Kostume inspiration: Tak til Dragons Lair - Århus for lån af studie og for lån af diverse kostumer, våben og tilbehør.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kostume inspiration: Tak til Dragons Lair - Århus for lån af studie og for lån af diverse kostumer, våben og tilbehør."

Transkript

1 Kostume inspiration: Dette er ment som en inspirations guide til forskellige måder, hvorpå du kan designe dit tøj og din generelle stil. Der er ingen forklaring på, hvordan udstyret er lavet og det er heller ikke meningen. Meningen er at vise og forklare nogle af vores tanker bag ved udseendet på specielt tilianere og roller fra De Tretten Stater. Det er værd at bemærke, at der ikke rigtig er nogle billeder af norscanere, kislivitter, bretonianere og andre kulturer der kunne tænkes at være i scenariet. Det er en meget bevist beslutning, ud fra det synspunkt at de folk, der spiller sekundære kulturer, nok selv har nogle ideer til, hvordan det skal være. Det vigtige for os er, at definere forskellen på folk fra Tilea og De Tretten Stater, således at man ikke er i tvivl om hvor folk er fra. Vi har med vilje valgt, at give hver kultur et feel frem for hårde retningslinjer. Derfor skal du se de åbne forslag som muligheder frem for restriktioner. Vi håber beskrivelsen af rollerne giver et godt grin, men også noget inspiration til, hvordan man kan peppe sin rolle lidt op. - Aagaard og Allan Tak til Dragons Lair - Århus for lån af studie og for lån af diverse kostumer, våben og tilbehør.

2 Agnete Schlemmer Agnete er en forhutlet daglejer, der udover at gå til hånde, imod betaling, bruger meget af sin tid på Verenas Plads, hvor hun højlydt agiterer imod udlændinge,der ikke kan finde ud af at indordne sig under civiliserede nedskrevne love. Agnete er allerede blevet banket tre gange i dag, samt truet gentagne gange. Hun må derfor enten finde sig en arbejdsgiver eller satse på en snarligt kommende retssikkerhed. Lov og orden er en by i Kislev, i det anarkistiske Khypris... Agnete er en karakter fra De Tretten Stater. Bemærk at denne karakter bærer mandeklæder, hvilket er helt normalt i Khypris. Hun bærer en starfish hat og en lang vest, hvoraf begge er lavet af skind. Hun har stribede hoser på, hvilket er populært i De Tretten Stater, og for at ingen skal være i tvivl har hun nedskrevet sine vigtigste argumentationer på et renhedssejl og viklet det rundt om armen. Som de fleste andre er Agnete bevæbnet med en kniv til slagsmål, og et langt halvandenhåndssværd til hvis det bliver alvorligt.

3 Rudolph Vielgeld Herr Vielgeld ejer et handelshus i Khypris, som han selv byggede op fra bunden. Da han ankom til byen, som daglejer, skaffede han sine første handelsvarer ved at plyndre lokale karavaner og siden har hans gesjæft blomstret specielt efter hans største rival faldt i mosen og dennes varelager brændte på en og samme dag... I Khypris handler det ikke om hvad du kan få, men hvad du kan ta... Rudolph Vielgeld er fra De Tretten Stater. Han er iført kyse med en starfist hat udenover og bærer en kort frakke med store ærme. Renhedssejlerne, som han er dækket i er typisk kejserlig overtro og er tænkt til at skærme ham fra ondskab (der er meget ondskab efter Vielgeld). I typisk kejserlig stil er hans ene hoseben stribet. Som en lykkeamulet bærer han en knogle fra sin sidste modstander han fik dræbt og har et bjørneskind over skuldrene for at se mere intimiderende ud. Som tegn på sin rigdom bærer han et rigt udsmykket skærfte over sin ene skulder, og som et symbol på at døden følger ham har han snøret et timeglas til sin lykkeknogle. På kejserlig maner er han bevæbnet med et halvandenhåndssværd til kamp og en kort slank kniv til slagsmål.

4 Ludwig Horst Herr Horst har en bod, hvor han i sine første måneder solgte røgede kødsnacks fra forskellige pattedyr, såsom ræve, grævlinge og andre skovdyr. Nu til dags har han dog fået bedre leverancer og han skal ikke længere forsvare sig imod utilfredse kunder med våben. Han er blevet stor fortaler for indførelsen af en fælles lovgivning og en borgmester med tilhørende handelslaug. I Khypris er det fuld tilfredshed, eller en kniv i maven... Ludwig er en karakter fra De Tretten Stater og er meget neutralt klædt i en dublet og løstsiddende bukser. For at vise, at han er en kejserlig borger er han iklædt kyse og en tudor hat, samt et renhedssejl på brystet. Yderligere har han valgt, at binde sine ærmer op med store sløjfer, hvilket er meget normalt at gøre på både arme og ben ifølge kejserlig mode.

5 Helmut Smed Smeden arbejder hele dagen lang på at levere essentielle smedevare til Khypris. Alle hans produkter er for risikable, at bringe ind via karavane. Udover at være smed er Helmut med i Kobberbrødrerne, der er selvbestaltede vagtmænd i de sene aften timer i de kejserlige kvarterer. Ofte hænder det, at de må følge de forbandede norscanere og kisliviter tilbage til slummet, hvor de retteligt hører til. Helmut reparerer tit riddernes hærgede rustninger, så han ved hvor meget de må stå til måls med for at beskytte borgerne. Helmut går pga. dette ind for et handelslaug underlagt ridderne, så han er sikker indenfor byens rammer. Skovene og højdedragene trækker tættere og tættere på Khypris... Helmut er en karakter fra De Tretten Stater. Han bærer en neutral skjorte samt bukser, men har for at vise sin tilknytning til De Tretten Stater bundet sløjfer rundt om sine benklæder. Derudover har han taget en praktisk skindkyse på. Han har læderarmskinner på for at beskyttesine underarme, når han arbejder. Helmuts hammer er både et redskab til at smede potter og pander, såvel som til at slå folks pandeskaller ind.

6 Hendes Overhøjhed Komtesse Magda Dunkelschild, Prinsesse af Skummelgade og ridder af Det Blodige Sværds Orden. Frau Dunkelschild har imponerende hurtigt opbygget sig et mindre imperium, i betragtning af at hun ankom til Khypris for blot tre måneder siden. Dette har hun gjort ved, at udlåne penge og drive folk fra hus og hjem for at leje boliger ud til andre... Hun har gjort en særlig indsats ud af, at få slået sine rivaler ihjel så blodigt og offenligt som overhovedet muligt. For derefter at brænde deres rester og hænge knoglerne op i sin bolig til skræk og advarsel. Komtessen ser gerne at den nye leder af byen bliver en kejserlig adelig, - selvfølgelig en, der er støttet af hende. De bretonnianske riddere må rette ind under denne adelige leder eller berede sig på, at komme til at udsmykke hendes nye spisesal. I Khypris har du den magt som andre giver dig... Magda er fra De Tretten Stater. Hun bærer inderst en neutral kjole med en feminint skåret dublet jakke udenover. Hertil bærer hun en knogle i sit bælte, hvilket skal symbolisere at hun bestemt ikke frygter døden. Magda har indviklet sin krop i renhedssegl for at sikre hendes fortsatte succes. Hun bærer en stor starfish prydet med en vældig fjer, som sammen med hendes skind gør en statelig figur. Magda færdes naturligvis ubevæbnet, da hun har rigeligt af folk til at kæmpe sine kampe for sig.

7 Leopold Totwald Da der gik rygter om, at der var fundet Dunkelsten i Khypris, fik Leopold travlt med at flytte et kontor ned i den lovløse by, for at begynde at opkøbe Dunkelsten, som om der var ingen dag i morgen. Dunkelsten har de mest mirakuløse effekter indenfor medicin, alkymi og personligt helbred, så Herr Totwald betaler klingende mønt pr. gram Dunkelsten man sælger til ham. Når Leopold ikke vejer sten og pakker dem til transport, er han fortaler for at alt skal forblive som det er med ridderne. De blander sig nemlig ikke i Dunkelstens affærer, imodsætning til et handelslaug, der ville kræve skatter ind. Khypris er fyldt med ubehagelige overraskelser. Leopold er en karakter fra De Tretten Stater. Han bærer inderst en dublet med pufærmer og i kejserlig stil er hans ene bukseben stribet. Foruden sin dublet har han svøbt et stort skærfte om sig. Yderst er Leopold iklædt en stor skindfrakke med renhedssejl påsyet alle kanter. Yderligere har han renhedssejl viklet omkring sine arme, disse er med påmindelser om vekselkurser for de forskellige møntfødder kontra Dunkelsten. På hovedet bærer han en typisk Starfish hat med krydsede knogler for, at holde død og sygdom væk, samt en håndfuld påsatte fasanfjer. I hånden holder han en Dunkelsten, som er kendt for sine mirakuløse kvaliteter.

8 Wolfgang Galgenkopf Wolfgang er inkassator for tre større handelshuse, der alle bruger ham som freelance agent til at indkræve regninger fra dårlige betalere. Når forretningen går sløjt arbejder han som udsmider på frokost stederne, under siestaen, for at sørge for, at folk atter kommer tilbage til deres arbejde fremfor at dovne den. I sin fritid skriver han anonyme flyveblade mod udlændinge, handelsfolk, beskatninger og undertrykkelse af den personlige frihed. Wolfgang trives i Khypris, hvor han kan gøre som han vil, så jo mere uenige folk er, desto bedre er det for Wolfgangs jobmuligheder. Wolfgangs gamle kollega blev dræbt af bretonnianerne, da han agiterede mod dem og siden har Wolfgang været hunderæd for dem. Når anarki hersker i Khypris, trives den stærke... Wolfgang er en karakter fra De Tretten Stater og bærer hoser med puf for at vise sit tilhørsforhold til sin kejserlige kultur. Derudover bærer han kyse og en høj hat, der er bukket til den ene side, der er meget normalt specielt i de nordlige stater. Han er iført en lang frakke, denne anses som praktisk beklædning af både kejserlige og tilianske borgere. Han bærer et renhedssejl på brystet med navnene på skyldnere, så hverken de eller han selv er i tvivl om deres udestående gæld. Han er bevæbnet med en grossmesser med halvandenhåndsgreb, som er et populært våben blandt tidligere soldater. Derudover bærer han en kort kniv til slagsmål.

9 Gertrud Sweinkopf Gertrud har siden sin ankomst til Khypris som daglejer gjort det godt. Efter at have nærmest slidt sig selv op, og undgået at blive overfaldet, har hun dannet et forbund for daglejere. Her kan man mod en lille sum penge få garanteret arbejde og få en kompensation, hvis der ikke var noget at lave den dag. Flere og flere daglejere indordner sig hver dag under denne ordning og Gertruds stemme har efterhånden et helt kor bag sig. Gertrud ønsker en stærk person på toppen af magten, og for at undgå evt. skatter, ser hun også gerne ridderne varetage deres beskytter funktion mod at de holder sig udenfor byens interne politik. I Khypris dræber to par hænder dobbelt så godt som et enkelt par... Getrud er iklædt en meget neutral kjole og har derfor iført sig flere renhedssejl, der beskriver hendes forskellige kontrakter med byens daglejere. Derudover har hun en starfish som hovedbeklædning og for at give godt held imod ulykker har hun smykket sig med en knogle, der efter sigende skulle have været fra en helgen og derudover bærer hun Morrs timeglas. Selvom hun er allieret med de mange forskellige daglejere i byen, har hun for en sikkerheds skyld bevæbnet sig med en lang kampkniv. Læg mærke til at det meste af dette outfit kan købes i både dragonslair.dk og faraos.dk.

10 Johann Wulf Herr Wulf arbejder som graver i Morrs have, og da det ikke er unormalt med et par dødsfald i ugen, så har Johann nok at se til. Når Johann ikke graver gør han sin daglige tjans som alkoholiker i byens gader, efter at hans kone blev stukket ned om natten for et par måneder siden. I sin rolle som dranker vader han rundt på Verenas plads imens han råber og skriger umotiveret af folk. Han er dog inkarneret voldbold fan og holder med det lokale hold De Sorte Svin. Yderligere er han kendt for at gå amok på alle der ikke skåler med for Svinene. Når Johann er ædru ser han gerne en stærk baron på magten, med et velfungerende handelslaug under sig. Når han er derimod er fuld skriger og råber han om at De Sorte Svin skal herske over Khypris. Johann hader Kislivitter og påstår at det var dem, der dræbte hans kone. Khypris er en mødding og dens beboere er hanerne, der bestiger den for at gale... Johann er en karakter fra De Tretten Stater. Han er neutralt klædt i skjorte og bukser, men har en tudorhat med stor fjer, samt et renhedssejl, der viser de seneste voldboldsresultater. Han bærer en bøllekølle og en armskinne,så han er klar til at kaste sig ud i voldbolds debatter, hvis situationen skulle fordre det. Læg mærke til at tøjet og det meste af ekstra udstyret kan købes hos både dragonslair.dk og faraos.dk.

11 Hugo Gemein Hugo er i sold hos en af de lokale handelshuse, som PR ansvarlig, hvilket for det meste indebære at råbe af folk og true dem med sin medbragte kølle til de køber noget hos Hugos arbejdsgiver. Ellers bruger Hugo meget af sin tid med at chikanere rivaliserende handlende og han er altid på udkig efter nytilkommende tilianere, der endnu ikke er klienter hos en don. Disse folk ruller han, imens han griner højt og tænker på øl og flæsk. Livet er i sandhed rædselsfuldt i Khypris... Hugo er en karakter fra De Tretten Stater og som sådan er han iklædt en lædervest, der er slashet og det samme er hans ene hose ben, hvoraf det andet er stribet. For at slå helt fast, at han er en kejserlig karakter har han fæstnet et renhedssejl til sin vest. Da han er en bølle er han udstyret med en simpel stålhjelm og stålbeslåede armskinner. Han er bevæbnet med et sværd, men det fortrukne våben er nu engang køllen, som han terroriserer gaderne med. Da han er fra De Tretten Starter og elsker øl, har Hugo selvfølgelig et ølkrus trofast ved sin side.

12 Enzo Tagtalia Enzo er tredje søn af en af de lokale don er. Når han i sin kedsomhed ikke drikker sig fuld og træner duelfægtning, er han ude for at samle støtter til sin far, som en del af Khypris nye ledelse. Desværre er Enzo bedre til at drikke og fægte end han er til at argumenterer, så hans bølle-venners næver står for det meste for argumenterne... Vold siger mere end tusind ord i Khypris... Enzo er en tiliansk karakter og bærer en stor barret som hovedbeklædning for at vise sin tilianske kultur. Han er iklædt en stram kort dublet jakke med store skuldre og har stramtsiddende ensfarvede bukser, hvilket er moden nu i Tilia. Han bærer et moderigtigt skærft rundt om livet og som alle andre ægte tilianere drikker han gerne rosé vin af sit prangende vinbæger. Til selvforsvar bærer han en slank lang kampkårde.

13 Bacco Brazi Bacco hader sit liv så meget, at han brækker sig som det første hver dag han vågner. Når dette er overstået er han ude og gå til hånde for sin Don og hvis denne bevæger sig uden for sin bolig er Bacco på pletten for at sikre, at ingen rivaler overfalder ham. Ellers patruljerer Bacco de forskellige klienter og henter deres daglige gaver hjem til Donnen og ellers sørge for at de ikke bliver forulempet af andre familiaer. Fjender lurer bag hvert et hjørne i Khypris... Bacco er tiliansk og bærer en relativ kort stramtsiddende dublet jakke. Man kunne være i tvivl om jakke og bukser tilhørte en borger fra De Tretten Stater, så for at fjerne alt tvivl er Bacco iført en moderigtig tiliansk barret og bærer et tiliansk skærft rundt om livet. Normalt er Bacco blot udstyret med en kølle til at holde ro og orden blandt klienterne, men på det næste billede er han trukket i sit kampgrej. Dette inkluderer blot læderhandsker, et simpelt sværd med tilhørende fægteskjold, samt en basal læderbrynje, da ingen i Baccos familia ligger inde med tung udrustning. Bacco er dog ikke bekymret over den manglede rustning, for situationen er jo den samme for modstanderne...

14 Luca Pazio Luca er lige ankommet til byen og da hun endnu ikke er blevet klient under en af byens don er, er hun flere gange blevet overfaldet og rullet af forskellige bøller. Derfor trækker hun nu hver aften i maske og sammen med to andre prøver hun, at gøre gaderne sikrer ved at hjælpe daglejere i nød. Hun håber at nogle hæderlige folk, vil gøre byen sikker igen. I Khypris er folk ligeglade med at du skriger... Luca er tilianer. Hun er klædt efter tiliansk mode, med en nederdel, kvindeskjorte og udenover bærer hun en tætsiddende snørevest, som er skåret under brystet. Desuden bærer hun en tiliansk baret og et moderigtigt skærfte. I dette billede har Luca taget et tørklæde om munden og bevæbnet sig med en kniv i hendes søgen efter forbrydere og overfaldsmænd i Khypris gader i nattens mørket.

15 Don Alberto Manzini Don Alberto startede som klient og skopudser under en af de allerførste don er, men da dennes familia gang på gang var ude af stand til at beskytte sine klienter, ledte Alberto ham i et baghold. Et handelshus fra De Tretten Stater kvalte ham i sine egne indvolde, og Alberto overtog selv titlen som Don. Efter at have fodret den tidligere dons nyfødte søn til lokale ulve og pisket dennes kone offentligt og smidt hende på porten, har Alberto vist sin styrke overfor klienterne og de har nu endelig en ordentlig beskytter. Alberto ser sig selv som en naturlig del af et triumvirat, der skal lede Khypris på tiliansk maner. I Khypris tilsmiler lykken den voldige og brutale... Don Alberto er tiliansk. Han er, tro mod den tiliansk mode, iklædt en kort stram vest med et skærft rundt om livet og en tiliansk baret på hovedet.hans bukser er neutrale og han drikker god tiliansk vin af sit vinbæger. Han er blot bevæbnet med en lille kniv, da han nu har folk til at slås for sig.

16 Elena Cazzo Elena er klient hos Don Alberto, og siden hun blev tvunget til Khypris har hun hadet hver eneste dag. Først gik hverdagene med daglig terror pga. en don, der ikke kunne beskytte hende og hendes.siden den ny Don har overtaget fortsætter den daglige brutalitet, men han hærger ganske vist alle hans modstandere skånselsløst og uden nåde. I modsætning til mange andre tilianere, da støtter Elena aktivt op bag et handelslaug, der med riddernes hjælp kunne beskytte indbyggerne både indenfor og udenfor byen. Når Elenas bod er lukket arbejder hun derfor sammen med en gruppe ligesindede på at lave laugs love, som kan beskytte de borgere, der bidrager positivt til byen. I Khypris må man slås, for at få ret... Elena bærer et neutralt udseende kjole og har som følge valgt at iklæde sig en tiliansk baret og snørevest samt korset, for at ingen skal være i tvivl om hendes kulturelle baggrund. Hun bærer et vin bæger i sit bælte, så hun altid er klar til et glas port eller rosé vin. Elena er sjældent i problemer pga. sin voldelige dons beskyttelse, men bærer alligevel en kort kniv i sit bælte.

17 Lucia Manzini Lucia er datter af Don Amberto Manzini. Hun har fulgt sin fader fra at være skopudser til nu at være en del af en Familia. Der er dog ikke plads til at drive den af i Manzini familien, da ambitioner er kædet sammen med hårdt arbejde og nådesløshed. Lucia styrer den daglige drift af familiens handelsbod og er en benhård kræmmer, der har fordoblet indtægterne siden standen overgik til Manzini. Selvom hun støtter sin fader som kommende medlem af et eventuelt triumvirat, så er hun dog meget betaget af de bretonnianske ridder og deres mod og ære, hvilket hun mener tilianske mænd ofte mangler... I Khypris er det bedre at få en kniv i maven i dag end tre i ryggen i morgen... Lucia er tiliansk. Hun bærer en klassisk tiliansk kjole med empire snit og et moderigtigt bånd under brystet. På hovedet har hun en baret, der tydeligt viser hendes kulturelle tilhørsforhold og hun bærer et bånd rundt om hendes arm, der viser at hun hører ind under Manzini. Ligesom hendes fader, har Lucia en stor flok af folk til at slås for sig, men hun bærer dog en lang kampkniv i sit bælte til uforudsete situationer.

18 Olivia Zaza Olivia er bogholder for en af byens mange udskænkningssteder, og holder styr på de mange forskellige valutaer, der kommer igennem beværtningen hver eneste dag. Olivia omgås dagligt næsten alle nationaliteter og er en udpræget fortaler for at man ikke skal tænke sig selv som tilianere, norscaner osv. men som Khyperianere. På trods af sine meninger er hun dog stadig mål vogter for det lokale tilianske voldboldshold De Rustne Ræve. Olivia ser gerne at de forskellige kulturer fik lavet et kompromis, der kunne gøre alle tilfredse, når en styreform skulle afgøres. I Khypris drukner en enkelt mening i et blodrødt hav... Olivia er tiliansk. Hun er klædt efter klassisk tiliansk stil med nederdel, skjorte og kvindevest. Yderligere bærer hun en baret som er de mest normale tilianske hovedbeklædninger. Skønt hun sjældent er i problemer pga. sine moderate holdninger og holdkammeraters muskler, ved hun godt at Khypris er et skummelt sted så hun er stadig bevæbnet. Læg mærke til at tøjet og det meste af ekstra udstyret kan købes hos både dragonslair.dk og faraos.dk.

19 Vincent Altobello Vincent er klient for Don Manzini, og har et siesta spisested, hvor folk kan holde en times fri fra den travle hverdag. Selvom han er klient for Don Manzini, bryder Vincent sig ikke om da Manzini piskede den tidligere Dons kone offentligt. Derfor har han overvejet at skifte klientskab til en af de andre lokale don familier, men han skal blot have samlet mod til sig, for Don Manzini er en nådesløs mand. Vincent vil gerne have et triumvirat i byen, så længe Don Manzini ikke bliver en del af dette. I bedste tilianske stil mener Vincent yderligere, at man burde hyre nogle lejesoldater til at passe på byen, frem for utilregnelige Bretonianske riddere. Guld i lommen er godt, men en flaske vin i maven er bedre... Vincent er tilianer. Han er meget neutralt klædt på i skjorte og bukser, så han har iklædt sig et moderigtigt skærft og baret i tiliansk stil. Som de fleste andre tilianere nyder han gerne en flaske port - eller rosévin. Selvom Vincent ikke er en specielt voldelig person (efter Khypris standard), er han ikke uden grund paranoid og beskytter sine underarme med læderarmskinner og er desuden bevæbnet med en lang kniv. Læg mærke til at tøjet og det meste af ekstra udstyret kan købes hos både dragonslair.dk og faraos.dk.

20 Hugo Le Petit Hugo arbejder på den lokale vinmark lige udenfor byen og har som sit livs opgave at levere så god vin, som muligt til sine herremænd. Le Petit betaler gladelig 9/10 af alt hvad han ejer til sine adelige beskyttere, for han ved at uden dem er han intet. Til gengæld hader han alle de andre indbyggere, der ikke viser den rette respekt for ridderne og bare vælter sig i penge, der ikke burde være deres. Hugo håber at ridderne snart tager alle indbyggerne og smider dem ud på alt den dejlige jord, der ikke er blevet opdyrket endnu. I Khypris er man kun det værd, man gør sig til... Hugo er en bretoniansk karakter. Han er meget simpelt klædt i skjorte og neutrale bukser. Han bærer en karakteristisk strudshætte, som er ormal blandt bretonnianere og har en stråhat på for at skærme ham mod solen når han arbejder i markerne. Da han har en stor flok riddere til at beskytte sig er Hugo selvfølgelig ikke bevæbnet.

21 Nogle slut kommentarer Vi håber at du har fået noget ud af vores inspirationsguide og har en bedre fornemmelse af, hvordan vi gerne vil have folk ser ud til Khypris År 1. Hvis du skal til at lave kostumer fra bunden, så tænk gerne på hvilke materialer du bruger. Vi er ikke grej nazister (i hvert fald ikke på andres vegne), så for os er det vigtigste helhedsindtrykket og ikke de enkelte dele. Prøv dog at bruge naturlige materialer frem for syntetiske, som er brandfarlige. Uld og hør er selvfølgelig superlækkert, men bomuld er også ganske fint ligesom bomulds velour til kostbart tøj. Vi vil løbende ligge guides til tøj, hatte, renhedssejl m.m. op på hjemmesiden og komme med links til, hvor man kan købe lækre mønstre til både hoser, kjoler, dublet jakker osv. Husk at oprette dig på forum. Deltag endelig aktivt i debatterne og få kordineret spil med både venner og fjender... Og hjælp derigennem med at gøre Khypris til årets helt store scenaireoplevelse. Vi ses på Forlev spejdercenter i Juli. Den vigtigste måde at vise sin kultur på er dog gennem ekstra udstyr, såsom hatte, renhedssejl, skærfter, kyser, sløjfer og mange andre ting.

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham.

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Det var sådan dengang i Israels land, at det at være konge

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Elvere. Tips og ideer til elverkostume. Guide skrevet af Anna Balsgaard

Elvere. Tips og ideer til elverkostume. Guide skrevet af Anna Balsgaard Forfatter Anna Balsgaard Dato Man Maj 23, 2005 10:38 pm Beskrivelse Hvad kan man selv gøre for at ens elverroll også ligner en elver? Kategori Kostumer Type Udstyrs Guide --------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Side 1. Den store helt. historien om herkules.

Side 1. Den store helt. historien om herkules. Side 1 Den store helt historien om herkules Side 2 Personer: Herkules Kongen Nevøen Side 3 Den store helt historien om herkules 1 De to slanger 4 2 Dræb løven 6 3 Løvens skind 8 4 Hulen 10 5 Herkules dræber

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn?

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Babys Søvn en guide Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Små børn har behov for meget søvn, men det er bestemt ikke alle, der har lige let ved at overgive

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0 Præsenterer En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0 1 Indhold Grupper, racer og karakterer... 3 MENNESKE (samt Højlændere og Dværge)... 4 ELVER (Skovelver og højelver)...

Læs mere

Alma 78 år. Dement. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden SENG TIL PSYKIATRIEN

Alma 78 år. Dement. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden SENG TIL PSYKIATRIEN Alma 78 år Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns Alma er ikke så god til at huske længere og hendes sygdom gør at hun har svært ved at passe dagligdagens gøremål.

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes FANATIC LIVE : f a n a t i c l i v e Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014 war war : never : changes KP og skade. KP: Til Fanatic Live spilles der med

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme.

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme. ARES Regelsæt ARES er ikke tænkt som et regeltungt scenarie, men vi synes nu alligevel, at der skal være muligheder for kamp og lidt hurlumhej, så nedenstående vil dække det mest basale. Er der ting som

Læs mere

Luft fortællingen - Mental frihed

Luft fortællingen - Mental frihed Luft fortællingen - Mental frihed Anslag Igangsættende plotpunkt Eskalation Vendepunkt Point of no return Klimaks Mentalt fangenskab Sindet befries Modstand mod nyfunden frihed Forførelse og bedrag Kampen

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til julesøndag side 1. Prædiken til julesøndag Tekst. Matt. 2,13-23.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til julesøndag side 1. Prædiken til julesøndag Tekst. Matt. 2,13-23. 12-2015 side 1 Prædiken til julesøndag 2015. Tekst. Matt. 2,13-23. Verdens skæve gang. Det gør ondt i sjælen at læse og høre denne tekst om barnemordene i Betlehem. Betlehem som vi har forbundet med julens

Læs mere

Roller: Fortæller, Helgi, Bellisande, Bellisandes mors/fars stemme. Ingen må se os på denne måde. Det vil ødelægge dit ry.

Roller: Fortæller, Helgi, Bellisande, Bellisandes mors/fars stemme. Ingen må se os på denne måde. Det vil ødelægge dit ry. Kopiside 7 Break 6 Kærligheden eller pligten? Scene 1 - Anslag Roller: Fortæller, Helgi, Bellisande, Bellisandes mors/fars stemme Helgi og Bellisande mødes i hemmelighed ved søen, og Helgi opdager, at

Læs mere

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden Krigersystem At købe sig op i krigersystemet Krigersystemet er inddelt i to niveauer. Først køber man niveauer i en disciplin (Smidighed, Styrke, eller Taktik). Når man køber et nyt niveau i en af de tre

Læs mere

År 1700 f.v.t. 500 f.v.t

År 1700 f.v.t. 500 f.v.t År 1700 f.v.t. 500 f.v.t 1 Bronzealderen Bronzealderen er tiden lige efter bondestenalderen. Den varede fra 1700 f.v.t. til 500 f.v.t og hedder Bronzealderen på grund af det nye metal bronze. Da bronze

Læs mere

Endnu en gang stod fuldmånen på himlen. En kølig blæst strøg gennem skovens mørke og fik bladene til at rasle. De to blodsøstre Hævn og Hunger sad på

Endnu en gang stod fuldmånen på himlen. En kølig blæst strøg gennem skovens mørke og fik bladene til at rasle. De to blodsøstre Hævn og Hunger sad på Endnu en gang stod fuldmånen på himlen. En kølig blæst strøg gennem skovens mørke og fik bladene til at rasle. De to blodsøstre Hævn og Hunger sad på en splintret stamme. Vores søster Harm er sent på den,

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

"AFSKED" CLARA KOKSEBY

AFSKED CLARA KOKSEBY "AFSKED" Af CLARA KOKSEBY AFSKED (TIDL. ENGLEFJER) RODEN 1, STATION NEXT Endelige manuskript 1. EXT. KIRKEGÅRD - FORMIDDAG (6) og hendes far (34) står sammen med ca. 7-10 mennesker klædt i sort rundt om

Læs mere

PROLOG. Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere

PROLOG. Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere PROLOG Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere Øverst på Saint-Charles-banegårdens høje trappe stod Guitou, som hans mor stadig kaldte ham, og kiggede ud over Marseille.»Storbyen«,

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

HOT/NOT listen til Krigslive VIII (1/5) HOT/NOT listen til Krigslive VIII

HOT/NOT listen til Krigslive VIII (1/5) HOT/NOT listen til Krigslive VIII / listen til Krigslive VIII (1/5) / listen til Krigslive VIII Opdateret 10. oktober 2011 / listen til Krigslive VIII (2/5) og liste - hvorfor det? Følgende liste er foreløbige retningslinier til dragter

Læs mere

I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, Amen. En fremmed kommer til byen.

I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, Amen. En fremmed kommer til byen. Påskesøndag, 31.marts, Domkirken, kl.10.00 Salmer: 224, 218, 239 // 236, 234; altergang 227 Tekster: Mark. 16,1-8 Ingen dåb; altergang rit c, O du Guds lam v.1 efter helligsang I Faderens og Sønnens og

Læs mere

Denne bog har lix 20.

Denne bog har lix 20. Denne bog har lix 20. Glæd dig til de næste DE SKJULTE DÆMONER-bøger: Bog 1: Den nye dobbeltgænger Bog 2: Dødens krystaller (er udkommet) flere bind under forberedelse NICOLE BOYLE RØDTNES Illustreret

Læs mere

mutilation avenue Dvolako: remains of purple VOL/18

mutilation avenue Dvolako: remains of purple VOL/18 mutilation avenue Dvolako: remains of purple VOL/18 Der var engang. Det der skete husker vi. Bare fem drengen. Derude et sted. Det var også dengang, det var det. Her eller der, ingen hjemme, stemmer som

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden Alma 82 år Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns Alma er ikke så god til at huske længere og hendes sygdom gør, at hun har svært ved at passe dagligdagens gøremål.

Læs mere

Rænkespil Kostumekompendium : Rinfolk

Rænkespil Kostumekompendium : Rinfolk Rænkespil Kostumekompendium : Rinfolk Forord Hele kostumekompendiet inkluderer en beskrivelse af pynt og valg af stof samt en forklaring på hvorfor vi har valgt netop disse elementer. Siden mennesket begyndte

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 6. september 2015 Kirkedag: 14.s.e.Trin/A Tekst: Luk 17,11-19 Salmer: SK: 3 * 330 * 508 * 582 * 468,4 * 12 LL: 3 * 508 * 582 * 468,4 * 12 I Benny Andersens

Læs mere

Sangbog for De Kejserlige Provinstropper.

Sangbog for De Kejserlige Provinstropper. Sangbog for De Kejserlige Provinstropper. ndhold Side - Forside Side - ndholdsfortejnelse Kejserriget blev jeg født Side - Stolte Mænd fra Stirland Side V - Stirland er jeg Vokset op. Side V - Fra Stirland

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7 I 1999 hærgede en voldsom orkan i Danmark og Sverige. Store skovarealer blev ødelagt. Det var en katastrofe for mange svenske skovejere, og efterfølgende begik flere af disse mennesker, der havde mistet

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Vædderen: På hovedet. Retvendt. på hovedet. Omgiv dig med et smaragdgrønt lys, og lad universet heale dig. Du er mere følsom end man umiddelbar tror ved første

Læs mere

Side 1. Pilen og æblet. historien om wilhelm tell.

Side 1. Pilen og æblet. historien om wilhelm tell. Side 1 Pilen og æblet historien om wilhelm tell Side 2 Personer: Johan Wilhelm Gessler Side 3 Pilen og æblet historien om wilhelm tell 1 Stenen 4 2 Hatten 6 3 Et frit land 8 4 Fanget 10 5 Rotten 12 6 Wilhelm

Læs mere

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme.

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. Få eller have 1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. 2) Få bruger man om en forandring eller udvikling. Derfor er det næsten altid få, når årsagen til forandringen er nævnt

Læs mere

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn.

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn. LÆS BARE LØS A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist.. Han maler en lille ko.. Her er en glad lille pige. 2. Hun maler en ko. 2. Han råber vist noget. 3. Hun maler

Læs mere

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os.

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os. Gyldendal For pokker da Mor fnyser, så der kommer ild ud af hendes næsebor. Har du set den anden? Hun rækker guldøreringen med den funklende brillant op mod mig. Jeg ryster hovedet og rynker næse. Den

Læs mere

Grundregler i Kimbri Off-game:

Grundregler i Kimbri Off-game: Grundregler i Kimbri Ud over det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af rollespils-penge. For at holde fantasien i gang ser vi helst ikke tøj

Læs mere

Lucia-gudstjeneste i Bejsnap 13. december s.i advent II

Lucia-gudstjeneste i Bejsnap 13. december s.i advent II I dag har vi et dejligt solskinsvejr, og det nyder vi i fulde drag, for det er småt med lyset for tiden. Mørket har magten uden for i disse dage. Det er mørkt når vi står op, og det begynder allerede at

Læs mere

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger Spørgsmål til elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL Dialog et spil om holdninger Elever FORMÅL At I hører hinandens synspunkter og erfaringer. At gruppen diskuterer disse. At give ideer til fælles normer. At give

Læs mere

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst:

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst: Smedesættet v. 4.2 At være smed Det er meget simpelt at være smed. Dette hæfte giver dig overblik og hjælper dig med at huske hvad der kræves af en smed og hvilke muligheder han får til gengæld. Krav for

Læs mere

i deres spil. tabte kampe.

i deres spil. tabte kampe. Fjerde søndag efter trinitatis 13.juli 2014. Domkirken 10: 743 Nu rinder solen op, 598 O Gud, 306 O Helligånd, 710 Kærlighed til fædrelandet, 752 Morgenstund, Nadver: 377 I Herrens udvalgte. Gråbrødre

Læs mere

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Salmer. Lem 10.30: 435 Aleneste Gud, 306 O Helligånd kom til os ned, 675 Gud vi er i gode hænder, 41 Lille Guds barn, 438 Hellig, 477 Som korn, 10 Alt hvad

Læs mere

HAVET OG MENNESKET FAKTA-ARK 1

HAVET OG MENNESKET FAKTA-ARK 1 Døden og Havet Sonatorrek (ca. 960) Egill Skallagímsson Islandsk skjald, o. 900-983 Direkte oversættelse Finnur Jónsson 1912-1915 Dette er en direkte oversættelse, hvor oversætteren ikke har forsøgt at

Læs mere

Det er blevet Allehelgens dag.. den dag i året, hvor vi mindes de kære elskede, som ikke er hos os længere!

Det er blevet Allehelgens dag.. den dag i året, hvor vi mindes de kære elskede, som ikke er hos os længere! ALLEHELGEN 2012 HA. Der er dage, hvor jeg slet ikke har lyst til at stå ud af sengen Jeg tænker på hende hele tiden. Der er ikke noget, der er, som det var før. Sådan udtrykte en mand sig. Han havde mistet

Læs mere

1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus

1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus profil for ægtemænd 1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus 2. Jeg kan godt lide at være alene med min kone Jeg føler mig

Læs mere

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist 1 2 Natuglens liv Vi skulle hver for sig vælge en fugl, vi gerne vil skrive om. Dermed har jeg valgt at skrive om en natugle. Jeg finder dem meget interessante og vil gerne vide noget mere om dem, og da

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

Rænkespil Kostumekompendium : Syriller

Rænkespil Kostumekompendium : Syriller Rænkespil Kostumekompendium : Syriller Forord Hele kostumekompendiet inkluderer en beskrivelse af pynt og valg af stof samt en forklaring på hvorfor vi har valgt netop disse elementer. Siden mennesket

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Et stort tak til min familie og venner for inspiration og særlig tak til Sigrún, Kolbrún og Danni for teknisk støtte og sparring

Et stort tak til min familie og venner for inspiration og særlig tak til Sigrún, Kolbrún og Danni for teknisk støtte og sparring Et stort tak til min familie og venner for inspiration og særlig tak til Sigrún, Kolbrún og Danni for teknisk støtte og sparring GIV KLUDENE NY STIL 26 genbrugsopgaver Elín Arndís Gunnarsdóttir Giv kludene

Læs mere

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA - stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA Hvid stamme MOTTO: Det er Solgudens vilje, at du skal gøre hvad jeg siger STIKORD: Præster, bestemmer, rige Da Solguden straffede menneskerne, troede

Læs mere

Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard

Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard 1 Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard 2 Dan Sagnet fortæller, at en konge ved navn Dan, jog sine fjender mod syd. Han var en stærk konge, og folk gav hans land navn efter ham. På den måde fik Danmark

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Stille bøn. I modet til at kunne sige fra. Stille bøn. I kærlighed og omsorg

Stille bøn. I modet til at kunne sige fra. Stille bøn. I kærlighed og omsorg Tidebøn Du kan bede disse tidebønner alene eller sammen med andre. Er I flere sammen, anbefaler vi, at I beder bønnerne vekselvist. Hvor det ikke er direkte angivet, er princippet, at lederen læser de

Læs mere

Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel. Derfor flygter hans forældre med ham til 1) Ægypten X) Jordan 2) Nazaret

Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel. Derfor flygter hans forældre med ham til 1) Ægypten X) Jordan 2) Nazaret Tip rigtige om Menneskesønnen kapitel - Hvad er kristendommens symbol? ) slangen X) lyset ) korset Jesus bliver født i ) Jerusalem X) Betlehem ) Nazaret Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel.

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

Tab 5 kg. på 5 minutter

Tab 5 kg. på 5 minutter Tab 5 kg. på 5 minutter eller Den store guide til tøjsnit der slanker ******************************************************************************** Til dig, der gerne vil have alle de gode tips til,

Læs mere

Stenalderen. Jægerstenalderen

Stenalderen. Jægerstenalderen Stenalderen Helt tilbage til år 12.000 f. kr. var der istid i Danmark. Hele landet var dækket af is med over en kilometer i tykkelse, så der var ikke meget liv. Langsomt begyndte isen at smelte, og istiden

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Shakespeare: Macbeth. Handlingen. Spilleregler.

Shakespeare: Macbeth. Handlingen. Spilleregler. Shakespeare: Macbeth Handlingen Spilleregler. Alle sidder i en rundkreds omkring scenen. Mænd bliver spillet af piger, kvinder af drenge. Læreren er spilstyrer og bestemmer, hvem der skal ind på scenen.

Læs mere

Med Ladbyskibet på tur

Med Ladbyskibet på tur Med Ladbyskibet på tur Engang sejlede Ladbyskibet på vandet omkring Kerteminde. Måske tog det også på togter rundt i vikingernes verden. Ladbyskibet var et langskib på 21 m. Det har været stort og flot.

Læs mere

Den Indre mand og kvinde

Den Indre mand og kvinde Den Indre mand og kvinde To selvstændige poler inde i os Forskellige behov De har deres eget liv og ønsker De ser ofte ikke hinanden Anerkender ofte ikke hinanden Den største kraft i det psykiske univers,

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Køn. Hvilken klasse går du i? Hvor gammel er du? Hvad synes du om at gå i skole? Hvordan synes du, at du klarer dig i skolen? (1) Pige.

Køn. Hvilken klasse går du i? Hvor gammel er du? Hvad synes du om at gå i skole? Hvordan synes du, at du klarer dig i skolen? (1) Pige. Køn (1) Pige (2) Dreng Hvilken klasse går du i? (1) 8. klasse (2) 9. klasse Hvor gammel er du? (3) 13 år (4) 14 år (5) 15 år (6) 16 år Hvad synes du om at gå i skole? (1) Vældig godt (2) Temmelig godt

Læs mere

Side 1. Lys i håret. historien om santa lucia.

Side 1. Lys i håret. historien om santa lucia. Side 1 Lys i håret historien om santa lucia Side 2 Personer: Lucia Lucias mor Paulo Side 3 Lys i håret historien om santa lucia 1 Mor er syg 4 2 Agates grav 6 3 Et smukt lys 8 4 Paulo 10 5 Lucias øjne

Læs mere

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh METAN an original screenplay by Nanna Westh Nanna Westh Søren Norbys Allé 2A, 1.tv 2300 Kbh S +45 31364959 nannawesth@live.dk INT. KØKKEN-ALRUM - AFTEN Et kålhovedstort æble midt på et festdækket spisebord.

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation.

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. Indledning Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. John Stott Det var en dejlig søndag morgen lige efter gudstjenesten.

Læs mere

10. s.e. trinitatis Luk 19,41-48, 5 Mos 6,4-9, 1 Kor 12,1-7[8-11] Salmer: 403; 13; ; 192(alterg.); 7

10. s.e. trinitatis Luk 19,41-48, 5 Mos 6,4-9, 1 Kor 12,1-7[8-11] Salmer: 403; 13; ; 192(alterg.); 7 10. s.e. trinitatis Luk 19,41-48, 5 Mos 6,4-9, 1 Kor 12,1-7[8-11] Salmer: 403; 13; 300-332; 192(alterg.); 7 Lad os alle bede: Kære hellige ånd, vi beder dig tale til vores hjerte, så vi ser, hvad der rummes

Læs mere

atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund

atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund dit barns hund atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund Fø rst udgivet i England 2007 af Hamlyn, a division of Octopus Publishing Group Ltd Copyright

Læs mere

V I K I N G E B L O D OVERFALDET

V I K I N G E B L O D OVERFALDET V I K I N G E B L O D OVERFALDET OVERFALDET - VIKINGEBLOD 1 af Marianne Slot Illustrationer og omslag: Pia Falck Pape Første e-bogsudgave 2011 epub-produktion: Easy Book Design, København ISBN: 978-87-92811-34-9

Læs mere

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret 16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret barnedåb. Den festlige velkomst her i menigheden af lille

Læs mere

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG UGE 3: GUDS FOLK FORBEREDELSE Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Vores identitet som Guds familie. Gud valgte sit folk af ren og

Læs mere

Eva Egeskjold Kongens løgne

Eva Egeskjold Kongens løgne Eva Egeskjold Kongens løgne Illustreret af Iona Brinch Andersen & Vig Brødre af Blodet 4 Kongens løgne Eva Egeskjold og Forlaget Andersen & Vig 1. udgave, 1. oplag 2016 Brødre af Blodet 4 Illustration

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove,

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove, MULIGHEDER Hvis der ikke var dyr, så ville min ko skrige højt. Hvis der fandtes superbabyer, så ville vi alle ikke kunne sove. Hvis Sevel Kirke var lyserød, så ville vi ikke spise citronmåne. Hvis citronmåne

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. OPGAVER TIL Livet går så hurtigt NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. Tal i grupper om jeres egne

Læs mere