HJEMMESIDEN TIL BRANCHEOG INTERESSEORGANISATIONER, VIDENCENTRE OG TÆNKETANKE.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HJEMMESIDEN TIL BRANCHEOG INTERESSEORGANISATIONER, VIDENCENTRE OG TÆNKETANKE."

Transkript

1 HJEMMESIDEN TIL BRANCHEOG INTERESSEORGANISATIONER, VIDENCENTRE OG TÆNKETANKE. operate it jesper brochmands gade københavn n tlf

2 MÅLRETTET MINDRE ORGANISATIONER UDVIKLET I BRUGERVENLIGT STANDARD-SYSTEM Operate IT A/S har udviklet et unikt produkt, direkte målrettet mindre organisationer. I får en hjemmeside, der på ydersiden har et udseende som afspejler netop jeres organisation, men på indersiden bygger på en gennemtestet Open Source standard platform. I slipper for dyre og langvarige hjemmesideprojekter, og får i stedet en hjemmeside med den rigtige informationsarkitektur og brugervenlighed. KOM UD MED BUDSKABET: LINKS TIL SOCIALE MEDIER, SØGEMASKINEOPTIMERET OG MED MULIGHED FOR NYHEDSBREV For at sikre I kan komme ud med budskaberne, er jeres hjemmeside forsynet med de gængse kanaler til publicering af materiale på nettet. INDHOLD De fleste systemer til hjemmesider er tomme skaller. Operate IT A/S har i stedet taget et af verdens mest udbredte CMS til hjemmesider, kaldet Drupal, og lavet en platform, der matcher jeres type af organisation. Platformen indeholder centrale elementer som nyheder, presserum, aktuelle emner, publikationsarkiv, lukkede sider for medlemmer, formularer, arrangementer og meget mere. Sammen med vores dygtige designere, laver vi et unikt udseende til netop jer, uden at I går på kompromis med opbygning, hastighed eller brugervenlighed. MOBILVENLIGT DESIGN KORT OG PRÆCIS PROCES DE MANGE FUNKTIONER Hele systemet er konstrueret og dokumenteret som et Open Source system, så skulle I mod forventning ønske en anden leverandør på et senere tidspunkt, kan I tage hjemmesiden med jer. Det er jeres hjemmeside og I binder Jer ikke til lange supportaftaler, årlige driftsomkostninger, licenser eller lignende fuld gennemsigtighed fra dag 1 er et af vores mål. LET AT ADMINISTRERE Hjemmesiden er opbygget med tanke på at jeres webmaster og redaktør ikke har oceaner af tid. EKSEMPLER OG REFERENCER STYR PÅ DET TEKNISKE OPERATE: FULL-SERVICE HUS Opdatering af hjemmesiden er formodentlig en ekstra opgave ved siden af alt det andet i dagligdagen, så en opgave skal helst kunne klares på under 10 min. Vores platform bygger derfor på princippet om, at alt nyt indhold skal kunne klares ved at udfylde én enkelt formular: en nyhed indeholder fx en titel, noget tekst, evt. et billede, nogle referencer og emner udfyld, tryk Gem og så klarer systemet resten. Alt er automatiseret, og indholdet bliver placeret rundt på hjemmesiden: på forsiden, i de relevante lister, emneoversigter osv. Nemt, hurtigt, enkelt! For det første har I selvfølgelig links til sociale medier som Facebook, LinkedIn, og Twitter. For det andet er hjemmesiden opbygget og automatiseret rent teknisk, så at Google løbende får besked om nyt indhold, samtidig med at siderne allerede er søgemaskinevenlige i koden bagved. Og for det tredje, giver vi også muligheden for et elektronisk nyhedsbrev; baseret på en enkel, gennemprøvet skabelon og med et yderst brugervenligt system til oprettelse, afsendelse og statistik.

3 MOBILVENLIGT DESIGN EN VELFUNGERENDE HJEMMESIDE PÅ TVÆRS AF ENHEDER Operate Website tilpasser sig automatisk mindre skærme som smartphones og tablets uden at I skal tænke over det. Tekststørrelsen justeres, billeder skaleres korrekt, menuen omdannes til en touch-venlig version og indholdet præsenteres derfor bedst muligt for jeres besøgende, på tværs af enheder og platforme. TILPASSER SIG AUTOMATISK SKÆRMEN ENKEL NAVIGATION VED MENU-KNAP SMÅ SKÆRME, SMÅ BILLEDER LAD BARE OS KLARE DET PRAKTISKE - I FÅR ANSVAR FOR DET GODE INDHOLD AL TEKNIK KLARET Vi tager os af alle de tekniske aspekter og holder jeres hjemmeside i luften. Hjemmesiden er placeret på hastighedsoptimerede servere med overvågning døgnet rundt og vi tør godt love at I aldrig har oplevet en hurtigere hjemmeside. To daglige backup-rutiner og en daglig replikation på en sekundær server, sikrer Jeres data, så I kan sove roligt om natten uden bekymringer. VI HAR ALT I SAMME HUS I får en fast kontaktperson i vores supportafdeling, der sidder på Nørrebro, og som kan hjælpe jer hvis I skulle støde på problemer eller har spørgsmål til hjemmesiden. Vi har også grafiske designere, videojournalister og kommunikationsrådgivere i huset, så er der brug for en ny publikation, online video fra direktøren eller en direkte presseindsats, kan I få det hele hos vores kollegaer i Operate A/S.

4 Opstart OPSTART KORT OG PRÆCIS PROCES Vi har lavet et standardiseret implementeringsforløb, hvor vi kommer 360-grader rundt om hjemmesiden, og sikrer at jeres ønsker til udseende og funktioner bliver realiseret fuldt ud WORKSHOP Workshop HJEMMESIDEN Hjemmesiden laves LAVES Opstartsmøde med jeres projekteam. Vi afklarer tidsplanen, får fastlagt de overordnede mål og principper for den kommende hjemmeside. Workshop med alle projektdeltagere. Sammen gennemfører vi faste øvelser og udfylder de skabeloner, der skal til for at hjemmesiden bliver målrettet jer. Vi fastlægger principper for det grafiske design. Løsningsudkast. Operate IT laver et løsningsudkast til hjemmesidens endelig opbygning og design. Jeres projektgruppe mødes, diskuterer det igennem og sender herefter de konkrete ønsker tilbage. Brugerkursus og indhold LØSNINGSUDKAST Løsningsudkast REVISIONSWORKSHOP Revisionsworkshop LAUNCH Launch Revisionsworkshop. Vi mødes igen, taler det hele i gennem og godkender oplægget. Hjemmesiden konfigureres og gøres klar til lancering. Brugerkursus og oplægning af indhold kombineres oftest, da det sikrer relevant indhold fra starten af og gør det blot endnu nemmere at forstå systemet bag hjemmesiden. Vi holder alle møder i vores lækre lokaler på Nørrebro og sørger for løbende forplejning. Processen gennemføres normalt på seks uger, men kan selvfølgelig udbygges hvis I har særlige behov for fx kortlægning af strategi eller ønsker til brugerundersøgelser, udvidet indhold eller nye funktioner. Kontakt os for at høre nærmere og gør det gerne direkte til Mattias herunder, ellers så henviser vi jer selvfølgelig bare til en kollega. MATTIAS CHRISTOFFER HARDRUP Webarkitekt og projektleder E T PLATFORMEN: OPEN SOURCE OG DRUPAL Operate Website er baseret på hjemmesideplatformen Drupal som er et af verdens mest udbredte CM-systemer og benyttes globalt på over en 1 mio. hjemmesider, alt fra store sider som whitehouse.gov, danske medier som berlingske.dk og til mindre organisationer som danskepatienter.dk. Systemet er fleksibelt og kan derfor benyttes til mange formål, når det opsættes og konfigureres rigtigt. Det kan let udvides med de mange moduler fra det altid aktive community, fx Google Maps, brugerratings, blogs, kommentering, visuelle grafer og meget mere. At det er Open Source, betyder at vi som leverandør ikke ejer kildekoden og at der ikke er nogen licensafgift. Som kunde kan I derfor altid tage systemet med til en anden leverandør på et senere tidspunkt uden at det skaber dyre omkostninger for jer undervejs.

5 HJEMMESIDENS MANGE FUNKTIONER... En hjemmeside fra Operate IT A/S, baseret på Operate Website, indeholder mange målrettede funktioner. Nedenfor har vi opsummeret en række typiske funktioner. På den første workshop tilpasser vi til jeres behov. DE FASTE SIDER, KONTAKT OG OM OS SIDERNE Som alle andre organisationer, har I behov for et mindre antal faste sider med statiske oplysninger. Operate Website tager hånd om dette med en fast skabelon som I kan udfylde til denne type pligt-stof på hjemmesiden - det er en vigtig del, men skal samtidigt ikke fylde for meget i forhold til jeres primære indhold. NYHEDER OG AKTUELLE EMNER Jeres opgave er at være aktuel i forhold til politiske udmeldinger og nye trends i samfundet. Jeres hjemmeside skal være forberedt til let at kunne sætte fokus på en tophistorie og udgive indhold om emner der er oppe i tiden og har berøring med jeres hovedopgaver. Når nyheder og temaer ikke er aktuelle mere, bliver de automatisk sendt i arkivet, så at de altid kan findes igen; enten direkte på hjemmesiden eller via henvisninger fra Googles søgemaskine. PRESSERUM Presserummet samler kontaktinformationer med de seneste pressemeddelelser, sektion til download af pressefotos og logo, tilmelding til et eventuelt nyhedsbrev, mulighed for visning af direktøren eller formandens seneste video samt præcise kontaktinformationer på den presse- eller kommunikationsansvarlige hos jer. VIDENARKIV I TEKST, VIDEO OG BILLEDE Vi laver sektioner hvor I kan placere artikler, videoer og billeder, alt sammen opmærket med emner, så de kan knyttes sammen på kryds og tværs. Jeres verden er sjældent så enkel at den kan koges ned til et simpelt hierarki af sider men med en emnebåret struktur, kan I henvise til en lang række af forskelligt indhold på tværs af emner, temaer og aktuelle fokusområder. MEDARBEJDERE OG KONTAKTPERSONER Operate Website kommer samtidigt med en mulighed for at præsentere jeres medarbejdere, komplet med billede, biografi og kontaktoplysninger. I kan inddele personer i flere grupper og de oprettede profiler kan knyttes direkte til hjemmesidens indhold, så en kontaktperson vises på alle undersider. ENKEL TEKSTBEHANDLING OG MÅLRETTEDE FORMULARER Operate Website kommer med en indbygget tekstbehandler, så det er let at tage teksten direkte fra fx et Word dokument og lægge det online. Teksten kan formateres helt som I kender det, og filer hentes nemt via den indbyggede stifinder, som giver adgang til filerne placeret på hjemmesiden - også når I flytter dem rundt. For at sikre at siderne ser pæne ud og er konsistente i sin opbygning, er der lavet målrettede skabeloner til alle typer indhold. Derved sikrer vi at siderne finder korrekt på plads, blandt menuer og kategorier på hjemmesiden.

6 ...OG FLERE FUNKTIONER ENDNU Operate Website bygger på Drupal, og kan derfor let justeres og udbygges med andre funktioner end de nævnte. Faktisk er der lige nu omkring 3000 moduler til Drupal (7) i det fælles modulbibliotek på nettet. Vi laver også gerne specialtilpasning og udvikling af special moduler hvis behovet viser sig for jer - den opgave har vi løst løbende for utallige af vores kunder. ARRANGEMENTER Arrangementer er en naturlig del af fx branche- og interesseorganisationers virke som informationportal til jeres besøgende. Med Operate Website får I ikke blot muligheden for at annoncere andres arrangementer, men også oprette jeres helt egne. Komplet med tilmeldingsformular, automatisk bekræftelse og enkel eksportering til fx Excel, så I altid har en opdateret liste over de tilmeldte til hver eneste møde. BLANKETTER Operate Website kommer med et blanketmodul, der kan opfylde alle gængse behov for at indsamle information fra jeres brugere, medlemmer eller kunder. For eksempel kan I benytte hjemmesiden til at samle tilmeldinger til jeres næste seminar, indhente feedback fra medlemmer i forhold til nye ideer eller noget helt tredje - mulighederne er mange.? LUKKEDE SIDER I udgangspunktet er hjemmesiden og dens indhold offentligt. Det kan dog stadigvæk være hensigtsmæssigt med sider, der kun kan tilgås af fx. medlemmer, hvad enten det er referater fra sektor- eller kredsmøde, særlige logoer til brancheorganisationer eller medlemsinterne oplysninger omkring kontingenter, faglige afgørelser mm. På de lukkede sider kan I placere materiale som skal kræve login-oplysninger og I kan segmentere, administrere og vedligeholde det hele selv. SPØRGSMÅL OG SVAR Er I trætte af at svare på de samme spørgsmål fra jeres medlemmer eller andre interessenter? Vi har oprettet en sektion til visning af ofte stillede spørgsmål, så at I nemt og enkelt kan kategorisere en lang række spørgsmål og vise uddybende svar med links til filer eller lignende. På den måde kan I spare jer selv fra en masse opkald og mails, da de besøgende hurtigt kan finde relevant information direkte på hjemmesiden. NY HJEMMESIDE ELLER FLYTNING AF GAMMEL? Vi har efterhånden udviklet mange forskellige værktøjer til at flytte indholdet på nuværende hjemmesider til vores eget system. Fra manuelle opgaver til fuldautomatisk eksportering, alt tilpasses det individuelle behov hos jer. Vi vil altid anbefale en revision af jeres eksisterende indhold, så at I starter på en frisk struktur og med indhold der er tilpasset hjemmesidens arkitektur. Tag en snak med os, så vi kan give jer ro i sindet når det kommer til flytning af jeres online tekster og filer.

7 EKSEMPLER & REFERENCER Vores platform er yderst fleksibel og dækker mange forskellige typer af organisationer og formål. I kan se flere cases og referencer på vores hjemmeside Et lille udpluk af vores over 100 websites: KUNNE DU TÆNKE DIG EN LIVE DEMONSTRATION, HVOR DU SELV PRØVER? Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Tænketank med stærk emnekategorisering Institut for Menneskerettigheder Organisation med stram arkitektur og opbygning Danske Patienter Interesseorganisation med politisk dagsorden Vi har lavet en demonstrationsmodel af hjemmesiden og dens funktionalitet, så at I selv kan teste oplevelsen på forhånd; så sikre er vi i brugervenligheden af vores løsning. I kan få adgang til demonstrationsmodellen og afprøve den kvit og frit. Vi byder også gerne på en kop kaffe og en demonstration af platformen på vores kontor på Nørrebro. Liv og Land Videnscenter med artikler og projekter AK-Samvirke Brancheorganisation midt i politiske spændingsfelt Energistyrelsen Tusindvis af sider i stort hierarki Kontakt os for at få adgang til vores demo-website uden beregning.

8 STYR PÅ DET TEKNISKE Lever din hjemmeside op til de bedste standarder? Det gør Operate Website. Vores løsninger drager fuld nytte af at være et standardiseret produkt, da hjemmesiden løbende opdateres og optimeres og samtidigt lever op til de strenge tekniske krav som større og dyrere hjemmesider gør. Prøv at give nedenstående liste til din nuværende eller kommende webleverandør, og spørg om de lever op til de krav som bliver nævnt. Det nytter ikke at I laver fantastisk indhold til hjemmesiden, hvis teknikken ikke bakker det op. TILPASNING TIL MOBILE ENHEDER RESPONSIVT DESIGN Hjemmesider der ikke tilpasser sig de mindre skærme på smartphones og tablets, opfattes allerede som lidt gammeldags, i værste fald fravælges de af den besøgende. Undersøgelser, som Google har lavet, viser at 65% af informationssøgningen på nettet starter på en mobil enhed, før brugeren fortsætter læsningen på sin stationære PC (Kilde: bit.ly/ldzxoz). Operate Website bygger på de mest anerkendte principper for responsivt design: Layout tilpasning. Indholdets bredde tilpasser sig skærmens bredde. Derved sikres det at teksten altid har en fornuftig størrelse og linjerne har en læsevenlig længde med god linjeafstand. Skalerede billeder. Små enheder små billeder. Store enheder store billeder. Alt andet er spild af båndbredde og brugernes tid derfor tilpasses alle billeder automatisk enheden som den besøgende anvender. Klikbar navigation og swipe imellem billeder. Slut med irriterende rullemenuer eller små links. Vi bruger en enkel menuknap i højre hjørne, som folder en nem og klikbar navigation ud, selv på små skærmstørrelser. Enkel swipe funktion imellem billeder på de mobile enheder. Ingen mystiske teknologier. Vi anvender kun teknologier som virker på alle typer af enheder, fx HTML5, CSS3 og Javascript og tester dem på de gængse platforme som findes i jeres målgruppe. PERFORMANCE BRUGERNE VENTER IKKE PÅ JER Operate Website strækker sig langt for at være hastighedsoptimeret, uden at I skal betale for en stor og dyr serverpark. Vi ved alle at en hjemmesides hastighed er afgørende for brugeroplevelsen, da de fleste er begyndt at favorisere hurtigere sider frem for de langsomme. Noget andet er, at Google faktisk stempler ens hjemmeside negativt hvis den har en langsom svartid og det kan i sidste ende påvirke jeres hjemmesides placering i søgemaskinens resultater: Operate Website scorer derfor topkarakterer på tre af verdens mest udbredte systemer til performance måling. Prøv selv at teste jeres nuværende hjemmeside med de nedenstående værktøjer (repeat view): Yslow (udviklet af Yahoo) - Operate Website: Grade A Pagespeed (udviklet af Google) - Operate Website: 90+ af 100 Webpagetest.org: Under 3 sekunder på forsiden BLIV FUNDET AF SØGEMASKINERNE OG FØLG DIN TRAFIK Der er ingen mening i en hjemmeside, der ikke bliver fundet når folk søger efter relevant indhold på nettet. Søgemaskineoptimering står på tre konkrete ben: 1) Lav fantastisk indhold - med interessante tekster, billeder, grafikker og evt. video. 2) Markedsføring sørg for at andre vil dele jeres indhold på blogs, aviser, sociale medier og andre hjemmesider. 3) Teknikken skal være på plads det er ærgerlige point at miste. Operate Website har bygget al den nødvendige kode ind: Styr på relevante meta tags. Hjemmesiden sørger for at title og description tag udfyldes automatisk med mulighed for at ændre dem løbende, hvis behovet viser sig på senere sigt. Søgemaskinevenlige URL. Siderne hedder og ikke Korrekt HTML5 struktur. Strukturen i dokumenterne er styret af korrekte tags i forhold til indholdet. Siderne er opmærket med header, footer, article og andre relevante tags som opfylder de normale standarder. Google Analytics. Analyse og tracking med verdens største tracking system. XML sitemap. Automatisk anmeldelse af nyt eller revideret indhold til Google (og evt. andre søgemaskiner). Google Webmaster Tools. Hold styr på døde links og andre unoder der kan snige sig ind efterhånden som siden redigeres og udvikles. Google Custom Search Engine. Brug de bedste som din egen søgemaskine, indlejret direkte på siden (tilvalg).

9 STYR PÅ DE JURIDISKE ASPEKTER OG SIKKERHEDEN Nettet er ikke lovløst og I har et ansvar for jeres handlinger og indhold. Operate Website har gennem en årrække opbygget en forståelse af de nødvendige forholdsregler, juridisk såvel som sikkerhedsmæssigt, så at I ikke havner i uforudsete problemer med jeres indhold på hjemmesiden: Cookies. Brugeren skal give accept før der gemmes cookies på den besøgendes computer til fx Google Analytics. Forretningsbetingelser. Siden giver plads til indsættelse af link til forretningbetingelser og privatlivspolitik. HTTPS på formularer. Hjemmesiden giver mulighed for at beskytte alle formularer med https, så de besøgende ikke sender ukrypteret data over nettet ved udfyldelse af formularer med eventuel sensitiv data. Rettigheder (IPR). Siden er forberedt til at billede, video og andet materiale kan anføres med ophav, så der ikke brydes rettigheder. Passwordpolitik. Passwords udseende og levetid kan styres for at øge sikkerheden. Sikkerhedsopgraderinger. Vi implementerer sikkerhedspatches til systemet løbende. På Operate Website foretages årlige sikkerhedsopgradering til seneste Drupal udgave som minimum, samt lukning af evt. kritiske sikkerhedshuller i moduler osv. Spamsikring af formularer. Spam er desværre en del af internettet. Jeres formularer kan sikres med menneske-test, så robotter ikke kan spamme jeres formularer. Afskærmning af de administrative områder. Hjemmesidens administrative områder kan afskærmes, så den fx kun kan opdateres fra virksomhedens IP-adresse, hvis en meget høj sikkerhed ønskes på jeres hjemmeside. TILGÆNGELIGHED, STANDARDER OG KODEKVALITET Operate Website er for alle, også selvom man ikke har et perfekt falkeblik. Operate Website er testet i forhold til gængse tilgængelighedsprincipper og er fremtidssikret ved at være baseret på bestemte standarder: Overholdelse af WCAG 2.0 standarden. Hjemmesiden er testet med automatiske redskaber og manuelle checklister for at sikre, at siden er tilgængelig for personer med handicap, fx nedsat syn og hørelse. Nul fejl på Standard HTML5, CSS3 og JavaScript. Hjemmesiden benytter standardiseret kode til opmærkning af sidernes indhold. Siden er testet med automatiserede redskaber for at finde fejl og uhensigtsmæssigheder i koden. Twitter Cards og Open Graph tags. Sider er opmærket med nødvendige metadata for at lave fornuftige links når der deles på fx. de sociale medier. DRIFT, HOSTING, BACKUP, OVERVÅGNING OG SUPPORT Forudsætningen for en velfungerende hjemmeside er at den er oppe og kører 24/7. Operate Website bliver driftet med henblik på høj oppetid, performance og løbende backup: State-of-the-art server. Zen-blade servere med lynhurtig RAID og SSD-storage. Topsikret hostingcenter. Bygget med foranstaltninger for oversvømmelse og andre naturkatastrofer, samt forebyggelse mod terrorangreb. Overvågningsalarm. Hvert minut checkes hjemmesiden for at sikre at den er tilgængelig. Hvis dette check fejler tre gange (dvs. efter fire minutter), så får vores driftsvagt automatisk en besked og kan tjekke op på problemet. Almindelig backup. To gange i døgnet laves der en backup af databasen for hurtig genskabelse i tilfælde af uheld hvor I kommer til at slette for meget indhold på hjemmesiden eller har lavet en opdatering som I fortryder nogle timer senere. Disaster server. Hver nat laves en komplet kopi af jeres website, placeret på en server der er fysisk og organisatorisk adskilt fra jeres primære produktionswebsite. Derfor kan vi altid skifte over til en sekundær løsning, hvis vi oplever problemer. Dansk support. Placeret i København og med direkte telefonkontakt til en medarbejder hos Operate IT.

10 BYGGET PÅ KOMPETENCER. OG KOMPETENCER. Operate er en kommunikationsvirksomhed, der siden etableringen i 2002 har arbejdet med det, som vi kalder DobbeltKompetencer: Vi kombinerer faglig indsigt i kundernes verden med skarpe kommunikationskompetencer. Der skal nemlig to til. Til at få verden til at vokse. Til at løfte præstationen fra god til superb. Til at skabe unikke resultater. FULL-SERVICE HUS OPERATE Operate IT A/S er en del af Operate A/S kommunikationskoncernen. Vi er et full-service hus og i forbindelse med din nye hjemmeside kan vi tilbyde en lang række forskellige typer af ydelser og kompetencer hos vores søde kollegaer ved siden af: Fotograf for en dag Få styr på de sociale medier og virksomheden Designmanual Skabeloner til Word og PowerPoint Skriv til nettet-kursus Tekstarbejde Udarbejdelse af indholds- og kommunikationsstrategier Optagelse og redigering af video og lyd KURSER & UNDERVISNING Operate IT A/S leverer kurser til Operate Website og til Drupal som helhed. Her kan du som redaktør, lære alt hvad der skal til for at betjene netop jeres hjemmeside. Har I ønsker om at kunne udføre mere avancerede opgaver, klares det på vores webmasterkursus men det er oftest ikke nødvendigt. Vi leverer altid en afsluttende undervisning inden vi afleverer hjemmesiden til jer og det tager oftest ikke mere end en enkel times tid eller to. DobbeltKompetencerne sætter os i stand til at levere ydelser med gennemslagskraft og skabe kommunikation, der engagerer. Kommunikation, der ikke bare bliver set, men som skaber med ejerskab og engagement. Vi arbejder med Analyse og Strategi, Change Communication, Kampagner, Public Relations, Visuel Kommunikation samt Web og Sociale Medier. Med tæt på 50 engagerede kollegaer kan vi levere full-service. Nogle har stor indsigt i de faglige områder, andre er specialister i fx digital kommuni kation, film og design. Det hele handler om, at tingene skal føres ud i livet. Kommunikation skal gøre en forskel. Det er derfor, vi hedder Operate. Kort sagt: Kommunikation baseret på viden og strategi. SE MERE PÅ

PROFESSIONELLE HJEMMESIDER. 3. generations hjemmesider tilbyder ny teknologi, viden og processer, som kan ses på bundlinjen

PROFESSIONELLE HJEMMESIDER. 3. generations hjemmesider tilbyder ny teknologi, viden og processer, som kan ses på bundlinjen PROFESSIONELLE HJEMMESIDER 3. generations hjemmesider tilbyder ny teknologi, viden og processer, som kan ses på bundlinjen Bliv klogere på hvordan du indkøber en moderne hjemmeside, driver den professionel

Læs mere

SØGEORDSANALYSE EBOGEN. Søgeordsanalyse ebogen Nikolaj Mogensen

SØGEORDSANALYSE EBOGEN. Søgeordsanalyse ebogen Nikolaj Mogensen SØGEORDSANALYSE EBOGEN Side 1 af 43 EBOGEN OM SØGEORDSANALYSE Det er efterhånden mange år siden, at jeg første gang hørte om begrebet søgeordsanalyse. Disciplinen søgeordsanalyse hænger tæt sammen med

Læs mere

SØNDERJYLLAND ONLINE TURISTAKTØRENS GUIDE TIL DIGITAL SUCCES / 1 SØNDERJYLLAND ONLINE

SØNDERJYLLAND ONLINE TURISTAKTØRENS GUIDE TIL DIGITAL SUCCES / 1 SØNDERJYLLAND ONLINE SØNDERJYLLAND ONLINE TURISTAKTØRENS GUIDE TIL DIGITAL SUCCES / 1 SØNDERJYLLAND ONLINE SØNDERJYLLAND ONLINE TURISTAKTØRENS GUIDE TIL DIGITAL SUCCES 61 KAPITEL 2 Facebook KAPITEL 3 TripAdvisor / 3 37 Din

Læs mere

KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT

KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT E-guide fra Symatic Webbureau KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT SÅDAN UNDGÅR DU, AT DIT WEBPROJEKT KØRER AF SPORET INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INTRODUKTION 2. IDENTIFICER DINE KRAV OG ØNSKER 3. DEFINER DIN ØKONOMISKE

Læs mere

Plant nu - Høst senere

Plant nu - Høst senere 2015 Andreas Pedersen. Alle rettigheder forbeholdes. 1 Uautoriseret kopiering eller distribution af dette materiale i enhver form er strengt forbudt. Lovovertrædere vil blive retsforfulgt i videst muligt

Læs mere

Har du brug for nogle gode råd til, hvordan du gør dit intranet mere brugervenligt? Få 16 hands-on fif til dette. SIDE 5

Har du brug for nogle gode råd til, hvordan du gør dit intranet mere brugervenligt? Få 16 hands-on fif til dette. SIDE 5 Den sociale intranet fear factor Vi forsøger at aflive myterne om det sociale intranet. SIDE 8 Usability og intranet Har du brug for nogle gode råd til, hvordan du gør dit intranet mere brugervenligt?

Læs mere

2013 EKSAMEN CSR - CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY. 3. semester eksamensprojekt

2013 EKSAMEN CSR - CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY. 3. semester eksamensprojekt 2013 EKSAMEN CSR - CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 3. semester eksamensprojekt 1 2 FACT SHEET PROJEKTTITEL: EKSAMENSPROJEKT 3. SEM - CSR LINK TIL WEBSITE: CHRISTIANDEVRIES.DK/NOVO/INDEX.HTML LINK TIL BANNER:

Læs mere

Produktkatalog fra. Online Medier Version 1.0

Produktkatalog fra. Online Medier Version 1.0 Produktkatalog fra Online Medier Version 1.0 Online Mediers produktkatalog Indholdsfortegnelse Side Indledning 1 Portalen - Generelt 2 Portalen - Interne funktioner (features) 3 Portalen - Designmanual

Læs mere

SEO træet - En komplet guide til SEO

SEO træet - En komplet guide til SEO SEO træet - En komplet guide til SEO Linkværdi Ankertekst Billeder og alt tags Overskrifter Meta titler Tekst SMM URL adressen IP Diversitet Autoritet Indhold Indho Meta beskrivelser Typer af links Duplicate

Læs mere

STANDARD SHAREPOINT INTRANET I RESPONSIVT DESIGN TIL VALLENSBÆK KOMMUNE

STANDARD SHAREPOINT INTRANET I RESPONSIVT DESIGN TIL VALLENSBÆK KOMMUNE STANDARD SHAREPOINT INTRANET I RESPONSIVT DESIGN TIL VALLENSBÆK KOMMUNE Annoncering Intranet i responsivt design baseret på standardløsning i Sharepoint 2013 eller nyere Vallensbæk den 26. maj 2014 1 Udbudsmateriale

Læs mere

Noter til undervisningsmateriale og kursus curriculum oversigt.

Noter til undervisningsmateriale og kursus curriculum oversigt. Noter til undervisningsmateriale og kursus curriculum oversigt. This project has been funded with support from the European Commission under the Lifelong Learning Programme. This publication reflects the

Læs mere

Manual for redaktører

Manual for redaktører Manual for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Hjemmesider i Umbraco... 5 2. Kom i gang med Umbraco... 5 2.1 Login... 5 2.1.1. Ændring af login... 5 2.2. Når du arbejder på siden,

Læs mere

Trendguide. CMO s guide til digital marketing

Trendguide. CMO s guide til digital marketing Trendguide CMO s guide til digital marketing 20 14 Indhold Introduktion 3 Marketing automation 4 Remarketing 6 Kontaktpunkter & CXM 8 Attribution Modelling (tilskrivningsmodellering) 10 Konverteringsoptimering

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

DEN DIGITALE VÆRKTØJSKASSE

DEN DIGITALE VÆRKTØJSKASSE DEN DIGITALE VÆRKTØJSKASSE EN PRAKTISK GUIDE TIL NYE MEDIER I TURISTINDUSTRIEN UDARBEJDET AF SEISMONAUT FOR MIDTJYSK TURISME DEN DIGITALE VÆRKTØJSKASSE En praktisk guide til nye medier i turistindustrien

Læs mere

Sådan kommer du videre som ung og arbejdsløs

Sådan kommer du videre som ung og arbejdsløs Sådan kommer du videre som ung og arbejdsløs Af Cecilie Hansen, PeopleInsync. Redigeret af Philip Dam - Oktober 2012 03 Introduktion 05 Meld dig ind i en A-kasse 07 CV'et 13 Kampen for et arbejde - Jeppes

Læs mere

Prestashop begynderguide. En e-bog

Prestashop begynderguide. En e-bog Prestashop begynderguide En e-bog version 6/6/2012 http://www.prestadesign.dk Af: Kristian Ole Rørbye Indholdsfortegnelse Prestashop begynderguide... 1 Forord... 2 Introduktion... 3 Systemkrav... 5 Installation

Læs mere

Den store CRM guide. Alt hvad du behøver at vide, når din virksomhed skal vælge CRM løsning

Den store CRM guide. Alt hvad du behøver at vide, når din virksomhed skal vælge CRM løsning Den store CRM guide Alt hvad du behøver at vide, når din virksomhed skal vælge CRM løsning Indhold Forord... 3 Hvad er CRM?... 4 Hvorfor er CRM så vigtig lige nu?... 5 Hvordan virker CRM??... 8 De 8 vigtigste

Læs mere

ONLINE MARKETING: DEN RØDE TRÅD

ONLINE MARKETING: DEN RØDE TRÅD ONLINE MARKETING: DEN RØDE TRÅD ONLINE MARKETING: DEN RØDE TRÅD 2012 Mohammad Dadkhah Alle rettigheder forbeholdes. Fotografisk, mekanisk eller anden gengivelse af denne bog eller dele deraf er kun tilladt

Læs mere

TYPO3 CMS. Redaktør manual. CMShouse Boulevarden 17 7100 Vejle www.cmshouse.dk. Dato: Juli 2009. TYPO3 version 4.2.0. E-mail: info@cmshouse.

TYPO3 CMS. Redaktør manual. CMShouse Boulevarden 17 7100 Vejle www.cmshouse.dk. Dato: Juli 2009. TYPO3 version 4.2.0. E-mail: info@cmshouse. TYPO3 CMS Redaktør manual CMShouse Boulevarden 17 7100 Vejle www.cmshouse.dk Dato: Juli 2009 TYPO3 version 4.2.0 E-mail: info@cmshouse.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Generelt om TYPO3...3

Læs mere

Kommunikation i Stevns Kommune. Kommunikationspolitik

Kommunikation i Stevns Kommune. Kommunikationspolitik i Stevns Kommune spolitik spolitik Forord Forventningerne til Stevns Kommunes kommunikation stiger hele tiden: Fra borgere, brugere, erhvervsliv, samarbejdspartnere, presse og ikke mindst i forhold til

Læs mere

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder 2 3 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1 Få styr på TripAdvisor 11 KAPITEL 2 Lær at håndtere anmeldelser

Læs mere

KURSUSKATALOG. kursus og videreuddannelse. efterår 2015 K URSUS WORKSHOP KICKSTART

KURSUSKATALOG. kursus og videreuddannelse. efterår 2015 K URSUS WORKSHOP KICKSTART KURSUSKATALOG kursus og videreuddannelse. efterår 2015 K URSUS WORKSHOP KICKSTART VELKOMMEN Velkommen til Jensens Kursers kursuskatalog for efteråret 2015, og tak fordi du læser med. Jensens Kurser har

Læs mere

Velkommen til "Din virksomhed", som er information til vores kunder blandt mindre og mellemstore virksomheder. AF CHRISTIAN RINGHEIM, MARKEDSCHEF

Velkommen til Din virksomhed, som er information til vores kunder blandt mindre og mellemstore virksomheder. AF CHRISTIAN RINGHEIM, MARKEDSCHEF NOVEMBER 2003 INvirksomhed KUNDEBLAD FRA MICROSOFT DANMARK Microsoft Skru bare op for forventningerne til Velkommen til "Din virksomhed", som er information til vores kunder blandt mindre og mellemstore

Læs mere

Online markedsføring. Den store grundbog. Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen

Online markedsføring. Den store grundbog. Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen Online markedsføring Den store grundbog Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen Online markedsføring Den store grundbog Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen

Læs mere

Affiliate marketing for nybegyndere

Affiliate marketing for nybegyndere Affiliate marketing for nybegyndere En gratis e-bog om affiliate marketing skrevet af: Dennis V. Kjærgaard Forord Hvad kan du forvente af denne e-bog Denne e-bog har jeg valgt at skrive og udgive gratis.

Læs mere

Joomla! 1.7 Begynder Guide

Joomla! 1.7 Begynder Guide Joomla! 1.7 Begynder Guide 2 Om bogen... 12 Den er gratis12. Den hjælper dig til at løse dine opgaver12. Den er sponsoreret12. Sponsorerne giver rabatter12. Godt samarbejde12. Den er flersproget13. Spansk

Læs mere

Hovedopgave 2007 5. semester Ecreo ApS. info@ecreo.dk Selva, Mads, Torben og Klaes

Hovedopgave 2007 5. semester Ecreo ApS. info@ecreo.dk Selva, Mads, Torben og Klaes Forord...4 Indledning...4 Læsevejledning...4 Problemformulering...5 Virksomhedsbeskrivelse...5 Projektstyrings værktøj og udviklingsmetode...6 Referat af første møde med Ecreo...7 Kravspecifikation...8

Læs mere

OpenPublic Web. Brugermanual. OpenPublic Web - Brugermanual Version 2.0

OpenPublic Web. Brugermanual. OpenPublic Web - Brugermanual Version 2.0 OpenPublic Web Brugermanual OpenPublic Web - Brugermanual Version 2.0 Indhold Sådan kommer du i gang... 3 Log ind... 3 Redigeringsvinduet... 3 Opret, Gem og Udgiv indhold... 3 Forskellige muligheder for

Læs mere