Kostume inspiration: Tak til Dragons Lair - Århus for lån af studie og for lån af diverse kostumer, våben og tilbehør.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kostume inspiration: Tak til Dragons Lair - Århus for lån af studie og for lån af diverse kostumer, våben og tilbehør."

Transkript

1 Kostume inspiration: Dette er ment som en inspirations guide til forskellige måder, hvorpå du kan designe dit tøj og din generelle stil. Der er ingen forklaring på, hvordan udstyret er lavet og det er heller ikke meningen. Meningen er at vise og forklare nogle af vores tanker bag ved udseendet på specielt tilianere og roller fra De Tretten Stater. Det er værd at bemærke, at der ikke rigtig er nogle billeder af norscanere, kislivitter, bretonianere og andre kulturer der kunne tænkes at være i scenariet. Det er en meget bevist beslutning, ud fra det synspunkt at de folk, der spiller sekundære kulturer, nok selv har nogle ideer til, hvordan det skal være. Det vigtige for os er, at definere forskellen på folk fra Tilea og De Tretten Stater, således at man ikke er i tvivl om hvor folk er fra. Vi har med vilje valgt, at give hver kultur et feel frem for hårde retningslinjer. Derfor skal du se de åbne forslag som muligheder frem for restriktioner. Vi håber beskrivelsen af rollerne giver et godt grin, men også noget inspiration til, hvordan man kan peppe sin rolle lidt op. - Aagaard og Allan Tak til Dragons Lair - Århus for lån af studie og for lån af diverse kostumer, våben og tilbehør.

2 Agnete Schlemmer Agnete er en forhutlet daglejer, der udover at gå til hånde, imod betaling, bruger meget af sin tid på Verenas Plads, hvor hun højlydt agiterer imod udlændinge,der ikke kan finde ud af at indordne sig under civiliserede nedskrevne love. Agnete er allerede blevet banket tre gange i dag, samt truet gentagne gange. Hun må derfor enten finde sig en arbejdsgiver eller satse på en snarligt kommende retssikkerhed. Lov og orden er en by i Kislev, i det anarkistiske Khypris... Agnete er en karakter fra De Tretten Stater. Bemærk at denne karakter bærer mandeklæder, hvilket er helt normalt i Khypris. Hun bærer en starfish hat og en lang vest, hvoraf begge er lavet af skind. Hun har stribede hoser på, hvilket er populært i De Tretten Stater, og for at ingen skal være i tvivl har hun nedskrevet sine vigtigste argumentationer på et renhedssejl og viklet det rundt om armen. Som de fleste andre er Agnete bevæbnet med en kniv til slagsmål, og et langt halvandenhåndssværd til hvis det bliver alvorligt.

3 Rudolph Vielgeld Herr Vielgeld ejer et handelshus i Khypris, som han selv byggede op fra bunden. Da han ankom til byen, som daglejer, skaffede han sine første handelsvarer ved at plyndre lokale karavaner og siden har hans gesjæft blomstret specielt efter hans største rival faldt i mosen og dennes varelager brændte på en og samme dag... I Khypris handler det ikke om hvad du kan få, men hvad du kan ta... Rudolph Vielgeld er fra De Tretten Stater. Han er iført kyse med en starfist hat udenover og bærer en kort frakke med store ærme. Renhedssejlerne, som han er dækket i er typisk kejserlig overtro og er tænkt til at skærme ham fra ondskab (der er meget ondskab efter Vielgeld). I typisk kejserlig stil er hans ene hoseben stribet. Som en lykkeamulet bærer han en knogle fra sin sidste modstander han fik dræbt og har et bjørneskind over skuldrene for at se mere intimiderende ud. Som tegn på sin rigdom bærer han et rigt udsmykket skærfte over sin ene skulder, og som et symbol på at døden følger ham har han snøret et timeglas til sin lykkeknogle. På kejserlig maner er han bevæbnet med et halvandenhåndssværd til kamp og en kort slank kniv til slagsmål.

4 Ludwig Horst Herr Horst har en bod, hvor han i sine første måneder solgte røgede kødsnacks fra forskellige pattedyr, såsom ræve, grævlinge og andre skovdyr. Nu til dags har han dog fået bedre leverancer og han skal ikke længere forsvare sig imod utilfredse kunder med våben. Han er blevet stor fortaler for indførelsen af en fælles lovgivning og en borgmester med tilhørende handelslaug. I Khypris er det fuld tilfredshed, eller en kniv i maven... Ludwig er en karakter fra De Tretten Stater og er meget neutralt klædt i en dublet og løstsiddende bukser. For at vise, at han er en kejserlig borger er han iklædt kyse og en tudor hat, samt et renhedssejl på brystet. Yderligere har han valgt, at binde sine ærmer op med store sløjfer, hvilket er meget normalt at gøre på både arme og ben ifølge kejserlig mode.

5 Helmut Smed Smeden arbejder hele dagen lang på at levere essentielle smedevare til Khypris. Alle hans produkter er for risikable, at bringe ind via karavane. Udover at være smed er Helmut med i Kobberbrødrerne, der er selvbestaltede vagtmænd i de sene aften timer i de kejserlige kvarterer. Ofte hænder det, at de må følge de forbandede norscanere og kisliviter tilbage til slummet, hvor de retteligt hører til. Helmut reparerer tit riddernes hærgede rustninger, så han ved hvor meget de må stå til måls med for at beskytte borgerne. Helmut går pga. dette ind for et handelslaug underlagt ridderne, så han er sikker indenfor byens rammer. Skovene og højdedragene trækker tættere og tættere på Khypris... Helmut er en karakter fra De Tretten Stater. Han bærer en neutral skjorte samt bukser, men har for at vise sin tilknytning til De Tretten Stater bundet sløjfer rundt om sine benklæder. Derudover har han taget en praktisk skindkyse på. Han har læderarmskinner på for at beskyttesine underarme, når han arbejder. Helmuts hammer er både et redskab til at smede potter og pander, såvel som til at slå folks pandeskaller ind.

6 Hendes Overhøjhed Komtesse Magda Dunkelschild, Prinsesse af Skummelgade og ridder af Det Blodige Sværds Orden. Frau Dunkelschild har imponerende hurtigt opbygget sig et mindre imperium, i betragtning af at hun ankom til Khypris for blot tre måneder siden. Dette har hun gjort ved, at udlåne penge og drive folk fra hus og hjem for at leje boliger ud til andre... Hun har gjort en særlig indsats ud af, at få slået sine rivaler ihjel så blodigt og offenligt som overhovedet muligt. For derefter at brænde deres rester og hænge knoglerne op i sin bolig til skræk og advarsel. Komtessen ser gerne at den nye leder af byen bliver en kejserlig adelig, - selvfølgelig en, der er støttet af hende. De bretonnianske riddere må rette ind under denne adelige leder eller berede sig på, at komme til at udsmykke hendes nye spisesal. I Khypris har du den magt som andre giver dig... Magda er fra De Tretten Stater. Hun bærer inderst en neutral kjole med en feminint skåret dublet jakke udenover. Hertil bærer hun en knogle i sit bælte, hvilket skal symbolisere at hun bestemt ikke frygter døden. Magda har indviklet sin krop i renhedssegl for at sikre hendes fortsatte succes. Hun bærer en stor starfish prydet med en vældig fjer, som sammen med hendes skind gør en statelig figur. Magda færdes naturligvis ubevæbnet, da hun har rigeligt af folk til at kæmpe sine kampe for sig.

7 Leopold Totwald Da der gik rygter om, at der var fundet Dunkelsten i Khypris, fik Leopold travlt med at flytte et kontor ned i den lovløse by, for at begynde at opkøbe Dunkelsten, som om der var ingen dag i morgen. Dunkelsten har de mest mirakuløse effekter indenfor medicin, alkymi og personligt helbred, så Herr Totwald betaler klingende mønt pr. gram Dunkelsten man sælger til ham. Når Leopold ikke vejer sten og pakker dem til transport, er han fortaler for at alt skal forblive som det er med ridderne. De blander sig nemlig ikke i Dunkelstens affærer, imodsætning til et handelslaug, der ville kræve skatter ind. Khypris er fyldt med ubehagelige overraskelser. Leopold er en karakter fra De Tretten Stater. Han bærer inderst en dublet med pufærmer og i kejserlig stil er hans ene bukseben stribet. Foruden sin dublet har han svøbt et stort skærfte om sig. Yderst er Leopold iklædt en stor skindfrakke med renhedssejl påsyet alle kanter. Yderligere har han renhedssejl viklet omkring sine arme, disse er med påmindelser om vekselkurser for de forskellige møntfødder kontra Dunkelsten. På hovedet bærer han en typisk Starfish hat med krydsede knogler for, at holde død og sygdom væk, samt en håndfuld påsatte fasanfjer. I hånden holder han en Dunkelsten, som er kendt for sine mirakuløse kvaliteter.

8 Wolfgang Galgenkopf Wolfgang er inkassator for tre større handelshuse, der alle bruger ham som freelance agent til at indkræve regninger fra dårlige betalere. Når forretningen går sløjt arbejder han som udsmider på frokost stederne, under siestaen, for at sørge for, at folk atter kommer tilbage til deres arbejde fremfor at dovne den. I sin fritid skriver han anonyme flyveblade mod udlændinge, handelsfolk, beskatninger og undertrykkelse af den personlige frihed. Wolfgang trives i Khypris, hvor han kan gøre som han vil, så jo mere uenige folk er, desto bedre er det for Wolfgangs jobmuligheder. Wolfgangs gamle kollega blev dræbt af bretonnianerne, da han agiterede mod dem og siden har Wolfgang været hunderæd for dem. Når anarki hersker i Khypris, trives den stærke... Wolfgang er en karakter fra De Tretten Stater og bærer hoser med puf for at vise sit tilhørsforhold til sin kejserlige kultur. Derudover bærer han kyse og en høj hat, der er bukket til den ene side, der er meget normalt specielt i de nordlige stater. Han er iført en lang frakke, denne anses som praktisk beklædning af både kejserlige og tilianske borgere. Han bærer et renhedssejl på brystet med navnene på skyldnere, så hverken de eller han selv er i tvivl om deres udestående gæld. Han er bevæbnet med en grossmesser med halvandenhåndsgreb, som er et populært våben blandt tidligere soldater. Derudover bærer han en kort kniv til slagsmål.

9 Gertrud Sweinkopf Gertrud har siden sin ankomst til Khypris som daglejer gjort det godt. Efter at have nærmest slidt sig selv op, og undgået at blive overfaldet, har hun dannet et forbund for daglejere. Her kan man mod en lille sum penge få garanteret arbejde og få en kompensation, hvis der ikke var noget at lave den dag. Flere og flere daglejere indordner sig hver dag under denne ordning og Gertruds stemme har efterhånden et helt kor bag sig. Gertrud ønsker en stærk person på toppen af magten, og for at undgå evt. skatter, ser hun også gerne ridderne varetage deres beskytter funktion mod at de holder sig udenfor byens interne politik. I Khypris dræber to par hænder dobbelt så godt som et enkelt par... Getrud er iklædt en meget neutral kjole og har derfor iført sig flere renhedssejl, der beskriver hendes forskellige kontrakter med byens daglejere. Derudover har hun en starfish som hovedbeklædning og for at give godt held imod ulykker har hun smykket sig med en knogle, der efter sigende skulle have været fra en helgen og derudover bærer hun Morrs timeglas. Selvom hun er allieret med de mange forskellige daglejere i byen, har hun for en sikkerheds skyld bevæbnet sig med en lang kampkniv. Læg mærke til at det meste af dette outfit kan købes i både dragonslair.dk og faraos.dk.

10 Johann Wulf Herr Wulf arbejder som graver i Morrs have, og da det ikke er unormalt med et par dødsfald i ugen, så har Johann nok at se til. Når Johann ikke graver gør han sin daglige tjans som alkoholiker i byens gader, efter at hans kone blev stukket ned om natten for et par måneder siden. I sin rolle som dranker vader han rundt på Verenas plads imens han råber og skriger umotiveret af folk. Han er dog inkarneret voldbold fan og holder med det lokale hold De Sorte Svin. Yderligere er han kendt for at gå amok på alle der ikke skåler med for Svinene. Når Johann er ædru ser han gerne en stærk baron på magten, med et velfungerende handelslaug under sig. Når han er derimod er fuld skriger og råber han om at De Sorte Svin skal herske over Khypris. Johann hader Kislivitter og påstår at det var dem, der dræbte hans kone. Khypris er en mødding og dens beboere er hanerne, der bestiger den for at gale... Johann er en karakter fra De Tretten Stater. Han er neutralt klædt i skjorte og bukser, men har en tudorhat med stor fjer, samt et renhedssejl, der viser de seneste voldboldsresultater. Han bærer en bøllekølle og en armskinne,så han er klar til at kaste sig ud i voldbolds debatter, hvis situationen skulle fordre det. Læg mærke til at tøjet og det meste af ekstra udstyret kan købes hos både dragonslair.dk og faraos.dk.

11 Hugo Gemein Hugo er i sold hos en af de lokale handelshuse, som PR ansvarlig, hvilket for det meste indebære at råbe af folk og true dem med sin medbragte kølle til de køber noget hos Hugos arbejdsgiver. Ellers bruger Hugo meget af sin tid med at chikanere rivaliserende handlende og han er altid på udkig efter nytilkommende tilianere, der endnu ikke er klienter hos en don. Disse folk ruller han, imens han griner højt og tænker på øl og flæsk. Livet er i sandhed rædselsfuldt i Khypris... Hugo er en karakter fra De Tretten Stater og som sådan er han iklædt en lædervest, der er slashet og det samme er hans ene hose ben, hvoraf det andet er stribet. For at slå helt fast, at han er en kejserlig karakter har han fæstnet et renhedssejl til sin vest. Da han er en bølle er han udstyret med en simpel stålhjelm og stålbeslåede armskinner. Han er bevæbnet med et sværd, men det fortrukne våben er nu engang køllen, som han terroriserer gaderne med. Da han er fra De Tretten Starter og elsker øl, har Hugo selvfølgelig et ølkrus trofast ved sin side.

12 Enzo Tagtalia Enzo er tredje søn af en af de lokale don er. Når han i sin kedsomhed ikke drikker sig fuld og træner duelfægtning, er han ude for at samle støtter til sin far, som en del af Khypris nye ledelse. Desværre er Enzo bedre til at drikke og fægte end han er til at argumenterer, så hans bølle-venners næver står for det meste for argumenterne... Vold siger mere end tusind ord i Khypris... Enzo er en tiliansk karakter og bærer en stor barret som hovedbeklædning for at vise sin tilianske kultur. Han er iklædt en stram kort dublet jakke med store skuldre og har stramtsiddende ensfarvede bukser, hvilket er moden nu i Tilia. Han bærer et moderigtigt skærft rundt om livet og som alle andre ægte tilianere drikker han gerne rosé vin af sit prangende vinbæger. Til selvforsvar bærer han en slank lang kampkårde.

13 Bacco Brazi Bacco hader sit liv så meget, at han brækker sig som det første hver dag han vågner. Når dette er overstået er han ude og gå til hånde for sin Don og hvis denne bevæger sig uden for sin bolig er Bacco på pletten for at sikre, at ingen rivaler overfalder ham. Ellers patruljerer Bacco de forskellige klienter og henter deres daglige gaver hjem til Donnen og ellers sørge for at de ikke bliver forulempet af andre familiaer. Fjender lurer bag hvert et hjørne i Khypris... Bacco er tiliansk og bærer en relativ kort stramtsiddende dublet jakke. Man kunne være i tvivl om jakke og bukser tilhørte en borger fra De Tretten Stater, så for at fjerne alt tvivl er Bacco iført en moderigtig tiliansk barret og bærer et tiliansk skærft rundt om livet. Normalt er Bacco blot udstyret med en kølle til at holde ro og orden blandt klienterne, men på det næste billede er han trukket i sit kampgrej. Dette inkluderer blot læderhandsker, et simpelt sværd med tilhørende fægteskjold, samt en basal læderbrynje, da ingen i Baccos familia ligger inde med tung udrustning. Bacco er dog ikke bekymret over den manglede rustning, for situationen er jo den samme for modstanderne...

14 Luca Pazio Luca er lige ankommet til byen og da hun endnu ikke er blevet klient under en af byens don er, er hun flere gange blevet overfaldet og rullet af forskellige bøller. Derfor trækker hun nu hver aften i maske og sammen med to andre prøver hun, at gøre gaderne sikrer ved at hjælpe daglejere i nød. Hun håber at nogle hæderlige folk, vil gøre byen sikker igen. I Khypris er folk ligeglade med at du skriger... Luca er tilianer. Hun er klædt efter tiliansk mode, med en nederdel, kvindeskjorte og udenover bærer hun en tætsiddende snørevest, som er skåret under brystet. Desuden bærer hun en tiliansk baret og et moderigtigt skærfte. I dette billede har Luca taget et tørklæde om munden og bevæbnet sig med en kniv i hendes søgen efter forbrydere og overfaldsmænd i Khypris gader i nattens mørket.

15 Don Alberto Manzini Don Alberto startede som klient og skopudser under en af de allerførste don er, men da dennes familia gang på gang var ude af stand til at beskytte sine klienter, ledte Alberto ham i et baghold. Et handelshus fra De Tretten Stater kvalte ham i sine egne indvolde, og Alberto overtog selv titlen som Don. Efter at have fodret den tidligere dons nyfødte søn til lokale ulve og pisket dennes kone offentligt og smidt hende på porten, har Alberto vist sin styrke overfor klienterne og de har nu endelig en ordentlig beskytter. Alberto ser sig selv som en naturlig del af et triumvirat, der skal lede Khypris på tiliansk maner. I Khypris tilsmiler lykken den voldige og brutale... Don Alberto er tiliansk. Han er, tro mod den tiliansk mode, iklædt en kort stram vest med et skærft rundt om livet og en tiliansk baret på hovedet.hans bukser er neutrale og han drikker god tiliansk vin af sit vinbæger. Han er blot bevæbnet med en lille kniv, da han nu har folk til at slås for sig.

16 Elena Cazzo Elena er klient hos Don Alberto, og siden hun blev tvunget til Khypris har hun hadet hver eneste dag. Først gik hverdagene med daglig terror pga. en don, der ikke kunne beskytte hende og hendes.siden den ny Don har overtaget fortsætter den daglige brutalitet, men han hærger ganske vist alle hans modstandere skånselsløst og uden nåde. I modsætning til mange andre tilianere, da støtter Elena aktivt op bag et handelslaug, der med riddernes hjælp kunne beskytte indbyggerne både indenfor og udenfor byen. Når Elenas bod er lukket arbejder hun derfor sammen med en gruppe ligesindede på at lave laugs love, som kan beskytte de borgere, der bidrager positivt til byen. I Khypris må man slås, for at få ret... Elena bærer et neutralt udseende kjole og har som følge valgt at iklæde sig en tiliansk baret og snørevest samt korset, for at ingen skal være i tvivl om hendes kulturelle baggrund. Hun bærer et vin bæger i sit bælte, så hun altid er klar til et glas port eller rosé vin. Elena er sjældent i problemer pga. sin voldelige dons beskyttelse, men bærer alligevel en kort kniv i sit bælte.

17 Lucia Manzini Lucia er datter af Don Amberto Manzini. Hun har fulgt sin fader fra at være skopudser til nu at være en del af en Familia. Der er dog ikke plads til at drive den af i Manzini familien, da ambitioner er kædet sammen med hårdt arbejde og nådesløshed. Lucia styrer den daglige drift af familiens handelsbod og er en benhård kræmmer, der har fordoblet indtægterne siden standen overgik til Manzini. Selvom hun støtter sin fader som kommende medlem af et eventuelt triumvirat, så er hun dog meget betaget af de bretonnianske ridder og deres mod og ære, hvilket hun mener tilianske mænd ofte mangler... I Khypris er det bedre at få en kniv i maven i dag end tre i ryggen i morgen... Lucia er tiliansk. Hun bærer en klassisk tiliansk kjole med empire snit og et moderigtigt bånd under brystet. På hovedet har hun en baret, der tydeligt viser hendes kulturelle tilhørsforhold og hun bærer et bånd rundt om hendes arm, der viser at hun hører ind under Manzini. Ligesom hendes fader, har Lucia en stor flok af folk til at slås for sig, men hun bærer dog en lang kampkniv i sit bælte til uforudsete situationer.

18 Olivia Zaza Olivia er bogholder for en af byens mange udskænkningssteder, og holder styr på de mange forskellige valutaer, der kommer igennem beværtningen hver eneste dag. Olivia omgås dagligt næsten alle nationaliteter og er en udpræget fortaler for at man ikke skal tænke sig selv som tilianere, norscaner osv. men som Khyperianere. På trods af sine meninger er hun dog stadig mål vogter for det lokale tilianske voldboldshold De Rustne Ræve. Olivia ser gerne at de forskellige kulturer fik lavet et kompromis, der kunne gøre alle tilfredse, når en styreform skulle afgøres. I Khypris drukner en enkelt mening i et blodrødt hav... Olivia er tiliansk. Hun er klædt efter klassisk tiliansk stil med nederdel, skjorte og kvindevest. Yderligere bærer hun en baret som er de mest normale tilianske hovedbeklædninger. Skønt hun sjældent er i problemer pga. sine moderate holdninger og holdkammeraters muskler, ved hun godt at Khypris er et skummelt sted så hun er stadig bevæbnet. Læg mærke til at tøjet og det meste af ekstra udstyret kan købes hos både dragonslair.dk og faraos.dk.

19 Vincent Altobello Vincent er klient for Don Manzini, og har et siesta spisested, hvor folk kan holde en times fri fra den travle hverdag. Selvom han er klient for Don Manzini, bryder Vincent sig ikke om da Manzini piskede den tidligere Dons kone offentligt. Derfor har han overvejet at skifte klientskab til en af de andre lokale don familier, men han skal blot have samlet mod til sig, for Don Manzini er en nådesløs mand. Vincent vil gerne have et triumvirat i byen, så længe Don Manzini ikke bliver en del af dette. I bedste tilianske stil mener Vincent yderligere, at man burde hyre nogle lejesoldater til at passe på byen, frem for utilregnelige Bretonianske riddere. Guld i lommen er godt, men en flaske vin i maven er bedre... Vincent er tilianer. Han er meget neutralt klædt på i skjorte og bukser, så han har iklædt sig et moderigtigt skærft og baret i tiliansk stil. Som de fleste andre tilianere nyder han gerne en flaske port - eller rosévin. Selvom Vincent ikke er en specielt voldelig person (efter Khypris standard), er han ikke uden grund paranoid og beskytter sine underarme med læderarmskinner og er desuden bevæbnet med en lang kniv. Læg mærke til at tøjet og det meste af ekstra udstyret kan købes hos både dragonslair.dk og faraos.dk.

20 Hugo Le Petit Hugo arbejder på den lokale vinmark lige udenfor byen og har som sit livs opgave at levere så god vin, som muligt til sine herremænd. Le Petit betaler gladelig 9/10 af alt hvad han ejer til sine adelige beskyttere, for han ved at uden dem er han intet. Til gengæld hader han alle de andre indbyggere, der ikke viser den rette respekt for ridderne og bare vælter sig i penge, der ikke burde være deres. Hugo håber at ridderne snart tager alle indbyggerne og smider dem ud på alt den dejlige jord, der ikke er blevet opdyrket endnu. I Khypris er man kun det værd, man gør sig til... Hugo er en bretoniansk karakter. Han er meget simpelt klædt i skjorte og neutrale bukser. Han bærer en karakteristisk strudshætte, som er ormal blandt bretonnianere og har en stråhat på for at skærme ham mod solen når han arbejder i markerne. Da han har en stor flok riddere til at beskytte sig er Hugo selvfølgelig ikke bevæbnet.

21 Nogle slut kommentarer Vi håber at du har fået noget ud af vores inspirationsguide og har en bedre fornemmelse af, hvordan vi gerne vil have folk ser ud til Khypris År 1. Hvis du skal til at lave kostumer fra bunden, så tænk gerne på hvilke materialer du bruger. Vi er ikke grej nazister (i hvert fald ikke på andres vegne), så for os er det vigtigste helhedsindtrykket og ikke de enkelte dele. Prøv dog at bruge naturlige materialer frem for syntetiske, som er brandfarlige. Uld og hør er selvfølgelig superlækkert, men bomuld er også ganske fint ligesom bomulds velour til kostbart tøj. Vi vil løbende ligge guides til tøj, hatte, renhedssejl m.m. op på hjemmesiden og komme med links til, hvor man kan købe lækre mønstre til både hoser, kjoler, dublet jakker osv. Husk at oprette dig på forum. Deltag endelig aktivt i debatterne og få kordineret spil med både venner og fjender... Og hjælp derigennem med at gøre Khypris til årets helt store scenaireoplevelse. Vi ses på Forlev spejdercenter i Juli. Den vigtigste måde at vise sin kultur på er dog gennem ekstra udstyr, såsom hatte, renhedssejl, skærfter, kyser, sløjfer og mange andre ting.

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham.

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Det var sådan dengang i Israels land, at det at være konge

Læs mere

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes FANATIC LIVE : f a n a t i c l i v e Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014 war war : never : changes KP og skade. KP: Til Fanatic Live spilles der med

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

SAGAregler BASISroller 0.7,5

SAGAregler BASISroller 0.7,5 Grundkarakterer Magimodstand Krigeren Magimodstand er evnen til at modstå enkelte magiske formularer der bliver kastet på en selv. Magimodstand virker kun hvis den er blevet aktiveret ved et særligt Ritual

Læs mere

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA - stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA Hvid stamme MOTTO: Det er Solgudens vilje, at du skal gøre hvad jeg siger STIKORD: Præster, bestemmer, rige Da Solguden straffede menneskerne, troede

Læs mere

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden Alma 82 år Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns Alma er ikke så god til at huske længere og hendes sygdom gør, at hun har svært ved at passe dagligdagens gøremål.

Læs mere

Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel. Derfor flygter hans forældre med ham til 1) Ægypten X) Jordan 2) Nazaret

Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel. Derfor flygter hans forældre med ham til 1) Ægypten X) Jordan 2) Nazaret Tip rigtige om Menneskesønnen kapitel - Hvad er kristendommens symbol? ) slangen X) lyset ) korset Jesus bliver født i ) Jerusalem X) Betlehem ) Nazaret Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel.

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Med Ladbyskibet på tur

Med Ladbyskibet på tur Med Ladbyskibet på tur Engang sejlede Ladbyskibet på vandet omkring Kerteminde. Måske tog det også på togter rundt i vikingernes verden. Ladbyskibet var et langskib på 21 m. Det har været stort og flot.

Læs mere

Ulvevinter. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter

Ulvevinter. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter Vagn af edevold Du er født og opvokset på gården edevold. Der var meget arbejde, men I manglede ikke noget. De glade dage sluttede, da det viste sig at din fader havde spillet sig til en stor gæld. I måtte

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Evne beskrivelser: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet i det uddøde sprog.

Evne beskrivelser: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet i det uddøde sprog. Evne beskrivelser: Evner: +1-4 LP: Giver dig ekstra LP til din total LP pulje. +1-4 SP: Giver dig ekstra SP til din total SP Læse/skrive oldskrift: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet

Læs mere

Prædiken til 15. søndag efter trinitatis, Matt. 6,24-34. 1. tekstrække

Prædiken til 15. søndag efter trinitatis, Matt. 6,24-34. 1. tekstrække 1 Nollund Kirke. Søndag d. 8. september 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 15. søndag efter trinitatis, Matt. 6,24-34. 1. tekstrække Salmer DDS 743: Nu rinder solen op af østerlide DDS 29:

Læs mere

Refleksionskema Den dybere mening

Refleksionskema Den dybere mening Refleksionskema Den dybere mening - den forskel du vil være, i verden Der ligger en dybere uselvisk mening bag beslutninger og valg vi træffer, som alle er dybt manifesteret i den måde vi ser verden på,

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

Appendix - Len, ressourcer, handelsstation og arena

Appendix - Len, ressourcer, handelsstation og arena Appendix - Len, ressourcer, handelsstation og arena Len Beskrivelse Len er et stykke jord man kan eje. Der er stor forskel på de forskellige len, både i hvor de ligger, hvad de koster, men også hvilke

Læs mere

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt.

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt. GPS 27-31 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m. fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 27: Moses og Josva Nøglesætning: Gud har en plan for dit liv Bibelvers

Læs mere

Stenalderen. Jægerstenalderen

Stenalderen. Jægerstenalderen Stenalderen Helt tilbage til år 12.000 f. kr. var der istid i Danmark. Hele landet var dækket af is med over en kilometer i tykkelse, så der var ikke meget liv. Langsomt begyndte isen at smelte, og istiden

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger Spørgsmål til elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL Dialog et spil om holdninger Elever FORMÅL At I hører hinandens synspunkter og erfaringer. At gruppen diskuterer disse. At give ideer til fælles normer. At give

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

LOOK TIPS TIL DIT ULTIMATIVE

LOOK TIPS TIL DIT ULTIMATIVE BLIV DIN EGEN STYLIST 24 TIPS TIL DIT ULTIMATIVE LOOK Hvad klæder DIN figur, og hvordan fremhæver du bedst dine smukkeste sider? Q giver dig de ultimative tips til din styling. 1. FARVER Mørke farver slanker,

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12.

Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12. Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12. 1 Man fortæller, at det eneste bygningsværk på, der kan ses fra månen er den kinesiske mur, der som en bugtet sytråd slynger sig rundt på jordens klode. En

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING UNDERVISNINGSMILJØVURDERING 1. Er du en pige eller en dreng 47 % Pige 53% Dreng Thyland Idrætsefterskole december 2011 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i klassen? 6 Jeg er en af

Læs mere

Opfølgningsspørgeskema

Opfølgningsspørgeskema BRS-460 Opfølgningsspørgeskema for undersøgelsen Livskvalitet og Brystkræft Arbejdsmedicinsk Klinik Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61 7400 Herning BR-FUC GENERELT HELBRED OG VELBEFINDENDE SIDE

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Har du været på sol-ferie? Nævn 3 sammen-satte ord, som starter med sol! Fx sol-hat. Er en kasket god i solen? Hvorfor? Hvorfor ikke?

Har du været på sol-ferie? Nævn 3 sammen-satte ord, som starter med sol! Fx sol-hat. Er en kasket god i solen? Hvorfor? Hvorfor ikke? Opgave 1 Quiz og byt Klip langs de stiplede linier Modul 1 Hvad får du lyst til, når det er sommer? Har du været på sol-ferie? Hvad gør solen ved dit humør? Tæl til 10, men skift alle ulige tal ud med

Læs mere

Agara Regelsæt 1.0. Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus... 1 Plotcenteret... 1

Agara Regelsæt 1.0. Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus... 1 Plotcenteret... 1 Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus.... 1 Plotcenteret... 1 Tjek-in... 1 Våbentjek:... 2 Kamp... 2 Mure/vægge/bygninger... 2 In-game genstande... 2 Livspoint

Læs mere

Før du går til lægen

Før du går til lægen 1 Før du går til lægen Det er en god idé at tænke over, hvad du vil sige og spørge om, før du går til lægen. Det er en god idé at skrive de vigtigste ting ned på et stykke papir. Det er god idé at øve

Læs mere

Baggrundsnotat: Knive i nattelivet

Baggrundsnotat: Knive i nattelivet Baggrundsnotat: Knive i nattelivet For at kunne karakterisere brugen af ulovlige knive i nattelivet er der foretaget et særudtræk blandt de knivsager, der indgik i DKR-rapporten Knivsager i Danmark: Bag

Læs mere

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål 32 JESUS-PLANEN - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 32 Jesus-planen Introduktion til denne lovsangsaften I aften handler om, at hver enkelt teenager opdager eller erfarer Jesusplanens betydning

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Vædderen: På hovedet. Retvendt. på hovedet. Omgiv dig med et smaragdgrønt lys, og lad universet heale dig. Du er mere følsom end man umiddelbar tror ved første

Læs mere

Du danske sommer. Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig. Hold kæft. Snart kolde farver i sky og vand. Hold kæft deroppe!

Du danske sommer. Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig. Hold kæft. Snart kolde farver i sky og vand. Hold kæft deroppe! Du danske sommer Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig Snart kolde farver i sky og vand Snart nøgne piger ved hver en strand Hold kæft. Hold kæft deroppe! Mer, mer, I skal holde

Læs mere

sten kan man falde ned fra, slå sig på og snuble over. Men klipper og sten er også rigtig godt og solidt

sten kan man falde ned fra, slå sig på og snuble over. Men klipper og sten er også rigtig godt og solidt Femte søndag efter trinitatis. 8.juli 2012. Domkirken og Gråbrødre: 4 Giv mig Gud, (396 Min mund), 332 På Jerusalem det ny, 582 At tro er at komme, (754 Gud ske tak), 775 Der står et slot. Altergang: 147

Læs mere

Kostumeliste (under finder du din danselæres navn)

Kostumeliste (under finder du din danselæres navn) Kostumeliste til holdene der danser hos Lone og Louise Hold 9: - Deres eget Hip hop tøj til opvarmning. - Cirkus er de Kaj, så de låner Kasket og grønne bluser af os, skal selv have egne bukser og de behøver

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme.

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. Få eller have 1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. 2) Få bruger man om en forandring eller udvikling. Derfor er det næsten altid få, når årsagen til forandringen er nævnt

Læs mere

atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund

atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund dit barns hund atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund Fø rst udgivet i England 2007 af Hamlyn, a division of Octopus Publishing Group Ltd Copyright

Læs mere

Ungdom og skoleliv I Seoul

Ungdom og skoleliv I Seoul Uddannelsesfeber Ungdom og skoleliv I Seoul Testokrati Børns kundskaber Velfærdssamfundets overlevelse Vesten Jeg har hørt, at I Vesten der kan unge mennesker rejse. Rejse verden rundt, hvis de vil. Det

Læs mere

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder.

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder. R 1 For at kunne kaste ritualer skal man have evnerne Magibruger og Ritual som står beskrevet i Regelsættet. Her er en oversigt over de ritualer man kan lære, efterfulgt af en liste med detaljerede beskrivelser

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1 Årstid: Årstid: Forår, sommer og efterår Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en eftermiddag - niveau 1 - trin for trin Med udfordringsmærket drager spirerne ind i Disneys magiske

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Hypotermi. Hypotermiens faser. Kilde: Fiskeriets Arbejdsmiljøråd

Hypotermi. Hypotermiens faser. Kilde: Fiskeriets Arbejdsmiljøråd Hypotermi Under minutter så hurtigt synker mange skibe. Med så kort varsel skal du på forhånd vide, hvad du skal gøre i en nødsituation. Her følger nogle gode råd om, hvordan du holder varmen, hvis du

Læs mere

Motiverende samtaler af cand. psych. Morten Hesse

Motiverende samtaler af cand. psych. Morten Hesse 1 Motiverende samtaler af cand. psych. Morten Hesse Indhold: Motiverende samtaler - hvad er det?... 1 Hvilke metoder anvender man?...3 At tale om samtalepartnerens oplevelser og følelser.... 3 At forøge

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

"Hør I, stolten Adelus, Ebbe Skammelsøn. hvorlænge vil I mig bie, imedens jeg rider op på land. Skammel han boede nør i Ty;

Hør I, stolten Adelus, Ebbe Skammelsøn. hvorlænge vil I mig bie, imedens jeg rider op på land. Skammel han boede nør i Ty; Ebbe Skammelsøn 1. Skammel han boede nør i Ty; han var både rig og god; så høviske haver han sønner fem, de to går verden imod. Fordi træder Ebbe Skammelsøn så mangen sti vilde. 2. De tre, de ere for lang

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

Julefrokost I BØGESKOVEN

Julefrokost I BØGESKOVEN Julefrokost I BØGESKOVEN invitation julefrokost Det vil glæde os at se dig til Illux s julefrokost. I år holder vi festen i den gamle pavillon Capri i Bøgeskoven med SMUK stemning. SMUK event står for

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

Hareskovens Færdigheder 1.0

Hareskovens Færdigheder 1.0 Hareskovens Færdigheder 1.0 Færdighed: Er et fælles navn for alle evner, formularer og ritualer. Man skal stå stille ved brug af en færdighed. Formular: En magisk effekt som kræver en rite alt efter formularens

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Vil skolen lege med? Leg i skolen. Pernille Hviid Institut for psykologi Københavns Universitet

Vil skolen lege med? Leg i skolen. Pernille Hviid Institut for psykologi Københavns Universitet Vil skolen lege med? Leg i skolen Pernille Hviid Institut for psykologi Københavns Universitet Hvorfor leg i skolen? - Hvad skal legen befordre? Comenius (1592-1670) omtalte skolen som legens værksted,

Læs mere

Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1:

Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1: Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1: Beskrivelse: Intern konflikt i patruljen. Simple og klare udsagn som skal placeres på konflikttrappen. Slutter med påvirkning af konflikten udefra hvor TL er et

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 6. september 2015 Kirkedag: 14.s.e.Trin/A Tekst: Luk 17,11-19 Salmer: SK: 3 * 330 * 508 * 582 * 468,4 * 12 LL: 3 * 508 * 582 * 468,4 * 12 I Benny Andersens

Læs mere

Det praktiske hvornår, hvor og hvordan

Det praktiske hvornår, hvor og hvordan Det praktiske hvornår, hvor og hvordan Allerførst skal du planlægge de praktiske rammer for din meditation. Første skridt er at lægge aktiviteten ind i din kalender. Sæt allerførst en startdato, gerne

Læs mere

Målet med projektet er tredelt:

Målet med projektet er tredelt: Forord Denne antologi er et led i et større»giv dig rig«-projekt, som har været to år undervejs, og som søsættes i 2010. Forhåbentlig sætter projektet og dets elementer sig længerevarende spor. Jesus udfordrer

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Skulle man være i tvivl om danskernes kirkelige. og kristelige engagement, må den tvivl vist. Det har nok ikke forbigået jeres opmærksomhed,

Skulle man være i tvivl om danskernes kirkelige. og kristelige engagement, må den tvivl vist. Det har nok ikke forbigået jeres opmærksomhed, Søndag Sexagesima, 8.2.2015. Domkirken 10: 557 Her vil ties, 30 Op alle, 238 Det er så sandt, 319 Vidunderligst, 29 Spænd over os. Dåb: 446 O, lad din Ånd, Nadver: 313 Kom regn. Gråbrødre 17: 557, 238,

Læs mere

Få garderoben i topform. (og drop så de lagersalg!) TRIN FOR TRIN-GUIDE

Få garderoben i topform. (og drop så de lagersalg!) TRIN FOR TRIN-GUIDE Smid-ud-bunken når en betragtelig størrelse... Alt er sorteret og klar, da Christina Wedel ankommer. Har du også liiiiidt for meget tøj i klædeskabet, du aldrig får på? Så vil du sandsynligvis genkende

Læs mere

Jesu fristelser udenfor ørkenen - og hvad vi kan lærer af det. v. Iversen Torsdag den 29. november 2012

Jesu fristelser udenfor ørkenen - og hvad vi kan lærer af det. v. Iversen Torsdag den 29. november 2012 Jesu fristelser udenfor ørkenen - og hvad vi kan lærer af det. v. Iversen Torsdag den 29. november 2012 Fristelser Nogle fristelser har vi ingen problemer med og afviser dem let. Vi slår dem ud af parken.

Læs mere

Salmer: 725, 713, I Danmark er jeg født. Ensemblet medvirker: Midsommersang og Jeg gik mig ud en sommerdag

Salmer: 725, 713, I Danmark er jeg født. Ensemblet medvirker: Midsommersang og Jeg gik mig ud en sommerdag Appetizer: Simon Spies blev engang spurgt om han foretrak at være fattig eller rig, og han svarede: Ja, livet kommer jo ikke an på penge, og jeg har prøvet begge dele, men jeg vil til enhver tid foretrække

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Et af de andre børn på anbringelsesstedet fortæller, at Heidi på 13 år bliver slået, når hun er hjemme på weekend.

Et af de andre børn på anbringelsesstedet fortæller, at Heidi på 13 år bliver slået, når hun er hjemme på weekend. Et af de andre børn på anbringelsesstedet fortæller, at Heidi på 13 år bliver slået, når hun er hjemme på weekend. 1 Under samtale med Selmas mor observerer du, at Selmas mor har et tydeligt blåt mærke

Læs mere

6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00

6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00 6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00 Salmer: Hinge kl.8.30: 422-417/ 488-372 Vinderslev kl.9.30: 422-417- 515/ 488-428- 372 Thorning kl.11: 422-417-

Læs mere

Guide: Få flad mave på 0,5

Guide: Få flad mave på 0,5 Guide: Få flad mave på 0,5 Er maven lidt for bulet for din smag, så er der masser at gøre ved det og det kan sagtens gøres hurtigt, lover eksperterne. Af Julie Bach, 9. oktober 2012 03 Få den flade mave

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael

9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael 6 9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael Hellige ærkeengel Mikael, forsvar os i kampen; vær vort værn mod djævelens ondskab og efterstræbelser. Gud kue ham; derom beder vi ydmygt; og du, fyrsten over den himmelske

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Live rollespil. grund regel bogen. K [Vælg datoen]

Live rollespil. grund regel bogen. K [Vælg datoen] Live rollespil grund regel bogen. K [Vælg datoen] 24/8-2014 Indhold Indledning.... 2 Din rolle.... 3 Reglerne generelt.... 3 Regler for kamp.... 3 Reglerne for våben.... 4 Regler for kropspoint og rustninger....

Læs mere

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 Indsamling til FKN Salmer: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 754, Se, nu stiger solen 698, Kain, hvor er din bror 123,7 613, Herre, du vandrer forsoningens vej Prædiken om at misunde og unde: Inde i mit

Læs mere

ROMEO OG JULIE HVEM ER HVEM?

ROMEO OG JULIE HVEM ER HVEM? ROMEO OG JULIE HVEM ER HVEM? Romeo: søn af Montague. Romeo tror i starten, at han er forelsket i Rosalina, som han digter halvtomme, halvhjertede kærlighedsflosker om. Det er først, da han møder Julie,

Læs mere

Almindeligt forekommende forstyrrende invaderende tanker

Almindeligt forekommende forstyrrende invaderende tanker Almindeligt forekommende forstyrrende invaderende tanker 1. Med vilje at forårsage fysisk skade på en selv, som følge af impulsive handlinger Tanker om at springe ud fra et højt vindue Tanker om at springe

Læs mere

Rettigheder skal erhverves. De skal være. velerhvervede. Det er ligesom en tankegang, der fylder mere og

Rettigheder skal erhverves. De skal være. velerhvervede. Det er ligesom en tankegang, der fylder mere og Rettigheder skal erhverves. De skal være 3.s.e.trinitatis, 21.6.2015. Domkirken 10: 3 Lovsynger Herren, 435 Aleneste Gud, 289 Nu bede vi, 492 Guds igenfødte, 31 Til himlene. Nadver: 493 Gud Herren så.

Læs mere

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG UGE 3: GUDS FOLK FORBEREDELSE Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Vores identitet som Guds familie. Gud valgte sit folk af ren og

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

SKADEN PIA JUUL. roman TIDERNE SKIFTER

SKADEN PIA JUUL. roman TIDERNE SKIFTER JOBNAME: 2. KORREKTUR PAGE: 3 SESS: 15 OUTPUT: Mon Mar 1 14:15:19 2010 PIA JUUL SKADEN roman TIDERNE SKIFTER JOBNAME: 2. KORREKTUR PAGE: 4 SESS: 14 OUTPUT: Mon Mar 1 14:15:19 2010 Skaden Pia Juul/Tiderne

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

SNEMÆND. Transmogrifferen er blevet lavet om til en tidsmaskine, og I er landet

SNEMÆND. Transmogrifferen er blevet lavet om til en tidsmaskine, og I er landet SNEMÆND Transmogrifferen er blevet lavet om til en tidsmaskine, og I er landet midt i en kold og snerig vinter udenfor Steens hus. Steen og Stoffer er helt vilde med at lave snemænd om vinteren. Men de

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Genreforløb Gentofte bibliotekerne

Genreforløb Gentofte bibliotekerne Genreforløb Gentofte bibliotekerne Eventyr: Vi læste Prinsessen på ærten og Pandekagen (remseeventyr) Eventyr kan opdeles i 2 grupper: Folke-eventyr og kunst-eventyr: Folkeeventyr har eksisteret i flere

Læs mere

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle Juleaften, domkirken 16.30 : 94 Det kimer nu, 119 Julen har bragt, 104 Et barn er født, 120 Dejlig er jorden. 1.salme, Salutation og kollekt med korsvar, Koret: "Højlovet være han som kommer i Herrens

Læs mere

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET Kompashuset ApS, Klavs Nebs Vej 25, 2830 Virum Tlf 45 83 92 83, ka@kompashuset.dk, www.kompashuset.dk JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET En fortælling om at arbejde med ældrepleje Af Kirstine

Læs mere

Lege og aktiviteter der styrker motorikken

Lege og aktiviteter der styrker motorikken Lege og aktiviteter der styrker motorikken 1 Ideer til at styrke indskolingsbarnets motorik Jeres barn er nu startet i 0. klasse og er ca. 6 år gammelt. Det betyder at det som oftest kan: løbe, hoppe med

Læs mere