46. Letbanen på Ring 3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "46. Letbanen på Ring 3"

Transkript

1 46. Letbanen på Ring Vallensbæk Kommune Linjeføring og placering af stationer for letbanen i Vallensbæk Kommune fremgår af figuren herunder. Figur 3-18 Linjeføring og placering af stationer i Vallensbæk Kommune. Syd for kommunegrænsen til Brøndby Kommune føres letbanen under overføringen af Køge Bugt-motorvejen på den vestlige side af broen. Herfra føres letbanen videre forbi Delta Park og krydser Vallensbæk Torvevej i en fortsat vestlagt linjeføring. Ved Delta Park på sydsiden af krydsningen med Vallensbæk Torvevej forberedes der for en fremtidig letbanestation, som kan blive etableret på et senere tidspunkt. Efter at være ført under overføringen af Vejlegårdsstien krydser letbanen Ring 3 i et nyt lysreguleret kryds, og føres i østlagt linjeføring frem til den første station i Vallensbæk Kommune, Vallensbæk. Her etableres direkte adgang til Vallensbæk Stationstorv og mulighed for direkte omstigning til S- togsstationen via den eksisterende trappe ved S-togsperronens vestende. Letbanen fortsætter i østlagt linjeføring frem til krydsningen med Bækkeskovvej, hvor den skifter tilbage til vestlagt linjeføring. På strækningen er tracéet placeret i de nordgående kørespor på Søndre Ringvej, der reduceres fra 4 til 2 vejspor. Den anden station i Vallensbæk Kommune placeres syd for Bækkeskovvej. Herfra fortsætter linjeføringen vestlagt langs Ring 3 frem

2 Beskrivelse af Ring 3 Letbane projektet 47. til overføringen af Gammel Køge Landevej. Her føres letbanen mod vest på nordsiden af Gammel Køge Landevej frem til kommunegrænsen mod Ishøj Kommune ved Store Vejleå, som passeres på den nuværende bro over åen. Figur 3-19 Tværsnit af eksisterende vejprofil ved Bækkeskovvej samt det ombyggede vejprofil inklusiv letbane med letbanestationen ved Bækkeskovvej. Yderst til venstre ses lokalvejen Åsvinget, som forløber parallelt med Ring 3. Den midterste vejbane i Søndre Ringvejs nordgående retning er en venstresvingsbane i krydset med Bækkeskovvej. Når letbanen etables, planlægges Søndre Ringvej at blive reduceret fra fire- til tosporet vej. I nedenstående tabel ses de større bygværker i Vallensbæk Kommune, som berøres af letbanens linjeføring. Tabel 3-15 Bygværker i Vallensbæk Kommune, som letbaneprojektet påvirker. Bygværker Aktiviteter Km Overføring af Køge Bugt-motorvejen Sidefag tilpasses 3,2 Overføring af Vejlegårdsstien Sidefag tilpasses 2,6 Overføring af Køge Bugt-banen Sidefag tilpasses 2,4 Underføring af Store Vejleå (på kommunegrænsen til Ishøj) Underføringen tilpasses 1,5 I den følgende tabel ses de lysregulerede kryds i Vallensbæk Kommune, der forventes ombygget som følge af letbanen. Tabel 3-16 Lysregulerede kryds i Vallensbæk Kommune, som letbaneprojektet påvirker. Lyskryds Aktivitet Km Vallensbæk Torvevej/Søndre Ringvej Større ombygning 2,7 Søndre Ringvej/Vejlegårdsstien Ny lysregulering 2,5 Søndre Ringvej ved Vallensbæk Station Ny lysregulering 2,4 Bækkeskovvej/Søndre Ringvej Ombygning 1,8 Vallensbæk Kommune har ikke tilkøbsprojekter i forhold til letbaneprojektet.

3 128. Letbanen på Ring 3 gårdsplads eller have. Arbejdspladsen vurderes at kunne være i midlertidig konflikt med lokalplanens bestemmelser for delområde A2, idet det dog skal bemærkes, at det konkrete areal, der er udpeget til arbejdsplads, ikke benyttes til hverken kirke eller kirkegård i dag. Nord for Holbækmotorvejen (km 4,8) etableres endvidere en arbejdsplads inden for lokalplan 213, der bl.a. har til formål at sikre, at området kun anvendes til erhvervsformål. Den midlertidige arbejdsplads er placeret på et ubebygget grønt areal, der skråner ned mod motorvejen. Det ubebyggede grønne areal må kun anvendes til regnvandsbassin og beplantningsbælte, og arbejdspladsen vurderes derfor at kunne være i midlertidig konflikt med lokalplanens bestemmelser. Driftsfasen I driftsfasen berører etableringen af letbanen otte kommuneplanrammer og ni lokalplaner i Brøndby Kommune. Letbaneprojektet vurderes at være i ubetydelig konflikt med tre kommuneplanrammer og to lokalplaner. Desuden vil der kunne være én konflikt med lokalplan 236. Lokalplan 236 har bl.a. til formål at sikre, at området kan anvendes til erhvervsformål. Der inddrages et ubebygget græsareal, der skiller Søndre Ringvej parkeringspladser på en tilstødende grund. Der er fastsat en vejbyggelinje på 42 meter langs Søndre Ringvej fra vejmidten, og arealet mellem byggelinje og vejskel må ikke anvendes til nogen form for bebyggelse eller anlæg af blivende art, og den permanente arealinddragelsen vurderes derfor at kunne være i konflikt med lokalplanens bestemmelser. Vallensbæk Kommune Vallensbæk Kommune har fokus på byudvikling og -fortætning i de stationsnære områder i kommunen. Letbanen spiller i den forbindelse en vigtig rolle for udviklingen, da området omkring den nye station ved Bækkeskovvej med åbningen af letbanen vil få status som stationsnært område. Samtidig anerkendes fremtidig byudvikling langs letbanen som en vigtig forudsætning for at sikre letbanens passagergrundlag. I kommuneplanen er der i vid udstrækning taget højde for letbanens indpasning i byen langs Søndre Ringvej, herunder i forhold til den fremtidige udformning af vejen. Undersøgelseskorridoren for letbanen krydser i Vallensbæk Kommune følgende relevante udpegninger med tilhørende retningslinjer jf. Kommuneplan : Principper for By- og landområdet Det kystnære byområde Den grønne struktur Det kystnære landområde o Trafikanlæg Støj Landområdets anvendelse (Beskyttelsesområde, Lavbundsarealer og Spredningskorridor)

4 Lovgivning og planforhold 129. Anlægsfasen I anlægsfasen etableres arbejdspladser inden for otte kommuneplanrammer og fire lokalplaner i Vallensbæk Kommune. Letbaneprojektet vurderes at være i ubetydelig konflikt med fire kommuneplanrammer og to lokalplaner. Der er ingen betydelige konflikter i forhold til planforholdene i Vallensbæk Kommune i anlægsfasen, og de er derfor ikke beskrevet yderligere. Driftsfasen I driftsfasen berører etableringen af letbanen fire kommuneplanrammer og fem lokalplaner i Vallensbæk Kommune. Letbaneprojektet vurderes at være i ubetydelig konflikt med én kommuneplanramme og to lokalplaner. Desuden vil der kunne være en konflikt med én kommuneplanramme og én lokalplan. Etableringen af letbanen medfører i Vallensbæk Kommune en permanent arealinddragelse inden for lokalplan 70, hvis formål er at fastlægge rammerne for en ny boligbebyggelse på et tidligere erhvervsområde, herunder vejbetjeningen af området. Det konkrete areal, som inddrages, er et grønt ubebygget areal. Den permanente arealinddragelse betyder, at to bevaringsværdige træer må fældes, og det vurderes derfor at den permanente arealinddragelse vil kunne være i konflikt med lokalplanens bestemmelser. I Vallensbæk Kommune placeres endvidere en omformerstation i km 1,7 inden for 3-BE5, der er en kommuneplanramme for et mindre område på østsiden af Søndre Ringvej, som er udlagt til blandet bolig og erhverv. Det konkrete areal er i dag ubebygget og bevokset med træer og buske. Omformerstationen medfører en permanent ændring af arealanvendelsen. På baggrund af placeringen og omfang vurderes der at kunne være en konflikt med planområdets generelle anvendelse. Ishøj Kommune En vigtig målsætning i Kommuneplan 2014 for Ishøj Kommune er at skabe de bedst mulige trafikale forhold i kommunen blandt andet ved at sikre, at den kollektive trafik er et alternativ og supplement til privatbilismen. Der er endvidere fokus på at styrke udviklingen i de stationsnære områder i kommunen, da vigtigheden af stationsnær lokalisering anerkendes i forhold til at flytte rejser fra privatbilen til den kollektive trafik. Den fortsatte byudvikling og Ishøj Stations status af knudepunktstation vil ifølge kommuneplanen være vigtige forudsætninger for at sikre grundlaget for letbanen, når den åbner i Undersøgelseskorridoren for letbanen krydser i Ishøj Kommune følgende relevante udpegninger med tilhørende retningslinjer jf. Kommuneplan 2014: Den grønne struktur Det kystnære byområde Det kystnære landområde Beskyttelsesområder (Spredningskorridor og Lavbundsarealer)

5 158. Letbanen på Ring 3 Forhold for lette trafikanter Som følge af letbanen er der enkelte steder, hvor stiforbindelser må lukkes. Det får dog ingen særlig betydning, da der i de konkrete tilfælde findes alternative forbindelser lige i nærheden. Figur 7-22 Stilukninger i Lyngby-Taarbæk Kommune. Figur 7-23 Stilukning i Vallensbæk Kommune.

6 Trafik 159. Figur 7-24 Yderligere stilukning i Lyngby-Taarbæk Kommune i DTU-alternativet. Letbanen kan på langt de fleste strækninger kun krydses af fodgængere i signalreguleringer. Signalreguleringernes placering fremgår af Figur 7-25 til Figur 7-28 i næste afsnit. Barriereeffekt Med begreberne barrierevirkning og barriereeffekt belyses muligheder og behov for fodgængeres krydsning af en vej. Barrierevirkningen er et udtryk for, hvor svært det er for fodgængere at krydse en vej. Vejens barrierevirkning er afhængig af trafikmængde, hastighed, kørebanebredde, antal krydsningspunkter og eventuelle hegn eller autoværn. Etablering af letbanen kan øge barrierevirkningen på grund af hegn på enkelte strækninger, men den kan også reducere barrierevirkningen, hvis den bidrager til at reducere biltrafikken eller hastigheden. Ved at sammenholde vejens barrierevirkning med fodgængernes behov for at krydse vejen kan den såkaldte barriereeffekt beregnes. Hvis der er en stor barrierevirkning, er det svært at krydse vejen. Men hvis der kun et lille krydsningsbehov, så bliver barriereeffekten alligevel lille. Barriereeffekten udtrykker således problemets størrelse baseret på behovet for krydsning og besværet ved denne krydsning. Generelt påvirker letbanen ikke barriereeffekten betydeligt, da letbanen ofte løber på strækninger, hvor der allerede i dag enten er autoværn eller så meget trafik, at det er vanskeligt at krydse vejen, bortset fra i lysreguleringer.

7 160. Letbanen på Ring 3 Ofte er vejen desuden facadeløs, altså uden adgang fra ejendomme, stier eller småveje, og der er derfor ikke det store krydsningsbehov. Der er dog enkelte delstrækninger, hvor letbanen forøger barriereeffekten væsentligt. Det sker typisk på strækninger, hvor der i forvejen ikke er autoværn, eller hvor trafikken ikke er specielt høj. De beregnede barriereeffekter er vist på Figur 7-25 til Figur 7-28 på de efterfølgende sider, og det ses heraf, at letbanen forøger barriereeffekten på Buddingevej mellem Engelsborgvej og Gammelmosevej. På strækningen ved Vallensbæk station reduceres barriereeffekten. I DTU-alternativet kan der blive skabt væsentlige barriereeffekter internt på DTU, hvis ikke det er muligt at anvise alternative adgangsveje og stiforbindelser.

8 Figur 7-25 Vejens barriereeffekt for hele letbanens linjeføring, 0-alternativ og hovedforslag. Trafik 161.

9 162. Letbanen på Ring 3 Figur 7-26 Vejens barriereeffekt på strækning i Lyngby Taarbæk Kommune. 0-alternativ og hovedforslag. Figur 7-27 Vejens barriereeffekt på strækning i Vallensbæk Kommune. 0-alternativ og hovedforslag.

10 190. Letbanen på Ring 3 et begrænset krydsningsbehov. Dog vil letbanen forøge barriereeffekten for Buddingevej mellem Engelsborgvej og Gammelmosevej, samt på DTU i DTU-alternativet Samlet overordnet vurdering Den overordnede vurdering af virkningerne på miljøet i hhv. anlægs- og driftsfasen er opsummeret på kommuneniveau i den følgende tabel. Tabel 7-14 Overordnet vurdering af en letbanens virkninger på miljøet på kommunalt niveau. Ishøj Vallensbæk Brøndby Albertslund Glostrup Rødovre Herlev Gladsaxe Lyngby-Taarbæk DTU-alternativ Lyngby-Taarbæk Hovedforslag Anlægsfase Trafikafvikling 1 M M M M M M M M M M Trafiksikkerhed 2 L L L L L L L L L L Driftsfase Øget biltrafikbelastning Utilsigtet flytning af trafikstrømme 3 V V V Reduceret fremkommelighed 4 L L L L L L L L Øget energiforbrug Øgede emissioner Trafiksikkerhed Lokal omfordeling af trafik M 5 M 6 Trafikafvikling lokalt 7 V V M M M L L Barriereeffekt L 8 M 9 Lokale adgangsforhold og stier L 10 M 6 Bogstaverne refererer til den vurderede påvirkning af det pågældende miljøforhold. U= Ubetydelig, L= Lille, M= Moderat, V= Væsentlig, MV=Meget væsentlig og P= Positiv. 1 Det vurderes, at de planlagte indsatser vil minimere generne for afviklingen af trafikken, men det kan ikke undgås, at der i perioder lokalt vil være større eller mindre gener for afviklingen af trafikken. 2 Det vurderes, at de planlagte indsatser vil minimere risikoen for uheld, men det kan ikke forhindres at risikoen forøges en smule i forhold til 0-alternativet. 3 Den sker en betydelig overflytning til andre veje, overflytninger som kan være uønskede og som kan indebære trafiksikkerhedsrisiko. 4 Gennemsnitshastigheden på kommunernes veje falder en smule på grund af mere trængsel. 5 Adgangsveje og indkørsler på DTU ændres eller lukkes i DTU alternativet 6 Det er primært ramperne til Slotsherrensvej samt mulig lukning af Stadionvej der gør, at trafikken må ledes andre veje 7 Vurderingerne baseres på kapacitetsberegninger i VISSIM i alle signalanlæg på strækningen i kommunen 8 Buddingevej mellem Engelsborgvej og Gammelmosevej 9 Internt på DTU 10 Internt på DTU

11 Landskab og arkitektur 237. skovens værdi som landskabselement. Samlet set vurderes det at medføre en lille påvirkning af skoven. Se nedenstående tabel. Tabel 10-5 Sammenfatning af letbanens påvirkning af skov i anlægsfasen. Kommune Intensitet Udbredelse Varighed Følsomhed Overordnet betydning Glostrup/Albertslund Mellem Lokal Permanent Mellem Lille Ishøj Lille Lokal Permanent Mellem Lille I Vallensbæk Kommune og Ishøj Kommune medfører anlægsarbejdet terrænændringer til etablering af letbane og vej. Samlet set vurderes etablering af letbanen at medføre en lille påvirkning af Store Vejleå som landskabselement. Se tabel nedenfor. Tabel 10-6 Sammenfatning af letbanens påvirkning af åbeskyttelseslinje i anlægsfasen. Kommune Intensitet Udbredelse Varighed Følsomhed Overordnet betydning Vallensbæk* Mellem Lokal Mellemlang Mellem Lille Ishøj* Mellem Lokal Mellemlang Mellem Lille *Store Vejleå er kommunegrænsen mellem Vallensbæk og Ishøj kommuner. Etablering af DTU-alternativet vil i anlægsfasen medføre en moderat påvirkning af bymiljø, navnlig de markante terrænmure langs Asmussens Allé. Se tabellen nedenfor. Tabel 10-7 Sammenfatning af letbanens påvirkning af landskab og bymiljø i anlægsfasen. Kommune Intensitet Udbredelse Varighed Følsomhed Overordnet betydning Lyngby-Taarbæk, Hovedforslag Lyngby-Taarbæk, DTU-alternativet Mellem Lokal Permanent Høj Moderat Mellem Lokal Permanent Mellem Moderat Gladsaxe Mellem Lokal Permanent Mellem Moderat Herlev/Rødovre Mellem Lokal Midlertidig Mellem Moderat Glostrup Stor Lokal Permanent Mellem Moderat Brøndby Mellem Lokal Permanent Mellem Moderat Vallensbæk Lille Lokal Permanent Lav Lille Ishøj Mellem Lokal Permanent Mellem Moderat Arkitektur Bygningerne og deres nærområder påvirkes i anlægsfasen på en række lokaliteter på strækningen af såvel arbejdspladser, som det løbende arbejde med etablering af letbanen. Påvirkningen vil ske i hele anlægsfasen og vil være varierende fra ingen/ubetydelig til væsentlig afhængigt af den bygningsmæssige kontekst. Tabel 10-8 Sammenfatter letbanens påvirkning af arkitektur i anlægsfasen. Etablering af DTU-alternativet vil i anlægsfasen medføre en moderat påvirkning af navnlig de markante terrænmure langs Asmussens Allé.

12 238. Letbanen på Ring 3 Tabel 10-8 Sammenfatning af letbanens påvirkning af arkitektur i anlægsfasen. Kommune Intensitet Udbredelse Varighed Følsomhed Overordnet betydning Lyngby-Taarbæk, Hovedforslag Lyngby-Taarbæk, DTU-alternativet Mellem Lokal Permanent Høj Moderat Mellem Lokal Permanent Mellem Moderat Gladsaxe Lille Lokal Permanent Mellem Moderat Herlev/Rødovre Mellem Lokal Permanent Mellem Moderat Glostrup Mellem Lokal Permanent Mellem Moderat Brøndby Lille Lokal Permanent Lav Lille Vallensbæk Lille Lokal- Permanent Lav Lille Ishøj Mellem Lokal Permanent Lav Moderat Letbanens miljøkonsekvenser i driftsfasen I det efterfølgende beskrives de påvirkninger, som letbanen på Ring 3 vurderes at medføre i driftsfasen. De påvirkninger af landskab og arkitektur, som de permanente arealinddragelser i anlægsfasen medfører, vil fortsat have virkning i driftsfasen. Det drejer sig om påvirkning af skov, åbeskyttelseslinje og landskab og bymiljø i forbindelse med: Arealinddragelser til kontrol- og vedligeholdelsescenter Arealinddragelser til omformerstationer Arealinddragelser til letbanen eller til forskydning af den eksisterende Ring 3. Disse er ikke nærmere beskrevet i det efterfølgende Landskab og bymiljø Letbanen vil på store dele af strækningen medføre en permanent ændring i oplevelsen af byrummene. Banen vil udgøre en fysisk og i nogle tilfælde visuel barriere, der opdeler vejrummene. Herved sker der en lille til væsentlig påvirkning af gaderummene, afhængigt af den byrumsmæssige sammenhæng. På strækninger, hvor letbanen kører i blandet trafik og derfor uden hegning og med rilleskinnespor, vil påvirkningen være mindre. Kørestrømanlægget vil generelt få betydning for de permanente visuelle indtryk af byrummene. Kørestrømanlægget med ledningsmaster og køreledninger vil med nye, lodrette og vandrette elementer visuelt påvirke strækningerne og de omkringliggende landskaber, byrum og bebyggelser i lille til væsentlig grad afhængigt af den landskabelige eller bymæssige sammenhæng. Kørestrømanlægget vil være omfattet af krav om særlige sikkerhedsforhold i en vis afstand, jf. afsnit ovenfor. Disse krav vil først kunne præciseres under den fortsatte detailprojektering af projektet og forberedelse af driften, men kravene kan spænde fra forbud mod beplantning over begrænsning af beplantningstyper til krav om forstmæssig overvågning af beplantningen. Dette kan medføre, at bevoksningen beskæres eller pålægges restriktioner på nogle strækninger. Det samlede gade- eller vejbillede vil således kunne blive påvirket.

13 Landskab og arkitektur 239. Letbanen etableres på en strækning, som allerede i dag er påvirket af lys i form af vejbelysning og lys fra service og erhverv samt beboelse i randbebyggelsen. Hertil kommer den væsentligste lyspåvirkning, som kommer fra køretøjernes lygter. Stationernes endelige belysning kendes ikke på nuværende tidspunkt, men belysningsniveauet forventes at være lavere end på S- togs og Metrostationer. Desuden forventes belysningen i videst muligt omfang tilpasset den øvrige vejbelysning. Den eneste strækning, som i dag ikke er direkte oplyst, er den grønne kile mellem Lundtoftegårdsvej og Helsingørmotorvejen. Den grønne kile er imidlertid allerede indirekte påvirket af de to vejes belysning. Samlet set vurderes lyspåvirkningen i driftsfasen at udgøre en lille påvirkning af landskab og bymiljø. Der er placeret 27 stationer på strækningen. Stationernes perronudformning, belysning, materialevalg mv. er endnu ikke fastlagt, men samlet set vurderes stationerne at udgøre en positiv påvirkning af landskab og bymiljø. Langs hele strækningen etableres der 16 omformerstationer. Omformerstationernes udseende og placering i forhold til letbanens linjeføring ligger endnu ikke fast. Flertallet af omformerstationerne er vurderet til at udgøre en lille påvirkning, mens et mindre antal udgør en moderat påvirkning. Samlet set forventes omformerstationerne at udgøre en mindre påvirkning af landskab, byrum og arkitektur. Ved etablering af kontrol- og vedligeholdelsescenteret forventes hovedparten af beplantningen og de afgrænsende trærækker at skulle fjernes. Samlet betragtet vurderes etableringen af kontrol- og vedligeholdelsescentret med de store volumener, som endnu ikke er fastlagt, og den fremtidige udformning og indretning, herunder beplantning, at kunne blive et markant nyt arkitektonisk og landskabsmæssigt element. Etableringen af kontrol- og vedligeholdelsescenteret vil således udgøre en væsentlig påvirkning af det oplevede landskab. Nedenstående tabel viser sammenfatningen for letbanens påvirkning af landskab og bymiljø i driftsfasen. Tabel 10-9 Sammenfatning af letbanens påvirkning af landskab og bymiljø i driftsfasen. Kommune Intensitet Udbredelse Varighed Følsomhed Overordnet betydning Lyngby-Taarbæk, Hovedforslag Lyngby-Taarbæk, DTU-alternativ Mellem Lokal Permanent Høj Moderat Mellem Lokal Permanent Mellem Moderat Gladsaxe Mellem Lokal Permanent Mellem Moderat Herlev/Rødovre Mellem Lokal Permanent Mellem Moderat Glostrup Stor Lokal Permanent Mellem Moderat Brøndby Mellem Lokal Permanent Mellem Moderat Vallensbæk Lille Lokal Permanent Lav Lille Ishøj Mellem Lokal Permanent Mellem Moderat

14 240. Letbanen på Ring Arkitektur Bygninger og deres nærområder i form af forarealer, garager, forhaver og adgangsveje bliver på flere delstrækninger permanent reduceret. Etablering af letbanen på Ring 3 vurderes dog kun at få en lille permanent påvirkning for bygningsmassen som helhed. På Asmussens Allé i Lyngby-Taarbæk Kommune, krydset Nordre Ringvej/Søndre Ringvej/Hovedvejen i Glostrup Kommune og Vejledalen i Ishøj Kommune vil der dog være tale om en permanent væsentlig påvirkning. Da det endnu ikke er endeligt afklaret, hvordan eventuelle nye bygninger eller andre rumdannende elementer placeres og formgives, eller hvordan private og kommunale overgangsarealer detailudformes, er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at vurdere påvirkningerne af letbanens etablering for de pågældende arealer. I forhold til DTU-alternativet vurderes letbanens påvirkning af bygninger og navnlig de markante terrænmure langs Asmussens Allé samlet set til at være moderat. Tabellen herunder sammenfatter letbanens påvirkning af arkitektur i driftsfasen. Tabel Sammenfatning af letbanens påvirkning af arkitektur i driftsfasen. Kommune Intensitet Udbredelse Varighed Følsomhed Overordnet betydning Lyngby-Taarbæk, Hovedforslag Lyngby-Taarbæk, DTU alternativet Mellem Lokal Permanent Høj Moderat Mellem Lokal Permanent Mellem Moderat Gladsaxe Lille Lokal Permanent Mellem Moderat Herlev/Rødovre Mellem Lokal Permanent Mellem Lille Glostrup Mellem Lokal Permanent Mellem Moderat Brøndby Mellem Lokal Permanent Lav Lille Vallensbæk Lille Lokal Permanent Lav Lille Ishøj Mellem Lokal Permanent Lav Lille

15 242. Letbanen på Ring 3 identificeret kommende eller planlagte anlægsprojekter i området, som kan give anledning til kumulative effekter på landskab og arkitektur Afværgende foranstaltninger Afværgende foranstaltninger vil indgå i den videre projektering, blandt andet ved udformningen af letbanen og af de berørte vejstrækninger samt ved udformningen af kontrol- og vedligeholdelsescentret for så vidt angår både arkitektur og beplantning. Hertil kommer kommunernes mulighed for, som led i planlægningen og indretningen af letbanens naboarealer herunder forpladserne til letbanens stationer, at udnytte de nye muligheder, som letbanen giver for at skabe attraktive byrum og landskabelige sammenhænge. Det vurderes af væsentlig værdi for letbanens samlede betydning for arkitektur og landskab, at beplantning langs Klampenborgvej og ved Ermelundskilen i Lyngby-Taarbæk Kommune retableres i en eller anden form, ligesom genplantning af levende hegn eller lignende langs kolonihaveområdet i Brøndby Kommune vil være af væsentlig betydning Konklusion På store dele af strækningen, hvor Ring 3 i forvejen bærer markant præg af trafikkorridor, er letbanens påvirkninger af omgivelserne begrænsede. Samlet vurderes det, at anlæg af en letbane på Ring 3 vil medføre moderate påvirkninger af landskab og arkitektur i de berørte kommuner, navnlig på grund af fældninger af beplantning. Stationerne og de nye byrum omkring stationerne kan udgøre en positiv påvirkning på bymiljøet. De største påvirkninger af landskab og arkitektur sker i Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Herlev, Glostrup, Brøndby og Ishøj kommuner, mens der sker mindre påvirkninger i Rødovre og Vallensbæk kommuner. Etablering af DTU-alternativet vil i anlægsfasen medføre en moderat påvirkning af bymiljø, bygninger og navnlig de markante terrænmure langs Asmussens Allé. Den permanente påvirkning i driftsfasen vurderes samlet set til at være moderat. I tabellen nedenfor ses den samlede vurdering af påvirkningen af landskab og arkitektur i henholdsvis anlægsfasen og driftsfasen. Vurderingerne i tabellerne er udtryk for den samlede bedømmelse af letbanens påvirkning af landskab og bymiljø og af arkitektur for hver kommune. Der er tale om, dels en sammenvejning af flere delstrækninger, dels sammenfattende vurderinger, der dækker forskellige forhold såsom betydningen af vejudvidelser, fældning af karaktergivende randbeplantning, og kørestrømsanlæggets betydning for bymiljøet og bevaringsværdige bebyggelser

16 Landskab og arkitektur 243. Tabel Overordnet vurdering af påvirkninger af landskab og arkitektur i letbanens anlægs- og fase. Lyngby-Taarbæk, Hovedforslag Lyngby-Taarbæk, DTU-Alternativ Gladsaxe Herlev og Rødovre Glostrup og Albertsund Brøndby Vallensbæk Ishøj Anlægsfase Landskab og bymiljø M M M M M M L M Arkitektur M M M M M L L L Driftsfase Landskab og bymiljø M M M M M M L M Arkitektur M M M L M L L L Bogstaverne refererer til den vurderede påvirkning af det pågældende miljøforhold. L = Lille og M = Moderat Der vurderes generelt at genplantning indenfor letbanens areal kun kan finde sted i begrænset omfang. Genplantning vil generelt have en afværgende effekt på ovennævnte vurderinger, som fx en eventuel genplantning af hegnsplantningen på vestsiden af Søndre Ringvej langs kolonihaveområdet i Brøndby Kommune, hvilket vil betyde, at det markante landskabsrum kan genskabes. Det vil medføre, at påvirkningen for delstrækningen vil reduceres til ubetydelig, og at den samlede vurdering af påvirkninger af landskab og bymiljø for Brøndby kommune overordnet ville kunne reduceres fra moderat til lille.

17 Kulturarv 245. De lokaliteter, hvor Kroppedal Museum anbefaler, at der udføres en arkæologisk forundersøgelse forud for letbanens anlægsarbejder, fremgår af nedenstående tabel. Tabel 11-1 Lokaliteter, hvor Kroppedal Museum anbefaler, at der udføres en arkæologisk forundersøgelse, inden letbanens anlægsfase igangsættes. Kommune, km Lyngby-Taarbæk, nordligste del af grøn korridor ved Lundtofte, km 27,0-26,9 Gladsaxe, km 18,4 Glostrup, km 13,8-13,7 Glostrup, km 12,3 Glostrup, km 11,5 11,1 Glostrup, km 10,6 10,3 Brøndby, km 4,4 Vallensbæk, km1,7-1,6, syd Vallensbæk, km1,7-1,6, nord Vallensbæk, km 1,5 Ishøj, ved Store Vejleå, km 1,5 Ishøj, km 0,3 Beskrivelse Areal vurderet at være forholdsvis intakt. Areal inden for 100 m fortidsmindebeskyttelseslinje. Ubebygget areal, der i dag bl.a. er anvendt til vejmandsplads. Nord for Ejby Landsby har museet fundet bevarede levn efter middelalderlige gårde i forbindelse med tidligere udgravninger af jernalderbosætninger. Strækninger langs det nuværende vejanlæg kan hænge sammen med velkendte jernalderbebyggelser fra tidligere udgravninger. Strækning på ca. 400 m øst for Hersted Industripark. Areal ved Brøndby Haveby, da museet tidligere har udgravet lokaliteter med bopladslevn fra jernalderen. Areal, hvor der vil være mulighed for bopladser fra flere perioder inden for ældre stenalder. Lavtliggende areal, som ligger på gammelt, tørt land, hvor der vil være mulighed for kystnære bopladser fra ældre stenalder. Lokalitet af arkæologisk interesse, hvor letbanens linjeføring skærer den atlantiske strandvold. Lokalitetens beliggenhed fremgår Figur Området ved Store Vejleå, hvor der er mulighed for at støde på holme med velbevarede stenalderbopladser fra flere perioder af ældre stenalder. Lokalitet med to overpløjede gravhøje med stor sandsynlighed for at støde på flere kulturhistoriske lokaliteter i området. Det er særligt i områderne omkring Store Vejleå og Ejby Landsby, der kan blive tale om behov for større arkæologiske forundersøgelser. Inden anlægsarbejderne til letbanen på Ring 3 igangsættes, vil Ring 3 Letbane I/S lade Kroppedal Museum udføre arkæologiske forundersøgelser indenfor det areal som berøres direkte af anlægsarbejderne, så de mulige arkæologiske fund bliver sikret. Derfor behandles den potentielle påvirkning af områderne ikke i det følgende.

18 Kulturarv 249. Ved kommunegrænsen mellem Vallensbæk og Ishøj kommuner ligger der inden for undersøgelseskorridoren en bræmme af et nationalt kulturarvsareal, som er vist på figuren herunder. Kulturarvsarealet omfatter Store Vejleå og Vallensbæk Mose (Kroppedal Museum, 2014). Figur 11-4 Regionalt kulturarvsareal nordvest for Ishøj Strandvej.

19 Jord 271. Figur 12-7 Kortlagte ejendomme i Brøndby. I Vallensbæk Kommune etableres letbanen i eksisterende vej. En mindre V1- kortlagt ejendom ( ), beliggende ud til krydset mellem Søndre Ringvej og Bækkeskovvej, grænser op til letbanens tilknyttede arbejdsarealer, mens selve letbanetracéet og tilhørende arbejdsarealer skærer ind over en mindre del af den V2-kortlagte ejendom vest for Søndre Ringvej Ejendommen ligger udenfor områder med særlige drikkevandsinteresser og indvindingsområde for alm. vandforsyning, men er omfattet af offentlig indsats i forhold til overfladevand, da den grænser op til Store Vejleå, hvorfor der skal søges om tilladelse i henhold til jordforureningslovens 8 til eventuelle bygge- og anlægsarbejder på den kortlagte ejendom. De kortlagte ejendomme og områdeklassificerede arealer fremgår af Figur Der er placeret midlertidige arbejdspladser på et mindre delareal af den kortlagte ejendom

20 272. Letbanen på Ring 3 Figur 12-8 Kortlagte grunde i Vallensbæk og Ishøj. Der er i Ishøj Kommune en V1-kortlagt ejendom ( ), der grænser op til et arbejdsareal og et vejareal som ombygges. En V2-kortlagt ejendom ( ) berøres af selve letbanetracéet, der på den del af strækningen etableres i den østlige side af eksisterende vej. Ingen af de midlertidige arbejdspladser er beliggende på kortlagte arealer. Beliggenheden af de enkelte kortlagte ejendomme fremgår af Figur Den kortlagte ejendom, der berøres af selve letbanetracéet, ligger udenfor områder med særlige drikkevandsinteresser og indvindingsområde for alm. vandforsyning. På de V2-kortlagte ejendomme er der mange steder påvist forurening med olie- og benzinkomponenter, og på mange af ejendommene er der påvist grundvandsforurening. På flere ejendomme er der tillige konstateret klorerede opløsningsmidler. Forurening med de fleste tungmetaller og tjærestoffer er meget lidt mobile, og er hovedsageligt bundet til jorden. I modsætning hertil kan stoffer som benzin, MTBE og klorerede opløsningsmidler være mere mobile, og kan derfor findes i både jord og grundvand. I områder, hvor der skal udføres grundvandssænkninger, kan der være risiko for at flytte (mobilisere) de mere mobile forureninger og afhængigt af grundvandssænkningens omfang kan også forureninger udenfor undersøgelsesområdet mobiliseres. Der henvises til Kapitel 13. Grundvand. På baggrund af ovenstående gennemgang kan det konkluderes, at der kun er få kortlagte ejendomme på strækningen, der bliver direkte berørt af etableringen af selve letbanen, men at flere berøres af de tilhørende arbejder. På en del af de kortlagte ejendomme skal der inden igangsætning af anlægsarbejdet indhentes 8-tilladelse. Det drejer sig om de i Tabel 12-1 nævnte

21 332. Letbanen på Ring 3 Tabel 17-4 Forkortet beskrivelse af kommunale udpegninger i relation til naturbeskyttelse. Km og kommune er angivet for hvert område. Km/ kommune Km 24 Lyngby-Taarbæk Km 18 Gladsaxe Udpegning Naturbeskyttelsesområde Økologisk forbindelse Retningslinjer Tilstanden eller arealanvendelsen af særligt værdifulde sammenhængende helheder eller enkeltelementer må ikke ændres. Der må ikke foretages ændringer, som overskærer forbindelserne, reducerer eller i øvrigt forringer deres biologiske værdi. Km Glostrup Km 8,1 Glostrup Km 1,6 Vallensbæk Km 1,5-1 Ishøj Kommune Spredningskorridor Lavbundsområde Lavbundsareal og spredningskorridor Lavbundsareal og biologisk kerneområde Der må ikke foretages ændringer, som overskærer spredningskorridorerne, reducerer eller i øvrigt forringer spredningskorridorernes biologiske værdi. På lavbundsarealer skal byggeri og anlæg så vidt muligt undgås. På lavbundsarealer skal byggeri og anlæg så vidt muligt undgås. Der må ikke foretages ændringer, som overskærer spredningskorridorerne, reducerer eller i øvrigt forringer spredningskorridorernes biologiske værdi. På lavbundsarealer skal byggeri og anlæg så vidt muligt undgås. Inden for biologiske kerneområder må der som hovedregel ikke planlægges eller gennemføres byggeri og anlæg Kilde: Retningslinjerne følger af (Lyngby-Taarbæk Kommune, 2013; Gladsaxe Kommune, 2013; Glostrup Kommune, 2013; Vallensbæk Kommune, 2013; Ishøj Kommune, 2014) Overfladevand Regnvand fra letbanens tracé på Ring 3 afvandes til vandløb. I Tabel 17-5 ses en liste over de vandløb, der fungerer som recipienter på strækningen. Placeringen af vandløbene fremgår af Figur I Figur 17-3 ses Store Vejleå nær letbanens krydsning med vandløbet. Tabel 17-5 Beskrivelse og målsætning for vandløb, der fungerer som recipienter for overfladevand fra strækningen. Vandløb/ Kommune Km Beskrivelse Eksisterende økologisk tilstand (DVFI) Målsætning for økologisk tilstand (DVFI) Mølleå/ Lyngby-Taarbæk - Fæstningskanalen/ Lyngby-Taarbæk 24 Kagså/ Gladsaxe 17,1 Sømose Å/ Glostrup - Harrestrup Å / Rødovre 13,9 Vandløbet er en del af Natura 2000-område N144, Nedre Mølleådal og Jægersborg Dyrehave - (4) Stærkt modificeret (4) Vandløbet er kunstigt og er rørlagt på det meste af stækningen. - - Vandløbet er kanallagt in den for korridoren og har stærkt forringede fysiske forhold Vandløbet udspringer i Sømosen oghar sit udløb i Harrestrup Å. Sømose Å var tidligere et spildevandsteknisk anlæg. Vandløbet er med flisebelagt bund og afleder regn- og spildevand - (3) Stærkt modificeret (4) Bækrenden/ Vallensbæk 3-beskyttet vandløb - - Store Vejleå/ Ishøj 1,6 Naturligt vandløb med sandet/mudret bund og høj brinkvegetation Moderat/ ukendt (3/4) God (5) For de vandløb, som letbanen krydser, er der angivet en kilometrering for krydsningspunktet. - angiver, at vandløbet ikke krydses af projektet, eller at der ikke er nogen målsætning for vandløbet. Kilde: Vandplanerne for Øresund og Køge Bugt (Miljøministeriet, 2011a; Miljøministeriet, 2011b)

22

23

24 Bilag 3.b-20 Støjkort for større krydsombygninger i nordlig del af Vallensbæk Kommune. Boliger inden for grøn, gul, orange og rød signatur kan blive udsat for støj over henholdsvis 55, 60, 65 og 70 db(a).

25 Bilag 3.b-21 Støjkort for større krydsombygninger i sydlig del af Vallensbæk Kommune. Boliger inden for grøn, gul, orange og rød signatur kan blive udsat for støj over henholdsvis 55, 60, 65 og 70 db(a).

26 Bilag 3.c-23 Støjkort for ombygning af vejanlæg og etablering af køreledningsanlæg i nordlig del af Vallensbæk Kommune. De fuldt optrukne signaturer (cirkler) omkranser de områder, der kan blive udsat for støj over 55, 60, 65 og 70 db(a) fra anlægsarbejdet, der udføres i cirklens centrum. Anlægsarbejdet vil imidlertid flytte sig langs linjeføringen. De stiplede signaturer afgrænser derfor de områder, der på et tidspunkt i løbet af anlægsfasen kan blive udsat for støj over 55, 60, 65 og 70 db(a).

27 Bilag 3.c-24 Støjkort for ombygning af vejanlæg og etablering af køreledningsanlæg i sydlig del af Vallensbæk Kommune. De fuldt optrukne signaturer (cirkler) omkranser de områder, der kan blive udsat for støj over 55, 60, 65 og 70 db(a) fra anlægsarbejdet, der udføres i cirklens centrum. Anlægsarbejdet vil imidlertid flytte sig langs linjeføringen. De stiplede signaturer afgrænser derfor de områder, der på et tidspunkt i løbet af anlægsfasen kan blive udsat for støj over 55, 60, 65 og 70 db(a).

28 Bilag 3.e-15 Støjkort for ramning af fundamenter til køreledningsmaster i Vallensbæk Kommune. De fuldt optrukne signaturer (cirkler) omkranser de områder, der kan blive udsat for støj over 55, 60, 65 og 70 db(a) fra anlægsarbejdet, der udføres i cirklens centrum. Anlægsarbejdet vil imidlertid flytte sig langs linjeføringen. De stiplede signaturer afgrænser derfor de områder, der på et tidspunkt i løbet af anlægsfasen kan blive udsat for støj over 55, 60, 65 og 70 db(a).

29 Bilag 3.g-15 Ændring af støjniveau i Vallensbæk Kommune. 0-alternativ til hovedforslag. Trafikstøjniveauet vil falde 1 3 db i områder omkring letbanen, nærmest letbanen vil den falde over 3 db.

Letbanen på Ring 3 - konklusioner

Letbanen på Ring 3 - konklusioner Ishøj Albertslund Glostrup Rødovre Herlev yngby-taarbæk DT-alternativ yngby-taarbæk Hovedforslag etbanen på Ring 3 - konklusioner Trafik Trafikafvikling 1 M M M M M M M M M M Trafiksikkerhed 2 Øget biltrafikbelastning

Læs mere

Letbanen på Ring 3 - konklusioner

Letbanen på Ring 3 - konklusioner etbanen på Ring 3 - konklusioner Trafik Albertslund Glostrup Rødovre Herlev yngby-taarbæk DT-alternativ yngby-taarbæk Hovedforslag Trafikafvikling 1 M M M M M M M M M M Trafiksikkerhed 2 Øget biltrafikbelastning

Læs mere

Bilag 1 til Paradigme for indstilling om høring af udkast til VVM Kv1 2015

Bilag 1 til Paradigme for indstilling om høring af udkast til VVM Kv1 2015 Bilag 1 til Paradigme for indstilling om høring af udkast til VVM Kv1 2015 Kommunevis gennemgang af særlige forhold i anlægs- og driftsfase Lyngby Kulturmiljø Kulturarvsarealer og områder med fortidsmindeinteresser

Læs mere

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta:

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Planens navn Kommuneplantillæg 2013.15 og lokalplan 594 for et boligområde ved Efterskolevej, Rantzausminde Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Boligområde med åben lav og tæt lav boligbebyggelse,

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Lokalplanforslag nr. 657 I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (Lov nr. 448

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 15 og lokalplanforslag nr. 629 Planens indhold Den eksisterende lokalplan, nr. 58 Gadstrup Erhvervspark,

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 16 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. oktober 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Letbane på Ring 3. VVM-redegørelse

Letbane på Ring 3. VVM-redegørelse Letbane på Ring 3 VVM-redegørelse Fejl! Brug fanen Startside til at anvende Heading 1;H1 på teksten, der skal vises her. 1. Udgivet af: Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Udarbejdet

Læs mere

Letbanen på Ring 3 Ændret linjeføring i Ishøj og Lyngby-Taarbæk Kommuner

Letbanen på Ring 3 Ændret linjeføring i Ishøj og Lyngby-Taarbæk Kommuner Letbanen på Ring 3 Ændret linjeføring i Ishøj og Lyngby-Taarbæk Kommuner Tillæg til VVM-redegørelse af maj 2015 Oktober 2015 Udgivet af: Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag til VVM undersøgelsen. Oi Orienteringsmøde i Letbane på Ring 3 p g Lyngby-Taarbæk Kommune, mandag den 13.

Indkaldelse af idéer og forslag til VVM undersøgelsen. Oi Orienteringsmøde i Letbane på Ring 3 p g Lyngby-Taarbæk Kommune, mandag den 13. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM undersøgelsen Indledende høring fra 23. april til 30. maj 2014 Oi Orienteringsmøde i Letbane på Ring 3 p g Lyngby-Taarbæk Kommune, mandag den 13. maj 2014 Om letbanen

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Butik ved Nørregade 35-37 Dato Juni 2015 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Inge Hansen Læservejledning: Lov

Læs mere

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13.

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13. Screening af Forslag til Lokalplan 137 Rækkehuse på Fortvej. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019 Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene Sammenfattende redegørelse Februar 2019 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlig høring af planforslagene... 3 2.1

Læs mere

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Bilag 1 Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Kommuneplantillæg nr. 8 Ishøj Kommune har igangsat udarbejdelsen af et lokalplanforslag

Læs mere

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag VVM for udvikling af Kvickly-grunden i Horsens til byområde for butikker og boliger mv. 1. Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering

Læs mere

Status for Letbane på Ring 3 Trafikkundepunkter V/ projektchef Tove Skrumsager Frederiksen, Metroselskabet 10. april 2014

Status for Letbane på Ring 3 Trafikkundepunkter V/ projektchef Tove Skrumsager Frederiksen, Metroselskabet 10. april 2014 Status for Letbane på Ring 3 Trafikkundepunkter V/ projektchef Tove Skrumsager Frederiksen, Metroselskabet 10. april 2014 Islevbro station (Rødov Lov og beslutninger Samarbejdsaftale 2011 Udredning og

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune August 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune August 2018 Debatoplæg Områdeafgrænsning med eksisterende bebyggelse vist Forhøring Ændring af anvendelsen af erhvervsejendommen Slotsherrensvej 409A Foreslået ny bebyggelse Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

VVM-screenings skema ny vej fra den nye by Nye og til Høvej s krydsning af Letbanen Nye

VVM-screenings skema ny vej fra den nye by Nye og til Høvej s krydsning af Letbanen Nye VVM-screening i henhold til 3, stk. 1 og bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning.

Læs mere

Letbane borgermøde 31. maj 2018 Brøndby Kommune

Letbane borgermøde 31. maj 2018 Brøndby Kommune Letbane borgermøde 31. maj 2018 Brøndby Kommune Program 17.00 Velkomst ved borgmester Kent Max Magelund 17.05 - Præsentation af overordnede rammer for letbaneprojektet ved Louise Høst, Plan- og arbejdsmarkedsdirektør,

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 13 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. januar 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til lokalplanforslag nr. 627 Side 1 af 7 Planens indhold Lokalplanen giver erstatter lokalplan 2.27 2E1 Udvidelse

Læs mere

INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Baggrund Vandbehov 5

INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Baggrund Vandbehov 5 NOVEMBER 2015 TILLÆG 1 2015, TIL VANDFORSYNINGSPLAN 1995-2010. DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. NOVEMBER 2015 2 INDHOLD 1 Indledning 3 2 Baggrund 5 2.1 Vandbehov 5 3 Beskrivelse af projektet 8 3.1 Etablering af

Læs mere

TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI Beliggenhed af planlagte vandledninger

TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI Beliggenhed af planlagte vandledninger FORSLAG JULI 2015 TILLÆG 1 2015, TIL VANDFORSYNINGSPLAN 1995-2010. DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI 2015 2 INDHOLD 1 Indledning 3 2 Baggrund 5 2.1 Vandbehov 5 3 Beskrivelse af projektet 8

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: Lokalplan nr. 900.3160 L09 og kommuneplantillæg nr. 15 Kontor/team: Sagsbehandler: Team Plan og Erhvervsudvikling

Læs mere

Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse. Borgermøde 21. august 2012

Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse. Borgermøde 21. august 2012 Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse Borgermøde 21. august 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Kommunalbestyrelsesmedlem i Kalundborg Kommune Allan Oris 19.10 Introduktion Planlægningschef Birgitte Henriksen,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 VVM-redegørelsen

Indholdsfortegnelse. 1 VVM-redegørelsen COWI A/S Særlige fokusområder i VVM-redegørelsen for Odense Letbane etape 1 Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 VVM-redegørelsen 1 2 Baggrund

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2010 2020 Det justerede betalingsprincip ESØ 90 I/S Udarbejdet den 27. oktober 2014 Screening for miljøvurdering Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan 138 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges

Læs mere

Screening til Cordoza

Screening til Cordoza TEKNIK OG MILJØ Screening til Cordoza Plan/programtitel: Sagsbehandler: Dato: Sagsnr: Kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan 2017-2029 Cordoza SRP 29. januar 2019 01.02.15-P16-2-18 RESUME Byrådet vedtog

Læs mere

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Baggrund Det er forudsat i lovbemærkningerne til lov nr. 765 af 26/02/14 om anlæg af letbane

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til tillæg til lokalplan nr. 253 Go-kartbane i Hedeland Planens indhold Lokalplantillæg giver mulighed for at delområde

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring Baggrund og formål Formålet med planerne er at

Læs mere

Tre vejforbindelser i Tingbjerg

Tre vejforbindelser i Tingbjerg Tre vejforbindelser i Tingbjerg Skitseprojekt Opgavebeskrivelse 24.11.2015 Tre vejforbindelser i Tingbjerg Opgavebeskrivelse Side 1 af 5 1. Generel information I indbydes hermed til at deltage i udbud

Læs mere

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Screening Offentlig og privat service ved Tøndervej Skærbæk

Læs mere

Miljøscreening. Lokalplan nr Boligområde ved Solbakken, Aarup

Miljøscreening. Lokalplan nr Boligområde ved Solbakken, Aarup Miljøscreening Lokalplan nr. 2.1-3 Boligområde ved Solbakken, Aarup Oversigtskort Kort 1: Lokalplanområdet er vist med rød streg. 2 Redegørelse Indledning I det følgende gives en screening for miljøvurdering

Læs mere

En letbane på tværs af København?

En letbane på tværs af København? En letbane på tværs af København? Besøg Københavns Amts vandreudstilling om letbanen langs Ring 3. Udstillingen åbner 11. april på Amtssygehuset i Herlev. Herefter går turen videre til Glostrup, Gladsaxe,

Læs mere

Marts Bilag B: Udvalgte tværsnit af vejprofil med letbanen opdelt på kommuner. Sekretariatet for Letbanesamarbejdet

Marts Bilag B: Udvalgte tværsnit af vejprofil med letbanen opdelt på kommuner. Sekretariatet for Letbanesamarbejdet Marts 2012 1 Bilag B: Udvalgte tværsnit af vejprofil med letbanen opdelt på kommuner Sekretariatet for Letbanesamarbejdet 2 Indhold Tekniske forudsætninger for tværsnit 3 Figur 1.1: Ishøj Kommune, Vejlebrovej

Læs mere

Dispositionsplan Hjallerup Øst

Dispositionsplan Hjallerup Øst Dispositionsplan Hjallerup Øst Indledning Brønderslev Kommune oplever god interesse for at bosætte sig i Hjallerup - særligt i Hjallerup Øst, hvor der er gode og sikre forbindelser til skole og institutioner.

Læs mere

Tekst indsat i skemaet er oplysninger fra ansøger

Tekst indsat i skemaet er oplysninger fra ansøger Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Skema til brug for screening (VVM-pligt) Tekst indsat i skemaet er oplysninger fra ansøger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Projektet omfatter opførelse

Læs mere

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Forslag til Lokalplan Udstykning af Bygaden 57

Forslag til Lokalplan Udstykning af Bygaden 57 Forslag til Lokalplan 73.2 Udstykning af Bygaden 57 1 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger 3 Redegørelse Indledning Bevaringsværdige træer

Læs mere

Planens navn. Planens fakta: Erhverv, Bolig og Natur

Planens navn. Planens fakta: Erhverv, Bolig og Natur Planens navn Lokalplan 630 for et område til boliger og serviceerhverv ved Ørbækvej Planens fakta: Der planlægges for et 0,7 ha stort område ved Ørbækvej i Svendborgs østlige del. Området planlægges til

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009

Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009 Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009 Furesø Kommunes landområder omfatter alle arealer, der ikke er udlagt til byzone eller planlagt til fremtidig byudvikling. I landområderne

Læs mere

7. Miljøvurdering 171

7. Miljøvurdering 171 7. Miljøvurdering 171 Sammenfattende miljøvurdering Miljøvurderingen belyser miljøpåvirkningerne af de ændringer, der er indarbejdet i Kommuneplan 2013-2025 set i forhold til Kommuneplan 2009-2021. Miljøvurderingen

Læs mere

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan 138 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges

Læs mere

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet.

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet. Indhold Kelleris, Espergærde...2 Hornebyvej 71, Hornbæk...4 Harboesvej, Hornbæk...6 Ørsholtvej 25, Gurre...8 Birkehegnet, Ålsgårde...10 RIKA Plast, Saunte Bygade...12 1 Kelleris, Espergærde Lokalitet Espergærde

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 FORSLAG i offentlig høring fra den 5. december 2016 til den

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune September 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune September 2018 Debatoplæg Glostrup Kommune September 2018 Områdeafgrænsning med eksisterende bebyggelse vist Forhøring Ændring af anvendelsen af erhvervsejendommen Slotsherrensvej 409A Foreslået ny bebyggelse Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Teknisk notat. Indledning

Teknisk notat. Indledning Teknisk notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.01.35-G01-1-16 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: rev. 26.04.2017 Indledning På foranledning af Søren Søe er nærværende notat udarbejdet, som forslag til

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

Har du forslag og idéer? VVM for Kagsåparkens regnvandsprojekt Idéoplæg og invitation til borgermøde

Har du forslag og idéer? VVM for Kagsåparkens regnvandsprojekt Idéoplæg og invitation til borgermøde Har du forslag og idéer? VVM for Kagsåparkens regnvandsprojekt Idéoplæg og invitation til borgermøde 1 Færre oversvømmelser og bedre vandkvalitet Der sker i dag oversvømmelser visse steder langs Kagså

Læs mere

Letbane på Ring 3 Besigtigelsesforretning Glostrup Kommune april 2017

Letbane på Ring 3 Besigtigelsesforretning Glostrup Kommune april 2017 15. juni 2015 Letbane på Ring 3 Besigtigelsesforretning Glostrup Kommune 24.-25. april 2017 Deltagere fra Hovedstadens Letbane Lars Forsting, Projektchef, Hovedstadens Letbane Michael Persson, Projektleder,

Læs mere

Nyt erhvervsområde ved Industriområde Nord

Nyt erhvervsområde ved Industriområde Nord Nyt erhvervsområde ved Industriområde Nord Udlæg af nye arealer til byzone, Industriområde Nord redegørelse for forholdet til beskyttelsesinteresser Halsnæs Kommune ønsker i forbindelse med Kommuneplan

Læs mere

Notat. Rent vand i Mølleå-systemet - Projektforslag Trykledningstracéet fra Lundtofte renseanlæg til Kalvemosen. : Skov- og Naturstyrelsen

Notat. Rent vand i Mølleå-systemet - Projektforslag Trykledningstracéet fra Lundtofte renseanlæg til Kalvemosen. : Skov- og Naturstyrelsen Notat Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4396 4414 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Rent vand i Mølleå-systemet - Projektforslag Trykledningstracéet

Læs mere

Køge Kommune. Miljøvurdering Køge Nord RESUMÉ

Køge Kommune. Miljøvurdering Køge Nord RESUMÉ Køge Kommune Miljøvurdering Køge Nord RESUMÉ Køge Kommune Miljøvurdering Køge Nord Resumé Rekvirent Køge Kommune Teknisk Forvaltning Byg og Plan Torvet 1 4600 Køge Kontaktperson Henrik Holmer Rådgiver

Læs mere

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 Retningslinjekort for fortætning 3 Retningslinjer for fortætning 1.2.1 Fortætningsområderne afgrænses

Læs mere

NOTAT. Screeningsskema til vurdering af. Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø. Sagsbehandler Doknr. Journalnr. LoneJo 315151/12 11/30530

NOTAT. Screeningsskema til vurdering af. Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø. Sagsbehandler Doknr. Journalnr. LoneJo 315151/12 11/30530 Screeningsskema til vurdering af NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Sagsbehandler Doknr. Journalnr. LoneJo 315151/12 11/30530 JORD OG VAND GRUNDVAND Indebærer planen påvirkning af grundvandsressourcens

Læs mere

Screening for miljøvurdering Forslag til lokalplanforslag nr , for boligområde ved Kildevangen, Mørkøv

Screening for miljøvurdering Forslag til lokalplanforslag nr , for boligområde ved Kildevangen, Mørkøv By og Landskab, Dato: 10-11-2014 Sagsnr.: 14/82893 Dok.id.: Sagsbeh.: Chrkr Screening for miljøvurdering Forslag til lokalplanforslag nr. 12.03, for boligområde ved Kildevangen, Mørkøv Ifølge lov om miljøvurdering

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 26 til Rammeområde 12.OF1 - Offentligt område Lillelund Eng samt 12.OF3 - Offentligt område ved Nordre Kirkegård i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Omfang af afledte projekter og aktiviteter

Omfang af afledte projekter og aktiviteter Ikke aktuel Ingen indvirkning Indvirkning Væsentlig indvirkning Ansvar fagområde Vurdering om ansøgning til sommerhusområde Dato: 25. september 2017 Matrikel 75i og del af matrikel 3b Søby by, Søby Begrundelser

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til lokalplan 5.ros tillæg 1 for Schmeltz Plads Planens indhold Lokalplanens baggrund er en henvendelse om muligheden for

Læs mere

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 Bering-beder vejen Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 1 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 kommuneplantillæg for Bering-beder vejen Udgivet af: Aarhus Kommune 2016 Indhold

Læs mere

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Tønder Kommune Teknik og Miljø Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster Telefon: 74 92 92 92 E-mail: teknisk@toender.dk ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes

Læs mere

Screeningsresultat. Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven

Screeningsresultat. Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven Plantitel Planforslag 060 Myndighed Lovgrundlag Bornholms Regionskommune Lov om Miljøvurdering af planer og programmer [LBK nr. 936 af 24. september 2009]

Læs mere

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har nen gennemskæres af Holbækmotorvejen, Køge Bugt Motorvejen samt af S-banen. De to hovedfordelingsveje i kommunen er Vallensbæk Torvevej

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg 28 og lokalplanforslag 2.79

Forslag til kommuneplantillæg 28 og lokalplanforslag 2.79 Screening miljøvurdering Forslag til kommuneplantillæg 28 og lokalplanforslag 2.79 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer (Lbk nr. 1533 af 10. december 2015 med senere ændringer),

Læs mere

Paradigme for indstilling om høring af udkast til VVM primo 2015

Paradigme for indstilling om høring af udkast til VVM primo 2015 København 6. februar 2015 Paradigme for indstilling om høring af udkast til VVM primo 2015 Vedlagt: Bilag 1: Kommunevis gennemgang af særlige forhold i anlægs- og driftsfase Bilag 2: Samlede konklusionstabeller

Læs mere

KOMMUNE- OG REGIONSORIENTERING

KOMMUNE- OG REGIONSORIENTERING KOMMUNE- OG REGIONSORIENTERING Bilag K13-03-03 Kvartalsmøde nr. 13 13. september 2018 Supplement til Status Letbane August 2018 Indhold 1. Indledning 3 1.1. Formål 3 1.2. Opbygning og indhold 3 1.3. Forbehold

Læs mere

6.1 Indledning. Dette kapitel gennemgår letbanens indpasning i omgivelserne med særlig fokus på indpasning

6.1 Indledning. Dette kapitel gennemgår letbanens indpasning i omgivelserne med særlig fokus på indpasning 61 Dispositionsforslag 6.1 Indledning Dette kapitel gennemgår letbanens indpasning i omgivelserne med særlig fokus på indpasning konsekvenser for tilstødende arealer, herunder ekspropriationer, stationsplaceringer

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune September 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune September 2018 Debatoplæg Glostrup Kommune September 2018 Områdeafgrænsning med eksisterende bebyggelse vist Forhøring Ændring af anvendelsen af erhvervsejendommen Slotsherrensvej 409A Foreslået ny bebyggelse Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Kommuneplantillæg nr. 1 for Hundested bymidte Dato 6. august 2015 Deltagere ved screeningsmøde: Inha og pvme Læservejledning:

Læs mere

NOTAT. Miljøscreening af ny spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune. Kort beskrivelse af planen

NOTAT. Miljøscreening af ny spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune. Kort beskrivelse af planen NOTAT Teknik- og Miljøcentret Natur og Miljø 03-02-2015 Miljøscreening af ny spildevandsplan 2017-2021 for Høje-Taastrup Kommune Kort beskrivelse af planen Denne nye digitale spildevandsplan er en overordnet

Læs mere

Sønder Tranders, Sønder Tranders Bygade, Boliger. Lokalplan (2. forelæggelse)

Sønder Tranders, Sønder Tranders Bygade, Boliger. Lokalplan (2. forelæggelse) Punkt 8. Sønder Tranders, Sønder Tranders Bygade, Boliger. Lokalplan 4-10-101 (2. forelæggelse) 2014-18977 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte plan endeligt. Ændringer

Læs mere

Morsø Kommunes By og landskab gruppe har udarbejdet et forslag til Udviklingsplan 2030.

Morsø Kommunes By og landskab gruppe har udarbejdet et forslag til Udviklingsplan 2030. Morsø Kommune By og landskab gruppen Jernbanevej 7 7900 Nykøbing M Dato 09-09-2019 Sagsnr: 773-2019-11480 Afgørelse om VVM-pligt for Forslag til Udviklingsplan 2030 Morsø Kommunes By og landskab gruppe

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering Vækst og bæredygtighed, Plan og strategisk forsyning Dato: 24. februar 2015 Sagsnr.: 14/60240 Sagsbeh.: emn Screening for miljøvurdering Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 og lokalplanforslag nr. 1.48

Læs mere

Screening efter miljøvurderingsloven

Screening efter miljøvurderingsloven Screening efter miljøvurderingsloven (Lovbekendtgørelse nr. 425 af 18. maj 2016 om miljøvurdering af planer og programmer m. senere ændringer). Plan / program: Lokalplan nr. 403 for den gamle maltfabrik

Læs mere

Notat. A. Overordnede ændringer. Modtagere: MBU/ØU/KB. Orientering om Forslag til Fingerplan 2019

Notat. A. Overordnede ændringer. Modtagere: MBU/ØU/KB. Orientering om Forslag til Fingerplan 2019 Notat Modtagere: MBU/ØU/KB Orientering om Forslag til Fingerplan 2019 Regeringen har den 24. januar 2019 offentliggjort et regeringsudspil for Hovedstadsområdet 2030 Danmarks hovedstad - initiativer til

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 Kort Kort 1: Den tidligere udstrækning af den økologiske forbindelse

Læs mere

Strategisk miljøvurdering

Strategisk miljøvurdering SOLRØD KOMMUNE BYRÅDET Strategisk miljøvurdering Forslag til Kommuneplan 07-09 Plan/Programtitel: Forslag til Solrød Kommuneplan 07-09 Sagsbehandler: Susanne Prior Malling Dato: 0.06.07 Journalnummer:

Læs mere

Skema til projektafgrænsning

Skema til projektafgrænsning Skema til projektafgrænsning Projektets navn: Kommuneplantillæg for klimatilpasning Projektansvarlig: TRI (Rune) Miljøvurdering er påbegyndt:25. juni 2017 Miljøvurdering er afsluttet: 30. august 2017 Kommuneplantillægget

Læs mere

Nu bygger vi letbanen. information til virksomheder og medarbejdere

Nu bygger vi letbanen. information til virksomheder og medarbejdere Nu bygger vi letbanen information til virksomheder og medarbejdere 1 Her ses en visualisering af letbanen ved Vallensbæk Station. Hovedstaden får en ny forbindelse Hillerød Holte Hovedstadens Letbane åbner

Læs mere

Strategisk miljøvurdering

Strategisk miljøvurdering SOLRØD KOMMUNE BYRÅDET Strategisk miljøvurdering Forslag til Kommuneplan 07-09 Plan/Programtitel: Forslag til Solrød Kommuneplan 07-09 Sagsbehandler: Susanne Prior Malling Dato: 7.0.07 Journalnummer: 0.0.0-P5-6-5

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Skive Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

Læs mere

Indhold Resumé Trafikale analyser Busdrift af direkte berørte linjer Linje 141 og Linje Linje Linje

Indhold Resumé Trafikale analyser Busdrift af direkte berørte linjer Linje 141 og Linje Linje Linje Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 28. april 2017. Busdrift i Ring 3 under anlæg af letbanen -

Læs mere

Kirsten Coolidge. Kommune plan 2013

Kirsten Coolidge. Kommune plan 2013 1 of 5 Udkast til screening efter miljøvurderingsloven (Lovbekendtgørelse nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer m. senere ændringer). Plan / program: Kommuneplantillæg nr. 20

Læs mere

Kommunalbestyrelsen har siden 1992 haft kompetencen til at dispensere fra bestemmelserne i byzone og siden 2007 i hele kommunen.

Kommunalbestyrelsen har siden 1992 haft kompetencen til at dispensere fra bestemmelserne i byzone og siden 2007 i hele kommunen. GLADSAXE KOMMUNE Naturteam Forslag til reduktion af naturbeskyttelseslovens skovbyggelinjer og beskyttelseslinjer for søer og åer i Gladsaxe Kommune NOTAT Dato: 3. maj 2011 Af: Lene Madsen Indledning Naturbeskyttelsesloven

Læs mere

Letbane på Ring 3 Besigtigelsesforretning Gladsaxe Kommune juni 2017

Letbane på Ring 3 Besigtigelsesforretning Gladsaxe Kommune juni 2017 15. juni 2015 Letbane på Ring 3 Besigtigelsesforretning Gladsaxe Kommune 6.-7. juni 2017 Deltagere fra Hovedstadens Letbane Hamanny Adler Knudsen, Projektchef, Hovedstadens Letbane Michael Persson, Projektleder,

Læs mere

Screeningsskema til vurdering af sommerhuse og kolonihaver

Screeningsskema til vurdering af sommerhuse og kolonihaver Screeningsskema til vurdering af sommerhuse og kolonihaver NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Miljøscreeningen er gennemført på baggrund af notat om sommerhuse, doknr. 7101/13 udarbejdet af Linda

Læs mere

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne.

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne. Tillæg til Ikast-Brande Kommunes spildevandsplan 2010-2021 Screening i henhold til miljøvurderingsloven af Tillæg nr. 13 Porten til Ikast Hjertet 1. Baggrund Screeningen er gennemført for at undersøge

Læs mere

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/3318 Matrikler:

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/3318 Matrikler: Miljøvurderings-screeningskema af Projektforslag Fjernvarmeforsyning af ny udstykning ved Egernleddet efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 1533 af 10. december 2015) Titel: Miljøscreening

Læs mere

Affald 212 Generelle rammebestemmelser 293 Afstandsklasser 127 Afstandszoner Erhverv Almene boliger 52 Antennemaster 240

Affald 212 Generelle rammebestemmelser 293 Afstandsklasser 127 Afstandszoner Erhverv Almene boliger 52 Antennemaster 240 7. INDEKS Indeks A Affald 212 Afstandsklasser 127 Afstandszoner Erhverv 126-130 Almene boliger 52 Antennemaster 240 Anvendelse Detaljerede rammebestemmelser 331 Hovedstruktur 73 Arbejdsmarked 124 Arealudlæg

Læs mere

Forslag til lokalplan 20.22, bålhytte på Munkholmøen samt tilhørende kommuneplantillæg nr. 2

Forslag til lokalplan 20.22, bålhytte på Munkholmøen samt tilhørende kommuneplantillæg nr. 2 BORGER OG ERHVERV Screening for miljøvurdering Dato: 17. maj 2018 Sagsb.: evleg/malpe Sagsnr.: 17/44493 Dir.tlf.: 72362507 E-mail: plan@holb.dk Forslag til lokalplan 20.22, bålhytte på Munkholmøen samt

Læs mere

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1 ASSENS KOMMUNE MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MIJØSCREENING INDHOLD 1 Indledning 1 2 Lovgrundlag

Læs mere