Anders Nielsen - Studietur. 11. November til 16. november 2012 Club Brugge

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Anders Nielsen - Studietur. 11. November til 16. november 2012 Club Brugge"

Transkript

1 Anders Nielsen - Studietur 11. November til 16. november 2012 Club Brugge

2 Formål med turen Se hvordan klubben arbejder med deres linjetrænere, med hovedvægt på angrebstræneren. Dette som en del af min P-opgave : Angrebstrænerens rolle på klubhold og landshold. PROBLEM: Grundet udskiftning af trænere er klubbens linjetrænere sat ud af spil derfor blev formålet med turen ændret lidt i forhold til det oprindelige formål og jeg fik ikke helt det opstillede udbytte ud af turen, dog kan jeg bruge rigtig meget til min opgave: Nye opstillede mål for turen blev. 1. Hvordan arbejdede klubben med linjetrænere og hvad er årsagen til at man ikke længere gør det? Kort beskrivelse da dette kun blev via dialog. 2. Periodisering af træning

3 Metode - Følge klubbens træning fra mandag til torsdag - Interview med angrebstræner/scout Kenneth Brylle, interview/samtale med Jesper Jørgensen samt en snak med fysisk træner Joost Desender. - Insiderviden fra medarbejder i klubben som jeg kommer privat sammen med.

4 Historie Club Brugge blev oprettet for mere end 120 år siden og er derved ældre end Ajax, Juventus, Real Madrid, FC Barcelona og Bayern München. Siden1959 har Club Brugge spillet i 1. division. Club Brugge har erobret 13 mesterskaber og 10 pokaltitler. 40 europæiske deltagelse med over 200 sejre. Højdepunktet er finale i Europa Cup finalen i 1976 mod Liverpool, og to år senere i mesterholdsfinalen igen mod Liverpool, begge gange med nederlag. Danskere i klubben: Hans Aabech 74/75 Kenneth Brylle Birger Jensen Ulrik Le Fevre Anders Nielsen 96/97 Brian Priske Jan Sørensen Zimling 11-?? Jesper Jørgensen 12-?? Jim Larsen 12-?? Kendte spillere igennem tiden: Jean Pierre Papin, Marc Degryse, Franky Van der Elst, Birger Jensen, Mario Stanic, Robert Spehar.

5 Ejerskab Den 47-årige projektudvikler Bart Verhaeghe købte Club Brugge for 15 mio i oktober mio kr. vil blive brugt til driftskapital, så teknisk set har han købt klubben for 1 mio. Formand for klubben siden februar Foretog en foryngelse af medlemmerne af bestyrelsen. Ved overtagelse af klubben mistede de 115 medlemmer af det daværende VZW(forening uden gevinstgivende formål) deres magt, og al magt kom i hænderne på denne ene mand. Det gamle VZW bliver integreret i et nyt SA (navneløst fælleskab), hvilket betyder at aktiehaverne ingen ret har og at Verhaeghe bestemmer alt ved at eje minimum 75% af aktierne. Verhaeghe og general manager Vincent Mannaert gennemfører i øjeblikket drøftelser med potentielle investorer i det nye SA. De 14 mio skal gå til opførelse af et nyt uddannelsescenter for fodboldspillere. I 2015 skal klubben tilføres endnu 45 mio som bl.a. skal resultere i et nyt stadion, et stadion hvor Verhaeghe lidt bemærkelsesværdigt er byggeherrer og projekttegner på. Ingen klubber i Belgien er noteret på børsen og det er ikke usædvanligt at klubberne ejes af en enkelt familie. Verhaeghe og Vincent Mannaert sidder totalt på magten og bestemmer alt fra trænere, spillerkøb og alt omkring klubbens daglige ledelse. Dette har medført at klubben har haft svært ved at følge klubbens egen Vision som blev fornyet da Verhaeghe blev formand i 2011, hvor man bl.a. begyndte at arbejde med linjetrænere.

6 Sportslige afdeling Generel oversigt Support Team Management

7 Sportslige afdeling Lægesektor Fysiske trænere Scouting

8 Sportslige afdeling Trænerstaben Den vigtigste del at klubbens struktur når vi snakker klubbens førstehold i fodbold. Som det ses er Linie trainers (linjetrænerne) stadig med efter ansættelsen af Garrido, men på nuværende tidspunkt er de sat ud af spil. Det skal dog nævnes at T2 Philippe Clement tidligere var Linjetræner for forsvaret og træner for reserveholdet, han er ansættelsen af Garrido blevet forfremmet til T2 og der er ikke påført ny linjetræner for forsvaret. Ny i organisationen er Conditie trainer (fysisk træner) Simo som nu skal arbejde sammen med klubbens fysiske træner igennem mange år. Mere om dette under periodisering. Carrido er den 4. træner siden oktober 2011 hvor hollænderen Koster blev erstattet af Christoph Daum. Tyske Daum valgte selv at stoppe som træner i sommeren 2012, hvorefter Club købte den belgiske landstræner George Leekens fri. Leekens havde ikke længere det der skulle til for at lede en klub som Club Brugge og blev fyret efter mindre end 150 dage på posten. Ny i det varme sæde er den 50 årige spanioler Carrido der blev ansat torsdag den 15/11 midt under min studietur.

9 Anderlecht Club Brugge 5-1 Jeg ankom til Belgien søndag middag og havde derfor muligheden for at se Club Brugge spille mod Anderlecht på TV. Inden kampen havde jeg haft tid til at diskutere belgisk fodbold og i særdeleshed Club Brugge med min tidligere manager og nu gode ven Jos Erdekens. Her de væsentligste ting i samtalen. - Mange belgiske klubber drives af mennesker der ikke har forstand på fodbold, herunder Brugge. - Beslutningstagerne er for forhastet og mister herved penge ved at skrive kontrakter med spillere og trænere som alligevel ikke er gode nok. - Mange klubber opstiller en vision, men tør ikke følge denne når det går bare lidt dårligt i et par kampe nye spillere i en trup i sommerpausen er stadig ikke usædvanligt. - George Leekens var slet ikke dygtig nok mere til en så stor klub som Brugge, hvilket betød spillere i dårlig form og mange skader (8-9 spillere var ude mod Anderlecht), taktisk og strategisk var han en stor fejl fra dag nr Det koster Brugge i omegnen af 2 mio at fyre ham efter mindre end 150 dage på posten, da man havde lavet en tre årig kontrakt. Kampen imod Anderlecht viste en meget syg patient med direkte skræk for modstanderen, hvilket også resulterede i det store nederlag. Brugge spillede i noget der lignede en 4-5-1, men blev presset så langt tilbage at man i perioder nærmest spillede med 9 mand lige foran straffesparksfeltet. Det var tydeligt at se at holdet slet ikke var klart fysisk og ud over de 8-9 skadede spillere op til kampen udgik to spillere allerede i første halvleg, en med en muskelskade og Jesper Jørgensen med ankelproblemer(var dog klar igen til træningen mandag). I ugen hvor jeg så alle træningerne var der landsholdspause, hvilket dog kun betød at Brugge havde afgivet en spiller.

10 Ugens træning Efter det store nederlag til Anderlecht var mandagens træning en lille time forsinket i forhold til den oplyste tid, det var krisemøde under tribunerne. Jeg forventede en uge med en del taktisk træning efter det famøse nederlag mod Anderlecht, jeg skulle dog blive overrasket. Nedenfor alle ugens træningspas. Mandag kl minutter (målmand + målmandstræner) 7 spillere + T1, fysiske træner + T2 Målmænd med målmandstræner for sig 30 Opvarmning med hurtige fødder samt lidt springøvelser. Pasningsøvelse Y med forskellige aspekter Afslutninger fra tre forskellige positioner, Højre venstre Centralt Spil 3 3 Torsdag kl minutter K: T1, fysiske træner + T2, målmandstræner. Målmænd med målmandstræner for sig 30 Opvarmning med diverse øvelser u/bold 2 spillere en bold tekniske øvelser Kant Skabelonøvelse med opbygning via kant, indlæg med 4 mand i feltet mod en forsvar. Få mål og generelt lavt niveau. 7+K 7+K til sidst hvor det forsvarende hold kun måtte have 2 forsvarsspillere i eget felt. Tirsdag kl minutter keepere : T1, T2, målmandstræner, fysisk træner. Målmænd med målmandstræner for sig 30 Opvarmning med FT, først uden bold, herefter med bold i en firkant med forskellige tekniske øvelser 30 Pasningsøvelse, forskellige kombinationer, manglende koncentration hos mange spillere. 30 Afslutningsøvelse, lavt tempo og ikke særlig kamprelevant 15 Spil 5-5, 4 x 5 minutter med fokus på det fysiske element, snak i pauserne om puls og fysikken. Onsdag kl minutter Løbetest på kunsgræsbanen. Opstillet løbebane på 200 meter. 5 gange 1000 meter i tempo km i timen. Pulsmålinger og noteringer ved hver km, samt restitution. Styrketræning i gymnastiksal, Core Stability Onsdag kl minutter 15+2K: T1, T2, fysisk træner, målmandstræner. Målmænd med målmandstræner for sig 30 Opvarmning med diverse øvelser. Spring og sprint øvelser. Amplitude træning (træning af hjernen) Pasningsøvelse 4 om en bold, korte lange 8 mod 7+K spil mod et mål, opbygningsspil (meget lidt coaching ingen stop) 4+K 4 +K ( 5 * 2,5 minutter) (fysiske overload) God intensitet.

11 Ugens træning - Evaluering Det blev hurtigt tydeligt i træningen at det handlede om fysisk træning i henhold til Joost Desenders periodiseringsplan, en uges træning kun på det fysiske og ikke meget taktisk. Jeg spurgte ind til dette og det var meget bevist, spillerne er ikke i form, så det er det første vi skal forbedre, det taktiske må komme senere. Dette var meget forståeligt, 8 spillere var stadig på skadeslisten og en enkelt med landsholdet. Her i stikform hvad jeg så og oplevede under træningen. - En meget engageret fysisk træner der var på for første gang i 24 uger, det var tydeligt at han var klar. - Philippe Clement som var T1 i ugen jeg var der forsøgte at få spillerne i gang, men niveauet var generelt for lavt. Det skal dog siges at de ting han bragte frem i træningen virkede fine. Mere fart og større præcision og koncentration var en del af hans coaching. - Det var tydeligt at se at spillerne havde brug for ny inspiration i form af en ny træner. - Jeg så en uges træning hvor det fysiske aspekt var bearbejdet ned i mindste detalje, det var ikke en hård træningsuge men derimod uge 1 i den 6 ugers planlægning som Joost Desender operere med. - I 3 af træningspassene var der afslutninger på mål, Clement som er tidligere forsvarsspiller skulle hjælpe spillerne, hvor var Kenneth Brylle? Hvor der var allermest brug for ham, på jagt efter nye spillere i Portugal og på nettet, tænk at undlade at bruge de ressourcer klubben nu engang har. - Fodboldteknisk taktisk fik jeg ikke meget med hjem, men på det fysiske parameter var det rigtig godt. Den nye træner blev ansat torsdag morgen og havde sin første træning fredag bag lukkede døre. Lørdag blev Waasland- Beveren besejret på udebane med hele 6-2 og lørdagen efter blev det til 1-0 mod Charleroi, så Brugge virker som et hold der er tilbage på sporet, og er tilbage i top 5.

12 Ugens træning - Billeder

13 Linjetræner Kenneth Brylle I foråret 2011 udarbejdede Club Brugge en ny version der bl.a. indeholdte linjetrænere til alle linjerne på holdet. Følgende trænere, alle tidligere spillere i Club Brugge blev ansat. Målmandstræner Dany Verlinden (var allerede ansat) Forsvarstræner Philippe Clement Midtbanetræner Stephan Van Der Heyden Angrebstræner Kenneth Brylle Vigtigste elementer i min samtaler med Brylle: Starten er fin, på trods af at man ikke har en overordnet plan for hvordan dette skal fungere, men lidt hen af vejen kommer der styr på det og spillerne virker meget tilfredse med den ekstra opmærksomhed fra linjetræneren. Samarbejdet mellem linjetrænerne begynder så småt at fungere og træningen udvides med at linjetrænerne begynder at arbejde sammen, så overgangene mellem linjerne bliver forbedret. Linjetræningen foregik for det meste om mandagen. Træneren Koster var ikke tilhænger af strategien, men med klubbens nye Vision var han nødsaget til at følge hvis han ønskede at være klubbens træner. Brylle s arbejde med angriberne var begyndt at bære frugt og to af angriberne blev solgt til større klubber i sommeren 2012, godt nok noget tid efter linjetræningen var stoppet. Hvad gik der galt? Som det ofte sker bliver træneren fyret, Club Brygge leder efter en ny træner, man ansætter Daum som ved forhandlingerne er indforstået med at der arbejdes med linjetrænere. På den første arbejdsdag gør han trænerne opmærksomme på at han er nødt til at få styr på holdet og at alle øvrige trænere er sat på standby Klubbens vision er lagt på is pga. af pres fra en ny træner efter mindre end et år. Nu er vi i slutningen af 2012 og klubbens vision er stadig på standby i forhold til linjetrænerne. Samtalerne med Brylle skal bruges til min P-opgave, men jeg fik desværre ikke muligheden for at følge noget af hans træning, kun en super god dialog. Hvad så jeg? I min uges observation af træningen var det tydeligt at disse linjetrænere kunne pynte på træningen. Nu stod bl.a. Clement for afslutningstræningen mens Kenneth Brylle ledte efter og diskuterede spillere med de andre scouts på kontoret, samt havde fri om onsdagen. Heldigvis brugte man den fysiske træner.

14 Jesper Jørgensen Statistiek Position Midtbane Fødselsdag 09/05/1984 Vægt Højde 79,00 Kg 1,84 M Tidligere klubber: Esbjerg Gent Landshold: 4 * U19 og 4 * U20 Jeg fulgte naturligvis Jesper noget mere end de andre spillere i løbet af træningen, Zimling og Larsen var desværre begge skadet, kun Jim Larsen så jeg lige om torsdagen. Jesper var udgået om søndagen i halvlegen mod Anderlecht og det var tydeligt at han også var påvirket af de seneste mindre præstationer, dette så jeg bl.a. da han var ved at komme op at slås med en holdkammerat under tirsdagens træning. Under træningerne var det tydeligt for mig at Jesper har arbejdet meget med sine afslutninger, da de i forhold til de andre var meget velovervejet og altid placeret. Jeg fik en kort snak med Jesper efter en af træningerne og på trods af at han egentlig ikke måtte snakke om det kom der enkelte ting frem som jeg vil fremhæve her. - Samarbejdet med Leekens var skandaløst, ingen struktur, ingen taktik og spillere i dårlig form. - Ugen jeg fulgte havde været det bedste Jesper havde været med til i Brugge, Clement er en træner der ved hvad han snakker om, og den fysiske træning har været meget nødvendig. - Under Trond Sollied i Gent var der styr på det, alle vidste hvad man skulle gøre, chancer var ikke tilfældige ej hellere målene (15 mål af Jesper i sæsonen 2011/12 som 8ér) - Vi arbejdede meget med afslutningerne i Gent, derfor mine overvejede afslutninger. - Linjetrænere vil være meget velkomne på træningsbanen, det kunne virkelig hjælpe os, ikke mindst angrebstræneren, når man ser hvor dårligt vi træner en opspilsøvelser og hvor ringe vores aftaler er foran mål, samt vores elendige afslutninger.

15 Periodisering Joost Desender fysisk træner Club Brugge (fodboldskole) Club Brugge (fysisk træner i overbygningen Club Academy), ungdomskoordinator KV Kortrijk, adviseur for ungdomslandsholdende Germinal Beerschot (fysisk træner A-holdet) Club Brugge (fysisk træner i overbygningen Club Academy) Club Brugge (fysisk træner A-holdet Joost Desender har udgivet en hel del bøger om fysisk træning, han har senest udgivet 6 bøger om 'Long Term Player Development hvor han beskriver de forskellig udviklingsstadier for en fodboldspiller og viser gode øvelser der passer til det fysisk niveau man er på Han var underviser på mit A-kursus Væsentligste ting fra samtaler og efterfølgende mail koorspondance Periodisering er grundstenen i alt træning, ved den rigtige periodisering kan spillerne og holdet præstere på et højt niveau igennem hele sæsonen uden skader. - Denne uge er den første uge jeg må periodisere træningen, spillerne har ikke været i form og det har medført skader og de problemer klubben står i på nuværende tidspunkt. - Jeg arbejder med 6-ugers perioder hvor vi går fra imod 4-4, herefter starter vi forfra med der lægges på via overload. Der arbejdes med hurtighed, styrke, aguility og der testes eller trænes med pulsur hver uge. - Dette er uge 1 i vores nye 6-ugers periode og uge 23 fra vi startede i sommers, så det er starten på den 5 periode, men da jeg ikke har kunnet arbejde på denne måde i de 4 foregående perioder virker overloaden ikke som den skal, da vi faktisk starter på et niveau som ikke passer til uge 23.

16 Periodisering Kommende 6 uger WEEK 23 WEEK 24 WEEK 25 WEEK 26 WEEK 27 WEEK november november 25-2 december 2-9 december 9 16 december december ENDURANCE CAPACITY EXTENSIVE Volumetraining 9-9/11-11 CAPACITY EXTENSIVE Volumetraining 9-9/11-11 CAPACITY INTENSIVE Volumetraining 6-6/7-7 CAPACITY INTENSIVE Volumetraining 5-5/7-7 INTENSITY EXTENSIVE Intensity training 4-4/3-3 INTENSITY INTENSIVE Intensity training 4-4/3-3/2-2 Sprint preparation Sprint preparation CAPACITY SPRINT CAPACITY SPRINT INTENSITY SPRINT INTENSITY SPRINT EXPLOSIVITY SPEED COORDINATION Run 6 x 60 m/ 7 x 50 m 8 x 40 m / 9 x 30 m ACCELERATION run TECHICAL SPRINT COORDINATION Run 6 x 60 m/ 7 x 50 m 8 x 40 m / 9 x 30 m ACCELERATION run TECHICAL SPRINT Sprints with LESS recuperation 10 x 20 m + 10 recup. Sprints with LESS recuperation 10 x 20 m + 10 recup. Sprints with FULL recuperation m 100% Sprints with FULL recuperation m 100% STRENGTH SPECIFIC X 2 STRENGTH SPECIFIC STRENGTH SPECIFIC STRENGTH SPECIFIC STRENGTH SPECIFIC STRENGTH SPECIFIC STRENGTH GAME 1 GAME -2 Prevention training 1 x GAME 1 GAME -2 Prevention training 1 x GAME 1 GAME -2 Prevention training 1 x GAME 1 GAME -2 Prevention training 1 x GAME 1 GAME -2 Prevention training 1 x GAME 1 GAME -2 Prevention training 1 x AGILITY. Run jump ABC Frequence-amplitude Agility run Technical speed Rythm changing direction Inhibition Elastic jumps Reaction Duelling-Anticipation Elastic jumps (plyometrie) Complex Agility Complex Agility TESTING 5 X 1000 m test Monitoring GPS+POLAR STRENGTH test Monitoring GPS+POLAR 6 X 600 m 15km/h Monitoring GPS+POLAR Monitoring GPS+POLAR SPRINT + JUMP TEST 4 x 30 m + Reactivity Monitoring GPS+POLAR Monitoring GPS+POLAR

17 4 vigtigste ting fra turen - Opfriskning af vigtigheden af periodisering, på trods af 2-3 ugentlige træninger i egen klub forsøger jeg at arbejde med dette, noget jeg ikke tror finder sted i alle superligaklubber - Hvor galt det kan gå når en klub trodser egen opstillede vision pga. dårlige resultater samt ansættelse af nye trænere. - Vigtig information til brug for min P-opgave - Fornøjelse at være tilbage, turen vækkede sindssygt mange minder efter 14 år af ens liv i Belgien. Herligt at man stadig genkendes og behandles med ekstrem stor respekt. God tur til dem som stadig ikke har været afsted, nyd det.

Fremgang trods stort nederlag

Fremgang trods stort nederlag Fremgang trods stort nederlag Tilføjet af søndag 18. maj 2008 U12 drengene som jo i denne halvsæson har valgt at spille i U13, løb i dag ind i Bjæverskov hvor fysikken ved at spille mod en årgang ældre

Læs mere

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste:

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årets gang 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årgang 98 har haft en meget flot sæson, hvor hovedmålet var at lære at spille den rigtige fodbold a la AB, og helst i den bedste

Læs mere

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: Serie 1 Damer. Søndag d. 23. april kl på Lødderup Stadion

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: Serie 1 Damer. Søndag d. 23. april kl på Lødderup Stadion Kampprogram Serie 1 Damer Søndag d. 23. april kl. 15.00 på Lødderup Stadion U16 drenge Mester Torsdag d. 20. april kl. 19.00 på Nykøbing Stadion U15 drenge 1 Lørdag d. 22. april kl. 14.00 på Lødderup Stadion

Læs mere

Læs og lær om. Ballon D or. Verdens bedste fodboldspillere

Læs og lær om. Ballon D or. Verdens bedste fodboldspillere Læs og lær om Ballon D or Verdens bedste fodboldspillere Hvad er Ballon D or? Ballon D or er en pris. Det er en fodboldpris. Den bliver givet til den spiller, der har været den bedste spiller i løbet

Læs mere

Elite Fodbold. Personlig udvikling Glæde og fornøjelse Tolerance Konkurrence

Elite Fodbold. Personlig udvikling Glæde og fornøjelse Tolerance Konkurrence Elite Fodbold FC Skanderborg 2020 What - hvad er målet? FC Skanderborg skal være Østjyllands førende videnscenter indenfor Fodbold (Drenge/Piger) - hvor vi igennem Personlig udvikling, Glæde og fornøjelse,

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 17.

Læs mere

AUDI CHALLENGE 1900 HALVMARATHON

AUDI CHALLENGE 1900 HALVMARATHON Uddybe løbeprogrammets formål og træningsprincipper Løbeprogrammet er bygget op på den måde, at du kun skal træne de dage, som du har tid og lyst til. Det er ikke meningen, at du skal træne alle dage,

Læs mere

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Team Hørning Den røde tråd

Team Hørning Den røde tråd Team Hørning Den røde tråd Hørning IF Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014.

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014. Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014. Programmet starter mandag d. 30. december (uge 1.) og slutter med konkurrencen søndag d. 16. august (uge 33). Programmet består altså af i alt 33 uger.

Læs mere

Ajax 2. Deltagere: Alle. Banen: Halv bane. Formål: Spillerne skal her træne i selve afslutningen med begge ben.

Ajax 2. Deltagere: Alle. Banen: Halv bane. Formål: Spillerne skal her træne i selve afslutningen med begge ben. Ajax 2 Banen: Halv bane Bolden startes med at blive spillet op til midten, som ligger den af for første spiller, der spiller ned til spilleren længst væk. Samtidig starter spilleren ude på kanten, og trækker

Læs mere

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten.

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten. Vejen frem I starten af 2012 blev Danmark kåret som verdens bedste håndboldnation. Kåringen skete på baggrund af de seneste års resultater, som vores landshold har præsteret på såvel ungdoms- som seniorsiden

Læs mere

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016 : Rejsebrev 6 Lørdag den 7. maj. Individuel finale dag! Der var lagt op til tre meget spændende individuelle finaler, hvor vi var sikre på minimum en medalje. Første mand på banen var Christoffer der skulle

Læs mere

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1745 Stige / koordination Der arbejdes med 2 stiger (2 grupper spillere på en gang). Der skal gennemgås 5 stigeøvelser. Hver øvelse skal trænes 5 gange per spiller. Bane

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 12.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 17.

Læs mere

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: U16 Piger Mester Fredag d. 28. april kl på Lødderup Stadion.

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: U16 Piger Mester Fredag d. 28. april kl på Lødderup Stadion. Kampprogram Serie 3 Herrer Fredag d. 28. april kl. 18.00 på Nykøbing Stadion mod Serie 1 Herrer Fredag d. 28. april kl. 19.00 på Nykøbing Stadion mod U16 Piger Mester Fredag d. 28. april kl. 19.00 på Lødderup

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 2.

Læs mere

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 7. juli 2014

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 7. juli 2014 Program for DM ½ Jernmand søndag d. 7. juli 2014 Programmet starter mandag d. 30. december (uge 1.) og slutter med konkurrencen søndag d. 7. juli (uge 27). Programmet består altså af i alt 27 uger. Man

Læs mere

Hvordan styres den fysiske treningen til danske landslagsspillere?

Hvordan styres den fysiske treningen til danske landslagsspillere? Hvordan styres den fysiske treningen til danske landslagsspillere? Thue Kvorning, PhD, Sportsfysiolog og fysisk træner Signe Bech, cand.scient, Sportsfysiolog og fysisk træner TITEL / 6. april 2011 VI

Læs mere

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD.

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DE FEM FINGRE: TEKNISK TAKTISK FYSISK PSYKISK SOCIALT MOTTO: SÅ MANGE SOM MULIGT, SÅ LÆNGE SOM MULIGT. Glæde, tryghed og bevægelse. Koordination.

Læs mere

MÅLMANDSTRÆNING. Udarbejdet af Kim Nielsen i samarbejde med Allan V. Knudsen Tak til målmændene Mads Jensen og Andreas Mørkholt fra Brønderslev IF

MÅLMANDSTRÆNING. Udarbejdet af Kim Nielsen i samarbejde med Allan V. Knudsen Tak til målmændene Mads Jensen og Andreas Mørkholt fra Brønderslev IF MÅLMANDSTRÆNING Udarbejdet af Kim Nielsen i samarbejde med Allan V. Knudsen Tak til målmændene Mads Jensen og Andreas Mørkholt fra Brønderslev IF Målmandstræning Dette målmandstrænings-program er bygget

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 9.

Læs mere

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 16. august 2015.

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 16. august 2015. Program for DM ½ Jernmand søndag d. 16. august 2015. Programmet starter mandag d. 12. januar (uge 3) og slutter med konkurrencen søndag d. 16. august (uge 33)Programmet består altså af i alt 27 uger. Man

Læs mere

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1740 Station 1 Afleveringer Der opstilles en startkegle og 5 kegler på række, med ca. 5-7 meters imellem. Der stilles nu en spiller ved hver kegle. Første spiller, spiller

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom August 2011 Nyhedsbrev i FC Roskilde ungdom Velkommen til et nyt tiltag i FC Roskilde ungdom. Som noget nyt vil FC Roskilde ungdom 4 gange om året udsende et nyhedsbrev. Nyhedsbrevet skal bruges til at

Læs mere

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior.

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Hammel d. 18. februar 2012 Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Her er forslag til et træningsprogram for de øvede spillere fra 10 års alderen og op i senior rækkerne. Jeg har lavet

Læs mere

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3 FC Skanderborg Teknikmærker FC Skanderborgs teknikmærke Spillernavn: Indholdsfortegnelse Baggrund side 2 Teknikmærkerne og afvikling side 3 Øvelse 1: Jonglering side 4 Øvelse 2: Løb/dribling med bolden

Læs mere

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand.

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. skudøvelser om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. I dette tilfælde koncentrerer vi os om skud, der skal dygtiggøre målmanden i

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø 25-50-25 modellen Koordination løbeskoling Speed- (hurtighed) Afslutninger. Gruppetræning 4:4, 8:8, 10:6 Mål for afdelingen: Der arbejdes

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

Mødetype:Halvårsplanlægning. Referat

Mødetype:Halvårsplanlægning. Referat Trænermøde 14.12.2009 19:00 21:00 Hørsholm HUI-Cafe Møde indkaldt af:brian Colberg Mødetype:Halvårsplanlægning Deltagere: Jørn, Thomas, Simon, Mathias og Brian Læs følgende: Referat TRÆNING Første træningsdag

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Fra talent til landshold. den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold!

Fra talent til landshold. den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold! Fra talent til landshold den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold! Indledning Fodbold er den største sportsgren i Danmark, og antallet af piger som spiller fodbold er støt stigende. Pt. er ungdomsfodbolden

Læs mere

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 27. juni 2015

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 27. juni 2015 Program for Kvart Jernmand lørdag d. 27. juni 2015 Programmet starter mandag d. 12. januar (uge 3.) og slutter med konkurrencen lørdag d. 27. juni (uge 23). Programmet består altså af i alt 24 uger. Man

Læs mere

KOFUNKAN WORLD CUP 2014

KOFUNKAN WORLD CUP 2014 KOFUNKAN WORLD CUP 2014 Torsdag den 10. april tog en trup bestående af 7 kæmpere (Sebastian, Viktor, Mathias J, Mathias H, Nikoline, Monika, Jeppe, Marcus), 3 coaches (Sensei Jonas, Sempai Peter og Sempai

Læs mere

R A C E R U N N E R S C A M P & C U P J U L I T R Æ N I N G S F O R S L A G. FREDERIKSBERG STADION Gruppe 2

R A C E R U N N E R S C A M P & C U P J U L I T R Æ N I N G S F O R S L A G. FREDERIKSBERG STADION Gruppe 2 R A C E R U N N E R S C A M P & C U P 6. 13. J U L I 2 0 1 4 FREDERIKSBERG STADION Gruppe 2 Mandag d. 7. juli 09.15 10.45 Teknisk / koordinationstræning 13.30 15.00 Løbstræning Tirsdag d. 8. juli 10.45

Læs mere

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Øverst fra venstre: Jacob, Lucas, Christian, Mads, Christian HD og Jonas (træner) Nederst fra venstre: Nikolai, Anton, Mikkel H., Mikkel L., Victor

Læs mere

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014.

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014. Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014. Programmet starter mandag d. 30. december (uge 1.) og slutter med konkurrencen søndag d. 16. august (uge 33). Programmet består altså af i alt 33 uger.

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 Pasnings- og positionsøvelse Holdet i overtal er altid i boldbesiddelse. Spillerne skal hele tiden sørge for at holdebolden på egne fødder, Den spiller, der evt.

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

U14 til topturnering i Zoetermeer

U14 til topturnering i Zoetermeer U14 til topturnering i Zoetermeer I den netop overståede weekend deltog Randers Frejas U14-1 hold i en international topturnering i hollandske Zoetermeer. Der var afgang torsdag aften kl. 00.30 sammen

Læs mere

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Der arbejdes på at gøre spilleren ven med bolden dvs. der en bold pr spiller. Det er vigtigt at spilleren har

Læs mere

Coaching og mental træning Vejen til succes og endnu mere af den!

Coaching og mental træning Vejen til succes og endnu mere af den! Coaching og mental træning Vejen til succes og endnu mere af den! Forældrerollen Vaner Hvis du ønsker dine børn holder begge ben på jorden, så kom noget ansvar på deres skuldre. Abigail Van Buren Sportspsykologi

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Fra Ælling til Svane. Børneafdelingen Køge Boldklub

Fra Ælling til Svane. Børneafdelingen Køge Boldklub Fra Ælling til Svane Børneafdelingen Køge Boldklub 1 Indholdsfortegnelse Værdier og målsætninger... 3 Rammer og organisation... 4 Legepladsen... 5 Byggepladsen 3:3... 5 Forældreopgaver... 6 Principper

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (5-mands)

Silkeborg IF spillestil (5-mands) Silkeborg IF spillestil (5-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

DBU Fyn kursus i Næsby 9. marts 2011 Fra DBU s Talentcenter til A-landsholdet

DBU Fyn kursus i Næsby 9. marts 2011 Fra DBU s Talentcenter til A-landsholdet DBU Fyn kursus i Næsby 9. marts 2011 Fra DBU s Talentcenter til A-landsholdet Besøg DBU Fyn Dagens program: Kl. 18.00-18.20 Præsentation af strukturen i dansk talentudvikling Præsentation af DBU s spillestil/spillesystem.

Læs mere

Tilpasset dansk mesterskab i 11-

Tilpasset dansk mesterskab i 11- Tiderne skifter og som ofte nævnt gennem det sidste halvandet år, er der sket mange store forandringer i den danske politisport. Det traditionsrige politifodboldmesterskab blev desværre, pga af et sent

Læs mere

DB senior 3 spillerhåndbog Sæson 2014 Senior 3 Vers. 1

DB senior 3 spillerhåndbog Sæson 2014 Senior 3 Vers. 1 DB senior 3 spillerhåndbog Sæson 2014 Senior 3 Vers. 1 Klub Overblik Organisationsdiagram Den røde tråd DBU DB Klub DB 3 DB 2 DB 1 Trænerteamets ansvarsområder Sportsdirektør (Henrik Vinther) o Udtage

Læs mere

Reportage sponsorer. DM4 Vejle.

Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Vejret viste sig fra sin pæneste side ved DM4 i Vejle, den første weekend i August. Banen i Vejle har et godt layout og er en fornøjelse at køre på. Desværre har de ingen

Læs mere

Træningsplan for Team Richard, Sparta

Træningsplan for Team Richard, Sparta Træningsplan for Team Richard, Sparta Træning er rettet mod DM 10 km den 1. april 2017. Maksimal træningsmængde pr. uge 100-130 km. Træningsplanen er et udgangspunkt, som den enkelte er selv tilpasser,

Læs mere

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan for U12 & U13 Drenge Årgang Spillere født i 1999 og 1998 eller 4. kvartal i 1997. (5. og 6. klasse). Ledere: Træner Jørgen Jensen Hjejlevej 113 mobil 2540 5810 7451

Læs mere

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Sæsonen 2009/2010 nærmer sig nu hastigt afslutningen. Det har været en sæson med blandet følelser og jeg vil derfor i denne beretning over seniorernes

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere

NUMMER 4 OKTOBER 201 2 60. ÅRGANG. Afslutning af DM 201 2 Kampstatistik SPEEDBLADET

NUMMER 4 OKTOBER 201 2 60. ÅRGANG. Afslutning af DM 201 2 Kampstatistik SPEEDBLADET 1 NUMMER 4 OKTOBER 201 2 60. ÅRGANG Afslutning af DM 201 2 Kampstatistik SPEEDBLADET 2 SPEEDbladet er Rugbyklubben Speeds klubblad. Email: SpeedBladet@rkspeed.dk Udgiver: Rugbyklubben Speed Løjtegårdsvej

Læs mere

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014 REJSEBREV 4 Dette års indendørs Verdensmesterskab for junior/senior afholdes i og Danmark stiller med følgende Lørdag den 1. marts 2014. Igen stod Danmark overfor USA i en holdfinale og igen var det guldet

Læs mere

VK Det bedste fundament for uddannelse

VK Det bedste fundament for uddannelse 2014 VK Det bedste fundament for uddannelse 1 Stephanie, 2.g og rytter Dét at være Team Danmark elev på VK, gør at jeg ikke er nødsaget til at gå på kompromis med min sport pga. min uddannelse, eller omvendt.

Læs mere

U14 til topstævne i Tiel 2010

U14 til topstævne i Tiel 2010 U14 til topstævne i Tiel 2010 Fredag d. 20. august kl. 05.00 om morgenen drog U14-talentholdet til Tiel, Holland, for at deltage i et særdeles stærkt besat stævne. På holdet, der deltog i FSK-regi var

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

Klik på linket for at se videoen med Rory McIlroy: www.youtube.com/watch?v=rqmdisgjry8

Klik på linket for at se videoen med Rory McIlroy: www.youtube.com/watch?v=rqmdisgjry8 Jesper O. Sørensen Cheftræner Helsingør Golf Club www.josgolf.dk info@josgolf.dk Tlf. 40 20 59 59 Side 1 af 5 Den Komplette Golfer Hvis Du vil være god til golf, skal du tænke sporten som en helårssport.

Læs mere

Rejsebrev nr. 6. Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager:

Rejsebrev nr. 6. Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager: Rejsebrev nr. 6 Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager: Jozsef Csikos, Jacob Steffensen, Stig Andersen Tanja Dinesen Skudstrup, Josefine de Roepstorff, Sabina Holstein,

Læs mere

Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle.

Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle. Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle. I Kina har man også spillet fod-bold for flere 1000 år siden,

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Husmandsfinte 2. Zidane-finte 3. Okocha-finte 4. Laudrup-finte 5. Cruyff-vending 6. Ronaldo-retningsskift (bag om støtteben) 7. 8 forskellige driblerytmer

Læs mere

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter.

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter. Uge 35 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Desværre var vores modstandere

Læs mere

Formandens beretning 2014-15

Formandens beretning 2014-15 Formandens beretning 2014-15 Dette er så afslutningen på mit første år som formand for Tårnby HK. Det kan vel siges at have været et turbulent år, når man ser på de ting der er sket i løbet af året, men

Læs mere

Beretning fra turneringsudvalget:

Beretning fra turneringsudvalget: Beretning fra turneringsudvalget: Set fra min pind som formand for Turneringsudvalget har det været en god sæson. Det har været lidt nemmere at få enderne til at hænge sammen i år, men det har også meget

Læs mere

Dagens kamp: 26/08-2006. Christiansbjerg IF vs. Hadsten BK

Dagens kamp: 26/08-2006. Christiansbjerg IF vs. Hadsten BK Dagens kamp: 26/08-2006 Christiansbjerg IF vs. Hadsten BK Århus CHRISTIANSBJERG I.F. BYDER VORE MODSTANDERE OG TILSKUERE VELKOMMEN TIL DAGENS HJEMMEKAMP Christiansbjerg IF PIPI Døgnkiosk VIDEOUDLEJNING

Læs mere

Program for målmandsskole og trænerseminar med Goalkeeping coach, Billy Steward, Liverpool FC

Program for målmandsskole og trænerseminar med Goalkeeping coach, Billy Steward, Liverpool FC Program for målmandsskole og trænerseminar med Goalkeeping coach, Billy Steward, Liverpool FC Fredag d. 19. juni sætter Billy Steward sig i flyet i lufthavnen i Manchester. Efter køreturen fra Københavns

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

At kunne besidde bolden i holdet under pres. Uden pres. Hvem sagde FCK & OB??? Glade 80`ere VS. Træner. Udd.

At kunne besidde bolden i holdet under pres. Uden pres. Hvem sagde FCK & OB??? Glade 80`ere VS. Træner. Udd. I dag uddanner vi i dansk fodbold ikke spillerne til det sværeste!!!!!! At kunne besidde bolden i holdet under pres & Uden pres Hvem sagde FCK & OB??? Glade 80`ere VS. Træner Udd. Der er en årsag til at

Læs mere

Oplæg til forårstræningen 2012

Oplæg til forårstræningen 2012 Oplæg til forårstræningen 2012 Tirsdag og Torsdags træningen ændres til interval og bakketræning. Træningen lægges på nogle forholdsvise korte ruter / rundstrækninger. Opvarmning og afrul foregår samlet

Læs mere

U13-1 ubesejret i tysk topturnering

U13-1 ubesejret i tysk topturnering U13-1 ubesejret i tysk topturnering For fjerde gang deltog Randers Frejas U13-1 hold i den tyske topturnering nær Karlsruhe. Denne gang var det den talentfulde årgang 2000-trup, som fik oplevelsen og fornøjelsen.

Læs mere

Produktionstræning. Deltagere: Alle. Banen: Hele banen. Øv 3 Øv 4

Produktionstræning. Deltagere: Alle. Banen: Hele banen. Øv 3 Øv 4 Produktionstræning Banen: Hele banen Fig. opstilles på midten og i den ene side af banen. Der arbejdes i 20 sek. Og derefter 5 gange pause, så gerne 6 spillere ved hver station. Øvelse 1 (midtstopper)

Læs mere

Dagens kamp: 17/06-2006. Christiansbjerg IF vs. JAI Aarhus

Dagens kamp: 17/06-2006. Christiansbjerg IF vs. JAI Aarhus Dagens kamp: 17/06-2006 Christiansbjerg IF vs. JAI Aarhus Århus CHRISTIANSBJERG I.F. BYDER VORE MODSTANDERE OG TILSKUERE VELKOMMEN TIL DAGENS HJEMMEKAMP Christiansbjerg IF PIPI Døgnkiosk VIDEOUDLEJNING

Læs mere

Elitecenter Orientering

Elitecenter Orientering Program uge 23 Dato Tidspunkt Aktivitet Mødested Træner Træningsfokus Mandag d. 02/06 07.30 TD styrketræning LH Tirsdag d. 03/06 08.00 Intervaller 5x5min / Rolig JR AEP Onsdag d. 04/06 Torsdag d. 05/06

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets Formand Thomas Auens Laursen samlede for tre år siden nogle gamle venner, der havde lagt fodbolden på hylden. I dag er der 55 seniorspillere i klubben. DEN NY KLUB HAR IKKE HAFT TILGANG FRA DEN EKSISTERENDE

Læs mere

Oversigt over sommerferie og opstart: Dag Dato B-trup På ferie A-Trup På ferie Andet

Oversigt over sommerferie og opstart: Dag Dato B-trup På ferie A-Trup På ferie Andet Så er planen for sommer opstarten 2014 klar I ugerne 28-29-30 er der hver tirsdag åben sommer træning for alle. For alle betyder det, forældre, venner, søskende osv. Vi mødes bare oppe på banerne også

Læs mere

Vandpolo årsberetning 2014.

Vandpolo årsberetning 2014. Vandpolo årsberetning 2014. 2014 begyndte med et trænerskifte for Vandpoloafdelingen. Vores spanske træner, Eduard Tardio Capdevila fra Barcelona, afsluttede sit studie på Aalborg Universitet og skulle

Læs mere

Sådan blev jeg Ariël Jacobs. Af Peter Brüchmann- Redigering: Philip Dam September ell

Sådan blev jeg Ariël Jacobs. Af Peter Brüchmann- Redigering: Philip Dam September ell Sådan blev jeg Ariël Jacobs Af Peter Brüchmann- Redigering: Philip Dam September 2012 ell Fra Nato til Superligaen Fransk skole Du får én chance tag den! Sådan lød min fars motto. Man skulle gøre sig umage.

Læs mere

Klubbesøg Oksbøl Cykel Team

Klubbesøg Oksbøl Cykel Team Klubbesøg Oksbøl Cykel Team Tak for indbydelsen Torben Henriksen Underviser Udvikling af kurser Klubbesøg Kaptajn Træner 1 Træner 2 DIF Diplomtræner Formand Træner Klubbesøg Oksbøl Cykel Team PROGRAM Kaptajnrollen

Læs mere

Fankoordinator Brian Sørensen fremhæver bl.a. den fantastiske støtte og sang, der var til bronzekampen mod AaB i Aalborg.

Fankoordinator Brian Sørensen fremhæver bl.a. den fantastiske støtte og sang, der var til bronzekampen mod AaB i Aalborg. Lyden skal komme fra Nord! En fantastisk sæson er netop overstået, vi står med bronze om halsen og en Europa League kval-billet i hånden. Kan vi ønske os mere end det? ja da, en guld medalje og en CL-plads,

Læs mere

VM Halvmaraton program 1

VM Halvmaraton program 1 VM Halvmaraton program 1 Et program til begynderen eller den let trænede førstegangsløber, der i udgangspunktet kan løbe ca. 20 min. eventuelt med gå-pauser undervejs. Programmet er til dig, der til en

Læs mere

Alle træningspas slutter stille og roligt evt., med lidt afspænding.

Alle træningspas slutter stille og roligt evt., med lidt afspænding. Uddybe løbeprogrammets formål og træningsprincipper Løbeprogrammet er bygget op på den måde, at du kun skal træne de dage, som du har tid og lyst til. Det er ikke meningen, at du skal træne alle dage,

Læs mere

VSF Drengeungdom. Den gule tråd version 2.0 Mere for de øvede. VSF Fodbold Drengeungdom 2014

VSF Drengeungdom. Den gule tråd version 2.0 Mere for de øvede. VSF Fodbold Drengeungdom 2014 VSF Drengeungdom Den gule tråd version 2.0 Mere for de øvede Den gule tråd version 2.0 U7 U13 Fastholdelse af 11-mands kultur i VSF Drengeungdom, gerne 2 hold i alle årgange. 1 e hold der spiller med i

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Lektionsoversigt: Praktik m. medier Supervision fra klubtræner 8 Fodboldlege Praktik m. medier

Lektionsoversigt: Praktik m. medier Supervision fra klubtræner 8 Fodboldlege Praktik m. medier Lektionsoversigt: Uge Emne Bemærkninger 1 Stationstræningsmodellen Praktik hvor eleverne selv er medier Træningsmiljø, Den gode børnetræner 2 Den gode børnetræner Praktik hvor eleverne selv er medier Teori

Læs mere

Trænerguide. I.F. Lyseng Fodbold, Trænerguide. Formål

Trænerguide. I.F. Lyseng Fodbold, Trænerguide. Formål Trænerguide 1 Formål Formålet med klubbens aktiviteter er, at det enkelte medlem finder glæde ved fodboldspillet. Det er klubbens ønske at skabe et miljø, hvor samværet og tolerancen overfor andre giver

Læs mere

Teknikskole - Vendinger

Teknikskole - Vendinger Teknikskole - Vendinger 19.9.2011 Dette skrift er tænkt som inspirationsmateriale til klubbens trænere, med forslag til øvelser i hverdagens træning, der følger op weekendens teknikskole. Det første tema,

Læs mere

Skrevet af: Jesper, Jesper, Martin, Claus, Julian og Michael

Skrevet af: Jesper, Jesper, Martin, Claus, Julian og Michael 1 Skrevet af: Jesper, Jesper, Martin, Claus, Julian og Michael Studietur dag 1 Tirsdag 18.februar Ajax rundvisning Vi indledte turen med et visit til Ajax. Her blev vi taget godt imod af klubmanden, Heine

Læs mere

Løb din drømme 10 km til sommer!

Løb din drømme 10 km til sommer! havstrygerne.dk 12-ugers spændende træning forude: Løb din drømme 10 km til sommer! Rigtig mange i klubben har en drøm om at bryde en grænse på sin 10 km tid; under 70 minutter, under en time, under 55

Læs mere

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD?

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? Aldersrelateret træning -Målrettet og forsvarlig træning af børn b og unge Det er vigtigt at spillerne udvikler sine kompetencer på de rigtige tidspunkter i forhold til sin udvikling.

Læs mere