Kostume inspiration: Tak til Dragons Lair - Århus for lån af studie og for lån af diverse kostumer, våben og tilbehør.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kostume inspiration: Tak til Dragons Lair - Århus for lån af studie og for lån af diverse kostumer, våben og tilbehør."

Transkript

1 Kostume inspiration: Dette er ment som en inspirations guide til forskellige måder, hvorpå du kan designe dit tøj og din generelle stil. Der er ingen forklaring på, hvordan udstyret er lavet og det er heller ikke meningen. Meningen er at vise og forklare nogle af vores tanker bag ved udseendet på specielt tilianere og roller fra De Tretten Stater. Det er værd at bemærke, at der ikke rigtig er nogle billeder af norscanere, kislivitter, bretonianere og andre kulturer der kunne tænkes at være i scenariet. Det er en meget bevist beslutning, ud fra det synspunkt at de folk, der spiller sekundære kulturer, nok selv har nogle ideer til, hvordan det skal være. Det vigtige for os er, at definere forskellen på folk fra Tilea og De Tretten Stater, således at man ikke er i tvivl om hvor folk er fra. Vi har med vilje valgt, at give hver kultur et feel frem for hårde retningslinjer. Derfor skal du se de åbne forslag som muligheder frem for restriktioner. Vi håber beskrivelsen af rollerne giver et godt grin, men også noget inspiration til, hvordan man kan peppe sin rolle lidt op. - Aagaard og Allan Tak til Dragons Lair - Århus for lån af studie og for lån af diverse kostumer, våben og tilbehør.

2 Agnete Schlemmer Agnete er en forhutlet daglejer, der udover at gå til hånde, imod betaling, bruger meget af sin tid på Verenas Plads, hvor hun højlydt agiterer imod udlændinge,der ikke kan finde ud af at indordne sig under civiliserede nedskrevne love. Agnete er allerede blevet banket tre gange i dag, samt truet gentagne gange. Hun må derfor enten finde sig en arbejdsgiver eller satse på en snarligt kommende retssikkerhed. Lov og orden er en by i Kislev, i det anarkistiske Khypris... Agnete er en karakter fra De Tretten Stater. Bemærk at denne karakter bærer mandeklæder, hvilket er helt normalt i Khypris. Hun bærer en starfish hat og en lang vest, hvoraf begge er lavet af skind. Hun har stribede hoser på, hvilket er populært i De Tretten Stater, og for at ingen skal være i tvivl har hun nedskrevet sine vigtigste argumentationer på et renhedssejl og viklet det rundt om armen. Som de fleste andre er Agnete bevæbnet med en kniv til slagsmål, og et langt halvandenhåndssværd til hvis det bliver alvorligt.

3 Rudolph Vielgeld Herr Vielgeld ejer et handelshus i Khypris, som han selv byggede op fra bunden. Da han ankom til byen, som daglejer, skaffede han sine første handelsvarer ved at plyndre lokale karavaner og siden har hans gesjæft blomstret specielt efter hans største rival faldt i mosen og dennes varelager brændte på en og samme dag... I Khypris handler det ikke om hvad du kan få, men hvad du kan ta... Rudolph Vielgeld er fra De Tretten Stater. Han er iført kyse med en starfist hat udenover og bærer en kort frakke med store ærme. Renhedssejlerne, som han er dækket i er typisk kejserlig overtro og er tænkt til at skærme ham fra ondskab (der er meget ondskab efter Vielgeld). I typisk kejserlig stil er hans ene hoseben stribet. Som en lykkeamulet bærer han en knogle fra sin sidste modstander han fik dræbt og har et bjørneskind over skuldrene for at se mere intimiderende ud. Som tegn på sin rigdom bærer han et rigt udsmykket skærfte over sin ene skulder, og som et symbol på at døden følger ham har han snøret et timeglas til sin lykkeknogle. På kejserlig maner er han bevæbnet med et halvandenhåndssværd til kamp og en kort slank kniv til slagsmål.

4 Ludwig Horst Herr Horst har en bod, hvor han i sine første måneder solgte røgede kødsnacks fra forskellige pattedyr, såsom ræve, grævlinge og andre skovdyr. Nu til dags har han dog fået bedre leverancer og han skal ikke længere forsvare sig imod utilfredse kunder med våben. Han er blevet stor fortaler for indførelsen af en fælles lovgivning og en borgmester med tilhørende handelslaug. I Khypris er det fuld tilfredshed, eller en kniv i maven... Ludwig er en karakter fra De Tretten Stater og er meget neutralt klædt i en dublet og løstsiddende bukser. For at vise, at han er en kejserlig borger er han iklædt kyse og en tudor hat, samt et renhedssejl på brystet. Yderligere har han valgt, at binde sine ærmer op med store sløjfer, hvilket er meget normalt at gøre på både arme og ben ifølge kejserlig mode.

5 Helmut Smed Smeden arbejder hele dagen lang på at levere essentielle smedevare til Khypris. Alle hans produkter er for risikable, at bringe ind via karavane. Udover at være smed er Helmut med i Kobberbrødrerne, der er selvbestaltede vagtmænd i de sene aften timer i de kejserlige kvarterer. Ofte hænder det, at de må følge de forbandede norscanere og kisliviter tilbage til slummet, hvor de retteligt hører til. Helmut reparerer tit riddernes hærgede rustninger, så han ved hvor meget de må stå til måls med for at beskytte borgerne. Helmut går pga. dette ind for et handelslaug underlagt ridderne, så han er sikker indenfor byens rammer. Skovene og højdedragene trækker tættere og tættere på Khypris... Helmut er en karakter fra De Tretten Stater. Han bærer en neutral skjorte samt bukser, men har for at vise sin tilknytning til De Tretten Stater bundet sløjfer rundt om sine benklæder. Derudover har han taget en praktisk skindkyse på. Han har læderarmskinner på for at beskyttesine underarme, når han arbejder. Helmuts hammer er både et redskab til at smede potter og pander, såvel som til at slå folks pandeskaller ind.

6 Hendes Overhøjhed Komtesse Magda Dunkelschild, Prinsesse af Skummelgade og ridder af Det Blodige Sværds Orden. Frau Dunkelschild har imponerende hurtigt opbygget sig et mindre imperium, i betragtning af at hun ankom til Khypris for blot tre måneder siden. Dette har hun gjort ved, at udlåne penge og drive folk fra hus og hjem for at leje boliger ud til andre... Hun har gjort en særlig indsats ud af, at få slået sine rivaler ihjel så blodigt og offenligt som overhovedet muligt. For derefter at brænde deres rester og hænge knoglerne op i sin bolig til skræk og advarsel. Komtessen ser gerne at den nye leder af byen bliver en kejserlig adelig, - selvfølgelig en, der er støttet af hende. De bretonnianske riddere må rette ind under denne adelige leder eller berede sig på, at komme til at udsmykke hendes nye spisesal. I Khypris har du den magt som andre giver dig... Magda er fra De Tretten Stater. Hun bærer inderst en neutral kjole med en feminint skåret dublet jakke udenover. Hertil bærer hun en knogle i sit bælte, hvilket skal symbolisere at hun bestemt ikke frygter døden. Magda har indviklet sin krop i renhedssegl for at sikre hendes fortsatte succes. Hun bærer en stor starfish prydet med en vældig fjer, som sammen med hendes skind gør en statelig figur. Magda færdes naturligvis ubevæbnet, da hun har rigeligt af folk til at kæmpe sine kampe for sig.

7 Leopold Totwald Da der gik rygter om, at der var fundet Dunkelsten i Khypris, fik Leopold travlt med at flytte et kontor ned i den lovløse by, for at begynde at opkøbe Dunkelsten, som om der var ingen dag i morgen. Dunkelsten har de mest mirakuløse effekter indenfor medicin, alkymi og personligt helbred, så Herr Totwald betaler klingende mønt pr. gram Dunkelsten man sælger til ham. Når Leopold ikke vejer sten og pakker dem til transport, er han fortaler for at alt skal forblive som det er med ridderne. De blander sig nemlig ikke i Dunkelstens affærer, imodsætning til et handelslaug, der ville kræve skatter ind. Khypris er fyldt med ubehagelige overraskelser. Leopold er en karakter fra De Tretten Stater. Han bærer inderst en dublet med pufærmer og i kejserlig stil er hans ene bukseben stribet. Foruden sin dublet har han svøbt et stort skærfte om sig. Yderst er Leopold iklædt en stor skindfrakke med renhedssejl påsyet alle kanter. Yderligere har han renhedssejl viklet omkring sine arme, disse er med påmindelser om vekselkurser for de forskellige møntfødder kontra Dunkelsten. På hovedet bærer han en typisk Starfish hat med krydsede knogler for, at holde død og sygdom væk, samt en håndfuld påsatte fasanfjer. I hånden holder han en Dunkelsten, som er kendt for sine mirakuløse kvaliteter.

8 Wolfgang Galgenkopf Wolfgang er inkassator for tre større handelshuse, der alle bruger ham som freelance agent til at indkræve regninger fra dårlige betalere. Når forretningen går sløjt arbejder han som udsmider på frokost stederne, under siestaen, for at sørge for, at folk atter kommer tilbage til deres arbejde fremfor at dovne den. I sin fritid skriver han anonyme flyveblade mod udlændinge, handelsfolk, beskatninger og undertrykkelse af den personlige frihed. Wolfgang trives i Khypris, hvor han kan gøre som han vil, så jo mere uenige folk er, desto bedre er det for Wolfgangs jobmuligheder. Wolfgangs gamle kollega blev dræbt af bretonnianerne, da han agiterede mod dem og siden har Wolfgang været hunderæd for dem. Når anarki hersker i Khypris, trives den stærke... Wolfgang er en karakter fra De Tretten Stater og bærer hoser med puf for at vise sit tilhørsforhold til sin kejserlige kultur. Derudover bærer han kyse og en høj hat, der er bukket til den ene side, der er meget normalt specielt i de nordlige stater. Han er iført en lang frakke, denne anses som praktisk beklædning af både kejserlige og tilianske borgere. Han bærer et renhedssejl på brystet med navnene på skyldnere, så hverken de eller han selv er i tvivl om deres udestående gæld. Han er bevæbnet med en grossmesser med halvandenhåndsgreb, som er et populært våben blandt tidligere soldater. Derudover bærer han en kort kniv til slagsmål.

9 Gertrud Sweinkopf Gertrud har siden sin ankomst til Khypris som daglejer gjort det godt. Efter at have nærmest slidt sig selv op, og undgået at blive overfaldet, har hun dannet et forbund for daglejere. Her kan man mod en lille sum penge få garanteret arbejde og få en kompensation, hvis der ikke var noget at lave den dag. Flere og flere daglejere indordner sig hver dag under denne ordning og Gertruds stemme har efterhånden et helt kor bag sig. Gertrud ønsker en stærk person på toppen af magten, og for at undgå evt. skatter, ser hun også gerne ridderne varetage deres beskytter funktion mod at de holder sig udenfor byens interne politik. I Khypris dræber to par hænder dobbelt så godt som et enkelt par... Getrud er iklædt en meget neutral kjole og har derfor iført sig flere renhedssejl, der beskriver hendes forskellige kontrakter med byens daglejere. Derudover har hun en starfish som hovedbeklædning og for at give godt held imod ulykker har hun smykket sig med en knogle, der efter sigende skulle have været fra en helgen og derudover bærer hun Morrs timeglas. Selvom hun er allieret med de mange forskellige daglejere i byen, har hun for en sikkerheds skyld bevæbnet sig med en lang kampkniv. Læg mærke til at det meste af dette outfit kan købes i både dragonslair.dk og faraos.dk.

10 Johann Wulf Herr Wulf arbejder som graver i Morrs have, og da det ikke er unormalt med et par dødsfald i ugen, så har Johann nok at se til. Når Johann ikke graver gør han sin daglige tjans som alkoholiker i byens gader, efter at hans kone blev stukket ned om natten for et par måneder siden. I sin rolle som dranker vader han rundt på Verenas plads imens han råber og skriger umotiveret af folk. Han er dog inkarneret voldbold fan og holder med det lokale hold De Sorte Svin. Yderligere er han kendt for at gå amok på alle der ikke skåler med for Svinene. Når Johann er ædru ser han gerne en stærk baron på magten, med et velfungerende handelslaug under sig. Når han er derimod er fuld skriger og råber han om at De Sorte Svin skal herske over Khypris. Johann hader Kislivitter og påstår at det var dem, der dræbte hans kone. Khypris er en mødding og dens beboere er hanerne, der bestiger den for at gale... Johann er en karakter fra De Tretten Stater. Han er neutralt klædt i skjorte og bukser, men har en tudorhat med stor fjer, samt et renhedssejl, der viser de seneste voldboldsresultater. Han bærer en bøllekølle og en armskinne,så han er klar til at kaste sig ud i voldbolds debatter, hvis situationen skulle fordre det. Læg mærke til at tøjet og det meste af ekstra udstyret kan købes hos både dragonslair.dk og faraos.dk.

11 Hugo Gemein Hugo er i sold hos en af de lokale handelshuse, som PR ansvarlig, hvilket for det meste indebære at råbe af folk og true dem med sin medbragte kølle til de køber noget hos Hugos arbejdsgiver. Ellers bruger Hugo meget af sin tid med at chikanere rivaliserende handlende og han er altid på udkig efter nytilkommende tilianere, der endnu ikke er klienter hos en don. Disse folk ruller han, imens han griner højt og tænker på øl og flæsk. Livet er i sandhed rædselsfuldt i Khypris... Hugo er en karakter fra De Tretten Stater og som sådan er han iklædt en lædervest, der er slashet og det samme er hans ene hose ben, hvoraf det andet er stribet. For at slå helt fast, at han er en kejserlig karakter har han fæstnet et renhedssejl til sin vest. Da han er en bølle er han udstyret med en simpel stålhjelm og stålbeslåede armskinner. Han er bevæbnet med et sværd, men det fortrukne våben er nu engang køllen, som han terroriserer gaderne med. Da han er fra De Tretten Starter og elsker øl, har Hugo selvfølgelig et ølkrus trofast ved sin side.

12 Enzo Tagtalia Enzo er tredje søn af en af de lokale don er. Når han i sin kedsomhed ikke drikker sig fuld og træner duelfægtning, er han ude for at samle støtter til sin far, som en del af Khypris nye ledelse. Desværre er Enzo bedre til at drikke og fægte end han er til at argumenterer, så hans bølle-venners næver står for det meste for argumenterne... Vold siger mere end tusind ord i Khypris... Enzo er en tiliansk karakter og bærer en stor barret som hovedbeklædning for at vise sin tilianske kultur. Han er iklædt en stram kort dublet jakke med store skuldre og har stramtsiddende ensfarvede bukser, hvilket er moden nu i Tilia. Han bærer et moderigtigt skærft rundt om livet og som alle andre ægte tilianere drikker han gerne rosé vin af sit prangende vinbæger. Til selvforsvar bærer han en slank lang kampkårde.

13 Bacco Brazi Bacco hader sit liv så meget, at han brækker sig som det første hver dag han vågner. Når dette er overstået er han ude og gå til hånde for sin Don og hvis denne bevæger sig uden for sin bolig er Bacco på pletten for at sikre, at ingen rivaler overfalder ham. Ellers patruljerer Bacco de forskellige klienter og henter deres daglige gaver hjem til Donnen og ellers sørge for at de ikke bliver forulempet af andre familiaer. Fjender lurer bag hvert et hjørne i Khypris... Bacco er tiliansk og bærer en relativ kort stramtsiddende dublet jakke. Man kunne være i tvivl om jakke og bukser tilhørte en borger fra De Tretten Stater, så for at fjerne alt tvivl er Bacco iført en moderigtig tiliansk barret og bærer et tiliansk skærft rundt om livet. Normalt er Bacco blot udstyret med en kølle til at holde ro og orden blandt klienterne, men på det næste billede er han trukket i sit kampgrej. Dette inkluderer blot læderhandsker, et simpelt sværd med tilhørende fægteskjold, samt en basal læderbrynje, da ingen i Baccos familia ligger inde med tung udrustning. Bacco er dog ikke bekymret over den manglede rustning, for situationen er jo den samme for modstanderne...

14 Luca Pazio Luca er lige ankommet til byen og da hun endnu ikke er blevet klient under en af byens don er, er hun flere gange blevet overfaldet og rullet af forskellige bøller. Derfor trækker hun nu hver aften i maske og sammen med to andre prøver hun, at gøre gaderne sikrer ved at hjælpe daglejere i nød. Hun håber at nogle hæderlige folk, vil gøre byen sikker igen. I Khypris er folk ligeglade med at du skriger... Luca er tilianer. Hun er klædt efter tiliansk mode, med en nederdel, kvindeskjorte og udenover bærer hun en tætsiddende snørevest, som er skåret under brystet. Desuden bærer hun en tiliansk baret og et moderigtigt skærfte. I dette billede har Luca taget et tørklæde om munden og bevæbnet sig med en kniv i hendes søgen efter forbrydere og overfaldsmænd i Khypris gader i nattens mørket.

15 Don Alberto Manzini Don Alberto startede som klient og skopudser under en af de allerførste don er, men da dennes familia gang på gang var ude af stand til at beskytte sine klienter, ledte Alberto ham i et baghold. Et handelshus fra De Tretten Stater kvalte ham i sine egne indvolde, og Alberto overtog selv titlen som Don. Efter at have fodret den tidligere dons nyfødte søn til lokale ulve og pisket dennes kone offentligt og smidt hende på porten, har Alberto vist sin styrke overfor klienterne og de har nu endelig en ordentlig beskytter. Alberto ser sig selv som en naturlig del af et triumvirat, der skal lede Khypris på tiliansk maner. I Khypris tilsmiler lykken den voldige og brutale... Don Alberto er tiliansk. Han er, tro mod den tiliansk mode, iklædt en kort stram vest med et skærft rundt om livet og en tiliansk baret på hovedet.hans bukser er neutrale og han drikker god tiliansk vin af sit vinbæger. Han er blot bevæbnet med en lille kniv, da han nu har folk til at slås for sig.

16 Elena Cazzo Elena er klient hos Don Alberto, og siden hun blev tvunget til Khypris har hun hadet hver eneste dag. Først gik hverdagene med daglig terror pga. en don, der ikke kunne beskytte hende og hendes.siden den ny Don har overtaget fortsætter den daglige brutalitet, men han hærger ganske vist alle hans modstandere skånselsløst og uden nåde. I modsætning til mange andre tilianere, da støtter Elena aktivt op bag et handelslaug, der med riddernes hjælp kunne beskytte indbyggerne både indenfor og udenfor byen. Når Elenas bod er lukket arbejder hun derfor sammen med en gruppe ligesindede på at lave laugs love, som kan beskytte de borgere, der bidrager positivt til byen. I Khypris må man slås, for at få ret... Elena bærer et neutralt udseende kjole og har som følge valgt at iklæde sig en tiliansk baret og snørevest samt korset, for at ingen skal være i tvivl om hendes kulturelle baggrund. Hun bærer et vin bæger i sit bælte, så hun altid er klar til et glas port eller rosé vin. Elena er sjældent i problemer pga. sin voldelige dons beskyttelse, men bærer alligevel en kort kniv i sit bælte.

17 Lucia Manzini Lucia er datter af Don Amberto Manzini. Hun har fulgt sin fader fra at være skopudser til nu at være en del af en Familia. Der er dog ikke plads til at drive den af i Manzini familien, da ambitioner er kædet sammen med hårdt arbejde og nådesløshed. Lucia styrer den daglige drift af familiens handelsbod og er en benhård kræmmer, der har fordoblet indtægterne siden standen overgik til Manzini. Selvom hun støtter sin fader som kommende medlem af et eventuelt triumvirat, så er hun dog meget betaget af de bretonnianske ridder og deres mod og ære, hvilket hun mener tilianske mænd ofte mangler... I Khypris er det bedre at få en kniv i maven i dag end tre i ryggen i morgen... Lucia er tiliansk. Hun bærer en klassisk tiliansk kjole med empire snit og et moderigtigt bånd under brystet. På hovedet har hun en baret, der tydeligt viser hendes kulturelle tilhørsforhold og hun bærer et bånd rundt om hendes arm, der viser at hun hører ind under Manzini. Ligesom hendes fader, har Lucia en stor flok af folk til at slås for sig, men hun bærer dog en lang kampkniv i sit bælte til uforudsete situationer.

18 Olivia Zaza Olivia er bogholder for en af byens mange udskænkningssteder, og holder styr på de mange forskellige valutaer, der kommer igennem beværtningen hver eneste dag. Olivia omgås dagligt næsten alle nationaliteter og er en udpræget fortaler for at man ikke skal tænke sig selv som tilianere, norscaner osv. men som Khyperianere. På trods af sine meninger er hun dog stadig mål vogter for det lokale tilianske voldboldshold De Rustne Ræve. Olivia ser gerne at de forskellige kulturer fik lavet et kompromis, der kunne gøre alle tilfredse, når en styreform skulle afgøres. I Khypris drukner en enkelt mening i et blodrødt hav... Olivia er tiliansk. Hun er klædt efter klassisk tiliansk stil med nederdel, skjorte og kvindevest. Yderligere bærer hun en baret som er de mest normale tilianske hovedbeklædninger. Skønt hun sjældent er i problemer pga. sine moderate holdninger og holdkammeraters muskler, ved hun godt at Khypris er et skummelt sted så hun er stadig bevæbnet. Læg mærke til at tøjet og det meste af ekstra udstyret kan købes hos både dragonslair.dk og faraos.dk.

19 Vincent Altobello Vincent er klient for Don Manzini, og har et siesta spisested, hvor folk kan holde en times fri fra den travle hverdag. Selvom han er klient for Don Manzini, bryder Vincent sig ikke om da Manzini piskede den tidligere Dons kone offentligt. Derfor har han overvejet at skifte klientskab til en af de andre lokale don familier, men han skal blot have samlet mod til sig, for Don Manzini er en nådesløs mand. Vincent vil gerne have et triumvirat i byen, så længe Don Manzini ikke bliver en del af dette. I bedste tilianske stil mener Vincent yderligere, at man burde hyre nogle lejesoldater til at passe på byen, frem for utilregnelige Bretonianske riddere. Guld i lommen er godt, men en flaske vin i maven er bedre... Vincent er tilianer. Han er meget neutralt klædt på i skjorte og bukser, så han har iklædt sig et moderigtigt skærft og baret i tiliansk stil. Som de fleste andre tilianere nyder han gerne en flaske port - eller rosévin. Selvom Vincent ikke er en specielt voldelig person (efter Khypris standard), er han ikke uden grund paranoid og beskytter sine underarme med læderarmskinner og er desuden bevæbnet med en lang kniv. Læg mærke til at tøjet og det meste af ekstra udstyret kan købes hos både dragonslair.dk og faraos.dk.

20 Hugo Le Petit Hugo arbejder på den lokale vinmark lige udenfor byen og har som sit livs opgave at levere så god vin, som muligt til sine herremænd. Le Petit betaler gladelig 9/10 af alt hvad han ejer til sine adelige beskyttere, for han ved at uden dem er han intet. Til gengæld hader han alle de andre indbyggere, der ikke viser den rette respekt for ridderne og bare vælter sig i penge, der ikke burde være deres. Hugo håber at ridderne snart tager alle indbyggerne og smider dem ud på alt den dejlige jord, der ikke er blevet opdyrket endnu. I Khypris er man kun det værd, man gør sig til... Hugo er en bretoniansk karakter. Han er meget simpelt klædt i skjorte og neutrale bukser. Han bærer en karakteristisk strudshætte, som er ormal blandt bretonnianere og har en stråhat på for at skærme ham mod solen når han arbejder i markerne. Da han har en stor flok riddere til at beskytte sig er Hugo selvfølgelig ikke bevæbnet.

21 Nogle slut kommentarer Vi håber at du har fået noget ud af vores inspirationsguide og har en bedre fornemmelse af, hvordan vi gerne vil have folk ser ud til Khypris År 1. Hvis du skal til at lave kostumer fra bunden, så tænk gerne på hvilke materialer du bruger. Vi er ikke grej nazister (i hvert fald ikke på andres vegne), så for os er det vigtigste helhedsindtrykket og ikke de enkelte dele. Prøv dog at bruge naturlige materialer frem for syntetiske, som er brandfarlige. Uld og hør er selvfølgelig superlækkert, men bomuld er også ganske fint ligesom bomulds velour til kostbart tøj. Vi vil løbende ligge guides til tøj, hatte, renhedssejl m.m. op på hjemmesiden og komme med links til, hvor man kan købe lækre mønstre til både hoser, kjoler, dublet jakker osv. Husk at oprette dig på forum. Deltag endelig aktivt i debatterne og få kordineret spil med både venner og fjender... Og hjælp derigennem med at gøre Khypris til årets helt store scenaireoplevelse. Vi ses på Forlev spejdercenter i Juli. Den vigtigste måde at vise sin kultur på er dog gennem ekstra udstyr, såsom hatte, renhedssejl, skærfter, kyser, sløjfer og mange andre ting.

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Seksuel mishandling. Incest og voldtægt. 9. klasses projektopgave af Celine, Emma og Katrine. Uge 4 d. 23/01-09

Seksuel mishandling. Incest og voldtægt. 9. klasses projektopgave af Celine, Emma og Katrine. Uge 4 d. 23/01-09 Seksuel mishandling Incest og voldtægt 9. klasses projektopgave af Celine, Emma og Katrine Uge 4 d. 23/01-09 1 Indholdsfortegnelse Problemformulering.. side 3 Produkt side 4 Incest & Voldtægt.. side 5-10

Læs mere

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er Lina: Mit navn er Lina og jeg er barn af en alkoholiker. Havde du mødt mig for et par år siden, ville den sætning have været næsten umulig for mig at skrive, men sådan er det heldigvis ikke i dag. For

Læs mere

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse & Unge Alkohol En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse GODA Foreningen God Alkoholkultur udskrev i november 2013 en novellekonkurrence, hvor elever fra 7. - 10. klasse kunne skrive deres

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed KAPITEL 5 MÆND OG KVINDER ER FORSKELLIGE OGSÅ SOM JOBJÆGERE Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed sammen, som par. Citat fra mand

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

In Search of Adventure

In Search of Adventure Side 1 In Search of Adventure En D&D 3rd edition kampagne Første spilaften...3 1.0 Oak Fall Incicdent...3 1.0 Båden...3 1.1 Encounter med Goblins...3 1.2 Oak Fall...4 1.3 Goblin efterspil...5 1.4 Goblin

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

MOR OG BARN OG SAMFUND? UNGE MØDRE TILKNYTTET JYSK BØRNEFORSORG/FREDEHJEM FORTÆLLER

MOR OG BARN OG SAMFUND? UNGE MØDRE TILKNYTTET JYSK BØRNEFORSORG/FREDEHJEM FORTÆLLER MOR OG BARN OG SAMFUND? UNGE MØDRE TILKNYTTET JYSK BØRNEFORSORG/FREDEHJEM FORTÆLLER 2 MOR OG BARN OG SAMFUND? MOR OG BARN OG SAMFUND? UNGE MØDRE TILKNYTTET JYSK BØRNEFORSORG / FREDEHJEM FORTÆLLER Udgivet

Læs mere

Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare. Livet på hjemløseboformer

Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare. Livet på hjemløseboformer Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare Livet på hjemløseboformer Udvalgte resultater fra brugerundersøgelse af SFI 15 Kolofon Februar 15 Oplag: 1.5 Fotograf: Peter Elmholt (elmholt.dk) Grafisk

Læs mere

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk ung 1 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Fortællinger om familiekonflikter fra unge med minoritetsbaggrund 2 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk Ung Etnisk Ung

Læs mere

Forundersøgelse til kampagne om tatoveringer

Forundersøgelse til kampagne om tatoveringer Forundersøgelse til kampagne om tatoveringer Kvalitativ interviewguide til personer der overvejer at få en tatovering ENDELIG Alexander [Introspeak] [Baggrundsspørgsmål] A. Hvad er din alder? 31 B. Køn

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere

Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5. Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10

Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5. Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10 cellehåndbog indholdsfortegnelse Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5 Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10 Cellegruppelederen... 12 Cellegruppeaftenerne... 15 Facilitering...

Læs mere

Tema Det nytter. Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner. i samarbejde med. Behandlingscenter STIEN

Tema Det nytter. Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner. i samarbejde med. Behandlingscenter STIEN Tema Det nytter Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner i samarbejde med Behandlingscenter STIEN 2 STIENs Venner byder velkommen Velkommen til Stifinderen nr. 9, der denne gang behandler temaet det nytter.

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere

Affiliate marketing for nybegyndere

Affiliate marketing for nybegyndere Affiliate marketing for nybegyndere En gratis e-bog om affiliate marketing skrevet af: Dennis V. Kjærgaard Forord Hvad kan du forvente af denne e-bog Denne e-bog har jeg valgt at skrive og udgive gratis.

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

Ledernes trivsel og arbejdsglæde

Ledernes trivsel og arbejdsglæde HISTORIESTAFETTEN Ledernes trivsel og arbejdsglæde 30 erfarne ledere fra alle dele af social- og sundhedssektoren fortæller, hvordan de styrker deres eget psykiske arbejdsmiljø i en travl hverdag 1 LEDERNES

Læs mere

Førtids pensionister. job

Førtids pensionister. job Førtids pensionister i job DISCUS 2011 2 Indhold Ressourcerne skal findes frem 4 Hvordan kan restarbejdsevnen bruges i et job? Henrik Trine Ramin Gunnar Vejen til job 14 Hvordan søger førtidspensionister

Læs mere

NYHEDSBLADET for Stærmosegården. Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015.

NYHEDSBLADET for Stærmosegården. Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015. NYHEDSBLADET - for Stærmosegården Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015. 1 Hvorfor dette blad? Vi har lavet denne særudgave af nyhedsbladet for at give jer et indblik i, hvordan trivslen er i jeres boligområde

Læs mere

Åh alle disse tåbelige og farlige spil vi har for med hinanden og oftest bevidstløst leger med os selv.

Åh alle disse tåbelige og farlige spil vi har for med hinanden og oftest bevidstløst leger med os selv. Åh alle disse tåbelige og farlige spil vi har for med hinanden og oftest bevidstløst leger med os selv. Set ud fra en synsvinkel, er vi alle skuespillere på livets scene, hvor vi spiller vores roller så

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Den Hemmelige Vej Kristen Skriver Frandsen

Den Hemmelige Vej Kristen Skriver Frandsen Den Hemmelige Vej Kristen Skriver Frandsen Nedenfor følger fortællingen. Det indledende afsnit læses, eleverne vælger derefter på skift, når der er et valg at træffe efter et afsnit. Tallene ved valgmulighederne

Læs mere

Marxismens gode sider og kapitalismens værste

Marxismens gode sider og kapitalismens værste Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 204 Offentligt Fra: Niels Jørn Krog Organisation: Adresse: Svalerodsvej 5 Postnr: 9800 Hjørring EMail: svalerodsvej5@stofanet.dk Telefon: midl. 82432782-98902345 mob.61713146

Læs mere

ISLAND EN DEROUTE. Uffe Weng

ISLAND EN DEROUTE. Uffe Weng ISLAND EN DEROUTE Uffe Weng Uffe Weng ISLAND EN DEROUTE ISLAND EN DEROUTE Uffe Weng Bogen er sat med Lucida Grande, Optima og Arial Bogen er printet i Danmark 2009 Alle rettigheder forbeholdes. Mekanisk,

Læs mere