MODELKONTRAKT OM ENEAGENTUR I UDLANDET(1) KAPITEL I Kontraktens parter, produkter og område

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MODELKONTRAKT OM ENEAGENTUR I UDLANDET(1) KAPITEL I Kontraktens parter, produkter og område"

Transkript

1 ORGALIME MODELKONTRAKT OM ENEAGENTUR I UDLANDET(1) KAPITEL I Kontraktens parter, produkter og område Producenten:... hvis registrerede forretningssted er beliggende:. repræsenteret af (2): og herefter benævnt "Producenten", giver herved Agenten:. hvis registrerede forretningssted er beliggende:. repræsenteret af (2):.. og herefter benævnt "Agenten" eneretten til at repræsentere de følgende produkter (herefter benævnt "Produkterne ):..... indenfor det følgende område (herefter benævnt Området"): I denne modelkontrakt er variende løsningsforslag vist ved bogstaverne A, B og C.I hvert enkelt tilfælde skal een variant vælges og de andre slettes. Der bør udvises forsigtighed, således at valget af indbyrdes modstridende varianter undgås (se fodnoter). Valget af f.eks variant A i en artikel medfører ikke automatisk, at variant A også bør vælges i de øvrige artikler. (1) Denne modelkontrakt kan anvendes tit aftaler med agenter organiseret som personligt ejede firmaer eller som selskaber i Danmark, Finland Holland Norge, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Sverige, Vesttyskland og Østrig. Såfremt de anvendes i kontrakter med agenter organiseret som personligt ejede firmaer, kan der være risiko for, at dele af eller hele artikel 4, variant B, artikel 31, variant B, og artikel 35, variant B kendes ugyldige (se fodnoterne tit de nævnte artikler). I Belgien og Frankrig kan modelkontrakten ikke anvendes over for personligt ejede agentfirmaer, da der er risiko for, at sådanne agenter i disse lande vil blive anset som værende ansat af Producenten. (2) Denne linje kan udelades, hvor der ikke er praksis for at nævne navnet på den, der underskriver kontrakten.

2 Agenten skal pleje kunder i Området. KAPITEL II AGENTENS FORPLIGTELSER Artikel 1 Agentens virke A. Agenten har løbende fuldmagt til på Producentens vegne at forhandle om salg af Produkterne. Agenten skal videregive alle tilbud og ordrer, han modtager, til Producenten. Han har ikke fuldmagt til at indgå kontrakter på Producentens vegne eller i øvrigt til at binde denne. Agenten skal oplyse kunderne om de leveringsvilkår og betingelser, Producenten foreskriver (herunder om leveringstid og betaling). Producenten er frit stillet til at afslå tilbud og ordrer, han modtager fra Agenten. B. Agenten skal forhandle og afslutte kontrakter om salg af Produkterne i Producentens navn og på dennes vegne. Agenten skal arbejde inden for de leveringsvilkår og -betingelser, Producenten foreskriver (herunder om leveringstid, pris og betaling). Artikel 2 Agenten skal formidle eller afslutte ordrer for mindst Minimumssalg (3).. for hver periode af... Opfylder Agenten ikke denne forpligtelse, har Producenten ret til ved anbefalet brev og med et varsel på tre måneder at opsige kontrakten til udgangen af et kalenderår (3) En minimumssalgsbestemmelse vil ofte fastlægge et successivt voksende minimum ud fra hensynet til de vanskeligheder, der er forbundet med en indkøringsperiode.

3 Artikel 3 Reklame og udstillinger A. Agenten skal varetage enhver annoncering, som er nødvendigfor markedsføring af Produkterne inden for Området samt afholde omkostningerne herved (4). B. Annoncering skal finde sted, og omkostningerne herved fordeles mellem parterne som bestemt ikapitel VII. Deltagelse i messer og udstillinger skal ske efter forhandling mellem parterne. Artikel 4 Agentens ansvar for kundernes solvens A. Agenten skal træffe alle rimelige foranstaltninger for at sikre sig, at de kunder, hvis ordrer han videregiver til Producenten, er betalingsdygtige. Han skal assistere Producenten ved inddrivelse af fordringer. B. Agenten skal i forhold til Producenten stå del credere. (5) (6) Medmindre andet er aftalt, skal Agenten ikke have ret til at modtage betaling på Producentens vegne (4) Parterne kan også aftale, at omkostningerne skal fordeles parterne imellem i et forud fastlagt forhold. (5) Del credere agenten indestår for kundernes betaling til Producenten. Alternativt kan Agentens ansvar begrænses til en vis procentdel af de beløb, der ikke kan inddrives. Bemærk, at der i visse lande findes lovgivning, som enten begrænser Agentens ansvar (Italien), eller som giver ham ret til en særlig provision (Schweiz; Tyskland). (6) I Holland kan denne bestemmelse kun anvendes på personligt ejede agentfirmaer i det omfang, Agentens ansvar ikke overstiger hans provision vedrørende den pågældende ordre.

4 Artikel 5 Reklamationer fra kunder Agenten skal registrere og straks informere Producenten om enhver meddelelse eller reklamation, han måtte modtage fra kunder vedrørende mangler ved leverede produkter og skal i øvrigt varetage Producentens interesser bedst muligt. Artikel 6 Pligt til at informere Producenten Agenten skal med fornøden omhu forsyne Producenten med oplysninger om markeds- og konkurrenceforholdene inden for Området. Han skal endvidere fremsende en beretning om sine aktiviteter hver... måned. Artikel 7 Konkurrenceforbud (7) Indenfor Området må Agenten ikke selv konkurrere med Producenten eller bistå andre ved en sådan konkurrence. I særdeleshed må Agenten ikke fremstille produkter, som er identiske med eller ligner Produkterne, ligesom han ikke må have interesser i virksomheder, som konkurrerer med Producenten (8). Agenten må endvidere ikke repræsentere eller sælge produkter, nye eller brugte, som er identiske med eller ligner Produkterne, eller andre produkter af nogen art, som fremstilles af en virksomhed, der konkurrerer med Producenten. Agenten skal give Producenten oplysninger om enhver eksisterende aftale, som etablerer et afhængighedsforhold mellem Agenten og nogen anden virksomhed, være sig som repræsentant, agent eller forhandler. Han skal derefter løbende holde Producenten underrettet om enhver lignende aftale, han måtte indgå. Agentens andre engagementer må ikke i noget tilfælde influere på opfyldelsen af hans forpligtelser over for Producenten. Konkurrenceforbudet er gældende i kontraktens gyldighedsperiode, som defineret i denne kontrakts artikel 27, og i to år efter kontraktens ophør (9) (7) Det bør undersøges, hvorvidt denne artikel er i overensstemmelse med de bestemmelser i den anvendelige nationale lovgivning, der begrænser gyldigheden af konkurrenceklausuler. (8) Hvor Agenten er en industrivirksomhed, hvis produktsortiment ligger i forlængelseaf Producentens, kan det være hensigtsmæssigt at præcisere denne bestemmelse yderligere. (9) Perioden på to år efter kontraktophør er maksimumperioden for bestemmelser om konkurrenceforbud i henhold til EF-direktiv 86/653/EØF af 18. december 1986 (artikel 20).

5 Artikel 8 Hemmeligholdelse Agenten må ikke, i denne kontrakts gyldighedsperiode eller på noget tidspunkt derefter, afsløre Producentens know-how og/eller forretningshemmeligheder eller i øvrigt udnytte sådan information til noget andet formål end opfyldelsen af denne kontrakt. Artikel 9 Underagenter A. Agenten kan antage underagenter til at bistå sig i hele eller dele af Området. Han skal underrette Producenten herom. B. Agenten har ikke ret til at antage underagenter uden Producentens forudgående samtykke. C. Agenten skal antage følgende underagenter:.... Agenten er ansvarligfor sine underagenters aktiviteter, som om disse var blevet udført af ham selv. Artikel 10 Forbud mod at virke uden for Området Agenten må ikke formidle ordrer fra eller indlede kontraktforhandlinger med kunder, der har deres forretningssted, eller i mangel af et sådant deres opholdssted, uden for Området (10). Agenten skal underrette Producenten om enhver henvendelse, han modtager fra sådanne kunder. En sådan underretning berettiger dog ikke Agenten til nogen provision (10) Det kan undertiden være praktisk enten at forbyde Agenten at pleje særlig kundegrupper (feks. mellemhandlere, som eksporterer) eller, såfremt Agenten har fuldmagt tit at afslutte kontrakter, at forbyde ham at handle med sådanne kunder. Alternativt kan en sådan Agent pålægges særlige pligter (f.eks. til anvendelse af leveringsbetingelser, der hindrer videresalg uden for Området).

6 Artikel 11 Hjælp mod illoyal konkurrence og krænkelse af producentens industrielle ejendomsret Agenten skal løbende overvåge markedet. Bliver han bekendt med nogen krænkelse af Producentens industrielle ejendomsret eller nogen anden retsstridig handling af betydning for Producentens rettigheder, skal Agenten straks indberette dette til Producenten. Agenten skal bedst muligt og i overensstemmelse med de forskrifter, han har modtaget herom fra Producenten, bistå med at beskytte Producenten mod ovennævnte krænkelser og handlinger. Artikel 12 Lager af Produkteme Agenten skal sørge for, at Produkter og reservedele, som opbevares i hans varetægt som bestemt i kapitel VII, holdes i god stand. Sådanne produkter og reservedele forbliver Producentens ejendom (11). Artikel 13 Service og reparation Agenten skal for Producentens regning opretholde værkstedsfaciliteter i overensstemmelse med de bestemmelser, som er fastsat i kapitel VII, og skal varetage eftersalgsservice. Sådan service skal omfatte alle Produkter, der befinder sig inden for Området (11) (12) (11) Hvis kontrakten kan påvirke samhandelen mellem medlemsstater i EF, b r man være opmærksom på, at EF-Kommissionen i relation til anvendelsen af Romtraktatens artikel 85 anser det for mest sandsynligt; at der er tale om en "selvstændig forhandler", når den som handelsagent betegnede aftalepart: - Skal opretholde eller opretholder som sin ejendom et betydeligt lager af de i aftalen omfattede varer eller - for egen regning skal opbygge, opretholde eller varetage eller opbygger, opretholder eller varetager en betydelig vederlagsfri kundeservice eller - kan fastsætte eller fastsætter priser eller forretningsbetingelser. (12) Så fremt Produkterne kræver montering, kan kontrakten bestemme, at Agenten skal have pligt til at rådgive og bistå Producentens montører. Der ses også tilfælde, hvor Agenten påtager sig montering, enten som underleverandør for Producenten eller i henhold til en direkte kontrakt mellem Agenten og kunden.

7 KAPITEL III PRODUCENTENS FORPLIGTELSER Artikel 14 Omfanget af Agentens eneret Producenten må ikke give andre personer eller firmaer ret til at repræsentere eller sælge Produkterne indenfor Området. Producenten skal have ret til uden Agentens mellemkomst at indgå direkte aftaler med kunder, der har deres forretningssted eller i mangel af et sådant deres opholdssted inden for Området. Producenten skal underrette Agenten om enhver aftale indgået med sådanne kunder, og der tilkommer Agenten provision heraf i overensstemmelse med bestemmelserne herom i kapital IV, medmindre Producenten har forbeholdt sig eneretten til at handle direkte med denne kunde (13). Artikel 15 Pligt til at informere Agenten Producenten skal forsyne Agenten med alle oplysninger og dokumenter, som er nødvendige for Agentens varetagelse af sit hverv, herunder leveringsbetingelser, prislister, tekniske dokumenter og reklamemateriale. Producenten skal omgående give Agenten meddelelse om enhver ændring af priser, leveringsbetingelser eller betalingsbetingelser. Producenten skal inden for..dage (14) underrette Agenten om sin accept, sit afslag eller om manglende gennemførelse af en handel, som Agenten har formidlet (13) Eksempelvis salg til offentlige myndigheder eller til filialer af virksomheder, hvis hovedkontor er beliggende uden for Området. Alternativt kan kontrakten bestemme, at der skal betales en mindre provision af den handel, Producenten har forbeholdt sig selv. (14) For at opfylde bestemmelsen i EF-direktiv 86/653/EØF af 18. december 1986, artikel 4, stk. 3, skal parterne under hensyn til de konkrete omstændigheder vedrørende marked og produkter fastsætte en rimelig frist.

8 Artikel 16 Teknisk bistand Producenten skal bistå Agentens personale i at erhverve det nødvendige kendskab til Produkterne (15). Artikel 17 Beskyttelse af Agentens eneret Producenten skal pålægge sine øvrige agenter de samme forpligtelser som dem, der er nævnt i artikel 10 i denne kontrakt. KAPITEL IV AGENTENS PROVISION Artikel 18 Provisionssats 1. Agentens provision skal andrage...procent af ethvert salg af Produkterne til kunder inden for Området i kontraktens gyldighedsperiode, medmindre Agentens ret til provision er udtrykkeligt fraveget(16). 2. Ved salg af reservedele eller tilbehør skal provisionen andrage...procent. 3. Agenten er ikke berettiget til den i stk. 1 og stk. 2 omtalte provision, såfremt den tidligere agent ifølge artikel 31 er berettiget til denne provision, medmindre det i betragtning af omstændighederne er rimeligt, at provisionen deles mellem de involverede agenter (17) (15) En nærmere beskrivelse af denne bistand bør foretages i kapitel VII: Supplerende bestemmelser. (16) Der ses tilfælde, hvor det er rimeligt at bestemme, at der tilkommer Agenten ret til provision af forretninger, som han indledningsvis har formidlet fra en kunde inden for Området; men som er afsluttet uden for Området (feks. ved mellemkomst af kundens moderselskab eller en central indkøbsafdeling). Det kan i disse tilfælde være nødvendigt her at indføje en bestemmelse, som er udformet med henblik på undgåelse af konflikter, som kunne følge af flere agenters medvirken til den samme handel. (17) Det er nødvendigt, at parterne aftaler, hvad der nærmere skal forstås ved udtrykket "i betragtning af omstændighederne er rimeligt" for at undgå retssager om fortolkningen heraf. Se hertil EF-direktiv 86/653/EØF af 18. december 1986, artikel 9.

9 Artikel 19 Provision ved ikke-accepterede forretninger og ophævede kontrakter 1. Der tilkommer ikke Agenten provision af tilbud og ordrer, han har formidlet, men som ikke accepteres af Producenten. 2. Ophæves en kontrakt, som Agenten har indgået, tilkommer der ikke Agenten nogen provision heraf, medmindre ophævelsen skyldes forhold, som Producenten bærer ansvaret for (18). Artikel 20 Provisionens beregning Provisionen skal beregnes af det fakturerede beløb (19). Såfremt der faktureres et samlet beløb, skal dette dog reduceres med prisen for montering, igangsættelse af leverancen og andre tilsvarende ydelser, som hovedsagelig består i præstation af en tjenesteydelse. Artikel 21 Erhvervelse af ret til provision For så vidt andet ikke fremgår af artikel 22 erhverver Agenten ret til en forholdsmæssig del af provisionen for hver indbetaling, kunden foretager til nedbringelse af sin gæld. Såfremt kunden ikke opfylder sin betalingsforpligtelse, nedsættes provisionen forholdsmæssigt i forhold til det beløb, Producenten faktisk har modtaget, medmindre den manglende betaling skyldes forhold, Producenten bærer ansvaret for (18) Dette vil kun være gældende, såfremt artikel 1, variant B finder anvendelse. (19) Det anbefales parterne at aftale den nøjagtige definition af "det fakturerede beløb" for at undgå efterfølgende tvister om, hvorvidt gebyrer, afgifter og skatter skal anses for inkluderet.

10 Artikel 22 Tab af ret til provision 1. Retten til provision bortfalder, hvis og i det omfang: - det godtgøres, at kontrakten mellem trediemand og Producenten ikke gennemføres, og - den manglende gennemførelse ikke skyldes omstændigheder, som kan tilregnes Producenten. 2. Den provision, som Agenten allerede har modtaget, tilbagebetales, hvis retten hertil er bortfaldet. Artikel 23 Udbetaling af provision Producenten skal udbetale den optjente provision senest den sidste dag i måneden efter det kvartal, hvor retten til provisionen blev erhvervet. Sådan udbetaling skal ledsages af en provisionsnota indeholdende alle væsentlige oplysninger, der har tjent som grundlag for beregning af provisionsbeløbene. Artikel 24 Valutaen i hvilken provision skal beregnes og udbetales Provision beregnes i samme valuta som den handel, der berettiger til provisionen, og skal udbetales i Valutakursen skal være den, der var gældende på datoen for kundens betaling af fakturaen. Artikel 25 Udelukkelse af andre vederlag Alle omkostninger, Agenten afholder til opfyldelse af sine forpligtelser ifølge denne kontrakt, skal anses for dækket af den i artikel 18 omhandlede provision. Artikel 26 Skatter (20) A. Omsætningsafgift, der i Agentens hjemland påløber provisionen, skal udredes af Agenten. Omsætningsafgift, der i Agentens hjemland påløber provisionen, skal udredes af Producenten (20) Valget mellem varianterne A og B er afhængigt af lovgivningen i de berørte lande og af parternes skattemæssige stilling.det tilrådes brugerne af denne modelkontrakt at gøre sig bekendt med Vejledningen på side 17.

11 KAPITEL V KONTRAKTPERIODEN Artikel 27 Kontraktens gyldighedsperiode A. Kontrakten træder i kraft den og udløber den... B. Kontrakten træder i kraft den...og løber indtil den opsiges med forudgående varsel. Opsigelsesvarslet er for det første år af kontraktperioden på en måned, for det påbegyndte andet år af kontraktperioden på to måneder, for det påbegyndte tredie og for de følgende år af kontraktperioden på tre måneder (21). Artikel 28 Ophør før tiden For så vidt andet ikke udtrykkeligt fremgår af denne kontrakts opsigelsesbestemmelser, kan kontrakten opsiges uden varsel i tilfælde af enhver væsentlig misligholdelse. En sådan opsigelse kan også finde sted, hvis den juridiske struktur eller ejerforhold hos en af parterne har ændret sig på en sådan måde, at den er egnet til at påvirke de resultater, som den anden part retmæssigt kunne forvente i henhold til kontrakten. Dette gælder også i tilfælde af hr/fru/frk.død eller vedvarende uarbejdsdygtighed (22) (21) Ifølge EF-direktiv 86/653/EØF (artikel 15, stk.3) kan medlemsstaterne i deres nationale lovgivning fastsætte opsigelsesvarslet til fire måneder for det fjerde år af kontraktperioden, til fem måneder for det femte år af kontraktperioden, og til seks måneder for det sjette og alle følgende år af kontraktperioden. Den for kontrakten gældende nationale lovgivning bør derfor undersøges vedrørende gyldigheden af opsigelsesvarslet. I følge hollandsk ret kan en kontrakt med en agent, der er en fysisk person, og som ikke driver agenturvirksomhed for mere end 2 agenturgivere, og som ikke har mere end 2 ansatte (ekskl. familiemedlemmer) kun opsiges efter, at agenturgiveren har indhentet tilladelse hertil fra den offentlige myndighed, "Arbeidsbureau". (22) I overensstemmelse med EF-direktiv 86/653/EØF artikel 16 kan der i de enkelte medlemsstaters lovgivning være regler, der giver adgang til at hæve kontrakten uden varsel som følge af ekstraordinære omstændigheder.

12 Artikel 29 Returnering af dokumenter Ved kontraktens ophør skal Agenten til Producenten returnere alt reklamemateriale samt andet, han har modtaget i henhold til artikel 15, og som er i hans besiddelse. Artikel 30 Returnering af varelager Ved udløbet af denne kontrakt skal Agenten returnere Produkter og reservedele, der befinder sig på hans lager i henhold til artikel 12. Artikel 31 Uafsluttede forretninger (23) A. Ordrer eller henvendelser, som Agenten har formidlet fra kunder før nærværende kontrakts ophør, og som resulterer i indgåelsen af en salgskontrakt inden...uger/måneder efter ophøret berettiger Agenten til den i artikel 18 beskrevne provision. B. Salgskontrakter, der er indgået af Agenten før nærværende kontrakts ophør, men hvis udførelse finder sted efter ophøret, berettiger Agenten til den i artikel 18 beskrevne provision (23) Er variant A valgt i artikel 1, skal variant A også vælges her og vice versa.

13 Artikel 32 Godtgørelse/Skadeserstatning (24) (25) A. Agenten har ret til godtgørelse, såfremt og i det omfang - han har skaffet Producenten nye kunder eller i betydeligt omfang har øget forretningerne med den bestående kundekreds, og forretningsforbindelserne med disse kunder fortsat vil give Producenten betydelige fordele, og - betaling af godtgørelse er rimelig under hensyn til samtlige omstændigheder, herunder navnlig Agentens tab af provision af forretninger med disse kunder. Godtgørelsen kan ikke overstige et beløb svarende til et års vederlag, beregnet på grundlag af Agentens gennemsnitlige årlige vederlag i de sidste fem år; hvis kontrakten er indgået for mindre end fem år siden, beregnes godtgørelsen på grundlag af det gennemsnitlige vederlag i perioden.. Agenten mister sin ret til godtgørelse i de ovenfor nævnte tilfælde, hvis han ikke inden et år fra kontraktforholdets ophør har meddelt Producenten, at han vil gøre sine rettigheder gældende (26). B. Agenten har ret til erstatning for den skade, som ophøret af hans forhold til Producenten forvolder ham. Sådan skade opstår især, når kontrakten ophører under omstændigheder, - der berøver Agenten provisionsbeløb, som ville være tilkommet ham i tilfælde af normal opfyldelse af kontrakten, samtidig med at Producenten opnår væsentlig fordel af Agentens indsats; - og/eller under omstændigheder, hvor Agenten ikke har kunnet afskrive de omkostninger og udgifter, som han efter henstilling fra Producenten har afholdt med henblik på opfyldelse af kontrakten. Agenten mister sin ret til skadeserstatning i de ovenfor nævnte tilfælde, hvis han ikke inden et år fra kontraktforholdets ophør har meddelt Producenten, at han vil gøre sine rettigheder gældende. C. Bortset fra de tilfælde, hvor kontraktforholdet opsiges pågrund af en parts misligholdelse, skal der ikke betales godtgørelse eller skadeserstatning som følge af opsigelse eller manglende fornyelse af kontrakten (27) (24) Valget mellem varianterne A og B afhænger af den anvendelige nationale lov. (25) Retten til godtgørelse eller skadeserstatning ifølge artikel 32 består tillige, når kontraktforholdet ophører som følge af Agentens død. (26) Ydelse af denne godtgørelse er ikke til hinder for, at Agenten tillige kan påberåbe sig erstatning (f.eks. på grund af opsigelse med for kort varsel). (27) Denne variant er ulovlig, såfremt Agenten skal udføre sit hverv i EF (se EF-direktiv 86/653/EØF, artikel 19). I visse lande uden for EF vil denne variant være ugyldig som stridende mod ufravigelig lovgivning (ordre public) eller i henhold til retspraksis, specielt i de tilfælde, hvor Agenten ikke er et selskab. Se også fodnote (28).

14 Artikel 33 (28) Udelukkelse af godtgørelse og skadeserstatning Godtgørelse eller skadeserstatning i henhold til artikel 32 skal ikke udbetales 1. hvis Producenten hæver kontrakten på grund af en misligholdelse, som kan tilregnes Agenten, og som i medfør af den for kontrakten gældende nationale lovgivning giver adgang til at hæve kontrakten uden varsel, 2. hvis Agenten hæver kontrakten, medmindre dette er berettiget som følge af omstændigheder, der skyldes Producenten, eller som følge af alder, svagelighed eller sygdom hos Agenten, således at det ikke med rimelighed kan kræves af ham, at han fortsætter sin virksomhed; 3. hvis Agenten efter aftale med Producenten overfører sine rettigheder og forpligtelser ifølge agenturkontrakten til en anden. KAPITEL VI AFSLUTTENDE BESTEMMELSER Artikel 34 Den for kontrakten gældende lovgivning, original tekst Denne kontrakt er underkastet loven idet land, hvor Producenten har sit hovedkontor (29) (30). Teksten til denne kontrakt på det...sprog skal betragtes som originalteksten (28) Hvis artikel 32 variant C er valgt, finder artikel 33 ikke anvendelse. (29) Parterne bør omhyggeligt overveje valget af gældende lovgivning underhensyn til kontraktsområdet (inden for eller uden for EF), valget mellem domstols eiler voidgiftsbehandling og tilstedeværelsen af eventuelt ufravigelige lovregler i de pågældende lande. (30) Hvor Agenten ikke skal udføre sit hverv indenfor EF, tillader tysk lovgivning, at parterne fraviger fra de de i øvrigt ufravigelige regler i EF-direktiv 86/653/EØF.

15 Artikel 35 Værneting/Voldgift (31) A. Enhver tvistighed i anledning af denne kontrakt skal pådømmes af den domstol, i hvis retskreds Producenten har sit hovedkontor. Er Producenten sagsøger, kan sag dog også anlægges i den retskreds, hvor Agenten har sit forretningssted. B. Enhver tvistighed i anledning af denne kontrakt skal - uden mulighed for appel til domstolene -afgøres i overensstemmelse med "Regler for Forligsmægling og Voldgift", udarbejdet af Det internationale Handelskammer (ICC), af en eller flere voldgiftsmænd, udpeget i overensstemmelse med disse regler, idet voldgiftskendelsen er endelig og bindende. Voldgiftsmanden eller voldgiftsmændene skal være kompetente til at afgøre spørgsmål om deres egen kompetence og om voldgiftsaftalens gyldighed. Artikel 36 Ændringer og tilføjelser Ændringer op tilføjelser til denne kontrakt kan kun gyldigt foretages skriftligt. Artikel 37 Overdragelse Ingen af parterne kan overdrage denne kontrakt uden forudgående aftale med den anden part. Artikel 38 Tilbageholdelsesret Agenten har ikke tilbageholdelsesret i Producentens ejendom (31). Artikel 39 Ugyldige bestemmelser Såfremt en eller flere bestemmelser i denne kontrakt erklæres ugyldige, påvirker dette ikke gyldigheden af kontraktens øvrige bestemmelser (31) (31) 1 visse lande er denne bestemmelse ugyldig i henhold til ufravigelig lovgivning.

16 KAPITEL VII SUPPLERENDE BESTEMMELSER Kapitel II, artikel 3 - reklame og udstillinger Kapitel II, artikel 12 - lager af Produkterne Kapitel II, artikel 13 - service og reparation Kapitel III, artikel 14 - kunder, med hvem Producenten forbeholder sig at indgå direkte aftaler Kapitel III, artikel 16 - teknisk bistand

MODELKONTRAKT OM ENEFORHANDLING I UDLANDET

MODELKONTRAKT OM ENEFORHANDLING I UDLANDET ORGALIME MODELKONTRAKT OM ENEFORHANDLING I UDLANDET Februar1990 KAPITEL I Kontraktens parter, produkter og område Firma.... Hvis forretningsadresse er. Repræsenteret af.. som herefter kaldes "Producenten",

Læs mere

Handelsagent-aftale samarbejdsaftale uden for funktionærområdet

Handelsagent-aftale samarbejdsaftale uden for funktionærområdet Handelsagent-aftale samarbejdsaftale uden for funktionærområdet Følgende aftale er indgået mellem undertegnede agenturgiver (i det følgende benævnt agenturgiveren): Navn: Adresse: Postnr. og by: og medundertegnede

Læs mere

ZACHER. AGENTURAFTALE (Ydelser og produkter) J.nr. 25-27669. 1 Parterne. Mellem

ZACHER. AGENTURAFTALE (Ydelser og produkter) J.nr. 25-27669. 1 Parterne. Mellem J.nr. 25-27669 AGENTURAFTALE (Ydelser og produkter) 1 Parterne Mellem Innovative Selection ApS cvr.nr. 36892307 Kragelundsvænget 53 7080 Børkop (herefter benævnt Agenten) og XXXX cvr.nr. XXXX adresse XXXX

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER. For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade Aarhus C

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER. For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade Aarhus C SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade 5 8000 Aarhus C Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse... 3 2. Indgåelse... 3 3. Fuldmagt... 3 4. Priser... 3 5. Kunsulentydelser...

Læs mere

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune Kontrakt Ejendomsadministration Ringsted Kommune Indholdsfortegnelse 1. Aftaleparter 3 2. Bilag 3 3. Baggrund, formål og generelle vilkår 3 4. Ejendomme 4 5. Kontraktperiode 4 6. Forhold vedrørende ikrafttræden

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser 1. Forretningsbetingelserne, aftale og parterne 1.1. Forretningsbetingelserne gælder for alle opgaver, som Vistisen & Lunde udfører for kunden, medmindre kunden har indgået anden

Læs mere

1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden.

1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden. Aftalens omfang 1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden. 1.2 Personoplysninger, der behandles af Leverandøren,

Læs mere

Standard leveringsbetingelser

Standard leveringsbetingelser Standard leveringsbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra CompanYoung ApS (herefter CompanYoung), medmindre

Læs mere

PARTERNE HAR HEREFTER AFTALT FØLGENDE:

PARTERNE HAR HEREFTER AFTALT FØLGENDE: Kundeaftale DENNE AFTALE er indgået den 20 mellem: Midtjysk Markedsføring, Kompagnistræde 2, 1.sal,, 35287582 og [indsæt navn], [indsæt registreret adresse], [indsæt CVR-nummer] PARTERNE HAR HEREFTER AFTALT

Læs mere

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser Bilag 2 Salgs- og Leveringsbetingelser Indholdsfortegnelse 1 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER... 3 1.1 Anvendelse og gyldighed... 3 1.2 Tilbud/ordre... 3 1.3 Priser... 3 1.4 Ejendomsforbehold... 3 1.5 Levering...

Læs mere

Kontraktudkast. vedrørende levering af tandtekniske ydelser. indgået mellem (XXXXX)

Kontraktudkast. vedrørende levering af tandtekniske ydelser. indgået mellem (XXXXX) Kontraktudkast vedrørende levering af tandtekniske ydelser indgået mellem (XXXXX) og Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Sjællandsgade 40 2200 København N Bilagsfortegnelse Kontraktbilag

Læs mere

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Kontrakt vedrørende levering af personalefrokost indgået mellem (XXX) og Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Bilagsfortegnelse Bilag 1: Udbudsmateriale (kravspecifikation).

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR]

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR] DATABEHANDLERAFTALE Mellem [KUNDE] og [LEVERANDØR] Der er den [dato] indgået følgende databehandleraftale ("Aftalen") mellem: (A) (B) [VIRKSOMHEDEN], [ADRESSE] et selskab registreret under CVR-nr. [ ]

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG 1. Anvendelse... 2 2. Indgåelse... 2 3. Fuldmagt... 2 4. Forpligtelser... 2 5. Priser... 3 6. Leveringsbetingelser... 3 7. Betalingsbetingelser... 3

Læs mere

Side 1 af 5 Multebærvej Silkeborg CVR

Side 1 af 5 Multebærvej Silkeborg CVR Your-IT ApS almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om Your-IT ApS, CVR-nummer

Læs mere

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER. f o r. Wolturnus A/S

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER. f o r. Wolturnus A/S 123-116064 MWI/JKJ 21.12.2007 ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER f o r Wolturnus A/S Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse... 3 2. Indgåelse... 3 3. Fuldmagt... 3 4. Priser... 3 5. Leveringsbetingelser...

Læs mere

Standardvilkår for ydelser fra Forskerservice

Standardvilkår for ydelser fra Forskerservice 7. december 2017 DAFO - Forskerservice Standardvilkår for ydelser fra Forskerservice 1. Indledende bestemmelser Disse Standardvilkår gælder for alle ydelser leveret af Forskerservice i og uden for kontrakt.

Læs mere

1. Parterne UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT. Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup.

1. Parterne UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT. Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup. UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup 1. Parterne Mellem Forsyning Ballerup Service A/S på vegne af Vand Ballerup

Læs mere

Backup & Opbevaring. Skovdal Nordic forpligter sig til at opbevare materiale i minimum 3

Backup & Opbevaring. Skovdal Nordic forpligter sig til at opbevare materiale i minimum 3 Standardbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra Skovdal Nordic, medmindre dette udtrykkeligt er fraveget

Læs mere

JOKA PLASTIC-EMBALLAGE A/S

JOKA PLASTIC-EMBALLAGE A/S JOKA PLASTIC-EMBALLAGE A/S Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leverings-betingelser, herefter betingelserne,

Læs mere

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26.

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26. J.nr.: 8915980 VFN/KRM Kontrakt om mellem Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) og [ ] (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København

Læs mere

, ( Virksomheden ) salg og levering

, ( Virksomheden ) salg og levering Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om Automation

Læs mere

36083611, ( Virksomhedens ) salg og 4. Pris og

36083611, ( Virksomhedens ) salg og 4. Pris og Salgs og leveringsbetingelser 1. Anvendelse uden for Danmark og Færøerne. Kunden skal skadesløsholde Virksomheden, i det omfang 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder

Salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder Salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om ROOM67s, CVR-nummer

Læs mere

STANDARD SAMARBEJDSAFTALE

STANDARD SAMARBEJDSAFTALE STANDARD SAMARBEJDSAFTALE MELLEM (herefter benævnt Designvirksomheden ) OG (herefter benævnt Kunden ) (i det følgende samlet benævnt "Parterne" og hver for sig en "Part") Standard samarbejdsaftalen ( Aftalen

Læs mere

Almindelige leveringsbetingelser

Almindelige leveringsbetingelser Såfremt der ikke er aftalt andet gælder følgende leveringsbetingelser for produkter, der bliver leveret af HAGENS FJEDRE A/S: Almindelige leveringsbetingelser Anvendelse 1.Nedenstående, almindelige leveringsbetingelser

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser. Betingelserne gælder for alle aftaler om Virksomheden

Læs mere

GENERELLE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TREDJEPARTSPRODUKTER

GENERELLE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TREDJEPARTSPRODUKTER GENERELLE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TREDJEPARTSPRODUKTER Aftalegrundlag Enhver levering af tredjepartsprodukter fra DFF-EDB, vil ske i henhold til nærværende betingelse, der sammen med det underskrevne

Læs mere

Leveranceaftale. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008

Leveranceaftale. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008 Leveranceaftale Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service Juli 2008 Dato: 16-07-2008 Kontor: Sagsbeh.: Digitaliseringsafdelingen Niels Kleberg Versionsnr.: 1.0 Leveranceaftale for miniudbud

Læs mere

ALMINDELIGE SALGSBETINGELSER

ALMINDELIGE SALGSBETINGELSER ALMINDELIGE SALGSBETINGELSER Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse... 3 2. Indgåelse... 3 3. Fuldmagt... 3 4. Priser... 3 5. Betalingsbetingelser... 4 6. Force majeure... 4 7. Reklamations- og undersøgelsespligt...

Læs mere

Gensidig hemmeligholdelsesaftale

Gensidig hemmeligholdelsesaftale Gensidig hemmeligholdelsesaftale mellem CVR-nr.: [Indsæt] og CVR-nr.: [Indsæt] (herefter samlet betegnet Parterne ) 1 Baggrund for hemmeligholdelsesaftalen I forbindelse med [beskriv her i hvilken anledning/hvorfor

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder. 1. Anvendelse

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder. 1. Anvendelse Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler med EPEA

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fulde navn CPR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "spilleragenten") og Fulde navn CPR-nr. Adresse Postnr./By/Land (i det

Læs mere

Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege

Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege Kontrakt Levering af svejserobotter j.nr. 7.01 Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege mellem Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege

Læs mere

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD INDHOLD INDHOLD... 1 1. Baggrund... 2 2. Definitioner... 2 3. Behandling af personoplysninger... 3 4. Behandlinger uden instruks... 3 5. Sikkerhedsforanstaltninger... 3 6. Underdatabehandling... 4 7. Overførsel

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KK-METAL P/S

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KK-METAL P/S SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KK-METAL P/S 1. Anvendelse 1.1 Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om KK-Metal P/S s, CVR-nummer 37841676, ( Virksomheden

Læs mere

Salg- og leveringsbetingelser for udlejning af udstyr og tilbehør

Salg- og leveringsbetingelser for udlejning af udstyr og tilbehør Salg- og leveringsbetingelser for udlejning af udstyr og tilbehør 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige udlejnings- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om Trust Rental

Læs mere

DANSK INDUSTRI KOMPENSERING ApS. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter og serviceydelser til erhvervskunder

DANSK INDUSTRI KOMPENSERING ApS. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter og serviceydelser til erhvervskunder DANSK INDUSTRI KOMPENSERING ApS Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter og serviceydelser til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser (

Læs mere

Vedtægter for. Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a.

Vedtægter for. Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. Vedtægter for Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL: 1 Selskabets navn er Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. Selskabet driver endvidere

Læs mere

VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN

VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN 1. Generelt 1.1. Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden

Læs mere

Forretningsbetingelser - Trade conditions

Forretningsbetingelser - Trade conditions Forretningsbetingelser - Trade conditions Forretningsbetingelser Gældende pr. 13.06.2005 Firma oplysninger WB Electronics ApS Langelandsvej 1a 7400 Herning Danmark Telefon +45 96264520 Fax +45 96264409

Læs mere

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren )

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren ) DATABEHANDLERAFTALEN Databehandleraftale ( Aftalen ) mellem: Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK-36726350 ( Leverandøren ) A: OMFANG A.1 Databehandleraftale

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Klubrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land Fodboldagentens e-mailadresse (i det

Læs mere

Kontrakt. mellem. vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ]

Kontrakt. mellem. vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ] Kontrakt vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ] mellem Væksthus Midtjylland Åbogade 15 8200 Aarhus N CVR nr.: 30 08 94 56 (i det følgende benævnt Væksthus Midtjylland) og [ ] [ ] [ ] CVR

Læs mere

PRO-AUTOMATIC A/S Telefax:

PRO-AUTOMATIC A/S Telefax: SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER 1. Generelt 1.1. Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden skriftlig aftale. 1.2. Købers indkøbsbetingelser

Læs mere

Generelle betingelser for vurderingsydelser

Generelle betingelser for vurderingsydelser Generelle betingelser for vurderingsydelser 1. Gyldighed og aftalegrundlag Dansk Ejendomsforvaltnings vurderingydelser leveres i henhold til en særskilt aftale ( Aftalen ) og på følgende betingelser (

Læs mere

Kontrakt. mellem. vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ]

Kontrakt. mellem. vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ] Kontrakt vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ] mellem Væksthus Midtjylland Åbogade 15 8200 Aarhus N CVR nr.: 30 08 94 56 (i det følgende benævnt Væksthus Midtjylland) og [ ] [ ] [ ] CVR

Læs mere

HANDELSAGENT HVORDAN KOMMER JEG I GANG?

HANDELSAGENT HVORDAN KOMMER JEG I GANG? HANDELSAGENT HVORDAN KOMMER JEG I GANG? Det kræver ikke meget at nedsætte sig som handelsagent. Som regel kan man klare sig med en telefon, en computer, et skrivebord og måske en bil til at besøge kunderne

Læs mere

Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør

Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør (Detanbefales at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Aftalens parter Mellem undertegnede Virksomhedsnavn Adresse Reg.nr. SE-nr. (kaldet

Læs mere

Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab

Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab (Det anbefales at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Interessenterne Aftalen indgås mellem underskrevne Deltagers navn Adresse Tlf.

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen 1. Indledning Disse generelle betingelser finder anvendelse såfremt der ikke er aftalt andre betingelser i den

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land Fodboldagentens e-mailadresse (i

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser for Stroco-Agro ApS

Generelle salgs- og leveringsbetingelser for Stroco-Agro ApS Generelle salgs- og leveringsbetingelser for Stroco-Agro ApS 1 Aftalens grundlag 1.1. Nærværende generelle salgs- og leveringsbetingelser gælder for alle aftaler, medmindre andet er skriftligt aftalt mellem

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser

Salgs- og leveringsbetingelser Salgs- og leveringsbetingelser 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser gælder for alle aftaler indgået med Cascoo Scandinavia, CVR-nummer: 35210660, (herefter Virksomheden

Læs mere

Prisaftale på briller

Prisaftale på briller 09-12-2014 Jette Linnemann Direkte: 7257 7285 Mail: jli@jammerbugt.dk Prisaftale på briller Sagsnr.: 88.08.17-Ø54-1-14 Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Og 1: Kontrakt, type og formål. Denne

Læs mere

MOTIVAS APS, Transportbuen 5A, 1., 4700 Næstved Cvr.nr

MOTIVAS APS, Transportbuen 5A, 1., 4700 Næstved Cvr.nr Side 1 af 5 MOTIVAS APS, Transportbuen 5A, 1., 4700 Næstved Cvr.nr. 36914963 Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder (Version juli 2018) 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse.

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser 1. Forretningsbetingelserne, aftale og parterne 1.1. Forretningsbetingelserne gælder for alle opgaver, som Vistisen & Lunde udfører for kunden, medmindre kunden har indgået anden

Læs mere

[ ] s opgave er følgende [ ] skal løse opgaven Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene.

[ ] s opgave er følgende [ ] skal løse opgaven Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene. Kontrakt vedr. Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene mellem Væksthus Midtjylland Åbogade 15 8200 Aarhus N CVR nr.: 30 08 94 56 (i det følgende benævnt Væksthus

Læs mere

SPONSORAFTALE. indgået mellem. [Sponsor] [CVR-nr.] [Adresse] [Adresse] [ Sponsoren ]

SPONSORAFTALE. indgået mellem. [Sponsor] [CVR-nr.] [Adresse] [Adresse] [ Sponsoren ] Side 1/9 SPONSORAFTALE indgået mellem [Sponsor] [CVR-nr.] [Adresse] [Adresse] [ Sponsoren ] og Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K ( Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens

Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens Kontrakt Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens SOSU Nord mellem SOSU Nord På Sporet 8 A 9000 Aalborg (Herefter SOSU ) og ( ) (Herefter Leverandør ) Hver for sig benævnt Part og tilsammen

Læs mere

GENERELLE SALGSVILKÅR OG -BETINGELSER

GENERELLE SALGSVILKÅR OG -BETINGELSER GENERELLE SALGSVILKÅR OG -BETINGELSER 1. Med mindre andet er aftalt skriftligt, er ethvert tilbud og enhver (også fremtidig) aftale underlagt nærværende vilkår og betingelser, der udgør en integreret del

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Bistand til planlægning af jordfordeling

Læs mere

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S Teknik- og Miljøforvaltningen [dd.mm.åååå] Sagsnr. 2010-115960 Dokumentnr. xxxx Kontrakt indgået mellem [Leverandøren] og Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer Njalsgade

Læs mere

Horsens største advokatvirksomhed

Horsens største advokatvirksomhed Horsens største advokatvirksomhed Aftaleindgåelse, helt overordnet Den teoretiske juridiske virkelighed Tilbud og accept. En aftale er et løfte der er accepteret af den løftet af rettet til Uoverensstemmende

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "fodboldagenten")

Læs mere

Mobilize Me ApS. Salgs- og Leveringsbetingelser til erhvervskunder, kommuner, offentlige og private institutioner.

Mobilize Me ApS. Salgs- og Leveringsbetingelser til erhvervskunder, kommuner, offentlige og private institutioner. 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om Mobilize Me s, CVR-nummer 34208077, ( Virksomheden ) salg og levering af serviceydelser

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Mellemmandens fulde navn CPR-nr. Mellemmandsvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "mellemmanden")

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler med Routes,

Læs mere

Almindelige købs- og salgsbetingelser

Almindelige købs- og salgsbetingelser Almindelige købs- og salgsbetingelser 1.0 Generelle bestemmelser 1.1 Nærværende aftale udgør aftalegrundlag for STISAGER, i det følgende benævnt sælger og den af STISAGER vedkommende køberkontrahent, i

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER 1. 1.1. 1.2. Generelt Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden skriftlig aftale. Købers indkøbsbetingelser

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for erhvervskunder

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for erhvervskunder Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1. Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om Anntex s (herefter kaldet

Læs mere

Glashærderiet A/S Almindelige salgs- og leveringsbetingelser.

Glashærderiet A/S Almindelige salgs- og leveringsbetingelser. Glashærderiet A/S Almindelige salgs- og leveringsbetingelser. 1. Anvendelse Glashærderiet a/s salgs- og leveringsbetingelser er bindende indgået mellem parterne og tilsidesætter dermed alle aftaler og

Læs mere

Konkurrence- og kundeklausuler for funktionærer

Konkurrence- og kundeklausuler for funktionærer Konkurrence- og kundeklausuler for funktionærer Dette vejledningsmateriale er et redskab til dig som arbejdsgiver til brug for dine overvejelser og eventuelle brug af en konkurrence- og/eller kundeklausul

Læs mere

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Aftale mellem Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C og Kontrakthaver Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Indholdsfortegnelse 0 1 3 6 8 9 10 11 1 13 1 1 Præampel Aftalegrundlag Opgavens omfang Vederlag

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER 1. BAGGRUND 1.1 Klienten ønsker at modtage økonomisk rådgivning og er derfor blevet enig med Konsulenten om, at denne mod betaling af vederlag skal varetage Klientens økonomi.

Læs mere

Databehandleraftale. (den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne )

Databehandleraftale. (den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne ) Databehandleraftale Virksomhed [Adresse] [Adresse] CVR-nr.: (den Dataansvarlige ) og Net & Data ApS Hollands Gaard 8 4800 Nykøbing F CVR-nr.: 27216609 ( Databehandleren ) (den Dataansvarlige og Databehandleren

Læs mere

(den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne )

(den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne ) MySolutionSpace ApS Måløv Byvej 229.V. 2760 Måløv CVR: 34 46 36 89 [Part] [Adresse] [Adresse] CVR-nr.: [XX] (den Dataansvarlige ) og MySolutionSpace ApS Måløv Byvej 229.V. 2760 Måløv Danmark CVR-nr.: 34

Læs mere

Leverandørkontrakten beskriver Væksthusets og Leverandørens forpligtelser og rettigheder. Kontraktgrundlaget består i prioriteret rækkefølge af:

Leverandørkontrakten beskriver Væksthusets og Leverandørens forpligtelser og rettigheder. Kontraktgrundlaget består i prioriteret rækkefølge af: LEVERANDØRKONTRAKT Emne Mellem Væksthus Sjælland Marienbergvej 132, 1. sal 4760 Vordingborg CVR 30 08 94 64 (herefter benævnt Væksthuset ) Og (indsæt navn) (indsæt registreret adresse) (indsæt

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser Almindelige salgs- og leveringsbetingelser 1. Anvendelse og gyldighed Enhver leverance sker på grundlag af nedenstående salgs- og leveringsbetingelser, medmindre anden skriftlig aftale er indgået mellem

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for Super Total Service ApS Opdateret 29/

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for Super Total Service ApS Opdateret 29/ Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for Super Total Service ApS Opdateret 29/12-2018. 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler

Læs mere

(I det følgende samlet benævnt Parterne og hver for sig en Part )

(I det følgende samlet benævnt Parterne og hver for sig en Part ) København den XX SAMARBEJDSAFTALE MELLEM Re-public ApS Dronningens Tværgade 30, 1 1302 København K CVR. 27224679 (herefter benævnt Designvirksomheden ) OG XXXX (herefter benævnt Kunden ) (I det følgende

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER 1. Anvendelse og gyldighed 1.1. Disse salgs- og leveringsbetingelser er gældende for alle leverancer fra Walltec A/S (herefter benævnt Walltec ), medmindre andet er skriftligt aftalt. 1.2. Salgs- og leveringsbetingelserne

Læs mere

Bilag [nr.] Trepartsaftale

Bilag [nr.] Trepartsaftale J.nr.: 7501417 MPE/KRM Bilag [nr.] Trepartsaftale Kammeradvokaten Telefon +45 33 15 20 10 Vester Farimagsgade 23 Fax +45 33 15 61 15 DK-1606 København V www.kammeradvokaten.dk Trepartsaftale INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udkast KONTRAKT. vedr. indkøb af RFID gates Københavns Universitetsbiblioteks betjeningssteder med tilhørende serviceaftale

Udkast KONTRAKT. vedr. indkøb af RFID gates Københavns Universitetsbiblioteks betjeningssteder med tilhørende serviceaftale DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK ADMINISTRATIONS- AFDELINGEN J.nr. Udkast KONTRAKT vedr. indkøb af RFID gates Københavns Universitetsbiblioteks betjeningssteder

Læs mere

Standardaftale til kommercialiseringspartnerskab

Standardaftale til kommercialiseringspartnerskab Standardaftale til kommercialiseringspartnerskab Mellem [Navn, adresse, telefonnummer, cpr/cvr. nr.] Herefter Part A og [Navn, adresse, telefonnummer, cpr/cvr. nr.] Herefter Part B indgås dags dato følgende

Læs mere

Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge

Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge Nærværende kontrakt er indgået mellem: Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 7 2860 Søborg (herefter Ordregiver) og < Indsæt leverandørens navn>

Læs mere

Databehandleraftale. Mellem. Den dataansvarlige: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer & By: Land: Databehandleren. Virksomhed: OnlineFox CVR:

Databehandleraftale. Mellem. Den dataansvarlige: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer & By: Land: Databehandleren. Virksomhed: OnlineFox CVR: Databehandleraftale Mellem Den dataansvarlige: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer & By: Land: og Databehandleren Virksomhed: OnlineFox CVR: 38687794 Adresse: Pilagervej 32 Postnummer & By: 4200 Slagelse

Læs mere

1 of 10. Kontrakt til godkendelse af leverandør under Frit valg ordningen madservice

1 of 10. Kontrakt til godkendelse af leverandør under Frit valg ordningen madservice 1 of 10 Kontrakt til godkendelse af leverandør under Frit valg ordningen madservice Syddjurs Kommune Januar 2014 2 of 10 Indholdsfortegnelse 1. Grundlaget 3 2. Betingelser 3 3. Sikkerhedsstillelse 3 4.

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. [Navn] [Adresse] [Adresse] CVR-nr.: [Indsæt] (herefter betegnet A ) [Navn] [Adresse] [Adresse]

Samarbejdsaftale. mellem. [Navn] [Adresse] [Adresse] CVR-nr.: [Indsæt] (herefter betegnet A ) [Navn] [Adresse] [Adresse] Samarbejdsaftale mellem CVR-nr.: [Indsæt] (herefter betegnet A ) og CVR-nr.: [Indsæt] (herefter betegnet Erhververen ) (herefter samlet B ) 1 Formål og projektbeskrivelse Formålet med denne samarbejdsaftale

Læs mere

Databehandleraftale. (den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne )

Databehandleraftale. (den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne ) Databehandleraftale [Part] [Adresse] [Adresse] CVR-nr.: [XX] (den Dataansvarlige ) og IT-Terminalen ApS Lejrvej 17 3500 Værløse CVR-nr.: 32947697 ( Databehandleren ) (den Dataansvarlige og Databehandleren

Læs mere

Aftale om FRIT LEVERANDØRVALG INDKØB/VAREUDBRINGNING

Aftale om FRIT LEVERANDØRVALG INDKØB/VAREUDBRINGNING Aftale om FRIT LEVERANDØRVALG INDKØB/VAREUDBRINGNING I Næstved kommune Mellem (i det følgende benævnt Kommunen ) Og Leverandør XX (i det følgende benævnt Leverandøren ) Side 1 af 5 Formål I henhold til

Læs mere

KONTRAKT. click-a-site A/S og Partner. Forhandling af produkter samt eventuel repræsentation af click-a-site A/S

KONTRAKT. click-a-site A/S og Partner. Forhandling af produkter samt eventuel repræsentation af click-a-site A/S KONTRAKT click-a-site A/S og Partner Forhandling af produkter samt eventuel repræsentation af click-a-site A/S 1 KONTRAKT Denne kontrakt er herved indgået mellem: Click-a-site A/S ( CAS ) CVR nr. 25520866

Læs mere

ALMINDELIGE BETINGELSER FOR ARBEJDER OG LEVERANCER. Udgave af 4. december - 2014

ALMINDELIGE BETINGELSER FOR ARBEJDER OG LEVERANCER. Udgave af 4. december - 2014 Bilag 1 ALMINDELIGE BETINGELSER FOR ARBEJDER OG LEVERANCER Udgave af 4. december - 2014 1. OPTIMON`s hemmeligholdelsespligt OPTIMON træffer alle rimelige og nødvendige foranstaltninger til hemmeligholdelse

Læs mere

KONTRAKT Oktober 2012

KONTRAKT Oktober 2012 KONTRAKT Oktober 2012 Annoncering af konsulentbistand til gennemførelser af indkøbsanalyse af området for håndværkeydelser, bygnings-drift og -vedligehold mellem Aarhus Universitet Indkøbskontoret Katrinebjergvej

Læs mere

RÅDGIVERAFTALE OM ADGANG TIL match-online.dk

RÅDGIVERAFTALE OM ADGANG TIL match-online.dk 28.11.2011 RÅDGIVERAFTALE OM ADGANG TIL match-online.dk mellem [Navn på rådgiver] [Adresse] (Herefter benævnt Rådgiver ) - tilsluttet match-online.dk gennem (..Hovedrådgivernavnet..) og Foreningen match-online.dk

Læs mere

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks 1 Konsulent- og serviceydelser Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks Omfang Nærværende dokument fastlægger de almindelige betingelser for firmaet Solido Networks ( Leverandøren ) leverance til

Læs mere

ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse... 3 2. Indgåelse... 3 3. Fuldmagt... 3 4. Priser... 3 5. Leveringsbetingelser... 4 6. Betalingsbetingelser... 5 7. Ansvar for

Læs mere

Corpitals Forretningsbetingelser # ( )

Corpitals Forretningsbetingelser # ( ) Corpitals Forretningsbetingelser #00014207 (2019-01-15) 1. Generelt 1.1. Corpitals Forretningsbetingelser udgør en integreret del af det samlede aftalegrundlag mellem Corpital og Kunden, og er således

Læs mere