side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den 08.02.2011 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen"

Transkript

1 side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

2 side 2 Indholdsfortegnelse: 244. Orientering om udfasning af kviksølvslamper på gadelys Renovering af lyssignalanlæg Helhedsplan for Langeskov Boligbyggeprogram Ansøgning om landzonetilladelse til etablering af 10 ferielejligheder samt forsamlingslokale til erhversmæssig udlejning på Odensevej 104 Marslev Orientering om proces for fusion af Havne og Park/ Vej Budgetopfølgning Budget : Anlægsbudget spor Kerteminde Marina - Etablering af nyt slæbested Kerteminde Marina - Forskønnelse af marinaområdet - herunder legepladser Fyns almennyttige Boligselskab - årsregnskab for perioden 1. juli 2009 til 30. juni Orientering fra Udvalgsformanden og Miljø- og Kulturforvaltnigen Punkter på lukket møde: 256. Drøftelse af havnearealer 257. Drøftelse af lejekontrakt 258. Drøftelse af lejemål

3 side Orientering om udfasning af kviksølvslamper på gadelys G01 sagsnr Ifølge eco designdirektiv 2005/32/EC skal kviksølvlamper udfases i Kviksølvlampen anvendes i stor stil i gadebelysningsarmaturer, og med udfasning af denne type lyskilde vil Kerteminde Kommune skulle udskifte en stor del af sin gadebelysning, hvilket vil få store økonomiske konsekvenser. Cowi har udarbejdet rapport, som ligger i sagen. Miljø og Kulturforvaltningen vil orientere om, hvilke konsekvenser udfasningen vil få, ligesom de økonomiske muligheder vil blive nærmere belyst. Miljø- og Kulturforvaltningen forventer, at udvalget kan træffe beslutning på udvalgsmødet i marts Ifølge investeringsoversigt 2011 er der afsat kr ,- til renovering af gadelysanlæg. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 244: Til orientering. Der udarbejdes konkret forslag til kommende udvalgsmøde Renovering af lyssignalanlæg G01 sagsnr Krav om trafikstyring af lyssignalanlæg jfr. vejreglerne er ikke overholdt i vejkrydset Kystvejen / Lindøalleen ved Lindøværftet. Lanterner og master samt styremaskine er endvidere af ældre årgang og trænger til fornyelse. Høring: Der er indledt en dialog med Lindø Industripark for samarbejde i forbindelse med eventuelle ændringer af afmærkninger i krydset.

4 side 4 Økonomi: Der er i investeringsoversigten for 2011 afsat kr til renovering af lyssignalanlæg i Kerteminde Kommune. Anlæg sted nr. Konto: Beløb: Renovering af lyssignalanlæg kr. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Byrådet anmodes om frigivelse af rådighedsbeløb til renovering af ovennævnte lyssignalanlæg som anført under økonomi. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 245: Indstillingen anbefales Helhedsplan for Langeskov P00 sagsnr Processen omkring udarbejdelse af Helhedsplanen for Langeskov er så småt begyndt. I den forbindelse afholdes der Byrådsseminar torsdag d. 3 marts, hvor Byrådet vil blive bedt om at diskutere og komme med ideer til helhedsplanen. På Temadagen vil bla. temaerne; Bosætning, Erhverv, Fritid og Infrastruktur blive drøftet. I forbindelse med temaet Infrastruktur, afventer afdelingen tilkendegivelse fra Bane Danmark om forudsætningerne for etablering af Togstoppet. Som bekendt blev Helhedsplanen en del af Realdania projekt Forstædernes Tænketank. Formaliteterne omkring samarbejdet er nu afklaret, og mandag d. 7. februar afholdes første møde i Tænketanken med deltagelse af Lone Rossen. Som led i Tænketanks arbejdet, har afdelingen inviteret ingeniørfirmaet Rambøll og Praksis arkitekter til deltagelse i udarbejdelsen af Helhedsplanen. Ultimo januar, afholdte afdelingen en indledende drøftelse, om forudsætningerne for samarbejdet. Første workshop for Kommune og konsulenter afholdes ved Realdania 4.marts. I forlængelse af Helhedsplanen, har afdelingen indlevet ansøgning om Områdefornyelse til centerområdet i Langeskov. Socialministeriet har endnu ikke indikeret om, KK vil komme i betragtning til puljemidlerne. Forventede svartidspunkt er medium marts. 31. januar indleverede afdelingen ansøgning til Energi Fyns Almen Fond, om medfinansiering til etablering af et kunstnerisk lysanlæg i forbindelse med Centerområdet. Afdelingen afventer svar fra Energi Fyn.

5 side 5 Projekt Forstædernes Tænketank, og evt. projekt Områdefornyelse forudsætter borgerinddragelse. Udvalget bedes drøfte model for etablering af en dialoggruppe der evt. også kan blive hørt i forbindelse med udarbejdelse af Helhedsplanen. Ligeledes bedes udvalget drøfte tidsplan for Helhedsplanen. Bilag: Tidsplan - Helhedsplan Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 246: Drøftedes Boligbyggeprogram sagsnr Boligbyggeprogrammet tager udgangspunkt i de arealudlæg til nyt boligbyggeri der er i Kommuneplanen, de byggemuligheder der ligger i eksisterende lokalplaner, samt grunde der er til salg på nuværende tidspunkt. Boligbyggeprogrammet er udarbejdet efter hvad der forventes der bliver solgt af grunde i de kommende budget år, samt hvor det efter forvaltningens vurdering vil være et behov for nye boliger som sikrer en hensigtsmæssig byudvikling. Område 1 Hindsholm Nord: Her er ingen forventning om yderligere udbygning Område 2 Hindsholm Syd: Der er forventet en privat udstykning i Dalby, Det bør overvejes at udstykke et mindre areal til boligbebyggelse i f.eks Mesinge så der er et udbud af grunde rundt i hele kommunen. Område 3 Kerteminde: Udbygningen af Tårup Strandpark fortsætter incl storparceller. Området ved Damgårds Allé og Nord for Søvangsparken er medtaget som nye udbygningsområder, da der bør tilbydes nogle attraktive grunde i forhold til en kommende golfbane som bør udnyttes. Området nord for Søvangsparken bør prioriteres for at kunne have bosætningstilbud i i den nordlige del af Kerteminde. Område 4 Munkebo: Hvis der skal tilbydes yderligere grunde her kan området omkring Bregnørvej overvejes. Det er Miljø- og Kulturforvaltningens vurdering at der pt. ikke er behov for nye grunde i Munkebo. Område 5 Rynkeby: Miljø- og Kulturforvaltningen har vurderet at der ikke er behov for yderligere nye udstykninger.

6 side 6 Område 6 Marslev: Det er pt. ikke kommunale grunde til salg i Marslev eller Birkende. For at sikre der er tilbud om grunde i hele kommunen, bør disse prioriteres også set i lyset af et kommende togstop i Langeskov. Område 7 Langeskov: Kerteminde Kommune har en del grunde til salg i Langeskov. Det kan forventes at der sker en udbygning af boligmassen i Langeskov Nord pga. togstop. Fremtidige nye ikke planlagte arealudlæg til boligbebyggelse afventer masterplanen for Langeskov. Boligbyggeprogrammet anvendes efterfølgende som et element i udarbejdelsen af befolkningsprognosen. Økonomi: Såfremt Miljø- og Teknikudvalget ønsker at prioritere at byggemodne og udstykke nogle af arealerne skal dette medtages i den kommende budgetplanlægning. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller at boligbyggeprogrammet bliver godkendt. Bilag: boligbyggeprogram Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 247: Indstillingen godkendt Ansøgning om landzonetilladelse til etablering af 10 ferielejligheder samt forsamlingslokale til erhversmæssig udlejning på Odensevej 104 Marslev sagsnr Miljø- og Kulturforvaltningen har modtaget en ansøgning om landzonetilladelse til indretning og udlejning af 10 ferieboliger med tilhørende fællesfaciliteter i form af swimmingpool, og fællesrum, samt et forsamlingshus med tilhørende anretterkøkken og toiletfaciliteter. Forsamlingshuset skal anvendes til udlejning. Forsamlingshuset med tilhørende faciliteter udgør ca. 327 m 2. Indretningen af ferieboliger og forsamlingshus sker i eksisterende overflødiggjorte landbrugsbygninger incl. stuehus. Det er ansøgers forventning at der er ca overnattende om året, samt gæster til forsamlingshuset.

7 side 7 Miljø- og Kulturforvaltningen bemærker at indretningen af ansøgte er udført. Erhvervsmæssig udlejning af op til 10 ferieboliger kræver tilladelse fra Naturstyrelsen. Naturstyrelsen har meddelt at der kan forventes en tilladelse til erhvervsmæssig udlejning såfremt de enkelte ferieboliger ikke overstiger 100 m 2 hver. De tilhørende fællesfaciliteter bliver således ikke medregnet. En konkret tilladelse fra Naturstyrelsen afventer landzonetilladelsen. Miljø- og Kulturforvaltningen har i 2008 meddelt landzonetilladelse til 4 ferieværelser, gildesal, swimmingpool og omklædningsfaciliteter på ejendommen. Denne landzonetilladelse var givet ud fra en forventning om, at det var til eget brug og ikke til udlejning. Bassiner fælles for en større bebyggelse af huse eller lejligheder er jf. vejledningen om kontrol med svømmebade omfattet af bekendtgørelsen om svømmebadsanlæg mv. og disses vandkvalitet. Svømmebadet er ikke godkendt af kommunen efter bekendtgørelsens regler. Forvaltningen vil igangsætte en sagsbehandling af dette. Der er endvidere en igangværende sag om vandforsyningsforholdene på ejendommen. Det bemærkes, at ejendommen er tilsluttet Langeskov Vandværk og samtidig har egen boring. Kerteminde Kommune har påbudt boringen sløjfet. Ejeren har ikke efterkommet påbuddet. Der er anmodet om tilladelse til markvanding. Høring: Ansøgningen er sendt til naboorientering, evt. indkomne bemærkninger i forbindelse hermed vil blive fremlagt på Miljø- og Teknikudvalgets møde. Miljø- og Kulturforvaltning indstiller at der meddeles landzonetilladelse såfremt der ved naboorienteringen ikke kommer væsentlige indsigelser. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 248: Indstillingen godkendt Orientering om proces for fusion af Havne og Park/ Vej G01 sagsnr Miljø- og Kulturforvaltningen vil på udvalgsmødet orientere om den igangsatte proces for kortlægning af opgaver og synergi i en eventuel fusion af de to decentrale enheder Havne og Park / Vej.

8 side 8 Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 249: Til orientering Budgetopfølgning Ø09 sagsnr Til budgetopfølgning i Økonomiudvalget den 18. januar 2011 forelå der forslag om tillægsbevilling på drift på kr. på udvalgenes budgetområder. Økonomiudvalget besluttede, at tilbagesende forslaget til Direktionen med henblik på vurdering af hvilke konkrete forslag der kan finansiere merudgiften på kr. på drift. Med udgangspunkt i Økonomiudvalgets vedtagelse har Direktionen udarbejdet forslag til finansiering af merudgiften forslaget er beskrevet i vedlagte notat. Udvalgene høres på udvalgsmøderne i februar 2011 omkring det vedlagte notat. Udtalelserne fra udvalgene vil indgå i Økonomiudvalgets videre behandling af Budgetopfølgning Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Miljø- og Teknikudvalgets høres om notatet. Bilag: Direktionsnotat februar 2011.doc Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 250: Udvalget er hørt.

9 side Budget : Anlægsbudget spor S01 sagsnr I henhold til Økonomiudvalgets vedtagelse igangsættes hermed fagudvalgenes arbejde vedr. udarbejdelse af anlægsbudget (spor 1). Der tages udgangspunkt i investeringsoversigten, som blev vedtaget i forbindelse med budgetvedtagelsen af budget 2011, korrigeret for byrådsbeslutninger efter budgetvedtagelsen. Sammendrag af korrigeret investeringsoversigt nettobeløb i mio. kr. i løbende priser pr : Udvalg Børn- og Skoleudvalget 23,6 13,8 12,0 Kultur- og Fritidsudvalget 3,6 0,0 0,0 Ældre- og Handicapudvalget -0,1-0,1-0,1 Arbejdsmarkedsudvalget Miljø- og Teknikudvalget 16,9 5,7 5,7 Økonomiudvalget -8,1 I alt i løbende-prisniveau 35,9 19,4 17,6 0,0 Heraf anlægsramme 1 (Kvalitetsfondsområder) 27,3 13,8 12,0 Heraf anlægsramme 2 (Øvrige anlæg lånefinansieres jf. lånebekendtgørelsen) 4,0 Heraf anlægsramme 3 (Øvrige anlæg - ingen lånefinansiering) 4,6 5,6 5,6 Udvalg Miljø- og Teknikudvalget - Jordforsyning -1,5-4,2-6,0 I alt Byggemodning i løbendeprisniveau ingen -1,5-4,2-6,0 0,0 lånefinansiering Målsætning for anlæg i spor 1 er: Anlæg indenfor en samlet årlig ramme på 30 mio. kr. svarende til det mål Byrådet har lagt for de årlige investeringer, som skal finansieres i det årlige budget. På fagudvalgets møde i februar sker de indledende drøftelser /beslutninger af nedenstående: Realistisk revurderer/ajourfører det anlægsbudgetforslag, som blev vedtaget i forbindelse med budget Der foretages en vurdering af hvornår projekterne kan gennemføres og hvornår der skal ske betalinger for projektering og for selve arbejdets udførelse. Hvis der er tids- og/eller betalingsmæssige forskydninger i projekterne laves et forslag til tekniske korrektioner. Forslag til nye anlæg med beskrivelse af projektet inkl. evt. afledte driftsvirkninger på blokskema. Økonomiudvalget indstiller at fagudvalgene igangsætter processen for udarbejdelse af anlægsbudgettet til brug for drøftelser/prioriteringer på budgetseminaret i marts om hvilke projekter der skal medtages på en investeringsoversigt.

10 side 10 Bilag: Miljø- og Teknik anlæg (ekskl jordforsyning) xls Miljø- og Teknik anlæg - jordforsyning xls Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 251: Indstillingen godkendt Kerteminde Marina - Etablering af nyt slæbested P20 sagsnr Til erstatning for slæbestedet på Dosseringen ønskes etableret et nyt slæbested i Kerteminde Marina med betalingsanlæg og bomanlæg. Det vurderes at slæbestedet skal være mindst 9 meter bredt, hvis det skal fungere tilfredsstillende under store stævner mv. Økonomi: Anlægsudgiften til et 9 meter bredt slæbested med betalingsanlæg og bomanlæg anslås til ca kr. Der er i Budget 2011 afsat kr til formålet. Anlæg sted nr. Konto nr. Beløb: Etablering af slæbested ved Kerteminde Marina kr. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Byrådet anmodes om frigivelse af rådighedsbeløb til etablering af nyt slæbested i Kerteminde Marina med betalingsanlæg og bomanlæg. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 252: Indstillingen anbefales med bemærkning om, at slæbestedet etableres så lang mod syd mellem de to pågældende bygninger.

11 side Kerteminde Marina - Forskønnelse af marinaområdet - herunder legepladser P20 sagsnr Der er i en årrække blevet afsat midler til forskønnelse/udvikling af marinaområdet. I 2010 blev en del af det budgetterede beløb anvendt til etablering af en ny legeplads. Midlerne i budgettet for 2011 forventes anvendt til tiltrængt renovering af eksisterende legepladser på marinaområdet. Økonomi: Der er i investeringsoversigten for 2011 afsat kr. til forskønnelse af marinaområdet. Anlæg sted nr. Konto: Beløb: Kerteminde Marina Forskønnelse af marinaområdet kr. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Byrådet anmodes om frigivelse af rådighedsbeløb til det videre arbejde med etablering af legepladser som anført under økonomi. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 253: Indstillingen anbefales Fyns almennyttige Boligselskab - årsregnskab for perioden 1. juli 2009 til 30. juni S55 sagsnr Fyns almennyttige Boligselskab har den 22. december 2010 fremsendt regnskab for 1.juli 2009 til 30. juni 2010 med tilhørende regnskabsmateriale. Miljø- og Kulturforvaltningen har gennemgået materialet. Kerteminde Kommunes tilsyn drejer sig om nedenstående afdelinger 10201, 10301, 10401, 10501, 10801, 10901, 14101, 16501, 16600,

12 side 12 Institutionens navn Lovgrundlag Indsendelsesfrist Fyns Almennyttige Lov om almene boliger Dato: Boligselskab Antal lejemål Leje pr. m2 Administrationsbidrag pr. lejemål Afd lejemål Afd lejemål Afd lejemål Afd lejemål Afd lejemål Afd lejemål Afd lejemål Afd lejemål Afd lejemål Afd lejemål Afd ,01 kr. Afd ,30 kr. Afd ,65 kr. Afd ,85 kr. Afd ,41 kr. Afd ,27 kr. Afd ,01 kr. Afd ,16 kr. Afd ,20 kr. Afd ,07 kr. Årets resultat Afd ,25 kr. henlæggelser Afd ,44 kr. henlæggelser Afd ,76 kr. henlæggelser Afd ,36 kr. henlæggelser Afd ,09 kr. henlæggelser Afd ,96 kr. henlæggelser Afd ,13 kr. henlæggelser Afd ,66 kr. henlæggelser Afd ,32 kr. henlæggelser Afd ,00 kr. henlæggelser Godkendt af afdelingsbestyrelsen Afd Afd Afd Afd Afd. 08 underskrevet Afd. 09 Afd Afd. 65 underskrevet Afd. 66 Afd Henlæggelsesbeløb til vedligehold og fornyelser Afdeling: Henlæggelser i året Opsamlet henlæggelse Ibrugtagningsår Afd kr. 826 kr Afd kr kr Afd kr. 822 kr Afd kr. 521 kr Afd kr kr Afd kr. 555 kr Afd kr. 259 kr Afd kr. 272 kr Afd kr. 771 kr Afd kr. 939 kr Revisionen af boligselskabets afdelingsregnskaber har ikke givet anledning til forbehold. Årsregnskab 2009/2010 med tilhørende regnskabsmateriale er vedlagt sagen. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at årsregnskabet 2009/2010 for Fyns almennyttige Boligselskab tages til efterretning. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 254: Til efterretning.

13 side Orientering fra Udvalgsformanden og Miljø- og Kulturforvaltnigen I00 sagsnr Registrering af bevaringsværdige bygninger. 2. Aktiviteter Odense Havn. 3. Teknik & Miljø, januar Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 255: Til orientering.

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 13.08.2012 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 276. Budgetopfølgning 2-2012 - på Kultur- og Fritidsudvalgets område....

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 18.08.2010 kl. 16:00 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 26. Meddelelser og orientering... 3 27. Fritidspas... 3 28. Budget 2011... 4 29.

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 14.03.2011 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Marie Yvonne Rasmussen deltog til og med punkt 124. Indholdsfortegnelse: 120. Munkebo

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 10.11.2009 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 553. Fokusområder - opfølgning på Økonomiudvalgets område.... 3 554.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 11.04.2011 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 130. Budgetopfølgning 1-2011 - Kultur- og Fritidsudvalgets område...

Læs mere

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen. Byrådet godkendte den 25. maj 2011 et program for områdefornyelse i Felsted. Socialministeriet har givet tilsagn om støtte. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 03.03.2011 kl. 17:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 i stedet for mødte Knud Arnkiel Lars Udengaard Tonny Jack Nielsen Solgerd Ejdesgaard Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 19.01.2010 kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 1. Forretningsorden for Økonomiudvalget 2010-2013... 3 2. Budgetopfølgning

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 05.11.2012 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 290. Ansøgninger fra Jubilæumskomiteen... 3 291. Oprettelse af den

Læs mere

Fra By- og Kulturudvalgets budgetbidragssag for budget 2019 behandlet den 29/ (den del som vedrører de konjunkturfølsomme anlægsområder)

Fra By- og Kulturudvalgets budgetbidragssag for budget 2019 behandlet den 29/ (den del som vedrører de konjunkturfølsomme anlægsområder) Fra By- og Kulturudvalgets budgetbidragssag for budget 2019 behandlet den 29/5 2018 (den del som vedrører de konjunkturfølsomme anlægsområder) INDSTILLING By- og Kulturforvaltningen indstiller, at By-

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.05.2009 kl. 16:00 Mødested: Byrådssalen, Kerteminde rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.05.2009 kl. 16:00 Mødested: Byrådssalen, Kerteminde rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.05.2009 kl. 16:00 Mødested: Byrådssalen, Kerteminde rådhus Tilgår pressen side 2 Kaare Jørgensen deltog ikke i punkt 214-222 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé 9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé Økonomiudvalget besluttede den 8. december 2014: at der - under inddragelse af Den Selvejende Institution Kolding Lystbådehavn - arbejdes

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 15. juni 2009 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 15. juni 2009 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 15. juni 2009 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Indholdsfortegnelse 363. Orientering 3 364. Budgetopfølgning pr. 30. april 2009 - Teknisk Udvalg 4 365.

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 18:30 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Præsentation af 17, stk. 4 - udvalget 4 3 Rammesætning

Læs mere

Referat til Økonomiudvalget

Referat til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 12. juni 2013 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Brian Franklin, Carsten Fuhr, Elise Andersen,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. juni 2016 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Carsten Fuhr,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for Højbjerg Bibliotek Til: Kulturudvalget den Kopi til: Forslag til proces for Højbjerg Bibliotek Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 1.

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen mandag den 13. februar 2017, kl. 17.00, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00.

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 13 Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. Medlemmer: Formand Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

Redegørelse/indstilling

Redegørelse/indstilling Sagsnr.: 2010/13540 Dato: 15-11-2010 Sag: Tilsyn med boligselskabsregnskaber 2008/ samt Sagsbehandler: Flemming Byrgesen Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens kerne Der foreligger

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 383. Budgetopfølgning 0-2012 på Børn- og

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. marts 2007 Kl. 17.00 Byrådssalen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sundhedsaftaler med Region Syddanmark...2 2. Samarbejde

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 09.10.2008 kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 251. Spørgetid... 3 252. 2. behandling af budget 2009-2012... 3 253. Godkendelse af

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Kvartalslig budgetopfølgning pr. 29. februar Anlæg.

Kvartalslig budgetopfølgning pr. 29. februar Anlæg. 1 of 5 7. april 2016 Til økonomiudvalg og byråd Kvartalslig opfølgning pr. 29. februar 2016. Anlæg. 1 Resume den samlede anlægsvirksomhed i Den oprindeligt terede anlægsudgift i 2016 på netto 79,3 mio.

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 17.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.15 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:30 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:30 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 14.03.2012 kl. 16:30 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 428. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

24. Til efterretning - Kommunalreform

24. Til efterretning - Kommunalreform " ## ## $% &#$ *12$$ '()*$$')$+),-#).($/#$0(,$32$ 4+ 55555555555555555555 '( 55555555555555555555 $+ 55555555555555555555.($/#$0( #$/$$4 55555555555555555555 *$$' 55555555555555555555,-# 7#4$$11#$4$1 "7#4$$8#93$74$4$+#111#$4$1

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den 18.06.2008 kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 106. Meddelelser og orientering... 3 107. Budget 2009 prioritering

Læs mere

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder Referat Økonomiudvalget 30-04-2014 Dato 30. april 2014 Tid 16:15 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit S. Hansen (A) - Formand Lars Møller (V) Bjarne Kvist (A)

Læs mere

Budgetproces for Budget 2020

Budgetproces for Budget 2020 Budgetproces for Budget 2020 December 2018 Budgetproces for Budget 2020 Godkendt i Byrådet d. 19-12-2018 2 Indhold 1. Fokus for budget 2020...4 1.1 Den økonomiske politik...4 1.2 Situationsbillede...5

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 28.08.2007 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 28.08.2007 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 28.08.2007 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Erling Knudsen og Marianne Machon. Indholdsfortegnelse: 55. Spørgetid... 3 56. Budgetopfølgning 2. kvartal

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 10. januar 2007 Kl. 16.30 Kultur- og Fritidsforvaltningens mødelokale Med presse Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet.

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Nedenstående regler er gældende fra tidspunktet for revisionens godkendelse

Læs mere

I forhold til anlægsoversigten, der blev fremlagt ved budgetseminaret i juni 2015, er der sket væsentlige ændringer i budgetlægningen:

I forhold til anlægsoversigten, der blev fremlagt ved budgetseminaret i juni 2015, er der sket væsentlige ændringer i budgetlægningen: Oplæg til anlægsbudget for 2016-2019 efter sommerens budgetopfølgning I dette notat fremlægges oplæg til anlægsbudget for 2016-2019 efter indarbejdelse af ændringer på baggrund af budgetopfølgningen på

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus.

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 125. Ansøgning om støtte fra Plan09 midler til udarbejdelse af

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 12:30.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 12:30. Mødedato: REFERAT. Mødetidspunkt: 12:30. Sted: Kompetencecenter Rebild Østre Allè 6 9530 Støvring. Møde slut: 14:30 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomivurdering ultimo juli 2009 - et

Læs mere

side 1 Åbent tillægsreferat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent tillægsreferat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent tillægsreferat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den 15.03.2011 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Fraværende: Ingen. Indholdsfortegnelse: 282. Vandscootere... 3 283. Ny toiletbygning

Læs mere

Mødet blev holdt onsdag den 30. januar 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:00 og sluttede kl. 16:35.

Mødet blev holdt onsdag den 30. januar 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:00 og sluttede kl. 16:35. ALLERØD KOMMUNE Økonomiudvalget 20102013 Møde nr. 60 Mødet blev holdt onsdag den 30. januar 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:00 og sluttede kl. 16:35. Medlemmer: Formand Erik Lund

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 12.04.2012 kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 603. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 06.02.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Jørgen Schou deltog ikke under punkterne 579, 587, 588,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Notat Hald Ege Hallens udbygning

Notat Hald Ege Hallens udbygning Notat Hald Ege Hallens udbygning Indhold 1. Historik i uddrag... 2 2. Plangrundlag... 2 3. Projektet... 2 4. Økonomi... 3 5. Tegning/skitse... 3 6. Forslag til proces... 4. Bilag 1... 5 1. Historik uddrag

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling Notat til Økonomiudvalget Målsætning for gældsudvikling Finansielle strategi I kommunens finansielle strategi fastlægges generelle retningsliner i forbindelse med låneoptagelse og pleje af kommunens låneportefølje.

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-5-16 Dato: 02-09-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2017-2020 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Indgangen til den nye koncertsalen ligger i nærhed til Fru Lunds Villa.

Indgangen til den nye koncertsalen ligger i nærhed til Fru Lunds Villa. ALLERØD BYRÅD 2018-2021 Eventuelt salg af Fru Lundsvilla - Lukket punkt - genoptagelse Sagsnr.: 16/13516 Punkttype Tema Sagsbeskrivelse Økonomiudvalget anmodes om at træffe beslutning om eventuelt salg

Læs mere

b) Lånedispensationer til investeringer med dokumenteret effektiviseringspotentiale

b) Lånedispensationer til investeringer med dokumenteret effektiviseringspotentiale Hjørring Kommune 15. marts 2017 Låneramme- og deponeringsopgørelse for 2016 Rulning fra 2015 til 2016 af lånedispensationer: a) Lånedispensation på det borgernære område Byrådet besluttede på møde den

Læs mere

Korrigeret budget (incl. Overførsler fra 2012 til =2-6

Korrigeret budget (incl. Overførsler fra 2012 til =2-6 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/5-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. maj 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden Kultur- og Fritidsudvalget Ekstraordinært møde Dato 30. april 2014 Tid 16:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Frode Thule Jensen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Byrådssalen, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Byrådssalen, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 03.09.2012 kl. 16:00 Byrådssalen, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 641. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Direktionen vil ligeledes revurdere den foretagen periodisering af anlægsrammen

Direktionen vil ligeledes revurdere den foretagen periodisering af anlægsrammen Notat Revurdering af anlægsrammen for 2019-2022 I forbindelse med Økonomiudvalgsmødet den 7. august 2018 blev Notat Status budget 2019. Foreløbigt overblik til Økonomiudvalgets møde 7.8.2018, fremlagt

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi Januar 2019 Budgetnotat 1: Budgetstrategi 2020-27 0 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2020-27 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 4 Fase 3: Borgmesterens budgetoplæg

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 31.01.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 77. Sager og skrivelser til orientering... 3 78.

Læs mere

Miljø-, Plan- og Teknikudvalget. Regler for delegering af kompetence til forvaltningen Plan-, bygge- og almenboligområdet FORSLAG

Miljø-, Plan- og Teknikudvalget. Regler for delegering af kompetence til forvaltningen Plan-, bygge- og almenboligområdet FORSLAG Miljø-, Plan- og Teknikudvalget Regler for delegering af kompetence til forvaltningen 2014-2017 Plan-, bygge- og almenboligområdet FORSLAG 16. januar 2014 Regler for delegering 2014 2017 Plan-, bygge-

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal 2015 - beslutning Beslutningstema På baggrund af kommunens principper for økonomistyring skal det besluttes om budgetopfølgningen efter 1. kvartal kan godkendes.

Læs mere

Juridisk konsulent Bodil Hald Brabæk, JURA

Juridisk konsulent Bodil Hald Brabæk, JURA Sagsnr. 038513-2013 Referat fra Styringsdialogmøde den 5. december 2013 kl. 13.00 mellem Gentofte Kommune og Boligorganisationen Munkegård v/ Almenbo Til stede: Gentofte Kommune: Juridisk konsulent Bodil

Læs mere

Referat. Demokrati og Politisk Udvikling. Skælskør Bibliotek

Referat. Demokrati og Politisk Udvikling. Skælskør Bibliotek Referat Demokrati og Politisk Udvikling Mødedato 9. november 2009 kl. 17.00 Mødelokale Skælskør Bibliotek Fraværende Flemming Erichsen. Ole Quist deltog ikke i behandlingen af punkt 1 og 2. Henrik Brodersen

Læs mere

Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Irene Kristensen indkaldes kl. 13.05 til punkt 42 Susanne Strunk indkaldes kl. 13.20 til punkt 43 Pkt. Tekst

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Notat. Udmøntning af Puljen til multibaner og lignende. Til. Forligspartierne bag kvalitetsfondsmidlerne (kulturudvalget samt Enhedslisten)

Notat. Udmøntning af Puljen til multibaner og lignende. Til. Forligspartierne bag kvalitetsfondsmidlerne (kulturudvalget samt Enhedslisten) Notat Til Forligspartierne bag kvalitetsfondsmidlerne (kulturudvalget samt Enhedslisten) Den Udmøntning af Puljen til multibaner og lignende Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice 1. Resume

Læs mere