UDVIKLINGSPROGRAM SORTEBRØDRE PLADS. Vision, rammer og proces

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDVIKLINGSPROGRAM SORTEBRØDRE PLADS. Vision, rammer og proces"

Transkript

1 UDVIKLINGSROGRAM SORTEBRØDRE LADS Vision, rammer og proces Januar 2012

2 Forord Indhold I Roskilde Kommune har vi en vision om en dynamisk bymidte. Dette program skal danne grundlag for en samlet udvikling af Sortebrødre lads som del af den dynamiske bymidte. Udviklingsprogrammet beskriver kommunens mål og principper for, hvordan vi ønsker Sortebrødre lads udformet. Desuden beskrives den overordnede proces frem mod en realisering af det endelige projekt. Sidst i hæftet findes en indledende vurdering af økonomien i projektet. rincipperne for den fremtidige udformning er opdelt i en række bindende krav til anvendelse og udformning af ny bebyggelse og byrum samt en række ønsker, som byrådet gerne ser opfyldt i kommende projekter, men som kan fraviges. Byrådet ønsker herved at give rum for udvikling af kreative og bæredygtige løsninger inden for nogle overordnede rammer. Kravene vil blandt andet danne grundlag for udbud af de kommunale arealer og efterfølgende lokalplanlægning. Roskilde Byråd håber, at visionen og de mål, vi har for Sortebrødre lads, vil inspirere og udfordre interesserede aktører til at byde ind med spændende projektideer. Visionen 3 Området i dag 4 rincipper for områdets fremtidige udformning 6 Område A. arkeringshus 8 Område B. Butikker/liberale erhverv/kultur og idræt/ offentlige formål/boliger/parkering 9 Område C. Boliger/liberale erhverv 11 Område D. Knudepunktet 12 Grøn struktur 13 Veje og stier 13 rincipper for områdets realisering 14 Inddragelse af borgere, interessenter og investorer 14 Aktivitetsplan og etapedeling 14 Økonomi 15

3 Visionen Det kulturelle parallelstrøg + Tværgående kobling til + lads + + parken 3 Byparken Roskilde Domkirke alæ og museum um Folkeparken k Roskilde Museum Roskilde Kloster Algade Algade 31 Roskilde Bibliotek Sortebrødre rø e lads Sortebrødre lads er et vigtigt Sortebrødre knudepunkt lads er et mellem vigtigt knudepunkt bymidten mellem og bymidten og Folkeparken og Folkeparken og som som begyndelse/slutning på begyndelse/slutning det kulturelle bånd på det kulturelle strøg fra Domkriken til biblioteket. Fra bagside til ny destination og byrumskvalitet Hestetorvet etor Roskilde Station tion Sortebrødre lads skal danne mødested mellem handel og kultur og være flot ankomst til bymidten Sortebrødre lads er et af 8 fortætningsområder i bymidten og skal rumme parkering for den østlige del af bymidten. Generelt gælder, at fortætningen skal bruges aktivt til at skabe mere liv i bymidten. Området skal derfor rumme en blanding af butikker, cafeer, kulturtilbud, liberale erhverv og boliger, der kan give aktivitet og afveksling og få bymidten til at leve det meste af døgnet. Spændende byrum med plads til oplevelse og udfoldelse skal give mulighed for møde mellem alle typer mennesker. Herudover gælder specielt for Sortebrødre lads, at: Ny bebyggelse skal være med til at forskønne området og danne et markant slutpunkt på det kulturelle parallelstrøg fra Domkirken til biblioteket. Bagside skal vendes til forside. Forbindelsen nord-syd fra stationen via Algade og biblioteket til Folkeparken skal styrkes. Ny bebyggelse skal formidle overgangen mellem den sluttede karrebebyggelse i Algade og villabebyggelsen langs Dr. Margrethes Vej og Kong Valdemars Vej. Biblioteket skal gøres mere synligt fra Algade.

4 Området i dag Offentlige -areal Boliger Terrænspring For- og bagsider Anvendelse Terræn Sortebrødre lads ligger i den østlige del af Roskilde Bymidte, hvor den centrale fodgængerforbindelse fra stationen over Hestetorvet til Folkeparken møder det kulturelle parallelstrøg fra Domkirken via Sct. Ols Gade og Klosterhaven til biblioteket. Området afgrænses af Algade, Kong Valdemars Vej, Dronning Margrethes Vej og klosteret. Anvendelse Mod syd består bebyggelsen af en sluttet randbebyggelse i 4-5 etager med butikker, liberale erhverv og boliger ud mod Algade. Mod øst ligger fritliggende villaer i 1½ - 2 etager mod Kong Valdemars Vej og den østlige del af Dronning Margrethes Vej. Mod nordvest ligger Roskilde Bibliotek og tre mindre ejendomme i 2-2½ etager med liberale erhverv og boliger. Den centrale del af Sortebrødre lads rummer en af bymidtens primære parkeringspladser med i alt 439 p-pladser. Specielt den sydlige del har præg af bagside med varegårde og nedkørsler til p-kældre under en del af randbebyggelsen mod Algade. Beplantning og terræn Villaerne og ejendommene mod nordvest har private haver, og ved biblioteket er der anlagt en offentligt tilgængelig rosenhave. Ejendommene langs Algade har ingen udendørs opholdsarealer på terræn. Baggårdene her er asfalterede og bliver brugt til parkering og oplag. å den offentlige parkeringsplads står der få mindre træer Terrænet falder 3-4 meter fra Algade mod Dronning Margrethes Vej. Terrænforskellene optages blandt andet af støttemure bag randbebyggelsen mod Algade.

5 5 Udsigt fra Sortebrødre lads mod Domkirken. Til venstre i billedet ses det tidligere Kino. Sortebrødre lads set fra Dronning Margrethes Vej. I baggrunden ses Roskilde Station. Kommuneplan 2009 Området er i Kommuneplan 2009 udpeget som et af 8 fortætningsområder i bymidten. Området skal rumme et parkeringshus som led i kommunens parkeringsstrategi, hvor en del af de centrale parkeringspladser i bymidten flyttes til parkeringshuse i udkanten af bymidten og med god forbindelse til det overordnede vejnet. Den sydlige del af området langs Algade og Sortebrødre lads er en del af det regionale center og skal anvendes til boliger, butikker, liberale erhverv, hotel, restaurant og lignende offentlig og privat service samt offentlige formål i op til 4½ etager (rammeområde 1.CR.9). Kommuneplanen åbner mulighed for at placere en større udvalgsbutik på op til m 2 ved Sortebrødre lads. Kommunen lægger vægt på, at butikken får en størrelse, der adskiller den fra byens øvrige udvalgsvarebutikker, så byen kan tiltrække butikskoncepter, som kan bidrage til bymidtens variation og fortsatte attraktion i oplandet. Den nordøstlige del er udlagt til åben-lav boligbebyggelse i højst 2 etager (rammeområde 1.B.7), mens den nordvestlige del er udlagt til offentlige formål, herunder bibliotek, trafikanlæg, offentlige pladser og torve mm. Bebyggelsen må være op til 2½ etager (rammeområde 1.D.5). Baggrund for områdeprogrammet Aktuelt har Roskilde Kommune modtaget et skitseforslag fra ejerne af Algade 41-49, der ønsker at opføre butikscenter og parkeringshus på en del af Sortebrødre lads. En samlet helhedsplan skal sikre en hensigtsmæssig udnyttelse af området og sikre, at nye projekter lever op til intentionerne og målene for den dynamiske bymidte. Nøgletal Området har et grundareal på ca m 2, og det samlede etageareal er på ca m 2. Omkring halvdelen af etagearealet anvendes til butikker og liberale erhverv, knap en tredjedel til boliger og den resterende del til offentlige formål (bibliotek og hjemmepleje). Ved fortætning skønnes der at kunne opføres yderligere ca m 2. Desuden skal der skabes plads til i alt p-pladser (eksisterende p-pladser på Sortebrødre lads og Sct. Ols Stræde + nye p-pladser, der udløses af nybyggeriet.

6 rincipper for områdets fremtidige udformning

7 rincipper for områdets fremtidige udformning 7 Centralt for disponeringen af området er en ny plads i knudepunktet mellem gangforbindelsen Hestetorvet/Folkeparken og kulturaksen. ladsen skal være et attraktivt offentligt byrum med mulighed for forskellige aktiviteter, der lægger op til socialt møde, leg og bevægelse. Stueetagerne omkring pladsen skal anvendes på en måde, der bidrager til at give liv på pladsen. Anvendelse Butikker skal placeres mod Algade og den nye plads, mens arealet ud mod Dronning Margrethes Vej reserveres til boliger og/eller liberale erhverv. Bebyggelsens udformning Bebyggelsens proportioner skal tilpasses omgivelserne, så den højeste og tætteste bebyggelse placeres mod syd, mens bebyggelsen skal være lavere og mere åben mod nord. Der ses gerne ny arkitektur, der kan tilføre området nye værdier. arkering arkering skal anlægges i konstruktion. Flest mulige parkeringspladser skal placeres i den østlige del af området med passende hensyn til de omliggende boliger. Kørende adgang til området skal ske fra Dronning Margrethes Vej. Delområder Området er opdelt i 4 delområder/etaper, der kan udbydes og projektudvikles samlet eller hver for sig. Etapedelingen er primært styret af logistik og hensynet til, at der under hele processen skal være parkeringspladser til rådighed. D Området er opdelt i 4 etaper, der kan udvikles samlet eller hver for sig.

8 rincipper for områdets fremtidige udformning OMRÅDE A. ARKERINGSHUS Krav Området skal rumme parkeringshus/kælder med mindst 525 p-pladser. Støj fra parkeringshuset skal overholde Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier for støj fra virksomheder. arkeringshuset må være max. 1 etage over terræn med mulighed for parkering på tagfladen. Tagfladen skal kunne anvendes til boldspil o.l. om aftenen og i weekender. Ønsker Sammenhæng til de eksisterende private parkeringskældre i området, så parkeringskapaciteten udnyttes bedst muligt. Facader og tagflade skal afskærmes og/eller beplantes, så der dækkes for indkig til bilerne og udkig fra tagfladen til de nærliggende haver. Facader, der ikke beplantes, skal kunne bruges aktivt til idræt/leg eller kunstnerisk udsmykning. Facader og tagflader på parkeringshuset skal så vidt muligt udformes i samarbejde med beboere og lokale aktører. Når p-anlægget på Sortebrødre lads er opført, vil p-arealet ved Sct. Ols Stræde blive til overs, indtil det skal bebygges. Arealet ønskes brugt til midlertidige aktiviteter. Belysning skal udformes, så det ikke generer nabobeboelser. Algade Eksempler på kunstnerisk udsmykning ved p-hus Eksempel på grøn facade

9 rincipper for områdets fremtidige udformning OMRÅDE B. BUTIKKER/LIBERALE ERHVERV/KULTUR OG IDRÆT/ OFFENTLIGE FORMÅL/BOLIGER/ARKERING 9 Bygningen skal opføres i 3-4 etager med kælderparkering. I kanten af bygningen kan etableres boliger, småbutikker eller liberalt erhverv, der åbner mod omgivelserne. Nye butikskoncepter. Krav Området skal rumme en dagligvarebutik på ca m 2 i ét plan. Stueetagen mod vest skal rumme mindre butikker, cafeer, kultur-/idrætstilbud og/eller andre aktiviteter, der kan bidrage til liv på udearealerne (delområde D). Varegårde og vareindlevering skal indrettes i bebyggelsens kælderniveau eller på anden vis integreres i byggeriet. Bebyggelsen må være i 3-4 etager målt fra terræn ved nordfacaden. Facaderne skal brydes op i mindre, klart adskilte enheder (facadelængde max. 30 m) for at sikre variation. Stueetagens facader skal åbne sig mod omgivelserne og udformes og detaljeres, så de er spændende at se på og opholde sig ved. Der skal etableres en markant port fra Algade til pladsen i delområde D i forlængelse af gaden Bag Klostermuren, så pladsen og biblioteket synliggøres fra hovedgaden og Hestetorvet. Tagfladen skal kunne anvendes til friareal for beboere og ansatte og til fritidsformål i forbindelse med idrætsaktiviteterne. Der skal etableres parkeringskælder med et antal pladser svarende til behovet fra nybyggeriet inden for delområde B (1 p-plads pr. 50 m 2 butiksareal, 1 p-plads pr. 100 m 2 kontorbyggeri og 1 p-plads pr. bolig). Der skal etableres cykelparkering svarende til mindst 2 4 pladser pr. 100m etageareal detailhandel 0,4 pladser pr. bruger/besøgende/ansat for erhverv, kultur og publikumsorienterede aktiviteter 2,5 pladser pr. bolig. Stueetagens facader skal åbne sig mod omgivelserne.

10 rincipper for områdets fremtidige udformning OMRÅDE B. BUTIKKER/LIBERALE ERHVERV/KULTUR OG IDRÆT/ OFFENTLIGE FORMÅL/BOLIGER/ARKERING Cykelparkering skal placeres i umiddelbar nærhed af indgangene til bebyggelsen og ankomstområderne til den anvendelse, cykelparkeringen er tilknyttet. Ønsker Mulighed for idrætslokaler på m 2 i sammenhæng med aktive udearealer. Mulighed for en udvalgsvarebutik på op til m 2. Nyt butikskoncept, der kan bidrage til bymidtens variation og attraktion. Mod nord kan bebyggelsen indeholde boliger, der kan indgå i sammenhæng med bebyggelsen i delområde C. Den stationsnære placering kan udnyttes til kontorerhverv med mange arbejdspladser. Der ses gerne ny arkitektur, der kan tilføre området nye værdier. orten må gerne bearbejdes med lys, kunst o.l. I tilknytning til porten kan indrettes bibliotekscafé eller -udstilling. arkeringskælderen skal gerne bygges sammen med parkeringshuset i delområde A, så parkeringskapaciteten udnyttes bedst muligt. Idrætsaktiviteter Cafeer Biblioteksudstilling/-café

11 rincipper for områdets fremtidige udformning OMRÅDE C. BOLIGER/LIBERALE ERHVERV 11 Bibliotek lads Butik Boliger/liberal erhverv -hus Bygningerne skal placeres, så kigget fra Dronning Margrethes Vej til stationen bevares. Bebyggelsen kan opføres i 2½ etager. Krav Området skal rumme boliger og/eller liberale erhverv Boliger skal være af forskellig størrelse, så de appellerer til forskellige brugergrupper. Bebyggelsen må være i max. 2 etager med udnyttelig tagetage Facadelængden må ikke overstige 25 meter. Facader mod veje og stier skal udformes og detaljeres, så de er spændende at se på og opholde sig ved. De ubebyggede arealer skal have havekarakter. Arealerne skal afskærmes mod adgangsvejen. Det visuelle kig fra Dronning Margrethes Vej til stationen skal bevares. Der skal etableres parkering til nybyggeriet enten inden for delområde C eller i parkeringshuset i delområde A (1 p-plads pr. bolig og 1-pplads pr. 100 m 2 kontorbyggeri). Der skal etableres cykelparkering svarende til min. 0,4 pladser pr. ansat for erhverv og 2,5 pladser pr. bolig. Cykelparkering skal placeres i umiddelbar nærhed af indgange til bebyggelsen og af ankomstområder til den anvendelse, cykelparkeringen er tilknyttet. Ønsker Der ses gerne ny arkitektur, der kan tilføre området nye værdier. Boliger i grønne omgivelser

12 rincipper for områdets fremtidige udformning OMRÅDE D. KNUDEUNKTET Krav ladsen skal give mulighed for ophold, udeservering, leg, bevægelse, kultur- og idrætsaktiviteter. Desuden skal der være adgang for kørende trafik til de private parkeringsarealer og -kældre ved Algade ladsen skal planlægges som en samlet helhed, men må gerne opdeles i mindre rum. Der skal etableres en markant port til Algade i forlængelse af gaden Ved Klostermuren, så pladsen og biblioteket synliggøres fra hovedgaden og Hestetorvet. i n i ig ny n n bi g Ny bygning N i ning bygning n g ng bib i n n ing g bin ladsen kan udformes på mange forskellige måder. Der skal være fokus på pladsens rolle som koblingspunkt, og på hvordan den tager imod kulturaksen. Terrænspring skal udnyttes som en attraktion, fx med siddetrin og ramper. Materialer og byudstyr skal medvirke til at sikre kvalitet. Overfladerne skal være robuste, så slid ikke ses som egentlige skader på materialet, men blot giver materialet patina. Ønsker Kino kan overvejes anvendt til midlertidige kultur- og idrætsaktiviteter, fx klatreklub, udendørs biograf. orten må gerne bearbejdes med lys, kunst o.l. I tilknytning til porten kan indrettes bibliotekscafé eller -udstilling. Der bør være mulighed for indgang fra pladsen til biblioteket Der kan opføres en ny bygning til kulturaktiviteter, galleri, bibliotekscafe eller lignende som vestlig afgrænsning af pladsen. En eventuel ny bygning skal være i 1 etage og tilpasses klosterets og bibliotekets arkitektoniske udtryk. lads til udeservering og ophold lads til leg og bevægelse lads til beplantning

13 rincipper for områdets fremtidige udformning VEJE OG STIER GRØN STRUKTUR 13 Adgangsvej Lokalvej Sivemulighed Vigtig passage Adgang til parkering og varegård (manøvreareal) rincipper for placering af veje og fodgængerpassager En markant beplantningen skal give kvalitet i byrummene.. Krav Kørende adgang til parkeringshus og nybyggeri, herunder vareindlevering til butikkerne skal ske fra Dronning Margrethes Vej via en ny adgangsvej i forlængelse af Sortebrødrestræde. Adgang for kørende trafik til de private parkeringsarealer og -kældre ved Algade skal fortsat ske fra Ved Klostermuren via en sivemulighed over den nye plads. De centrale fodgængerforbindelser fra Hestetorvet til Folkeparken og fra biblioteket til Domkirken skal bevares. Sortebrødrestræde skal bevares. Ønsker Stiadgang fra parkeringshuset til Algade via de private porte. Krav Ny markant beplantning skal medvirke til at give området kvalitet og gøre det rart at opholde sig i. Mængden af grønne overflader skal øges med taghaver, beplantede facader, flere træer og mere græs. Regnvand skal forsinkes mest muligt inden afledning. Ønsker Regnvand skal så vidt muligt indgå som et visuelt og rekreativt element. Vandet kan fx afledes i åbne render, eller der kan laves åbne bassiner. Vand kan udnyttes som aktivt element i byrummet.

14 rincipper for områdets realisering INDDRAGELSE AF BORGERE, INTERESSENTER OG INVESTORER AKTIVITETSLAN OG ETAEDELING Roskilde Kommune ønsker at samarbejde med interesserede aktører om at udvikle Sortebrødre lads. Udbud De enkelte delområder/etaper vil blive sendt i offentligt udbud hver for sig eller samlet. Byrådet beslutter, hvilket tilbud man vil gå videre med, ud fra en vurdering af pris og kvalitet, dvs. i hvor høj grad projektet lever op til målene. Der indgås en købsaftale, som betinges af, at byrådet vedtager en lokalplan, der muliggør det ønskede projekt. I den betingede købsaftale beskrives, i hvilket omfang projektet skal kvalificeres i forhold til Roskilde Kommunes mål og retningslinjer for bymidten. Lokalplan I lokalplanfasen fastlægges de nødvendige juridisk bindende bestemmelser for projektet, samtidig med at der sker en løbende optimering af projektet i detaljen. Inddragelse af borgere Offentligheden inddrages gennem indkaldelse af ideer og forslag som optakt til kommunens formulering af krav og ønsker i udbudsmaterialet, og gennem den lovfæstede 8 ugers høring af lokalplanforslaget. I formidlingen af lokalplanforslaget lægges vægt på at tydeliggøre, hvordan projektet bidrager til at virkeliggøre visionen og målene for den dynamiske bymidte. Afklaring Udbud rojekttilpasning Lokalplan Realisering olitisk beslutning etape olitisk beslutning 2. etape olitisk beslutning 3. etape 1. etape Udviklingen af Sortebrødre lads kan ske samlet eller over flere etaper. olitisk beslutning

15 Økonomi 15 Konsulentfirmaet Niras har foretaget en indledende vurdering af økonomien i projektet for Roskilde Kommune. De primære indtægter kommer fra salg af byggeretten på de kommunale arealer. De primære udgifter stammer fra anlæg af parkeringshus til erstatning for de parkeringspladser, som nedlægges på grund af nybyggeriet, og som flyttes fra andre dele af bymidten. Anlæg af parkeringspladser til nybyggeriet i område B og C er ikke medregnet, da disse pladser forudsættes betalt af de private bygherrer. Der er tale om et overordnet billede af de økonomiske forhold omkring udviklingen af Sortebrødre lads. Vurderingen omfatter ikke udgifter til eventuel omlægninger af forsyningsledninger (varme, kloak og el). Salg af byggeret for Sct. Ols Stræde er taget med i oversigten, da parkeringen her vil kunne flyttes til det nye parkeringshus på Sortebrødre lads, hvorved der åbnes mulighed for byggeri ved Sct. Ols Stræde. Indtægter Udgifter Område A: arkeringshus arkeringstakst på 10 kr/time = 6,5 mio kr./år. Anlæg af p-hus (525 p-pladser): mio. kr. Drift af p-hus: 0,5 mio. kr./år. Afskrivning. Område B: Butikker mv. Salg af byggeret (5.000 m 2 butikker og m 2 bolig/liberal erhverv): mio. kr. Delfinanciering af eventuelt idrætshus (DGI). Område C: Boliger, liberale erhverv Område D: Knudepunktet/ny plads Sortebrødre lads som helhed Sct. Ols Stræde Salg af byggeret (3.300 m 2 bolig/liberale erhverv): 5 10 mio. kr. Salg af byggeret: 4 8 mio. kr. Omlægning af adgangsvej til parkeringshus og varegård: 2-3 mio. kr. Anlæg af pladsen: 3 5 mio. kr. Drift (udgifter til vedligehold). Midlertidig anvendelse af Kinogrunden. Arkæologiske udgravninger: mio. kr. Ombygning på omliggende veje (evt. svingbane, signalregulering o.l.): 1 mio. kr.

16 Jyllinge Gundsømagle Herringløse Ågerup/Store Valby Veddelev Svogerslev Roskilde Sortebrødre lads Vindinge Vor Frue Roskilde Kommune Teknik og Miljø lan og Udvikling ostboks 100 Rådhusbuen Roskilde Gadstrup Viby/Dåstrup Snoldelev

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS Parkeringsstrategien for Roskilde bymidte blev drøftet på byrådsmødet den 19. marts 2013. Baggrunden for strategien er byrådets ønske om at styrke bymidten som hele kommunens

Læs mere

P-hus på Sortebrødre Plads. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2013

P-hus på Sortebrødre Plads. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2013 P-hus på Sortebrødre Plads Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15. Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 forslag

Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15. Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 forslag Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15 Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Udvidelse af Jyllingecenter

Udvidelse af Jyllingecenter Udvidelse af Jyllingecenter Tillæg 20 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

P-hus på Sortebrødre Plads

P-hus på Sortebrødre Plads P-hus på Sortebrødre Plads Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem. Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009

Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem. Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009 Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte Høringsperiode fra den 11. oktober 2018 til den 1. november 2018 Hjo rte spr ing Herlev Rin Herlev

Læs mere

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD Baggrund og formål Som følge af realiseringen af planerne for Holbæk Sportsby frigøres arealerne ved det nuværende idrætsanlæg ved Holbæk Have til andre formål. Det første

Læs mere

N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN

N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN 14. Maj. 2013 1 Plan 1:500 SNIT SCENARIE 1-1:250 50 P 50 P 52 P 50 P 50 P 50 P 49 P 47 P 52 P 50 P Hoveddisponering

Læs mere

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Debat om Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale område

Læs mere

Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem. Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009 forslag

Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem. Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009 forslag Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Ændring af rammeområde ved Søndre Ringvej

Ændring af rammeområde ved Søndre Ringvej Ændring af rammeområde ved Søndre Ringvej Tillæg 13 til Kommuneplan 2009 /Forslag til høring 3.B.4 4.B S.3 4.B P.1 3.B E.6 3.D.9 3.B S.7 3.F.10 P.5 3.D.10 3.B E.7 3 3.B E.8 3.E P.1 3.C B.1 3.B E.9 3.E

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Ændring af rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2009 2.EK.1 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord

Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Status Plannavn bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Kgs. Lyngby 3.

Læs mere

Nyt rammeområde ved Roskilde Gymnasium. Tillæg15 til Roskilde Kommuneplan/forslag

Nyt rammeområde ved Roskilde Gymnasium. Tillæg15 til Roskilde Kommuneplan/forslag Nyt rammeområde ved Roskilde Gymnasium Tillæg15 til Roskilde Kommuneplan/forslag Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde Herning 11.C1, 11.C23 og 11.C31 Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Tillæg 22 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Kildegården - Indledende offentlig høring

Kildegården - Indledende offentlig høring Kildegården - Indledende offentlig høring Indkaldelse af idéer og forslag OPFORDRING TIL DEBAT Byrådet har besluttet, at Kildegårdsområdet skal udvikles til et nyt kraftcenter for forenings- og fritidslivet.

Læs mere

Ændring af rammeområde for Roskilde sygehus. Tillæg10 til Roskilde Kommuneplan

Ændring af rammeområde for Roskilde sygehus. Tillæg10 til Roskilde Kommuneplan Ændring af rammeområde for Roskilde sygehus Tillæg10 til Roskilde Kommuneplan Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Ændring af rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forslag 2.EK.1 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Ændring af rammeområde 3.BS.7 Ved Ringen. Tillæg 3 til Roskilde Kommuneplan 2016

Ændring af rammeområde 3.BS.7 Ved Ringen. Tillæg 3 til Roskilde Kommuneplan 2016 Ændring af rammeområde 3.BS.7 Ved Ringen Tillæg 3 til Roskilde Kommuneplan 2016 Mindretalsudtalelse MIDRETALSUDTALELSE Byrådet den 26. oktober 2017 Enhedslisten kan ikke tiltræde kommuneplantillægget og

Læs mere

Udkast til standard rammebestemmelser

Udkast til standard rammebestemmelser Udkast til standard rammebestemmelser Ved udarbejdelse af rammebestemmelser for de enkelte rammeområder tages der fremover udgangspunkt i nedenstående standard rammebestemmelser. MEN standard bestemmelserne

Læs mere

DEN DYNAMISKE BYMIDTE Det skal der ske 2014-17

DEN DYNAMISKE BYMIDTE Det skal der ske 2014-17 DEN DYNAMISKE BYMIDTE Det skal der ske 2014-17 November 2013 STÆNDERTORVET KULTURSTRØGET PARKERING SORTEBRØDRE PLADS HANDLEPLAN 2014-17 Forord Indhold Med overskriften Den Dynamiske Bymidte har Roskilde

Læs mere

Ny bydelscenter på Københavnsvej

Ny bydelscenter på Københavnsvej Forslag Politisk behandling Ny bydelscenter på Københavnsvej Tillæg 17 til Roskilde Kommuneplan 2009 Dagligvarebutik på Københavnsvej 85 Lokalplan 585 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 13. juni 2016 Offentliggjort den 20. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Omdannelse af Sortebrødre Plads. Tillæg 6 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag

Omdannelse af Sortebrødre Plads. Tillæg 6 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag Omdannelse af Sortebrødre Plads Tillæg 6 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal

Læs mere

Udkast til helhedsplan for Fischers Plads

Udkast til helhedsplan for Fischers Plads Bilag nr. 3 til ØK den 26. oktober 2011 Udkast til helhedsplan for Fischers Plads Forvaltningen har udarbejdet et udkast til en helhedsplan for Fischers Plads, der fremgår af side 4. Udkast til helhedsplanen

Læs mere

Ændring af rammeområde i Vindinge. Tillæg 3 til Kommuneplan 2009/forslag

Ændring af rammeområde i Vindinge. Tillæg 3 til Kommuneplan 2009/forslag Ændring af rammeområde i Vindinge Tillæg 3 til Kommuneplan 2009/forslag Forord Forslag til høring HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Status Plannavn Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Taarbæk Taarbæk bydel 6. september

Læs mere

Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen

Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen 1-3-123 Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Baggrund 2 Området 3 Eksisterende planforhold 6 Projektet 7 Til lokalplanforslaget 8 Anbefaling 10 Startredegørelse

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 40 til Rammeområder 11.C1 og 11.C13 Centerområde Vestlige del af Bethaniagade og Bredgade i Herning og Centerområde ved Bredgade og Møllegade i Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988 LOKAL PLAN 09-016 SEPTEMBER 1988 REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Denne lokalplan er udarbejdet for at muliggøre en udvidelse af Aalborghallen med kongres- restaurations- og mødefaciliteter

Læs mere

LOKALPLAN 167. For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 167. For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 167 For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen..............................................................................................................................

Læs mere

Lokalplan 1014, Bygaden Nord - Forslag

Lokalplan 1014, Bygaden Nord - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. februar 2016 Lokalplan 1014, Bygaden Nord - Forslag Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1014, Område ved

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 33 Område ved Tværkajen, Havnegade og Londongade Ændring af kommuneplanområde 1 Skibhuskvarteret Skibhusene Vollsmose Stige Ø Hvad er en

Læs mere

Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade

Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade Kronprinsensgade udvikling af parkeringsareal Grunden har en særdeles attraktiv beliggenhed ved Odense Å, og har igennem mange år været genstand for interesse

Læs mere

Ændring af ramme- områder ved Helligkorsvej

Ændring af ramme- områder ved Helligkorsvej Ændring af ramme- områder ved Helligkorsvej og Kildegården Tillæg 16 til Roskilde Kommuneplan 2013 4.BS.4 4.BS.7 4.D.2 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a.

Læs mere

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT Tidsplan DET MENER BYRÅDET Udbygningen af området skal ske i etaper og afstemmes med en udvikling af bymidten i øvrigt CENTRALE SPØRGSMÅL Hvordan kan området fungere som bydel, selv om det udbygges i etaper?

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 28 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thomas B. Thriges Gade Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

Parkvænget og Fælledvej. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag

Parkvænget og Fælledvej. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag Parkvænget og Fælledvej Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Omdannelse af Sortebrødre Plads

Omdannelse af Sortebrødre Plads Omdannelse af Sortebrødre Plads Tillæg 6 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 5. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025

VEDTAGET. Tillæg 5. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 VEDTAGET Tillæg 5 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 16. december 2013 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 5 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 16. august

Læs mere

rammeområde under ét Detailhandel: dagligvarer, tekstil og beklædning og øvrige udvalgsvarer.

rammeområde under ét Detailhandel: dagligvarer, tekstil og beklædning og øvrige udvalgsvarer. 6.1.01 Eremitageparken Plannummer 6.1.01 Plannavn Anvendelse generelt Anvendelse specifik Fremtidig zonestatus Zonestatus Plandistrikt Eremitageparken Centerområde Mindre butiksområder Hjortekær bydel

Læs mere

LOKALPLAN Udkast. Boliger, Karolinelundsvej, Ø-gadekvarteret

LOKALPLAN Udkast. Boliger, Karolinelundsvej, Ø-gadekvarteret LOKALPLAN 1-4-111 Boliger, Karolinelundsvej, Ø-gadekvarteret 22.03.2018 Udkast Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Baggrund 2 Området 3 Eksisterende planforhold 5 Projektet 8 Til lokalplanforslaget

Læs mere

Ændring af rammeområde vedkøgevej

Ændring af rammeområde vedkøgevej Politisk behandling Ændring af rammeområde vedkøgevej Tillæg 19 til Kommuneplan 2009 3.CL.4 E.8 3.BE.4 3.BP.6 3.F.5 3.CL.3 3.BE.9 3.D.7 3.F.6 3.BE.5 Område, hvor der kan etableres restaurant 3.BS.8 3.E.3

Læs mere

Kildegården - Indledende offentlig høring

Kildegården - Indledende offentlig høring Kildegården - Indledende offentlig høring Indkaldelse af idéer og forslag OPFORDRING TIL DEBAT Byrådet har besluttet, at Kildegårdsområdet skal udvikles til et nyt kraftcenter for forenings- og fritidslivet.

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

Kommuneplantillæg Forslag. Juli 2010 FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI SEPTEMBER 2010.

Kommuneplantillæg Forslag. Juli 2010 FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI SEPTEMBER 2010. Kommuneplantillæg 9-2009 Juli 2010 Forslag FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI 2010-8. SEPTEMBER 2010. Forslag til Kommuneplantillæg 9-2009 for Haderslev Kommune. Udarbejdet af Haderslev

Læs mere

Ændringer af Lokalplan 168 inden endelig vedtagelse

Ændringer af Lokalplan 168 inden endelig vedtagelse BALLERUP KOMMUNE Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 5. oktober 2017 Tlf. dir.: 22745696 E-mail: ml2@balk.dk Kontakt: Martin Lose Sagsid: 01.02.05-P16-12-17 Ændringer

Læs mere

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Tillæg 5 til Roskilde Kommuneplan 2013 8.B.8 8.CL.1 8.B.13 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan TILLÆG 11 Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 27. februar 2012 vedtaget tillæg 11 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020. Tillægget er udarbejdet

Læs mere

Zonestatus. Butiksforsyning. Lokalplaner. Strandparken. B: Transportsti C: Mulighed for Camping D: Rekreativ sti. By- og landzone

Zonestatus. Butiksforsyning. Lokalplaner. Strandparken. B: Transportsti C: Mulighed for Camping D: Rekreativ sti. By- og landzone Greve Kommuneplan 2005-2017 Vis byzone opdater 1B5, NORDLIGE DEL AF HUNDIGE STRANDOMRÅDE Åben/lav boligbebyggelse og grønne områder samt nærmere fastlagt butiks- og erhvervsformål. for delområde: 1: Butikker

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse) Punkt 9. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.051 og Lokalplan 4-2-115 Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse) 2016-015115 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere

Tillæg nr. 1 til kommuneplan Ændring af rammeområder Kværndrup (Bukhavegård)

Tillæg nr. 1 til kommuneplan Ændring af rammeområder Kværndrup (Bukhavegård) Tillæg nr. 1 til kommuneplan 2013 Ændring af rammeområder Kværndrup (Bukhavegård) Offentlighedsperiode og endelig vedtagelse Forslaget var i offentlig høring fra den 17. september til den 11. november

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Politisk behandling Himmelev Kirke Ændring af rammeområde i Himmelev Himmelev Gymnasie Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2009/ 200 m Haraldskær Nord Langagervej 2.D.8 Mål 1: 25 100 m Kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg nr. 48 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 48 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Tillæg nr. 48 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Rammeområde C2 Centerområde vest for Jyllandsgade 1. Tillæg nr. 48 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Da lokalplanen for et område udlagt til centerformål

Læs mere

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Teknik og Miljø Dorthe Fogh Monrad November 2015 Teknisk bilag: Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Områdets bebyggelse skal fremtræde som tæt-lav/etage bebyggelse,

Læs mere

Ændring af rammeområder Råstof- og festivalområdet

Ændring af rammeområder Råstof- og festivalområdet Ændring af rammeområder Råstof- og festivalområdet Tillæg 7 til Kommuneplan 2009/forslag udkast Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Ændring af rammeområde i Himmelev Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2009 Haraldskær Himmelev Sognevej Langagervej Herregårdsvej 2.D.8 100 m Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning

Læs mere

Grunden omfatter et areal på ca m2. Der kan på arealet opføres max m2 bebyggelse, fordelt på 3-5 punkthuse.

Grunden omfatter et areal på ca m2. Der kan på arealet opføres max m2 bebyggelse, fordelt på 3-5 punkthuse. Teknik- og Miljø Anne-Mette Lade 11.11.2014/18.11.2014 Teknisk bilag: Krav til ny bebyggelse på hjørnet af Sølystvej/Borgergade Områdets bebyggelse skal fremtræde som en parkbebyggelse i et åbent grønt

Læs mere

De konkrete ændringer er fremhævet med kursiv. Overstregninger angiver tekst, der udgår. Bestemmelser

De konkrete ændringer er fremhævet med kursiv. Overstregninger angiver tekst, der udgår. Bestemmelser Bilag 5: Ændringsforslag til lokalplanforslag nr. 334 for et fritids- og centerområde i Ørum Midtby samt forslag til tillæg nr. 11 til Kommuneplan 2003 2014 for Tjele Kommune På baggrund af de indkomne

Læs mere

Roskilde Byråd besluttede den 31. august 2011 en vision for udvikling af Ny Østergade-arealet (Røde Portområdet).

Roskilde Byråd besluttede den 31. august 2011 en vision for udvikling af Ny Østergade-arealet (Røde Portområdet). Bilag 8 Økonomiudvalgets møde den 20. september 2012 Plan og Udvikling Sagsnr. 73182 Brevid. 1338739 Ref. MOKP Dir. tlf. 46 31 35 46 dorteo@roskilde.dk NOTAT: Bilag 1 Forslag til rammer og krav for udviklingen

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.037 for et område ved Østergade i Nørresundby Aalborg Byråd godkendte den 11.

Læs mere

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Status Plannavn Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Forslag Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Taarbæk Taarbæk bydel 6. september

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 6. april. 2011 til 1. juni 2011 TILLÆG 18

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 6. april. 2011 til 1. juni 2011 TILLÆG 18 FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 6. april. 2011 til 1. juni 2011 TILLÆG 18 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 18 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 28. marts godkendt

Læs mere

Notat vedr. anvendelse af delområder

Notat vedr. anvendelse af delområder Sporbyen Scandia Notat vedr. anvendelse af delområder Notatet er udarbejdet med det formål at synliggøre den ønskede anvendelse på delområdeniveau. Den endelige afklaring af de forskellige funktioner i

Læs mere

Tillæg 18 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020 omfatter følgende ændringer af Kommuneplan 2009-2020:

Tillæg 18 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020 omfatter følgende ændringer af Kommuneplan 2009-2020: TILLÆG 18 Baggrund og formål Tillæg 18 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020 er udarbejdet i tilknytning til lokalplan 10-012. Tillægget omfatter hele Østerportkarréen. Tillægget giver mulighed for at der

Læs mere

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel INDLEDNING Struer Kommune udbyder et areal, som er beliggende i Bremdal, som ligger i tæt forbindelse med Struer. Området ligger i et kuperet landskab med udsigt over

Læs mere

Udbud af storparcel. Boliger i Trekroner Toppen

Udbud af storparcel. Boliger i Trekroner Toppen Udbud af storparcel Boliger i Trekroner Toppen Jyllinge Gundsømagle Ågerup/Store Valby Herringløse Veddelev Roskilde Trekroner Svogerslev Vindinge Placering af storparcel Vor Frue Gadstrup Snoldelev Viby/Dåstrup

Læs mere

LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG

LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG Erhvervs- og Borgerservice Plan og Byg Dato: 28.11.2014 Sags nr.: 14/5340 Sagsbehandler: Anne Buur Ogilvie LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG Indledning Haderslev Kommune

Læs mere

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1014, Blandet byområde i Gellerup Nord og Tillæg nr. 78 til Kommuneplan 2013.

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1014, Blandet byområde i Gellerup Nord og Tillæg nr. 78 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2016 Lokalplan 1014, Blandet byområde i Gellerup - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1014, Blandet byområde

Læs mere

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 Retningslinjekort for fortætning 3 Retningslinjer for fortætning 1.2.1 Fortætningsområderne afgrænses

Læs mere

Tillæg til Lokalplan 132 for Vor-Frue kirke Karreen. Lokalplan 132, tillæg 1 /forslag

Tillæg til Lokalplan 132 for Vor-Frue kirke Karreen. Lokalplan 132, tillæg 1 /forslag Tillæg til Lokalplan 132 for Vor-Frue kirke Karreen Lokalplan 132, tillæg 1 / Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 7 Kommuneplan 7 Byplanvedtægt

Læs mere

Nyt rammeområde i Himmelev

Nyt rammeområde i Himmelev Ibsgården Ibsgården Nyt rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2013 Offentliggjort som tillæg 29 til Roskilde Kommuneplan 2009 V Vissenbjergvej 2.BT.8 2.BP.10 2.D.5 2.BT.19 H H Kochs

Læs mere

Kastanievejskarreen 1/746. Plannummer 1.1.01. Anvendelse specifik. Fremtidig zonestatus. Bebyggelsesprocent 110% Bebyggelsesprocent af

Kastanievejskarreen 1/746. Plannummer 1.1.01. Anvendelse specifik. Fremtidig zonestatus. Bebyggelsesprocent 110% Bebyggelsesprocent af 1.1.01 Kastanievejskarreen Plannummer 1.1.01 Plannavn Anvendelse generelt Anvendelse specifik Fremtidig zonestatus Zonestatus Plandistrikt Kastanievejskarreen Centerområde Bycenter Kgs. Lyngby Bebyggelsesprocent

Læs mere

CALUM OASEN K/S. Indsigelse vedr. lokalplan , Boliger og erhverv, Digtervejen Nord

CALUM OASEN K/S. Indsigelse vedr. lokalplan , Boliger og erhverv, Digtervejen Nord DATO 29.08.2017 Indsigelse vedr. lokalplan 3-6-109, Boliger og erhverv, Digtervejen Nord Calum har som bygherre fremsendt en række punkter i lokalplanprocessen, som forvaltningen ikke har reageret på inden

Læs mere

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3.

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. Velkommen til borgermøde Krøyers Plads, Jessens Mole 7-9 - blandet bolig og erhverv Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. maj 2016 Program Velkomst ved udvalgsformand Henrik Nielsen Gennemgang af

Læs mere

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ FEBRUAR 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v.

Læs mere

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. juni 2015 Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse fra en privat grundejer

Læs mere

23. juni 2011. Sagsnr. 2011-51278. Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr.

23. juni 2011. Sagsnr. 2011-51278. Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr. 23. juni 2011 Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr. 301 Ørestad Nord Introduktion og formål Denne høring omhandler et projekt for en rækkehusbebyggelse i Ørestad

Læs mere

Høring af forslag til ophævelse af Lokalplan for butikker og boliger ved Græsted Hovedgade/Centervej i Græsted

Høring af forslag til ophævelse af Lokalplan for butikker og boliger ved Græsted Hovedgade/Centervej i Græsted - Sag: 2016/13065 016 Id: 004804 Afdelingsnavn By og Bolig Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 04. oktober 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge tlf: 7249 6009 e-mail: BEE@Gribskov.dk

Læs mere

Køge Kommune modtog som resultat af idéfasen 21 skriftlige henvendelser. Disse drejede sig i hovedtræk om følgende forhold:

Køge Kommune modtog som resultat af idéfasen 21 skriftlige henvendelser. Disse drejede sig i hovedtræk om følgende forhold: Idéfase for Kommuneplantillæg nr. 12 Køge Park I forlængelse af det igangværende arbejde med udvikling af et nyt stadionanlæg og erhvervsfaciliteter, Køge Park, skal der gennemføres en idéfase. Det skyldes,

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3

Kommuneplantillæg nr. 3 Kommuneplantillæg nr. 3 Plannavn Kommuneplantillæg nr. 3 Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Elementbyen og Kunstnerbyen 24. juni 2010 Høringen starter 1. juli 2010 Høringen

Læs mere

Parkeringsnorm for Sorø Kommune

Parkeringsnorm for Sorø Kommune Parkeringsnorm for Sorø Kommune Forord P-normen indeholder retningslinjer for administration af bestemmelserne vedrørende parkeringsarealer. P-normen for Sorø Kommune er et vigtigt element til at sikre,

Læs mere

Ændring af rammebestemmelser i Margrethehåbsparken

Ændring af rammebestemmelser i Margrethehåbsparken Ændring af rammebestemmelser i Margrethehåbsparken Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2009 /politisk behandling Margrethehåbsvej 2.EK.1 Holbækvej Forord Politisk HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 33

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 33 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 33 Område ved Tværkajen, Havnegade og Londongade Ændring af kommuneplanområde 1 Skibhuskvarteret Skibhusene Vollsmose Stige Ø Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Tillæg nr 25 Hører til lokalplan nr. 1276 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2017-2019 KOMMUNEPLAN 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget den 21. november 2018 Forslag

Læs mere

OM NY BEBYGGELSE PÅ FARUM HOVEDGADE OG GAMMELGÅDSVEJ

OM NY BEBYGGELSE PÅ FARUM HOVEDGADE OG GAMMELGÅDSVEJ OM NY BEBYGGELSE PÅ FARUM HOVEDGADE OG GAMMELGÅDSVEJ Indkaldelse af idéer og forslag til ændring af kommuneplanen samt forhøring om et projektforslag Om ny bebyggelse på Farum Hovedgade og Gammelgårdsvej

Læs mere

Tillæg nr FORSLAG KOMMUNEPLAN Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016

Tillæg nr FORSLAG KOMMUNEPLAN Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016 Tillæg nr. 13 - FORSLAG KOMMUNEPLAN 2013 Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016 maj 2016 Redegørelse Baggrund Den tidligere helhedsplan for DSB-arealerne fra 2005 har vist sig vanskelig at realisere,

Læs mere

Farum Bytorv Orientering om kommende lokalplan Høringsfrist 14. januar 2013

Farum Bytorv Orientering om kommende lokalplan Høringsfrist 14. januar 2013 U D K A S T af 29. nov. 2012 Farum Bytorv Orientering om kommende lokalplan Høringsfrist 14. januar 2013 www.furesoe.dk Nye butikker og bedre byliv på Farum Bytorv. Med dette hæfte ønsker Furesø Kommune

Læs mere