre, som renser vandet for Aggressiv Kulsyre, og hvor der bliver tid til spørgsmål. Vi slutter af med en øl/vand og en sandwich. Af hensyn til forplejningen bedes du/i senest den 1. oktober 2014 sende en mail på og fortælle, hvor mange I kommer. 3

4 Flæskelaug for mænd i forsamlingshuset Fredag 31. oktober kl pris pr mand 200,- og den første øl/sodavand gratis Forret: Marineret sild med karrysalat. Hovedret: Stegt flæsk og persillesovs. Kaffe og småkager. Øl og snaps kan købes i baren, jeg tror nok også de havde en enkelt sodavand under disken. Vi har besluttet at få Hancock øl til denne aften til en pris á 15,- pr glas. Der ville komme en tilmelding op i Brugsen så vi ved ca. hvor mange vi er. Med venlig hilsen Stjær Flæskelaug Fællesspisning i Stjær Kom til fællesspisning i Stjær og nyd et lækkert måltid og det gode samvær med andre Stjær-borgere. Vi mødes 6-7 gange om året den sidste mandag i måneden kl Undtagelsen er vores sommerafslutning, hvor vi mødes en fredag aften. Vi skiftes til at lave mad. Alle er velkomne med eller uden børn Fællesspisning dette efteråret bliver: MANDAG d. 29. september MANDAG d. 24. november Er I interesseret i at deltage, så kontakt Dorthe Skriver på telefon: / , eller på mail: 4

5 Stort indendørs LOPPEMARKED Borum Byvej Sabro Den 27. og 28. september Kl Søger du stadeplads, så kontakt: Svampetur i Kolskov Lørdag den 20. september kl.13 - ca Mødested: P-pladsen ved Kollens Mølle, Kollens Møllevej Årstidens svampe samles, turen afsluttes med fælles gennemgang af de fundne svampe. Medbring svampekurv og kniv, og eftermiddagskaffen efter lyst og behov. Arrangør: Danmarks Naturfredningsforening i Skanderborg Kommune. Turleder: Hans Gravsholt (DN) og Peter Lange (tlf ) En hilsen fra Conny Andersen Jeg har med stor glæde modtaget rigtig mange plasturtepotter, SÅ TAK FOR DET. Jeg har nok nu, men vender tilbage, når jeg mangler igen. Samtidig har jeg en lille EFTERLYSNING: Hvem har lånt min grå Debel limpistol? Jeg kan ikke huske hvem, men jeg mangler den MEGET. Har spurgt mange, men ikke den rigtige. De bedste og varmeste hilsner Conny Andersen 5

6 Forskønnelse af Stjær 6

7 Vej P P P P P P P P P P P P P Postkasse FORSLAG Forskønnelse af Stjærs N 7

8 N Vej Fortorv Vej sen Fortorv Vej Asfalt Asfalt Asfalt Asfalt Asfalt Ideoplæg og tegninger ved Helene Simoni Thorup i samarbejde med arbejdsgruppen 8

9

10 S-byerne med smuk natur og frisk luft Af John Haarup Laursen Fotos fra aktiviteter relateret til Stjær: Annette Thorsted og Jesper Lumbye Andersen Ja os der bor i Storring, Stjær og Søballe, behøver ikke at bevæge os meget langt udenfor hoveddøren, før vi står ude i et fantastisk landskab og en flot natur, og så kan vi endda trække vejret, uden at få for megen bilos i lungerne. Det er noget, vi skal værne om. Jeg synes, at det er et rigtig godt udgangspunkt, når man fremadrettet skal finde ud af, hvad der skal ske med netop de tre byer, vi bor i. Og når jeg taler om de tre S-byer, så er det fordi, jeg mener at disse tre byer er tæt forbundne med hinanden. Alle tre byer skal fremadrettet kæmpe for, at de ikke ender som byer med faldefærdige huse, ingen indkøbsmuligheder, børnehave og skole, og jeg mener at os, der bor i Storring, Stjær og Søballe skal kæmpe sammen, for sammen vil vi stå stærkere. Vi bor centralt, tæt på det jyske motorvejsnet, tæt på de større byer, Århus, Silkeborg og Horsens, og så er der ikke langt til tog og lufthavne, jo vi bor i et smørhul. Og netop derfor er der mange, der er flyttet til området indenfor de senere år. I dag oplever vi, at man har længere på arbejde end tidligere, ja nogen kører endda helt til både Holstebro og Odense for at kunne passe deres arbejde. Vi har alle tiders chance for at overleve, for vi har et rigtig godt fundament at starte på, og det er netop det vi skal stå sammen om at udvikle. Vi skal alle være klar til at flytte os og ikke mindst lytte til de ideer, der kommer frem, intet er for småt eller for stort, alle skal have lov til at komme med deres ideer. Sætter vi os ikke ned og tænker langsigtet på, hvad vi vil med vore byer, så bliver vi løbet over ende, for Et af de mange frivillige madhold i Café Stjær ne ved Skanderborg Festival så er der bare andre der løber med ideerne og pengene. Det er vigtigt, at vi er på forkant hvis fx Brugsen igen kommer i fare for at blive lukket. Hvis overbygningen på Stjærskolen bliver flyttet et andet sted hen, man lukker børnehaverne, fjerner busserne, ja sådan kunne man blive ved. Der kan stilles mange skrækscenarier op, og ind imellem møder man da også nogen, der frygter for brugs, skole og busforbindelser. Der er ikke andre til at fjerne denne frygt, kun os der bor i de tre byer, ingen andre gør arbejdet for os, de tænker kun på sig selv. Skoene skal kridtes. Fra jule-arrangement ved Brugsen Fra Christian Alvad koncert, Stjær Messe

11 Nyt fra Tina Kolding Tina Kolding, som driver byens lokale Kunstskole - Art Jamming, er altid fuld af gode ideer. Derfor byder efteråret også på masser af nyheder og udstillinger i atelieret på byens gamle mejeri. Søndag den 21.september holder Tina Åbent Atelier kl Her kan du se de malerier, som Tina har malet hen over sommeren i sit atelier på Fanø og Stjær. Det er to meget forskellige stilarter, som kommer til udtryk, men det viser blot den eksperimenterende og alsidige tilgang hun har til maleriet. Tina holder af at udfordre sig selv og andre, derfor har hun et netværk af kunstneriske legekammerater, og to af dem er inviteret med til Åbent Atelier. Tina Sørensen udstiller foto og Sonya Garner udstiller maleri. Der er tit blevet snakket om en aften med rødvin og maling, men det bliver ikke ved snakken længere, så derfor er der danmarkspremiere på Sip & Paint den 10.oktober kl Tina fortæller os, at aftenens tema bliver make fun art, not fine art Man medbringer selv vin og Tina sørger for tapas og chips. Maleri af Tina Kolding Lillian Jacobsen fra Mindjamming, sammen har de etableret Art & Mindjamming. Så leder du efter en original oplevelse, kan Lillian og Tina tilbyde sjove og kunstneriske oplevelser i Art Jammings atelier - Fyraftens Paint Party eller X- mas Paint Parties. Til begge arrangementer, kan man invitere medarbejdere, samarbejdspartnere eller kunder til at skabe deres egne kunstværker, samtidig med at man nyder et glas champagne og konfekt eller julefrokosten. Nu bliver det en tradition - for anden gang afholdes der Art Sale. Art Jammings kursister sælger ud af store og små kunstværker til fornuftige priser. Du inviteres derfor til at besøge atelieret til en kop kaffe og gøre en god handel søndag den 2.november kl Efteråret byder desuden på flere nyheder i forbindelse med virksomhedsarrangementer. Tina lancerer to helt nye produkter sammen med Du kan læse meget mere på artjamming.dk Tina Kolding Vesterbro 23B - Stjær 8464 Galten artjamming.dk Maleri af Tina Kolding Maleri af Sonya Gardner Foto af Tina Sørensen, TS-Art 11

12 Nyt fra Borgerforeningen September 2014, af Jesper Lumbye Andersen Booking af Forsamlingshuset Stjær Messen Vi er i bestyrelsen glade for at kunne fortælle, at Noelia Albert har meldt sig til at stå for booking af forsamlingshuset. Noelia er professionel kok og har ofte kokkereret i forsamlingshuset til fester. Hun har derfor fingeren godt på pulsen omkring lejernes behov og kan komme med inspiration og gode tips ifm. afholdelse af en stor fest, som man som arrangør ikke altid selv er opmærksom på. Ved redaktionens afslutning havde Stjær Messen og Kløver MotionsCykelløb endnu ikke været afholdt. Vi vil dog gerne benytte lejligheden her til at takke alle, der har involveret i realiseringen af messen og cykelløbet. Nabohjælp Jutlander Bank og borgerforeningen holder sammen onsdag d. 22. oktober kl. 19 et borgermøde i forsamlingshuset, hvor politiet kommer og fortæller om nabohjælp. Nabohjælp handler bl.a. om, hvordan vi ved at være opmærksomme og betænksomme kan reducere risikoen for indbrud i vores nabolag. Pres din egen æblemost Efterårsferien aktivitet for børn og unge Stjær Forsamlingshus torsdag d. 16. oktober kl ingen tilmelding - mød blot op Lav selv Æblemost Torsdag i skolernes efterårsferie er der mulighed for at komme og presse æbler (og andre frugter) til most ved forsamlingshuset. Både børn, forældre og bedsteforældre er velkomne. Medbring det frugt, du selv har samlet og husk en dunk til mosten samt en skål eller pose til mosen. Frugtmosen, der bliver til overs fra presningen, kan koges og bruges til f.eks. morgenmad. Medbring æbler (og andre frugter) flasker eller dunke til æblemosten bøtter eller fryseposer til æblemosen Pris: 25 kr. pr. familie (som går til indkøb af saftpresser mm.) Foto: Hjertestarter ved Brugsen I forsommeren blev jeg kontaktet af en fundraiser, som gerne ville stå for indsamling af penge fra lokale sponsorer til en hjertestarter i forsamlingshuset. Men der er jo ikke så langt fra forsamlingshuset over til Brugsen, hvor der allerede er en hjertestarter. Jeg foreslog i stedet at der blev samlet penge ind til, at den kunne blive flyttet udendørs i et skab, så den kunne blive tilgængelig hele døgnet og ikke blot den halvdel af døgnet, hvor Brugsen er åben. Det synes hun, var en fin idé. Og i løbet af sommeren blev der samlet penge ind fra lokale sponsorer. Sidst på sommeren var målet nået, og skabet blev sat op. Hold børnefødselsdag i forsamlingshuset Medlemmer af borgerforeningen har mulighed for at leje forsamlingshuset i dagtimerne på hverdage til afholdelse af børnefødselsdage - det koster blot 500 kr. Se mulighederne på 12

13 Optimisme og pessimisme! Af Peter Person, bestyrelsesmedlem i Galten Brugsforening Sommerferieperioden er altid hård ved de små lokale butikker på landet og vores Brugs er ingen undtagelse. Det er der naturligvis taget højde for i budgettet, men det kniber med handlen her efter sommerferien. Derfor vil Bestyrelsen i Brugsforeningen og Dennis bede jer alle om at skubbe vores lokale supermarked tilbage på sporet. Efter borgermødet tidligere på året begyndte tallene for alvor at se lovende ud for Lokal Brugsen her i Stjær. Tallene viste ganske enkelt, at det sagtens kan lade sige gøre at drive en sund forretning, hvis Brugsens personale har fokus på kunderne og deres behov, alt imens kunderne lægger deres primære køb i Stjær. Dennis og co. har arbejdet benhårdt på at imødekomme kunderne. Butikken er bedre trimmet end nogensinde før, en ung førstemand er hentet hjem fra det sønderjyske, varesortimentet er tilpasset kunderne, delikatessepålæg, økologiske produkter og hjemmebag ligger klar i butikken. Hvis vi i fællesskab kan ramme niveauet for omsætningen før sommerferien, kan vi ved næste generalforsamling klappe hinanden på skuldrene og sige vi gjorde det. Til efteråret inviterer Lokal Brugsen atter til et borgermøde for endnu engang at høre kundernes uforbeholdne mening om Brugsens virke. Vi tager naturligvis også imod råd og kritik i hverdagen, men med borgermødet skaber vi et forum, hvor vi kan nå længere ind i detaljen. Og husk Lokal Brugsen Stjær er medlemsejet og derfor vores butik! Sommerfest 2014 Tusind, tusind tak for en dejlig Sensommerfest det var helt fantastisk at se så mange, der ville være med. Vi siger tak og vi ses til næste års sommerfest, næste arrangement i din Lokal Brugsen Dennis Bødker Pedersen Østerbro Galten Mobil Fest i teltet... Fest på P-pladsen Fest på hoppepuden.

14 Forstenet søpindsvin fundet i Stenskoven Af Jacob Vægter og Bo Vægter Jacob fortæller: Mig og Markus var i stenskoven for at få hugget noget brænde. Vi så vi et træ, der var væltet. Så tænke vi, at vi kunne hugge lidt sten ud af rødderne. Så vi begyndte med at kaste sten på dem. Men så fandt Markus en god pind, som vi kunne bruge som en hammer. Så var det, at vi ville holde en pause, og så så jeg en sten. Den lignede meget et forstenet søpindsvin. Men det troede jeg ikke helt på. Så gik vi eller løb sammen med Markus hund Koko hun var ret hurtig der gik ikke særligt lang tid. Da vi kom tilbage, gik vi i gang med at hugge mere i træet, og så var det at vi fandt en underlig sten. Det viste sig at være pyrit. Da vi var færdige med det fandt vi ud af at det som vi troede var et forstenet søpindsvin var et ægte forstenet søpindsvin. Sådan skete det. Bo: Søpindsvinet er af arten Echinocorys sulcatus fra den geologiske tidsalder Danien for knap 65 millioner år siden. Forsteningen er en såkaldt stenkerne, et indre aftryk i flint. Søpindsvinet levede blandt andet af døde alger der sank ned på havbunden. Algerne som hedder coccolither havde et kalkskelet og efterhånden hobede kalkresterne fra coccolitherne sig op på havbunden og dannede sammen med små kolonidannende dyr, der hedder bryozoer eller mosdyr, de geologiske lag vi i dag kan se blottet flere steder i Danmark, fx i Sangstrup klint eller i Dalbyover kalkgrav syd for Mariager. Danien perioden er i øvrigt den tidsalder, der efterfulgte den store masseuddøen af 75% af alle dyrearter på jorden. Mange forskere mener, at katastrofen skyldtes et nedslag af en asteroide på 15 km i diameter der ramte Mexico for netop 65 mio. år siden. Danmark er faktisk verdensberømt for at have et par gode lokaliteter, der bruges i bevisførelsen for asteroideteorien. På grænsen mellem kridttiden og danien er der et tyndt lag af ler, som er kaldt fiskeleret. I fiskeleret findes der høje koncentrationer af det sjældne grundstof iridium, og iridium findes meget sjældent på jorden, men er mere almindeligt i astroider. Danienkalken hvor søpindsvinet har ligget begravet, er under en af istiderne blevet høvlet op og ført med isen ind til Stenskoven. Stenskoven er en kendt geologisk lokalitet på grund af de stenbestrøninger man kan finde i skoven. Stenbestrøninger finder man nogle gange i randmorænestrøg, hvor isen har stået og rykket lidt frem og tilbage. Når isen har smeltet, er det materiale isen har bragt med sig aflejret med smeltevandet. De store sten er aflejret først, mens det finere materiale er ført med smeltevandet længere væk fra isen. Ude på markerne rundt om Stenskoven ser man ikke mange sten, men det skyldes blot, at mange generationer af landmænd har slidt deres rygge i stykker med at samle dem sammen og køre dem væk. 14

15 27. SEPTEMBER ROLLESPIL I STJÆR Bakkeriget genopstår Spillet ruller fra kl til ca Indtjekning starter fra kl Kranoks skjulte skatte I a ret 634 haergede den mest frygtede pirat af alle tider. Han plyndrede til lands og til vands, og hans skatte begravede han eftersigende her i Bakkelandet. Mange har ledt efter Kranoks skjulte skatte, men ingen har fundet dem.. i hvert tilfaelde ikke ind til nu. Kom og vaer med i den fantastiske skattejagt. Du kan finde flere oplysninger og læse resten af baggrundshistorien på Tilmelding kan ske på Facebook. Det koster 40 kr. at være med og betales ved indgangen. Stjær Rollespil Menneske, elver, sortelver, ork, goblin, tyv, røver, alfebarn eller måske handlende er nogle af de roller du kan være ved dette rollespil. Som sædvanligt kan man i landsbyen varme sig ved bålet, søge provianter i kroen og meget andet. Du kan handle med ting du selv har med. Du skal have bløde våben og du skal helst være udklædt, men det behøver ikke være dyrt og fint! Find os på facebook Søg efter Stjær Rollespil. Her vil du kunne finde billeder fra tidligere rollespil i bakkeskoven, oplysninger omkring nye rollespil og finde nye venner og allierede. Alle er velkomne! Med venlig hilsen Rollespil i Stjær Obs obs obs Vi søger som altid praktiske hjælpere til både før, under og efter rollespillet. Har du tid og lyst til at hjælpe med opsætning fredag den 26. sep. kl , med nedtagning lørdag kl , eller medbringning af boller, mm., så kontakt: eller ring Alt hjælp er tiltrængt og meget velkomment.

16 Ulve- og spejdersommerlejr 2014 Foto: Jesper Lumbye 16

17 Åbning af Storring Børnehus Skrevet af Nina Møller-Nielsen For snart et år siden skrev vi her i avisen om en ny struktur i dagtilbuddene i Stjær og Storring. Nu er den nye struktur en realitet og d. 1. august 2014 genåbnede Storring børnehus for de 0-4 årige. Fakta Den nye afdeling i Storring rummer 34 børn i alderen 0-4 år Børnene kommer fra bl.a. Stjær, Storring, Galten, Skovby og Veng Medarbejdergruppen er sammensat af personale fra den gamle Storring børnehave og Stjær vuggestue og består af 5 pædagoger og 3 pædagogmedhjælpere. Desuden er der to ungarbejdere som tager sig af noget af det praktiske, som f.eks oprydning Børnene får en ugentlig maddag, hvor de største børn er med til at forberede maden Den nye tilbygning Himlen på sommerens sidste fredag er tung og grå, men indenfor er humøret højt hos både børn og voksne i Stjær-Storring Børnehus nye Storring afdeling. Huset er pyntet med flag og balloner og bordet dækket med frisk frugt og hjemmebag i anledning af den officielle åbning. Huset i Storring, der siden 2001 har huset børnehavebørn, er blevet bygget om for at tilgodese de nye brugere. Huset har fået en tilbygning, som bl.a rummer et Der gøres klar til fest nyt krybberum. Der er desuden lavet flere indretningsmæssige ændringer inde og på sigt også ude. Daglig leder Stine Ellemann Nielsen bød velkommen og dagtilbudsleder Helle Lund-Pedersen holdt tale og netop som regnen stilnede af, kunne forældre og børn gå med udenfor og se de røde balloner fare til vejrs over Storring. Kreative pædagoger på slap line Helle Lund-Pedersen holder tale....og klipper snorene mens personale, forældre og børn ser til...

18 KIRKENYT Klik ind på INFO FRA PRÆSTEN SAMTALER Enhver i sognet kan henvende sig til præsten og få en samtale, når man har brug for det; i ens hjem, på et af vores sygehuse eller i præstegården. Præster har absolut tavshedspligt. Ring eller skriv til præsten og aftal et tidspunkt eller mød blot op i præstegården til en samtale. KIRKEBIL Hvis du ønsker kirkebil, skal du blot kontakte Skanderborg Taxa på tlf.: EFTERMIDDAGSMØDER Storm P. - Humor og kunst 9. september kl Konfirmandstuen Lektor P.C.Overgaard kommer og fortæller meget levende om Storm. P og hans liv med humor og kunst Historien om giro oktober kl Konfirmandstuen Vores egen Karsten Holm kommer og holder sangforedrag om Giro 413. Glæd jer til at høre historien og Karsten fortolke dejlige sange, som år efter år glæder os i radioen hver søndag eftermiddag KALENDER Søndag den 21. september Høstgudstjeneste Storring kl Præstegårdshaven Kaffe i konfirmandstuen Onsdag den 24. september kl Afskedsreception for Svend & Gudrun i konfirmandstuen Torsdag den 2. oktober Gud og fællesspisning Stjær kl Alle sanglystne børn må gerne komme i god tid - kl så kan de sammen med Charlotte (organist) forberede lidt indslag til gudstjenesten Onsdag den 8. oktober Koncert med Harperne under ledelse af Allan Dahl Hansen Storring kirke kl Onsdag den 19. november Gud og fællesspisning Stjær kl Alle sanglystne børn må gerne komme i god tid - kl så kan de sammen med Charlotte (organist) forberede lidt indslag til gudstjenesten Mandag den 1. december Julestue for ældre i Stjær og Storring Konfirmandstuen Kl Trankebar - den gamle danske koloni i Sydindien 11. november kl Konfirmandstuen cand.theol Jesper D. Birkler har en række gange besøgt den gamle danske koloni og fortæller træk fra historien og om da Christian IV i 1618 sendte skibe mod fjernøsten og erhvervede den lille flække Trankebar, hvor der indledtes et broget stykke dansk kolonihistorie, som varede til 1845, da Danmark afhændede kolonien til England. 18

19 KIRKENYT Klik ind på KIRKEHØJSKOLE Onsdag den 3. december 2014 kl Gudstjeneste i Storring Kirke ved sognepræst Carsten Marvig. Derefter foredrag i sognegården ved tidligere biskop over Aalborg Stift Søren Lodberg Hvas: Det gode liv som senior en erfaringsnær livsfortælling Mange mennesker ser i de sidste arbejdsår frem til pension og livet som senior med forventning. Andre vil helst ikke tænke på det, for hvad skal jeg så stille op? Fortællingen udfolder en rigdom af muligheder for et aktivt og indholdsfyldt liv som ældre, ligesom der inddrages erfaringer fra de ikke så få bøger, som i de senere år er udkommet om seniorliv og alderdom. Bag ved det hele og frem for alt også de livskilder til glæde og livsmod, som bibel, salmebog og gudstjeneste rummer. KIRKEMUSIKHØJSKOLE Onsdag d. 8.oktober kl Storring kirke Harperne under ledelse af Allan Dahl Hansen Storring kirke danner endnu en gang rammerne for en humørfyldt korkoncert med det entusiastiske kor, Harperne. Bliv klar til efterårets regn og rusk og lad dig rive med af deres sprudlende og velklingende korsang. Programmet vil favne vidt med stort og småt, kendt og nyt, rytmisk og klassisk, og alt sammen under kyndig ledelse af Allan Dahl Hansen ved klaveret og dirigentstokken. BØRNEKOR Alle sangglade piger/drenge får nu mulighed for at synge i det nye børnekor. Vi er allerede startet, og vi synger på livet løs og har det sjovt hver onsdag kl i konfirmandstuen v/storring præstegård. Så passer det med skolebussen fra Stjær (kl 15.10) og evt. tilbage til Stjær med rute 309 (kl 16.46). Vi kommer helt klart til at lave Luciaoptog (og drenge kan altså godt være med!) og vi vil enkelte gang medvirke til gudstjenester/spisegudstjenester. Vil du gerne lige se, hvad det er for noget, så kom bare og prøv det! Glæder mig til at se dig/jer, Organist Charlotte Sejthen, kontaktes på mobil eller på 19

20 KIRKENYT Klik ind på BABYSALMESANG For babyer i alderen 0-10 mdr. og deres mor/far eller bedsteforælder! 6 torsdage kl i Stjær kirke. Vi starter torsdag d. 25.september! Vi synger morgensalmer, vuggeviser, dåbssalmer og små sjove sange. Til nogle vil der være fagter, til andre vil der være bevægelse. Vi lærer rim og remser, leger med rasleæg og farvestrålende tørklæder og meget, meget mere. Og I må gerne komme med ønsker! Vi er i gang i ca. 45 min. og runder af med en lille forfriskning og hyggelig snak. Deltagelsen er gratis og der kræves ingen forudsætninger - bare lysten til en dejlig stund med den lille! Der er plads til max 10 babyer tilmelding sker ved henvendelse til mig senest 18.september! Vi springer efterårsferien over (uge 42), så sidste torsdag bliver 6.nov. Reservér også gerne søndag formiddag d. 9.november, hvor jeg håber, I vil være med i starten af gudstjenesten kl 10.30, så søskende, bedsteforældre og andre kan se, hvad det er, vi har lavet. Organist Charlotte Sejthen mobil NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Som tidligere omtalt i kirkebladet er Gudrun, vores husalf i konfirmandstuen fratrådt her ved efterårets begyndelse og Svend som præstegårdens havemand følger efter, når havesæsonen slutter. Derfor vil vi i menighedsrådet sige tak for mange års trofast tjeneste ved en lille sammenkomst i konfirmandstuen onsdag den 24. september kl Alle er velkomne til at komme og kippe med flaget for de to når de nu indleder deres otium. Der vil afgå bus fra Galten og Stjær som til eftermiddagsmøderne, så ingen behøver blive hjemme. NYE MEDARBEJDERE Samtidig har vi i menighedsrådet den glæde at kunne byde velkommen til to nye medarbejdere. Som husalf i konfirmandstuen er fra 1. september ansat Lene Jensen fra Stjær og som havemand i præstegårdshaven er Kurt Larsen fra Storring blevet ansat. Begge er folk fra sognene og vil være velkendt af mange, og menighedsrådet byder Lene og Kurt velkommen i medarbejdernes kreds og håber på et godt samarbejde og at de vil falde godt til blandt både medarbejdere og menighedsråd 20

21 NYT FRA HØVER af Mogens Kjærskov Tidlig fællesspisning Fredag d. 3. oktober kl Børnevenlig fællesspisning, hvor vi starter tidligere af hensyn til børnene. Så er der igen dækket op i Høver Beboerhus til en lidt mere børnevenlig fællesspisning. Spisningen begynder denne gang allerede kl For at gøre oprydning lettere bedes deltagerne medbringe eget bestik og service. Prisen vil ligge på samme lave niveau som tidligere, og børn under 16 år kommer med til halv pris. Tilmelding senest tirsdag d. 30. september til: Susie Frank Nørgård: eller Søren Skovhus: Arbejdslørdag på legepladsen Lørdag d. 4. oktober kl Inden vinteren for alvor melder sin ankomst skal vi have gjort den nyindrettede legeplads færdig. Der skal graves ud til mere faldsand foran gyngestativet, og så skal legepladsen gøres vinterklar, bænksættene skal sættes ind for vinteren, og så er der nok også en række småting, der trænger til reparation. Mød op og giv en hånd med. Der er også en opgave du kan udføre. Vi starter som sædvanlig med kaffe og rundstykker i Beboerhuset kl. 09:30 Fællesspisning Fredag d. 7. november kl Så er det tid for årets sidste fællesspisning i Høver Beboerhus. Sæt allerede nu kryds i kalenderen til en fornøjelig aften med god mad og hyggeligt samvær med naboer og andet godtfolk. Prisen vil ligge på samme lave niveau som tidligere, og børn under 16 år kommer med til halv pris. Kokke der vil være interesseret i at hjælpe til med arrangementet bedes henvende sig til bestyrelsen. Blomster gadekunst og efterårsudstilling Søndag d. 26. okt. kl En ny blomsterbevægelse spreder sig med stor fart rundt om i verden og kommer nu som et af de første steder i Danmark også til Høver. Blomster - som Streetart - hvor der udsmykkes med blomster i byen. Det kan være nedløbsrør der bliver dekoreret eller det kan være trapper, lygtepæle ol. hvor blomsterkunstnere udfolder deres kunst. Omkring 20 blomsterdekoratører fra Århus Blomsterhandlerforenings studiekreds, med lokale Susie Frank Nørgård i spidsen, vil søndag d. 26. oktober udsmykke centrum af Høver med smukke dekorationer. Initiativet til Floral Streetart er taget af de to kendte tyske blomsterkunstnere Klaus Wagener og Jürgen Herold. Floral Streetart blev lanceret i Berlin i 2013 og er allerede på vej verden over. Får du lyst til at se Floral Streetart, så er det bare at komme til Høver og følge blomsterkunstnernes arbejde i området omkring Høver Beboerhus søndag den 26. oktober fra kl til Floral Streetart udsmykningerne starter/ender i Høver Beboerhus, hvor Tage K. Sørensen i lighed med tidligere år har arrangeret efterårsudstilling. Ved årets udstilling, vil der ud over Tage Sørensens egne værker også udstilles værker af både lokale og udenbys kunstnere. Udstillingen er åben fra kl til Der er gratis adgang. Alle er velkomne. I caféen serverer Høver Beboerforening kaffe og kage til billige priser. 21

22 Storring Dit forsamligshus er meget mere end suppe-steg og is De fleste ved, hvor deres landsby forsamlingshus ligger de ved nok også hvordan det ser ud. Men ved de, hvad forsamlingshuset kan tilbyde? Bruger de deres forsamlingshus, ved de, hvilke tilbud der er i forsamlingshuset eller er det bare en bygning til konfirmation og juletræsfest?? 22 Idéen bag forsamlingshuset opstår omkring århundredskiftet, da der blev udsendt et cirkulære, det såkaldte mundkurvcirkulære der forbød at man brugte skolen til byens aktiviteter. Der blev opført ca forsamlingshuse, - der er i dag ca aktive huse tilbage, hvor Storring forsamlingshus er et af dem. Men hvordan ser situationen ud for Storring forsamlingshus i dag? Bruger vi det som landsbyen samlingspunkt, eller er der ikke brug for det mere? Er vi kun sociale online og har forsamlingshuset en plads i fremtidens Danmark Vi fangede formanden Karina Engelbrechtsen og stillede hende 5 skarpe fra skuffen Hvilke udfordringer står forsamlingshuset over for? Den største udfordring p.t. er at få medlemmer nok. Vi kan desværre se, at vi har færre medlemmer end tidligere, hvilket er en belastning for økonomien - og dermed budgettet. Vi har forsøgt at være tydelige og opsøgende ved hjælp af arrangementer og nyhedsbreve, men desværre mangler vi stadig medlemmer. Hvordan er den nuværende situation for huset? Lige p.t er der godt med udlejninger. Vi har også en del arrangementer. Senest var det byvandring, senere på året afholder vi loppemarked og krea-weekend. I december har vi vores årlige juletræsfest og i februar vores fastelavnsfest. Desuden har vi fællesspisning ca. en gang om måneden for alle interesserede, store som små, i omegnen. Men de manglende medlemmer kan som sagt mærkes på økonomien. Hvad kan man bruge huset til? Alt lige fra barnedåb, bryllupper, runde fødselsdage, reception eller andre festlige lejligheder. Vi har også et godt samarbejde med henholdsvis kirken (jvf. fastelavnsfest) og grundejerforeningen. Huset bruges også til fredagscafé, gymnastik, pilates og bordtennis for medlemmer. Tidligere har vi haft leg, dans og rytmik for små børn, som p.t holder pause. Men det kan bruges til mange forskellige aktiviteter Hvad kan Storring forsamlingshus tilbyde? Storring Forsamlingshus har service til 80 mennesker, men det optimale er at være max , ellers sidder man alt for tæt. Man kan leje huset på både dags, aften og weekendbasis. Hvad er formandens visioner for forsamlingshuset? Mine visioner for forsamlingshuset er at samle medlemmer nok og derved bevare huset i fremtiden, så det har en eksistensberettigelse! Vi bor i en fantastisk smuk, lille landsby med et godt sammenhold, som vi skal værne om. Jeg vil ønske, at flere vil bidrage til - og bruge huset, så det kan være omdrejningspunkt for byens sociale aktiviteter, arrangementer og liv. Så opfordringen herfra er: Kom med idéer og forslag til aktiviteter, udvid syklubben, lav en ølsmagning eller støt op om allerede opslået arrangementer, så byens forsamlingshus kan bestå i fremtiden.

23 Storring "Må jeg spørge dig om noget?" Sådan spurgte en stor skolepige mig i Stjærhallen en dag sidst i august - og fortsatte: "Hvorfor er der ikke flere vejfester i Storring? Det må du godt gøre noget ved!" Vejfest for børn Jeg har tænkt over opfordringen og giver den gerne videre. For hun har helt ret. For nogle børn er en traditionsrig vejfest ligesom juleaften. Man glæder sig i ugevis - og dagen efter bliver man helt trist, fordi der nu er et helt år til næste gang... Andre børn må undvære vejfesten, fordi der i deres kvarter tilfældigvis ikke var et par voksne, der fik indledt traditionen i sin tid. Men det er jo aldrig for sent at teste, om ens ti nærmeste naboer kan lokkes med på en eftermiddagsudflugt med konkurrencer for store og små - og grillmad under teltdugen om aftenen. Når voksne naboer mødes og hygger sig med hinanden, hygger deres børn sig også. Når Poul inde ved siden af bygger en flødebollekatapult til vejfesten, bygger han samtidig gode barndomsminder til de børn, der deltager i festen. Når nye naboer flytter ind, er det godt for dem at vide, hvem der bor i de andre huse. Måske er der hjælp at hente, måske gemmer der sig en legekammerat eller en barnepige inde ved siden af. Eller bare den sækkevogn, man lige pludselig har brug for at låne. Det er godt at være glad for sit hus. Men det er endnu bedre, hvis man også er glad for det sted, man bor - med naboer og kendskab til hinanden på tværs af generationer. Netop de forskellige generationer rummer muligheder. Det har stor værdi, hvis man som voksen kan tale med alle - både unge og gamle. Jeg tror det er lettest at lære, hvis man begynder tidligt. For nogle kan oplevelser med et bredt persongalleri i barndommen udvikle sig til fantastiske historier. Mon ikke Astrid Lindgren som lille har kendt både Tyttebær-Maja og fru Petrell - eller nogen, der ligner? Også derfor skal børn have mulighed for at være sammen med mennesker, der er forskellige fra dem, de ellers møder i familien og vennekredsen. Nabolaget er et godt sted at begynde, hvis man kender hinanden. Gør man dét, får den seks-årige måske lov at spille kort med Margit inde ved siden af i stedet for at tage med forældrene på indkøb? Og hvis man ikke kender hinanden, ja, så skulle man måske overveje at invitere til vejfest... PS. Held og lykke, Lærke! (Og tak for sidst til vores naboer i nr. 12, 14, 15, 16, 18, 22 og 27.) 23

24 Søballesiderne Redigeret af Jan Bardino Røvballefest i Søballe. Tekst: Tanja Peters. Foto: Finn Hansen Så skete det igen, ligesom det nu er sket i de sidste mange år 3. weekend i august omkring 70 Søballesjæle valgte i år at bruge en lørdag i selskab med andre hyggelige naboer. Byen blev dog hurtig forenet og forsonet over et dejligt kaffebord, med kagebidrag fra bagelystne Søballer. Festen fortsatte i det nyindkøbte telt, som Borgerforeningen havde valgt at bidrage med. Det nye fine telt betyder, at Søballerne er sikret teltly i årene frem. Festen blev i år skudt i gang med en rundboldkamp. Den gamle del af Søballe, havde valg at udfordre den nye del til en rundboldkamp. Selvom den gamle del snedigt nok havde smugtrænet igennem hele sommeren, fik de nye hurtigt overtaget og det endte med et nedslående resultat for de ellers så selvsikre gamle. Der var heldigvis også mange børn, som var mødt op til fest. 24

25 De muntrede sig, i en skøn og harmonisk blanding af store og små, på fodboldbanen og i hoppeborgen. Senere samledes børnene omkring bålet, hvor der blev bagt udsøgte snobrød. - Sorte udenpå, rå indvendige, præcis som et ægte snobrød skal være. Det er sjovere, tryggere, hyggeligere og langt, langt mere interessant at vide lidt mere om sine naboer end blot hvilken bil, de kører i. Den hele gris, som havde stået det meste af dagen og næsten passet sig selv over grillen, blev spist sammen med salater og meget lækkert brød. Nu var alle mætte og glade og det var blevet tid til at skåle og drikke dus med sine naboer. Kom igen næste år til en hyggelig dag med dine naboer. Mødregruppen anno Fra Bestyrelsen for Søballe Borgerforening skal lyde en stor tak til planlægningsgruppen. En lille forklaring på den gamle og nye del af Søballe. Skellet gik ikke på personernes alder. Man hørte til den gamle del, hvis ens hus blev bygget for mere end 50 år siden. Der er mange flere billeder på Søballes hjemmeside, både fra sommerfesten og fra mange andre aktiviteter i landsbyen. Sådan gik det til, at 70 Søballer ved fælles hjælp fik pustet endnu mere hygge, varme, fællesskab og glæde i deres lille landsby. Det var den brugte tid værd, det var bøvlet værd, det var hver eneste flaske Asti, drukket under planlægningsmøderne, værd. Det var det hele værd: Det gik mødregruppen og deres mænd igen og blev enige om, da de endnu engang mødtes 3. søndag morgen i august for at sætte væk, tage ned, køre tilbage... Mailliste og hjemmeside Hvis man ønsker at blive orienteret om arrangementer og nyheder på Søballes hjemmeside ( kan man komme på vores mailliste. Send en mail til: og få også din nabo til at tilmelde sig. 25

26 Foreninger, grupper, råd, udvalg og institutioner med nøglepersoner STJÆR Stjær Sogns Borgerforening Jesper Lumbye Andersen Udlejning af forsamlingshus: tlf.: eller Stjær Avis kontaktperson: Christina Monrad Andersen , Stjær Byportal: Roy Erik Blüthgen / STRIT gruppen/ kontakt Roy Netcamp-gruppe Helle Fårup / Kultur-Gruppe Helene Simoni -Gunilla Maunsbach Teater-Revy-Gruppe Marianne Andersen/ Fællesspisning i Forsamlingshuset Dorthe Skriver / De Voksne Quinders Klub (DVQK) Vibeke Ottosen / Stjær Billedmagere/ Art-Jam Tina Kolding/ Landsbysamvirket Ejerlav for Tåstrup sø Jakob Thulesen Dahl/ Stjær Boldklub Henrik Møller/ Hjemmeside: Løbeklubben Jesper Notlev / Motions-Vandreture-Nørkleklub Fra/i klubhuset/ Susanne Røgen Skanderborg ErhvervsUdvikling Dagplejen Karin Beyer-Pedersen/ Og Ruth Hildebrandt Schmidt/ Børnehaven Stjær Børnehus - Østerbro Stjær Børnehus - Vesterbro Stjærskolen Hjemmeside: SFO og Stjær Fritidsklub Lone Borgkvist SFO / Fritidsklub KFUM Spejderne i Stjær Koordinator Mette Dünser / Kirken: Carsten Marvig / hjemmeside: Menighedsråd: Leif Christoffersen Indre Mission Repr. i Stjær: Karen Marie Boye Stjær Vandværk Stjær Vandværk Bent Skovsende / FEJLMELDING: Peter Gabriel / Toftkærvej og Pebbelparkens Grundejerforening John Monrad/ Nygårdsparken Grundejerforening Gerth Christensen/ Kræftens Bekæmpelse Repr. i Stjær: Susanne Røgen/ Det Danske Haveselskab Repr. i Stjær: Conny Andersen DOF Dansk Ornitologisk Forening, lokalafd. Århus Amt. Lokal kontakt: Peter Lange/ Aarhus Aadals Golfklub, repr. i Stjær: Bodil Brandt/ A.M.B.A. Stjær Brugsforening Dennis Bødker Pedersen/ hjemmeside: Voksenkoret kontakt Rita Joseff Stjær Senior Klub/ Mandeklubben Poul Nygaard Kristensen / SØBALLE Søballe vandværk/ Gorm Larsen Grundejerforeningen Søballe Villaby Kim Elgård / Grundejerforeningen Gyvelhøj Rasmus Lübech Christensen/ Søballe Borgerforening Kim Elgård / HØVER Høver Beboerforening Peter Nordheim / Høver Vandværk Rasmus Laursen/ STORRING Storring Forsamlingshus: Karina Lauridsen, Udlejning: Michèle Vandborg Nielsen / Solhøjparken 27, Storring / Storring Grundejerforening: Flemming Staub. Tlf Storring Fællesspisning: Michèle Vandborg Nielsen Gymnastik: Instruktør: Ellen Mikkelsen Folkedans: Lillering Folkedansere Formand: Hans Jørgensen Storring-Stjær-Søballe-Høver Pilelaug Kirsten Gade, Storring Vandværk Formand: Leif Christoffersen Storring Børnehave Menighedsråd: Formand: Leif Christoffersen

27 Materiale til avisen kan leveres på: eller i postkassen på Østerbro 10. Indsendt materiale må helst ikke være over 3500 anslag (hvis du har noget der er længere, så kontakt en fra redaktionen). Indsendt tekstmateriale bedes leveret i Word eller Publisher eller en håndskrevet seddel i postkassen. Ris og ros modtages også meget gerne Stjær Avis udgives af Stjær Sogns Borgerforening Redaktionens adresse: Østerbro 10, Stjær, 8464 Galten, (Christina) Avisen bliver husstandsomdelt gratis 4 gange om året til ca. 750 husstande i Storring-, Stjær-, Høver- og Søballe-området. Du kan købe ekstra aviser i Lokal- Brugsen i Stjær, for 12 kr. Deadline for næste udgave af Stjær Avis er: søndag d. 31. oktober 2014 Avisen udkommer i weekenden d november Deadline-tidspunkt udsendes på Stjær-net - og på Brugsens opslagstavle, tre uger før deadline. Send gerne stof til avisen i god tid. Copyright! Kopiering er kærkomment - med angivelse af kilde! Redaktion: Sponsorer/ distribution/ trykning / Bjarne Schøler/ / Høver/ Mogens Kjærskov/ foto/ Webmaster/ Roy Blüthgen/ / Søballe/Jan Bardino/foto/ Storring/ artikler/ Merete Kirke/ foto/ Per Reipurth/ Layout/ foto/ Christina Monrad Layout/ foto/ Nina Møller Nielsen/ Artikler/foto/Mette Brandi/ Artikler/foto/Dorthe Skriver/ Artikler/ foto/layout/tina Krøyer/ Artikler/ Janne Grønhøj/ Artikler/ foto/henriette Korrekturlæsning/ Gitte Reipurth / Det er dog mærkeligt hvad der kan komme op af et blækhus (HC Andersen) Skrift kan gemmes, tale glemmes (norsk ordsprog) Vi synes det er rigtig sjovt at lave områdets lokal-avis. Har du lyst til at bidrage med indslag, så send dem til Alt modtages med glæde. Indslag, artikler, ideer, omtaler, fotos, eller bare en lille vits!!!! Jo flere der deltager med små eller store ting, desto mere alsidig bliver avisen.. Kunne du tænke dig at deltage i redaktionsarbejdet, få dig en fast spalte, eller bare deltage med kvartalets vittighed eller lign.så skriv og hør uforpligtende nærmere på Hemmeligheden ved en journalistisk succes er, at gøre læserne så rasende, at de selv vil skrive halvdelen af din avis. (C.E.M. Joad) Intet stort er nogensinde skabt uden entusiasme. (Ralph Waldo Emerson) 27

28 Stjær Avis Sponsorer! Unikke gaver - til dig og dem du holder af... Smykker, billeder, strik m.m. Kig forbi og lad dig inspirere - absolut ingen købetvang. Ring i forvejen, så du ikke går forgæves. Om sommeren har vi åbent i Stakladen i Besser på Samsø Helle Bach Andersen Græsballe 18, Søballe - Tlf Alle former for bogholderiopgaver udføres e er dit behov Bogføring Momsindberetning Lønadministra on Periode- og årsregnskaber Selvangivelse Nygårdsparken 25 Stjær Tlf Rådgivning og skræddersyede løsninger, der sikrer din virksomhed energieffektiv belysning af højeste kvalitet. Kontakt KVALITET ERFARING VIGGO RAVNS FORRETNING A /S TRADITION NYTÆNKNING Alt murer- og entreprenørarbejde udføres GALTEN INSTALLATIONSFORRETNING A /S Nicolai Bilde, El-installatør Torvet Galten - Tlf / Mail:

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kl. 14.00 Kaffe og kage kan købes i Onsdagsklubbens store kaffebod. Kl. 14.30 Aktiviteter:

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2015/2016

Hejnsvig Jagtforening 2015/2016 Hejnsvig Jagtforening 2015/2016 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 5/12 2015 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn Oktober 2015. Indhold: * Vennekredsen: Foredrag. Til: Samtlige husstande kontorer butikker

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn Oktober 2015. Indhold: * Vennekredsen: Foredrag. Til: Samtlige husstande kontorer butikker Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Oktober 2015 Fra Indvielse af Byfornyelse Indhold: * Vennekredsen: Foredrag * Avisindsamling: Fortsætter * Ny Butik: Mormors ting

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2014

for Lyne Sogn Januar 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2014 Indhold: * Lyne kirke: Sang * Borgerforening: Generalforsamling * Vennekredsen: Sang & Musik * Familie & Fritid: Køkkenfri

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

for Lyne Sogn Marts 2014

for Lyne Sogn Marts 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Marts 2014 Indhold: * Avisindsamling: * Konfirmationer i 2015 & 2016 * Vennekredsen: Foredrag * Familie & Fritid: Køkkenfri aften

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling HyllingeBy.dk Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge Kom til fællesspisning i Centergården Onsdag den 18. feb. kl. 18.00 Spisning er først til mølle Vi er glade for succesen

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015 Obbekær Forsamlingshus Formand Finn Vind 75 42 30 64 Kasserer Erik Bendtsen 51 58 60 39 Sekretær Bjarne Schmidt Philipp 22 96 55 55 Medlem Lis Thomsen 20 44 89 33 Medlem Bartina Swart 74 76 19 92 Udlejning

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219 FESTUGE 23 Vinkel Stadion Vinkelvej 219 3. juni 7. juni 2014 2 Tirsdag 3. juni 2014 Kl. 17:30 Ungdomsfodbold U8 drenge fodboldturnering (5 mands) Kl. 19:00 Oldboys fodbold SVIF Viborg Nørremarken Kl. 19:30

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Vores Åbningstider. 5. kl: 6. kl: 7. kl: Ungdomsklub: Handicapklub. Mandag 12.00-17.00 12.00-17.00 12.00-17.00 Lukket 12.00-17.00

Vores Åbningstider. 5. kl: 6. kl: 7. kl: Ungdomsklub: Handicapklub. Mandag 12.00-17.00 12.00-17.00 12.00-17.00 Lukket 12.00-17.00 * Udover de 653 kr. om mdr. indbetales der hver mdr. 100 kr. for klubben daglige madordning, der serveres kl. 14.00. Dette beløbe indsættes på følgende konto: Reg. nr. 2267 Konto: 4379299747 Vores Åbningstider

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har nydt ferien og fået samlet ny energi, så I er klar til sensommerens og efterårets

Læs mere

qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh jklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwer tyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæø

qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh jklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwer tyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæø Havreloftet Havrehedskolen Rugårdsvej 729 5462 Morud Skolens hjemmeside: Velkommen Til Havreloftets Mini-SFO På Havrehedskolen qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh www.havrehed-sk.skoleintra.dk

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Se kalender på bagsiden!

Se kalender på bagsiden! LOKALbladet 2012-2013 Aktuelt nyt 2 Feldballe Hallen: Overdragelsesfest 13. 2 Feldstrup Revyen: Møde for nye aktive 3. 3 KulturKlubben: Fællesspisning - Fredagscafe - Julehygge 7. 4 : Juletræsfest 20.

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Hovergården JUNI 2017

Hovergården JUNI 2017 Hovergården JUNI 2017 Pinsebrunch Torsdag den 1. juni kl. 10.30 12.00 Café Oasen Aage Ernstsen spiller på klaveret Pris 62.50 kr. Tilmelding i Café Oasen senest tirsdag den 30. maj eller tlf. nr. 3038

Læs mere

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015 Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer Frivillig Fredag Sorø 2015 Arrangører: Aktiviteten Stenlille AFRIKASTRIK Velkommen til Frivillig Fredag 2015 I år fejrer vi Frivillig Fredag både med Åbent Hus-arrangementer

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

FORMANDSBERETNING 2013-2014

FORMANDSBERETNING 2013-2014 FORMANDSBERETNING 2013-2014 Så er året ved at være gået og det har igen været et rigtig godt år for BGF. Vi har i år 180 medlemmer. Heraf ca. 95 børnegymnaster. Det er omkring det samme antal som sidste

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

SØNDAG D. 21. MAJ FREDAG D. 19. MAJ LØRDAG D. 20. MAJ

SØNDAG D. 21. MAJ FREDAG D. 19. MAJ LØRDAG D. 20. MAJ FREDAG D. 19. MAJ SØNDAG D. 21. MAJ Kl. 14.00 17.00: Kl. 15.00 19.00: Dansens dag Spisebilletter til gris sælges fra kl. 16.00 I løbet af søndagen får vi besøg af Haderslev Kommunes Sundhedsbus, Skibelund

Læs mere

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Julefrokosten den 11. december Caféens ugentlige menuer og alt om arrangementer og aktiviteter på Lokalcenteret kan ses på

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café

Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café Årgang 7, nr. 8 August 2017 Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café Nyt fra Centerlederen En herlig tur til Hvidbjerg Vi var bare ualmindelig heldige med vejret igen i år. Hele

Læs mere

Program for Hylke Festuge 2014. lørdag d. 14. mandag d. 25. juni

Program for Hylke Festuge 2014. lørdag d. 14. mandag d. 25. juni Program for Hylke Festuge 2014 lørdag d. 14. mandag d. 25. juni Familiedag kl. 9.30 16.30 Kl. 9.00 11.00 er der fodboldskole for de mindste. De store børn har været i gang siden fredag d. 14. kl. 15.00

Læs mere

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

BEMÆRK PRISEN: KUN 175,- pr. kuvert.!

BEMÆRK PRISEN: KUN 175,- pr. kuvert.! August 2006 www.krejbjerg.dk Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Høstfest Lørdag 30. september kl. 19.00 Slut op om den traditionsrige høstfest - invitér hele besætningen! Menu Hønsesalat m.

Læs mere

Traditioner i Børnehuset Viften.

Traditioner i Børnehuset Viften. Traditioner i Børnehuset Viften. Fastelavn: Vi holder fastelavnsfest i Børnehuset fastelavns mandag. Hver gruppe har deres egen tønde som de skal slå ned grupperne er rundt omkring i huset. Vi er alle

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Kan du løse Soduko? Sæt tallene fra 1-9 ind vandret og lodret. Svært? spørg din far og mor eller din pædagog Kære forældre Vedr. pasning

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen:

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: I vores gruppe er vi 5 dagplejer, Kit, Marianne, Lotte, Anja og Annette P. Vi har tilsammen 20 børn i alderen 0-3 år. Lige nu har vi rigtig mange nye små, som

Læs mere

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15 Kære Hylkeborger, medborger, nabo Du sidder nu med programmet for Hylke Festuge 2015 i hånden, og vi håber, at du vil komme og bakke op om aktiviteterne og være med til at vise hvorfor, og fejre, at Hylke

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

Dronningborg Boldklub Håndbold afdelingen

Dronningborg Boldklub Håndbold afdelingen Dronningborg Boldklub Håndbold afdelingen LØRDAG AFTEN 18 24 Velkommen til Håndboldevent 2012 for Vi byder velkommen til en stor håndboldweekend for alle interesserede. Vi håber at rigtig mange børn og

Læs mere

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA Alene Kristus er mit håb, LIVET MED JESUS han er mit sikre sejrsråb. Min hjørnesten og tilflugtsborg, han er mit værn i frygt og sorg. Et væld så dyb af kærlighed, hos

Læs mere

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer.

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. 2 store grill Kan lejes for 50 kr. pr. stk. Henvendelse til Poul Erik Jepsen Tlf. 62 27 11 62. Bolsjekogningssæt Udlejes for 25 kr. Henvendelse til Grete

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion 10.15 11.00 11.30-12-15 13.30 14.15 Styrketræning Poppelbos kælder 13.30 14.30 Motion for borgere med KOL 10.15-11.00 Stavgang / Walk and talk om det vi går forbi Udendørs Desuden er alle medlemmer naturligvis

Læs mere

Nyhedsbrev fra Balle Børnehus.

Nyhedsbrev fra Balle Børnehus. Maj 2014 Nyhedsbrev fra Balle Børnehus. Så er det vist kommet til den tid, hvor et nyhedsbrev er på sin plads. Der er flere ting, vi tænker, der vil være rart at få formidlet ud til jer forældre. Fælles

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

God sommer til alle på Bakkelandet

God sommer til alle på Bakkelandet Fredagsbrevet Light uge 26 26. juni 2015 Sommerskole 2015 Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk Indhold De sidste dage.. Sommerskolen.. Nye

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid

Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid Ansøgning til Årets Landsby fra Jordløse, 5683 Haarby. Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid Årets tema handler om landsbyudvikling på tværs af generationer,

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening Syng julen

Læs mere

Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café

Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café Årgang 7, nr. 9 September 2017 Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café Nyt fra Centerlederen Mon sommeren er forbi? I skrivende stund er der ret køligt og vådt og blæsende. Alligevel

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE MANDAG DEN 1. FEBRUAR 2010 KL 19.00 OBS! NY DATO! I KIRKECENTERET, BANEGÅRDSVEJ

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Februar 2016

Krejbjerg - Nyt Februar 2016 Krejbjerg - Nyt Februar 2016 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn FASTELAVNSFEST Kære sørøvere, prinsesser, superhelte og andet godtfolk. Er I klar til at slå katten af tønden? Nu er det igen

Læs mere

Bestilling af Alugod T-shirts i små størrelser! Har du et barn i alderen 8-12 år som skal af sted på sommerlejr og som ikke har en Alugod T- shirts? Så skal du læse videre! T-shirts i størrelserne 8 10

Læs mere

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 November 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Efterårsløv. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

INDHOLD I DETTE NUMMER! Fastelavn på Steins Plads! Cykeldagen 2016! Loppemarked den ! Havevandring den !

INDHOLD I DETTE NUMMER! Fastelavn på Steins Plads! Cykeldagen 2016! Loppemarked den ! Havevandring den ! Maj 2016 INDHOLD I DETTE NUMMER Fastelavn på Steins Plads Cykeldagen 2016 Loppemarked den 05.6.2016 Havevandring den 12.06.2016 Adresseliste Kære Naboer, Så blev det efterhånden forår. Vi kan nu for alvor

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Læs om alt det spændende der foregår på og omkring Arendalsvej i dette nyhedsbrev. Ideer til kommende

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2015 juli august september Indhold: Skelagerparken 2 25 års jubilæum 3 Kalender 4-5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6 Ny biskop 7 Praktiske oplysninger

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn August 2015. Startopstilling til cykelsponsorløb 2015. Indhold: * Familiegrilaften:

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn August 2015. Startopstilling til cykelsponsorløb 2015. Indhold: * Familiegrilaften: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn August 2015 Startopstilling til cykelsponsorløb 2015 Indhold: * Familiegrilaften: * Bypedeller: * Gudstjeneste i ældreboliger:

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

Kirken på bakken. Sct. Peders Kirke. Biskoppen kommer

Kirken på bakken.  Sct. Peders Kirke. Biskoppen kommer Kirken på bakken www.sct-peders.dk Biskoppen kommer Sct. Peders Kirke Randersugen 2017 Kirken på bakken vil være din ekstra synlige kirke i Randersugen 2017. Velkommen til en lang række aktiviteter i Sct.

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere