Bordreferater Dialogmøde i Karise den 7. september 2015

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bordreferater Dialogmøde i Karise den 7. september 2015"

Transkript

1 Bordreferater Dialogmøde i Karise den 7. september 2015

2 Bord 1 Karise som bosætningsby kultur og fritid - Oplæg v/ Benny Agergaard, Faxe Kommune Halprojektet bør ikke være det eneste tilbud. Der bør gives noget snor til at få etableret et musiktilbud: Lokaler er ikke problemet, men udfordringen ligger i at starte de smallere tilbud, de mindre hold, der måske ikke kan betale sig i starten. Fint, hvis de unge kunne samles et sted med et vist tilsyn, men uden at føl sig overvåget. En klub, et mødested. Sodavandsbar. Noget andet end knallertkørsel og slå ting i stykker. Når SFO er slut, dvs. fra 6. eller 8. klasse? Måske ER en ungdomskub startet? Der skal være et sted for dem med de sorte fingre, med lidt styring, og eventuelt mulighed for en øl? Sv.Aage henviste til tidligere planer i højskolens regi, eller måske noget på loftet over Leopold? Mange fra Karise tager til Haarlev for at gå på motionscenter der. Ønskeligt, hvis hallen kunne give mulighed for at det kunne foregå lokalt, men nu er rammerne fuldt udnyttede. Kunne det startes i bankbygningen? Der er også køkkenfaciliteter. Men ønskeligt, hvis det kunne være i sammenhæng med andre, der træner. På den anden side er der tidshorisonten for den rigtige løsning: ikke vente for længe. Kunne måske starte med en sammenhæng til det sociale aspekt og skabe sammenhængende aktivitetsmuligheder, for eksempel i kombination med skaterbane og få fat i nogle af de, der hænger ud? Der er næppe grundlag for at det etableres på kommerciel basis, som forretning, det bliver for dyrt at starte. Måske en kæde vil investere, men det vides ikke om der er tilstrækkeligt grundlag. Der bør skabes en kontakt til nogle, der ved noget om det. (Forskellige overvejelser om lokalemuligheder, og samspil mellem forskellige grupperinger blandt de unge). Det ville være godt, hvis vi kan få noget i gang. Det kunne handle både om de unge og hvordan man for eksempel kan leve sammen med et ældrecenter. Snak om hvem der kan tage det op? Karise Dialogforum er ikke nogen formel forening. Karise har mange små foreninger, men ikke rigtig noget samlet og fælles forum (se også drøftelsen nedenfor) Karise som bosætningsby Bymidten, byforskønnelse, boligformål, Permatopia mv. - Oplæg v/ Morten Teglsbo Jensen, Faxe Kommune, og Mikkel Klinge, Permatopia 1. Byen og Permatopia Udsagn: Karise er røvsyg!. Det vil være oplagt at skabe nogle gode sammenhænge mellem byen og det nye. Tage selvforsyning, cirkulær økonomi osv. ind i naturfagsundervisningen, lokalt, og tiltrække andre skoler og besøgende. Gå uden for kommunen, vi får noget ud af at vise frem.

3 På spørgsmålet, om man er bekymrede for Permatopia var det hurtige svar, med et glimt i øjet, at man altid er bekymret for noget nyt! Men Permatopia er jo også et signal om at byen ligger godt, og der er gensidig vilje til en god integration. Det vil give et boost til hele skole- og fritidsområdet. Men vi skal også blive klar: En sti rundt om byen, og en sti til Haarlev: Vejen er livsfarlig nu. Skole og idrætsanlæg skal geares. Skolestrukturen spiller også ind og dem i Permatopia, og alle andre tilflyttere. Vi ser mod Køge og Hovedstadsregionen: det er der, vores potentiale ligger. Jo flere tilflyttere/borgere, jo bedre bliver det for byen. Af en byrådsrepræsentant blev det slået fast, at skolen IKKE lukkes. Der er også andre muligheder, på andre områder: At friske op i bymidten, og når Permatopia kommer, så vil det løfte hele byen. Så giver det mening at før Græsvej igennem til stationen. 2. Bymidten og hovedgaden God idé med en allé. Flere træer, bænke, bedre byrum, gøre bymidten indbydende. Der ligger planer for en p-pladsudvidelse og forskønnelse ved Fakta - men nogle problemer med lejer/ejerforhold forhindrede en løsning den gang. Men man skal så se fremad. Det er for eksempel rigtig fint med flagalleen, når der er konfirmation: Det giver hygge. Og juleudsmykning. Skolegade kunne også være en del af bymidten. Men skal man sprede den ud, eller samle/koncentrere? Det sidste!: Samle omkring stationen, indtænke Fakta-pladsens forskønnelse, inddrage tankstation, skabe noget torveagtigt men nok vanskeligt at regulere og gennemføre, grundet ejerforhold. Hvad med en udviklingsstrategi? Ja! vi har et stort potentiale, og skal jo gerne videre. Brugsen ligger lidt uden for nu, men gerne skabe bedre sammenhæng til mejeriet, og måske er der to bymidter at forbinde? Vi skal kunne følge op ift. de udviklingsmuligheder, som Køges udvikling kan give byen. Torvedag? sørge for bedre sammenhæng ind til byen og koble til Permatopia, - hvad de kan og vil. Have dem med inde i bymidten, også, ved torvedage, og skabe butikker eller blot salg for de mange, der sidder hjemme og nørkler med noget, de gerne vil afsætte. Forudsætter bedre faciliteter, elforsyning, toiletter. Hvem kan sørge for det? Karises projekter - Oplæg v/ Pia Jensen, Karise Dialogforum Oplægget affødte en række kommentarer: Allébyen er et godt projekt. Torveplanen er fortsat på arkiv, grundet ejerforhold. Vi har brug for en helhedsplan. Hallen er det vigtigste projekt vi mangler 15 mio. Hvad gør Karise attraktiv?: Sæt fokus på børns og unges muligheder, fritiden og institutionerne: Sørge for at de kan blive i byen mht. deres aktiviteter. Vi mangler tilvækst: De unge rejser jo, så vi må sørge for at nogle af dem kommer hjem igen Der er behov for flere fælles aktiviteter.

4 Hallen nævnt som den oplagte ramme for fællesaktiviteterne, men også andre lokaler og muligheder i spil, som fx institutionerne og Leopold. Det affødte en drøftelse af hvilke barrierer der er for at der sker noget og spørgsmål til, hvordan dialogprojektet kan hjælpe med at sætte noget i gang. Der skal være plads til aktive folk, der kan og vil. Dialogforum Karise er ikke det rette virker ret lukket, det er svært at komme ind med nye ideer. Og det er ikke noget formelt organ, blot en paraply Der er brug for en bredt forankret organisation, og det er Karise Håndværker- og Borgerforening. Karise har i øvrigt allerede foreninger nok. Men der er behov for at styrke Håndværker- og Borgerforeningen, og give rum for aktive folk og dem, der vil noget! Foreningen må åbne sig for input, og bestyrelsen må være dér hvor trådene samles, (Helhedsplan!) mens projekter køres i små arbejdsgrupper rundt omkring. Vi må samle os én stor forening, der også kan støtte fx arbejdet i Idrætsklubben. Komme bredere ud og indkalde til et stort møde? Skabe overskuelige projekter, i samarbejde med Permatopia og bruge Permatopiaprojektet som motor. Skabe nye tilbud. Skubbe processerne i gang. Fange de yngre, få de yngre med ind med brug af internettet. Alleen er et realiserbart projekt der signalerer hygge og kvalitet. Hallen er en større øvelse!

5 Bord 2 Karise som bosætningsby kultur og fritid - Oplæg v/ Benny Agergaard, Faxe Kommune De unge vil bo i Haslev Dalby og Karise er yt. De flytter til Haslev for at studere fraflytning af unge til Haslev og Køge (og Næstved, Greve...) man flytter tilbage når man stifter familie. Karise er optimal for børnefamilier, med 5 minutter til skole og 15 minutter til motorvej. Der foregår ikke nok for unge i Karise. Faciliteterne de unge vil have, er enten slidte eller mangler. Der skal sportstilbud og faciliteter for at tiltrække de unge. Og en bedre skolestruktur for ellers kommer børnefamilierne ikke til Karise eller de øvrige yderområder. Karise trænger til en ny hal og mangler også kulturelle tilbud for unge Skater/rulleskøjter (i hallen) Møllehjulet ungdomsklub. Der mangler en klub for de årige, for eksempel en billardklub: Noget andet end sport, et mødested for unge og voksne. Ikke alle har bil: Men alle skal have mulighed for at deltage. Kirken gør noget for de ældre, som oplæsning og kor. Kontakt til efterskolen? Hvis de unge forældre skal vælge Karise, må der ikke være usikkerhed om skolen og fritidsfaciliteter. Man kan bo tæt på alt. Byen er stationsby, og der er gode muligheder for at kunne pendle. Men alt lukker om aftenen, toget stopper tidligt om aftenen, så forældrene må hente og bringe. I 2018 kommer 20 minutter drift til og fra byen. Lokale ildsjæle i Karise: Det er jo Tordenskjolds soldater. Se på HUSET i Faxe Ladeplads. De kan det gode. Har strikkeklub og andre arrangementer. Borgerne står sammen. Karise skal have flere ildsjæle, og flere skal bruge faciliteterne. Hvordan får vi folk ud af hjemmene og til at deltage i fælles arrangementer? Hente inspiration hos Liv i Ladepladsen. Håndværker og Borgerforeningen er fortsat Tordenskjolds soldater. Karise som bosætningsby Bymidten, byforskønnelse, boligformål, Permatopia mv. - Oplæg v/ Morten Teglsbo Jensen, Faxe Kommune, og Mikkel Klinge, Permatopia Positivt med en forøgelse af byen. Tænke på pendlerfamilierne og udvide institutionernes åbningstider. God ide med stisystemer og bedre sammenhæng og adgang. Torv i byen: Et nyt samlingssted, skal være indbydende. Nu er det bare en p-plads. Vej & Park skal rydde og buskbeskære bedre, stationen skal vedligeholdes, og skolen og idrætsarealerne skal vedligeholdes bedre. Flere træer og mere hygge i bymidten der kommer ikke forretninger igen, så

6 lav det hyggeligt, som det er. Hyggeligt miljø kan måske skabe mulighed for en café? Permatopia åbner en café, så borgerne kan jo komme derhen. Måske skal vi tænke anderledes? gøre efterskolen økologisk? To kulturer skal møde hinanden (københavnere vs. Kariseborgere). Vi skal indkalde til at mødes. Med lejeboliger bliver området blandet og alle skal kunne indgå i fællesskabet. Indtrykket er, at folk generelt glæder sig til Permatopia. Fint, hvis alle indfaldsveje til Karise får bytavler og byport. Karises projekter - Oplæg v/ Pia Jensen, Karise Dialogforum Fint med stisystemer til de andre byer omkring. Men tilflyttere ønsker sig måske bare en billig grund og lokale butikker? Vi ønsker bedre stisystemer i byen, omkring den og til skoven. En allé vil indgyde forventninger om noget godt, og den kan (også?) være andre steder end i bymidten - ad veje ind til. Kunne laves med hak til træerne. Foran bankerne kunne der laves et flot anlæg, det behøver ikke være stort, blomster gør meget. Der kan plantes bag Fakta. De grønne områder - og blomsterne skal passes, man Karises borgere kunne hjælpe med pasningen af de små steder. Der skal fejes foran butikkerne. Julebelysning ville være fint betales med 80 % selv, søge de sidste 20 %, for eksempel i LAG. Prioriteringen: 1. Forskønnelse / løft af byen 2. Aktiviteter 3. Stisystem 4. Bytavler

7 Bord 3 Karise som bosætningsby kultur og fritid - Oplæg v/ Benny Agergaard, Faxe Kommune Halprojektet Er folkene bag projektet indstillet på selv at søge midler? Ja, absolut. Men det kræver opbakning fra kommunen, hvis f.eks. lokale- og anlægsfonden skal søges. Idrætsklubberne har ingen opsparing, og hele projektet koster cirka 16 mio. kroner. Vi forventer ikke, at kommunen betaler det hele. Men der kræves en blåstempling fra kommunen, så vi kan optage lån eller søge fondsmidler. Kommune er nødt til at stille 4-6 mio. kroner til rådighed. Hvad er behovet for en hal nu og i fremtiden? Der er et stort ønske om særligt et fitness center. Det kan evt. etableres i privat regi. Men de frivillige foreninger vil gerne selv drive et sådant center (som i Faxe Ladeplads), da indtægterne fra fitness centret så kan finansiere driften af en kommende hal. Der er cirka 50 unge mellem 16 og 20 år, som tager til Hårlev for at dyrke fitness. Det faldende børnetal vil ikke have betydning for halbyggeri. Der kommer blandt andet nye indbyggere i Permatopia. I eksisterende hal vil de ældre gerne have formiddagstimer eller tidlige eftermiddagstimer. Dette kan imidlertid stort set ikke opfyldes, da hallen her er fuldt book Det mest realistiske lige nu er at leje pavillonbygninger til halbrug. Der eksisterer tomme bygninger, som kan bruges til formålet, men enten er lejen for dyr eller også er bygninger i for dårlig stand. Hvis Tandhjulet bliver ledigt, er dette måske en mulighed. Hvad med aktiviteter for ældre mennesker? Et fitnesscenter skal ikke kun være for børn og unge. De ældre mennesker har også behov for lokale aktiviteter. P.t. må de ældre tage til Faxe for at dyrke motion og foretage genoptræning. Genoptræning kunne også foregå i et lokalt fitnesscenter. Nogle folk, som arbejder i København, må dyrke fitness i Køge på hjemvejen. Skolestruktur Vi frygter, at det eksisterende forslag vil medføre, at vi vil stå og mangle lokaler.

8 Bymidten Bymidten trænger i den grad til vedligeholdelse, renovering og forskønnelse. Blandt andet ved stationen, hvor området ejes af Regionstog. Kan kommunen ikke puffe til regionstog? Området omkring Fakta trænger ligeledes til forskønnelse. I Karise har vi arbejdet med Torvet i mange år. Den private ejer af p-pladsen vil gerne udleje arealet til Faxe Kommune, men huslejen er stor. Karise som bosætningsby Bymidten, byforskønnelse, boligformål, Permatopia mv. - Oplæg v/ Morten Teglsbo Jensen, Faxe Kommune, og Mikkel Klinge, Permatopia Hvordan kan Pematopia bidrage konstruktivt til den gode udvikling i Karise? Det kan sagtens tænkes, at der er arrangementer som Karise kan være interesseret i og omvendt. Permatopia bidrager alene ved at flytte hertil. Vi får flere indbyggere og flere børn i daginstitutioner og skoler. Permatopia er med til at sætte Karise på landkortet. Der bør kunne etableres et samarbejde med Permatopia, som giver relationer generationerne imellem. Er Karise klar til at samarbejde med Permatopia? Det tror vi. For eksempel har Kariseborgerne taget rigtig godt imod Efterskolen. Det er et helt nyt byområde, som gerne vil integreres med Karise. Vi skal tage godt imod dem. Hvordan bliver Karise en attraktiv by? Centrum i Karise er ikke kun hovedgaden. Folk samler sig meget for eksempel ved Brugsen. De sidste 10 år er det gået tilbage i Karise med butikslukninger m.v. Spørgsmålet er, om de tomme butikker i Bredgade skal laves om til boliger? Hvis der kommer flere mennesker til at bo i byen, vil det være med til at skabe liv. Hvis der omvendt skulle komme en ny lille butik, vil den formentlig gerne ligge i Bredgade. Det er ligesom Karise vender ryggen til det nye store boligområde. Brugsen er blevet en slags centrum. Butikkerne skal samles. Centrum ligger ved stationen. Forskning viser, at butikker i bymidter nedlægges, og at der her laves beboelse i stedet. Måske et nyt centrum ved Brugsen, XL og Mejeriet.

9 Chaussestenene i indkørslerne omkring den flyttede bager er noget skidt. De ligger ikke ordentligt og det bør renoveres. Mangler der rammer for at udvikle byen? Det vil være en rigtig god idé med en udviklingsstrategi for byen. De forskellige centre skal forbindes med stisystemer. De stier, som er der nu, hænger ikke sammen. Endvidere en god idé med grønt langs indfaldsveje og på hovedgaden. Karises projekter - Oplæg v/ Pia Jensen, Karise Dialogforum Allé-by og bytavler Det er i høj grad en god idé at arbejde videre med Krise som allé-by. Endvidere skal der være sammenhæng mellem skoleveje, udbygning og stisystemer. En god idé med byporte ved alle indfaldsveje med mulighed for opslag af begivenheder og arrangementer. Det kunne eventuelt også være elektroniske tavler. Nye aktiviteter/faciliteter Der var et ønske om for eksempel noget musikskole i Karise. Vi skal være bedre til at synliggøre de ting, som der rent faktisk er. Der mangler et samlet overblik over, hvad der sker i Karise. Eventuelt en lokal hjemmeside og måske en ugentlig notits i ugeavisen. Det er vigtigt at få synliggjort aktiviteterne i lokalområdet. Hvad er i faldet for som tilflyttere? Det rigtige hus til den rigtige pris! Men der mangler et fitnesscenter/motionsmuligheder og et sted, hvor folk kan få en kop kaffe. Mange unge mennesker hænger ud ved klubhuset ved stadion. Men nogle mødes også her for at spille rundbold. Der mangler noget ungdomsklub i Karise. Mange unge tager til Køge for at gå i byen. Der er fin offentlig transport til Køge, både tog og natbusser. Det er ligeledes i Køge de unge tager ungdomsuddannelser.

10 Bord 4 Karise som bosætningsby kultur og fritid - Oplæg v/ Benny Agergaard, Faxe Kommune Karise som bosætningsby Bymidten, byforskønnelse, boligformål, Permatopia mv. - Oplæg v/ Morten Teglsbo Jensen, Faxe Kommune, og Mikkel Klinge, Permatopia Karises projekter - Oplæg v/ Pia Jensen, Karise Dialogforum Generel positiv og forventningsfuld stemning om Permatopia, og hvad boligprojektet kan gøre for Karise. Der tales så meget om affolkning, nu sker der noget og måske bliver vores huse mere værd, lød en bemærkning. En win-win-situation for hele området. Der blev talt om værdien af gode naboskaber og samarbejde eksemplificeret ved samarbejdet i Alslev omkring protesten mod planlagte vindmøller. Arrangementet og aktiveringen af folk i lokalområdet med dialogprojektet blev rost. Det er godt med lidt mere uformelle grænseflader i samarbejdet med kommunen. Der blev dog talt om bekymring for denne mellemfase, som Karise befinder sig i lige nu. Der er mange ting i støbeskeen, men meget afhænger af / afventer Permatopia: For eksempel haludvidelse/ny hal, folkeskolen, byforskønnelse som eksempler. Man savner en klar strategi/handlingsplan at følge i forhold til at have besluttet sig for, at Karise er en bosætningsby: En liste over, hvad der helt konkret skal til for at tiltrække børnefamilier. Spørgsmålet er: Hvordan sikrer man, at byen er en attraktiv bosætningsby mens man samtidig har begrænset økonomi i kommunen? Der er enighed om, at den kollektive trafik og muligheden for at komme relativt hurtigt til København med tog er et stort plus for Karise (om end de sene aftentimer kan give udfordringer i forhold til at komme fra Køge til Karise forlyder det). Acceptér at butiksdøden har indtruffet i byen særligt efter Karise Papir & Tobak er lukket opleves byen som lukket. Sæt gang i en forandring af hovedgaden i Karise lad forretninger blive omdannet til boliger. Der ønskes en strategi for at undgå, at bymidten forfalder.

11 Tænk på trafiksikkerhed og hastighedsdæmpning gennem hovedgaden, når der alligevel skal laves et større kloakeringsarbejde. Lav alléer på flere af byens indfaldsveje. Strukturerne i bevægelsesmønstrene har ændret sig i byen, det bør man tænke over i forhold til at omdanne bymidten. Som eksempel er byens infotavle flyttet til SuperBrugsen, fordi ingen brugte den på torvet ved Fakta. Faxe, Stevns og Køge Kommune bør gå sammen om en plan for Stevns Ådal, naturoplevelser, rekreation mv.

Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015

Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015 Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015 Bord 1 Tema 1: Udvikling og liv i byen Der mangler synlighed vedr. turisme. Hvor kan man for eksempel finde materiale om turisme? Byen er blevet mere

Læs mere

Dialogmøde Karise 28. januar 2016 Velkommen

Dialogmøde Karise 28. januar 2016 Velkommen Dialogmøde Karise 28. januar 2016 Velkommen Dialogmøder i 2016 Dialogmøde i efteråret 2015 Borgere, politikere, oplægsholdere Bord-diskussioner Stor succes Dialogmøder i 2016 2 mindre arbejdsmøder i første

Læs mere

- indsendt af Karise Dialogforum, en uformel sammenslutning af repræsentanter fra følgende foreninger i Karise:

- indsendt af Karise Dialogforum, en uformel sammenslutning af repræsentanter fra følgende foreninger i Karise: Høringssvar til Faxe Kommuneplan 2013 - indsendt af Karise Dialogforum, en uformel sammenslutning af repræsentanter fra følgende foreninger i Karise: Karise/Alslev Menighedsråd (Jan Christensen), Karise

Læs mere

en landsby i stærk udvikling

en landsby i stærk udvikling Lyne en landsby i stærk udvikling Ansvarlig: Arbejdsgruppen Lyne December 2009 Foto: Gunnar Schmidt Indhold Indhold 2 Lyne s lokal historie 3 Lokal analyse...3 Befolkningsanalyse..4 Input.4 Hvad viser

Læs mere

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281 18.12.2012 Spørgeskemaopsamling Antal registrerede besvarelser: 281 Spørgsmål Antal svar Svar % Køn? 269 96 Alder? 266 95 Hvor bor du? 265 94 Nævn 3 gode ting ved Hedensted bymidte og beskriv hvorfor 231

Læs mere

Velkomst v/faxe Kommunes borgmester, Knud Erik Hansen

Velkomst v/faxe Kommunes borgmester, Knud Erik Hansen Karise, 14. november 2016 Resumé af dialogmødet Velkomst v/faxe Kommunes borgmester, Knud Erik Hansen Borgmester Knud Erik Hansen bød velkommen til aftenens dialogmøde, som er en del af Faxe Kommunes dialogprojekt.

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Side 1 Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

Mere industri. Adgang til natur. (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab. Cykelstier til Bording, Herning + Harrild Hede

Mere industri. Adgang til natur. (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab. Cykelstier til Bording, Herning + Harrild Hede Kommunes største by 15.855 indbyggere *pr. 1. januar 2014 Ungdomsmiljø Bedre byplanlægning m.h.t. arkitektur Turister! Meget mere aktivt torv Mere industri (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab

Læs mere

Bordreferater Dialogmøde i Terslev den 24. september 2015

Bordreferater Dialogmøde i Terslev den 24. september 2015 Bordreferater Dialogmøde i Terslev den 24. september 2015 Bord 1 Kan der etableres aktivitetscenter for de ældre på plejecentret, nu hvor det er solgt? Hvad med kroen kunne den blive opkøbt, for eksempel

Læs mere

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK porten til Rømø 08-10-2014 www.toender.dk 1 Aftenens forløb VELKOMMEN til alle v/ Tønder Kommune Trafikplan 2014 v/ Fagchef Lars-Erik Skydsbjerg Forslag til PROGRAM v/ Christel

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Haldum?

Hvordan skal vi udvikle Haldum? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HALDUM Indledning: Borgerforeningen i Halduminviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

Morud. Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten

Morud. Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten Morud Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten August 2004 Morud Side 2 af 10 Indledning Vi er en gruppe borgere i Morud, som gennem et par år har arbejdet på, at få gjort midtbyen kønnere

Læs mere

Handlingsplan. Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand

Handlingsplan. Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Handlingsplan Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Projekt Vækstgrupper for landdistriktsudvikling Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Indledning Denne handlingsplan er kommet i stand på 2 møder med Borgerforeningens

Læs mere

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd Fællesmøde med arbejdsgrupperne onsdag den 12. oktober kl. 19.30 22.00 i Multihuset. Status fra de enkelte arbejdsgrupper: Kulturgruppen: 5 minutters oplæg fra hver gruppe I støbeskeen til det kommende

Læs mere

SWOT. Udarbejdet af medlemmer fra Hedensted Handelsforening - opsamling fra de enkelte grupper. Styrker Hvad er godt ved bymidten?

SWOT. Udarbejdet af medlemmer fra Hedensted Handelsforening - opsamling fra de enkelte grupper. Styrker Hvad er godt ved bymidten? Styrker Hvad er godt ved bymidten? Svagheder Hvad er dårligt ved bymidten Hedensted by har en god placering på landkortet. Der er et stort opland. Det er blevet større og dermed er grundlaget for flere

Læs mere

Fra færgeleje til havneleg

Fra færgeleje til havneleg VELKOMMEN TIL HALSSKOV bylivsprojektet Et projekt, der omfatter idéer til at få skabt liv i det ingenmandsland, der ligger mellem den gamle station og bibliotekstorvet / Halsskovvej. Fra færgeleje til

Læs mere

Noter fra borgermøde den 30. oktober 2014

Noter fra borgermøde den 30. oktober 2014 Noter fra borgermøde den 30. oktober 2014 Cafe nr. 1: Fjerritslevs udvikling Slagterigrunden : Området bør anvendes til grønt område. Et alternativ kunne være ungdomsboliger der bygges uden at fjerne alle

Læs mere

BORGERPLAN FOR LANDSBYEN VINDUM

BORGERPLAN FOR LANDSBYEN VINDUM BORGERPLAN FOR LANDSBYEN VINDUM Udarbejdet ultimo 2006 Indholdsfortegnelse. Forsiden viser Byens grønne område og legeplads Indholdsfortegnelse - Nutid i Vindum Billede af Vejen ind gennem Vindum by. Billeder

Læs mere

Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen

Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen Aftenens forløb 19.00 Velkomst v/ Herning Kommune Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen 19.45 Kaffe/kort pause 20.00 Spørgsmål og svar 21.00 Afrunding og tak for i aften!

Læs mere

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT -

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - November 212 Realisering Udviklingsprogrammet udstikker en retning for de kommende mange års udvikling af Jyllinge Bymidte. Det er samtidigt en ramme

Læs mere

Ikke blot et sted man bor - her lever man!

Ikke blot et sted man bor - her lever man! Ikke blot et sted man bor - her lever man! Struer Boligselskab Struer Boligselskab er et alment boligselskab, der siden 1948 har opført og udlejet boliger i Struer Kommune. Vi råder i dag over cirka 500

Læs mere

Bordreferater Dialogmøde i Faxe Ladeplads den 3. september 2015

Bordreferater Dialogmøde i Faxe Ladeplads den 3. september 2015 Bordreferater Dialogmøde i Faxe Ladeplads den 3. september 2015 Bord 1 Ungeprojektet: Istandsætte bygninger til et mødested/samarbejde med Teknisk Skole. Satse på gode forhold for de unge, give dem ansvar

Læs mere

Gruppe 1. Tog / Kollektiv trafik Yderligere butiksdød Lukning af Rådhus Urbanisering Manglende tilflytning Erhvervsvirksomhederne - lukning

Gruppe 1. Tog / Kollektiv trafik Yderligere butiksdød Lukning af Rådhus Urbanisering Manglende tilflytning Erhvervsvirksomhederne - lukning Gruppe 1 1. Ændring af planforhold i hovedgaden 2. Udvikling af Rådhus til kultur / Borgerhus 3. Søg prof. Hjælp - Studieprojekt Natcafe Medborgerhus Yderligere kulturliv Fibernet Velkomstpakke til tilflyttere

Læs mere

VISION VEJEN. Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG

VISION VEJEN. Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG VISION VEJEN Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG Forord Missionen, visionen og indsatsområderne er rammen for det videre arbejde. Handlingskataloget konkretiserer det kommende arbejde og vil i foråret

Læs mere

Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land

Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land Debattemaer 1. runde: Liv og bevægelse i landsbyerne hvad skal der til, for at du

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale Situationen i dag Fordelingen af grønne arealer, som Bæveren kan benytte til fællesarealer, er i dag meget usammenhængende og giver ikke mulighed for at danne et godt offentligt rum, hvor folk kan mødes.

Læs mere

Magneter i Øster Velling

Magneter i Øster Velling Magneter i Øster Velling Baggrund for projektet Landsbyen Øster Velling er en dejlig lille landsby med små 200 beboere (274 i sognet) som ligger i et naturskønt område. Men ligesom en lang række andre

Læs mere

Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1

Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1 Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1 Indledning Aulum Fritidscenter kan i 2006 fejre sit 20 års jubilæum, og det har været 20 år, der på mange måder har været præget af fremgang. Bestyrelsen

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Hvordan bruger vi Skovlunde Centret?

Hvordan bruger vi Skovlunde Centret? Hvordan bruger vi Centret? Præsentation af brugerundersøgelse 12. juni 213 Baggrund for undersøgelsen Centret er en vigtig del af s sjæl Før i tiden var spændende at købe ind i centeret, og man kunne få

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Kirke Hyllinge skole Tirsdag den 9.september 2014 kl. 19-21 På lærerværelset.

Skolebestyrelsesmøde Kirke Hyllinge skole Tirsdag den 9.september 2014 kl. 19-21 På lærerværelset. 1. Godkendelse af referat Godkendt. Det aftales, at referaterne fremover skrives som aktionsreferat dvs. der sættes adressat på den der har aktion på punktet. Adressaten står med fed skrift for enden af

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Grundfør?

Hvordan skal vi udvikle Grundfør? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i GRUNDFØR Indledning: Landbyrådsrepræsentanten fra Grundfør og Borgerforeningen i Grundfør

Læs mere

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020 UDVIK- LINGS- PLAN Lydum 2020 Naturen er vores styrke og kilde til store oplevelser. Gå selv på opdagelse i naturen, pas på den og del den med andre. Sammen fortæller vi verden om vores natur - #viinaturen

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Landbyrådsrepræsentanten fra Lading og Lokalrådet i Lading inviterede

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Landbyrådsrepræsentanten fra Vellev inviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

(LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg

(LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg (LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg Hvordan skal Den lokale udviklingsplan bruges: et fælles arbejdsdokument i forhold til udvikling af lokalområdet frem mod visionen

Læs mere

Udviklingsplan Nimtofte 2012-2020 - diskussionoplæg til borgermøde 30. november 2012

Udviklingsplan Nimtofte 2012-2020 - diskussionoplæg til borgermøde 30. november 2012 Udviklingsplan Nimtofte 2012-2020 - diskussionoplæg til borgermøde 30. november 2012 www.nimtofte.dk Nimtofte Håndværker-, Handels- og borgerforening og Nimtofte og Omegns Distriktsråd 2012 1 INDHOLD FORORD

Læs mere

Opsamlingsskemaer til debatten

Opsamlingsskemaer til debatten Opsamlingsskemaer til debatten Bæredygtige børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg skoler og 1. runde: Lokalt forankret Kan vi få noget mere ro omkring eksistensen af vores folkeskoler Hvad er

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012)

Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012) Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012) Indledning Borris Rådet inviterede i samarbejde med Landdistrikternes Hus til borgermøde den 22. maj 2012 under overskriften: Borris

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om områdefornyelsen i Hirtshals 11. februar 2016

Velkommen til informationsmøde om områdefornyelsen i Hirtshals 11. februar 2016 Velkommen til informationsmøde om områdefornyelsen i Hirtshals 11. februar 2016 Aftenens program Velkommen Områdefornyelse i Hirtshals - hvorfor og hvad skal der ske Hvordan I ser jeres by Resultaterne

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

Resultat af borgerpanelundersøgelsen om Kvalitet i byudviklingen

Resultat af borgerpanelundersøgelsen om Kvalitet i byudviklingen Resultat af borgerpanelundersøgelsen om Kvalitet i byudviklingen 204 af borgerpanelets medlemmer har svaret på det elektronisk udsendte spørgeskema. Af dem, er 65% fra Odder by, 67% er mænd og 60% er mellem

Læs mere

Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med

Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med Stærke skoler! Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med en stærk folkeskole kan vi bygge et stærkt samfund. Kun ved at bygge videre på den pædagogiske indsats

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Selling?

Hvordan skal vi udvikle Selling? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SELLING Indledning: Landbyrådsrepræsentant Jesper Dissing Henckel fra Selling inviterede

Læs mere

Dialogmøde Dalby 4. februar 2016 Velkommen

Dialogmøde Dalby 4. februar 2016 Velkommen Dialogmøde Dalby 4. februar 2016 Velkommen Dialogmøder i 2016 Dialogmøde i efteråret 2015 Borgere, politikere, oplægsholdere Bord-diskussioner Stor succes Dialogmøder i 2016 2 mindre arbejdsmøder i første

Læs mere

Holdnings- og adfærdsanalyse - de unge i Birkerød

Holdnings- og adfærdsanalyse - de unge i Birkerød Holdnings- og adfærdsanalyse - de unge i Birkerød De unges rolle i revitaliseringen af bymidten I processen hen imod at re-vitalisere bycentrene i Rudersdal fokuserer vi i denne undersøgelse på Birkerød

Læs mere

Høringssvar 8.april 2015. Indledning

Høringssvar 8.april 2015. Indledning Høringssvar 8.april 2015 Indledning Det er generelt positivt, at man i kommunen går ind og kigger på, om der er overflødige eller nedrivningsegnede bygninger i kommunens eje. Det må både reducere omkostninger

Læs mere

NÅR FORENINGER SAMARBEJDER

NÅR FORENINGER SAMARBEJDER Folkeoplysning i forandring Vejen Idrætscenter 23/05/2016 Analytiker Malene Thøgersen NÅR FORENINGER SAMARBEJDER Foreningslivets potentialer i yderområderne BAGGRUNDEN FOR UNDERSØGELSEN AF TVÆRGÅENDE SAMARBEJDE

Læs mere

Inspiration til Visionproces

Inspiration til Visionproces Inspiration til Visionproces Næstved Kommune 11CityDesign Byrådets temamøde 06 05 10 Steffen Gulmann, adj. Professor Borgerne Der er nok til et godt og rigt byliv Der er kreative nok, god tilvækst Mange

Læs mere

Bredsten Balle. Udvikling i fællesskab. Bredsten Balle. registrering af. september 2009. side

Bredsten Balle. Udvikling i fællesskab. Bredsten Balle. registrering af. september 2009. side Bredsten Balle Udvikling i fællesskab registrering af Bredsten Balle side Bredsten kirke Bredsten Balle registrering af side Bredsten Balle - INFO Indbyggertal 2008 Hjemmeside Bredsten og Balle 1622 pers

Læs mere

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - BORGERNES PRIORITERING PÅ BORGERMØDET D. 18 FEBRUAR 2013 BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE: STATIONSOMRÅDET

Læs mere

Stationsbyer i forandring

Stationsbyer i forandring Stationsbyer i forandring AA b y f o r n y e l s e Velkommen til Glamsbjerg Beliggenhed Tidligere vestfynsk stationsby opstået ca. 1890 i krydset mellem jernbanen Odense/Assens og landevejen Bogense/Fåborg

Læs mere

1. Etape. Vi vil gerne skabe

1. Etape. Vi vil gerne skabe Projektbeskrivelse Askov lokalråd ønsker at skabe et attraktivt område omkring Torvet, Brugsen og Dammen. Formålet er en byfornyelsen som skal skabe et fælles holdepunkt for befolkningen i Askov. Et sted,

Læs mere

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Uvelse-Lystrup Lokalråd December 2011 1 Hillerød Kommune Indhold Baggrund. 3 Trafik 4 Bolig. 5 Erhverv. 5 Natur 6 Børn og Ungdom 7 Ældre 7 Foreninger fritid indkøb 8 2

Læs mere

Hotellet: Køb af Hotel. Aktivitet omkring Hotellet. Lokal drift af Hotellet. Gjern Hotel. Hotel / Restaurent. Købe Hotellet.

Hotellet: Køb af Hotel. Aktivitet omkring Hotellet. Lokal drift af Hotellet. Gjern Hotel. Hotel / Restaurent. Købe Hotellet. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...1 Hotellet:...3 Køb af Hotel...3 Aktivitet omkring Hotellet...3 Lokal drift af Hotellet...3 Gjern Hotel...3 Hotel / Restaurent...3 Købe Hotellet...3 Købe Gjern

Læs mere

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Med udgangspunkt i de tre forslag til Espergærdes fremtidige udvikling og tegnestuen PK3 s skitseforslag til Espergærde bypark har vi

Læs mere

Skabelon for udvikling af borgerplaner

Skabelon for udvikling af borgerplaner Skabelon for udvikling af borgerplaner Alle lokalsamfund er forskellige, både hvad angår størrelse, ressourcer og behov. Derfor er der ikke én bestemt måde at lave en borgerplan på. Det vigtigste er, at

Læs mere

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - PÅ BAGGRUND AF BORGERMØDE D. 18 FEBRUAR BYFORNYELSESUDVALGET - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN FEBRUAR 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE TEMAOMRÅDER TIL IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE

Læs mere

Strukturbillede VIBY Sjælland

Strukturbillede VIBY Sjælland Strukturbillede VIBY Sjælland Indhold Forord 3 Visionen 4 Hovedstrukturen 5 Fra vision til plan 5 Boliger 5 Bymidten 6 Erhverv 7 Den grønne struktur 7 Trafikstruktur 7 Vedtaget af Roskilde Byråd den 18.

Læs mere

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune I tilknytning til dagsordenspunktet om ny kultur- og fritidspolitik 2015-2019 har administrationen udarbejdet et notat om styrker

Læs mere

Tårs. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Tårs. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Tårs Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Skriv en overskrift til indledningen Skriv en indledning Tårs Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Lintrup. det idéelle hjørne

Lintrup. det idéelle hjørne 2010 2020 Lintrup det idéelle hjørne A n s v a r lig : L o k a lr å d e t i L in tr u p S e p te m b e r 2 0 1 0 Indhold Indhold...2 Forord...2 Lokal Udviklingsplan...3 Lintrup s historie...3 Lokal analyse...3

Læs mere

- om område- og byfornyelse - fra ansøgning til program - TEMAERNE - videre forløb efter i aften

- om område- og byfornyelse - fra ansøgning til program - TEMAERNE - videre forløb efter i aften Velkommen til Bredebro - by i bevægelse - efter kommunesammenlægningen - om område- og byfornyelse - fra ansøgning til program - TEMAERNE - videre forløb efter i aften Områdefornyelse drejer sig om at

Læs mere

LUNDERSKOV BORGERPLAN

LUNDERSKOV BORGERPLAN LUNDERSKOV BORGERPLAN Sidst vi mødtes var opgaven at få ideer på bordet. I dag handler det om at prioritere. Ideerne fra sidst er samlet under otte emner. Start med at udfylde stemmesedlen for de emner,

Læs mere

Infrastruktur, forslag til forandringer:

Infrastruktur, forslag til forandringer: Infrastruktur, forslag til forandringer: 1. Vejnettet skal planlægges, så byerne bindes tættere sammen. I den forbindelse skal bl.a. en mulig vejforbindelse fra Veng til Galten vurderes. Skal ses som et

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

DESIGN - OPSAMLING PÅ WORKSHOP 2

DESIGN - OPSAMLING PÅ WORKSHOP 2 #1 BOLIGER, HANDEL OG TOMME BYGNINGER Generelt Boliger: Mange lejeboliger er forholdsvis dyre, der er mangel på mindre og billigere lejeboliger, bl.a. til unge. Der mangler også ældreboliger, og de må

Læs mere

VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE

VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE Program 19.00 19.10 Velkomst ved Borgmester Knud Larsen 19.10 19.30 Præsentation af visionen ved Knud Larsen / Kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune 19.30 20.00 Debat ved borde

Læs mere

udfordringer og muligheder

udfordringer og muligheder udfordringer og muligheder i midten af den mindre by BORDING + Jeanette Ishi Lehn, Ikast Brande Kommune UDFORDRING UDFORDRING UDFORDRING UDFORDRING UDFORDRING MULIGHED fase 1 : Ny vision til Bording

Læs mere

Modtaget / Indsendt af: og indstilling til Byrådet (Markeret med FED tekst.)

Modtaget / Indsendt af: og indstilling til Byrådet (Markeret med FED tekst.) Hvidbog med høringssvar til idéfase før planlægning for en udvidelse, af den maksimale butiksstørrelse på dagligvarebutikker i detailhandelszoner i Rønnede, Dalby, Karise og Faxe Ladeplads. Der er modtaget

Læs mere

Idræt og motion til alle københavnere

Idræt og motion til alle københavnere Idræt og motion til alle københavnere Idrættens værdi for København er stor. Et aktivt deltagende idrætsliv: skaber livsglæde for den enkelte, forbedrer de sociale kompetencer og lærer ikke mindst børn

Læs mere

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 Eksempelprojekter Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 1 Udendørs mødested for ældre X X X I dag er tanken om et udendørs samlingssted med motion i fokus, hvor specielt

Læs mere

Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad

Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad Baggrund Ifm. budgetaftale 2014 besluttede Byrådet, at der skulle udarbejdes en vision for Bykernen Det

Læs mere

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus. Hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. Hvad er behovet til klubhuset. Forpagter til klubhuset.

Læs mere

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted DETAILHANDELSSTRATEGI 2016 Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted Forord Denne detailhandelsstrategi er resultatet af den proces, som Byrådet i Vejen Kommune igangsatte i foråret 2015.

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Fitnesscenter/kondicenter. Ridehal. Netcafe

Fitnesscenter/kondicenter. Ridehal. Netcafe Fritidsliv og foreningsliv for alle aldre Etablering af ungdomsklub Fitnesscenter/kondicenter Ridehal Netcafe Mulighed for flere udendørsaktiviteter, street fodbold basket udendørs skøjtebane om vinteren.

Læs mere

Kommunens indsats? Din indsats?

Kommunens indsats? Din indsats? FÆLLESSKAB / SAMMENHOLD / SAMLINGSSTEDER Tilskud til forsamlingssteder/ landsbypuljer/ LAG landsbypuljen +forsamlingshuspuljen forsamlingshuspuljen Skab rammer opbakning på nye ideer fra foreninger Bevarelse

Læs mere

Kommentarer samlet ind ved borgermødet i Jyllinge 14.01.2013

Kommentarer samlet ind ved borgermødet i Jyllinge 14.01.2013 Kommentarer samlet ind ved borgermødet i Jyllinge 4.0.03 På mødet var der mulighed for at skrive sine kommentarer på postkort. I alt 35 kort blev udfyldt og afleveret. Nedenfor ses resultatet af meningsindsamlingen

Læs mere

HVALSØ BYTORV 26.10.2012. Mangor & Nagel

HVALSØ BYTORV 26.10.2012. Mangor & Nagel HVALSØ BYTORV 26.10.2012 Mangor & Nagel A R K I T E K T F I R M A Baggrund - intentioner Handelslivet i Hvalsø er i dag begrænset til tre dagligvareforretninger samt få butikker langs hovedgaden. Dette

Læs mere

Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne

Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne Haslev, 12 maj 2015 Torsten Bo Jørgensen Projektleder COWI Plan og trafik 1 Tendenser Nethandel vokser Butikscentre går lidt frem Lille

Læs mere

Kort sammenfatning af interviewene med borgerne i Hejnsvig

Kort sammenfatning af interviewene med borgerne i Hejnsvig Notat Kort sammenfatning af interviewene med borgerne i Hejnsvig Der er gennemført 12 vokseninterviews, hvoraf 10 er repræsenteret af par Profiler: Mellem 22 og 65 år Indfødte Tilflyttere I erhverv Selvstændige

Læs mere

Borgermøde. Præstø under LUP

Borgermøde. Præstø under LUP Borgermøde Præstø under LUP Præstø Lokalråd 30. oktober 2012 Dagsorden 1) Kend din by - Præstø s historie Kaj Christiansen fortæller 2) LUP en Lokal Udviklings Plan Præsentation af begrebet (Henrik Reiche)

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Marianne Hyllested (Projektkoordinator). 9 borgere fra Ishøj, HLE, HPD. Hvordan er det at bo i Ishøj? Hvad er så ikke så godt ved at bo i Ishøj

Marianne Hyllested (Projektkoordinator). 9 borgere fra Ishøj, HLE, HPD. Hvordan er det at bo i Ishøj? Hvad er så ikke så godt ved at bo i Ishøj Mødereferat Titel Byer for Alle Dato 2. juli 2003 Sted Deltagere Fokusgruppeinterview i Ishøj Ishøj Rådhus Referent HPD, 3. juli 2003 Marianne Hyllested (Projektkoordinator). 9 borgere fra Ishøj, HLE,

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev?

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SKJOLDELEV Indledning: Landbyrådsrepræsentanten fra Skjoldelev inviterede i samarbejde

Læs mere

Idrættens medborgerhus Ansøger

Idrættens medborgerhus Ansøger Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Klubhuspuljen Ansøgningsskema Projekttitel Projektets navn Idrættens medborgerhus Ansøger Forening Boldklubben

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør

Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør 1 Lejeprospekt Velbeliggende detailhandelsejendom med stor parkeringsplads i dagligvarebutiksområdet og få minutters gang fra gågaden og lystbådehavn i Løgstør. Husleje pr.

Læs mere

Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen. 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter

Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen. 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter Program Kl. 18.30 Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.30 Åben café med fagfolk Velkomst og introduktion v. Nils Borring, borgmester Oplæg

Læs mere

De nye flyttemønstre og kravene for at blive et godt bosætningsområde. Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk

De nye flyttemønstre og kravene for at blive et godt bosætningsområde. Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk De nye flyttemønstre og kravene for at blive et godt bosætningsområde Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk Privat forbrug (Gennemsnitlig stigning 2,6% p.a.) 9000 Mængdeindeks 8000 7000

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere