Referat af 2. møde i Dansk Sprognævns repræsentantskab 7. oktober 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af 2. møde i Dansk Sprognævns repræsentantskab 7. oktober 2011"

Transkript

1 Referat af 2. møde i s repræsentantskab 7. oktober 2011 Mødet fandt sted på H.C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V. Deltagere Fra repræsentantskabet: Nina Møller Andersen (Lektoratsudvalget under Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling), Kirstine Baloti (Dansk Journalistforbund), Hanne Beermann (Dansklærerforeningen), Dorthe Duncker (Danske Universiteter), Lisbeth Eskelund (TV2), Henrik Hagemann (Foreningen Norden), Stefan Hermann (Professionshøjskolernes Rektorkollegium), Bente Holmberg (Kulturministeriets Stednavneudvalg), Lennart Houmann (Justitsministeriet), Anne Jensen (Folketingets Administration), Eva Skafte Jensen (Danske Universiteter), Greta Jørgensen (Danmarks Lærerforening), Martin Kristiansen (Danmarks Radio), Helen Købke (Dansk Standard), Henrik Lorentzen (Det Danske Sprogog Litteraturselskab), Bodil Nistrup Madsen (DANTERMcentret), Birgit Meister (Kulturministeriet), Jørgen Christian Wind Nielsen (Modersmål-Selskabet), Torben V. Schroeder (Danske Universiteter), Dan Sæderup (Lærerne i dansk som andetsprog), Michael Tettinik (Translatørforeningen), Knud Erik Therkelsen (Grænseforeningen), Jørn Westengaard-Holm (EU's sprogtjenester). Gæster: Erik Hansen, Vibeke Sandersen Fra instituttet: Anna Sofie Hartling, Jørgen Nørby Jensen, Anita Ågerup Jervelund, Sabine Kirchmeier-Andersen, Anne Kjærgaard, Simon Lange, Ida Elisabeth Mørch, Line Pedersen, Jørgen Schack, Line Brink Worsøe. Afbud: Jens Ulrik Andersen (Danske Universiteter), Elisabeth Arnbak (Danske Universiteter), Ellen Boen (Dansk Forfatterforening), Michael Ehrenreich (Danske Dagblades Forening), Johannes Nørregaard Frandsen (Danske Universiteter), Anita Furu (Statsministeriet), Frans Gregersen (personligt medlem), Hans Götzsche (Danske Universiteter), Per Lindegaard Hjorth (Forbundet Kommunikation og Sprog), Peter Rønnov Jessen (Danske Skønlitterære Forfattere), Holger Juul (Center for Læseforskning), Benedicte Kieler (Undervisningsministeriet), Jørn Lund (personligt medlem), Anders Pors Nielsen (Dansklærerforeningen), Bolette Sandford Petersen (Center for Sprogteknologi), Søren Ulrik Thomsen (Det Danske Akademi), Lisann Troelsen (It- og Telestyrelsen), Michael Wright (Kulturministeriet). 1 (af 6).

2 Program 1. Velkomst og godkendelse af referat 2. Foredrag om Grammatik over det danske sprog 3. Foredrag om Sprognævnets arbejdsmetoder nu og i fremtiden 4. Foredrag om klarsprog og skrivevejledninger 5. Repræsentantskabets forretningsorden og retningslinjer for fagråd 6. Afslutning 1. Velkomst og godkendelse af referat Formanden bød velkommen, gennemgik dagsordenen og fortalte at programmet er sammensat efter de forslag der blev fremsat af repræsentantskabet på sidste møde. En særlig velkomst gik til dagens foredragsholder og tidligere formand for Sprognævnet Erik Hansen. Formanden orienterede om at repræsentantskabsmedlemmernes cv er vil blive lagt på nettet og opfordrede alle til hurtigst muligt at indsende de relevante data. Referatet blev godkendt. 2. Foredrag om Grammatik over det danske sprog (GDS) Erik Hansen forklarede at grammatikken, som han har forfattet sammen med prof. Lars Heltoft (Roskilde Universitet), og som har været mange år undervejs, fortrinsvis registrerer nyere skriftlig sprogbrug. Dens vigtigste forgængere er Mikkelsen (Dansk Ordföjningslære) og Paul Diderichsen (Elementær Dansk Grammatik). Der er udarbejdet et stort register. GDS gør på mange måder op med gamle sproglige dogmer og søger at beskrive og forklare mange udtryksmåder som ikke har været beskrevet før. Fx er en sætning som Hvis du er tørstig, er der øller i køleskabet på ingen måde ulogisk. Tværtimod kan den nemt forklares ud fra den pragmatiske kontekst. Forfatterne tænker i højere grad end deres forgængere morfologi og syntaks sammen med semantik og pragmatik. Erik Hansens foredrag gav bud på nye fortolkninger af mange klassiske vanskeligheder i det danske sprog som sjældent beskrives i grammatiske fremstillinger, fx håndtering af prædikativer, ledstilling herunder hovedsætningsordstilling i ledsætninger, situationsmarkører og kongruenskonstruktioner samt dialogiske partikler som sgu, hvis syntaktiske og pragmatiske funktioner nu er blevet grundigt beskrevet. Spørgsmålet om ordet er et bandeord, betegnede Erik Hansen som et teologisk problem. Under den livlige diskussion om konstruktioner, udtale og fortolkninger af konkrete eksempler spurgte Anne Jensen hvordan den nyttige viden der nu foreligger, kommer videre ud i gymnasiet, og hvilken rolle Sprognævnet i givet fald skal spille i den sammenhæng. 3. Foredrag om Sprognævnets arbejdsmetoder nu og i fremtiden Sabine Kirchmeier-Andersen gav et overblik over nævnets arbejdsopgaver og de anvendte arbejdsmetoder inden for nævnets kerneopgaver: forskning, oplysning og normering. Hun illustrerede 2 (af 6).

3 hvordan nye ord bliver fundet, registreret, bearbejdet og publiceret, og hvordan de til sidst finder vej til Retskrivningsordbogen, og på samme måde hvilke processer et svar gennemløber fra den første opringning i spørgetelefonen til det til sidst publiceres i Nyt fra Sprognævnet og/eller på Sproget.dk. Hun understregede at det i høj grad er den udprægede vidensdeling og de indbyggede kvalitetssikringsmekanismer, som fx fagrådene, der giver den høje kvalitet som Sprognævnet er kendt for: Der rådgives efter faste principper som der er konsensus om, fx lægges der vægt på at skærpe den sproglige situationsfornemmelse og forståelse for at sprog ikke er statisk. Rådgivningen bygger på lingvistisk viden, etablerede opslagsværker, tidligere afgørelser og erfaringsbaserede skøn. Normeringen bygger på veldefinerede principper som dog ikke altid er klart prioriterede og kan være modstridende. Korpusdata og statistiske undersøgelser inddrages i det omfang de kan betragtes som pålidelige og repræsentative. I modsat fald bruges de med stor forsigtighed som supplement til det erfaringsbaserede skøn. Forskningsresultater drøftes i plenum i instituttet med henblik på deres konsekvenser for rådgivningen eller normeringen. I alle sammenhænge sikres kvaliteten gennem kontrolinstanser fx kolleger, fagråd og fagfællebedømmelse. Sabine Kirchmeier-Andersen understregede at der er brug for flere og bedre korpusser til at understøtte nævnets arbejde. De skal være større, genreopdelte, mere varierede, opmærkede, og først og fremmest bedre kontrolleret. Der skal opbygges flere korpusser med vægt på talt sprog. Dernæst er der brug for større kompetence i statistisk tekstanalyse til fx analyser af samforekomster af ord, sortering af nyordskandidater, frekvensanalyser og signifikanstests. Sidst men ikke mindst er der brug for bedre ordbøger. Der bliver ikke produceret kvalitetsordbøger i samme omfang som før, og der savnes en ny udtaleordbog. Brugen af korpusser kan selv med et nok så avanceret statistisk analyseapparat kun i begrænset omfang kompensere for denne udvikling. Afslutningsvis opridsede Sabine Kirchmeier-Andersen opgaverne for det kommende år: Retskrivningsordbogen skal færdiggøres og lanceres. Alle andre aktiviteter skal fortsætte nogenlunde uændret, dog for lavere blus. Rammeaftalens projekter skal prioriteres. Sprogkampagnen stopper. Der skal evt. findes en opfølgning til sprogkampagnen. Nordisk Sprogkoordination skal evalueres. Vi vil gerne fortsætte. Nye forskningsprojekter skal modnes: Stavefejlsundersøgelsen sammenhæng mellem stavefejl og undervisning. Kan man undgå -r-fejl og særskrivningsfejl ved at undervise på en anden måde. Samarbejde med DPU og dansklærerforeningen. Hvad er det videnskabelige grundlag for den sproglige rådgivning i klart sprog der har fundet sted i de sidste 40 år? (Uddybes i Anne Kjærgaards foredrag). 3 (af 6).

4 I den efterfølgende diskussion gjorde Bente Holmberg opmærksom på at Sprogforandringscentret allerede har indsamlet en stor mængde talesprogsdata, og at man er i gang med at lave en ny udtaleordbog. Korpusserne er ikke i alle tilfælde offentligt tilgængelige, men nævnet vil kunne få adgang til dem. Endvidere vil nævnet også kunne få adgang til korpusser fra andre projekter, fx til DanPASS. Sabine Kirchmeier-Andersen forklarede at det ikke altid var muligt at finde eksempler på de udtalefænomener som nævnet er interesseret i, i de eksisterende korpusser. Fx indeholder DANPASS ikke en eneste -ie-form. Knud Erik Terkelsen glædede sig over at der er godt sammenfald imellem den måde nævnet rådgiver på og den måde man i Grænseforeningen arbejder med opbygning af sproglig tolerance i grænseregionen. Henrik Hagemann fortalte at han vil blive involveret i evaluering af Nordisk Sprogkoordination, og at han vil arbejde for at evalueringen skal føre til en national forankring af projektet. 4. Foredrag om klarsprog og skrivevejledninger Anne Kjærgaard fortalte med udgangspunkt i sin ph.d.-afhandling Sådan skriver vi eller gør vi? om sit nye postdoc-projekt som er igangsat med midler fra Kulturninisteriets forskningspulje. Sproglig rådgivning har ikke tidligere været forskningsmæssigt underbygget hverken i Danmark eller i udlandet. De råd der traditionelt bliver givet af sproglige rådgivere er gode, pragmatiske, erfaringsbaserede tommelfingerregler, men der er ingen der har påvist om eller hvordan de virker. I samarbejde med SKAT og Erhvervsskadestyrelsen undersøger Anne Kjærgaard hvordan de seneste omskrivninger af henvendelserne til borgerne fra de to institutioner rent faktisk virker når borgerne får dem i hånden. Projektet har stor interesse i Norden hvor der er en lang tradition for det såkaldte klarsprogsarbejde, og Anne arbejder inden for rammere af Nordisk Sprogkoordination på at opbygge et nordisk klarsprogsnetværk som er forskningsbaseret. I den efterfølgende diskussion spurgte Kirstine Baloti om Anne havde tænkt mediernes betydning ind i projektet, altså det fænomen at offentlige institutioner i stigende grad også henvender sig til borgerne via nettet, sms og Facebook. Bl.a. har SKAT lavet en side for unge. Kirstine Baloti understregede at arbejdet med klart sprog i det offentlige er vigtigt. Hun fortalte at DR's medarbejdere ofte bliver bedt om at lægge tekster ud på offentlige hjemmesider, fx SKAT. Hun forudså at der i fremtiden vil komme mere fokus på den digitale formidling i det offentlige som formentlig også vil blive mere brugerdrevet og dialogbaseret. Hun mindede om at målet i Den Fællesoffentlige Digitaliseringstrategi er at man fra 2015 vil gå helt bort fra papir og udelukkende kommunikere digitalt med borgerne. Eva Skafte Jensen syntes at det var godt at projektet skabte dokumentation for de mange antagelser omkring sproglig rådgivning, men mente at det måtte være svært at dokumentere om det lykkes at formidle andre af de intentioner man ofte møder i moderne sprogpolitikker, fx at en tekst skal være i øjenhøjde med borgeren og let at forstå. Lennart Houmann mindede om at det sproglige råderum, fx i forhold til afgørelser, fortsat vil være begrænset. 4 (af 6).

5 5. Repræsentantskabets forretningsorden og retningslinjer for fagråd. Dorthe Duncker konstaterede at alt materiale har været sendt ud i høring, og at der ikke var indkommet flere indholdsmæssige kommentarer. Hun meddelte at Holger Juul efter høringsfristens udløb havde indsendt forslag til nogle få mindre sproglige forbedringer af teksten samt foreslået at der indføjes mere tekst om repræsentantskabets formål. Der var enighed om at foretage de sproglige justeringer, men i øvrigt at holde sig til den nuværende udformning. Forretningsordenen blev herefter godkendt. Retningslinjer for fagråd blev ligeledes godkendt. 6. Afslutning Som afslutning på mødet opfordrede Dorthe Duncker repræsentantskabet til at fremsætte forslag til temaer for de kommende møder. Hun mindede endnu en gang om at medlemmerne skal indsende deres cv og et billede til hjemmesiden. Jørgen Christian Wind Nielsen foreslog at man i sit cv skriver det om sig selv som kan være relevant for andre medlemmer af repræsentantskabet. Knud Erik Therkelsen efterlyste mere tid til dialog og sparring mellem medlemmerne. Kirstine Baloti ville gerne vide hvad de andre medlemmer arbejder med, hvilke problemer de oplever, og om der er fælles interesseområder. Hun syntes godt at man kunne udfordre mødeformen lidt og måske arbejde i grupper eller lignende noget af tiden. Blandt de øvrige emner som blev foreslået som tema til kommende møder, var: sproget i de nye medier, sprogpolitik og sprogbarometre. Jørgen Christian Wind Nielsen spurgte endvidere hvornår medarbejdere fra nævnet kan komme ud og holde foredrag om den nye retskrivning i medlemmernes organisationer. Sabine Kirchmeier-Andersen svarede at dette tidligst vil kunne ske i november-december Repræsentantskabet vil blive grundigt orienteret om planerne for markedsføring af den nye Retskrivningsordbog på oktobermødet Dorthe Duncker takkede for et godt og konstruktivt møde, gode høringssvar og god tone og tilføjede at datoerne for de ordinære møder i 2012 samt materiale fra dagens oplægsholdere vil blive sendt ud sammen med referatet. 5 (af 6).

6 6 (af 6).

Referat af 2. møde i Dansk Sprognævns repræsentantskab 8. oktober 2010

Referat af 2. møde i Dansk Sprognævns repræsentantskab 8. oktober 2010 Referat af 2. møde i Dansk Sprognævns repræsentantskab 8. oktober 2010 Mødet fandt sted i Kulturministeriets Koncerncenter, H.C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V Deltagere Fra repræsentantskabet:

Læs mere

1. Velkomst Jørn Lund bød velkommen til repræsentantskabet, og der var en kort præsentationsrunde.

1. Velkomst Jørn Lund bød velkommen til repræsentantskabet, og der var en kort præsentationsrunde. af repræsentantskabsmøde 15. april 2016 Dagsorden 1. Velkomst (Jørn Lund) 2. Beretning og regnskab for 2015 samt budget for 2016 (Sabine Kirchmeier) 3. Diskussion 4. Orientering om kommaundersøgelser (Jørn

Læs mere

Referat af 1. møde i Dansk Sprognævns repræsentantskab 25. marts 2011

Referat af 1. møde i Dansk Sprognævns repræsentantskab 25. marts 2011 Referat af 1. møde i s repræsentantskab 25. marts 2011 Mødet fandt sted i Kulturministeriets Koncerncenter, H.C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V. Deltagere Fra repræsentantskabet: Nina Møller Andersen

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde 4. april 2014

Referat af repræsentantskabsmøde 4. april 2014 af repræsentantskabsmøde 4. april 2014 Dagsorden 1. Årsberetning 2. Sprogsites på nettet 3. Tegnsprog 4. Minioplæg om aktuelle sproglige udfordringer Deltagere Fra repræsentantskabet: Nina Møller Andersen,

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Sprognævn 5. oktober 2012

Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Sprognævn 5. oktober 2012 Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Sprognævn 5. oktober 2012 Deltagere Margrethe Heidemann Andersen, Nina Møller Andersen, Elisabeth Arnbak, Kirstine Baloti, Dorthe Duncker, Lisbeth Eskelund, Anita

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde 24. april 2015

Referat af repræsentantskabsmøde 24. april 2015 af repræsentantskabsmøde 24. april 2015 Dagsorden 1. Velkomst v. Dorthe Duncker 2. Spørgsmål til årsberetning 3. Komma: Holdninger og praksis 4. Frokost 5. Diskussion 6. Sprognævnets formidlingsstrategi

Læs mere

Referat 1. bestyrelsesmøde

Referat 1. bestyrelsesmøde 1. bestyrelsesmøde 25.1.2011 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat 2. Program for 1. repræsentantskabsmøde 2011 3. Fagråd og inddragelse af repræsentantskabet 4. Repræsentantskabets forretningsorden 5.

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde 2. oktober 2015

Referat af repræsentantskabsmøde 2. oktober 2015 af repræsentantskabsmøde 2. oktober 2015 Dagsorden 1. Velkomst - og overvejelser om hvad der bestemmer sprogudviklingen (JL) 2. Hvordan arbejder et sprognævn? Rådgivning og normering i Danmark og Norden

Læs mere

Referat af 1. repræsentantskabsmøde fredag 19. marts 2010

Referat af 1. repræsentantskabsmøde fredag 19. marts 2010 Referat af 1. repræsentantskabsmøde fredag 19. marts 2010 Mødet fandt sted i Kulturministeriets Koncerncenter, H.C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V Program: 11.00 11.05 Velkomst v. formand for

Læs mere

Dagsorden 4. bestyrelsesmøde kl Sted: Sprognævnet, Worsaaesvej 19,4.sal, 1972 Frederiksberg C

Dagsorden 4. bestyrelsesmøde kl Sted: Sprognævnet, Worsaaesvej 19,4.sal, 1972 Frederiksberg C 4. bestyrelsesmøde 4.11.2016 kl. 10-12 Sted: Sprognævnet, Worsaaesvej 19,4.sal, 1972 Frederiksberg C : 1. Endelig godkendelse af referat fra 3. møde 2016 2. Godkendelse af referat fra 2. repræsentantskabsmøde

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde 3. oktober 2014

Referat af repræsentantskabsmøde 3. oktober 2014 Referat af repræsentantskabsmøde 3. oktober 2014 Dagsorden 11.00-11.05 Velkomst v. Jørn Lund 11.05-11.20 Præsentation af ROhist 11.20-11.50 Carl Østergaard: Talegenkendelse i Odense Kommune 11.50-12.20

Læs mere

Udkast til referat 3. bestyrelsesmøde 29.5.2012

Udkast til referat 3. bestyrelsesmøde 29.5.2012 Udkast til referat 3. bestyrelsesmøde 29.5.2012 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat af 2. møde 2012 2. Retskrivningsordbogen 2012, kontrakter, lancering og økonomi 3. Sprognævnets ordliste 2001 4. Opfølgning

Læs mere

Referat af 3. bestyrelsesmøde kl

Referat af 3. bestyrelsesmøde kl Referat af 3. bestyrelsesmøde 2011. 24.5.2011 kl.14-16.00 Mødelokale 3 : 1. Godkendelse af referat af 2. møde 2. Budgetopfølgning 3. Bestyrelsens selvevaluering 4. Forberedelse af 2. repræsentantskabsmøde

Læs mere

Referat 1. bestyrelsesmøde 4.2.2014 kl. 14.00-16.00

Referat 1. bestyrelsesmøde 4.2.2014 kl. 14.00-16.00 1. bestyrelsesmøde 4.2.2014 kl. 14.00-16.00 H.C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V Mødelokale 8 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat af 3. møde 2013 2. Regnskabsopfølgning 2013 3. Årsrapport 2013

Læs mere

Grammatik og tekst. 5 Mortensen, Kristine Køhler: Multimodalitet - Venskaber på tværs af billeder og tekst

Grammatik og tekst. 5 Mortensen, Kristine Køhler: Multimodalitet - Venskaber på tværs af billeder og tekst 1 Jacobsen, Henrik Galberg; Skyum-Nielsen, Peder: Sprogbrugsanalyse 1 2 Jacobsen, Henrik Galberg; Skyum-Nielsen, Peder: Sprognormer 10 3 Gregersen, Frans: Dansk som genrer 14 Kilde: Midt i ræset - en artikelsamling

Læs mere

Referat 4. bestyrelsesmøde kl

Referat 4. bestyrelsesmøde kl Referat 4. bestyrelsesmøde 2011. 6.9.2011 kl.14-16.00 : 1. Godkendelse af referat af 3. møde 2. Budgetopfølgning 3. Forberedelse af 2. repræsentantskabsmøde 4. Repræsentantskabets forretningsorden 5. Ændring

Læs mere

Referat 1. bestyrelsesmøde kl

Referat 1. bestyrelsesmøde kl Referat 1. bestyrelsesmøde 31.1.2012 kl.14.00-16.00 Mødelokale 8 : 1. Godkendelse af referat af 6. møde 2011 2. Planlægning af 1. repræsentantskabsmøde 2012 3. Lanceringsplan for Retskrivningsordbogen

Læs mere

Referat 4. bestyrelsesmøde kl Sted: Dansk Sprognævn

Referat 4. bestyrelsesmøde kl Sted: Dansk Sprognævn 4. bestyrelsesmøde 4.6.2018 kl.14.00-16.00 Sted: Dansk Sprognævn Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Endelig godkendelse af referat fra sidste møde 3. Status på udflytningen 4. Nævnets formidlingsstrategi

Læs mere

Referat af 6. bestyrelsesmøde 6.12.2011 kl.14.00-16.00

Referat af 6. bestyrelsesmøde 6.12.2011 kl.14.00-16.00 af 6. bestyrelsesmøde 6.12.2011 kl.14.00-16.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat af 5. møde 2. Regnskab 2011 og budget 2012 3. Evaluering af 2. repræsentantskabsmøde 4. Oversigt over bestyrelsesarbejdet.

Læs mere

Referat 5. bestyrelsesmøde kl Sted: Dansk Sprognævn

Referat 5. bestyrelsesmøde kl Sted: Dansk Sprognævn 5. bestyrelsesmøde 10.9.2018 kl.14.00-16.00 Sted: Dansk Sprognævn Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Endelig godkendelse af referat fra sidste møde 3. Status på udflytningen 4. Næste repræsentantskabsmøde

Læs mere

Dansk Sprognævn Tekstrevision: website (www.dsn.dk), 27.3.2011

Dansk Sprognævn Tekstrevision: website (www.dsn.dk), 27.3.2011 Dansk Sprognævn Tekstrevision: website (www.dsn.dk), 27.3.2011 Tekstrevisionens omfang Denne tekstrevision omfatter ikke hele websitet www.dsn.dk, idet den udelukkende koncentrerer sig om en række udvalgte

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Sprognævn

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Sprognævn 2008/1 LSF 40 (Gældende) Udskriftsdato: 17. maj 2019 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2004-16088-8 Fremsat den 30. oktober 2008 af kulturministeren (Carina Christensen) Forslag

Læs mere

Godkendt referat af 4. bestyrelsesmøde

Godkendt referat af 4. bestyrelsesmøde Godkendt referat af 4. bestyrelsesmøde 25.06.2010 Dagsorden: 1. Referat af 3. bestyrelsesmøde 2. Referat af 1. repræsentantskabsmøde 3. Rammeaftale 2011-2013 4. Budgetopfølgning 5. Fagråd 6. Meddelelser

Læs mere

Referat af 6. bestyrelsesmøde 27.09.2010

Referat af 6. bestyrelsesmøde 27.09.2010 Bilag 1 Deltagere: Dorthe Duncker, Bente Holmberg, Pia Jarvad, Stefan Hermann, Torben Veith Schroeder Afbud: Johannes Nørregaard Frandsen Referat: Sabine Kirchmeier-Andersen Dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde 16. marts 2018

Referat af repræsentantskabsmøde 16. marts 2018 af repræsentantskabsmøde 16. marts 2018 Dagsorden 1. Velkomst og kort præsentationsrunde. Vedtagelse af forretningsorden. 2. Årsberetning 2017, budget 2018 og orientering om nævnets arbejde, herunder udflytning

Læs mere

Nye forskningsresultater om den skriftlige sprogbrug i uddannelsessektoren

Nye forskningsresultater om den skriftlige sprogbrug i uddannelsessektoren Bilag 3 til Rammeaftale Dansk Sprognævn 2015-2018 Revideret juni 2016 Operationelle mål Opgave Resultatmål Operationelle mål Forskning Forskning på internationalt niveau inden for nævnets kerneområder:

Læs mere

Referat af 3. bestyrelsesmøde, 13.12.2013 kl. 14.00-16.00

Referat af 3. bestyrelsesmøde, 13.12.2013 kl. 14.00-16.00 af 3. bestyrelsesmøde, 13.12.2013 kl. 14.00-16.00 H.C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V Mødelokale (oplyses senere) Dagsorden: 1. Godkendelse af referat af 2. møde 2013 2. Regnskabsopfølgning 2013

Læs mere

Forslag til principielle ændringer af dansk retskrivning til offentliggørelse i Retskrivningsordbogen 2012.

Forslag til principielle ændringer af dansk retskrivning til offentliggørelse i Retskrivningsordbogen 2012. Kulturminister Per Stig Møller Nybrogade 2 1203 Kbh. K Udkast til brev. Forslag til principielle ændringer af dansk retskrivning til offentliggørelse i Retskrivningsordbogen 2012. Med henvisning til Lov

Læs mere

Andet arbejdsseminar i projektet om faglig overgang

Andet arbejdsseminar i projektet om faglig overgang Andet arbejdsseminar i projektet om faglig overgang Sorø Akademi 25. marts 2014 Formål med dagen - Alle deltagende projekter har fået feedback på deres projekter, som de kan bruge i den videre udvikling

Læs mere

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL. 19.00 PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST GRUNDEJERFORENINGEN FASANVÆNGET 2980 KOKKEDAL REFERAT Deltagere/stemmer Til stede fra Bestyrelsen

Læs mere

sproget.dk en internetportal for det danske sprog

sproget.dk en internetportal for det danske sprog sproget.dk en internetportal for det danske sprog Ida Elisabeth Mørch, Dansk Sprognævn Lars Trap-Jensen, Det Danske Sprog- og Litteratuselskab 1 Baggrunden 2003 Sprog på spil 2005 Ekstrabevilling 2006

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats

Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats Mødetidspunkt 15-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19.00 Tilstede: Anne Hjorth,

Læs mere

Referat af møde i Jersey Avlsforum

Referat af møde i Jersey Avlsforum Referat af møde i Jersey Avlsforum Tid: Torsdag d. 5. maj 2011 Sted: Mødeleder: Referent: Til stede: Bygholm Landbrugsskole, Horsens Anders Levring Regitze Reinhold Jersey Avlsforum, Svenske repræsentanter,

Læs mere

beretning berette berettelse beretter berettige berettigelse bergamot

beretning berette berettelse beretter berettige berettigelse bergamot beretning sb., -en, -er. berette vb., -ede. berettelse sb., -n, -r. beretter sb., -en, -e, bf. pl. beretterne. berettige vb., -ede. berettigelse sb., -n. bergamot (el. bergamotte) sb., -ten, ter. Årsberetning

Læs mere

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C.

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. DM Seniorklub København/Sjælland November 2011-11-08 Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. Der var 35 medlemmer til stede. Til stede fra

Læs mere

Nyt fra Sprognævnet. Ordnede forhold. Om retskrivningsloven og sprognævnsloven. 1997/3 september

Nyt fra Sprognævnet. Ordnede forhold. Om retskrivningsloven og sprognævnsloven. 1997/3 september Nyt fra Sprognævnet Ordnede forhold. Om retskrivningsloven og sprognævnsloven Af Henrik Galberg Jacobsen Som nævnt i sidste nummer af Nyt fra Sprognævnet vedtog Folketinget den 30. april 1997 to love om

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015

Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015 Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015 Deltagere: Formand/pårørende, Lene Rasmussen Bestyrelse/pårørende, Sara Skelbæk Bestyrelse/beboer, Karen Marie Tøgersen Bestyrelse/beboer, Birte

Læs mere

DEN MIDLERTIDIGE BESTYRELSE og BESTYRELSEN

DEN MIDLERTIDIGE BESTYRELSE og BESTYRELSEN DEN MIDLERTIDIGE BESTYRELSE og BESTYRELSEN BORUPGAARD GYMNASIUM M Ø D E R E F E R A T Dato: den 31.januar 2007 Tid: kl. 17 Sted: rektors kontor Til stede: Afbud: Peter Speldt Jørn Larsen Michael Krautwald-Rasmussen

Læs mere

Referat af stiftende generalforsamling i Danish Water Forum den 31. oktober 2002

Referat af stiftende generalforsamling i Danish Water Forum den 31. oktober 2002 Referat af stiftende generalforsamling i Danish Water Forum den 31. oktober 2002 Mødet afholdtes på DHI Institut for Vand og Miljø s adresse, Agern Alle 11, 2970 Hørsholm. Torkil Jønch-Clausen bød velkommen

Læs mere

Mødet var forlænget med 30. Punkt B/O* Tema Forberedelse Referat Opfølgning/ansvarlig 1. O Gennemgang af dagsorden MHHP

Mødet var forlænget med 30. Punkt B/O* Tema Forberedelse Referat Opfølgning/ansvarlig 1. O Gennemgang af dagsorden MHHP Dato: tirsdag den 22.08.2017 Tid: 17:00-19:30 Sted: Simon Hansens vej Deltagere: Anita Kallesøe Jørgensen Mødet var forlænget med 30 Dennis Kjær Annemette Knudsen Andersen min. Mette Hjorth Hager Petermann

Læs mere

Referat 6. bestyrelsesmøde kl Sted: Dansk Sprognævn

Referat 6. bestyrelsesmøde kl Sted: Dansk Sprognævn 6. bestyrelsesmøde 27.11.2018 kl.13.00-15.00 Sted: Dansk Sprognævn Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Endelig godkendelse af referat fra sidste møde 3. Udpegning af medlem af ansættelsesudvalg for

Læs mere

Referat 1. bestyrelsesmøde Sted: Dansk Sprognævn, Worsaaesvej 19, 4., 1972 Frederiksberg C

Referat 1. bestyrelsesmøde Sted: Dansk Sprognævn, Worsaaesvej 19, 4., 1972 Frederiksberg C Referat 1. bestyrelsesmøde 4.1.2016 Sted:, Worsaaesvej 19, 4., 1972 Frederiksberg C : 1. Endelig godkendelse af referat fra 4. møde 2015 2. Regnskab 2015 og budget 2016 3. Forberedelse af 1. repræsentantskabsmøde

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Til medlemmerne af Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 23. april 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 3. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013

Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013 Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013 1. Velkomst ved formand Allan Kierulff. Formanden bød forsamlingen velkommen. 2. Valg af 2 dirigenter. Lars Christiansen

Læs mere

Døstrup IF Svinget Hobro Klublotto vinderne

Døstrup IF Svinget Hobro  Klublotto vinderne Klublotto vinderne 2009 25 Rigmor Madsen 58 Lisbeth Sørensen 66 Lars Pedersen (LP) 24 Klaus Rasmussen 14 Michael Nielsen 51 Familien Pedersen 9 Jørgen Hedemand 55 Henrik Nielsen 60 Døstrup kortklub 49

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik

Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik Mødetidspunkt 05-09-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19:00 Tilstede:

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 26. JANUAR KL I JÆGERGÅRDEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 26. JANUAR KL I JÆGERGÅRDEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 26. JANUAR. 2017 KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN Til stede var: Bestyrelsen Der var mødt 37 medlemmer op til generalforsamlingen. Henry bød velkommen. Morten Fabrin

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Referat 18. maj 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen, Jakob Heide Petersen, Jytte

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 17.juni 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Dorte Merete Juel Hansen Musa Kekec Birgitte Lind Thomas Borum Reuss

Læs mere

Referat 2. bestyrelsesmøde kl Sted: Dansk Sprognævn, Worsaaesvej 19, 4., 1972 Frederiksberg C

Referat 2. bestyrelsesmøde kl Sted: Dansk Sprognævn, Worsaaesvej 19, 4., 1972 Frederiksberg C 2. bestyrelsesmøde 10.3.2016 kl. 10-12 Sted:, Worsaaesvej 19, 4., 1972 Frederiksberg C Dagsorden: 1. Endelig godkendelse af referat fra 1. møde 2016 2. Budget 2016 og den økonomiske situation 3. Forberedelse

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN med følgende dagsorden:

Læs mere

Charlotte Holmershøj fra DS vores kontaktperson havde desværre måttet melde afbud pga hovedbestyrelsesmøde.

Charlotte Holmershøj fra DS vores kontaktperson havde desværre måttet melde afbud pga hovedbestyrelsesmøde. Dansk Socialrådgiverforening Seniorsektionen Generalforsamling 29.4.2014 Formanden, Anita Barfod, bød velkomme og konstaterede, at ud over de tilmeldte årsmødedeltagere var der én deltager i generalforsamlingen,

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

Afbud: Erik Barfoed (Lejre), Jakob Broberg Lind (fuldmægtig i Kulturministeriet), Niels-Henrik Gylstorff (FFU), Steen Kyed (Kulturministeriet).

Afbud: Erik Barfoed (Lejre), Jakob Broberg Lind (fuldmægtig i Kulturministeriet), Niels-Henrik Gylstorff (FFU), Steen Kyed (Kulturministeriet). Referat 30. juni 2016 DDB sekretariatet Fællesmøde med Koordinationsgruppen og Styregruppen Møde den 15. juni 2016, kl. 11.30-14.00 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund),

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl. 11.00 i NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere.

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere. 1 Dagsorden og referat fra generalforsamling lørdag den 21. maj 2015 Adresse: Overgade 48, 5000 Odense C, 1. sal Møntergårdens nye udstillingsbygning. Velkomst ved rådmand Jane Jegin, By - og Kulturforvaltningen

Læs mere

3. Nævnets formidlingsstrategi Sagsfremstilling: På 1. bestyrelsesmødet ønskede bestyrelsen en orientering om følgende punkter:

3. Nævnets formidlingsstrategi Sagsfremstilling: På 1. bestyrelsesmødet ønskede bestyrelsen en orientering om følgende punkter: 2. bestyrelsesmøde 4.9.2017 Sted: Dansk Sprognævn Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Endelig godkendelse af referat fra sidste møde 3. Nævnets formidlingsstrategi 4. Forretningsordener og kommissorier

Læs mere

Udkast til referat 4. bestyrelsesmøde

Udkast til referat 4. bestyrelsesmøde Udkast til referat 4. bestyrelsesmøde 4.9.2012 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat af 3. møde 2012 2. Repræsentantskabsmøde 5.10.2012 3. Retskrivningsordbogen 2012, lancering og økonomi 4. Opfølgning

Læs mere

Årsberetning 2006 2007 by Dansk Sprognævn, Copenhagen Trykt hos KopiService, Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet Printed in Denmark 2007

Årsberetning 2006 2007 by Dansk Sprognævn, Copenhagen Trykt hos KopiService, Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet Printed in Denmark 2007 Årsberetning 2006 Årsberetning 2006 2007 by Dansk Sprognævn, Copenhagen Trykt hos KopiService, Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet Printed in Denmark 2007 ISBN 978-87-89410-12-8 Dansk Sprognævns

Læs mere

Publiceret på ida.dk pr. 18. januar kl. 10.

Publiceret på ida.dk pr. 18. januar kl. 10. Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i IDA Fyns Dato: 13. marts 2019 Sted: Fællesdomicilet, Englandsgade 25,

Læs mere

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl IFU SeniorKlub Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl. 15.00 Formanden bød velkommen til dagens generalforsamling og konstaterede at dagsordenen er i overensstemmelse med vedtægternes

Læs mere

Referat Ekstraordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 24. januar 2013

Referat Ekstraordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 24. januar 2013 VESTRE BAADELAUG Bådehavnsvej 6 9000 Aalborg Referat Ekstraordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 24. januar 2013 1 Vestre Baadelaug Den ekstraordinære generalforsamling startede kl. 19.00

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Ekstraordinært AGRO LSU/Institutforum møde Mandag den 26. juni 2017 kl. 13.00-14.30 Mødelokale: Videolink REFERAT Mødedeltagere: Erik Steen Kristensen, Jens Grønbech Hansen, Lene Skovmose. John Hermansen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud).

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud). Møde den: 22. april, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015.

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015. Referat 125. marts 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 17. marts 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Helle

Læs mere

CARSTEN ELBRO L ÆSNING OG LÆSEUNDERVISNING 2. UDGAVE GYLDENDAL

CARSTEN ELBRO L ÆSNING OG LÆSEUNDERVISNING 2. UDGAVE GYLDENDAL CARSTEN ELBRO L ÆSNING OG LÆSEUNDERVISNING 2. UDGAVE GYLDENDAL Læsning og læseundervisning af Carsten Elbro 1. e-udgave, 2007 ISBN 978-87-625-0179-9 (ISBN-10: 87-625-0179-8) 2001 Gyldendalske Boghandel,

Læs mere

Referat af møde i Muskelsvindfondens repræsentantskab den 9. november 2007

Referat af møde i Muskelsvindfondens repræsentantskab den 9. november 2007 Referat af møde i Muskelsvindfondens repræsentantskab den 9. november 2007 Til stede: Evald Krog, Birthe Egholm, Per Rasmussen, Klaus Rosenlund, Morten Juul, Peter Balslev, Torben Madsen, Niels Staghøj,

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen. Referat 11. februar 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Jakob

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

Til: Brugerpårørenderåd for Botilbudene JOB & FAMILIE Udviklingshæmmede - Administrationen. Referat

Til: Brugerpårørenderåd for Botilbudene JOB & FAMILIE Udviklingshæmmede - Administrationen. Referat Til: Brugerpårørenderåd for Botilbudene JOB & FAMILIE Udviklingshæmmede - Administrationen Dato: 22. september 2009 Tlf. dir.: 4477 1836 Fax. dir.: 4477 2771 E-mail: pre@balk.dk Kontakt: Anne Precht Referat

Læs mere

Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt

Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt 21. maj 2015 Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt R E F E R A T fra ordinært repræsentantskabsmøde 12. maj 2015 Kl. 1900 Side 1 Til stede var 11 repræsentanter med stemmeret. Heraf 1 dirigent

Læs mere

Referat. Dato: 24. april 2017 Journalnr.: 16/01755 Referent: AHE/KVK. Privatarkivudvalget Dato og tidspunkt: 9. marts 2017 kl.

Referat. Dato: 24. april 2017 Journalnr.: 16/01755 Referent: AHE/KVK. Privatarkivudvalget Dato og tidspunkt: 9. marts 2017 kl. Referat Møde: Privatarkivudvalget Dato og tidspunkt: 9. marts 2017 kl. 10-13 Sted: Rigsarkivet Deltagere fra SA: Rigsarkiver Asbjørn Hellum, vicedirektør Ole Magnus Mølbak Andersen, vicedirektør Kirsten

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

Kursus i formidling for ph.d studerende

Kursus i formidling for ph.d studerende Kursus i formidling for ph.d studerende BESKRIVELSE AF KURSUSFORLØBET Dette kursusforløb retter sig specifikt mod naturvidenskabelige og tekniske ph.d.-studerende. Kurset kombinerer faste kursusdage med

Læs mere

Afbud: Marianne Nielsen. Punkt B/O* Tema Forberedelse Referat Ansvarlig/opfølgning 1 O Gennemgang af

Afbud: Marianne Nielsen. Punkt B/O* Tema Forberedelse Referat Ansvarlig/opfølgning 1 O Gennemgang af SKOLEBESTYRELSESMØDE Dato: onsdag d. 24.2.2016 Tid: kl. 17.00-19.30 Sted: Vadehavsskolen, Egebækvej Deltagere: Henrik Olesen Johan Beck Bente Lyngsøe Mette Hager Petermann Vibeke Kamp Jensen Mette Bøge

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere

De Danske Mesterskaber 2006 15 M GROVPISTOL 15 M STANDARDPISTOL 15 M FRIPISTOL

De Danske Mesterskaber 2006 15 M GROVPISTOL 15 M STANDARDPISTOL 15 M FRIPISTOL De Danske Mesterskaber 2006 15 M GROVPISTOL 15 M STANDARDPISTOL 15 M FRIPISTOL De Danske Mesterskaber 15 meter Pistol 31. MARTS - 2. APRIL 2006 Særslev Grovpistol Herre 23 deltagere 5 Hold Fripistol Junior

Læs mere

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS MIDT- OG VESTSJÆLLANDS Referat fra møde nr. 3 i 2007 i Kredsrådet for Midt- og Vestsjællands Politi Mødet blev afholdt onsdag den 5. september 2007 kl. 1000 i Holbæk LEDELSESSEKRETARIATET Kornerups Vænge

Læs mere

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING I FOA LILLEBÆLT AFDELING TORSDAG DEN 27. marts 2014 FOA Lillebælt, Stationsvej 32, 5500 Middelfart

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING I FOA LILLEBÆLT AFDELING TORSDAG DEN 27. marts 2014 FOA Lillebælt, Stationsvej 32, 5500 Middelfart REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING I FOA LILLEBÆLT AFDELING TORSDAG DEN 27. marts 2014 FOA Lillebælt, Stationsvej 32, 5500 Middelfart Velkomst v/afdelingsformand Maiken Madsen Afdelingsformand Maiken

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 24. september 2013 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 Tilstedeværende: Ole Friis, Christian Kronborg, Per Andersen, Bent Jørgensen, Andreas Vestermark,

Læs mere

Referat nr. 41. Referat fra LVA Seniorklubbens generalforsamling d. 21. oktober 2008, kl på Vitus Bering, Vejlevej 150, 8700 Horsens

Referat nr. 41. Referat fra LVA Seniorklubbens generalforsamling d. 21. oktober 2008, kl på Vitus Bering, Vejlevej 150, 8700 Horsens Referat nr. 41 Referat fra LVA Seniorklubbens generalforsamling d. 21. oktober 2008, kl. 13.00 på Vitus Bering, Vejlevej 150, 8700 Horsens Formanden (Harry) bød velkommen til vores årlige generalforsamling.

Læs mere

Årsberetning 2010. rise plak dåselatter kalor. pyramidespil 1987 blipper

Årsberetning 2010. rise plak dåselatter kalor. pyramidespil 1987 blipper de kredit kort genbrug k er 1964 affaldspose mus beretning sb., -en, -er. berette vb., -ede. berettelse sb., -n, -r. beretter sb., -en, -e, bf. pl. beretterne. berettige vb., -ede. berettigelse sb., -n.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift. Referat af 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2017-29-03-2017 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 23-02-2017. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og godkendelse

Læs mere

Deltagere i 3 km. løb

Deltagere i 3 km. løb Deltagere i km. løb 0 Jakob Thorgaard Balling 0 Spøttrup : :0:0 0::0 Wiliam Dalgaard Roslev 0 Roslev : :: 0:: 0 Sabrina Pedersen 0 Spøttrup : ::0 0::0 Inge Pedersen Rødding 0 Spøttrup : ::0 0::0 Sine Pedersen

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalget Kulturpolitik

Referat af møde i Opgaveudvalget Kulturpolitik GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalget Kulturpolitik Mødetidspunkt 16-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Øregaard Museum - Ørehøj allé 2, 2900 Hellerup Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19:45

Læs mere

RESULTATLISTE JM m Std.- Grov- & Fripistol. HERNING D. 6. & 7. Feb.

RESULTATLISTE JM m Std.- Grov- & Fripistol. HERNING D. 6. & 7. Feb. RESULTATLISTE JM 2009 15m Std.- Grov- & Fripistol HERNING D. 6. & 7. Feb. UNGDOM U1 G Peter Dyrskjøt Vadum 91 96 96 283 125 S Simon Jørgensen Vadum 94 92 91 277 100 B Michelle Tousgård Vester Hassing 89

Læs mere

REFERAT af bestyrelsesmøde nr. 005 26. juni 2014 kl. 16.00 Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium, Ånumvej 14, Skjern

REFERAT af bestyrelsesmøde nr. 005 26. juni 2014 kl. 16.00 Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium, Ånumvej 14, Skjern REFERAT af bestyrelsesmøde nr. 005 26. juni 2014 kl. 16.00 Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium, Ånumvej 14, Skjern Til stede: Bestyrelsen (med stemmeret): Bestyrelsen (uden

Læs mere

Afbud fra: Jens Peder Ulfkjær, Jens Holt Poulsen, Dion Nielsen, Per Borggaard,

Afbud fra: Jens Peder Ulfkjær, Jens Holt Poulsen, Dion Nielsen, Per Borggaard, Dagsorden: Stormøde IDA Østjylland Tid 19. maj 2015, kl.: 17:30-21:00 Sted Scandic, Østergade, 8000 Aarhus C Deltagere Bestyrelsen + suppleanter, repræsentanter fra fagteknik, afdelinger og udvalg Gæst

Læs mere

Referat. Etisk Råd Gurli Petersen Deltagere:

Referat. Etisk Råd Gurli Petersen Deltagere: Referat Referat af møde i: Dato for møde: Etisk Råd 23-5-2018 For referat: Dato for udarbejdelse: Gurli Petersen 28-5-2018 Deltagere: Brian Errebo-Jensen, Maria Rothgart, Sune Frølund, Marlene Juul Houmann,

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Sven Westergaards Ejendomsadministration A/S St. Kongensgade 24B 1264 København K A/B Østbanehus Ejd.nr.: 1-613 Dato: 28. marts 2012 Referat af ordinær generalforsamling År 2012, den 27. marts kl. 18.30,

Læs mere

beretning berette berettelse beretter berettige berettigelse bergamot

beretning berette berettelse beretter berettige berettigelse bergamot beretning sb., -en, -er. berette vb., -ede. berettelse sb., -n, -r. beretter sb., -en, -e, bf. pl. beretterne. berettige vb., -ede. berettigelse sb., -n. bergamot (el. bergamotte) sb., -ten, ter. Årsberetning

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. november 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (afbud), Mette Mejlvang, Claus Holm Medlemmer

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Socialpædagogerne Lillebælt den 30. oktober Dagsorden: Velkomst af kredsformand Hanne Ellegaard

Referat fra generalforsamling i Socialpædagogerne Lillebælt den 30. oktober Dagsorden: Velkomst af kredsformand Hanne Ellegaard Referat fra generalforsamling i Socialpædagogerne Lillebælt den 30. oktober 2017. Dagsorden: Velkomst af kredsformand Hanne Ellegaard 1. Valg af dirigenter 2. Valg af referenter 3. Valg af stemmetællere

Læs mere