FRA KIRKEN DECEMBER FEBRUAR 2013

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FRA KIRKEN DECEMBER 2012 - FEBRUAR 2013"

Transkript

1 FRA KIRKEN DECEMBER 2012 FEBRUAR 2013

2 Juleevangeliet i ny oversættelse Fra bibelselskabets oversættelse af Det nye Testamente ved navn: Den nye Aftale. På den tid gav Kejser Augustus ordre til at der skulle holdes en folketælling i hele Romerriget. Det var den første folketælling der blev holdt mens Kvirinius var guvernør i Syrien. Alle skulle rejse hjem for at blive registreret i den by deres familie kom fra. Det gjalt også Josef, der rejste fra byen Nazaret i Galilæa til Betlehem i Judæa. Det var Davids by, og Josefs familie nedstammede direkte fra David. Josef blev skrevet på folketællingslisten sammen med sin forlovede Maria. Hun var højgravid med sit første barn, og mens de var i Betlehem, fødte hun sin søn. Hun lagde et tæppe om ham og lagde ham til at sove i en foderkrybbe i en stald, for der havde ikke været plads til dem andre steder. I nærheden var der nogle hyrder der overnattede på marken mens de vogtede deres får. Pludselig blev de badet i et guddommeligt lysskær, og en af Guds engle stod foran dem på marken. De var lammet af frygt, men englen sagde: I skal ikke være bange, for jeg kommer med en god nyhed. Den vil blive til stor glæde for folk. I dag har I fået en frelser. Det er Messias, jeres herre, og han er levet født i Betlehem, Davids by. I kan kende ham på at han ligger i en foderkrybbe, med et tæppe om sig. I det samme var der en hel hær af himmelske væsener sammen med englen, og de sang: Vi hylder Gud i den højeste himmel. Han kommer med fred til mennesker på jorden, Til dem som han har udvalgt. Lukasevangeliet kapitel 2 v. 115 Maria og Josef på vej fra Nazaret til Betlehem.

3 Menighedsrådene i HvalsøSærløse og Kirke SaabyKisserup samt præsterne og kirkernes personale ønsker alle en glædelig jul og et velsignet Da Jesus blev født i Betlehem, kyssede himlen jorden.

4 november DECEMBER JANUAR FEBRUAR marts Pit Stop FOR SJÆLEN Er du ved at løbe tør for brændstof? Har du brug for en tænkepause? Kom til en halv times ro væk fra en travl hverdag og nyd kirkens rum, der netop appellerer til stilhed og fordybelse. Kristen meditation med stilhed omkring døbefonten, Kristuskrans, Taizésange og anderledes bønner. Onsdage kl /11 + 5/ /1 + 30/1 + 13/2 + 27/2 i HVALSØ KIRKE

5 Festgudstjeneste og præsentation af Det nye menighedsråd for Kirke SaabyKisserup sogne Søndag den 2. december kl. Det nye kirkeår fejres med ekstra musik til gudstjenesten og efterfølgende juleøl og brunkager. Hils på det nyvalgte menighedsråd. DECEMBER JANUAR FEBRUAR marts Gud bliver menneske i Jesusbarnet. Grundtvigsangaften i Hvalsø sognegård Tirsdag den 4. december kl Peter W. Rasmussen gelejder os sikkert igennem Grundtvigs salmeunivers, især den julede del med bl. a Velkommen igen Guds engle små, og Kimer,I klokker. Hvalsø sognekor medvirker, og tager sig af et par mindre kendte Grundtvigsalmer. Hvad han ellers har i ærmet, er en overrraskelse! Luciaoptog & advent Første søndag i advent, den 2. december kl. i Hvalsø kirke Spejderne går lucia optog og vi skal fejre, at det er 1. søndag i advent. Det er nytårsdag for kirkens år. Samtidig er den dag indledningen til en dejlig forventningsfuld tid frem mod jul. Kaffe m.m. i Sognegården. Julekoncert i Kisserup kirke med Luciaoptog Søndag den 9. december kl

6 DECEMBER JANUAR FEBRUAR marts En lang, dramatisk fortælling fra eksotiske himmelstrøg! Fredag d. 7. december kl i Hvalsø Sognegård Linda Baarsgaard læser (jule)historie. En lang, dramatisk fortælling fra eksotiske himmelstrøg! Stærkt underholdende og kulørt, men ikke helt uden opbyggelige elementer! Alene titlen på fortællingen Matthæus giver et vink med en vognstang. Forfatteren til denne skrøne er Ole Johnshøj. Sopranen Lise Burfelt er uddannet kirkesanger ved Sjællands Kirkemusikskole og er under privat videre uddannelse. Hun er ansat i Roskilde Domkirke som sanger, og har endvidere samarbejde med forskellige pianister og organister, med hvem hun blandt andet giver solokoncerter i kirker og på ældrecentre. Lise er lyrisk sopran. Julekoncert med Ballerup Kammerkor Torsdag d. 13. december kl i Hvalsø kirke Ballerup Kammerkor består af 32 medlemmer fra hele Storkøbenhavn og Nordsjælland. Korets oprindelse fortaber sig en gang i 1950erne. Igennem tiden har de udviklet et repertoire med stor spændvidde, fra renaissancen frem til uropførelser af ny dansk musik, og stilmæssigt fra wienerklassiske messer til rytmiske arrangementer i samarbejde med jazzmusikere. Koret har tillige udgivet flere CD er. Korets nuværende dirigent Denis Segond er født i Frankrig, og har fået sin grunduddannelse i Nice og Paris. Han fortsatte sine studier i USA og har været dirigent for en række amerikanske universitetskor. Denis Segond er for nylig kommet til Danmark, hvor han nu er fast dirigent for Holte Kammerkor og Ballerup Kammerkor. Julekoncert i Kirke Saaby kirke med Luciaoptog Torsdag den 13. december kl Julen indsynges traditionen tro med julekoncerter i begge kirker. Masser af levende lys og et glas hvid gløg eller en sodavand i våbenhuset efter koncerten. Foruden det genoprettede Saaby Børnekor medvirker Sawarabykoret, sopranen Lise Burfelt, Anders Danman, akkompagnatør og dirigent samt Marie Villadsen, Saaby Skoles korleder. Det bliver skandinaviske julesange, engelske Christmas Carols og orgelmusik. Dertil nogle af julens fællessalmer. Gratis adgang.

7 DECEMBER JANUAR FEBRUAR marts Børnejul i Kirke Saaby kirke Den 12. december kl. 9.30: Dagplejejul Den 13. december kl. 9.30: Børnehavejul Den 19. december kl. 8.15: Skolejul Ved dagpleje og børnehavejul vil der være sang og musik i kirken og dans omkring juletræet i Den gamle Skole og sunde julegodter. Denne gang venter der begge dage børnene en stor overraskelse Til skolejulen i kirken er forældrene som sædvanligt hjerteligt velkommen. De 9 læsninger i Hvalsø kirke Søndag den 16. december kl : I adventstiden står traditionerne i kø, og en af dem er De 9 læsninger. De bibelske læsninger fortæller om syndefaldet, Guds udvælgelse og Kristus som menneskers frelser. Ind i mellem læsningerne er der salmer og musikindslag ved Hvalsø kirkes børnekor og Hvalsø sognekor. Gudstjenesten indledes med Luciaoptog. Glögg og æbleskiver i Sognegården efterfølgende. Englene viser sig for hyrderne. Juleafslutninger i Hvalsø Luciaoptog, kirkemus og frugt Tirsdag den 11. december kl i Hvalsø kirke Kirkens Børnekor vil genoptage traditionen med luciaoptog, og kirkens mus har i en årrække været bortrejst til Betlehem, men er nu vendt frygteligt tilbage og fortæller om sine oplevelser. Bagefter vil der i Sognegården være frugt, (safte)vand og kaffe til voksne og børn. Juleafslutning for børnehaverne og andre interesserede Onsdag den 12. december kl og kl Tag julepynten med og hæng det på kirkens juletræer! Det kunne være festligt, hvis børnene på forhånd ville lave julepynt og tage det med til juleafslutningen, så de kunne hænge det op på juletræerne i kirken. Efter juleafslutningen, er der mulighed for at komme op i tårnet og mødet kirkens nisse. Juleafslutning for Hvalsø skole Onsdag den 19. december.

8 DECEMBER JANUAR FEBRUAR marts Juleaften og nytårsaften i Kirke Saaby og Kisserup kirker Se tiderne på gudstjenestelisten Kom i god tid til julegudstjenesterne. Selv om der er 4 gudstjenester er kirken fyldt til sidste plads. Vi har et hæfte med alle julens salmer som en julegave til alle fremmødte. Husk at medbringe et beløb, stort eller lille, til vor indsamling til folkekirkens nødhjælp. Selv om julen er dyr lykkes det os hvert år at indsamle kr. Til julegudstjenesterne medvirker foruden organist, kor, graver og præst Erik Rasmussen, trompet og kornet. Også ved nytårsgudstjenesten er kirken fyldt til sidste plads. Der serveres champagne og kransekage. Indled nytårsaften festligt i kirken. Hør bl.a. musikeren Jan Bachmann på trompet. Julekoncert med Tolstrupkoret, Særløse kirke Tirsdag den 18. december kl En god, gammel tradition fortsætter. Tolstrupkorets julekoncert er som sædvanlig et tilløbsstykke, som bringer julestemningen ind i alle hjerter! Under ledelse Julekrybbe i Hvalsø kirke af dirigent Mikael Jacobsen vil koret med sædvanlig sangglæde og entusiasme synge et alsidigt program af danske og udenlandske julesange. Camilla Donovan akkompagnerer på orgel og klaver. Traditionen tro vil man også i år kunne se julekrybben i Hvalsø kirke. Institutioner skole, børnehaver, vuggestuer/dagplejere eller andre interesserede er velkomne til at komme i kirken og få en introduktion til de flotte dukker, som udgør julekrybben og høre historien om, hvorfor vi fejrer jul. Julekrybben vil være at se fra den 28. november. Ring og aftal tid hos Anne Spangsberg, tlf.nr.: eller anne.

9 DECEMBER JANUAR FEBRUAR marts Juleaften i Sognegården Hvalsø Kirke inviterer igen til juleaften i sognegården Igen i år afholdes der juleaften Hvalsø sognegård kl efter den sidste gudstjeneste. Menuen er flæskesteg og andesteg med hvide og brune kartofler, rødkål og brun sovs efterfulgt af ris à l amande med kirsebærsauce samt mandelgaver. I år er det med egen kok og hjemmelavet mad. Endvidere er der vin, øl, sodavand og kaffe/the med sødt. Der danses om juletræet og synges julesange og salmer. Hvis man ønsker en gave, medbringes en gave til 25 kr. Prisen er 70 kr. kr. person (børn gratis). Spisebillet købes på kirkekontoret mandag & fredag kl ved Marianne Herss, Tlf.nr , mail Sidste frist for køb af billet er mandag den 17. december kl Alle er velkomne, men der er et begrænset antal pladser efter først til mølle princippet. Champagnegudstjeneste i Hvalsø og Særløse kirker Begynd nytårsaften med en festgudstjeneste! Udover det festlige præg, vil vi også give os selv lov til i eftertænksomhed at se tilbage på året, der snart er gået. Vi standser op og finder forhåbentligt overskud til med glæde at møde det nye år. Champagne og kransekage efter gudstjenesten Mandag den 31. december kl i Særløse kirke og kl i Hvalsø kirke I skal ikke være bange, for jeg kommer med en god nyhed. Den vil blive til stor glæde for folket. I dag har I fået en frelser.

10 DECEMBER JANUAR FEBRUAR marts Sydgræsk kirkespisning Onsdag den 9. januar kl Den gamle Skole, Kirke Saaby Anthula Troupakis er kok på den græske taverna Kiki i Kardamili, Sydgrækenland. Hun er en gudsbenådet madkunstner. Til kirkespisningen vil der blive givet smagseksempler på klassiske græske retter. Anthula Tropakis vil sælge ud af sin nypressede, grønne olivenolie, som hun bringer frisk med fra Grækenland. Til kirkespisningen vil Poul Joachim Stender fortælle om olivenoliens mytologiske, historiske, kristne og nutidige lag. Orgel i den tidligere skumring Søndag den 20. januar kl. 16 Kirke Saaby kirke Gæstespil af den italiensk/nederlandske organist Matteo Imbruno, der vil lyse tilværelsen op med tusind engle ved orglet. Musik af bl.a. Bruhns, A. Vivaldi og J.B. Bach. Til Berlin og München med Ostedpræsten Morgenmøde i Den gamle Skole, Kirke Saaby Onsdag den 30. januar kl til Facebook Følg aktiviteterne for Hvalsø & Særløse kirker på Facebook. Se også billederne til debat, deltag gerne i diskussionen eller bliv ven med din kirke! Berlin er blevet en af danskernes fortrukne byer til en miniferie. Det er ikke uden grund. Berlin blev hovedstaden i det genforenede Tyskland i juni Regeringen og mange af de vigtige ministerier flyttede fra Bonn til Berlin i 1999, og byen fremstår igen som et af Europas vigtigste politiske og kulturelle centre. Mellem kunst og øl ligger München lagt til rette som en landsby mellem bakker, skrev den tyske digter Heinrich Heine for omkring 150 år siden. Det passer stadig meget godt den dag i dag. En Sydtysk by med masser af kunstmuseer og bryggerier. 10

11 DECEMBER JANUAR FEBRUAR marts Minikonfirmander Minikonfirmander ved Hvalsø Kirke Et tilbud til alle børn i 3. klasse! Det kræver lidt dristighed at være minikonfirmand! Du skal turde kaste dig ind i en drabelig og våd vandkamp, du skal turde banke dine modstandere i rundbold, løbe en befrier og sætte de døde fri. Du skal turde synge og bede fadervor! Hvorfor du skal være juniorkonfirmand? fordi det er sejt og fordi Hvalsø Kirke faktisk er din kirke! Gennem aktiviteter og oplevelser åbner vi kirken (med alter, prædikestol, klokker og meget mere) til en fortælling om kirke, tro og tradition. Man behøver ikke at være døbt for at kunne deltage. I år bliver der to hold i forlængelse af hinanden, begge på tirsdage kl i Hvalsø sognegård. 3.A får tilbuddet om at starte tirsdag d. 15. januar, og forløbet afsluttes med en gudstjeneste Palmesøndag, hvor minikonfirmanderne medvirker. Elever fra 3. B og 3. C kan starte tirsdag d. 2. april og undervisningen afsluttes med en gudstjeneste søndag d. 2. juni. Invitationer sendes ud til alle 3. klasses elever i løbet af november. Med venlig hilsen underviserne Line Skovhaug (tlf ) og Linda Baarsgaard (tlf ) Fastelavn i Hvalsø kirke Søndag den 10. februar kl Festlig familiegudstjeneste for alle barnlige sjæle med lyst til at være klædt ud. Efter gudstjenesten tøndeslagning og kåring af kattekonger & dronninger i Hvalsø hallen. Vismændene tilbeder det nyfødte Jesusbarn. 11

12 DECEMBER JANUAR FEBRUAR marts Musikgudstjeneste Søndag den 24. februar kl., Kirke Saaby kirke Musikgudstjeneste med violinisten Samuel Lundström og organist Anders Danman. Mange mindes sikkert Samuel Lundström, der gav den fuld gas ved duokoncerten i oktober sammen med Anders Danman. I oktober gav den nydannede duo to succesfulde koncerter i Amsterdam. Her gives en mulighed for at høre Samuel i samarbejde med Anders og Poul Joachim Stender. Morgenmøde Onsdag den 27. februar, Den gamle Skole, Kirke Saaby Lokalavisen på besøg Mød vor lokale redaktør på Dagbladet, Agnete Vistar! En morgen om avisdød, om redigering af lokalt stof, om at være redaktør på et lokalt dagblad i en globaliseret tid. Sørgedragter og Begravelsesskikke Fredag den 1. februar kl i Hvalsø Sognegård Lars Andersen fortæller om tidligere tiders skikke omkring begravelser. I fortiden havde man forventninger, traditioner og skikke omkring beklædning og ceremonier. Dette kunne have så stort et omfang, at staten måtte gå ind med lovgivning for sørgehøjtideligheder. Lars viser forskellen mellem fortidens omfattende regelsæt og nutidens enkle skikke omkring begravelser. Hvis korsang er noget for dig... Sawarabykoret, Kirke Saaby og Kisserup Sawarabykoret øver hver torsdag på Den Gamle Skole i Kirke Saaby kl Her kan alle sangglade mennesker komme og synge. Vi lægger vægt på det gode samvær, samtidig med at vi lærer noget. Korets medlemmer deltager på skift nogle stykker ad gangen ved de kirkelige handlinger i Kirke Saaby og Kisserup kirker, og derfor er en del af repertoiret kirkemusik. Vi har også sange og viser på programmet. Vi holder af at komme ud til forskellige arrangementer i lokalområdet, og derudover holder vi sangaften to gange årligt. Vi vil gerne være flere, og vi kan bruge sangere på alle fire stemmer. Korets leder er organist Anders Danman Se mere på 12

13 DECEMBER JANUAR FEBRUAR marts Kyndelmissejazz Søndag den 3. februar kl Kisserup Kirke Vi fejrer Missæ Candelarum lysets tilbagevenden med en opløftendende jazzaften med vores jazzfavoritter Henrik Hansen med band. Sammen med nogle af de bedste jazzmusikere fra København vil Henrik Hansen denne aften byde på stemningsfuld og stemningsmættet musik med en snert af jazz men også med inspiration hentet fra den nordiske tradition. Orkestret hvis medlemmer har baggrund i DRs Big Band og i utallige andre sammenhænge har spillet sammen i mange år. De tager uforfærdet og kærligt fat på alt fra nyfortolkninger af J.S. Bachs værker over kapelmesterens egne kompositioner bl.a Hymne til det gode i mennesket til eksempler fra den store populærsangbog. Henrik Hansen har tidligere spillet ved Pinse og høstgudstjenester i Kisserup og Kirke Såby Kirke og arbejdede i mange år sammen med Poul Joachim Stender om konfirmandmusicals m.m. Henrik Hansen Kvartet består af: Nicolai Schultz: Saxofon Peter Hansen: Kontrabas Mikkel Find: Trommer Henrik Hansen: Klaver Kirkespisningerne i Kirke Saaby Kirkespisningen i Kirke Saaby tiltrækker mellem 80 og 120 mennesker hver gang. Man tilmelder sig kirkespisning hos Betty Hansen på tlf / eller km.dk. Aftenen koster 60 kr for voksne. Et glas vin, øl eller sodavand er inkluderet. 25 kroner for børn og konfirmander. Kirkespisningen indledes med en superkort gudstjenesten i kirken. Derefter er der aftensmad i Den gamle Skole. Vin, øl og vand sælges til købmandspris. Efter maden er der foredrag/underholdning. Aftenen afsluttes senest kl. 21. Alle er hjertelig velkomne. 13

14 DECEMBER JANUAR FEBRUAR marts Vi øver i den stråtækte gule bygning over for kirken hver torsdag fra kl til kl Vi holder en lille pause med frugt og saft undervejs. Lige nu øver vi til to julekoncerter: Søndag d. 9. dec. kl i Kisserup kirke. Torsdag d.13.dec. kl i Såby Kirke her med Luciaoptog. Begge koncerter bliver sammen med kirkernes voksenkor Sawaraby og en gæstesolist. Morgenmøderne i Kirke Saaby Morgenmødet samler mellem 50 og 80 mennesker hver gang. Der serveres en solid morgenmad med en morgendram. Efter maden er der foredrag/underholdning. Tilmelding er ikke nødvendig. Morgenen afsluttes kl. 11. Pris 25 kr. for morgenmad og foredrag. Børnekor! Kirke Saaby og Kisserup kirker er indgået i samarbejde med Såby Skole. Hermed er der genstartet børnekor med elever fra og 5. klasse. Sammen med musiklærer på skolen Marie Villadsen, organist Anders Danman og Karin Gottfredsen på sidelinjen, er koret startet på Den Gamle Skole. Går man i eller 5. klasse på en anden skole, er man velkommen i koret. I starten er det lettere sange, men med tiden vil vi vove os ud i flerstemmigt, og der vil indgå let nodelære. 14

15 DECEMBER JANUAR FEBRUAR marts Kunstneren fra Skov Hastrup Kirkespisning onsdag den 6. februar kl , Den gamle skole, Kirke Saaby Udsmykningen af en af vor nabokirker hjalp kunstner Christella Bamford igennem en krise efter en voldsom traffikulykke. Sådan skrev en lokal avis. Og netop kirkekunst bliver aftenens tema. CV: Født 1961, afgang fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding 1991, nytænkende inden for keramik, glas m.v., farvekonsulent på Ros torv, institutioner m.v., gift med kunstner Helge Nordstrøm, driver sammen med Atelier HeNoChBa. Sogneindsamling til Folkekirkens Nødhjælp Søndag 10. marts Vi samler ind i Hvalsø, Særløse, Kirke Saaby og Kisserup sogne. Endnu engang tager vi kampen op mod sulten i Afrika. Der er brug for indsamlere, der vil gå ud og hjælpe med at indsamle de flere tusinde kroner, der hvert samles ind i vort område. Ønsker du at være indsamler bedes du i Kirke Saaby og Kisserup kontakte sognepræst Poul Joachim Stender på tlf eller km.dk Ønsker du at være indsamler i Hvalsø & Særløse sogne, kan du kontakte Eva Hornstrup, tlf.nr.: og Anne Spangsberg, tlf.nr.: eller anne. Mødestedet for indsamlingen i Hvalsø og Særløse sogne er sognegården i Hvalsø. 15

16 nyt menighedsråd Første søndag i advent træder et nyt menighedsråd til i Kirke SaabyKisserup Det nyvalgte og udvidede menighedsråd er: Henry Petersen, Kirke Saaby Ingolf Wilstrup, Kisserup Uffe Rønnenkamp Holst, Kirke Saaby Judith Nielsen, Kirke Saaby Erik Keiniche Hansen, Kirke Saaby Helle Laursen, Kirke Saaby Helle Nordfjeld Möbius, Kirke Saaby Lene Hvas, Kirke Saaby Claus Ehlers Carmel, Kirke Saaby Suppleanter: Marianne Jeppesen, Kisserup Steen Heyn Christiansen, Kirke Saaby Helle Lundø Jensen, Kirke Saaby Læs mere om det nye menighedsråd på Julenat i Betlehem

17 nyt menighedsråd De nye menighedsråd Kirke HvalsøSærløse Sognes Fælles Menighedsråd Medlemmer fra Hvalsø Sogn: Peter WitthøftRasmussen Erik Wulff Gert Nielsen René Flemming Nilausen Line Skovhaug Hansen Henriette Korshøj Theill Erling Svendsen Kirsten Gotthjælp NørPedersen Suppleanter for Hvalsø: Kirsten Marie Bech Jytte Jagd Hansen Medlemmer fra Særløse sogn: Christina Keiniche Green Lars Eghøj Nielsen Inkarnation betyder: at blive kød. Julenat blev Gud kød i Jesus.

18 Gudstjenesteliste December 2012 Februar 2013 Hvalsø Særløse Kr. Saaby Kisserup Søndag d. 2. december 1. søndag i advent Luciaoptog m. spejderne Onsdag d. 5. december Pitstop for sjælen Søndag d. 9. december 2. søndag i advent SEJ SEJ Festgudstj Søndag d. 16. december 3. søndag i advent Søndag d. 23. december 4. søndag i advent De ni læsninger Mandag d. 24. december Juleaften Tirsdag d. 25. december Juledag SEJ SEJ SEJ SEJ Onsdag d. 26. december Anden juledag 9.00 Søndag d. 30. december Julesøndag SEJ Mandag d. 31. december Nytårsaftensdag Søndag d. 6. januar 2013 Helligtrekonger søndag Champagne gudstj Champagnegudstjeneste Champagnegudstj. Onsdag d. 9. januar Kirkespisning 18

19 Gudstjenesteliste December 2012 Februar 2013 Søndag d. 13. januar 1. søndag efter hellig tre konger Onsdag d. 16. januar, 0. januar, 13. februar, 27. februar, Søndag d. 20. januar Sidste søndag efter H3K. SEJ Pitstop for sjælen Søndag d. 27. januar Septuagesima Søndag d. 3. februar Seksagesima *Dåbsgudst. SEJ Onsdag d. 6. februar Kirkespisning Søndag d. 10. februar Fastelavn Søndag d. 17. februar 1. søndag i fasten Familieguds. SEJ 9.00 Søndag d. 24. februar 2. søndag i fasten 9.00 Musikgudstj. *Dåbsgudstjenesterne bliver kun gennemført, hvis nogen er tilmeldt. Gudstjeneste på Ældrecenter: Tirsdag d. 11. december: Mandag d. 24. december: SEJ Tirsdag d. 8. januar 2013: SEJ Tirsdag d. 12. februar: : Poul Joachim Stender SEJ: Søren Elbæk Jensen : Anne Spangsberg 19

20 Anne B. Spangsberg Søren E. Jensen Poul Joachim Stender Kirke Hvalsø og Særløse Sognepræst Anne Spangsberg Præstegårdsvej 2A 4330 Hvalsø. Tlf Træffes bedst tirsdag og onsdag kl. 1011, torsdag kl el. efter aftale. Træffes ikke mandag. Hjælpepræst Søren E. Jensen Tlf. nr.: Fri om mandagen. Præstesekretær Marianne Herss Træffes på kirkekontoret mandag og fredag kl Tlf Organist Linda Baarsgaard Kirkevej 8, Bakkendrup;4281 Gørlev. Tlf: Fridag om mandagen Kirkegårdsleder i Hvalsø Søren Christensen Præstegårdsvej 2C, 4330 Hvalsø. Tlf Hvalsø kirkegårdskontor Kontortid hverdage ml Graver i Særløse Ole Hansen Byvejen 5, 4320 Osted. Tlf , Kirkesanger i Hvalsø og Særløse Christian Brage, Uddeholmsgatan 36, Malmö Fridag om mandagen. Formand for menighedsrådet i Hvalsø: Erik Wulff, Jernbanevej 33, 4330 Hvalsø Tlf , mobiltlf Formand for menighedsrådet i Særløse: Inge Jørgensen, Særløsevej 5, Særløse, 4330 Hvalsø. Tlf Kirke Saaby og Kisserup Sognepræst Poul Joachim Stender Kirke Saaby Præstegård, Bogøvej 1, 4060 Kirke Saaby, tlf Træffes ikke mandag Hjemmeside: Organist Anders Danman Fredericiagade 94, 2., 1310 København K Tlf , telefax Graver i Kirke Saaby Caroline Sejerø Ellegaard Jensen Tlf.: Arbejds og postadresse Graverkontoret, Bogøvej 8A, 4060 Kirke Saaby Gravermedhjælper i Kisserup Claudia Labbé Loveluck Tlf Korformand Kirke SaabyKisserup Thyra Johannesen, Enebærhaven 3, 4330 Hvalsø, tlf Formand for menighedsrådet i Kirke Saaby og Kisserup: Henry Petersen, Fanøvej 2, 4060 Kirke Saaby, tlf Kirkebil: Ring efter Carstens Taxa, tlf

FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2014

FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2014 FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2014 Kalender for Kr. Saaby, Hvalsø, Kisserup & Særløse JUNI Onsdag den 4. kl. 9.30 Morgensang begynder i Hvalsø kirke Onsdag den 4. kl. 19.30 Orgelaften i Osted kirke Torsdag

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2013

FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2013 FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2013 Salmedigteren N.F.S. Grundtvig Kalender for Kr. Saaby, Hvalsø, Kisserup & Særløse Maj Torsdag den 16. maj kl. 16.00 Lørdag den 25. maj kl. 9.00 Salmer & Leg for børn

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Julen 2014 & Nytåret 2015 i Sparkær & Gammelstrup kirker Syng julen ind i Gammelstrup Torsdag d. 27. nov. kl. 19.00 i Gammelstrup kirke En meget stemningsfyldt indledning af adventstiden,

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

FRA KIRKEN JuNI - AuGuST 2012

FRA KIRKEN JuNI - AuGuST 2012 FRA KIRKEN Juni AUGUST 2012 DET SKER I MAJ PINSEN Pinsen er en af kristendommens store fester. Det er en ildrød fest for Helligåndens komme. Mægtige, usynlige kræfter besatte den første pinse disciplene.

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Kirke & Sogn. aunslev bovense

Kirke & Sogn. aunslev bovense Kirke & Sogn aunslev bovense 44. årgang nr. 1 december 2013 - marts 2014 Det kimer nu til julefest Synger vi juleaften i kirken så taget er nær ved at løfte sig. Juleaften skal vi synge de salmer vi kender.

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00

Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00 Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00 Salmer: 94-119- 120/ 104-121 Tekst: Luk 2,1-14 Og det skete i de dage, at der udgik en befaling

Læs mere

KIRKEBLAD. Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14. Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD. Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14. Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje december - januar - februar 2010-2011 Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14 (Matthias, Kasandra, Mette Marie, Nikolaj, Mikkel, Line, Christian,

Læs mere

Julen 2016 i Holbøl kirke

Julen 2016 i Holbøl kirke Julen 2016 i Holbøl kirke Med fredslys fra 1. søndag i advent til helligtrekonger. 1 Advent er forventning og forberedelse til julen, hvor vi fejrer, at Jesus kom til verden. Adventskrans, julekrybbe,

Læs mere

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant:

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Nyhedsbrev fra Hune sogn november. 2015/2016 December: Nr. 1 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 6.., 2. søndag i advent Kl. 10.30 Søndag den 13. 3. søndag i advent: De

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 34. årgang Nr. 4 December 2014 Hyggeklubben holder juleferie fra d. 4. december, vi begynder igen d. 15. januar kl. 13.00. Bemærk det nye mødetidspunkt.

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang December - Januar -Februar 2014 God Jul og godt Nytår Bliv Mini-konfirmand! Læs mere inde i bladet. Læs bl.a. i dette nummer: Luciadag, 13. december Juletræsfest,

Læs mere

På sporet af julen og Grundtvig

På sporet af julen og Grundtvig December i København På sporet af julen og Grundtvig jul 2009 N.F.S. Grundtvig er en vigtig skikkelse i DR s julekalender Pagten, hvor hans salmer og tanker om menneske og fællesskab spiller en rolle.

Læs mere

KIRKEBLADET. Fausing Auning Ø. Alling V. Alling

KIRKEBLADET. Fausing Auning Ø. Alling V. Alling KIRKEBLADET Fausing Auning Ø. Alling V. Alling Skoledag i Vester Alling Advent, jul og nytår Konfirmandgudstjeneste Indvielse af graver-faciliteter i Øster Alling December 2013 - Februar 2014 5. årgang

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Nyt fra menighedsrådet

Nyt fra menighedsrådet AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet December 2013, Januar, Februar 2014 Nyt fra menighedsrådet Indvielse af Kirkebakkehuset Når dette kirkeblad udkommer, er ombygningen af Kirkebakkehuset (forhåbentlig)

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

November 2017 januar 2018

November 2017 januar 2018 November 2017 januar 2018 Friluftsgudstjeneste i Vester Nebel september 2017 Babysalmesang Et nyt hold begynder den 10. januar 2018 kl. 10 i Bryndum Kirke og fortsætter til den 7. marts Vi danser, leger

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 47. ÅRGANG NR. 1 DECEMBER 2015 - MARTS 2016 Julen har englelyd Når det bliver jul så vrimler det med engle. Engle i alle størrelser. Engle i papir, i glas, i porcelæn. Vi hænger

Læs mere

Plejecentrene Poppelbo

Plejecentrene Poppelbo Arrangementer. December, jul og nytår Plejecentrene Poppelbo og Lærkebo 2014 Kære beboere og pårørende i Poppelbo og Lærkebo 1 Med denne folder vil vi meget gerne synliggøre de mange fælles arrangementer,

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

kirkebladet for hvidovre sogn

kirkebladet for hvidovre sogn kirkebladet for hvidovre sogn November-december 2014 Allehelgenssøndag Hvidovre Kirke www.hvidovrekirke.dk Maria Magdalene Kirken Hvidovre Hospital HØJMESSER OG GUDSTJENESTER NOV. - DEC. 2014 Kl. 10.00

Læs mere

nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr December Januar Februar

nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr December Januar Februar IRKE nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr. 1 2015-2016 December Januar Februar »Hvad laver I egentlig til hverdag?«det spørgsmål fik vores præst af en dåbsgæst for nylig. Det enkle svar ville være:»følg

Læs mere

Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015

Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015 Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015 Julehjælp Det er igen i år muligt at søge julehjælp fra Asnæs sogns menighedspleje. Julehjælpen består af en række udvalgte madvarer til julemiddagen

Læs mere

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række.

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 37. årgang Nr. 15 Oktober - November - December 2015 Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Sådan sagde den fornyligt afdøde Niels Henrik Arendt,

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober 2013 Fællesspisning Fredag, den 25. oktober er der fællesspisning i forsamlingshuset kl. 18.30. Kortklubben som består af Kirsten Hundahl,

Læs mere

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE 59. årgang * december 2009 - februar 2010 Adventstiden - tid til forventning 1. søndag i advent De 9 læsninger Julen for skoler og børnehaver Basunerne skal

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

På stjernetæpper lyseblå skal glade vi til kirke gå. Halleluja, halleluja!

På stjernetæpper lyseblå skal glade vi til kirke gå. Halleluja, halleluja! Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Klaus Møller, organist

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Orø Kirkeblad December 2008 Februar 2009 17. årg.

Orø Kirkeblad December 2008 Februar 2009 17. årg. Orø Kirkeblad Nr. 5 December 2008 Februar 2009 17. årg. Nu nærmer Julen sig. Nu nærmer Julen sig igen og hvert år, synes man, at det bliver tidligere og tidligere, når vi ser alle forretningerne, der har

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 45. ÅRGANG NR. 1 DECEMBER 2014 - MARTS 2015 Saml på livets stjernestunder! Der var engang en mand. Han boede i et lille hyggeligt hus. Rundt om hele huset var der et stakit.

Læs mere

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN DECEMBER JANUAR FEBRUAR

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN DECEMBER JANUAR FEBRUAR GUDSTJENESTER DECEMBER 2014 Lørdag d. 6. december Julemarkedsgudstjeneste 10.30 Lundtofte Kirke v. Pernille Bach- og Julie Rebel Efterfulgt af julemarked i Sognegården Søndag d. 7. december 2. søndag i

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014 Den store glæde. Men englen sagde til dem: Frygt ikke! Se jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket: I dag er der

Læs mere

Studie. Frelsens erfaring

Studie. Frelsens erfaring Studie 4 Frelsens erfaring 27 Åbningshistorie Der fortælles om en missionær, som var blevet gode venner med en indisk perledykker. De to havde tilbragt mange timer sammen med at diskutere frelsen, men

Læs mere

Det sker... Adventsgudstjeneste i As kirke søndag d. 30. november kl. 14.00

Det sker... Adventsgudstjeneste i As kirke søndag d. 30. november kl. 14.00 AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet December, Januar, Februar 2015 Det sker... Adventsgudstjeneste i As kirke søndag d. 30. november kl. 14.00 meget blandet program med julens sange og salmer, både de kendte,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

Juleevangeliet og de hellige tre konger

Juleevangeliet og de hellige tre konger Juleevangeliet og de hellige tre konger Matthæusevangeliet 1,18-2,22 og Lukasevangeliet 1,27-2,40 The Brick Testament og den danske bibeloversættelse Det her er historien om hvordan Jesus Kristus blev

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 24. december 2015 kl. 16.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække Salmer DDS 94: Det kimer nu til julefest DDS 104: Et barn er født i Betlehem

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

JULEARRANGEMENTER I TÅRNBY DECEMBER 2014 SUNDHEDSCENTER TÅRNBY VELKOMMEN TIL PROGRAMMET FOR TÅRNBYS

JULEARRANGEMENTER I TÅRNBY DECEMBER 2014 SUNDHEDSCENTER TÅRNBY VELKOMMEN TIL PROGRAMMET FOR TÅRNBYS JULEARRANGEMENTER I TÅRNBY DECEMBER 2014 SUNDHEDSCENTER TÅRNBY VELKOMMEN TIL PROGRAMMET FOR TÅRNBYS JULEARRANGEMENTER I DECEMBER 2014 Med dette hæfte ønsker vi, at give dig overblik over nogle af de stemningsfulde

Læs mere

AS-KLAKRING-JUELSMINDE

AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet December 2015, Januar, Februar 2016 AS-KLAKRING-JUELSMINDE Det sker... Ny maleriudstilling i Kirkebakkehuset Frem til midt i januar udstiller Gerda Blåbjerg. Vi kender jo alle Gerda Blåbjergs

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Marts - April - Maj 2013 Kierkegaard fylder 200 år I 2013 markeres Søren Kierkegaards 200-års fødselsdag i hele verden. Søren Kierkegaard er Danmarks største filosof

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Syng dig glad! Marts - April - Maj 2015 Der findes ikke noget bedre end inden en landskamp at synge sammen med et fyldt stadion Der er et yndigt land eller Nytårsaften

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

Aktivitetsprogram. Efterår 2013. Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne. Hørning. Mesing. Veng. Blegind. Adslev

Aktivitetsprogram. Efterår 2013. Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne. Hørning. Mesing. Veng. Blegind. Adslev Efterår 2013 Hørning Mesing Veng Blegind Adslev Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne Aktivitetsprogram August Konfirmandindskrivning søndag den 18. august kl. 11.00 i Veng kirke Gudstjeneste,

Læs mere

Godt nytår og god arbejdslyst!

Godt nytår og god arbejdslyst! R K E B T L A D E J a n u a r - A p r i l 2 0 K I 1 5 Godt nytår og god arbejdslyst! I Anna Kirke er det ikke kun erindringsbilleder af en fin jul og et hæsblæsende nytår, der er på nethinden. Vi fejrede

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE

Kirkebladet INDHOLD. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE December 2014 - Januar - Februar 2015 36. årgang nr. 198 Jeg glemmer aldrig den klokkeklang, der fyldte julen derhjemme, mens sneen lå over mark og vang, og nordenvinden

Læs mere

Skamby Kirke. December - Januar - Februar

Skamby Kirke. December - Januar - Februar December - Januar - Februar 2015-2016 Skamby Kirke Vi vil så gerne lege med jer! Sådan sagde den præst, jeg blev konfirmeret hos, engang til en julegudstjeneste. Han sagde selvfølgelig også, at han godt

Læs mere

Til samtlige husstande Kirkeblad 1. Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13

Til samtlige husstande Kirkeblad 1. Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13 Til samtlige husstande Kirkeblad 1 Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13 Sognepræst Jakob Grandjean Jul Kirkeåret har drejet en omgang, og vi skal fejre julen det går hele december i

Læs mere

K I R K E S I D E R N E

K I R K E S I D E R N E KRISTI KOMME Advent er tiden, hvor vi ser frem mod Herrens komme, frem mod fødslen af Kristus, Guds salvede. Julen er festen for Guds søns komme til verden, Messias komme. Og selv om julen hos os er blevet

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Find ud af, hvor meget af din egen jul, der går helt tilbage til dengang Jesus blev født. Antikmuseet Aarhus universitet Nordre Ringgade 1 8000 Aarhus C Se vores hjemmeside for

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december årg.

Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december årg. Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december 2009 18. årg. Julekalenderkrybbe: I år kan du se en helt ny julekalender i Orø kirke. Det er kirkens minikonfirmander, der helt selv har lavet en julekrybbe med

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER

Orø Kirkeblad. Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER Orø Kirkeblad Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad januar/februar 2011 er

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle Juleaften, domkirken 16.30 : 94 Det kimer nu, 119 Julen har bragt, 104 Et barn er født, 120 Dejlig er jorden. 1.salme, Salutation og kollekt med korsvar, Koret: "Højlovet være han som kommer i Herrens

Læs mere

Guirlanden - hvad gør den på juletræet?

Guirlanden - hvad gør den på juletræet? DECEMBER JANUAR FEBRUAR 2011 Guirlanden - hvad gør den på juletræet? Det meste julepynt, har jo en eller anden betydning, har noget det minder os om. De flettede hjerter: hjerternes fest. Stjernen: den,

Læs mere

Julefællesspisning: Fredag 3. december kl

Julefællesspisning: Fredag 3. december kl Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn November 2010 www.krejbjerg.dk Julefællesspisning: Fredag 3. december kl. 19.00 Nu er der ikke længe til Dermed nærmer sig tiden også til et

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 10,32-39

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 10,32-39 1 Anden juledag, Sankt Stefans dag I. Sct. Pauls kirke 26. december 2015 kl. 10.00. Salmer:123/434/102/122//124/439/112/ Hvad er det, der gør jul til noget særligt /129 Åbningshilsen Festen for Undernes

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

december januar februar Simeon Sankt Johannes Sogn vinter 2014-2015

december januar februar Simeon Sankt Johannes Sogn vinter 2014-2015 Simeon Sankt Johannes Sogn december januar februar vinter 2014-2015 Julensgudstjenester Ons. 24/12 13:30 Paul Friis Ons. 24/12 15:00 Marie Damm Tors. 25/12 12:00 Marie Damm Søn. 28/12 12:00 Paul Friis

Læs mere

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen BØRN Onsdag kl. 11.00. Dog sommerferie: 18/6-6/8 BABYSALMESANG Til babysalmesang i Frederiksholm Kirke fyldes kirken med musik og rytmik for alle babyer mellem 0 og 1 år. Vi hygger, synger et par salmer

Læs mere

Kirken på bakken. Sct. Peders Kirke. Biskoppen kommer

Kirken på bakken.  Sct. Peders Kirke. Biskoppen kommer Kirken på bakken www.sct-peders.dk Biskoppen kommer Sct. Peders Kirke Randersugen 2017 Kirken på bakken vil være din ekstra synlige kirke i Randersugen 2017. Velkommen til en lang række aktiviteter i Sct.

Læs mere

2. Årgang Nr. 1 December 2013. Kirken i din hverdag. Glamsbjerg Pastorat. Køng og Ørsted-Søllested-Vedtofte sogne

2. Årgang Nr. 1 December 2013. Kirken i din hverdag. Glamsbjerg Pastorat. Køng og Ørsted-Søllested-Vedtofte sogne 2. Årgang Nr. 1 December 2013 Kirken i din hverdag Glamsbjerg Pastorat Køng og Ørsted-Søllested-Vedtofte sogne Kort nyt Frygt skal vendes til glæde Forsiden Maleriet Tosomhed er udført af den lokale kunstner

Læs mere

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup Nr. 1 Januar - marts 2015 Læs i dette blad: Glimt fra en jubilæumsdag... 2 Helligtrekongersfejring... 3 Kirkekalender... 4 Dåbstræf.... 5 Til lykke med dåben... 5 Møder og klubber.... 6 Kirkelig vejviser...

Læs mere

KIRKEBLAD. Ved juletid. Glesborg. Fjellerup

KIRKEBLAD. Ved juletid. Glesborg. Fjellerup KIRKEBLAD Dec.- Febr. 2010 Glesborg Fjellerup Ved juletid Tiden op til jul er noget ganske særligt. Selv om dagene er årets korteste og mørkeste, er det, som om netop denne tid er årets højdepunkt. Præsten

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Det ældgamle evigt unge julebudskab. Dec Jan. - Febr årgang - nr. 202

Kirkebladet INDHOLD. Det ældgamle evigt unge julebudskab. Dec Jan. - Febr årgang - nr. 202 Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Dec. 2015 - Jan. - Febr. 2016 37. årgang - nr. 202 INDHOLD Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester Det ældgamle evigt unge julebudskab De fleste synes det

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Kirkebladet for Skælskør-Eggeslevmagle Pastorat

Kirkebladet for Skælskør-Eggeslevmagle Pastorat Kirkebladet for Skælskør-Eggeslevmagle Pastorat December 2013 Januar 2014 Indholdsfortegnelse: Side 2 Meditationsgudstjeneste Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Gudstjenestelisten Kirkebil,

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 12. årgang Efteråret 2010 Nr. 4 Padesø Kirke PRÆSTEN Friluftsgudstjenesten på Kongsdal Vi havde regnet med, at der ville komme mange til vores friluftsgudstjeneste på Kongsdal

Læs mere

Arrangementer Vinteren

Arrangementer Vinteren Arrangementer Vinteren 2016-2017 Allerslev og Jungshoved kirker Op mod jul I skrivende stund først i november - er juleforberedelserne rundt omkring så småt ved at komme i gang. Særlig butikkerne er hurtigt

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

VIRRING - ESSENBÆK - ÅRSLEV - HØRNING

VIRRING - ESSENBÆK - ÅRSLEV - HØRNING VIRRING - ESSENBÆK - ÅRSLEV - HØRNING SOGNE KIRKEBLAD FOR DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2015-2016 Salmer i sorg og glæde ved Marianne Harboe og Hans Dal Koncert søndag den 24. januar kl. 14.00 i

Læs mere